Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

téveszmék

téveszmék

"Nincs más választásunk, mint a monogámia"

2023. június 29. - G. Nagy László

monogam.jpg

 

Elég volt megnézni Bedő Imre egyetlen videóját, a YouTube azonnal kínálni kezdte a többit is. Természetes-e a monogámia, és ha nem, akkor miért igen? című monológját muszáj volt azonnal végighallgatnom, már csak azért is, mert régi vesszőparipámról van szó.

 

Nyilván előre tudtam, hogy a lényeget tekintve nem fogok egyetérteni a Férfiak Klubja alapítójával, mindenesetre érdemes leszögezni: néhány fontos részletkérdésben tökéletesen igaza van. Rendkívül tisztességes tőle, hogy az ideológia oltárán nem kívánja felégetni a valóságot, így minden további nélkül elismeri: "Az ember, mint emlős állat, genetikailag nem monogám." Valójában itt be is fejezhetnénk, hiszen ez mindennél többet mond, elég megnézni legközelebbi rokonainkat, a csimpánzokat és a bonobókat. Csakhogy így meglehetősen karcsú maradna e poszt, mi több: a kérdéses videó sem nyúlhatna négy percnél tovább... Ugyancsak le a kalappal Bedő előtt, amiért nem kíván sem isteni törvényekre, sem erkölcsre hivatkozni - intellektuálisan könnyen belátja, hogy a tekintélyelvű érveléssel nézői, hallgatói zömét elveszítené; s valószínűleg azzal is tisztában van, hogy a szexualitásnak semmi köze a morálhoz. (A testiség megítélése kultúrafüggő, vagyis változó. Az erkölcsi sarokpontok ugyanakkor kőbe vésettek, kultúrákon átívelők.) A monogámia melletti egyetlen érv, amelyet Bedő Imre e videóban elénk tár, a közös gyermekek felnevelésének hosszútávú projektje, illetve az utódok optimális érzelmi fejlődése. Messzemenően egyet lehet érteni: semmi sem olyan jó egy gyerkőcnek, mint egy harmonikus, stabil, tradicionális családban felnőni. Nincs olyan pszichológiai kutatás, amely ettől eltérő megállapítást tenne. A közvetlen tapasztalataink is ezt erősítik: a kiegyensúlyozott gyerekek többnyire szerető anyával és apával bírnak; az elvált szülők csemetéi közt sokkal több problémás esetet látni. Eddig az egyetértés, innentől muszáj vitatkozó üzemmódba kapcsolnom.

 

"Új modellnek azt lehet tekinteni, ami hogyha modellként a társadalomban működik, akkor az az élet továbbadásáról gondoskodik társadalmi szinten." A problémát itt főképp a kollektivista megközelítésben látom. Amikor az egyén a saját szexualitása, életvitele kapcsán döntést hoz, abban többnyire semmiféle társadalmi szempont nem játszik szerepet, és addig jó, amíg ez így van. Semmi sem betegebb, mint megfelelni egy olyan külső normának, amelyet nem ránk szabtak. Igaz ugyan, hogy csoportérdek a család, a nemzet, a faj fennmaradása. Igaz az is, hogy a túlnyomó többség - erre rímelő módon - egyéni késztetést is érez a gyermekvállalásra (nekem is van kettő, életem legjobb döntései), ám ettől még lehetnek olyanok, akik nem kérnek desszertet; akik nem kívánnak részesülni ebből a páratlan örömforrásból. Az ő döntésük éppen olyan legitim és tiszteletreméltó, mint azoké, akik családot alapítanak. Teljesen érvényes modell tehát az is, amelyben az egyén nem örökíti tovább génállományát, még akkor is, ha ez - tudatos döntéssel alátámasztva - csak nagyon keveseket érint. (A gyermektelenek többsége szíve szerint vágyna családra, csak az sehogy sem akar összejönni.)

 

"A probléma az, hogy aki lejáratos házasságot tervez, tehát aki úgy gondolja, hogy ezt a házasságot most hat-nyolc évre tervezem, és utána megyünk tovább, mert nem lehet egy emberrel annyit kibírni, azoknak nem lesz gyereke." Kedves Imre, a valóság ezzel szemben az, hogy ilyen egyszerűen nem létezik. SENKI sem tervez lejáratos házasságot. Mindössze kétféle eset lehetséges: vannak, akik képtelenek az elköteleződésre, ők nem is járulnak az oltár elé (ilyen vagyok magam is, ennek ellenére 26 éve élek együtt az asszonnyal, egyre nagyobb harmóniában); és vannak azok, akik képesek rá - ez utóbbiaknak meg sem fordul a fejükben, hogy frigyük valaha is véget érhet. Természetesen értem Bedő álláspontját: abszolút pozitív a gondolat, mely szerint a problémás, de működőképes kapcsolatokat érdemes inkább megjavítani, mintsem felrúgni. De ennek nem az az útja, hogy már a kezdet kezdetén levehetetlen béklyót aggatunk egymásra. Ez a gyengék és tudattalanok eszköze. A tudatos ember fenntartja magának a lehetőséget, hogy BÁRMELYIK PILLANATBAN véget vessen bármely kapcsolatának. (Valójában ez a buddhizmus és a jézusi tanítás lényege: minden földi kötöttségtől szabad lélekkel élni.) Abban is igaza van Bedő Imrének, hogy a saját gyerekeinkért teljes mértékben felelősek vagyunk, így nehéz felmentést találni arra, ha valaki magára hagyja kiskorú utódait, avagy a róluk gondoskodó szülőtársát. Ám ettől még igaz: senki sem köteles feláldozni magát a gyermekeiért; senki sem köteles egy életre bennragadni egy pocsék házasságban, csakis a család formális egységét szem előtt tartva. Ráadásul ezzel minden szereplő csak veszít, a gyerkőcök is.

 

Lépjünk eggyel tovább: nem is kell arra gondolni, hogy megromlik, elfárad, kiüresedik a kapcsolat. Egy teljesen harmonikusan működő házasságban is előfordulhat, hogy a felek több kalandra vágynak, így aztán nyitott üzemmódra váltanak, vagy épp a csinos szomszédasszonyt is vendégül látják néhanap egy pikáns kis hármasra. Ha ezt képesek éretten kezelni, s ezáltal frigyüket az új ízek gazdagítják és nem rombolják, úgy csemetéiknek miképpen tudnak ártani mindezzel? Hitem szerint sehogy. Már csak azért sem, mert a gyerkőcöket egyáltalán nem érdekli apa és anya szexualitása. Mire a kamaszkorba lépnek, szüleik jellemzően már túl vannak a negyvenen, a szemükben véneknek számítanak. Még arról sem akarnak tudni, mit tesznek egymással, arról pláne nem hogy másokkal miféle játékokat űznek. Titkolózni persze nincs miért: semmi szégyellnivaló sincs a monogám útról való letérésben, s ha a gyerek rákérdez, felesleges kamuzni és alakítani az álszentet. De ez a legritkább eset; a fiatalkorúak a saját szexuális ébredésükkel vannak elfoglalva, magasról tesznek apa és anya hálószobai kalandjaira. Példaként saját fiamat említeném, aki még nincs tizenhat, de már most több lány aludt az ágyában, mint amennyi velem az érettségiig épp csak szóba állt. Ezzel együtt magasról tesz rá, hogy jómagam miként élek. Beszélgetünk fociról, zenéről, csajokról, iskolai balhékról, vagy bármiről - ez a téma valahogy hidegen hagyja, ahogyan tizennégy éves lányomat is.

 

Létezik egy további érv a monogámia mellett: sokak szerint ez a működési forma ígéri a legnagyobb össztársadalmi elégedettséget a szerelmi szükségletek mezején. Ha mindenkinek csak egyetlen partnere lehet - mondják - ez kínálja a legnagyobb esélyt arra, hogy senki se maradjon társtalan. Érvelésük szerint a poligám formák felborítják az egyensúlyt, s ahol egy életképesebb fickóhoz négy feleség is tartozik, ott bizonyosan lesz három lúzer, aki nő nélkül kénytelen tengetni napjait. Mondani sem kell: ez a gyermeteg matek borzasztó keveset mutat meg a valóságból. (Gyermeteg, mert a közel-keleti hárem-logika szerint a poligámiában is kizárólagosságot feltételez.) Vegyük például korunk világát, amelyben még mindig a monogámia a fő irányvonal. (Azzal együtt, hogy az életre szóló házasság ideájának helyére a sorozatos monogámia lépett; egy időben mindig csak egy partner lehet a színen.) Vajon ez a világ mennyire garantálja azt, hogy mindenki társra találjon? A társadalom krémjének - a felső 10%-nak - elég komoly mozgástere adódik, de vajon az alsó 10% beéri-e azzal, amit a többiek hagytak? Nem véletlen, hogy sok a magányos ember. Az alsó traktusban lévők talán bottal sem piszkálnák egymást. Az átlagosak is felfelé áhítoznak, s - ahogy Bedő Imre is utal rá - léteznek olyan nők, akik inkább osztoznának más lányokkal egy jobb genetikájú, sikeres cégvezetőn, mint hogy kizárólagos szeretőjükké rabosítsanak egy pocakos, kopasz műbútorasztalost. Ha egy férfi nyíltan szerethet több nőt; vagy fordítva: egy nő pironkodás nélkül tarthat több szeretőt, az olyan végtelen variációs lehetőséget tartogat, amelyben a legtöbben nagyságrendekkel több potenciális boldogságmorzsára lelnek, mint a szigorúan monogám világban. Világos, hogy a fél évszázaddal ezelőtti szexuális forradalom óta jóval kevesebb a tabu (még akkor is, ha pár éve a #metoo őrület megkísérelte visszaállítani a régi prüdériát), de még ma is élnek a régi reflexek. Ha megnézünk egy kosztümös filmet, szinte kivétel a fejünket fogjuk, hogy a főhős és a bombacsaj közti izzás miért marad oly sokáig meddő. A rendező szempontját persze ismerjük: ebből a vibráló kielégületlenségből épül a feszültség, miközben épp attól hiteles a sztori, hogy pár száz évvel korábban játszódik, az adott kor igen merev társadalmi struktúráinak, udvarlási etikettjének megfelelően. Ma már sokkal lazábban mennek a dolgok és a kölcsönös vágy hamarabb célba ér; ám a kalandok továbbra is titkosak, szexuális kultúránkat még a 21. században is a tömény képmutatás jellemzi. 

 

Bedő Imre egy rendkívül értelmes, jó szándékú, konzervatív figura. Kifejezetten kedvelem. De a monogám kultúra éltetése kapcsán nagyon más állásponton vagyunk. Meggyőződésem, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb társadalomban élnénk, ha a felnőtt emberek közötti önkéntes szexuális formák mindegyikét legitimként fogadnánk el. Ha senkinek sem kéne szégyenkeznie semmiért. Természetesen szó sincs arról, hogy ezt a nyitottságot és elfogadást kívülről, felülről kéne rákényszeríteni bárkire. Ennek belülről kell fakadnia. Nem mindenkinek ugyanaz az útja, sokakat kielégítenek a hagyományos, monogám kapcsolatok is. De akit nem, annak kár megtagadnia a vágyait, csak hogy letűnt korok normáinak megfeleljen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr8818155070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sadist 2023.06.29. 10:17:14

Hú, na erre majd írni fogok, de majd csak este, mert ehhez nem elég tíz perc.

G. Nagy László 2023.06.29. 10:49:02

@Sadist: Abban biztos voltam, hogy lesz vitánk :)

Rubasov nertárs 2023.06.29. 11:21:59

Ma is léteznek olyan eldugott afrikai és Amazonas-beli törzsek, ahol a szerző által áhított mindenki mindenkivel elvű berendezkedés van. Az a tény, hogy ezek a társadalmak év(tíz)ezredek óta ugyanúgy, ugyanolyan színvonalon élnek érdemi technikai, civilizációs előrelépés nélkül nem azt mutatják, hogy ez lenne az ideális. Nem véletlen, hogy a történelmünk kezdete és a magántulajdon megjelenése szorosan összefüggött a (szigorú) monogámia megjelenésével és elterjedésével. A monogámia több előnnyel is szolgált:
1. A férfiak számára biztossá tette a génállományuk továbbvitelét. A női hűtlenséget szigorúan, akár halállal is bűntették. Persze egy sima elbocsájtás, és a hűtlen asszony kiközösítése a gyermekkel együtt (ha született), is lényegében halálos ítélet volt.
2. Érdekeltté tette a férfiakat nem csak a vagyon szerzésben, hanem az innovációban is. Persze a kettő kéz a kézben jár, hisz egy az egész társadalom számára hasznos találmánnyal nagy vagyonra és társadalmi megbecsülésre, rangra lehet szert tenni, és ezt továbbadni az utód(ok)nak. De ha el is marad az egetrengető találmány, akkor is komoly vezérlő erő lesz, hogy gyermekeimnek jobb élete és életkörülményei legyenek mint nekem. Ezáltal:
3. Jelentősen javult a munkamorál. Egy családos férfinak már nem elég annyit dolgoznia, hogy neki úgy ahogy elég legyen. Gondolnia kell a családjára, emiatt jobb munkaerő mint egy szingli férfi. Többet és megbízhatóbban fog dolgozni, és jóval kevésbé jellemző körükben a jobb-hopping.
4. Ott van, amit a szerző is elismer: a stabil érzelmi és a jobb vagyoni háttér. Ennek együttes kombinációjaként jóval nagyobb az esélye annak, hogy a gyermek(ek) túlszárnyalják a szüleiket, vagyis a leszármazottak generációról generációra emelkednek a ranglétrán, és könnyen lehet, hogy a dédunokákat már ott találjuk a társadalom csúcsán.
Ugyanakkor egyén szinten sem feltétlenül eredményez boldogságot az instabil, folyton változó magánélet. A kutatásokból az látszik, hogy az 1960-as, '70-es években lényegesen kevesebb volt a boldogtalan nő, mint most amikor jóval szabadabban megélheti egy nő a szexualitását (legalábbis a nyugati világban), mint egy emberöltővel ezelőtt. Ez persze nem véletlen, és szorosan összefügg a női szexualitás fölszabadulásával, de erről egy másik hozzászólásban.

Bayaz 2023.06.29. 11:43:55

Ez érdekes kérdés.

Szerintem a poligámia kérdése valamennyire megmutatja a ballibek jó részének képmutatóságát: ha megkérdeznénk őket, hogy az állam legitimálhassa-e a poligám kapcsolatokat és a bevezesse-e a "poligámházasságot" (tehát pl azt, hogy egy férfinek több felesége is legyen vagy bonyolultabb kapcsolatokat), mert "love is love" a legtöbben elutasitanák, mert "a házasság két ember kapcsolata".

Azonban ugyanilyen érvek mellett próbálják a melegházasságot elfogadtatni - ha a homoszexuálisok szerethetik egymást, akkor miért nem kezeli az állam az ő párkapcsolatokat ugyanazon a szinten mint a hagyományos házasságot? Az egyik fontos konzervativ válasz (a legtöbb homoszexuális kapcsolat múló jellege mellett) az hogy a "házasság férfi és nő kapcsolata (lehetőleg életre)", de ez valahogy kirekesztő. :D

Bayaz 2023.06.29. 11:46:00

@Bayaz: és nem csak a "házasság két ember kapcsolata" a probléma, hanem nyilván az is hogy a poligámia "szexista és nőgyűlülő" hagyomány

G. Nagy László 2023.06.29. 12:02:51

@Rubasov et.: Minden, amit írsz, tökéletesen igaz. Mégsem érvek a monogámia mellett.

1. Először is: bár az ókor és a középkor földművelő társadalmaihoz jól passzol mind a monoteista vallás, mind a monogám házasság, ettől még nem állíthatjuk, hogy ezek a legfejlettebbek, sőt azt sem, hogy az adott kor szintjén ezek szolgálták a legmegfelelőbben az egyén boldogságát.

2. Félrelépések mindig is voltak és lesznek is. Nem jobb nyíltan, mint titokban?

3. A gazdaság és a demográfia is egy helyben topogott évszázadokon át, miközben a monogámia volt az egyetlen elfogadott létforma. A nagy áttörést a felvilágosodás és az ipari forradalom hozta - a többit ismerjük. Értem az érveidet (az igavonó férfi hajlandó gürcölni a családjáért), csak ennek ma már egyre kevesebb a jelentősége.

4. Fogamzásgátlás, DNS-teszt, kétkeresős modell, ezerféle szakma és vállalkozási forma - nagyon más ma a világ, mint 150-200 éve. Ami régen logikusnak és kényszerűnek hatott, az ma talán felesleges béklyó.

5. Mindaz, amiről írsz, a társadalom nézőszöge. Ha szerelemről van szó, szerintem e téren csakis az egyén szempontjai érdekesek.

G. Nagy László 2023.06.29. 12:07:12

@Bayaz: Hasonlóan látom. A legérdekesebb az, hogy a progresszív vallás minden elképzelhető szexuális aberráció felé nyitott, azonban a hagyományos, hetero szerelmek terén kifejezetten szűkítené az egyén mozgásterét. Lásd: #metoo, melynek szellemében már az is szexuális zaklatás, ha kávézni hívsz egy kolléganőt. (Fiút azt lehet, az nem zaklatás...)

Wildhunt 2023.06.29. 12:13:18

A monogámia önmagában nem ér semmit. Része viszont egy olyan életformának ami az elmúlt 5000 évben a legvágyottabbnak és a legsikeresebbnek bizonyult.

Rubasov nertárs 2023.06.29. 12:36:09

Folytatás.
Látszólag ellentmondásos, hogy a női szexuális szabadság és női boldogság között fordított arányosság van, azonban az akinek van némi alap humánetológiai műveltsége, az tudja mi van a háttérben. Az alapvetés, hogy míg a férfi alapszoftver a poligámia, a női alapszoftver a hipergámia, azaz a minél jobb fétfi(ak) "levadászása". Sikeresnek is azt a nőt tartjuk, aki klasszikra meg tud lasszózni egy nálánál jobb férfit. Csakhogy! Van az a szintkülönbség (legalább 2-3), ahol a nő már hiába próbál kompenzálni (bevállal extrákat a szexben, full service-t biztosít a férfinak stb.), a férfi mindezek ellenére csak levarrja egyszer max. kétszer aztán eldobja. Persze a nő a reménykedik, hogy majd a következő nem lesz ilyen, és már meg is érkeztünk a futó kapcsolatok láncolatához, amit vulgárisan "f@szkörhintának" is neveznek. A legértékésebb 20-as éveiket sok nő vesztegeti el náluk kategóriákkal jobb férfiak kapcarongyaként, ami persze érzékelhető negatív nyomot hagy a személyiségükben. De ez csak az egyik gond. A másik az, hogy amelyik akár csak egyszer belekóstol a "jóba" az onnantól kezdve nem adja lejjebb. Ezért vannak tele megkeseredett, lehetetlen elváráslistával rendelkező 30-as és kora 40-es nőkkel a társkeresők. Neked is jár az álompasi-hirdetik a (fiatal) nőknek szóló reklámok, magazinok, "jótékonyan" hallgatva arról, hogy ahhoz bizony álom-és nem rémálom nőnek kell lenni. Viszont ezzel együtt is vannak egyértelmű nyertesei a női szexalitás felszabadulásának: a minden tekintetben csúcskannak tekinthető férfiak. Nem véletlenül, hogy az George Clooney a modern feminizmus egyik legfőbb szószólója, aki egymaga feltehetően ezre nagyságrendben használt csakszexre, majd dobott mindenféle erkölcsi skrupulus nélkül nőket. A felső 10%-nyi férfinak soha nem volt olyan könnyű nagy számban nőhöz jutni, mint most. Persze egy középkori uralkodó, vagy herceg is szép számban tartott ágyasokat, de megjelenni csak a királynéval/hercegnéval illett, arról nem beszélve, hogy csak a legális frigyből születő utódok számítottak legitimnek. Ma nincsenek ilyen korlátok: Puskás Peti simán bemondhatja az éterbe, hogy neki legalább 500 nője volt az élete során, pár pókhálós aggszűzön kívül senki sem rökönyödött meg rajta, de ők meg úgysem érdekelnel senkit.
Itt térnék ki a poszt egy másik nagy tévedésére, ami tagadja a nők masszívan egyenetlen eloszlását a férfiak között. Szintén hamis állítás, hogy egy előnytelen külsejű nőnek nincs esélye. Aki felmerészkedik egy random pornóoldalra, az meglepődve fogja tapasztalni, hogy simán van "ugly", "granny", meg "old" kategória is, ami egyértelműen mutatja, hogy pucér 60+ nőkre is van piacképes kereslet, máskülönben nem lennének ilyen kategóriák. Ez persze abból is fakad, sok férfinak eleve, mégha egy férfi-egy nő is lenne az eloszlás, nincs esélye párra lelni. Ez abból fakad, hogy 100 lány csecsemőre 105 fiú jut. Ezek a kisfiúk el is érik a felnőtt férfi kort, ugyanis az euroatlanti világban sem háborúk, sem járványok nem tizedelik meg őket. Az igazság az, hogy a 20. század közepéig azért volt egyszerű csajozni, mert a háborúk és járványok együttes hatásaként már a fiatal felnőtt korosztályban is (18-29 éves kor) masszív férfi hiány volt. Ezért mondták azt dédanyáink a nagyanyáinknak, hogy ha egy fokkal szebb az ördögnél, megvan minden érzékszerve és végtagja, esetleg még valamit dolgozik is, akkor az jó lesz. Most viszont, egyszerű aránypárral számolva könnyen kiszámolhatjuk, hogy 18 és 29 év közötti korosztályban 90 ezer egészséges cseccsemő/évvel számolva, nagyjából 21-22 ezer fős férfi többlet van, vagyis ennyien élböl incelek lesznek. A nők eloszlása ugyanakkor a férfiakon nem egyenletes hanem exponenciális: a csúcskanoknál az ezres szám sem ritka, míg föntről lefelé a 3. decilisben legfeljebb 5 körül alakul egy férfi partnerszáma.

Almandin 2023.06.29. 12:49:17

A monogámia szerintem nem más, mint a legjobb kompromisszum, ha úgy tetszik, a legkisebb rossz. Ideális helyzet ugyanis nincs.
Nem ellenzem, ha egyesek nyitott kapcsolatban élnek, az az ő döntésük, nem kell mindenkire ugyanazt erőltetni.
A magam szempontjából a monogámiát választom, annak minden hátrányával, mert egy stabil, tartós kapcsolat annyi lelki előnnyel jár (szeretetteljes baráti párkapcsolat, szilárd háttér), hogy megéri vállalni a kizárólagosságot.
Bedőről meg annyit, hogy falra mászom tőle. Egyrészt azt érzem belőle (több órányi videóját megnéztem az elmúlt egy évben, tehát nem kívülről kritizálom), hogy burkoltan, de vissza akarja zavarni a nőket a konyhába, alárendelt szerepbe, másrészt olyan konteókat terjeszt, mint a Great Reset elmélete. Halál komolyan előadja, hogy 2030-ra nem lesz az embereknek semmijük, még a ruhájukat is bérelni fogják, mert a világelit bevezeti az új kommunizmust ("nem lesz semmid, de boldog leszel"). 7 év múlva nagyot fog koppanni, az biztos. A kormánypárti média meg tolja ezt az embert. Ez a kép meg cikk mindent elmond, Bedő kikkel barátkozott/barátkozik:
444.hu/2017/07/21/a-kormany-majd-megmondja-mitol-csaladbarat-egy-fesztival-vagy-egy-etterem
Valahogy engem az egész ember (Bedő) irritál. Úgy nyilatkozik, mint egy próféta, kinyilatkoztat, azt sugallja, nála van a bölcsek köve. Felfújt az egész ember. Soha nem kellene, mint férfi. Egy burkoltan hímsoviniszta, aki szerintem egy nővel is kioktató, érezteti, hogy ő a férfi, a teremtés koronája, akinek a dolga irányt mutatni.

Almandin 2023.06.29. 12:59:36

Még valami, más. Remélem, nem veszed kötekedésnek, de nekem riasztó, hogy ma sok szülő (te is) úgy neveli a kamasz gyerekét, hogy hagyják, hogy már kiskamaszként azzal feküdjön le, akivel akar. Ha a 15 éves fiadnak több lány volt az ágyában, mint amennyi veled egyáltalán szóba állt éretségiig, az baj, már ne haragudj. Mikor kezdhette, 13 évesen? Amúgy nem vagyok esküdt ellensége a tinik nemi életének, de nem mindegy, hogy a szülő hány éves kortól engedi, valamint hogy megtűri-e a kamasz teljes szabadosságát. Biztos régimódi vagyok, de én ezt nem engedném. Eleve 15-16 éves kor alatt a közösülést nem engedném, utána se tolerálnám, ha a fiam vagy lányom havonta más partnert hozna fel a közös lakásunkba. Ha valakit szeret, azt elfogadnám, nem erőltetném rá, hogy 18 éves korig ne szexeljen. De nem akarnám promiszkuitásra nevelni. Ez passzív magatartással is elkövethető.
A mai kamaszok szülei mindent ráhagynak a serdülőkre. Azok meg fűvel-fával szexelnek sokszor, trágárkodnak, nem tanulnak, hiszen ott a balek szülő, akit ki lehet használni. A szülők meg sokszor nem mernek már rájuk szólni se, mert könnyen kész a gyermekbántalmazó vád a mai világban. Emiatt a gyerekek úgy nőnek fel, mint a dudva.

G. Nagy László 2023.06.29. 13:04:29

@Almandin: Én bírom a fickót és komoly összegeket áldoznék érte, hogy olyan tesztoszteron-telt hangom legyen, mint az övé :)

G. Nagy László 2023.06.29. 13:08:39

@Almandin: Ami a kamaszfiamat illeti: e téren abszolút komoly a srác. Nincsenek egy éjszakás kalandjai, csak hosszabb-rövidebb fellángolásai. Nem ő a koravén, én vagyok későn érő :)

Rubasov nertárs 2023.06.29. 13:12:26

@G. Nagy László:

Az 1. ponthoz: a mai posztmodern társadalom is a monogám házasságot tekinti ideálisnak, olyannyira, hogy még a melegek is ezért (a 2 fős zárt házasságért), és nem valami másfajta poligám házasságért küzdenek, illetve ott ahol már elérhető házasság intézménye számukra is, ilyen házasságokat köttetnek. Ez jól mutatja a monogám házasság erejét, és azt a tényt, hogy az nem csak földművelő társadalmakra érvényes. Ma az ingatlan ugyanolyan (és ugyanúgy nehezen megszerezhető) vagyonelemnek számít, mint a föld annak idején. Ebből a szempontból mindegy, hogy földet, vagy egy tehermentes ingatlant örökítesz a gyermeidre.

2. Ponthoz. Drogozni is sokan drogoznak, mégsem mondjuk azt, hogy lehessen "csíkozni" a játszóterek mellett. Sőt játszótéren tilos dohányozni és alkoholt fogyasztani is, pedig mindkettőt sokan csinálják. A másik: sokan azt hiszik, hogy a gyerek nem vesz észre semmit, de ez nincs így. Látja ja anyuhoz más bácsi jön, és azt is, ha apuhoz más néni. Mit fog gondolni a házasságról/párkapcsolatokról ha ezt látja otthon? Mennyire lesz ebben sikeres? Mit fog szólni a másik ha kapásból azzal indít, hogy bizony idővel meg foglak csalni. Lehethogy a két felnőtt jól elvan a nyitott kapcsolatban, bár az ilyen kapcsolatok döntő része idővel felbomlik, de ha gyermekeik nem tudnak klasszik kapcsolatot kialakítani, akkor lőttek a vérvonalnak.

3. Bizony, hogy van jelentősége. A japán stagnálás és az ott fűevőknek (itt mgtow-nak) hívott férfiak nagy létszáma között van összefüggés. Európa lakossága és gazdasága is növekedett a felvilágosodás és ipari forradalom előtt is. Nem arról beszélünk, hogy egy csökkenő trend fordult volna meg, hanem egy eleve növekvő trend robbant be, leginkább a csecsemő-és gyermekhalandóság drasztikus csökkenése és a lényegesen jobbá váló higiénés körülmények miatt.

4. Részben igaz csak. A modern fogamzásgátlással ma lehet racionálisan tervezni a családot. Igazad van abban is, ha csak mondjuk két gyermeket kell elindítani az életben, lényegesen jobb feltételekkel lehet ezt megtenni, mintha mondjuk hatot kéne. A kétkeresős modell is csak részben magyarázat, ugyanis az előbbi hozzászólásomban már említett hipergámia miatt, a családok tulnyomó részében a férfi fog lényegesen több pénzt keresni. Emiatt ez még a fejeltt társadalmakban is komoly driving force ez továbbra is, különösen az USA-ban. Legfeljebb a kibalanszírozott skandináv országokra lesz ez kevésbé igaz, de egy lusta, jól elvagyok én ennyiből is mentalitású férfi, ott sem lesz népszerű.

5. Az egyéni nézőpont nem teljesen független a társadalmi nézőponttól. Jól irányzott marketing, vagy propaganda a leg lehetetlenebb dolgokról is meg tud győzni tömegeket, vagy éppen eltántorítani valamitől.

G. Nagy László 2023.06.29. 13:13:44

@Rubasov et.: Ezúttal is majdnem mindennel egyetértek, amit írsz. A hipergámia és az alfa-özvegy jelenség is abszolút valós.

Te hogyan oldanád fel ez az örök dilemmát? Mi a megoldási javaslatod? Maradjon a régi idők ásó-kapa-nagyharang bulija, amelyben mindenki kínosan feszengett? Vagy jó a mai sorozat-monogámia, amely a nők igényeire szabott? Vagy éljen a muszlimok hárem-világa?

6.Lenin 2023.06.29. 13:22:46

Mi abban az érdekes, hogy az emberek közt is vannak olyanok, akik nem tudnak uralkodni az ösztöneik felett. Vannak, akiket inkább az ösztöneik vezérelnek.

Vannak akik dagadtra zabálják magukat, vannak, akik a kutyát is megizélnék futtában is, míg az ösztöneik ezt lehetővé teszik).

De mi ebben az érdekes?

Az ember képes bármekkora marhaságot bemesélni magának, másoknak, hogy amit tesz az mekkora menő valami. Pedig csak................

Ennyi.

Almandin 2023.06.29. 13:39:32

@Rubasov et.: Részben igazad van, de egyrészt 5 partner is elég egy normális, nem szoknyavadász férfinek (azért nem mindenki akar túl sok partnert). Másrészt a mai világban a sok incel oka az is, hogy párválasztási téren az emberek nagy részének (a férfiaknak is) elszállt igényei vannak, ezért sokan hoppon maradnak. Femcelek is vannak, egy ronda vagy öreg nőnek ma is sokkal nehezebb társat találni. A pornó nem a valóságot tükrözi, ne abból indulj ki. Másrészt a ronda/öreg nők esetleg futó kalandot még könnyebben találnak (pont a majdnem-incelek között, ha bnagyon ki vannak éhezve, legfeljebb az utcára nem mennek ki velük), de tartós kapcsolatot nekik is nehéz találni.
Ezt nem lehet jól megoldani, mert senkinek se korlátozható a szabad párválasztási joga. Amíg kényszerházasságok voltak, csak a legrosszabb adottságú emberek maradtak egyedül. De ezt ne sírja vissza senki. Ne gondolja senki, hogy akkor boldogabbak voltak az emberek. Több kényszerhelyzet volt, mint ma. Utána fogukat összeszorítva le kellett élni az életet a rájuk erőltetett párral. Nem véletlen, hogy annyi vallásos ember volt régen, mert abba menekültek.

IdomitottFoka 2023.06.29. 13:42:27

@G. Nagy László: Minek ezt szabályozni? Felnőtt emberek olyan szerződéses jogviszonyba
keveredhetnek egymással, amilyenbe óhajtanak, akár a jelenlegi házasságnak nevezett jogállásba is, why not. Az már probléma h ezt speciel meglehetősen diszkriminatív módon favorizálja az állam.

"ám a kalandok továbbra is titkosak, szexuális kultúránkat még a 21. században is a tömény képmutatás jellemzi. "
Nem feltétlenül függ össze a kettő, sőt a titkosság része a kalandnak, anélkül banális maradna.

@Bayaz: "ha megkérdeznénk őket, hogy az állam legitimálhassa-e a poligám kapcsolatokat és a bevezesse-e a "poligámházasságot" (tehát pl azt, hogy egy férfinek több felesége is legyen vagy bonyolultabb kapcsolatokat), mert "love is love" a legtöbben elutasitanák"

Most kinézted a tankönyvből a szalmabáb érvelési hibát, vagy mi af..ez? Legalább kérdeznéd meg őket előbb mielőtt elutasítanák és legképmutatózhasd őket. A több ezer éves házassági berendezkedésekhez való hozzáállást (is) az amúgy anakronisztikus 100 éves jobb-bal mentén felosztani is rettentő vonalas és felszínes gondolkodásra utal.

Almandin 2023.06.29. 13:46:05

@G. Nagy László: Juj, én pont a hangjától (is) irtózom. Olyan mély, fahangú, de átjön rajta a felsőbbségi érzés és a burkolt arrogancia.
Egy vonzóan férfias hang nem ilyen. Nyilván az se jó, ha egy férfinak nőiesen magas hangja van (ismerek ilyet, nagyon lelombozó egy nőnek), de az se tetszik, amilyen a Bedő hangja.
A volt párjaimnak, barátaimnak mind szép, normális férfihangja van, a magasságuk különböző, de átjön rajta a szimpatikus személyiség.
Még Puzsér hangja irritál, de nagyon. Mindkettő olyan medvésen dörmögő, de én kiszaladnék a világból tőlük, azért, mert a mögöttük levő személyiség nem szimpatikus. Amúgy se bírom a medvére emlékeztető férfiakat.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.29. 13:56:20

@G. Nagy László:

akkor mégse a feleséged írja a a posztokat, a gyerekek meg kommentelnek.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.29. 14:43:16

@G. Nagy László:

"Semmi sem betegebb, mint megfelelni egy olyan külső normának, amelyet nem ránk szabtak. "

mi ez? egy coming out? ilyen megértőek szoktak lenni a fideszesek a devianciákkal szemben is.

nemcsak két gyereked van, de állítólag két tanár testvéred is, akik nem állnak szóba veled? akiknek politikai pártszimátia alapján adnál fizetést. vagy lapátoljak a pénzt valami alapítványnál, míg a tanárok éhenhalnak?

" Az ő döntésük éppen olyan legitim és tiszteletreméltó, mint azoké, akik családot alapítanak"

és ki lesz akkor a muzsik? nem majd én fogok aksigyárban dolgozni jobbágyként a rákkeltő mérgek között, majd a fideszesek gyerekei, te is küldheted a gyerekeidet g lacika oda! ne más f-val verjétek a csalánt

"A minap hallottam megbízható forrásból, hogy egy jelenleg stratégiai portfólióért felelős miniszterünk baráti társaságban a „muzsik osztály” (orosz cselédek) kialakításának szükségességéről beszélt.
Kérdezem: jobbágyokat mondott, nem?!
Válasz: nem, muzsikokról beszélt és belekevert orosz gondolkodókat is a mondanivalójába." Forrás: https://www.facebook.com/kancz.geopolitika"

hát tele lesz a föld magzatkárosító mérgekkel mint ahogy most Gödön, meg Győrnél, lehet a jővő magyar generációi már degeneráltak lesznek és dolgozni se lesznek képesekek. (a fideszesek már most azok)
bár ez valóban nem olyan fontos téma, mint a Csajok és Pasik bármelyik epizódja.

"BÁRMELYIK PILLANATBAN véget vessen bármely kapcsolatának. (Valójában ez a buddhizmus és a jézusi tanítás lényege: minden földi kötöttségtől szabad lélekkel élni.)"

de a dagadék félistenes kapcsolatodnak valahogy nem tudsz véget vetni. segítenek a csilingelő ezüstpénzek is.

valahogy a jézusi szeretet és hűség mintha nem erről szólna, dehát miért is magyaráznék egy kádári komcsibarát szőllősgazdának, aki alap mondatokat képtelen megérteni.

Jeremiás könyve:5:1
"Járjátok el Jeruzsálem utcáit, és nézzétek csak és tudjátok meg és tudakozzátok meg annak piacain, ha találtok-é egy embert; ha van-é valaki, aki igazán cselekszik, hűségre törekszik, és én megbocsátok néki!"

hoppá mennyire illik ez rád:

Példabeszédek könyve:14:5
"A hűséges tanú nem hazug; a hamis tanú pedig hazugságot bocsát szájából."

Jeremiás könyve:2:21 "Pedig én úgy plántállak vala el téged, mint nemes szőlővesszőt, mindenestől hűséges magot: mimódon változtál hát nékem idegen szőlőtőnek fattyú hajtásává?"

Galátzia levél:5:22 "De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség"

Példabeszédek könyve:29:14 Amely király hűségesen ítéli a szegényeket, annak széke mindörökké megáll.

"senki sem köteles egy életre bennragadni egy pocsék házasságban"

kár hogy ezt lévai anikó nem olvashatta korábban:
1986. szeptember 4.-én a következő meglepő fordulattal zárja egyik jelentését Vankó Magdolna (dosszié 16. oldal):
„Anikó arról is beszélt nekem, hogy ő még itt ügyvéd gyakornok, addig itt kihúzza és most, hogy összetalálkozott Viktorral, majd elmegy Szolnokra. Egyébként azt mondta, hogy érdekből megy hozzá, érdekházasság, de nem fejtette ki, hogy miért.”

"a poligám formák felborítják az egyensúlyt, s ahol egy életképesebb fickóhoz négy feleség is tartozik"

életképesebb? ez remélem csak valami degenerált humor lehet. bár te vagy ilyen agyhalott. még a jézusi szőllősgazdát se értetted.

"Gyermeteg, mert a közel-keleti hárem-logika szerint a poligámiában is kizárólagosságot feltételez"

nem a férfinak, de a nőnek igen, ebben mi a gyermeteg csöpike? a halálra kövezés hűtlenség esetén?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.29. 14:43:56

@G. Nagy László:
"léteznek olyan nők, akik inkább osztoznának más lányokkal egy ! jobb genetikájú !, sikeres cégvezetőn, mint hogy kizárólagos szeretőjükké rabosítsanak egy pocakos, kopasz műbútorasztalost."

te tényleg teljesen pszichopata nárcisztikus vagy, akit nem érdekel a társadalom, csak mint minden féreg korrupt szart: csak saját maga, belül teljesen rohadt vagy és ostoba. nulla empátia, nulla társadalmi felelőssélgvállalás, nulla polgári erkölcs, nulla tisztesség, nulla becsület, nulla gerinc.
a cégvezető a sikeres és jobb genetikájú igazi férfi, nem az értelmes szegény tanár. tanár testvéreid remélem kitagadnak, mert gyengeelméjű vagy. minthogyha egy kibaszott korcs cégvezetőt nem ismernél. a műveltése, gondolkodáse, erkölcse nem a legjobb. viszont nárcisztikusak, korruptak, romlotta, feudalisztikusak simán lehetnek.
egy random tanár civilizáltabb és jobb, okosabb ember, mint egy random cégvezető. a siker = pénz meg csak a retardáltak között fokmérő. egy tanulatlan cigánynál. a kiüresett lelkiségű képmutató marháknál, akik jézust mint védőpajzsot emelik rothadt kis testük elé, de még a legalapvatőbb téveszmét se képesek megérteni. te komcsi szőllősgazda te.

szorosan kapcsolódik minap hallottam egy félvér mancikát ahogy telefonon beszélte a félhülye barátnőjéven hogy a béla csak egy őrnagy, nem akar vele párkapcsolatot, de a Sanyi már alezredes, az már valaki, arra már lehet egy életet alapozni!
majdnem mondtam neki, hogy ismerek egy ultima ratio tábornokot, azzal se akarna párkapcsolatot? az üti az őrnagyot meg az alezredest is.
ennyi eszetek van, felszínes primítív kiüresedett csőcselék. a lelkiségről, a harmóniáról, a bodlogságról, és értelemről semmit se tudtok ti kib. véglények.

" a felnőtt emberek közötti önkéntes szexuális formák mindegyikét legitimként fogadnánk el. Ha senkinek sem kéne szégyenkeznie semmiért. "

ezt közöld a fidesszel is, a dagadék félistened szívesen hallgatná

"szó sincs arról, hogy ezt a nyitottságot és elfogadást kívülről, felülről kéne rákényszeríteni bárkire. Ennek belülről kell fakadnia"

ja nesze semmi, fogd meg jól. mint tegnap az oldalak közti kibékélés a civileknél kell kezdődnie, aztán elhordtad mindennek a baloldalt, aminek még a jelentését se ismered.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.29. 14:48:05

@Sadist: de előbb írd meg hogy szerinted miért kéne elvenni a nőktől a szavazati jogot?

Sadist2023.03.08. 12:53:58
Ott baszódott el minden, amikor a nők megkapták a szavazati jogot bármiféle felelősségvállalás nélkül.

vilagbarangolo.blog.hu/2023/03/06/a_nemzetkozi_nonap_225

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.29. 15:03:37

@Bayaz: hogy lehet valaki ennyire ostoba hogy a "ballibeknek" tulajdonítja a poligám képmutatást és nem a valláskárosult ún. jobboldalnak?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.29. 15:06:13

@Rubasov et.:

cililizációs előrelépést a monogámiának tulajdonítani elég meredek, már-már kissé bolond logikai érzéknélküliség, meg tudásnélküliség kell hozzá
Rómában meg a görögöknél is volt civilizáció, technnikai, nyersanyag és földrajzi elhelyezkedés inkább befolyásolja... jóhogynem már a vallással jöttél volna ami a történeleben inkább visszafogta a fejlődést

G. Nagy László 2023.06.29. 15:09:30

@IdomitottFoka:

"Minek ezt szabályozni? Felnőtt emberek olyan szerződéses jogviszonyba
keveredhetnek egymással, amilyenbe óhajtanak, akár a jelenlegi házasságnak nevezett jogállásba is, why not. "

Ezt abszolút ugyanúgy látjuk. Egy kellően szabad társadalomban a házasság is csupán egy magánjogi szerződés volna, bárki köthetné bárkivel, bárkikkel, az államnak nem lenne dolga vele.

Rubasov nertárs 2023.06.29. 15:18:51

@tesz vesz II:

"Rómában meg a görögöknél is volt civilizáció, technnikai, nyersanyag és földrajzi elhelyezkedés inkább befolyásolja..."

Mindkét civilizációban a monogám házasság volt az eszményi, ideális párkapcsolati forma. Az más kérdés, hogy viszonylag toleránsak voltak az alternatív párkapcsolati formákkal szemben, sőt a rómaiknál még a válás intézménye is létezett. Ugyanakkor a viszonylagos tolerancia ellenére is, azt már általában nem fogadta túl jól a társadalom, ha valaki ezt nyíltan csinálta, pláne propagálta. Ovidiust pont a nyíltan megélt szabadossága és annak propagálása miatt száműzte Augustus, Heliogabalus császárt, annak nyíltan felvállalt és megélt homoszexualitása miatt gyilkolták meg, noha nem volt ritka, sem az elit, sem pedig a császárok körében, hogy valakinek azonos nemű szeretője legyen, de ennek a nyílt felvállalását, főleg egy uralkodótól nem nézték jó szemmel.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.29. 15:23:16

@Almandin:

és az nem irritál hogy ilyen nevet választ mint egy incel? Férfiak klubja? :)

a monogámia mellett a legjobb érv a nemibetegség elkerülése, pl a HPV tünetmentes és a nőknél rákot okoz, vezető halálok a nőknél a méhnyakrák, többet közt Fábián Juli is ebbe halt bele

ulpius66 2023.06.29. 15:24:08

@G. Nagy László: "Nincs más választásunk, mint a monogámia"

A monogámia helyett választhatod a bigámiát is, csak aztat a törvény bünteti....

G. Nagy László 2023.06.29. 15:24:52

@6.Lenin:

"Mi abban az érdekes, hogy az emberek közt is vannak olyanok, akik nem tudnak uralkodni az ösztöneik felett. Vannak, akiket inkább az ösztöneik vezérelnek. Vannak akik dagadtra zabálják magukat, vannak, akik a kutyát is megizélnék futtában is, míg az ösztöneik ezt lehetővé teszik).
De mi ebben az érdekes?"

Elmondom: pont az az érdekes, ahogyan te összemosod ezeket. Igen léteznek akik nem uralkodnak az ösztöneik felett. De ezeknek az embereknek legalább három totál különböző csoportja van:

1. A barbár agresszívek, akik kárt tesznek másokban. A pedofilok és a nemi erőszaktevők is ide tartoznak. Az állam feladata, hogy ezeket féken tartsa.

2. Az önpusztítók, akik dagadtra zabálják magukat; akik durván tolják a tudatmódosító szereket; s akiknek beszorul a seggébe a zárlatos műfallosz. Ők szimplán hülyék, de magukon kívül másnak nem ártanak.

3. És vannak a TUDATOS LÉNYEK, akik bizonyos téren szabad akaratukból nem kívánják korlátozni az ösztöneiket, mert tudják, hogy nem ártanak ezzel sem maguknak, sem másnak.

Ez három totál különböző sztori.

ulpius66 2023.06.29. 15:32:28

A poligámia nyilvánvalóan évezredeken keresztül társadalmi szükségszerűség volt, hiszen sokkal több volt a nő, mint a férfi!

A férfiak vadásztak, halásztak, egymással harcoltak.... tehát hullottak, mint a legyek, a szerencsétlen asszonyok meg ott maradtak egyedül..... így mindenkinek jó volt a poligámia....
Aztán már a gazdagok megengedhették maguknak, hogy háremet tartsanak, de minimum 3-4 feleséget, aki ellátta őket...

Aztán kialakult az egyensúly a férfiak-nők száma tekintetében... itt már adja magát a monogámia....

ulpius66 2023.06.29. 15:36:21

A világ számos országában most is legális a poligámia.....

PERSZE SZIGORÚAN SZÉT KELL VÁLASZTANI A KÉRDÉST!

TÖBB NŐT AKARSZ VAGY TÖBB FELESÉGET?
(mert a magyar férfiak többsége egy feleséget akar, és több szeretőt....)

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.29. 15:44:26

@Rubasov et.:
hogy toleránsak voltak az még enyhe kifejezés. spártában kifejezetten rájátszottak a buzulásra. mert növeli a csapatszellemet.
nem más kérdés, szorosan kapcsolódna a téves tételmondathoz, amit írtál.

de nem volt mindig az ember mondogám. mégis előre léptünk. érted. logikailag is ellentmondasz magadnak.

Ovidius háromszor nősült, de egyik feleségéhez sem volt hűséges. Nem is igényelték. Ő sem igényelte az asszonyok hűségét. nem mindenki volt Octavia akit a hűségéért, nemességéért, emberségéért tisztelték, és azért is, mert a hagyományos római erkölcsöket testesítette meg az intrika és árulás korában.

A császár léha leányának – Júliának – bizalmas barátja volt. Júlia – a botrányos életű úrnő – még házasságtörő kalandjainak egy részét is Ovidius házában bonyolította le. Egy nagyon botrányos ügy kiderült, talán magának Ovidiusnak könnyelmű pletykája alapján. Ezt az egyre ridegebb császár sohase bocsátotta meg. A lányának se. Júliát is száműzte, de Ovidiust mint bűntársat örökös bánatra ítélte
www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/IrodalmiArckapcsarnok-hegedus-geza-irodalmi-arckepcsarnok-1/vilagirodalmi-arckepcsarnok-9B9/publius-ovidius-naso-kr-e-43kr-u-17-A82/

tehát nem ovidus "normaszerű" életvitelével volt baja a nagyon erkölcsös gyerekgyilkos császárnak, hanem hogy a lányát megrontotta.

Heliogabalus: A helyi lakosok között a császár keleties vallási szertartásai félelmet keltettek, tüntetések és zavargások következtek be,
A városba érkezés után a szíriai kíséret sok tagja számos szenátor szerint elfogadhatatlanul magas pozícióba került.
Tanácsadóit aggasztotta, hogy személyes, vallási és állami ügyekben, valamint szexuális hajlamának kielégítésében is egyre nagyobb önállóságra törekedett. A rómaiak számára nem volt szokatlan a homoszexualitás, de Heliogabalus nyílt viselkedése, hivalkodó magatartása és túlzásai visszatetszést keltettek. A máskülönben nem túl hiteles történeti forrásnak tartott Historia Augusta történészek által is elfogadott részei bőséges leírásokban ecseteli a kicsapongásokat.

tehát nem önmagában a homokosság volt csak a baj,
de mindegy, mert nincs köze a civilizációs-technikai fejlődéshez

Rubasov nertárs 2023.06.29. 15:47:34

@Almandin:

"Részben igazad van, de egyrészt 5 partner is elég egy normális, nem szoknyavadász férfinek (azért nem mindenki akar túl sok partnert)."

Nem mondtam, hogy az 5 sok, vagy kevés. Mint tényt állapítottam meg. Ugyanakkor egészen más úgy megtalálni az "Igazit", hogy valakinek a a több száz érdemi lehetőség közül kell a számára legjobbat kiválasztani, mintha nagy nehezen sok-sok kudarc, visszautasítás után találja meg valaki a társát.

"Ezt nem lehet jól megoldani, mert senkinek se korlátozható a szabad párválasztási joga."

Nyilván nincs tökéletes megoldás, de véleményem szerint a megfelelő pszichoszexuális edukáció (mindkét nemnek) egy jó lépés lehetne. Ma úgy nőnek fel emberek, hogy fogalmuk sincs, hogy hogyan működik a másik nem, és ennek megfelelően ismerkedni randizni, pláne kapcsolatot kialakítani sem tudnak. Így jobb híján maradnak a különböző magazinok, romkomok, poresz, romantikus ideák stb. Mert az nem felvilágosítás, hogy van a kuki, meg van a nuni, és ha a kettőt összeteszitek abból gyerek lehet.

"A pornó nem a valóságot tükrözi, ne abból indulj ki."

Pedig van jelentősége a kategóriáknak. Egy pornó oldal sem jótékonysági intézmény, ha kutya sem kattintana az oldies, grannies, fatties, uglies stb. videókra, képekre akkor nem lennének ilyen kategóriák. Ezeknek a léte pont azt mutatja, hogy ezekre is van kereslet. De említhetném a plus size modelleket, akik fehérneműben virítanak a plakátokon és újságokban. Keress rá bármelyikre, mindnek akad a horgára férfi. Szőrös, kopaszodó és pocakos férfiakat sehol sem plakátolnak ki fecskében, vagy boxerban.

"Amíg kényszerházasságok voltak, csak a legrosszabb adottságú emberek maradtak egyedül. De ezt ne sírja vissza senki."

Ezek a fajta kényszerházasságok leginkább az elitre voltak jellemzők. A társadalom 90%-át kitevő jobbágyság és egyszerű városi közemberek elvetté/hozzámentek az első szembejövőhöz, aki egy kicsit is szimpatikus volt nekik. Szerelem, vagy volt, vagy nem de ez nem is igazán volt szempont. Ezek abból a szempontból voltak legfeljebb kényszerházasságok, hogy az ipari forradalom előtt a két nem egymásra volt utalva: a férfi teremtette elő sokszor nehéz fizikai munkával az alapanyogat, a nő pedig -sokszor ugyancsak- nehéz fizikai munkával feldolgozta azt. Ma a fejlett világban ilyen kényszer nincs, hisz egy férfi is tud mosni, főzni és egy nő is tud lisztet, húst stb. venni a boltban.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.29. 15:49:11

@Almandin:

á hagyjad, hadd szaporodjon a kis kan. az aksicella nem építi fel magát, majd promiszkuithat a filippinók között is. az ilyen mindig megtalálja a közös hangnemet a vademberekkel

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.29. 15:56:40

@G. Nagy László:

"minthogyha egy kibaszott korcs cégvezetőt nem ismernél."

ide még be akartam írni hogy VAGY ismersz, csak olyan osttba vagy hogy nem ismered vel az igazi értelmet, igazi vitát, igazi kommunikációt. lásd Dunn.-Krug

hogy várhatnánk el egy buta embertől hogy felismerje a kristálytiszta értelmet? butaság lenne önmagában azt gondolni, hogy az ostoba véglény képes komplexebb gondolatokra vagy azok felismerésére.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.29. 16:04:30

@G. Nagy László:

"léteznek olyan nők, akik inkább osztoznának más lányokkal egy ! jobb genetikájú !, sikeres cégvezetőn, mint hogy kizárólagos szeretőjükké rabosítsanak egy pocakos, kopasz műbútorasztalost."

szorosan kapcsolódik:

i.pinimg.com/originals/fc/0b/d1/fc0bd175c58b80d56e8e46d3734759fa.jpg

Rubasov nertárs 2023.06.29. 16:14:26

@Almandin:

"Ezt nem lehet jól megoldani, mert senkinek se korlátozható a szabad párválasztási joga."

A szabad párválasztás és úgy általában a szabadságjogok korlátozását nem tartom jó iránynak. A nőket nem lehet és nem is szabad visszagyömöszölni a konyhába. Azonban a szabadság mellé társuló felelősségről sokszor nem esik szó. Ezért van viszonylagos közöny a társadalom részéről a kapcsolati erőszakot átélt nők iránt, noha magát az erőszakot és az erőszaktevőt elítéli. Ugyanakkor pont a szabad párválasztás okán jogos az egyén felelősségének firtatása, hiszen ő az, aki az erőszaktevőt beengedte az életébe és ezzel együtt az ágyába. A szabadságnak két oldala, mint minden más éremnek.

Almandin 2023.06.29. 16:30:47

@tesz vesz II: Azért venné el, mert nőgyűlölő antifeminista, aki a nőket ellőgépként, szextárgyként és cselédként kívánja látni, egyéb szerepkör nélkül.

Almandin 2023.06.29. 16:57:03

@tesz vesz II: Teljesen egyetértek azzal, amit írtál. Ez a Laci nekem is egy narcopatának tűnik. Nekem se tetszik, ha valaki pénzben meg rangban méri valakinek az értékét.
Tudok egy másik fideszes valakit, aki elfogadná az önkéntes szexuális formák szabadságát: az ereszcsatorna-hős Szájer. Vagy a jachtos Borkai.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.29. 17:11:07

@Almandin: a börtönök és cégvezetői irodák tele vannak narcopatákkal. primitív véglények akik meg vannak győzödve felsőbbrendűségeikről.

olyan képzéseket tartanak, ahol növelik a pszichopátiát,
tudnék mesélni.
a menedzsereknél az empátia a hatékonyságuk rovására megy ezért nem kívánatos, főleg a hazai feudalizmusban

alöksz róz 2023.06.29. 17:31:18

@G. Nagy László: "Példaként saját fiamat említeném, aki még nincs tizenhat, de már most több lány aludt az ágyában, mint amennyi velem az érettségiig épp csak szóba állt." - 1 v 0 :-)))

"Kedves Imre, a valóság ezzel szemben az, hogy ilyen egyszerűen nem létezik. SENKI sem tervez lejáratos házasságot" - hát dehogynem.
sok nő megtervezi h elveteti magát egy gazdag faszival és szül neki két gyereket hogy majd a váláskor megalapozza a jövőjét (ház, vagyon, gyerektartás)
tudják jól h csak pár évet kell kibírni érte

Almandin 2023.06.29. 17:35:02

@tesz vesz II: Sajnos ez igaz. Vizsgálatok is igazolták, hogy a pszichopaták aránya a vezetői posztokon nagyobb, kb. 25 százalék, mint az össztársadalomban csak 1-2. Ezért gyakori vezető politikusoknál is. Orbán, putler és Trump pl. mintapéldányok. A mai kapitalista versenyalapú társadalomban sokkal nagyobb az esélye, hogy pszichopata kerül hatalomra, mint egy normális ember. Ezért is tart ott a világ, ahol. Ha pl. lenne vezetői pályaalkalmassági vizsgálat, ahol szűrnék a narcopátiát és nem engednék vezetői székbe ülni az ilyen embereket, jobbá válhatna a világ. Az is tragikus, hogy pont politikai vezetői posztokon nincs pszichés alkalmassági vizsgálat, bárki megválasztható, aki 18 elmúlt és nincs gondnokság vagy börtönbüntetés, közügyektől eltiltás hatálya alatt. Emiatt lehet az USA elnöke egy demens ember, emiatt hemzseg a pszichopatáktól a politikai vezető szféra, emiatt lehet pl. akár kezeletlen skizofrén is elnök, ha ügyesen eltitkolja. Pedig ez nagyon veszélyes. Sok munkakörben (pl. rendőr) nem dolgozhat pszichésen beteg ember, mert kockázatot jelent, atomhatalmak élén meg lehet idegileg labilis, személyiségzavaros, demens, stb. ember, mert ezt nem szűrik. Döbbenetes.

G. Nagy László 2023.06.29. 18:14:52

@alöksz róz:

"sok nő megtervezi h elveteti magát egy gazdag faszival"

Látod, milyen naiv vagyok? Ez fel sem merült bennem... :) Jogos.

6.Lenin 2023.06.29. 18:17:03

@G. Nagy László:

Az ösztönlények nem a gondolkodás képességéről híresek. Lehet, hogy előfordul 1-2, de....

G. Nagy László 2023.06.29. 18:17:56

@Almandin:

A pszichopaták három legmarkánsabb jellemzője, hogy nem szeretnek, nem tanulnak és nem szoronganak. Amikor azt állítom, hogy van mit ellesnünk tőlük, úgy nyilvánvalóan a harmadik vonásra gondolok. Egy átlagos ember annyi gátlással, szégyenérzettel és bűntudattal él, melynek a negyede is túlságosan megterhelő egy elégedett, hatékony és komplex létezéshez. Aki sohasem blöfföl; aki nem keresi az adóoptimalizálás lehetőségeit; akinek duplájára nő a pulzusa, ha tíz méternél többet halad a buszsávban; aki kölyökkorában sosem lógott be strandra vagy kertmoziba; aki képes megkérdezni egy nőtől, hogy megcsókolhatja-e - nos, ezt az embert nem úgy hívja a köznyelv, hogy becsületes, hanem úgy, hogy tökéletesen élhetetlen. A mai pszichológia egyik legfelkapottabb területe - elsősorban Paulhus és Williams kutatásai nyomán - az ún. Dark Triad személyiség vizsgálata, amely három, némiképp egymást átfedő vonásból tevődik össze: a fent már említett pszichopátia mellett itt megjelenik a nárcizmus és a machiavellizmus is. Azért izgalmas ez a kombó, mert a jelentős karriert befutó üzleti, politikai, társadalmi vezetőket rendszerint ez a személyiség jellemzi. Természetesen nem születtünk mindannyian topmenedzsernek, s a legtöbben nem is vágyunk az ezzel járó felelősségre és hatalomra, ezzel együtt is érdemes megfigyelni a kiemelkedően sikeres embereket, jellemvonásaik közül egyet-egyet magunkává téve. Talán nem kívánunk arrogáns, antiszociális, érzéketlen, kritikát nem tűrő fickóvá válni, viszont a karizmatikusság, a bátorság, a józan kockázatvállalásra való hajlandóság és a jó értelemben vett gátlástalanság mindannyiunknak jól jöhet.

teveszmek.blog.hu/2018/06/27/_ha_szereted_magad_teljesen_onzetlenne_valsz

6.Lenin 2023.06.29. 18:23:09

@G. Nagy László:

az ember képes bármire ideológiát alkotni, vagyis megmagyarázni önmagának, és másoknak, hogy ő a tökéletes. Pedig csak az ösztönei és nem a gondolkodás vezérli.
De azért kösz, hogy meg szeretted volna magyarázni.
Pedig sokkal egyszerűbb elolvasni a hozzászólásokat itt is, és máshol is.

Almandin 2023.06.29. 18:38:57

@G. Nagy László: Szerintem még a szerzők se írják azt, hogy kivétel nélkül Dark Triadosak a felsővezetők, csak azt, hogy a köreikben több ilyen van.
Amúgy épp ez a baj. Egy putler nyugodtan alszik az általa előidézett atomháborús veszély kellős közepette is.
Az élhetetlen és a pszichopata közt van arany középút is. A szorongás bizonyos szintig egészséges, mert nélküle magunkat és másokat súlyosan veszélyeztetnénk. Súlyos esetben káros, gátolja a normális életvitelt.
Ha valaki a szorongásait csökkenteni akarja, ne a pszichopatákat vegye példának, hanem menjen szakemberhez.

6.Lenin 2023.06.29. 18:48:23

@Almandin:

"gátolja a normális életvitelt."
Az micsoda? Különösen ma. Gondolom ez mindenkinek mást jelent.

Almandin 2023.06.29. 19:00:56

@6.Lenin: Pl. ha valaki fél ismerkedni, fél a munkáját végezni, akár az utcára menni is fél (agorafóbia), az egyértelműen szorongásos zavarra utal, hiszen ezek hétköznapi tevékenységek.
Sok szorongásos beteg a háza négy fala közt ül magányosan, munka nélkül, mert nem tudja leküzdeni a szorongását.

alöksz róz 2023.06.29. 19:21:01

@Almandin: "Sok szorongásos beteg a háza négy fala közt ül magányosan" - újabban ez a normális életvitel :D

6.Lenin 2023.06.29. 19:22:53

@Almandin:

Nem biztos, hogy fél, úgy érzi jól magát. (ismerni kéne a körülményeket a születésétől fogva, a családi viszonyokat, szellemi képességeit, stb)
Csak kívülről néz úgy ki, hogy szorong. attól is szoronghat, ha te ott vagy a környezetében és zavarod a megszokott kényelmes életét.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.29. 19:27:46

Ezek szerint én eléggé régimódi vagyok. Na persze 96 évesen lehetek az.

6.Lenin 2023.06.29. 19:45:21

-Miért sírsz Laci barátom?
-Megcsalt a gyermekeim anyja, és el akar hagyni.
-Ő is megpróbált egy másikat és rájött, hogy nem te vagy a csúcs? Neki nem szabad kísérletezni? Pont abban a korban van, hogy szeretne már mást is nem a megszokottat.
-Ez nem lehet, szerintem nálam nincs jobb.
-Vigyázz mert könnyen rögeszméd lehet ez, keress inkább egy másikat.
-Gondoltam rá, de más nem biztos, hogy így készítené el a kedvenc kajám.
-Hát ez elég kényes téma, szerintem is.

MEDVE1978 2023.06.30. 10:30:32

"Valójában itt be is fejezhetnénk, hiszen ez mindennél többet mond, elég megnézni legközelebbi rokonainkat, a csimpánzokat és a bonobókat."
Igen, evolúciósan ez egy szuper stratégiának bizonyult, több előnye is van. Az egyik az általános stressz csökkentése a csoportban. Evolúciós ösztön a párosodás, ami nagyon erős. A hierarchikus állati csoportokban a falkavezér jut először és elsősorban nőstényhez, míg a sima falkatagok esetlegesen vagy nem. Ez jelentős stresszt okoz. A csimpánzok ezt a mindenki mindenkivel közösül stratégiával kiváltják, rögtön csökken az agresszió a csoportban. A másik ok a kölykök megölése. Az állatvilágban sok fajtánál szokásos az, hogy miután a nőstény megszüli a kicsinyeket, elpusztítják azokat (pl: medvék). A csimpánzok féle szexualitás erre is megoldást ad: fogalma sem lesz senkinek arról, hogy a kölyöknek ki az apja.

"A testiség megítélése kultúrafüggő, vagyis változó. Az erkölcsi sarokpontok ugyanakkor kőbe vésettek, kultúrákon átívelők.)" Ha elég történelmet olvasol, rájössz, hogy ez nem így van. Itt lehet vonatkoztatni az egyes kultúrákban tolerált és ideologizált homoszexualitásra (észak-amerikai indiánok, ókori görögök), de még szélsőséges dolgokra is. Az egyiptomiaknál a fáraó isteninek számított, az isteni hatalmat pedig a családban kellett tartani. Ezért az egyiptomi fáraók sok esetben a saját testvéreikkel házasodtak. Vagy itt lehet a Bibliát is idézni: "Lót és két lánya megmenekül és egy darabig egy barlang mélyén húzták meg magukat. A két lány abbéli félelmében, hogy már sohasem házasodhat meg és nem lehetnek gyerekeik, leitatják apjukat és vele hálnak, vagy egyszerűen csak kívánják átélni a nemi életet. Mindketten fiúgyermeket szülnek, az egyikük Moábot, a másik Ammónt (Ben-Ammit)."

". Messzemenően egyet lehet érteni: semmi sem olyan jó egy gyerkőcnek, mint egy harmonikus, stabil, tradicionális családban felnőni. " Itt most nem abba az értelmezésbe kötnék bele, ami divatos (homokos örökbefogadás vagy gyerekvállalás). Ugyanakkor kulturálisan ez is egy változó dolog. A nevelés, mint olyan korábban a társadalmak döntő részében az anya, illetve a közösség feladata volt, az apa nem nagyon vett részt benne. Egy átlagos parasztcsaládban az apa az év nagy részében a földeken dolgozott. Gyerekből volt minden családban mondjuk átlagosan 8-10. Ezeket zömében az anya nevelte, de értelemszerűen mindig a legkisebbre jutott a legtöbb idő. A többi egymást nevelte, illetve besegített a rokonság, a közösség is (lányok a fonóban stb.). Ezek korszakos realitások, én nem jelenteném ki azt, hogy ezeknél feltétlenül jobb módszer a ma tradicionális családnak elképzelt modellünk.

"Amikor az egyén a saját szexualitása, életvitele kapcsán döntést hoz, abban többnyire semmiféle társadalmi szempont nem játszik szerepet, és addig jó, amíg ez így van. Semmi sem betegebb, mint megfelelni egy olyan külső normának, amelyet nem ránk szabtak. Igaz ugyan, hogy csoportérdek a család, a nemzet, a faj fennmaradása."

Nem nagyon értek egyet ezzel, kicsit a mikro és makro problémájára hajaz és főként a mai társadalmakra igaz. Ez egy szép, az egyén döntését tiszteletben tartó liberális álláspont. A kérdés a hatása makroszinten a világra és a társadalomra.

"Igaz az is, hogy a túlnyomó többség - erre rímelő módon - egyéni késztetést is érez a gyermekvállalásra (nekem is van kettő, életem legjobb döntései), ám ettől még lehetnek olyanok, akik nem kérnek desszertet; akik nem kívánnak részesülni ebből a páratlan örömforrásból. Az ő döntésük éppen olyan legitim és tiszteletreméltó, mint azoké, akik családot alapítanak"

Ez nem igaz szerintem. A mai ember sokkal több "boldogsághoz" jut, mint az átlagember bármikor a történelem során, illetve ez a boldogság a népesség felének - a nőknek is nyitva van, szinte először a történelem során. Ehhez még hozzá kell venni azt, hogy a feminizmus lebutítva arról szól, hogy a nőknek is legyen ugyanolyan jó, mint a történelem során a férfiaknak. A nők számára a gyermekek kihordása és megszülése egy jelentős "áldozat" vagy "teher". Kiesnek a munkából, és számos szórakozási lehetőségből, a testük megváltozik stb. Sokan bevállalják ezt az áldozatot, sokan pedig nem. A múlt valósága az, ahogy korábban is írtam, hogy korábban a nők és a közösség felelőssége volt a gyereknevelés, a férfiakra tehát kis töredék hárult.. A korszellem úgy hidalja át ezt a problémát, hogy a nő kieső terhét a férfiakra ruházza át. Akiknek egy része ezt követően nyilvánvalóan nem akar majd gyereket "ilyen áron". Természetesen nem arról van szó, hogy ezek az emberek nem szeretnének gyereket úgy hipotetikusan. Inkább arról, hogy nem vállalják be azt a lemondást, ami egy gyerekkel jár. Makroszinten ez az álláspont oda vezet, hogy a fejlett országokban az emberek természetes szaporodása a lakosság pótlása alá esett. Nem véletlen, hogy szinte csak azokban az országokban van már ma természetes szaporodás, bővülés, ahol a nők alárendelt szerepet játszanak (tehát a férifaknak nem kell lemondaniuk sok mindenről).

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.30. 10:31:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem, te nem régimódi vagy csak és kizárólag, meg 96 éves, hanem egy ritka ostoba hazug propagandista p*csa, aki képtelen lenne megélni a piacról, ezért kénytelen a 888-nál GFG meg orbán f*szát **opni.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.30. 10:38:34

@Almandin: juj de jó hogy ezt mondod:

" Az is tragikus, hogy pont politikai vezetői posztokon nincs pszichés alkalmassági vizsgálat, bárki megválasztható,"

de itthon még a vagyonnyilatkozat sem kötelező....
teljesen jogos

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.30. 11:04:19

@G. Nagy László: a lelkiismeretet lehet így hívni, így redukálni, hogy SZORONGÁS, csak nem érdemes, te pszichopata ostoba f*sz. a pszichopaták csak ebből a hangnemből értenek, az asszertivitás gyengeség náluk, ugye te "hídépítő" gyülölködő.

" nem szeretnek, nem tanulnak és nem szoronganak."

a pszichopata az akinek semmiféle lelkiismerete, morális gátja nincsen, nem tömeggyilkosok, hanem pont olyanok mint te. egy jó sebész is lehet pszihopata, főleg ha férfi, ugye a női orvosok, ápolók az altruizmus miatt mennek orvosnak főleg. a pszichopata nem ismeri a társadalmat, nem ismeri az altruizmust. a pszichopata eljátsza a normális erkölcsös lényt, de nem az, nincsenek elvei és erkölcsei, ahogy itt állandóan mondjuk neked is, meg ugye amikor múltkor lecsesztünk a vállalhatatlan posztod miatt, te is egyből hazudtál, írtál pár zöldséget hogy jobb színben tüntesd fel magad.
a pszichopaták magukat szeretik, és a családtagjaikat is lehet.

te se tanulsz, érdekes, 40x mindenki elmondott már neked mindent az ukrán háborúról, mégse érted.

" Aki sohasem blöfföl; aki nem keresi az adóoptimalizálás lehetőségeit; kinek duplájára nő a pulzusa, ha tíz méternél többet halad a buszsávban"

nem úgy hívja a köznyelv, hogy becsületes, hanem úgy, hogy tökéletesen élhetetlen"
minden újabb és újabb mondattal bizonyítod hogy pszichopata vagy aki csak mímel, és valójában semmit se tud a morálról és erkölcsről.

a blöffölés nálad a hazugság, amire múltkor az mondtad hogy azok "csak szavak" a tökéletes fideszes pártkatonának nincsenek erkölcsei és nincs agya. lehet hazudni, mert azok csak szavak!
nem érted a morált. már azzal se hogy azt mondod a hazugságra, hogy azok csak szavak, az csak blöffölés!
nem érted mi az hogy hazugság. nem érted az erkölcsöket, egy primitív véglény vagy akinek egy vitában nem volt igaza ellenem.

"nem születtünk mindannyian topmenedzsernek, s a legtöbben nem is vágyunk az ezzel járó felelősségre és hatalomra"

kifelejtetted VÉLETLENÜL az állandó hazugságkényszert, meg az empátia nélküliséget, meg azt a kéynszert hogy másokat eltiporj, ne segíts nekik, hanem kizsigereld, amit a morális ember nem szeret űzni, neked ezzel semmi problémád.
nálad a cégvezér az igazi hős ember, akinek felelőssége van és hatalma! és nálad a lúzer a dagadt pocakos, kopasz műbútorasztalos.
mert nem érted a morált. alapvető erkölcsiséged nicns te kibaszott ostoba véglény. persze le tudsz ide írni összetett mondatokat, de itt meg is áll a "tudományod".
holott lehet hogy hasznosabb a pocakos, kopasz műbútorasztalos. és a cégvezér csak árt MINDENKINEK , még a másik pszichopatának is, pl mert rákkeltő mérgeket juttat a földbe, és lefizeti a poltiikusokat hogy temessék be a kontrollkutakat. ja bocs, téged nem érdekelnek a magáncégek általi korrupciók
de ilyen kis finom distinkciókra alapból nem tudsz rájönni.

" jó értelemben vett gátlástalanság" áhá

ezért vagy pszichopata. félelmetes hogy az ostoba közeged még nem vette észre. és még nem hagyott ott az asszony. hát zsák a foltját biztos

G. Nagy László 2023.06.30. 11:39:41

@MEDVE1978:

"A testiség megítélése kultúrafüggő, vagyis változó. Az erkölcsi sarokpontok ugyanakkor kőbe vésettek, kultúrákon átívelők. - Ha elég történelmet olvasol, rájössz, hogy ez nem így van."

Nem is értem, miről beszélsz. Nem csak azért, mert a hozott példáid pont azt támasztják alá, amit írok, de ez egy olyan megállapítás, amellyel aligha lehet vitatkozni. Csak egyetlen példa: a homoszexualitás megítélése kultúránként elég szélsőségesen különböző. Ha például egy muszlim országban kivégeznek egy meleget a vallási identitásáért, erre mondanád azt, hogy erkölcsösen tették? Hiszen a Koránnak és az Ószövetségnek megfelelően jártak el. Mondhatod, hogy igen, ez a muzulmán erkölcs (a jó muzulmán nem buzul mán'), de ez az univerzális morál szerint szimpla gyilkosság, rettenetes erkölcstelenség.

"Ezeket zömében az anya nevelte, de értelemszerűen mindig a legkisebbre jutott a legtöbb idő. A többi egymást nevelte, illetve besegített a rokonság, a közösség is (lányok a fonóban stb.). Ezek korszakos realitások, én nem jelenteném ki azt, hogy ezeknél feltétlenül jobb módszer a ma tradicionális családnak elképzelt modellünk."

Nyugodtan kérdezd meg bármely gyermekpszichológust, vagy olvass utána. Ez nem egy bonyolult kérdés, sima Maslow-piramis: a gyereknek először is legyenek kielégítve a fiziológiás igényei, azután az érzelmi igényei (szeressék), illetve kapjon a korának megfelelő impulzusokat és lásson férfi és női szülői modellt is. Ha mindez az ősközösségben megvalósult - szerintem simán megvalósulhatott - úgy ez is egy jó modell, csak ma már - ezer más okból - nem működőképes.

"Ez nem igaz szerintem. A mai ember sokkal több "boldogsághoz" jut, mint az átlagember bármikor a történelem során..."

"Itt most mi nem igaz? Az, hogy a többség vágyik családra, gyerekre? Nézd meg az ez irányú felméréseket!"

MEDVE1978 2023.06.30. 12:02:41

Folytatás:
"Létezik egy további érv a monogámia mellett: sokak szerint ez a működési forma ígéri a legnagyobb össztársadalmi elégedettséget a szerelmi szükségletek mezején. Ha mindenkinek csak egyetlen partnere lehet - mondják - ez kínálja a legnagyobb esélyt arra, hogy senki se maradjon társtalan. Érvelésük szerint a poligám formák felborítják az egyensúlyt, s ahol egy életképesebb fickóhoz négy feleség is tartozik, ott bizonyosan lesz három lúzer, aki nő nélkül kénytelen tengetni napjait."

Ez érv, csak nem a monogámia, hanem a házasság, mint társadalmi intézmény mellett. Az elmúlt évszázadokban a házasság kvázi kizárólagos társadalmi norma volt. Persze lehettél még Istené, illetve agglegény és vénlány, de a két utóbbi társadalmi stigmával járt. Ugyanígy, a házasságon kívüli gyerekeket is megkülönböztették, gúnyolták stb. Az tényszerű, hogy ebben a rendszerben nagyságrendekkel kevesebb nem házas, magányos ember volt.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.30. 12:24:27

@G. Nagy László:

látod azért idegesít néha a kommentem, mert én vagyok az elmúlt karácsonyok szelleme, a lelkiismereted aki emlékeztet mindig arra hogy nincs lelkiismereted és földbuta vagy.

nem állsz szóba velem ( ÉRDEMBEN), nem állsz szóba a lelkiismereteddel, ezért vagy
pszichopata

kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.30. 12:56:28

@G. Nagy László: nincs becsületed , nincs gerinced, nincsenek elveid.

még csak nem is zavar hogy ezt mondom rád :)

egy korrupt kis hitvány pszichopata vagy aki értelmiségiként szeretne pózolni primitív sznob baromként, néha maga elé kapja buddhát meg jézust hogy a rút kis testét ne lássuk, de semmit nem ért meg a vallásokból, a szőllősgazdás példázatokból.

kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

Csak gazdád van, aki enni ad. a dagadt félisten

baalint1 2023.06.30. 14:36:39

@G. Nagy László:
Már gratulálni akartam, hogy megírtál egy egész cikket úgy, hogy egyetlen egy szem bolsevik propaganda fordult elő benne. De látom kommentben újra előjözz belőled a szokásos.

Nem, az hogy a liberálisok támogatják a melegházasságot, nem mond ellent annak, hogy az egyoldalú, zaklató kapcsolatokat meg nem kívánják elfogadni, illetve azt sem jelenti, hogy a poligám házasságokat elleneznék. A liberalizmus és egyben a metoo mozgalom azt az álláspontot képviseli, hogy nyilván a beleegyezési korhatár felett bárki bárkivel, de kizárólag önkéntes beleegyezéssel.

Nyilván nektek kommunistáknak, akik csak tiltásban, társadalommérnökösdiben tudtok gondolkodni, ez értelmezhetetlen, mert nektek abból, ha a melegházasságot valaki támogatja, egyből olyanok jönnek elő, hogy bezzeg a poligámiát nem, meg a kolléganő seggére sem csaphatsz rá kéretlenül. Vagy ott van a másik érvelésetek, a csúszós lejtő, hogy majd a melegházasság után jön a pedofil házasság, meg hasonló faszságok.

baalint1 2023.06.30. 14:38:02

@Almandin:
De pont az a lényeg, hogy akinek a monogámia fekszik, az azt válassza, akinek a poligámia, az azt. A lényeg, hogy ne mondja meg fentről senki, minden legyen önkéntes alapon.

baalint1 2023.06.30. 14:43:56

@Rubasov et.:
Totálisan fals a plus size modelles érvelésed, mert azok nem reprezentálják a ronda nőket, mert igen, kövérek, de jellemzően hibátlan bőrrel, a kövérségen kívül nincs más testi hibájuk vagy csak takarják. Egy ronda kövér nő nem úgy néz ki.

Plusz nem mindegy milyenek az arányok, mert a férfiak csak kis részének van zsír fétise. Ugyanúgy szívnak a ronda nők mint a ronda férfiak párkeresés terén.

baalint1 2023.06.30. 14:47:27

@G. Nagy László:
A pszichopatáknak nincs olyan vonása, hogy nem tanulnak. Tanulnak, de nem érzelmi síkon.

(Én nem állítom, hogy pszichopata vagy, az elmúlt évek agymenései amiket előadtál, ellenkezőjéről tanuskodnak, a pszichopaták nem hajlamosak ilyen szinten érzelmi alapon eltávolodni a valóságtól.)

alöksz róz 2023.06.30. 15:32:00

@baalint1: "Ugyanúgy szívnak a ronda nők mint a ronda férfiak párkeresés terén." - de csak akkor, ha szegények is mellé.
a férfiak legalábbis.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.30. 15:37:21

@baalint1: miért ne lennének képesek? főleg mert gátlástalan hazudozók is. nem érted hogy csak megideologizálja a korrupciót?

meg főleg azért mert ha valaki nárcisztikus pszichopata, még nem zárja ki ez az, hogy bolond is lehessen aki eltávolodi ka valóságtól

G. Nagy László 2023.06.30. 16:09:51

@tesz vesz II:

"nem állsz szóba velem, ezért vagy pszichopata"

Négyféle kommentelő létezik. Az első hárommal rendre szóba állok:

1. Értelmes és jó szándékú - ilyen például @MEDVE1978: is - őket szeretem a legjobban.

2. Értelmes és rosszindulatú - őket már kevésbé csípem, pedig jó pár ilyen is akad, nekik néha vannak használható gondolataik.

3. Ostoba, de jó szándékú - ők intellektuálisan nem partnerek, de megérdemlik, hogy törődjek velük.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.30. 16:45:11

@G. Nagy László:

ezt már egyszer megbeszéltük. mit jelent számodra a rosszindulat? hogy ostobaságokat beszélsz és rámutatnak? milyen egyszerű lélek is vagy te. van olyan hogy VITA? hallottál már ilyenről? tudod az intelligens ember számára a legizgalmasabb szellemi tevékenység. hát ezekszerint se vagy te értelmes. még az érvelési hibákat se ismered, ugyanis kommenteknkét átlagban kettőt használsz belőlük!

nem leszek kedves hitványkodó, hazugokkal, akik szétrombolják az országot, és elképesztően ostobán még vitatkozni se akarnak róla! tehát hazaárulókkal.

ez a becsületes és lánglelkű Petőfis jellemem diktálna
nem érthetedhiszen pszichopata vagy. egy erkölcsi fogyatékos, aki "mintha" agyhalott is lenne.

elmondtam, párbajozni is mehetünk mert nem bírom elviselni az agyhalott hitvány fideszeseket

MAJD HA ESETLEG BIZONYÍTOD HOGY NEM HITVÁNYKODSZ TOVÁBB! akkor teszek engedményeket a hazaáruló kötélrevaló primitív fajtáddal.

ugye tudod hogy miért tartalak hazaárulónak? a posztomban leírtam.

mellesleg még hazug korruptnak is tartalak. de HA nekiállsz ÉRDEMEBEN hosszadalmas munkában tisztázni a nevedet előttem akkor válthatok hangnemet, ha tényleg látom hogy nem hazug lefizetett darab szar vagy, (ami sanszos látva a spoztok tematikáját hogy valahogy nem sikerül sose kirtizálni egyik posztban sem a kib. kártékony fideszt.)
hanem csak egy naív butácska lény, aki elvileg tényleg hídépítő.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.30. 16:51:42

@G. Nagy László: továbbá az intelligencia azt jelenti hogy KONKRÉTUMOKBAN beszélünk a vitában!

miért tartanál PONT te engem ostobának? mi ez a kib. degenertákl nárcisztikus nagyképűség? az hogy pszichopata vagy még nem elég ok, hogy még pluszba nárcisztikus is legyél, főleg ha buta vagy mint a tök!

én mondtam hogy a tanárok, közalkalmazottak bérét csak politikai pártszimpátia alapján lehet emelni?

én mondtam hogy az ukránok megérettek a pusztulásra? és hogy meg kell egyezni azokkal az oroszokkal, akik nem tartanak be semmilyen szerződést? meg hogy ki kell békülni az oroszokkal, akik kiirtják a fegyvertelen civileket? kigyezel velük és megölnek! eddig érted?

én nem értettem a kádári szőllősgazda történetét?!

én mondtam hogy a magánszektorban nincs korrupció?

stb

nem
ezek mind te voltál.

akkor mi alapján mondod rám, hogy PONT én lennék az ostoba és nem te?!

ja ilyenkor mindig elnémulsz bazmeg amikor lényegi mondatokat kéne mondani.

baalint1 2023.06.30. 16:51:58

@alöksz róz:
A gazdag ronda nőknek sem rosszabbak a lehetőségeik, mint a gazdag ronda férfiaknak, bár megjegyzem ha a pénzedért van valaki veled, az nem biztos hogy jó neked.

@tesz vesz II:
Végigkísértem a folyamatot a blogon, szerintem az egyre szélsőségesebb őrület érzelmi alapon épült fel nála, ami egy pszichopatánál nem történik meg. Meg nem igazán manipulatív, ha az lenne, akkor nem lenne átlátszó, mikor pl. liberálist játszik, mert feltűnően bűzlik olyankor az egész.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.30. 19:27:22

@G. Nagy László:

""nem állsz szóba velem, ezért vagy pszichopata""

A teszetosza-féléket az bosszantja legjobban, ha a "célszemély" nem reagál az otrombaságaikra, trágárságaikra, sértéseikre. Ennél csak az érinti őket még rosszabbul, ha a "célszemély" el sem olvassa, amit írnak. Ahogy pl. én sem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.30. 19:35:05

@baalint1:

"ha a pénzedért van valaki veled, az nem biztos hogy jó neked."

Mennyivel jobb, ha a szépségemért van velem? A szépség idővel elmúlik, a pénz meg jó esetben idővel gyarapodik.

Továbbá a szépségem nem az én érdemem: örököltem. A pénzem sem, ha örököltem vagy nyertem - sőt ha én kerestem, akkor a szépségemmel ellentétben az én érdemem. Hol a különbség?

6.Lenin 2023.06.30. 19:42:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nézz be a blogjára. 1-2 komment annak is a nagy részét ő írja. elhiszem, hogy bosszantja a mások sikeres blogja.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.06.30. 20:30:04

@6.Lenin:

Most ezzel is növeljem a blogja látogatottságát? Anélkül is elhiszem neked, amit írtál.

Na meg ahogy nem olvasom a kommentjeit, mert nem érdekelnek, miért olvasnám el a posztjait?

6.Lenin 2023.06.30. 20:39:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A posztjait én sem olvastam el, csak megnéztem hányan válaszolnak rá. a posztokat ritkán olvasom el, minek, a harmadik mondat a kommentekben azzal kezdődik, Orbán lop, meg fideszes birkák. Tök mind1, hogy miről is ír a poszter.
De látod érdemes volt neked írni, mindig tanul az ember. De előre sejtettem, mert nagyon ugrált a pacák, hogy miért nem válaszolok a kérdéseire.
Kösz a választ.

Almandin 2023.06.30. 20:55:29

@baalint1: A poligámiát hivatalosan nem lehetne bevezetni. Ugyanis átláthatatlan családi kapcsolatokat eredményezne. Ott, ahol a világban ez van, vagy többnejűség, vagy többférjűség van, de a kettő együtt nincs. A modern társadalmakban mindkét nemnek meg kellene engedni. Emiatt pl. lenne egy férfi, akinek van három felesége, az egyik feleségnek két férje lenne, és így tovább. Informálisan ezt meg lehet oldani, ma is vannak olyan párok (sőt, 50 éve is voltak), ahol a egyik vagy mindkét fél külső kapcsolatot is folytat, gyakran a másik tudtával. Tehát akik ezt akarják, valójában nyitott kaput döngetnek. Az is érdekes, hogy egy olyan korban akarnak poligám HÁZASSÁGOKAT, amikor maga a házasság intézménye olyan népszerűtlen, hogy egyre gyakoribb, hogy egy pár nem esküszik meg. Egyre többen élnek élettársi viszonyban, vagy csak kapcsolatuk van, össze se költöznek. Abba, hogy ez jó vagy rossz, nem akarok most belemenni, de lehet, hogy mire bevezetnék a poligámiát, már szinte senki se házasodna, tehát felesleges lenne.

G. Nagy László 2023.06.30. 21:49:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @6.Lenin:

Múltkor kitiltottam tesze-toszát egy hónapra. Azután megsajnáltam, mert nem szoktam ilyesmit tenni senkivel. Rámentem a blogjára, és elszorult a szívem, hogy milyen kevesen látogatják. Én a mai napig cudarul érzem magam, ha egy-egy posztomnál kevés a reakció - rettenetes érzés, ha az ember produktuma sikertelen, érdektelen. Kurvára együtt tudok érezni ezzel a szerencsétlennel. Még kommenteltem is neki egyet, hogy érezze a jó szándékot. Látjátok: ennyi az eredménye. Minden második mondata az anyagiak, vagy egyebek kapcsán érzett irigységéről árulkodik. Borzalmas lehet így élni: egy teljes életet sikertelenségben minden vonalon - én is frusztrált lennék. A különbség csak az, hogy én változtatok, ha valamiről kiderül, hogy szarul csinálom. Ennek a tökkelütöttnek mondhattok bármit, még büszke is rá, hogy ugyanazt a ganajt túrja tovább és tovább és tovább...

alöksz róz 2023.07.01. 08:03:48

@G. Nagy László: "Rámentem a blogjára, és elszorult a szívem, hogy milyen kevesen látogatják. Én a mai napig cudarul érzem magam, ha egy-egy posztomnál kevés a reakció - rettenetes érzés, ha az ember produktuma sikertelen, érdektelen." - ...és oda szúrsz, ahol a legjobban fáj :D

alöksz róz 2023.07.01. 08:07:50

@Almandin: "A poligámiát hivatalosan nem lehetne bevezetni. Ugyanis átláthatatlan családi kapcsolatokat eredményezne." - semmivel se lenne átláthatatlanabb
csak azt kellene kikötni, hogy ne legyen polibigámia :-)

alöksz róz 2023.07.01. 08:13:21

@baalint1: "bár megjegyzem ha a pénzedért van valaki veled, az nem biztos hogy jó neked" - lehet, de ezt majd eldönti az érintett hogy minek tekinti.
mindenesetre szerintem még mindig sokkal jobb, mint egyedül :-)

G. Nagy László 2023.07.01. 08:15:45

@alöksz róz:

"és oda szúrsz, ahol a legjobban fáj :D"

Mocsok vagy, baszki :) Egyszer vagyok igazán empatikus - de tényleg - s egy félmondattal robbantod is... ejnye

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.01. 08:40:06

@6.Lenin: juj csöpi, k-ra nem érdeke a blogom látogatottsága, azért használom csak mert rossz a memóriám

persze nekem k sokminden is van a fejemben, és fogalmad sincs hogy milyen szerteágazóan gondolkozok. el se tudod képzelni te kib véglény.
elkezdek egy dolgot írni, további 3 jut eszembe, amik megint szerteágaznak, és nem tudok egyszerre 3-mat, 6-ot leírni csak egyet.

G. Nagy László 2023.07.01. 08:45:24

@tesz vesz II:

"elkezdek egy dolgot írni, további 3 jut eszembe, amik megint szerteágaznak, és nem tudok egyszerre 3-mat, 6-ot leírni csak egyet."

Na látod. Ilyenek a kommentjeid is. Hidd el: mindannyian így működünk, csak a legtöbben igyekszünk fegyelmezni magunkat. Az oda nem illő gondolatokat külön jegyzetekbe rendezzük, és az adott posztban, vagy épp hozzászólásban csakis az adott témára összpontosítunk. Ebből jön létre a kommunikáció. Amikor mind a 600 gondolatodat egyszerre zúdítod mindenki nyakába, úgy nagyon nem megy.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.01. 08:46:25

@baalint1:

" egyre szélsőségesebb őrület érzelmi alapon épült fel nála, ami egy pszichopatánál nem történik meg. "

már miért ne történne meg? megnézted hogy miért tartom nárcisztikus pszichopatának? hosszasan indokoltam
hadd ne keljen mégegyszer bemásolni, (ahogy a gazdasági dolgokban is jó lenne dűlőre jutnánk és megnéznéd mit válaszoltam rád, ugyanis nem értetted te ezt a trickle down economyt.)

egy pszichopata miért nem lehet mellé még bolond is?

"Meg nem igazán manipulatív, ha az lenne, akkor nem lenne átlátszó, mikor pl. liberálist játszik, mert feltűnően bűzlik olyankor az egész."

ez manipuláció, hogy hazudja magát mindennek. csak a maga kezdetleges szintjén próbálkozik. egy primtiív véglény. mint minden fideszes, bár leninnek érdekes ez a párbeszédes kommentje lacikáról meg a feleségéről , abban van értelem.
érzetlmi vezérelt primitítv vallásos agya van úgy látszik, leblokkol ha számára kényes területre téved, ami elég sokszor van, hisz nem ismeri szinte semmilyen szegmensét a tudományos , társadalmi életnek. meg az alapvető logikát se. de ha jó oktatást kapott volna, leninből talán lehetett volna értelmes lény.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.01. 08:47:41

@G. Nagy László: csak érveket írok te agyhalott, amikre nem reagálsz. csak személyeskedsz rá. véglényként csoda is lenne ha értenéd amit írok.

te "értelmiségi srác", te. nem tudsz olvasni?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.01. 08:50:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: valójában már kiismertelek titeket, és semmit újat nem tudtok mekegni

úgyhogy k-ra nem érdekel, hogy reagáltok-e vagy sem.
a korrupt hazug hazaárulókat a kötélre kéne felhúzni, nem beszélgetni velük egy tea mellett.

jó lenne te is visszatakarodnál a szkeptikus blogra válaszolni, hogy ne égesd magad ott , nem azért hogy engem idegesít a gyermeteg agyhalott személyiségeddel. hanem hogy magadat ne égesd komoly emberek előtt.

alöksz róz 2023.07.01. 08:56:03

@G. Nagy László: "Egyszer vagyok igazán empatikus - de tényleg" - ezt tényleg így látod?

nyilván rendelkezel a helyzet érzelmi megértéséhez szükséges empátiával és helyes a megfogalmazott értékelésed is, de nem megfújtad a bibit, hanem odaszúrtál keményen. na de csak mély elégedettséggel dokumentáltam az eseményt, ez nem ítélet. bőven megharcolt érte.
én biztos nem bírtam volna eddig.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.01. 08:56:29

@6.Lenin: ja hát nem kell ugrálni, nem kell válaszolnod,

nyugodtan elfogadhatod hogy agyhalott vagy és fideszesként a migránsok f*szát szopod te idióta. akik nem vehetik e a munkánkat, vagy mégis?
bevándorlóország vagyunk?

nem feszít a belső ellentmondás terhe, mert olyan buta vagy, hogy még azt a problematikát se érted, hogy mi az az öntudat, gerinc. becsület. nyíltság, őszinteség. erkölcs. identitás
csak a gazdád után csaholsz, mint egy cseléd kiskutya. korrupt vagy te is, és élvezed.

nem sok mindent értesz te a világból. csoda hogy azt a párbeszédes kommentet leírtad

alöksz róz 2023.07.01. 08:58:40

@tesz vesz II: "k-ra nem érdeke a blogom látogatottsága, azért használom csak mert rossz a memóriám" - nyilván ezért reklámozod orrba-szájba, mert nem érdekel :D

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.01. 08:59:30

@6.Lenin: ti csak egy felszínesen, mint a csitri agyhalott férgek csak annyit tudtok felfogni, hogy a blogom látogatottsága alacsony. ami nem minden posztnál igaz de ezzel ne is fogalkozz, részletkérdés.

az hogy mit írok még véletlenül se legyen részletes téma tárgya, ugye? minek is elolvasni?
szerinted ha szégyelleném és zavarna hogy mennyi a látogatottságom, akkor miért hagynám nyilvánosan a poszt olvasottsági az adatokat?

logika csöpike. a kocsonya a koponyádban gondokozásra való, nem arra hogy patkánykodsz mint egy csúszómászó gerinctelen féreg.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.01. 09:01:30

@alöksz róz: nem akarom minden idiótának bemásolni egyenként a tartalmát, egy kicsit kéne csak gondolkoznod, pont ezért van megírva ez a poszt is:

lacikával való kommunikáció szintetizáltam maradandó élménnyé:
kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

ha tudnál olvasni végig is tudnád venni pontról pontra.
de akkor ki olvasná a nagysikerű csajok és pasik blogot? meg a horoszkópokat?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.01. 09:31:22

@G. Nagy László: "Múltkor kitiltottam tesze-toszát egy hónapra. Azután megsajnáltam, mert nem szoktam ilyesmit tenni senkivel. "

már megint tudatosan hazudsz.. egy hónapra tiltottál alapból, amit be is vallottál ulpiusnak, visszaolvasható te véglény, OK NÉLKÜL. és egy hónapra is csak tiltani maximálisan, aztán annyira megsajnáltál, hogy örökre ki is tiltottál te hazug balfasz.azért is kellett ez a II profil. ugyanis a poszthoz írtam hozzá, de te ráhazudtad hogy offtopic, és törölted a kommentemet is.
valójában idegesített hogy a nemlétező lelkisimereted játszom.
aztán összezavarodtál, beismerted hoyg idegesítelek, utána meg azt mondtad élvezed a kommentjeimet, most akkor melyik te kib. véglény.
csak a személyeskedés megy neked, ez számomra méltatlan, mint egy bulvárújságot lapozgatni, eddig érted? próbálj meg koncentrálni és arra reagálni ami elhangzott

a konkrét támák sose mennek neked mióta beégtél az ukrán háborúval, meg azzal hogy orbán nemzeti szuverénként még nem tudta putyin véleményét amikor elítélte a ruszkikat 2008-ban! te kib sánalmas iditóta
most meg nárcisztikus pszichopataként eljátszod, hogy lesajnálsz engem?
jól begész állandóan, ezért kerülöd az érdemi témákat.

fent írtam pár KONKRÉT példát miért is vagy te ostoba, véletlen hogy egyikre se reagáltál?
nem. hitványkodsz megint és állandó jelleggel te hazug hídépítő pszichopata, aki leírja hogy civileknek kell párbeszédet folytatni, pszichopataként mímeli a jó embert, de nem tudja értelmetzni az erkölcsiséget valójában. alkalmazni meg pláne nem tudja.

"Én a mai napig cudarul érzem magam, ha egy-egy posztomnál kevés a reakció"

blog.hu címlap hogyan van nálad az új fideszes indexen? kivel állsz kapcsolatban?
vagy véletlen lenne? felismerték a "tehetségedet", mi? kötve hiszem.

a megafonos troll és ostoba szarok, meg mi civilek, akik szeretnénk megérteni hogy lehet valaki olyan ostoba hogy a mai napig ideszes szavazó legyen bárki is, mi pörgetjük a blogodat.
és a kommentjeinkből nem sok mindent tudsz felfogni. de könnyedén tükörbe tudsz nézni, ugye? intellektuálisan elviselhetetlen lenne számodra, hogy semmi lényegi kérdésben nincs igazad, még szerencse hogy KORRUPT vagy, meg nárcisztikus földbuta pszichopata, így könnyedén el tudod viselni ezt. illetve ostobaságod miatt fel se tudod fogni hogy miért nincs igazad.

attól nem szorul el a szíved, hogy a blogomra írt válaszodnál nyilvánvalóan látszik, hogy még a kérdést se érted! mert földbuta pszichopata vagy, grundigg és a többi már nem egyszer rámutatott hogy gerinctelen elvtelen proliként valódi ideológiád sincsen.
és nálad a pénz egyenlő a sikerrel, mint a putris verető cigánynál, undorító véglény vagy. nem a professzor, a tanár az értemes ember nálad az ideálkép, hanem az üzletvezető te kib véglény.
József Attilára hivatkoztál felszínesen, mintha nem tudnád hogy ő éhezett. de mivel divatos, rá hivatkozol, úgy hogy semmit se fogtál fel az írásaiból.

"Minden második mondata az anyagiak, vagy egyebek kapcsán érzett irigységéről árulkodik"

így van, júdástól sajnálni a 30 ezüstöt: irigység. megérdemli ugye? megdolgozott érte te ostoba pszichopata idióta.
igazságosan jár neki is, ahogy a két merci meg a milliárdok rákay filippinónak. proliság a közpénzt sajnálni ilyen derék emberektől! IRIRGYSÉG! a mentős, a tűzoltó, a gyógypedagógus, a védőnő, a börtönőr, a tanár meg dögöljön éhen!

"egy teljes életet sikertelenségben minden vonalon - én is frusztrált lennék"

ezt honnan tudod hogy sikertelen vagyok te személyeskedő undorító féreg? tudod nem mindenki pszchiopata proli, hogy ne foglalkozzon a társadalom többi FONTOS szereplőjével, akiket az előbb emlegettem pl. persze te ezt nem érted hiszen önző nárcisztikus proli vagy, miért kéne büszkélkednem a fizetésemmel, mikor nem ez a téma?
viszont arra nem sikerült reagálnod hogy miért is nem vagy te ostoba? kb 3 konrkét példát hoztam te utolsó átlászó hitvány gerinvctelen féreg.

"én változtatok, ha valamiről kiderül, hogy szarul csinálom"

ja átírtad a posztot amiben hazudtál, de előtte azért kikérted magadnak hoyg senki ne szóljon bele a posztodba! mert úgy szerkeszted ahogy te akarod!
azóta se kértél bocsánatot , hogy igazam volt, hisz végülis aszerint jártál el amiért leb*sztál korábban te véglény, hihetlenül buta vagy. és van még van pofád engem szidni még mindig! elképesztő egy gerinctelen féreg vagy.

példát megint nem látok, hogy miért is mondom én mindig ugyanazt? talán mert sose reagálsz rá? és újra és újra tanulás nékül leírod hogy miért kell az ukránok ellen szurkolni, pl.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.01. 10:11:19

@alöksz róz: akkor minek szólsz hozzá a témához? pont úgy nézel ki mint akit nem érdekel.

olyan a "kommunikációd" mint egy 16 éves agyhalott tininek.
lehet ezt csinálni, a putriban te véglény, de nálam teljesíteni kell ha hozzámszólsz, különben elküldelek a k anyádba, aki ilyen gerinctelen korcsnak nevelt

alöksz róz 2023.07.01. 10:18:57

@tesz vesz II: akkor pontosítok: pont nem érdekel mit és miért írsz az elhagyatott blogodba.

Almandin 2023.07.01. 12:35:54

@tesz vesz II:
"nem. hitványkodsz megint és állandó jelleggel te hazug hídépítő pszichopata, aki leírja hogy civileknek kell párbeszédet folytatni, pszichopataként mímeli a jó embert, de nem tudja értelmetzni az erkölcsiséget valójában. alkalmazni meg pláne nem tudja."
Nekem is ez a benyomásom róla több év után. Ha az ember szembesíti a jellemével, máris bizonygatja, hogy ő valójában milyen jó ember.
Átüt a szövegein, hogy attól tart valakit sikeresnek, ha sok pénze van. Vagy sok nője. Arra büszke, hogy a 15 éves kamasz fia promiszkuitásban él.

alöksz róz 2023.07.01. 12:42:59

@Almandin: "Arra büszke, hogy a 15 éves kamasz fia promiszkuitásban él." - erre szerintem az összes férfi büszke lenne.

kivéve ha valami bigott.
vagy belül nő.

alöksz róz 2023.07.01. 12:43:44

@alöksz róz: "kivéve ha valami bigott" - de lelke mélyén szerintem még az is :-)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.07.01. 13:10:50

@alöksz róz:

"erre szerintem az összes férfi büszke lenne."

Egészen addig, míg nem jelentkeznek a felcsinált lányok tucatjai a tartásdíjért. Hogy a nemi betegségekről ne is beszéljünk.

Lehet, hogy a férfiak felnéznek a nőcsábász donjuánokra - legalábbis addig, amíg az a saját feleségüknek is beakasztja a horgot. Onnantól viszont már inkább a kasztrálás módozatain gondolkodnak.

Almandin 2023.07.01. 13:16:14

@alöksz róz: Nézd, azt én is el tudnám fogadni, ha a hasonló korú kamasz fiam (nincs amúgy) beleszeret valakibe, aztán esetleg kapcsolat alakul ki köztük. De az, hogy a még jócskán kiskorú fiam már a sokadik nőjét fogyasztja, annak egyáltalán nem örülnék. Próbálnám rábeszélni, hogy nem jó, ha gyakran cserélgeti a szeretőit. Ha nem hallgatna rám, nyomatékosan megkérném, hogy a lakásomba ne hozza őket, az nem átjáróház, nem akarok havonta más lányt kerülgetni. Természetesen, ha 18 felett lenne, nem érdekelne, hogy kivel, hányszor, stb., de akkor is csak azt fogadnám el, hogy a lakásomba csak tartós kapcsolatot hozzon, akit be is mutat. Ezért a legjobb, ha a nagykorú gyerek különköltözik.
A kamaszkori promiszkuitásnak sok hátránya van. Elővigyázatosság mellett is be lehet szerezni nemi betegségeket. Terhesség is bekövetkezhet. Megnézném a szoknyapecér kamasz fiukra büszke apukák arcát, amikor megérkezik az első felszólítás a tartásdíj-fizetésről (amit nyilván ilyenkor a kamasz szülei fognak fizetni). Tudom, erre azt mondják, hogy ott az abortusz. Sajnálatos módon a tinikori terhességek nagy része azzal végződik. A csúcs, hogy a nagy vallásos, fideszes családokban is az az átlag, hogy hagyják a kamaszt fűvel-fával, aztán amikor beüt a nem kívánt terhesség, sutyiban megy az abortusz, mert "mit fognak szólni". Egy terhes, nagyhasú a lány a gimiben szégyen, de az is szégyen sokak szemében, ha a tini 17-18 évesen szűz, mert az "lúzer". Ugyanezek a konzervatív családok aztán nyíltan hangoztatják, milyen szimpatikus a lengyel abortusztörvény, meg hasonlók.
Nyilván nem lehet a kamaszokat erővel eltiltani a szextől, mert aki nagyon akarja, megteszi titokban. Ezért kell korán, 10 éves kor körül felvilágosítani őket, mert sokan nem fogják megbeszélni a szüleikkel, ha kapcsolatot akarnak létesíteni.
Nyilván egy apa lehet büszke arra, hogy a fia népszerű a nők körében, de én nem örülnék, ha fiatalon fűvel-fával összefeküdne.
Szerintem felnőttként is azok az emberek intézik bölcsebben a magánéletüket, akik nem bújnak ágyba a fél várossal, hanem inkább tartós kapcsolatokra törekednek. Nem kell prűden, bigottan élni, az a másik véglet. Az se baj, ha egy férfinak fiatalon van néhány könnyebb kapcsolata, de ezt se jó túlzásba vinni. Nem kell szűzen nősülni, de az se jó, ha 20 éves korára már több partnere volt, mint ahány éves.

Wildhunt 2023.07.01. 13:20:58

@Almandin: mert te feltételezed hogy ahány nő annyi kapcsolat, érzelmi kötődés, ha vége van, csalódás. Csakhogy a blogger (meg a kamaszok legtöbbje ) szerint minderre semmi szükség, a szex csak egy jó szórakozás, hameg a másik ettől összeomlik akkor így járt, nem viszonyul elég felnőtten az egészhez.

Wildhunt 2023.07.01. 13:21:52

@alöksz róz: nincs 20 körüli gyereked, ugye?

Wildhunt 2023.07.01. 13:25:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a betegségek legtöbbje gyógyítható, az óvszer amúgy is megvéd (felelőtlen szülő aki nem vesz a gyermekének már 14 felett), az abortusz a nő döntése. Mi az, hogy elvitatod bárki jogát ahhoz, hogy lefekhessen az n-edik örök szerelmével? 2023-ban már nem kell a következményekkel egy életre együtt élni.

Almandin 2023.07.01. 13:30:14

Arról nem is beszélve, hogy érzelmi kiégéshez is vezethet, ha valaki túl korán beleveti magát a sűrű élvezetekbe.Ha valaki már 15-16 évesen promiszkuis életet él, akkor abból simán lehet olyan következmény, hogy a szex, a közösülés leértékelődik a szemében és olyanná válik, mint egy jó étel elfogyasztása, érzelmi tartalom nélkül. Nem lesz ünnep a számára, amikor beteljesül egy szerelem testi egyesüléssel. Ha valaki valóban jó nemi életet akar, akkor nem érdemes fűvel-fával. Később az ilyen fiatalsággal rendelkező emberek gyakran képtelenek lesznek a hűségre, mert marha unalmas lesz évekig-évtizedekig ugyanazzal lefeküdni. De ha nem inflálta el a szerelmi képességét fiatalon, akkor jobban megbecsüli a párjával a szexet. Aki szabadosságban élt, az egy-két év házasság után már csak a swinger klubban, a BDSM-ben, hármasozásban tudja csak élvezni a szexet.
Ez hasonló a drogfogyasztáshoz. A heroin meg társai is azért nagyon veszélyesek, mert a drogos megszokja az eufóriát és minden más unalmassá válik a számára. Ezért is mennek benne tönkre, adagolják túl magukat, mert mindig nagyobb adag kell. A promiszkuitás is hasonló hatásokkal jár. A túlevés is. Szeretek jókat enni, de nem pukkadásig. A fejlett társadalmak elhízott, hájpacni emberei szintén nagyrészt a saját fegyelmezetlenségük és mértéktelenségük áldozatai (hormonzavarosakat kivéve).

Wildhunt 2023.07.01. 13:31:30

@Almandin: pedig igazán meg lehet érteni : berúgásért még büntethetik a szüleit, akkor legalább dughasson, azt szabad.

Almandin 2023.07.01. 13:38:13

@Wildhunt: Szerintem ő senki jogát nem vitatta el. Csupán felhívta a figyelmet a kamaszkori szabadosság veszélyeire. Meg a kettős mércére, amit sok nőcsábász vall. Ha őket szarvazzák fel azt már nem találják viccesnek.
Én se tiltanám el a szextől erőszakkal a nagyobb kamasz gyerekemet. Vennék gumit is (vagy inkább kapna annyi zsebpénzt, hogy vehessen azt is). De ma már nem ritka, hogy 12-13 évesen csinálják. Lehet, hogy maradi vagyok, de 14-15 alatt nem engednék semmit, maximum csókolózást. Egy nagyobb kamaszt arra biztatnék, hogy komoly kapcsolatra törekedjen, ne össze-vissza szexre törekedjen. Az ideális az lenne, ha nagykorúként kezdene közösülni, de ha már nagyobb kamaszként komolyan szerelmes lenne, akkor nem tiltanám el. Természetesen tudnám, hogy az életkori sajátosságai miatt nem fog mindent az orromra kötni, ezért idejében felvilágosítanám. Hiszen egy kamasz mellett nincs ott a szülő non-stop.

Almandin 2023.07.01. 13:43:19

@Wildhunt: Figyelj, a büntetőjog azt nem tiltja, hogy valaki nemi életet éljen, akár már 10 évesen se, ha a partner is hasonló korú. Akkor csak két gyerek hülyeséget csinált, a gyámügy se fog eljárást indítani. Ha idősebb a partner, akkor büntethető az idősebb szexpartner (pl. egy 16 évest is büntethetnek 10 éves szexpartner miatt, jogosan), de úgy tudom, a szülőt jogilag csak akkor veszik elő, ha pl. a gyereke prostitúcióját segítette elő, vagy maga molesztálta a gyereket, vagy megtűrte, hogy valaki felnőtt molesztálja.

Almandin 2023.07.01. 13:51:02

@Wildhunt: Nem feltételezem. Felnőtteknél se mindig szerelemből megy a szex. Különben nem élnének meg a prostituáltak se.
Viszont egy kamaszt eleve a promiszkuitásra "beállítani" komoly nevelési hiba szerintem.
Felnőttként is van olyan, hogy valaki nem az a fűvel-fával típus, de néha lefekszik valakivel érzelmek nélkül is, mert pl. szexhiánya van, nem talál megfelelő társat. Ha ezt nem viszi valaki túlzásba, még nem szabados életű. Hiszen az élet nem kívánságműsor, van, hogy kompromisszumot is kell kötni. Néhány évente egy-egy kaland előfordulhat magányos embereknél, attól még nem váltogatja gyakran a partnereit.

baalint1 2023.07.01. 16:51:58

@Almandin:
Nem hiszem, hogy a jogi bonyolultsága az ok, hogy nincs sehol, mert persze bonyolult, de törekvés sinca rá, hogy jó rendszer jöjjön létre ehhez.

Inkább az lehet, hogy a többférjűségnek nincs hagyománya a nagy, világot meghatározó kultúrákban, csak a többnejűségnek.

baalint1 2023.07.01. 16:54:15

@G. Nagy László:
Sokmindenben nem értek egyet vele, de feltett neked néhány jogos kérdést, amikre azóta sem válaszoltál, helyette mindennek elmondtad, és azota csak kölcsönösen személyeskednek, miközben te rendszeresen előadod a mártírt meg a fölötte állót, egyoldalúan őt beállítva az agresszívnek. Ez erősen nárcisztikus vonás.

baalint1 2023.07.01. 16:55:24

@tesz vesz II:
Gazdasági dolgokban ignorállak, mert sokadszorra sem fogtad fel mait írtam, inkább szalmabáboztál megismételgetted magadat.

6.Lenin 2023.07.01. 17:12:08

@tesz vesz II:

Az viselkedésed logikátlan. Gondoltam, hogy a kutya nem olvassa a blogodat, azért vergődsz itt is. Benéztem, és bejött. Veled semmi értelme semmiben sem "vitázni". Vita nem azt jelenti, hogy el kell mindenkinek fogadnia a te véleményedet.
Nem vagy Fidesz hívő, OK, jogodban áll bármelyik párt, ideológia követőjének lenni. Van véleményed is, igaz soxor semmi alapja, és nem az egyetlen igazság a Földön.
De nincs jogod neked se mások jogait kétségbe vonni, pláne, ha indokolni is tudja a miértet.
ezekben kicsit zavar van a világodban.

Sadist 2023.07.01. 17:52:04

Megnéztem Bedő videóját, fél óra finghámozás az egész és semmi érdemi érve nem volt a monogámia mellett.

"Rendkívül tisztességes tőle, hogy az ideológia oltárán nem kívánja felégetni a valóságot, így minden további nélkül elismeri: "Az ember, mint emlős állat, genetikailag nem monogám." Valójában itt be is fejezhetnénk, hiszen ez mindennél többet mond, elég megnézni legközelebbi rokonainkat, a csimpánzokat és a bonobókat."

Az állatvilágból hozott példák és analógiák eléggé félre tudnak vinni, mert bár igaz, hogy genetikailag közel állunk a csimpánzokhoz és a bonobókhoz, a környezet, amiben élünk, drasztikusan más.
A csimpánzok nem monogámok, mert nem alakítanak ki élethosszra szóló párokat, de nem is poligámok, mert csak párzásra jönnek össze, aztán mindenki megy a maga dolgára. Ezt azért tehetik meg, mert a csimpánz bébi elég fejletten jön a világra, közel sincs szükség olyan sok szülői befektetésre, mint a Homo Sapiens-nél.
De már a csimpánz és bonobók társadalmai is merőben különböznek, mert a bonobók egy elég kis területen élnek, ahol bőségesen van táplálék, természetes ellenségük pedig nagyon kevés. A bonobók folyamatosan kefélnek, gyakran azonos neműek is, mert a szexnek a szerepe elsősorban a szociális feszültségek csökkentése és nem csak a reprodukció, mint a csimpánzoknál.

"valószínűleg azzal is tisztában van, hogy a szexualitásnak semmi köze a morálhoz. (A testiség megítélése kultúrafüggő, vagyis változó. Az erkölcsi sarokpontok ugyanakkor kőbe vésettek, kultúrákon átívelők.)"

Öh, wut? Nincs olyan, hogy egyetemes erkölcs, az mindig az adott társadalom kultúrájától függ. Nyilván vannak olyan erkölcsi értékek, amik sok kultúrában közösek, de attól azok még nem kőbe vésettek.

"Amikor az egyén a saját szexualitása, életvitele kapcsán döntést hoz, abban többnyire semmiféle társadalmi szempont nem játszik szerepet"

Legalábbis nem tudatosan.

"és addig jó, amíg ez így van."

Ezzel azért lehet vitatkozni, lásd a szexuális forradalommal teljesen szétkúrt párkapcsolati piacot és összeomló társadalmakat.

"Semmi sem betegebb, mint megfelelni egy olyan külső normának, amelyet nem ránk szabtak."

És szerinted mégis hogy lehet egyáltalán társadalomról beszélni, ha a tagjai nem felelnek meg a normáinak?

"Az ő döntésük éppen olyan legitim és tiszteletreméltó, mint azoké, akik családot alapítanak. Teljesen érvényes modell tehát az is, amelyben az egyén nem örökíti tovább génállományát, még akkor is, ha ez - tudatos döntéssel alátámasztva - csak nagyon keveseket érint."

Egyáltalán nem legitim, pláne nem tiszteletre méltó, legfeljebb akkor, ha az ilyenek szépen kicsatlakoznak a társadalomból és kiköltöznek valahova a pusztába remetének. Aki egy szalmaszálat se képes keresztbe tenni a társadalom fenntartásáért, de élvezi annak minden előnyét, azt élősködőnek hívjuk.

"Kedves Imre, a valóság ezzel szemben az, hogy ilyen egyszerűen nem létezik. SENKI sem tervez lejáratos házasságot."

Nagyon naiv és/vagy tájékozatlan vagy. Az USA-ban szinte külön iparág épült arra, hogy a nők meglasszóznak valami pénzesebb balekot, elvetetik magukat, esetleg szülnek egy gyereket, aztán válnak és viszik a fele királyságot és a tartásdíjat.
De Magyarországon is van rengeteg olyan nő, akik nem ásó-kapa-nagyharang hozzáállással mennek bele a házasságba, hanem úgy vannak vele, hogy ez most megfelel nekik, ha meg már nem tetszik, akkor simán elválnak, oszt jónapot.

"abszolút pozitív a gondolat, mely szerint a problémás, de működőképes kapcsolatokat érdemes inkább megjavítani, mintsem felrúgni. De ennek nem az az útja, hogy már a kezdet kezdetén levehetetlen béklyót aggatunk egymásra."

Mi az a levehetetlen béklyó? A házasság? A monogám párkapcsolat? Hogy volna levehetetlen, ha egyszer fel lehet bontani, ráadásul ma már indoklás nélkül (ami egyébként az ezzel kapcsolatosan tapasztalható problémáknak az egyik gyökere).

"A tudatos ember fenntartja magának a lehetőséget, hogy BÁRMELYIK PILLANATBAN véget vessen bármely kapcsolatának."

Még pár hónapja írtam egy elég hosszú litániát arról, hogy a monogám párkapcsolat egy szerződés férfi és nő között. Hogy akarsz civilizált társadalmat fenntartani, ha még az egyik legősibb, az emberek életében egyik legmeghatározóbb szerződést is indoklás nélkül felrúghatod?

"Valójában ez a buddhizmus és a jézusi tanítás lényege: minden földi kötöttségtől szabad lélekkel élni."

Ezt személy szerint kötve hiszem, de nem vagyok kellően jártas a vallásokban, úgyhogy majd remélhetőleg valaki nálam műveltebb ezt cáfolja vagy megerősíti.

Sadist 2023.07.01. 17:53:10

"senki sem köteles feláldozni magát a gyermekeiért; senki sem köteles egy életre bennragadni egy pocsék házasságban, csakis a család formális egységét szem előtt tartva. Ráadásul ezzel minden szereplő csak veszít, a gyerkőcök is."

Oké, és a felelősségvállalás mikortól önfeláldozás? Mikor mondhatja azt a szülő, hogy ennyi nekem elég volt?
Egyébként elköveted te is azt a hibát, amiről Bedő beszélt, hogy a házasságnál/monogámiánál a szar a default és azt mérik minden máshoz.
Meg ott van az is, hogy miként definiálod a "pocsék házasságot"? Valami objektív mérce szerint vagy egyszerűen a benne lévő felek szubjektív érzelmei alapján? Mi van akkor, ha ezek a szubjektív érzelmek erősen eltérnek a két félnél?
Azt hiszem valami interjúban hoztak elő egy tanulmányt, amiben férfiakat és nőket kérdeztek meg arról, hogy szerintük mi számít rossz házasságnak/párkapcsolatnak egy 1-10-es skálán, ha a 10-es a tökéletes, minden tervek szerint alakul, nincsenek viták, konfliktusok, az 1-es pedig az érzelmileg és fizikailag bántalmazó kapcsolat? A férfiak szerint: 3-as és alatta. A nők szerint? 6-os és alatta.

"Érvelésük szerint a poligám formák felborítják az egyensúlyt, s ahol egy életképesebb fickóhoz négy feleség is tartozik, ott bizonyosan lesz három lúzer, aki nő nélkül kénytelen tengetni napjait. Mondani sem kell: ez a gyermeteg matek borzasztó keveset mutat meg a valóságból. (Gyermeteg, mert a közel-keleti hárem-logika szerint a poligámiában is kizárólagosságot feltételez.)"

Miért volna gyermeteg? Ha 4 nő ugyanazt a csúcskant választja, onnantól kezdve az a 4 nő kiesett a húspiacról, nem fognak másodlagosnak választani valakit az átlagból, ez teljes tévedés és a hipergámia figyelmen kívül hagyása.

"Vegyük például korunk világát, amelyben még mindig a monogámia a fő irányvonal. (Azzal együtt, hogy az életre szóló házasság ideájának helyére a sorozatos monogámia lépett; egy időben mindig csak egy partner lehet a színen.)"

Elköveted azt a hibát, hogy a monogámiát összemosod a sorozatos monogámiával (hipergámiával), ami két nagyon különböző dolog. Valódi monogámia az, amikor a felek életreszólóan választanak párt (szexuális partnert). Ma a férjhez menő nők hány százaléka szűz a házasságkötéskor vagy volt csak a leendő férjével szexuális kapcsolata? Nagyon meglepődnék, ha 1%-nál magasabb lenne az arány.

"Vajon ez a világ mennyire garantálja azt, hogy mindenki társra találjon?"

A hipergámia semennyire. A valódi monogámia többé-kevésbé igen. Meg lehet nézni, hogy régebbi korokban, egészen a szexuális forradalomig, az emberek bőven több, mint 90%-nak volt gyereke.

"Nem véletlen, hogy sok a magányos ember. Az alsó traktusban lévők talán bottal sem piszkálnák egymást. Az átlagosak is felfelé áhítoznak, s - ahogy Bedő Imre is utal rá - léteznek olyan nők, akik inkább osztoznának más lányokkal egy jobb genetikájú, sikeres cégvezetőn, mint hogy kizárólagos szeretőjükké rabosítsanak egy pocakos, kopasz műbútorasztalost."

Az átlagos nők áhítoznak a szintjük fölé. 2018-as USA statisztika, hogy a 30 alatti férfiak harmadának nem volt a megelőző évben semmilyen szexuális kapcsolata. Szerinted azért, mert annyira válogatósak, hogy csak bikinimodellekkel érik be? Vagy inkább azért, mert az átlagos férfit az átlagos nő le se szarja?

"Ha egy férfi nyíltan szerethet több nőt; vagy fordítva: egy nő pironkodás nélkül tarthat több szeretőt, az olyan végtelen variációs lehetőséget tartogat, amelyben a legtöbben nagyságrendekkel több potenciális boldogságmorzsára lelnek, mint a szigorúan monogám világban."

Egyrészt nem, mert hiába van megengedve a férfiaknak, hogy nyíltan több nőjük lehessen, a 99+%-uk számára nem ez a korlátozó tényező, hanem a nők hipergámiája. A hipergámia pedig abszolút inkompatibilis a civilizált társadalommal.
Másrészt meg abszolút tévút az egyéni boldogság minden áron való hajkurászása, előbb-utóbb mindig hedonizmushoz vezet. A boldogság csak egy pillanatnyi állapot, ha azt akarod, hogy az egész társadalom boldog legyen, akkor bulizz ki valami jó bizniszt Magyarország és Kolumbia között, hogy ők legyenek az állami kokain beszállítók és minden állampolgárnak adjál naponta egy csíkot.
Az életben nem lehet mindig a boldogságot szem előtt tartani, mindig tele lesz hullámvölgyekkel és kurva sok lemondással is, de pont azok miatt tudja az ember értékelni a pozitívumokat és tartalmas életet élni.

Sadist 2023.07.01. 17:54:48

"Bedő Imre egy rendkívül értelmes, jó szándékú, konzervatív figura."

Szerintem nem értelmesebb az átlagnál. Azt tudja, hogy a konzervatív értékek vagy pl. a monogámia korábban egy jól működő társadalmi modell volt, de azt már nem érti, hogy miért működött. Egy teljesen más társadalmi, technikai, jogi környezetben akarja változtatás nélkül használni ugyanazt, ami 100 éve működött.
Még régebben néztem egy másik videóját, amiben folyamatosan azt nyomta, hogy férfiként igenis felelősséget kell vállalni, fiatalon el kell köteleződni, hozni kell a tradicionális férfi értékeket, le kell tenni valamit az asztalra és akkor bármelyik nőt meg lehet kapni, mert az egész karaktereddel azt sugárzod, hogy igazi férfi vagy. Hajszálpontosan ugyanolyan mainstream tradkon, mint Jordan Petersontól kezdve Dennis Prageren át Matt Walshig, akik folyamatosan csak arról pofáznak, hogy a férfiaknak fejlődniük kell, meg kell felelniük a nők elvárásainak, hozni kell a tradicionális férfi szerepet, a nők felelősségéről, kötelességeiről meg tengermély kussolás van.
Igazából Bedő már akkor elvesztette minden hitelét mint férfitámogató, amikor egy interjúban nyíltan kimondta, hogy nem kívánja kritizálni a feminizmust.
Ő ebben utazik, hogy mindezt a férfiassággal, férfi szereppel kapcsolatos dolgot becsomagolja egy spirituális köntösbe, amit a nők zabálnak. A videói és facebook bejegyzései alatt mindig hemzsegnek a nők, de abban is nagy összegben mernék fogadni, hogy a könyveit több nő vette meg, mint férfi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.07.01. 18:51:43

@Wildhunt:

"betegségek legtöbbje gyógyítható"

AIDS, hepatitis C, de a szifilisznek is vannak már alig vagy nem gyógyítható változatai.

"Mi az, hogy elvitatod bárki jogát ahhoz, hogy lefekhessen az n-edik örök szerelmével?"

Nem bárkiről, hanem saját kiskorú gyerekről volt szó. Itt fennáll a szülő felelőssége - és így beleszólási joga. Ha nem is büntetőjogilag, de erkölcsileg mindenképp.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.07.01. 19:05:44

@Sadist:

A szívemből és sz agyamból beszélsz.

G. Nagy László 2023.07.01. 19:12:31

@baalint1: Teljesen beteg az ember. Ha te felteszed ugyanazokat a kérdéseket, neked válaszolni fogok. Nem igazán szoktam elolvasni a kommentjeit. Lehet, hogy van 2-3 értelmes kérdés a 200 faszság között, de nem keresem a tűt a szénakazalban.

alöksz róz 2023.07.01. 19:19:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: figyelj már... 15-16 éves fiatalok, egymással szexelnek, nem cigánykurvákkal. kitől kapnának el ilyen egzotikus nemibetegségeket?

alöksz róz 2023.07.01. 19:20:19

@Wildhunt: te bigott vagy, a tied most nem ér :-)))

G. Nagy László 2023.07.01. 19:22:00

@Almandin:

"De az, hogy a még jócskán kiskorú fiam már a sokadik nőjét fogyasztja, annak egyáltalán nem örülnék. Próbálnám rábeszélni, hogy nem jó, ha gyakran cserélgeti a szeretőit."

Muszáj reagálnom, mert a családom, illetve a fiam barátnőjének a családja is olvashatja e blogot, te meg úgy csinálsz, mintha korábban nem reagáltam volna erre. Pedig leírtam már fent, most megismétlem: szó nincs arról, hogy a kamasz fiam gyakran cserélgetné a szeretőit. Ha így lenne, azt sem bánnám, de nem így van. Ő egészen másképp él és gondolkodik, mint a szarházi apja. Helyes kölyök és bejön a csajoknak, volt már pár barátnője. De pontosan tudom: még a kezét sem fogta meg soha olyan lánynak, akivel nem gondolta komolyan. Csupa olyan kiscsajt hozott haza, akikkel már hetek óta együtt járt.

Én vagyok a hibás, hogy belekevertem a posztba, de nm szeretném, hogy a puszta fantáziád fessen róla tökéletesen fals képet.

6.Lenin 2023.07.01. 19:24:43

@Sadist:

"Az ember, mint emlős állat,-igen-csak a környezetünk más-igen- de sok mindenben az ösztöneik irányítják az embert is, de képesek vagyunk hozzá ideológiákat is gyártani, ja és még ruhában járunk., de ez is lassan múlófélben van. Ja, és valamiért a legértelmesebb lénynek is tartjuk magunkat. Igaz tévedni is emberi dolog.
Röviden.

G. Nagy László 2023.07.01. 19:38:06

@Sadist:

"És szerinted mégis hogy lehet egyáltalán társadalomról beszélni, ha a tagjai nem felelnek meg a normáinak?"

Sokszor leírtam már: Ne ölj! Ne lopj! Ne kezdeményezz erőszakot! - ennyi a norma. Ha ez megvan, úgy működik a társadalom. Visszakérdezek: ha ez az erőszakmentesség megvan, úgy mi a fene hiányzik még ahhoz, hogy társadalomról beszélhessünk? De tényleg? el sem tudok képzelni olyat, ami hiányozna.

G. Nagy László 2023.07.01. 19:41:55

@Sadist:

"Az ő döntésük éppen olyan legitim és tiszteletreméltó, mint azoké, akik családot alapítanak. Teljesen érvényes modell tehát az is, amelyben az egyén nem örökíti tovább génállományát - Egyáltalán nem legitim, pláne nem tiszteletre méltó, legfeljebb akkor, ha az ilyenek szépen kicsatlakoznak a társadalomból és kiköltöznek valahova a pusztába remetének. Aki egy szalmaszálat se képes keresztbe tenni a társadalom fenntartásáért, de élvezi annak minden előnyét, azt élősködőnek hívjuk."

Ezt nem is értem. Az egyénnek KÖTELESSÉGE szaporodni? És mi az, hogy nem tesz keresztbe egy szalmaszálat sem? Egy gyermektelen szívsebész, aki ezrek életét menti meg, az szart sem ér? Tényleg nem értelek."

ulpius66 2023.07.01. 19:46:44

@G. Nagy László:

...és ha körbeveszi a két fehér rendőrt 7-10 bedrogozott nigger lóbaszó állat, hogy megölik őket, a rendőrök akkor se öljenek?

G. Nagy László 2023.07.01. 19:48:04

@Sadist:

"Egyébként elköveted te is azt a hibát, amiről Bedő beszélt, hogy a házasságnál/monogámiánál a szar a default és azt mérik minden máshoz."

De ez nem hiba. Tegyél egymás mellé két kapcsolatot: az egyik házasság, a másik papírok és elkötelezettség nélküli. Amíg jól mennek a dolgok, addig mindkettő pont ugyanolyan jó, nincs különbség. Azt az állapotot érdemes összevetni, amikor már baj van. ha kicsi a baj: mindkettőt érdemes megjavítani, ergo: itt sincs különbség. ha viszont nagy a baj, olyankor szabadulni kell, és akkor pedig jobb a házasság nélküli helyzet. Egyszerű matek ez.

ulpius66 2023.07.01. 19:49:21

@G. Nagy László: "Ne kezdeményezz erőszakot! - ennyi a norma. Ha ez megvan, úgy működik a társadalom. Visszakérdezek: ha ez az erőszakmentesség megvan, úgy mi a fene hiányzik még ahhoz, hogy társadalomról beszélhessünk?"

Ez idea!

Akkor mért fegyverkezik az egész világ!

Mért vannak állami erőszakszervezetek? ügyészség, rendőrség, katonaság, börtönőrség, stb....

G. Nagy László 2023.07.01. 19:52:42

@Sadist:

"A hipergámia pedig abszolút inkompatibilis a civilizált társadalommal."

A hipergámia a nők egyik legalapvetőbb ösztönkésztetése. Genetikai adottság és rendkívül hasznos is. Ha ezt nem tudod összeegyeztetni a civilizált társadalommal, úgy a civilizációt kell elpusztítani...

ulpius66 2023.07.01. 19:53:40

@G. Nagy László:

Ha nincs erőszak, akkor az erősebb, pl. az USA hogyan kényszerítheti rá akaratát a gyengébbre?

ulpius66 2023.07.01. 19:55:34

@G. Nagy László:

Ha szegény vagyok, és éhezem, akkor van-e jogom a gazdagtól elvenni az ételt erőszakkal, ha kérésre nem adja nekem?

G. Nagy László 2023.07.01. 20:03:47

@Sadist:

"folyamatosan csak arról pofáznak, hogy a férfiaknak fejlődniük kell, meg kell felelniük a nők elvárásainak, hozni kell a tradicionális férfi szerepet, a nők felelősségéről, kötelességeiről meg tengermély kussolás van."

És ez így van jól. Ha valaki a férfiakhoz szól - és Bedő ezt teszi - akkor a férfi fejlődését igyekszik elősegíteni, és nagy ívben leszarja, hogy a nők sokszor milyen hisztis picsák, elviselhetetlen rikácsolók, passzív-agresszív idegroncsok, számítók, irigyek bosszúállók és nem ritkán érzéketlenebbek és kegyetlenebbek a férfiaknál. Mert ez egyszerűen nem számít. Ha edzőként a ringbe küldöd a bokszolódat, nem arról fogsz beszélni, hogy milyen hitvány az ellenfeled, ha nem arról, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy urald a meccset.

Mellesleg:

"Azt hiszem valami interjúban hoztak elő egy tanulmányt, amiben férfiakat és nőket kérdeztek meg arról, hogy szerintük mi számít rossz házasságnak/párkapcsolatnak egy 1-10-es skálán, ha a 10-es a tökéletes, minden tervek szerint alakul, nincsenek viták, konfliktusok, az 1-es pedig az érzelmileg és fizikailag bántalmazó kapcsolat? A férfiak szerint: 3-as és alatta. A nők szerint? 6-os és alatta."

Ezt én is így látom. De ez csupán két dolgot jelent. Elvi síkon: hogy igénytelenebbek vagyunk. Gyakorlati síkon: hogy igaza van Bedőnek: CSAKIS A FÉRFIN MÚLIK, hogy egy kapcsolat működik-e, vagy sem. Hatos fölé kell tornáznunk a szintet, és egy cunami sem sodorja el a nőt mellőlünk. Az egyik legmélyebb hitem, hogy egy párkapcsolatban a férfinek kell dominánsnak lennie és (ebből fakadóan is) szinte kizárólagosan ő felel azért, hogy működik-e a sztori. Ha már megszereztél egy nőt, onnantól csak elbaszhatod. És sokan el is basszák.

G. Nagy László 2023.07.01. 20:09:00

@ulpius66:

"Ha nincs erőszak, akkor az erősebb, pl. az USA hogyan kényszerítheti rá akaratát a gyengébbre?"

Úgy, hogy agresszor.

"Ha szegény vagyok, és éhezem, akkor van-e jogom a gazdagtól elvenni az ételt erőszakkal, ha kérésre nem adja nekem?"

Alapvetően nem. Ha nincs más módod a táplálékszerzésre, meg fogod próbálni. De amíg vannak gazdagok, addig lesz munka is, amivel legitim módon élelemhez juthatsz. Ha viszont a másik csak annyira gazdag, hogy neki két hétre van elég étele, úgy azt meg fogja védeni és joggal teszi.

Olvasd el Robert Merle Malevil c. regényét. Egy atomháború után játszódó történet. Remekmű, ilyen morális felvetésekkel.

Wildhunt 2023.07.01. 21:07:47

@alöksz róz: valamint már @HypocritSlayer is rám bizonyította, hogy kapcsolatilag a szerencsés 1%-hoz tartozom. Nem is akarok itt észt osztani.

Almandin 2023.07.01. 21:55:32

@G. Nagy László: Ne haragudj, szeretnék elnézést kérni. Kicsit félreérthető volt amit írtál a fiad kapcsolatairól a bejegyzésben. Mivel valóban beazonosítható a fiad az ismerőseid előtt, ezért nem akarom őt kínos helyzetbe hozni. Mivel a sok vagy kevés a kapcsolatok terén relatív fogalom, valószínűleg máshogyan értelmeztük azt, amit írtál az előéletéről. Nekem ez egy dicsekvő apa mondatának tűnt, aki a partnerek váltogatását tartja mintának. Igazából az lett volna a legjobb, ha te nem írsz a fiad magánéletéről, mert valóban olvashatja a barátnője és a lány szülei is és félreérthetik.
Amúgy nem tartalak sz.rházinak. Ez azért erős túlzás lenne.

Almandin 2023.07.01. 22:08:59

@Almandin: Egyébként az általad idézett kommentrészlet, miszerint és mit engednék a nem létező fiamnak és mit nem, nem a fiadra vonatkozott, hanem általánosságban beszéltem arról, hogy egy hasonló korú kamasznak mit és milyen körülmények között engednék meg.

G. Nagy László 2023.07.01. 22:40:37

@Almandin: Végtelenül drága vagy és empatikus, köszönet érte. Természetesen nem neveztél szarházinak, sőt semmi olyannak, ami bántó lenne. Én vagyok az, aki tudom, hogy az vagyok :)

Amikor gyermekeim anyját 27 évvel ezelőtt először vittem haza, anyám csak ennyit mondott: "Vigyázz vele, ez egy strici!" :) Azóta is ezt hallgatom...

Almandin 2023.07.01. 22:42:46

@G. Nagy László: Ez jó... Mindenesetre a fiadnak ismeretlenül is sikeres, boldog, hosszú életet kívánok és mondd meg neki, hogy nem akartam megbántani!

G. Nagy László 2023.07.01. 22:57:30

@Almandin: Köszönöm, és teljesen világos, hogy nem akartál semmi rosszat, neki meg különösen nem. (Ha nárcisztikus vagyok is, az érzelmi intelligenciám a helyén van. Felismerem a jó szándékúakat.)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.07.01. 23:45:40

Még régebben olvastam egy sci-fi elbeszélést, sajnos nem emlékszem sem a szerzőre, sem a címre. Földönkívüli kutatóhajó meglátogatja a Földet, és megfigyelés céljából elrabolnak egy nőt és egy férfit. Nem invazív módszerekkel és főleg a viselkedésük megfigyelésével tanulmányozzák őket, végül egyhangúlag arra a megállapításra jutnak, hogy két teljesen különböző fajhoz tartoznak.

Sajnálom, hogy nem jut eszembe a szerző neve, de tudhatott valamit a nőkről.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 08:04:04

@G. Nagy László: "természetesen nem neveztél szarházinak, sőt semmi olyannak, ami bántó lenne"

a narcopata számodra nem bántó, a pszichopatáknak nincs lelkiismerete, neked sincs se gerinced, se becsületed, a morált, idológiát értelmezni se tudod.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 08:07:01

@G. Nagy László: "Ha nárcisztikus vagyok is, az érzelmi intelligenciám a helyén van. Felismerem a jó szándékúakat.)"

aki nem kritizál meg és bocsánatot kér az jószándékú?
aki megkritizál az meg rossz szándékú?

neked abban sok munkakerülésed van, hoyg elfajul egy beszélgetés, és persze a földbuta nárcisztikus pszichopata a másikat hibáztatja, a másik a rossz szándékú. a gyermeteg agyad nem sok mindent tud felfogni a világból. ú milyen rossz szándékú vagyok most is. vagy éppen csak objektív és tényeket írok. hihetetlen milyen buta vagy

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 08:14:18

@alöksz róz: akkor mi a f-nak szólsz hozzám meg szólsz bele a témádba te kib. idióta degenerált korcs?

fogd be az ostoba agyhalott pofádat!

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 08:19:26

@Almandin: nem arról kell beszélni, hogy két rendőr van állítólag egész ózdra, meg hogy tömegesen mondanak fel tanárok, tűzoltók, védőnők, nem.
nem az érdemi dolgokról kell beszélni.

Arról, hogy milyen szánalmas vagyok, mert alig olvasott a blogom. a pornófimeket meg milliók nézik. micsoda színvonalas tartalom lehet ott is, kb mint ezen a téveszmés blogon a denegeráltak szerint.

@G. Nagy László:
hallod lacika, miért nem töltesz fel valami pornófilmet magadról, és akkor milliók nézhetnék meg a tartalmadat! és akkor nem kéne cudarul érezned magad, ha egy-egy posztodnál kevés a reakció, hisz valójában a fideszes csőcselék is olyan reakciókat tol többnyire, mint a pornófilm kommenteknél, de ez téged nem zavar. nem tudod agyilag felfogni a színvonalat mert földbuta vagy

idióták!
nem az számít, hogy mit írok oda, amikből te olyan kérdésekre próbálsz válaszolni, AHOL MÉG A KÉRDÉST SEM ÉRTED! hanem csak csupán a látogatottság. pl én a blogomon MINŐSÉGI valahova kijutó párbeszédeket próbálok folytani, amit lacika mégcsak nem is ért annyira agyhalott.

kibaszott degenerált fideszes férgek

már bocsánat, de van egy szint amit 16 éves kor fölött nem lépünk át, és ezek a férgek megrekedted a 15 éves agyi színvonalnál.

ilyen szarságokkal húzzák az időmet, mintha egy kibaszott bulvárújságot lapozgatnék.
nekem nincs türelmem imbecillisekkel szépen beszélgetni.

Wildhunt 2023.07.02. 08:32:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem hiszem. Brendel értelmesebb de trágárabb volt.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 08:36:48

@alöksz róz: "erre szerintem az összes férfi büszke lenne."

az agyhalottak mindenképpen. nem a minőség a mennyiség számít a retardáltaknál

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 08:37:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: elmondtam már, brendel matyi is ostoba és gerinctelen, mert amikor rámutatok egy tévedésére, TÖRLI a kommentjeimet!

ez színvonal alatti.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 08:38:28

@Wildhunt: te is olyan értelmes voltál amikor kértem szépen hogy fejtsél ki valamit, erre elküldtél ok nélkül a k anyámba

van pofád visszajönni ide?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 08:44:15

@Wildhunt: "a betegségek legtöbbje gyógyítható"

egy része meg nem. pl vezető halálok a rák itthon, a félhülye káslerék miatt is.

persze nem veled osztják meg a nők a nőgyógyászati tapasztalataikat, hogy hajtják el őket komolyabb esetekben is. hogy milyen színvonalon vegetál több helyen is az eü.
vannak persze pozitív kivételek. de csak a vak nem látja hogy pl a háziorvosi rendszer is összeomlott amiért mert a fidesz nem akar kormányozni. csak lopni és hazudni.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 08:50:06

@baalint1: "Gazdasági dolgokban ignorállak, mert sokadszorra sem fogtad fel"

édes istenem, el kéne olvasnod a válaszomat, mert pont te nem fogtad fel a trickel down economy VALÓDI fogalmát, nem értesz a gazdasághoz, informatikus vagy ÉS pont te ignorálnál?!
A gazdasági viták lennének a legizgalmasabbak, és ignorálod?

részletesen ki van másolva minden reagálásod, meg van indokolva. be van bizonyítva hogy nem fogtad fel. és cáfolva is van konkrétan.
nem vagy te lacika, ne játszd meg az ostobát!

" inkább szalmabáboztál megismételgetted magadat."

hol szalmabáboztam?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 09:06:17

@baalint1: így van, köszönöm szépen

g lacika nem érti amit írok neki, nem tudja értelmezni hogy ki intelligens a kommentkszenkcióba, és ki földbuta, hisz maga is egy véglény.

ezért fontosak neki a többiek által írt visszacsatolások, ezért is fontos
csak azt nézte múltkor is hogy grunddig reagált -e rám, nem tudja felfogni az én írásaimat.

elszédül amikor a kognitív disszonanciával logikával találkozik, ami szembemegy persze többségét nem is érti. olyan mint birka, o, annyira buta, hogy nem érti amit írok, csak annyit tud felfogni belőle hogy biztos trollkodok, miközben ő van önellentmondásban, de mindig konfabulál valami logikátlan dolgot, amit persze nem tud agyilag felfogni de büszkén hirdeti magáról hogy értelmiségi srác.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 09:10:43

@6.Lenin:
te nem tudod mi az hogy vita, nem tudod értelmezni, funkcionálisan, mentálisan, alkatilag képtelen vagy konkrét érveket tolni, csak az ezoterikus szemetedet írod, amit a naplódba kéne grafomán darab szarként a fiúkba írnod, nem neked.
ha már a teljesen mimóza Boldi is elküldött a k anyádba a "vitátok" nem tudom mi a faszért vergődsz még itt.

"Vita nem azt jelenti, hogy el kell mindenkinek fogadnia a te véleményedet."

nem, azt jelenti hogy érvekkel és konkrétumokkal cáfolni kéne te 15 éves agyi színvonalon vegetáló degenerált korcs.

"jogodban áll bármelyik párt, ideológia követőjének lenni."

igen, csak egy értelmes ember, egy polgár, egy értelmiségi, nem lehet soha pártapologéta! nem lehet kritikáltlan rajongója senkinek, különben megszűnik értelmiségi lenni, hisz ez pont arról szól, hogy analitikus gondolkozásával a tényeket felfogja, és polgári erkölcseivel, gerincével, becsletével opedig morális értékrendje is van
ezért csőcselék elvetelen proli ma fideszes
itt be van bizonyítva:
kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

tudsz olvasni csöpike? nem, ugye? akkor minek irogatsz?

mi van a migránsokkal te véglény?
de mondom, nem kell vitázni, nyugodtan elfogadhatod hogy agyhalott vagy és fideszesként a migránsok f*szát szopod te idióta. akik nem vehetik e a munkánkat, vagy mégis?
bevándorlóország vagyunk? vagy nem? vagy igen?

olyan vagy mint birka, olvasd el a kommenteket, annyira buta, hogy nem érti amit írok, a csak annyit tud felfogni belőle hogy biztos trollkodik, miközben ő van önellentmondásban, de mindig konfabulál valami logikátlan dolgot
gondolom mint g lacika, elszédül amikor a kognitív disszonanciával logikával találkozik, ami szembemegy persze többségét nem is érti.

"De nincs jogod neked se mások jogait kétségbe vonni,"

milyen jogot te idióta? az eutanáziához való jogot? mindenkinek joga van leugrani életképtelenként a Taigetoszról.
nem tudod mi az vita te kib véglény. VITA b+ VITA! TE IDIÓTA!
elképesztően buta vagy, persze fideszes "liberális", mi? marha

"pláne, ha indokolni is tudja a miértet."

milyen indoklást írtál te le?! nyöszörögtél valami hogy te bizony tudsz kommunikálni mert már tízezer mindenféle emberrel beszéltél már te kib. bolond senkiházi.
ez nem indoklás te nyomorék. de biztos nálam van zavar.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 09:11:31

@baalint1: *ezért fontosak neki a többiek által írt visszacsatolások, ezért is fontos pl Almandin józan polgári véleménye is.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 09:13:56

@baalint1: a nárcisztikus alapvető , de ha ennyit mondasz neki, akkor dicséred a szemében. mivel pszichopata is.

ahogy írtam neki (ez nem személyeskedés, ez pszichológia):

- könnyedén tükörbe tudsz nézni, ugye? intellektuálisan elviselhetetlen lenne számodra, hogy semmi lényegi kérdésben nincs igazad, még szerencse hogy KORRUPT vagy, meg nárcisztikus földbuta pszichopata, így könnyedén el tudod viselni ezt. illetve ostobaságod miatt fel se tudod fogni hogy miért nincs igazad.

Ezért pszichopata is, nincs belső morális tartása, nincs identitása. nincs gerince és becsülete, ezért pszichopata mint nagyon sokan a börtönökben a véglényeknél.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 09:15:50

@G. Nagy László: múltkor még bevallottad hogy olvasod és szórakoztat, ne hazudj

hiába neked a hazugság "csak szavak"
ami szintén mutatja hogy pszichopata vagy. ok. de akkor se hazudj olyan sokat.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 09:19:35

@G. Nagy László: ", de nm szeretném, hogy a puszta fantáziád fessen róla tökéletesen fals képet."

már megint a másik hibás
te festettél róla fals képet és büszkélkedni akartál a kis kannal te idióta. a tenyészbikáddal. meg a csodás mennyiségi adatokkal, már megint visszakozol, de ki tudja mi az igazság egy olyan embernél, akinél a hazugság az "csak szavak"

persze mindenki a te blogodat olvassa, olyan fontos ember vagy

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 09:20:59

@G. Nagy László: Ne lopj! ? ezt a fidesznek is mondhatnád, pl a következő posztodban részletesen felvázolhatnád hogy mit loptak már el és kb mennyit.

G. Nagy László 2023.07.02. 09:22:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Teszetosza = Brendel Matyó?"

Szó sincs róla. Ahogy @Wildhunt: is írja: Matyi nagyságrendekkel intelligensebb. Egy igazi elmebeteg ő is, de a amikor ír, abban van logika, értelem, következetesség. Amiben hasonlóak: egyik sem képes elviselni a másképp gondolkodást, így mindkettőt terroristává zülleszti a frusztráció. Ez a tipikus bolsevik-náci tempó. Teljesen alkalmatlanok a közösségi létezésre.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 09:22:51

@G. Nagy László:

"A hipergámia a nők egyik legalapvetőbb ösztönkésztetése. Genetikai adottság és rendkívül hasznos is"

mondja a pszichopata, aki nem találkozott még normális nővel.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 09:24:44

@G. Nagy László: nálam is van logika, csak te nem érted és már megint játszod a felsőbbrendűt a SEMMIRE! élőben ilyen szövegért megkapnád a magadét, itt kommentbe még eljátszhatod persze.

már a kérdésemet se érted te nyomorult hiszen nem arra válaszolsz!

de biztos kettőnk közül az lesz az értelmesebb aki KÉPTELEN a szőllősgazda alap sztoriját megérteni! te hitvány szar, aljas hazug gerinctelen csúszómászó
a kapitalizmus előőrse mi? a megváltástörténet :)

G. Nagy László 2023.07.02. 09:30:58

@tesz vesz II:

"múltkor még bevallottad hogy olvasod és szórakoztat, ne hazudj"

Naponta több tucat kommentet okádsz ide, igazad van, akaratlanul is belenézek egybe-egybe. És tényleg szórakoztat a vergődésed, meg az, ahogy bizonygatod a pislákoló értelem apró lángocskáját az elmédben. A legviccesebb az volt, amikor próbáltál meggyőzni, hogy igenis van humorod...

A helyzet az, hogy a nyilas verőlegények szintén mozogsz. Tele vagy frusztrációval és gyűlölettel; nincsenek épkézláb gondolataid, nem figyelsz a világra, nem érted sem az embereket, sem a történéseket magad körül. Én már eddig is többet tettem érted, mint bárki a közelmúltadban, de nem érdemelsz több segítséget. Kibaszott hülye vagy, s - ellenkezik minden optimizmusommal, de le kell írnom - az is maradsz. Semmi reményed a társadalomba való beilleszkedésre.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 09:32:13

@Almandin: "ezért nem akarom őt kínos helyzetbe hozni."

ő maga írta bele a posztba, a saját apja hozta "kínos " helyzetbe, miközben valójában büszkélkedni akart a kis kannal.
nincs szükség arra hogy elnézést kérj. most meg leírja hogy olvashatja a blogot a lány családja!! a kommenteket nyilván, NEM A POSZTOT! nem látod?

nem vetted észre hogy lecseszett amikor fantáziálásodról írt? a magas lóról leszólt, te meg térdepelsz előtte a bocsánatkéréseddel.
miközben ezekszerint ő írta rosszul a posztot:

"Példaként saját fiamat említeném, aki még nincs tizenhat, de már most több lány aludt az ágyában, mint amennyi velem az érettségiig épp csak szóba állt. Ezzel együtt magasról tesz rá, hogy jómagam miként élek."

de persze mi fantáziálgatunk a nárcisztikus dagadék félisten előtt térdepelve. ő így képzeli, te meg adod alá a lovat a bocsánatkéréseddel. több méltóságot!

jobb vagy te itt erkölcsiségben mindenkinél. ne alázd meg magad

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 09:35:48

@G. Nagy László:

anyád nem tudja a strici szó jelentését?
azóta is ezt hallgatod? nem tudod vele megbeszélni? vagy csak nem akarod, mint velem az élet nagy kérdéseit.

de mi van ha tényleg strici? és anyádnak van igaza?

6.Lenin 2023.07.02. 09:35:48

@tesz vesz II:

Ez egy intelligens elme cáfolata lenne valamire? Még viccnek is gyenge.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 09:36:30

@6.Lenin: mit akarsz mondani?

ennyit sikerült reagálni arra a kommentre csöpike? naaa.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 09:38:50

@6.Lenin:
mi a logikátlan csöpike?
funcionális analfalfabétaként lehet ám hogy nem neked kéne meghatározni hogy ki logikátlan, ki nem, több alázatot! mehr licht!

a teljesen mimóza Boldi is elküldött a k anyádba, mert nem tudsz és nem is akarsz érdemben kommunikálni, az a logikátlan, hogy még mindig itt vergődsz és nem kötötted fel magad a padláson az eutánázia szellemiségében.

"a kutya nem olvassa a blogodat, azért vergődsz itt is. Benéztem, és bejött."

az azért túlzás, hogy a kutya sem, de valóban kevesen vannak, és? olvasd el a vitámat a bolond bircával, vagy a bolond vallásossal. néha azért betéved egy-egy marha
mi a logikátlan azon hogy ott nem tudok kommunikálni ezért más blogokra megyek csöpike?

"Veled semmi értelme semmiben sem "vitázni"."

te nem tudod mi az hogy vita, nem tudod értelmezni, funkcionálisan, mentálisan, alkatilag képtelen vagy konkrét érveket tolni, csak az ezoterikus szemetedet írod, amit a naplódba kéne grafomán darab szarként a fiúkba írnod, nem neked.
ha már a teljesen mimóza Boldi is elküldött a k anyádba a "vitátok" nem tudom mi a faszért vergődsz még itt.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 09:43:45

@G. Nagy László:

nagyon mélyről jöttél te, és a mélység benned maradt :D
még mindig nem sikerült kimásznod, te "értelmiségi srác", te

strici, az b+

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 09:45:30

@G. Nagy László:

mond anyádnak, amit magadnak is mondogathatnál:
hogy

" csak a gonoszok tartanak mindenkit gonosznak"

Szerb Antall

csak a hitványok tartanak "mindenkit" hitványnak

6.Lenin 2023.07.02. 10:04:48

@tesz vesz II:

Tudod a vita úgy kezdődik, hogy valahol elolvasok egy véleményt. Ha az embernek van már némi gyakorlati tapasztalata, akkor tud következtetni a véleményt író szellemi képességeiről.
ezek alapján eldönti (jogában áll) , hogy érdemes -é belemenni egy anyázással végződő értelmetlen szócséplésbe vagy nem.
Remélem eddig nem voltam túl bonyolult.
Általában önként megyek egy blogra, a posztokat ritkán olvasom el, mert engem a kommentelők hozzászólásai érdekelnek, jobban mondva a kommentelő, vagyis a mögöttes jelleme, szellemi képességei (amit nagy általánosságban takargatni szoktak). Melyik oldalhoz tartozik azt úgyis a hsz tartalma dönti el, nem amit a pacák magáról tart.
Remélem ez sem volt túl bonyolult neked.

Összegezve teljesen reménytelennek látszik veled bármiféle vélemény ütköztetése.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 10:21:15

@G. Nagy László: de most akkor szórakoztat, vagy kínszenvedés?

mert azt is írtad, össze vagy zavarodva
nem tetszik neked hogy az élő lelkiismereted vagyok, az elmúlt karácsonyok szelleme, aki állandóan felhányorgatja az önellentmondásaidat amiket lelkiismeret, gerinc, és becsület, ideológia híján sose tisztáznál. Grundig is megmondta, Bálint is megmondta, Almandin is, mindenki aki a blogodon kb 110-120 -nál magasabb IQ-val rendelkezik. persze te ezt nem látod hogy a haverjaied és te is milyen kibaszott ostoba vagy.

milyen érdekes hogy "tű a szénakazalban az értelmes tartalom" a kommentjeimben, szerinted, miközben érdemben sose reaálgsz semmire sem , csak személyeskedsz és arról írsz milyen szánalmas vagyok mert alig olvasott a blogom.
nem szégyelled magad? ja pszichopata vagy, tehát nem.
csöpike, nálad még tű sincs a szénakazalban! a kisiskolás szar hazug propaganda posztjaiddal az áltatalános iskolában menő lehettél volna, de nem felnőtt értelmiségi közegben! ez nem vergődés te darab szar.

"A legviccesebb az volt, amikor próbáltál meggyőzni, hogy igenis van humorod"

igen, nagyon vicces az ukrán háború kapcsán, hogy ki akarsz egyezni a házadba betörőkkel, aztán a kiegyezés után átbasznak és megölnek, aztán a hídépítő feleséged írja a posztokat hogy a nyugdíjadat felvegye, és a gyülöködő gyerekeid meg írják a posztokat, ez egy logikus magyarázat lenne az eltérő hangvételre a posztok és a kommentek között, az orosz barátságra (feleséged új ura a gyilkosaid) vagy csak erkölcsiséget mímelő pszichopata vagy.
hát nem tartod viccesnek mert nincs humorérzéked. illetve hát eltérő szinten vagyunk, engem se mindig tudnak megnevettetni a kocsmatöltelék elvtelen proli. de leninnek sikerült fent a párbeszédes kommentjével.

ennél még inkább viccesebb hogy a szerencsejáték agyhalott pókert isteníted mint valami tudományt.
hát neked hatalmas tudomány az is. a te szinteden.

és a kommentjeinkből nem sok mindent tudsz felfogni. de könnyedén tükörbe tudsz nézni, ugye? intellektuálisan elviselhetetlen lenne számodra, hogy semmi lényegi kérdésben nincs igazad, még szerencse hogy KORRUPT vagy, meg nárcisztikus földbuta pszichopata, így könnyedén el tudod viselni ezt. illetve ostobaságod miatt fel se tudod fogni hogy miért nincs igazad.

nem nyilas verőlegények szintjén, hanem Petőfi, Görgey szintjén mozgok, tudod, akasszátok el a királyokat.
nálam a magyar történelem nem csak díszlet, ahogy az agyhalott fideszeseknél.

"nem érted sem az embereket, sem a történéseket magad körül"

mit nem értek csöpike? már megint a konkrétum hiányzik te rakás szar.

én konkrétumokban elmondtam miért is vagy ostoba, mai napid nem reagálsz rá
én hiába könyörgök nem írsz semmi konkrétumokat te kibaszott véglény. ez a kölönbség köztünk, ez a különbség a földbuta nárcisztikus pszichiopata, meg az értelem között

"Én már eddig is többet tettem érted, mint bárki a közelmúltadban"

és ezt nagyon köszönöm neked ! :D te kibaszott nárcisztikus agyhalott elmebeteg korcs! nagyon hálás vagyok, annyi mindent köszönhetek neked, de mit is konkrétan? mert most nem emlékszem, a sárgaházban is annyi mindent tesznek értem a bolondok, hogy nem tudom már számontartani
ugye te nem érted hogy ez bulvár? olyan veled a kommunikáció, mintha egy kibebaszott BULVÁRÚJSÁGOT lapozgatnék! érted hogy ez engem nem szórakoztat, mert csuklóból írok hullarészegen ilyeneket, meg bulvárcikkeket is, ahhoz nem kell ész.
EZ NEM SZÍNVALAS TUDOMÁNYOS IGÉNYESSÉGŰ VITA! EZ BULVÁRÚJSÁG! érted amit mondok te kibaszott agyhalott korcs, vagy mégegyszer elmondjam?

"Semmi reményed a társadalomba való beilleszkedésre."

akkor ezekszerint ki vagyokt taszítva a társadalomból? és ez mibel nyilvánul meg?
hogy nem tudok kedves lenni az agyhalottakkal? a hazaárulókkal akik most már konkrétan szétbasszák ezt a szép országot és mérgezik a füldjeinket, vizeinket és a lakosokat? nem elég szétlopni, még mérgezni is kell. ez olyan nagy emberi hiba? szerintem ez a normális emberi viselkedés hogy egy polgárháború során kiirtjük a hazaárulókat és közösség elenségeit, akik CSAK ÁRTANAK!

nem vettem észre hogy ki vagyok taszítva, mivel én közösségi lény vagyok, engem érdekel hogy elégedettek legyenek a tanárok, és a védőnők is, téged ez nem foglalkoztat. így kissé elmebeteg neked ezt mondanod rám nem?
nem olyan vagy mint egy óvodás, aki csak gyülölködve fröcsög ok nélkül? nem érzed ugye?
csöpike, ne rám legyél ideges, én csak tükröt tartok. de ha az eutanázia szellemiségét te is elfogadnád, akkor te is egy csomó promlémától megszabadulhatnál, amik az értelmiségi léttel együtt járnak, pl ilyenekkel hogy vita, érdemi kommunikáció.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 10:28:38

@G. Nagy László: ja, tessék itt van újra, csak hogy nehogy a felszínes Bálinték azt higgyék hogy én is személyeskedek (nálam ez pszichologizálás, nem személyeskedés; nálad személyeskedés, mert kra semmiben sincs igazad.)

én mondtam hogy a tanárok, közalkalmazottak bérét csak politikai pártszimpátia alapján lehet emelni?

én mondtam hogy az ukránok megérettek a pusztulásra? és hogy meg kell egyezni azokkal az oroszokkal, akik nem tartanak be semmilyen szerződést? meg hogy ki kell békülni az oroszokkal, akik kiirtják a fegyvertelen civileket? kigyezel velük és megölnek! eddig érted?

én nem értettem a kádári szőllősgazda történetét?!

én mondtam hogy a magánszektorban nincs korrupció?

stb
nem, te. ki a butább akkor kettőnk közül? objektíve? erre válaszolj te darab szar.
de nem kell válaszolnod, úgyse fogsz, alkatilag képtelen vagy rá. elég ha minden olvasód tudja, hogy ki is vagy te.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 10:39:07

@6.Lenin:

elolvastam a semmit nem érő véleményed. érettségid sincs szerintem. (de ne menjünk bele az értelem is iskolázottság kapcsolatába, uncsi, átfedés lehet de magasabb iskolázottsággal is lehet valaki síkhülye lásd géniusz 1 lacikát )

tudod én nem annyi mancikával beszélgettem az időjárásról mint te, hanem úgy nöttem fel hogy komoly emberekkel VITATKOZTAM tudományos igényességre törekedően.
ez nem jelenti azt hogy én se hibázok néha, pl múltkor rosszul fogalmaztam az árfolyamok kapcsán 4 óra alvással.

te nem tudsz túl bonyolult lenni csöpike, mert agyhalott vagy. értsd meg.
velem tűnik reménytelennek?! DEHÁT TE NEM FEJTED KI TE IDIÓTA!

erre reagáljál ÉRDEMBEN vagy fogd be a pofád, nem érdekel a bulvár lelkizésed!
nyugodtan elfogadhatod hogy agyhalott vagy és fideszesként a migránsok f*szát szopod te idióta. akik nem vehetik e a munkánkat, vagy mégis?
bevándorlóország vagyunk?

amúgy előző válaszomat rosszul másoltam ki, két részletben van, remélem sikerült fefognod

mit nem értesz ezen?:
a kognitív disszonancia az agyhalott véglényeknél:

- migránsok! mindenütt migránsok! megerőszakolnak minket - kiabált a 87 éves Marika néni torkaszakadtából, amikor begurult a faluba az akkumulátorgyár dolgozóit szállító 12 busz.
- pszt! - súgta a fülébe a fideszes polgármester. - ezeket mi hozattuk!
- jaaa!? - horkant föl Marika néni, majd kiabálni kezdett: - tezsvírek! tezsvírek! dugjatok meg engem is!

az a baj, hogy te olyan kibaszott ostoba vagy, hogy nem tudod én ebben a migránsos vitában is 3-4 lépéssel előtted járok, csak szeretném hogy lépnél tudod a bábuddal, hogy folytatni tudjuk ezt a k nívós sakkpartit

Almandin 2023.07.02. 10:46:12

@tesz vesz II: Nem kell szerintem azért gyűlölködni se. Igaz, hogy ő írta bele a fia magánéletét, ami szerintem helytelen volt, de én se gondoltam bele, hogy az elemzésemmel esetleg egy kamaszt hozok kínos helyzetbe. Szerintem nem minden esetben megalázkodás elnézést kérni. Az is eléggé nárcisztikus tulajdonság, ami szerint a bocsánatkérés megalázkodás. Aki engem ismer, az tudja, hogy nem szoktam megalázkodni. Most se tettem, ez egyszerűen csak önreflexió. Az tény, hogy a blogger eléggé nárcisztikus típus, de szerintem a kommentelés nem a kölcsönös ide-oda gyűlölködésről szól (jó esetben).

6.Lenin 2023.07.02. 10:47:06

@tesz vesz II:

Kösz, hogy igazoltad amit írtam (de gondolom nem ez volt a szándékod)

alöksz róz 2023.07.02. 10:47:54

@tesz vesz II: csak a saját elhagyatott blogodon vagy te a főnök, vedd észre

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 10:52:06

@6.Lenin:

csak az a baj, hogy olyan ostoba vagy, hogy még a sakk-vitát se érted
nem tudod melyik bábuval vagy - nem tudod mik az érveid!
nem tudod mikor ér véget a parti! nem ismered fel ha sakkot kaptál, ilyenkor nekiállsz höbörögni, hogy a másik nem tud sakkozni!

tipikus elvtelen fideszes, hazugsággal meg lopással vádolja a másikat.
reménytelennek látszik veled bármiféle vélemény ütköztetése.

és akkor velem reménytelen te nyomorult fogyatékos, te.
azért vagy te fideszes, mert a fideszből nem néznek ki ennyi ésszel, ugye?

a blogomat se olvassák! a fideszre is milyen sokat szavaznak! nem számít hogy mindegyik agyhalott barom, a mennyiség számít nálatok, nem a minőség! csajoknál, pénzben, szavazóknál. választási csalások garmadájával, de sebaj.

attól még hogy kevés a valójában értelmes ember egy társadalomban, még nem jelenti azt hogy ne rájuk kéne hallgatni, és hogy csőcselékuralom, oclokrácia legyen a demokrácia helyett, ahol a jólértesült, jól tájékozott polgárok döntenek a közösség sorsáról.

nem egy dagadék félisten diktáror, aki még a fideszeseknek se segít, csak az illúziójét, hazugságát adja nekik is. lásd migránsok, és lásd a 97% nem a szankci

miért olyan nehéz elfogadni, hogy hazudnak neked gátlástalan progapandában?
balek vagy, és nem akarsz szembesülni vele? nem akarsz fejlődni? inkább továbbra is balek leszel.

Vagy magad is gátlástalan hazudozó vagy?

6.Lenin 2023.07.02. 10:54:20

@Almandin:

"de szerintem a kommentelés nem a kölcsönös ide-oda gyűlölködésről szól (jó esetben)."

Akkor miről? Mondjuk 1000 hsz-ből mennyi lehet az értelmes véleménycsere?
Vagy csak arról szólnak az itt megjelent vélemények, hogy igazolják az írója hatalmas szellemi képességeit (és rendkívül alacsony emberi mivoltát).

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 10:55:29

@Almandin: "én se gondoltam bele, hogy az elemzésemmel esetleg egy kamaszt hozok kínos helyzetbe."

az apja már megtette a posztban!
de persze ő ezt dicséretnek szánta

most ez csak ismétlés, nincs új elem...

"Szerintem nem minden esetben megalázkodás elnézést kérni."

mivel nincs okod rá, ne is csináld.

"Az is eléggé nárcisztikus tulajdonság, ami szerint a bocsánatkérés megalázkodás"

nem ezt mondtam. én erről az esetről beszéltem, és nem általánosságban kijelntettem.
nem reagátál a fantáziára, ahogy lecseszett. az gyülölködés mégse vetted észre.

6.Lenin 2023.07.02. 10:56:11

@tesz vesz II:

Egy vélemény nem tény. ezt nem érted.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 10:56:43

@alöksz róz: én úgy érzem itt is az vagyok a kommentszekcióban grundiggal és fókával együtt

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.02. 10:57:46

@6.Lenin:

konkrétumokban beszélj te kib. iskolázatlan korcs.
mit nem értesz ezen?

MILYEN VÉLEMÉNY??!

6.Lenin 2023.07.02. 11:25:12

@tesz vesz II:

Te itt leírod a saját elfogult véleményedet, ami az enyémtől sok esetben teljesen eltér. Mivel igen nagy az eltérés, alapjaiban, semmi értelmét nem látom, hogy válaszoljak neked ezekre. Ugyanis....

A véleményedhez jogod van, még akkor is, ha senki nem ért veled egyet.
Semmiképpen nem szeretnélek átnevelni, vagy arra KÉNYSZERÍTENI, hogy változtasd meg véleményed.
Gyakorlati tapasztalat, hogy ilyen esetekben teljesen eredménytelen volt minden kísérlet.
Hasonló véleményen lévőkből 12 egy tucat.
Az eddig tőled olvasottakból nem lehetett semmi pozitív dolgot leszűrni.
Egy magányos ember dühöngéseit produkálod. Nincs szándékomban a te esetedben ezen változtatni.
Röviden összefoglalva.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.07.02. 13:05:12

Na, nekem nincs már kedvem átgörgetni teszetosza mérföldes kommentjeit. Eddig sem olvastam őket, most meg már csak azok vannak százszám.

Akinek van kedve végignézni-olvasni, ahogy telefossa a blogot, az ám tegye.

alöksz róz 2023.07.02. 13:38:11

@tesz vesz II: pont úgy viselkedsz, mint egy hisztis óvodás

Wildhunt 2023.07.02. 14:26:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a kilonem100.blog.hu-ot kevesebbel is sikerült szétverni. Az a baj hogy ezek a majmok a bloggerek saját elveit használják ki. Mivel folyamatosan pofázhatnak, idejük is van (se család, se munka, se barátok), elérik hogy a normálisabbak inkább távol maradnak. Aztán persze ők is keresnek másik blogot, mert ahol marad brendel, taga, magna, teszetosza ott maguk sem képesek megmaradni.

Sadist 2023.07.02. 19:04:57

Megoldás a pszichopata troll problémára:
1. Greasemonkey/Tampermonkey/egyéb JS user script menedzsert telepít
2. github.com/hunbernd/blog-hu-troll-filter/raw/main/blog.hu%20troll%20filter.user.js letölt
3. 11. sort átír erre: var blockedusers = ["tesz-vesz", "tesz vesz 1900", "tesz vesz ii", "magna cum laudetigeri másztesz digrii", "baalint1", "grundigg", "cvsvrs", "boldeone2", "arthurthedent", "taga20", "kiskutyafule", "lorrh", "almandin"];
4. ???
5. Profit!

Wildhunt 2023.07.02. 20:30:53

@Sadist: ez nem megoldás, hanem szőnyeg alá söprés.

6.Lenin 2023.07.02. 21:28:12

@Sadist:

Miért nem keresel egy olyan megoldást, ahol csak te írhatsz. Ezek nyilvános felületek, mindenkinek jogában áll leírni a saját véleményét. Lehet rá válaszolni, vagy nem .
A Parlamentből se lehet kitiltani senkit azzal a megjegyzéssel , hogy hülye. Vannak olyan választók akik ilyeneket szeretnek.
Itt esetleg a blog gazdája tehetne valamit, de .....
Ilyen világban élünk, meg kell szokni (talán).
Ja, és nem kötelező tudatni a világgal a zsenialitásunkat.

ulpius66 2023.07.02. 21:38:42

@6.Lenin:

VI. Lenon!

Egyetértek veled!

Magyarországon DEMOKRÁCIA VAN, SZÓLÁS ÉS VÉLEMÉNY-NYILVÁNÍTÁSI SZABADSÁG!
(ez a tilcsuk ki azokat, akik nem tetszenek nekünk, ez a ballibsi blogok sajátja... ENGEM EDDIG KB. KÉTTUCAT BALLIBSI BLOGRÓL TILTOTTAK KI...)

Teljesen nyilvánvalóan ezt a vadbarom tesze-tosza uramat nem olvasom, eztet javaslom másoknak is....

ÍR EZ A GYENGE ŐRÜLT, AMIT ÍR, EL SEM KELL OLVASNI, ÉS ÍGY VÁLASZOLNI SEM RÁJA.....
(én azokat sajnálom, akik olvassák, ...sőt válaszolnak neki....)

ulpius66 2023.07.02. 21:42:19

Én mán hónapokkal ezelőtt rájöttem, hogy ez a teszem-veszem nem normális.....elég volt 2-3 kommentjét olvasnom.....

...így aztán azóta nem is olvasom..... VADBARMOKKAL NEM KOMMUNIKÁLUNK!!!!!
(ilyen eccerű az élet....)

ulpius66 2023.07.02. 21:44:21

persze abból a szempontból meg hasznos ez a vadbarom teszem-veszem, hogy ő a ballibsik mintapéldánya....
könnyű rá hivatkozni.... ESZE SEMMI, AZ EGÓJA AZ EGEKBEN!

baalint1 2023.07.03. 10:09:21

@G. Nagy László:
Nekem sem vagy hajlandó válaszolni a kényes kérdésekre, és semmivel sem vagy kevésbé beteg mint ő.

@tesz vesz II:
Elolvastam a kommentjeidet, de jó ideje ugyanazt ismételgeted a témában, szalmabábként, nem vagy hajlandó tudomásul venni a célzottan a gazdagokat támogató gazdaságpolitika és az alacsony újraelosztással működő, de célzottan a tehetőseket nem támogató gazdaságpolitika közötti különbséget.

Ha pedig tekintéllyel érvelsz, én szándékosan nem szoktam megemlíteni, mert azt gondolom az érveknek kellene fontosnak lennie, de egyébként végzettség alapján közgazdász is vagyok, mert pénzügy MSc végzettségem van. De hangsúlyozom, ez lényegtelen, de ha már felhoztad, hogy csak egy informatikus vagyok.

Ha érvekkel találkozok, és nem a puzsérista neolibezést böfögöd vissza, akkor újra vitatkozhatunk a témában.

baalint1 2023.07.03. 10:23:39

@G. Nagy László:
Egyébként most olvasgattam egyes vallások közötti különbségekről szexualitás témában.

Tudom, elcsépelt dolog, de ezek alapján megint az erősödött meg bennem, hogy a 3 fő ábrahámi vallás, a kereszténység, iszlám és a zsidó vallás közül a kereszténység van eredeti tanai alapján legjobban eltávolodva a valóságtól (paradox módon szvsz épp ezért tudott épp a keresztény országokban később szabadosabbá válni a szexualitás, mert irreálisak voltak az elvárások).

Az iszlámban az az érdekesség, hogy ugyan még jobban túltolja a házasságon kívüli szexualitás tilalmát, olyan szinten, hogy pl. ha másodszor megnézel egy nőt az utcán, akkor az már bűn (elsőre lehet véletlen), meg ugye a faszság, hogy el kell rejteni a nőket, viszont a másik oldalon elég részletes tanításaik vannak arról, hogy házasságon belül mennyire fontos a kielégítő szexuális élet mindkét fél számára, konkrétan azt is hangsúlyozzák a tanaik, hogy legyen meg az előjáték, és hogy a férfiak ne csak úgy durr bele, hanem elégítsék ki a feleségüket. Emellett a válás sem annyira főben járó bűn, mint a kereszténységnél.

A zsidó vallásban is vannak hasonló tanítások a szexuális életről, ami különbség van, az pl. hogy ugyan mindkettő tilalmat rendel el a menstruáció idejére, de a zsidó vallás kategorikusan távol tartaná a férjet a feleségtől ezen időszakban, míg az iszlám azt írja elő, hogy ekkor is egymás mellett legyenek, csak dugni ne dugjanak.

Amúgy az is érdekes, hogy a promiszkuitás tiltásának a részletesebb magyarázata csak az Ószövetségben, valamint a zsidó és iszlám tanítók tanításaiban szerepelnek, az Újszövetségben nem. Úgy konkrétan két dologgal magyarázzák, az egyik a nemi betegségek, a másik a gyerekek felnevelése, aminek akkor előfeltétele volt hogy tudják kié. Igazából szerintem ez a lényeg, mert ma lehetőség van védekezésre, illetve DNS vizsgálatra is, ezért ezek a tényezők már nem számítanak.

Feljebb amúgy valaki írta, hogy a nemi betegségek ma is problémát jelentenek, de erről én azt gondolom, hogy elsősorban felelős viselkedés (védekezés, partnerek megválogatása) kérdése, nem pedig önmagában a partnerek számától függ.

Rubasov nertárs 2023.07.03. 10:27:30

@G. Nagy László; @Sadist

"A hipergámia pedig abszolút inkompatibilis a civilizált társadalommal."

"A hipergámia a nők egyik legalapvetőbb ösztönkésztetése. Genetikai adottság és rendkívül hasznos is. Ha ezt nem tudod összeegyeztetni a civilizált társadalommal, úgy a civilizációt kell elpusztítani..."

Egy bizonyos szintig valóban egészséges a hipergámia. Ez biztosítja fajunk evolúciós fejlődését, génállományának folyamatos javulását. Viszont(!), nagyjából a férfi javára fennálló 1-es smv különbségnél van esély mellérendelt klasszikus kapcsolat kialakulására. Ez az a szintkülönbség, ami nem, vagy csak alig tűnik fel a férfinak. 2-es smv különbségnél is még lehet klasszikus kapcsolat, itt azonban a nőnek már masszívan kompenzálnia, ha úgy tetszik tepernie kell a férfiért, és még így sem biztos a siker, ugyanis lesznek olyan férfiak, akik a nő kompenzációs hajlandósága ellenére is csak szexre fogják használni. 3-as, vagy annál nagyon smv kölünbségnél (pl.: átlaggizi vs. 8/10 férfi) viszont az egy-két alkalmas futó kalandnál nem fog tudni továbbjutni, akármilyen extrára is hajlandó a szexben, akármennyire is hajlandó lenne kiszolgálni a férfit a mindennapokban. A tapasztalat az, hogy átlaggizit ez nem igazán érdekli, mert neki ez a minimum ami "jár" (ideológiai, marketing/propagandisztikus behatások, szintbelövés jelensége). Emiatt lesz a nők eloszlása a férfiak között exponenciális és nem lineáris. A fiatal felnőtt korosztályban így nem csak az a Mo.-n kb. 20 ezer fős "férfifelesleg" marad hoppon, akiknek a matematika szigorú szabályai szerint egyszerűen nem jut nő, hanem ennél lényegesen többen. Ma a belépőszintet az érdemi csajozáshoz a 6-7/10 szint jelenti.

baalint1 2023.07.03. 10:31:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Én ugyanígy vagyok HypocritSlayer-el, soha egyetlen intelligens kommentet nem láttam tőle, egyszerre buta és rosszindulatú, egy idő után meguntam, és nem reagálok az agymenéseire.

baalint1 2023.07.03. 10:40:12

@Rubasov et.:
Ezek az incelek által terjesztett modellek azért eleve hibásak, mert egyetlen abszolút skálán ábrázolják a férfiak és a nők szintjét, holott a valóságban már maga a génállományunk is rendkíbül összetett, rengeteg előnyös és előnytelen génje van egyetlen egyednek, ráadásul ugyanazok a gének más és más génekkel kombinálva lehetenek előnyösek és előnytelenek is. A fenotípusunkra ez még halmozottabban igaz.

Szóval pl., az általad most felvetetteket eleve bonyolítja ha szubjektív módon az egyik fél számára a másik megítélése eltér az átlagos értékelésétől. Tehát pl. van egy átlagos értékelés alapján 8/10 férfi és egy 7/10 nő, de egymást mondjuk 5/10-re és 4/10-re értékelik, akkor nyilvánvalóan esélyük sincs egymásnál, illetve ugyanez fordítva is lehetséges. Pedig ekkor még mindig csak lineáris skálát használtam, csak figyelembe vettem a szubjektivitást, a valóság ennél sokkal összetettebb.

A másik ami nagyon rossz ebben az incel hisztiben, hogy ezeket a "szinteket" úgy próbáljátok beállítani, mint ha nem lennének semennyire sem fejleszthetőek, pedig minden embernek a képességei fejleszthetőek, nyilván a jobb adottságúak előnyből indulnak, de azt megugrani, hogy az átlagból kitűnj, nem lehetetlen feladat egy átlagosnál rosszabb képességűnek sem. Persze valószínűleg erre azt fogod mondani, hogy ez olyan mint egy futóverseny, mert a "hipergámia" miatt úgyis relatív fogják értékelni a férfiakat. Egyrészt a gyakorlatban szerintem ez nincs így, mert az életnek csak egy aspektusa az összehasonlítás, abszolút értelemben is számít hogy kinek milyen párja van, ha az egész társadalom átlagosan motiváltabb lenne és fizikailag is fittebb, akkor nem ugyanakkora lenne az emberek elégedettségi szintje a párjukkal, hanem jobb lenne.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.03. 10:51:54

@Wildhunt: "Brendel értelmesebb"

aki nem tud vitázni amikor nincs igaza, mert törli a kommenjeimet, nyilvánvaló hogy gerinctelen, és egy idegbeteg incel.

de ki vagy te, hogy megítélhesd ki értelmes, és ki nem? MIKOR MÉG A BUCSAI NÉPIRTÁST IS TAGADOD TE IDIÓTA,

az ENSZ-.vizsgálatok ellenére!

mikor amikor kérem hogy fejtsél ki valamit, akkor k anyázol te koszos féreg vaálaszol az értelmes kommunikáció helyett

siffer andrás és az ostoba wildhunt figyelmébe ajánlanám ezeket, hogy könnyebben be tudja azonosítani a háborús uszítókat, és meg tudja különböztetni a finn miniszterelnöktől:

www.youtube.com/watch?v=WW8YYhUIK0s

444.hu/2022/10/17/harom-no-bucsabol

444.hu/2022/11/04/szoval-megkaptuk-a-parancsot-mindegy-hogy-civilek-vagy-sem-mindenkit-megolni-igy-zajlott-a-bucsai-nepirtas

www.businessinsider.com/russian-soldiers-supplied-with-viagra-to-rape-ukrainians-un-official-2022-10

"Bennfentesek", szép eufemizmus az alvó "ügynökökre", siffernek is van egy alapítványa, mint vonának?

Wildhunt 2023.07.03. 11:12:58

@tesz vesz II: sikíííts!!! Döglenek a hoholok!

Wildhunt 2023.07.03. 11:14:40

@tesz vesz II: megtaláltad már @cvsvrs kommentjét? Nem segített az óvónéni? Gendermatyinak az ilyesmi nem volt probléma, ezért (is) vagy hülyébb mint ő.

Rubasov nertárs 2023.07.03. 11:23:58

@baalint1:

"A másik ami nagyon rossz ebben az incel hisztiben, hogy ezeket a "szinteket" úgy próbáljátok beállítani, mint ha nem lennének semennyire sem fejleszthetőek, pedig minden embernek a képességei fejleszthetőek, nyilván a jobb adottságúak előnyből indulnak, de azt megugrani, hogy az átlagból kitűnj, nem lehetetlen feladat egy átlagosnál rosszabb képességűnek sem."

Egyrészt magam nem vagyok incel, inkább haszonélvezője voltam/vagyok annak, hogy a nők ma már szabadon meg tudják élni a szexualitásukat. Incel irodalomra soha sem kattintottam, az általam leírtak a világ működését írják le. Sehol sem mondtam, hogy a szint egy fátum, amit max. csak elfogadni lehet. A szintet lehet, sőt érdemes is fejleszteni, pont az exponenciális eloszlás okán, egy 2-es fejlesztés már egészen más perspektívákat nyit meg az egyén előtt. Ugyanakkor a szintlépés lehetőségei korlátosak, nagyjából 2-vel lehet -kemény munkával- fejleszteni. Átlagjózsi sosem fog tudni olimpikoni teljesítményeket hozni, de megfelelő edzéstervvel és kitartással egy az átlagosnál lényegesen jobb fizikumot össze tud hozni. És ugyanez igaz az anyagaiakra is. Ha csak nem nyer a lottón, vagy talál fel valami egetrengetőt, kapcsolatépítéssel, munkával és kitartással nagyjából 2-vel tornázható fel.

"Szóval pl., az általad most felvetetteket eleve bonyolítja ha szubjektív módon az egyik fél számára a másik megítélése eltér az átlagos értékelésétől. Tehát pl. van egy átlagos értékelés alapján 8/10 férfi és egy 7/10 nő, de egymást mondjuk 5/10-re és 4/10-re értékelik, akkor nyilvánvalóan esélyük sincs egymásnál, illetve ugyanez fordítva is lehetséges. Pedig ekkor még mindig csak lineáris skálát használtam, csak figyelembe vettem a szubjektivitást, a valóság ennél sokkal összetettebb."

A piacon, így a randipiacon (klasszik kapcsolatok piaca) is mindennek megvan az ára, függetlenül az adott egyén értékítéletétől. Egy 8/10 fickó átlaggizinek a "görög isten" kategória, egy 8/10 csajnak tucatférfi, egy fullos topmodellnek pedig meg már húzni fogja a száját. Mindez nem jelenti azt, hogy az illető értéke ne lenne abszolút meghatározható. Ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a magánéletben akár nőként, akár férfiként a saját szintjének hejes meghatározása elengedhetetlen. Mert az csak elméletileg van úgy, hogy bárki összejöhet bárkivel, a valóság az amit a régi öregek is hansúlyoztak: "suba a subával, guba a gubával".

De hogy más példával is illusztráljam: ha egy autó piaci értéke mondjuk 10 millió forint, az akkor is 10 millió forint lesz, ha szerinte ötöt sem ér. Vagyis a piaci értékek nem szubkektívek, sőt az önmagam, vagy a nők szubjektív értékelése egyenes út a sikertelenséghez.

baalint1 2023.07.03. 11:47:17

@Rubasov et.:
Amit leírsz, az nem a világ működése, hanem egy modell, amely SZERINTED jól leírja a világot. Szerintem meg nagyon nem, és a modelled rendkívül hasonlít arra, amivel az incelek igyekeznek leírni a valóságot, ezért jöttek ide az incelek.

Kinézetben simán hozhatja az átlagjózsi az olimpikonok fizikumát, ha csak ennyi lenne a cél, nyilván teljesítményben nem fogja, mert ahhoz gyerekkortól kezdve kellene edzeni az adott sportágra. Egyébként ha minden ember olyan szinten kiélezné magát, mint az olimpikonok, akkor teljesítményben sem lennének annyira hatalmasak a különbségek, de ennek csajozás szempontjából semmi jelentősége, a sikeres olimpikonoknál a sikeresség az a plusz ami egy sportos, de nem élsportoló emberhez képest plusz, és nem a plusz fizikai teljesítmény. De sikeres sokminden másban is lehetsz.

Ami az anyagiakat illeti, hát nem épp a szupergazdagok a legvonzóbbak a nők körében, szerintem többen választanának egy híres színészt mint Warren Buffetet, akkor is ha utóbbi fiatal lenne. Anyagi szempontból a relatív sikeresség lehet vonzó a környezetedben lévő nőknek, úgyhogy kizárólag csajozás szempontból tök mindegy hogy korlátos hány szintet tudsz lépni, +1 szinttel már bőven jó vagy.

"A piacon, így a randipiacon (klasszik kapcsolatok piaca) is mindennek megvan az ára, függetlenül az adott egyén értékítéletétől. Egy 8/10 fickó átlaggizinek a "görög isten" kategória, egy 8/10 csajnak tucatférfi, egy fullos topmodellnek pedig meg már húzni fogja a száját."

Nem, megint lineáris skálán méred a szubjektív értékítéletet. A termékeknél is egy eredő a piaci ár, nem pedig azt jelenti, hogy pl. egy 30 millióért elkelt ingatlan mindenkinek 30 milliót ér. Van akinek többet, van akinek kevesebbet. Mert ugyan vannak az aggregált értékítélet szempontjából jobb és rosszabb ingatlanok, egyéni értékítélet szempontjából még a sorrend sem ugyanaz.

Szóval az a férfi, aki átlagosan 8/10, egyik Gizikének lehet hogy 3/10, míg egy másiknak 10/10. Van kereslet-kínálat, de nem úgy, hogy minden szereplő preferencia sorrendje azonos lenne.

"Ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a magánéletben akár nőként, akár férfiként a saját szintjének hejes meghatározása elengedhetetlen. Mert az csak elméletileg van úgy, hogy bárki összejöhet bárkivel, a valóság az amit a régi öregek is hansúlyoztak: "suba a subával, guba a gubával"."

Ehhez képest szerintem te is találkoztál olyannal, mikor valami nagyon nyomi férfi van egy fullos nővel, vagy egy kimondottan sportos, talpraesett férfinak van egy összejövetelük idején is bálna nője. Nyilván ennek kisebb az esélye, de arról van szó, hogy ezen embereknek más a preferenciasorrendje, mint az átlagé. Vagy nem feltétlenül látjuk részletesen, hogy milyen értékei vannak az adott személyeknek.

"De hogy más példával is illusztráljam: ha egy autó piaci értéke mondjuk 10 millió forint, az akkor is 10 millió forint lesz, ha szerinte ötöt sem ér. Vagyis a piaci értékek nem szubkektívek, sőt az önmagam, vagy a nők szubjektív értékelése egyenes út a sikertelenséghez."

De ez az ok-okozat megfordítása, az autó piaci értéke nem attól lesz 10 millió Ft, mert a piaci érték egy konstans, eleve meghatározott dolog lenne, és ehhez képest vannak eltérő vélemények, hanem attól, hogy a piaci kereslet-kínálat 10 milliót áraz be, azaz van aki megad érte 10 milliót és van aki hajlandó eladni 10 millióért.

Egy többségében ma is monogám kapcsolatokra épülő piac viszont sokkal messzebb van a tökéletes versenytől mint az árupiac. Meg az emberi értékek eleve nem lineárisak és sokkal többtényezősek. Lehetne olyan 2*10 férfit és nőt is elővenni, akiknek elvileg meghatározható a piaci értéke, gyakorlatilag viszont 0 jól működő párt tudnál összehozni belőlük, mert nem kölcsönösek a preferenciák.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.03. 11:47:23

@alöksz róz: mi óvodás azon hogy olyan versenyen győztesek átlagban a nem fideszesek, amiken te nem indulhatsz? nem ismered fel az értelmet, mert ostoba vagy és mentálisan igénylten. nem tudod mi a szalmabáb meg amúgy mik azok az érvelési hibák.

és még büszkén itt jártatod a pofádat.

nem vagyunk győztesek az intellektualitás mezején? nem mi uraljuk a kommentszekciót ti meg csak makogtok és nyöszörögtök egy k értelmes érvekkel teli összetett modnatot alkatilag képtelenek vagytok összehozni.

kibaszott fideszes férgek, igazi hazaáruló söpredék, csőcselék akik artikuláltan képtelenek fogalmazni, véleményét kifejteni és alátámasztani nem tudja. nincs is rá igénye, vagy hogy vitázzon színvonalasan, hisz az lrtelmes

hányszor mutassam még meg neked a graham-piramist te idióta troll szar?

magát nemzetinek gondolja de még ahhoz is ostoba hogy felfoglja hogy mi az a nemzet, vagy hogy indokoljon bármit is! te korcs kisgyerek.

az az óvodás hogy ez ilyen személyeskedő érv nélküli szar kommentjeid téged szórakoztatnak, ÉS NEM AZ ÉRDEMI VITA, MEG AZ ÉRDEMI KOMMUNNIKÁCIÓ!

nyilván az iskolázatlanságodat mutatja ez is.
Sok ostoba embernek olyan kényelmes csak úgy kinyilatkoztatni a téveszméket, mint a pap a templomban a szektás híveinek.
nem számít, hogy a vita az értelmes ember számára a legizgalmasabb szellemi tevékenység. hogy aki nem akar vitázni, az valójában elzárkózik a világtól. hogy a vita lényege a tanulás, nem pedig győzelem. aki nem hajlandó ütköztetni a véleményét (szakdolgozat mintájára opponens, konzulensként felfogva a vitázó feleket) az valójában alkalmatlan arra, hogy véleménye legyen.

Aki nem hajlandó ütköztetni, annak nem is lehet végső soron véleménye (releváns semmiképp), aki nem hajlandó a tényeknek meghajolva változtatni azon, tesztelni a véleményét, aki nem tudja mire alapozva hozta meg azt a véleményt, annak nem is lehet mondjuk végeredményben igazi véleménye. Illetve nem érdemes odafigyelni rá.

baalint1 2023.07.03. 11:51:28

@tesz vesz II:
Rosszul kezeled a nárcisztikus személyiségzavart. Az ilyen emberek, mint László, pont azt akarják elérni, hogy te felbaszd az agyad, és te az agresszív, rosszindulatú szerepbe kerüljél, ők meg a jófijú szerepbe. Nézd csak meg hogy fényezi magát, ő mindent megtett érted, de te bezzeg visszaélsz a jóindulatával.

Amikor egy IRL kapcsolatban van valaki egy nárcisztikussal (szülő, gyerek, pár, testvér, munkatárs, főnök, teljesen mindegy), ugyanez lezajlik, de sokkal durvábban, mert a nárci eléri, hogy dühöt váltson ki, a külvilág számára pedig ő lesz a jófiú, az áldozat ismerősei pedig nem is értik mi a baja a nárcival.

(Azt továbbra is tartom, hogy László nem pszichopata, ellenben nárcisztikus.)

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.03. 11:54:55

@Sadist: @Wildhunt:

"Megoldás a pszichopata troll problémára"

hogyan tudna a téveszmés földbuta pszichopata troll saját magát kitiltani innen?

legalább a troll szó jelentésével legyetek tisztában.

vitázni jönnénk ide, sokszor elmondtam szeretném látni mi van a fideszesek kis fejecskéjében, de olyan szemérmesek, nem akarnak vitázni!
azt látom amúgy nem sok midnen van a fejecskéjükben, pl te is tagadod az ENSZ által kivizsgált népirtást hogy a gazdád nemlétező becsületét védjed illetve saját magadat is, kogn. dissz-val.
minél inkább durvább dolgokat csinálsz, annál inkább védeni fogod igazi cselédként a gazdádat. mert annál erősebb lesz az ellenpropagandája és annál unkább fognak uszítani mindenkire aki őket támadja. te meg mint egy jó kutya, engedelmeskedsz a gazdádnak, ahelyett hogy emberként viselkednél és felfognád hogy belőled csinálja orbán a legnagyobb bolondot és téged ver át jobban.

de ahhoz hogy felfogd a dolgokat először a k anyázás helyett vitáznod kéne csöpike.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.03. 12:01:37

@baalint1: nem, én nagyon jól tudnám kezelni ez ilyen hitvány férgeket. ahogy megérdemlik csak kapjak rá lehetőséget.

mire alapozod hogy nem pszhicopata? az is képes szeretni a családját, ahogy Lenin írta, akár úgy is, mert jól főzi az asszony a kedvenc kajáját pl, ami finom. de ezenkívül is minimális érzelme lehet ,főleg hogy a gyereke is belőle származik és ez jót tesz a pszichopata nárcizmusának.

azonkívül a pszichopátia sokszor inkább skála, mint bináris döntés. ha lebombáznak egy tele iskoát irakban nem írsz. ha a szomszéd megyében magyarokkal, akkor meg lehet hogy meghat. lelki érzéketlenség között is van különbség.

hiába próbálja fényezni magát, ha ilyen átlátszóan MINDENKI látja hogy semmit nem mond.
ezzel csak azt mutatja meg hogy ostoba nárcisztikus

lehet ez csak korrupt hitványkodás újra és újra csak személyeskedik. és sose mond semmit
mert beégettem már sokszor az egóját,
elképesztő milyen hitvány is, nem biztos hogy ez teljesen bolond téveszme csak. sőt én inkább ezt zárnám ki.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.03. 12:03:49

@Wildhunt: miért keresném te agyhalott troll?

igazán értelmes is lehettél volnamintha a 8 osztályod se lenne meg

ezek a fideszes szavazók,
arra azért érdemes adni, hogy probáljunk relatíve értelmes fideszessel vitakozzunk akinek van valami e fejében

oké csöpi. békén hagylak, dögölj meg síkhülyén hazuaáruló koszos kutyaként te féreg.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.03. 12:14:58

@Wildhunt: "sikíííts!!! Döglenek a hoholok!"

ezt az ukránokra érted? csak hogy értsem mennyire vagy szubhumán, és még rám mondana laci1g hogy én lennél a keretlegény.

rád még sose mondta? érdekes.
pedig rád illene is.

Almandin 2023.07.03. 12:34:44

@Rubasov et.: Ezzel a szintelmélettel az a baj, hogy nem fedi a valóságot. Pl. mást jelent a top férfi egy olyan nőnek, aki a külsőt tartja a legfontosabbnak párválasztáskor, mást annak, aki inkább a műveltséget, jó modort, mást, akinek a vagyont. Ugyanaz a férfi lehet az egyik nőnek 8/10-es, a másiknak 6/10-es. Ráadásul nem mindenki ugyanazt a testalkatot érzi vonzónak.
Nőben ugyanígy.
Egy kevés alapja van a szintelméletnek, mert egy primitív, műveletlen alkoholista, csúnya pasi nem fog szinte senkinek tetszeni, főleg nem műveltebb nőknek, de az embereket nem lehet objektív szempontok alapján pontozni. Legtöbbször a vonzalom a lelki kisugárzás alapján születik meg.

Rubasov nertárs 2023.07.03. 13:33:32

@Almandin:

"Ezzel a szintelmélettel az a baj, hogy nem fedi a valóságot. Pl. mást jelent a top férfi egy olyan nőnek, aki a külsőt tartja a legfontosabbnak párválasztáskor, mást annak, aki inkább a műveltséget, jó modort, mást, akinek a vagyont. Ugyanaz a férfi lehet az egyik nőnek 8/10-es, a másiknak 6/10-es. Ráadásul nem mindenki ugyanazt a testalkatot érzi vonzónak.
Nőben ugyanígy.
Egy kevés alapja van a szintelméletnek, mert egy primitív, műveletlen alkoholista, csúnya pasi nem fog szinte senkinek tetszeni, főleg nem műveltebb nőknek, de az embereket nem lehet objektív szempontok alapján pontozni. Legtöbbször a vonzalom a lelki kisugárzás alapján születik meg."

A megfigyeléseim alapján, a gyermekes házaspárok tagjai megfeleltethetőek egymásnak. Nincs drasztikus eltérés sem az esztétikumban, sem a társadalmi helyzetben. Amiket baalint1 felsorol, azok nem meghazudtolnak, hanem alátámasztanak. Nyomi fickót láttam fullos csajjal, csakhát annak a "dugódaninak" a verdája egy átlagos budai lakás árát érte. De ide tartozik az arányosan telt, D-s kosárméretű, szép arcú, hibátlan bőrű nő is. Egy ilyen nő 8/10, vagyis simán válogathat a jópasik között. Az egyén szubjektív megítélésétől független az ő szintje. Lehet, hogy te egy kőgazdag, jóképű, de lekezelő stílusú, bunkó fickót egy hülye majomnak tartasz, ettől függetlenül az illetőnek "háreme" lesz. És itt halkan jegyzem meg, hogy ha látnál akármilyen halovány esélyt akárcsak egy futókapcsolatra egy ilyen "majommal" akkor más lenne a véleményed.
Olyan ez amikor átlagjózsi mondja azt a 3-4/10 csaja mellől, hogy őneki aztán soha, de soha nem kéne modellcsaj. Kéne, csakhát a realitások...

baalint1 2023.07.03. 14:14:43

@Almandin:
De az a durva, hogy ha nem csúnya, de műveletlen, bunkó alkoholista, az van olyan nő akinek imponál, míg van olyan nő akit durván taszít.

Meg a kinézet mellett műveltségben és modorban is rengetegféle ízlés van.

Ha szinteket állapítunk meg, akkor azt csak valamiféle átlag alapján lehet, hogy átlagosan mennyire preferálják az adott nőt vagy férfit az ellenkező nem tagjai.

@Rubasov et.:
De én láttam nem gazdag nyomi fickót is fullos csajjal
.
Pont az a lényeg, hogy attól hogy az említett "majomnak" háreme van, van olyan nő, akinek tényleg taszító, alkalmi kapcsolatra is, tehát máris nem érvényesül a lineáris skálázás és az egyértelműen sorbarendezhető szubjektív preferencia.

Úgy mellékesen megjegyzem, feleségem külső vélemények szerint olyan 8/10 lehet kinézetre, de az rohadtul nem azt jelenti, hogy én az összes 5/10 nőt össze tudnám szedni, sőt valószínűleg csak töredékét, mert rohadt sokféle férfi és nő van, külső és belső alapján is sok van akit taszítok és sok van akinek nagyon jó parti lennék.

Almandin 2023.07.03. 14:19:25

@baalint1: Nemcsak a kinézet számít egy nőnél se. Elég sekélyes emberre vall, aki csak a külsőt tartja fontosnak a párválasztásnál.
Az átlagot meg nehéz meghatározni. Nincs olyan, hogy valakinek az átlag választási preferenciák szerint hány pontos az értéke. Sokféle ember van, nem mindenki ugyanarra bukik. Sőt, az "átlag" se.

baalint1 2023.07.03. 14:20:22

De hogy mondjak mindjárt egy példát is a bunkó alkoholistán kívül arra, hogy olyan tulajdonság, ami megosztja a nőket, a pénzügyek kezelése. Két hasonló jövedelmű férfi közül a kifolyik a zsebéből a pénz, rongyrázó is sok nőnek bejön, meg az ésszerűen gazdálkodó is, csak épp nem ugyanazoknak a nőknek.

Almandin 2023.07.03. 14:25:57

@Rubasov et.: Nagyon kedves vagy, hogy azt feltételezed, hogy ha lenne esélyem egy futó kapcsolatra ilyen majommal, akkor más lenne a véleményem. Nos, én nem egy fogatlan, csúnya, primitív proli nő vagyok, ha ezt nem vetted volna észre a kommentjeim alapján. Igaz, a külsőmet nem látod, de azért a kommentjeim színvonala nem egy fenti nőé.
Sok olyan újgazdag majom van, aki hímsoviniszta, az értékrendjében csak a külsőségek számítanak, kétes a tevékenysége, vagyona. Nekem ilyen akkor se kéne, ha ő lenne az USA elnöke plusz milliárdos, plusz a legszebb férfi a világon. (Az első kettőt Trump teljesíti, de nekem ő akkor se kéne, ha minden férfi kihalna és csak ő maradna).
Ezzel elárultad, hogy szerinted valójában minden nő a gazdag bunkókat akarja, mert szerinted titokban én is azt akarom(nem). Ráadásul sértő, hogy látatlanul egy rossz adottságú nőnek degradálsz le. Egy kissé nárcisztikus vagy.

baalint1 2023.07.03. 14:33:35

@Almandin:
Ez így van, és nem csak hogy nem a kinézet számít a nőknél sem, de sem a kinézet, sem a belső tulajdonságok sem univerzális, minden ellenkező nemű szemszögéből ugyanolyan preferencia skálán vannak.

Egyetértek, nehéz meghatározni az átlagot, ettől még nyilván vannak átlagosan vonzóbb és kevésbé vonzó férfiak és nők, van aki sokkal többnek jön be, mint más. Csak sokkal összetettebb mint ez a lebutított szintelmélet a lineáris és objektív skálával.

Egyébként feleségemmel közös társaságunkban van egy csaj, aki anno nagyon sok fiú haverunknak nagyon vonzó volt, úgy hogy egyébként sosem volt klasszikusan szép kinézetű, de a viselkedése, stílusa olyan összképet adott, hogy nagyon sokaknak bejött, és nagyon sokak próbálták felszedni, nyilván voltak akik fel is szedték, és mindig ő válogathatott. A poén az, hogy a társaságban volt egy srác, aki viszont egyáltalán nem számított népszerűnek a lányok körében, na nekik egy hosszú se veled, se nélküled majdnemkapcsolatuk volt, mindig kerülgették egymást, de sosem jöttek össze, és mikor végül majdnem összejöttek, a csaj bevállalt volna egy 1000 km-ről hazaköltözést miatta, de a srác visszautasította, most mindketten mással vannak.

Rubasov nertárs 2023.07.03. 14:34:30

@baalint1:

"De én láttam nem gazdag nyomi fickót is fullos csajjal"

Nem minden módos/gazdag ember szeret kérkedni az anyagi helyzetével. Mivel itt nálunk Mo.-n különösen jellemző az akár hitelből történő magamutogatás, el sem tudjuk képzelni, hogy van olyan gazdag ember, aki simán farmer-pólóban flangál, nota bene akár tömegközlekedik is, mert mondjuk csak akkor van ideje olvasni. Én ismerek olyat, akinek a gyermekei olyan magánsuliba járnak, ahol a tanév 3 millába fáj gyermekenként, mégsem mondanád meg róla, hogy mennyi dellájá van.
Van egy speciális eset. Az érzelmileg (vagy akár fizikailag is) bántalmazó szülő(k) által felnevelt lányok. Itt személyfüggő lesz a válasz. Egy inkább szubmisszív visszahúzódó személyiség olyan férfit fog választani, akitől egyrészt megkapja azt a figyelmet és törődést, amit a szüleitől nem, másrészt aki fix, hogy nem fogja sem érzelmileg, sem fizikailag bántalmazni. Ilyet a nálánál "gyengébb" fickók közt fog találni. Viszont férfi részről ott lesz az ár, hogy kezelned, de legalábbis el kell viselned a súlyos lelki sérüléseket, amik akár súlyos pszichés zavarokban (szorongás, pánikbetegség, depresszió és ezek kombója) manifesztálódhatnak.

Azzal én is egyetértek, és ezt le is írtam, hogy önmagában a szint nem elég, és egy klasszik kapcsolatnál sok más egyébb szellemi, életmódbeli értékrendbeli kérdés is játszik. Csak ahhoz, hogy ezek egyáltalán szóba kerülhessenek kell a fizikai vonzalom.

Billy Hill 2023.07.03. 14:49:14

@Almandin: "egy primitív, műveletlen alkoholista, csúnya pasi" - miért nem nőt írtál? Jaj tudom, alkoholista = férfi :-)

Almandin 2023.07.03. 14:52:52

@Rubasov et.: Aki figyelmes, törődő férfit választ, az nem biztos, hogy bántalmazott volt. Meg mitől lenne az ilyen férfi "gyengébb"? Te is kevered az erőt az erőszakossággal. Egyébként pont a bántalmazottak hajlamosabbak bántalmazó partnert választani, érdemes a pszichológiát tanulmányozni.
Van olyan is, főleg nőknél, hogy egy teljesen átlagos külsejű férfi akkor kelt nemi vágyat a nőben, amikor a személyisége, a kisugárzása megragadja. Egy férfinál általában a testi benyomás az első. Előbb jön a nemi vágy a nő irányába, mint hogy ismerné. De sokan (főleg nők) a férfi kisugárzása következtében kívánják meg a testét is. Ezért van az a mondás, hogy elég, ha a férfi egy fokkal szebb az ördögnél. Nyilván, ha nagyon csúnya, az már komoly hátrány, de egy kis pocak vagy egy kopasz fej általában nem gátol meg egy nőt, hogy megkívánjon egy férfit, ha annak tetszik a személyisége.

Almandin 2023.07.03. 14:53:25

@Billy Hill: Nő is lehet ugyanúgy alkoholista.

Billy Hill 2023.07.03. 14:53:59

Fiatalok és szekszualitás... Feleségem kolléganője meséli, hogy 14 éves lányának a barátnői miről beszélgettek. Nem hallgatózott, simán csak hallotta:

- És ti mit csináltatok tegnap Zoliéknál?
- Nem volt semmi, unatkoztunk, úgyhogy lesz*ptam."

Értelmiségi családból származó "normál" gyerekek, nem redneck-ek vagy minoritások ám!

baalint1 2023.07.03. 14:56:22

@Rubasov et.:
Csak ugye ez feltételezés, mert eleve azt feltételezed, hogy az illető gazdag, hogy a teóriádat támaszd alá. Eleve abból indulsz ki, hogy a modelled helyes, és az igazságot ahhoz próbálod igazítani, nem pedig fordítva.

Pedig egyébként még az is megosztja a nőket, hogy hasonló jövedelmi szinten a pénzügyeit stabilan kezelő férfi vagy a rongyrázó, pénzt a zsebéből kifolyató férfi a vonzóbb ebből a szempointból.

Amit a kivételnek mondasz, az is szubjektív, simán vannak olyan nők is, akik épp a családi bántalmazás miatt keresnek agresszív férfit (ami nem azonos az erőssel!), és válnak újra bántalmazottá.

baalint1 2023.07.03. 15:02:51

@Almandin:
Nem értek egyet, férfi szemszögből sem mindig a szexuális vonzalom jön előbb, vegyes hogy mi jön előbb, és emellett közhely, de tényleg számít a kisugárzás, van olyan nő, akinél nem tudod testi adottságokból levezetni, hogy miért is vonzó, pedig az, és inkább abból fakad, ahogy viselkedik, amilyen mozdulatai, arckifejezései vannak.

Nekem már tetszett meg úgy nő, hogy elsőre nem találtam kimondottan vonzónak, de a személyiségével együtt már de. Meg ha testileg vonzó is elsőre, potenciálisan tartós kapcsolathoz kell az, hogy jó legyen vele már a legelején is beszélgetni, mellette lenni.

Almandin 2023.07.03. 15:06:18

@Billy Hill: Én nem. Az lenne a legjobb, ha senki se lenne az.

baalint1 2023.07.03. 15:08:24

@Billy Hill:
Az idősebbek mindig minden korban mutogattak a fiatalok szerintük túlzottan szabados szexuális életmódjára, aztán a gyakorlatban nyugaton már egy ideje pont hogy később kezdik és kevésbé szabadosak, ez azonban nem akadályozza meg a mai fiatalozókat abban, hogy azért szidják a tiniket, amiket ők is csináltak.

Rubasov nertárs 2023.07.03. 15:44:07

@Almandin:

"Aki figyelmes, törődő férfit választ, az nem biztos, hogy bántalmazott volt. Meg mitől lenne az ilyen férfi "gyengébb"? Te is kevered az erőt az erőszakossággal."

Nem olvastad el figyelmesen amit írtam. A gyengébb alatt itt az önmaga szintje alá választást értem. Ahogy azt is írtam, hogy két kimenetele van a dolognak: az egyik amit te is írtál, hogy bántalmazót választ, a másik, hogy a bántalmazástól való félelmében maga alá választ, hogy biztos ne hagyják el és használják ki. Persze ez egy egészséges nőnek is fontos, de nem ez lesz a mindent felülíró preferencia, mert bízik annyira magában, hogy a saját ligában (, vagy +1-ben) is talál olyat akivel gondtalanul és fesztelenül belevághat a klasszikus kapcsolatba. A lelki sérült nem bízik ebben, és a bántalmazástól való félelme felülírja az alapvető biológiai késztetéseit és preferenciáit. De ettől még a bárki, bárkivel nem lesz szabály.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.03. 15:50:18

@ulpius66:

mondjuk ez dicséret hogy te nem bírsz.
biztos örül lacika, hogy ilyen színvonal alatti őrült rajongói vannak ,akik még hitlert is méltatják.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.03. 16:39:43

@baalint1:
most már olyan vagy mint egy fideszes, fura is volt hogy neked semmi gondod nem volt a fidesszel ha nem lennének komcsi vonásaik....

"jó ideje ugyanazt ismételgeted a témában"
mivel nem értetted meg, és összevissza beszéltél lecsorgásról

nem beszélsz konkrétumokban, hanem kinyilatkoztatsz. ha nem mondasz példát, akkor nincs alátámasz
el kell mondanom ezt is?

erről a posztról beszélek:
teveszmek.blog.hu/2023/06/05/_a_kapitalizmus_konzervalja_a_szegenyseget

itt 6 kommentem volt neked szánva, a postz végén zanzásítva a többieknek írt válaszommal, egyre se reagáltál. nyilvánvaló hogy félreértetted és gyakorlatilag sakk-mattot kapták, nem vagy te 6. lenin hogy ne vedd észre. nem az a válasz rá hogy a másik a hülye.

be van másolna itt alá van támasztva hogy fogalmad nem volt a trickle down economy fogalmaról. ezt bevallod vagy nem?
összevissza beszéltél, és letagadtad, nem értetted, mikor meg felvilágosítalak, most meg még kikéred magadnek, hisztitel, és ne mválaszolsz. most meg fideszes módre engem vádolnál szalmamábbal?!

nem szalmabáb ez, csak összevissza beszéltél a lecsorgásról, most meg hisztiznél is hogy utoljára írod le? meg rühelled? meg sokadjára írod le? me a másik a hibás?
EGYSZER KELL CSAK, DE AKKOR JÓL.

mi volt pontosan nálam a szalmabáb? mikor pontosan rád reagáltam.

"nem vagy hajlandó tudomásul venni a célzottan a gazdagokat támogató gazdaságpolitika
és az alacsony újraelosztással működő, de célzottan a tehetőseket nem támogató gazdaságpolitika közötti különbséget."

mert volt ilyenről szó? mi a különbség? mert mindkettő a gazdagokat támogatja, a tehetős az csak egy szinonima a gazdagra. egyelőre a trickle down meg a skandináv-modellről volt szó.
mert van ám olyan is ahol magas újraelosztás van, és ingyen oktatás, de itt nem a gazdagokat támogatják, hanem 40 millió forintos gyorshajtási büntetést kapnak meg relatíve magas adókat a kapitalizmusuk mégis virágzik és a munkahelyteremtő gazdagok ugyanúgy munkahelyeket teremtenek.

de minek eszkalálod a vitát? miért nem oda írod? nem megsértődni kell ha sakk-mattot kapsz.

meg említetted hogy békén kell hagyni a milliárdos gazdagokat, mert munkahelyet teremtenek, ami szintén tévhit.
ugyanis a skandináv modellben NEM adnak kedvezményt a tökésnek, és leömlik a jövedelem a szegényekhez a jóléti államba

láttad a példát hogy a skandinávoknál meg a svájcban milyen bírságot kapnak a gazdagok? hát nem ostobák, hiszen ha hagynák náluk akkor több lehetne a munkahely! az ostobák! :)
igaz akkor jóléti állama se lenne. ami viszont bizonyos.

akkor így írom , hogy sok gazdag meritokratikusnak érzi a felsőbbrendűségét, mert tanultál, tanulhattál, elértél az informatikus szintre, pedig ha hagyod leszakadni a többi születendő generációt nagyrészét, egyrészét, ha nem vagy társadalmilag szolidáris,
az minden csak nem meritorkratikus: az feudalizmus. kérdeztem, ezt ki kell fejteni vagy megérted ennyiből?

hát ha közgazdász is vagy, akkor nem kéne annyival elintézni büfészakos módjára a skandinác modelles kogn disszonanciával:
" Skandinávia egyrészt eléggé speciális példa, mert tök más a kultúra, hagyományosan azon az éghajlaton sokkal fontosabb volt a közösségi összefogás"

van rá tudományosabb magyarázat is. de pl a válasszal fejezed ami számodra érthetetlen, közösségi összefogás. a gazdasági baloldal gyakorlatilag emberközpontúság.

" nem a puzsérista neolibezést böfögöd vissza, akkor újra vitatkozhatunk a témában."

erre már reagáltam, a Nobel-díjas Stiglitz is puzsérista marhaságokat beszél? Pogátsa is? vagy fordítva, mi tanulunk a nagy közgazdászoktól, nem szeretem Puzsért hallgatni komolyabb témákban, agyamra megy néha
mindjárt lehet jóléti államot csinálni, ha megadóztatják a gazdagokat és nem kapnak kedvezményeket mint a plutokráciákban

az nem érv hogy ha nem adsz kedvezményeket a gazdagoknak, támogatod a szakszervezeti tárgyalásokat államként, akkor megnő az életszívonala a skandinávoknál a lakosoknak? tehát

a trickel-down fogalma kimondja hogy AZÉRT csorog le a szegényeknek MERT kedvezményeket kapnak a gazdagok. ezt te nem értetted: mert te többször a lecsorgást emlegetted, és lecsorgást emlegetni nincs értelme, ha nem értesz egyet a tricle-down economy hazug korrupt plutokrata fogalmával.
ugyanis a skandináv modellben NEM adnak kedvezményt a tökésnek, és leömlik a jövedelem a szegényekhez a jóléti államba, ez miért nem érv hogy akkor nincs értelme a trickle downt emlegetni és hinni benne?

alöksz róz 2023.07.03. 16:55:12

@baalint1: "jó ideje ugyanazt ismételgeted a témában, szalmabábként" - hiába mondod neki, nem tudja h mi az :-)

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.03. 17:32:36

@6.Lenin:
honnan tudod hogy magányos vagyok? ne próbálj következteni, nem vagyok az. sőt.

"Te itt leírod a saját elfogult véleményedet, ami az enyémtől sok esetben teljesen eltér"

milliószor megpróbáltam már veled konkrétumokban beszélni, nincsnenek eszközeid eszed reagálni rá.
akkor minek írsz ide?

"Mivel igen nagy az eltérés, alapjaiban, semmi értelmét nem látom, hogy válaszoljak neked ezekre"

ez azt jelenti hogy nincs semmi a fejecskédben, nyugi, több százezer fideszes van így ezzel. nem vagy egyedül! nyugi. még a logikát se érted.
de ha nem tudod mit kell írni, akkor leírhatod azt is, de célszerű tudni, ÉREZNI, hogy hogyan épül fel egy érvelésen alapuló kommunikáció. látod, Bálint is belebukott, és félreélrtelmezte a helyzetet a gazdaság kapcsán, pedig ő sokkal okosabb mint te.

"Semmiképpen nem szeretnélek átnevelni, vagy arra KÉNYSZERÍTENI, hogy változtasd meg véleményed."

ahhoz igen korán kell felkelni. az én véleményemet, ideológiámat viták edzették meg, nem több tízezernyi beszélgetés a mancikákkal, amikre vered magad. hanem tízezernyi kőkemény vita. de bármikor nyerhetsz ellenem egy vitában, én se vagyok tökéletes, persze úgy nehéz ha nem tudod mi a vita, és csak lelkiznél meg ábrándoznál mint egy kib fogyatékos.

jó, nincs véleményed arról a hogy kedvenc fideszed mérgez minket gödön és győrben, és mivel aksinagyhatalom leszünk, meg szemétlerakó, hamarosan szinte mindenhol. a rákos megbetegedések száma NŐNI fog, pedig a környezetvédelem a hazaszeretet legtisztább megnyilvánulása. de sebaj, nincs erről véleményed. elkönyveled ezt úgy magadban hogy nem értünk egyetm mert nem tudsz erre mit reagálni, ok.

arról sincs véleményed, hogy te szeinted nem veszik el a munkánkat a bevándrolók, ok, legyél migránsbarát fideszesként. csak nem értem, amikor a fi
nem kell magyarázatot adnod rá, minek? nincs rá lelki igényed, nincs gerinced. ok. nyilván el lehet fogadni ezt is ha molylepkének születtél.

de azért erről már csak tudnál mondani valamit, nem?:

hogy legyen pozitív is, hogy örülj, tök jó hogy még nem kínozzák tömegesen az embereket, és tök jó, hogy még ezt leirhatom. tulajdonképpen az oknyomozó újságírók a magadfajta molylepke fideszeseknek köszönhetik az életüket, mert ha lenne bármilyen hatása a választásra, akkor veszélyben lennének, mint a fehér meg a sima oroszoknál. a Novaya Gazetta 9 újságíróját már megölték, de az is tök jó, hogy nálunk nem lökik ki az orvosokat az ablakon, és Horváth Andrást is életbenhagyták! tök jó hírek! csak házkutatás volt nála hajnalban, pedig tőle keletebre novicsokot is kaphathatott volna. igaz azóta már rengeteg NAV-os elmondta hogy Horváth Andrásnak igaza van, többek közt a NAV-nál dolgozó fidesz-szimpatizáns jogász ismerősöm is igazat adott neki, dehát neked erről sincs véleményed!
ez egy jó hír a végére!

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.03. 17:43:45

@6.Lenin: ** csak nem értem, amikor a fidesz migránsellenes volt akkor miért nem szólatlál fel ez ellen? miért nem mondtad HANGOSAN ÉS ÉRTHETŐEN hogy de hozzák be őket irányítottan, miért nem követeltél a legnagyobb migránsellenes fideszes propagandában 10 000 filippinó harcost?

6.Lenin 2023.07.03. 18:48:22

@tesz vesz II:

Szerintem te azt sem érted amit te írsz.

"Semmiképpen nem szeretnélek átnevelni, vagy arra KÉNYSZERÍTENI, hogy változtasd meg véleményed." ezt én írtam.

"ahhoz igen korán kell felkelni. az én véleményemet, ideológiámat viták edzették" ezt te.

A te elméd valamikor félresiklott, és nem az én feladatom, hogy ezt a helyére tegyem. Nem vagyok szakorvos. Meg őszintén mondva nem érdekel a zavaros véleményed, de simán megbuknál egy kérdésemre.

Te nyertél 2010-ben, mit tettél volna te.
a) egy jövőkép
b) kikkel, mivel- itt az ország belső, külső körülményeire gondolok.

rögtön tisztázódik minden.

6.Lenin 2023.07.03. 19:12:03

Tesz vesz egy rövid választ vártam: Nem én nyertem, tehát tök mind1, hogy én mit gondolok az országról, sőt már 12 éve képtelenek vagyunk megszorongatni a kormányon lévőket. Valószínűleg nincs meg hozzá a tehetségünk. Ennyi.

Mielőtt még ide írnál egy kosárra való marhaságot.

alöksz róz 2023.07.03. 19:25:16

@tesz vesz II: "a trickel-down fogalma kimondja hogy AZÉRT csorog le a szegényeknek MERT kedvezményeket kapnak a gazdagok." - de bálint nem ezt mondta, ember :D
ő csak azt mondta, hogy lecsorog.

"ezt te nem értetted: mert te többször a lecsorgást emlegetted, és lecsorgást emlegetni nincs értelme, ha nem értesz egyet a tricle-down economy hazug korrupt plutokrata fogalmával." - nem, te nem értetted. egyáltalán nem kell egyetérteni a trickle-down econony hazug korrupt plutonrata fogalmával, ez csak a te fejedben van így.

"ugyanis a skandináv modellben NEM adnak kedvezményt a tökésnek, és leömlik a jövedelem a szegényekhez a jóléti államba, ..." - és akkor mi van. ez így cáfol valamit?

"ez miért nem érv hogy akkor nincs értelme a trickle downt emlegetni és hinni benne?" - eleve ki mondta, hogy hisz a trickledown-ban? és ki emlegette rajtad kívül?
senki.
na mi a szalmabáb?

Almandin 2023.07.03. 20:06:38

@Rubasov et.: Előre nem lehet sokszor megmondani, kiből lesz a bántalmazó. Sokon már kezdetben látszik, egy nyíltan agresszív, macsó férfi az esetek többségében a párját is bántani fogja. Viszont vannak olyan bántalmazók is, akik pont gyengének tűnnek, de a párjukkal agresszívek lesznek. A legprofibbak pedig eljátsszák a tökéletes partnert, mivel a fő manipulációs módszerük az úgynevezett tükrözés. Kipuhatolják, mit szeretne a másik és azt nyújtják neki, eljátsszák, hogy hasonló személyiségek. Ha pedig valaki szerelmes, eleve vak a másik hibáira, még nehezebb észrevenni.
Sokszor pont az ártalmatlannak látszó emberek követik el a legsúlyosabb erőszakos bűncselekményeket. Nem ritkán ezek visszahúzódó, félénknek, gyengének tűnő figurák. Ha elkövetnek valamit, a környezet sápítozik: "nem tudtuk róla ezt elképzelni!". Nőverő is van egy pár ilyen.
Igazából a bántalmazást biztosan nem lehet elkerülni. Csökkenteni lehet a veszélyt: pl. nem bonyolódni kapcsolatba túl rövid ismeretség után, határozott személyiséggel kell bírni (ritkábban telepszenek rájuk bántalmazók). Az se árt, ha valaki megismeri a manipulációs technikákat, mert könnyebben felismeri őket, ha rajta próbálják alkalmazni.

HypocritSlayer 2023.07.04. 07:59:35

@Rubasov et.:

>>A tapasztalat az, hogy átlaggizit ez nem igazán érdekli, mert neki ez a minimum ami "jár" <<

Ezzel szemben, vagy inkább kiegészítésként, a valóság az, hogy egy alfát sem érdekli, hogy levarrja átlagjózsi "potenciális nőjét", és átlaggizi tulajdonképpen csak "haszonmaximalizál", mint minden (egyke:) gyerek, aki tudja, hogy valójá soha nem kap igazi büntetést.....

>>(ideológiai, marketing/propagandisztikus behatások, szintbelövés jelensége). <<

Ez már csak fokozza, de leginkább a büntetlenség tudatát, az amúgy sem nagy kockázatát ennek a 0-ra csökkentését segíti elő, de nem ez a valódi oka......

baalint1 2023.07.04. 10:21:24

@Almandin:
Azért nem látják, mert az elején rózsaszín köd van, nem azért mert annyira rejtett tulajdonságokból fakad az erőszak. Kívülről, ha nem te vagy a kapcsolatban, a látszólag csendes, de erősen frusztrált és agresszív emberről is megmondod. Nyilván a kívülről alatt nem azt értem, hogy a szomszéd néni, aki azt mondja, hogy pedig olyan szépen köszönt, hanem aki ismeri is, de nem fűzik hozzá érzelmi szálak.

És ez nem női sajátosság, férfiak is ugyanúgy elkövetik a hibát és szarul választanak, most nem feltételnül fizikailag erőszakos nőről beszélek, de akár az is lehet (sokkal több van, mint ahogy a NANE hazudja, csak ha egy férfi fordul segítségért, azt megszégyeníti a társadalom).

@tesz vesz II:
Többször is leírtam, hogy mely közgazdasági irányzatokkal értek egyet, melyekkel nem, és hogy azt pártolom, ha az állam egy alap szociális hálón túl nem támogat senkit. Te ezt sokadszorra sem fogtad fel, hanem a számba adtad azt, hogy a gazdagokat támogatnám, hogy majd úgyis lecsorog. Én meg többször is leírtam, a lecsorgás nem csak abban a kontextusban értelmezhető, mikor az állam a gazdagokat támogatja, hanem abban is, hogy az állam békén hagyja a gazdaságot, és akkor mivel a gazdaság nem zéró összegű játék, bizony a sikeresek eredményei lecsorognak a kevésbé sikeresekhez is, amit amúgy láthattunk is az elmúlt évszázadokban. Ezt nem bírod sokadszorra sem felfogni. Lehetne ez ellen érveket hozni, de te nem érvelsz, hanem szalmabábozol, mint ha a gazdagok állami támogatását pártolnám, pedig ez baromi messze áll tőlem., sőt ha olvastad volna a kommentjeimet, nagyon távol áll tőlem.

Az meg ahogy tekintélyre hivatkozol, miközben nem azt vitattam, amiket linkeltél, hanem ahogy szalmabábként kontextusba hoztad.

Én egyébként rólad gondolom, hogy gazdpol témában viszonylag közel állsz a Fideszesekhez, mert te is az erős állami beavatkozást pártolod, csak nyilván más célokból és más módon. De tökmindegy, mert a fő gond, hogy érvelés helyett a számba próbálsz dolgokat adni, aztán simán ignorálod az érveimet, majd még te sértődsz meg, ha utána nem reagálok a sokadik szalmabábodra.

Részemről a témát lezártam, pedig most adtam egy új esélyt, de sokadszorra megismételted érvek hiányában ugyanazt a szalmabábot.

baalint1 2023.07.04. 10:28:54

@alöksz róz:
"de bálint nem ezt mondta, ember :D
ő csak azt mondta, hogy lecsorog."

Pontosan erről van szó, te megértetted. Én arról beszélek, hogy ha sem a szegényeket, sem a gazdagokat nem támogatjuk, az adó meg nyilván arányos a javakkal (most ne menjünk bele mennyire jövedelem, mennyire vagyon, mennyire fogyasztás arányosan), akkor nem csak a leggazdagabbak, hanem az egész társadalom gazdagodik bizonyos mértékben.

Azt meg milliószor leírtam, hogy ha a gazdagoknak újraelosztanak, az hosszútávon szétveri a gazdaságot, mert nem teljesítmény alapján jutnak oda azok a pénzek, ha a vállalkozókat járadékvadásszá teszed, akkor ők arra fognak optimalizálni, nem a versenyképességre, nem újító ötleteik lesznek, hanem olyan ötleteik, hogy hogyan tudnak az államból a lehető legtöbbet kifacsarni. És mégis ezt a szalmabábot kaptam tesz-vesztől, holott hányzsor és hányszor leírtam ezt...

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.04. 13:35:24

@6.Lenin:
"Szerintem te azt sem érted amit te írsz."

mit nem értek te idióta? ha nem írsz konkrétumokban akkor tényleg menj már el a k anyádba, a mimóza Boldi már elküldött, én 20x jobban foglak, nincs türelmem degeneráltakra.
úgy gondolod hogy pont te neked funkc. analfabétaként kéne jelezned nekem, hogy ki melyik mondatot írta? úgy érzed én nem tudom? miért is csöpike?

szerintem te trollkodsz, ennyire nem lehetsz ostoba
bár ha szórakoztat ez a színvonal akkor is kib buta vagy.

"A te elméd valamikor félresiklott"

miért mondod csöpike? a tiéd miért nem siklott félre? mert sose volt a helyén? a sínen?
melyik részét nem érted a mondanivalómnak? neked is meg a degenerált bolond földbuta téveszmés g1 lacikának is elmondtam már ha valamit nem ért, ne azt írja hogy zavaros vagyok, hanem kérdezzen rá, próbálok közérthetően írni, dehát még ezt se értitek, aztán nagy pofával a nálatok sokkal értlemesebbet szidjátok, meg ostobázzátok le, hát mi vagyok én hogy ezt tűrjem csöpike?
nem őriztünk együtt libát

talán segíthet eloszlatni a téveszméket:
www.youtube.com/watch?v=jQjKxx5l2oU

ha már stiglitzet meg john komlost nem olvasod el.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.04. 13:57:52

@alöksz róz:

mit nem értesz azon, hogy nincs értelme lecsorgásról beszélni, ha nem ért egyet a trickle down ecomonyval?
ráadásul többször ellentmondott magának, hogy a gadagokat támogatni kell mert munkahelyteremtő, aztán később azt is írta, hogy nem kell támogatni, de lecsorgásról beszél.
ovlasd vissza, több helyen is volt már vitánk a gazdaságról, csak mindig hisztizik aztán nem fejezi be. olvasd vissza minkét helyen akkor utána röhögcséljél te ostoba ha egyáltalán fel tudod fogni miről van szó.

"nem, te nem értetted. egyáltalán nem kell egyetérteni a trickle-down econony hazug korrupt plutonrata fogalmával, ez csak a te fejedben van így."

két ember vitájába szólsz bele te trollkodó analfabéta.
nem kell egyetérteni, de te nem értetted meg hogy Bálin összevissza beszélt.

"ez így cáfol valamit?"

igen. te agyhalott.

"ki emlegette rajtad kívül? senki."

mert Bálint azt se tudja miért használja a lecsorgás szót. lásd fenn

minek szólsz bele agyhalottként komolynak szánt beszélgetésekbe?
te még a graham-piramist magoljad te idióta, ne a komoly dolgokba ugassál bele, te, aki nyugodtan mérgeznéd tovább a természetet mert már van a műtrágyából valami a talajvízben, te agyhalott barom. csak az időmet húzod.

baalint1 2023.07.04. 14:12:20

@tesz vesz II:
"ráadásul többször ellentmondott magának, hogy a gadagokat támogatni kell mert munkahelyteremtő, aztán később azt is írta, hogy nem kell támogatni, de lecsorgásról beszél."

Soha egyetlen egyszer sem írtam, hogy a gazdagokat támogatni kell, abba lehet hagyni a hazudozást!

6.Lenin 2023.07.04. 14:13:27

@tesz vesz II:

Mit nem értesz? Miért küldted a videót?

Mi lenne az értelme, ha feltennéd a kérdésed, hogy 6. miért nem úgy gondolkodsz, mind tesz
vesz II?

Miért is kéne? Miért kéne a magyaroknak egy skandináv modellt megvalósítaniuk? (nem néztem meg a videót, mert minek)
Miért nem képesek olyan modellt kitalálni, ami minden magyarnak megfelelő? Mert ilyen modell nem létezhet.

Na ezeket nem érted te. Az alapokat.

baalint1 2023.07.04. 14:15:26

@tesz vesz II:
Egyébként vicces, hogy te sokadszorra sem bírod felfogni, ami egy olyan kommentelőnek, aki egyikünkkel sem ért egyet a témában, és az itteni tevékenységének 99%-a 1-2 mondatos beszólogatásokból áll, egyből leesett miről van szó.

alöksz róz 2023.07.04. 15:52:54

@tesz vesz II: "mit nem értesz azon, hogy nincs értelme lecsorgásról beszélni, ha nem ért egyet a trickle down ecomonyval?" - ugyan miért ne lenne?
meg tudod indokolni? kötve hiszem.
eddig annyit bírtál kipréselni magadból, hogy a trickle down azt mondja h lecsorog, tehát aki a lecsorgást említi, az hisz a trickle down-ban. de nincs ilyen érvényes következtetés, hiszen nem kötelező a lecsorgáshoz a támogatás. logika...
(a gyarmatosító országok lakosságának gazdagodása remek példa)

"ovlasd vissza, több helyen is volt már vitánk a gazdaságról" - igen, láttam ahogy hülyét csináltál magadból.

alöksz róz 2023.07.04. 15:58:34

@tesz vesz II: <<"ez így cáfol valamit?"

igen. >> - helyes.
de mit cáfol? hát azt amit te állítottál hogy bálint szerint ...! nem azt, amit bálint állított. na érted már mi a szalmabábérvelés?

alöksz róz 2023.07.04. 16:02:06

@baalint1: " az itteni tevékenységének 99%-a 1-2 mondatos beszólogatásokból áll" - na de az érthető, velős és lényegretörő.

alöksz róz 2023.07.04. 16:05:51

@baalint1: "ha a vállalkozókat járadékvadásszá teszed, akkor ők arra fognak optimalizálni, nem a versenyképességre" - az lehet, lásd pl uniós agrártámogatás. na de milyen lenne nélküle?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.04. 16:14:38

@baalint1:

te gazdasági jobbos vagy, én meg gazdasági balos, de attól még valakinek igaza kell hogy legyen bizonyos kérdésekben, és nem hisztizni kell, meg a másikat vádolni alaptalanul, mint egy ostoba foideszes a bármelyik vitában. te valójában a feudalizmust élteted a gazdagok gazdagításával, extraktív gazdaságot szeretnél valójában csak nem látsz át a lila ködökön a fejedven, mert szerinted ez munkahelyteremtő, ami szintén egy téveszme, én meg egy meritokratikus renszert szereték, leginkább demokratikusan.
nem kell agyhalott fideszesként negligálni a másikkal attól mert mást gondolunk a gazdaság és a kapitlaizmus működéséről, miszerint, nincs láthatatlan kéz ami megmenti a piacot (ez egy vallásos de inkáb korrupt gondolat csupán, nem tudomány), meg hogy szerintetek jó hogy a gadagok tovább gazdagodnak. stb. szerintem meg nem értik a gazdaságot és egy gyerekmese szintjén gondolkoznak, lásd amit állítottál a coelhós skandináv összefogásról, mert nem tudod összeegyeztetni a világképeddel, ezért menekülsz a kong. disszonanciáddal.

" azt pártolom, ha az állam egy alap szociális hálón túl nem támogat senkit. Te ezt sokadszorra sem fogtad fel"

keversz valakivel, szociális hálóról meg annak szintjeiről még nem beszéltük, így elég nehéz sokadszorra nem felfogni. nem ez volt a vita tárgya, koncetrálj.
a skandináv-modell a vita tárgya, meg az, hogy mennyire és miért kell a gazdagokat támogatni.

" a számba adtad azt, hogy a gazdagokat támogatnám, hogy majd úgyis lecsorog"

ja, én adtam a szádba? azt hittem ezeket te írtad:

"A cikk jó" írtad erre a posztra: " a gazdagság lecsorog, a szabad piac még a legalsóbb rétegeket is felemeli."
teveszmek.blog.hu/2023/06/05/_a_kapitalizmus_konzervalja_a_szegenyseget?full_commentlist=1#comments

erre hoztam pár tanulmányt is közgazdászokról, meg Stiglitztől, meg John Komlostól, meg Obama beszédeiből, hogy miért nem igaz. gondolom erre értetted nagy sikerrel hogy ez lenne szerinted a "tekintényelvűség"...
az nem tekintélyelvűség ellentéte ugyanolyan "minőségben" amikor puzsérral akarsz besározni, nem.

nem te írtad?:

1 - "Nem az a kérdés, hogy lecsorog-e, hanem hogy mekkora léptékben." vö.: a trickle-down economy lecsorgásával!

2 - "Szóval volt egy 40 éves kísérlet, ahol bebizonyosodtott, hogy az, amikor elvezsik a gazdagoktól a vagyont, és egyenlősdit akarnak, nem azt eredményezi, hogy a szegények jobban élnek, hanem hogy mindenki szarul él, míg a nyugati kapitalizmus win-win szituáció volt, mert egyesek meggazdagodtak, de a szegények is egyre jobban éltek."

3 - "De nem arról van szó, hogy az csorog le, amivel az állam cégeket támogat. Normális esetben az állam nem támogat vállalkozásokat.
Hanem arról, hogy ha piaci versenyben a felső réteg gazdagodik, akkor az lecsorog a szegényebbekhez is. Ez pedig tapasztalati úton így történik."

hogyan mikor a kereslete ugyanannyi mint az 1970-es években a jenkiknek? a magyaroknak meg hány éve is stagnál?

ez a "gazdagok munkahelyteremtők is" c. hazugság. amire már reagáltam nick hanauer kapcsán is, meg annak kapcsán, hogy a skandinávoknál nincs ám munkanélkülség.
De nem nézted meg, nem ovlastad el! ha a gazdag gazdagodik akkor miért adna jelentősen nagyobb bért a dolgozóinak? más cégektől jelentősen eltérőt? a tulajnak is lehet váratlan kiadása pl le kell fizetni valakit vagy valamilyen hatóságot hirtelen. vagy csak "lobbizni" kell. a tulaj is inkább sprórol csak ő milliókat, milliárdokat. vagy csak terjeszkedni akar.

és én lennék a hülye aki nem érti hogy miket mondasz? van bőr a képeteken. de biztos a gonosz ikertestvéred írta ezeket.
nem a lényegről szól a vita, hanem hogy ki mit mondott... kicsit színvonal alatti. a milliárdosok támogatása = milliárdosok védése.
és én adom a szádba?

"a számba adtad azt, hogy a gazdagokat támogatnám, hogy majd úgyis lecsorog"

és még neked áll a feljebb a hiszti, meg hogy én nem értem? tiszta g1 lacika vagy már te is

ráadásul az arányosság szóval is volt problémád az isten b*ssza meg:
"ez kurvára nem arányos adózás, hiszen a gazdagok sokkal többet adóznak"

többet? úgy érted hogy számszerűen? akkor te nem tudod mit jelent az ARÁNYOS kifejezés
de több is vagyona, tudod az arányos, ami neked egy roller, az neki egy luxusautó, vagy egy tucat kamion. arányaiban. tehát ugyanolyan a gyorshajtásos büntetés is arányaiban amikor a jövedelemhez képest a szegény kap 25 ezer forintos büntetést a milliárdos meg 42 millió forintos büntetést, arányaiban ugyanúgy érzik meg.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.04. 16:17:41

@baalint1:

továbbá:

ők is tudnak egymással beszélni:
youtu.be/c2T1wrfeZTs

talán segíthet eloszlatni a téveszméket:
www.youtube.com/watch?v=jQjKxx5l2oU
ha már stiglitzet meg john komlost nem olvasod el.

"Én meg többször is leírtam, a lecsorgás nem csak abban a kontextusban értelmezhető, mikor az állam a gazdagokat támogatja, hanem abban is, hogy az állam békén hagyja a gazdaságot, és akkor mivel a gazdaság nem zéró összegű játék, bizony a sikeresek eredményei lecsorognak a kevésbé sikeresekhez is"

hiába írod le többször ha nem vagy képes felfogni, hogy nincs értelme lecsorgásról beszélni, ha nem értesz egyet a trickle down economyval. de ha nem is támogatnád államilag a gazdagokat, akkor se igaz, ha két gazdag közül az egyik jobban gazdagodik, akkor nem fog jobban lecsorogni a jövedelem a szegényebbek felé nála. mert nem ad annyival többet a piaci fizetéseknél, miért is tenné amíg van munkaerő? ha gazdagodik, és terjeszkedik és fizetést ad újabb munkaerőnek, az nem lecsorgás, mert nem jótettből fizeti a munkás bérét. az neki hasznot hoz. ezt nem így hívják hogy lecsorgás.

telex.hu/gazdasag/2020/12/21/egyenlotlenseg-trickle-down-economics-lecsorgas

és a másik, nem vagy képes megérteni, hogy a skandináv-mondellben nem lecsorgásról, hanem kézzelfogható jövedelemövekedésről beszélhetünk, ha nem támogatjuk hanem adóztatjuk a gazdagokat, persze még így is 25% az ÁFA svédeknél, míg nálunk ugye 27%. és a gazdagok "szegényednek" ott, mégis van munkahely, a kapitalizmus virágzik.

áruld már el nekem hogy a "gazdaság" miért nem zéró összegű játék? az ország államháztartása természetesen nem az, de ki tud bocsátani a magáncég pénzt bármikor?
azt érted, hogy amit felhalmoztak a milliárdosok, az pl a középsztosztálynál is foroghat serkentve, élénkítve a gazdaságot? vagy épp adó formájában a közoktatásba zérő összegű játékként?
pl a progresszív adózás miért nem zéró összegű játszma?

közel állok a fideszesekhez úgy hogy a fidesz neoliberális? orbánnak thatcher a példaképe.
Pogátsa fideszes? a fidesz mióta tolja a szociáldemokráciát? b+ ez színvonal alatti.

"majd még te sértődsz meg, ha utána nem reagálok "

nem sértődök meg , csak szeretném ha nem hoznád fel újra és újra ugyanazt a bornírtságot, és nem te hisztiznél pont, amikor nincs igazad. a másikat vádolva.

"Részemről a témát lezártam"

ne sértődjél már meg b+, mi vagy te? ez hihetetlen. mi a f*szom ez a hiszti már?

" Én arról beszélek, hogy ha sem a szegényeket, sem a gazdagokat nem támogatjuk, az adó meg nyilván arányos a javakkal, akkor nem csak a leggazdagabbak, hanem az egész társadalom gazdagodik bizonyos mértékben."

és ugyúgy élünk 30 éve de azért majd lecsorog egyszer, igen erre mondtad hogy 3. világban meg jobb lett.

dehát arról is beszéltél hogy össze kell fogni, meg hogy skandinávia speciális eset= tehát a kognitív disszonanciád nem bír el a helyzet kezelésével. de még mindig nem látom ennek a kifejtését.

"sokkal fontosabb volt a közösségi összefogás"

és mindjárt lehet jóléti államot csinálni, ha megadóztatják a gazdagokat! de jó! csak közösségi összefogás kell :) demokrácia pl kezdetnek? vagy hogy ne védd a milliárdosokat?
nálad miért nincs közösségi összefogás? kezdetnek lehetnél szolidáris a síró amerikaiakkal. hogy ne feudalizmust építs. ha nem támogatod sem a szegényt, sem a gazdagot, az olyan mikor bedobsz a ketrecbe egy egeret meg egy kígyót, egyiket se támogatod, és az egérnek a piac szabad keze majd jól meg fogja menteni az életszínvonalát. hasonló mint amikor megnyitod a határokat az eurózónával, hogy Bécsben is lehessen cukrászdája a magyarnak, ja. idővel majd lecsorog. közben az politikusok meg a nagytőkések duzzasztják az offshore-okat.

Tax Justice Network: $242 milliárd ment ki Magyarországról offshoreba
Ez az összeg hatalmas. Hogy érzékeltessem, hogy mennyire az: ha itthon maradt volna és megadóztattuk volna, szükségtelen lett volna az összes megszorítás a rendszerváltás óta. És Magyarország sokkal gyorsabban növekedhetett volna, ha ebből az adóból az állam meg tudja finanszírozni a jó minőségű oktatást, egészségügyet, közlekedést.
ez nem zéró összegű játszma? ezt hogy gondoltad? a svédenél nem sírnának az amerikaiak az eü miatt.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.04. 16:25:06

@baalint1: fent már bemásoltam

persze, te se támogatod a gazdagokat , a fidesz se támogatja az oroszokat az ukrán háborúban, csak békét akar és le akarja állítani a fegyverszállítást, persze a béke nevében.

baalint1 2023.07.04. 16:33:08

@tesz vesz II:
Továbbra is várom, hol írtam, hogy a gazdagokat kellene támogatni, mert továbbra is csak millió csúsztatással vezeted le. Ha pedig nem tudod idézni, hol írtam ilyet, akkor kérj bocsánatot a rágalmazásért. Mert amit itt művelsz, na az a Fideszes propaganda módszer.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.04. 16:41:10

@6.Lenin:

"Miért nem képesek olyan modellt kitalálni, ami minden magyarnak megfelelő? Mert ilyen modell nem létezhet.
Na ezeket nem érted te. Az alapokat."

de kibaszott buta vagy te.
trollkodásnak k szar lenne.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.04. 16:45:00

@baalint1:

és olvastad amit írtam neki? mert aleksz k-ra nem fogta fel miről van szó valójában.

két elég hosszú kommentem volt, + a végén a kicsi amiben párhuzamot vontam a fidesz békepártisága meg a te gazgagokat nem támogató mondataid között.

Szerintem benne van

na minek a metonímiája a fegyverszállítás nálad?

6.Lenin 2023.07.04. 16:45:13

@tesz vesz II:

Szerinted létezhetne olyan modell, amit a Fidesz, DK, és a többi 200 valahány párt egységesen támogatna?

baalint1 2023.07.04. 16:45:16

@tesz vesz II:
"te gazdasági jobbos vagy, én meg gazdasági balos, de attól még valakinek igaza kell hogy legyen bizonyos kérdésekben, és nem hisztizni kell, meg a másikat vádolni alaptalanul, mint egy ostoba foideszes a bármelyik vitában. te valójában a feudalizmust élteted a gazdagok gazdagításával, extraktív gazdaságot szeretnél valójában csak nem látsz át a lila ködökön a fejedven, mert szerinted ez munkahelyteremtő, ami szintén egy téveszme, én meg egy meritokratikus renszert szereték, leginkább demokratikusan."

Én gazdasági jobbos vagyok, és a amennyire lehet szabad piacgazdaságot szeretnék.

És nem, nem akarom gazdagítani a gazdagokat, gazdagodnak azok maguktól is piacgazdaságban, semmi értelme gazdagítani őket.

A feudalizmus meg a piacgazdasághoz képest egy merev rendszer, ahol nincs valódi piaci verseny, mivel nemesi előjogok vannak, merev tulajdoni viszonyok, sőt ha történelmi tanulmányaidból emlékszel, Széchenyi például többek között azt nehezményezte, hogy az ősiség törvényéből fakadóan a földtulajdonosok nem vehettek fel jelzálog hitelt fejlesztési célból, mivel az ősiségi joggal terhelt föld nem volt elzálogosítható.

A Fidesz rendszere erősen hajaz a feudalizmusra, de a szabad piacgazdaság nagyon nem. Emellett demokrácia nincs piacgazdaság nélkül és piacgazdaság sincs demokrácia nélkül.

"nem kell agyhalott fideszesként negligálni a másikkal attól mert mást gondolunk a gazdaság és a kapitlaizmus működéséről, miszerint, nincs láthatatlan kéz ami megmenti a piacot (ez egy vallásos de inkáb korrupt gondolat csupán, nem tudomány), meg hogy szerintetek jó hogy a gadagok tovább gazdagodnak. stb. szerintem meg nem értik a gazdaságot és egy gyerekmese szintjén gondolkoznak, lásd amit állítottál a coelhós skandináv összefogásról, mert nem tudod összeegyeztetni a világképeddel, ezért menekülsz a kong. disszonanciáddal."

Csak szólok, hogy a skandináv országokban attól még piacgazdaság van, hogy erős az újraelosztás. Az, hogy ott erős újraelosztás van, nem jelenti azt, hogy az a modell máshol is ugyanúgy működne. Nem csak merev ideológiák alapján működik a gazdaság, hanem bizony el kellene fogadni, hogy vannak eltérések a társadalmak között, amelyek másfajta gazdasági modelleket indokolnak. De nem alapjaiban mást, a skandináv országokban sincs államszocializmus, a gazdaság piaci alapon működik, jóval inkább mint a korrupt orbánisztánban.

"meg az, hogy mennyire és miért kell a gazdagokat támogatni."

Én meg kezdetektől leírtam, hogy semennyire, mégis újra és újra ezen rugózól, rágalmazol.

"ja, én adtam a szádba? azt hittem ezeket te írtad:

"A cikk jó" írtad erre a posztra: " a gazdagság lecsorog, a szabad piac még a legalsóbb rétegeket is felemeli."
teveszmek.blog.hu/2023/06/05/_a_kapitalizmus_konzervalja_a_szegenyseget?full_commentlist=1#comments""

Hol írtam, hogy a gazdagokat kellene támogatni, hogy az lecsorogjon a szegényekhez? Semmi ilyet nem írtam. Folytathatjuk a vitát, de ahhoz az kellene, hogy egy vastag bocsánatkérés a részedről hogy sokadszorra pofátlanul a számba adsz olyat, amihez még csak hasonlót sem állítottam. Szóval hajrá, nézzük van-e benned gerinc, vagy te is olyan aljas hazudozó féreg vagy, mint G. Nagy elvtársad.

baalint1 2023.07.04. 16:49:23

@tesz vesz II:
Csak az a kurva nagy különbség, hogy én sehol nem írtam egyetlen gazdagokat támogató mondatot sem, addig a Fidesz az agresszor oroszok mellett nyíltan kiállt.

Kb. olyan a te érvelésed, mint ha én azt mondanám, hogy a Fidesz gazdasdágpolitikáját támogatod, mert a magas újraelosztással működő államokat hozod fel jó példának, a Fidesz pedig mindenféle különadókkal folyamatosan túlköltekezik. Holott mindketten tudjuk, hogy kurvára más az, amikor ellopja, haveroknak osztogatja az állam, mint ha van egy erős szociális háló, aminek keretében intézményesítetten oszt újra. Amit nem pártolok, de elfogadok, ellenben a maffiaállamot el sem fogadom. De ha úgy érvelnék mint te, akkor ezzel vádolnának, hogy te a FIdesz féle gazdaságpolitikát támogatod.

baalint1 2023.07.04. 16:54:10

@tesz vesz II:
"közel állok a fideszesekhez úgy hogy a fidesz neoliberális? orbánnak thatcher a példaképe."

De te ezt komolyan gondolod? Még mindig nem esik le a különbség a felülről irányított, protekcionista és államkapitalista módon működő állam és a kis állam-erős piacgazdaság kombináció között?

Lehet bárki Orbánnak a példaképe, mondhat magáról bármit, attól még a gyakorlat nem igazolja hogy bármi közük lenne a jobboldali gazdaságpolitikához. A gazdasági szabadság is eleve kisebb az említett skandináv államokéhoz képest, tehát az hogy most ott valamivel nagyobb az újraelosztás (de azt sokkal hasznosabban költik el), nem sokat jelent, ha közben nálunk ugyanez a pénz erősebb piactorzító hatással bír, hiszen állami pénzen hízlalt udvari stróman "vállalkozókhoz" megy.

baalint1 2023.07.04. 17:00:22

De továbbra is várom a bocsánatkérésedet, ugye te valójában gerinces vagy, nem vagy olyan, mint László, jól gondolom, és nem vagy inkorrekt, hogy olyannal támadsz, amit nem állítottam?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.05. 12:42:45

@6.Lenin: nem a pártokat kell meggyőzni, hanem a szavazókat. jó reggelt. egy normális demokráciában, elmondjam megint miért vagyunk amúgy diktatúra, és hogy a fideszes szavazónak is csak a beleszólás illúziója van meg az ország irányításába, lásd újra a nmezeti konzultációt, ami ellen cselekszik a fidesz, mert ő igent mondott a szankciókra.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.05. 14:16:33

@baalint1:
nem látom hogy végig reagáltál volna a két hosszú kommentem legfontosabb állításaira! ez is gerinc ám, hogy megnézed a releváns tartalmat.
pl reagálás skandináv modelles kognitív disszonanciádra? ismereteid hiányát meséléssel és mesékkel egészted ki, mint egy bulváríró. ez a coelhós kritikám volt.
zéró összegű játék meg az offshore? ami miatt nem kellett volna megszorítás?

ez nem fidesz propaganda műfaj csak megint nem érted a szavakat. előfordul a vitákban, csak akkor nem hisztizned kell, hogy ez az utolsó kommented a témában, meg hogy én alkalmtalan vagyok a párbeszédre, hanem megbeszélni.
értem hogy te ezzel azt hiszed, hogy nem a gazdagokat támogatod, de a valóságban nem ez történik. eddig oké ez neked, vagy ettől is gerinctelen hazug leszek mint egy fideszes?

kapaszkodj meg, én se vetem el a kapitalizmust ha az működőképes és a skandinávok módszer a szociáldemokráciájukat ki kell próbálni, mert működőképesnek néz ki a társadalom minden rétege, osztálya számára. de ehhez hozzá kell nyúlni a számodra szent tehetennek tartott milliárdosokhoz, gazdagokhoz is, érted már hogy véded a gazdagokat?

a kígyót is véded az egeres akváriumban, hiába vagy te békepárti. nem szállítasz fegyvereket, tehát nem akarod adóztatni a milliárdosokat. "békepárti vagy! nem támogatod a gazdagokat!"

de mondom lecsorgásról nincs értelme beszélni, ha nem értesz egyet a tricle down economy hazug fogalmával, ezt már sokszor leírtam, mégse reagálsz erre a tagmondatra. hogy milyen egyéb lecsorgásról lenne értelme még beszélni.
g. lacika szar posztjával is egyetértettél, és ő BIZTOS hogy minden hazug neolib szarral egyetért. tehát a trickle downnal is, és ő is azért írta a lecsorgást.

" gazdagodnak azok maguktól is piacgazdaságban"

pontosan, főleg ha state capture-ral átveszik az uralmat a plutokráciákban mint pl az usa.
gazdagodnak maguktól, de a közjavak használatával. nem önerőből hanem segíti őket az állam (pl az utakban, infrastruktúrában (oda is épít normál helyen a rezsim utakat, ahol sose térül meg) és a dolgozóik oktatásával), és az őket fizető társadalom

ha nem segíted a társadalom minden szegmensét, akkor a szegény gyereknek nincs esélye bekerülni az iskolákba, tehát feudalizmus lesz, a gazdagok megengedhetik magunkat a tandíjat.
az orbáni "nincs szükség ingyenes jogászképzésre" = feudalizmus, hiszen a tandíjas diákok a felső kasztból kerülnek ki és a jogászok ebből a szociálisan kevésbé érzékeny rétegből rekrutálódnak.
ez a baloldaliság, hogy "meg kell teremtenünk a lehetőséget a szegény emberek gyerekeinek, hogy tudósok lehessenek, jogászok, közgazdászok (és akkor a neolib hazugságok se terjednek annyira), a tehetségtelen gazdagokat meg el kell zavarni a krumpliföldekre".

de ehhez erős állami szabályozás kell, különben a gazdagok, a cégek minden esetben rátelepszenek az államra, hogy az érdekeiket képviseljék és pl eltöröljék a progresszív adózást, mert ez egy zéró összegű játszma, vagy felgyülik a milliárdosoknál a vagyon, amivel korrupálják az államot, vagy ebből a pénzből krétát vezsel az iskolákba, ingyen tandíjjal, színvonalas oktatással meg eü-vel.
el kell döntened melyiket akarod, nem játszhatod a belgát, a békepártit a kígyós akváriumnál.

nincs ilyen hogy a szabad piacgazdaság, ez egy tündérmese. a nagytőkések kisajátítják a piac nagyrészét.

www.libri.hu/konyv/john_komlos.a-valojaban-letezo-gazdasag-es-az-emberarcu-kapitalizmus-alapjai.html

a kisvállalkozók a morzsákat csipegetik fel. nyilván különséget lehet tenni a milliomos vállalkozó meg a milliárdos között, hogy megnyugodj, most csak a milliárdosokra koncentrálok.
elárulhatnád hogy hol van a gazdasági jobb és a gazdasági baloldal határa, ha te is rákoncentrálnál a milliárdosok adóztatására, a milliomosok szabadonhagyásával még lehetnél gazdasági balos is,
és én is lehetnék mégenyhén gazdasági jobbos ha a kis családi vállalkozásokat nem adóztatnám annyira, de ugyanazt mondom mint most.

"a Fidesz gazdasdágpolitikáját támogatod, mert a magas újraelosztással működő államokat hozod fel jó példának, a Fidesz pedig mindenféle különadókkal folyamatosan túlköltekezik"

túlköltezik, de nem oszt vissza. nyomorban hagyja a népet és nincs ingyenes oktatás. eü se hozzáférhetően, hát nagyon erősen újraoszt, ja, jó szar példa. teljesen analóg példát mondtam, arra kéne reagálni. maradjunk a terráriumnál, mutass rá belehelyezkedvea példába hogy miért nem támogatod a kígyót, amikor nem szólsz bele hogy megehesse a vacsoráját?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.05. 14:17:52

@baalint1: továbbá:

"Még mindig nem esik le a különbség a felülről irányított, protekcionista és államkapitalista módon működő állam és a kis állam-erős piacgazdaság kombináció között?"

neked meg úgy látom a banánzköztársaság fogalma nem esik le, venezuela, nigéria. nem tudod mi a neoliberális?
erősen beleszólnak a gazdaságba, méghozzá úgy, hogy dereguálnak a neolib államok és közben megy a szabadrablás.
magyarország neoliberális banánköztárság, életképtelen a külföldi tőke nélkül csak kontárkodnak kommunista húzásokkal, mint a hatóüsági ár de a felépítése a külföldi tőke az aksigyárak korábban az autógyárak hazaáruló módon történő kibélelése.

www.szabadeuropa.hu/a/gyorffy-dora-kozgazdasz-nincs-hozzaadott-magyar-ertek-az-akkugyartasban/32290072.html

MAGÁNKÓRHÁZAT közpénzből támogatnak, vezsteséges fideszes magáncégeket közpénzből lopva támogatnak, ez szétlopása az államnak, nem pedig kommunizmus jó reggelt!
de ugyanúgy életképtelen mint a kommunizmus, ebbe igaza van mindenkinek. amit te kommunista jellegnek gondolsz a ner-es cégekkel az sima közpénzlopás. a korrupció nem kommunizmus. és nem is gazdasági ideológia.

a neoliberalizmus gazdasági szélsőjobb:
m.blog.hu/kk/kkbk/image/2010/politikabra.jpg

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.05. 14:41:43

@baalint1: ja és persze azért is neoliberális a fidesz, mert folyamatosan vonja ki a pénzt az eü-ből, oktatásból , amit már megmondtott a MOK is.
kkbk.blog.hu/2023/03/01/magyar_orvosi_kamara_legsotetebb_kommunista_idok

a szociális hálót, szakszervezetet megszünteti. ahogy te se akarsz állami kórházakat de sose fejezed be a vitát. nem tudsz regálni arra hogy olcsóbb, ha több "biztosított" fizeti a tb-t, mintha sok csoport fizet kevés taglétszámmal sokat?
hát ha nem tudsz rá reagálni érdemben, akkor lehet nem az a megoldás hogy továbbra is ez a véleményed, hogy az a jó, amit már nem tudsz tovább védeni.
nem vagy te szdsz-es.
lehet az eü-t se kéne szétlopni ,ahogy tiborcz vezstegéseit se közpénzzel kéne kipótolni, meg kóka magánkórházát se kéne a fidezsnek pénzelnie.

6.Lenin 2023.07.05. 15:46:43

@tesz vesz II:

Mo-on a választók pártokra szavaznak, akiknek képviselniük kellene őket.
Te az alapokat sem érted.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.05. 17:22:50

@6.Lenin:

mit nem értek csöpike?
miről szeretnél beszélgetni?

nem szégyelled magad?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.05. 17:24:38

@6.Lenin: ismered a választási rendszert? nem koalíciós csöpike. nem kétfordulós. nem kell pártokat meggyőzni.Ű

nem tudod miért hoztam most fel a kétfordulót, ugye? nem érted.

6.Lenin 2023.07.05. 18:20:11

@tesz vesz II:

A második forduló arra jó, hogy átverjék a választókat. Ahol a komcsik és a nácik megegyeznek egy füstös szobában , és a bunkó szavazóknak rájuk kell szavazni.

Boldeone2 2023.07.05. 18:31:18

@tesz vesz II: méghozzá úgy, hogy dereguálnak a neolib államok és közben megy a szabadrablás.
magyarország neoliberális banánköztárság"

- A neolib gazdasági modell egyes jellemzőit kielégíti az Orbán - rezsim: a " munkaalapú " társadalmi modellt, az igazságtalan adórendszert, a rabszolga törvényeket, a nyugdíjkorhatár csökkentését, meg a gyakorlatilag nem létező szociális hálót lehet neoliberális jellegű törekvésnek tekinteni

A versenypiaci, szabadpiaci mechanizmusok viszont nem működnek vagy brutálisan eltorzítva. Egy szűk kör, a NER - burzsoázia nem piaci feltételek között " gazdálkodik" , más , az állam pénzét kockáztatják, végtelen közforrást/tulajdont akvirálnak és semmilyen piaci versenyben nem vesznek részt.
Ez nem valódi versenypiaci kapitalizmus, hanem Crony, azaz haveri kapitalizmus, ezért a modell sem neoliberális.

Boldeone2 2023.07.05. 18:37:35

A második forduló arra jó, hogy átverjék a választókat"

- Ez baromság! A másodlagos preferenciák úgy tudnak érvénysülni. Csak Orbánnak rossz emlékei vannak ....

Mindenki hozzon még egy ember" , csakhogy az sem volt elég ..

A LÉNYEG: MINDEN változás, amit eddig eszközöltek a 13 év alatt, nem a pluralizmus, hanem az egypárti uralom irányába mozgott ....

A legutóbbi változások meg a kétpártrendszert - papíron persze - alakították ki....Lasd : országos listaállítás szabályai...." Völner törvény "

A mocsok náci patkány, Völner, ezért jól fizető munkát kapott ....

Boldeone2 2023.07.05. 18:42:03

hvg.hu/itthon/20221229_Volner_Janos_diplomata_feltetelek_nem_baj_kulugy_megoldja_okosba

Ez az utolsó patkány, náci féreg, még egy jól fizető munkát is kapott szolgálataiért Orbánéktól....

Lám csak, milyen utat járt be Orbán : a Liberális Internacionálé elnökéből mára az európai, a szélsőjobb, nácik egy vezéralakja lett...

alöksz róz 2023.07.05. 19:24:34

na, megérkezett a független objektív vélemény :-)))

Boldeone2 2023.07.05. 19:40:05

@alöksz róz: Nem mindig van helye az udvariaskodásnak!

Az Orbán - rendszer óriási bajba sodorta az országot. Jövőre megszorítás után megszorítás következhet. Közel 3000 milliárd forint az államháztartási hiány, az alapkamat 13 %, az infláció európa-rekorder, a gazdaság stagnál
Az EU pénzek nem jönnek...

Hamarosan vége lesz az orbáni politikának, mert jön a brutális életszínvonal-csökkenés....Az eddig látottak csak a "bevezető állapot "volt

Beleállt az ország a földbe....Nem, nem a háború, csak kis részben....Ez maga a rezsim természete... Az elmúlt nyolc év utáni elmúlt 13 év politkájának a keserű következményei...

alöksz róz 2023.07.05. 19:55:51

@Boldeone2: "Közel 3000 milliárd forint az államháztartási hiány" - az pont annyi, mint a magánnyugdíjam.
amit ellopott a fidess

alöksz róz 2023.07.05. 19:57:03

@alöksz róz: és odaadta putyinnak a egészet a zorbán.

taga20 2023.07.06. 19:33:16

@alöksz róz: rőzse, lassan te is érzed, hogy le kéne válnod a csutigeci faszáról!

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.07. 13:59:15

@6.Lenin:
a kétfordulós rendszer azért jó, mert pl gyurcsány is megmutatta, hiába van sok agyhalott aki szereti gyurcsányt vagy orbánt,
ha van egy Márki és egy karácsony, aki összefog, akkor legyőzheti őket. így a kevésbé elutasított nyer a választásokon, érted csöpike? nem, ugye? de felőlem lehet művetlségi cenzus is , és akkor lehet nem kell kétforduló, bár a koalíció általában sikeresebb lehet. ha a hülyeségek nélkül (pl woke erőltetése) is kormányoznak közösen pártok. de ez már nagyon elmélet.

de mi van a migránsokkal akkor? elvehetik a munkánkat a filippinók vagy sem?
nem a mi munkák az aksigyár mert még nem létezik és most épül?
de itt van az országban csöpike, azt érted? tehát a mi munkáknkat veszik el. bérszínvonal tudod
mi lesz skrabski fruzsinával ha a 10 000 filippinóból és a további félmillió ázsiai, afrikai fidesz által behozott migráns kiveri a hisztit?
nem inkább a magyar családokat kéne segíteni? pl jó oktatással, jó eü-vel? egy olyan hellyel ahol jó élni és nem lopják szét az adónkat, pl? ahol van könyezetvédelem és nincs rákkeltő méreggel a talajvíz ,és a föld

"Ahol a komcsik és a nácik megegyeznek egy füstös szobában , és a bunkó szavazóknak rájuk kell szavazni."

de kib*szott buta vagy te.

próbálj már fókuszálni kicsit, és reagálj már erre. nem vagy te "vidéki sunyi róka".

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.07. 14:01:28

@baalint1:

na mi van? nem látom a gerinces reagálást, nem kell, de akkor ne is halljuk a további bornírtságokat a gazdaságról.
nagyon büszkélkedtél pedig a feles közgazdász végzettségeddel. hát akkorcsuklóból kéne pedig mennie a reagálás skandináv modelles kognitív disszonanciádra. ismereteid hiányát meséléssel és mesékkel egészíted ki, mint egy bulváríró. ez a coelhós kritikám volt.
zéró összegű játék meg az offshore? ami miatt nem kellett volna megszorítás?

két közgazdász talán meggyőz a neoliberalizmusról, meg hogy fogyjul ejtik az államot.

www.youtube.com/watch?v=qaXi5KEcwXQ

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.07. 14:33:26

@Boldeone2:
a neoliberalis BANÁNköztársaság azért banánköztársaság, mert csak a kiemelt cégek szent tehenek, kínai, ázsiai, orosz; a német autógyártók még, azt kész.
de szerintem ha szigorúan vesszük akkor a neolib se igazi verseny, hiszen csak a nagytőkés számít, a közepes vagy kis vállalkozónak is sérülhetnek az érdekei, főleg ha az őstermelőt is annak vesszük.

"Ez nem valódi versenypiaci kapitalizmus, hanem Crony, azaz haveri kapitalizmus, ezért a modell sem neoliberális."

jogos a felvetés, de szerintem itt átfedések is vannak a fogalmak között, és a neolib is azért neolib, mert valójában többségében kapcsolatban vannak a politikusok, és a nagytőkések akik folyamatosan lobbiznak crony kapi módjára.
mégha nem is minden neolib közgazdász vagy politikus szeretné így, illetve tudná ezt lényegében, hogy valójában ki rángatja. lehet Thatcher nem volt korrupt, csak azt hitte gazdaságilag jó a nagytőke kiszolgálása, hát láttuk mennyire volt szociálisan érzékeny, nem a legélesebb, legempatikusabb kés. elég hogy a körülötte állók meggyőzték.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.07. 14:38:14

@Boldeone2:

de Oblath és Surányi mennyire neolib? Oblath mondta hogy különadók kellettek a progresszív adók eltörlése után.
nekem Oblath szociálisan érzékenynek tűnik.

azt érzem, hogy a szlovák miniszterelnök neolib kissé, kéne egy Pogi vita Ódor Lajossal.

www.youtube.com/watch?v=8X8eW5ksEds

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.07.08. 08:58:30

Házassági reform
2012. március 02. - IGe •

A Magyar Házasságkutató Központ, továbbiakban: MARHÁK, a Magyar Házassági és Együttélési Minisztérium Reform Főosztályának megbízása alapján kutatást végzett a házasság intézményének megreformálása végett. A 21. században a klasszikus házasságot kicsit túlhaladta az idő, ezért a MARHÁK rohanó korunkhoz illeszkedő alternatív formákat dolgozott ki megfontolás, illetve esetleges ügydöntő népszavazás kiindulási alapjaként. A kutatás két éve alatt mintegy 1,5 millió magyar polgár lett megkérdezve a témában, az általuk javasoltak nagy hangsúlyt kaptak a kidolgozásnál. Elsősorban az időtényezőre került a hangsúly, mint legcélszerűbb viszonyítási alapra, de sok egyéb tényező is figyelembe lett véve. Javasolt alternatívák:

vilagnezet.blog.hu/2012/03/02/hazassagi_reformtervezet

alöksz róz 2023.07.08. 18:37:21

és végül nem volt neki.

G. Nagy László 2023.07.10. 10:08:07

@baalint1: A múlt héten messze jártam, de azért néha ránéztem a kommentekre. Vicces, hogy mindkét posztom alatt, minden témában PONTOSAN ugyanazt képviseled, amit én, s képes vagy ennek ellenére gyűlölködni, csak azért, mert támogatom Orbánt. Talán nem is vicces, inkább elszomorító, hogy ennyire könnyen feláldozod az értékeket és az elvi meggyőződéseket a zsigeri, törzsi indulatok oltárán.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.11. 12:46:46

@G. Nagy László:

Talán nem is vicces, inkább elszomorító hogy támogatja bárki orbánt. aki egy politikai hulla az értelmesebb egyedeknél.
a magyarok jövője szempontjából tragédia, ugyanis egy nemzetállam elsősorban a polgárai érdekeit képviselje, kár hogy a fidesz meg se próbálja. és inkább költ hazug propagandára, mint az oktatásra, eü-re.

hát nyilván te anyagi érdekeid, meg a lelki fogyatékosságod okán vagy korrupt pszichopata.
De a többiek?

2023.07.11. 18:59:01

Már csak azért sem, mert a gyerkőcöket egyáltalán nem érdekli apa és anya szexualitása

És akkor most hangosan olvassuk fel az "ifjúság védelmében" hozott homofób törvényeket.....mint az azonos nemű párok kizárása az örökbefogadásból....

2023.07.11. 19:01:44

@tesz vesz II:
Most mondom el utoljára: olyan nincs hogy nemzetállam!

Ez egy nacionalista agymosás a birkák utálatának fókuszálására, hogy a mismasolas mehessen, meg a háború.

G. Nagy László 2023.07.11. 19:06:20

@kiskutyafule: Ennyire nem lehetsz szemellenzős. Ez már a komplett idiótaság.

Nem érzel különbséget abban, hogy egy gyerek egy hagyományos családban nő fel, ahol nem érdeklődik a szülei hálószobai mutatványai iránt, és a között, hogy két férfi vagy két nő neveli fel?? El sem tudod képzelni azt, hogy e kettő másféle érzelmi fejlődést ad a gyereknek?

Baszki, ha két apja van, akkor sem azon fog merengeni, hogy apa1 miként bassza seggbe apa2-t. De hogy más lesz a fejlődési útja, mint annak, akit anyai kéz ringat, az egészen biztos.

2023.07.11. 19:12:18

@G. Nagy László:
Na most jön a relativizálás, hiszen Jézus megmondta, a szeretet a fontos!!!
Nem az hogy kitől kapjuk!!!!
Látod mindig csak relativizálás megy!
Szégyellem magad helyetted is.

2023.07.11. 19:16:41

@G. Nagy László:

Aha, azt már ne is említsük, hogy a dolgozó szülők gyerekét rengeteg nő nevelte fel..... és te is itt vagy....vagy érzelmileg defektesnek tartod magad ezért?

2023.07.11. 19:24:20

@G. Nagy László:
Na most már tényleg elő kellene húzni azt a logika doktorátust, mert ez egyre silanyabb.

G. Nagy László 2023.07.11. 19:41:55

@kiskutyafule: Tényleg totál őrült vagy. Három kommentből nulla értelmes információ.

2023.07.11. 19:47:07

@G. Nagy László:
Az hogy relativizálást végzel megintcsak az nem értelmes információ?

2023.07.11. 19:53:27

@G. Nagy László:
Vagy, hogy logikai szinten nincsenek abszolút dolgok, mert azok kölcsönösen kizárják egymás létezését, ergo csak relatív úton közelíthető Minden meg, de ennek ellentmondó retorikai amit folytatsz a bibliát abszolútnak tekintve, miközben magad is relatív vagy és kettős mércét állítasz....
Folytassam vagy felesleges?

G. Nagy László 2023.07.11. 19:59:03

@kiskutyafule: Totál felesleges, mert se füle, se farka.

"logikai szinten nincsenek abszolút dolgok, mert azok kölcsönösen kizárják egymás létezését"

Ez egy totál faszság. Egyetlen példa: Létezik a téveszmék nevű blog. Ez egy abszolút igazság és nem ütközik semmi más valós állítással.

"ergo csak relatív úton közelíthető"

Nem így van, láthatod.

"Minden meg, de ennek ellentmondó retorikai amit folytatsz a bibliát abszolútnak tekintve"

A Biblia egy irodalmi mű, nagy része totál hülyeség. Sosem tekintettem abszolút igazságnak.

Megint csak faszság és faszság... A szeretteid hogy tudják ezt a tömény hülyeséget elviselni?

2023.07.11. 20:09:31

@G. Nagy László:
A létezés csak kikötések mellett definiálható, vagyis nem abszolút....
Ahogy 1+1=10 is teljesen helyes.

Csak ugye ehhez meg kellene érteni, hogy minden relatív.
Minden csak kikötések mentén értelmezhető.

Tudod 1970-ben 2 csóka elkezdte megírni az univerzális matek bibliát, a legegyszerűbb általad abszolútnak tekintett tény, hogy 1+1=2 kb 370 oldalba került nekik.
Mert Mindent definiálni kellett, és még kellett tenni a megfelelő kikötéseket.

Az hogy a legtöbb ember ezt nem érti meg, és abszolút gondolkodás módba menekül, attól az még nem lesz igaz...

Ezt megértve lehet folytatni, mint pl a kék szín a RAL szerint, max azt definiálja, hogy az ISO 4000? világító testtel megvilágított felületen minden elnyelődik kivéve a kéket alkotó hullamhosszok.
Rengeteg megkötés megintcsak, ezért nem abszolút....

És így tovább.
Fel lehet nőni végre.

2023.07.11. 20:10:22

@G. Nagy László:
Akkor az erkölcs abszolút mivoltát honnan vezeted le????

2023.07.11. 20:13:29

@G. Nagy László:
"Megint csak faszság és faszság... A szeretteid hogy tudják ezt a tömény hülyeséget elviselni?"

Itt bukik ki az ál értelmiségi proli a sorokból, te minősítetted magad, nem én.

2023.07.11. 20:26:59

@kiskutyafule:
A kék szín mivotat már múltkor próbáltam elmagyarázni, pl a szem esetében, a humán test 1 fajta pigmentet készít, az pedig barna!
A szem úgy lesz kék, hogy a pigment struktúra quantum tér szerkezetet alkotva megváltoztatja a fény visszaveres képességét.
Vagyis a pigment maga barna marad, de a textúra ami változik...
Olvasni, sokat olvasni, és nem folyamatosan marhaságokat irkalni a saját magad győzkődésére, hogy milyen jó neked, ezért mindenki másnak is.
Ha külső visszacsatolás kell, csinálj úgy mint a kolléga, zárd magadra a kis információs buborékot, és a zárt visszacsatolas

2023.07.11. 20:28:50

@kiskutyafule:
visszacsatolás előbb utóbb folyamatos erekciot okoz.

A nyamvadt telefon elküldte az üzenetet mielőtt ki tudtam volna javítani....

2023.07.11. 20:33:53

@G. Nagy László:
Ja a legjobbat a végére hagyom:
Az iránytű az Északi sarkra mutató fele az Északi pólus, mint tudjuk az északi sark az északi pólus, a mágnesesség alaptörvénye szerint a különböző polusok vonzzák egymást...
Tudod 10 féle ember van, aki tud hiányos adatból extrapolálni....

IdomitottFoka 2023.07.11. 23:02:45

@G. Nagy László: "más lesz a fejlődési útja" Más, ja. So what? A Moszkva térre is sok úton el lehet jutni, mégis uaz van, h már nem találod az órát...

A leszbikus pároknak gyakran vannak gyerekeik. Azt még nem olvastam, hallottam konzerv részről h ezek a gyerekek mennyire veszélyeseknek, deviánsoknak bizonyultak, de lehet h most majd rárepülnek a témára. A kétapás gyerekek fejlődéséről, devianciafaktorukról keveset lehet tudni, nemsokan vannak, de az anyátlan-apátlanokról tengernyi, meglehetősen lesújtó képet festő tanulmány, felmérés született már.

Megengedem h a homokos szülők gyerekeinek a szexuális orientációja is nagyobb arányban lesz homokos mint a hetero pároké, na és akkor mi van? A nevelőotthonból frissen kikerült stricik és prostik szexuális fejlődése sem mutat semmi bíztatót...

G. Nagy László 2023.07.11. 23:40:54

@IdomitottFoka: Megnyitottál egy új fejezetet: apátlan-anyátlan, intézetis gyerekek vs. családban felnövők. Nem lesz nehéz dolgod, ha meg akarsz győzni arról, hogy az utóbbi nagyobb lelki-szellemi-fizikai jólétet ígér egy gyereknek. Csakhogy nem erről volt szó.

A kérdés az, hogy örökbefogadás esetén, ha van mindenben megfelelő hetero pár, aki jelentkezik, azt részesítsük-e előnyben a homoszexuális párral szemben, ahol ugyancsak rendezettek a körülmények. Szerintem egyértelműen igen, hiszen ez az egészséges vonal. "Megengedem h a homokos szülők gyerekeinek a szexuális orientációja is nagyobb arányban lesz homokos mint a hetero pároké" Ha csak ennyi a különbség, már ez is bőséggel elég indok.

IdomitottFoka 2023.07.11. 23:56:58

@G. Nagy László: Az örökbefogadók közt messze nem a szexuális orientáció az egyetlen paraméter, amit vizsgálnak. Vagyis olyan párok amik csak ebben térnek el, nemigen lesznek, és már a homotörvény előtt is a heterók javára döntöttek volna ilyen esetben. Szóval kizáróoknak jelölni ezt a szavazóbázis primitívségének szóló gesztus, semmi több. Ami meg a gyereket illeti, hát a gyerek és a családja egyedi dolgok, uniformizálni csak az esetek kezelhetősége érdekében érdemes csak, minden mást meg az érintettekre kéne bízni, aki ott van, és közvetlenül foglalkozik vele, azokra.

2023.07.12. 02:39:33

@G. Nagy László:
Terelsz, ha lenne elég örökbefogadó pár aki hetero ez a párbeszéd nem jöhetett volna létre.
Vagyis szándékosan azt a látszatot keltik a törvény segítségével, hogy a homoszexuális párok még az anyatlan apatlan intezetis kurvaknal is rosszabbat eredményez...amikor annál rosszabb talán csak a halál maga, bár abban a környezetben az is megváltás.

Látom az abszolút része még nem megy, hiszen már 40k évvel ezelőtt a társadalmak felismerték, hogy a valóságnak vélt létezés akár egy álom is lehet, vagy egy quantum számítógép ami éppen az Euler féle számot próbálja megközelíteni.

Vagyis a te általad biztosra vett létezés, csak megkötések mellett érvényes ismételten.

Haladni kellene a korral kb 40k évvel vagy elmaradva.

2023.07.12. 02:41:49

@IdomitottFoka:
Nem érti, O is csak azért lett hetero mert a papa mama szobája nyitva volt véletlenül és látta a 10 centit eltűnni a bozotban.
Különben most ő is a Pride mellett tüntetne.... és lehet sorozat gyilkos pap lett volna belőle hiszen csak úgy fér hozzá a zsenge seggekhez.

2023.07.12. 02:58:38

@kiskutyafule:
Vagy most nem azt játszuk, ki tud nagyobb marhaságot mondani a mi lett volna ha alapon, mindenféle tényszerű alátámasztás nélkül?

G. Nagy László 2023.07.12. 08:07:03

@kiskutyafule:

"Terelsz, ha lenne elég örökbefogadó pár aki hetero ez a párbeszéd nem jöhetett volna létre."

Bőven van elég. Ez a párbeszéd nem ezért jött létre. Nem az örökbe fogadandó gyerekek nagy számának részéről jön a nyomás, hanem a melegektől, akik gyereket szeretnének.

2023.07.12. 08:27:59

@G. Nagy László:

A szülők mentális egészsége lenne az elsődleges szempont, utánna az anyagi helyzet, és talán a 3. helyen lehetne gondolkodni azon, hogy érdemes e hetero párt előnyben részesíteni....

Addig csak terelés.

G. Nagy László 2023.07.12. 11:02:11

@kiskutyafule: Szinte pont ugyanezt írtam én is. De te vitázol, csak hogy vitázhass... ahelyett hogy örülnél, hogy valamiben egyet tudunk érteni.

baalint1 2023.07.12. 11:29:55

@tesz vesz II:
Szóval nincs gerinc, továbbra is megy a rágalmazás, szalmabábozás (mindenre reagáltam érdemben az előbb, te simán ignoráltad és megisméltelted ugyanazokat a szalmabábokat). Bánom hogy adtam egy újabb esélyt az értelmes vitára, várható volt hogy ismét csak az asztalra szarsz. Megérdemlitek egymást a hasonszőrű Fideszes elvtársaiddal. Te vagy a második kommentelő, akit totálisan ignorálni fogok, mert semmi értelme veled vitatkozni.

baalint1 2023.07.12. 11:31:05

@G. Nagy László:
Néha van hogy látszólag ugyanazt képviseljük, előadod a liberálist, aztán konkrét ügyekben meg állampárti, korlátozáspárti, betiltás párti szövegeket adsz elő. Aztán ha szóva teszem, akkor maszatolsz.

baalint1 2023.07.12. 11:35:06

@G. Nagy László:
Na mindjárt itt a példa a társadalommérnökösdire.

Csak egyféle módon nevelődhet a gyerek? Ki vagy te vagy ki az állam, aki azon túl, hogy a gyerek megkapja az alapból elvárható törődést, nevelést, és nincs kitéve erőszaknak, megmondjad hogy mi lenne az ideális minta számára? Meg szerinted csak a szülőket látja példának, mintának?

Jobb lenne ha nem maszatolnál, és nyíltan felvállalnád a homofóbiádat, mert az, hogy a két apuka vagy két anyuka szerinted helytelen, akárhogy is nézzük, csak abbból fakadhat, hogy szerinted a homoszexualitás helytelen, ezért rossz példát ad. Most eltekintve attól, hogy egyébként a szexuális vonzalom nem tanult dolog, ha szerinted nem jó példa a gyereknek, akkor ebből következik, hogy szerinted egyáltalán nem jó példa, úgy egyáltalán negatív dolog.

baalint1 2023.07.12. 11:43:47

@G. Nagy László:
Elég sok gyerek él állami gondozásban, igazából a világos bőrű csecsemőkért kapkod a többség, míg a nagyobb gyerekeket, főleg ha romák, nehezen adják örökbe. Az meg hogy kategorikusan tiltják hogy a homoszexuális örökbefogadjanak gyerekeket, minden állami gondozott gyerekre vonatkozik, tehát ha problémásabb gyereket fogadnának örökbe, azt sem szabad.

A másik fele egyébként hogy az örökbefogadás hetero pároknál is nagyon macerás, nagyon nagy a bürokrácia körülötte, de hiába nagy, így is sokszor hibáznak mindkét irányba, olyannak adnak örökbe, akinek nem kéne, vagy olyan pár nem fogadhat örökbe, aki totál alkalmas rá, csak valami faszságba belekötöttek. Sokszor ez a bürokrácia miatt csúszik és a gyerekek valamint az örökbefogadók is várakoznak.

Bayaz 2023.07.13. 00:15:00

@baalint1: "Jobb lenne ha nem maszatolnál, és nyíltan felvállalnád a homofóbiádat, mert az, hogy a két apuka vagy két anyuka szerinted helytelen, akárhogy is nézzük, csak abbból fakadhat, hogy szerinted a homoszexualitás helytelen, ezért rossz példát ad. Most eltekintve attól, hogy egyébként a szexuális vonzalom nem tanult dolog, ha szerinted nem jó példa a gyereknek, akkor ebből következik, hogy szerinted egyáltalán nem jó példa, úgy egyáltalán negatív dolog.
"

Vagy azt gondolja, hogy apai és anyai mintára is szüksége van az örökbefogadott gyereknek és a homoszexuális kapcsolatok sokkal bomlékonyabbak...

G. Nagy László 2023.07.13. 07:59:44

@Bayaz:

"Vagy azt gondolja, hogy apai és anyai mintára is szüksége van az örökbefogadott gyereknek"

Ez a @baalint1: gyerek pontosan tudja, mire gondolok, csak szándékosan szemétkedik. Tudod, ezeknek a woke-progresszív ballibsiknek sikerült már annyira átmosniuk az agyukat, hogy csakis fekete-fehér struktúrában képesek gondolkodni. Ha valamely fő ideológusuk kijelenti, hogy a homoszexualitás ünneplendő dolog, onnantól kezdve nem illethető a téma kritikával, még akkor sem, ha az tökéletesen megalapozott. Ugyanolyan szűk látókörűek, mint a fanatikus muzulmánok: Mohameded nem rajzolhatod le, mert az blaszfémia. Itt ugyanez megy: ha kimondod, hogy a heteroszexualitás értékesebb a homoszexualitásnál, mert benne van a gyermeknemzés lehetősége - és ez megkérdőjelezhetetlen tény - rögtön blaszfémiát követsz el. Ha kimondod, hogy egy örökbefogadott gyerek érzelmi fejlődését jobban szolgálja, hogy lát anyai mintát is, kap anyai törődést is, szemben azzal, ha két apja lenne, az ugyanolyan főbenjáró bűn. Az egész homokra épült világképük dőlne össze, ha képesek lennének szembenézni az igazsággal.

A világ sokkal egyszerűbb annál, mint ahogy az elvakult, vallásosan hívő woke-progresszívek gondolják. Egy liberális értékrendű képes megfogalmazni azt, hogy minden felnőtt ember azzal szexel, akivel akar, ehhez joga van, ezért nem eshet bántódása. De ettől még nem kell ünnepelni és szentnek, érinthetetlennek tekinteni őket. A szado-mazo játékokat űzőket sem ünnepeljük. Meg a szüzességi fogadalmat tevőket sem. Mind szabadon illethető kritikával.

2023.07.13. 10:50:16

@G. Nagy László:
Nem vitázik, csak a 2 dolog nem ugyanaz.

Te a prioritás lista elejére tetted a pár homo/hetero mivoltát, én a végére.

Ez elég nagy differencia.

A másik meg, hogy ennyi örökbe fogadásra váró gyerek esetén, a homo párok épp növelik a gyerekek esélyeit a jobb életre minden szinten.
Vagyis az hogy ők is szeretnék, hogy a gyerekek jólétben kerüljenek, az mellettük szól nem ellenük.

2023.07.13. 10:52:55

@G. Nagy László:

ha kimondod, hogy a heteroszexualitás értékesebb a homoszexualitásnál, mert benne van a gyermeknemzés lehetősége - és ez megkérdőjelezhetetlen tény -

A homo párok esetében is benne van ugyan úgy, hiszen ők is fogadhatnak béranyát mint a meddő párok....

Ne csináld már ezt tényleg.

G. Nagy László 2023.07.13. 12:24:03

@kiskutyafule:

"Te a prioritás lista elejére tetted a pár homo/hetero mivoltát, én a végére."

Hazudsz. Olvasd vissza, mit írtam. Azután kérj elnézést.

G. Nagy László 2023.07.13. 12:27:00

@kiskutyafule:

"A homo párok esetében is benne van ugyan úgy, hiszen ők is fogadhatnak béranyát mint a meddő párok...."

És ez mit változtat azon a tényen, hogy seggbekúrással nem lehet gyereket nemzeni? Igazi érzéketlen faszfej vagy, ha nem érzed a különbséget egy természetes folyamat és egy mesterséges pótmegoldás között.

G. Nagy László 2023.07.13. 12:32:03

@kiskutyafule:

Igazi érzéketlen faszfej vagy, mert bele sem gondolsz abba, hogy két meleg is szeretheti egymást. Hogy ők is vágyhatnak családra. És akárhogy is: sosem lesz közös gyerekük, ami még 40 év múlva is fájni fog nekik, ha még együtt vannak. De ez téged hidegen hagy, mert a valódi emberi érzés, szükséglet és vágy mindig kívül esik a hülye ideológián.

baalint1 2023.07.13. 14:06:16

@Bayaz:
"Vagy azt gondolja, hogy apai és anyai mintára is szüksége van az örökbefogadott gyereknek és a homoszexuális kapcsolatok sokkal bomlékonyabbak..."

Konkrétan többször is kifejtette a bebuzulós elmélméletet G. Nagy elvtárs.

baalint1 2023.07.13. 14:08:26

@G. Nagy László:
Hihetetlenül nevetséges, hogy azzal vádolsz engem, hogy fekete-fehérben látom a világot, miközben ugyanabban a kommentben a szokásos ellenségképeidet, a woke-os faszságaidat húzod rám, meg az összes fekete-fehér klisét, amit szoktál.

baalint1 2023.07.13. 14:09:12

@G. Nagy László:
De persze érdemben most sem reagáltál.

Hogy van az, hogy szerinted a homoszexualitás elvileg egyenjogú, aztán mégis attól rettegsz, hogy majd a meleg szülők meleget csinálnak a gyerekeikből?

baalint1 2023.07.13. 14:11:12

@G. Nagy László:
De te az örökbefogadás esetén priorizálnád szexualitás alapján a párokat, holott az attól függetlenül "pótmegoldás", hogy meleg vagy hetero párokról van szó.

Bayaz 2023.07.13. 16:14:40

@baalint1: "Konkrétan többször is kifejtette a bebuzulós elmélméletet G. Nagy elvtárs."
Mert statisztikailag igaznak tűnik, hogy a meleg vagy leszbikus párok által felnevelt gyerekek gyakrabban nőnek fel LGBT-nek.
www.nbcnews.com/feature/nbc-out/adult-children-lesbian-parents-less-likely-identify-straight-study-finds-n989976
"Of the 76 children of lesbian parents, 70 percent of females and 90 percent of males identified as “heterosexual or straight,” compared to 88 percent of females and 98 percent of males in the demographically matched NSFG group."

G. Nagy László 2023.07.13. 18:29:09

@baalint1:

"a woke-os faszságaidat húzod rám"

Lófaszt húzom. Te égeted el a liberális meggyőződésed egy részét a woke oltárán.

"De persze érdemben most sem reagáltál."

Mire kéne?

"Hogy van az, hogy szerinted a homoszexualitás elvileg egyenjogú, aztán mégis attól rettegsz, hogy majd a meleg szülők meleget csinálnak a gyerekeikből?"

Ennél te sokkal értelmesebb vagy. A szado-mazo szex is egyenjogú. A pisi-kaki szex is egyenjogú. Mindenki azt tesz, amit akar. Ettől ezek még nem lesznek vonzók a számomra. Ahogyan egy echte meleg is undorodna attól, ha nővel kéne szexelnie, én is attól, ha fiúval kellene. Ettől még elismerjük egymás jogát arra, hogy úgy szexeljünk, ahogy csak akarunk.

A gyermeknevelés egy totálisan más téma. Attól, hogy két férfi kefél egymással, még nem válnak optimális szülővé. (Egyrészt hiányozni fog az anyai minta, másrészt jóval nagyobb az esélye, hogy nem a hetero vonalat követi majd a gyerek. Mindkettő EGYÉRTELMŰ HÁTRÁNY a gyerkőcnek.) Ettől függetlenül:

1. Ha egy meleg pár béranyát fogad, hogy az egyikük utódját kihordja, én ennek semmi akadályát nem állítanám.
2. Örökbefogadás esetén a nevelőszülők szexuális orientációja lényeges, de ne ez álljon az első helyen. Sokkal inkább a mentális alkalmasság és az anyagi-fizikai körülmények. Ha ez utóbbiakban alkalmas mindkét pár, úgy egyértelműen a hetero párt részesíteném előnyben.

"De te az örökbefogadás esetén priorizálnád szexualitás alapján a párokat, holott az attól függetlenül "pótmegoldás", hogy meleg vagy hetero párokról van szó."

Ennek a mondatnak mi értelme van?

IdomitottFoka 2023.07.13. 21:22:57

@G. Nagy László: A homokosság is nyugodtan kritizálható, én nem is látom h ne történne meg, vagy esetleg szivárványszínű lófejet találtál az ágyadban? Az már más kérdés h a kritikák többnyire csak rosszindulatú hazug primitívségek.

2023.07.14. 06:00:44

@G. Nagy László:

Akkor most miért nem akarod, hogy a meleg párok örökbe fogadjanak ????

Ennyi a kérdés, ha rosszul ertelmeztem akkor elnézését kérjük.

2023.07.14. 06:52:06

@G. Nagy László:

Én vagyok ideológia gyaros, amikor arra sem gondolsz, hogy két hölgy esetében 2X akkor a gyerek megszületésére mint egy hetero pár esetén....
Mert mint modern tudomány megmutatta, a petesejt egy tuszurás hatására is osztodni kezd....

Nem vagyok érzéketlen, hanem az zavar, hogy csakis a genetikai értelemben vett tovább adást erőltetik az emberek, valójában egy meleg pár e téren kényszerűen is de magasabb szinten áll mint a hetero, hiszen a tudás értékrend amit tovább akarnak adni mint ember.

Addig a hetero a világra szüli a szerencsétlent aztán kb szélnek ereszti, a nagy többségben....pont ezért vár annyi gyerek örökbe fogadásra....

2023.07.14. 06:53:14

@G. Nagy László:
Ezt miből szűrted le nem tudom, de küld belőle nekem is mert ilyet még nem hallucinaltam.

G. Nagy László 2023.07.14. 07:53:10

@kiskutyafule:

"Én vagyok ideológia gyaros, amikor arra sem gondolsz, hogy két hölgy esetében 2X akkor a gyerek megszületésére mint egy hetero pár esetén....
Mert mint modern tudomány megmutatta, a petesejt egy tuszurás hatására is osztodni kezd....

Nem vagyok érzéketlen, hanem az zavar, hogy csakis a genetikai értelemben vett tovább adást erőltetik az emberek, valójában egy meleg pár e téren kényszerűen is de magasabb szinten áll mint a hetero, hiszen a tudás értékrend amit tovább akarnak adni mint ember.

Addig a hetero a világra szüli a szerencsétlent aztán kb szélnek ereszti, a nagy többségben....pont ezért vár annyi gyerek örökbe fogadásra...."

Tényleg nem vagy normális. Három gondolat egy kommentben, s mind totálisan őrült és értelmetlen.

baalint1 2023.07.14. 09:07:43

@Bayaz:
Mert esetleg olyan családban garantált, hogy ha homoszexuálisnak született, akkor nem fogja elnyomni, eltitkolni? Nem állítom, csak felteszem, ami semmivel sem erősebb feltevés, mint a korreláció alapján levonni az ok-okozatot, hogy a meleg párok bebuzítják az örökbefogadott gyerekeiket.

baalint1 2023.07.14. 09:24:53

@G. Nagy László:
"Lófaszt húzom. Te égeted el a liberális meggyőződésed egy részét a woke oltárán."

Mégis mit égetek el? Érdekes, nem én tapsolok a korlátozó törvényeknek, tőlem nem hallhattál olyat, hogy pl. az idióta kvótázást éltetném, ellenben te nyíltan kiálltál pl. a homofób törvény mellett, olyan politikát támogatsz, amely államilag deklarálja a társadalmi és nemi szerepeket, amely kézivezérelt gazdaságpolitikát folytat, nyíltan rasszista és idegenellenes uszításokat hirdet, extraprofitos és más marxista ideológiás szlogeneket hirdet, stb., stb. Veled ellentétben én nem csak a politikai ellenfeleknél találom meg a szálkát, ugyanúgy kritizálom azokat is, akik ugyan liberálisnak vallják magukat, de nem úgy cselekedenek.

Ezzel szemben te rám húzod ezt a woke-os szalmabábot, úgy hogy úgy cherry pickingeled össze egy kevés idióta faszságai alapján a dolgokat, és kiáltasz összeesküvést, közben fel sem tűnik, hogy micsoda elborult szélsőjobb és szélsőbal ideológiát hirdetsz már te magad is jó ideje.

"Ennél te sokkal értelmesebb vagy. A szado-mazo szex is egyenjogú. A pisi-kaki szex is egyenjogú. Mindenki azt tesz, amit akar. Ettől ezek még nem lesznek vonzók a számomra. Ahogyan egy echte meleg is undorodna attól, ha nővel kéne szexelnie, én is attól, ha fiúval kellene. Ettől még elismerjük egymás jogát arra, hogy úgy szexeljünk, ahogy csak akarunk."

De egyrészt ha én nem szeretem a sárgaborsó főzeléket, attól még nem hirdetem azt, hogy azok rosszabb szülők, akik sárgaborsó főzeléket adnak a gyereküknek, mert objektív érvek alapján nem rosszabb a sárgaborsó főzelék, csak nekem nem ízlik. A melegeknek nem rossz a homoszexuális szex, az nekem nem lenne jó, de semmiféle olyat nem mondhatok ki, hogy általánosan jobb az egyik mint a másik.

Azzal pedig, hogy deklarálod hogy az egyik rosszabb mint a másik, legfeljebb megtűröd. Ha törvényileg korlátozod emiatt az egyiket, a másikat nem, az több mint hogy a te ízlésed melyik.

A másik pedig a homofóbok egyik tévhite, hogy a szexuális vonzalom ellentéte az undor lenne. Nem, az undort a homofóbia váltja ki, illetve a tanult szégyenérzet amit beléd neveltek, hogy fúj, ilyet láttál, nem a heteroszexualitás, a melegek többsége nem undorodna, ha ellenkező neművel kellene szexelnie, hanem egyszerűen nem izgulna fel, vagy nem annyira, illetve nem élvezné.

"A gyermeknevelés egy totálisan más téma. Attól, hogy két férfi kefél egymással, még nem válnak optimális szülővé. (Egyrészt hiányozni fog az anyai minta, másrészt jóval nagyobb az esélye, hogy nem a hetero vonalat követi majd a gyerek. Mindkettő EGYÉRTELMŰ HÁTRÁNY a gyerkőcnek.) "

De ha máskor meg előadod, hogy minden törvénykezésnek a ne ölj és a ne lop alapelvre kellene épülnie, sőt még szerinted elég lenne a 4 elemi minden gyereknek, akkor milyen alapon deklarálnád államilag örökbefogadás esetén, hogy milyen minták alapján lesz a gyereknek ideális élete?
Történelmileg számos minta volt már a gyereknevelésre, eleve a 100 évvel ezelőtti többgenerációs háztartásakban is tök más volt, az is tök más volt, hogy mikor mennyit foglalkoztak a gyerekkel. Az anyai, apai minta sem mindig teljesült, vagy nem úgy. Az adott korszak aktuális ideálja alapján próbálsz államilag olyat deklarálni, ami egyáltalán nem abszolút igazság.

"2. Örökbefogadás esetén a nevelőszülők szexuális orientációja lényeges, de ne ez álljon az első helyen. Sokkal inkább a mentális alkalmasság és az anyagi-fizikai körülmények. Ha ez utóbbiakban alkalmas mindkét pár, úgy egyértelműen a hetero párt részesíteném előnyben."

De úgy egyáltalán miért számítson? Te itt egy állam által deklarált szabályt tartasz kívánatosnak arra, hogy a szexuális orientáció alapján diszkrimináljon örökbefogadókat. Ez hogyan következik a ne ölj és a ne lopj alapelvekből? Nevetséges, hogy a közoktatást leépítenéd, mert majd elmegy dolgozni 10 évesen a gyerek, ha szar szülei vannak, de amikor annyiról van szó, hogy milyen nemű és szexuális orientációjú a szülő, akkor állami szigor legyen, nehogy már ne úgy legyen, ahogy az állam elképzeli...

baalint1 2023.07.14. 09:34:01

Na meg az különösen vicces, amikor azt adod elő, hogy biztos azért kritizállak akkor is, ha egyébként egyes alapelvekben egyetértünk, mert Orbánt gyűlölöm.

Nos, tegyük fel, így lenne. Ugye rendszeresen itt kommentel tesz-vesz. Nos, ő ugyanúgy rühelli a Fideszt, mint én. De nagyon máshol állunk politikailag, ő inkább baloldali, én inkább jobboldali elveket vallok gazdaságpolitika terén. És az hagyján, de a hülye szalmabábjai miatt jobban elegem lett belőle, mint belőled valaha. Ha az Orbángyűlölet motiválna elsősorban, akkor ugyanúgy együtt nyomnám vele a kreténséget, mint ahogy te teszed az itteni szélsőjobb-szélsőbal de a Fideszt támogató kommentelőkkel kézenfogva, gondolok pl. HypocritSlayer-re. Engem ugyanúgy zavar a kreténség ellenzékből is. Szerintem pl. Medgyessy közel olyan káros figura volt, mint Orbán, említettem is a populizmusos cikked alatt, ő a balos populizmus mintapéldánya volt. Vagy pl. a Karácsony féle konzultáció szintén egy populista faszság volt.

Másrészt részemről akkor borult ki a bili először, mikor elkezdtél rámhúzni woke szalmabábokat, és megkérdezted, én mint aki ezeket az elveket komolyan veszi, mit gondolok erről vagy arról. Szó sem volt Orbánról, akkor te alig érintetted a magyar politikát. Az ellentétünk egyértelműen a társadalmi liberalizmusban van, ahol te erősen korlátozó szélsőjobbos elvek mellett kardoskodsz, és rám próbálod húzni, mint ha én meg a woke korlátozó elveket vallanám, holott egyszer nem hallhattál tőlem olyat, hogy államilag szankcionálnám a szerintem nem kívánatos, de nem is erőszakos viselkedést vagy nézetek hangoztatását. Te viszont számos korlátozó törvénynek, beavatkozásnak tapsikolsz, ha épp rasszista, homofób, vagy bármilyen soviniszta vagy fób indíttatású.

2023.07.14. 11:23:16

@G. Nagy László:

Az hogy nem érted az én belső matrixom működését, az nem jelenti azt, hogy rossz kimentet ad az adott bementekte.

Különben meg tiltsuk be a házasságot, hiszen 100,% bán az oka a válásnak, és ezzel a legnagyobb traumának a gyerekek számára.

G. Nagy László 2023.07.14. 14:03:00

@baalint1:

"A melegeknek nem rossz a homoszexuális szex, az nekem nem lenne jó, de semmiféle olyat nem mondhatok ki, hogy általánosan jobb az egyik mint a másik."

Többek közt ettől a gondolattól vagy woke-idióta. Mert vallásosan tiszteled a homoszexualitást, és még az objektív értékítéletet sem vagy képes kimondani. A sárgaborsó főzelék kapcsán nyitott volnál arra, hogy megvizsgáljuk a tápértékét, a fehérjetartalmát és úgy általában az összetevőit és képes lennél kimondani azt is. hogy a zöldborsófőzelék egészségesebb, ha a táplálkozástudomány ezt igazolná. Itt nem kapcsolna be a vallási vészfék. De amikor azt mondom, hogy a hetero szex (a gyermekáldás lehetősége miatt) potenciálisan több boldogságfaktort nyújt, ezáltal értékesebb, az már szentségtörés. Hogy a faszba tudsz ilyen bigott lenni?

baalint1 2023.07.14. 14:21:56

@G. Nagy László:
De baszki én nem tisztelem őket jobban, mint bárki mást, ugyanakkora tiszteletet adok meg mindenkinek alapból, amíg rá nem szolgál egyénileg az ellenkezőjére. Nagyon durva, hogy neked ez nem alap, és megpróbálod úgy beállítani, hogy mivel a melegeket és a szexualitásukat nem tekintem alacsonyabb rendűnek, ezért elvakult woke idióta vagyok. Egészen elképesztő, amiket állítasz.

"A sárgaborsó főzelék kapcsán nyitott volnál arra, hogy megvizsgáljuk a tápértékét, a fehérjetartalmát és úgy általában az összetevőit és képes lennél kimondani azt is. hogy a zöldborsófőzelék egészségesebb, ha a táplálkozástudomány ezt igazolná."

Egyrészt nem a tápértékéről beszéltünk, mert nem a tápérdék kérdése miatt nem szeretem.

A szexualitás pedig örömforrás elsősorban a mai világban, hacsak nem olyan vagy, aki kizárólag gyereknemzés céljából csinálod. A melegeknek épp ugyanolyan jó azonos neművel mint nekünk ellenkező neművel.

Az a baj, egyre elborultabban bizonygatod a hülyeségeket, és ha már tisztelet, én már sokszor leírtam, sokkal jobban tisztelem azokat, akik kimondják, hogy bajuk van pl. a melegekkel vagy más csoportokkal, mert ők legalább nem maszatolnak, nem is hazudják magukat liberálisnak ha már olyan ideológiát vallanak, amely szerint etnikai, szexuális, nemi vagy bármilyen eleve nem választott csoporthoz tartozás szerint egyesek megvetendők.

G. Nagy László 2023.07.14. 16:26:32

@baalint1: Figyelj, mutatom, hogy hány helyen maszatolsz, beszélsz félre, csak egyetlen kibaszott kommentben:

1. "megpróbálod úgy beállítani, hogy mivel a melegeket és a szexualitásukat nem tekintem alacsonyabb rendűnek, ezért elvakult woke idióta vagyok"

Szándékosan használod az "alacsonyabb rendű" szót, hogy az áldozati pózt odaítélhesd a melegeknek. Nem, nem erről van szó. Nem alacsonyabb rendű, csak egy lényeges paraméter tekintetében - gyermeknemzés - alkalmatlan.

2. "Egyrészt nem a tápértékéről beszéltünk, mert nem a tápérdék kérdése miatt nem szeretem."

Ki a faszt érdekel, hogy te miért szereted? Ez egy lényegtelen, szubjektív szempont. A tápértéket PONT AZ OBJEKTIVITÁSA MIATT hoztam be a hasonlatba.

3. "A szexualitás pedig örömforrás elsősorban a mai világban, hacsak nem olyan vagy, aki kizárólag gyereknemzés céljából csinálod"

Az első tagmondat igaz, a második faszság. Igaz, hogy elsősorban örömforrás, gyakorlatilag mindenkinek. De igaz az is, hogy másodsorban a gyermeknemzést szolgálja, ami ugyancsak lényeges szempont. Kibaszott gáz ez a vergődés. Megpróbálod úgy beállítani a dolgot, mintha a gyermekáldás csak azoknak lenne fontos, akik nem élvezik a szexet. Megismétlem: Mindkettő funkció fontos és csaknem mindenkinek. Tudom, hogy gyerektelen vagy, de ne a saját fejedből indulj ki, hanem a többségéből, akik őszintén vágynak utódra.

Mennyivel egyszerűbb lenne. ha félretennéd a bigott énedet és leírnád: "Igen, a melegszex nem alkalmas a gyermeknemzésre, ezért ez a forma - ebben a paraméterében - kevesebbet nyújt, mint a hetero szex"

Te is megkönnyebbülnél, mert nem kéne tovább félrebeszélni. Ez egy egyszerű tény, mint hogy a Jupiternek van holdja. Miért félsz kimondani? Nem dől össze az egyház...

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.15. 18:22:15

@G. Nagy László: ez már az a finom stílus, amit várnál tőlem? te hitvány hazudozó?

"apa1 miként bassza seggbe apa2-t"

én ilyet soha nem írnék le, te undorító ócska proli, de nyilván neked kell figyelmeztetned engem a hangnemre

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.15. 18:31:02

@baalint1: úristen b+ úgy hitványkodsz mint g nagy lacika.

mindenre válaszoltál?!?! képes vagy ezt leírni? hányszor másoljam még be?!:

csuklóból kéne pedig mennie a reagálás skandináv modelles kognitív disszonanciádra. ismereteid hiányát meséléssel és mesékkel egészíted ki, mint egy bulváríró. ez a coelhós kritikám volt.
zéró összegű játék meg az offshore? ami miatt nem kellett volna megszorítás?

nem látom ezekre a választ. többször is leírtam pedig. most te is hitványkodsz, vagy elértél a tudásod határaihoz és azért hitványkodsz mert ilyen nálad még nem volt?
pedig nagyon büszkélkedtél afeles végzettségeddel, fura ám nagyon ez a defenzív érv nélkül komment tőled. tiszta g. nagy.

mit ignoráltam? írd már le légyszi, meg azt is hogy miért lennék gerinctelen? mikor te az vagy, mert most kérdezem meg 4x a fentit, és választ még mindig nem látok.
nevezd már meg a szalmabábomat legalább konkrétan batzmeg hogy érdemben reagálni tudjak rá, esetleg csak nem értesz valamit?
előfordulhatna ilyen skandallum?

totálisan ignorálni fogsz? te agyhalott vagy b+? még sose volt komoly vitád? mi vagy te? fürdös k hópihe?

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.15. 18:34:01

@baalint1: szóval folytatva azért elég könnyen leolvadt rólad az értelmiségi máz, és nem vagy képes könnyű mondatokat megérteni és reagálni rá, csak hisztizni.

elég nagy szégyen, tőled nem vártam volna ilyet.

G. Nagy László 2023.07.15. 20:27:10

@tesz vesz II:

"ez már az a finom stílus, amit várnál tőlem? te hitvány hazudozó?"

Te szerencsétlen hülye, nem várok tőled semmilyen finom stílust. Nem is lennél rá képes.

Az azonban botrány, hogy akkora idióta vagy, hogy a személyes sértést képtelen vagy megkülönböztetni az általános trágárságtól. Ez tényleg szellemi mélyrepülés.

Segitek:

Amikor azt írom, hogy "Te szerencsétlen hülye", az a személyednek szóló sértés.

Ezzel szemben amikor úgy fogalmazok, hogy "apa1 miként bassza seggbe apa2-t", az általános trágárság, mellyel aligha bántok meg személyében bárkit.

Kibaszott nagy a különbség a kettő között, de mind a kettő szándékos és lényeges funkciója van.

"én ilyet soha nem írnék le"

Te maradsz szegényebb az írott kommunikáció egy lényeges eszköztárával, de te tudod. Ez fog a legkevésbé hiányozni belőle. Az értelem hiánya sokkal fájóbb.

"te undorító ócska proli, de nyilván neked kell figyelmeztetned engem a hangnemre"

Nemet mondasz az általános trágárságra, miközben lételemed a személyes sértegetés. Olyan mélyen vagy erkölcsileg, hogy arra nincsenek szavak. A képmutató farizeus a kanyarban sincsen.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.07.16. 11:00:54

@G. Nagy László: egy visszataszító, gusztustalan, undorító kivarakart hazug proli vagy. gátlástalanul hazudsz.
milyen sokat tudtál írni a lényegtelen kérdésekben te hazaáruló. nagyon buta vagy, ritkán találkozok ilyen ostoba lényekkel

nem lennék képes finom stílusra? a Labancoknál nem ezt mondtad, de hazudj még.
nem mintha számítana a földbuta téveszmés véleményed.

" a személyes sértést képtelen vagy megkülönböztetni az általános trágárságtól"

ki mondta hogy nem tudom megkülönböztetni csöpike? nem beszélsz magyarul már megint te funkcionális analfabéta.
ez olyan gusztustalan proli stílus, amit írtál, hogy a börtöntöltelékek (akik közt a nárcisztikus pszichopata fajtád nagyon sok "lelkitársra" találna) meg a tanulatlan proligyerekek használják, igénytelen, gusztustalan.
nagyon mélyről jöttél, és a mélység ottmaradt benned :)

mindenesetre most is bevallottad, hogy nem a stílusom miatt nem állsz velem szóba, ahogy hazudoztál korábban sokszor, te elmebeteg semmirekellő. olyan ostoba vagy, hogy fogalmad nincs mikor mondasz ellent önmagadnak ! :D kínomba nevetek, mert elborzaszt hogy ilyen buta emberek létezhetnek, te szőllősgazda te!

neked nem kell segítened nekem semmiben se, nyitott köny minden kisiskolás posztod meg téveszmés véleményed, értsd már meg te "nagy" pókeres, téged akarlak rávezetni , hogy miért nem kéne hazaáruló kártékony férgeket félistennek tartani, ha lenne eszed meg becsületed, és tudnál kommunikálni, már rájöhettél volna, de nincsen egyik se. primitív véglény vagy.

"Te maradsz szegényebb az írott kommunikáció egy lényeges eszköztárával"

így van, nem igényesség, hogy az élet minden apró undorító közönségességét megemlítjük pl a vacsoraasztalnál, hanem szegényebb kommunikáció

"Az értelem hiánya sokkal fájóbb."

tükörbe nézz csöpike, mert ha egy kérdésemre se tudsz válaszoni, úgy hogy még a kérdést se érted, akkor nagy azt a kabát funkc analfabétaként, hogy te mondhasd meg: ki értelmes és ki nem.
elmondtam, nem személyesen sértegetlek, hanem személyesen pszichologizálok, mit nem értesz ezen? magyarán amit én mondok rád, az igaz. amit te téveszmés földbutaként rám, az meg k-ra nem.
a két tanár testvéred nem szégyell téged? vagy valami alapítványnál vannak?

Tesz vesz IV · www.kkbk.blog.hu 2023.07.18. 12:17:45

@baalint1: még mindig várom a gyerekes hiszti helyett az érdemi kérdéseimre a választ

ne legyél gerinctelen és becstelen.
azért mert elértél a tudásod határához még nem kéne hitványkodni, a középkori céhekről pedig milyen jól elvitázgattunk csak a különbség hogy te ny-európára, én meg Magyarországra fókuszáltam, a gazdaságnál miért nincs ez így? mert nem értesz hozzá?

azért nem tudsz válaszolni a kérdéseimre, amit fent már 4x feltettem.? ok, de akkor mondd ezt ne hitványkodj, nem vagy te fideszes.

Tesz vesz IV · www.kkbk.blog.hu 2023.07.27. 17:44:44

@baalint1:

nincs meg a A Cantillon-effektus? a monetáris politikák gazdaságra gyakorolt ​​egyenetlen hatását írja le. Vagyis, ha egy központi bank több pénzt juttat a gazdaságba, az ebből eredő áremelkedés nem egységesen következik be.
nézd meg ábrán:
cdn-prod.opendemocracy.net/media/images/1585256609005_covid.width-800.jpg

teljesen közérthető.

akkor most már érted miért nincs értelme lecsorgásról beszélni, hacsak nem értesz egyet a trickle down economyval? akkor befejezheted most már a gerinctelen hitványkodást, és válaszolhatnál a többi kérdésemre.

alöksz róz 2023.07.27. 18:24:25

@Tesz vesz IV: "akkor most már érted miért nincs értelme lecsorgásról beszélni, hacsak nem értesz egyet a trickle down economyval?" - szerintem ezt rajtad kívül senki se érti...

Tesz vesz IV · www.kkbk.blog.hu 2023.07.31. 14:49:53

@alöksz róz: nincs meg a A Cantillon-effektus? a monetáris politikák gazdaságra gyakorolt ​​egyenetlen hatását írja le. Vagyis, ha egy központi bank több pénzt juttat a gazdaságba, az ebből eredő áremelkedés nem egységesen következik be.
nézd meg ábrán:
cdn-prod.opendemocracy.net/media/images/1585256609005_covid.width-800.jpg

teljesen közérthető.

melyik részét nem érted? segítek
süti beállítások módosítása