téveszmék

téveszmék

"Kurucvilág régen volt"

2023. június 20. - G. Nagy László

kuruc2.jpg

 

Tévednénk, ha azt gondolnánk, hogy a kuruc attitűd csupán a 17-18. századi Magyarország sajátja volt. Horizontunkat tágíthatjuk földrajzi síkon is: az Egyesült Államokban a polgárháború idején a "Johnny Rebel" - egyszerű déli közkatona - simán hozza ugyanezt a karaktert, ahogyan Franciaországban is a köztársaságpárti a royalista ellenében. A legadekvátabb párhozamot talán Skócia mutatja: a jakobita a mai napig az örök lázadó, az igazi skót szinonimája, szemben az angolbarát whigekkel. A magyar hagyományokért, a nemzeti függetlenségért való dacos kiállás idehaza sem korlátozódik a Rákóczi-szabadságharc időszakára: akár Koppányig, sőt a kalandozó őseinkig visszamehetünk időben; ahogyan Kossuthon és Pongrátz Gergelyen át egészen napjainkig élőnek érezzük e lelkületet.

 

A labanc-tudatban, az idegen hatalmakhoz való dörgölőzésben mindig van valami szégyenteljes, valami mélyen megalkuvó. A hazánkat 45 éven át megszálló Szovjetunióval való elvtársi együttműködők aligha tudják kimagyarázni lelketlenségüket. A Habsburgok szekerét tolók esetén nem ilyen egyszerű a kérdés; az Osztrák-Magyar Monarchia ígéretes együttműködést jelenthetett volna akár évszázadokon át, ha nem kapjuk a nyakunkba a tökéletesen értelmetlen első világháborút. De talán napjainkban érezzük a leginkább, mennyire összetett problémáról van szó. Rákóczi, Kossuth, vagy épp Pongrátz Gergely ellenében magyarként fegyvert fogni - e tett aligha kimagyarázható. Manapság azonban a külföldről fizetett, az Európai Parlamentben következetesen az ország érdekeivel szemben szavazók, a washingtoni-brüsszeli elvárásokat kérdés nélkül teljesítők ugyancsak a hazaszeretetről papolnak, még ha nem is túl meggyőzően. Haynau vagy épp Clemenceau kapcsán nehéz lett volna elhitetni bárkivel, hogy a magyarság érdekében cselekednek. Ez Guy Verhofstadt, David Pressman, vagy épp Daniel Freund esetében sem könnyű mutatvány, a hazai ellenzék mindenesetre ragaszkodik ehhez a forgatókönyvhöz. A helyzet az, hogy már rég magunk mögött hagyhattuk volna kuruc-mentalitásunkat, ha a nemzetközi környezet barátságos, liberális módon elfogadó volna velünk szemben. Ha végre nem volna mi ellen lázadni. A 21. század összetettségét pont az adja, hogy korunk labancai megpróbálják belénk szuggerálni: nincs is miért. Itt mindenki jót akar, itt mindenki szeret minket. A pofonok értünk csattannak, nem ellenünk... Talán a hazai ellenzék legnagyobb hazugsága épp az, amikor megpróbálják elhitetni kuruclelkű nemzettársaikkal, hogy rémeket látnak, hogy nincs itt semmi érdekes; nincsenek is migránsok, nem kell kerítés sem, és az elosztási kvóta is csak kitaláció...

 

Az utóbbi időben nincs olyan Orbán-beszéd, vagy -interjú, amelyben a miniszterelnök nem rögzíti: a magyarság nem támad, csupán védekezik. (Valójában ez a lényeg. Szinte az egész történelmünket ez a hozzáállás jellemezte.) Mi nem képviselünk semmiféle erőszakos ideológiát. Ha Svédország bevándorló-országgá akar válni, hát lelkük rajta. Ha az USA faji alapú kvótákat vezet be, csak tessék! Ha Franciaország megszüntetné a keresztény ünnepeket, hát tegyék! Ha az Egyesült Királyságban a transzneműek jogai előbbre valóak, mint a többségi társadalomé, az az ő dolguk. Ha Németország az elvakult zöld-őrületében bezárja atomerőműveit, na bumm! És ha Lengyelországon a háborús pszichózis lett úrrá, még azt sem kívánjuk erőnek erejével megfékezni.  Mindenki úgy lehet hülye, ahogyan csak szeretne - valójában ez a liberalizmus lényege. Velünk azonban - valamiért - nem ilyen megengedőek, ami azért - lássuk be - erősen elgondolkodtató. Most képzeljünk el egy vacsorázó nagycsaládot, ahol anyuka az étkezés végén megkérdi: ki kér desszertet? Vajon ha Pistike nemet mond, letuszkolják-e a torkán a somlói galuskát? Aligha. Washington és Brüsszel hamissága pontosan az erőszakosságuk kapcsán érhető tetten. Ha a 21. század központilag diktált őrületei - migráció, LMBTQ, háború - pozitív üzenetek volnának, úgy mi maradnánk szegényebbek azzal, hogy más úton járunk. A birodalmi politikaformálók részéről egy lesajnáló legyintés volna az adekvát reakció, mondván: milyen idióták vagyunk, hogy nem kívánjuk az édességet. No de nem ezt látjuk. Egyre agresszívabb követelőzésük sokkal inkább arra enged következtetni, hogy még véletlenül sem szeretnének sokszínűséget, alternatív létformákat. Talán mégsem olyan ínycsiklandó az a somlói, s a végén még a többiek sem kérnek belőle.

 

Bár a vallások és az ideológiák többsége tagadja (a woke-progresszió különösen), mi azért pontosan tudjuk: az ember egy önző lény. Mi több, azzal is tisztában vagyunk, hogy ebben semmi erkölcstelen nincsen; egészséges önzésünk a túlélésünk alappillére. Mindez a gyakorlatban azt eredményezi, hogy elsősorban önmagunkra és a szűk családunkra gondolunk; majd következnek a barátok és a tágabb família; a következő halmaz lehet akár a nemzet; majd végül elérkezünk a kontinenshez, sőt a teljes emberiséghez. Nincs olyan épeszű francia, német, vagy magyar, aki önként és dalolva meghalna egy ismeretlen kínaiért, vagy odaadná a vagyonát egy pakisztáninak. Ebből az alaphelyzetből számtalan dolog következik. Ezúttal képzeljük magunkat egy árvíz sújtotta falucska lakójának! A kiáradó folyó képe bejárja a világsajtót, így aztán érkeznek a segítő felajánlások bel- és külföldről egyaránt. A polgármester - aki egy külön bankszámlát nyitott az érkező pénzek fogadására - azt látja, hogy egyetlen nap leforgása alatt már kétszer annyi forrás gyűlt össze, mint amit a teljes kárrendezés és felújítás igényel. Miközben ott vagyunk mi magunk is, akiknek a háza az ártértől valamivel messzebb áll, ám igencsak ráférne némi kipofozás. A kérdés ilyenkor mindig az: tudván, hogy a valódi rászorultakat a legkevésbé sem károsítjuk, vajon beállunk-e az igénylők sorába? A kuruc-lélek többnyire igennel válaszol, még akkor is, ha a nyugati szemlélet ezt lopásnak, csalásnak nevezi; illetve korrupciónak, ha a község vezetője is tud róla, hogy még a kert végét sem érte el a víz.

 

Így megy ez nagyban is. Az Európai Unió számos területen nyújt felzárkóztatási forrásokat - egységes piac, digitális gazdaság, természeti erőforrások stb. -, ugyanakkor sokan érzik azt, hogy a támogatások szerkezete túlságosan kötött. Talán az adott település nem kíván már több kilátót, kalandparkot és kutyafitneszt létesíteni, ám amire valóban szükség lenne, arra képtelen forrást szerezni. Ilyenkor sokakban felmerül, hogy egy túlszámlázott kamu-projekt farvizén valósítják meg az áhított beruházást. Ez nyilvánvaló csalás, lopás, korrupció. De mit szól ehhez a kuruc lelkület? Ha a Fidesz-kormány folyamatosan adót emelne, hogy az így befolyó többletbevételekből a feudális udvartartását gazdagítsa, úgy egészen bizonyosan meg volnának számlálva a napjai. De nem ezt tapasztaljuk. Népnyúzó intézkedések helyett az adó- és járulékterhek permanens csökkentése történik, emellett családtámogatási és rezsicsökkentési intézkedéseket látunk. „Magyarország kiemelkedően jól teljesít az európai uniós források lehívásában és hasznosításában, a most záruló 2014-2020-as időszakban is a források 86 százalékát tudtuk lehívni és hasznosítani.” - állítja Navracsics Tibor, s annyiban mindenképpen igaza van, hogy ez nagyságrendekkel hatékonyabb működést mutat, mint amit a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai csapat töketlenkedése idején megfigyelhettünk. A kuruclelkű átlagmagyar manapság úgy érezheti magát, mint Robin Hood idején: a dúsgazdagoktól lenyúlt zsákmányból, ha nem is egyenlő mértékben, de azért mindenki részesül - szemben a szocialista kormányzás időszakával, amikor a korrupció csak a legszűkebb elit játéktere lehetett.

 

Természetesen muszáj szót ejteni az uniós források korrupt felhasználásának morális vetületéről is. Négy szempontot mindenképpen érdemes kiemelni. 

  • Amint fent már utaltunk rá, az uniós források megcsapolása nem a saját nemzettársaink pénztárcáját vékonyítja. Aki önmagát elsősorban európainak tekinti, s csak másodsorban magyarnak, annak ez a szempont semmit sem jelent. Aki viszont a magyarságtudatot erősebb identitáselemnek érzi az európaiságnál, az feltehetően enyhítő körülményként értékeli.
  • 1944 és 1945 között a nemzeti vagyont ért károk összességében mintegy 22 milliárd (1938-as vásárlóerejű) pengő tettek ki, ez az 1938. évi nemzeti jövedelem több mint ötszöröse, a nemzeti vagyon kb. 40%-a. A német és nyilas kiszállítások, valamint a szovjet és román csapatok rekvirálásai és pusztításai következtében a harcok során keletkezett károkkal csaknem azonos értékű vagyon ment veszendőbe. Tegyük hozzá ehhez a románok 1919-es rablóhadjáratát, majd Trianont, illetve azt a tényt, hogy a második világháború után a fényességes Nyugat közreműködésével a Szovjetunió gyarmatállamává váltunk. Újabb évtizedek jöttek, amikor szabadon kirabolhatták országunkat. A komplett 20. század a magyarság kivéreztetéséről szólt; ebben Németország közvetlenül is részt vett, a többi nagyhatalom csupán asszisztált a rablásokhoz, vagy épp elfordította a fejét. Kárpótlást mindezekért sohasem kaptunk. Sokak szemében ez is enyhítő körülménynek számít, ám mi csak annyit rögzítsünk: az uniós források korrupt felhasználása - mértékét tekintve - gyenge szúnyogcsípés a minket ért történelmi károk mellett.
  • Bár semmi közünk hozzá, hogy ki mire költi a pénzét, azért látjuk azt is, Nyugat-Európában milyen célokra használják az államok az adófizetőik által befizetett összegeket. Persze, nekik nincs hová felzárkózni. Már negyven éve is minden falut elért az autópálya, a nagyvárosok infrastruktúrája ugyancsak rendezett volt és amerre csak a szem ellát, kolbászból van a kerítés is. Épp ezért megrökönyödünk azon, hogy nem az adók mértékét csökkentik, inkább a harmadik világ bevándorlóit tömik segélyekkel és ingyenes, a társadalombiztosítás által finanszírozott nemátalakító műtéteket ígérnek szavazóiknak. Kis túlzással: ezeknél még az is előremutatóbb, ha Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, vagy Ludmann Zsolt számláján landolnak e tételek, költsék bármire is.
  • Ha az uniós forrásokat érintő mutyikról van szó, az Orbán-fóbiások rendszerint felveszik a talpig tisztességes lúzerek alapállását: ha nem tudjuk makulátlanul korrekten lehívni a lehetséges támogatásokat, úgy jobb, ha inkább bent hagyjuk a közös kalapban. Ez önmagában abszolút legitim álláspont, a kérdés csak az, mennyire őszinte. Vajon a feltétlen szabálykövetés a mozgatórugójuk, vagy egyszerűen csak a (bármilyen áron való) kormánybuktatást célozzák? Vajon ugyanezek az emberek felszólaltak-e Demszkyékkel és Medgyessyékkel szemben, amikor a négyes metró kapcsán az OLAF-jelentések sok milliárdos visszaélésekről számoltak be?

 

Az igazság az, hogy még a kuruc szó eredete sem tiszta. Egyesek szerint a török "khurudzs" kifejezésből származik, amely lázadót, felkelőt jelent. Mások a latin eredetű "cruciger" (keresztes lovag) szót jelölik meg forrásként. Szinte jelképes is mindez. Magyarként a 21. században sokan lázadónak, felkelőnek, amolyan utolsó keresztes lovagnak érezzük magunkat. Mintha nemes és nemtelen eszközeinkkel egyaránt a szabadságot, az ezeréves kultúránkat, a kereszténységet és egész Európát védelmeznénk. Kár, hogy a labanc-lelkűek ezt egészen másképp látják.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr3118149108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2023.06.23. 21:45:40

@alöksz róz:
Te láttál már objektív tájékoztatást a média részéről???
Mert max a tudományos hírek képesek erre megkötések mellett....
A többi csak egy vissza csatolási rendszer az önbizalom növelése érdekében....

2023.06.23. 21:47:59

@alöksz róz:
Láttál te már elfogulatlan embert????
Főleg egy fizetett pozícióban, ahol az állásod függ tőle?
Ahová haveri alapon lehet bekerülni, főleg ha azt hajtogatod amit elvárnak tőled????

grundigg 2023.06.23. 22:14:37

@alöksz róz: " a közmédia ugyanúgy független és objektív tájékoztatást ad mindenkinek"

Bende Balázs volt szíves közölni, hogy "aki nem fogja fel, hogy hol dolgozik, és mi az elvárás, az vagy buta, vagy hazudik.". Ehhez csak annyit tehetünk hozzá, hogy ez a nézőkre is igaz. Aki nem fogja fel, hogy mi zajlik a közmédiában, az vagy buta, vagy hazudik. Még ez az utolsó tahó Bende is tudja rólad.

www.szabadeuropa.hu/a/mtva-ertekezlet-2/30943939.html

alöksz róz 2023.06.24. 08:18:25

@grundigg: ez is egy vélemény. ennyi.

látod, bende balázsnak is megvan a joga ahhoz, hogy saját véleménye legyen és elmondhassa... azoknak akik kíváncsiak rá :-)
pont ahogy egy demokráciában kell.

alöksz róz 2023.06.24. 08:19:15

@kiskutyafule: pont attól lesz független és objektív.

alöksz róz 2023.06.24. 08:20:36

@kiskutyafule: "max a tudományos hírek képesek erre megkötések mellett...." - háhá, laposföldhívő vagy.

alöksz róz 2023.06.24. 08:31:43

@grundigg: na most amúgy azt gondoljátok, hogy ha a köztévében menne ballib propaganda is, akkor többen lennének rá kíváncsiak?
és ettől majd többen szavaznának rátok?

szerintem meg, mivel nem kötelező nézni, egyszerűen elkapcsolnának onnan az emberek. nem kíváncsiak rá, ahogy a klubrádióra meg a 444-re se.

alöksz róz 2023.06.24. 08:41:27

@Boldeone2: "Mindez 13 év után már Orbán sara" - dehogy orbán sara. akkora pusztítást végeztetek előtte, hogy sok idő és kurva nagy munka rendbehozni.

grundigg 2023.06.24. 09:12:21

@alöksz róz:

Rám nem szavaznának se többen, se kevesebben, mert nem indulok a választásokon. És mielőtt attól éreznéd magad valakinek: rád se szavaz senki.

A köztévébe meg nem ballib propaganda kéne, hanem tisztességes emberek.

Amúgy, gondolom, Orbán Balázs is hülyeségeket beszél, ugye? Elmondhatnád szegénynek, hogy el lehet kapcsolni, és akkor nem akarná mindenáron uralni a médiát. Meg az országot.

m.hvg.hu/itthon/20230125_Orban_Balazs_MCC_media_tulajdonviszonyok_NER

6.Lenin 2023.06.24. 09:31:32

@kiskutyafule:

Értelmezés kérdése.

Amannyiban az egyik oldal mellett szavazol, nyilván a akkor a másik ellenében.

Ha valakit jobbnak tartasz nem jelenti , hogy jó, de jobb a másiknál, kevésbé rosszabb..

Lehetne ezeken a fingot reszelni egész nap.

Szerintem a jelenlegi helyzet ma Mo-on, hogy az ellenzék nem képes elfogadható, hiteles alternatívát nyújtani a választóknak, hiteles emberekkel.

Mindenkinek megvan a saját médiája ahol kifejtheti a saját hülyeségét.
A választók meg eldöntik, hogy kit tartanak elfogadhatónak, kit nem.

Egy hülye kisebbségnek sincs plusz joga, hogy erőszakkal rákényszerítse magát a többségre.

Ez a legnagyobb tévedése a magát haladónak képzelő kisebbségnek. Sehol nem bizonyították az önkiválsztás alapjait.

Ma Mo-on minden oldalnak adott a lehetőség, hogy meggyőzze a többséget. Csak a tehetséggel van gond az egyik oldalon. Kiváltsága egyik oldalnak sincs.

Olyan soha nem lesz, hogy mindenki egy oldalt fogadna el. Nem vagyunk egyformán gondolkodó lények.

94-ben nyertek a régi rendszert kiszolgálók. 2010 ben nyert a Fidesz úgy, hogy minden a kormányon lévők kezében volt, kivéve a hiteles jövőkép.
Azóta 4x zsinórban kétharmad.

Sose a választók a hülyék, tudnak javítani, ha rosszul döntöttek.

6.Lenin 2023.06.24. 09:40:32

Itt a bizonyíték....
www.youtube.com/watch?v=YzUwtXpTF2E

Nem értenek az ellenzéki oldalon semmit a valóságból.

alöksz róz 2023.06.24. 10:03:39

@grundigg: "Rám nem szavaznának se többen, se kevesebben, mert nem indulok a választásokon" - ja igen, elfelejtettem hogy ti mind egyéniségek vagytok... :-)))
te nem indulsz, csak a csapatod, akinek kampányolsz.

orbán balázska pedig nem beszélt hülyeséget.

6.Lenin 2023.06.24. 10:11:57

@alöksz róz:

Az egyik oldalon lévők mindig a zsenik, a másikon lévők meg a hülyék. Ez valszeg így indult a kezdetektől

szerintem ez a program tudatosan így lett az emberekbe programozva. Ez visz valahová. az állandó küzdelem a zsenik és a hülyék közt. Ez- talán- egy végnélküli iszapbirkózás.
Bevallom őszintén nem látom a célt. Lehet, hogy az IT se látta, azért írat meg így, vajon mi a tosz lehet ennek a vége? Csak az egyik győz? Vagy elpusztítják egymást?
Szórakoztató játék.

grundigg 2023.06.24. 10:31:51

@alöksz róz:

"orbán balázska pedig nem beszélt hülyeséget."

Értem. Tehát nem számít, mi megy a közmédiában, mert át lehet kapcsolni, de aki uralja a médiát, az uralja az országot... Azt hiszem jobb, ha inkább mégsem próbálsz meg komolyan érvelni. Ha csak trollkodsz, akkor még feltételezhetjük, hogy csak tetteted az ostobaságot.

"ja igen, elfelejtettem hogy ti mind egyéniségek vagytok... :-)))"

Nézd, én elhiszem, hogy te azonosítod magad a capslockos Hitler-rajongó, zakkant Ulpiusszal, a szarbőrűző, patkányozó hipokritával, G. Naggyal, aki liberális, tele van muszlim és cigány haverokkal plusz a többnejűség mellett kampányol, meg persze kisgrófóval és győzikével, hisz a személyiséged abból áll, hogy Orbán Viktorra szavazol. Ez a létezésed értelme, anyád ezért szült a világra, és Orbán Viktorral együtt te magad is meg fogsz szűnni. (Apró bökkenő, hogy korábban én is többször szavaztam Orbán Viktorra, tehát akkor még velem azonosítottad magad)

Nincs ezzel baj, csak tudnod kell, hogy ez egy elmebetegség. Lehet vele együtt élni, de elég nyomorúságos dolog.

grundigg 2023.06.24. 11:01:58

Tessék, egy friss hír:

444.hu/2023/06/24/media-es-rezsimtortenelem-26-bekezdesben-igazitja-helyre-a-hazugsagait-az-origo

Tisztesség, erkölcs meg persze normalitás és a keresztény értékek védelme, ahogy a csövön kifér. De nincs itt semmi látnivaló, akinek nem tetszik, majd átkapcsol.

ulpius66 2023.06.24. 11:03:37

@grundigg: "Nézd, én elhiszem, hogy te azonosítod magad a capslockos Hitler-rajongó, zakkant Ulpiusszal"

EZTET KIKÉREM MAGAMNAK!

VELEM NE AZONÍTSA SENKI MAGÁT! BELŐLEM CSAK EGY VAN!

.... ÉS AZ AZ EGY A LÉTEZŐ LEGJOBB!

ulpius66 2023.06.24. 11:09:34

Viszont az kibaszott jó hír, hogy a ballibsik még véletlenül sem akarják velem azonosítani magukat....

MAGYARORSZÁGON DEMOKRÁCIA VAN, KELL ELLENZÉK!

Én egyetlen ballibsit sem akarok meggyőzni arról, hogy savazzon a Fideszre!

Mért tenném!

SEMMI SZÜLSÉG RÁJUK, AZTÁN LENNE A FIDESZNEK 4/5-E... MINEK?

MINDEN ÚGY JÓ AHOGY VAN, A BALLIBSIK ELLENZÉKIESKEDNEK, A FIDESZ MEG KÉTHARMADDAL KORMÁNYOZ.....
(mink meg itt ócsároljuk egymást, hogy a másik oldal mekkora barmokból áll....)

ulpius66 2023.06.24. 11:13:41

Mind e mellett ez a tökéletes felállás!

A Fidesz akar és tud kormányozni!

A ballibsik sem akarnak kormányozni, nekik pont megfelelő ez a helyzet, fikáznak mindent is...
(mondjuk a ballibsik hiába akarnának kormányozni, képtelenek lennének rá... de legalább ott ártanak a magyaroknak, Magyarországnak ahol csak tudnak....)

ulpius66 2023.06.24. 11:17:29

@grundigg:

Végig olvastam a Juhász Péteres cikket...... hát ez tényleg kibaszott fontos hír volt.....

Tényleg verte-e a volt feleségét a Juhász Péter?

A feleség szerint verte, Juhász Péter szerint nem... a feleség nem tudta bizonyítani..... az Origo meg megírta....

EMIATT MOST HÁROM NAPIG NEM TUDOK ALUDNI, ANNYIRA FELZAKLATOTT EZ A HELYREIGAZÍTÁS.....

alöksz róz 2023.06.24. 11:23:32

@grundigg: "Értem. Tehát nem számít, mi megy a közmédiában, mert át lehet kapcsolni, de aki uralja a médiát, az uralja az országot..." - dehogy érted.
láthatóan fel se tudod fogni, nyilvánvalóan meghaladja a képességeidet.

de segítek, hátha:
- nem azért nem baj, mert át lehet kapcsolni (hanem azért nem baj, mert független objektív tájékoztatást eredményez)
- mivel tájékozódni elsősorban a médiából lehet, akkor valóban baj van, ha nincs mire átkapcsolni (uralás)
- a ti problémátok konkrétan egyik se a kettőből, hanem egy harmadik: hogy hiába van a dollárokkal kitömött lippsimédia, nem érdekli a kutyát se

Boldeone2 2023.06.24. 11:27:27

@alöksz róz: ha a liberálisok nem szeretnének független és objektív tájékoztatásban részesülni, akkor ott a sok ballib propagandamagazin, nézzék azt. de nehogy már el akarják venni az emberek jogát a független objektív információforrásokhoz, hogy a saját propagandájuknak adjanak teret"

- Olyan szinten vagy agymosott, hogy veled nincs értelme kommunikálni. A Fidesz - média már több száz médiapert elvesztett, volt a Köztv- nek is belőle része! Propaganda a köztv- n folyik. A propagandának jól beazonosítható jellemzői vannak, a köztv iskolapéldája a propaganda - médiának. Mindez: KÖZPÉNZBŐL

A köztv - ből valós hangfelvételek szivárogtak ki, hogy kizárólag a kormányt lehetett támogatni, akkor meg milyen objektivitásról beszélsz, ember? Bebukták a részrehajlást!

Miért van az, hogy szinte zéró műsoridőt kapott az ellenzék a választás előtt, hogy el tudják mondani a választási programukat?
Miért van az, hogy a napestig, 24 órában megy a karaktergyilkosság a köztv - n, a kormány meg nulla kritikát kap?

Magyarország - ez is mutatja - hogy pártállami rezsim. Sehol, egyetlen demokratikus országban működik így közmédia

Olyan sincs SEHOL a világon , mint a KESMA, több száz milliárdos, orbáni média- konglomerátum

alöksz róz 2023.06.24. 11:31:38

@grundigg: nem azonosítom magam az ulpiussal. egyáltalán semmi közünk nincs is egymáshoz, ő egy független, objektív, pártatlan kommentelő, én meg szintén egy abszolút független, objektív és legfőképpen pártatlan kommentelő vagyok. a véleményünk néha megegyezhet, nem zárja ezt ki semmi.

a ti véleményetek meg mindig ugyanaz, szinte mindenről szinte szó szerint. akkora egyéniségek vagytok.

alöksz róz 2023.06.24. 11:36:50

@Boldeone2: "A Fidesz - média már több száz médiapert elvesztett, volt a Köztv- nek is belőle része!" - igen, ez igaz, a ballib bíróságok sokszor részrehajlóan ítélnek.
ez is azt mutatja, hogy nagyon hiányzik az országnak a független bíróság... de nagy erőkkel küzd ez ellen a nemzetközi baloldal.

Boldeone2 2023.06.24. 11:40:38

@alöksz róz: de segítek, hátha:
- nem azért nem baj, mert át lehet kapcsolni (hanem azért nem baj, mert független objektív tájékoztatást eredményez)"

Akkor, segítek én is neked:

Oroszországban is nagyjából voltak önálló médiák. Kb az utóbbi pár évben kezdték el felszámolni őket, de addig voltak, illetve sokáig elérhető volt a közösségi média is

Az átlagember mégis a Pravdából, az Izvesztijából, vagy a Tass- ból tajékozódott. Ott meg az agymosó diktatúra narratívája megy folyamatosan

Az RTL hiába nagy tv, de annak szinte alig van politikai műsora, kereskedelmi tv
Ezzel szemben a Közmédia lényegében napi 24 óra politika, a TV2 - is csatlakozott

A lényeg: a köznyilvánosságot a kormány hazug narratívái uralták a választás előtt:" MZP haborúba viszi az országot "

Ez volt a legaljasabb hazugság a kormanymédiától amit hallottam...

De, volt itt olyan is , hogy "Hadházy a halálba üldözte a szomszédját", "MZP felesége megölt szülés közben anyákat", stb
"Karácsony csalással szerzett diplomát, el akarta adni a fővarost", stb

Ez az aljas goebbelsi propaganda jórészt közpénzből finanszírozott !!!

alöksz róz 2023.06.24. 11:43:32

@Boldeone2: "Miért van az, hogy a napestig, 24 órában megy a karaktergyilkosság a köztv - n, a kormány meg nulla kritikát kap?" - ez a tényeken alapuló független és objektív tájékozatás.
hát mit szeretnél, hazudja azt a közmédia, hogy a kormány a lehetőségeihez képest szarul végzi a munkáját? vagy hazudja azt a közmédia, hogy az összefosás nem is szerencsétlen buta kis balfaszok és elvtelen pénzéhes emberek gyülekezete?
ezt egy demokráciában nem lehet, te is tudod, ellentmondana a függetlenségnek és objektivitásnak.

Boldeone2 2023.06.24. 11:44:10

@alöksz róz: ez is azt mutatja, hogy nagyon hiányzik az országnak a független bíróság... de nagy erőkkel küzd ez ellen a nemzetközi baloldal."

- Nektek az a "független" akik Orbán irányítasa alatt Orbán seggét nyalja...Orbán is ezen dolgozik, tudjuk, látjuk ...csak az EU tarkóncsapta ...

Lopakodó precedensjog "

De ilyet neked kár írni, úgysem tudod mit jelent....:)

grundigg 2023.06.24. 11:45:00

@alöksz róz: "a ballib bíróságok sokszor részrehajlóan ítélnek."

:))))))))

Játsszuk azt, hogy te mondasz egy ballib bírót, bemutatva tényszerűen a ballib kötődését, mire én mondok egy fideszest. Aztán meglátjuk, ki tud többet. Ha már sajtó, akkor mondjuk kezdheted a Fővárosi Ítélőtábla sajtóperekben eljáró bíráival.

Boldeone2 2023.06.24. 11:46:59

@alöksz róz: hát mit szeretnél, hazudja azt a közmédia, hogy a kormány a lehetőségeihez képest szarul végzi a munkáját? vagy hazudja azt a közmédia, hogy az összefosás nem is szerencsétlen buta kis balfaszok és elvtelen pénzéhes emberek gyülekezete"

A kormány is az, a másik oldalról nézve, te is tudod ...

De, hagyjuk most a pártokat ...

Mikor kérdeznek meg egy egészségügyi szakdolgozót vagy egy tanárt, mi a véleménye??? ( soha )

Nem felszopóembert, hanem valódit...

alöksz róz 2023.06.24. 11:47:41

@Boldeone2: "Oroszországban is nagyjából voltak önálló médiák." - pont leszarom mik voltak oroszországban, tök lényegtelen, nem az oroszországi médiahelyzetről beszélünk.

"Az átlagember mégis a Pravdából, az Izvesztijából, vagy a Tass- ból tajékozódott." - oroszországban. de nem ott vagyunk, hanem magyarországon. itt meg alig nézi valaki a közmédiát...
csak a meccset vagy a forma1-et.

Boldeone2 2023.06.24. 11:49:21

@grundigg: Így van. Ibolya Tibor nyíltan felvállalt fidesz- komisszár ...

grundigg 2023.06.24. 11:49:45

@alöksz róz: "ez a tényeken alapuló független és objektív tájékozatás"

Látom, visszatértél a szar trollkodáshoz. Ez is egyfajta beismerés. Bende Balázs rajtad röhög, hogy ezt ingyen tolod.

Boldeone2 2023.06.24. 11:51:11

@alöksz róz: itt meg alig nézi valaki a közmédiát..."

A köztv pont nem ezt mondja...Etyébként pl választasi küzdelemben/ előtt szinte mindenki azt nézni, még is, időnként...

Tehát fontos a szerepe

alöksz róz 2023.06.24. 11:52:30

@Boldeone2: nincs semmi baj a hazai precedensjoggal. (a legdemokratikusabb országban, az usában is az van.)
nem korlátozza a bírói függetlenséget.
egyvalamit korlátoz: a jogalkotói szándékkal ellentétes jogértelmezést, azaz a bíróság nem bír szerezni magának jogalkotói jogokat

alöksz róz 2023.06.24. 11:54:40

@grundigg: pont nem érdekel, min röhög bende balázs. egyrészt nem ismerem, másrészt meg szabad és demokratikus országban élünk, jogában áll azon röhögni, amin csak akar

alöksz róz 2023.06.24. 11:57:55

@grundigg: na játsszuk:

az egész bírói kar.

sorolhatod a fideszes kivételeket: ______________

Boldeone2 2023.06.24. 11:59:29

@alöksz róz: nem korlátozza a bírói függetlenséget."

Dehogynem korlátozza. Nem lehet minden részletbe menően minden jogi problémát taxatíve jogszabályba foglalni, ezért kell egy minimális szabadság a bírónak, aki látja az egyéni körülményeket- helyben
Ezután mindent a Kúria " jogegysége " dönt. valójában az Orbán -cimbik

grundigg 2023.06.24. 12:10:24

@alöksz róz:

Nekem elég lett volna, ha egyszerre egyet mondasz, de te rögtön több ezret vállaltál. Bátor dolog! Már csak annyi maradt le, hogy "bemutatva tényszerűen a ballib kötődését". Csinálhatsz egy szép táblázatot nevekkel, tényekkel. Ha megvagy, jelentkezz!

grundigg 2023.06.24. 12:12:46

@alöksz róz:

Jogában áll. Neked meg jogodban áll hülyének lenni, vagy ha nem látsz más menekülőutat, játszani a hülyét. Ennyit a jogokról.

alöksz róz 2023.06.24. 12:20:04

@Boldeone2: nem korlátozza.

viszont te nyilvánvalóan azt tekinted bírói függetlenségnek, ha a ballib bírók a jogszabályokat a jogalkotói szándéktól függetlenül úgy értelmezik, ahogy nekik tetszik. ezt valóban korlátozza.

és helyes hogy korlátozza, kell is hogy korlátozza, így tud megvalósulni a hatalmi ágak szétválasztása.
elméleti tudásban is le vagy kissé maradva, nem gondolod? :-)

alöksz róz 2023.06.24. 12:41:41

@grundigg: ja igen, az lemaradt, nem olvastam végig rendesen:

a hithű kommunista bírói és oktatói kar, akik a rendszerváltásig hivatalba léptek. mind. ezek saját magukról is bizonyították és a diktatórikus rendszer is bizonyítottnak látta róluk. ennél tisztább bizonyíték nem kell.
(persze akadhatnak kivételek, azokat sorolhatod, tudjuk hogy azok és azért lesznek a köpönyegforgató "bizonyítottan fideszesek")

a hithű kommunista bírói és oktatói kar által plusz a soros-szervezetek által kiképzett, rendszerváltás után hivatalba lépett bírók. mind. az előbbiek befolyását az utóbbiakra lehet tagadni, csak nem érdemes.
(persze itt is vannak kivételek, azokat is sorolhatod, tudjuk hogy azok és azért lesznek a "bizonyítottan fideszesek")

alöksz róz 2023.06.24. 12:44:48

@Boldeone2: "Ezután mindent a Kúria " jogegysége " dönt. valójában az Orbán -cimbik" - egyrészt nem mindenről, másrészt azok független és tekintélyes szakemberek.

alöksz róz 2023.06.24. 12:52:40

@Boldeone2: @grundigg: a komcsik átmentették a hatalmukat az igazságszolgáltatásba is, ti meg azt akarjátok bemesélni, hogy egy csettintésre, bemondásra azok lettek a független bírók.

nem röhögtök amikor ezt sugalmazzátok (mert nyíltan nem meritek ezt így leírni)? mert én azért felröhögök amikor titeket olvaslak :-)

alöksz róz 2023.06.24. 12:57:21

@Boldeone2: te pedig nyilvánvalóan a soros-modellt szeretnéd követni: jogalkotói jogkörrel felruházott (lefizetett vagy eleve hithű) bíróságok és (lefizetett vagy eleve hithű) ügyészek. ilyenkor már rögtön nem számít a hatalmi ágak szétválasztása, igaz? meg a korrupció, igaz? :D

6.Lenin 2023.06.24. 14:37:53

Vajon mi a fenét szeretnének ezek a seggfejek a köztévében mondani az embereknek. A saját tv-n se mondanak semmi értelmeset.

A kormánypropaganda bemutatja, hogy egyes vidéken mekkora fejlődés történt. Hétvégeken tömegek a vidéki fesztiválokon , kiránduló helyeken.videón ilusztrálva

Aztán 5 perc múlva jön egy seggfej, és beleordítja a képernyőbe, ti bunkók, ti nyomorogtok, de majd mi, egyszer, talán.. Ha ti nem is élnétek , de talán az unokáitok, vagy ki tudja. A háttérben Klára asszony leánykori képe, retusálva.

alöksz róz 2023.06.24. 14:59:43

@6.Lenin: "Aztán 5 perc múlva jön egy seggfej, és beleordítja a képernyőbe, ti bunkók" - szó szerint ezt szeretnék

alöksz róz 2023.06.24. 15:03:12

@Boldeone2: "Olyan sincs SEHOL a világon , mint a KESMA, több száz milliárdos, orbáni média- konglomerátum" - hogyne lenne.
le vagy maradva 50 évvel, az egész ny-i világban szinte csak ilyenek vannak.

6.Lenin 2023.06.24. 15:12:45

-Miért sírsz Lajos?
-Most tudtam meg, hogy mi tulajdonképpen nyomorgunk, és bunkók vagyunk.
-Ki mondta ezt neked?
-Az M1-ne egy ellenzéki politikus, rongyos ruhában volt, 120 kilós, de az mondta , hogy ne tévesszen meg minket a látsz, mert ő is tavaly karácsonykor evett utoljára.
-De Lajos, ketten majdnem 2 millát keresünk, most vettünk új kocsit. A lakás tehermentes. A jüvő hónapban megyünk Amerikába 1 hónapra. Reggel is hülyére zabaltad magad, hol nyomorogsz te szerencsétlen.
-Nem tudom, de a pacák mondta és nagyon hitelesnek nézett ki. Egy nagy DK-s jelvény volt a trikóján, igaz kicsit piásnak látszott.
-Te hiszel ezeknek? Soha nem mondtak igazat.
-Mondjuk kicsit elgondolkodtam én is, de
-Kinyitottam az ablakot, dobd ki a tv-t, vagy tiltsd le az M1-et.
-Nem lesz valami bajunk belőle?
-Nem hiszem, lehet, hogy nekem is elmúlna a hányingerem amikor DK-s logót látok.
-Rendben, M1 letiltva.

grundigg 2023.06.24. 16:32:54

@alöksz róz:

Szóval fogalmad sincs az egészről. Rohadtul meglepődtem.

Szerencse, hogy ha elfogytak az érvek (a nulladiknál), akkor mindig be lehet dobni, hogy soroskomcsi. Jár érte egy zsák ársapkás krumpli a Soros-tanítványoktól.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.06.24. 17:24:49

@grundigg: lásd gulyás gergely magyarázkodását:deagyurcsányékis..!!

Boldeone2 2023.06.24. 18:39:53

@alöksz róz: Egyre rosszabbul áll a szénátok! Emlékszel még az orosz- ukrán háború kapcsán folytatott vitánkra? Akkor is igazam volt, egyre inkább az igazolódik be....

Ha a putyini rezsim elbukik, akkor kutyavilág jön Orbánra, így rátok is...:)
Lényegében Pakstól kezdve minden dugába dőlhet, amire eddig alapoztatok

A világ viszont egy sokkal jobb és békés hely lehet, ha az elnyomó orosz rezsim elbukik, vele együtt a hazug, népbutító orbáni rezsim is komolyan meggyengülhet.

alöksz róz 2023.06.24. 18:57:31

@Boldeone2: "Akkor is igazam volt" - ilyen nem volt.
valamire biztos hogy rosszul emlékszel.

alöksz róz 2023.06.24. 18:59:18

@Boldeone2: "A világ viszont egy sokkal jobb és békés hely lehet, ha az elnyomó orosz rezsim elbukik, vele együtt a hazug, népbutító orbáni rezsim is komolyan meggyengülhet." - ezt meg tartogasd a szépségkirálynő-választásra...

alöksz róz 2023.06.24. 19:24:34

a tigeri cigánygyerek meg hozzászólni nem tud, hát csettintget meg kontrázgat :D

Boldeone2 2023.06.24. 19:35:47

@alöksz róz: Nagyon jól emlékszem: Putyin narratíváit nyomtad, az ukránok gyors vereségéről deliráltál
SOHA nincs igazad SEMMIBEN!

Nyilván most sem!

Boldeone2 2023.06.24. 19:39:02

@alöksz róz: ezt meg tartogasd a szépségkirálynő-választásra..."

- Az már megvolt! Viszont ha Putler rezsimje elbukik, remélem, akkor könnyen szopóágra kerültök a főnököddel, Orbánnal..

alöksz róz 2023.06.24. 20:07:36

@Boldeone2: "Nagyon jól emlékszem: Putyin narratíváit nyomtad, az ukránok gyors vereségéről deliráltál" - ne hazudj!

alöksz róz 2023.06.24. 20:13:15

@Boldeone2: nekem nem főnököm orbán. nekem nem parancsol :-)
a te új főnököd milyen, a kis soros?
azt látom hogy nagyobbak lettek az elvárások darabszámilag, de hogyhogy minőséget még mindig nem kell hoznod?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.06.24. 21:13:06

@Boldeone2: ahogyan egy kivételével az ÖSSZES fideszes!
De ha kell hamar változnak, ahogy a gazdájuk.

Boldeone2 2023.06.24. 21:16:21

@alöksz róz: ne hazudj!"

- Azt te szoktad, meg a bálványod Vitya! Az egész politikáját a folyamatos hazuságra, agymosásra építi! " szankciós infláció" meg hasonló, ezerszer cáfolt baromságok...
Abszurd, beteg, a tömeggyilkos narratíváit toló rezsim, az EU szégyene!

Boldeone2 2023.06.24. 21:21:58

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Olyanok mint a birkák. Birka módra, vakon követik a vezérkost, a szakadékba is majd egyszer ......de gondolkodni is birka módon gondolkodnak, azaz: majdnem sehogy

A mocsok putyini narratíva sem terjedt el sehol Európában, csak Orbánisztánban

grundigg 2023.06.25. 00:12:50

@alöksz róz:

"azok független és tekintélyes szakemberek."

Most akkor komcsik vagy független és tekintélyes szakemberek? Ok, hogy fingod sincs az egészről, de nem kéne legalább koherens módon tolni a bullshitet?

"menekülsz..."

Igen, végülis mondhatjuk. Mint amikor rövid csevegés után otthagyom az aluljáróban a fogatlan alkoholista kéregetőt. Tulajdonképpen menekülök.

Majd ha sikerül megnevezned a többezer ballibsi bíróból egyet, bemutatva tényszerűen a ballibsi kötődését, akkor visszamerészkedek hozzád.

2023.06.25. 04:04:49

@6.Lenin:

Teljesen igazat adok neked, mindenkinek joga van hülyének lenni.

Ami a lényeg, a populista mindig az értelmileg alul fejlett rétegre épít, hiszen azoknak eladható a rövidtávú haszon, úgy hogy közben a jövő teljesen mindegy.

6.Lenin 2023.06.25. 09:17:25

@kiskutyafule:

Ez a te véleményed, amit nem tudsz soha alátámasztani, mert nem beszélhettél 3 millió szavazóval, hogy miért is támogatja az adott pártot, kormányt.
ez a duma = egy rakás szar.

2023.06.25. 10:08:33

@6.Lenin:
Brazília, Venezuela, észak korea, elég érv, vagy török ország is kell?

G. Nagy László 2023.06.25. 10:49:10

@kiskutyafule:

"Ami a lényeg, a populista mindig az értelmileg alul fejlett rétegre épít, hiszen azoknak eladható a rövidtávú haszon, úgy hogy közben a jövő teljesen mindegy."

Ez egy nyilvánvaló faszság. Lássuk a valóságot:

1. MINDEN épeszű politikus úgy fogalmazza meg a mondandóját, hogy azt a legostobább választó is megértse. Ebben nincs semmi rossz, ez a politikai marketing ALAPJA.

2. A popoulizmuson manapság azt értjük, ha egy politikai erő olyan programot hirdet, amely a választók körében népszerű. Mi ezzel a baj?

3. Ami a választók körében népszerű, az simán lehet hosszútávon is építő.

4. Azt a kérdést kéne feltenned magadnak, hogy a hazai ellenzék miért képtelen olyan üzeneteket megfogalmazni, amelyek a széles közönség előtt népszerűek. A választ te is tudod: a szponzorok nem engedik. Egyetlen olyan ellenzéki párt sem kapna a jövőben semmiféle anyagi és politikai támogatást külföldről, amely - a példának okáért - szigorú bevándorláspolitikát hirdetne, avagy a genderkérdésben konzervatív álláspontot képviselne. Ezekről inkább nem beszélnek. Ha pedig elvi alapon woke-progresszívek, úgy még nagyobb a baj. Kibaszott nehéz azzal vigasztalódni, hogy ők nem populisták, ha ez azt jelenti, hogy különbnek tartják magukat másoknál és lenézik a saját választóikat, szembe masírozva azok akaratával.

2023.06.25. 11:29:18

@G. Nagy László:

A populista lényege, ahogyan az ábra is mutatja, hogy egyértelműen olyan helyzetbe hozza a pártját, hogy ne lehessen leváltani, vagyis az abszolút többség nevében, mindenféle konszenzus nélkül azt csinál amit akar.

Vagyis úgy osztogat, hogy ezt a többséget megtartsa...

ulpius66 2023.06.25. 12:55:23

@kiskutyafule:

A populizmus lényege: mindig olyan párt jön elő a populizmussal, amely képtelen a tömegekhez szólni!

ulpius66 2023.06.25. 13:00:04

@kiskutyafule:

Sőt!

A mai magyar ballibsi pártok DIREKT OLYAN POGROMMAL ÁLLNAK ELŐ, amely amelyet helyből elutasít a magyarok 90+%-a....... MAJD LEBUNKÓZZÁK A MAGYAR VÁLASZTÓKAT, HOGY MÉRT NEM VEVŐK, AZ ŐK KIBASZOTT JÓ POGROMJUKRA!!!!!!

ulpius66 2023.06.25. 13:05:11

@kiskutyafule:

Bár ebben lehet, hogy a Lacinak van igaza, és a magyar ballibsi pártoknak aztat kell nyomatniuk, amit a gazdijuk megparancsol nekik!!!

Ugyanis kötve hiszem, hogy pl. a Momentumnak az lenne a legfontosabb pogromja, hogy házasodhassanak a buzik.,.....
(mivel a gazdi ezt parancsolja nekik, ezt kell nyomatniuk.....)

ÉN LEGALÁBBIS AZTAT HISZEM, NEM EZ MA MAGYARORSZÁG LEGFŐBB PORBLÉMÁJA.....

ulpius66 2023.06.25. 13:12:17

A világban, és így természetesen Magyarországon is, kétfajta politikus van:
- a reálpolitikus, A POPULISTA, AKI AZTAT KÉPVISELI AMIT A VÁLASZTÓI AKARNAK

- a ballibsi, aki MINDENBEN, MINDIG, MINDENKINÉL IS SOKKAL OKOSABB, ÉS AKI ÚGY AKARJA MEGVÁLTOZTATNI A VÁLASZTÓIT, HOGY AZTAT KÉPVISELJÉK, AMIT Ő

EZÉRT JÓ PL. SVÁJCBAN, MERT OTTAN MINDEN FONTOS KÉRDÉSBEN NÉPSAVAZÁS DÖNT!

.... AZAZ A NÉP DÖNT, ÉS NEM A POLITIKUSOK!

6.Lenin 2023.06.25. 13:21:30

@kiskutyafule:

Én Mo-on lakom, itt dolgoztam, itt élek. Éltem külföldön , dolgoztam is, ott is jól éltem, de visszajöttem, de nem egy párt kedvéért.

Mindenhol a világon vannak olyanok, akik képesek megoldani a saját életüket, és vannak , akik képtelenek. Hagyd a süket dumát a barátaidnak.

De mondjál egy elfogadható érvet, hogy nekem is hülyéket kéne támogatnom. Győzz meg.

ulpius66 2023.06.25. 13:23:39

Többek között ezért jó Budapesten laknom, mert itt is minden fontos kérdésben "népszavazás" mondhatnám "Lakógyűlés" dönt....

pl. eldöntöttük, hogy a Lánchídon nem lehet autóval közlekedni......

EZ MONDJUK VÉLETLENÜL EGYBEVÁGOTT KAMUGERI AKARATÁVAL, AKI AKKORA HÜLYE, HOGY 5 ALKALOMMAL KIVÁGTÁK A JOGSI MEGSZERZÉSÉNEK VIZSGÁJÁN, ÉS MINDENHOVÁ TAXIVAL MEGY....

ulpius66 2023.06.25. 13:26:49

Azért jó a budapestieknek, mert jó a főpolgi......

Van egy szociológiai diplomája a Pázmányról (mondjuk nekem fingom sincs mihez ért egy szociológus...) viszont nem beszél nyelveket és nincs jogsija.... ideális ballibsi jelölt.....

ulpius66 2023.06.25. 13:31:50

AKKOR ÉN "NÉGYZETESEN" KURUC VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!

Mert én lázadok az elnyomó EU-vezetés diktatúrája ellen, pluszban lázadok Budapesten a Kamugeri és bűnbandája liberál-fasiszta diktatúrája ellen!!!!!!

ÉN VAGYOK A FŐ KURUC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ulpius66 2023.06.25. 13:43:26

Van élet az EU-n kívül is!

Azért jó Izraelnek, mert nem az EU tagja, és így nem pofáznak bele Brüsszelből, hogy hogyan alakítsa át az igazságszolgáltatási rendszerét.....

ÉN IS SOKKAL JOBBAN ÉREZNÉM MAGAM AZ EU KÍVÜL!

ulpius66 2023.06.25. 14:04:40

AZTA KURVA.....

"A leginkább csak Gyurcsány Ferenc háttérembereinek tartott Bajnai Gordon, volt miniszterelnök és Ficsor Ádám, volt minisztere nevével fémjelzett és hírhedté vált DatAdat Kft. által indított perben adott igazat a bíróság a közmédiának, és mondta ki, hogy a hirado.hu szerkesztősége alappal, a szabad véleménynyilvánítás megengedett határain belül formált véleményt."

„A Fővárosi Ítélőtábla ítélete szerint a hirado.hu a témában kiadott valamennyi cikkében – transzparens módon – megjelölte azokat a forrásokat, amelyekből következtetéseit levonta. Hiába kifogásolta tehát Bajnai Gordon és Ficsor Ádám, hogy álprofilok seregével segíthették Márki-Zay Péter kampányát, vagy „offshore csodafegyverük” dönthette el az előválasztást, a közmédia internetes híroldala joggal és megalapozottan fogalmazhatta meg a véleményét, és azokkal nem lépte túl a véleménynyilvánítás határait” – írták.

„A bírósági döntés értelmében Bajnai Gordon és Ficsor Ádám köteles megtéríteni a közmédia perköltségét, valamint az államnak a kereseti költséget és a fellebbezési illetéket is. Az ítélet jogerős, az ellen fellebbezésnek nincs helye” – tették hozzá."

ulpius66 2023.06.25. 14:17:07

Persze tudom én, hogy az is fontos, hogy a ballibsi megmondóember a Juhász Péter verte-e a volt feleségét, vagy nem verte.....

DE TALÁN AZ EGY PICIT FONTOSABB, HOGY A LIBATOLVAJ MEG A FICSOR URAM MINTEGY 860 MILLIÓ FORINTÉRT
- A BÍRÓSÁG ÍTÉLETE SZERINT IS, ÍGY ERRŐL MÁN PAPÍRJUK IS VAN - ÁLPROFILOKKAL, ADATHALÁSZ-TEVÉKENYSÉGGEL, BÉRKOMMENTELŐKKEL, SMS-KAMPÁNNYAL ÉS KÜLFÖLDI PÉNZEKKEL SEGÍTETTÉK A BALLIBSIK KAMPÁNYÁT......

NAGGGGGYON-NAGGGGYON ÉDES!

ulpius66 2023.06.25. 14:19:59

"Előzőleg a DatAdat cégcsoport és tulajdonosaik, Bajnai Gordon és Ficsor Ádám személyiségi jogi perben nehezményezték, hogy a hirado.hu cikksorozatban elemezte és az elérhető adatokból következtetéseket vont le a választási kampány befolyásolásának lehetséges okairól és módjairól. A bíróság most kimondta, hogy a szerkesztőségnek elegendő adat állt rendelkezésre ahhoz, hogy a feltárt tényekből a következtetéseit levonja. Az ítélet hangsúlyozza: a demokrácia lényegi eleme, hogy a közéletet alakító politikusok tevékenységével szemben a sajtó szabad bírálatot és kritikát fogalmazhat meg. Ez esetben is ez történt”

BÁRMIBE LE MEREM FOGADNI, HOGY A BALLIBSIK SZERINT EZ ÜGYBEN A BÍRÓSÁG FASISZTA MÓDON JÁRT EL.....

alöksz róz 2023.06.25. 16:40:56

@ulpius66: a mutatóujjad is olyan bőszen meregetted amikor beszéltél vkihez, mint ahogy itt a capslockra támaszkodsz vele? :-)))

alöksz róz 2023.06.25. 16:48:28

@alöksz róz: nem is a capslock-ra

a shift-re :D

ulpius66 2023.06.25. 17:02:59

"A vállalatok mohósága miatt drágul az élet Magyarországon
Portfolio
2023. június 25. 11:01

Az elmúlt két évben az infláció mellett a vállalatok jövedelmezősége is érdemben emelkedett, így a profit-vezérelt infláció jelensége a gazdasági elemzések fókuszába került - írja a héten megjelent inflációs jelentésében a Magyar Nemzeti Bank, és egyben megállapítja: a jelenség Magyarországon régiós és nemzetközi összevetésben is erős. A profitvezérelt inflációt nem a kereslet-kínálat egyensúlytalansága okozza, hanem az a jelenség, amikor a vállalatok a nyereségesség érdekében nagyobb áremelést hajtanak végre, mint amit a költségek növekedése indokolna.

A jegybank szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy 2022 második felétől jelentősen emelkedett az inflációnak a költségek által meg nem magyarázott része. A közgazdászok számításai szerint EZ 2023 ELSŐ NEGYEDÉVÉBEN A 25,4 SZÁZALÉKOS HAZAI INFLÁCIÓ KÖZEL HARMADÁT OKOZTA."

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.26. 14:57:27

@Boldeone2: honnan tudod biztosan hogy nem agyhalott lenin hanem megafonos?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.26. 15:02:27

@6.Lenin: lacika haverod félistenként tekint orbánra, az már tökéletes.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.26. 15:03:05

@6.Lenin: csak ennyit sikerült reagálni a hosszú kommentemre te idióta?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.26. 15:05:39

@alöksz róz: és akkor te most hol "dolgozol" tulajdonképpen? a megafonnál, vagy a 888-nál? vagy egy minisztériumban a sok semmirekellő léhűtő családtagok, Rokonok közt?

nagyon könnyen átugrasz afelett hogy a kedvenc fideszeseid is agyhalottnak tartanak.
kivéve ha te is fizetést kapsz a fidesztől. akkor megérthető ez a kommented

6.Lenin 2023.06.26. 15:06:36

@tesz vesz II:

Miért is kéne minden hülyeségre reagálnom?

Érdekelne egy logikus magyarázat. Lacika kit tekint, vagy nem félistennek az az ő dolga. Te meg egy seggfej vagy, ez meg a te dolgod.

Mi ebben olyan bonyolult neked?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.26. 15:35:31

@6.Lenin: de mi van a migránsokkal, most akkor te szereted őket, vagy sem?

bevándorlóország vagyunk, vagy sem?
a fideszes szereti a mirgánsokat, vagy sem?

hazudsz akkor valamit erről, vagy sem?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.26. 15:39:32

@6.Lenin: de nyuszika, azért mert én nem kapok a fidesztől kenőpénzt fizetés jogcímen, még nem én leszek a seggfej. azt érted te hitvány hazaáruló?

nekem fontos ez az ország, és az hogy ti ne basszátok szét az országot, és ne irtsátok ki magyart, a globális éghajlatváltoizás elején.

nekem vannak elveim és értékeim, azt érted?

tehát hitvány hazug trollként darab szarként te vagy fogd be a hitvány pofádat, és ne a tisztességes embert sértegesd, vagy válaszolj érdemben az érveimre.
néha azért fel-fel fordítanám a kavicsokat, és megnézném milyen ostoba férgek tekeregnek a kavics alatt. te gerinctelen fideszes csúszómászó talpnyaló

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.26. 15:45:37

@grundigg: honnan tudod hogy aleksz ingyen tolja? nekem nem úgy tűnik

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.26. 15:46:45

@alöksz róz:

az indoklás kimaradt csöpike.

hogy szavazhatsz neoliberális pártra, mikor te utálod a neolibeket.

alöksz róz 2023.06.26. 16:07:19

@tesz vesz II: "hogy szavazhatsz neoliberális pártra, mikor te utálod a neolibeket" - úgy szavazok, ahogy úri kedvem tartja.

és semmiképp nem tartozom neked se beszámolóval, se indoklással.

6.Lenin 2023.06.26. 17:42:06

@tesz vesz II:

Miért tartoznék neked bármiben is magyarázattal, egy seggfejnek?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.27. 11:49:12

@alöksz róz: @6.Lenin:

egy darab álprofilról nyomjátok?

azt hittem mint civil homo sapiensek képesek vagytok kimagyarázni az egetverő ellentmondásokat.
ugye egy olyan lény, aki nem teljesen agyhalott, meg nem teljesen korrupt, az szeret harmóniában és összhangban lenni a saját logikus gondolataival, eszméivel, ideológiájával.

dehát ez maradt, ugye én már 15 éve megjósoltam a mandiner blogon, hogy el fog jönni az idő, amikor már csak az agyhalott csőcselék szavaz a fideszre.

hát jelentem, eljött. egy ideje már.
süti beállítások módosítása