téveszmék

téveszmék

"Halál a dezertőrökre!"

2023. szeptember 14. - G. Nagy László

duda.jpg

 

Ez az a hír, amelynek hallatán mindenkinek fájdalmasan fel kellett volna hördülnie, akinek ereiben csak pár csepp liberális vér is csörgedezik. Bő egy hete tudjuk: Lengyelország megbeszéléseket folytat a sorköteles korú férfi menekültek kiadása, Ukrajnába való hazaküldése kapcsán. 

 

Az egyetemes erkölcs szerint legitim az a háborús cselekmény, amely honvédő jellegű (ez Ukrajna esetében feltétlenül igaz), s amelyben a megtámadott ország ország katonái önként fognak fegyvert, hazájukat segítendő (e második passzus már többnyire nem áll meg). Zelenszkij rendelkezése, mely szerint a katonakorú férfiak nem hagyhatják el Ukrajnát, már önmagában is mélyen immorális. Senki változtathatja börtönné az országát semmilyen körülmények között sem. A liberalizmus alaptétele, hogy az ember oda megy, ahová akar (feltéve persze, hogy lesz, ahol fogadják); s hogy szabadon dönthet afelől, hajlandó-e megvédeni önmagát, vagy épp a hazáját. A hősies helytállás nem kikényszeríthető, tökéletesen függetlenül attól, hogy az mekkora áldozatot kíván; hogy van-e értelme egyáltalán az önfeláldozásnak; s hogy elkerülhető-e a konfliktus. (Fél évezreddel ezelőtt Mohács közelébe se mentem volna, még úgy sem, ha tudom: a tárgyalás nem opció. Még akkor sem, ha reális esélyt látok a győzelemre. Az a körülmény, hogy Ukrajna önfelszámolása tökéletesen értelmetlen és elkerülhető, a kérdés morális oldalát nem érinti.)

 

"Sehonnai bitang ember, ki most, ha kell, halni nem mer" - írta Petőfi a Nemzeti Dal című versében, ám akármilyen lelkesítők is e sorok, a "haza becsületéért" odaveszni totál értelmetlen dolog. Mostanság Orbán Viktor is sokat beszél arról konzervatív attitűdről, mely szerint léteznek magasabb rendű értékek az egyénnél - Isten, haza, család. Legutóbb a Tucker Carlsonnal készült interjújában is kitért e gondolatra. A valóság az, hogy Orbán e téren súlyos tévedésben van. Nem létezik semmi, ami fontosabb az egyénnél, az egyén szabad akaratánál. A hozzám hasonló, végtelenül önző figurák még Istent, a hazát és a családot is egoista szükségleteik kielégítésére használják. Azon kevesek pedig, akik valóban önfeláldozóak, altruisták, szentek, ők is szabad akaratukból emelnek vélt vagy valós értékeket saját érdekeik fölé, vagyis esetükben is az EGYÉN akarata a döntő. És egészen nyilvánvaló, hogy senki sem feláldozható: csakis magunkat küldhetjük mártír halálba, a másik ember élete felett SOHA nem rendelkezhetünk. Ha mégis megtesszük, nemhogy oda a szentség, de összehasonlíthatatlanul rosszabbakká és aljasabbakká válunk a gyáváknál, a közönyöseknél, a szélsőségesen önzőknél. Arról a praktikus szempontról nem is beszélve, hogy miféle katona válik majd abból, akinek esze ágában sincs ölni, illetve akinek más sem jár a fejében, mint hogy az életét mentse. Azok sem változtatnak a háború menetén, akik az ukrán börtönökbe kerülnek, ha a menekültek kitoloncolása megvalósul. Nem csupán erkölcsileg vérlázító a hadköteles korúak kiadása, de hitem szerint totál értelmetlen lépés is egyben.

 

Amikor 2015-ben Magyarország határkerítést épített, a képmutató nyugati hangadók azonnal visítani kezdtek, micsoda botrány ez: a halálba küldjük a szerencsétlen, a háború elől futó szír menekülteket... Senkit sem érdekelt, hogy kétezer kilométeres körzeten belül sehol nem folyt háború. Senki sem tette fel a kérdést, hogy azon keveseknek, akik tényleg háborús területről érkeztek, nem lett volna ildomos inkább otthon maradniuk és harcolniuk? (A válasz természetesen: nem.) Most, amikor az érintettekre minimum börtön, de sokkal inkább frontszolgálat és halál várna, valahogy nincs akkora sikoltozás a nyugati sajtóban. Itt-ott megemlítik a hírt, mint valami száraz tényt, mintha vízállás-jelentést adnának, de ennyi. Felháborodásnak nem sok jelét látni. Semmi sem mutatja jobban a jelenkor végtelen képmutatását, mint ez a csend. Szó nincs emberi jogokról, humánus megközelítésről, az élet és a szabadság tiszteletéről, pláne békevágyról. Pedig a téma nem új keletű: már 2022-ben húsz ország hatvan szervezete küldött felhívást az Európai Parlamenthez, melyben részletezik, miért szükséges a dezertőrök és a fegyverfogást lelkiismereti okból megtagadók védelme a háború mindkét oldalán, vagyis ukrán, illetve orosz és belorusz menekültek esetén úgyszintén. "Támogassuk azokat, akik nem hajlandók ölni, hogy mihamarabb véget vethessünk a háborúnak!" - így a petíció, melyért a kontinens vezetői a legkevésbé sem lelkesedtek.

 

Az elmúlt másfél év során sokat tűnődtem azon, mi ez a nagy szerelem Lengyelország és Ukrajna között. Az ugyanis, hogy mindketten gyűlölik az oroszokat, még nem ok arra, hogy egymásra imádattal tekintsenek. A történelmi múlt sem hordoz semmi olyat, amiért a lengyelnek testvérként kéne kezelnie az ukránt, hacsak nem mostohatestvérnek. A sorköteles korúak kiadásáról folyó diskurzus rádöbbentett, hogy szó sincs itt semmiféle testvériességről. Ha a lengyelekben csak épp hogy ott pislákolna az ukránok iránt érzett különleges emberszeretet, úgy eszükbe nem jutna visszatoloncolni a harctérre azokat, akik nem kívánnak meghalni. Lengyelország már a háború kitörését megelőzően is NATO-mintaállamnak számított Európában, azóta pedig a leglelkesebb támogatói az ukrán hadseregnek. Jómagam a dezertőrök kiadása mögött is ezt a fajta stréberséget látom: az USA szemében muszáj mintadiáknak mutatkozniuk az év végi jó érdemjegy reményében. Természetesen hosszútávon magam is szimpatizálok a gondolattal, hogy Lengyelország legyen a kontinens vezető ereje, de ehhez még véletlenül se az embertelenség és az Egyesült Államok igényeinek feltétlen kiszolgálása jelentse a lépcsőfokokat.

  

Sosem hittem volna, hogy valaha is Ausztriát kell majd dicsérnem, mindenesetre példaértékű az a nyilatkozat, amellyel részükről nemet mondanak a dezertőrök kiadására. "Még ha az ukrán kormány írásos kérése meg is érkezik Bécsbe, figyelmen kívül fogjuk hagyni azt. Ausztria nem fogja megengedni, hogy bárki diktálja a feltételeket." - az osztrák külügyminiszter szavai reménykeltőek; úgy tűnik, van még épeszű ember Európában.

 

Arra pedig gondolni sem merek, mekkora baj lehet az ukrán seregben, ha már a menekültekre is vadászni kezdenek... Ami a gyakorlati megvalósítást illeti, a Kárpáthír beszámolója szerint: "Varsó és Kijev elképzelhetőnek tartja az ukrán férfi szökevények hazaküldésének lehetőségét, de elismerik, hogy ennek folyamata nagyon bonyolult." Jelenleg ott tart az ügy, hogy az illegális embercsempészek kiadása folyik. A magam részéről bízom abban, hogy itt meg is áll a dolog. Már az botrány, hogy lengyel részről egyáltalán felmerül az ilyesmi.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr2018214053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boldeone2 2023.09.19. 22:21:38

@atomic power 1986DucaDuca: Tetszettek volna jobban kományozni 2002-től, akkor talán nem vált volna ilyen "anakronisztikussá" a társadalom."

- Hagyjuk már a marhaságokat! Csak nem azt állítod hogy 2 ciklus balliberális kormányzás tette anakronisztikussá a magyar társadalmat?

Az akkori kormányok sokkal nehezebb helyzetben voltak, mert egyrészt még nem, vagy alig jöttek EU támogatások, 5-6% os euró kamatszintek voltak, tehát itt sem lehetett kevesebb, ráadásul meg itt volt a Fidesz - kormány öröksége, a pocsék bérszint
Kb 2001-re érte el a reálbér a rendszerváltás előttit
Ezt kellett megemelni a ballib kormányoknak, amire nem volt fedezet
Utána meg jött egy nagy ciklikus világválság, ami nálunk hamarabb indult , mivel már a kamatlábak hamarabb megemelkedtek nemzetközi szinten

Az Orbán kormány is csak addig tudott ugrálni, ami nemzetközi konjuktúra volt, jöttek EU-források, meg alacsony volt a kamat
Ezek nélkül már ők is csak vegetálnak
Sőt, az egyik legsérülékenyebb EU ország vagyunk, itt a legnagyobb az infláció!

Boldeone2 2023.09.19. 22:29:16

@atomic power 1986DucaDuca: tehát azt látjuk, kipukkant az orbáni gazdasági lufi:

- a GDP- csökken
-az infláció az egekben
-a kamatok az egekben, a fogyasztás csökken

A háború egy dolog, egy másik az, hogy az évekig folytatott prociklikus gazdasági politika árát fizetjük most

Évekig ezermilliárdokat szórtak ki fedezetlenül a NER- elitnek, meg százmilliárdokat szavazatvásárlásra, propagandára, a reálkamat negatív volt, kvázi folyamatos leértékelődés volt, ebből , a nagyobb inflacióból, adódtak a papíron szép számok, csakhogy mára kipukkant ez a politika ..

Sőt, gúzsba van kötve az ország !!!!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.19. 22:32:17

@Boldeone2: mindig csak dícsérni tudom a kitartásodat és a türelmedet a fideszbirkákkal, propagandistákkal szemben. :))

Boldeone2 2023.09.19. 22:33:51

@atomic power 1986DucaDuca: Gyere már vissza az álomvilágból a valóságba! Oroszország nem egy banánköztásaság!"

-Pontosan hogy az, de nem is az a lényeg...Putyin már 71 éves, nem maradhat örökké elnök, arra van nagy esély

Ha pedig nem lesz elnök, akkor két megoldás van: egy másik kormány vagy rendszer kiadhatja Hágának, ez a civilizált bűnhődés

A másik : úgy jár, mint Dugin lánya, hiszen örökre teljes figyelemmel nem őrizhetik. Megölik az ukránok, meg is érdemli sorsát

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.19. 22:34:12

@G. Nagy László: lacikám!nálatok az erkölcstelenség lett az erkölcs!

Boldeone2 2023.09.19. 22:41:30

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Kösz, én imádok vitázni!:) Valakinek el kell végezni a munkát a blogszféra megmaradt részében...
Sajnos, ezt is tönkretették Orbánék...Pár éve sokkal élettelibb volt minden, de ez volt cél...

Teljesen fel akarják számolni az érdemi vitát, mert csak az ő narratívájuk uralkodhat. Ezért van az, hogy nem engednek lényegében senkit be a köztv- be csak a kormány propagandistáit vagy politikusait

MZP kapott 5 percet, egyszer Kari Geri is ott volt, a műsorvezető nőce leállt vele kötekedni...

Csak egyszer látnám, hogy Orbánnak bekérdeznek, de csak segget tudnak nyalni...:(:(

Boldeone2 2023.09.19. 22:50:28

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Itt van a " háborús infláció " meg a fasom ....

hvg.hu/gazdasag/20230919_Eurostat_inflacio_arak_dragulas

Orbán álljon ki az emberek elé és vallja be, hogy elqúrták, nem kicsit, hanem nagyon ...

Ezzel szemben mindenki másra mutogatnak: EU, ukránok, stb...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.19. 22:56:50

A legjobb, hogy az összes ide írogató idióta fideszkomcsit már vagy háromszor megették fejenként, de még mindig tolják a hülyeséget.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.19. 23:06:36

@Boldeone2: ezt szoktam én is mondani, hogy tönkretették a blogszférát. Ezek csak rombolni tudnak.
Mondjuk a régi kommentelő brigád is eltűnt. Meg mondjuk nincs vastagbór varánusz stb.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.19. 23:08:04

@Boldeone2: és ezeket a tetveket vártuk mi 2010 - ben! :((

Boldeone2 2023.09.20. 00:08:35

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Azt viszont nem értem, hogy nyakig szarban az ország, de sokan még most is védik a védhetetlent ....

Még mindig az elmúlt lassan 14 év előtti 8 év a hibás, vagy a Soros Gyuri, vagy Brüsszel, Ukrajna , stb....

Egyszer lenne egy őszinte szó tőlük, hogy bevallják elqúrták....

Én meg ilyen embert mint Orbán nem láttam: képtelen beismerni, ha hibázott, nulla önreflexióra képtelen...

Sorállományú előfelvételis 2023.09.20. 07:31:35

@Boldeone2: Az egybites marháknak nem ismerheted be hogy hibáztál. Ezektől a hülye illibsiktől olvastál egyetlen kritikát is o1g felé? Ha felhozunk egy nyilvánvaló lopást, akkor kuss van a részükről. Még egy sem írta hogy szégyenletes a 60 milliós kilátó, az 500 milliós gyepgondozás, stb. Mit várzs ezektől? Alapvető erkölcsi érzékük nincs.

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Te ezeket vártad 2010-ben? Már a 1998-2002-es időszakukban nyilvánvaló volt micsoda mocskos társaság.

IdomitottFoka 2023.09.20. 09:51:58

@Sorállományú előfelvételis: "Te ezeket vártad 2010-ben?"

Jó, hát utólag (majdnem) mindenki okos.

"Már a 1998-2002-es időszakukban nyilvánvaló volt micsoda mocskos társaság."

Ha csak kétszer annyira lennének most mocskosak mint akkor, összetehetnénk a két kezünket.

@Boldeone2: "képtelen beismerni, ha hibázott"

Öszöd után világos lett mik a politikai következményei egy nyilvános gyónásnak. És amúgy se nagyon hibázik, kár h az ország ellen játszanak, sose bocsátják meg 2002-t.

grundigg 2023.09.20. 10:18:55

@Boldeone2:

Orbán Viktor az inflációról 2022 májusában:

"Az egész Európában vágtató inflációt terveink szerint Magyarországon először megszelídítjük, aztán megfékezzük. [...] Az eredmények már szeptemberben látszani fognak, év végére pedig tartósan elviselhető állapotokat alakítunk ki addig is, amíg Brüsszel vissza nem talál a józan gazdaságpolitika ösvényére."

Az infláció a beszéd elhangzásakor 10,7%, szeptemberben 20,1%, év végére 24,5%.

És tegyük hozzá a kiváló gdp adatokat. Gyors kereséssel két nyilatkozat Nagy Mártontól:

2023. 1. negyedév: "A kormány várakozásai szerint a gazdasági teljesítmény mérséklődése ezen a szinten elérte mélypontját, a célzott intézkedéseknek köszönhetően a második negyedévében már kedvezőbb növekedési folyamatok lesznek megfigyelhetők."

2. negyedév: "A második negyedévi GDP-visszaesés a negatív gazdasági ciklus alja, hazánk gazdasága a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően növekedési irányba fog fordulni, a harmadik és negyedik negyedévben gyors visszapattanás várható."

Az ember nem tudja, hogy sírjon-e vagy nevessen. De nem hogy elkúrásról nincs szó, hanem egyesek szerint akkora lángelmék irányítják ezt az országot, amilyen nem terem egész Nyugat-Európában.

Ők maguk pedig nyilván sosem fognak elkúrásról beszélni még otthon, egyedül a tükör előtt sem, mert az felelősségvállalás lenne, gerincesség lenne, amolyan hagyományos férfias érték. Ez tőlük merőben idegen.

Boldeone2 2023.09.20. 11:18:45

@IdomitottFoka: Hibáznak Orbánék is, de olyan szintű egyrészt az általános nihilizmus - az egyet nem értők belefáradtak, vagy beletörődtek-, a velük egyetértők meg úgyis mindennek tapsikolnak, így ma már semmi nem számít: bármit megtehetnek, szinte..A velük egyetértők között azok száma is százezresre tehető, akik úgy viselkednek, mint egy bedrogozott ember vagy mint egy szekta hívő: teljesen beszűkült tudatállapotban léteznek, minden hazugságot elhisznek. Velük lényegében bármit meg lehet tenni
(Lehetne még mondani ha durvák akarunk lenni hogy birkanyáj, vagy agyhalott zombik ...)

@grundigg: Igen, - a fenti választ neked is címezve - sajnos azt kell mondjam, inkább ebből lassan egyre több embernek sírás lesz a vége...
Amíg általános európai kultúra konjunktúra volt, csak- csak elboldogult valahogy az átlag, de most kilátás sem nagyon van...Nálunk is az a helyzet, hogy segíteni kell az anyóst, mert képtelen kijönni a nyugdíjából
Vannak tanár ismerőseink, akik csak a panaszból állnak ki, picivel 300 fellett a fizetés és ebből kellene gyermeket nevelni, egyedülállóként...
Nekünk - még - jól megy, de a szablya mindig ott lebeg: Orbánék bármikor, bárkit egy rendelettel kipöckölhetnek, ahogy megtették korábban sok emberrel
Az általános társadalmi légkör borzalmas

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.20. 11:28:05

@G. Nagy László: lacika, te is ebből kapsz?

"Több mint ötmilliárd forintot kapott a Megafon ismeretlen forrásból három év alatt"

vagy ti a férfiklubbos bedővel külön alapítványból kaptok?

www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/tobb-mint-otmilliard-forintot-kapott-a-megafon-ismeretlen-forrasbol-harom-ev-alatt/?fbclid=IwAR2kf866r4plr927hJ_DU0Xvzg1D_StqQESxErNrWggG8kO422n1_8HMzxY

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.20. 11:31:03

@Wildhunt: akkor ha orbán küldene akkor harcolnál az ukránok ellen a ruszkik oldalán is?

a "hazáért"

túl kényes vagy te ahhoz nem? a wagner-csoport eléggé modortalan társaság, de a kalapáccsal meg a nőkkel tudnak bánni lacika szerint.

Boldeone2 2023.09.20. 11:34:16

@Sorállományú előfelvételis: Arról van szó, hogy lényegében elbaszott az egész politikai rendszer Magyarországon. Ha így folytatjuk, akkor meg csak még inkább az lesz...

Először az alkotmány és választási rendszer módosításait kellene meglépni, hogy soha többet ne jöhessen létre az orbánihoz hasonló abszolút hatalom
Jelenleg az az egyik fő probléma, hogy a választási rendszer közel nullára csökkentette a hatalomváltás esélyét
( Lex Völner adta meg a kegyelmdöfést...)

Szinte csak egy erős nagy ellenzéki párt tudná váltani ( elviekben) de ilyen soha nem lesz...

A Fidesz támogatja a Kutya pártot, az LMP- T, Vona Gábort, meg Mesterhazit is

Úgy kiütik az ellenzéket, hogy csak néznek...

Építsünk új ellenzéket" ja persze...Kinek van hozzá több milliárd forintja, ki mer csatlakozni? Az értelmiség többsége meg van félemlítve. A család holnap is éhes lesz, dolgozni kell, nem politizálni..Csak a fiatalok tüntetnek, de ők meg ma már tutyimutyik...ezt tudják Orbánék is

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.20. 11:36:07

@G. Nagy László: miért erkölcsös szerinted nárc. pszich. szerint abban, hogy nyíltan vállalod hogy hazaáruló vagy, és megalkuvó bármilyen elnyomó hatalommal szemben?

ilyen erkölcstelen, elvtelen a fidesz is. illesz oda, csak ők úgy adják el magukat, azt hazudják magukról, hogy ők hazafiak ám. hazudnak. midnenben

látszik hogy nem érted az erkölcsöket és az emberi tisztességet, és gerincet, becsöletet. nemcsak abban ám, hogy még azt sem érted miért önzetlenek a párkapcsolatok, és amikor elmagyaráznám akkor kitiltasz és törlöd a kommentjeimet.

mindenki ítélje meg hogy milyen lény is vagy te.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.20. 11:45:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @Sorállományú előfelvételis:

ezeket hova gyűjtitek?

nekem is van már pár, írjatok egy posztot erről a lényről, bemásolom én is a gyűjtésem.
bár itt már elkezdtem a kommentekben:

kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.20. 12:09:11

@Boldeone2: a fidesz hogy támogatja a kutyapártot? inkább a DK-t.

gyurcsányt zsarolják ő meg nem akar simicska és spéder sorsára jutni
ezért szalámizza le a DK az ellenzéket.

Boldeone2 2023.09.20. 14:52:23

@Tesz vesz XVI.: szerintem ez nem egyedi eset, csak most bukott ki:

www.valaszonline.hu/2023/09/18/aleva-marta-levai-istvan-zoltan-fidesz-mkkp-valasztas-korrupcio-narancskutya-sztori/

De, nyilván a DK- sem jut sehová, Gyurcsány Ferenc miatt

Lényegében csak Hadházy és a Momentum csinál valamit , de annyi kevés

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.20. 15:02:07

@Boldeone2: "Csakhogy a kutyapártos csupán azért találkozott kétszer is a fideszessel, hogy bizonyítható legyen ezeknek a háttérmutyi-próbálkozásoknak a léte és mikéntje. "

ha nem egyedi lenne, akkor a pártelnöknek is lenne hozzá egy-két szava, pl ehhez, hogy ez ne derüljön ki.

az a sztori pont azt bizonyítja hogy a kutyák függetlenek a fideszől, te meg az ellenkezőjét hozod ki belőle....

Boldeone2 2023.09.20. 15:08:24

@Tesz vesz XVI.: Amennyire én ismerem a magyar belső pártviszonyokat - elég jól- pénztelenség van, mindenhol
Az ellenzéki pártok prominensebb képviselői az önkormányzatokban tudnak egy kis pénzhez jutni. Ott megy a mutyi a pártok között
A legjobb példa az LMP, ott mindig is volt egy fideszes narratíva vonal. Sallai Robi és társai amit mondtak, az ideológiailag közel volt a Fideszhez, meg manapság András is a fideszes narratívákat fújja...
Így nem csoda, ha zavar támad az erőben...

Boldeone2 2023.09.20. 15:15:15

@Tesz vesz XVI.: tehát elég egy pár belső, hangadó ember, és már ki is lehet nyírni egy pártot
A Kutyákat nem ismerem, az LMP, JOBBIK jó példa a fideszes aknamunkára

Az ellenzéknek nincs pénze, akik pedig odacsapódnak, egy részük szeretne ugyanúgy pénzt keresni

A Fidesz nagyon örül a kispártosodásnak, mert az tovább szalámizza az ellenzéket

Elviekben egy nagy ellenzéki tömörülés tudná csak legyőzni a Fideszt. A tovább osztódó ellenzék- Vona, Mesterházy - láthatóan sehová sem vezet

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.20. 15:20:11

@Boldeone2: az,hogy beépült téglák vannak , meg árulók az nyilvánvaló, de amíg a pártelit nem fideszes, addig nem lehet ilyet kijelenteni, hogy a fidesz pénzeli a kutyákat, mert a pártelnökök és elnökség léphet az árulók kirakásában.

a többi pártnál mint pl a momentum, ez nem jelenthető ki, donáth anna vért izzad hogy legyen bármi értelme a mondatainak. amúgy a semmit magyarázza órákig.
az is lehet álca, hogy beálltak Hadházy mellé...
és hát fekete győr apja fideszes. a többi elnökségi tagnak is politikus szülei vannak.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.20. 15:21:00

@Boldeone2: mennyivel másabb lehetne a Momentum az emberi Orosz Annával.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.20. 15:22:17

@Boldeone2: a fidesz direkt pénzeli a pártosodást, azt hittem ez mindenkinek egyértelmű azután hogy minden iskolának vennie kellett egy TEQBALL-asztalt.

Boldeone2 2023.09.20. 15:37:38

@Tesz vesz XVI.: Azt írja a sajtó, hogy Kutyák mögött Nánásiné Abonyi Gyöngyi áll, így talán valami kapcsolat csak lehet a NER- el..
Az, hogy a Momentumosok szülei fideszesek, nem sokat jelent, a lényeg, hogy próbálkoznak, tüntetgetnek , dolgoznak
Donáth Annát egy tehetséges politikusnak tartom, tud beszélni 20 percet papír nélkül, releváns módon

Én 2014 óta az LMP- re szavazok, de ha most lenne választás, akkor a Momentuma szavaznék, talán. MZP- ék nem tudom hogy fel tudják - e fejlődni....

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.20. 15:42:01

@G. Nagy László: a fideszes hazafiság

g nagy a hős:

G. Nagy László2023.09.14. 12:23:24

"Vajon mit tenne a blogposzt írója, ha egy szomszédos ország megszállna 2 keleti megyét, megölné magyarok tízezreit, városokat, iskolákat, kórházakat rombolna le? Elmenkülne Ausztriába ?"

"Azonnal. De lehet, hogy még messzebbre."

itt járt a szád hogy milyen felemelő b+ együtt énekelni a himnuszt a magyarokkal a szétlopott stadionokkal te *****.

*** darab **** te.

az nem hazafiság, hogy megvéded az elnyomóktól az országot, remélem te 56 és 48-as HŐSEINKET se ünnepled!

ja nálad a hitvány orbán a félisten, mert "csak szavakkal" gátlástalanul hazudozik. nem az 56-osok.

Az nem hazafiság hogy a Horizonttal lehet csak magyar tudomány. együtt óbégatja a csőcselék VALÓDI HAZAFISÁG NÉLKÜL a himnuszt meg a nélküleledet, az a felemelő. az elvtelen ideológia néllküli gerinctelen proliknak

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.20. 15:51:33

@Boldeone2: MZP-nek össze kéne állni a kutyákkal és a momentummal, és ha a retardált DK-sok kihalnak,esetleg lenne remény. de most direkt aprozódnak még a pártok fideszes vezetéssel 10-20 évig még. mert az infláció most nagyon betett

Nánásiné Abonyi Gyöngyi gyanús.
de a propaganda nem sajtó, ami írja hogy a kutyák mögött áll

magyarjelen.hu/pinter-sandor-megjutalmazott-rendore-es-a-ner-nagyagyui-allnak-a-ketfarku-kutya-part-mogott/

a magyar jelent ne hívjuk más sajtónak. oszkó nem tiszta, neolib téveszmés, de nem is olyan sötét, mint a fideszesek.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.20. 16:03:25

@Boldeone2:

"Csak nem azt állítod hogy 2 ciklus balliberális kormányzás tette anakronisztikussá a magyar társadalmat?"

Az "anakronisztikussá" az nem azt jelenti, hogy anakronisztikussá, mivel idézőjelben van. Tehát nem azt állítottam!

A rendszerváltás vesztesének érző 72 százalékos sokkoló magyarországi társadalomhányad 2009-ben, összevetve a 48% szlovák, a 39% cseh, és a 35% lengyel értékkel, magyarázatra szorul.

"Az akkori kormányok sokkal nehezebb helyzetben voltak, mert egyrészt még nem, vagy alig jöttek EU támogatások, 5-6% os euró kamatszintek voltak, tehát itt sem lehetett kevesebb...."

Ez érvényes az idézett külföldi kormányokra is, tehát ez nem magyarázat! A vlágválság őket sem kímélte.

"Ha pedig nem lesz elnök, akkor két megoldás van: egy másik kormány vagy rendszer kiadhatja Hágának, ez a civilizált bűnhődés"

Mit ígérne ezért a Nyugat cserébe? Uniós tagságot? Ez nem Szerbia! Az orosz gazdaság megan a Nyugat nélkül is.Ha Oroszországban kormány- vagy rendszrerváltás lesz, az nem liberális demokrácia lesz a Nyugat szempontjából sokkal rosszabb elnökkel.

Sorállományú előfelvételis 2023.09.20. 16:14:11

@Wildhunt: Nem faszfej, pont azt írtuk hogy ha hívnak mennénk harcolni. Tanulj már meg olvasni! A gyáva haverjaid akik nem mennének.

Sorállományú előfelvételis 2023.09.20. 16:15:12

@atomic power 1986DucaDuca: "Az "anakronisztikussá" az nem azt jelenti, hogy anakronisztikussá, mivel idézőjelben van. Tehát nem azt állítottam!"

Akkor mit akartál vele mondani?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.20. 16:18:28

@Boldeone2:

"Ferenc Ferdinándot, de Gavrilo Princip mégis csak az orosz cár megbízásából lőtte le...."

merész a szerb nacionalistára ilyet mondani, ezt publikáltátok már valami törioldalon is?
alufóliasisakban írjátok ezeket?

Boldeone2 2023.09.20. 16:33:37

@Tesz vesz XVI.: Ki más állt volna a szerb tikosszolgálat mögött, ha nem Oroszország? Szerbia- önmagában - gyenge állam volt, de a cárral mögötte már elég erős a provokációhoz. Ezek a tények

Boldeone2 2023.09.20. 16:41:35

@atomic power 1986DucaDuca: rendszerváltás vesztesének érző 72 százalékos sokkoló magyarországi társadalomhányad 2009-ben, összevetve a 48% szlovák, a 39% cseh, és a 35% lengyel értékkel, magyarázatra szorul."

-Ja, persze ...Akkor most az a 72%- mióta Orbán-rendszer van- már győztesnek érzi magát? Egy szűk réteg - a NER- elit valóban jól meggazdagodott
A többség - köszönhetően a nemzetközi konjunktúrának, nem Orbánnak !kicsit jobban kezdett élni, kb 2015 és 2020 között, most ez a réteg csúszik lefelé

Ez érvényes az idézett külföldi kormányokra is, tehát ez nem magyarázat! A vlágválság őket sem kímélte."

- Nem teljesen, Magyarország nagyobb államadósságot cipelt, amit mindig meg kellett újítani

Most miért van az, hogy itt az egyik legrosszabb helyzet a G20 országok között??? Másnak is háború van!

Boldeone2 2023.09.20. 16:50:10

@atomic power 1986DucaDuca: Mit ígérne ezért a Nyugat cserébe? Uniós tagságot? Ez nem Szerbia! Az orosz gazdaság megan a Nyugat nélkül is"

Tisztán látható, hogy inkább csak vegatálnak. 10 éve csak stagnálnak:

www.google.com/search?q=russia+gdp+growth&oq=russia+gdp+&aqs=chrome.3.69i57j35i39i650j0i512l13.12141j1j4&client=tablet-unknown&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Kína nem tudja leváltani teljesen a nyugatot sem befektetésekkel, sem techológiával
Hosszú agónia ez..

A szegény világgal baxnak ki legjobban

Itt ha végbemegy a zöldátállás, akkor Oroszországnak " game over"

Egyébként sem lenne sokáig folytatható, az eddigi energiapolitika

Kína nem fogja az EU hibáit elkövetni

Nyugat- Szibéria a legnagyobb mező, kb 20 évre elegendő földgáz, a haború előtti kitermelési és export szinteken

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.20. 17:34:36

@Boldeone2:

ok orosz cár, de a szerb titkosszolgálat?! ne tetézd.

Gavrilot még a Fekete Kézbe se vették fel a közhiedelemmel ellentétben, mert gyenge volt hozzá, meg oda csak tiszteket vettek fel.

azt hittem valami forrásokat azért hozol. tudod. hogy hihetőbb legyen a chemtrailes sztorid.

Boldeone2 2023.09.20. 17:53:01

@Tesz vesz XVI.: rubicon.hu/kalendarium/1918-aprilis-28-gavrilo-princip-halala

Egyértelmű, hogy Szerbia nem kockáztatta volna a háborúhoz vezető provokáció, ha nincs mögötte az orosz cár
Egy Monarchia jóval erősebb volt, mint Szerbia

Csak orosz és francia háttérrel mertek cselekedni

Boldeone2 2023.09.20. 17:59:09

@Tesz vesz XVI.: Egyébként, kötekedni szeretnél velem? Hogy jön most ez a Gavrilo Principes dolog a blogposzt komment vonalához? Nagyjából sehogy ...Írtam valahol 20 kommenttel fentebb, egy mellékszálként, de nem az kellene hogy legyen a fő téma...

gázóra ellenőr 2023.09.20. 18:39:29

6 milliárd forint támogatást kapott ismeretlen forrásból a Megafon, a fideszes influenszerképző.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.20. 20:04:32

@Sorállományú előfelvételis: tudod, azelőtt fecóékat szavaztam, de meg haragudtam rájuk. 2010 előtt azt hittük itt a világ vége a szocik miatt.
Ezért voltam úgy, hogy még viktorék is jobbak lesznek.
De mindig meg tudják mutatni, hogy van még lejjebb.

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.20. 21:24:54

@Boldeone2:

"A többség - köszönhetően a nemzetközi konjunktúrának, nem Orbánnak !kicsit jobban kezdett élni, kb 2015 és 2020 között, most ez a réteg csúszik lefelé"

Csúszik. Átmenetileg! Most világjárvány és háború van. A Nyugat meg akarja dönteni a kormányt pénzügyi szankciókkal. A déli határ védelmének finanszírozásához nem járul hozzá. (600 milliárd).

Nemzetközi konjunktúra 2003-2007 között is volt nem csak 2015-2020 között. Eredmény?

2007. végére a magyar gazdaság jellemzői, mind a korábbi mutatóival, mind
az Európai Unió többi országával összehasonlítva, nagymértékben romlottak. Különösen a többi visegrádi országhoz képest. A másik három visegrádi ország gazdasága 6–10% közötti növekedési ütemre váltott. Magyarországon 2007-ben volt a legalacsonyabb a gazdasági növekedés,1,3%-os. 2007–2008-ra a legrosszabb mutatókkal rendelkező országgá vált. Már 2004–2005-ben,lassabban bővült, mint a visegrádi országok átlaga.
Ha egy ország gazdaságának teljesítményében viszonylag rövid időn belül, különösebb külső vagy belső sokk nélkül, jelentős romlás következik be, miközben a hasonló adottságú országok gyors ütemben fejlıdnek, akkor abban gazdaságpolitikai hibák játszanak szerepet.

"Nem teljesen, Magyarország nagyobb államadósságot cipelt, amit mindig meg kellett újítani"

Most is így van, mégsem fenyeget államcsőd, mint 2008-ban.

"Tisztán látható, hogy inkább csak vegatálnak."

www.imf.org/en/Publications/WEO/Issues/2023/07/10/world-economic-outlook-update-july-2023#tools

A szankciók nem működnek. Oroszország gyorsan váltott gazdasági modellt . Megtalálta a módját a nyugati tiltórendelkezések kijátszásának, feltérképezte az alternatív kereskedelmi útvonalakat. Az orosz pénzügyi és technokrata réteg, amely egébként nem akarta a háborút, most összezárt, és megtalálta a módját a gazdaság működtetésének.
Ebben fő szerepet játszik a szankcióknak köszönhető energiaárakból származó óriási bevétel, amelyből fedezni tudják a titokban folyó alkatrész- és chipimportot, a kettős felhasználású termékek importját és a párhuzamos kereskedelemet.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.20. 23:51:19

@atomic power 1986DucaDuca: "Csúszik. Átmenetileg! Most világjárvány és háború van."
Köszi a beismerést! Szóval a szocik alatt is átmenetileg csúszott hiszen hitelezési világválság volt.

Miért? Most nem fenyeget államcsőd? Már a tervezett hiány 90 százalékánál tartunk.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.20. 23:53:05

"Katonai célból a kormány új Duna-hidat építene uniós pénzből"

Hogy a blogger gyorsabban le tudjon lépni az országból ha támadnak az oroszok.

alöksz róz 2023.09.21. 00:37:50

@Boldeone2: amit te narratívának nevezel, az valóság független értelmezése...

alöksz róz 2023.09.21. 00:40:57

@Boldeone2: "A Kutyákat nem ismerem, az LMP, JOBBIK jó példa a fideszes aknamunkára" - az lmp-t a ballibek aknázták szét, ha nem tűnt volna fel...

Sorállományú előfelvételis 2023.09.21. 07:55:53

Bocsi, de ez egyre betegebb.

index.hu/belfold/2023/09/21/orban-viktor-esztergom-fidesz-frakcioules-beszed/

"Orbán Viktor szerint Magyarország ellenfelei a háború okozta válságot akarják felhasználni arra, hogy visszalökjék hazánkat a Gyurcsány-korszakba, amikor a magyarok sorsáról külföldön döntöttek. A Magyar Nemzet beszámolója szerint a miniszterelnök a zárt frakcióülésen elmondott beszédében kijelentette, az idei év arról fog szólni, hogy Magyarországot térdre akarják kényszeríteni ellenfelei, akik elvennék az ország szuverenitását."

atomic power 1986DucaDuca 2023.09.21. 08:05:24

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Szóval a szocik alatt is átmenetileg csúszott hiszen hitelezési világválság volt."

A diszlexiáddal ne itt dicsekedj, hanem a kisegítő iskolában. Én a 2003-2007 időszakól írtam!

Boldeone2 2023.09.21. 09:50:53

@atomic power 1986DucaDuca: Csúszik. Átmenetileg! Most világjárvány és háború van. A Nyugat meg akarja dönteni a kormányt pénzügyi szankciókkal. A déli határ védelmének finanszírozásához nem járul hozzá. (600 milliárd)."

- Pont arról van szó, hogy NEM átmenetileg! A megszorítások még csak jövőre jönnek, pl az üzemanyag jövedéki adójának emelése
A magas kamatok még sokáig velünk maradnak, vagyis jó soká áll helyre a fogyasztás. Az infláció sem lesz egyhamar alacsony
A haború hatásai azért itt a legerősebbek, mert itt a leggyengébb a gazdasági alap
A határon MINDEN migráns átjön gyakorlatilag

Nemzetközi konjunktúra 2003-2007 között is volt nem csak 2015-2020 között. Eredmény?"

- Nagyjából hasonló eredmények voltak, mint az orbáni konjunktúrában, EU forrásokkal kitömve. A visegrádi országok potenciális növekedése akkor jobb volt, kisebb államadósságuk és későbbi privatizaciójuk miatt
Az Orbán - kormány sem tudott igazán magas növekedési ütemet elérni, sem a ballibek előtt, sem után, tehát nagyjaból kb ennyi az ország max potenciális növekedési üteme ( kb olyan 5-5,5%)

Most pedig amikor már kihívás éri országot , szépen összeseik a gazdaság ....

Ne feledjük, az ez évil kb -0,5% GDP-csökkenés úgy fog kijönni, hogy közben van 20% beismert infláció....

Jó nagy szarban lehetünk, reálban...

Sorállományú előfelvételis 2023.09.21. 09:54:00

@atomic power 1986DucaDuca: Általánosságban írta. Azt hiszem neked kellene az értő olvasásból korrepetáltatnod magad!

Boldeone2 2023.09.21. 09:59:34

@atomic power 1986DucaDuca: A szankciók nem működnek. Oroszország gyorsan váltott gazdasági modellt . Megtalálta a módját a nyugati tiltórendelkezések kijátszásának, feltérképezte az alternatív kereskedelmi útvonalakat"

- Az általam linkelt ábra tisztán mutatja, hogy az elmúlt kb. 10 évben csak vegetált az orosz gazdaság
Most mindent bevetnek, hogy kikerüljék a szankciókat, ez részben sikerül nekik, de inkább nem
Pl az autóipar összeomlasát nem lesz könnyű kiheverniük
A kisember is komolyan érzi a szankciók hatását
Tavaly leváltották az orosz statisztikai hivatal vezetőjét, az infók amelyek onnan jönnek, nem validáltak

Pl a GDP- hez számolják azt is, amit az orosz hadsereg elkölt a Donbassban, meg a Donbassi fogyasztást

Ezek olyan trükkök, amit a komcsi ősöktől tanultak el. Mindig hazudtak az oroszok

Ha azt hirdetik, hogy rájuk nem hatnak a szankciók, akkor pont az ellenkezője igaz

Boldeone2 2023.09.21. 10:11:05

Az orosz rubel árfolyama mutatja a valós helyzetét az orosz gazdaságnak:

www.google.com/search?q=usd+rubel&oq=usd+&aqs=chrome.1.69i57j69i59j35i39i650j0i131i433i512l3j0i433i512j0i512j0i131i433i512j0i512l6.3460j1j9&client=tablet-unknown&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Valójában így ennyire rossz, hogy brutál deviza korlátozások vannak, lényegében nem piaci az árfolyam ..

A nyugati vásárlók nagyon hiányoznak nekik

A GDP- most - saját bevallásuk szerint - visszatöltötte a tavalyi kibocsátási rést, - ha hisz nekik valaki- de, ez még mindig nem fejlődés, hanem haborús költségvetés, ami kozmetikázza a számokat

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.21. 12:04:36

@Boldeone2:

minél előbb tisztázzuk, annál előbb véget ér ez a mellékszál.
érdekes a gondolkozásod ha kötekedésnek veszed, mikor állítasz valamit és az nem felel meg a tényeknek, én meg ezt megjegyzem.
ne kérjek esetleg bocsánatot tőled is? (mint Bálinttól, aki semmit nem ért a gazdasághoz, de a másikra akarja ráverni ezt két személyeskedő hitványkodás között)

bemásolhattad volna a linkedből az érdemi részt, hogy ne olvassam el az egészet feleslegesen.

"A fiatalember vélhetően már gimnazistaként kapcsolatba került a délszláv nacionalista mozgalmakkal, melyek Bosznia-Hercegovina 1908. évi annexiója után egyre erőszakosabban léptek fel, és nyíltan a Habsburgok kiűzését hirdették.
A közhiedelemmel ellentétben azonban Gavrilo Princip sohasem lehetett a Fekete Kéz tagja, hiszen ez a csoport a szerb hadseregből, főként a tisztek közül toborozta tagjait"

ahogy írtam én is korábban, a forrásod nekem ad igazat. nem ír orosz cárról. a szerb titkosszolgálat okés lehet.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.21. 12:12:54

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

igazi fideszes, mit vársz tőle?
erkölcsöket? bátorságot?

ma már csak hitvány agyhalottak szavaznak a fideszre.

megjósoltam már ezt 15 éve a mandiner blogon. meg kéne keresni ezt a kommentemet.

@G. Nagy László:

lacika tévedtem! bedőt nem(csak) alapítványi lopott pénzekből fizetik:

A Szerencsejáték Zrt., az állami MVM, a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Kft. és a Kulturális és Innovációs Minisztérium is támogatja a Férfiak Klubját – írja a Hvg.hu.

telex.hu/belfold/2023/09/19/ferfiak-klubja-allami-tamogatas-mvm-szerencsejatek-hatszel-varkonyi-andrea

Bedő könyvet is írt, a címe „Férfienergia" :D

a semmitmondó hitvány darab szar még írni is tud a 60 IQ alattiaknak.

Bedő egyébként Várkonyi Andrea, Mészáros Lőrinc felesége beszélgetőpartnere is volt már a „férfi EQ szexy” mozgalom születésnapján.

férfi EQ szexy :D
a ragokkal már nem vesződnek, szmájlival kéne amúgy kommunikálniuk ahogy az óriásplakotoknál a félisten gazdád tette a célszavazókkal.

libsi rossz. mojo jó!

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.21. 12:16:27

@G. Nagy László:

"Európa seggét évszázadokon át védtük a törököktől. Én vörös szőnyeget terítettem volna eléjük, hogy azon lovagoljanak Bécsig. "

a szőllősgazda "ideológiája".

lehet akkor nem is segítettek volna buda felszabításában a szövetségeseink, de sebaj.

Boldeone2 2023.09.21. 16:02:25

@Tesz vesz XVI.:
ok orosz cár, de a szerb titkosszolgálat?! ne tetézd."

- Ezt ítrad. A cikkben pedig ez áll:

"A trónörökös meggyilkolásának terve a szerb titkosszolgálatnál magas beosztásban tevékenykedő Dimitrijeviæ fejéből pattant ki, és ő választotta ki a merénylet későbbi végrehajtóit is"

Ha pedig a szerb titkosszolgálat bízta meg, akkor a szerb állam. A szerb állam mögött pedig az orosz cár állt, mert önmagában nem kezdett volna háborús provokációba, ha nincs mögötte a háttér

Sorállományú előfelvételis 2023.09.21. 16:09:20

@Boldeone2: No és milyen az a GDP ami erőltetett hadiipari termeléssel növekedett? Fejlődik attól bármi hogy tankokat gyártanak ezerrel?

Sorállományú előfelvételis 2023.09.21. 16:10:19

@Boldeone2: Ja, látom már te is leírtad miért csalóka a háborús GDP.

Boldeone2 2023.09.21. 16:21:34

@Tesz vesz XVI.: érdekes a gondolkozásod ha kötekedésnek veszed, mikor állítasz valamit és az nem felel meg a tényeknek, én meg ezt megjegyzem."

- Miből gondolod, hogy nem felel meg a tényeknek?? Te történész vagy, aki ezzel a korral tüzetesebben foglalkoztál? Valószínűleg nem, csak kötekedni akarsz

Én állítom- igaz hogy bizonyítani nem tudom, ahogy te sem az ellenkezőjét - hogy jó esélye lehetett annak, hogy az orosz cár is a merénylet mögött állt, tekintve az akkori geostratégia törekvéseit

Bizonyítani nem tudod az ellenkezőjét, erre lehet mondani: kötekedés

Boldeone2 2023.09.21. 16:24:31

@Sorállományú előfelvételis: Így van ráadásul a statisztikai hivatal hamisítja az adatokat, nagy valószínűséggel- háború van
Ajánlom: Inside Russia blog egy orosz blogger angolul, a valós belső helyzetről

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.21. 20:24:08

'378 milliós építkezés, benne 96 milliós tanácsadói díj: Kocsis Máté idejéből származó józsefvárosi szerződést vizsgál a NAV'

Sorállományú előfelvételis 2023.09.22. 00:13:34

Csórtam birkamenettől... hehehe...

Itt a biszonyíték hogy elhibbázottak a prüsszeli szankcijók!

Szárnyal az orosz gazdaság: a kormány ideiglenes korlátozást vezetett be a benzin és a gázolaj exportjára

Az orosz kormány csütörtökön ideiglenes korlátozást vezetett be a benzin és a gázolaj exportjára a belföldi üzemanyagpiac stabilizálása érdekében.

A kormány várakozása szerint az ideiglenes korlátozás hozzájárul az üzemanyagpiac telítődéséhez, ezzel pedig a fogyasztói árak csökkenéséhez.

A TASZSZ hírügynökség szerint korábban az üzemanyagpiac stabilizálása érdekében a kormány megemelte a motorbenzin és a gázolaj kötelező tőzsdei szállítására vonatkozó normatívákat. Emellett megszervezte a mezőgazdasági termelők üzemanyag-beszerzésének napi ellenőrzését, és szükség esetén a mennyiségek azonnali kiigazítását.

A benzin és a gázolaj tőzsdei ára az elmúlt hónapokban rekordszintet ért el Oroszországban, de a héten csökkenésnek indult. A TASZSZ szerint az orosz kormány két lehetőséget mérlegelt az üzemanyagárak stabilizálására: az olajtermékek exportjának átmeneti teljes tilalmát a belföldi piac telítése érdekében, illetve azt, hogy tonnánként 250 dollárra emelje olajtermékek exportvámját.

HIRDETÉS

Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettes korábban az üzemanyagok nagykereskedelmi árának emelkedését az olajtermékek világpiaci áremelkedésével, valamint a rubelnek a dollárral szembeni leértékelődésével magyarázta. (MTI)

Wildhunt 2023.09.22. 08:27:04

@alöksz róz: ezek itt mindannyian egyéniségek.

Sorállományú előfelvételis 2023.09.22. 09:12:51

Váratlan döntést hozott a magyar kormány: ezeket az eszközöket adják ingyen Ukrajnának
A Magyar Közlöny csütörtök esti számában jelent meg egy kormányhatározat arról, hogy Magyarország ingyen lélegeztetőgépeket ad Ukrajnának.

„A kormány egyetért azzal, hogy Magyarország a szolidaritás jegyében adományt nyújtson az Ukrajnában kialakult humanitárius válsághelyzet enyhítésére" – írták a határozatban, amelyben

100 LÉLEGEZTETŐGÉP INGYENES ÁTADÁSÁRÓL DÖNTÖTTEK.

Az eszközöket a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítségével adják majd át az ukrán egészségügyi intézményeknek.

Sorállományú előfelvételis 2023.09.22. 09:14:11

@Wildhunt: Esetleg van véleményed a Puskás stadion gyepének gondozására kiírt pályázat 500 milliójáról?
A 60 milliós, 1,5 méteres kilátóról?

Sorállományú előfelvételis 2023.09.22. 09:18:01

Mert nem működnek a szankciók. Ja, de.

"A Kreml tilalmat rendelt el az olaj- és gázexportra
Az orosz kormány „ideiglenes korlátozást” vezetett be a gáz és a gázolaj exportjára, hogy megpróbálja stabilizálni a belső piacot – közölte a Kreml.

A TILALMAT AHOGY BEJELENTETTÉK ÉS ÉLETBE IS LÉPETT EGY RENDELET SZERINT.

Emellett az orosz kormány rugalmas exportvámokat vezetett be az élő állatokra, halakra, tejtermékekre, zöldségekre, gyümölcsökre és számos más árura, a vonatkozó kabinethatározat szerint 4-7 százalékos mértékben, 80 rubel/dollár feletti árfolyam esetén.

A listán szerepel még a kávé, a tea, a gabonafélék, az elkészített hús- és haltermékek, a cukor és édességek, a kakaó, az alkoholos és alkoholmentes italok, a dohánytermékek és az állati takarmányok. Néhány termék esetében vannak kivételek – írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség."

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.22. 12:39:30

@Sorállományú előfelvételis: nem hajnaldóak ezek a fideszes férgek érdemben kommunikálni.

hiába piszkáljuk őket bottal.
vagy az az oka, hogy agyhalottak és/vagy korrupt "megafonosok",
vagy csak nyuggerek, akik nem tudnak gépelni.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.22. 12:42:11

@Sorállományú előfelvételis:

de akkor ki fogja fizetni a raktározást?

a papírpon 13 ezerből elvisznek 100-at akkor mennyi marad?
lehet nem marad semmi, és felesleges pénzelni a fideszes haveroknak a raktározásért?

atlatszo.hu/kozadat/2022/11/28/eddig-390-millio-forintot-emesztett-fel-a-300-milliardert-beszerzett-lelegeztetogepek-parkoltatasa/

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.22. 12:49:01

@Boldeone2:
" Miből gondolod, hogy nem felel meg a tényeknek?? Te történész vagy, aki ezzel a korral tüzetesebben foglalkoztál?"

MERT EGYIK TÖRTÉNÉSZ SE ÁLLÍT ILYET!
ilyen nehéz lenne erre rájönni?

te viszont nem vagy történész és k nagy mellénnyel kijelented a VÉLEMÉNYED! azt írhatnád hogy "lehetséges esetleg, de nincs rá bizonyíték", de nem, te beleállsz.
mindenben lehetnek ilyen téveszméid..

"Valószínűleg nem, csak kötekedni akarsz"

így van, ezért mondom hogy érdekesen gondolkodsz, valóban "kötekedni akarok", mert TISZTELEM ANNYIRA A TÉNYEKET, hogy nem keverem össze olyan véleményekkel, amiknek semmi alapja sincs, veled ellentétben.
valóban kussba is maradhattam volna. és nem tűnt volna kötekedésnek, ha a tények miatt vagy csak amiatt, amiről nem tudom hogy létezik kértem volna forráslinket. kötekedésnek veszed mert tanulni akartam volna. csodás.

érthető ez? vagy menjünk bele a pszichopata németh balázs "nincs tény" nevezetű "gondolatvilágába" ?

Sorállományú előfelvételis 2023.09.22. 14:14:52

@Tesz vesz XVI.: Egy mondattal jellemezhető a vitátok. A széthúzó ellenzék. :-))

Sorállományú előfelvételis 2023.09.22. 14:17:00

@Tesz vesz XVI.: Fizetni a haveroknak mindenképpen fizetnek. Még akkor is ha minusz számú lélegeztető gép van. :-))

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.22. 14:45:09

@Sorállományú előfelvételis:

ez a hátránya ha van identitása meg agya az ellenzéknek :)

na de kérdeztem korábban: gyűjtitek lacika aranyköpéseit?

Sorállományú előfelvételis 2023.09.22. 16:50:07

@Tesz vesz XVI.: Lacikát nem, annyira nem érdekes. Azt jegyeztük csak fel, ha jönnek az oroszok akkor ő hanyatt-homlok elspurizik két határral is odébb, a haldokló nyugatra. :-))
Mást nem is érdemes gyűjteni tőle, ez mindent elárul róla.

Boldeone2 2023.09.22. 20:32:46

@Tesz vesz XVI.: MERT EGYIK TÖRTÉNÉSZ SE ÁLLÍT ILYET!
ilyen nehéz lenne erre rájönni?"

- Honnan tudod, hogy egyik történész sem állít ilyet? Elolvastál minden releváns anyagot? Nem. Én sem, de lehet saját véleményem, mert jó pár dolgot elolvastam

Én csak véleményemet mondtam, amire te kijelentetted hogy "alusisakos konteo, téveszme"

Én leírtam miért gondolom úgy, hogy ez történt, te viszont nem írtál valid ellenérvet! Most is fenntartom: az akkor 4,5 milliós Szerbia csak 187 milliós Orosz Birodalommal a háta mögött volt "elég bátor" ehhez a merénylethez, mert ez volt az Orosz Birodalom geopolitikai érdeke. Persze , lehet hogy nem, de lehet ilyen véleményem
Viszont, ha az ellenkezőjét nem tudod bizonyítani- valószínű hogy nem- akkor a másik állításom is valós: csak kötekedni akartál!
A "nagy mellénnyel" , ezt már te költötted hozzá !

Eleve egy mellékszál volt az egész a több tucat hozzászólásomban, de neked pont azt kellett megtalálni....

így van, ezért mondom hogy érdekesen gondolkodsz, valóban "kötekedni akarok", mert TISZTELEM ANNYIRA A TÉNYEKET"

- Te nem a tényeket tiszteled, hanem a konfliktusokat keresed, de megértem, ez is egy hozzáállás.

Ezen a blogon - ha nem vetted volna még észre- vélemények hangzanak el! Ott lehetnek persze tévedések, más vélemények, vagy akár téveszmék is, de akkor be kell bizonyítod az ellenkezőjét, ha másképp gondolod!

Gyere ki a nyílt terepre játszani, nem kell mindig a linkek mögé bújni! Azok tények? Azok tévedhetetlenek akik írják?

Ha vannak saját önálló gondolataid, hogy miért nem lehetett Szerbia mögött az Orosz Birodalom, akkor hiszek neked, ha nincsenek, akkor csak kötekedni akartál!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.22. 22:02:50

Mi van illibsik? Siker a Budapest-Belgrád vasút? Faszfej vezetőtök ismét rengeteg pénzt baszott el.

A Budapest–Belgrád-vasútvonal építésén Mészáros Lőrinc cégei és kínai partnereik vesznek részt. A pályaépítést végző Mészárosék most részben levonultak az építkezésről, mert át kellett küldeni a munkagépeket és a dolgozókat a szétrohadt Budapest–Győr-fővonal felújítására.
A beruházáshoz kritikus biztosító- és vonatbefolyásoló rendszer kiépítését a kínai fél vállalta, de ők ezt egyszerűen nem tudják megcsinálni az európai szabványok szerint. Lehet, hogy még most kell majd hozzá új alvállalkozót keresni, de az is lehet, hogy végül ilyen nem is épül.
A projekt költségei az infláció miatt elszálltak, egyáltalán nem látszik, honnan lenne pénz a vonatbefolyásoló rendszereket kiépítő új alvállalkozóra.
A VSquare szerint a kínaiak felhagytak a munkával, és leállították a projekt finanszírozását is, miközben a helyzet odáig fajult, hogy Orbán Viktor őszi kínai útján próbálhatja meg személyesen rendezni a kínaiakkal.

Sorállományú előfelvételis 2023.09.23. 08:58:43

Európa bajnok infláció (több mint háromszoros) mellett is csökkent az ÁFA bevétel. Biztos többet vásárolnak az emberek és jobban élnek. Ja, nem.
Köszönjük o1g!

"A Pénzügyminisztérium adatai szerint a tavalyi évhez képest augusztusban is csökkent az áfabevétel, idén augusztusban 314 milliárd forint folyt be az államkasszába, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg. Eszerint már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek."

Nagyon kussoltok illibsik!

Sorállományú előfelvételis 2023.09.23. 09:00:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Siker, siker hátán. Vagyis egy nem működő gyorsvasút hitelei után fogjuk hizlalni a kínai kommunistákat.

Tényleg! Hol a szintén nem létező Fudan egyetem 14 milliárd forintja? Elvesztette a közpénz jellegét?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.23. 09:48:20

@Sorállományú előfelvételis: A Fudan egyetemről, mint téveszméről, gondolom nem fog írni a blogger. Meg a Belgrád-Budapest vasútvonalról sem. Mert az eléggé drága téveszmének néz ki.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.09.23. 10:17:55

@Sorállományú előfelvételis:
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: kussojjatok!
A vezér így száll le a lóról!
Vagyis inkább a ló összerogy alatta. :))
Nálunk ilyenek az óriási sikerek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.23. 14:22:48

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Lehet, hogy tud valamit, jönnek az oroszok és más két határral odébb van.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.24. 21:09:12

Túllőtték a focilabdát: 340 helyett 447 milliárd állami pénz ment 2022-ben a sportra

Sorállományú előfelvételis 2023.09.25. 07:42:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Erről mikor fog írni a blogger, hogy téveszme a sport mértéken túli állami támogatása?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.25. 09:00:39

Erről mikor írsz blogger?

" Átadták a Stockholmi Egyetem új kampuszát, 15 ezer hallgatónak, kutatónak, oktatónak lesz ez az új otthona, hipermodern kampuszról van szó, ahol 1000 lakás is helyet kapott az egyetemi hallgatók számára, tették mindez 250 millió euróból. Magyarország 533 millió eurót költött a Puskás Arénára, 658 millió eurót pedig az atlétikai stadionra. Abból majdnem öt egyetemi kampusz jött volna ki, egy Pécsre, egy Szegedre, egy Debrecenbe, kettő meg Pestre, ötezer lakással, modern épületekkel, laborokkal, kutatási központokkal, digitalizációval.
Teljesen egyértelmű, hogy bőven lett volna itt pénz tudást építeni, ahol két szar stadionra van 1191 millió euró, ott lett volna oktatásra is."

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.25. 09:38:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ezek az indiai akcentusok, a videó végén már olyan mintha nem is angolul beszélne hanem indiaiul. elképesztő. nagyon felidegesít mikor telefonon kell velük beszélni

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.25. 09:58:57

@Boldeone2: bocs, de te állítasz olyat, amit egyik kánon történésze se állít, de te alapból egy történészt se tudsz mutatni, aki ilyet kutatott volna. vagy legalább beszélt volna ilyenről, ezért alusisakos.
csak neked mutatom, hogy vigyázz a gondolkodásodra, mert nem kéne ilyen erősen állítanod-
másban is tévedhetsz ekkorát, csak az analitikus gondolkodásod akarom javítani.

nem nekem kell bizonyítani a képtelen álítást (amit amúgy minden történész inkább alátámaszt, mint téged), hanem neked. te térsz el a főránytól.

a mellékszált szerintem már megbeszéltük, most ismételsz.

"Te nem a tényeket tiszteled, hanem a konfliktusokat keresed, "

ezt mire alapozod? belelátnál a lelkembe? :) ne gyerekesd légyszi. fáj ilyet olvasni. nem vagy te g.nagy. elmondtam hogy eleinte azt hittem van valami új infó, és tanulni akartam volna kezdetben, aztán mikot utána olvastam akkor láttam hogy átvertél, de nagyon csúnyán! :)

"Ezen a blogon - ha nem vetted volna még észre- vélemények hangzanak el!"

juj, még a végén tényleg bele kell menni a németh balázsos "nincs tény"-be
te tudod mi a különbség a tény és a vélemény között? úgy látom nem basszameg. a tényeket meg nem tiszteled. az ténykérdés hogy az orosz cár pénzelte gavrilo principet, és te ezt le akarnád rántani a vélemény szintjére, ÚGY hogy egy történészről se tudunk aki ilyet felvetett volna, nemhogy bizonyított, de akár még fel se vetette, azért ennél komolyabb ám a történész szakma, mint ahogy te elképzeled! kvázi tudományként is lehet művelni.

"miért nem lehetett Szerbia mögött az Orosz Birodalom"

mert nem a jelenből kell levezetni a múltat.

szerintem túlbeszéltük a témát amúgy.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.25. 10:03:26

@Sorállományú előfelvételis: én gyűjtöm amúgy az aranyköpéseit. elképesztően ostobák a fideszesek, itt van ez az FMJ-s nevű véglény is. a bulvármocskukat ők komoly vitának hiszik. elképesztő. persze az is tilt és töröl mint lacika. ez valami szokás lehet safe space-es illibsiknél.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.25. 10:10:09

@Sorállományú előfelvételis: és hogyha elmondanám hogy lacikának ki kellett volna fejteni hogy miért önzetlenek a párkapcsolatok inkább, akkor mit gondolnál róla? :D

vagy hogy nem érti az "ideológia" szót és a filozófia szót használná helyette :)

persze ezt a kommentemet is törölte amiben kifejtettem neki mindkettőt.

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

és a szőllősgazda sztorit ti ismeritek? nagyon vicces :D annyira nincsen képben semmivel szegény pára:

itt a kommentekbe kifejtem az elején már:
teveszmek.blog.hu/2023/05/18/_basszak_meg_a_gazdagok

de még a szegényes képességű fideszes aleksz is észrevette

G. Nagy László 2023.09.25. 22:52:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Erről mikor írsz blogger?"

Ismered a gondolkodásmódomat. Add meg az alapgondolatot, s jövő héten ezzel nyitok! (De az kurva kevés egy poszthoz, hogy Kurt úrfi szerint jobb lenne kampuszt építeni stadionok helyett.)

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2023.09.27. 17:44:19

@G. Nagy László: magadtól nem tudsz rájönni a fontos témákra?
véletlenül mindig a fideszes propagandát tolod (ha ingyen, akkor balek vagy.)

véletlenül kikerülsz index címlapra is. túl sok a véletlen.

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2023.09.29. 22:38:39

@G. Nagy László: "De az kurva kevés egy poszthoz, hogy Kurt úrfi szerint jobb lenne kampuszt építeni stadionok helyett." - miért? Szerinted nem?
süti beállítások módosítása