téveszmék

téveszmék

"Európa határozott és férfias"

2023. április 11. - G. Nagy László

europa_2.jpg

Muszáj azzal indítanom, hogy imádom a nőket. Egyenesen odavagyok értük. Szeretem gyengédségüket, megnyugtató, lágy hangjukat, és a harmóniát, amelyet árasztanak, s megteremtenek maguk körül. Szeretem mosolyukat, kalandra csábító tekintetüket. Szeretem bennük az odaadó szeretőt, a gondoskodó családanyát, a konyhatündért, az otthonteremtőt, a békehozót. Persze vaskosat hazudnék, ha azt állítanám, hogy minden nőt e felvázolt kép jellemez a nap huszonnégy órájában. Ismerjük a másik oldalukat is: a hisztiset, a játszmázót, a rikácsolót, a passzív-agresszívet. Amikor a lányok-asszonyok elkezdték meghódítani a politika különböző színtereit, azt az ígéretet kaptuk, hogy a világ majd kiegyensúlyozottabb és békésebb lesz általuk. Ma már látjuk: nem így történt, a közéletben nem ez az arcuk dominál. Nézem a vén Európát, s nem a büszke és gyönyörű nőt látom magam előtt, hanem a frusztráltat, a kapkodót, a felelőtlent. Beültettük az asszonyt a volán mögé, s most aztán száguld a család a szakadék felé...

 

Természetesen mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy léteznek nőies férfiak és férfias nők; mi több, női archetípusból többet is fel tudunk sorolni, ám ez nem jelenti azt, hogy ne beszélhetnénk tipikusan női karakterekről, személyiségvonásokról:

  • Többségük életében a személyes kötődések kiemelt szerepet játszanak; s rendszerint fontosabbak, mint karrierjük, önállóságuk, autonómiájuk.
  • Sokan a párjukat helyezik a középpontba. Kapcsolatfüggők, féltékenyek, férfi nélkül képtelenek a boldogságra.
  • Az önfeladó anyának a gyermeke az első. Képtelen nemet mondani.
  • Jellemző női karakter: folyton vár valamire, vagy valakire, aki majd irányítja élete alakulását. ("Vigyél el, az a jó, ha meg sem kérdezel...")

Amíg a tipikus férfi versengő-kapitalista, addig a nő képviseli az érzékeny-szocialista vonalat: empatikus, befogadó, gondoskodó. Ez családanyaként perfekt hozzáállás, vezetőként azonban végzetes hibákhoz vezethet, elég csak a bevándorláspolitikára gondolni. Az analitikus, tervező, a szabályokat előre rögzítő és betartó, kiszámítható férfival szemben az impulzív nő néha akár odáig is elmegy, hogy simán felborítja a játéktáblát. A határozott, erős és független férfikarakterhez képest a befolyásolható nő sokszor csak sodródik az eseményekkel, ahogyan ezt a nagypolitikában is látjuk napjainkban a háború kapcsán. Tegyük hozzá mindezekhez Jordan Peterson meglátását: amíg a férfiaknál az antiszociális viselkedés általában erőszakban nyilvánul meg, addig a nőknél ugyanez a hírnévtönkretétel formájában jelenik meg. A női antiszociális viselkedés formája a rosszindulatú pletyka és hírnévgyilkosság. Kell-e magyarázni, mit jelent ez a közösségi média világában?

 

Tavaly novemberben az Európai Parlament elfogadta azt a jogszabályt, mely szerint 2026 júliusáig a tőzsdén jegyzett uniós nagyvállalatoknál a vezetői pozíciók minimum harmadát nőknek kell betölteniük. A kvótát nem teljesítő társaságok természetesen szankcióra számíthatnak... Nem megyek bele ehelyütt, hogy erkölcsi tekintetben micsoda mélyrepülés az, amikor a központi hatalom ilyen durván beleszól a piaci működésbe. (Léteznek előzmények: ilyenek voltak a zsidótörvények, s ilyen volt a kommunisták világa is, ahol a munkásszármazást preferálták.) Ezúttal elég ha rögzítjük, hogy a küldetéstudatos világjobbítók elszántan ügyködnek az üzleti szféra elnőiesítésén. Ebben az sem zavar senkit, hogy a kvóták, a jóemberkedés és a woke-idiotozmus immáron számos - korábban jól futó - céget tett tönkre, mi több, egyes elemzők szerint mindez a közelmúltbeli amerikai bankcsődöknél is jelentős szerepet játszott. Szinte jelképes, hogy a Silicion Valey Banknál a kockázatkezelési vezető pozíciójában - aki többek közt a csőd elkerüléséért felel - sorra nők váltották egymást.

 

A korona című sorozatban találkozhatunk pár érdekes párbeszéddel II. Erzsébet és Margaret Thatcher között. Már az első találkozásuk is parádés: "Feltételezem, nincs nő az alakuló kabinetben." - kezdi az uralkodó. "Természetesen nincs és nem csupán azért, mert nem volt alkalmas jelölt. Úgy találtam, hogy a nők általában alkalmatlanok magas hivatalokra. Mert túlságosan érzelmesek..." - reagál a Vaslady, ami különösen hitelesnek hat az ő szájából. (Így is járt el: 1979 és 1990 között - három ciklusa során -  mindössze egyetlen női minisztere volt, ő is csupán rövid ideig tölthette be tisztségét.) A 21. században azonban a világ már nem hallgat Thatcher útmutatására; a politikai kulcspozíciók jelentős hányadát immáron lányok-asszonyok töltik be. Az igazán látványos problémák Angela Merkellel kezdődtek, aki 2015-ös, érzelmi alapú döntésével az anyai befogadás ösztönét emelte nemzetpolitikai szintre. Emlékezünk még Liz Trussra, Nagy-Britannia történetének legrövidebb ideig hivatalban lévő miniszterelnökére is, aki nyilatkozata szerint simán elindítaná az atomrakétákat, miközben halvány fogalma sincs a földrajzról. Egy éve - akkor még külügyminiszterként - úgy tárgyalt Lavrovval, hogy nem tudott különbséget tenni orosz és ukrán régiók között. Nagy kedvencünk Annalena Baerbock német külügyminiszter is, aki szerint Németország hadban áll Oroszországgal, de sebaj, minden rendbe jön majd, ha Putyin végre 360 fokos fordulatot tesz... Egykori minisztertársa, a szociáldemokrata Christine Lambrecht volt a csúcstartó a hülyeségben; a védelmi tárca irányítójaként annyi zavaros idiótaságot hordott össze a háború kapcsán, hogy Scholz végül kénytelen volt eltávolítani. Szóval, ha körbenézünk Európában, azt látjuk: számos országot vezet nő, s ahol férfiú a kormányfő, azokban az államokban is mindenütt komoly pozíciókat töltenek be lányok-asszonyok; a miniszteri posztok egyharmada az övék, egynémely kabinetben még túlsúlyt is képeznek a férfiakkal szemben. Az EP nemi összetétele is igen beszédes: a kezdeti 15%-ról mára 39%-ra nőtt a nők aránya; Svédország és Finnország képviselői között pedig már kifejezetten a férfiak vannak kisebbségben. S ha mindez nem lenne elég: pár napja felröppent a hír, hogy Jens Stoltenberg szeptemberi távozását követően akár Ursula von der Leyen lehet a következő NATO-főtitkár. Atyaég, mi kell még??

 

Itt tartunk tehát: adott egy erősen elpuhult nyugati civilizáció - azon belül is egy kifejezetten elnőiesedett Európa - s nekünk ehelyütt kéne helytállnunk, ehelyütt kéne józan kommunikációt folytatnunk. Szinte lehetetlen vállalkozás. Minden férfi ismeri azt a jelenséget, amikor duzzogó asszonyától megkérdi: "mi a baj?", s az örökké játszmázó feleség válasza borítékolható: "semmi". Ugyanez a dinamika jellemezte Magyarország és az EU viszonyát hosszú időn át. "Mi a baj a jogállamisággal?" - kérdeztük őszinte érdeklődéssel. "Semmi. Csak olyan izék vagytok..." Évek teltek el, mire az első - mondvacsinált - szempontokat képesek voltak végre megfogalmazni. Hasonló a helyzet a szankciók esetén is. A demagógok századszor is eljátsszák az értetlent, hogy miért kellett a magyar kormánynak megszavaznia mind a tíz csomagot, miközben egyikkel sem értünk egyet. Mintha még sosem éltek volna párkapcsolatban. Vagy legalábbis nővel nem. Mintha nem tudnák, milyen az, amikor tucatnyi apróságban engedünk, csak hogy azt a pár valóban fontos döntést a kezünkben tarthassuk. Igen, megnézünk pár csöpögős-romantikus filmet. Igen, néha színházba is elmegyünk. Igen, meglátogatjuk apósékat vidéken, az ünnepek során... Miért tesszük? Hát nem jókedvünkből, az bizonyos. Merő diplomáciából. Egyszerűen így gyűjtünk elégséges muníciót ahhoz, hogy a valóban húsba vágó ügyek esetén - balettelőadás, musical, táncest - már nyugodtan és kellő alappal vétózhassunk.

 

Ismerjük Európé legendáját: a szépséges királylányt a főisten elrabolta és magáévá tette. Mintha a mítosz napjainkban válna valósággá: nagyon úgy tűnik, hogy a 21. századi Európát is elrabolta és magáévá tette valaki. Többek között ezért kellett ennyire elnőiesíteni a közéletet, hogy ez ilyen simán menjen. Már csak azt kéne tudnunk, kit tisztelhetünk a főisten személyében. Ezúttal nem Zeuszra fogadnék...

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr7718095934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Almandin 2023.04.12. 20:58:38

@juletræ: Igazad van, a vezetői alkalmatlanság nem attól függ, milyen nemű valaki. Elég megnézni az oroszokat, a felsővezetésben egy nő sincs (főleg az orosz férfisoviniszta mentalitás miatt), egy katasztrófa, amit csinálnak, putlerrel az élen.

juletræ 2023.04.12. 21:01:52

Vezetök ügyében: meg lehet nézni mi a különbség a Philips és az ASML között.
A Philipset marketinges figura vezeti, az ASML-nek meg müszakiakból kinött felsövezetése van.

Mindegyik tud nemet mondani, stressztürö, etc. Az egyik cég döglödik, a másik cég az EU legértékesebb high tech cége, és a félvezetöiparban megkerülhetetlen.

juletræ 2023.04.12. 21:07:58

@Almandin: nos, én nem igazán szeretem az eröskezü vezetöket, a la Micimackó, Putyin, etc.
=> a jó vezetö ismeri a gödrök elsö törvényét ha benne van, nem ás tovább.
=> a jó vezetö az outputot tartja elsönek. Hol nagyobb az output? Ahol a vezetö terrorizál, vagy ahol a vezetö "facilitál" - tehát a beosztottjait segíti a nagyobb eredmény elérésében?

A nyugat azért masszívabb, mint az "eröskezü emberek országai", mert képes a hibáiból tanulni ( kérdés, hogy milyen gyorsan).
A ruZZkik, takonykóreaiak, esatöbbi képtelen. A putyin azt tanulta a kémisklában, hogy a célokat soha nem szabad megvaltoztatni. Még akkor sem, ha a valóság nevü nagybátyánk az ajtóban áll.

Mindenesetre hozzásagítettek a "Már nehogy az ablak essen ki az oligarchán" mondás megszületesében. ( A "Már nehogy a csík tolja a repülöt" mintaj;ara :) )

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.04.12. 21:08:00

@Wildhunt: "egy atomhatalom vezetője erre is kap megbízatást."

És ha az a vezető jó, akkor azt is tudja, hogy ezt a tényt hogyan kell tálalnia és hogyan kell vele taktikázni. Truss fenyegetőzött, ami még a sajátjainál sem jött be. Buta volt.

@Almandin: "Másrészt az egész orosz lakosságot nem szabadna az őrült vezetőik miatt megbüntetni."

Igazat adok, és ezt szerencsére mások is osztják itt-ott, például az orosz sportolók ellen hirtelen támadt buta ellenállás megnyirbálásával. Ha ragaszkodunk ahhoz az azért nem teljesen védhető elvhez, hogy a kollektív büntetés helytelen, akkor ezt most is alkalmazni kell, különben a szabadsághívők csak segget csinálnak a szájukból. Az már egy külön probléma, hogy ha egy orosz sportoló csak nyikkan egyet a háború pártján, akkor eljátszotta a világ türelmét. Sajnos lehet, hogy kikényszeríti belőle a hazája, hogy a háború mellé álljon, legalább egy megosztással, de erre mondjuk azt mély sajnálattal, hogy akkor így járt. Nekem sem mindig öröm, hogy magyar vagyok, az orosz sportoló is kerülhet a hazája miatt szorult helyzetbe, a háború sokféleképpen tud ártani.

@Boldeone2: "A kvóták pont azt a célt szolgálnák, hogy az arányosabb képviselet irányba fordítsák a politikai rendszert."

Ez a mondatod sajnos kifejezi, hogy még csak nem is érted a problémát abban, hogy kvótákkal avatkozunk be egy választási rendszerbe. A szocialista időkben a tanácsokban, pártbizottságokban, üzemi bizottságokban, mindenféle vezetőségi testületekben deklarált arányban kellett képviseltetni a munkásosztályt és a parasztságot, később a Nőtanács és más fórumok nyomására a nőket is. Volt, amikor az volt a lényeg, hogy hány képviselő jött városból és hány faluról. Már a puhább Kádár-időkben volt kötelező képviselete a fiataloknak is. Kvóták. Felülbírálva a hozzáértés, alkalmasság szerinti rangsort. Jó ez?

juletræ 2023.04.12. 21:11:38

@Almandin:
"dönthet úgy, hogy inkább veszítsen a nemzete, mint kiirtson sok millió embert. "

A habermars és a 26 német értelmiségi felvetése tavaly husvétról.
Sajnos, ezzel nem értek egyet. Disznókat nem lehet glasszékesztyüben az ólba zárni. Söt, tovább megyek: rendkívül hibás felvetés, a stratégiai elrettentést érvényteleníti. ( Ez kb az egyik nyugati hiba, amin sikerült mára felülemelkedni. )

juletræ 2023.04.12. 21:17:59

Biztonságpolitikai szempontbol egyebként a legjobb forrás Rob de Wijk 'és a HCSS, p.l. amit a kölcsönös nukléáris elrettentesröl mond.

Almandin 2023.04.12. 21:24:42

@Androsz: A kvóták gondolata nem rossz. Ugyanis nélkülük bizonyos társadalmi csoportok nagyobb arányban képviseltetik magukat a kormányban és a törvényhozásban, ami arra vezet, hogy inkább az ő érdekeik alapján kormányoznának. Pl. nemcsak a nők, hanem a szegények, idősek, kevésbé iskolázottak is kevesebben lennének vezető pozíciókban. A törvényeket főleg a gazdag, tanult, diplomás, nagyvárosi férfiak hoznák, talán tudattalanul is a saját köreiknek kedvezve. Megfigyeltem, hogy pl. milyen sok jogász van a vezető politikusok közt. Biden, Orbán, Scholz, putler, Duda, a régebbiek közül Clinton (Bill és Hillary egyaránt), Gorbacsov, Schröder, Sárközy, Obama és még sorolhatnánk. Bizonyos végzettség eleve könnyen vezet a politika világába. Míg mondjuk egy kis falu nyolc általánost végzett gazdálkodója, hacsak nem haverja valami vezető politikus, esélytelen országgyűlési képviselővé válni. Vagy egy főállású ötgyerekes, vallásos anya. Pedig az ő érdekeik is fontosak, ha ők nem kerülnek be a törvényhozásba, akkor az ő szempontjaik nem kerülnek a döntéshozók látókörébe, vagy csak áttételesen, szociológusok és újságírók munkáin keresztül.

Almandin 2023.04.12. 21:35:51

@juletræ: A disznós hasonlattal egyetértek. Mivel eléggé vizualizáltam a jelenetet, felnevettem. Viszont az is igaz, hogy megéri egy világháborút, az emberiség teljes megsemmisülését kockáztatni Ukrajna miatt? Utálom putlert, de a helyzet szerintem megoldhatatlan. Senkitől se várható el, hogy saját magát feláldozza másokért. A Nyugat se tud a végtelenségig fegyvert szállítani, mert nekik se marad. Minden népnél első helyen az önvédelemnek kellene állnia. Nagyon sajnálnám, ha Ukrajna veszítene és az oroszok hatalma megnőne, mi se lennénk tőlük biztonságban. Semmiképpen se szabad eszkalálni a konfliktust. Az egyetlen jó megoldás talán az orosz vezetés megpuccsolása lenne. Navalnijt kellene elnöknek megtenni. Csak az a baj, hogy ez is szinte lehetetlen. Nincs jó megoldás, azt hiszem. Ebből sehogy se fog a világ jól kijönni.

Almandin 2023.04.12. 21:51:23

@Almandin: Egyébként kiderült, hogy a jogász politikusok jelenségével már könyvben is foglalkoztak:
www.libri.hu/konyv/Politikus-jogaszok-14.html

G. Nagy László 2023.04.12. 22:04:15

@Boldeone2:

"Ezért vált Novák Katalinból is egy szerethető köztársasági elnök, még az ellenzékieknek is ( szerintem ) Pedig Orbán kinevezettje, és nem is független. Orbán megérezte az idők szavát ebben az esetben..."

Abszolút egyetértek. A köztársasági elnöki látványpozíció tökéletes egy női vezető számára. Orbán egyik legjobb húzása volt.

G. Nagy László 2023.04.12. 22:16:33

@Almandin:

"Ez a poszt egy nagy közhelyhalmaz volt."

Azért remélem, hogy nem teljesen. Az ötödik bekezdés gondolatait még bizonyosan nem olvastad sem nálam, sem máshol. Mondhatod, hogy hülyeség, de azt biztosan nem, hogy közhely.

Sok mindennel egyetértek, amit írtál. Egyetértek azzal, hogy nem kéne az atommal fenyegetőzni és azzal is, hogy nem kéne az orosz lakosságot büntetni Putyin faszsága miatt.

A kvótákat mélységesen ellenzem, de erről már sokszor esett szó.

Ami a vezetőket illeti: én sem szeretem a keménykezű, diktatórikus irányítókat. Szerintem a jó vezető elsősorban együttműködő, jó emberismerő és remek szervező. Azt ugyanakkor határozottan úgy gondolom, látom és tapasztalom, hogy az átlagnő kevésbé alkalmas a vezetői szerepre, mint az átlagférfi. És ezen nem változtat az sem, hogy vannak kiemelkedően jó női vezetők és csapnivalóan szar férfi főnökök is.

"Mivel sok magyar nő megfelelési kényszeres, inkább kizsigerlik magukat és 40-50 éves korukra egy leharcolt, elhízott, ezer bajtól szenvedő valakivé válnak, mint hogy megtanuljanak nemet mondani"

Abszolút így látom én is. Mondhatnám rá, hogy sztereotípia és közhely, de attól még igaz. Azt támasztod alá, amit én is írok.

Boldeone2 2023.04.12. 23:09:16

@G. Nagy László: A kvótákat mélységesen ellenzem, de erről már sokszor esett szó."

- Miért? Szerintem nem olyan rossz dolog a kvóta, mivel láthatóan óriási diszparitások vannak a politikai elitekben
Túltengenek az öntelt, messianisztikus, önreflexióra képtelen, " öregecske " férfi politikusok
Azt is lehetne mondani, némelyek - főleg a vérkonzerv oldalon- már paródiába illő személyiségek, mint pl. a ripacs Trump, aki egész életében egy " asshole" volt. Én végignéztem anno odakint a valóságshow- it, de ez az ember soha nem volt normális...
Elnöki széknek még a közelében sem volt, de már akkor is vén, magát gazdagnak hazudó, hímsovoniszta kandisznóként és szépségverseny producerként minden nőt megpróbált megcsinálni
Sarka Kata anno meg is vallotta, hogy Trump ajánlatot tett neki...
Most pedig a perek sora indulhat ellene, akiket fondorlattal vagy pénzzel megcsinált, most bosszút állnak rajta..
A tragédia az, hogy egy ilyen ember volt? az amerikai jobboldal bálványa, no meg Orbáné is...

A másik jómadárról, Putyinról is lehetne beszélni, aki egy nárcisztikus pszichopata, teljesen beszűkült tudatállapotú diktátorrá vált...
Vajon mi jár a fejében, amikor miatta százerek halnak, de közvetve milliárdok szenvednek ...

A világnak ezektől a vén, degenerált, gonosz gazemberektől kellene megszabadulni már *végre*

....és igen, a kvóták hasznosak lehetnek...A kivénhedt férfipolitikusokat - tisztelet a kivételnek - el kellene zavarni a h...ál faxára....
Legyen sokkal több nő a nemzeti parlamentekben, több fiatal, úgy sokkal több esély lenne megegyezésre társadalmon belül és a nemzetközi szinten is.

Az ultrakonzervatívok, az ultranacionalisták teszik tönkre a világot, korunk fasisztái!

Ennél már 1000x jobb lenne - a jelenlegi kivénhedt, autoriter férfi politikusok helyett- leülnének a szépségkirálynők tárgyalni, valódi jogkörrel, ők úgyis a világbéke nagykövetei....:)

Herceg Erika felhívja Apanasenkót, az ukrán szépségkirálynőt, hogy vesse le a kardos nemzeti jelmezét és tárgyalják meg Kárpátalja ügyét, hiszen ő is kettős identitású ...A nők többre jutnának, mint sok frusztrált férfi...
A jövőben a női princípiumok kerülhetnek előnybe és jobb lesz mindenkinek helyi és globális szinten

Almandin 2023.04.13. 00:31:54

@Boldeone2: Juj...csak nem hiszel a toxikus maszkulinitás elméletében? Semmi bajom azzal, ha egy politikus öreg és férfi. Pl. Gorbacsov vagy Jimmy Carter is idősebb férfiak voltak, amikor hatalmon voltak, mégse voltak olyanok, mint Trump vagy putler. Giorgia Meloni meg nő létére egy fasiszta, szerintem gyanús, hogy ma is az. A szélsőjobb is kitermelte a női politikusokat, Meloni, Marine Le Pen, Dúró Dóra, stb. Vannak békére hajló férfi, és békétlen női politikusok is.
Általában egy szélbal őrültség a toxikus maszkulinitás elmélete, meg a fegyveres testületektől, katonaságtól való túlzott irtózás. Pedig az önvédelmi képesség nem azonos a támadó agresszióval, vérszomjas személyiséggel. Akik szerint a hadsereg ördögtől való dolog, meg a rendőrök agresszív barmok, egy nehéz helyzetben hangosan követelik, hogy védjék meg őket. Pl. a szélsőbalnál nagy divat a rendőrség gyűlölete. Ezek belegondolnak, hogy ki védené meg őket, ha valaki megtámadja, megveri, elrabolja őket, betör a lakásukba, stb.? Nem, mert hőzöngeni trendibb. Az én szememben egy igazi férfi kész megvédeni a szeretteit és magát, szükség esetén erővel is. Sőt, erre sok nő is képes (főleg önvédelmi vonalon).

Boldeone2 2023.04.13. 02:06:10

@Almandin: Persze, persze, de ennek a blognak a szellemiségébe simán belefér az efajta látásmód, hiszen itt a sztereotípiák járják, vagy inkább az előítéletek, no meg a közhelyek...

Természetesen a toxikus maszkulinitás létezik mint jelenség, az nem szélsőbal téma...Sőt, időnként magam is az vagyok...
Pl annak a vadásznak bemosnék egyet a fejébe, amelyik lelőtte a Svájcból idáig bolyongó szerencsétlen farkast...De Putyinnal is tudnám, mit kell csinálni...
Az erkölcsös világnézet - az én saját olvasatomban legalábbis - nem belenyugvó tutyimutyiságot jelent, hanem harcot az esztelenség, az elnyomás és az erőszak ellen ...
Az erőszakot - bizonyos próféták ajánlásaival ellentétben - sokszor csak erőszakkal lehet megfékezni. Ez egy ilyen világ, sajnos
Nem vagyok a hadsereg- és az erőszakszervezetek partján sem, de azok szükséges rosszak, amíg az ember nem változik meg
Az orosz-ukrán háborúban pl. a maximális nyugati beavatkozás híve vagyok. Az a béke - a megalázottak, a legyőzöttek, a megöltek békéje- amit ugye Orbán és hívei akarnak: " Ukrajna azonnal adja meg magát" és akkor ugye mindjárt kisimul a világ, egy irtó nagy és erkölcstelen hazugság
Van az a helyzet, amikor lehetetlen kompromisszumot kötni. Az pedig akkor van, ha megtörténik az ősbűn, a gyilkosság az erőszak. Az a határ , ahol szerintem az ember nem tud kompromisszumot kötni...
A 2001 Űrodiüsszeia is erről az ősbűnről szól: a monolit segít az embernek rájönni, hogyan kell a csontot fegyverként használni és elpusztítani a másik embert

A konklúzióm az, hogy a tömeggyilkosokkal nem szabad tárgyalni, az a teljes erkölcsi önfeladást jelentené. Le kell győzni és ha lehet ítéletet kell hozni róla, mert bűnös

G. Nagy László 2023.04.13. 08:07:19

@Boldeone2:

"Miért? Szerintem nem olyan rossz dolog a kvóta"

Igyekszem több szempontból is megvilágítani.

1. PRAKTIKUSAN - Tegyük fel, hogy a nők épp olyan alkalmasak a vezetésre, mint a férfiak! (Ebbe az alkalmasságba az is beletartozik, hogy hajlandóak, hogy érzik magukban a szándékot, az elköteleződést, feladva a családot, a háztartást, vagy a kényelmet.) Ha így van, akkor a kvóta totál felesleges, hiszen egy idő után azt fogjuk látni, pont annyi női vezető van, mint férfi. A természetes szelekció végzi a dolgát; nincs miért beavatkozni. Viszont ha nem áll meg ez a feltételezés, és a férfiakban - általában - több az affinitás a vezetésre (már az, hogy a kvóta gondolata egyáltalán felmerül, azt igazolja vissza, hogy ez a verzió áll közelebb a valósághoz), abban az esetben úgy teszünk erőszakot a világon, hogy egy rosszabb minőség lesz az eredmény. Gyakorlatilag erről szól a fenti poszt.

2. MORÁLISAN - Hitem szerint az erkölcs alapja a szabadság. A kvóta MINDEN ESETBEN ERŐSZAKOT, KIKÉNYSZERÍTETT VÉGEREDMÉNYT jelent. Nyílt beleszólást a választói, vagy a vállalkozói akaratba. Minden liberális gondolkodású ember tűzzel-vasal távol tart magától minden ilyet. Nyilván nem kell, hogy liberális és erkölcsös legyél, de ez esetben aligha maradnak érveim.

3. TÖRTÉNELMILEG - Minden jóérzésű ember elítéli a múlt századi zsidótörvényeket. Te nem? Mert itt pontosan ugyanaz zajlik, csak nem faji, hanem nemi alapon.

HypocritSlayer 2023.04.13. 08:26:38

@Boldeone2:

>>A kvóták pont azt a célt szolgálnák, hogy az arányosabb képviselet irányba fordítsák a politikai rendszert<<

Vagyis az a kívánatos, ha az érdemtelenek aránya minél jobban nőjön.......

(Eddig a nepotizmusnak még legalább volt magyarázata, de a hülyeségnek ez a foka azért übereli......)

>>A női politikusokkal általában kevesebb baj van, ha már sztereotípiákban gondolkodunk - <<

Persze hogy kevesebb velük a baj, viszont pofázó, de amúgy funkciótlan "díszdekorációnak" megteszik, "békeidőben" és az életszínvonal magas tehetetlensége folytán még következménye sincs, az amúgy is semmi hatásuknak, viszont, amikor szorul a kapca, akkor gáz lehet belőle, minél hülyébb az illető, annál nagyobb, mit még tetézhet a kvótapicsasága........

>>ebben a posztban lehet - akkor sokkal empatikusabbak, megértőbbek, konstruktívabbak mint férfi társaik<<

Ja, kedvencem Lampert "nem értek hozzá, de ez nem számít" Mónika mint belügyminiszter......

>>Ezért vált Novák Katalinból is egy szerethető köztársasági elnök, még az ellenzékieknek is ( szerintem ) Pedig Orbán kinevezettje, és nem is független. Orbán megérezte az idők szavát ebben az esetben...<<

Novák Katalin nem szép, de inkább csúnya nő, "az anyuka, aki mindig tudja hol a helye", abszolút súlytalan, szintén csak egy "dekoráció", a pozíciói nélkül valójában "értéktelen"....

És valahol az összesnek, nemtől függetlenül ez a "keresztje", hogy a pozíciója nélkül mit is ér valójába? Ha "jómunkásember" mint pl. Novák, akkor eldöcög szinte bármilyen pozícióba, ha balfasz(Schmitt, Áder) akkor sok vizet nem zavar, ha viszont amúgy is kiváló, akkor lehet nagyformátúmú "valami" mint pl. Orbán, Szíjjártó, és lehet szintén nagy formátumú, csak épp "félrecsúszott", mint pl. gyurcsibohóc.......

>>Ha folytatjuk a sztereotípiákat: a legtöbb bajt a kiöregedő férfi politikusok okozzák a világnak: Putyin, Erdogán, no meg Orbán ( itthon )<<

Nem feltétlenül, inkább a demencia(, ami jelenleg Bidé sajátja) okozhat pillanatniy, és néha átmeneti zavart, de olyan szinten önjáróak már ezek a nagy rendszerek, hogy lényegtelen lenne az is, ha egy majom vezetné, ugyanis a szűk mozgásteréből adódóan csak biodíszletként funkcionálhat, ezért sem számít, ha néger, nő vagy egy mosómedvét raknának ki helyette.....

Putyin esetében jóval másabb a helyzet, egyrészt a saját népének a "lelke" miatt, a központosított "királyi hatalom" ilyent követel meg, láttuk pl., hogy "Jelcin-típusú" kvalitású szerencsétlenekkel milyen lejtmenet jár együtt.......

Erdogán esetében ez még inkább felerősödik, mert az is eléggé "nagy -birodalom", viszont az "elvárt vezetés" az bizony a "kemény/despotikus/diktatórikus" és minél inkább térnek vissza a muzulmán fanatikus szarsághoz, annál inkább alkalmasabb, érezve az új idők szelét, felkapaszkodott erre a vonatra....

Orbán esetében pedig marad a "csibészség", és a nyíltan, vagy rejtve , de kénytelen kijátszani a nagyokat egymás ellen, egyrészt a nagyságunk miatt nem vagyunk tényezők, bármilyen oldal/nagyhatalom szempontjából mi csak egyetlen szerepet, a "csicska" szerepét tölthetjük be, vagy önként, vagy ebbe "belepréselve", fenyegetve, üzengetve, zsarolva, szankciózgatva etc., látván az amerikai nagykövet tegnapi eléggé kínos "performanszát"......

Mindegyik ebben a lábtörlő szerepben szeretne tartani bennünket, mert egyrészt nem vagyunk tételek a számukra, másrészt pedig ne szeretik a "tüskét a körmük alatt"....

Amit a románok pl. önként és dalolva teszik meg bármelyik nagyhatalom számára, hiszen a "vérükben van" a cigány alárendeltség és a baksisos korrupciós megvesztegetés "kikövetelése", hogy a szolgák közt ők kapják a "különleges" a többinél magasabb státuszt, ott ez nekik nem kérdés, bármely politikai formáció ebben tökéletesen egetért, hiszen ez a "foglakozásuk", a gyökértelen, megtűrt, szolga senkik legmagasabban elérhető státusza ez....

Ezt a mentalitást, vagyis hogy a királyok kutyái közt mi legyünk a legnagyobb, de mindig is kutyák, ezt a ballibsi, kozmopolita, "független"/"felvilágosult" gyökértelen ballibsik tökéletesen prezentálják, ezért is értik meg magukat olyan jól az összes jelenlegi hazai "szamét" bármilyen román párt képviselőivel,......., együtt ünneplik vele Trianont, nekik szurkolnak a hazai magyarok ellen, stb.....

Mivel mindig is a kutyák királyaiként kezdtük, már odáig jutottunk, hogy épp-hogy , paraszthajszállal tudjuk magunkat a kutyáktól megkülönbözteni, egyik oldalról, a "hazai szemét" próbál lehúzni, a míg a külföldi hatalmak próbálnak lenyomni, elég kicsi a mozgásterünk, ezt pl. Orbán mindig is úgy próbálta megoldani, hogy a nagyoktól szó szerint "megvásárolta" azt, hogy hagyjanak békén, és azok, ideig óráig tartották is ehhez magukat, de mindig is többet akarnak és akartak......, hiszen az örök éhség az kielégíthetetlen....

HypocritSlayer 2023.04.13. 08:38:59

@Almandin:

>>Nekem pl. az autonómiám az egyik legfontosabb dolog a világon, ha bajom van valakivel, megmondom, nyíltan, egyenesen, maximum főnökkel vagyok visszafogottabb, mert könnyen kirúgnának. <<

Vagyis a pofád és az "elveid" neked is csak addig nagy, és addig tartanak ki, amíg a valóság szembe nem jön......mondanám, hogy tipikus nő, de ezen már rég túl vagyunk:)

>>Az, hogy a Fidesz egy macsó, hímsoviniszta világot épít, az azért van, mert erre van tömegigény Magyarországon. <<

Én esküszöm, hálát adnék (a szerintem nem létező bármelyik) istennek, ha ez így lenne....

>>A legtöbb magyar nő abban megy tönkre, hogy mindenhol jól akarnak teljesíteni.<<

A sok apró-szent:)DDDDD

>>Elvárják tőlük, hogy dolgozzanak, de a háztartásban is jeleskedjenek.<<

Meg még azt is hogy szüljenek is, micsoda egy borzalom, de tényleg, mikor már az unióban simán szülhet egy férfi is, erre még mindig a nőket kényszerítik itt rá, ez szörnyű, de tényleg:)

>> Mivel sok magyar nő megfelelési kényszeres,<<

Vagyis szubmisszív, alkatilag,:) ami biztos, hogy a geci férfiak hibája:), ahogyan az is, hogy a nők önbizalomhiányban szenvednek, aminek oka a kockázatvállalás minimális szintje, ami szintén a geci férfiak hibája, szóval geci férfiak, na:)

>> inkább kizsigerelik magukat és 40-50 éves korukra egy leharcolt, elhízott, ezer bajtól szenvedő valakivé válnak, <<

Ja, közben meg az ember azt hinné, hogy sok "harctól" kórósan soványra fogynak, de nem baszki, híznak, mint a malac a sok "kíntól":)DDDDDDD

>>mint hogy megtanuljanak nemet mondani és rangsorolni a feladatokat.<<

Mert ilyenek ezek a geci férfiak, ebbe kényszerítik bele ezeket a tündi-bündi angyalkákat.....

G. Nagy László 2023.04.13. 08:40:05

@HypocritSlayer:

"bármilyen oldal/nagyhatalom szempontjából mi csak egyetlen szerepet, a "csicska" szerepét tölthetjük be, vagy önként, vagy ebbe "belepréselve"

Ez pontosan így van, és az egyik leglátványosabb, választásokat eldöntő különbség kormány és ellenzék között, hogy miként viszonyulnak e csicskáztatáshoz. Emlékszünk Fekete-Győr mondatára? „Mint az unió engedelmes tagja, végre kell hajtanunk a bevándorlókkal kapcsolatos EU-döntéseket. Ne ijedjünk meg néhány száz jámbor menekülttől!” Ez a tipikus ellenzéki attitűd. Ahogy Bayer Zsolti szokta mondani: "Kell egy segg, amibe befészkelhetik magukat..."

G. Nagy László 2023.04.13. 08:48:22

@HypocritSlayer:

"inkább kizsigerelik magukat és 40-50 éves korukra egy leharcolt, elhízott, ezer bajtól szenvedő valakivé válnak, mint hogy megtanuljanak nemet mondani és rangsorolni a feladatokat."

Ez is milyen tipikus. @Almandin: Leírja ezeket a mondatokat, amelyekben ő maga is megfogalmazza, hogy e tipikus példányai a női nemnek alkalmatlanok a vezetésre, hiszen a feladatok rangsorolása; a képesség arra, hogy nemet mondjunk; a szervezési készség; és mindenek előtt az, hogy ne zsigereljük ki magunkat, hanem megtaláljuk azokat az embereket, akikre rá lehet bízni a feladatok oroszlánrészét, csupán a stratégiai döntéseket magunknál tartva - ezek a legalapvetőbb vezetői készségek. Ha beismeri, hogy a nők többségéből ezek hiányoznak, akkor mi a gondja a poszt egészével???

HypocritSlayer 2023.04.13. 08:59:50

@Almandin:

A ballibsi szemét mellé a hülyepicsák "tagozata" is kezd felzárkózni, így szép a világ, színesen:)

>>A kvóták gondolata nem rossz.<<

Sőt:) Hülyepicsát minden posztra, a sok geci elnyomó férfi helyett:)

>>Ugyanis nélkülük bizonyos társadalmi csoportok nagyobb arányban képviseltetik magukat a kormányban és a törvényhozásban, ami arra vezet, hogy inkább az ő érdekeik alapján kormányoznának. <<

Hú bazmeg , feltaláltad a meleg vizet, hisz épp ez a képviseleti demokrácia lényege, hogy a többség által megválasztottak érdekei legyenek képviselve!

Milyen fasza lenne, ha pl. az olimpián is az kapná az aranyat, aki elsírná magát, hogy nem képes teljesíteni a minimumot sem, ugye?:)DDD

>>Pl. nemcsak a nők, hanem a szegények, idősek, kevésbé iskolázottak is kevesebben lennének vezető pozíciókban.<<

Aztán már csak arra a kérdésre kéne válaszolni, hogy miért lenne az jó bárkinek is, ha alkalmatlanok vannak érdemtelenül olyan pozícióban, amit nem képesek ellátni?

Pl. egy reszkető kezű, analfabéta, csóró, koszos cigány nő venné ki a vakbeled, ez mennyire "igazságos " lenne már , nem?

Vagy ilyen tanítaná a gyerekeid, ő döntene az életed fölött, írná meg neked a kegyelmi kérvényedet?:)DDD

> A törvényeket főleg a gazdag, tanult, diplomás, nagyvárosi férfiak hoznák, talán tudattalanul is a saját köreiknek kedvezve.<<

Nagyon helyes, hülyén ki nézett még a kommunizmusban is, amikor a "nyúl" vitte a "vadászpuskát"......

>>Míg mondjuk egy kis falu nyolc általánost végzett gazdálkodója, hacsak nem haverja valami vezető politikus, esélytelen országgyűlési képviselővé válni. <<

De, miért kellene egy gazdálkodónak politikusnak lennie? Nem a képesség számít, , hanem hogy milyen "terhelt" valaki, aki önerőből képtelen lenne elérni magasabb posztra?
Ennyi erővel miért ne sorsoljuk ki ezeket a pozíciókat?

Te tényleg ennyire hülyepicsa vagy?.......

>>Vagy egy főállású ötgyerekes, vallásos anya. Pedig az ő érdekeik is fontosak, ha ők nem kerülnek be a törvényhozásba, akkor az ő szempontjaik nem kerülnek a döntéshozók látókörébe, vagy csak áttételesen, szociológusok és újságírók munkáin keresztül. <<

Édes istenem, nagy mázlid van, hogy az agyrák benned éhen halna......

IdomitottFoka 2023.04.13. 09:04:04

@Boldeone2: "Miért? Szerintem nem olyan rossz dolog a kvóta, mivel láthatóan óriási diszparitások vannak a politikai elitekben
Túltengenek az öntelt, messianisztikus, önreflexióra képtelen, " öregecske " férfi politikusok"

Ez nem a kvóták hiányának a hibája. Egy rossz rendszert semmilyen csilivili új fedőréteg nem fog megjavítani. A parlament 90%-a nem önálló entitás, és ez a kormányra is elmondható, ezen egy nemi alapú smink nem sokat fog változtatni. A dk is két emberről szól, mondjuk ott pont meg is van a fiftififti, feri meg Klára, de ennek se elvi alapja van, családi biznisz.

"de ez az ember soha nem volt normális...
...minden nőt megpróbált megcsinálni"

Még ez az ösztön benne a legnormálisabb.

@G. Nagy László: "TÖRTÉNELMILEG" Ez itt egy erős csúsztatás azért. Jelenleg is vannak sokak által értett és elfogadott nemi alapon szerveződő szétválasztások (börtönök, sportesemények, egyes szakmák), ezért a szándék nem mellőzhető szempont az összehasonlításnál. Azért az nem állítható h a férfiak ne lennének túlreprezentálva jóformán az összes törvényhozásban. A többi szempont amúgy áll.

G. Nagy László 2023.04.13. 09:26:16

@IdomitottFoka:

"A többi szempont amúgy áll."

Köszönöm, történelmi pillanat ez :)

"Jelenleg is vannak sokak által értett és elfogadott nemi alapon szerveződő szétválasztások (börtönök, sportesemények, egyes szakmák)"

Világos, de ez a szétválasztás nem támasztja alá a kvóta jogosságát. Tök oké, hogy a parlamentben a férfiak és a nők nem ugyanazt a mosdót használják (szétválasztás), de ettől még nem kell megszabni az egymáshoz viszonyított arányukat.

Igazad van, a férfiak még így is többségben vannak a kormányokban és az országgyűlésekben - világszinten is csak Finnország és Svédország a kivétel. De mi a baj ezzel? Autószerelőből is több a férfi, mégsem zavar senkit. Szerintem foglalkozzon mindenki azzal, amivel szeretne, nem kell ezt kívülről - erővel - meghatározni. Ha hagyjuk, hogy minden alakuljon magától, az a legjobb. Ez a sikeres evolúció receptje.

IdomitottFoka 2023.04.13. 09:44:38

@G. Nagy László: "nem kell ezt kívülről - erővel - meghatározni" "minden alakuljon magától"
Csakhogy ezt nem nekem kell mondani. Az h a politikus nem női szakma, mert akármi, azt leginkább férfiak kommunikálják mindenkinek, mint ilyen indoktrináció, nem magától alakul. Ez megint az a foci, amit hegyoldalban játszanak. Erre ugyan rossz válasz a kvóta, kb széntabletta a nyílt törésre, de a probléma attól még áll. Nem mintha lenne egyéb válaszom, mint az oktatás lehetőségeinek kiszélesítése és ideológiai tehermentesítése (se klik, se egyház (nyugi, az iszlám se kivétel)) és az idő.

G. Nagy László 2023.04.13. 09:49:28

@IdomitottFoka: Történelmi pillanat: egyetértek. (Csupán annyi megjegyzést tennék, hogy az oktatás liberalizálásába az is belefér, hogy nyugodtan létrejöhetnek és működhetnek keresztény, iszlám, vagy bármilyen felekezetű iskolák. Ha van rá igény a tanulók részéről... csak ne részesüljenek extra állami támogatásban!)

konrada 2023.04.13. 09:53:04

@Boldeone2: "Szerintem nem olyan rossz dolog a kvóta"
...mondta Horthy Miklós, aztán aláírta a numerus clausus-t...

konrada 2023.04.13. 09:58:02

...egyébként most lomtalanításkor elnéztem, hogy a kukásautókon - meg mögötte a lapátnyélen is - csupa-csupa férfi van!

Hát hol vannak a nők???! Mi ez a kizárólagosság???! Követeljük, hogy a nők társadalmi képviseletük arányában hozzáférhessenek ehhez az álláshoz is! Hajrá kvóta, hajrá kvóta!!!

;)

Boldeone2 2023.04.13. 10:39:40

@G. Nagy László: A Te érveid a kvóták ellen valójában absztrakt, elvi ellenérvek. A való világ realitásai azt igazolják, hogy durva kontraszelekció van pl a politikai vezetők kiválasztódásánál.
Persze, értem én, hogy annak van a legnagyobb előnye, aki a legtöbbet ígéri a társadalomnak, populista módon hazudik, ő akarja a legjobban a hatalmat " Leszek én főispán, leszek én főispan " mint a Bolond Istók mesében- de a VALÓSÁG azt igazolja, hogy brutális kontraszelekciók működnek a társadalomban, vagyis: full alkalmatlan emberek vannak pozícióban

A kvótarendszer csak azt szolgálná, hogy végletes diszpartiások ne alakuljanak ki a társadalomban. Pl amikor egy államban tegyük fel hogy van 7 legfelsőbb bíró. Egy ügyben kell dönteni, ami a fiatal nők életét meghatározza, pl az abortusz
Ha mind a 7 bíró 60 felüli férfi, - mivel a lét meghatározza a tudatot - jó eséllyel rosszul fognak dönteni

MORÁLISAN - Hitem szerint az erkölcs alapja a szabadság. A kvóta MINDEN ESETBEN ERŐSZAKOT, KIKÉNYSZERÍTETT VÉGEREDMÉNYT jelent. "

- Én is liberális vagyok, -meg más is, persze- de az absztrakt egyéni szababdság nem létezik. A társadalmi rendszer csak úgy működik jól, ha vannak jelzőbólyák amelyek kijelölik a racionálisan meghúzott működési határokat. Ez még nem diktatúra, ahol le is szednek ha a határt átléped, csak egy keretrendszer vagy inkább viszonyulási pont

Az athéni demokrácia is arról szólt - Kleisztenészék megértették az emberi alapjellem lényegét - hogy a "túl alkalmas", erős, törekvő politikusok hatalmát korlátozzák vagyis: egy jellemzően sztargégosz, a népet félrevezető színjáték - a demagóg propaganda- segítségével magához ragadja a hatalmat és türanniszt alakítson ki

Az ókori demokraták megértették: ki kell jelölni a normális működés sarokpontjait és a túlságosan ambiciózus, túlzottan " alkalmas " embereket korlátozni kell
Ez a sokkal esendőbb tömegdemokraciában méginkább így van!

Elvi szinten azt mondanám: egy idő után legyen kötelező rotáció a hatalomban, a kormányzásban - egyébként úgyis lesznek olyan olyanok , akik vissza fognak élni a hatalommal ... Akik egyre erősebbek lesznek , csakhogy ez már nem építő erő, hanem destruktív ....

Wildhunt 2023.04.13. 10:54:08

@HypocritSlayer: remélem lesz még ott sok ilyen. Főleg a nagyvárosok belvárosi üzleteiben.

Almandin 2023.04.13. 10:54:50

@G. Nagy László: Ezek nem genetikai, hanem tanult tulajdonságok. A nőket jobban szocializálják arra, hogy rendelődjenek alá, legyenek jó kislányok, minden létező elvárásnak feleljenek meg. Ha valakinek gyerekkorában azt sugallják, hogy csak akkor szerethető, ha nem akarja a saját akaratát érvényesíteni, ha mindig hozzásimul a felnőttek elvárásaihoz, akkor megfelelési kényszer alakul ki. Férfiban is van ilyen, de ritkább. Nőben se mindenki ilyen, tehát nem lehet azt kijelenteni, hogy a nők úgy általában alkalmatlanok a vezetésre.

Boldeone2 2023.04.13. 11:00:40

@G. Nagy László: A numerus clausus " - szerintem még nem volt zsidótörvény. Alapvetően azt a célt szolgálta volna, hogy valamilyen végletes diszparitást orvosoljon: Orvos - ügyvéd csak egy szűk kör lehetett előtte.

Nem kodifikált kvóták az államszocializmusban is, pl a munkas- paraszt szülők gyermekei, vagy ha az apa pártvezető volt,a gyerek hamarabb bejutott az egyetemre
A kiváló sportolók, az olimpikonok talán felvételi nélkül jutottak be ...
Az USA- ban a jobb elit egyetemek sportösztöndíjakat hirdetnek, így a hátrányos helyzetű afroamerikai fiatalok is bekerülhetnek ..

Az üzleti élet, a filmvilág is így működik: Mace Windu, legfőbb Jedi mestert Samuel L. Jackson alakítja, a később pedig betették Boyegát
Végül a "Skywalker korában" is, Daisy Ridley , egy hölgy győzi le a főnonoszt...

Wildhunt 2023.04.13. 11:04:24

@Boldeone2: jól értem hogy csak azért mert megfelel a woke ideológiának, elfogadod a numerus clausust?

ulpius66 2023.04.13. 11:05:42

Két férfi elhatározza, hogy nővé operáltatja magát.

Az egyiket beviszik a műtőbe. Iszonyú üvöltés, majd még nagyobb, végül egy velőtrázó ordítás.....

Kitolják a műtőből, és kérdezi a társa:
- Mi volt az az üvöltözés?
- Hát először akkor üvöltöttem, amikor levágták a tökeimet, aztán akkor, amikor nyújtották a cicijeimet, a legkibírhatatlanabb az volt, amikor az agyam zsugorították!

G. Nagy László 2023.04.13. 11:08:54

@Boldeone2:

"A való világ realitásai azt igazolják, hogy durva kontraszelekció van pl a politikai vezetők kiválasztódásánál. Persze, értem én, hogy annak van a legnagyobb előnye, aki a legtöbbet ígéri a társadalomnak, populista módon hazudik, ő akarja a legjobban a hatalmat"

Foglaljuk ezt össze:

1. A férfiak jobbak a hazudozásban. (Ezt bizonyítani kéne, szerintem nem így van.)
2. A választópolgárok hülyék és bedőlnek a hazugoknak. (Ezt sem könnyű egzakt módon igazolni.)
3. Mindezekből fakadóan a demokrácia nem jó intézmény, szorítani kell rajta. No nem nagyon, csak épp hogy, női kvóták bevezetésével. (Szerintem ez borzasztó veszélyes lejtő, innentől feladtuk a demokrácia intézményét. Ráadásul elvtelenül, önkényes ideológia alapján tettük. Feltételeztük, hogy a nők majd jobb világot teremtenek - már ez hiba volt, hogy légvárakat építettünk. De amikor már tisztán látszik, hogy a nők fokozott szerepvállalása a politikában nemhogy jobb világot nem hozott, de egyre több a válság, sosem látott közelségben a harmadik világháború, miközben elképesztő felelőtlenséget látunk a női politikusok részéről, s mi még mindig ragaszkodunk az ideológiánkhoz - nos ez már több mint vakság. Ez szándékos káoszteremtés.)

HypocritSlayer 2023.04.13. 11:09:03

@Boldeone2:

>>A kvótarendszer csak azt szolgálná, hogy végletes diszpartiások ne alakuljanak ki a társadalomban. Pl amikor egy államban tegyük fel hogy van 7 legfelsőbb bíró. <<

Tegyük fel, hogy van 7 picsa.

>>Egy ügyben kell dönteni, ami a fiatal nők életét meghatározza, pl az abortusz<<

Kurvára nem határozza meg egy fiatal nő életét az abortusz, az inkább meghatározza a fiatal nők életét, hogy felelőtlenül, védekezés nélkül kefélnek, már önmaga az, hogy házasságon kívül kefélnek, annak csak egy folyománya lehet az abortusz, másrészt pedig ha már joga abortuszt végeztetni magán, akkor az ebből eredő traumákat is viselik a tisztelt döntéshozók?:) Láttál te már küretet? Az abortusz nem határozza meg a fiatal nő életét, aki átesik rajta?
Nem a felelőtlen kefélést kellene, még az abortusz előtt szabályozni?:)
Az abortusz kb. az olyan szintű szabályozás, eső utáni köpönyeg, mint amikor a muszlim fickó elveszi az általa megerőszakolt lányt(szerencse, hogy többnejűség náluk engedélyezett:), ilyenkor már minden rendben van ugye?, hiszen elvette, és semmisé tevődik az előző cselekedet?:)
Ugyanígy, az abortusz is csak egy probléma megoldó eszköz és lehetőség és a 7 vén fasz ebbe akadályozná szegény fiatal , ártatln és semmiről sem tehető nőt, hiszen ő csak kefélt, már azt sem szabad :)

Lehet-e perelni, meetoo alapon, hogy baszki, x évvel az abortuszom után egy meddő roncs lettem, meggondoltam magam, miért engedtétek ezt megtennem?:)

>>Ha mind a 7 bíró 60 felüli férfi, - mivel a lét meghatározza a tudatot - jó eséllyel rosszul fognak dönteni<<

Aztán ki dönti el, hogy mi a jó és mi a rossz? A progresszw woke-cancel culture jeles ballibsi szemete?:)

>>Az athéni demokrácia.....
...................

Az ókori demokraták megértették: ki kell jelölni a normális működés sarokpontjait és a túlságosan ambiciózus, túlzottan " alkalmas " embereket korlátozni kell<<

Ugye a rabszolgatartó "demokráciáról" beszélünk, ahol egy szűk kaszt, jelen esetben a gazdagok szűk rétege szavazhatta meg a maga örömére a saját "vezetőit"?:)

>>Elvi szinten azt mondanám: egy idő után legyen kötelező rotáció a hatalomban, a kormányzásban <<

Most belegondoltam, hogy ezt a rotációt ha most végigvinném pl. bármelyik cégnél, hogy holnaptól random módon , akár a takarítónő lenne a vezérigazgató és kisorsolnák évente minden pozíciót, nem kellenének ide állásinterjúk meg hasonló faszságok:)

De, ne álljunk meg itt, holnap beküldöm magam helyett a gyerekem dolgozni én meg beülök abba az iskolapadba amiben egy sebész fog nekem éneket tanítani, miközben egy rajztanár kiveszi a te epeköved:).....

>>- egyébként úgyis lesznek olyan olyanok , akik vissza fognak élni a hatalommal ... <<

Mindenki visszaél a hatalommal, abban a pillanatban, amikor neki több joga van, mint másnak, az már önmagába visszaélés, mert sérül az "egyenlőség elve".......

>>Akik egyre erősebbek lesznek , csakhogy ez már nem építő erő, hanem destruktív .... <<

Addig, amíg te vagy a fasz "rosszabbik" végén, de ha a jobb végére keveredsz, akkor mindig szeretnél ott maradni és foggal -körömmel fogod védeni a saját pozíciód és lenn tartani a "vetélytársakat", az élet már csak egy ilyen business.......

G. Nagy László 2023.04.13. 11:15:53

@Almandin:

"Ezek nem genetikai, hanem tanult tulajdonságok. A nőket jobban szocializálják arra, hogy rendelődjenek alá, legyenek jó kislányok, minden létező elvárásnak feleljenek meg."

Száz éve még igaz lehetett. Ma már szó nincs ilyesmiről. Szabó Tímea, Kunhalmi Ágnes, Bangóné és a számtalan nyugati politikus csajszi nem azért alkalmatlan, mert régimódi nevelést kapott. Én sem így nevelem a kislányomat, és szerintem a civilizált országokban ez már rég nem jellemző. Bizonyos vagyok afelől, hogy van genetikai háttere a dolognak, minden evolúciós kutatás ezt igazolja.

"Nőben se mindenki ilyen, tehát nem lehet azt kijelenteni, hogy a nők úgy általában alkalmatlanok a vezetésre."

Egyetértek. Vannak alkalmas csajok. Csak jóval kevesebben, mint a férfiak.

HypocritSlayer 2023.04.13. 11:24:45

@Almandin:

>>Ezek nem genetikai, hanem tanult tulajdonságok. A nőket jobban szocializálják arra, hogy rendelődjenek alá, legyenek jó kislányok, minden létező elvárásnak feleljenek meg.<<

Jó, vagy rossz hír, de ezek de, örökölt nemspecifikus, genetikai, ösztönös "tulajdonságok".

A nő evolúciós öröksége folytán megtanulta, hogy a túlélésének záloga az, hogy ő "jó kislány", hogy ő nem levágják, hanem megbasszák egy háború során, és ezzel túléli a győztes oldalán, elfelejtve a korábbi életét...

Hogy ha utódot szeretne, akkor bizony, hogy ki lesz fizikailag szolgáltatva ő is, meg az utódja élete is, minimum hónapokra, hogy védtelen lesz ez idő alatt még egy feleakkora, az életére törő ellenséggel szemben is, de elég annyi is, hogy magára hagyják, akkor meg ott pusztul el......

>> Ha valakinek gyerekkorában azt sugallják, hogy csak akkor szerethető, ha nem akarja a saját akaratát érvényesíteni, ha mindig hozzásimul a felnőttek elvárásaihoz, akkor megfelelési kényszer alakul ki. <<

Bla-bla-bla.... legkésőbb 16 éves korában rájön, hogy "megnyerte a lottót" , hogy valójában bármit kérhet, mert mindig lesz olyan (balek ha más nincs,) aki megadja neki azt, amire vágyik, kivéve egy dolgot, amiért ha nem "teperhet", akkor az is csak egy értéktelen szárazbarát lesz számára, vagyis azt (a magas:) Férfit:) akire "felnézhet":), mindenféle értelembe, aki "több", mint ő, mert az egyenlőség nem izgi számára, hiszen azt magának is elő tudja teremteni és még kefélni sem kell érte senkivel:)

>>tehát nem lehet azt kijelenteni, hogy a nők úgy általában alkalmatlanok a vezetésre. <<

De, 20:1-hez az arány a férfi javára, ha random módon választunk egy férfit és egy nőt, ekkora a nagyságrendi különbség átlagosan az alkalmasságuk szempontjából hogy mennyire lennének jó vezetők, statisztikailag.......

Külön kedvencem ebből a szempontból az új-zélandi hülyepicsa, aki a hivatala közepén ment szülni :)(!), hagyva csapot--papot (és baszki x hónap alat, nélküle is működött a rendszer, nohát:), aztán visszatérve lemondott, mert rájött szó szerint, hogy ez nem neki való:), érdemes utánanézni, hogy mennyire "elment a kedve" az egésztől, pedig milyen körbenyalt üdvöske volt a liba:)

HypocritSlayer 2023.04.13. 11:34:57

@Boldeone2:

>>A numerus clausus " - szerintem még nem volt zsidótörvény.<<

Persze persze:), Gyöngyi sem náci és a listázás is csak poén volt, ugye?:)DDD

>> Alapvetően azt a célt szolgálta volna, hogy valamilyen végletes diszparitást orvosoljon: Orvos - ügyvéd csak egy szűk kör lehetett előtte.<<

Vagyis úgy véled, hogy a tudjukkik nevű "kisebbség" (OFG!) kisajátítottak bizonyos "zsíros" pozíciókat??
Felháborító, de tényleg:)

>>Nem kodifikált kvóták az államszocializmusban is, pl a munkas- paraszt szülők gyermekei, vagy ha az apa pártvezető volt,a gyerek hamarabb bejutott az egyetemre<<

Ennek csúcsrajáratott díszpéldája, amikor (max) féléves képzés után, szabólegényekből, analfabéta proli senkikből avanzsáltak vérbírókat........

>>A kiváló sportolók, az olimpikonok talán felvételi nélkül jutottak be ...<<

Azok most is e nélkül jutnak be, de ez ponthogy nem kvóta, hanem érdem miatt......, legalábbis nálunk......

>>Az USA- ban a jobb elit egyetemek sportösztöndíjakat hirdetnek, így a hátrányos helyzetű afroamerikai fiatalok is bekerülhetnek ..<<

És tolonganak, hogy egy ilyen kvót-orvos műtse őket....., Oh, Wait.....

>>Az üzleti élet, a filmvilág is így működik: Mace Windu, legfőbb Jedi mestert Samuel L. Jackson alakítja, a később pedig betették Boyegát<<

A gederbuzi-progresszí--woke már csak ilyen, de szépen össze tudsz mosni és relativizálni különböző szarokat, fogadd külön gratulációimat:)

>>Végül a "Skywalker korában" is, Daisy Ridley , egy hölgy győzi le a főnonoszt... <<

Ja, meg Linda a kétszer nagyobb férfiakat....., mind hihető sé nem szemfényvesztő baromság:), de legjobb a nigger királyok és királylányok a hófehér európai történelmi házakban.......

Boldeone2 2023.04.13. 11:49:57

@HypocritSlayer: Kurvára nem határozza meg egy fiatal nő életét az abortusz, az inkább meghatározza a fiatal nők életét, hogy felelőtlenül, védekezés nélkül kefélnek, már önmaga az, hogy házasságon kívül kefélnek"

- Szerencsére - éppen a férfiak örömére is - vannak olyan nők akik házsságon kívül is kefélnek. Máskülönben sanyarú sorsa lenne a férfitársadakomnak! A házasság nem opció minden embernek!
De, valószínű , hogy sem nőd, sem feleséged nincs, az eddigi nőgyűlölő mentalitásodból ez jött le. Vagy otthon jól titkolt a valós személyiséged
Nyilván a nőhiány is kialakít, egy speciális nőgyűlölő mentális állapotot....

Aztán ki dönti el, hogy mi a jó és mi a rossz? A progresszw woke-cancel culture jeles ballibsi szemete?:)

- Nem az dönti el, de ne is kivéngedt, ultrakonzer, bigott, anakronisztikus férfi elit döntsön már a társadalomban mindenről
Legyen konszenzus ebben a kérdésben is, a nő döntsön a saját testéről, akkor is ha hibázott !

Vajon az a férfi, - hogy fordítsuk meg a helyzetet - aki felelőtlenül beleengedte , az nem hibázott?? Hagyjuk már a hímsovén szemléletet!

Ugye a rabszolgatartó "demokráciáról" beszélünk, ahol egy szűk kaszt, jelen esetben a gazdagok szűk rétege szavazhatta meg a maga örömére a saját "vezetőit"?:)"

- Eddig úgy tudtam, hogy a szélsőjobb ünnepli a hierarchiákat és a kaszrendszert....Nem így van?
Elvi szinten a görög demokraciánál SOHA nem volt fejlettebb!

Most belegondoltam, hogy ezt a rotációt ha most végigvinném pl. bármelyik cégnél, hogy holnaptól random módon , akár a takarítónő lenne a vezérigazgató és kisorsolnák évente minden pozíciót, nem kellenének ide állásinterjúk meg hasonló faszságok:)

- Csakhogy egy ideális demokráciában az ALKALMAS szabad , elit emberek között sorsolnának !
Ha a jelölt alkalmas -erkölcsileg és szakmailag - akkor miért is ne lehetne sorolni az ALKALMAS jelöltek között ????
Ne viccelj már !

Mindenki visszaél a hatalommal, abban a pillanatban, amikor neki több joga van, mint másnak, az már önmagába visszaélés, mert sérül az "egyenlőség elve"......."

PONT azért jó a valódi demokrácia ( mint athéni ): elismeri az emberi gyarlóságot és megpróbálja megfékezni a hatalommal visszaélőket!!

Boldeone2 2023.04.13. 12:05:00

@HypocritSlayer: A gederbuzi-progresszí--woke már csak ilyen, de szépen össze tudsz mosni és relativizálni különböző szarokat, fogadd külön gratulációimat:)

- Akik a filmeket gyártják Hollywoodban, nagyon jól tudják mire van igény globális , közösségi szinten: kellenek a nők, az afroamerikaik , az ázsiaiak , meg mindenféle kisebbség a filmekben
Így lehet a profitot maximalizálni
Van aki képes haladni a korral , aki süt Váncza sütőporral...

Mások meg a soha nem létező idillikus őskonzrev világ vélt vagy valós igazságiban hisznek ...

Csakhogy olyan SOHA nem volt. A régi világ SOKKAL szarabb minden szinten, de lehet illúziókat kergetni , a soha nem volt magas erkölcsű, hősi korról....

Boldeone2 2023.04.13. 12:22:40

@G. Nagy László: 2. A választópolgárok hülyék és bedőlnek a hazugoknak. (Ezt sem könnyű egzakt módon igazolni.)
3. Mindezekből fakadóan a demokrácia nem jó intézmény, szorítani kell rajta"

- Így van. A tömegdemokraciában a választópolgarok könnyen befolyásolhatók, vagy inkább manipulálhatók
- A demokrácia jó intézmény , csak a demokratikus keretrendszert kell jól megszabni - a hatalom idejét korlátozni kell + szuperányos képviselet

A nők még csak kevés globálisan jelentős szerepet töltöttek be eddig , politikai súlyuk még mindig rendkívül alacsony a világban , hogy konklúziókat vonjunk le, ha feltételezzük hogy politikaformáló női princípiumok léteznek a világban ....

Eddig a történelem során kb egymilliárdszor több gyilkosságot követtek el férfiak mint nők ( ex has szám , de kb)
A Föld legdestruktívabb valaha élt személyiségei is szinte mind - ha nem mind - férfiak voltak

A TOXIKUS maszkulinitást kell megfékezni szerintem, egyúttal átalkítani az anakronisztikus, elavult társadalmi rendszereket !

G. Nagy László 2023.04.13. 12:29:25

@Boldeone2:

"A régi világ SOKKAL szarabb minden szinten, de lehet illúziókat kergetni"

A hagyományok önmagukban nem rosszak, egyesével végig kell menni minden, hogy mi való a múzeumba és mi az, ami a mai napig működőképes.

Én hiszek abban, hogy a világ folyamatos fejlődést mutat, de ez nem egy egyenes vonalú felfelé törő trend, sokkal inkább hullámgörbe, amelynek jelentős mélypontjai vannak, ezeket hívjuk a történelem zsákutcáinak. Ilyen volt a kommunizmus, a nácizmus és ilyen az általad dédelgetett woke-idiotizmus is. Ehhez képest a múlt század vége egy emelkedett, haladó, demokratikus világnak számított; jóléttel, békével, kvóták, LMBTQ-faszságok, BLM és Antifa nélkül.

G. Nagy László 2023.04.13. 12:37:21

@Boldeone2:

"A TOXIKUS maszkulinitást kell megfékezni szerintem"

Bár ezt már olvastad korábban, idekívánkozik:

A radikális feministák által kreált értelmetlen és ostoba fogalmak közül talán a TOXIKUS MASZKULINITÁS az, amelybe a leggyakrabban belebotlunk. Ezzel a kifejezéssel még az a legkisebb probléma, hogy borzasztóan sértő (hiszen azt sugallja: alapjáraton minden férfi vadállat). Most képzeljük el, milyen arcot vág egy társadalmiigazság-harcos aktivista, ha a NŐKRE JELLEMZŐ HISZTÉRIA szófordulattal találkozik! A valóságtartalma mindkét kifejezésnek nagyságrendileg megegyező (mert hogy valóban léteznek barbár vadállatok és hisztérikák is), csakhogy a kettős mérce - természetesen - itt is érvényesül. A széplelkű, mimóza progresszívek mindenkit óva intenek az érzékenységet bántó beszédmódtól - csupán a férfiakat nem illeti meg a védelem, ők szabadon gyalázhatók.

A bántó élnél sokkal nagyobb gond, hogy a szóban forgó kifejezésnek nincs egzakt módon körülhatárolt jelentése, így létjogosultsága sincs igazán. Gad Saad, a Concordia Egyetem professzora így fogalmaz: "De mi is az a toxikus maszkulinitás? A jelek szerint nem más, mint a férfiakra jellemző összes olyan tulajdonság, amely nem mindenkinek tetszik. Idetartozhat a sport közben mutatott hiperversengési hajlam, a szociális vagy fizikális dominanciára való törekvés, vagy a nyilvános érzelmi megnyilvánulások kerülése. Úgy tartják, a toxikus maszkulinitás állhat több társadalmi probléma, például az erőszak, a háborúk, és a nemi erőszak mögött is." Felesleges álszentnek lennünk. Pontosan tudjuk, hogy van összefüggés a tesztoszteron és az agresszió között. Pontosan tudjuk, hogy a háborúk, népirtások és egyéb vérontások oroszlánrészét férfiak követték el. Ám ettől még nem gondoljuk, hogy a FÉRFIASSÁG gyűlöletes dolog volna. Bőven elég annyit leszögezni: a fizikai agresszió kezdeményezése erkölcsileg elítélendő. Pont. Tökéletesen mindegy, hogy férfi, vagy nőnemű az elkövető. Érdekes, hogy ha FEKETÉK ÁLTAL ELKÖVETETT BŰNCSELEKMÉNY, avagy CIGÁNY BŰNÖZÉS kerül szóba, az érzékenyek azonnal kirekesztést kiáltanak. Némiképp joggal, hiszen e szófordulatok egyesekben azt a képet fogják életre hívni, illetve erősíteni, hogy a feketék és a cigányság ÁLTALÁBAN bűnöző hajlamú. A TOXIKUS MASZKULINITÁS általános skarlátbetűje ezzel szemben senkit sem zavar. No de továbbra se a politikai korrektséget kérjük számon, hanem vegyük észre a feminista fogalomalkotás szándékát! Ez pontosan az előbbiekben vázolt megbélyegzés: azt sugalmazni, hogy nem csupán a férfiak, de a férfiakra jellemző tulajdonságok is többnyire rosszak, gonoszak, agresszívek. Ezt azért nem ártana visszautasítanunk.

Tekintsük például az állandó versengést! Tudjuk: a férfiak élete erről szól. A folyamatos vetélkedés evolúciós küldetés, egyszerre szolgálja a létfenntartás és a fajfenntartás ösztönét. Abszolút érthető, hogy a nők többsége nem ezen logika szerint működik. Versengés nélkül nincs hatékonyság és a jólét is csak méla ábránd marad. Hasonló a helyzet a nyugati civilizáció másik sarokkövével, a tudománnyal is. Semmi baj azzal, ha a nők spirituálisabbak. Ha fontosabb számukra az érzelem, mint az értelem. Ha a hit és a vallás nagyobb biztonságérzetet nyújt nekik, mint a valóság tényei. Ha betévedünk egy vidéki istentiszteletre, azt fogjuk látni, hogy a hívek oroszlánrészét feketébe öltözött, idős asszonyok teszik ki, férfivel csak elvétve találkozunk. David Voas brit szociológus kutatásai is egyértelműen azt igazolják, hogy a nők (világszinten) 10%-kal vallásosabbak a férfiaknál. Kalevi Tamminen finn teológiaprofesszor szerint a nők istenképe is eltér a férfiakétól, így jellemzően közelebb is érzik magukat egy transzcendens világhoz. Ezzel sincs baj, ez is legitim perspektíva. A gondok ott kezdődnek, amikor a vallásosság kezdi felülírni a tudományt. Lehet arról fantáziálni, hogy létezik feminista matematika, fizika, kémia és biológia, azonban a valóság az, hogy ezek csupán vallásos képzelgések. A természettudomány nyilvánvalóan ideológiamentes és gendersemleges. Az pedig mindig tragikus, ha a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntjük. Amikor a feministák a toxikus maszkulinitástól való megszabadulást hirdetik, muszáj tudatosítani, hogy a fizikai agresszión kívül nincs más lenyesendő vadhajtás. A verseny jó. A tudomány iránti kérlelhetetlen elkötelezettség jó. Az erő és a határozott önérvényesítés jó. Lehet ezeket a patriarchális elnyomás eszközeiként láttatni, de nagyobb öngólt aligha rúghatna bármely társadalom.

HypocritSlayer 2023.04.13. 13:30:29

@Boldeone2:
>>- Szerencsére - éppen a férfiak örömére is - vannak olyan nők akik házsságon kívül is kefélnek.<<

A férfiak kockázatára, hiszen, ha mégsem veteti el a megesett lány, akkor apuci finanszírozza boldogan a csemetét, no meg anyucit is, ha már hozzá van kötve:)

>>Máskülönben sanyarú sorsa lenne a férfitársadakomnak! <<

Belegondoltam és sírva fakadtam:) (!), hogy milyen jó sora van a férfitársadalomnak, hogy a nők kefélhetnek össze vissza, miközben eszembe jutott, a sok (ezek szerint nem létező:)
incel, aki nem része ezen társadalomnak, azok meg csak nyelnek nagyokat és együtt örülnek veled:), ugye?:)DDd

>>A házasság nem opció minden embernek!<<

Persze hogy nem, főleg azoknak nem , akikhez a kutya sem menne hozzá:)

De jó, hogy az abortusz viszont az:), és mióta megszavazták a fényessegűek, hogy a férfiak is szülhetnek, mostmár akkor gondolom ez azzal is jár, hogy a férfiak is abortálhatnak, ugye?:), egyenlőség szent nevében?:), a woke legnagyobb dicséretére?:)

>>De, valószínű , hogy sem nőd, sem feleséged nincs, az eddigi nőgyűlölő mentalitásodból ez jött le.<<

Sőt, a farkam is kicsi :)

>> Vagy otthon jól titkolt a valós személyiséged<<

Mer egy pszihopata incel vagyok:)

>>Nyilván a nőhiány is kialakít, egy speciális nőgyűlölő mentális állapotot....<<

Ja, naphosszat nőgyűlölök, speciálisan, mert hiányom van.....

>>Legyen konszenzus ebben a kérdésben is, a nő döntsön a saját testéről, akkor is ha hibázott !<<

De hát ez most is így van, ez nem jövő idő, azt viszont sikerült elhallgatnod, hogy ha megesett "saját testű":) nem az abortusz mellett dönt, akkor bizony ha kell, ha nem, apuci "nyert egy gyereket", amit finanszíroznia kell min 18 éven keresztül és ez nem opció, hogy akkor ő bizony elvetethetné, mer ugye az abortusz joga csak a nőt illeti meg, ha jól vélem?:)

>>Vajon az a férfi, - hogy fordítsuk meg a helyzetet - aki felelőtlenül beleengedte , az nem hibázott?? Hagyjuk már a hímsovén szemléletet!<<

Aha, eddig azt hittem, hogy mennyire szerencsés ez a férfi társadalom, hogy vannak házasságon kívül kefélő nők nekik:), erre kiderül, hogy bele sem engedhetik?:)
Horribbile dictu, óvszerrel kell dugnia?, de hát ez szörnyű, már meg sem bízhat az ártatlanul kefélgető angyalka szavába, hogy ő bevette a tablettát?:)DDDD

Hová jutott ez a világ:)

>>- Eddig úgy tudtam, hogy a szélsőjobb ünnepli a hierarchiákat és a kaszrendszert....Nem így van?<<

Biztos így van, de én még egyik ilyen ünneplő rendezvényen sem vettem részt.......

Viszont, ami tény, hogy a hierarchia és kasztrendszer nélküli társadalmakat mindig felfalja a az előző, tetszik vagy sem, de ennek ilyen a természete....... bármit is hazudjanak maguknak......

HypocritSlayer 2023.04.13. 13:31:04

@HypocritSlayer: folyt.

>>Elvi szinten a görög demokraciánál SOHA nem volt fejlettebb!<<

Aztán a gyakorlat meg most is pofánbassza az elveiteket:)

>>- Csakhogy egy ideális demokráciában az ALKALMAS szabad , elit emberek között sorsolnának !<<

Valójában minden hülye a nem létező idealizált buborékával hasonlítja össze a valóságot , és mivel soha nem lesz a kettő kompatibilis (azon egyszerű okból kifolyólag, ahogyan minden angyal is büdöset fog szarni, ha a mi ételeinket eszi:), így egy olyan nem létező álomvilágot kergettek, ami hosszú idő után annyira az agyatokra megy, hogy a valóságtól teljesen elszakadtok.......Nem mondom, hogy ez baj, mert mindig szükség volt és lesz is "golyófogóra", csak tényként megemlítettem.....

Tegyük fel, hogy így van, mármint hogy mindig és mindenkor be lehet azonosítani, mérni, kimutatni, hogy ki tartozik az "eki"-be és minden azonnali "elhajlást" ki lehetne iktatni, még akkor is fizikai korlátai vannak mindig, minden változásnak, ami pont akkor sérülékenyebbé teszi a rendszert, pláne úgy, hogy ha még "tanulnia" is kell mindig az új embernek......

Ez pontosan nyomonkövethető minden választás alkalmával, még akkor s, ha a régi mgy tovább, de ha újak jönnek és tegyük fel hogy legalább olyan kompatibilisek, mint a régiek, még akkor is sok idő és energia, mire csak a fonalat felveszik, nemhogy még valami produktumot is létrehozzanak, elég erre csak megnézni a nyertes ballibsik, köztük Karigeri regnálása alatti "működést".....

Persze, mint mondtam, nem itt, "mucsajon", hanem a nagyonfényessegűek esetébe gyakorlatilag egy demens vénembert, vagy egy libát, de egy négert, vagy épp egy pakiszart is rakhatnak, a tehetetlensége miatt nem is érzékelik a különbséget......

Ezért is megmosolyogtató a hazai nem-libsik messiásvárása Trump-al kapcsolatban, hiszen attól még az amerikai érdekek nem fognak változni, ha esetleg ő nyerne, csak épp a baszogatásuk lesz finomabbra kapcsolva, de valójában semmi nem nagyon fog változni......

>>Ha a jelölt alkalmas -erkölcsileg és szakmailag - akkor miért is ne lehetne sorolni az ALKALMAS jelöltek között ????<<

Mert a legnagyobb kockázat az élt minden területén és egyúttal ez egyik legnagyobb büntetés is a "bizonytalanság", plusz kockázati faktort bármilyen elbaszott izmus nevében belevinni, csak a rendszer instabilitását növeli, ami nem hatékony, persze, ha ez egy jelképes lófasz pozíció, akkor mindegy, ha nem, akkor bizony a kevésbé hatékonyt megeszik/elhull.....

Persze, ez nem cél, de a hülyeség csúcsrajáratása folyamán a hülye nem igazán foglalkozik észérvekkel, mikor szent és bigott küldetése van:)

>>PONT azért jó a valódi demokrácia ( mint athéni ): elismeri az emberi gyarlóságot és megpróbálja megfékezni a hatalommal visszaélőket!! <<

Hadd világosítsalak fel: Az "athéni demokrácia" az mindig is a kiváltságos felső kaszt demokráciája , homokozója és játszótere volt és lesz is, amíg ember él a földön, eddig is létezett és működött és ezután is így lesz, a saját szabályrendszerével és hierarchiájával együtt:) és most is működik, csak 80%-a az embereknek nem részesül belőle, nem véletlenül:) viszont ezt kiterjeszteni a többségi 80%-ra mindig kudarcot és szopást eredményezett:)

A legnagyobb paradoxon a ti jelenlegi éltetekben, hogy demokráciáról papoltok, miközben nem vagytok elegen, hogy legyőzzétek ezt a "diktatúrást":)

Ha mégis sikerülne, akkor valódi, proli nyomorotokból fakadó, de az idealisztikus és elborult, a realitást nélkülöző vágyálmaitok által diktált, az "elveiteknek" mindenben ellentmondó és áthágó "bosszút és elszámoltatást" hajtanátok végre, ha véletlenül lehetőségetek lenne rá......

Aztán, ha csillapodott a frusztrációból fakadó vérszomjatok, akkor a "nemes bosszú" után visszatérjetek arra az idealisztikus és nem létező világmegváltó "demokráciára", a "szabadság, egyenlőség, testvériség", "genderbuzi", "antirasszista", "tolerancia" szarokkal kiegészülve, ami szintén csak az álmaitokban él..........miközben mélyen hallgattok arról, hogy pont olyan semmirekellő, egymást felfaló gyarló szemetek vagytok, mint minden korábbi "forradalmár", kezdve Dantonnal é Robespierre-el------és az összes szellemi örököseiket is beleértve.......

HypocritSlayer 2023.04.13. 13:39:50

@Boldeone2:
>>- Akik a filmeket gyártják Hollywoodban, nagyon jól tudják mire van igény globális , közösségi szinten: kellenek a nők, az afroamerikaik , az ázsiaiak , meg mindenféle kisebbség a filmekben
Így lehet a profitot maximalizálni
Van aki képes haladni a korral , aki süt Váncza sütőporral...<<

Hű bazmeg, nagyon köszönöm, hogy ráébresztettél arra, hogy a fajtádnak a legnagyobb hibája nem az a sok szemét, amit idehánytok, hanem az a szolgalelkűség, ami megkérdőjelezhetetlenné teszi a bigott és fanatikus hiteteket azzal a seggel kapcsolatban, amit méltóztattatok kiválasztani, hogy nyalhassatok......

De, miután megdicsértelek, le is lombozlak , hiszen épp amire hivatkozol, a Disney woke szemét produktumaira még azok sem kíváncsiak, akiknek a "kedvére" készült.......

>>Mások meg a soha nem létező idillikus őskonzrev világ vélt vagy valós igazságiban hisznek ...<<

Egészségükre, nekik is.....

>>Csakhogy olyan SOHA nem volt.<<

Ki állított ilyent?

>> A régi világ SOKKAL szarabb minden szinten, de lehet illúziókat kergetni , a soha nem volt magas erkölcsű, hősi korról.... <<

Persze hogy nem, nyitott kapukat döngetsz, hiszen a történelmet a győztesek írják és az őket is túlélők pedig átírják:) mindig is az az aktuális érdekek és hatalmi viszonyok szerint:)

IdomitottFoka 2023.04.13. 13:45:44

@Boldeone2: "a jobb elit egyetemek sportösztöndíjakat hirdetnek, így a hátrányos helyzetű afroamerikai fiatalok is bekerülhetnek .."

Az us egyetemi sportversenyek óriási biznisz, és a legjobb sportolókat veszik be így, ez nem a hátrányos helyzetűekről szól. Az már egy más kérdés h a tehetséges szegény feketék jobban is hajtanak h kitörjenek, ezért sokan is lesznek ebben a szegmensben.

@G. Nagy László: " De amikor már tisztán látszik, hogy a nők fokozott szerepvállalása a politikában nemhogy jobb világot nem hozott, de egyre több a válság, sosem látott közelségben a harmadik világháború, miközben elképesztő felelőtlenséget látunk a női politikusok részéről, s mi még mindig ragaszkodunk az ideológiánkhoz - nos ez már több mint vakság. Ez szándékos káoszteremtés."
Mégis mi köze van a nőknek a covidhoz? Vagy éppen az ingyenpénzteremtés (+kovid) miatti recesszióhoz? A közelbe lopózott harmadik vh aktív résztvevői közt hány db férfi és hány db nő is van? Elképesztő felelőtlenségeket nem láttunk még sose ezelőtt, gondolom csernobil is a takkernéni miatt durrant el. A saját oktatási válságunk melyik nénin is múlik éppen? Az a háborús infláció (vagy szangciós) ami az EU-ban már lefelé megy itt meg még mindig fel, az kin is múlott? A Brexitet se a lizztruss hozta össze.

HypocritSlayer 2023.04.13. 13:47:56

@Boldeone2:
>>A nők még csak kevés globálisan jelentős szerepet töltöttek be eddig , politikai súlyuk még mindig rendkívül alacsony a világban <<

És mindig is az lesz, ilyen a természet:)

>>, hogy konklúziókat vonjunk le, ha feltételezzük hogy politikaformáló női princípiumok léteznek a világban ....<<

Elég megnézni az a kevés "matriarchátust", ami jelenleg létezik, milyen civilizációs szinten léteznek, és amint az elzártságuk feloldásra kerül, hogyan buknak el sorra......, saját akaratból és 0 külső kényszer hatására, sőt, annak támogató jellege ellenére.....

>>Eddig a történelem során kb egymilliárdszor több gyilkosságot követtek el férfiak mint nők ( ex has szám , de kb)<<

Egyrészt a matematika nem az erősséged, másrészt én érzem egyre kínosabbnak, hogy leálltam veled, bocs......

Most "X"-eltelek ki a faszba, ,ár ha meg nem sértelek:)

Boldeone2 2023.04.13. 15:24:22

@HypocritSlayer: Hű bazmeg, nagyon köszönöm, hogy ráébresztettél arra, hogy a fajtádnak a legnagyobb hibája nem az a sok szemét, amit idehánytok, hanem az a szolgalelkűség, ami megkérdőjelezhetetlenné teszi a bigott és fanatikus hiteteket azzal a seggel kapcsolatban, amit méltóztattatok kiválasztani, hogy nyalhassatok......"

- Mert te fajtádnak - a náciknak - ugye nincs hibája??? A progresszívek legalább törekszenek arra, hogy megértsék a másik embert, megpróbálnak egy kicsit kívül gondolni az ideológiai boxon, ami nem szolgalelkűség, hanem konstruktivitás, együttműködési képesség
Nálatok ilyet nem látni, mert a valódi, bigott, fanatikusok ti vagytok. Ti csak saját magatok- a vélt igazságaitok körül forogtok- szerintetek mindenki más - aki másképp viselkedik, gondol - az alacsonyabb rendű ember, mint ti vagytok

Nincs semmilyen ultrakonzerv felsőbbrendűség, ahogy a konzerv filosz sem olyan megalapozott, mint a felviágosodás talaján kialakult haladó ideológiák. A fasizmusról meg ne is beszéljünk....Egyébként a konzervativizmus sem hirdet fajok közötti egyenlőtlenséget

A seggnyalás és fanatizmus pedig pont rátok jellemző, szélsőjobbosokra , ezért rajongtok a tekintélyelvű vezetőkért , mint Putyin vagy Orbán !

Nekünk viszont curvára mindegy, hogy ki a vezető , a lényeg hogy ellássa a feladatát és betartsa a demokrácia játékszabályait

Elég megnézni az a kevés "matriarchátust", ami jelenleg létezik, milyen civilizációs szinten léteznek, és amint az elzártságuk feloldásra kerül, hogyan buknak el sorra...."

...és hol van ilyen? Hagyjuk már a faszságot! A modern társadalmak sem patriarchatusok sem matriarchátusok...
Azt meg hogy mit hoz a jövő, senki sem tudja , de a jelenlegi trendek szerint nőni fog a nők szerepe a politikában

Egyrészt a matematika nem az erősséged, másrészt én érzem egyre kínosabbnak, hogy leálltam veled, bocs......"

Látom kifogytál az érvekből, és elkezdtél sértegetni! Ez a valódi tuskó, náci tempó!

Eleve nem én szólítottalak meg ebben a blogban, hanem te engem, én csak válaszoltam - tehát elmehetsz a faxba!

Mindenki látja, hogy rasszista vagy és nőgyűlölő, vagyis ne add itt a fennhéjázó, kioktató kultúrembert, mert te is csak egy náci vagy, a többi közül!

Boldeone2 2023.04.13. 15:52:05

@G. Nagy László: Részben egyetértek, de ha toxikus maszkulinitás nem lézezik, akkor nem létezik a "ciganybűnözés" vagy a "négerbűnözés" sem.
Ha valaki megöl egy másik embert, akkor az egy gyilkos. Egy bűnös. Pont. Sem több, sem kevesebb. Nem az lesz a lényeges, hogy néger, migráns , hogy mely kollektíva része, hanem maga a tett, a bűn elkövetése. Ebből adódóan a jobboldali téveszme , a kollektív bűnösség elve " is butaság

Ha egy magyar megöl egy másik magyart, akkor az " nem olyan nagy hír", főleg ha a szent családon belül marad, bezzeg ha valamely kisebbségi követi el többségi ellen, akkor mindig nagyobbnak tűnik a felháborodás...
Sőt, egyesek szerint a kisebbségek bűneit el akarja tusolni a "progresszív társadalomban" : "nekik mindent szabad, ez felháborító, elnyomják a többséget a " normalitást "
Erre lehet akár politikát is építeni, sőt, erre lehet csak igazán! A populizmus pont ezt teszi: hiszterizálja társadalmat, bizonyos embercsoportok és hozzájuk köthető jelenségekkel kapcsolatban

Tekintsük például az állandó versengést! Tudjuk: a férfiak élete erről szól. A folyamatos vetélkedés evolúciós küldetés, egyszerre szolgálja a létfenntartás és a fajfenntartás ösztönét....(....) Versengés nélkül nincs hatékonyság és a jólét is csak méla ábránd marad. Hasonló a helyzet a nyugati civilizáció másik sarokkövével

ÉPPEN ezért találták ki a modern társadalom működési elveit: egyensúlyt a verseny és szolidaritás között
A folyamatos vetélkedés helyett sok esetben jobb a konstruktív együttműködés!
Ebben pedig a nők is fontos társadalmi szerepet tudnak vállalni

A szociális piacgazdaság lényegében így működik, és a legjobban működik!

MEDVE1978 2023.04.13. 16:13:48

@baalint1:
"Ez egy elterjedt tévhit, az EU ennyire nem címkézi azokat a pénzeket, a magyar kormány döntött arról, hogy milyen célokra költi az adott támogatási ciklusban a pénzt. A kilátókkal viszonylag könnyen lehetett lopni a pénzt."

Kb. 20 éve kisebb-nagyobb megszakításokkal foglalkozom EU-s projektekkel. Amit írsz az így nem igaz. Az EU nagyon erősen beleszól abba, hogy mire költheted az EU-s forrásokat. Az egyik fő hajtóerő a versenysemlegesség és a szekunder hatás. Ezért megy kilátóra, vendégházra, tanösvényre, lombkoronaösvényre és főtérre a pénz. Ugyanis közvetlenül nem megengedett olyan beruházást támogatni, ami a hazai termelő szférákat versenyelőnybe hozná az EU többi tagállamával szemben. Ez eléggé könnyen megérthető miért: a nyugati EU tagok nem akarják a gazdaságuk saját konkurenciáját dinamikusan felépíteni. Továbbá ott vannak a megkötések: az EU-nak nem mondhatod azt, hogy szimplán jót tesz neked, ha mondjuk az orvosaid, tanáraid jobban keresnek. Ez "működési költség", amit nem térítenek, az alapokat fejlesztésre hozták létre. Magyarországon viszonylag sok MR, CT és hasonlóan fejlett diagnosztikai eszköz van, ami világszínvonalú. Ugyanakkor az azt működtető technikusok, orvosok száma jóval kevesebb a szükségesnél, ez a szűk keresztmetszet. Utóbbit pedig nem nagyon tudod uniós pénzből javítani.

Ott van még az az aspektus is, hogy egyoldalúan sem engedik elkölteni a pénzt. Tehát kizárt, hogy pl: 100%-ban gazdaságfejlesztési operatív programra költsék. Az unió politikai céljai szintén megjelennek: oktatási projektet például nem tudsz megvalósítani anélkül, hogy az ne érintsen kiemelten hátrányos helyzetű embereket (romákat, fogyatékosokat, migránsokat stb.) vagy ne érvényesítenéd például a mindenféle esélyegyenlőségi alapelveket.

A fentiekből az adódik, hogy hiába kellene mondjuk közösségi centrum vagy óvoda felújítás vagy útfelújítás a községnek, ha éppen kilátóra vagy főtér rekonstrukcióra van támogatás. A polgármester pedig megpályázza, mert valamivel kell kampányolni vagy más esetben majd az építő megcsinálja cserébe az óvodát is (jó esetben, rossz esetben osztozik a polgival).

A rendszer tehát agyoncímkézett és bürokratikus. Részben egy versenyfutás az EU és a tagállam / lakosság között, aki próbálja ellopni vagy számára értelmes célra hasznosítani a támogatást. Ezt egyébként a mostani viták is bizonyítják: A FIDESZ narratíva az, hogy majd uniós pénzből csinálják meg a pedagógusok béremelését. Ez gyakorlatban úgy néz ki, hogy valami célt majd vállalnak (javul a gyerekek teljesítménye) és a pedagógusok formailag ezért, a képzési rendszer fejlesztéséért kapnak majd pénzt. Az, hogy simán, fenntarthatóan uniós pénzből fizessenek pedagógusbért nem megengedett.

Boldeone2 2023.04.13. 16:19:32

@HypocritSlayer: Viszont, ami tény, hogy a hierarchia és kasztrendszer nélküli társadalmakat mindig felfalja a az előző, tetszik vagy sem, de ennek ilyen a természete....... bármit is hazudjanak maguknak......"

- Meg a hierarchikus társadalmat is. Ez nem érv!

Aztán a gyakorlat meg most is pofánbassza az elveiteket:)"

- Milyen gyakorlat? A progresszív libsi rendszer jól működik, az illibsi rendszerekben senyvednek az emberek, a többség!

Valójában minden hülye a nem létező idealizált buborékával hasonlítja össze a valóságot"

- Ez a rendszer nálatok van. A valódi demokrácia figyelembe veszi az emberi gyarlóságokat, ezért korlátos a hatalom

még akkor is fizikai korlátai vannak mindig, minden változásnak, ami pont akkor sérülékenyebbé teszi a rendszert......"

- Minden rendszer - így társadalmi rendszer is - folyamatosan változik, mindig az új egyensúlyt keresi, tehát törvényszerű hogy egyszer gyengül, másszor erősödik. Ahogy az alapaxiómák sem örök érvényűek

Mert a legnagyobb kockázat az élt minden területén és egyúttal ez egyik legnagyobb büntetés is a "bizonytalanság", plusz kockázati faktort bármilyen elbaszott izmus nevében belevinni, csak a rendszer instabilitását növeli"

- A rendszer soha nem volt stabil, éppen ez a lényegi működési jellemzője

és most is működik, csak 80%-a az embereknek nem részesül belőle, nem véletlenül:) viszont ezt kiterjeszteni a többségi 80%-ra mindig kudarcot és szopást eredményezett:)

- A többség élete az emberi történelem során mindig " szopás volt " de az eddigi legjobb "általános jót" a nyugati, progresszív társadalom tudta adni.
Az sem tökéletes, de a legjobb eddig...

A legnagyobb paradoxon a ti jelenlegi éltetekben, hogy demokráciáról papoltok, miközben nem vagytok elegen, hogy legyőzzétek ezt a "diktatúrást":)

- Ahol elég fejlett a társadalom, ott éppen elegen vagyunk, ahol anakronisztikus a társadalmi alap, ott nem.

Ha mégis sikerülne, akkor valódi, proli nyomorotokból fakadó, de az idealisztikus és elborult, a realitást nélkülöző vágyálmaitok által diktált, az "elveiteknek" mindenben ellentmondó és áthágó "bosszút és elszámoltatást" hajtanátok végre"

Akik az "elit liberalizmusban" , a haladásban hisznek, ők éppen hogy a társadalom legjobb módú és legtanultabb rétegei mindenhol!
A tanulatlan , csóró prolik élnek vágyálmokban, akik agyát a szélsőjobb populizmus mossa, akik a tekintélyelvű vezetőkben a diktátorokban hisznek !

Liberalizmus = tudás, jómód
Illiberalimus= butaság, csóróság

MEDVE1978 2023.04.13. 16:57:33

Érdekes kérdések, mert a női princípium típusú latolgatás és az uniformizált ember között mozognak. Már nem a szerző részéről, mert ő inkább a princípium irányában hajlik.

Lényegében ez a vita is visszavezet a genetikához, a természetes és a mesterséges címkék különbségéhez vagy a genderhez és biológiai nemhez. Egyértelmű, hogy az ember hímje biológiailag jóval erősebb és fizikai harcra termettebb, mint a nősténye. Így egy csomó olyan tulajdonság is biológiai eredetre hajaz, amit a szerző a nőknek tulajdonít, az utódgondozás, empátia, határozatlanság. A modern ember több százezer éve létezik, a fennálló történelem döntő részében a nők az utódokat gondozták az élet elején, a betegeket, sebesülteket a közepén, amikor pedig már nem akkor az idősöket gondozták. Csak 150 éve kezdtek el létrejönni azok az intézmények, amelyek ezt kivették az egyén kezéből.
Hasonló a helyzet a túlélési taktikákkal. Mivel a nők fizikailag gyengébbek a férfiaknál, nyilvánvaló, hogy a konfliktusrendezési módszerük nem a konfrontatív erőszakos ütközés lett és döntően háttérben zajló machinációkra, bullyingra, csoportalkotásra stb. korlátozódott.

Valaki írta, hogy ez nem jellemző a női munkavállalókra. A frászt nem. Konkrétan nem találkoztam még olyan munkahelyi közösséggel, ahol ez ne így lett volna. Rokonom (nő) bíró, a szakmája elnőiesedett, kb. a bírók 70-80%-a nő. Ehhez jön a kiegészítő személyzet (titkárok, fogalmazók, gépírók stb.) ahol hasonló vagy nagyobb az arány. Folyamatos a klikkesedés, egymás fúrása, beszólogatás. Kb. 15 éve vezetek különböző nagyságú (4-20 fő) csapatokat, zömében nőket. Olyan nincs, hogy konfliktusmentes a dolog természetesen. De a konfliktusok döntő része nem konfrontatív módon van kezelve. Nem mennek oda egymáshoz, hanem a háta mögött fikázzák, szövetkeznek ellene, kibeszélik a barátnőkkel stb.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.04.13. 19:24:42

@Almandin: "Míg mondjuk egy kis falu nyolc általánost végzett gazdálkodója, hacsak nem haverja valami vezető politikus, esélytelen országgyűlési képviselővé válni."

Te azt szeretnéd, hogy nyolc általánossal kerüljön be valaki a törvényhozásba? Nekem az a minimális elvárásom, hogy a képviselő képes legyen egy ültő helyében folyékonyan végigolvasni egy törvényt, ha már ő fog szavazni róla, mindannyiunk sérelmére.

Értem, hogy te a népképviselet régi ábránd szerinti, kommunista felfogását pártolnád, de őket meghallgatni kellene, nem beválasztani az Országgyűlésbe. De ez az egész képviselői rendszer félrecsúszott már.

juletræ 2023.04.13. 20:17:24

@Almandin: " Viszont az is igaz, hogy megéri egy világháborút, az emberiség teljes megsemmisülését kockáztatni Ukrajna miatt?"

"Nem szabad eszkalálni a konfliktust"

Nézd, a következök vannak:
1. A putyin egy pscichopata örült. Sajnos, a pszichopatákkal így kell beszélni. Az egész hidegháborús elrettentes azon alapszik, hogy mindkét fél tudja, h a másik képes is, és akar is visszalöni.
2. A Micimackó a putyinnal azt hirdeti, hogy a Nyugat az puhány, "romlott" és "hanyatlik". Nos, ha ezeket beigazoljuk nekik, akkor még többet akarnak: végsö soron a jólétünk és a biztonságunk kerül veszélybe.

Sajnos, az úm. "erös emberekkel" így kell beszélni. A Nyugat erösebb, mint a ruZZkik, és erösebb mint Kína. Idáig a kulturált párbeszéd nyelvét használtuk: hát, ez ide vezetett. Ha nekik erö kell, akkor azt kell mutatni.

Mindez csak eszköz. A cél az éltszinvonalunk, a nyugalmunk és az életmódunk fenntartása.

"Míg mondjuk egy kis falu nyolc általánost végzett gazdálkodója, hacsak nem haverja valami vezető politikus, esélytelen országgyűlési képviselővé válni."

Hollandia sajnos tele van parasztvezérekkel, a BBB-s Pisi Karolinnal ( Caroline de Plas), meg a Farmers Defence Force-os idiótával kezdve, aki az autópálya lejárókra sittet önt északa, mert "egy kis karambol nem a világ".
Mindezek az NOx normákat akarják megfúrni, amiket a holland bírosag kökeményen bevasal a kormányon. A tehenészetek ( amik _exportra_!) termelnek, a fö NOx kibocsájtók. Az NOx kibocsájtás miatt nem épülnek házak, és amiatt kell az autópályán 100 km/h-val menni.

juletræ 2023.04.13. 20:32:12

@G. Nagy László: "Tekintsük például az állandó versengést! Tudjuk: a férfiak élete erről szól. A folyamatos vetélkedés evolúciós küldetés, egyszerre szolgálja a létfenntartás és a fajfenntartás ösztönét."

Lehet hogy a te életed szól erröl?
Az élet szólhat pl másról is: felfedezésröl, alkotásról, absztrakt dolgokban való elmélyedésröl és ezek gyakorlati felhasználásáról, etc.
Tudod, ha az emberek egymást marják ( ugye "versengés", "vetélkedés"), akkor kevesebb energia jut az igazán érdekes dolgokra - mint pl amiket fenn felsoroltam.

Söt, ha az emberiség nem tér észhez, és nem kezd el kooperálni, akkor mindebböl elég nagy baj is lehet- mint ahogy lesz is.

Amit én az ügyért tehetek, az az, hogy próbálok a magam módján az efféle nézeteket valló rezsimek és emberek ellen küzdeni (az ún. "erös emberek" és "karizmatikus vezetönek" mondott psycho- és szociopaták, nárcisztikus idióták és egyéb kötöznivaló bolondok) - persze úgy, hogy az igazán érdekes dolgokra még így is maradjon idöm :)

Mégpedig azért, mert általában ezeknek az embereknek meg lehet és meg is szokták általában tanítani, hogy merre van az elöre, de mindez idöt és energiát vesz igénybe. Amiböl kevés van ;)

Wildhunt 2023.04.13. 21:01:24

@juletræ: te beteg vagy. Viszlát.

juletræ 2023.04.13. 21:01:45

Egyébként a legnagyobb félreértés pont itt van: a Nyugat és a világ többi részei kózötti eltérö gondolkodásmódban.

A nyugatiak mindent a kockázattal súlyozott költség-haszon számításnak rendelnek alá. A világ többi része mindezt "puhányságnak" és "rohadásnak" tudja be.
Szó sincs róla: a nyugatiak tudják, hogy a legjobban ( legkevesebb ellenállással ) ugy lehet a célokat elérni, hogy a másokat és élni hagyunk, és meghagyjuk a véleményükben.

Ha viszont az érdekeit sérelem éri, akkor igenis visszaüt - méghozzá mindezt igyekszik valószínüségi ( súlyozott költség-haszon és maximális várható veszteség okozása) alapon tenni. Persze, a luataság és az önhittség mindezt felülírja, de képesek az önreflexióra. Most például a ruZZki atomfenyegetésen való túllépes van: PnL alapon ezt kell ugyanis csinálni.

Emellett a nyugati világ érdemközpontú, a világ többi része meg tekintélyelvü. A legjobban ott lehetett ezt látni, amikor a kedves magyar kormány "több tiszteletet" követelt a svédektöl. Mire a svédek azt válaszolták, hogy a tiszteletet ki kell érdemelni.

Meg lehet látni, hogy melyik rendszer hova jutott. Hol fektették le a tudomány ( a differenciálszámításról a kvantumelektrodinamikáig ) a technika ( a gözgéptöl a kvantumszámítógépig ) és a modern ipari szervezés ( a futószalagtól a JIT termelési elvig ) alapjait?

Na ugye. ( pedig minderre Kínának lett volna 5000 éve ;) )

A Nyugat mindig azt csinálja, ami a legcélszerübb - miután minden más lehetöséget kipróbált. :) A világ többi része meg csak azért is ragaszkodik az idióta elképzeléseihez, és 31X-re is megpróbálja tökugyanazt, tökugyanúgy, ami 30X nem müködött.

Ezen mindenki gondolkodjon el, mielött megteszi a téteket.

juletræ 2023.04.13. 21:02:41

@Wildhunt: Sok sikert barátom.
MHo2o ycnexob, ha így jobban érted.

G. Nagy László 2023.04.13. 21:04:05

@juletræ:

Lehet hogy a te életed szól erröl?

Minden valamirevaló férfié. (Te lány vagy? Olyan, mintha ezt nem éreznéd át zsigerileg.)

"Az élet szólhat pl másról is: felfedezésröl, alkotásról, absztrakt dolgokban való elmélyedésröl és ezek gyakorlati felhasználásáról, etc."

Valóban így van. És ezek ugyanúgy lehetnek a versengés részterületei is.

"Tudod, ha az emberek egymást marják ( ugye "versengés", "vetélkedés"), akkor kevesebb energia jut az igazán érdekes dolgokra - mint pl amiket fenn felsoroltam."

Te valamit nagyon félreértesz. Mondok két példát:

1. GAZDASÁG - A Coke és a Pepsi ugyan verseng egymással, ám ezen a vetélkedésen túl még MINDEN AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSRŐL SZÓL. Együttműködés a beszállítókkal, a kereskedőkkel, a vevőkkel. A versenypiaci működés erőfeszítései 90%-ban kooperatív jellegűek.

2. SPORT - A Fradi verseng az Újpesttel. A Fradi tábor igyekszik túlkiabálni a lilákat. Ám ezen túl minden az együttműködésről szól. A szövetség, a club, a büfé, a biztonságiak, a tévé -közvetítésben dolgozók - mind azon ügyködnek, hogy élményt varázsoljanak az eseményből.

"Söt, ha az emberiség nem tér észhez, és nem kezd el kooperálni, akkor mindebböl elég nagy baj is lehet- mint ahogy lesz is."

Egyetértek. De az észhez térés szerintem azt jelenti, hogy visszatérünk a szabad piac logikájához, és nem a neomarxizmus felé menetelünk. Minél több az ideológia, minél több a baloldali elem, annál több a feszültség, a kényszer, az erőszak és a káosz. Lehet fújni a régi nótát, hogy a piac rossz, hogy a verseny rossz, hogy a kapitalizmus szar, de a valóság az, hogy ez még sosem mondott csődöt. Minden szar, ami manapság a civilizált világban megjelenik, baloldali gyökerű.

G. Nagy László 2023.04.13. 21:06:39

@juletræ:

"Mire a svédek azt válaszolták, hogy a tiszteletet ki kell érdemelni."

Bekaphatják. Így sosem lesznek NATO-tagok. Nagyképű faszfejek. Vagy picsák :)

juletræ 2023.04.13. 21:26:06

@G. Nagy László:
"Szinte mindenki más ellenünk dolgozik, s ezt sokan nyíltan ki is mondják - svédek, amerikai demokrata pártiak, az EU bürokratái."

M.o. egy szövetségi rendszer része, onnan pénzt kap. ( Nem, ez nem a TI pénzetek, ezt az EU tagállamok adják össze. )
Szerintem logikus a "do ut des" alapján bizonyos dolgokat elvárni.
P.l. azt hogy Mo ne az alacsony adókkal próbáljon adóparadicsom lenni ( vagyis a nyugati polgarok életét megkeseríteni ), MÍG a nyugati pénzt felnyalja. Nyugaton AZÉRT magasabb a adó, mert ABBÓL finanszírozzák a közszolgáltatást és a társadalmi békét. ( nem, ez nem mende-monda mesebeszéd, ez így van: én is tanusíthatom. )

Ide tartozik a keleti autoriter rendszerek iránti nehezen leplezett szimpátia is. ( Tudom, mindent ki lehet magyarázni, de attól, mert egyesek a nyugatiakat hülyének tartják, még nem azok és átlátnak a szitán. Csak türelmesek és próbálnak viselkedni )

Nyugaton az emberek többsége nem jól viszonyul az autokrata rendszerekhez. (Úgy vannak vele, hogy nekik ne mondja meg senki h mit kell csinalni - nagyon jól tudják azt ök is. Ehhez még hozzájön a "Jenteloven", a "zesjescultuur" meg a hasonló rohadó nyugati finomság is.) Éppen ezért a mindenféle jobboldali klikkek létrehozásával, amelybe fél- és egész fasiszta jobboldali pártokat vonnak be, nem kellene kisérletezni. Egy bizonyos küszöb felett ezt veszélyesnek fogják megitélni. A küszöböt a magyar kormánynak sikerült átlépnie.

Ki lehet lépni a szövetségi rendszerekböl is - akkor viszont tessék a melósnak elmagyarázni, hogy nem lehet "németbe" meg "osztrákba" menni dolgozni, hanem a csutimalac földjeire is kiválóan el lehet menni robotolni. Éhbérért persze, mert "ö mindezt megérdemli". Ebben az esetben természetesen a nemet autógyáraknak is löttek - lehet helyettük majd Lada Grantát meg Csing-Csung-Ling-Longot gyártani.

Egy macska nem foghat kint is, bent is egeret - idáig lehetett, most már nem lehet. Tessék választani, ha nem tetszik, le lehet lépni, és a Micimackót meg a ruZZkikat meg lehet próbálni pumpolni. Kiváncsi vagyok, fog-e sikerülni.

És elég elkeserítö, hogy ezt a Nyugatnak így ki kellett mondani. De ha a magyar kormány/magyarok a nagy tekintélyelvüségükben a kemény beszédet preferálják, akkor tessék. Ugye, hogy a kompromisszumok meg az érvelö beszéd jobban hangzana? Na ugye ;)

juletræ 2023.04.13. 21:29:30

@G. Nagy László:
"Bekaphatják. Így sosem lesznek NATO-tagok. Nagyképű faszfejek. Vagy picsák :)"

Ejnye-ejnye.
Nézd, a NATOban úgy is az fog történni, amit Amerika akar. Svédország NATO tag lesz. Mo-t meg élve fogják a vasvillára szúrni, mint a paraszt a patkányt - statuálás céljából. ;)

Az USA GDP-je 40 ezer milliárd USD, a magyar GDP meg 100 milliárd. 2-3 nagyságrend.
Ugye, a tekintélyelvüeknek pláne nem kell magyarázni, hogy mit csinák az erösebb kutya? ;)

Tja, a kemény realitások ;)

juletræ 2023.04.13. 21:32:13

@juletræ:
"Ide tartozik a keleti autoriter rendszerek iránti nehezen leplezett szimpátia is."

természetesen ANTIPÁTIÁRA gondolt a költö, de a lírai lényem meg van fázva, alig látok a habonytól ;) ezúton kérek Lnézést.

G. Nagy László 2023.04.13. 21:44:52

@juletræ:

"P.l. azt hogy Mo ne az alacsony adókkal próbáljon adóparadicsom lenni"

Dehogyisnem. Ez lenne a lényeg. ezt hívják versenynek.

"( vagyis a nyugati polgarok életét megkeseríteni )"

Atyaég, ez mekkora bullshit. Szinte látom magam előtt a kölni és az amszterdami választópolgárt, ahogy idegesen forgolódik az ágyában a magyar társasági adó szintje miatt... Hogy tudsz ilyen hülyeségeket leírni?

"Nyugaton AZÉRT magasabb a adó, mert ABBÓL finanszírozzák a közszolgáltatást és a társadalmi békét. ( nem, ez nem mende-monda mesebeszéd, ez így van: én is tanusíthatom. )"

Baszki, te társadalmi békének maszkírozod a legundorítóbb balos segélyezést. Ez a politikailag korrekt beszédmód csúcsa, esküszöm. De azért nézd meg mire elég ez a munkára alkalmatlan bevándorlók kapcsán. Hogy megbecsülik az ingyen pénzt! Nem balhéznak, nem erőszakoskodnak, igyekeznek szépen integrálódni... Tényleg épül a társadalmi béke... Beszarok, tényleg.

Almandin 2023.04.13. 21:49:00

@juletræ: Te tipikus példája vagy annak, hogy a városi ember nem érti meg a parasztok szempontjait. Mondom ezt úgy, hogy én se vagyok se falusi, se paraszt. Azon ne csodálkozz, hogy Hollandia tele van parasztvezérekkel. Egy főleg mezőgazdaságból élő ország. Ahol sok a paraszt, ott sok a parasztvezér is. Én is olvastam a nagy gazdatüntetésekről. Fontosnak tartom a környezetvédelmet, de a Rutte-kormány úgy akart tenni a klímavédelemért, hogy veszélybe sodorta sok gazda megélhetését. Mint tudjuk, Hollandia élen jár a szarvasmarha-tenyésztésben. Ha egy gazda egész egzisztenciája veszélybe kerül, teljesen érthető, hogy fellázad. A tüntetéseken a rendőrök éles lőszerrel szétlőttek egy traktort is (ez szerintem botrányos, emberélet is veszélybe került emiatt):
www.origo.hu/nagyvilag/20220707-tuzet-nyitott-a-holland-rendorseg-a-gazdakra.html
Itt látszik, hogy egy urbánus, liberális miniszterelnök (gondolom, a miniszterei is nagyrészt hasonló társadalmi hátterűek) nem látja, hogy még egy jó célt se lehet így megvalósítani. Egyszerűen más közegben élt, nevelődött. Nem lehet a gazdákat cserbenhagyni, a csőd veszélyébe taszítani őket. Ezért van értelme annak, hogy egy parlamentben legyenek paraszt, munkás, szegény, gazdag, fiatal, idős, nő, férfi, stb. képviselők, mert különben lehet, hogy bizonyos rétegek érdekeire nem lesz fogékony az országgyűlés, meg a kormány. Miközben sok a paraszt a társadalomban. Ezt elsősorban a parlamentben kell érvényesíteni, egy miniszteri székhez valóban jó, ha valakinek van diplomája. Oda ráadásul szakembereket kellene kinevezni (agrárminiszternek pl. egy agrármérnököt, aki dolgozott is a szakmájában korábban).

G. Nagy László 2023.04.13. 21:53:55

@juletræ:

"De ha a magyar kormány/magyarok a nagy tekintélyelvüségükben a kemény beszédet preferálják, akkor tessék. "

Valamit megint félreértesz. Szerintem épp mi védjük a liberalizmust és a demokráciát a nyugati tekintélyelvűségtől.

"Természetesen ANTIPÁTIÁRA gondolt a költö"

Kitaláltam a szövegkörnyezetből. Nagyképű szarjankók, akik lenézik Kelet-Európát, ennyi az egész. Semmit nem változtak évszázadok alatt, ugyanaz a gyarmatosító attitűd. Bekaphatják.

"Nézd, a NATOban úgy is az fog történni, amit Amerika akar. Svédország NATO tag lesz. Mo-t meg élve fogják a vasvillára szúrni, mint a paraszt a patkányt - statuálás céljából. ;)"

Ebben az a döbbenetes, hogy te ezt ilyen kéjjel tudod megfogalmazni. Egy 1-100 skálán mennyire vagy büszke a magyarságodra? Szerintem valahol 2 és 3 között... kibaszott gáz a saját fajtádat megvetve osztani az észt. (Még akkor is, ha a kommunikációs stílusod oké, nincs benned zsigeri gyűlölet felém, csupán átvetted a nyugatiak és a belpestiek lenéző attitűdjét.)

G. Nagy László 2023.04.13. 21:55:48

@Almandin:

"Ha egy gazda egész egzisztenciája veszélybe kerül, teljesen érthető, hogy fellázad. A tüntetéseken a rendőrök éles lőszerrel szétlőttek egy traktort is (ez szerintem botrányos)"

Mélyen egyetértek.

juletræ 2023.04.13. 22:10:02

@G. Nagy László:
"Lehet hogy a te életed szól erröl?

Minden valamirevaló férfié. (Te lány vagy? Olyan, mintha ezt nem éreznéd át zsigerileg.)"

Az én életem arról szól hogy megpróbálok valami ertelmeset alkotni, ha már annyi eröforrást lekötök. Elég sok pszichopatát helyreraktam már: mindezt azonban idöpazarlásnak éreztem. ( Cskúgy mint most az idióta ruZZkik helyrerakását. ). Idióták helyretevésénel kreativabb dolgok is vannak.

Valóban, mindezek lehetnek a versengés részei is - én azonban nem ezt emelném ki, mert nem a versengés jelenti az alkotás esszenciáját. ( Még egyszer: nagyon jó vagyok a szociopaták kiszagolásában és helyrerakásában - de mindezt idöpazarlásnak érzem és delegálom, ha lehet ;) )

"De az észhez térés szerintem azt jelenti, hogy visszatérünk a szabad piac logikájához, és nem a neomarxizmus felé menetelünk."

Tévedés. Nézd meg pl a céges pszichopatákat, mint a Musk meg a Bezos. Nos, elsö körben tölük kell a pénzt elszedni: már megmutatták, hogy mit csinálnak vele.

Kérdés az, hogy hol szabjuk meg a határt. Na, ehhez kell költség-haszon elemzés: kinek mekkora haszna lenne ebböl.

Marxizmusról szólva: Marx volt az elsö elmélettörténész, aki baromi logikusan leírja az értéktöbblet-elméletet. Nem is értem, hogy a jobboldal ezt miért nem érti. Bezzeg, a rossz értelemben vett kollektív gondolkodásban ( p.l. "hazaszeretet" - áldozzam fel az életemet csak azért mert egy szociopata egy másik országot akar elfoglalni ) élen járnak.

"Minél több az ideológia, minél több a baloldali elem, annál több a feszültség, a kényszer, az erőszak és a káosz. "

Hadd utaljak a ruZZkikra és a szergej alapelveire, h. a Nyugat "rohadt" és "hanyatlik". És az "igazi ruZZki" az "harcol". Meg a Micimackó hasonló eszmefuttatásaira.

Nos, ez az "igazi férfiság" ebben az esetben inkább káoszt és feszültséget kelt. Vagy ezek is "baloldaliak" lennének? Kirill pópásul meg Prigozsinostúl?
(Ugye, ott van a föideológus Dugin. Ennek megvan a kínai párja is, nevét elfelejtettem, aki a bölcsességeit a Micinek osztogatja. ha már ideológiáról beszélünk, ugye ...)

A woke-os idióták legalább nem bombáznak ki semmit, nem fenyegetnek nukleáris cunamival és nem akarják mások országát elfoglalni. Mindez céfolja amit mondtál h. a bal- vagy a jobboldal a kártékonyabb.

Én jobboldali VOLTAM - a jobboldal pusztítását és ámokfutását elnézve ( a narancspofáju 45-k elnöktöl az európai fasisztákon át a ruZZkikig és a csutimalacig ) egyre inkább szimpatizálok a baloldallal.

"Lehet fújni a régi nótát, hogy a piac rossz, hogy a verseny rossz, hogy a kapitalizmus szar, de a valóság az, hogy ez még sosem mondott csődöt."

A piac az nem rossz, ha megvannak a célfüggvenyek. Ha az a cél hogy keveseknek legyen sok pénze, akkor m;ashogy alakitjuk a dolgokat, mintha azt akarjuk, hogy pl. az innovácio maximális legyen, vagy a "társadalmi béke" megmaradjon.

Halkan megjegyzem, hogy p.l. a nyugati mentalitás Kínával szemben téves volt és rossz. Csakúgy mint a ruZZkikkal szemben. A pireuszi kikötö, a KUKA, az NXP, a Nordstream 1-2, etc, etc. Most kezdünk észhez térni: az ASML nem fog EUV és DUV waferstepper-eket szálítani a Micimackó birodalmanak. Majd ha nekünk lesz kvantumszámítógépünk, akkor megkaphatják a EUV-t - a fejlödö országok felzárkóztatása keretében ;)

" Minden szar, ami manapság a civilizált világban megjelenik, baloldali gyökerű."

Én a baloldali woke-osokat ( p.l. Kiki Kolmansot, aki a matematika de-kolonializálását akarja), meg a "nagyívü , nagyformátumú vezetöket" ( mint a csutimalac, Micimackó, nyugati félfasiszta pártok vezetöi, putin, etc) összezárnám, és kilöném öket a Marsra. De inkább a Proxima Centaurira. Hogy véletlenül se jöhessenek ide vissza.

De a fö sz@r, az agresszív macsóizmus ( legyen szó a ruZZkikról, a narancspofájú elnöktöl vagy az agresszív viselkedésröl az autópályán ) az sajnos jobboldali.

Mert nem a lényegra fókuszálnak és nem racionálisan közelítik meg a dolgokat.

"A Fradi tábor igyekszik túlkiabálni a lilákat. Ám ezen túl minden az együttműködésről szól."

De ha bu-zizásról van szó, összefognak ;) ... tja, a sport ... addig erdekel, amig ÉN üzöm, egészségmegörzési célból ;)
Országotok szempontjából szerencsésebb lenne, ha a csutimalac hobbija pl az ürkutatás vagy a kozmológia lenne - akkor a 400 milliárd HUF a tudományba ment volna és nem oda, ahova ... ;)

G. Nagy László 2023.04.13. 22:30:27

@juletræ:

"Nos, elsö körben tölük kell a pénzt elszedni"

"egyre inkább szimpatizálok a baloldallal."

Ezek a félmondatok mindent elárulnak. Én inkább igyekszem erkölcsös maradni.

IdomitottFoka 2023.04.13. 23:35:33

@G. Nagy László: "Minden szar, ami manapság a civilizált világban megjelenik, baloldali gyökerű."

A vókok legalább kreatívak és újabb agyrémekkel állnak elő (legalább jól leleplezheted őket), a jobboldal (*) meg csak a régi xenofóbiát, népirtásokat, háborúkat teszi fel újra meg újra. Vótmá, uncsi.

* tegyük hozzá h a nacionalizmus, nácizmus kb csak azért lett jobboldali mert sztálin azt mondta rá h pfuj. és sztálintól meg minden jobbra volt.

grundigg 2023.04.13. 23:49:46

@G. Nagy László: "Bekaphatják. Így sosem lesznek NATO-tagok. Nagyképű faszfejek. Vagy picsák :)"

Még jó, hogy a nők hoznak érzelmi alapú döntéseket. :)

Amit a svéd csatlakozás kapcsán művelünk, az a legtökéletesebb példa arra, ami a posztban van: "Minden férfi ismeri azt a jelenséget, amikor duzzogó asszonyától megkérdi: "mi a baj?", s az örökké játszmázó feleség válasza borítékolható: "semmi"."

Gulyás a múltkor ki is jelentette, hogy mi nem mondjuk meg, mit várunk a svédektől, találgassanak ők. Virágcsokrot, színházjegyet, nyakláncot? Nem tudjuk, vagy ha tudjuk is, nem mondjuk meg, tessék próbálkozni! Mi lenne, ha nem ilyen tökös, macsó kormányunk lenne?

Amúgy persze tudjuk, Svédország akkor lesz a NATO tagja, ha Törökország azt akarja. A finnek kapcsán világossá tettük, hogy nem kell minket komolyan venni, még a zsarolásunk is csak kamu. A bátor, keresztény, szuverén és persze férfias 133 akkor fogja megszavazni, ha a muszlim török úgy dönt.

G. Nagy László 2023.04.14. 00:25:46

@grundigg:

"Amúgy persze tudjuk, Svédország akkor lesz a NATO tagja, ha Törökország azt akarja."

Ezt speciel pont ugyanígy látom.

Csupán a többivel van gondom. A svédek mindenütt ellenünk dolgoznak. Az a minimum, hogy nem adjuk ingyen a támogatásunkat. A fene se tudja, mit érünk el ezzel és tulajdonképpen van igazság abban a párhuzamban, amit felállítasz. Próbálom elképzelni, hogy Gyurcsány a miniszterelnök, miközben a svédeket szívatjuk... lehet, hogy ugyanígy nyilatkoznék.

Sadist 2023.04.14. 11:06:27

A kérdésre, hogy miért nőiesedett el a politika, úgy en bloc a nyugati világ és miért van ennyi töketlen, csicska, takonygerincű, gyenge férfi a politikában, nem túl bonyolult a válasz: a nők puszira megkapták a szavazati jogot és ezzel politikai erőt is. Onnantól kezdve már csak idő kérdése volt, hogy a női nézőpont legyen az uralkodó a politikában is (feels before facts, szélsőséges inkluzivitás, kikényszerített egalitarizmus, szocializmus, burkolt kommunikáció, intrika, szarkavarás, minden amiről eddig szó volt).
Ugyanis ha a szavazásra jogosultak kicsit több, mint fele nő, a férfiak pedig hajlamosabbak a nők érdekeit a sajátjuk elé helyezni, mint fordítva, akkor annak a politikusnak, aki hatalomra szeretne jutni, a nők igényeit kell kiszolgálnia, az ő érdekeiket kell elsősorban szem előtt tartania. Az már csak bónusz, hogy a nők sokkal inkább érzelemvezéreltek és könnyebben befolyásolhatók. Freud unokaöccse, Edward Bernays ezt száz éve zseniálisan kihasználta és rászoktatta a nőket a dohányzásra, ezzel gyakorlatilag megduplázva a dohánygyárak fogyasztóbázisát.

Már Platóntól kezdve ismert a demokrácia ezen rákfenéje. A megoldás az lehetne, hogy akik nem járulnak hozzá nettó pozitívan a társadalom fenntartásához (többet vesznek ki, mint amennyit betesznek a közösbe, nem szülnek legalább két gyereket), azok ne is pofázhassanak bele a politikába. Csak ugye ez demokratikus eszközökkel megvalósíthatatlan, a papíron munkanélküli, fizut zsebbe kapók, nyuggerek, gyermektelen öreglányok nem fogják soha azt mondani, hogy persze, lemondok a szavazati jogomról, mert így igazságos.

MEDVE1978 2023.04.14. 13:03:46

@juletræ:

Alapvetően tökéletesen leírod a felvilágosult "nyugat-európai" polgár álláspontját, aki azt gondolja magáról, hogy ő a világ legfrankóbb teremténye, az erkölcsi omega, a fejlettség csúcspontja.

"M.o. egy szövetségi rendszer része, onnan pénzt kap. ( Nem, ez nem a TI pénzetek, ezt az EU tagállamok adják össze. )" Ahogy ez a kép egyik része. A másik része az, hogy a fejlesztési pénzek nagyon jelentős része visszafolyik a donor országokhoz. Most nem idézem be, de a neten megtalálható az a Handelsblatt cikk, ami leírja, hogy a németek által közösbe adott pénz jelentős része visszajön megrendelésként német vállalatokhoz valamilyen formában és Németország részére nagyon jó üzlet, hogy fizet az EU alapokba.

"P.l. azt hogy Mo ne az alacsony adókkal próbáljon adóparadicsom lenni ( vagyis a nyugati polgarok életét megkeseríteni )," Egyrészt az EU-s együttműködés alól az adópolitika (helyesen) kivétel. Másrészt ezt bármire lehet mondani, így szinte bármilyen pénztranszfer, ami akár közvetett módon a magyar gazdaságot fejleszti, káros lehet a nyugati vállalatok érdekeire.

"Ide tartozik a keleti autoriter rendszerek iránti nehezen leplezett szimpátia is." Míg abban, hogy ennek megvannak a valid pontjai, igazad van, a valóság jóval bonyolultabb. Az EU (és az USA) állandó elve korábban az volt, hogy a kereskedelembe való bevonás a demokratizálás egyik legjobb útja. Ennek a jegyében ment a kereskedelem évtizedekig Kínával és Oroszországgal. Persze ez mindig csak álca volt, "ideológia", a tényleges valóság mögötte, hogy nagyon megérte kereskedni ezekkel az országokkal.

Most kicsit ideológiai befeszülés van az USA és az EU egy részének oldaláról, hiszen az eddigi business partnerek csúnyán viselkednek. De ettől függetlenül továbbra is igaz, hogy megéri velük kereskedni és hülyeség ezt szimplán mindenféle ideológiai marhaság miatt dobni.

"Éppen ezért a mindenféle jobboldali klikkek létrehozásával, amelybe fél- és egész fasiszta jobboldali pártokat vonnak be, nem kellene kisérletezni. Egy bizonyos küszöb felett ezt veszélyesnek fogják megitélni. A küszöböt a magyar kormánynak sikerült átlépnie."
Bár ez lehet, hogy így van, azért ez business as usual Európában. Itt most lehet gondolni az olasz kormányra, de akár a korábbi görögre vagy korábbi osztrák kormányokra is. A másik a fasisztával való dobálózás, ami igazából egy ilyen elhasználódott blabla szinten van, rettenetesen unalmas.

"Ki lehet lépni a szövetségi rendszerekböl is -" Alapvetően miért kellene? Magyarország mind az EU-ban, mind pedig a NATO tagságban erősen érdekelt. A NATO-ban gyakorlatilag a katonai rész miatt nem merülnek fel ma sem aggályok. Magyarország továbbra is elhivatott a közös védelmi megállapodás betartásában, a hadereje a NATO részeként működik. Amit nem csinál, az a NATO-n belül is erősen opcionális, tehát az, hogy mennyire száll bele az ukrán háborúba.

Az EU tagságban is ezer szálon érdekeltek vagyunk és az EU-ból jelenleg kötelezettségszegés miatt nem lehet kizárni tagokat, csak felfüggeszteni a szavazati jogukat például. De Magyarország esetében még messze nem jutottunk el ide, az EU inkább pénzcsapokat zárta el. Ugyan miért kellene kilépnünk? Még akkor sem kell kilépnünk, ha az EU teljesen más irányba megy tovább, mint ami nekünk tetszene (mondjunk egy abszurd esetet: betiltja az atomenergia használatát). Ebben az esetben is simán szavazhatnánk ellene, aztán vétózhatnánk egy rakat egyhangú döntést. Ez az EU demokratikus rendszerének a része. Az egy nyugati átlagszavazó gondolat, hogy a gonosz barbár magyarok nem értenek egyet semmivel, akkor lépjenek ki. Erre nyugodtan lehet magasról szarni.

"És elég elkeserítö, hogy ezt a Nyugatnak így ki kellett mondani. De ha a magyar kormány/magyarok a nagy tekintélyelvüségükben a kemény beszédet preferálják, akkor tessék. Ugye, hogy a kompromisszumok meg az érvelö beszéd jobban hangzana? Na ugye ;)"

Én úgy tapasztalom, hogy az EU ezt már legalább két éve így mondja. Ugyanis azóta vannak elzárva a pénzcsapok (az, hogy csak 2022. áprilisában függesztették fel hivatalosan a pénzek folyósítását egy dolog, de az érintett terveket a pénzek elköltésére már azt megelőzően sem hagyták jóvá. Persze az előtérben megy a mindenféle seggnyaló diplomáciai csevegés, de ez a helyzet lényegében már így fennáll és egyik fél sem pislog.

Ott volt ugye Orbán füstbe ment terve a szélsőjobb EU koalícióval, ami viszont meghiúsult. Ez és a 2015 óta eltelt évek Viktort egy szuper ellenféllé tették az EU-ban. Gyakorlatilag, ami Gyurcsány itthon a népesség döntő részének, az Orbán az EU-ban. A közellenség, a korrupció és barbarizmus jelképe. Ebből kifolyólag, amikor mondjuk Ratte, a holland miniszterelnök vagy Macron vagy Baerbock vagy Scholz ezzel foglalkozik, akkor a tanácsadója azt mondja: főnök Orbánt üssük tovább, jól fekszik a dolog a szavazóinknál. Nem kell a nyugatot itt ideologizálni, hogy ők a "jó fiúk", ezek a politikusok ugyanúgy politikai önérdekből gáncsolják most Magyarországot, mint Orbán.

MEDVE1978 2023.04.14. 13:05:58

@juletræ: Persze, hogy NATO tagok lesznek, amint a törökök ezt jóváhagyják. Nem véletlen, hogy Szíjjártó együtt mozog a törökökkel. A törökök még beinthetnek az öreg Joenak, mi csipszar vagyunk a játszmában.

HypocritSlayer 2023.04.14. 13:24:36

@Sadist:
>>a nők puszira megkapták a szavazati jogot és ezzel politikai erőt is. <<

Valójában a döntéshozó férfiak, kb. azzal az indoklással, hogy "ugyan, mi baj történhetne" , úgyis ez "csak formalitás, had örüljön a gyerek/nő", de valójában semmi ráhatási nincs és nem is lesz........, aztán látjuk, hogy mivé vált a cserebogár....

>>Onnantól kezdve már csak idő kérdése volt, hogy a női nézőpont legyen az uralkodó a politikában is (feels before facts, szélsőséges inkluzivitás, kikényszerített egalitarizmus, szocializmus, burkolt kommunikáció, intrika, szarkavarás, minden amiről eddig szó volt).<<

Szerintem ez is túl van hypolva, mármint a a "női nézőpont" -nak nevezett túlidealizált valami, kb annyira, mint a "gyermeki ártatlanság", mindkettő a valós életben egy ordas nagy kamu............

A női/gyermeki "nézőpont" valójában a totális önzés "nézőpontja", a kegyelem gyakorlásának a hiánya, a büntethetetlenség/felelősségre vonás hiányából fakadó dac és pökhendiség, a pillanatnyi érzelmi behatás mint mindenkori "felmentés", a "megszülettem tehát jogom van", a sunyiság és alakoskodás tolerálása, hiszen "gyenge", a nyílt konfrontációnak csak abban az esetben való vállalása, ha "van aki megvédje" és/vagy a "gyenge/elnyomotti státusz" miatt nem bántják, hiszen "kevesebb"/"nem ellenfél".....

Ugyanis ha a szavazásra jogosultak kicsit több, mint fele nő, a férfiak pedig hajlamosabbak a nők érdekeit a sajátjuk elé helyezni, mint fordítva, akkor annak a politikusnak, aki hatalomra szeretne jutni, a nők igényeit kell kiszolgálnia, az ő érdekeiket kell elsősorban szem előtt tartania.

Érdekes módon, logikusnak tűnik ez az érvelés/levezetés, de valójában pontosan annyira fals, mint a "jófiú mítosza", aki "ha elég kitartó és eléggé jól átsülten tudja tálalni a saját maga tökeit dísztálon", akkor lehet, hogy elnyerheti egyszer, egy "igazságosabb", Disney kamu világban az imádottja szerelmét:)" miközben a valóság egészen más:

Aki a nők (általad felsorolt) "igényeit" kiszolgálja:
- azt ők viszont nem tekintik férfinak, max (száraz)"barátnak", de nem vezetőnek és nem olyannak, akire "rábíznák magukat"
- az a politikus, akire ők szavaznak, annak karizmatikusnak kell lennie, erősnek, magas státuszúnak
- a "gyíkváll" itt sem menő
- a nők és a gyerekek "érdekei" nem az, hogy "éles borotvát adunk a kezükbe és nézzük, hogy milyen szép véresre képesek magukat kaszabolni..... "
- nem véletlen, hogy az álcázás és az árverés "nagymesterei", a legutolsó ótvar szemét cigányból is képesek vonzó nőt "sminkelni/öltöztetni" és akkor még plasztikai szarokról nem is beszéltünk, vagyis a kamu -szart jobban kiszúrják, mint a férfiak.....

Felmerül a kérdés, hogy valójában mi is az igényük és azt ki(k) adhatja meg nekik?

A nagyrészt nőietlenedett feminista picsákkal mindig kontrasztban van a valóban "jó nők" valóban "nőiessége", és ezek mindig örömmel "visszatáncolnak" és feltétel nélkül "behódolnak, ha van olyan "megfelelő kan", akiért nekik "érdemes" és az összes "feminizmusuk " erre ez időre megszűnik , elinal, mintha soha nem is lett volna......

HypocritSlayer 2023.04.14. 13:25:09

@HypocritSlayer: folyt.

>>Az már csak bónusz, hogy a nők sokkal inkább érzelemvezéreltek és könnyebben befolyásolhatók.<<

Valójában nem érzelem, hanem hormonvezéreltek és az szintén egy tévhit, hogy "befolyásolhatóak", ugyanis a korrumpálható érdekembert nem lehet "befolyásolni", csak megvenni, és aki (számára, pl üveggygöngyöket:) többet/vonzóbbat kínál, a mellé állnak, mindig az érdekeik szerint.........

>> Freud unokaöccse, Edward Bernays ezt száz éve zseniálisan kihasználta és rászoktatta a nőket a dohányzásra, ezzel gyakorlatilag megduplázva a dohánygyárak fogyasztóbázisát.<<

Ezen cikk szerint ez is túl van kicsit "hypolva":

www.magyardiplo.hu/archivum/2021-januar-december/277-2021-junius/3028-letezik-mindenhato-reklamszakember-edward-bernays-legendaja.html

>>Már Platóntól kezdve ismert a demokrácia ezen rákfenéje. A megoldás az lehetne, hogy akik nem járulnak hozzá nettó pozitívan a társadalom fenntartásához (többet vesznek ki, mint amennyit betesznek a közösbe, nem szülnek legalább két gyereket), azok ne is pofázhassanak bele a politikába. <<

Gondolom, nemcsak én, de más is úgy vélte 10-20 éve, hogy az internet, a szabad információ áramlás elhozza az a kort, amikor nem lehet hazudni, hiszen minden azonnal leellenőrizhető és a kamu azonnal lebukik........ és mára azt látjuk, hogy valójában sokkal durvábban verik át magukat az emberek, mindenkinek "saját, különbejáratú propagandája van" és megszűntek már az "abszolút fogalmak", már csak skálák vannak, de egyetlen biztos pont sem létezik, mert bármit azzá lehet tenni, és nem lehet a valóságot a deakp-fake-től megkülönböztetni......

Mire szeretnék kilyukadni?

Hogy lényegtelen, hogy ki és miért szavaz, valójában a nők ugyanúgy szavaznak, mint a férfiak, nem nagyon lehet nemileg elkülöníteni szignifikánsan a "preferenciáikat".........

>>Csak ugye ez demokratikus eszközökkel megvalósíthatatlan, a papíron munkanélküli, fizut zsebbe kapók, nyuggerek, gyermektelen öreglányok nem fogják soha azt mondani, hogy persze, lemondok a szavazati jogomról, mert így igazságos. <<

A fentiek fényében lényegtelen, ugyanis a végén mindenki "kolompot választ", és annak alapján, hogy melyik "vezérürü" -re tudja magát "rábeszélni"........, vagy, ami "divatosabb", ki és mi ellen hisztizik/demonstrál......, akár orrbefogva is......

Sadist 2023.04.14. 13:41:39

@HypocritSlayer: "Hogy lényegtelen, hogy ki és miért szavaz, valójában a nők ugyanúgy szavaznak, mint a férfiak, nem nagyon lehet nemileg elkülöníteni szignifikánsan a "preferenciáikat""

Már hogy ne lehetne? Kismillió tanulmány és empirikus adat támasztja alá, hogy a nők sokkal inkább preferálják a szocialista, kommunista, mindenki egyenlő és mindenkiről gondoskodó felsőbb hatalom típusú berendezkedést, a férfiak pedig az individualistább, mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, aki nem dolgozik, ne is egyék, kompetencia és érdem alapú hierarchikus társadalmi formát és politikát. Az USA-ban pl. ha csak a nők szavazhatnának, az 50 államból 48-ban demokrata vezetés lenne, ha meg csak férfiak, akkor 48 republikánus.

MEDVE1978 2023.04.14. 13:45:50

@grundigg:

Szerintem itt csak a cseresznye a tejszínhab tetején, hogy ez érzelmi kielégülést okoz a FIDESZ egyes tagjainak, meg mondjuk Bayer Zsótinak. A gyakorlatban gesztus a ruszkik felé (látjátok, mi lassítjuk, ahogy tudjuk), illetve a törökök felé (Erdogan pajtás, látod számíthatsz ránk).

HypocritSlayer 2023.04.14. 14:29:36

@Sadist:

>>Kismillió tanulmány és empirikus adat támasztja alá, hogy a nők sokkal inkább preferálják a szocialista, kommunista, mindenki egyenlő és mindenkiről gondoskodó felsőbb hatalom típusú berendezkedést,<<

Ahogyan ennél ezerszer több tanulmány támasztja alá, hogy a nők a jófiúkat részesítik előnybe, kivéve, ha a kefélésről van szó:)

De, félretéve a tréfát, mára igazzá vált az, amit állítasz, ugyanis én még abból az "alapállapotból" indultam ki, amikor még nem volt ennyi "szingli", és akkor a nők 90%-ban ugyanúgy szavaztak mint a férjük, vagyis inkább családi alapon történt és nem egyénenként, míg mára ez valóban felbomlott.

>>
Az USA-ban pl. ha csak a nők szavazhatnának, az 50 államból 48-ban demokrata vezetés lenne, ha meg csak férfiak, akkor 48 republikánus. <<

Ne túlozzunk, ennyire nem durvák az arányok, de valóban van eltolódás:

fivethirtyeight.com/features/what-if-only-men-voted-only-women-only-nonwhite-voters/

Sadist 2023.04.14. 15:40:36

@HypocritSlayer:
1. A térképeken választói körzetek eredményei vannak, nem az, hogy egyes államokban milyen kormány volna hatalmon.
2. Ez a statisztika a 2018-as időközi választások eredményei alapján készült, azóta történt egy Roe v. Wade eltörlés, illetve egy 2. alkotmánykiegészítést megerősítő legfelsőbb bírósági határozat, mindkettő erősen tovább polarizálta a nemek közti választási preferenciákat.

De nagyon szívesen hallgatom a te elméletedet, hogy miért picsásodott el a nyugati politika és úgy általában a nyugati világ.

G. Nagy László 2023.04.14. 15:58:25

@Sadist: Csupán négy megjegyzés.

1. "a nők sokkal inkább preferálják a szocialista, kommunista, mindenki egyenlő és mindenkiről gondoskodó felsőbb hatalom típusú berendezkedést" - Ez tök oké.

2. Ebből még csak az következik, hogy a nők szívesebben szavaznak baloldali ideológiára, programra, jelöltre, de az nem hogy a női jelölteket támogatnák. Én azt gondolom, hogy a nők többsége jobban megbízik egy férfi képviselőben, ahogyan egy férfi főnökben is.

3. Mindebből fakadóan a balos pártok nyugodtan megtehetnék, hogy túlnyomórészt férfiakat indítanak. Hogy mégsem teszik, hogy erőltetik a nemi egyenlősdit és a kvótagondolkodást, az nem választói nyomásra, hanem belső ideológiából ered. Amíg száz éve a baloldaliság MUNKÁSMOZGALMAT jelentett, úgy ma FEMINIZMUST, LMBTQ-LOBBIT, TRANSZ- és MIGRÁNSSIMOGATÁST, vagyis WOKE-ŐRÜLETET. Abban igazad van, hogy ezt a faszságot is jobban el lehet adni a nőknek, mint a férfiaknak (ugyanúgy, mint a gazdasági egyenlőség utópiáját), de a közvetlen kiváltó ok akkor sem a női szavazati jog.

4. Ahogy írod is: nincs olyan forgatókönyv, hogy a nők ne szavazhassanak.

alöksz róz 2023.04.14. 16:27:31

@HypocritSlayer: "az a politikus, akire ők szavaznak, annak karizmatikusnak kell lennie, erősnek, magas státuszúnak" - mint pl biden? :-)

de itt magyarországon ez valóban így lehet, több nőtől (nem öregek) is hallottam már, hogy ő "szerelmes orbán viktorba".

alöksz róz 2023.04.14. 16:28:42

@G. Nagy László: "Ahogy írod is: nincs olyan forgatókönyv, hogy a nők ne szavazhassanak." - be kell vezetni az athéni demokráciát

Sadist 2023.04.14. 18:52:27

@G. Nagy László: "2. Ebből még csak az következik, hogy a nők szívesebben szavaznak baloldali ideológiára, programra, jelöltre, de az nem hogy a női jelölteket támogatnák."

Pontosan, viszont a balosok közt több a nyápic soy boy, akik utána töketlen politikát folytatnak és hajlamosabbak becsicskulni a nők/balos ideológia akaratának.

"Én azt gondolom, hogy a nők többsége jobban megbízik egy férfi képviselőben, ahogyan egy férfi főnökben is.
3. Mindebből fakadóan a balos pártok nyugodtan megtehetnék, hogy túlnyomórészt férfiakat indítanak. Hogy mégsem teszik, hogy erőltetik a nemi egyenlősdit és a kvótagondolkodást, az nem választói nyomásra, hanem belső ideológiából ered.
...
a közvetlen kiváltó ok akkor sem a női szavazati jog."

Megint csak tökéletesen igazad van, de ez nem egy közvetlen folyamat eredménye. Nem az történt, hogy a nők megkapták a szavazati jogot és a következő választáson már rögtön hatalomba ültették a női jelölteket, hanem előbb mindig csak egy picit balosabb, picit gyengébb "férfiakat" választottak meg, aztán amikor ezeknek a balos puhapöcsöknek az aránya elérte a kritikus tömeget, már ideológiai indíttatásból elkezdték a nőket is egyre jobban tolni a politikába. Lassú víz partot mos, a feminizmusnak volt több, mint száz éve, hogy szép lassan megfertőzze a társadalmakat.

Van az a gyakran idézett mondás, hogy "Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times."
A nyugati világ jelenleg ennek a ciklusnak a végén van és készülhetünk a szar és kemény időkre.

Sadist 2023.04.14. 18:55:33

@alöksz róz: Ahhoz előbb szükség van egy polgárháborúra és/vagy diktatórikus hatalomátvételre.

grundigg 2023.04.14. 19:40:35

"A demagógok századszor is eljátsszák az értetlent, hogy miért kellett a magyar kormánynak megszavaznia mind a tíz csomagot, miközben egyikkel sem értünk egyet. Mintha még sosem éltek volna párkapcsolatban. Vagy legalábbis nővel nem. Mintha nem tudnák, milyen az, amikor tucatnyi apróságban engedünk, csak hogy azt a pár valóban fontos döntést a kezünkben tarthassuk."

Apró bökkenő, hogy Orbánék nem azt mondják, hogy a szankciók "apróságok", amikkel egyébként nem értünk egyet, mégis megszavazzuk ilyen-olyan okból, hanem azt harsogják minden csatornán, hogy a szankciók TÖNKRETESZNEK minket. És teleplakátolják az országot szankciós bombákkal, és lényegében minden rossz okának a szankciókat tartják. A 25%-os magyar inflációt épp úgy a szankciók okozzák, mint a 3%-os spanyolt. (A fidesz-szavazók fele szerint nem is szavaztuk meg a szankciókat. Vajon miért hiszik ezt?)

Ha bérleted van a színházba, és közben azt terjeszted mindenhol, hogy téged a színház tesz tönkre, amiatt vannak egészségügyi és munkahelyi problémaid, amiatt szar a házaséleted, akkor az emberek azt fogják gondolni, hogy vagy nem vagy normális, vagy csak egy beteges hazudozó vagy. A politikában, Magyarországon ez, úgy tűnik, mégis elmegy, pedig Orbán még csak nem is magát teszi tönkre a szankciók megszavazásával, hanem - saját állítása szerint! - Magyarországot.

És mi az, hogy "a magyarok döntöttek - 97% nem a szankciókra"? Most akkor döntöttek a magyarok vagy nem?

Amúgy a gondolat magánéleti része sem stimmel. Az ember nem azért megy el a feleségével színházba, hogy "a valóban húsba vágó ügyek esetén vétózhasson". Legalábbis egy normális párkapcsolatban nem.

G. Nagy László 2023.04.14. 21:57:29

@grundigg: Szerintem ez egy nagyszerű analógia, nem utolsósorban azért, mert az én fejemből pattant ki:)

"Az ember nem azért megy el a feleségével színházba, hogy a valóban húsba vágó ügyek esetén vétózhasson"

Oké, felejtsd el a színházat. Helyettesítsd be valami olyasmivel, ami kínos, de nem elviselhetetlen. A szankciók kérdése pont ilyen. Diplomáciailag lehetetlen mindent megvétózni. Ha igazi macsók lennénk, úgy az lenne az utunk, de az váláshoz vezet... :)

ulpius66 2023.04.14. 22:10:21

Szerintem vezessük be a kötelező katonai szolgálatot!

DE CSAK A NŐKNEK!

Eddig a férfiak voltak katonák, mindent jól el is basztak, most legyenek női katonák, akkor minden rendben lesz!
(egy csomó EU-s országban úgyis nő a hadügyminiszter...)

ulpius66 2023.04.14. 22:17:47

"Európa határozott és férfias"

NEM!!!!

EURÓPA HATÁROZATLAN, ÉS NŐIES!

HypocritSlayer 2023.04.14. 22:20:36

@Sadist:
>>De nagyon szívesen hallgatom a te elméletedet, hogy miért picsásodott el a nyugati politika és úgy általában a nyugati világ. <<

Már többször írtam róla, több összetevője van, egy biztos, hogy nem az okozat az ok, bármennyire is kényelmes. Ugyanis, ha holnapra megtörténne az a "visszarendeződés", amit az antifeministák vizionálnak, semmi eredménye nem lenn, egy év múlva ugyanitt tartanánk..

A béka lassan, évtizedek, nemzedékek alatt lett megfőzve, nem "a nők a kondérhoz engedése okozta a romlást", hanem "a romlás következménye, hogy ma már a nők a kondér körül sertepeltélhetnek", nem tűnik nagy különbségnek, pedig valójában óriási a különbség, és a szellemet nem lehet a palackba visszakényszeríteni, ugyanis ahhoz vissza kellene bombázni a kereteket annyira, hogy a nő léte a férfitól, a közösségtől függjön megint, eltörölni az összes védőoltást és egészségügyí vívmányt, hogy bárki, bármikor bármilyen betegségben járványban meghallhat, ezek egyenként is túl nagy árak, együtt pedig lehetetlen.....

HypocritSlayer 2023.04.14. 22:24:23

@alöksz róz:
>>@HypocritSlayer: "az a politikus, akire ők szavaznak, annak karizmatikusnak kell lennie, erősnek, magas státuszúnak" - mint pl biden? :-)<<

A kérdés jogos, viszont azt felejted el, hogy abban az esetben nem azt kérdezték tőlük, hogy mit szeretnének enni vacsorára, hanem azt, hogy éhen akarnak maradni, vagy vacsorázni, ha enni akarnak, akkor ezt lehet, ezen kívül az éhség marad, mint választási lehetőség,

Így már a bidé is vonzó, mert nincs más alternatíva.....

HypocritSlayer 2023.04.14. 22:31:12

@Sadist:
>>Nem az történt, hogy a nők megkapták a szavazati jogot és a következő választáson már rögtön hatalomba ültették a női jelölteket, hanem előbb mindig csak egy picit balosabb, picit gyengébb "férfiakat" választottak meg, aztán amikor ezeknek a balos puhapöcsöknek az aránya elérte a kritikus tömeget, már ideológiai indíttatásból elkezdték a nőket is egyre jobban tolni a politikába.<<

Már csak azt kéne megmagyarázni, hogy közben, amíg a nők így "ármánykodtak", a férfi (szavazók) mi a jó édes anyjukat csináltak, a faszverésen kívül?.....

>> Lassú víz partot mos, a feminizmusnak volt több, mint száz éve, hogy szép lassan megfertőzze a társadalmakat.
<<

Meg is érdemli az a társadalom és azon belül is "férfiak", hogy szopjanak, ha ezt megengedték, bocs, de a töketlen és balfasz férfiak engedték és emelték be a nőket.....

>>A nyugati világ jelenleg ennek a ciklusnak a végén van és készülhetünk a szar és kemény időkre. <<

Szép ábránd, de kamu, csak egy atomháborúval lehet great resetet csinálni, anélkül lófasz az egész, egy két kovid és egyből elég lesz az erőforrás a maradéknak ugyanilyen pazarló életszínvonal fenntartásához

alöksz róz 2023.04.15. 11:01:50

@HypocritSlayer: nem felejtem el. vannak mindenféle felmérések kutatások kimutatások elemzések, vannak előválasztások.
megkérdezik, mert még ott se csak hülyék ülnek.
de persze lehet még nem jártak a csajokéspasik blogon önjelölt alfáktól világtörténelmi jelentőségű nagyigazságokat olvasni...

Wildhunt 2023.04.15. 16:41:10

@HypocritSlayer: van annak valami szépsége, hogy a premisszából, mi szerint a nők teljesen irracionálisak, levezetted hogy racionálisan megdöntik a társadalmi rendet.

HypocritSlayer 2023.04.15. 18:40:50

@Wildhunt:

>@HypocritSlayer: van annak valami szépsége, hogy a premisszából, mi szerint a nők teljesen irracionálisak,<<

Csakhogy ilyet én nem állítottam, sőt:)
A dolog pikantériája, hogy épp a nők pontosan hogy racionálisak, ha döntést hoznak, saját magukat, vagy a gyerekeiket illetően:)
Viszont alkalmatlanok arra, hogy magukon túlmutatva, felelősségteljes és akár egy csapatért/közösségért hozzanak (főleg prompt!) döntést, hogy szó szerint vezessenek(!), ugyanis arra már nem alkalmasak, egyrészt "nincs elég idő", másrészt alkatilag erre nem képesek, ha úgy tetszik, akkor nem "gyorsreagálók", nem harcosok, nem versengők, ellenben konfliktuskerülők, tétovázók, "bambák", vagy "eltakarják a szemüket, elengedve a kormányt"......stb.

Szóval szó sincs arról, hogy irracionálisak lennének, épp hogy sokkal racionálisabbak, mint a férfiak, a túlélésre "kondicionáltak", akármilyen "áron", ha kell meghajolnak, szó nélkül letérdelnek és szopnak, ha nincs más lehetőségük, amit majd a hörcsögük utólag mindig "megracionalizál", és hogy ne legyen ebből újabb konfliktus, ezért az "érzelmeikre fogják", amit pedig nem lehet számonkérni:)

Érdemes megnézni, hogy egy nő hogyan mond nemet:), mármint abban a ritka esetekben amikor ezt teszi:), valójában soha nem mondja ki ezt a szót:), hanem körülírja, sejtelmesen, talánba burkolva, lehetőség szerint nem megsértve a másikat, ha a másik "fölötte áll"......

A hormonális hullámvasútból adódó, inkoherens és magas kockázati faktorból nem következik az, hogy irracionálisak lennének, sőt, valójában a legjobb túlélők, te is, egymás mellet működő, egymástól igazán független tényeket teszel antagonisztikus viszonyba, de attól még ez nem válik igazzá, hogy ezt teszed:)

visszatérve a arra, hogy a férfiak "döntést mindig érzelmi alapon hoznak", és

>> levezetted hogy racionálisan megdöntik a társadalmi rendet. <<

Ezt a faszságot honnan vezetted le?:), de tényleg, hol állítottam én ilyet?
A társadalmi rendet csak azok dönthetik le, akik kialakították, ahogyan Trója falait is csak az építői voltak képesek lerombolni, az akhájok már csak befejezték a "melót", miután az építők megszívatták magukat........

baalint1 2023.04.20. 19:00:07

@G. Nagy László:
De akkor miért megy ezzel szemben az a propaganda, hogy igenis fontos ügyekről van szó, mert a szankciók tönkretesznek minket, sőt elvtársad szerint az lenne az út a béke felé, ha a nyugati országok nem támogatnák Ukrajnát?

Tegyük fel, Orbánnak igaza van, sőt még nemzeti konzultációt is csinált, mégsem ennek megfelelően cselekszik. Előadod most, hogy ügyesen csinálja, kisebb dolgokban mégig enged, akkor minek nevezed, ha itthon meg azt állítja, hogy ez nagy dolog, arról meg hallgat, hogy mégis megszavazza ezeket?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.04.24. 13:03:01

@juletræ: bocs, de nem tudok belépni az emailre, és nem tudom megnézni hogy válaszoltál-e, gyere a blogomra légyszi
süti beállítások módosítása