téveszmék

téveszmék

"Kurucvilág régen volt"

2023. június 20. - G. Nagy László

kuruc2.jpg

 

Tévednénk, ha azt gondolnánk, hogy a kuruc attitűd csupán a 17-18. századi Magyarország sajátja volt. Horizontunkat tágíthatjuk földrajzi síkon is: az Egyesült Államokban a polgárháború idején a "Johnny Rebel" - egyszerű déli közkatona - simán hozza ugyanezt a karaktert, ahogyan Franciaországban is a köztársaságpárti a royalista ellenében. A legadekvátabb párhozamot talán Skócia mutatja: a jakobita a mai napig az örök lázadó, az igazi skót szinonimája, szemben az angolbarát whigekkel. A magyar hagyományokért, a nemzeti függetlenségért való dacos kiállás idehaza sem korlátozódik a Rákóczi-szabadságharc időszakára: akár Koppányig, sőt a kalandozó őseinkig visszamehetünk időben; ahogyan Kossuthon és Pongrátz Gergelyen át egészen napjainkig élőnek érezzük e lelkületet.

 

A labanc-tudatban, az idegen hatalmakhoz való dörgölőzésben mindig van valami szégyenteljes, valami mélyen megalkuvó. A hazánkat 45 éven át megszálló Szovjetunióval való elvtársi együttműködők aligha tudják kimagyarázni lelketlenségüket. A Habsburgok szekerét tolók esetén nem ilyen egyszerű a kérdés; az Osztrák-Magyar Monarchia ígéretes együttműködést jelenthetett volna akár évszázadokon át, ha nem kapjuk a nyakunkba a tökéletesen értelmetlen első világháborút. De talán napjainkban érezzük a leginkább, mennyire összetett problémáról van szó. Rákóczi, Kossuth, vagy épp Pongrátz Gergely ellenében magyarként fegyvert fogni - e tett aligha kimagyarázható. Manapság azonban a külföldről fizetett, az Európai Parlamentben következetesen az ország érdekeivel szemben szavazók, a washingtoni-brüsszeli elvárásokat kérdés nélkül teljesítők ugyancsak a hazaszeretetről papolnak, még ha nem is túl meggyőzően. Haynau vagy épp Clemenceau kapcsán nehéz lett volna elhitetni bárkivel, hogy a magyarság érdekében cselekednek. Ez Guy Verhofstadt, David Pressman, vagy épp Daniel Freund esetében sem könnyű mutatvány, a hazai ellenzék mindenesetre ragaszkodik ehhez a forgatókönyvhöz. A helyzet az, hogy már rég magunk mögött hagyhattuk volna kuruc-mentalitásunkat, ha a nemzetközi környezet barátságos, liberális módon elfogadó volna velünk szemben. Ha végre nem volna mi ellen lázadni. A 21. század összetettségét pont az adja, hogy korunk labancai megpróbálják belénk szuggerálni: nincs is miért. Itt mindenki jót akar, itt mindenki szeret minket. A pofonok értünk csattannak, nem ellenünk... Talán a hazai ellenzék legnagyobb hazugsága épp az, amikor megpróbálják elhitetni kuruclelkű nemzettársaikkal, hogy rémeket látnak, hogy nincs itt semmi érdekes; nincsenek is migránsok, nem kell kerítés sem, és az elosztási kvóta is csak kitaláció...

 

Az utóbbi időben nincs olyan Orbán-beszéd, vagy -interjú, amelyben a miniszterelnök nem rögzíti: a magyarság nem támad, csupán védekezik. (Valójában ez a lényeg. Szinte az egész történelmünket ez a hozzáállás jellemezte.) Mi nem képviselünk semmiféle erőszakos ideológiát. Ha Svédország bevándorló-országgá akar válni, hát lelkük rajta. Ha az USA faji alapú kvótákat vezet be, csak tessék! Ha Franciaország megszüntetné a keresztény ünnepeket, hát tegyék! Ha az Egyesült Királyságban a transzneműek jogai előbbre valóak, mint a többségi társadalomé, az az ő dolguk. Ha Németország az elvakult zöld-őrületében bezárja atomerőműveit, na bumm! És ha Lengyelországon a háborús pszichózis lett úrrá, még azt sem kívánjuk erőnek erejével megfékezni.  Mindenki úgy lehet hülye, ahogyan csak szeretne - valójában ez a liberalizmus lényege. Velünk azonban - valamiért - nem ilyen megengedőek, ami azért - lássuk be - erősen elgondolkodtató. Most képzeljünk el egy vacsorázó nagycsaládot, ahol anyuka az étkezés végén megkérdi: ki kér desszertet? Vajon ha Pistike nemet mond, letuszkolják-e a torkán a somlói galuskát? Aligha. Washington és Brüsszel hamissága pontosan az erőszakosságuk kapcsán érhető tetten. Ha a 21. század központilag diktált őrületei - migráció, LMBTQ, háború - pozitív üzenetek volnának, úgy mi maradnánk szegényebbek azzal, hogy más úton járunk. A birodalmi politikaformálók részéről egy lesajnáló legyintés volna az adekvát reakció, mondván: milyen idióták vagyunk, hogy nem kívánjuk az édességet. No de nem ezt látjuk. Egyre agresszívabb követelőzésük sokkal inkább arra enged következtetni, hogy még véletlenül sem szeretnének sokszínűséget, alternatív létformákat. Talán mégsem olyan ínycsiklandó az a somlói, s a végén még a többiek sem kérnek belőle.

 

Bár a vallások és az ideológiák többsége tagadja (a woke-progresszió különösen), mi azért pontosan tudjuk: az ember egy önző lény. Mi több, azzal is tisztában vagyunk, hogy ebben semmi erkölcstelen nincsen; egészséges önzésünk a túlélésünk alappillére. Mindez a gyakorlatban azt eredményezi, hogy elsősorban önmagunkra és a szűk családunkra gondolunk; majd következnek a barátok és a tágabb família; a következő halmaz lehet akár a nemzet; majd végül elérkezünk a kontinenshez, sőt a teljes emberiséghez. Nincs olyan épeszű francia, német, vagy magyar, aki önként és dalolva meghalna egy ismeretlen kínaiért, vagy odaadná a vagyonát egy pakisztáninak. Ebből az alaphelyzetből számtalan dolog következik. Ezúttal képzeljük magunkat egy árvíz sújtotta falucska lakójának! A kiáradó folyó képe bejárja a világsajtót, így aztán érkeznek a segítő felajánlások bel- és külföldről egyaránt. A polgármester - aki egy külön bankszámlát nyitott az érkező pénzek fogadására - azt látja, hogy egyetlen nap leforgása alatt már kétszer annyi forrás gyűlt össze, mint amit a teljes kárrendezés és felújítás igényel. Miközben ott vagyunk mi magunk is, akiknek a háza az ártértől valamivel messzebb áll, ám igencsak ráférne némi kipofozás. A kérdés ilyenkor mindig az: tudván, hogy a valódi rászorultakat a legkevésbé sem károsítjuk, vajon beállunk-e az igénylők sorába? A kuruc-lélek többnyire igennel válaszol, még akkor is, ha a nyugati szemlélet ezt lopásnak, csalásnak nevezi; illetve korrupciónak, ha a község vezetője is tud róla, hogy még a kert végét sem érte el a víz.

 

Így megy ez nagyban is. Az Európai Unió számos területen nyújt felzárkóztatási forrásokat - egységes piac, digitális gazdaság, természeti erőforrások stb. -, ugyanakkor sokan érzik azt, hogy a támogatások szerkezete túlságosan kötött. Talán az adott település nem kíván már több kilátót, kalandparkot és kutyafitneszt létesíteni, ám amire valóban szükség lenne, arra képtelen forrást szerezni. Ilyenkor sokakban felmerül, hogy egy túlszámlázott kamu-projekt farvizén valósítják meg az áhított beruházást. Ez nyilvánvaló csalás, lopás, korrupció. De mit szól ehhez a kuruc lelkület? Ha a Fidesz-kormány folyamatosan adót emelne, hogy az így befolyó többletbevételekből a feudális udvartartását gazdagítsa, úgy egészen bizonyosan meg volnának számlálva a napjai. De nem ezt tapasztaljuk. Népnyúzó intézkedések helyett az adó- és járulékterhek permanens csökkentése történik, emellett családtámogatási és rezsicsökkentési intézkedéseket látunk. „Magyarország kiemelkedően jól teljesít az európai uniós források lehívásában és hasznosításában, a most záruló 2014-2020-as időszakban is a források 86 százalékát tudtuk lehívni és hasznosítani.” - állítja Navracsics Tibor, s annyiban mindenképpen igaza van, hogy ez nagyságrendekkel hatékonyabb működést mutat, mint amit a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai csapat töketlenkedése idején megfigyelhettünk. A kuruclelkű átlagmagyar manapság úgy érezheti magát, mint Robin Hood idején: a dúsgazdagoktól lenyúlt zsákmányból, ha nem is egyenlő mértékben, de azért mindenki részesül - szemben a szocialista kormányzás időszakával, amikor a korrupció csak a legszűkebb elit játéktere lehetett.

 

Természetesen muszáj szót ejteni az uniós források korrupt felhasználásának morális vetületéről is. Négy szempontot mindenképpen érdemes kiemelni. 

  • Amint fent már utaltunk rá, az uniós források megcsapolása nem a saját nemzettársaink pénztárcáját vékonyítja. Aki önmagát elsősorban európainak tekinti, s csak másodsorban magyarnak, annak ez a szempont semmit sem jelent. Aki viszont a magyarságtudatot erősebb identitáselemnek érzi az európaiságnál, az feltehetően enyhítő körülményként értékeli.
  • 1944 és 1945 között a nemzeti vagyont ért károk összességében mintegy 22 milliárd (1938-as vásárlóerejű) pengő tettek ki, ez az 1938. évi nemzeti jövedelem több mint ötszöröse, a nemzeti vagyon kb. 40%-a. A német és nyilas kiszállítások, valamint a szovjet és román csapatok rekvirálásai és pusztításai következtében a harcok során keletkezett károkkal csaknem azonos értékű vagyon ment veszendőbe. Tegyük hozzá ehhez a románok 1919-es rablóhadjáratát, majd Trianont, illetve azt a tényt, hogy a második világháború után a fényességes Nyugat közreműködésével a Szovjetunió gyarmatállamává váltunk. Újabb évtizedek jöttek, amikor szabadon kirabolhatták országunkat. A komplett 20. század a magyarság kivéreztetéséről szólt; ebben Németország közvetlenül is részt vett, a többi nagyhatalom csupán asszisztált a rablásokhoz, vagy épp elfordította a fejét. Kárpótlást mindezekért sohasem kaptunk. Sokak szemében ez is enyhítő körülménynek számít, ám mi csak annyit rögzítsünk: az uniós források korrupt felhasználása - mértékét tekintve - gyenge szúnyogcsípés a minket ért történelmi károk mellett.
  • Bár semmi közünk hozzá, hogy ki mire költi a pénzét, azért látjuk azt is, Nyugat-Európában milyen célokra használják az államok az adófizetőik által befizetett összegeket. Persze, nekik nincs hová felzárkózni. Már negyven éve is minden falut elért az autópálya, a nagyvárosok infrastruktúrája ugyancsak rendezett volt és amerre csak a szem ellát, kolbászból van a kerítés is. Épp ezért megrökönyödünk azon, hogy nem az adók mértékét csökkentik, inkább a harmadik világ bevándorlóit tömik segélyekkel és ingyenes, a társadalombiztosítás által finanszírozott nemátalakító műtéteket ígérnek szavazóiknak. Kis túlzással: ezeknél még az is előremutatóbb, ha Mészáros Lőrinc, Tiborcz István, vagy Ludmann Zsolt számláján landolnak e tételek, költsék bármire is.
  • Ha az uniós forrásokat érintő mutyikról van szó, az Orbán-fóbiások rendszerint felveszik a talpig tisztességes lúzerek alapállását: ha nem tudjuk makulátlanul korrekten lehívni a lehetséges támogatásokat, úgy jobb, ha inkább bent hagyjuk a közös kalapban. Ez önmagában abszolút legitim álláspont, a kérdés csak az, mennyire őszinte. Vajon a feltétlen szabálykövetés a mozgatórugójuk, vagy egyszerűen csak a (bármilyen áron való) kormánybuktatást célozzák? Vajon ugyanezek az emberek felszólaltak-e Demszkyékkel és Medgyessyékkel szemben, amikor a négyes metró kapcsán az OLAF-jelentések sok milliárdos visszaélésekről számoltak be?

 

Az igazság az, hogy még a kuruc szó eredete sem tiszta. Egyesek szerint a török "khurudzs" kifejezésből származik, amely lázadót, felkelőt jelent. Mások a latin eredetű "cruciger" (keresztes lovag) szót jelölik meg forrásként. Szinte jelképes is mindez. Magyarként a 21. században sokan lázadónak, felkelőnek, amolyan utolsó keresztes lovagnak érezzük magunkat. Mintha nemes és nemtelen eszközeinkkel egyaránt a szabadságot, az ezeréves kultúránkat, a kereszténységet és egész Európát védelmeznénk. Kár, hogy a labanc-lelkűek ezt egészen másképp látják.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr2018149108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IdomitottFoka 2023.06.20. 23:42:46

"Ez Guy Verhofstadt, David Pressman, vagy épp Daniel Freund esetében sem könnyű mutatvány, a hazai ellenzék mindenesetre ragaszkodik ehhez a forgatókönyvhöz."

Ez vlagyimir putyin, vucic vagy épp hszcsinping esetében sem könnyű mutatvány, a hazai kormány mindenesetre ragaszkodik ehhez a forgatókönyvhöz.

Az meg már csak hab a tortán h megint azon az ellenzéken sivalkodsz, aminél még a MOK-nak is nagyobb a befolyása.

"Szinte az egész történelmünket ez a hozzáállás jellemezte."
Szinte. A Don-kanyarban is csak védekeztünk. viki is milyen jól védekezik a prüsszeli tanko, izé pénzek ellen.

"még azt sem kívánjuk erőnek erejével megfékezni."
Álmodik a nyomor, milyen erővel? Persze azért lepen pártját megtolta pénzzel, de ha az ellenzéki összefogást tolják meg pénzzel, akkor megy dollárbaloldal, meg az ász fenyegetés.

"Egyre agresszívabb követelőzésük"
bazzeg, vikiék ácsingóznak az eu pénzére. csodálkozol h ára van? Szerbiát senki sem baszogatja. jó tudom h neked bejött az élet és vagy vikiék miatt, vagy csak az képzeled h miattuk, de ettől még Mo egy lejtőn van és gyorsul.

"Népnyúzó intézkedések helyett az adó- és járulékterhek permanens csökkentése történik"
Most a világbajnok áfánkra gondolsz, vagy betéti kamatokat a napokban megadóztató szocho-ra (kivéve álompapír, ofkorsz)? Ezt meddig akarod még hazudni? Mert ez konkrétan az, nem a szájad íze szrinti értelmezés, meg az igazság nem teljes kibontása, hanem nettó hazudozás.

"nem a saját nemzettársaink pénztárcáját vékonyítja" most már az is, hiszen mire is hivatkozik, miért nincs még mindig rendezve a pedagógusok, ápolók bére? mert prüsszel nem ad.

"az uniós források korrupt felhasználása - mértékét tekintve - gyenge szúnyogcsípés a minket ért történelmi károk mellett."
ez a ner és a te magyarságtudatod. ellopom, mer mások is loptak. és eztán, fogadjunk, neki állsz majd holmi erkölcsről is papolni. basszus hol lesz még lejjebb? a vészkorszakot is mentegetni fogod?

"A kuruclelkű átlagmagyar manapság úgy érezheti magát, mint Robin Hood idején: a dúsgazdagoktól lenyúlt zsákmányból, ha nem is egyenlő mértékben, de azért mindenki részesül"
Nem is tudom mi a nagyobb gond ezzel, az h az átlagmagyarnak nemigen jutott az eu pénzekből, mert pl az energiahatékonyságot célzó alapot sem vehette igénybe a lakosság, vagy az h szted jó h a kormány megpróbálja a lakosságot is lekompromittálni maga mellé.

"amit a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai csapat töketlenkedése idején megfigyelhettünk."
Medgyessy idején még nem is voltunk EU tagok, feri se nagyon hívhatott le még pénzeket, a ktsgvetési ciklus miatt. Nagyon jó megfigyelő vagy.

"Ha az uniós forrásokat érintő mutyikról van szó, az Orbán-fóbiások rendszerint felveszik a talpig tisztességes lúzerek alapállását: ha nem tudjuk makulátlanul tisztességesen lehívni a lehetséges támogatásokat, úgy jobb, ha inkább bent hagyjuk a közös kalapban. Ez önmagában abszolút legitim álláspont, a kérdés csak az, mennyire őszinte. Vajon a feltétlen szabálykövetés a mozgatórugójuk, vagy egyszerűen csak a (bármilyen áron való) kormánybuktatást célozzák?"

Inkább az merül fel bennem, h ha olyan fontosak az eu pénzek, akkor mérnem viki vesz vissza az arcából? mire megy a ócska vétózgatásokkal, a különvéleményével (haha), a szélmalomharcával? prüsszelt akarja megmenteni? itthon teljhatalma van semmi nem fenyegeti, amíg feri, gyuri, az országon kívül viszont már senkivel sincs jóban, aki számít a környéken.

IdomitottFoka 2023.06.20. 23:47:52

"Vajon ugyanezek az emberek felszólaltak-e Demszkyékkel és Medgyessyékkel szemben, amikor a négyes metró kapcsán az OLAF-jelentések sok milliárdos visszaélésekről számoltak be?"

Jelentem, én négyesmetróztam még anno a blogszférában. Így 12 év pótpeti után lehet nem az ellenzéket kéne baszogatni miatta, hanem a hatóságokat, amiket kik is vezetnek? pintér, polt, nercsinovnyik1,2,3...n. viki messzire elérő csápjai.

2023.06.21. 06:20:38

Mi az a hazaszeretet?
Kaja helyett adják?
Ki az a haza és mit tett azért, hogy akárki is szeresse?
Aki szereti azt a valamit amit urpotlek néven házának hívunk, az automatikusan nem szereti ami nem haza?

A magasabb idegi mintázatú gondolkodó esetén miért nincs szükség egy mesterséges láncra, amely az érzelmekre épít?

Mindenki hülye, csak tényleg én vagyok helikopter?

G. Nagy László 2023.06.21. 07:21:27

@IdomitottFoka:

"Inkább az merül fel bennem, h ha olyan fontosak az eu pénzek, akkor mérnem viki vesz vissza az arcából?"

Ez mit jelent? Hogy adjon fel minden lényeges alapelvet, s váljon hozzád hasonló labanclelkűvé?

Én azt gondolom, hogy a diplomácia akkor működik jól, ha egyszerre udvarias és karakán. Sosem látsz olyat, hogy Szijjártó vagy Orbán paraszt módon viselkedne bárkivel. Igaz: ez a fajta attitűd nem divat manapság. A kor vezetői többnyire ócska bábfigurák, vagy kilóra megvett rohadékok, akiknek vagy soha nem is voltak elveik, vagy egy ideje már feladták azokat. És persze vannak olyanok is, akikből a civilizáltság hiányzik, de Zelenszkijről már épp eleget beszéltünk.

Egyetlen szavad volt, ami érdemi reakciót kíván: szélmalomharc. Ez nagyon kifejező, és nagyon ide illő. A kurucok mindig mindenütt szélmalomharcot vívtak, jóllehet ez csak utólag derül ki. Én őszintén remélem, hogy amit a magyar vezetés tesz, az a legkevésbé sem szélmalomharc. A képlet végtelenül szimpla: ha nem a magyar álláspont diadalmaskodik, úgy Európa egész egyszerűen megszűnik létezni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.21. 07:22:55

"Ha Svédország bevándorló-országgá akar válni, hát lelkük rajta. Ha az USA faji alapú kvótákat vezet be, csak tessék! Ha Franciaország megszüntetné a keresztény ünnepeket, hát tegyék! [...] Mindenki úgy lehet hülye, ahogyan csak szeretne - valójában ez a liberalizmus lényege."

Ezzel szemben meglepőek - vagy nem is annyira azok - a magát liberálisnak valló USA szándékai Oroszországgal:

- "elszámoltatja Oroszországot az emberi jogok megsértéséért."

Szép a szándék. Pusztán a gyakorlás és a kettős mérce elkerülése kedvéért nem lehetne ezt már most elkezdeni az USA azon barátaival, szövetségeseivel, amelyek szintén durván megsértik az emberi jogokat?

- "Egy ilyen stratégiának arra is törekednie kell, hogy idővel gyengítse az oroszországi tekintélyelvűség hatalmát."

Vagyis beavatkozni Oroszország belügyeibe.

- "Washingtonnak megfelelően végre kell hajtania a Kreml üzleti világbeli cimboráival szembeni szankciókat"

Szigorúan a kapcsolatok javítása szándékával.

- "Az Egyesült Államok megerősítheti az orosz civil társadalmat"

Természetesen csakis a más országok belügyeibe való beavatkozás szándéka nélkül.

- "Washington és szövetségesei keveset tehetnek azért, hogy közvetlenül alakítsák Oroszország politikai pályáját"

De azért minden erejükkel megpróbálják.

- "Az Ukrajnának nyújtott támogatás − a folyamatos katonai segítségnyújtás és az ország nyugati lehorgonyzására irányuló erőfeszítések formájában, az Európai Unióhoz és a NATO-hoz való csatlakozás révén − megnyitja az utat az új Oroszországgal való jobb kapcsolatok előtt."

Vagy inkább a harmadik világháború felé.

- "Egy ilyen átütő vereségre azért is szükség van, hogy az oroszok levethessék imperialista ambícióikat, és hogy az ország jövőbeli elitje értékes leckét kapjon a katonai hatalom korlátairól."

Egy ilyen lecke az USA jelenlegi elitjére is alaposan ráférne. Lenne mit söprögetni a saját házuk táján is.

index.hu/kulfold/2023/06/21/haboru-orosz-ukran-konfliktus-vlagyimir-putyi-bukas-oroszorszag/

G. Nagy László 2023.06.21. 07:36:58

@kiskutyafule:

"Mi az a hazaszeretet?
Kaja helyett adják?"

Ritka primitív felütés. Nem, nem kaja helyett adják. És aligha gondolom, ennyire igénytelen volnál, aki megrekedt a Maslow-piramis alján.

Ez a végtelenül együgyű kérdés csakis abban az esetben volna legitim, ha a magyarok jó része éhezne, miközben a vezetés nemzetieskedő jelszavakkal igyekezne betömni a nép száját. Ugye nem kell kifejteni, milyen messze vagyunk ettől?

"Mi az a hazaszeretet?"

Két pillére van.
1. Az első a racionalitásé: Amikor látod, hogy a hazád betölti a funkcióját. Biztonságot nyújt, fenntartja a közrendet, biztosítja az egyéni szabadságodat, s nem gátol abban, hogy boldogulj.
2. Érzelmi: történelmi gyökerek, himnusz a hatvanezres stadionban, békemenet nemzeti színű lobogókkal stb.

Az utóbbit nem érted, az előbbit nem értékeled.

"Ki az a haza és mit tett azért, hogy akárki is szeresse?"

Ez viszont legitim felvetés. Az érzelmi és a racionális szempontok nem mindig egy irányba mutatnak. Ha pár évtizeddel korábban születtem volna, bizonyosan leléptem volna, magam mögött hagyva a Kádár-éra tökéletes reménytelenségét. Szerencsém volt: mire a felnőttkorba értem, már megtörtént a rendszerváltás.

Ma pár millió nemzettársammal együtt azt érzem, hogy a haza tesz értem, s hogy van miért szeretni és itt maradni.

G. Nagy László 2023.06.21. 07:42:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az USA nekünk túl nagy falat. Viszont alig várom, hogy mi vegyük át az EU soros elnökségét. Már most el kéne kezdeni gyűjteni azokat a visszaéléseket, a jogszerű működést lábbal tipró intézkedéseket, amelyeket Brüsszel az elmúlt években tett. Kerüljenek ezek mind napirendre a magyar elnökség alatt! Kéjesen nézem majd, ahogy visszanyal a fagyi...

grundigg 2023.06.21. 08:07:06

Az írás aktuálpolitikai része csak a szokásos, teljesen reménytelen vagy.

Az viszont érdekes, hogy bár elég nyilvánvalóan innen vetted a posztod egy részét:

mandiner.hu/cikk/20180504_paar_adam_kurucok_es_labancok_a_valosag_a_legendak_mogott

mégis félremagyarázod, hogy ki a kuruc és ki a labanc.

alöksz róz 2023.06.21. 08:40:17

@kiskutyafule: "A magasabb idegi mintázatú gondolkodó esetén miért nincs szükség egy mesterséges láncra, amely az érzelmekre épít?" - kérdezte a zsigeri gyűlölet által vezérelt proli :-)

az egész emberi működés az érzelmekre épül, ha nem tűnt volna fel, mindenkié.
(kivéve talán néhány extrém elmebajos esetet.)

sajnos nagyon bejött a primitív néphülyítő módszer... ami primitívségében zseniális.
ennyi az egész: "okos vagy, nem akarsz buta lenni? az okos ilyen: _____"
pl. az okos az, aki a ballibekre szavaz, a buta pedig aki nem, nem hagyhatjuk hogy a buta vidékiek/redneckek döntsenek.
az okos az, aki kérdés és gondolkodás nélkül elhiszi amit mondunk neki, a buta pedig ha kérdéseket tesz fel akkor laposföldhívő.
stb.
és zabálják az emberek, főleg a nagyvárosi, iskolázottabb, értelmiséginek nevezett, magukat okosnak gondoló népek. és így többnyire legnagyobb faszságot is gondolkodás nélkül elhiszik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.21. 08:48:40

@G. Nagy László:

A magyar külpolitika, főleg maga Szijjártó kimondottan tökös, nem hogy egy napon, de egy évben sem lehet említeni a szoclib kormányok csinovnyik mentalitásával. Én ezért nagyon csípem Szijjártót.

De attól tartok, nem fog bekövetkezni, amit írsz. Már csak azért sem, mert már a napirendre vételt sem fogják megszavazni a témákat kellemetlennek érző országok.

De egyre esélyesebbnek tűnik, hogy nem is lesz magyar elnökség - vagy ha igen, akkir sz ellenszavazások vagy akár bojkottok miatt béna kacsa lesz.

Mégis mi várható egy olyan, a valóságtól, objektivitástól, tisztességtől fényévekre lévő Tanácsban, ahol egy Daniel Freund habzó szájjal ágálhat magyarországi antiszemitizmusról - és nincs, aki helyre tenné.

G. Nagy László 2023.06.21. 08:52:33

@grundigg:

"Az viszont érdekes, hogy bár elég nyilvánvalóan innen vetted a posztod egy részét:"

Igen, a bevezető két mondatát valóban a Mandiner cikk ihlette. :)

"mégis félremagyarázod, hogy ki a kuruc és ki a labanc."

Miért is? Ami a jelenkort illeti: labanc az, aki szolgalelkűen meghunyászkodik a nyugat összes hülyesége és diktátuma előtt, sőt azt hazudja, hogy ezekben semmi rossz sincs. Ha ebben magadra ismersz, az nem a véletlen műve.

A kuruc pedig az, aki kiáll a független nemzetállam eszméje mellett, jobban bízva a hazai vezetőkben, mint a birodalmi politikai aktorokban.

Mintha semmi sem változott volna az elmúlt évszázadok során...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.21. 08:56:50

Elgondolkodom, mit érezhet az az átlag zsidó - már ha egyáltalán tudja, hogy ő zsidó, lásd a vonatkozó viccet -, amikor szinte nap mint nap azt tapasztalja, hogy őt/őket politikai érdekből és céllal korbácsként használják a zsidóságra egyébként magasról szaró politikusok.

G. Nagy László 2023.06.21. 09:01:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Mégis mi várható egy olyan, a valóságtól, objektivitástól, tisztességtől fényévekre lévő Tanácsban, ahol egy Daniel Freund habzó szájjal ágálhat magyarországi antiszemitizmusról - és nincs, aki helyre tenné."

Ahogy a kommunizmus is összeroskadt, úgy a mai, velejéig hazug woke-progresszív világ is összeomlik egyszer, s talán nincs is olyan messze ez a pillanat. Gondolj csak bele: a "háttérhatalom" előmerészkedett, s már nyíltan politizál, már nem ad a színjátékra sem. Biden, Zelenszkij és az összes többi nyilvánvaló bábfigura pályára állítása után már a szemünk előtt zajlik az arcátlanság. Soros fia sem szépíti a dolgot: nyíltan politizálni fog. Hosszú éveken keresztül mindenkit konteósnak bélyegeztek, akik a káoszteremtők ellen mertek felszólalni. Ennek az időszaknak vége: ma már mindenki tisztán láthatja, mi történik a világban, és sokan - Musk, Orbán, Trump - ki is mondják. És ha a király meztelen, úgy aligha uralkodhat tovább.

2023.06.21. 09:13:06

@G. Nagy László:
Haza egy mesterséges entitas, a szociális kohézió legprimitivebb formája.

Az emberek embert szeretnek, tájat, házi kedvencet, stb.
Nem egy ideológia által teremtett kohéziót, amely a leg primitívebb emberi tulajdonsagra alapoz.
Pont a különbség ami a diverzans gondolkodást lehetővé teszi, vagyis a mesterkélt manipuláció amit hazaszeretet alatt tolnak semmi más csak bűntudat és agresszió keltés.

2023.06.21. 09:15:11

@alöksz róz:

Egyszerű a válasz, intelligens emberek nagyon ritkán mennek el katonának, rendőrnek, hiszen a karhatalom utasítására gyilkolni nem össze egyeztethető a felvilágosult gondolkodással....

IdomitottFoka 2023.06.21. 09:35:15

@G. Nagy László: "Hogy adjon fel minden lényeges alapelvet"
Ezen már túl vagyunk, már minden alapelvet feladott legalább egyszer.

"váljon hozzád hasonló labanclelkűvé"
Legalább lenne lelke. De komolyra fordítva, kettőnk közül nem én dörgölőzöm a hatalomhoz, ugye.

"A kor vezetői többnyire ócska bábfigurák"
Ez így oximoron.

"Sosem látsz olyat, hogy Szijjártó vagy Orbán paraszt módon viselkedne bárkivel. "
viktorral nem a modora a legfőbb gond, hanem az h egy országrontó tolvaj. Eddig sem a leereszkedő, szenteskedő stílusával volt bajom. Ha a nyugati elnökök és külügyminiszterek stílusában kivetnivalót keresek akkor leginkább trump ugrik be, mint zabolátlan tuskó ösztönlény, de mintha ő a liblinged lenne... Mondjuk nem szép dolog öreg elmebetegeket ostorozni, de ti sem fogjátok vissza magatokat Biden demenciája miatt, de ő legalább régen tudott viselkedni, donald meg mindig is az volt ami most is...

"akikből a civilizáltság hiányzik, de Zelenszkijről már épp eleget beszéltünk."
Igen a türk sztánok meg a kínai micimaci bezzeg civilizált. Igaz komplett etnikumokat erőszakolnak kínaivá, meg aranyszobrokat emeltetnek magukról és meghozzák a felségsértésről a törvényeket (minden törvényes, ez a lényeg) de legalább civilizáltak.

"Én őszintén remélem, hogy amit a magyar vezetés tesz, az a legkevésbé sem szélmalomharc."
Ez igaz, mert a 90%-a hazai közönségnek szánt porhintés, bábjáték és uszítás.

"A képlet végtelenül szimpla: ha nem a magyar álláspont diadalmaskodik, úgy Európa egész egyszerűen megszűnik létezni."
Egen, a vókok miatt beszippant minket a szingularitás.

IdomitottFoka 2023.06.21. 09:37:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "és nincs, aki helyre tenné"
miért, tompika elvonón van? Am mit értesz helyre tevés alatt?

6.Lenin 2023.06.21. 10:04:38

@kiskutyafule:

Az intelligens emberek (akik magukat annak tartják, képzelik) élvezetből gyilkolnak, gyilkoltatnak.
Söpredék mindig volt, van , lesz. Természetesen MINDIG a másik ember a söpredék, a gazember.
Ilyen (is) az ember.

2023.06.21. 10:18:46

@6.Lenin:
Ebből egy következik, az emberiséget ki kell irtani!
Szerencsére nem biológiai-kémia szakon végeztem!!!!

grundigg 2023.06.21. 10:19:36

@G. Nagy László:

Nem, nem ez a kuruc, és nem ez a labanc. Legalább azt az egy írást olvasd végig!

6.Lenin 2023.06.21. 10:33:13

@kiskutyafule:

Miért kéne kiirtani? Majd magától megtörténik egyszer, vagy nem, de egy kisebbségről van szó.
Miért is van annyi párt egy országban? Még nálunk is, pedig már 10 millióan sem vagyunk

Ádám, Éva utódainak a génjei mitől változtak meg? Mitől lett ilyen sokszínű?
Minden alapja kettősség. A kuruc, labanc felosztás is.
Mi ebben az érdekes?

alöksz róz 2023.06.21. 11:32:52

@grundigg: mert mi a labanc?
ki ne találd, hogy a haladó, felvilágosult, nyugatias :D

G. Nagy László 2023.06.21. 12:31:45

@kiskutyafule:

"Haza egy mesterséges entitas, a szociális kohézió legprimitivebb formája."

Ez a te fejedben így van, mert az internacionalista-kommunista-antiszociális éned ezt diktálja. De a nemzethez tartozás semmivel sem primitívebb, mint mondjuk lejárni a Depeche Mode klubba, vagy az Újpestnek szurkolni. Bármilyen közösség építő lehet, amelyet önként választ, vagy elfogad az ember.

"Az emberek embert szeretnek, tájat, házi kedvencet, stb."

Ez pontosan így van. Én minden közösségben, melynek tagja vagyok, az emberekhez, a barátaimhoz ragaszkodom. Belőlük épülnek a különböző csoportok, majd a nemzet is.

"Nem egy ideológia által teremtett kohéziót, amely a leg primitívebb emberi tulajdonsagra alapoz."

Ez két helyen is hibás. Nem ideológia hívja életre és még véletlenül sem a legprimitívebb tulajdonságra épít. Amiről te beszélsz, az a kommunizmus és a nácizmus. Azokra igaz mindkét állítás.

"a mesterkélt manipuláció amit hazaszeretet alatt tolnak semmi más csak bűntudat és agresszió keltés."

Gyűlölöd a nemzet fogalmát, ezért prüszkölsz faszságokat. Nulla bűntudat van bennem a magyarságom miatt és nulla agressziót kelt bennem a magyar identitás.

Természetesen léteznek barbár népek ma is, akikre igaz, hogy a törzsi tudatuk agresszióra vezeti őket. Ilyenek például a muszlimok, akiket tárt karokkal fogadsz. De a 21. századi magyarságot ez a legkevésbé sem jellemzi, és ezt te is pontosan tudod.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 14:00:23

g@G. Nagy László: jön majd újra a kuruc világ újra! Rákay Filippínó vezetésével megvédjük újra európát.... vagy izé oroszországot európától.

hajrá magyarok! 10 000 filippinó harcos importálunk

10 ezer munkást toboroznak a Fülöp-szigeteken, hogy jöjjenek Magyarországra dolgozni

444.hu/2023/06/20/10-ezer-munkast-toboroznak-a-fulop-szigeteken-hogy-jojjenek-magyarorszagra-dolgozni

és orbán félmillióról beszélt, tehát miliió is lehet. mert a dagadt félisten mindig hazudik.

6.Lenin 2023.06.21. 14:07:40

@tesz vesz II:

"10 ezer munkást toboroznak a Fülöp-szigeteken, hogy jöjjenek Magyarországra dolgozni"

10 ezer söpredéket Kell Befogadnunk az EU parancsa szerint.

Gyökér nem érzel különbséget a kettő közt?

Tényleg beveszed, hogy hozzánk fogják küldeni nyugatról a mérnököket (migráns) és a söpredéket pedig ők fogják eltartani?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 14:08:40

@G. Nagy László:

hallod ezek is "csak szavak " mi?

a fidesz tolerálja a hazugságot.
youtu.be/HXjM4O7NyTU

"Milyen érdekes, hogy GG a "lesznek-e személyi következményei" kérdésre sztem arra a szerencsétlenre gondolt, aki véletlenül átküldte a nem oda szánt anyagot a Telexnek. Dani meg Maruzsára meg a többiekre, gondolom. Hát ti?"

nekem is volt egy Labancok cimű versem,
kkbk.blog.hu/2013/02/28/labancok_910
A régi Mandiner szemlézte is.

mandiner.hu/cikk/20130303_tesz_vesz_labancok

első komment: "Már megérte betenni ide ezt a versikét!
Megindult a balkommandó, és még ihletet is kapott!"

igaz nem ér fel Petőfi Kutyák dala, meg Farkasok dala ciműjéhez.

A KUTYÁK DALA

Süvölt a zivatar
A felhős ég alatt;
A tél iker fia,
Eső és hó szakad.

Mi gondunk rá? mienk
A konyha szöglete.
Kegyelmes jó urunk
Helyheztetett ide.

S gondunk ételre sincs.
Ha gazdánk jóllakék,
Marad még asztalán,
S mienk a maradék.

Az ostor, az igaz,
Hogy pattog némelykor,
És pattogása fáj,
No de: ebcsont beforr.

S harag multán urunk
Ismét magához int,
S mi nyaljuk boldogan
Kegyelmes lábait!

Pest, 1847. január

A FARKASOK DALA

Süvölt a zivatar
A felhős ég alatt,
A tél iker fia,
Eső és hó szakad.

Kietlen pusztaság
Ez, amelyben lakunk;
Nincs egy bokor se', hol
Meghúzhatnók magunk.

Itt kívül a hideg,
Az éhség ott belül,
E kettős üldözőnk
Kinoz kegyetlenül;

S amott a harmadik:
A töltött fegyverek.
A fehér hóra le
Piros vérünk csepeg.

Fázunk és éhezünk
S átlőve oldalunk,
Részünk minden nyomor...
De szabadok vagyunk!

Pest, 1847. január

te minek érzed magad g. lacika? kutyának vagy farkasnak? lázadónak érzed magad 30 ezüsttel úgy hogy félistennek tartod orbánt, ahogy rákay filippínó, meg ahogy a kólás havasi bertalan?
hallod neked mi a nevedben a G? géniusz mint az O1G-ben?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 14:14:22

@6.Lenin: hogy lenne söpredék a menekült? a migráns? ez a soros-terv,
és orbán végrehajtja.
látom megindul majd megint a propaganda!

- migránsok! mindenütt migránsok! - kiabált a 87 éves Marika néni torkaszakadtából, amikor begurult a faluba az akkumulátorgyár dolgozóit szállító 12 busz.
- pszt! - súgta a fülébe a polgármester. - ezeket mi hozattuk!
- jaaa!? - horkant föl Marika néni, majd kiabálni kezdett: - tezsvírek! tezsvírek! - dugjatok meg engem is!

és a fillippinó akkor miért nem söpredék?
A magyar Konzuli szolgálat szerint amúgy a Fülöp-szigetek egy "fokozott óvatossággal látogatható ország, utazásra nem javasolt térséggel"

te agyhalott szerinted mit csinálnak a bérversenyből itthon? felviszik a béreket?! mikor havi 200-ért jönnek ide te kib agyhalott.
ez senkinek se jó, hogy idejönnek! kivéve persze ha hazaáruló vagy, aki tudatosan hazudik óés pénztért terjeszti a propagandát, kongitív disszonanciával ez már nem tolerálható! te idióta! darab szar, gerinctelen hazaáruló patkányok vagytok.

Wildhunt 2023.06.21. 14:16:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az USA épp most kap leckét a katonai hatalom korlátaiból. Csak lassan veszi be.

Wildhunt 2023.06.21. 14:17:54

@G. Nagy László: Ugye nem kell kifejteni, milyen messze vagyunk ettől

Nem túlságosan. Ott a Tisza túlpartján.

6.Lenin 2023.06.21. 14:21:31

@tesz vesz II:

Nem kell játszanod a hülyét. Tudtam, hogy ki szeretnéd kerülni a hülyeséged. Még ennyi gerinc sincs benned.

Mi a különbség a választani és a ránk kényszerített közt?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 14:45:00

@6.Lenin: mi a különbség a migránssal riogató hazugság, meg a migránsokat befogadó hazugság között? hogy kb az ellentéte te idióta?
és én lennék a gerinctelen? miért is?!

A magyarok döntöttek! NEM VEHETIK EL A MUNKÁKAT!
jöhetnek magarországra, de HA MAGYARORSZÉGRA JÖSSZ, NEM VEHETED EL A MUNKÁNKAT! tehát mint turista jöhetnek csak ide a sárgák. érted csöpi?!

most komolyan, mennyire kell megjátszanod az agyhalott hülyét, hogy ennyit reagálj arra amit írtam. legalább a pofádat fognád be te komplett idióta és szállnál magadba hogy milyen ostoba véglény vagy, de nem, még neked áll feljebb és a másik a gerinctelen?! TE IDIÓTA!
BÉRVERSENY, erről is írtam te darab szar.
a soros-terv is arról szól hogy a söpredék migránsok az alja munkát végzik el, mert német már nem akar árufeltöltő lenni. SOROS! ugyanezt csiálja hitvány hazug

te tudod mi az hazugság vagy azt is el kell magyarázni?!

miért szereted te a fideszt? soroljad gyorsan. abban nem hazudnak csöpike amiben te különösen jónak találod őket?
ja hogy nem is elvek miatt szereted a fideszt, hanem mert jól megfizetnek?
ezt már nem lehet kongitív disszonanciával magyrázni, ez már nem agyhaolttság, ez tudatos korrupció lehet nálad.

te tényleg ilyen ostoba vagy? rákosi mellett is kiállnál ilyen vérmesen? ennyire nem lehetsz ostoba

6.Lenin 2023.06.21. 14:59:47

@tesz vesz II:

Te tényleg egy hatalmas gyökér vagy. Még magyarázni is szeretnéd a hülyeséged.
Veled aztán tényleg értelmetlen lenne bármilyen témában komolyan kommunikálni.
Üdvözlöm a macskátokat. Szerintem okosabb lehet nálad.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 15:02:29

@6.Lenin:

a hazaáruló g*ci lacika is ezen a zseniális "stratégián " van. nem tud értelmesen reagálni, ezért inkább kizárólag csak személyeskedik
látom nagyon könnyű ez az agyhalottak számára.

nem látod az érveked
elmondtam, legalább a pofádat ne jártatnád ha hülye és ostoba vagy mint a f*szom bazmeg
vagy beszámozzam az érveket, amikre illene reagálni te kib. korcs.
ha meg pénzért vagy fideszes akkor meg ne írj semmit, mert így csak pártodat járatod le

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 15:04:35

@6.Lenin: A magyarok döntöttek! NEM VEHETIK EL A MUNKÁKAT!
jöhetnek magarországra, de HA MAGYARORSZÉGRA JÖSSZ, NEM VEHETED EL A MUNKÁNKAT! tehát mint turista jöhetnek csak ide a sárgák. érted csöpi?!

akkor a magyarok szeretik mégis a bevándorlókat csöpike, akik elveszik a munkájukat? nem érzed néha úgy hogy szédülsz?

ulpius66 2023.06.21. 15:09:56

A 20. század legnagyobb politikusa Hitler!

Aki csak, és kizárólagosan jót tett a magyarsággal, Magyarországgal!

A hozzá hasonló jelentős figurák meg csak és kizárólagosan bajt hoztak Magyarországra, lásd. Sztálin, de különösen az a két vadbarom liberális Rúzvelt és Csörcsil, akik odalökték Magyarországot, és úgy egészében Kelet-Európát a szovjetek karjaiba......

Hitler visszaadta a magyarok önbecsülését!!!!!
Visszaadta a Felvidéket, Kárpátalját, Észak-Erdélyt, Vajdaságot (Délvidéket) a Baranya-Háromszöget, és a Muraközt!!!!

Magyarország területe több, mint a duplájára nőtt, és visszatért az "anyaországhoz" ötmillió ember, amiből 3 millió magyar volt!!!!!

Köszönjük Hitler!!!!

Nagyon-nagyon köszönjük!!!!!!!!!!!!!!!!

Örökké hálásak leszünk érte!
(pluszban még "megszabadított" kb. 400.000 zsidótól....)

G. Nagy László 2023.06.21. 15:13:58

@tesz vesz II: Már megint őrjöngsz, pedig épp meg akartalak dicsérni. Jó ez a verspár Petőfitől, köszönöm, hogy hoztad. Mi több: a te versedet is elolvastam. Tényleg az van, hogy ha képes lennél higgadtan kommunikálni, akár még értéket is közvetíthetnél.

"te minek érzed magad g. lacika? kutyának vagy farkasnak? lázadónak érzed magad 30 ezüsttel"

Nekem könnyű dolgom van, engem nem állít ilyen nehéz választás elé az élet. Ez a diktatúrák sajátja, és Petőfi verse a Kádár-korszakra épp olyan igaz, mint a 48-as forradalom időszakára. Ma szerencsénk van: nem élünk diktatúrában. A jómódomat és a szabadságomat minden párttól és kormányzattól függetlenül teremtettem meg, sosem függtem senkitől. Kutyának lennem sose kellett, de nehéz sorsú farkasnak sem. Többek közt ezért is jó polgári demokráciában élni.

2023.06.21. 15:17:29

@6.Lenin:
Miért, mert valaki más szerint mindenki más söpredék.... ergo Mindenki söpredék....

G. Nagy László 2023.06.21. 15:18:00

@ulpius66: Ez annyira beteg, hogy legszívesebben törölném.

ulpius66 2023.06.21. 15:18:40

Az egész II. világháború ott lett elbaszva, hogy Hitler, ahelyett, hogy a libsik ellen összefogott volna Sztálinnal, megtámadta a Szovjetuniót.....

A többi már történelem...... a komcsik összefogtak a libsikkel és győztek......MA IS ENNEK ISSZUK A LEVÉT!!!!!

AZÓTA IS A LEGERŐSEBB A KOMMUNISTA-LIBERÁLIS SZÖVETSÉG!

LÁSD: A JELENLEGI EU VEZETÉS!!!!!!!

ulpius66 2023.06.21. 15:19:53

@G. Nagy László:

Mi benne a beteg... és mi benne a történelmi tény?

2023.06.21. 15:19:59

@G. Nagy László:
Az agresszió más csoportok ellen uszit, a bűntudat meg másokban kelti, hiszen ez a kiközösítés lényege...
Ezért is primitív.

It's a good day for the race.

The human race...
Sosem fogod megérteni.

ulpius66 2023.06.21. 15:23:52

@G. Nagy László:

Egyebekben ma ugyanilyen történelmi helyzetben vagyunk!

ÖSSZE KELL FOGNI A SZABAD VILÁGNAK A BALLIBERÁLIS-KOMMUNISTA ÁLLAMOK , SZÖVETSÉGEK (USA, NATO, EU) ELLENÉBEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ÖSSZE KELL FOGNI A SZABAD VILÁGNAK (OROSZORSZÁG, KÍNA, BRAZÍLIA, INDIA, IRÁN, TÖRÖKORSZÁG, STB)
A LIBERÁL-FASISZTA DIKTATÚRÁK ELLEN!!!!!!!!!!!!!!!

2023.06.21. 15:31:41

@ulpius66: nem valami ellen kell összefogni, hanem valami mellett.
A nacionalizmus pontosan ez az agresszió, hogy valaki más ellen....

Az emberiségnek egyetlenegy dolog fontos mindentől függetlenül: a bolygó lakhatóságának megőrzése, ez biztosítja a túlélést, nem a nemzeti ideológia.
Az pontosan a pusztulást hozza el.

6.Lenin 2023.06.21. 15:36:17

@kiskutyafule:

Ne játsszátok már a hülyét. Mindenhol van egy réteg, akik csak élősködnek másokon. Sőt, mivel az adott társadalom ellensége (nem ellenzéke, mert az más) azt is nyugodtan lehetne a söpredék közé sorolni. mondjuk a magyar ellenzéki pártok vezetői, akik külföldi ügynökök tulajdonképpen, az ország ellenségei, söpredékek közé lehet őket is sorolni.

ilyenek mindenhol a világon voltak, vannak, lesznek.

6.Lenin 2023.06.21. 15:39:43

@tesz vesz II:

Engedéllyel rendelkező vendégmunkás nem bevándorló, de később lehet az is, de erőszakkal a nyakunkba ültetett az nem kívánatos.

G. Nagy László 2023.06.21. 15:40:32

@kiskutyafule:

"Az pontosan a pusztulást hozza el."

A nyitott társadalom eszméje például kifejezetten ellenzi a nemzetállamok létét. Karl Popper úgy tekintett ezekre, mint a folyamatosan újratermelődő, és akár világháborúvá dagadó nemzetközi konfliktusok potenciális forrására. 1945-ben, amikor a már említett, A nyitott társadalom és ellenségei című alapműve megjelent, mindez jogos aggály lehetett. Csakhogy azóta eltelt 78 év, és ma már aligha elképzelhető, hogy német fiatalok ezrei fegyvert ragadjanak, lemészárolandó a franciákat - vagy fordítva. A nagy európai nációk közti évszázados ellentétek már az 1970-es években is csupán vicc tárgyát képezték, ahogy a zseniális Waczak szálló epizódjaiban is láthattuk. Mindez azt vetíti előre, hogy a nagyon is indokolt békevágy önmagában már a legkevésbé sem teszi elengedhetetlenné a nemzetállamok felszámolását. Arról nem is beszélve, hogy a demokrácia és a sokszínűség sokkal inkább decentralizációt követel, mintsem központosítást. Amennyiben bármely nemzetállamban sérülnek a demokratikus szabadságjogok, vagy sűrűsödnek a szőrszálhasogató szabályzások, esetleg kellemetlenül magasra kúsznak az adóterhek, úgy az érintett polgárok lazán átköltözhetnek a határon túlra, egy számukra kedvezőbb gazdasági-társadalmi környezetet választva. Szóval: ne játszd a hülyét, s ne tégy úgy, mintha a második VH idejében járnánk. Ma már egyetlen civilizált ország sem ragadna fegyvert nacionalista alapon. Az EU és a NATO tökéletesen működőképes (lehetne) nemzetállamok szövetségeként.

6.Lenin 2023.06.21. 15:42:01

@tesz vesz II:

Te nem vagy komolyan vehető vitapartner.

MEDVE1978 2023.06.21. 15:49:39

Rengeteg mindennel nem értek egyet az egészben, ha lesz időm, kitérek rá.
Viszont az EU finanszírozáshoz "konyítok" annyira, hogy több mint 20 éve - az előcsatlakozási alapok óta - foglalkozok ezzel a témával is és valamennyire belelátok a dologba. Az egész kezdete ugye az EU hozzáállása a felzárkóztatási támogatásokhoz. Alapvetően most ezt három részre tagolnám: mezőgazdaságra, nagy infra beruházásokra és ERFA/ESZA típusú pénzekre. A mezőgazdaság viszonylag tiszta dolog: egyrészt fenn akarják tartani Európa önellátását a mezőgazdasági javakból, másrészt pedig rengeteg pénzt öntenek a szférára, hogy megtartsa a vidéki lakosságot, nehogy a városokba vándoroljanak. Ennek következtében a szféra "szétszubvencionált", kap egy rakat uniós és tagállami támogatást is. Itt kevésbé gyakoriak a botrányok, mivel célzottan a mezőgazdasághoz kapcsolódik csak és így a népesség viszonylag kis hányada érintett. A következők a nagy infrastrukturális beruházások (pl: vasútépítés, útépítés, autópálya stb.). Ezeket általában lekartellezik, de nem csak nálunk, hanem szerte Európában mindenhol. Van néhány nagy regionális játékos, ők jelennek meg szinte mindenhol. A harmadik pedig az Európai Szociális Alap / Európai Regionális Fejlesztési Alap. Na ez egy vegyesfelvágott, ezt érzékeli közvetlenül a lakosság. Ebből újítják fel a főteret, iskolát, csinálják a lombkorona sétányt, a kilátót, támogatják a vállalkozó gépvásárlását, környezetvédelmi beruházását stb.

Azt kell látni, hogy az EU támogatások esetében az EU alapvető érdeke és szabályozásai nem egyeznek teljes mértékben Magyarország érdekeivel. Kezdjük a működés nem működés témakörrel. Az EU a mezőgazdaság kivételével zömében fejlesztéseket finanszíroz, ami jellegéből adódóan érthető is: azt mondja, hogy segítek neked fejleszteni egy jobb, új rendszert, azt már te tartsd fenn. Ez egy egészségügyi példával élve azt jelenti, hogy az új CT gép beszerzése, a kórház felújítása elszámolható EU-s források terhére is, ugyanakkor sem az orvosok bére, sem a kórház villanyszámlája, sem pedig a kórházban felhasznált gyógyszerek ára nem. Pontosan ez a megoldása annak, amikor Mosonmagyaróváron gyönyörűen felújítják a kórházat, aztán egy évre rá bezárják a szárnyat, mert nincs orvos. Illetve ez a kulcsa az, hogy miért akar teljesítményértékelést a pedagógusoknak a kormány, az ő szakmai fejlődésüket akarja EU-s pénzből fizetni.

Magyarország érdeke ezzel szemben az, hogy a fejlesztésbe minél több bért lehessen "belemosni". A magyar EU-s infrastruktúra kb. 2011-2012-ig nagy részben úgy nevezett technical assistance-ből működött, tehát az akkori intézmények (Közreműködő Szervezetek és NFÜ) döntő része uniós pénzből működött, így tudott a rosszul fizetett minisztériumokkal szemben minőségi munkaerőt alkalmazni. (Lázárék itt stratégiát váltottak, jelenleg az EU-s pozíciókban a brutál jutalom a csábító erő: szar bérekkel alkalmaznak embereket, akik, ha megfelelő az uniós források felhasználása ismét uniós forrásból kapnak jutalmat).
Ez kicsiben is megy, minden pályázó arra törekszik, hogy ha van lehetőség, minél több bérköltséget, működési költséget mosson bele az uniós elszámolásba.

Ennél talán fontosabb a célszerű megvalósulás. Itt sincs érdekegyezés: az EU érdeke, hogy a támogatás ne hozza direkt módon előnyösebb helyzetbe a magyar vállalkozókat, mint az uniós versenytársakat. A magyar érdek viszont egyértelműen az, hogy ez megtörténjen.
Ha tehát Balatonbogláron (mai hír) lombkoronasétány épül, amely inkább egy gyönyörű kilátósétány a Balatonra, akkor az vélhetően hasznosul, akár azon az áron, hogy nem célszerű. Sokan voltak kiakadva a 20 centis kilátón, valaha beszéltem annak a projektnek a menedzserével. A kilátón kívül az ottani kirándulóhelyet tereprendezték, kis utat csináltak, padokkal stb. Ez önmagában plusz értéket adott.

Kihangsúlyozom, hogy itt nem az Alföldön (Tyukod) épült kilátókra és lombkoronasétányokra gondolok, amelyek nagyon kirívóan értelmetlenek és egyértelmű lopások voltak, hanem az olyanokra, amikor ténylegesen valósul meg plusz érték, csak nem az, ami a leírt cél.

Mi a lényeg ebben. Úgy gondolom, hogy mivel az EU nem arra adja a pénzt, amire kell, ezért teljesen elfogadható, hogy a rendszer torzítja az egészet és azt épít belőle, ami kell. A probléma az, hogy trükközni tudni kell vagy lopni okosan kell.

Ez azt jelenti, hogy szépen meg kell indokolni, körbe kell keríteni, mellérakni azt a dokumentációt, amitől az "szép" lesz és az aránytalanságokat elkerülni. Az tehát még elfogadtatható, hogy másfélszeres áron szerel Tiborcz új villanyokat Dunaújvárosban. Az nem fogadható el, hogy a villanykörték nem világítanak. Az elfogadható, ha Tyukod kap 1 vagy 2 kilátót, mert az nem bűzlik messziről. Amikor azonban 7-et kap az már messziről bűzlik. Ha Balatonboglár kap egy tanösvényt, amiről egyébként kiváló a kilátás az elfogadható, viszont ha Nyírmártonfalva, ahol nincs még fa sem, az már túlzás. És Orbánék ebben mentek messzire, túl sok a pofátlan és egyértelmű lopás.

2023.06.21. 16:25:39

@6.Lenin: az oroszok szerint a magyarok egy az egyben söpredék, ahogyan a németek is így gondolták, és így tovább...ne játszd a hülyét ha nem muszáj...

2023.06.21. 16:27:42

@G. Nagy László:
Te akkor mi történt ott a szomszédba?

Ne játszd már a hülyét.....

6.Lenin 2023.06.21. 16:28:59

@kiskutyafule:

Te másról beszélsz. Ennek teljesen más az alapja. Gondoltam, hogy nem érted azt, amit te írsz.

IdomitottFoka 2023.06.21. 16:30:18

@MEDVE1978: "És Orbánék ebben mentek messzire, túl sok a pofátlan és egyértelmű lopás."
Egyrészt ebben. És abban h még az erkölcsi piedesztálra is felálltak közben és osztják az éceszt, h mit kéne mindenki másnak csinálnia. Ha meg kapnak egy két viszonttanácsot, akkor peti miniszter szuverenitási toporzékolásba kezd.

2023.06.21. 16:34:34

@6.Lenin:
Az elv egyezik... ellenség kép gyártás, kapun belül vagy kívül....csak legyen kit köpködni, az tesz büszke magyarrá, és máris tombol a haza szeretet....

6.Lenin 2023.06.21. 16:35:41

@IdomitottFoka:

Szerintem te is és Mdve1978 elhallgattok egy lényeges dolgot.
Mo-on hány % az olyan pályázat amiről írtok. És csak itt? Netán az ilyen pályázatokból mennyi megy vissza az EU-ba. Mert ott is vannak korrupt vezetők.
Nem kerek a hsz. Szándékosan torzít.

2023.06.21. 16:36:52

@kiskutyafule:

Ja mindjárt jön a relativizálás, mert hát embert ölni mégis lehet, ha cél egyezik a te eszmeddel....

2023.06.21. 16:37:45

@6.Lenin:
What aboutism, a világ leghülyébb szalmabáb érvelése....de így szeretünk MO....

6.Lenin 2023.06.21. 16:37:47

@kiskutyafule:

Az ellenségképgyártás az teljesen más téma. Semmi köze a valós söpredékhez. Egy jó adag rosszindulat motivál(hat) téged,.

2023.06.21. 16:38:38

@6.Lenin: akkor a söpredék nem ellenség hanem barát?

6.Lenin 2023.06.21. 16:40:49

@kiskutyafule:

Lehet felhasználható barát valakiknek, de szerintem még mindig nem érted a lényeget.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 16:47:53

@IdomitottFoka:

meg a szerb Dodikot is megtolta orbán pénzzel. valszeg putyin parancsára. pár madárlátta magyar milliárdocskát hozzácsapott mer csak. forintjobboldaliak le pennel.

dehát orbán miért szól bele más országok belügyeibe, hiszen nemcsak a ellenzék, de az usa számára is megtiltotta a dagadt félisten.

2023.06.21. 16:59:17

@6.Lenin:
Akit kihasználsz az nem barát, aki kihasználja az sem barát...fogalom zavar?
Aki kihasználja a másikat az ellenség....ta dam máris ott vagyunk, csak ugye te nem érted amit te írsz.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 17:00:55

@G. Nagy László:

na végre konkrétum:

"Hogy adjon fel minden lényeges alapelvet?"

ez volna a 20. kérdésem a fideszesekhez amiknél te még a kérdést se érted:

0. mit jelent a fidesznél az hogy nemzeti szuverenitás? miben nyilvánul meg konkrétan? a hangos hőbörgés itthon hogy szolgálja a magyarok érdekét, életét? a románoknál nincs ilyen, mégse gyengült úgy a pénzük, ahogy a banánköztársaság "szabadságharcos" magyaroknak. Ausztriában nem harsogják a nemzeti szuverenitást, hanem teszik, 2030-ra 100%-osra tervezik az egész energiahálózatukat a megújulókból. teljes nemzeti szuveneritás a gyakorlatban.

itthon miért nincs még kiépítve a geotermia? mert akkor leválhatnánk az orosz gázról? a magyarok is le tudnának válni az orosz gázról, csak nem "akarnak". putyin zsarolása miatt.

hogy lehet hogy a világon egyedül csak a magyarok szabadságharcolnak? a románok szeretik a melegeket? annak mi köze a nemzeti szuverenitáshoz, hogy ki hogy áll a homokosokhoz?
a jenkik nagyon szeretnek üzletelni az arabokkal is. és a női jogokat se igazán terjesztik arrafele.

lehet azért megy a nacionalista szövegelés, mert a legostobábbak szoktak csak nemzeti szuverenitásra hivatkozni tartalom nélkül, berlusconitól vona gáborig, salvinitől toroczkaiig? mert ennyi elég a legostobább szavazóknak, hogy hőbörögnek, és nemzeti zászlót lengetnek a hazaárulók.

Kétszer annyi pénzt adott a multiknak a Fidesz, mint az MSZP

forrás: G7

miért nemzeti ez a kormány, mikor nem a MAGYAR KKV-t, hanem a külföldi multit támogatja, + lakosságcserével?

az nemzeti szuverenitás hogy úgynevezett"nemzeti" nagytőkéseket teremtettek a magyar adófizetők pénzének ellopásával? annak az lenne a lényege, hogy piacképes nemzeti nagyvállalatok vannak itthon, nem? különben működésképtelen, ha folyamatosan öntik bele a közpénzt, és amibe belebuktak a kommunisták is gazdaságilag, azt csinálja a fidesz is.
az lenne a lényege hogy itthon tartják a nemzeti vagyon, mégis akkor hogy lehet, hogy a világ TOP 10 offshore vesztesei között vagyunk akkor? ugyanúgy kiviszik a fideszes nagytőkések a lopott pénzt külföldre, adóelkerülés és vagyonelrejtés céljából mint a globális "sorosista háttérhatalmak". a GDP termelékenységünk hányadik? 40-50.? vagy 70.? nem ez a banánköztársaság statisztikai-közgazdasági fogalma? mert ha a gdp termelékenységünk 40 és az offshore vesztesek között is 40.-ek vagyunk, akkor az nem kirívó eredmény globálisan. mintha normális sorminta lenne, de ilyen kis országként top 10-ben lenni egyértelműen azt jelenti szerintem, hogy az ország vezetői kifosztják, hagyják kifosztani ezt az országot ezt az országot. és gátlástalanul hazudják magukat nemzetinek. mint minden semmirekellő trumptól berlusconiig meg erdogánig. agyhalott híveiknek elég a hazug propaganda, meg a zászlólengetés, a tényleges tevékenység már nem is számít nekik.

Tax Justice Network: $242 milliárd ment ki Magyarországról offshoreba

Ma zoomon keresztül felvettem egy beszélgetést John Christensennel, a Tax Justice Network nemzetközi adóigazságossági civil szervezet vezetőjével. 2005-ös (Price of Offshore) és 2012-es (Price of Offshore Revisited) jelentéseik szerint gazdag magánszemélyektől $242md ment ki Magyarországról offshoreba a megelőző évtizedekben.
Ez az összeg hatalmas. Hogy érzékeltessem, hogy mennyire az: ha itthon maradt volna és megadóztattuk volna, szükségtelen lett volna az összes megszorítás a rendszerváltás óta. És Magyarország sokkal gyorsabban növekedhetett volna, ha ebből az adóból az állam meg tudja finanszírozni a jó minőségű oktatást, egészségügyet, közlekedést.

Magyarország bukta az egyik legnagyobbat az offshore-ozáson

forrás

Magyarországról az elmúlt 30-40 évben több mint 60 000 milliárd forintnyi magánvagyon, vagyis az államadósság több mint két és félszerese kerülhetett offshore számlákra – olvasható a Pénzügyi Szemle legfrissebb számában.

forrás

kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

mesélj a dagadt félistened alapelveiből? migránsok, buzik? fel kell adni értük? de nincsenek ilyen követelések az uniós szupermérfüldköveknél.

ez volna a

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 17:01:57

@G. Nagy László:

na végre konkrétum:

mesélj a dagadt félistened alapelveiből? migránsok, buzik? fel kell adni értük? de nincsenek ilyen követelések az uniós szupermérfüldköveknél.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.21. 17:03:30

@6.Lenin:

"Üdvözlöm a macskátokat. Szerintem okosabb lehet nálad."

A macskája elszégyellné magát, ha neki tulajdonítanák teszetosza hülyeségeit.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 17:05:24

@G. Nagy László:

" látod, hogy a hazád betölti a funkcióját."

látod, hogy a hazád betölti a funkcióját amikor nincs hétvégente szülészet?
szétlopnak mindent, amiből neked-is csurran cseppen valami?

látod, hogy a hazád betölti a funkcióját, amiben az élsportra, a focira többet költ a magyar állam mint az egészségügyre?
(a TAO is ideszámít, igen, hiába hazudja orbán, hogy az nem közpénz.)

látod, hogy a hazád betölti a funkcióját, amkor népirtó hatalmakat szolgál ki elvtelenül?

csöpike. te vak vagy vagy gyengeelméjű. esetleg hazudsz?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 17:06:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

nyuszika, neked nem osztottak lapot a 888-nál. de akkor azt hiszed ide még irogathatsz?

hogy szurkolhatsz az oroszoknak? az már elég ok hogy a hazáruló gazdád nekik szurkol?
jól megfizetnek ezért a 888-nál?

miután beégtél a szkeptikus blogon, azóta nem olvasol.
nem szereted ha beégetnek, ugye? te földbuta nyomorult lény, te.

szkeptikus.blog.hu/2022/06/20/osszeomlik_a_civilizacionk

6.Lenin 2023.06.21. 17:07:20

@kiskutyafule:

Az USA milliárdokat juttat a magyar ellenzéknek ÉRDEKBŐL és nem barátságból, csak kommunikációban barát. Még mindig nem érted.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.21. 17:11:24

@6.Lenin:

A rendelet (vagy törvény?) szerint 2+1 évet dolgozhatnak itt, és nem hozhatják ide a családjukat.

Természetesen ezután kérvényezhetik a letelepedést, de nem menekültként vagy "menekültként".

Qrvára nem keverendő egy vendégmunkás és egy migráns.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 17:12:14

@G. Nagy László:

" Viszont alig várom, hogy mi vegyük át az EU soros elnökségét."

a tények sose zavartak: Megszavazta az Európai Parlament: Magyarország alkalmatlan az uniós elnökségre

Az EP öt nagy pártcsaládja, a néppárt, a szociáldemokraták, a zöldek, a liberálisok és a baloldaliak együtt dolgoztak az állásfoglalás összeállításán. A szövegben az is szerepel, hogy ha a Tanács nem talál megoldást, akkor a Parlament megteszi a megfelelő lépéseket

a nemzetközi jogász szakértőkből álló Meijer-bizottság a közelmúltban három opciót is felvázolt arra vonatkozóan, hogy a 2024-es magyar és a 2025-ös lengyel soros elnökséget hogyan lehetne kiiktatni mindaddig, ameddig a rendszerszintű jogállami problémák miatt évekkel ezelőtt megindult 7. cikk szerinti eljárás le nem zárul.

hu.euronews.com/2023/06/01/megszavazta-az-europai-parlament-magyarorszag-alkalmatlan-az-unios-elnoksegre

" Már most el kéne kezdeni gyűjteni azokat a visszaéléseket, a jogszerű működést lábbal tipró intézkedéseket, amelyeket Brüsszel az elmúlt években tett. "

remélem a magyarokat is gyűjtöd.
ja nem, arról soha semmit nem is hallottál.

youtu.be/Z_fNuZbHS3g

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 17:16:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

szijjártó inkább egy primitív szakmunkás, hisz még a német, angol, francia demarsot se vette át :) a diplomácia jegyzéket, és nem érintkezik más diplomatákkal , mikor neki pont az lenne a dolga. de biztos k-ra tehetséges hazaáruló ő is a lavrovos kitüntetésével, meg azzal hogy sierra leonét sikerült beszervezni. felkészül: burkina faso! a másik afrika gyöngye
hatalmas diplomáciai siker, sierra leonében, minden 4. nőt megerőszakolnak kb, vagy megölnek. de hajrá szijjas! rocksztár vagy!

sierra leone, meg a türk tanács nagyon barátságos tud lenni, az oroszokkal egyyütt, ha viktor egy kicsi hazát árul.
ott nem számít semmiféle erkölcs, ahogy kínának se a környezetvédelem.
hamarosan felkészül egy újabb csodás ország: Burkina Faso, alig irtják ott az embereket, szijjártó sierra leone után újabb "diplámáciai sikert" jelenthet be, hatalmas győzelem ez
ócenáia ellen!
még párszor nem veszi át szijjártó az angol ,német és francia demarshot, és akár burkina faso és oroszország nobel-békeíjra is felterjesztheti a lavrov-érdemrendest. persze megkapni nem fogja.

nyugaton már szóba se állnak se viktorral, se szijjártóval, csak a keleti zsarnokok és despoták, na írj erről is valami hazug propagandát.

nem probléma hogy a hazaáruló viktor most eladja a vízkészletünket kínának, csöpike?
kiszárad egész európa. tudod. glob éghajlatváltozás lesz.

hazudj már valamit hogy megnyugodhassak, tiszta ideg vagyok b*zmeg, kéne valami nyugatós propagandahazugság.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 17:19:53

@G. Nagy László: "A kuruc pedig az, aki kiáll a független nemzetállam eszméje mellett, jobban bízva a hazai vezetőkben, mint a birodalmi politikai aktorokban."

putyin nem birodalmi politikai aktor?
a kémbankkal sikeresen kiálltunk. meg hogy bevédjük a népirtásaikkal és kritikai nélkül átvesszük az orosz propagandát.

amikor orbán 2008-ban elítélte oroszországot és beléptette volna ukrajnát a nato-ba akkor szerinted labanc volt? vagy kuruc?

hazudj már valamit.
kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

6.Lenin 2023.06.21. 17:24:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

gondolom te is emléxel amikor Bécsben ki volt írva, hogy magyar ne lopj. De rengeteg video van a neten az USA-ból, ahol kocsival mennek ellopni a kiszállított csomagokat a fehér embertársaink. Vagy az üzloetekből is lopnak és nem csak színesbőrűek.
Tehát nem csak Mo-on vannak ilyen jellemű emberek. A nácik se magyarok voltak csak, voltak közülük is ,de a nagyja az csak német volt, hiszen onnan indult. Miért is? Tételezzük fel, hogy az akkor Németország polgáraira egy Teréz anyu jellem lenne 98%-ban meghatározó, akkor is onnan indul?

ulpius66 2023.06.21. 17:37:17

@6.Lenin: "gondolom te is emléxel amikor Bécsben ki volt írva, hogy magyar ne lopj."

Hát, ha emlékszel, akkor rosszul, mert ilyen soha, sehol sem volt kiírva.....
(egy ballibsi firkász "találta ki" jókedvében.....)

www.urbanlegends.hu/2013/03/magyar-ne-lopj/

ulpius66 2023.06.21. 17:39:03

@6.Lenin:

De ez még mind semmi!

Az USÁ-ban havi 10.000 ember hal meg drog-túladagolásban!

KEVESELLEM!!!!!!!

ulpius66 2023.06.21. 17:56:53

A ballibsi elvtársakat kérdem.

Lesz mostanában valami kordonbontásos tanáros hisztikézős tüncike?
(mindezt csak azért kérdem, enhogy véletlenül arra menjek.....)

AZ MÁR TUTI, HOGY A BUZULÓS PRÁJDOS FELVONULÁSOS HÉTVÉGÉJÉN TŰZ EL PESTRŐL!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.21. 17:57:50

@6.Lenin:

Akkortájt én is voltam kinn párszor Bécsben, de ilyenre nem emlékszem. Szerintem max. egy-két helyen lehetett ilyen, mert ezt a diszkriminaciót semmilyen cég nem vállalta volna.

Olyat kiírást sok helyen láttam, miszerint a bolti lopás kivétel nélkül mindig rendőri intézkedést von maga után. De ha jól emlékszem, ez csak németül volt kiírva, szóval a legtöbb magyar nem is értette.

6.Lenin 2023.06.21. 18:53:30

@ulpius66:

Én láttam, az lehet, hogy nem a belvárosban, vagy inkább valamelyik útszéli konténeren Bécs előtt, de mind1 is mert láttam, hogy az üzlet előtti bemutató közül loptak és magyarul beszéltek.
Mindenhol lopnak.

ulpius66 2023.06.21. 19:44:51

@6.Lenin:

A labancok több évszázadon keresztül ellopták az amúgy is szegény magyarok vagyonát.....

1989-ben meg a magyarok úgy gondolták, most visszalopjuk......

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.06.21. 20:01:13

@IdomitottFoka: egyszerűen gyönyörű, ahogy alázol. Pedig csak tükröt tartasz elé.

Boldeone2 2023.06.21. 20:09:42

@G. Nagy László: Ma pár millió nemzettársammal együtt azt érzem, hogy a haza tesz értem, s hogy van miért szeretni és itt maradni."

- ÉN meg a másik pár millió nemzettársammal együtt úgy érzem, hogy a " haza", ez manapság ebben az államparti rezsimben már lassan inkább az Orbán- kormányt jelenti, NEM tesz értem semmit, sőt, folyamatosan fenyeget
Az összes törvény mostanában az emberek - egészségügyi dolgozók, tanárok - megregulázására született
Az említett Kádár- rendszer utolsó évei már sokkal szabadabbak voltak, mint most ez tökéletesen fondorlatos Orbán - rezsim, amely tökélyre fejlesztette az elnyomást. A törvény szövedéke - most - felsejlik mindenkor, akkoriban leglább voltak menekülőutak a kisembernek
Most nincsenek. Orbán a világ egyik legaljasabb elnyomó rezsimjét alakította ki. Nincs olyan szegmense már az országnak - legyen szó gazdaságról, társadalomról ahol nem az abszolút rezsim emberei ülnének
Európában talán sehol nincs olyan kormány , amely folyamatosan alkotmányozik: a diktátor rákényszeríti a maga akaratát a társadalomra. Zéró konszenzus van bármiről, zéró konszolidáció a társadalom egyet nem értő része felé
Orbán mindent leuralt, szétvert a saját, hatalmi érdekei szerint: a pártok egyenlő versenye és váltógazdálkodasa megszűnt
A közjogi " méltóságok " Fidesz pártkatonák, az Alkotmánybíróság kiherélve, csaló-aránytalan választási rendszer, leuralt média, Fidesz - csicska köztv, az egyetemek haveri kézbe adása, megnyomorított önkormányzatok, ezermilliárdos haveri pénzek a NER - elitnek, lehetne sorolni a végtelenségig ...
Most pedig az ÁSZ fidesz - csicska férgek, az összes állami támogatását el akarják venni az ellenzéki pártoktól!
Érdekes, a Fideszt még soha nem büntették meg, mivel nálunk a Fidesz vagy inkább Orbán = a magyar állammal
Folyt....

baalint1 2023.06.21. 20:11:11

Olyan szinten elborult boslevik propagandát adtál elő, hogy újra rácsodálkoztam: mindig van lejjebb.

De csak egy részletre reagálok:
Nem, nem igaz hogy nem a magyar emberek elől lopják el az elvtársaid az uniós pénzeket. Eleve ők határozzák meg ciklusonként, hogy nagyjából mire menjen, az alföldi kilátó építést nem az EU forszírozza, hanem az elvtársaid, mert jól lehet belőle lopni.

Másrészt ezeket a forrásokat lehetne hasznos, gazdaságot fejlesztő dolgokra is költeni, ahelyett hogy elpazarolnánk ilyenekre.

Harmadrészt ez a mi adónkból is megy, ugyanis az EU költségvetést a tagállamok finanszírozzák, vannak nettó befizetők és haszonélvezők, de mind fizet be ebbe.

És nem, nem kuruc mentalitás elmebeteg bolsevik ideológia mentén megmagyarázni miért rendes dolog kifosztani a magyarokat, ostoba konteós szinten gyűlöletet kelteni a nyugati országokkal szemben, hazug orosz propagandát terjeszteni, és kiszolgálni egy szövetségünkkel ellenséges, éstörténelmi tapasztalataink szerint velünk is ellenséges idegen nagyhatalmat. Ez hazaáruló bolsevik mentalitás, de ezt már megszokhattuk tőletek az elmúlt 13 évben, meg a korábbi 40 évetekben.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.06.21. 20:19:39

@Boldeone2: és ebben az a gyönyörű, hogy Gyurcsány ugyanezért egy utolsó népnyúzó pokolfajzat lenne, de Orbánnak ezért tapsikolnak.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.21. 20:20:50

@G. Nagy László:

amikor a hatóság hagyja büntetés nélkül, hogy betemetik Gödön a kontrollkutat, "akkor látod, hogy a hazád betölti a funkcióját."

amikor magzatkárosító mérget találnak Gödön, vagy Győrben a kútvízben, "akkor látod, hogy a hazád betölti a funkcióját."

amikor átírják a közmeghallgatások menetét, akkor látod, hogy a hazád betölti a funkcióját.

Boldeone2 2023.06.21. 20:37:35

@G. Nagy László: Tehát, azt kellene megértened: a kurucok mi vagyunk, aki felemeljük szavunkat az abszolút, elnyomó, a kontroll nélküli hatalom ellen! Nem az EU a probléma, az egy ÖNKÉNTES tagság, bárki elhagyhatja, ha viszont tag vagy, akkor be kell tartani a tagság szabályait!
Azt még egy macska is tudja, hogy nem szarik oda ahol enni kap, ahol a szövetségesei élettere van! Orbán hamis prófétaként tetszeleg, és demagóg hazugságokkal tömi a népet! Nem a woke , az LMBTQ meg társai probléma, hanem ez az anakronisztikus világ, mondhatni antivilág, amit a Csuti újrateremtett Magyarországon
Az egész fejlett világ rajtunk nevet már, vagy csak pusztán utálkoznak, látván ezen putyini rendet!

Ahová jutott most az ország, az mindennek a legalja. Ilyen rossz híre soha nem volt: önző, cinikus , gyűlölködőként tekintenek ránk, Orbán miatt
Orbán egy nárcisztikus, pszichopata, a hatalom megszállottja, de nem igazi államférfi. A hatalom számára a cél és nem eszköz a közjó megvalósítására

Tanuljunk a történelemből: eddig soha nem hoztak jót az emberekről elnevezett államrezsimek. Az Orbán- rezsimnek is nemzettragédia lesz a vége!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.06.21. 20:58:35

@Boldeone2: Nézd meg a fideszeseket!
Attól tartok, sajnos van még lejjebb...

ulpius66 2023.06.21. 20:59:40

@Boldeone2:

Gratulálok!

Szépen felmondtad az összes ballibsi mantrát!

Ugyan mindent már ezerszer cáfoltam, most nincs kedvem újra elmagyarázni neked a VALÓSÁGOT!

TUGGYUK ITTEN MINDEN IS SZAR, ÉS A BALLIBSIKET ELHAJTOTTA A JÓNÉP A ZSÍROSBÖDÖN MELLŐL....
AZT ELHISZEM, HOGY EZ KIBASZOTTUL FÁJ, DE SAJNA MAGYARORSZÁGON DEMOKRÁCIA VAN, ÉS A NÉP VÁLASZT!!!!!

A VÁLASZTÁS PEDIG ELÉG EGYÉRTELMŰ!

NEM KÉRÜNK BELŐLETEK!!!!!! MEHETTEK MELEGEBB ÉGHAJLATRA.... AVAGY BUDIT PUCOLNI LONDONORSZÁGBA!

ulpius66 2023.06.21. 21:00:32

@Boldeone2:

Persze mindezt úgy is mondhatnám: A HAZA NEM KÉR BELŐLETEK!

EZT PRÓBÁLJÁTOK MÁN FELFOGNI!!!!!!!!

ulpius66 2023.06.21. 21:02:20

@Boldeone2:

Boldi!

Egyebekben te mennyi adót fizetsz?
(mán ha nem nagy titok...csak azért merészelem kérdezni, mert te hivatkoztál rá.....)

ulpius66 2023.06.21. 21:03:51

@Boldeone2: "Tanuljunk a történelemből: eddig soha nem hoztak jót az emberekről elnevezett államrezsimek. Az Orbán- rezsimnek is nemzettragédia lesz a vége!"

Ezt még Madách sem írhatta volna meg szebben!
(... és ha nem lesz nemzettragédia, akko' mi van?)

ulpius66 2023.06.21. 21:07:05

@baalint1:

Én is rád csodálkozom!

NÁLAD VISZONT NINCS LEJJEBB!

SZÉPEN FELMONDTAD A NÁCI/FASISZTA KOMCSI LIBERÁLIS PROPAGANDÁT!!!

LÉGY BÜSZKE RÁ!!!!!!

EZ A TE SZINTED!!!!!!

ENNÉL NINCS LEJJEBB, TE FOLYAMATOSAN A PÜCEGÖDÖR LEGALJÁN VAGY!

EGÉSZSÉGEDRE!

ulpius66 2023.06.21. 21:10:28

@baalint1:

BENNED AZ A LEGSZEBB, HOGY TE A VÉRESSZÁJÚ KOMCSI ELKEZDESZ KOMCSIZNI!

TE VAGY A MINTAPÉLDÁNYA A NÁCI/FASISZTA = KOMMUNISTA = LIBRÁLIS EMBERTÍPUSNAK!

ulpius66 2023.06.21. 21:17:35

@Boldeone2: "Tehát, azt kellene megértened: a kurucok mi vagyunk, aki felemeljük szavunkat az abszolút, elnyomó, a kontroll nélküli hatalom ellen! Nem az EU a probléma, az egy ÖNKÉNTES tagság, bárki elhagyhatja, ha viszont tag vagy, akkor be kell tartani a tagság szabályait!"

HÚÚÚÚÚÚ.... KEDVES KURUCKÁM!

Szerintem tik a társadalom söpredéke vagytok, nem kurucok!

Tik egy hazaáruló, senkiházi macskajancsik vagytok, akik a magyargyűlölő EU-vezetés seggét nyaljátok!!!!!!!

Mán saját bevallásotok szerint.......

TIK ELADJÁTOK A MAGYAR HAZÁT!!!! FOLYAMATOSAN AZ ELLENSÉGNEK DOLGOZTOK!!!!

JOBB HELYEKEN AZ ILYENEKET SIMÁN FELKÖTIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ÖRÜLJETEK, HOGY MAGYARORSZÁGON DEMOKRÁCIA VAN, ÉS NEM LÓGTOK A KÖRÚTI FÁKON.....

ulpius66 2023.06.21. 21:21:18

@baalint1:

Gondolom dédapád nyilas volt, nagyapád ÁVÓ-s, apád kommunista, te pedig liberális!!!!!

EGYENES VÉRVONAL.......

Boldeone2 2023.06.21. 21:21:47

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Sajnos, én biztos vagyok benne. A hatalomban töltött idő, a kontroll nélküliség, egy idő után visszafordíthatatlan változásokat/torzulásokat idéz elő a személyiségben, ráadásul öregszik is Orbán
Képtelen már bármilyen önreflexióra, így nyilván soha semmit sem fog belátni, hogy talán a kritikusoknak is igaza lehet...
Nekem az ilyen személyiség alkalmatlan vezetőnek, aki kicsit képes lenni "túlláti " önmagán....Orbánról tudjuk: ő szeret "saját maga körül forogni "

Alulról megint nem látok érdemi kezdeményezést: a Kádár- rendszer is örökké tartott volna, ha a SZU nem omlik össze, meg a gazdaság...

Orbán sikeresen drogozza a választóit hazug agymosó propagandával, a többi ember meg beletörődött vagy fél lázadni...

Maradt az ifjúság egy része, meg a pesti nagyvárosi értelmiség, de ők meg mindig minden rendszerben kevesen vannak
A nagyra nőtt elnyomó állam könnyen elhallgattatja őket....

A tanárok és a diákok most a rendszer bűnösei....

Boldeone2 2023.06.21. 21:26:49

@ulpius66: Egyebekben te mennyi adót fizetsz?"

- A múlt hónapban 600 ezer adót fizettem, abból kapod a nyugdíjadat, 66 éves polgártárs!

Gondolom, te is bevetted a süketdumát, hogy ott milyen kedvező adózas van, miközben a kisvállakozásokra kutyavilág van....

A NER- elit az persze példátlan módon gazdagodik...Balásy Gyula egy hónap alatt 30 milliárdot keresett , hogy hozzád hasonlók agyát mossa belőle...

ulpius66 2023.06.21. 21:28:49

@Boldeone2:

Köszönjük szépen gyorselemzését az Orbánról!

Ha lehetne valami hasonló szösszenetet a ballibsi ellenzékről is......
(a JOBBIK, és a MI Hazánk Mozgalomról nem kell írnod....)

ulpius66 2023.06.21. 21:29:36

@Boldeone2:

Köszönöm adódat, te kis írigykedő!

ulpius66 2023.06.21. 21:30:48

@Boldeone2:

Te mennyit keresel, hogy havi 600.000 szochót fizetsz?

ulpius66 2023.06.21. 21:35:26

@Boldeone2: "Gondolom, te is bevetted a süketdumát, hogy ott milyen kedvező adózás van, miközben a kisvállakozásokra kutyavilág van...."

Segíthetek?

Tedd át a vállalkozásodat valamelyik másik EU-s országba, ahol nem kell ennyi adót fizetned......
AZ EU-N BELÜL SZABAD MOZGÁSOD VAN!!!!!!.... HA MÁN ECCER TAGJAI VAGYUNK ENNEK A KIBASZOTT EU-NAK......

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.06.21. 21:35:53

@Boldeone2: ja. Nézd meg ezt az ulpiust!
Mondjuk ez segg hülye.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.06.21. 21:37:54

@Boldeone2: a jobb seggnyalóknak legalább ötmilliós órájuk van.
A pórnép nagy része egy évben nem keres ennyit.
Nekünk szankció válság nekik gazdagodás.

Boldeone2 2023.06.21. 21:38:18

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Érdemes ezt a cikket elolvasni. Orbán és Kövér tulajdonképpen két ámokfutó....Aki látta belülről a Fideszt, nekem is volt "szerencsém" anno (akkor még azt hittem, hogy azok a haza érdekében tevékenykednek) az már akkor sejtette, ebből semmi jó nem fog bekövetkezni

Régen még voltak elnökjelöltek, voltak alternatív programok... Ma semmi. Orbán az egyedüli jelölt, a pártban " omerta " uralkodik
Orbánnak állva tapsolnak percekig ....

Irracionális, abszurd őrület ...Akár Ceausescu idején...Neki meg tudjuk a tragikus végét...

A Fideszen belül is sokan gyűlölik Orbánt, mint Lázár János, de mindenki pofáját százmilliókkal tömik be, így inkább hallgatnak...

Ezért van most óriasi baj: nem jönnek az EU - pénzek, nincs mit ellopni, ezért jön brutális kamatadó és jövedékiadó emelés

ulpius66 2023.06.21. 21:44:00

@Boldeone2:

Tök jó meglátások!

Próbáld az Orbánt a gyurcsányira, a Fideszt a DK-ra cserélni......meg fogsz lepődni.....

Boldeone2 2023.06.21. 21:44:35

@ulpius66: Szellemi szabadfoglalkozás. Lényegében költséget alig lehet elszámolni. Orbánék úgy kitalálták, hogy a kisvállalkozásokat jól megpumpolják
Ja, a helyi adó is megemelkedett...
Az is megy az államkasszába....
Az önkormányzatok meg vegetálnak...

ulpius66 2023.06.21. 21:47:29

"gyurcsányi tulajdonképpen ámokfutó....Aki látta belülről a DK-t, nekem is volt "szerencsém" anno (akkor még azt hittem, hogy azok a haza érdekében tevékenykednek) az már akkor sejtette, ebből semmi jó nem fog bekövetkezni

Régen még voltak elnökjelöltek, voltak alternatív programok... Ma semmi, gyurcsányi az egyedüli jelölt, a pártban " omerta " uralkodik
gyurcsányinak állva tapsolnak percekig ....

Irracionális, abszurd őrület ...Akár Ceausescu idején...Neki meg tudjuk a tragikus végét...

A DK-n belül is sokan gyűlölik a gyurcsányit, de mindenki pofáját százmilliókkal tömik be, így inkább hallgatnak...

ulpius66 2023.06.21. 21:50:20

@Boldeone2:

Figyusz!

Tényleg jelentkezz át egy másik EU-s országba, ahol nem ilyen szar a helyzet!

szabad szellemiségüekre mindenhol szükség van.....

Boldeone2 2023.06.21. 21:51:08

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Igen , csakhogy az orbáni propagandagépezet is megroppant, mert alig olvassa valaki a hazug és agymosó kormánysajtót

Nézd meg mi lett a púpos gnóm újságjával, a 888- al....Hiába írta meg a les.opom Orbánt csontig , " Orbán szabályt " lényegében vége van az újságának ...

A sok rezsimszolga is orraeshet most, mert kevesebb az ellopható pénz ....

Ez a rezsim addig működik, amíg van ellopható pénz

ulpius66 2023.06.21. 21:53:09

Boldi!

Egy bizalmas kérdés.

Ha itten minden is ennyire szar, és tök kilátástalan minden, akkor tégedet mi tart itthon?

ulpius66 2023.06.21. 21:56:04

@Boldeone2: "Ez a rezsim addig működik, amíg van ellopható pénz..."

Most rettentő kíváncsivá tettél!!!!!!!!!

Mi lesz utána?
(mán akkor, ha elfogy az ellopható pénz....)

Boldeone2 2023.06.21. 21:57:36

@ulpius66: A különbség annyi, hogy Gyurcsányi nem épített állampárti rezsimet, még sajat párttársai sem állták ki, pont azért alapított magának egy pártot

Gyurcsány mögött SENKI nem állt lényegében, sőt, abszolút hatalomra sem tört soha

Orbán épített évtizedekre szóló államrezsimet, nem Gyurcsány. Más kérdés, hogy nem kormányzott jól, de nem baxta szét az alkotmányos rendszert, nem tört kizárólagos hatalomra

Boldeone2 2023.06.21. 21:59:36

@ulpius66: Ha itten minden is ennyire szar, és tök kilátástalan minden, akkor tégedet mi tart itthon?"

Egyszerű: sokkal több embernek lenne rosszabb. Felelős vagyok emberekért. Ennyi
Én eleve az USA- ból jöttem haza. Fontos a család

Boldeone2 2023.06.21. 22:01:05

@ulpius66: Mi lesz utána?
(mán akkor, ha elfogy az ellopható pénz....)

Ugyanaz mint 1989-1900 táján: rendszerváltás

Ez a világ természetes rendje! Orbán nem uralkodhat örökké!

ulpius66 2023.06.21. 22:09:27

@Boldeone2: Meséljél mán nekem a "kizárólagos hatalomról" amit Orbán felépített....milyen az?

Mert pl. a legolvasottabb tíz hírportálból 7 ballibsi, plusz ATV, RTL,
pluszban agymosó ballibsi blogok tömkelege.....milyen kizárólagos hatalom mán az, ahol a ballibsik kezében van pl. a médiahatalom? (ugye a királyi tévét a kutya sem nézi....)

Meg ugye van Budapest, meg a kerületei, meg vidéki nagyvárosok.... ahol nincs annyira kizárólagos hatalma az Orbánnak......

ulpius66 2023.06.21. 22:12:24

@Boldeone2: ... és az új rendszerváltáskor betiltják a Fideszt????????

Mert, ha nem, akkor kap megint 3 millió szavazatot, aztán ott vagyunk ahol a part szakad.....

ulpius66 2023.06.21. 22:16:33

@Boldeone2:

Értem én ezt a "vágyvezérelt" gondolkodást..... de pl. mit tesz az ellenzék, hogy legyen rendszerváltás?
(mán úgy értem a niggerek előtti térdepelgetésen, meg az LMBTQWXY propaganda nyomatásán, meg a migráncsok seggnyalásán kívül........ esetleg valami érdemleges????? mert az, hogy az EU-ban mindig Magyarország ellen szavazok, az édeskevés...... esetleg kevés a pénz, amit a gazditól kaptok?)

ulpius66 2023.06.21. 22:22:30

Na, itt vannak most meg a németek.....

"Belpolitikai vihart kavart Berlinben Claudia Pechstein, Németország legsikeresebb téli olimpiai műkorcsolyázója. Az 51 éves sportoló – aki hivatalosan még mindig nem akasztotta "szögre" versenyzői korcsolyáját – a hét végén rendőri egyenruhában vett részt a Kereszténydemokrata Unió (CDU) rendezvényén, amelyen beszédet mondott. A szövetségi rendőrség vizsgálja a történteket. Az olimpikon visszautasítja a vádakat.

Az ötszörös téli olimpiai aranyérmes gyorskorcsolyázót meghívott vendégként arra kérték fel, hogy a tömeg-, illetve az iskolai sport fontosságáról tartson előadást. Az egyenruhás Pechstein azonban más területekre "tévedt", és a többi között az elutasított menedékkérők kitoloncolását sürgette, hangsúlyozva, hogy az nagyobb biztonságot jelentene a mindennapi életben. Szerinte ez az egyik olyan probléma, amely mindenekelőtt az időseket és a nőket érinti, megoldása pedig szükséges ahhoz, hogy a tömegközlekedési eszközöket "rémült tekintet nélkül" lehessen használni. Állást foglalt a "hagyományos családkép" mellett is", kiemelve, hogy a gyermekek "anyát és apát" akarnak."

CSODÁK CSODÁJA!!!!!!!

NÉMETORSZÁGBAN IS VANNAK NORMÁLISAN GONDOLKODÓ EMBEREK!
(a ballibsi gondolat-rendőrség azonnal lépett is az ügyben.....)

ulpius66 2023.06.21. 22:32:53

Hát ez tök szupi!!!!!!!

MÁN RETTENETESEN HIÁNYZOTT!!!!!!!!!!!!!

"Márki-Zay Péter bejelentése változásokat hozhat az ellenzéki térfélen

Önállóan fognak indulni a jövő évi európai parlamenti és önkormányzati választáson is. Szeptemberben várható a Mindenki Magyarországa Néppárt alapító közgyűlése.

Bejegyezte a bíróság a Mindenki Magyarországa Néppártot - tudatta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a szeretlekmagyarország.hu-val."

Ha ballibsi lennék, biztos rájuk savaznék, ezek olyan cukik!

2023.06.21. 22:53:55

@6.Lenin:
Az IMF 100mrd nagyságrendű pénzzel támogatja a kormányt....meg a külföldi befektetők akik finanszírozzák a soros plakátokat....nem érzed te ezt egy kicsit sem problémásnak???
Érted a vitya külföldi pénzből mossa az alacsony IQ réteg agyát....
Azt nem is mondom, jó eséllyel % kap a sorostól, mert úgy rángatja a forint árfolyamot a bejelentése minden esetben, hogy öröm nézni.
A short meg az egész pénzpiac a változásra alapoz, azon tudnak hasznot csinálni...
Vagyis egy Amerika ügynök ül a trónon és kiabálja, hogy a másik az, nem ismerős ez?

Boldeone2 2023.06.21. 23:01:52

@ulpius66: Mert pl. a legolvasottabb tíz hírportálból 7 ballibsi, plusz ATV, RTL"

- Az RTL nem politikai tv, az ATV az fideszközeli tulajdonosi kör, az INDEX ma már echte Fidesz

Egyet nem szabad elfelejteni: az, hogy egy média nem kormányparti , nem feltétlenül ellenzéki!

Ráadásul Orbán népe nem a HVG- t olvassa, hanem azt hiszi el, amit a köztévében hazudnak ...

Boldeone2 2023.06.21. 23:04:43

@ulpius66: Értem én ezt a "vágyvezérelt" gondolkodást..... de pl. mit tesz az ellenzék, hogy legyen rendszerváltás?"

- Ezt mondák/gondolták anno a szocialimusban is, hogy soha nem lesz vége, mégis vége lett

Az ellenzék gúzsba kötve próbál ugrálni, úgy meg nem lehet ...

Le van játsszva minden az OV választáson, olyanok a feltételek és a törvények

Boldeone2 2023.06.21. 23:12:06

@ulpius66: és az új rendszerváltáskor betiltják a Fideszt????????"

- Új alapokra kell helyezni az alkotmányos rendszert

Legfontosabb :

- teljesen arányos választási rendszer, vagy sokkal arányosabb
- ne lehessen 2/3- al alkotmányozni+ népszavazás
-csak konszenzusos lehet a közjogi méltóságok megválasztása
- a pártok szigorú kitiltása az állam bizonyos területeiről- egyetemek vissza
- A médiatanácsot megszűntetni
- Szabott ellenzéki műsoridő a köztv - Ben, mondjuk a politika műsorok 1/4 ...

LEHETNE egy sokkal demokratikusabb ország, de Orbán pont az ellenkezőjén dolgozik!

Boldeone2 2023.06.21. 23:17:58

Eleve nonszensz egy olyan állam, ahol az összes közjogi méltóság Fidesz -pártember, Orbán kijelöltje , mert MINDET ő jelölte ki ...
Akkor hogyan lesznek autonómok, függetlenek????
Bemondják, hogy holnaptól már önálló entitások? Novák Kata kb. ezt tette ....

Hogyan működhetne így a hatalmi ágak elválasztása ????? SEHOGY

Tragédia az, ami itt megy, óriási tragédia ....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.22. 08:08:34

@ulpius66:

Meghallgattam Claudia Pechstein rövidke, alig 6 perces beszédét. Talán mond valamit, hogy a hallgatóság a "kényes" mondatait is megtapsolta. Pl. azt, hogy 51 évesen nem az önérdek hajtja, amikor felveti: nem lenne rossz ötlet, ha egy olimpiai aranyat nem 20,000 euróval jutalmaznának.

De az is nagy tapsot kapott, hogy senki nem érti, miképpen tartózkodhat 300,000 elutasított menedékkérő az országban, szerinte ezt jogállami eszközökkel meg kell oldani. Ő mint rendőr azt is látja, mekkora probléma főleg idősebb embereknek és nőknek, hogy félelem nélkül utazhassanak a tömegközlekedési eszközökön. Erről túl kevés szó esik, pedig százszor inkább erről kellene beszélni, mint a genderről, hogy egy koncertet lehet-e német dalestnek nevezni vagy higy szabad-e egy étteremben cigánypecsenyét rendelni. (Sok helyet a Zigeunerbraten szót lecserélték, mert állítólag rasszista.) Tapsot kapott az is, hogy a CDU-nak ki kell állnia a hagyományos család mellett, a gyerekeknek anya és apa kell.

Szóval a hölgy civil foglalkozása rendőr, így abszolút legitim volt megemlítenie a közbiztonságot.

Most azért folyik ellene eljárás, mert rendőregyenruhában szólalt fel, tett politikai állásfoglalást. Kíváncsi vagyok, vajon akkor is vegzálnák-e, ha több "inkluzivitást", még több migráns befogadását, még több gendert stb. kért volna.

ulpius66 2023.06.22. 09:34:47

@Boldeone2: "- teljesen arányos választási rendszer, vagy sokkal arányosabb"

Akkor legyen olyan mint az USÁ-ban vagy Angliában, a világ két legnagyobb DEMOKRÁCIÁJÁBAN?
(az, hogy az USÁ-ban demokrácia van, az vicc volt....)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.22. 09:45:58

@ulpius66:

Az arányos választási rendszert követelők akkor szoktak zavarba jönni, ha szólnak nekik, hogy a világ két legnagyobb, legrégebb óta fennálló demokráciájában a magyarországinál is aránytalanabb választási rendszer van érvényben.

Ilyenkor jönnek azzal, hogy most Magyarországról van szó, ne mutogassunk más országokra. Máskor meg persze épp ők példálóznak a Nyugattal. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.22. 09:50:25

A legszebb példa, hogy az USA-ban az is előfordult, hogy valaki a szavazatok felénél kevesebbel lett elnök, vagyis az veszített, aki a szavazatok többségét megkapta. Afaik Trump győzött így.

ulpius66 2023.06.22. 09:52:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ja!

A magyar választási rendszer egy az egyben a német választási rendszer koppintása....

HA VALAMIBEN VÁLTOZTATNI KÉNE, AKKOR ABBAN, HOGY BUDAPESTNEK LAKOSSÁG-ARÁNYOSAN SOKKAL, DE SOKKAL KEVESEBB EGYÉNI KÖRZETETE LENNE!!!!!!

MA 18 VÁLASZTÁSI KÖRZETBŐL ÁLL BUDAPEST, LAKOSSÁG-ARÁNYOSAN 14-16 JÁRNA NEKI......

KÖVETELEM A VÁLASZTÁSI KÖRZETEK MÓDOSÍTÁSÁT, OLY MÓDON, HOGY LEGYEN TÉNYLEGESEN LAKOSSÁG-ARÁNYOS A KÖRZETEK KIJELÖLÉSE!!!!!!!!!!!!!!

BUDAPESTEN 4 VÁLASZTÓKÖRZETET MEG KELL SZÜNTETNI, ÉS ODAADNI, PL. PEST, BÁCSKISKUN, GYŐR-MOSON-SOPRON VÁRMEGYÉKNEK!

SZŰNJÖN MEG VÉGRE BUDAPEST FELÜLREPREZENTÁLTSÁGA A MAGYAR PARLAMENTBEN!!!!!

ulpius66 2023.06.22. 10:10:26

A forint ma megint tovább erősödik!

Ma ismét éves csúcsot döntött a dollárral szemben.....

6.Lenin 2023.06.22. 10:23:09

@Boldeone2:

"Tragédia az, ami itt megy, óriási tragédia ...." hol van ez az itt?

mikor voltál utoljára Mo-on?

Boldeone2 2023.06.22. 10:30:57

@ulpius66: Ma ismét éves csúcsot döntött a dollárral szemben....."

- Persze, mert a másik oldalon - kényszerűen - ott van a 13%-os alapkamat...A fogyasztás így a fölbeállt, ahogy a magyar gazdaság is
Ilyen kamatszinten aligha finnszírozható a magyar állam-jönnek a megszorítások

6.Lenin 2023.06.22. 10:31:18

@kiskutyafule:

Én egyet5 tudok, mióta Orbán az ÚR, szabadabb az ország.

jobban élek, jobbak az utak, van hová menni a zabadnapokon, szépek a várak, jkastélyok , tele az üzletek, azt veszek ami jólesik.

)4 óta szavazok a fideszre, pedig egy gyűlésen se voltam, senki nem kérdezte kire szavaztam, oda utazom, ahová akarok.

Nézem /olvasom az ellenzéki tv-t, de még nem olvastam láttam, hogy mit kínálnak Orbán helyébe, és az jobb lenne-é.

mit hagytam ki? Ja, hogy hazudik az ellenzék IS? Mi abban az érdekes? Mindenhol a világon hazudnak minden oldalon. De itt most jobban, szabadabban élek.

6.Lenin 2023.06.22. 10:33:47

@Boldeone2:

Csak Mo-on? Egy más kormánynak mi lenne a lehetősége? Még rosszabb?

Te már be vagy totál gőzölve a sok sikertelenségeitektől.

Boldeone2 2023.06.22. 10:36:23

@ulpius66: A magyar választási rendszer egy az egyben a német választási rendszer koppintása...."

- Ez már megint azt bizonyítja, hogy FINGOD nincs semmiről!

A német választási rendszer csak az elveiben átvett, valójában TELJESEN különbözik

Az egyéni és a listás eredményeket ott kivonják egymásból, azaz nem összeadódik az eredmény így SOKKAL arányosabb lesz a végeredmény, majdnem tisztán arányos

+ Ott van a " túllógó " szavazatok elve ..

De ezt ti ostobák ezt nem tudjátok!

Boldeone2 2023.06.22. 10:38:06

@6.Lenin: Egy más kormánynak mi lenne a lehetősége? Még rosszabb?"

Itt van a legrosszabb helyzet az EU- ban. A legmagasabb alapkamat+ legmagasabb infláció kombó

Boldeone2 2023.06.22. 10:45:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az USA és az UK IS más parlamentáris rendszer ( westminsteri )

A parlament kétkamarás. Az USA- ban 2 évente van választás, van rotáció. A hatalmi ágak jól elválasztva. Trump a bíróság előtt...

A hatalom terminje 2 ciklusban LIMITÁLT

Az UK sok tekintetben " elavultabb " de ott is alulról építkezik a rendszer

Boris Jonhsonst a párttársai elhajtották egy rövid - buli miatt, ott zéró a személyhez kötött hatalom

Terese May-nek , Risi Sunaknak lényegében nincs hatalmuk, a pártjuk küldöttei döntenek róluk folyamatosan

6.Lenin 2023.06.22. 10:46:15

@Boldeone2:

EU-s állampolgár vagy. Oda költözhetsz ahová csak akarsz.

És ide jönnek lakni nyugatról a nyuggerek. Benned a hülyeség már túlteng.

Boldeone2 2023.06.22. 11:04:32

@6.Lenin: Azok jönnek ide lakni 80-90%-ban, akik otthon " lecsúszott " egzisztenciák. Pl szászországi kisnyugdíjasok
Ha pénzed lenne, te is Mallorcára költöznél, nem az Ormánságba

6.Lenin 2023.06.22. 11:11:47

@Boldeone2:

Nekem nem kell költöznöm jelenleg sehová sem. Jól élek Mo-on is. Voltam külföldön 6,5 évig, de visszajöttem. Semmi közöm a pártokhoz egyik oldalról sem.
A Fideszt támogatom szavazáskor, mert jelenleg tőlük nincs jobb, nem tökéletesek, de az ellenzéknél jóval jobbak.

szinte ismerem az ország minden részét és óriási a fejlődés 90-hez képest.
Te miből, és miért nem vagy képes kitörni?

ulpius66 2023.06.22. 12:33:55

@Boldeone2: "Itt van a legrosszabb helyzet az EU- ban. A legmagasabb alapkamat+ legmagasabb infláció kombó"

AZT "VÉLETLENÜL" KIFELEJTETTED, HOGY MAGYARORSZÁGON NŐTTEK LEGJOBBAN A BÉREK AZ EU-BAN!!!!

www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2023/05/sehol-nem-nottek-ugy-az-oraberek-az-unioban-mint-magyarorszagon

"Magyarországon nőttek a legnagyobb mértékben az órabérek 2022-ben az Európai Unióban – derült ki az Eurostat nemrégiben közölt adataiból. Hazánkban tavaly több mint 16 százalékos növekedést regisztrált az unió statisztikai hivatala, nem sokkal lemaradva következik Litvánia és Bulgária. Két számjegyű béremelkedést még Románia és Lengyelország tudott felmutatni."

"Az elemző hangsúlyozta, hogy az adatok alapján egyértelműen beszélhetünk bérkonvergenciáról: 2013-ban, vásárlóerő-paritáson számolva, az átlagos magyar nettó bér az EU27 átlagának csak az 51,4 százalékát érte el, míg 2022-ben ez az arány már 67,2 százalékot tett ki."

MÉG TÍZ ÉV ORBÁN VIKTOR VEZETÉSÉVEL, ÉS AUSZTRIA SZÍNVONALÁN LESZÜNK!

KÖSZÖNJÜK ORBÁN VIKTOR!

IGEN!!!!!! EZT IS MEGCSINÁLTA!

ulpius66 2023.06.22. 12:35:39

@Boldeone2:

Boldikám!

Csak, hogy még jobban elkeserítselek, 2023-ban is Magyarországon nőttek a legnagyobb ütemben a bérek!
(most jöhet az a szöveged, hogy "szegény vállalkozók" ...... ismert ballibsi szólamok......)

ulpius66 2023.06.22. 12:41:25

@Boldeone2:

Boldikám!

További elkeseredésre okot adó hírek!

Próbáld megemészteni!

Hónapról hónapra iszonyú külkereskedelmi aktívumot produkál Magyarország, úgy, hogy hónapról hónapra csökken a GDP arányos államadósság!
(arról mán ejtettem szót, hogy éves - pontosan 16 hónapos - csúcsán van a forint........ezek miatt azért ne légy öngyilkos, inkább igyál, az meglátszik rajtad!!!)

Boldeone2 2023.06.22. 13:01:21

@ulpius66: AZT "VÉLETLENÜL" KIFELEJTETTED, HOGY MAGYARORSZÁGON NŐTTEK LEGJOBBAN A BÉREK AZ EU-BAN!!!!"

- Jól van, troll! Az még mindig csak kb. az utolsó előtti helyre elegendő! Kb. Romániával vagyunk egy szinten, tehát nemhogy a nyugatot nem érjük be belátható időn belül, hanem bennmaradtunk szegényházban

ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/w/ddn-20221219-3

Miközben az államháztartasi hiány 2700 milliárd forint, jövőre pedig brutális megszorítások jönnek!

Boldeone2 2023.06.22. 13:04:15

@ulpius66: Hónapról hónapra iszonyú külkereskedelmi aktívumot produkál Magyarország"

- Te fogyatékos! Pont ezért lett most aktívum a külkereskedelemben, mert VISSZAESETT a belső fogyasztás , az emberek rosszabbul élnek. De te ezt nem tudod úgysem felfogni!

6.Lenin 2023.06.22. 13:35:05

@Boldeone2:

Szerinted mi az értelme az ilyen stílusú vitáknak? Te is tudod (remélem) , hogy nem valós adatokkal manipulálsz.
4x nyert zsinórban kétharmaddal úgy a Fidesz, hogy közben voltak Mo olyan települések is, ahol az ellenzék nyert valamilyen oknál fogva. Tehát máshol is megvan a lehetőségük a nyerésre.
Mo-ot CSAK Mo-hoz lehet hasonlítani8, hogy bizonyos időszak alatt fejlődött, vagy lecsúszott.

Volt ellenzéki kormánya ezen idő alatt az országnak, akik most is még aktív politikusok. Tehát lehet tudni, hogy kormányon mire képesek.

Minden adat hozzáférhető, ellenőrizhető. Mi értelmét látod a hazudozásnak?

Bp-en3 év alatt (és más településeken is) kiderült , hogy szinte csődbe vitte a vezetés a települést, miközben van olyan ellenzéki vezetésű település, ahol fejlődés, állami támogatás is van. Mi az értelme a hazudozásnak.
Mi az értelme a választók hülyének nézése, miközben nagyon szeretnénk, ha ránk szavaznának.
Ha eleve úgy indulsz, hogy hülyének nézed a vitapartnert, akkor mit vársz tőle?

Miért nem lehet kitörni ebből, és mondjuk jobbat kínálni, mint amit a jelenlegi hatalom tesz.
Ebben lenne logoka, és eredmény, hiszen vannak jól működő ellenzéki vezetés alatt lévő települések is.

Téged megnyugtat az értelmetlen hazudozás? Nyilván lenne mit kritizálni, de úgy, hogy cserébe jobb megoldást ajánlok. Ez miért nem megy?
Nem engedi a genetika?

ulpius66 2023.06.22. 13:36:19

@Boldeone2:

Jól van na!

Látom tégedet iszonyú boldogság tölt el akkor, amikor valami rossz hír érkezik a magyar gazdaságról!

SZINTE SZEMEZGETED A ROSSZ HÍREKET!

HA MEG VALAMILYEN JÓ HÍRREL SZEMBESÍTELEK, AKKOR AZONNAL VAN VALAMILYEN KIMUTATÁS, HOGY EZ MÉRT IS ROSSZ NEKÜNK!

BOLDI!

NEM CSERÉLNÉK VELED!!!!! .... SŐT A KÖRNYEZETEDDEL SEM!

KIBASZOTT SZAR ÉLETED LEHET, HA CSAK A ROSSZ HÍREKNEK TUDSZ ÖRÜLNI....

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.22. 13:45:08

@ulpius66:

vg-t nem érdemes olvasni mert szinte csak hazug propaganda megy belföld kapcsán

ezt te fel tudod fogni?

a fidesz tolerálja a hazugságot.
youtu.be/HXjM4O7NyTU

"Milyen érdekes, hogy GG a "lesznek-e személyi következményei" kérdésre sztem arra a szerencsétlenre gondolt, aki véletlenül átküldte a nem oda szánt anyagot a Telexnek. Dani meg Maruzsára meg a többiekre, gondolom. Hát ti?"

Boldeone2 2023.06.22. 13:53:13

@6.Lenin:
Minden adat hozzáférhető, ellenőrizhető. Mi értelmét látod a hazudozásnak?
Bp-en3 év alatt (és más településeken is) kiderült , hogy szinte csődbe vitte a vezetés a települést"

Akkor tedd meg te is! Fejezd be a hazudozást! Budapestet Orbán elvonásai juttatták a csőd szélére! Minden adat hozzaférhető!
A haveri önkokat Orbánék " kimentették "

budapest.hu/Lapok/2023/igy-vette-el-a-kormany-a-fovaros-megtakaritasait.aspx

Boldeone2 2023.06.22. 14:03:51

@6.Lenin: Miért nem lehet kitörni ebből, és mondjuk jobbat kínálni, mint amit a jelenlegi hatalom tesz...(....)
Téged megnyugtat az értelmetlen hazudozás? Nyilván lenne mit kritizálni, de úgy, hogy cserébe jobb megoldást ajánlok"

- Tedd fel magadnak a kérdést: miért győzött Erdogán az óriasi gazdasági válság, az elszegényedés ellenére???
Miért támogatják a volt KGB - ügynök, gyilkos, autokrata Putyint ???
Olvass utána a diktatúrák természetrajzának!

Tök mindegy mit kínál az ellenzék, az emberek 99%-a soha nem olvas el semmilyen partprogramot. Az nyer aki URALNI tudja a köznyilvánosságot, akinél a pénz van,aki mögött az állam van, az pedig Orbán

Ez kb olyan, mintha a Reál Madrid a Kisvárda ellen focizna, de a bírót is a madridiak jelölnék ki, sőt, egy két szabályt még ők hoznának a jatékkal kapcsolatban...

Tessék, nyerjen a Kisvárda -ha tud...

Karigerit benézték anno, de az eleve nem OV választás volt, meg a Nézőpont bemondta, hogy Tarlós 10%-al vezet...

Lehet, hogy jobb is így a Fidesznek, hiszen így direktben tudja szívatni a pestieket .

Boldeone2 2023.06.22. 14:10:12

@6.Lenin: Fentebb már leírtam, mi lehetne a " kiindulási alapja " egy új, konszenzuális demokráciának. Kb. ezek:

Legfontosabbak :

- teljesen arányos választási rendszer, vagy sokkal arányosabb mint a mostani
- ne lehessen 2/3- al alkotmányozni+ népszavazás+ új népszavazási törvény
-csak konszenzusos lehet a közjogi méltóságok megválasztása
- a pártok szigorú kitiltása az állami szférák bizonyos területeiről- egyetemek vissza
- A médiatanácsot megszüntetni
- Szabott ellenzéki műsoridő a köztv - ben, mondjuk a politika műsorok 1/4 ...
- A közforrások feletti teljes civil kontroll, transzparencia
- Működő összeférhetetlenségi törvények, a mindenkori miniszterelnök sleppje milliárdos közforrásokat nem akvirálhat

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.22. 14:12:38

@ulpius66:

"A NER a versenyképtelenségét minden területen jogalkotással vagy adminisztratív eszközökkel igyekszik kompenzálni. Az ideális állapot a hatalom számára a verseny teljes kiiktatása, melynek költségét - ami egyben a NER profitját is jelenti - a lakossággal fizetteti meg. Magyarország inflációs többletében vastagon benne van a mesterségesen kialakított monopóliumok haszna és a verseny korlátozása.

A fentiek jegyében vetettek szemet a főként német hátterű diszkontláncokra. A tulajdonba vétel ugyan még nem sikerült, azonban a kiskereskedelmi különadót úgy alkották meg, hogy diszkriminatív módon aránytalanul sújtsa őket. Ennek kulcsa jelenleg 4,1 százalék, azonban a már elfogadott emelés miatt a jövőben 4,5 százalékra fog emelkedni a teher. Ez egyben azt is jelenti, hogy a NER-hez köthető cégeknél ennyivel több profitot tartalmaz az ár, ha ugyanazt a terméket vesszük figyelembe.

Az olyan elvontnak tűnő fogalmak, mint a jogállamiság vagy a hatalmi ágak szétválasztása, súlyosan és közvetlenül befolyásolják az életünket. A NER nemcsak a politikai térben építi ki a diktatúrát, hanem a gazdaságban is. A társadalom tagjai hiába reménykednek abban, hogy valahogy majd megússzák, senki nem menekülhet az egzisztenciális kiszolgáltatottság elől."

HypocritSlayer 2023.06.22. 14:18:30

@Boldeone2:

>>A múlt hónapban 600 ezer adót fizettem, <<

Ebbe a rohadt, elnyomó diktatúrában:), havi 4 millió bruttóval, most kezdtelek el téged sajnálni:)

Boldeone2 2023.06.22. 14:20:56

Tehát :

Először egy VALÓDI plurális ( konszenzusos ) demokrácia alapjait kellene lerakni, nem pedig a "dog eats dog" , kiszorítósdis pártversenyt szabadjára engedni, ahol a legerősebb eltiporja a gyengébbet, majd abszolút hatalmat épít ki

A mostani rendszer Orbánnak fekszik, mert ő alakította ki MINDEN szabályát a saját érdekeire szabva!

Amíg Orbán lesz, nem is demokrácia Magyarországon, csak populista, elnyomó, egypárti , tekintélyelvű rezsim
Putyini politikai rendszert, csak közép- európai lightosabb formában
Ellenzéki embereket ( még) nem ölet Orbán, szerencsére...
De, nem is kell neki, hiszen lényegében teljesen szét van rombolva az ellenzék ( csak nácik virágoznak .
)
Az ASZ most akarja 3 milliárd forintra megbüntetni az ellenzéki pártokat, a választás előtt...
Tankönyvi példája a diktatórikus politikai rendszernek ....

6.Lenin 2023.06.22. 14:26:55

@Boldeone2:

Egyet el tudok fogadni, a működő összeférhetetlenségi törvényt ami minden résztvevőre vonatkozik.
a többiben nem sok a logika, hiszen egyik sem biztosítaná az ellenzék győzelmét abban az esetben sem, ha tök hülyék indulnának. Most ez lenne a szitu.
A többin lehetne vitatkozni, de feleslegesen.

94-ben az MSZP nyert a volt kommunistákkal (pufajkással ) együtt.
2010-ben úgy nyert a Fidesz kétharmaddal, hogy egyik feltétel sem volt adott, amiket írtál.

Egy választáson a VÁLASZTÓK döntenek, őket KELL meggyőzni valamivel. ez hiányzik a jelenlegi ellenzék többségénél. Hiteltelen politikusok, jövőkép nélkül.

6.Lenin 2023.06.22. 14:42:56

@Boldeone2:

Voltam önkormányzati képviselő, amit írsz annak a nagy része nem igaz. az emberek többségének vannak érdekei amik mentén dönt.

6.Lenin 2023.06.22. 14:46:58

@Boldeone2:

"Tankönyvi példája a diktatórikus politikai rendszernek ..."

Nem, a hazudozásnak. Miért büntetik az ellenzéket 3 milliárd Ft-al? mit kapnának az USA-ban, ha Putyintól kaptak volna pénzt a kampányra, vagy Kínától? Erről elfeledkeztél.

ulpius66 2023.06.22. 14:48:14

@Boldeone2:

BOLDIKÁM!

IGEN?

TALÁN NEM KELLETT VOLNA ELFOGADNI A LIBERÁL-FASISZTA USA DEMOKRATÁINAK (HAHHAAAAHHHAA....)
A 4 MILLIÁRDOS TÁMOGATÁSÁT!

ulpius66 2023.06.22. 14:51:18

@Boldeone2:

Ha pl. Oroszország vagy Kína, vagy akárki adna egy pár milliárdot a Zselé ukrán diktátor megbuktatására...... akkor ugye az rendben volna??????
(na jó, ez vicc volt......)

NEKED VOLNA A LEGNAGYOBB A POFÁD, AMI EDDIG IS KIBASZOTT NAGY VOLT, HOGY NEM "EZ BEAVATKOZÁS MÁS ÁLLAMOK VÁLASZTÁSÁBA"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ulpius66 2023.06.22. 14:52:23

@Boldeone2:

Mán többször megkérdeztem.
(mondjuk eddig eccer sem válaszoltál.....)

TE MÉRT VÉDED A VÉDHETETLENT?

ulpius66 2023.06.22. 14:56:02

@Boldeone2:

Boldikám!

Az ugye úgy volt, hogy az a vadbarom nárcisztikus pszichopata őrült MZP (a tik miniszterelnök-jelöltetek) önként és dalolva lenyilatkozta, hogy, mintegy 4 milliárd forintot kaptak a kampányukra, az USA demokratáitól.......

MIVEL EZ A LEGNAGYOBB TÖRVÉNYSÉRTÉS, EZÉRT BÜNTIKE JÁR!!!!!

NYILVÁN A BALLIBSIKRE A TÖRVÉNYEK NEM VONATKOZNAK!

HA MAGYARORSZÁGON BETARTJUK A TÖRVÉNYEKET AZ FASIZMUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.22. 15:01:31

@Boldeone2:

a lényeg kimaradt, hogy miért is tartanak holdudvart, mert a kampányok milliárdokba kerülnek,

kampánypénzek megszüntetése kampányolni csak a köztévébében lehetbe, közrádióban kell lebonyolítani a jelöltek vitáját, ahogy pl a partizán is próbálta volna. pártzászlók jelvények, logók , platkáto, fizetett hirdetések betiltása,

ha a szegény pártoknak is van esélyük bekerülni, így nem kell korrumpálódniuk és milliárdos holdudvart, meg strómanokat kitartaniuk

ulpius66 2023.06.22. 15:07:13

Most olvasom, hogy az összes "tőzsde-guru" megvette a legfejlettebb Mesterséges Intelligenciát, (MI)
és ezentúl az MI fog helyettük tőzsdézni!!!!!!!

Javaslom, hogy az MNB is vegye meg a legfejlettebb MI-t, tegyen rá a 40 milliárd eurós deviza-tartalékból 10 milliárd eurót, és kezdjen el tőzsdézni......

EKKORA ÖSSZEGGEL MÁR CSAK NYERESÉGESEN JÖHET KI BELŐLE....
AKÁR AZ ÖSSZES "TŐZSDE-GURU".......JELENTSEN BÁRMIT IS A "TŐZSDE-GURU" KIFEJEZÉS......

SZERINTEM AZ ÖSSZES "TŐZSDE-GURU" ... AZ KB. A LOTTÓ ÖTÖS ESZÉVEL ÉR FEL...EDDIG SZERENCSÉJE VOLT......

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.22. 15:07:25

@6.Lenin:

Mit eteted a trollokat?

Ha történetesen az ellenzék kapna több szavazatot, akkor nem sírnának a győztesnek kedvező választási rendszer miatt.

Egyébként sokszor be lett már mutatva, hogy nem létezik olyan választási rendszer, amelyben az ellenzék az elmúlt 4 választás bármelyikét megnyerte volna.

Ekkor szoktak jönni a fideszes médiatúlsúllyal, hiszen köztudott, hogy a szaroscsizmás vidéki ember csak a nyomtatott helyi sajtóból és a királyi tévéből tájékozódhat (amiket a választási kampányidőszakon kívül senki nem olvas ill. néz), mert vidéken nincs internet, és a szolgáltatók blokkolják a nem kormánypárti tv-csatornákat.

ulpius66 2023.06.22. 15:11:36

mert mégiscsak hatalmas észre vall, ha a Hong-Kongi tőzsdén megveszem 100 dollárért a szójababot, majd egy perc múlva eladom 101 dollárért a Londoni tőzsdén!

HIHETETLEN GAZDASÁGI TELJESÍTMÉNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(az országom GDP-jét 1%-kal azonnal növelem....)

6.Lenin 2023.06.22. 15:12:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Csak kíváncsi voltam milyen rugó mozgatja. A gyűlölet , semmi logika nincs benne.

ulpius66 2023.06.22. 15:14:30

Az összes tőzsde-guru meg mehet melegebb éghajlatra zabot hegyezni......

ulpius66 2023.06.22. 15:17:10

@6.Lenin:

VI. Lenyin!

Tudod mi zavarja legjobban a Boldit?

Az, hogy mink, és a családunk boldogok vagyunk!!!!!
(meg még az a bő 3 millió emberke......aki a Fideszre szavazott...)

EZT AZ ÉRZÉST Ő AZ EGÉSZ ÉLETÉBEN NEM ÉREZTE!!!!!!!!!!!

ulpius66 2023.06.22. 15:19:18

@6.Lenin:

VI: Lenyin!

A Boldi legutoljára akkor volt boldog amikor a gyurcsányi 2006-ban a tömegbe lövetett.... akkor ujjongott!!!!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.22. 15:19:43

Jut eszembe, épp a minap büszkélkedett a kormánypárti NER-csicska Fidesz-szócső telex.hu azzal, hogy az elmúlt időszakban a telex.hu belföldi rovata volt a legolvasottabb hírforrás:

telex.hu/kozlemeny/2023/06/05/majusban-mar-a-telex-belfold-rovatat-olvastak-a-legtobben

Oh wait!

Boldeone2 2023.06.22. 15:21:37

@6.Lenin: Nem, a hazudozásnak. Miért büntetik az ellenzéket 3 milliárd Ft-al? "

- Na, miért? Egyenlőre ez még csak egy tervezet. A célja az ellenzék lejáratása, ugyanis nem történt semmilyen törvénytelenség
Eleve nulla magyar adófizetői pénz van benne, nem károsítottak meg senkit!

Szerintem ebből nem lesz semmi, a Fidesz sem akarja végleg elpusztítani ezt a gyenge ellenzéket, jó neki. Nem akarják, hogy diktatúra arca teljesen felfedődjön

De, hogy a dimenziókkal tisztában legyél:

MZP kapott állítólag 3 milliárdot, a Fidesz média 500 milliárd forint KÖZPÉNZT költött el!

Csak Balásy Gyula - Rogán- propagdista ebből 30 millárdot akvirált

Deák Daniék , 5 troll, kb 2,4 milliárd közpént hazudnak el egy év alatt!

Egészségügyi béremelés: 50 milliárd

Tehát Balásy Gyula egymaga majdnem annyit kap, mint a százezer szakgolgozó....

A választás előtt jött a "Lex Volner", aki ecte náci
Az ellenzéki pártok elvesztették az állami támogatások zömét a listaállítás szabályainak megváltoztatása miatt

Vedd már észre: ez egy diktatórikus rendszer. SENKI nem tudja Orbánt a saját rendszerében legyőzni
Nyilván mindenkit lekaraktergyilkolnak

6.Lenin 2023.06.22. 15:21:53

@ulpius66:

Szerintem ők genetikailag ilyenek. Belső kényszer mozgatja őket.
Van az a tévképzetük, hogy ék valamiért felsőbbrendűek másoknál. Mindent jobban tunak, igaz ezt soha nem igazolták.
Csak az a jó hatalom, amit ők irányítanak. OK! DE odáig nem szoktak eljutni, hogy ezt ÖNÁLLÓAN miért nem képesek megvalósítani.

ulpius66 2023.06.22. 15:21:58

@6.Lenin:

VI. Lenyin!

Boldi a "tipikus" DK-s, aki ezerrel tagadja, DK-s mivoltát, DE!!!!! minden megszólalása a gyurcsányit élteti...

ulpius66 2023.06.22. 15:24:24

CSAK AZÉRT MÁSOLOM BE MÉG ECCER, HOGY LÁSSA MINDENKI, EZEN A SZINTEN VAN A BOLDI!

"Nem, a hazudozásnak. Miért büntetik az ellenzéket 3 milliárd Ft-al? "

- Na, miért? Egyenlőre ez még csak egy tervezet. A célja az ellenzék lejáratása, ugyanis nem történt semmilyen törvénytelenség
Eleve nulla magyar adófizetői pénz van benne, nem károsítottak meg senkit!

Szerintem ebből nem lesz semmi, a Fidesz sem akarja végleg elpusztítani ezt a gyenge ellenzéket, jó neki. Nem akarják, hogy diktatúra arca teljesen felfedődjön

De, hogy a dimenziókkal tisztában legyél:

MZP kapott állítólag 3 milliárdot, a Fidesz média 500 milliárd forint KÖZPÉNZT költött el!

Csak Balásy Gyula - Rogán- propagdista ebből 30 millárdot akvirált

Deák Daniék , 5 troll, kb 2,4 milliárd közpént hazudnak el egy év alatt!

Egészségügyi béremelés: 50 milliárd

Tehát Balásy Gyula egymaga majdnem annyit kap, mint a százezer szakgolgozó....

A választás előtt jött a "Lex Volner", aki ecte náci
Az ellenzéki pártok elvesztették az állami támogatások zömét a listaállítás szabályainak megváltoztatása miatt

Vedd már észre: ez egy diktatórikus rendszer. SENKI nem tudja Orbánt a saját rendszerében legyőzni
Nyilván mindenkit lekaraktergyilkolnak"

ulpius66 2023.06.22. 15:25:44

@Boldeone2:

Boldikám!

Ha ez "egy diktatórikus rendszer volna" te mán rég a Körúti fákon lógnál a lábadnál felakasztva!!!!!

6.Lenin 2023.06.22. 15:28:12

@Boldeone2:

Keversz dolgokat.

A büntetés törvényes, hiszen politikai pártok nem kaphatnak külföldről anyagi támogatást.
Mekkora ordibálás volt az USA-ban, hogy Putyin, és Kína pénzelte a választást,.
ez mindenhol törvénytelen.

Ezért írtam, hogy kéne egy igen szigorú összeférhetetlenségi törvény. Ebben egyetértünk.

Én az ilyen pártokat, politikusokat-mivel fizetett ügynökök- kizárnám a további politikai élet gyakorlásától.

ulpius66 2023.06.22. 15:28:33

@Boldeone2:

Boldi!

Azt természetesen magától érthetőnek vesszük, HA TE MONDOD MEG, HOGY TÖRTÉNT-E A 4 MILLIÁRDOS USÁSOS TÁMOGATÁSKOR TÖRVÉNYTELENSÉG!!!

Boldeone2 2023.06.22. 15:30:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ezt is megválaszoltam fentebb:

A Telex NEM ellenzéki, csak nem kormánypárti, nem ugyanaz! MZP- T többek között a Telex buktatta meg a cikkeivel

Az ellenzék mögött NINCS komoly média , mint a Fidesz mögött a KESMA vagy a köztv....

Hiába olvassa az értelmiség a HVG- t jobban. Orbán népe azt hiszi el, amit bemond a köztv, ők abból tájékozódnak főleg,
Vagy a helyi média, HAON meg társai ...

Én is kb 1 hónapban egyszer nézem meg a 444- et, vagy Mércét. A Partizán jó most és a Lakmusz, de hol vannak azok társadalmi hatásukan a rezsim százmillárdos médiájához???

Az értelmiség - önmagában - nem tud rendszert váltani!

ulpius66 2023.06.22. 15:30:57

@Boldeone2:

Azt tuggyuk, hogy Magyarországon te vagy a törvény, és az igazságszolgáltatás letéteményese!!!!!!!

HA VALAKI MÁSKÉPP GONDOLJA, AZ NETTÓ FASISZTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ulpius66 2023.06.22. 15:35:04

@Boldeone2:

Azt hiszem valamelyik nagy ballibsi gondolkodó (minielnök) mondotta eccer.

"HA AZ ELLENZÉKNEK NINCS TÉVÉJE, AKKOR VEGYEN MAGÁNAK!"

SEGÍTEK!

EZTET A D-209 MONDOTTA 2002-BEN.....

FOGADJUNK, AZ NEM ZAVART, HOGY 2002-BEN A MÉDIUMOK 98%-A A BALLIBSIK KEZÉBEN VOLT.....
(még a királyitv is....)

Boldeone2 2023.06.22. 15:36:02

@6.Lenin: A büntetés törvényes, hiszen politikai pártok nem kaphatnak külföldről anyagi támogatást."

- Egyelőre ez még NEM büntetés, csak tervezet. Amennyire tudom, magyar állampolgároktól jött a támogatás, az meg jogszerű

Egy választás előtt csak egy diktatúra tesz ilyet!

A Fideszt mikor büntették meg? Soha

A Metafiing központot mikor vizsgálták? Soha!
A CÖf- öt? Soha !

Demagóg hecckampány folyik az ellenzék ellen, közpénzből!

ulpius66 2023.06.22. 15:36:28

@Boldeone2:

Boldi!

kérjetek még több pénzeket a gazditól és vegyetek magatoknak médiumokat!!!!!!!!!
(aztán ne engem szidjál, ha a lőtéri sánta kutya sem kíváncsi rátok....)

ulpius66 2023.06.22. 15:38:14

@Boldeone2:

Boldi!

Nyugodj le!

még a végén szívinfarktust kapsz!.... aztán máris egy savazattal kevesebb a gyurcsányinak....
(ugye te agyvérzést nem tudsz kapni, mert agyad az nincs....)

6.Lenin 2023.06.22. 15:39:30

@Boldeone2:

"Az értelmiség - önmagában - nem tud rendszert váltani!"
Ez nagy vonalakban igaz, de a ballib ellenzéknek van egy nagyobb hibája. Hülyének nézik a választókat-pedig meg kéne őket győzni-de szeretnék, ha rájuk szavaznának.
Szerinted is minden Fideszre szavazó tök bunkó. Pedig csak képtelen vagy megérteni az ő gondolataikat, érdekeiket amiért a Fideszre szavaznak. Kétségbe vonod a jogaikat.

ulpius66 2023.06.22. 15:40:25

@Boldeone2: "Egy választás előtt csak egy diktatúra tesz ilyet!"

Mint írtam volt.... KÉRJETEK MÉG TÖBB PÉNZEKET A GAZDITÓL!!!!!

SZERINTEM BIZTOS KAPTOK!!!!!!!!!!!

MIT NEKTEK AZ A 3-4 MILLIÁRDOS BÜNTIKE.....

ulpius66 2023.06.22. 15:42:44

@Boldeone2:

Mondjuk ilyen arcátlan választási csalás esetében a csaló pártok betiltása is szóba jöhet....

na ugye!!!!!!

NEM TILTJÁK BE A VÉGLETEKIG KORRUPT CSALÓ BALLIBSI PÁRTOKAT!!!!!!!!!!!!!

6.Lenin 2023.06.22. 15:43:48

@Boldeone2:

Miből gondolod, hogy a másik oldalon mindenki hülye? Már csak ez az egy kérdésem maradt.
Szerintem tök értelmetlen veled vitázni.

Boldeone2 2023.06.22. 15:45:22

@6.Lenin: Ez nagy vonalakban igaz, de a ballib ellenzéknek van egy nagyobb hibája. Hülyének nézik a választókat-pedig meg kéne őket győzni-de szeretnék, ha rájuk szavaznának."

- Éppen arról volt szó hogy NEM ballib ellenzék váltja le Orbánt. Pálinkás József és más mértékadó konzervatív értelmiségi is csatlakozott
Orbán nézi hülyének a szavazókat, mert folyamatosan manipulálja őket, sikerrel
Én azokat nézem hülyének, akik beveszik ezeket a manipulációkat
Kivéve azokat a szegény, kevésbé iskolázott öregeket, akik jó szándékból, de félrevezetve szavaznak rájuk...

Kádár és Horty mögött is tömegek álltak, a megtévesztettek seregei .

ulpius66 2023.06.22. 15:46:01

A demokratikus berendezkedésű országokban, mint pl. Magyarország, A CSALÁSSAL PARLAMENTI MANDÁTUMOT SZERZŐ PÁRTOK ÖNKÉNT LEMONDANAK A MANDÁTUMUKRÓL!!!!!!

JOBB HELYEKEN AZ ILYEN CSALÁSSAL MANDÁTUMOT SZERZŐ KÉPVISELŐKET ECCERŰEN KIBASSZÁK A PARLAMENTBŐL!!!!!!!!

Boldeone2 2023.06.22. 15:49:11

@6.Lenin: Szerintem tök értelmetlen veled vitázni."

Akkor kivittek vagyunk!

Fentebb leírtam hogy mi a probléma az Orbán - rezsimmel. De, nemcsak azt, hanem azt is , hogy hogyan kellene elkezdeni az ország plurális demokratikus átalakítását, milyen lépésekkel

Ez így csak " választási autokratikus rezsim" Egy pártállam, minden szinten

ulpius66 2023.06.22. 15:50:27

@Boldeone2:

Azért a 20. század legnagyobb magyar politikusának a nevét pontosan is írhatnád....

segítek!

Vitéz nagybányai Horthy Miklós
(akinek egyebekben a napokban volt a szülinapja....)

Isten éltesse Vitéz nagybányai Horthy Miklós!

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.22. 15:51:15

@6.Lenin: mert veled nem értelmetlen vitázni, amikor semmi konkrétumra nem reagálsz?

leírod hogy több tízezer emberrel beszélgettél, aztán alapvető kommunikáció nemmegy neked csöpi. normális vagy? teljesen idióta vagy? na most őszintén válaszolj nekem,

ezt te fel tudod fogni?

a fidesz tolerálja a hazugságot.
youtu.be/HXjM4O7NyTU

"Milyen érdekes, hogy GG a "lesznek-e személyi következményei" kérdésre sztem arra a szerencsétlenre gondolt, aki véletlenül átküldte a nem oda szánt anyagot a Telexnek. Dani meg Maruzsára meg a többiekre, gondolom. Hát ti?"

Boldeone2 2023.06.22. 15:54:26

@6.Lenin: Miből gondolod, hogy a másik oldalon mindenki hülye"

-Nyilván nem mindenki. Aki NER -seggnyalással százmilliókat keres fiatalon, az nem hülye, csak erkölcstelen

Neked soha nem lesz annyi pénzed, mint azoknak a tolvajoknak akiket támogatsz ( nekem sem)

Azt vésd jól az eszedbe: minden megkeresett forintodból ezek HERE rétegek gazdagszanak!

Mennyivel jobb lenne egy olyan kormány, amely megpróbálna transzparens módon kormányozni, ha meg nem, picsán lehetne rúgni könnyen egy arányos rendszerben ( 2/3 nélkül ....)

6.Lenin 2023.06.22. 15:55:20

@Boldeone2:

Tévedésben vagy, te egy elvakult torz vélemény írsz, aminek semmi köze a valósághoz.
Természetesen jogod van a véleményedhez, de mivel torz, jogomban áll figyelmen kívül hagyni, főleg azok után, amit mostanában írtál .

ulpius66 2023.06.22. 15:55:22

@Boldeone2:

Én pedig azért szeretek veled vitázni, mert semmiben sincs igazad!
(így tényleg kibaszott könnyű dolgom van..... egyebekben meg csak etetlek tégedet, de mindig kibukik belőled a gyurcsányista diktatórikus éned....)

Egy utolsó kérdés.

A médiumok hol "etetik" jobban a választókat, az USÁ-ban vagy Magyarországon?
(köszönöm, több kérdésem nincs....)

Boldeone2 2023.06.22. 15:57:47

@ulpius66: Isten éltesse Vitéz nagybányai Horthy Miklós!"

- Az Isten óvjon meg a hülyéktől! A revizionizmus, sovinizmus következényeit látjuk: semmit nem szerzett vissza, de százezrek haltak meg miatta

6.Lenin 2023.06.22. 15:57:48

@tesz vesz II:

Te is egy torz véleményt írsz, semmi konkrétum.
Nem vagyok szakorvos, sajnálom, hogy nem tudok rajtad se segíteni.

Boldeone2 2023.06.22. 16:00:37

@ulpius66: Én viszont nem miattad vagyok itt, mert te csak egy troll vagy Lenin is határon mozog...

Nagy Lászlóval jöttem vitázni. Te nem vagy értelmiségi!

6.Lenin 2023.06.22. 16:03:28

@Boldeone2:

"Mennyivel jobb lenne egy olyan kormány, amely megpróbálna transzparens módon kormányozni, ha meg nem, picsán lehetne rúgni könnyen egy arányos rendszerben ( 2/3 nélkül ....)"

Rád szavaznék, ha megnyered a választást és be is tudnád tartani ezt. Már csak 4 millió választót kéne meggyöznöd. Hajrá.

ulpius66 2023.06.22. 16:04:07

@Boldeone2: "A revizionizmus, sovinizmus következényeit látjuk: semmit nem szerzett vissza, de százezrek haltak meg miatta"

Na, aztán meséljél, ki (kik) miatt nem szereztük vissza az ezeréves magyar földeket?

Hála a magasságos Jó Istennek, Hitler visszaadta azt, ami ezer éve a magyaroké (pluszban hazatért 3 millió magyar)
aztán jöttek a liberálisok, az a vadbarom Rúzvelt és a még tőle is sokkal hülyébb Csörcsil, aztán a kommunista Sztálinnal karöltve elszedték a magyaroktól azt, ami ezer éve a magyaroké......

MÉRT ÖRÜLJEK ÉN ENNEK A LIBERÁLIS-KOMMUNITA ORSZÁGCSONKÍTÁSNAK?
(azt el bírom képzelni, hogy te ennek tapsikolsz, de én mért örüljek ennek????)

ulpius66 2023.06.22. 16:08:24

Persze, persze tudom Hitler volt a hülye, ahelyett, hogy összefogott volna Sztálinnal és eltaposta volna ezeket a liberális férgeket (Rúzvelt és Csörcsil) A LIBERÁLISOK A KOMMUNISTÁKKAL FOGTAK ÖSSZE!!!!!!!!

AKÁRCSAK NAPJAINKBAN, AZ EGÉSZ EU EGY LIBERÁLIS-KOMMUNISTA SZÖVETSÉG!!!!!!!

KÖSZÖNJÜK, DE MI EBBŐL TALÁN NEM KÉRNÉNK!!!!!!!!

Boldeone2 2023.06.22. 16:10:01

@6.Lenin: Tévedésben vagy, te egy elvakult torz vélemény írsz, aminek semmi köze a valósághoz."

- Először tanulnod kellene! Azt sem tudtad, miben különbözik a német és a magyar választási rendszer, fentebb...
Sekély tudással eleve nem lehetsz egyenlő vitapartner!

Én Nagy Lászlóval jöttem vitázni, mert ő művelt rezsimértelmiségi. Te viszont a határán mozogsz a trollkodásnak!
Írjál valamit ami a saját világképedből következik, azt többre becsülném, mint a folyamatos tagadását a tényeknek!

ulpius66 2023.06.22. 16:11:01

Mink magyarok 1945-1990 között éltünk kommunista elnyomás alatt, majd 1994-98 ... és 2002-2010 között liberál-fasiszta diktatúrában.....

KÖSZÖNJÜK!!! DE EGYIKBŐL SEM KÉRÜNK!!!!!!

ulpius66 2023.06.22. 16:13:55

@Boldeone2:

Sajna Boldikám az van, hogy vadbarom bunkókkal: veled, a teszem-veszemmel még a Laci sem hajlandó vitázni!

FEL KELL HOGY NŐJETEK AHHOZ, HOGY VITAPARTNERNEK TEKINTSEN!

ulpius66 2023.06.22. 16:17:32

MONDJUK ÉN IS KÉTSZER MEGGONDOLOM EZEK UTÁN, HOGY AZ ILYEN ÉSZ ÉS ÉRTELEMNÉLKÜLI VÉGLÉNYEKKEL, MINT TE IS VAGY, LEÁLLJAK-E VITÁZNI.....
(azt a tőled is sokkal hülyébb teszem-veszemet nyilván el sem olvasom....)

VISZONT SOK SIKERT NEKTEK!

JÖVŐRE SAVAZZATOK AZ ISTENETEKRE, A GYURCSÁNYITOKRA!

HAJRÁ!

ulpius66 2023.06.22. 16:23:22

@Boldeone2: "- Először tanulnod kellene! Azt sem tudtad, miben különbözik a német és a magyar választási rendszer."

Na, itt a NAGY ALKALOM!

OKÍTSÁL MÁN KI MINKET, HOGY MENNYIBEN MÁS AZ A RENDSZER, MINT A MAGYAR!
(már a nagy vonalait tekintve.....pl. vesd mán össze a francia, angol, olasz, USA, japán választási rendszerekkel.....)

Előre is köszike a kioktatást!

ulpius66 2023.06.22. 16:28:15

@Boldeone2:

Ha időd fussa elemezd mán azt a kibaszott demokratikus francia választási rendszert is, AHOL A 25-30%-OS TÁMOGATOTTSÁGÚ "NEMZETI FRONT" ÉVTIZEDEKEN KERESZTÜL NEM TUDOTT KÉPVISELŐT KÜLDENI A PARLAMENTBE, MERT UGYAN A MÁSODIK LEGERŐSEBB PÁRT VOLT, DE A MÁSODIK FJORDULÓBAN MINDIG ÖSSZEFOGTAK ELLENE.......

UGYE AZ EGY DEMOKRATIKUS VÁLASZTÁSI RENDSZER, AHOL A 25-30%-OS TÁMOGATOTTSÁGÚ PÁRTNAK EGYETLEN KÉPVISELŐJE SINCS A PARLAMENTBEN???????

ulpius66 2023.06.22. 16:31:59

@Boldeone2:

Boldikám!

Ugye az is kibaszott demokratikus választási rendszer, ahol az egyik elnökjelölt 63 millió szavazatot kap, a másik elnökjelölt 65 millió szavazatot!

A VILÁG LEGTERMÉSZETESEBB DOLGA, HOGY AZ LESZ AZ ELNÖK, AKI 63 MILLIÓ SZAVAZATOT KAPOTT!

LÁSD: USA 2016 VÁLASZTÁS....

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.22. 16:32:58

@ulpius66:

valójában NEM TUD vitázni, ezért ráfogja hogy nem akar.

te idióta, még a laci sem? mintha valami vátesz lenne az a gyengeelméjű hazug KORRUPT patkány

"ukrajna nato csatlakozása kötelező, be kell léptetni az ukránokat a natóba! ami orosz katonai agresszió, az orosz katonai agresszió! ezt el kell ítélni" - 2008 orbán, (ekkor még nem zsarolta meg putyin orbánt, ekkor még nyugatbarát volt, már régóta gyűjtögette a csokrokat az anyagokból. erre is valóak az orosz kémek, meg az orosz kémnők.)

erre hazudta g pont lacikánk nekem a kommentekben, hogy 2008-ban azért mondott ilyet orbán, mert akkor még nem tudta hogy mi erről putyinnak a véleménye ! ! !
a szabadságharcos nemzeti szuverén! érted te ezt? nem tudja már mit hazudjon ez a patkány, hogy a gazdáját védje!

mondjuk te is agyhalott vagy, vagy csak poénból játszod az agyhalott nyuggert?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.22. 16:34:08

@ulpius66:

Asztat sem érdektelen mekknézni, hogy Sminkkiráj Micron hány százaléknyi szavazattal lett köszt. elnök.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.22. 16:37:44

Bocs:

Sminkkiráj Emmanuelle Micron

ulpius66 2023.06.22. 16:52:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Sőt!

Azt is bármibe le merem fogadni, ha Magyarországon véletlenül a ballibsik választást nyernének, ÉS A VÁLASZTÁSI RENDSZERBŐL ADÓDÓAN ŐK LENNÉNEK "TÚLREPREZENTÁLVA" AKKOR NEM AKARNÁK A VÁLASZTÁSI RENDSZERT MEGREFORMÁLNI.......

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.22. 16:53:11

@G. Nagy László: szívesen hozom a Petőfi-verseket, remélem magadra ismertél, mint a talpnyaló kutya. szolga, mint egy gerinctelen hazudós cseléd.

és nem szorulok rá egy hitvány hazaáruló dicséretére. valamit rosszul csinálnék ha pont te dicsérgetnél.
ha kritizálnál a fideszt valóban nehéz választás elé állítana az "élet", de így hogy talpnyaló csicskásuk vagy, azért már mindjárt szebb a 30 ezüsttel. diktatúrában élünk csöpi. 50x kifejtettem már itt hogy miért.

és ne feledd mire ment júdás a 30 ezüstjével.
g. júdás.

"...Eső és hó szakad.

Mi gondunk rá? mienk
A konyha szöglete.
Kegyelmes jó urunk
Helyheztetett ide."

nem foglalkozol te se kritikákkal, a társadalommal. csak a félistened talpnyalásával.
egy szavadat nem hiszem sajnos, a több száz nyílt és becstelen hazugságod után.

ulpius66 2023.06.22. 16:56:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Én azt bírom legjobban, amikor ezek a ballibsi vadbarmok egy 54% kontra 34% ellenében elbukott választás után kormányozni akarnak.......

HA MA LENNÉNEK VÁLASZTÁSOK, AKKOR SOKKAL NAGYOBBAT BUKNÁNAK......

Boldeone2 2023.06.22. 16:57:27

@ulpius66: OKÍTSÁL MÁN KI MINKET, HOGY MENNYIBEN MÁS AZ A RENDSZER, MINT A MAGYAR!'

Már fentebb leírtam, vén demens, hogy többek között mennyiben tér el az amerikai választási rendszer:
- kétkamarás parlament
- független hatalmi ágak
- limitált elnöki hatalom, időben is

Németország: szinte teljesen arányos rendszer, kivonják egymásból az egyéni és a listás eredményt, "túllógó"szavazatok elve

Orbán egy aránytalan választási rendszert teremtett, saját magának. A világon nincs még egy szinte folyamatosan alkotmányozó kormány 2/3 - os kormány . Az EU- ban biztosan nincs

De olyat sem hallottam még, hogy az egyetemeket átadják haveri tulajdonba. Ezt még Putyin sem tenné meg!

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.22. 17:04:58

@6.Lenin:

1
akarnak a magyarok bevándrolókat vagy nem?

2
hirdette a fidesz hogyha magyarországra jössz, nem veheted el a munkánkat, vagy sem? szó nem volt arról hogy akkor ők hoznak be minimum félmillió ázsiait! azt eddig érted?
a másfél-3 millió fideszesből nem midnegyik ilyen fizetett agyhalott mint te. bizony sokan valójában ellenzik a bevándorlókat és a fideszt ezekután árulónak tartják
hogy is írták a fideszben? a bevándorlást most kell megállítani, mert ha letelepdnek akor visszafordíthatatlan problémákat okoznak. ahogy egyéb kisebbségek.

3
leviszi a bérversenyt, vagy nem és jót tesz ez a hazai béreknek?

eddig érted vagy lemaradtál? és én lennék bazmeg a vitaképtelen?
mi faszt nem értesz ezen te idióta?! kihúzod a gyufát te utolsó kis féreg most már. legalább a pofádat ne jártassad már.

Boldeone2 2023.06.22. 17:10:16

A kilencedik alkotmánymódosítással a Fidesz rendelkezett a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról is, az Alaptörvényben. Amely szerint a vagyonkezelő alapítványok által kezelt pénz már az Alaptörvény szerint sem lesz közpénz.

Lényegében fideszes haverok gyakorolják ezután a tulajdonosi jogokat ...
Mi ez, ha nem a közvagyon történelmi mértékű meglopása??

A Fidesz 2/3 lényegében azt ír be a tákolmányba, amit akar ...

6.Lenin 2023.06.22. 17:13:05

@Boldeone2:

Tényeket ti sose írtok, hanem leírjátok a torz véleményeteket, mint egyetlen igazságot.
nincs min vitáznunk. A véleményedhez jogod van, de annak semmi köze a valósághoz.

6.Lenin 2023.06.22. 17:20:18

@tesz vesz II:

1 akarnak a magyarok bevándorlókat? Igen, akiket ők választanak ki. kényszerből , nem.
2 nem veszik el a munkánkat mert arra a helyre nincs magyar jelentkező.
3 bérverseny a halott fenekén a csók. Megegyezés kérdése a munkáltatóval, elfogadod van munkád, nem akkor meg nem lesz.

Te 1xű dolgokat képtelen vagy értelmezni, menj szakorvoshoz.

Boldeone2 2023.06.22. 17:23:17

@6.Lenin: Már megint hülyeségeket beszélsz! Én MINDIG tényekkel támasztom alá a saját véleményet, veled ellentétben

Amit pl a magyar választási rendszerről írtam, az ( is ) teljesen tényszerű!

Emlékezzünk csak vissza:
- több egyéni hely, kevesebb listás , aránytalabb véderedmény főleg a győzteskompenzációval
- második forduló eltörlése- nem lehet másodlagos preferencia
- új körzethatárok kijelölése városhoz kistelpülesek hozzácsapása, stb
-Kamupártok támogatása
-Lex Volner

Orbán minden eszközzel a saját pártállami rezsimje megrősítésén dolgozik , ez a cáfolhatalan igazság!

Boldeone2 2023.06.22. 17:32:44

@6.Lenin: A lényeg: Orbán alkotmánymódosítások tucatjaival, ha nem lassan százaival építette fel a " választási hibrid rezsimet"

Egyetlen intézkedése nem volt még, ami a konszolidáció irányába hatna, mondjuk két ellenzéki arcot bevenni a médiatanácsba, bábnak, vagy egy héten egy óra műsoridőt kapna az ellenzék, stb...Semmi nincs!

Ezzel szemben háborút folytat a demokratikus oldal ellen, minden fronton.

Ezermilliárdos NER - nagytőkés gépezet, maga az állam áll mögötte, egy államrezsim, így tudta kiépíteni az abszolút hatalmat

6.Lenin 2023.06.22. 17:37:26

@Boldeone2:

Sehol a világon nincs olyan választási rendszer ahol a HÜLYÉKNEK KELL nyerni. ti meg ilyet szeretnétek.
Meg kell győzni a választókat, hogy jobbak vagytok , mint a jelenlegiek. Ez ilyen 1xű dolog.
Van rá példa az ellenzéki oldalon is.

mi köze egy vágyálomnak a tényekhez?

Mi neked abban érthetetlen, hogy Orbán a saját munkájának a sikeréért dolgozik? több, mint 3 millióan támogatják ebben. Én is.
.Te miért dolgozol? Nem a saját sikeres életedért?

Te másokban a hibákat keresed, de a saját hibáidat képtelen vagy felismerni. Ilyenekről tök értelmetlen "vitázni" A te hibáidat neked kéne felismerned, és kijavítanod.. ilyen 1xű dolgokat képtelen vagy felismerni.

Boldeone2 2023.06.22. 17:38:32

@6.Lenin: akarnak a magyarok bevándorlókat? Igen, akiket ők választanak ki. kényszerből , nem"

Miért, akik most - eddig jöttek, Te választottad ki? Ennyire nem lehetsz elvakult!

Orbán a migráns-témát hisztériakeltésre használja. Miközben minden migráns átjut előbb-utóbb a magyar határon, lényegében

Boldeone2 2023.06.22. 17:43:29

@6.Lenin: Mi neked abban érthetetlen, hogy Orbán a saját munkájának a sikeréért dolgozik? több, mint 3 millióan támogatják ebben."

- Ez marhaság! Egy kormányfőnek a közjóért kellene dolgozni, nem pedig saját hatalmának a bebetonozásáért! Ő is csak egy közszolga kellene hogy legyen, nem pedig egy tekintélyelvű vezető

Hitlernek is óriasi tömegbázisa volt, attól még az őket támogató csőcselék nagyot tévedett!

A tömegek léte - önmagában - nem legitimál egy rendszert

Itt azért van 2 millió ember legalább aki úgy érzi nincs demokrácia !

6.Lenin 2023.06.22. 17:44:42

@Boldeone2:

Láttam 1-2 ellenzékit akit behívtak az M1-be, HirTV-be. 5 perc után átkapcsoltam valamelyik gyerek csatornára.
Gondolod, hogy érdekelne valakikeket?Ott az ATV, RTL, ha valakit érdekelne, vagy a neten tele van már egyéni videó csatornákkal. Nézd meg alattuk a nézőszámot.

Nézd meg a pártok támogatottságát. Ott vannak a tények.

Boldeone2 2023.06.22. 17:45:52

@6.Lenin: Ez már egy ötéves felmérés. Azóta csak rosszabb lett minden :

24.hu/belfold/2018/09/20/demokracia-magyarorszag-fidesz-ner/

Boldeone2 2023.06.22. 17:47:30

@6.Lenin: 444.hu/2022/09/15/europa-nagy-resze-szerint-magyarorszagon-mar-nincs-demokracia

Ez a valóság, nyilvánvaló, hogy ti éltek álomvilágban!

Ez nem demokrácia

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.22. 17:48:16

@6.Lenin:

"Sehol a világon nincs olyan választási rendszer ahol a HÜLYÉKNEK KELL nyerni."

Már hogyne lenne! Az ellenzék nedves álmaiban.

6.Lenin 2023.06.22. 17:49:06

@Boldeone2:

"Itt azért van 2 millió ember legalább aki úgy érzi nincs demokrácia !" + 3 millió bizonytalan.
, van lehetőség nyerni a Fidesz ellen.
egyszerű a megoldás, jobbat kell a jelenleginél kínálni, hiteles emberekkel. Nézd meg a pártok támogatottságát 90-2023-ig. Sok minden kiderülne, ha gondolkodnál is.

Boldeone2 2023.06.22. 17:51:05

@6.Lenin: Láttam 1-2 ellenzékit akit behívtak az M1-be, HirTV-be. 5 perc után átkapcsoltam valamelyik gyerek csatornára.
Gondolod, hogy érdekelne valakikeket?"

- Miért, Deák Dani hszigságai érdekelnek valakit ? Mégis leadják, kötelezően

Nézd meg a pártok támogatottságát. Ott vannak a tények."

- Minden demokratikus államban többé-kevésbé kiegyensúlyozott pártrendszer van, a partállami rezsimekben van az, ami nálunk
United Russia, pl...nincs szinte ellenzék.
Megcsinálták, mint Orbán

6.Lenin 2023.06.22. 17:53:22

@Boldeone2:

444-et mint hivatalos forrást idézni már bűncselekmény a tisztességes vita ellen.

Jó , hogy nem Ursulától idéztél valamit korrupciós ügyben. Vagy az EP-től jogállamiságból, tele fizetett ügynökökkel.

Ezt már sértésként is kezelhetném, de elnéző vagyok veled szemben.

Boldeone2 2023.06.22. 17:54:16

@6.Lenin: van lehetőség nyerni a Fidesz ellen.
egyszerű a megoldás, jobbat kell a jelenleginél kínálni, hiteles emberekkel"

- Épp az, hogy az emberek is úgy vélik, hogy NINCS lehetőség! Olvasd már a linkelt oldalakat
De, itt is kb 100 -szor leírtam már miért NINCS lehetőség

6.Lenin 2023.06.22. 17:56:27

@Boldeone2:

"- Minden demokratikus államban többé-kevésbé kiegyensúlyozott pártrendszer van, a partállami rezsimekben van az, ami nálunk
United Russia, pl...nincs szinte ellenzék.
Megcsinálták, mint Orbán"

Végre már te írtál elfogadható indokot arra, hogy téged nem szabad komolyan venni.

Boldeone2 2023.06.22. 17:56:40

@6.Lenin: Hagyjuk már a kamu marhaságokat! Az EU- ban liberális jogállamok vannak, a bíróság működik, a hatalmi ágak elválasztva, plurális a rendszer

Mint látod , ott kormányok jönnek- mennek

Orbán a magyar diktátor az örök!

Boldeone2 2023.06.22. 17:58:41

@6.Lenin: Látom, kifogytál az érvekből! Eddig nagyjából semmit nem mondtál! Az orbáni , ezerszer cáfolt facsságokat ismételgeted!

6.Lenin 2023.06.22. 19:42:36

@Boldeone2:

Már ne haragudj, de nincs kedvem marhaságokkal foglalkozni egész nap.
Te leírod az elfogult véleményed, és ragaszkodsz is hozzá annak ellenére, hogy semmi köze a valósághoz.
Én ebben nem látok semmi érdekességet a számomra. Túlságosan elfogult vagy. nincs ebben semmi, hiszen nem vagy egyedül, de számomra érdektelen, nem tudok semmi új dolgot kihámozni belőle.

Ha Orbán diktátor lenne kussolnál, mint szar a fűben. Miért is kéne a diktátor játszania?
annyi ember elfogadja, hogy a győzelme hosszútávra biztosítva.
Írtam már, hogy nézd meg a pártok támogatottságát. Sok mindenre magyarázatot adhat.

Én a következő sorrendben szoktam olvasni a neten lévő hírcsatornákat:

Index, telex, ATV, Origo, hír tv a többit ritkán, vagy soha. Tv-k közül pedig csak az M1, Hír tv-t, néha belenézek az ATV 1-2 műsorába. Semmi más. Sőt még ez is sokk, főleg az utóbbi.

Igaz, én más szempontok szerint nézem a világot. Soha nem a felszínt nézem, hanem ami mögötte lehet. Az emberekből éltem, tehát nekem az volt a jó, ha mindenki gazdag, nem ismerem az irigységet sem. Tiszteltem azokat is a tudásukért akikkel esetleg sok mindenben más volt a véleményünk. Nyilván sok infót nem ismerhetek az Orbán döntéseinél, de a nagyjával egyetértek, vagy megértem annak ellenére, hogy én esetleg néhány dolgot másként próbálnák megoldani.

mivel a munkám során sokezer ember véleményét ismertem meg, elmúlt az bennem, hogy szeretném megváltoztatni őket. Sikertelen kísérlet volt akkor is, amikor önk. képviselő voltam.
Még akkor az irigység volt a fő motiváció sokaknál, ha ő lett a vesztes fél, de ha sikerült neki rosszat okoznia egy sikeresnek mondható embernek, akkor boldog volt tőle. Nem is kevesen vannak ilyenek, és mindenhol, minden településen, más országokban is. Boldog lesz, ha másoknak kárt okozhat.
Itt is találkozhatsz ilyenekkel. Nem is kevéssel.

Az is kívánna egy hosszabb időt ha fel szeretném sorolni a nyugati országok korrupt politikusait. De ez mindenhol máshol az ő ügyük. Oldják meg ők.

De elég viccesnek tartom, ha egy koszfészket irányító szerencsétlen putyinozik, vagy a kínai elnököt ekézi (1,5 milliárd lakóssal). Vagy egy gazember tolvajozik.

Remélem megérted a veled való társalgás értelmetlenségét.

ulpius66 2023.06.22. 19:54:08

@6.Lenin:

VI. Lenyin!

Mind e mellett a Boldit az frusztrálja, hogy te is, meg én is (magamról, és a családomról tudom) sikeres, gazdag, boldog ember vagy....

Míg Boldi egy savanyú szarjankó, akinek még a szar is keserű.....
(persze a Boldi még kibaszottul írigy is.... mindenre és mindenkire...a saját impotenciájáért is Orbánt teszi felelőssé....
teljesen nyilvánvalóan soha senki sem fogja meggyőzni, hogy nincs igaza, mert az igaza teljes tudatában van....)

Boldi egy tipikus ballibsi: buta, lusta, tudatlan, de az egója az egekben... és rajta kívül természetesen mindenki hülye...

Boldeone2 2023.06.22. 19:55:42

@6.Lenin: Már ne haragudj, de nincs kedvem marhaságokkal foglalkozni egész nap."

- Nekem sem. Én a rezsimértelmiséggel jöttem ide vitatkozni, te nem vagy az!
Te szólítottál meg, nem én téged, először! A trollság határán mozogsz folyamatosan, ennek ellenére megválaszoltam neked. Te valós érveket nem tudtál felhozni, de súlyos tárgyi tévedésekről adtál számot !

Az EU parlamenti kimondta , hogy Magyarország hibrid választasi rezsim. Nincs olyan politológia tanulmány a világon amely teljes demokraciának tartaná az Orbán - rendszert !

Ezt még maguk a fideszesek is beismerik!

Akkor , miről akarsz vitázni??? Tényszerűen bebizonyítható, hogy ez színtiszta államparti rezsim! Nem teljes értékű demokrácia !

alöksz róz 2023.06.22. 20:00:12

@Boldeone2: "Az EU parlamenti kimondta , hogy Magyarország hibrid választasi rezsim. Nincs olyan politológia tanulmány a világon amely teljes demokraciának tartaná az Orbán - rendszert !" - attól hogy valamit kimondott egy ballipsi bizottság vagy párttitkár, az még nem biztos hogy igaz

Boldeone2 2023.06.22. 20:00:25

@6.Lenin: hvg.hu/itthon/20200422_Mar_a_fideszesek_tobbsege_is_ugy_gondolja_Orban_nem_levalthato

Maguk a fideszesek sem hiszik el, hogy demokrácia van. Sőt, sokan éppen azt mondják - nézd meg a Birca blogot - hogy nem is kell demokrácia !

Orbán kimagyarázta rendszerét: "illiberális demokrácia ", ami eleve Oximoron ...
Orbán azt is mondta, hogy nem kell "a fékek és ellensúlyok..."

Boldeone2 2023.06.22. 20:03:22

@alöksz róz: attól hogy valamit kimondott egy ballipsi bizottság vagy párttitkár, az még nem biztos hogy igaz"

- De az ellenkezője sem. Éppen elég annyi, ha 2 millió ember nem érzi, hogy demokrácia van!

Nekem nem a jobboldalisággal van bajom, hanem a konzervativizmus mögé bújtatott egypárti rezsimnel, Orbán egyeduralmával

6.Lenin 2023.06.22. 20:06:45

@Boldeone2:

Lehet, hogy te ide azért jöttél, igazold a téveszméidet (megnyugodhatsz, minden az). Én meg azért, hogy megismerjem az olyanoknak, mint te is vagy a gondolkodás módját, mi mozgathatja. Sok ezer esetből kialakítható néhány csoport. Nincs olyan sok.
Az egyes csoportokra ráhúzható bizonyos rájuk jellemző tulajdonság is. Én ezt próbálom igazolni. Néha provokálni is kell, de szerintem névtelen felületen belefér.

mit értesz te teljes értékű demokrácián?

www.youtube.com/results?search_query=philadelphia+kensington+avenue

De minden országból lehetne hasonló videókat készíteni.

Boldeone2 2023.06.22. 20:09:30

@6.Lenin: De elég viccesnek tartom, ha egy koszfészket irányító szerencsétlen putyinozik, vagy a kínai elnököt ekézi (1,5 milliárd lakóssal). Vagy egy gazember tolvajozik."

Mi a vicces benne? A tények azok, hogy Putyin egy volt KGB- ügynök, egy diktátor, egy tömeggyilkos. Hszi Csin Ping egy ócska, korrupt kommunista, aki miatt szintén rengetegen haltak meg

Mindkét állam totalitárius, elnyomó. Ők a két legnagyobb ellenségei a világnak, tehát teljesen jogos a kemény kritika velük szemben !

Boldeone2 2023.06.22. 20:13:33

@6.Lenin: Lehet, hogy te ide azért jöttél, igazold a téveszméidet (megnyugodhatsz, minden az). "

Nem. Téveszméid neked vannak, az orbánista demagógiát böfögöd csak vissza, kritikátlanul! Én viszont önálló téziseket írok, veled ellentétben!

Boldeone2 2023.06.22. 20:29:42

@6.Lenin: Én ezt próbálom igazolni. Néha provokálni is kell, de szerintem névtelen felületen belefér.
mit értesz te teljes értékű demokrácián?"

- Te csak egy dolgot igazoltál: fogalmad nincs a politikáról ( lásd korábban német választasi rendszer )

Leírom neked mi a modern demokrácia lényege, szerintem

A pártok egyenlő versenyén!!! és váltógazdálkodásán alapuló politikai rendszer! A kormány közfeladatot lát el, legyen könnyen elszámoltatható, számonkérhető. Ezért legyenek a hatalmi ágak jól elválasztva. Legyen civil kontroll ciklus közben is.
Legyen kiegyensúlyozott, valódi plurális pártrendszer . Az Alkotmány fékeket emeljen a kormánynak. Legyen minél arányosabb a választási rendszer, mindenki szava ugyanannyit érjen!
Legyen megfelelő védelme a kisebbségnek, a demokrácia modern értelmezése nem a többség uralma, hanem konszenzusos érdekegyensúly a különböző társadalmi csoportok között!
Legyen működő civil szféra, autonóm, decentralizált társadalom, ahol az individuális szabadságjogok érvényesülnek, nem pedig a központi hatalom ukázai.

6.Lenin 2023.06.22. 20:35:07

@Boldeone2:

Mi a vicces? Hasonlítsd össze Oroszország és Bp nagyságát lakósainak számát, összetételét Melyikben könnyebb rendet tartani? Ki képes erre?

Boldeone2 2023.06.22. 20:36:53

Orbán politikai rendszere nem teljes demokrácia, hanem legjobb esetben is egy beteg demokrácia, de közel áll a hibrid rezsimhez, sőt, ma már inkább hibrid választási autokráciának tekinthető, amit kimondott az EU parlament elsöprő többsége

A magyar társadalom jelentős része is így véli

Nulla a rezsim konszolidációja, nulla ...Fokról, fokra épül ki az elnyomás, ami már valóban nem túlzó kifejezés
Az egészségügyi dolgozók és a tanárok is jogfosztó státuszt kaptak

6.Lenin 2023.06.22. 20:40:42

@Boldeone2:
Tudod milyen régen jártam óvodába? Ne gyere már ilyen marhaságokkal.
Néha vannak valamilyen tüntetések is, és összeverik a boldog német polgárokat.
Ja és gondolod, hogy mindenkiben nyomtalanul elmúltak a fasiszta, náci eszmék, netán a kommunista agyrém is?
Nincsenek korrupt politikusok? A kis hamburgi mitugrász kicsoda?
Már többször kérdeztem, te még óvodás vagy?

6.Lenin 2023.06.22. 20:53:37

@Boldeone2:

Nézd, nekem a véleményeddel tulajdonképpen már semmi bajom. A kiváltó okokat nyilván lehet alátámasztani más tulajdonságaiddal is. De ezek érdektelenek számomra.
Nem szeretnélek meggyőzni semmiről sem, reménytelen is lenne minden kísérlet.
Viszont a véleményedből nem tanultam semmi újdonságot . 12 egy tucat. Te vagy a vesztes ágon jelenleg. Talán még néhány évet várnod kell, hogy némi örömed is legyen a politikai nézeteid kapcsán. Aztán rövid időn belül ismét a vesztesek közt fogod magad találni.
Mindez a te életed.

alöksz róz 2023.06.22. 21:01:02

@Boldeone2: "- De az ellenkezője sem." - tényleg nem biztos, hogy nem igaz. csak nagyon valószínű.

Boldeone2 2023.06.22. 21:03:37

@6.Lenin: Néha vannak valamilyen tüntetések is, és összeverik a boldog német polgárokat."

Hagyjuk már baromságokat! Németország teljes demokrácia! Sehol a világon nem lesz olyan ember , aki mást gondol ( pár agyhalott magyar birkát kivéve )
A magyar rendőrök 16 éves gyermekeket adjusztáltak a budai várban, akkor miről beszélsz ember!?

Németország plurális demokrácia, ami megkérdőjelezhetetlen! Arányos a választási rendszer, koala kormányok vannak, nem egypárti rezsim !

alöksz róz 2023.06.22. 21:04:59

@Boldeone2: mondd ki mit akarsz:
kötelező legyen mindenkinek rátok szavazni.

hibrideknek is csinálnál bizottságot?
kötelező lenne rájuk is szavazni, meg hagyni hogy megrontsák az óvodásokat.
mert ezt nevezed demokráciának.

Boldeone2 2023.06.22. 21:09:49

@6.Lenin: Nem szeretnélek meggyőzni semmiről sem, reménytelen is lenne minden kísérlet.
Viszont a véleményedből nem tanultam semmi újdonságot"

- Akkor minek vitatkozol órák óta, vagy csak trollkodsz! Nem írtál semmit ezen idő alatt. Nulla a teljesítményed!

Te vagy a vesztes ágon jelenleg."

- Vesztes ágon nem vagyok. Szerencsére nem Orbántól függök anyagilag, de ti csak szopjátok a NER- burzsázia facát! Cselédek vagytok!

Boldeone2 2023.06.22. 21:14:24

@alöksz róz: tényleg nem biztos, hogy nem igaz. csak nagyon valószínű."

- Mitől valószínű? Mert te azt gondolod téveszmékkel motiválva ?

Nyisd ki a szemed ember: szinte mindenhol a rezsim emberei vannak, döntenek: egyetemek, kórházak, kultúra, sport
Csak párthű ember kerülhet pozícióba !

Boldeone2 2023.06.22. 21:18:41

@alöksz róz: rtl.hu/kultura/2023/06/09/ifj-harangozo-gyula-balettmester-kilepes-operahaz-rost-andrea-kesselyak-gergely-okovacs-szilveszter

Mindig a rezsim szava dönt, hiába akar mást egy adott mikroközösség. Ez a diktatúra valódi lényege, azon túl, hogy Orbánt nem lehet leváltani: a kormány beleköp az életedbe

De, ez mindenhol így van: politikai komisszárok döntek mindenhol, mindenről!

Ezek megint cáfolhatatlan tények

ulpius66 2023.06.22. 21:22:02

@Boldeone2: "Németország plurális demokrácia, ami megkérdőjelezhetetlen! Arányos a választási rendszer, koala kormányok vannak, nem egypárti rezsim !"

HÁT AKKOR BIZONY A 14 MILLIÓS BAJORORSZÁGBAN TOMBOL A FASIZMUS!!!!!

MERT OTTAN 1946 ÓTA MINDIG, MINDIG, DE MINDIG A CSU KORMÁNYOZ!!!!!
( na jó, 1954-57 között a szocik kormányoztak......)

Szóval akkora diktatúra van a 14 milliós Bajorországban, hogy ottan mindig a CSU nyer...... és hol koalában, de legtöbbször egyedül kormányoz......

HA DIKTATÚRA AZ ORBÁN RENDSZER, AKKOR HÁROMSZOR AKKORA DIKTATÚRA VAN BAJORORSZÁGBAN!!!!!!!
(egyebekben a Fidesz is mindig koalában kormányzott.....)

ulpius66 2023.06.22. 22:22:26

"Kétmilliárd forintos uniós forrást nyert el Budapest"

Kétmilliárd forint összegű közvetlen európai uniós forrást nyert el Budapest lakhatási programra – közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel."

De jó!

Bármibe le merem fogadni, hogy két hét alatt az egészet ellopja Kamugeri és bűnbandája!

Ha egy év alatt 120 milliárdot loptak el, ez a kétmilliárd is menni fog.....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.22. 23:19:21

@ulpius66:

"Ha egy év alatt 120 milliárdot loptak el, ez a kétmilliárd is menni fog....."

Fel se fog tűnni: kerekítési hiba.

2023.06.23. 01:19:47

@6.Lenin:
Ezer milliárdokat juttatnak az Orbán kormánynak érdekből... érted egy szemét minősített országnak a hitelezők szerint.... azért adják mert tudják Orbán nekik dolgozik..... látom nem érted....

2023.06.23. 05:16:58

@6.Lenin:

Értem, a kommunisták alatt is hasonló volt a helyzet... Igaz csak egy Hofi volt.

Milyen jó emberek voltak a kommunisták, bevezették a villanyt, utakat, iskolákat építettek....
És bizonyos NER vagy elv társak egyenlőbbek voltak mint mások....

Vagy elkezdesz te is relativizálást folytatni, mert az nem úgy volt....

Aztán mindjárt jön a hazafias front, mert ugye aki összeszerelő uzemmé szorvaszt, az hazafi, aki úgy osztogat, hogy lassan finanszirozhatatlan lesz az ország az hazafi, aki a haveroknak osztogatja a lopott szajret az hazafi, míg a kommunisták akik kiemelte az országot a feudális rendszerből az áruló, a választások után a Bokros egy áruló, hiszen egy finanszírozható országot akart létrehozni, sőt ezzel meg akart szabadulni a külső függőségektől, na nála nagyobb hazaáruló nincs....

Vagyis a tolvaj, külső érdekeknek engedelmeskedő az a hazafi.

Látszik is az országon na!

alöksz róz 2023.06.23. 08:00:56

@Boldeone2: "- Mitől valószínű? Mert te azt gondolod téveszmékkel motiválva ?" - nem, arra alapozva, hogy a hazugság halmazában nagy valószínűséggel hazugságokat lehet találni

alöksz róz 2023.06.23. 08:04:47

@Boldeone2: a tény: nem tudjátok orbánt leváltani, mert nem kérnek belőletek az emberek.
a ti következtetésetek: orbánt nem lehet leváltani, mert diktatúra van.

a javaslatod: ne lehessen rá szavazni, hanem kötelező legyen rátok szavazni?

alöksz róz 2023.06.23. 08:11:48

@Boldeone2: hát ez tök jó, ez mind teljesül.

na ez talán nem teljesül: Legyen civil kontroll ciklus közben is.
de hát ez nem is baj, a demokráciának nem feltétele a soros-kontroll.

alöksz róz 2023.06.23. 08:24:54

@kiskutyafule: "Bokros egy áruló, hiszen egy finanszírozható országot akart létrehozni, sőt ezzel meg akart szabadulni a külső függőségektől" - ez súlyos tévedés, bokros nem akart megszabadulni a külső függőségektől.
ez volt a nyilvánosan deklarált célja az akkori mszp-szdsz kormánynak: egy minden saját tulajdonú vagyonától és vállalatától megfosztott, külföldi cégek üzemeltetésével finanszírozott, szegény emberek által lakott olcsó munkaerő országa.
(és ehhez találták meg bokrost, mert békesivel összevesztek)

alöksz róz 2023.06.23. 08:28:17

@alöksz róz: ezt az olcsó munkaerő országát kifejezetten sokszor leírták, mondván az nekünk nagyon jó lesz.

hogy minden külföldi cégeké legyen, azt ha jól emlékszem úgy próbálták eladni a népnek, hogy az csak úgy tud hatékonyan működni.

alöksz róz 2023.06.23. 08:32:45

@alöksz róz: szóval az a fejlődés egyetlen lehetséges útja, ha mindent elkótyavetyélünk a külföldi tőkének és csórók leszünk meg olcsók, akkor majd idejönnek, sokat befektetnek, tehát fejlett és gazdag ország leszünk.

na, bejött? :-)

2023.06.23. 08:49:12

@alöksz róz:
Be ám az összes összeszerelő üzem külföldi kézben van... Az MSZP szellem tovább él.

2023.06.23. 08:50:01

@alöksz róz:
Az állam háztartási hiány konszolidációja haza árulás!!!!

6.Lenin 2023.06.23. 09:39:49

@Boldeone2:

"- Vesztes ágon nem vagyok. Szerencsére nem Orbántól függök anyagilag, de ti csak szopjátok a NER- burzsázia facát! Cselédek vagytok!"

DE, ha sikeres lennél nem írnál olyasmiket, amit írsz. Még bizonyítod is.

6.Lenin 2023.06.23. 09:45:07

@Boldeone2:

Én Pintér helyében behívnék , német os francia rendőröket. a sok libsi érezze, ha demokraták verik őket.
Mikor siklott valami félre nálad?

6.Lenin 2023.06.23. 10:00:57

Drága Haladó Honfitársaim!

Mindentudóként 14 éve a szopóágon lenni nem lehet egy kellemes érzés, tök megértelek benneteket.
Próbáltatok azon gondolkodni, hogy mi lehet olyan nehéz abban, hogy jobbat kínáljatok a választóknak?
Mégse ti lennétek a világon a legokosabbak? Mondjuk én erre gondolok a hozzászólásaitokat olvasva. De ezen lehetne változtatni, szerintem. Miért nem próbálkoztok?

Boldeone2 2023.06.23. 10:01:43

@6.Lenin: DE, ha sikeres lennél nem írnál olyasmiket, amit írsz. Még bizonyítod is."

- Azt bizonyítottam, hogy tudatlan vagy. Téveszmék foglya. A kritikátlan orbáni demagógiát böfögöt vissza! Rádaásul az elnyomó rezsimekkel, tömeggyilkosokkal szimpatizálsz. Tipikus vaskalapos, retardált Orbánista!

Boldeone2 2023.06.23. 10:05:37

@alöksz róz: na ez talán nem teljesül: Legyen civil kontroll ciklus közben is.
de hát ez nem is baj, a demokráciának nem feltétele a soros-kontroll."

- Hol van itt Soros- kontroll? A Cöf millirdos magyar közpénzeket akvirál, a Megafing központ is, ők a kormány láncos kutyái, nem valódi civilek
Legyen minél több SOROS támogatás, az legalább nem a magyar adófizetőktől ellopott pénz!

alöksz róz 2023.06.23. 10:07:58

@kiskutyafule: és még be akarjátok mellé hozni hogy a minimálbér adómentes legyen.
tényleg nincs az a helyzet, amin ne bírnátok még rontani

Boldeone2 2023.06.23. 10:11:47

@alöksz róz: a tény: nem tudjátok orbánt leváltani, mert nem kérnek belőletek az emberek."

Putyint, Erdogánt meg a többi diktátort sem tudják leváltani, Orbánt sem. A társadalom jelentős része is úgy gondolja, hogy Orbánt nem lehet választáson leváltani, ergo ez nem demokrácia
Ezt az EU parlament közel 70% is - köztük a néppárti képviselők is - kimondta, hogy az Orbán rezsim: hibrid választási autokrácia

Orbán barátai is elnyomók, gyilkosok. Szaladt Erdogánhoz rögtön ünnepelni , megválasztasa után

alöksz róz 2023.06.23. 10:12:21

@Boldeone2: azok független és objektív, valódi civil szervezetek.
az igazi demokráciában támogatja az ilyeneket a parlament meg a kormány.
csináljatok ti is olyat ha valódi civilek vagytok, azokat is támogatni fogják.

alöksz róz 2023.06.23. 10:15:41

@Boldeone2: "Ezt az EU parlament közel 70% is - köztük a néppárti képviselők is - kimondta" - tökmindegy mit mondott ki az eu parlament, attól hogy kimondott valamit egy ballippsi bizottság, még nem biztos hogy igaz :-)

Boldeone2 2023.06.23. 10:16:24

@alöksz róz: azok független és objektív, valódi civil szervezetek.
az igazi demokráciában támogatja az ilyeneket a parlament meg a kormány."/

Mi , a megatroll központ ????? Kizarólag elnyomó rezsimekben van ilyen. Sem sem Merkel, sem Macron, senki mögött nem volt ilyen szerveződés soha

Magyar abszurd a köbön!

alöksz róz 2023.06.23. 10:17:42

@Boldeone2: na ez az
te a verdiktet mondod, én meg a tényeket.

Boldeone2 2023.06.23. 10:17:54

@alöksz róz: attól hogy kimondott valamit egy ballippsi bizottság, még nem biztos hogy igaz :-)

Baromságokat beszélsz! Orbánt a Néppartból is kirakták, vagyis a mérsékelt jobbolalról
Néppartiak is szavaztak róla

Boldeone2 2023.06.23. 10:19:45

@alöksz róz: én meg a tényeket"

Nem , te az orbáni hazugságokat mondod! Verdictet az mondhat ki, akinek joga van hozzá. Az EU- parlament, vagy a bíróság, ők még elítéltek

6.Lenin 2023.06.23. 10:21:44

@Boldeone2:

"- Azt bizonyítottam, hogy tudatlan vagy. Téveszmék foglya. A kritikátlan orbáni demagógiát böfögöt vissza! Rádaásul az elnyomó rezsimekkel, tömeggyilkosokkal szimpatizálsz. Tipikus vaskalapos, retardált Orbánista!"

Eddig én csak annyit írtam, hogy Orbánt támogatom, mert ma Mo-on nincs jobb. az ellenzék - szerintem-rendkívül alacsony szinten van.
Ebből mit cáfoltál? az idézett szöveged is egy hülyeség gyűjtemény, minden alap nélkül.

a tömeggyilkosokkal kapcsolatban, sehol nem dicsértem az amerikai elnökök, vagy a nyugati politikusok hadát (gyarmatosítók) Ez is hamis szöveg nálad.

Boldeone2 2023.06.23. 10:31:34

@6.Lenin: Eddig én csak annyit írtam, hogy Orbánt támogatom, mert ma Mo-on nincs jobb. az ellenzék - szerintem-rendkívül alacsony szinten van.
Ebből mit cáfoltál? az idézett szöveged is egy hülyeség gyűjtemény, minden alap nélkül."

- Baromságokat beszélsz! Te próbáltad cáfolni az Orbán - kritikámat, nem sikerült. Azt is leírtam, pontokba szedve, hogy mit kellene csinálni
Ki beszélt most az ellenzékről??? Az Orbán - rezsimről van szó ember, amely egy elnyomó rezsim! Nézd már meg , hogy milyen a helyzete az ellenzéknek pl Oroszországban, ott is hasonlóan gyenge
Magyarországon mindenki gyenge lesz, mert mihelyst valaki elkezd valamit, rögtön rávetül a százmiliádokból fenntartott, karaktergyilkos kormánysajtó

Vagy: jön a törvény ereje. Mi lett a " varosháza ügyből"??? Nagyjából semmi...mert nem történt semmi, csak a titkosszolgálatok és az index bevonasával zajló lejarató kampány volt Karigeri ellen

Boldeone2 2023.06.23. 10:34:27

@6.Lenin: a tömeggyilkosokkal kapcsolatban, sehol nem dicsértem az amerikai elnökök, vagy a nyugati politikusok hadát (gyarmatosítók) Ez is hamis szöveg nálad."

Ez is mutatja, milyen agymosott nézeteid vannak! Nem a nyugati politikusok, hanem elnyomó kedvenced, Putler és támogatói miatt halnak meg a legtöbben a világban!

Boldeone2 2023.06.23. 10:36:10

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Összegyültek az orbánista trollok....
Lecsökkent a blog színvonala ....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.06.23. 10:38:26

@Boldeone2: Gyönyörűen lemennek kutyába a gazdáik kedvéért!

6.Lenin 2023.06.23. 10:39:26

@Boldeone2:

Na utoljára leírom neked.
Egy elfogult vélemény nem lesz tény, még akkor sem, ha te írod le, csak egy elfogult téves vélemény marad.
Tényként hivatkozol mások elfogult véleményére is, de azok se lesznek tények soha sem.
szerintem a politika lényegét sem érted.

Miért kellett volna a véleményedet cáfolnom? jogod van hozzá, még akkor is ha marhaságot tartalmaz. Tényeket, elveket lenne értelme cáfolni, de olyanokat meg nem írsz.

6.Lenin 2023.06.23. 10:41:49

@Boldeone2:

Ez jó, pont az ilyen seggfejektől vársz valami színvonalat, mint ez a macesz tigris? Most tényleg lejárattad magad előttem véglegesen.

Boldeone2 2023.06.23. 10:42:13

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ....és Orbánt nem érheti kritika ...

Az Orbán - család összes tagja, a haverjai millirdos állami közforrásokat akvirálnak, az rendben van. Nem ügy. Nyíltan osztogatják a közpénzeket egymásnak
Matolcsy a fiának, Orbán az apjának, a vejének, testvérének, a lányának....

Boldeone2 2023.06.23. 10:50:06

@6.Lenin: Miért kellett volna a véleményedet cáfolnom? jogod van hozzá, még akkor is ha marhaságot tartalmaz. Tényeket, elveket lenne értelme cáfolni, de olyanokat meg nem írsz."

- Tehát nem tudtad megcáfolni. Elismerted. Tényeket és elveket írok, demens troll! Keresd vissza fentebb: TÖBBSZÖR leírtam fentebb, hogy MILYEN elvek szerint kellene atalakítani a politikai rendszert !

Tényként hivatkozol mások elfogult véleményére is, de azok se lesznek tények soha "

Az EU parlament kimondta és az EU bíróság is, vagyis azok jobb eséllyel lesznek tények , mint egy kis tudatlan orbánista téveszméi!

Boldeone2 2023.06.23. 10:57:19

@6.Lenin: Azt hazudtad, demens, hogy nem írok elveket, holott szinte csak elvekről írok...
Akkor leírom újra neked, mert a te korodban már rosszul működik a memóriád!

"mi lehetne a " kiindulási alapja " egy új, konszenzuális demokráciának. Kb. ezek:

- teljesen arányos választási rendszer, vagy sokkal arányosabb mint a mostani
- ne lehessen 2/3- al alkotmányozni+ népszavazás+ új népszavazási törvény
-csak konszenzusos lehet a közjogi méltóságok megválasztása
- a pártok szigorú kitiltása az állami szférák bizonyos területeiről- egyetemek visszavétele
- A médiatanácsot megszüntetni
- Szabott ellenzéki műsoridő a köztv - ben
- A közforrások feletti teljes civil kontroll, transzparencia
- Működő összeférhetetlenségi törvények, a mindenkori miniszterelnök sleppje milliárdos közforrásokat nem akvirálhat

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.06.23. 10:58:00

@6.Lenin: A kritika nélküli seggnyalás.
Na az a te színvonalad.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.06.23. 10:59:20

@Boldeone2: ennek koptathatod a klaviatúrát. Nem érti.

ulpius66 2023.06.23. 11:09:15

Kedves ballibsi elvtársak!

Addig eljutottunk, hogy itten minden szar, Orbán mindent rosszul csinál, stb, stb....

Annyira szeretném tőletek hallani, hogy nektek KI AZ IDEÁLIS POLITIKUSOTOK, AKI MINDENT JÓL CSINÁL, ÉS Ő ALATTA ITT LENNE A KÁNAÁN?

Remélem felfogtátok!

Elég konkrét kérdés volt, konkrét válaszra lennék kíváncsi!
(az nem ér, hogy bárki, csak ne Orbán.....)

Mindezt csak azért kérem, hogy én is bírjam fikázni a tik kedvenceteket......

ulpius66 2023.06.23. 11:10:49

VAGY MÉG KONKRÉTABBAN: TIK MELYIK PÁRTRA FOGTOK SAVAZNI EGY ÉV MÚLVA AZ EP-VÁLASZTÁSON?

ENNÉL KONKRÉTABB KÉRDÉST NEM BÍROK FELTENNI, REMÉLEM KONKRÉT VÁLASZ IS FOG JÖNNI RÁ....

alöksz róz 2023.06.23. 11:11:17

@Boldeone2: a néppárt is megszavazta a ballippsi bizottságot. és?
ebből még mindig nem következik h igaz vmi.

alöksz róz 2023.06.23. 11:13:49

@Boldeone2: az eu parlamentnek semmi köze hozzá. csak pattogni van joga.

azt meg pont le kell szarni, mit pattog egy lefizetett lippsikből álló bizottság.

ulpius66 2023.06.23. 11:15:14

Így egy évvel az EP választások előtt, a pártok támogatottsága alapján a következő mandátum-elosztás várható:
(összesen ------ 19 EP mandátum)

Fidesz ---- 50% ------ 12 mandátum
Dk ---------- 18% ------ 4 mandátum
Momentán - 10% --- 2 mandátum
Mi Hazánk ---- 8% --- 1 mandátum
A többi párt nem éri el az 5%-os küszöböt, így nem szerez mandátumot.

ulpius66 2023.06.23. 11:16:07

Na, szóval kedves ballibsi elvtársak, nektek kik a kedvencetek?

ulpius66 2023.06.23. 11:19:53

Boldikám!

Mint látod, csak listás szavazásnál is a Fidesz 50%-os támogatottsággal is viszi az EP mandátumok közel kétharmadát!!!!

A Mi Hazánk Mozgalommal együtt, meg bőven megvan a Fidesz-KDNP-Mi Hazánk kétharmad....

.. ÉS ITT SZÍNTISZTÁN CSAK ARÁNYOS ELOSZTÁS VAN, AZ EU SZABÁLYAI SZERINT!!!!!!

6.Lenin 2023.06.23. 11:23:14

@Boldeone2:

A jó választási rendszer az, ahol a választók SZABADON dönthetnek. A többi kamu.
a nyugati koalíciók a pártok háttéralkujának az eredménye, magasan leszarva a választói akaratot. Ha bedölnek, nevet változtatnak. Közben a pozíciókon megegyeznek a háttérben.
Te óvodás szintű meséket is beveszel.

Amiket felsoroltál, ciki lenne "cáfolni" hiszen a nagy része marhaság.
De vegyünk egyet...

2- A közforrások feletti teljes civil kontroll, transzparencia" Soros által pénzelt civil kontrolra gondolsz?

" - Szabott ellenzéki műsoridő a köztv - ben"

a köztv-t szerintetek nem nézi senki. Kötelező lenne nézni az ellenzéket? De, ha van saját tv -je az nézi és akkor amikor csak szeretné.

"- A médiatanácsot megszüntetni" Mindenki azt hazudik, amit csak akar?

Ja és sehol sem azok kormányoznak, akik a választáson vesztesek. Németországban se az AfD elvei szerint mennek a dolgok, hanem egy korrupt ember dönt ( vagy akik hátulról irányítják.

Drága barátom te rendkívül naiv, de erőszakos vagy. Csak neked lehetne mindenben igazad, de bukott dolgokról álmodozol.

ulpius66 2023.06.23. 11:27:49

@6.Lenin:

Erre a legjobb példa Kanada!

Ott két párt van, egy liberális, meg egy szélsőségesen vadliberális. VÁLASSZ!

az összes többi pártot a liberál-fasiszta diktatúra mind kinyírta....

6.Lenin 2023.06.23. 11:36:50

@ulpius66:

Sokféle választási rendszer van, hozzáigazítva a választókhoz. De mindig a vesztes ugrál.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.23. 11:42:14

@ulpius66:

Éljen Gyurcsány Ferenc és az ő prófétája, Klára asszony!

Éljen! Éljen! Éljen!

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.23. 11:55:17

@6.Lenin:

nem tudtam hogy a fideszesek és a magyarok akarnak bevándorlókat, az eddigi kommunikáció alapján meg voltam róla győződve hogy a fidesz és a fideszes szavazók bevándorló ellenesek.

nem vehetik el a kultúránkat se!
m.blog.hu/kk/kkbk/image/fidesz_migrans.jpg

olyan "nehéz" értelmezni ezeket a plakátokat, mindeképpen egy agyhalottnak kell segíteni, teljesen megzavarodtam most akkor bevándorló párti a fidesz?

scontent.fbud9-1.fna.fbcdn.net/v/t31.18172-8/28516657_10157132577279307_4753806619823436501_o.png?_nc_cat=105&cb=99be929b-3346023f&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=63lvTrchyY8AX-AtwDg&_nc_ht=scontent.fbud9-1.fna&oh=00_AfADI493KyRWls9gPArFgbn-E10Pug4SywtGgBNiPYAJdQ&oe=64BCD77D

segíts akkor értelmezni melyik ország a bevándorló ország? ami ellen orbán néha harcolna.
amibe 10 ezer filippinót toboroznak az már annak számít édes kis csöpikém, hogy robbanna már szét az az ostoba fejecskéd.

vagy vagy 12 000 filippinótól kezdődik a bevándorló ország fogalma? igaz orbán félmillió migránsról beszél,
vagy orbán feladta a harcot? akkor elárult az ügyet a Dagadt Félisten, te idióta.

kényszer?
tudod az a sok milliárd amit aksigyárba fektetnek, azt fordíthatnák oktatásra meg a kórházakre, eü-re is, és akkor a normális magyarok is szülnének, a cigányok helyett. akiket CSOK-kal kitömnek.

mert mi a faszt jelent szerinted hogy a CSOK marad csak 5000 alatti településeken élőknek? kiknek kedvez ez?
szoktál néha gondolkozni? hogy lehet valaki ennyire ostoba hazaáruló?

"nem veszik el a munkánkat mert arra a helyre nincs magyar jelentkező."

akkor minek kell a gyár?
adózni se nagyon fognak ám. hisz ingyen építünk kínának belgrádi vasútat, meg diákvárost is ingyen akartak, a mi pénzünkön. ez nem hazaárulás a kis ostoba agyad szerint?

"Megegyezés kérdése a munkáltatóval, elfogadod van munkád, nem akkor meg nem lesz."

nem érted mi a bérverseny, olyan kibaszott ostoba vagy. nem fogadod el a munkát, akkor miből fogsz élni? hisz feleannyiért vállalja 5 fillipinó a helyedre te degenerált idióta barom.
A KEZEDIDEN LÉVŐ UJJAKAT LEGALÁBB ÖSSZE TUDOD SZÁMOLNI!?
kereslet -kínálat! te analfabéta marha! kénytelen vagy elvállalni mert a jó munkahelyek száma véges. vagy kimész külföldre, és a helyedre telepít a "hazafi" fidesz filippinókat! te meg tapsikolsz ennek te korcs.

amúgy bájos volt a sztori, hogy az ellenőrök is rosszul lettek az aksigyár ellenőrzésekor!
hvg.hu/gazdasag/20230621_atlatszo_batonyterenye_akkumulatorgyar_rosszul_lettek_a_kormanyhivatalnokok

www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/rosszul-lettek-a-hivatalnokok-amikor-az-akkumulatorgyarat-mentek-ellenorizni-batonyterenyen/

nem reaálgsz rá milyen családbarát az a kormány ami hagyja a magzatkárosító mérgeket a kútvízben győrben, és gödön? aksinagyhatalom lezünk csöpike! tapsikolj! de legfőképp vegyél mélyeket a gödi levegőből, meg igyál a kútvízből, ne más faszával verd a csalánt! te vagy a fideszes szavaz te idióta hazaáruló!
ÉS BETEMETIK a KONTROLLKUTAT is büntetés nélkül a samsungban.
addig meg ne sózlalj amíg ezekre a mérgekre nem reagálsz!

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.23. 12:07:31

@6.Lenin: továbbá:

te vagy a Marika néni ebben a viccben, ez a kognitív disszonancia a véglényeknél:

- migránsok! mindenütt migránsok! megerőszakolnak minket - kiabált a 87 éves Marika néni torkaszakadtából, amikor begurult a faluba az akkumulátorgyár dolgozóit szállító 12 busz.
- pszt! - súgta a fülébe a fideszes polgármester. - ezeket mi hozattuk!
- jaaa!? - horkant föl Marika néni, majd kiabálni kezdett: - tezsvírek! tezsvírek! dugjatok meg engem is!

de ha ennyire szereted a migránsokat, hogyhogy a fideszre szavaztál rájuk eddig amikor nagyon migránsellenes volt a retorikájuk?
mert nincsenek elveid ahogy géniusz lacikának se. egy elvtelen gerinctelen proli vagy aki gátlástalanul hazudik és folyamatosan konfabulál, hogy a gazdáját és nárcisztikus önmagát védje.
pedig elmondtam. nem az a gyegneség jele hogy beismered hogy tévedtél, te még olyan primtitív vagy hogy életedben egy komoly vitád nem volt még.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.23. 12:21:25

@6.Lenin: továbbá beszéld már meg ezt viktorral is:

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitóján tartott beszédet Parragh László, Varga Mihály és Nagy Márton előadása után. A pénzügyminiszterhez és a gazdaságfejlesztési miniszterhez hasonlóan kiemelt figyelmet fordított a munkaerőpiaci kilátásoknak, és jelezte, hogy 500 ezer új munkaerőre lenne szükség és ezt elsődlegesen a belső tartalékokból kell előteremteni. Itt pedig konkrétan megemlítette a határon túli magyarokat és azt is leszögezte, hogy ha gazdasági migráció keretében be is jöhetnek külföldi munkavállalók, azokat kényelmi okokból nem szabad behozni, mert azzal "Magyarország kulturálisan aknázná alá az életünket.

10 ezer munkást toboroznak a Fülöp-szigeteken, hogy jöjjenek Magyarországra dolgozni.

2023.06.23. 13:00:14

@alöksz róz:
Én semmit nem akarok behozni, én csak az érvelés miatt csinálom, tudod hobby.

ulpius66 2023.06.23. 13:54:57

"Egyre nagyobb bajban a Fidesz-kormány: Gulyás Gergely öngyilkos lépéseket jelentett be"
Szerző:nuus2023.06.23 | 12:18

"Megszünteti az árstopokat Orbán kormánya."

EKKORA ÖNGYILKOS LÉPÉST......

EZEK A VADBAROM BALLIBSI FIRKÁSZOK MÁN NEM TUDJÁK MILYEN "ÜTŐS" CÍMEKET ADJANAK A SZTORIJAIKNAK....

Boldeone2 2023.06.23. 14:49:22

@6.Lenin: A jó választási rendszer az, ahol a választók SZABADON dönthetnek. A többi kamu.
a nyugati koalíciók a pártok háttéralkujának az eredménye, magasan leszarva a választói akaratot. Ha bedölnek, nevet változtatnak. Közben a pozíciókon megegyeznek a háttérben."/

- Akkor a magyar iskolapéldája a rossz választási rendszereknek, mert egy autokratikus fasz, Orbán érdekei szerint van minden a választádi törvényben ( is) kitalálva, akkor hogyan lehetne szabad? Hogyan lehetne szabad, ha a Fidesz mögött egy teljes államrezsim áll, egy 500 milliárdos közpénzből fenntartott propagandagépezet?
Nem egyenlő a verseny feltétele, felfogod, te fogyatékos senkiházi!

- A közforrások feletti teljes civil kontroll, transzparencia" Soros által pénzelt civil kontrolra gondolsz?"

- KÖZFORRÁST írtam, te imbecil majom! A Soros pénze mióta Közforrás??????

köztv-t szerintetek nem nézi senki. Kötelező lenne nézni az ellenzéket? De, ha van saját tv -je az nézi és akkor amikor csak szeretné."

- Arról van szó, fogyatékos kolléga, hogy a magyar televízió a köz érdekeit KELLENE hogy szolgálja, nem pedig egy párt , a fidesz aljas, hazug propagndáját!
A fenntartása meg többek között az én adómból is megy, kapjon műsoridőt a kormánnyal egyet nem értő politikai nézet is
Vagy : takarodjanak ki Deák Dánielék onnan!

médiatanácsot megszüntetni" Mindenki azt hazudik, amit csak akar?"

- Te barom! Meg tudod indokolni mi szükség a médiatanácsra, vagy miért nem lehet ellenzéki tagja? Nem. Akkor még befogod a szervilis aljas pofádat, te talpnyló féreg!

Boldeone2 2023.06.23. 14:56:16

@6.Lenin: mertek.atlatszo.hu/a-fidesz-nem-enged-be-ellenzeki-tagokat-a-mediatanacsba/

Nem elnököt szeretett volna az ellenzék csak tagokat a Médiatanácsba, de a fidesz - rezsim totálisan szemben menve a demokrácia alapelveivel megakadályozta azt

Ha ez demokratikus állam, akkor miért féltek ennyire attól, ha nemcsak a Fidesz ellenőrzi a nyilvanosságot? Ha két ellenzéki tag lenne, akkor még mindig a Fidesz döntene mindenben!

Boldeone2 2023.06.23. 15:04:53

@6.Lenin: a nyugati koalíciók a pártok háttéralkujának az eredménye, magasan leszarva a választói akaratot. Ha bedölnek, nevet változtatnak. Közben a pozíciókon megegyeznek a háttérben."

Még a demokrácia lényegét sem érted, te ostoba!

A Koalíciós kormányzás azért jobb mint az egypárti, mert akkor sokkal szélesebb társadalmi csoportok érdekei vannak képviselve mint az egypárti kormányzásban. Lehet, hogy lassúbb a döntéshoztatal, de konszenzusos döntés majdnem mindig jobb
Kisebb az esély a jelentős tömegek, vagy akár a kisebbség ellenében hozott törvényekre.
Inkább egyezkedjenek a poziciókról, akár a hattérben, mint egy pszichopata válasszon ki mindenkit, ahogy ő kitalálja!

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.23. 15:07:51

@Boldeone2: és még rám mondják hogy nem vagyok kedves ezekkel az agyhalott megafonosokkal :)

ostobák, de legalább arrogánsak, ezt tanulják a gazdáiktól.

"A minap hallottam megbízható forrásból, hogy egy jelenleg stratégiai portfólióért felelős miniszterünk baráti társaságban a „muzsik osztály” (orosz cselédek) kialakításának szükségességéről beszélt.
Kérdezem: jobbágyokat mondott, nem?!
Válasz: nem, muzsikokról beszélt és belekevert orosz gondolkodókat is a mondanivalójába." Forrás: https://www.facebook.com/kancz.geopolitika"

Boldeone2 2023.06.23. 15:17:32

@alöksz róz: azt meg pont le kell szarni, mit pattog egy lefizetett lippsikből álló bizottság."

- Az illipsik meg mindig hárítanak...Ők soha nem hibáznak semmiben.... Orbán nektek eladhatja a hazugságait , az EU -ban viszont nem dirigál a kis pökhendi törpe ...
Látjuk, hogy mire ment a folytonos ugrálással, a nemzetrontó politikával , a fejlesztési források alig csordogálnak
Beruházások álltak le, a költségvetés szarban, jövőre új megszorítások jönnek
Az egészségügyi szakdolgozókat átverték. A történelmi béremelés helyett jó ha 18% lesz, júliustól, ami erre az évre akkor 9%...
40-50 milliárdot szántak rá, miközben csak Balásy Gyula 30 milliárdos pénzt akvirált népbutító propagandára !

Ezeknek örömködtök, baxod ?

Boldeone2 2023.06.23. 15:35:46

@tesz vesz II: Én tényleg kedves vagyok mindenkivel, egy pontig...

Ameddig lehet valakivel normálisan, emberi módon kommunikálni... De, ha egy ostoba troll jön, csak megjátssza hogy kommunikálni akar, nem mond semmit, csak kötözködik, akkor egy idő után beleun az ember...

Nem hiszem el, hogy ilyen gyenge Orbánék kommunikációs gépezete, bár ha Rákay Kálmánra vagy Deák Danira gondolok , lehet ....

Azt hittem, Nagy Lacinál lesz valaki, de Laci eltűnt, csak trollok vannak...Ulpius, Lenin...

ulpius66 2023.06.23. 16:21:25

"Külföldön dolgozó magyarokra vadászik a NAV: nincs mese, nekik fizetniük kell"
PÉNZCENTRUM
2023. június 23.
A külföldön végzett, Magyarországon adóköteles munka adatai is befutnak a NAV-hoz. Ha valaki külföldön dolgozik, utána kell járnia annak, hogy jövedelme után melyik államban kell megfizetnie a közterheket.

A nemzeti adóhatóságok megosztják egymással adataikat, így a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) is befutnak az információk a Magyarországon élők más országban szerzett, de Magyarországon adóköteles jövedelméről - hívta fel a figyelmet az adóhatóság közleményben. Kiemelték, ha valaki külföldön dolgozik, utána kell járnia annak, hogy jövedelme után melyik államban kell megfizetnie a közterheket. A külföldi adóhatóságok az adatküldés mellett külön jelzik a NAV-nak, ha Magyarországon adózó jövedelem szerepel adatbázisukban - írják a közleményben."

NAGYON HELYES!

AGYON KELL BÜNTETNI AZ ILYEN ADÓCSALÓKAT!

AKÁRCSAK A KÜLFÖLDI PÉNZEKBŐL MAGYARORSZÁGON KAMPÁNYOLÓ PÁRTOKAT!

ITTEN DEMOKRÁCIA ÉS REND VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!

ulpius66 2023.06.23. 16:23:09

@Boldeone2: "Azt hittem, Nagy Lacinál lesz valaki, de Laci eltűnt, csak trollok vannak...Ulpius, Lenin..."

Mi van, visszasírjátok a Lacit?

EZTET KIKÉREM MAGAMNAK!

ÉN SOKKAL JOBB VAGYOK, MINT Ő!!!!!!!

ulpius66 2023.06.23. 16:49:44

Folytatva az értekezést arról a vadbarom Hitlerről.

Addig mindent jól csinált, míg a Ribbentrop-Molotov paktum alapján Németország és a Szovjetunó megtámadta Lengyelországot, és felosztották maguk között (Szovjetunió 2/3 rész Németország 1/3 rész) pluszban a Szovjetunió megkapta a Baltikumot.....

Aztán Hitler 5 hét alatt hülyére verte a franciákat, belgákat, hollandokat....meg el is foglalta az országaikat....

EKKOR EURÓPÁBAN HÁROM HATALOM LÉTEZETT: NÉMETORSZÁG, SZOVJETUNIÓ ÉS ANGLIA!

AZ A VADBAROM HITLER, AHELYETT, HOGY A MOLOTOV-RIBBENTROP PAKTUM ALAPJÁN SZTÁLINNAL ÖSSZEFOGVA MEGETTE VOLNA REGGELIRE ANGLIÁT, VALAMI ELKÉPESZTŐ BAROMSÁGOT ELKÖVETVE, MEGTÁMADTA A SZOVJETUNIÓT!

NA, EKKOR LETT VÉGE A "NORMÁLIS VILÁGNAK"!!!!!!!!!!!!!!

Pedig milyen szépen is alakulhatott volna a történelem.....

Hitler nem a Szovjetuniót támadja meg, hanem a szerződésben foglaltak szerint Sztálinnal együtt elfoglalják Angliát, ahogy a lengyelekkel tették....

Mondjuk kibaszott eccerű dolog lett volna, hiszen az angol király, aki száz százalékban német volt (a Hannoveri-ház leszármazottja...egy csepp angol vér nem folyt ereiben...) és Hitler legnagyobb tisztelője, mondhatnám legnagyobb híve volt.....azonnal kapitulált volna, és tárt karokkal fogadta volna Hitlert..... bezzeg az a vadbarom Csörcsil.....

Anglia elfoglalása után aztán Hitler és Sztálin a japánokkal kiegészülve jól elfoglalták volna az USÁ-t.... a német-szovjet haderő az Atlanti óceán felől, a szovjetek + a japánok Alaszkán és a Csendes óceánon keresztül......
(mondjuk a japánok sem voltak normálisak, hogy egyedül megtámadták az USÁ-t....)

MILYEN GYÖNYÖRŰ VILÁGUNK IS LENNE!

Hitler a fő hibás abban, hogy ebben a szar liberál-fasiszta világban élünk..... bezzeg, ha 80 éve gondolkodik, és nem támadja meg a Szovjetuniót....mennyivel szebb életünk lenne.....

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.23. 17:09:50

@6.Lenin:

fizetett ügynök?

Szent istvan? Az nem volt kulfoldi ugynok? Meg vallast is valtottak a magyarok miatta. Kulfoldi erdekek szerint.
Meg a kepes kronika is azt irja a kopannyal valo csatajara hogy ossuecsaptak a magyarok es a nemetek. Na a nemet sereggel volt szent istban

Rakoczit a francia kiraly penzelte. Stb

Orbant most az oroszok.

Kossuth Lajos is gyűjtött külföldön ,merkelnél is kalapozott orbán, és kapott is. akkor ezért érinthetetlenek a német autógyárak, orbán is egy külföldi ügynök, gy kibaszott banánköztársaság, aminek a vezetője harsogva hazudja a twitteren is, hogy ő szabadságharcos.

mi a baj a 444? de konkrétan, példákkal, melyik cikkükben írnak a hazai közéletben hamisan?

a diktatúra nem azt jelenti hogy terror van az utcákon. ezerszer részletesen kifejtettem már itt. hanem hogy az átlagember nem szólhat bele az állam irányíásába. te se. példa rá hogy orbán megszvazata mind a 10 szankciót, ami ellen hergeltek titeket, tehát orbán IGEN-t mondott a szankciókra, nem a 97%, hanem a 3% közé tartozik.
a beleszólás illúziója nem beleszólás.

" Orbánt támogatom, mert ma Mo-on nincs jobb. az ellenzék - szerintem-rendkívül alacsony szinten van."

de ha nin jobb orbánnál, akkor ezekszerint orbán szerinted se tökéletes? szerinted is enyhén túlzó, amikor g*ke lacika félistenként hivatkozik rá?
ha nicns jobb orbánnál, akkor esetleg felgof

Amig a kampanyok milkiardokba kerulnek minden part korrupciora kenyszerul.
A partizan mar elkezdte az ingyen kampanyokat minden jelolttel vita. Sok sok tv musor.
Ingyen kvazi. Erre van a koztelevizio.

Tiltott legyen az egyeb kampanyolas
Oriasplakatok alapjan amugyis csak idiotak dontenek

"- A médiatanácsot megszüntetni"
" Mindenki azt hazudik, amit csak akar?"

hogy nem lehet a hazaárulók és a fake news gyár ellen törvényileg fellépni? az ellenzék sajtója gátlástalanul hazudozhat össze-vissza? mit csináljunk a joggal és a médiatanáccsal, hogy jó legyen, több mint 10 év nem volt elég úgylátszik alapvető dolgokra. vagy lehet hogy hazudnak a fideszben és nem hisznek a saját hazugságaiknak sem ilyenkor és mégiscsak jók azok az oknyomozó újságcikkek?

a fidesz azt hazudja hogy nagyhatalmakkal dacolnak, és nem bírnak elbánni a saját "hazug" kis firkász ellenzékével? az agyhalott fideszesek nem ismerik a jogot meg a Médiatanácsot inkább.

így hogy fognak fellépni a fake news média ellen a gazdáid, ha nem szigorítanak, hanem enyhítenek?

Úgy módosítaná a Fidesz a Btk.-t, hogy rágalmazó vagy becsületsértő cikkek írásáért ne járhasson börtön

lehet hogy azért csinálják ezt az új törvényt, mert a fidesz terjeszti csak az álhíreket? és így bevédik a nyomoronc médiumaikat? a többiek pedig újságíró szerűen működnek heti 1-1 hibával, míg a fideszes médiumokból ömlik a szar és a hazugság. lehetséges volna?

ha hazudnak a fideszesek, akkor a szavazóik miért nem gondolnak néha arra, hogy a fidesz abban is hazudik nekik, amiért a szavazóik olyan nagyon szeretik őket?
mert ehhez analitikus gondolkozás kéne, és olyan nekik meg nincsen?

Az 1988-as Népszabadság jóval bátrabban számolt be a gazdaság problémáiról, mint korunk pártlapja, a Magyar Nemzet

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.23. 17:14:25

@alöksz róz:

"egy minden saját tulajdonú vagyonától és vállalatától megfosztott, külföldi cégek üzemeltetésével finanszírozott, szegény emberek által lakott olcsó munkaerő országa."

a 10 000 filippinó az mi alekszem? támogatod a migrációt? elvehetik a munkánkat?
neoliberálsokra milyen érzés szavazni? elárulod?

szerintem ti nem vagyok anyagilag függetlenek a fidesztől.
még a fideszesek 80-90%-a is látja mennyire túlsúlyban van pl a fidesz sajtója. még orbán fia is.

ti még a legalapvetőbb gondolkodásra se vagytok képesek, egytőlk-egyig az itteni fideszes kommentelők most már látszik hogy képtelenek a vitára, ducaduca is bolond hazaáruló moszkocita lett, aki élteti a szovjetuniót mert felszabadítottak minket, hát b+, miféle hazaáruló csőcselék vagytok ti?

a legalapvetőbb mondat, reagálás érv, hiányzik a kommentjeitekből, csak a szervilis gazdátok talpát nyalogatjátok.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.23. 17:16:27

@Boldeone2: nem véletlenül tűnt el lacika sem, nem bírja a gyomra a sok hazudozást.

soha életében nem vitatkozott senkivel az a gyengeelméjű hazaáruló

6.Lenin 2023.06.23. 19:37:06

@tesz vesz II:

"de ha nin jobb orbánnál, akkor ezekszerint orbán szerinted se tökéletes?"

Szerinted a jobb valaki, valakitől az már azt jelenti, hogy a jobb az tökéletes?
Te közben iszol valamilyen tudatmódosítót?

6.Lenin 2023.06.23. 19:54:31

@Boldeone2:

"- Arról van szó, fogyatékos kolléga, hogy a magyar televízió a köz érdekeit KELLENE hogy szolgálja, nem pedig egy párt , a fidesz aljas, hazug propagndáját!
A fenntartása meg többek között az én adómból is megy, kapjon műsoridőt a kormánnyal egyet nem értő politikai nézet is"

-Kedves 6. lenin a Fidesz mindent megtesz , hogy te úgy élj ahogy neked tetszik. Mondja egy fideszes szarjankó a M1-en.

-Ezért szavazok a fideszre, mert én is ezt érzem. Mondom én, miután megnéztem az M1-et.

-Kedves 6.lenin már ne haragudj de te ahhoz hülye vagy, hogy eldöntsd, neked mi is a jólét.
ezt majd a Klárikám fogja neked elmagyarázni az elfekvőben.

-Kedves Feri, nézd hülyének a Klárikádat, nekem meg hagyjál békén. Mondom neki miután megnéztem az M1-en. Láttam, hogyan kormányoztál te gyökér.

Mikor döntöttem rosszul?

alöksz róz 2023.06.23. 20:06:22

@Boldeone2: "Ezeknek örömködtök, baxod ?" - hogy meglopjátok az országot? dehogy örömködünk, szomorkodunk. ti örömködtök.

alöksz róz 2023.06.23. 20:13:36

@Boldeone2: "Nem egyenlő a verseny feltétele" - ja, az egyiknek vannak szurkolói, a másikra meg a kutya se kíváncsi.

"- Arról van szó, fogyatékos kolléga, hogy a magyar televízió a köz érdekeit KELLENE hogy szolgálja" - hát azt szolgálja. és pont ez nem tetszik a sipítozó lippsiknek.

"Meg tudod indokolni mi szükség a médiatanácsra, vagy miért nem lehet ellenzéki tagja?" - valahogy csak le kell ellenőrizni nem-e csempésztetek bele valami lmbt propagandát. minek bele ellenzéki, csak független objektív tagja van ahogy demokráciához illik, kár lenne lerontani.

alöksz róz 2023.06.23. 20:15:27

@6.Lenin: "Mikor döntöttem rosszul?" - amikor jobban hittél a szemednek

alöksz róz 2023.06.23. 20:19:06

@Boldeone2: "Azt hittem, Nagy Lacinál lesz valaki, de Laci eltűnt, csak trollok vannak...Ulpius, Lenin..." - pont passzolnak hozzád

Boldeone2 2023.06.23. 20:24:29

@alöksz róz: Ezeknek örömködtök, baxod ?" - hogy meglopjátok az országot? dehogy örömködünk, szomorkodunk"

- Szomorkodni nem elég, tenni kellett volna ellene! Lehet, hogy kórházba kerülsz- arra mindig van esély- , csakhogy lehet nem lesz elég szakápoló, aki figyeljen ...Mindez 13 év után már Orbán sara! Kutyavilág jön mind az egészségügyben, mind az oktatásban...

De, megértem hogy leszartok mindenkit....Orbán is leszar mindenkit ...Téged is, nyugi!

Boldeone2 2023.06.23. 20:26:06

@alöksz róz: valahogy csak le kell ellenőrizni nem-e csempésztetek bele valami lmbt propagandát"

Ja, csak a náci propaganda mehet, ezerrel! Barom

Boldeone2 2023.06.23. 20:30:09

@alöksz róz: hát azt szolgálja. és pont ez nem tetszik a sipítozó lippsiknek."

- A liberálisok nem a társadalom teljes jogú tagjai? De. Vagy ha nem, akkor nincs demokrácia
Ennyi.
Olyan demokrácia nincs, ahol kizárnak emberek a köztv - ből politikai nézetei miatt!

Az egész modern világ, a demokrácia a liberalizmus elveire épül

2023.06.23. 20:58:08

@6.Lenin: ismét egy logikai bukfenc, ha valami ellen szavazol az nem azt jelenti, hogy a másik mellett vagy...
Ergo lehet mindkettő rossz csak a másként.

alöksz róz 2023.06.23. 21:19:58

@Boldeone2: "- A liberálisok nem a társadalom teljes jogú tagjai? De." - és? ugyanazok a jogaik.
nincsenek kirekesztve semmiből, a közmédia ugyanúgy független és objektív tájékoztatást ad mindenkinek, még a liberálisoknak is.

alöksz róz 2023.06.23. 21:25:23

@Boldeone2: és ha a liberálisok nem szeretnének független és objektív tájékoztatásban részesülni, akkor ott a sok ballib propagandamagazin, nézzék azt. de nehogy már el akarják venni az emberek jogát a független objektív információforrásokhoz, hogy a saját propagandájuknak adjanak teret.. azt demokráciában nem szabad csinálni még a liberálisoknak se

alöksz róz 2023.06.23. 21:41:23

@Boldeone2: "a, csak a náci propaganda mehet, ezerrel!" - a közmédiában náci propaganda sincs! köszönhetően a pártatlan médiatanács elfogulatlan tagjainak

2023.06.23. 21:45:40

@alöksz róz:
Te láttál már objektív tájékoztatást a média részéről???
Mert max a tudományos hírek képesek erre megkötések mellett....
A többi csak egy vissza csatolási rendszer az önbizalom növelése érdekében....

2023.06.23. 21:47:59

@alöksz róz:
Láttál te már elfogulatlan embert????
Főleg egy fizetett pozícióban, ahol az állásod függ tőle?
Ahová haveri alapon lehet bekerülni, főleg ha azt hajtogatod amit elvárnak tőled????

grundigg 2023.06.23. 22:14:37

@alöksz róz: " a közmédia ugyanúgy független és objektív tájékoztatást ad mindenkinek"

Bende Balázs volt szíves közölni, hogy "aki nem fogja fel, hogy hol dolgozik, és mi az elvárás, az vagy buta, vagy hazudik.". Ehhez csak annyit tehetünk hozzá, hogy ez a nézőkre is igaz. Aki nem fogja fel, hogy mi zajlik a közmédiában, az vagy buta, vagy hazudik. Még ez az utolsó tahó Bende is tudja rólad.

www.szabadeuropa.hu/a/mtva-ertekezlet-2/30943939.html

alöksz róz 2023.06.24. 08:18:25

@grundigg: ez is egy vélemény. ennyi.

látod, bende balázsnak is megvan a joga ahhoz, hogy saját véleménye legyen és elmondhassa... azoknak akik kíváncsiak rá :-)
pont ahogy egy demokráciában kell.

alöksz róz 2023.06.24. 08:19:15

@kiskutyafule: pont attól lesz független és objektív.

alöksz róz 2023.06.24. 08:20:36

@kiskutyafule: "max a tudományos hírek képesek erre megkötések mellett...." - háhá, laposföldhívő vagy.

alöksz róz 2023.06.24. 08:31:43

@grundigg: na most amúgy azt gondoljátok, hogy ha a köztévében menne ballib propaganda is, akkor többen lennének rá kíváncsiak?
és ettől majd többen szavaznának rátok?

szerintem meg, mivel nem kötelező nézni, egyszerűen elkapcsolnának onnan az emberek. nem kíváncsiak rá, ahogy a klubrádióra meg a 444-re se.

alöksz róz 2023.06.24. 08:41:27

@Boldeone2: "Mindez 13 év után már Orbán sara" - dehogy orbán sara. akkora pusztítást végeztetek előtte, hogy sok idő és kurva nagy munka rendbehozni.

grundigg 2023.06.24. 09:12:21

@alöksz róz:

Rám nem szavaznának se többen, se kevesebben, mert nem indulok a választásokon. És mielőtt attól éreznéd magad valakinek: rád se szavaz senki.

A köztévébe meg nem ballib propaganda kéne, hanem tisztességes emberek.

Amúgy, gondolom, Orbán Balázs is hülyeségeket beszél, ugye? Elmondhatnád szegénynek, hogy el lehet kapcsolni, és akkor nem akarná mindenáron uralni a médiát. Meg az országot.

m.hvg.hu/itthon/20230125_Orban_Balazs_MCC_media_tulajdonviszonyok_NER

6.Lenin 2023.06.24. 09:31:32

@kiskutyafule:

Értelmezés kérdése.

Amannyiban az egyik oldal mellett szavazol, nyilván a akkor a másik ellenében.

Ha valakit jobbnak tartasz nem jelenti , hogy jó, de jobb a másiknál, kevésbé rosszabb..

Lehetne ezeken a fingot reszelni egész nap.

Szerintem a jelenlegi helyzet ma Mo-on, hogy az ellenzék nem képes elfogadható, hiteles alternatívát nyújtani a választóknak, hiteles emberekkel.

Mindenkinek megvan a saját médiája ahol kifejtheti a saját hülyeségét.
A választók meg eldöntik, hogy kit tartanak elfogadhatónak, kit nem.

Egy hülye kisebbségnek sincs plusz joga, hogy erőszakkal rákényszerítse magát a többségre.

Ez a legnagyobb tévedése a magát haladónak képzelő kisebbségnek. Sehol nem bizonyították az önkiválsztás alapjait.

Ma Mo-on minden oldalnak adott a lehetőség, hogy meggyőzze a többséget. Csak a tehetséggel van gond az egyik oldalon. Kiváltsága egyik oldalnak sincs.

Olyan soha nem lesz, hogy mindenki egy oldalt fogadna el. Nem vagyunk egyformán gondolkodó lények.

94-ben nyertek a régi rendszert kiszolgálók. 2010 ben nyert a Fidesz úgy, hogy minden a kormányon lévők kezében volt, kivéve a hiteles jövőkép.
Azóta 4x zsinórban kétharmad.

Sose a választók a hülyék, tudnak javítani, ha rosszul döntöttek.

6.Lenin 2023.06.24. 09:40:32

Itt a bizonyíték....
www.youtube.com/watch?v=YzUwtXpTF2E

Nem értenek az ellenzéki oldalon semmit a valóságból.

alöksz róz 2023.06.24. 10:03:39

@grundigg: "Rám nem szavaznának se többen, se kevesebben, mert nem indulok a választásokon" - ja igen, elfelejtettem hogy ti mind egyéniségek vagytok... :-)))
te nem indulsz, csak a csapatod, akinek kampányolsz.

orbán balázska pedig nem beszélt hülyeséget.

6.Lenin 2023.06.24. 10:11:57

@alöksz róz:

Az egyik oldalon lévők mindig a zsenik, a másikon lévők meg a hülyék. Ez valszeg így indult a kezdetektől

szerintem ez a program tudatosan így lett az emberekbe programozva. Ez visz valahová. az állandó küzdelem a zsenik és a hülyék közt. Ez- talán- egy végnélküli iszapbirkózás.
Bevallom őszintén nem látom a célt. Lehet, hogy az IT se látta, azért írat meg így, vajon mi a tosz lehet ennek a vége? Csak az egyik győz? Vagy elpusztítják egymást?
Szórakoztató játék.

grundigg 2023.06.24. 10:31:51

@alöksz róz:

"orbán balázska pedig nem beszélt hülyeséget."

Értem. Tehát nem számít, mi megy a közmédiában, mert át lehet kapcsolni, de aki uralja a médiát, az uralja az országot... Azt hiszem jobb, ha inkább mégsem próbálsz meg komolyan érvelni. Ha csak trollkodsz, akkor még feltételezhetjük, hogy csak tetteted az ostobaságot.

"ja igen, elfelejtettem hogy ti mind egyéniségek vagytok... :-)))"

Nézd, én elhiszem, hogy te azonosítod magad a capslockos Hitler-rajongó, zakkant Ulpiusszal, a szarbőrűző, patkányozó hipokritával, G. Naggyal, aki liberális, tele van muszlim és cigány haverokkal plusz a többnejűség mellett kampányol, meg persze kisgrófóval és győzikével, hisz a személyiséged abból áll, hogy Orbán Viktorra szavazol. Ez a létezésed értelme, anyád ezért szült a világra, és Orbán Viktorral együtt te magad is meg fogsz szűnni. (Apró bökkenő, hogy korábban én is többször szavaztam Orbán Viktorra, tehát akkor még velem azonosítottad magad)

Nincs ezzel baj, csak tudnod kell, hogy ez egy elmebetegség. Lehet vele együtt élni, de elég nyomorúságos dolog.

grundigg 2023.06.24. 11:01:58

Tessék, egy friss hír:

444.hu/2023/06/24/media-es-rezsimtortenelem-26-bekezdesben-igazitja-helyre-a-hazugsagait-az-origo

Tisztesség, erkölcs meg persze normalitás és a keresztény értékek védelme, ahogy a csövön kifér. De nincs itt semmi látnivaló, akinek nem tetszik, majd átkapcsol.

ulpius66 2023.06.24. 11:03:37

@grundigg: "Nézd, én elhiszem, hogy te azonosítod magad a capslockos Hitler-rajongó, zakkant Ulpiusszal"

EZTET KIKÉREM MAGAMNAK!

VELEM NE AZONÍTSA SENKI MAGÁT! BELŐLEM CSAK EGY VAN!

.... ÉS AZ AZ EGY A LÉTEZŐ LEGJOBB!

ulpius66 2023.06.24. 11:09:34

Viszont az kibaszott jó hír, hogy a ballibsik még véletlenül sem akarják velem azonosítani magukat....

MAGYARORSZÁGON DEMOKRÁCIA VAN, KELL ELLENZÉK!

Én egyetlen ballibsit sem akarok meggyőzni arról, hogy savazzon a Fideszre!

Mért tenném!

SEMMI SZÜLSÉG RÁJUK, AZTÁN LENNE A FIDESZNEK 4/5-E... MINEK?

MINDEN ÚGY JÓ AHOGY VAN, A BALLIBSIK ELLENZÉKIESKEDNEK, A FIDESZ MEG KÉTHARMADDAL KORMÁNYOZ.....
(mink meg itt ócsároljuk egymást, hogy a másik oldal mekkora barmokból áll....)

ulpius66 2023.06.24. 11:13:41

Mind e mellett ez a tökéletes felállás!

A Fidesz akar és tud kormányozni!

A ballibsik sem akarnak kormányozni, nekik pont megfelelő ez a helyzet, fikáznak mindent is...
(mondjuk a ballibsik hiába akarnának kormányozni, képtelenek lennének rá... de legalább ott ártanak a magyaroknak, Magyarországnak ahol csak tudnak....)

ulpius66 2023.06.24. 11:17:29

@grundigg:

Végig olvastam a Juhász Péteres cikket...... hát ez tényleg kibaszott fontos hír volt.....

Tényleg verte-e a volt feleségét a Juhász Péter?

A feleség szerint verte, Juhász Péter szerint nem... a feleség nem tudta bizonyítani..... az Origo meg megírta....

EMIATT MOST HÁROM NAPIG NEM TUDOK ALUDNI, ANNYIRA FELZAKLATOTT EZ A HELYREIGAZÍTÁS.....

alöksz róz 2023.06.24. 11:23:32

@grundigg: "Értem. Tehát nem számít, mi megy a közmédiában, mert át lehet kapcsolni, de aki uralja a médiát, az uralja az országot..." - dehogy érted.
láthatóan fel se tudod fogni, nyilvánvalóan meghaladja a képességeidet.

de segítek, hátha:
- nem azért nem baj, mert át lehet kapcsolni (hanem azért nem baj, mert független objektív tájékoztatást eredményez)
- mivel tájékozódni elsősorban a médiából lehet, akkor valóban baj van, ha nincs mire átkapcsolni (uralás)
- a ti problémátok konkrétan egyik se a kettőből, hanem egy harmadik: hogy hiába van a dollárokkal kitömött lippsimédia, nem érdekli a kutyát se

Boldeone2 2023.06.24. 11:27:27

@alöksz róz: ha a liberálisok nem szeretnének független és objektív tájékoztatásban részesülni, akkor ott a sok ballib propagandamagazin, nézzék azt. de nehogy már el akarják venni az emberek jogát a független objektív információforrásokhoz, hogy a saját propagandájuknak adjanak teret"

- Olyan szinten vagy agymosott, hogy veled nincs értelme kommunikálni. A Fidesz - média már több száz médiapert elvesztett, volt a Köztv- nek is belőle része! Propaganda a köztv- n folyik. A propagandának jól beazonosítható jellemzői vannak, a köztv iskolapéldája a propaganda - médiának. Mindez: KÖZPÉNZBŐL

A köztv - ből valós hangfelvételek szivárogtak ki, hogy kizárólag a kormányt lehetett támogatni, akkor meg milyen objektivitásról beszélsz, ember? Bebukták a részrehajlást!

Miért van az, hogy szinte zéró műsoridőt kapott az ellenzék a választás előtt, hogy el tudják mondani a választási programukat?
Miért van az, hogy a napestig, 24 órában megy a karaktergyilkosság a köztv - n, a kormány meg nulla kritikát kap?

Magyarország - ez is mutatja - hogy pártállami rezsim. Sehol, egyetlen demokratikus országban működik így közmédia

Olyan sincs SEHOL a világon , mint a KESMA, több száz milliárdos, orbáni média- konglomerátum

alöksz róz 2023.06.24. 11:31:38

@grundigg: nem azonosítom magam az ulpiussal. egyáltalán semmi közünk nincs is egymáshoz, ő egy független, objektív, pártatlan kommentelő, én meg szintén egy abszolút független, objektív és legfőképpen pártatlan kommentelő vagyok. a véleményünk néha megegyezhet, nem zárja ezt ki semmi.

a ti véleményetek meg mindig ugyanaz, szinte mindenről szinte szó szerint. akkora egyéniségek vagytok.

alöksz róz 2023.06.24. 11:36:50

@Boldeone2: "A Fidesz - média már több száz médiapert elvesztett, volt a Köztv- nek is belőle része!" - igen, ez igaz, a ballib bíróságok sokszor részrehajlóan ítélnek.
ez is azt mutatja, hogy nagyon hiányzik az országnak a független bíróság... de nagy erőkkel küzd ez ellen a nemzetközi baloldal.

Boldeone2 2023.06.24. 11:40:38

@alöksz róz: de segítek, hátha:
- nem azért nem baj, mert át lehet kapcsolni (hanem azért nem baj, mert független objektív tájékoztatást eredményez)"

Akkor, segítek én is neked:

Oroszországban is nagyjából voltak önálló médiák. Kb az utóbbi pár évben kezdték el felszámolni őket, de addig voltak, illetve sokáig elérhető volt a közösségi média is

Az átlagember mégis a Pravdából, az Izvesztijából, vagy a Tass- ból tajékozódott. Ott meg az agymosó diktatúra narratívája megy folyamatosan

Az RTL hiába nagy tv, de annak szinte alig van politikai műsora, kereskedelmi tv
Ezzel szemben a Közmédia lényegében napi 24 óra politika, a TV2 - is csatlakozott

A lényeg: a köznyilvánosságot a kormány hazug narratívái uralták a választás előtt:" MZP haborúba viszi az országot "

Ez volt a legaljasabb hazugság a kormanymédiától amit hallottam...

De, volt itt olyan is , hogy "Hadházy a halálba üldözte a szomszédját", "MZP felesége megölt szülés közben anyákat", stb
"Karácsony csalással szerzett diplomát, el akarta adni a fővarost", stb

Ez az aljas goebbelsi propaganda jórészt közpénzből finanszírozott !!!

alöksz róz 2023.06.24. 11:43:32

@Boldeone2: "Miért van az, hogy a napestig, 24 órában megy a karaktergyilkosság a köztv - n, a kormány meg nulla kritikát kap?" - ez a tényeken alapuló független és objektív tájékozatás.
hát mit szeretnél, hazudja azt a közmédia, hogy a kormány a lehetőségeihez képest szarul végzi a munkáját? vagy hazudja azt a közmédia, hogy az összefosás nem is szerencsétlen buta kis balfaszok és elvtelen pénzéhes emberek gyülekezete?
ezt egy demokráciában nem lehet, te is tudod, ellentmondana a függetlenségnek és objektivitásnak.

Boldeone2 2023.06.24. 11:44:10

@alöksz róz: ez is azt mutatja, hogy nagyon hiányzik az országnak a független bíróság... de nagy erőkkel küzd ez ellen a nemzetközi baloldal."

- Nektek az a "független" akik Orbán irányítasa alatt Orbán seggét nyalja...Orbán is ezen dolgozik, tudjuk, látjuk ...csak az EU tarkóncsapta ...

Lopakodó precedensjog "

De ilyet neked kár írni, úgysem tudod mit jelent....:)

grundigg 2023.06.24. 11:45:00

@alöksz róz: "a ballib bíróságok sokszor részrehajlóan ítélnek."

:))))))))

Játsszuk azt, hogy te mondasz egy ballib bírót, bemutatva tényszerűen a ballib kötődését, mire én mondok egy fideszest. Aztán meglátjuk, ki tud többet. Ha már sajtó, akkor mondjuk kezdheted a Fővárosi Ítélőtábla sajtóperekben eljáró bíráival.

Boldeone2 2023.06.24. 11:46:59

@alöksz róz: hát mit szeretnél, hazudja azt a közmédia, hogy a kormány a lehetőségeihez képest szarul végzi a munkáját? vagy hazudja azt a közmédia, hogy az összefosás nem is szerencsétlen buta kis balfaszok és elvtelen pénzéhes emberek gyülekezete"

A kormány is az, a másik oldalról nézve, te is tudod ...

De, hagyjuk most a pártokat ...

Mikor kérdeznek meg egy egészségügyi szakdolgozót vagy egy tanárt, mi a véleménye??? ( soha )

Nem felszopóembert, hanem valódit...

alöksz róz 2023.06.24. 11:47:41

@Boldeone2: "Oroszországban is nagyjából voltak önálló médiák." - pont leszarom mik voltak oroszországban, tök lényegtelen, nem az oroszországi médiahelyzetről beszélünk.

"Az átlagember mégis a Pravdából, az Izvesztijából, vagy a Tass- ból tajékozódott." - oroszországban. de nem ott vagyunk, hanem magyarországon. itt meg alig nézi valaki a közmédiát...
csak a meccset vagy a forma1-et.

Boldeone2 2023.06.24. 11:49:21

@grundigg: Így van. Ibolya Tibor nyíltan felvállalt fidesz- komisszár ...

grundigg 2023.06.24. 11:49:45

@alöksz róz: "ez a tényeken alapuló független és objektív tájékozatás"

Látom, visszatértél a szar trollkodáshoz. Ez is egyfajta beismerés. Bende Balázs rajtad röhög, hogy ezt ingyen tolod.

Boldeone2 2023.06.24. 11:51:11

@alöksz róz: itt meg alig nézi valaki a közmédiát..."

A köztv pont nem ezt mondja...Etyébként pl választasi küzdelemben/ előtt szinte mindenki azt nézni, még is, időnként...

Tehát fontos a szerepe

alöksz róz 2023.06.24. 11:52:30

@Boldeone2: nincs semmi baj a hazai precedensjoggal. (a legdemokratikusabb országban, az usában is az van.)
nem korlátozza a bírói függetlenséget.
egyvalamit korlátoz: a jogalkotói szándékkal ellentétes jogértelmezést, azaz a bíróság nem bír szerezni magának jogalkotói jogokat

alöksz róz 2023.06.24. 11:54:40

@grundigg: pont nem érdekel, min röhög bende balázs. egyrészt nem ismerem, másrészt meg szabad és demokratikus országban élünk, jogában áll azon röhögni, amin csak akar

alöksz róz 2023.06.24. 11:57:55

@grundigg: na játsszuk:

az egész bírói kar.

sorolhatod a fideszes kivételeket: ______________

Boldeone2 2023.06.24. 11:59:29

@alöksz róz: nem korlátozza a bírói függetlenséget."

Dehogynem korlátozza. Nem lehet minden részletbe menően minden jogi problémát taxatíve jogszabályba foglalni, ezért kell egy minimális szabadság a bírónak, aki látja az egyéni körülményeket- helyben
Ezután mindent a Kúria " jogegysége " dönt. valójában az Orbán -cimbik

grundigg 2023.06.24. 12:10:24

@alöksz róz:

Nekem elég lett volna, ha egyszerre egyet mondasz, de te rögtön több ezret vállaltál. Bátor dolog! Már csak annyi maradt le, hogy "bemutatva tényszerűen a ballib kötődését". Csinálhatsz egy szép táblázatot nevekkel, tényekkel. Ha megvagy, jelentkezz!

grundigg 2023.06.24. 12:12:46

@alöksz róz:

Jogában áll. Neked meg jogodban áll hülyének lenni, vagy ha nem látsz más menekülőutat, játszani a hülyét. Ennyit a jogokról.

alöksz róz 2023.06.24. 12:20:04

@Boldeone2: nem korlátozza.

viszont te nyilvánvalóan azt tekinted bírói függetlenségnek, ha a ballib bírók a jogszabályokat a jogalkotói szándéktól függetlenül úgy értelmezik, ahogy nekik tetszik. ezt valóban korlátozza.

és helyes hogy korlátozza, kell is hogy korlátozza, így tud megvalósulni a hatalmi ágak szétválasztása.
elméleti tudásban is le vagy kissé maradva, nem gondolod? :-)

alöksz róz 2023.06.24. 12:41:41

@grundigg: ja igen, az lemaradt, nem olvastam végig rendesen:

a hithű kommunista bírói és oktatói kar, akik a rendszerváltásig hivatalba léptek. mind. ezek saját magukról is bizonyították és a diktatórikus rendszer is bizonyítottnak látta róluk. ennél tisztább bizonyíték nem kell.
(persze akadhatnak kivételek, azokat sorolhatod, tudjuk hogy azok és azért lesznek a köpönyegforgató "bizonyítottan fideszesek")

a hithű kommunista bírói és oktatói kar által plusz a soros-szervezetek által kiképzett, rendszerváltás után hivatalba lépett bírók. mind. az előbbiek befolyását az utóbbiakra lehet tagadni, csak nem érdemes.
(persze itt is vannak kivételek, azokat is sorolhatod, tudjuk hogy azok és azért lesznek a "bizonyítottan fideszesek")

alöksz róz 2023.06.24. 12:44:48

@Boldeone2: "Ezután mindent a Kúria " jogegysége " dönt. valójában az Orbán -cimbik" - egyrészt nem mindenről, másrészt azok független és tekintélyes szakemberek.

alöksz róz 2023.06.24. 12:52:40

@Boldeone2: @grundigg: a komcsik átmentették a hatalmukat az igazságszolgáltatásba is, ti meg azt akarjátok bemesélni, hogy egy csettintésre, bemondásra azok lettek a független bírók.

nem röhögtök amikor ezt sugalmazzátok (mert nyíltan nem meritek ezt így leírni)? mert én azért felröhögök amikor titeket olvaslak :-)

alöksz róz 2023.06.24. 12:57:21

@Boldeone2: te pedig nyilvánvalóan a soros-modellt szeretnéd követni: jogalkotói jogkörrel felruházott (lefizetett vagy eleve hithű) bíróságok és (lefizetett vagy eleve hithű) ügyészek. ilyenkor már rögtön nem számít a hatalmi ágak szétválasztása, igaz? meg a korrupció, igaz? :D

6.Lenin 2023.06.24. 14:37:53

Vajon mi a fenét szeretnének ezek a seggfejek a köztévében mondani az embereknek. A saját tv-n se mondanak semmi értelmeset.

A kormánypropaganda bemutatja, hogy egyes vidéken mekkora fejlődés történt. Hétvégeken tömegek a vidéki fesztiválokon , kiránduló helyeken.videón ilusztrálva

Aztán 5 perc múlva jön egy seggfej, és beleordítja a képernyőbe, ti bunkók, ti nyomorogtok, de majd mi, egyszer, talán.. Ha ti nem is élnétek , de talán az unokáitok, vagy ki tudja. A háttérben Klára asszony leánykori képe, retusálva.

alöksz róz 2023.06.24. 14:59:43

@6.Lenin: "Aztán 5 perc múlva jön egy seggfej, és beleordítja a képernyőbe, ti bunkók" - szó szerint ezt szeretnék

alöksz róz 2023.06.24. 15:03:12

@Boldeone2: "Olyan sincs SEHOL a világon , mint a KESMA, több száz milliárdos, orbáni média- konglomerátum" - hogyne lenne.
le vagy maradva 50 évvel, az egész ny-i világban szinte csak ilyenek vannak.

6.Lenin 2023.06.24. 15:12:45

-Miért sírsz Lajos?
-Most tudtam meg, hogy mi tulajdonképpen nyomorgunk, és bunkók vagyunk.
-Ki mondta ezt neked?
-Az M1-ne egy ellenzéki politikus, rongyos ruhában volt, 120 kilós, de az mondta , hogy ne tévesszen meg minket a látsz, mert ő is tavaly karácsonykor evett utoljára.
-De Lajos, ketten majdnem 2 millát keresünk, most vettünk új kocsit. A lakás tehermentes. A jüvő hónapban megyünk Amerikába 1 hónapra. Reggel is hülyére zabaltad magad, hol nyomorogsz te szerencsétlen.
-Nem tudom, de a pacák mondta és nagyon hitelesnek nézett ki. Egy nagy DK-s jelvény volt a trikóján, igaz kicsit piásnak látszott.
-Te hiszel ezeknek? Soha nem mondtak igazat.
-Mondjuk kicsit elgondolkodtam én is, de
-Kinyitottam az ablakot, dobd ki a tv-t, vagy tiltsd le az M1-et.
-Nem lesz valami bajunk belőle?
-Nem hiszem, lehet, hogy nekem is elmúlna a hányingerem amikor DK-s logót látok.
-Rendben, M1 letiltva.

grundigg 2023.06.24. 16:32:54

@alöksz róz:

Szóval fogalmad sincs az egészről. Rohadtul meglepődtem.

Szerencse, hogy ha elfogytak az érvek (a nulladiknál), akkor mindig be lehet dobni, hogy soroskomcsi. Jár érte egy zsák ársapkás krumpli a Soros-tanítványoktól.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.06.24. 17:24:49

@grundigg: lásd gulyás gergely magyarázkodását:deagyurcsányékis..!!

Boldeone2 2023.06.24. 18:39:53

@alöksz róz: Egyre rosszabbul áll a szénátok! Emlékszel még az orosz- ukrán háború kapcsán folytatott vitánkra? Akkor is igazam volt, egyre inkább az igazolódik be....

Ha a putyini rezsim elbukik, akkor kutyavilág jön Orbánra, így rátok is...:)
Lényegében Pakstól kezdve minden dugába dőlhet, amire eddig alapoztatok

A világ viszont egy sokkal jobb és békés hely lehet, ha az elnyomó orosz rezsim elbukik, vele együtt a hazug, népbutító orbáni rezsim is komolyan meggyengülhet.

alöksz róz 2023.06.24. 18:57:31

@Boldeone2: "Akkor is igazam volt" - ilyen nem volt.
valamire biztos hogy rosszul emlékszel.

alöksz róz 2023.06.24. 18:59:18

@Boldeone2: "A világ viszont egy sokkal jobb és békés hely lehet, ha az elnyomó orosz rezsim elbukik, vele együtt a hazug, népbutító orbáni rezsim is komolyan meggyengülhet." - ezt meg tartogasd a szépségkirálynő-választásra...

alöksz róz 2023.06.24. 19:24:34

a tigeri cigánygyerek meg hozzászólni nem tud, hát csettintget meg kontrázgat :D

Boldeone2 2023.06.24. 19:35:47

@alöksz róz: Nagyon jól emlékszem: Putyin narratíváit nyomtad, az ukránok gyors vereségéről deliráltál
SOHA nincs igazad SEMMIBEN!

Nyilván most sem!

Boldeone2 2023.06.24. 19:39:02

@alöksz róz: ezt meg tartogasd a szépségkirálynő-választásra..."

- Az már megvolt! Viszont ha Putler rezsimje elbukik, remélem, akkor könnyen szopóágra kerültök a főnököddel, Orbánnal..

alöksz róz 2023.06.24. 20:07:36

@Boldeone2: "Nagyon jól emlékszem: Putyin narratíváit nyomtad, az ukránok gyors vereségéről deliráltál" - ne hazudj!

alöksz róz 2023.06.24. 20:13:15

@Boldeone2: nekem nem főnököm orbán. nekem nem parancsol :-)
a te új főnököd milyen, a kis soros?
azt látom hogy nagyobbak lettek az elvárások darabszámilag, de hogyhogy minőséget még mindig nem kell hoznod?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.06.24. 21:13:06

@Boldeone2: ahogyan egy kivételével az ÖSSZES fideszes!
De ha kell hamar változnak, ahogy a gazdájuk.

Boldeone2 2023.06.24. 21:16:21

@alöksz róz: ne hazudj!"

- Azt te szoktad, meg a bálványod Vitya! Az egész politikáját a folyamatos hazuságra, agymosásra építi! " szankciós infláció" meg hasonló, ezerszer cáfolt baromságok...
Abszurd, beteg, a tömeggyilkos narratíváit toló rezsim, az EU szégyene!

Boldeone2 2023.06.24. 21:21:58

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Olyanok mint a birkák. Birka módra, vakon követik a vezérkost, a szakadékba is majd egyszer ......de gondolkodni is birka módon gondolkodnak, azaz: majdnem sehogy

A mocsok putyini narratíva sem terjedt el sehol Európában, csak Orbánisztánban

grundigg 2023.06.25. 00:12:50

@alöksz róz:

"azok független és tekintélyes szakemberek."

Most akkor komcsik vagy független és tekintélyes szakemberek? Ok, hogy fingod sincs az egészről, de nem kéne legalább koherens módon tolni a bullshitet?

"menekülsz..."

Igen, végülis mondhatjuk. Mint amikor rövid csevegés után otthagyom az aluljáróban a fogatlan alkoholista kéregetőt. Tulajdonképpen menekülök.

Majd ha sikerül megnevezned a többezer ballibsi bíróból egyet, bemutatva tényszerűen a ballibsi kötődését, akkor visszamerészkedek hozzád.

2023.06.25. 04:04:49

@6.Lenin:

Teljesen igazat adok neked, mindenkinek joga van hülyének lenni.

Ami a lényeg, a populista mindig az értelmileg alul fejlett rétegre épít, hiszen azoknak eladható a rövidtávú haszon, úgy hogy közben a jövő teljesen mindegy.

6.Lenin 2023.06.25. 09:17:25

@kiskutyafule:

Ez a te véleményed, amit nem tudsz soha alátámasztani, mert nem beszélhettél 3 millió szavazóval, hogy miért is támogatja az adott pártot, kormányt.
ez a duma = egy rakás szar.

2023.06.25. 10:08:33

@6.Lenin:
Brazília, Venezuela, észak korea, elég érv, vagy török ország is kell?

G. Nagy László 2023.06.25. 10:49:10

@kiskutyafule:

"Ami a lényeg, a populista mindig az értelmileg alul fejlett rétegre épít, hiszen azoknak eladható a rövidtávú haszon, úgy hogy közben a jövő teljesen mindegy."

Ez egy nyilvánvaló faszság. Lássuk a valóságot:

1. MINDEN épeszű politikus úgy fogalmazza meg a mondandóját, hogy azt a legostobább választó is megértse. Ebben nincs semmi rossz, ez a politikai marketing ALAPJA.

2. A popoulizmuson manapság azt értjük, ha egy politikai erő olyan programot hirdet, amely a választók körében népszerű. Mi ezzel a baj?

3. Ami a választók körében népszerű, az simán lehet hosszútávon is építő.

4. Azt a kérdést kéne feltenned magadnak, hogy a hazai ellenzék miért képtelen olyan üzeneteket megfogalmazni, amelyek a széles közönség előtt népszerűek. A választ te is tudod: a szponzorok nem engedik. Egyetlen olyan ellenzéki párt sem kapna a jövőben semmiféle anyagi és politikai támogatást külföldről, amely - a példának okáért - szigorú bevándorláspolitikát hirdetne, avagy a genderkérdésben konzervatív álláspontot képviselne. Ezekről inkább nem beszélnek. Ha pedig elvi alapon woke-progresszívek, úgy még nagyobb a baj. Kibaszott nehéz azzal vigasztalódni, hogy ők nem populisták, ha ez azt jelenti, hogy különbnek tartják magukat másoknál és lenézik a saját választóikat, szembe masírozva azok akaratával.

2023.06.25. 11:29:18

@G. Nagy László:

A populista lényege, ahogyan az ábra is mutatja, hogy egyértelműen olyan helyzetbe hozza a pártját, hogy ne lehessen leváltani, vagyis az abszolút többség nevében, mindenféle konszenzus nélkül azt csinál amit akar.

Vagyis úgy osztogat, hogy ezt a többséget megtartsa...

ulpius66 2023.06.25. 12:55:23

@kiskutyafule:

A populizmus lényege: mindig olyan párt jön elő a populizmussal, amely képtelen a tömegekhez szólni!

ulpius66 2023.06.25. 13:00:04

@kiskutyafule:

Sőt!

A mai magyar ballibsi pártok DIREKT OLYAN POGROMMAL ÁLLNAK ELŐ, amely amelyet helyből elutasít a magyarok 90+%-a....... MAJD LEBUNKÓZZÁK A MAGYAR VÁLASZTÓKAT, HOGY MÉRT NEM VEVŐK, AZ ŐK KIBASZOTT JÓ POGROMJUKRA!!!!!!

ulpius66 2023.06.25. 13:05:11

@kiskutyafule:

Bár ebben lehet, hogy a Lacinak van igaza, és a magyar ballibsi pártoknak aztat kell nyomatniuk, amit a gazdijuk megparancsol nekik!!!

Ugyanis kötve hiszem, hogy pl. a Momentumnak az lenne a legfontosabb pogromja, hogy házasodhassanak a buzik.,.....
(mivel a gazdi ezt parancsolja nekik, ezt kell nyomatniuk.....)

ÉN LEGALÁBBIS AZTAT HISZEM, NEM EZ MA MAGYARORSZÁG LEGFŐBB PORBLÉMÁJA.....

ulpius66 2023.06.25. 13:12:17

A világban, és így természetesen Magyarországon is, kétfajta politikus van:
- a reálpolitikus, A POPULISTA, AKI AZTAT KÉPVISELI AMIT A VÁLASZTÓI AKARNAK

- a ballibsi, aki MINDENBEN, MINDIG, MINDENKINÉL IS SOKKAL OKOSABB, ÉS AKI ÚGY AKARJA MEGVÁLTOZTATNI A VÁLASZTÓIT, HOGY AZTAT KÉPVISELJÉK, AMIT Ő

EZÉRT JÓ PL. SVÁJCBAN, MERT OTTAN MINDEN FONTOS KÉRDÉSBEN NÉPSAVAZÁS DÖNT!

.... AZAZ A NÉP DÖNT, ÉS NEM A POLITIKUSOK!

6.Lenin 2023.06.25. 13:21:30

@kiskutyafule:

Én Mo-on lakom, itt dolgoztam, itt élek. Éltem külföldön , dolgoztam is, ott is jól éltem, de visszajöttem, de nem egy párt kedvéért.

Mindenhol a világon vannak olyanok, akik képesek megoldani a saját életüket, és vannak , akik képtelenek. Hagyd a süket dumát a barátaidnak.

De mondjál egy elfogadható érvet, hogy nekem is hülyéket kéne támogatnom. Győzz meg.

ulpius66 2023.06.25. 13:23:39

Többek között ezért jó Budapesten laknom, mert itt is minden fontos kérdésben "népszavazás" mondhatnám "Lakógyűlés" dönt....

pl. eldöntöttük, hogy a Lánchídon nem lehet autóval közlekedni......

EZ MONDJUK VÉLETLENÜL EGYBEVÁGOTT KAMUGERI AKARATÁVAL, AKI AKKORA HÜLYE, HOGY 5 ALKALOMMAL KIVÁGTÁK A JOGSI MEGSZERZÉSÉNEK VIZSGÁJÁN, ÉS MINDENHOVÁ TAXIVAL MEGY....

ulpius66 2023.06.25. 13:26:49

Azért jó a budapestieknek, mert jó a főpolgi......

Van egy szociológiai diplomája a Pázmányról (mondjuk nekem fingom sincs mihez ért egy szociológus...) viszont nem beszél nyelveket és nincs jogsija.... ideális ballibsi jelölt.....

ulpius66 2023.06.25. 13:31:50

AKKOR ÉN "NÉGYZETESEN" KURUC VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!

Mert én lázadok az elnyomó EU-vezetés diktatúrája ellen, pluszban lázadok Budapesten a Kamugeri és bűnbandája liberál-fasiszta diktatúrája ellen!!!!!!

ÉN VAGYOK A FŐ KURUC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ulpius66 2023.06.25. 13:43:26

Van élet az EU-n kívül is!

Azért jó Izraelnek, mert nem az EU tagja, és így nem pofáznak bele Brüsszelből, hogy hogyan alakítsa át az igazságszolgáltatási rendszerét.....

ÉN IS SOKKAL JOBBAN ÉREZNÉM MAGAM AZ EU KÍVÜL!

ulpius66 2023.06.25. 14:04:40

AZTA KURVA.....

"A leginkább csak Gyurcsány Ferenc háttérembereinek tartott Bajnai Gordon, volt miniszterelnök és Ficsor Ádám, volt minisztere nevével fémjelzett és hírhedté vált DatAdat Kft. által indított perben adott igazat a bíróság a közmédiának, és mondta ki, hogy a hirado.hu szerkesztősége alappal, a szabad véleménynyilvánítás megengedett határain belül formált véleményt."

„A Fővárosi Ítélőtábla ítélete szerint a hirado.hu a témában kiadott valamennyi cikkében – transzparens módon – megjelölte azokat a forrásokat, amelyekből következtetéseit levonta. Hiába kifogásolta tehát Bajnai Gordon és Ficsor Ádám, hogy álprofilok seregével segíthették Márki-Zay Péter kampányát, vagy „offshore csodafegyverük” dönthette el az előválasztást, a közmédia internetes híroldala joggal és megalapozottan fogalmazhatta meg a véleményét, és azokkal nem lépte túl a véleménynyilvánítás határait” – írták.

„A bírósági döntés értelmében Bajnai Gordon és Ficsor Ádám köteles megtéríteni a közmédia perköltségét, valamint az államnak a kereseti költséget és a fellebbezési illetéket is. Az ítélet jogerős, az ellen fellebbezésnek nincs helye” – tették hozzá."

ulpius66 2023.06.25. 14:17:07

Persze tudom én, hogy az is fontos, hogy a ballibsi megmondóember a Juhász Péter verte-e a volt feleségét, vagy nem verte.....

DE TALÁN AZ EGY PICIT FONTOSABB, HOGY A LIBATOLVAJ MEG A FICSOR URAM MINTEGY 860 MILLIÓ FORINTÉRT
- A BÍRÓSÁG ÍTÉLETE SZERINT IS, ÍGY ERRŐL MÁN PAPÍRJUK IS VAN - ÁLPROFILOKKAL, ADATHALÁSZ-TEVÉKENYSÉGGEL, BÉRKOMMENTELŐKKEL, SMS-KAMPÁNNYAL ÉS KÜLFÖLDI PÉNZEKKEL SEGÍTETTÉK A BALLIBSIK KAMPÁNYÁT......

NAGGGGGYON-NAGGGGYON ÉDES!

ulpius66 2023.06.25. 14:19:59

"Előzőleg a DatAdat cégcsoport és tulajdonosaik, Bajnai Gordon és Ficsor Ádám személyiségi jogi perben nehezményezték, hogy a hirado.hu cikksorozatban elemezte és az elérhető adatokból következtetéseket vont le a választási kampány befolyásolásának lehetséges okairól és módjairól. A bíróság most kimondta, hogy a szerkesztőségnek elegendő adat állt rendelkezésre ahhoz, hogy a feltárt tényekből a következtetéseit levonja. Az ítélet hangsúlyozza: a demokrácia lényegi eleme, hogy a közéletet alakító politikusok tevékenységével szemben a sajtó szabad bírálatot és kritikát fogalmazhat meg. Ez esetben is ez történt”

BÁRMIBE LE MEREM FOGADNI, HOGY A BALLIBSIK SZERINT EZ ÜGYBEN A BÍRÓSÁG FASISZTA MÓDON JÁRT EL.....

alöksz róz 2023.06.25. 16:40:56

@ulpius66: a mutatóujjad is olyan bőszen meregetted amikor beszéltél vkihez, mint ahogy itt a capslockra támaszkodsz vele? :-)))

alöksz róz 2023.06.25. 16:48:28

@alöksz róz: nem is a capslock-ra

a shift-re :D

ulpius66 2023.06.25. 17:02:59

"A vállalatok mohósága miatt drágul az élet Magyarországon
Portfolio
2023. június 25. 11:01

Az elmúlt két évben az infláció mellett a vállalatok jövedelmezősége is érdemben emelkedett, így a profit-vezérelt infláció jelensége a gazdasági elemzések fókuszába került - írja a héten megjelent inflációs jelentésében a Magyar Nemzeti Bank, és egyben megállapítja: a jelenség Magyarországon régiós és nemzetközi összevetésben is erős. A profitvezérelt inflációt nem a kereslet-kínálat egyensúlytalansága okozza, hanem az a jelenség, amikor a vállalatok a nyereségesség érdekében nagyobb áremelést hajtanak végre, mint amit a költségek növekedése indokolna.

A jegybank szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy 2022 második felétől jelentősen emelkedett az inflációnak a költségek által meg nem magyarázott része. A közgazdászok számításai szerint EZ 2023 ELSŐ NEGYEDÉVÉBEN A 25,4 SZÁZALÉKOS HAZAI INFLÁCIÓ KÖZEL HARMADÁT OKOZTA."

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.26. 14:57:27

@Boldeone2: honnan tudod biztosan hogy nem agyhalott lenin hanem megafonos?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.26. 15:02:27

@6.Lenin: lacika haverod félistenként tekint orbánra, az már tökéletes.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.26. 15:03:05

@6.Lenin: csak ennyit sikerült reagálni a hosszú kommentemre te idióta?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.26. 15:05:39

@alöksz róz: és akkor te most hol "dolgozol" tulajdonképpen? a megafonnál, vagy a 888-nál? vagy egy minisztériumban a sok semmirekellő léhűtő családtagok, Rokonok közt?

nagyon könnyen átugrasz afelett hogy a kedvenc fideszeseid is agyhalottnak tartanak.
kivéve ha te is fizetést kapsz a fidesztől. akkor megérthető ez a kommented

6.Lenin 2023.06.26. 15:06:36

@tesz vesz II:

Miért is kéne minden hülyeségre reagálnom?

Érdekelne egy logikus magyarázat. Lacika kit tekint, vagy nem félistennek az az ő dolga. Te meg egy seggfej vagy, ez meg a te dolgod.

Mi ebben olyan bonyolult neked?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.26. 15:35:31

@6.Lenin: de mi van a migránsokkal, most akkor te szereted őket, vagy sem?

bevándorlóország vagyunk, vagy sem?
a fideszes szereti a mirgánsokat, vagy sem?

hazudsz akkor valamit erről, vagy sem?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.26. 15:39:32

@6.Lenin: de nyuszika, azért mert én nem kapok a fidesztől kenőpénzt fizetés jogcímen, még nem én leszek a seggfej. azt érted te hitvány hazaáruló?

nekem fontos ez az ország, és az hogy ti ne basszátok szét az országot, és ne irtsátok ki magyart, a globális éghajlatváltoizás elején.

nekem vannak elveim és értékeim, azt érted?

tehát hitvány hazug trollként darab szarként te vagy fogd be a hitvány pofádat, és ne a tisztességes embert sértegesd, vagy válaszolj érdemben az érveimre.
néha azért fel-fel fordítanám a kavicsokat, és megnézném milyen ostoba férgek tekeregnek a kavics alatt. te gerinctelen fideszes csúszómászó talpnyaló

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.26. 15:45:37

@grundigg: honnan tudod hogy aleksz ingyen tolja? nekem nem úgy tűnik

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.26. 15:46:45

@alöksz róz:

az indoklás kimaradt csöpike.

hogy szavazhatsz neoliberális pártra, mikor te utálod a neolibeket.

alöksz róz 2023.06.26. 16:07:19

@tesz vesz II: "hogy szavazhatsz neoliberális pártra, mikor te utálod a neolibeket" - úgy szavazok, ahogy úri kedvem tartja.

és semmiképp nem tartozom neked se beszámolóval, se indoklással.

6.Lenin 2023.06.26. 17:42:06

@tesz vesz II:

Miért tartoznék neked bármiben is magyarázattal, egy seggfejnek?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.27. 11:49:12

@alöksz róz: @6.Lenin:

egy darab álprofilról nyomjátok?

azt hittem mint civil homo sapiensek képesek vagytok kimagyarázni az egetverő ellentmondásokat.
ugye egy olyan lény, aki nem teljesen agyhalott, meg nem teljesen korrupt, az szeret harmóniában és összhangban lenni a saját logikus gondolataival, eszméivel, ideológiájával.

dehát ez maradt, ugye én már 15 éve megjósoltam a mandiner blogon, hogy el fog jönni az idő, amikor már csak az agyhalott csőcselék szavaz a fideszre.

hát jelentem, eljött. egy ideje már.
süti beállítások módosítása