téveszmék

téveszmék

"Amit elkezdtél, fejezd is be!"

2024. március 11. - G. Nagy László

 finish.jpg

 

"Tudtam, hogy ez az elhatározás egy életre szól. Számomra a vissza ismeretlen fogalom. És az elhatározás nem átmeneti szórakozást, hanem véres komolyságot jelentett. Már akkor is ösztönszerűleg idegenkedtem az olyan emberektől, akik mindent elkezdenek anélkül, hogy keresztül is vigyék, amit elkezdtek. Ezeket a mindenütt jelenlevőket már akkor is gyűlöltem, működésüket veszedelmesebbnek tartottam a semmittevésnél." - Vajon kitalálná-e a kedves Olvasó, hogy kitől származik ez az idézet? Segítek: ezek egy valódi fanatikus mondatai. Egy igazi pszichopata mondatai. Adolf Hitlerről van szó, s személye kapcsán aligha lepődünk meg, hogy elvi kérdést csinált abból is, ami tisztán pragmatikus. Ugyanakkor be is árazta a címbéli frázist.

 

Nyilvánvaló, hogy nem kell minden úton végigmennünk, melyre valaha ráléptünk. Ha egyértelművé válik, hogy rossz felé indultunk, onnantól minden további lépés indokolatlan. Ha belátjuk, hogy reménytelenül messze a cél, felesleges a további erőlködés. A gondolkodásra és önreflexióra képes ember életét nem merev dogmák, hanem a tiszta matek irányítja, akármilyen hűvösen is hat e kijelentés. És lám, milyen szép is a nyelv; amikor az mondjuk: BEFEJEZNI, érthetjük rajta azt is, hogy VÉGIGCSINÁLNI, de annak szöges ellentét is: ABBAHAGYNI. Mindkettő lehet legitim választás, a lényeg, hogy saját, kiérlelt döntésünk legyen.

 

PSZICHIKAI SZÁL

 

A magamfajta őskövületek hagyományos határidőnaplót használnak, melybe tollal írják az adott napokra kiporciózott teendőket. Minden egyes befejezett projekt egy áthúzott, kisatírozott sort jelent és kéjes örömöt okoz. A modernek a laptopjukon, vagy a telefonjukban rögzítik elvégzendő feladataikat, az önmagukat zseniknek képzelők pedig igyekeznek mindent fejben tartani... a gondok ott kezdődnek, amikor több tucatnyi elintéznivaló sűrűsödik össze, folyamatosan robbanás közeli állapotban tartva az elmét. Persze, akármilyen módját is választjuk az adatrögzítésnek, a lezárt akták minden esetben a kielégülés forrásai, míg a lezáratlanok a frusztrációé.

 

Érdemes különbséget tennünk feladat lajstrom és bakancslista között. Míg az előbbit valamiféle kényszerítő szükség hizlalja, az utóbbi csupán lehetőségeket tartogat. Ami engem illet: telefonomban több száz film- és könyvcím szerepel; ismerősök, barátok, olvasók, vagy épp közszereplők ajánlásai alapján. E listák hossza sosem csökken - ahogy lekerül egy megnézett/elolvasott tétel, rögtön jön helyette másik kettő. Valószínűleg halálom napján lesznek a leghosszabbak, de a fene se bánja.

 

KIS PROJEKTEK - RUTINMŰVELETEK

 

Az ember hazaér a bevásárlásból, s hatalmas szatyrait a konyha közepére helyezi. Vége a tengerparti nyaralásnak, s kipakolunk a kocsi csomagtartójából; a nappali táskákkal, bőröndökkel teli. E helyzetek kezelése terén kétféle iskolát ismerünk. Ez egyik a Pató Pál eljárás, amely első blikkre kényelmesnek tűnik ugyan, azonban hosszasan kerülgetni a csomagokat idővel fárasztóvá válik. Jómagam a hagyományos módszert részesítem előnyben: "amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!" Az ősi mondás a kis projektek világában abszolút helytálló; tényleg jobb pár perc alatt túl lenni az egészen. Elkezdtük, befejezzük - minek dagasztani a káoszt?

 

Léteznek mindenesetre igazi csodabogarak is. Apámat egy hónapja temettük. Halála után szemrevételeztük hagyatékát - lakásában számos tároló dobozban önmagának címzett instrukciókat találtunk: átnézni, megvizsgálni, meghallgatni, ellenőrizni stb. Minden egyes feliratnál az volt az érzésem: egyszerűbb lett volna elvégezni a folyamatot, mint dokumentálni a teendőt... Talán így gyártott magának jövőbeli elfoglaltságot, hogy érezze: nyugdíjas éveiben is van még fontos teendője. Talán a lelke mélyén azt is érezte, hogy ezek oroszlánrészét sosem fogja elvégezni. Valójában nincs baj ezzel; van, aki szükségét érzi az effajta ártatlan önbecsapásoknak. Ám ha játszmamentes személyiségre vágyunk, úgy érdemes elfogadnunk, hogy az apró teendőket illetően érvényes a mondás: amit elkezdtünk, érdemes villámgyorsan be is fejeznünk. (És nem kell aggódni, holnapra is jut feladat bőven.)

 

NAGY PROJEKTEK

 

A kisebb rutinfeladatok esetén azért érezzük, hogy érdemes gyorsan túl is lenni rajtuk, mert így gazdálkodunk a leghatékonyabban az időnkkel, az energiánkkal, a figyelmünkkel. Nem érdemes terjedelmes emlékeztetőket készíteni, hogy hol is tartottunk; nem kell újra felvenni az esetleg elveszített fonalat; hiszen egyetlen lendülettel is meglovagolhatjuk a problémát. A nagy projektek esetén ez nem lehetséges, ezért ezeknél pont fordított a helyzet: érdemes időnként megállni, és kiértékelni, hol tartunk, mennyit haladtunk és milyen irányban. Egy házasság esetén az nem lehet szempont, hogy egyszer valamikor belekezdtünk, ebből fakadóan muszáj is végigcsinálnunk... Vagy képzeljük el azt, hogy felvételt nyerünk az orvosi egyetemre, de már az első félévben világosan látjuk, hogy soha a büdös életben nem fogunk az egészségügyben dolgozni. Vajon hány előadásra ülünk be e felismerést követően? És ott van a vallás is. A legtöbben beleszületünk egy hitrendszerbe, majd múlnak a gyermekévek, s azt találjuk, hogy semmi közünk az egészhez. Miért kéne a családi tradíció miatt a lelkünktől idegen ösvényeken, apáink útján járnunk?

 

Amíg a dogmatikus makacsság az egyén esetén hiba, addig a politikai vezetők részéről egyenesen bűn. Ha egy kormányzat a lenini úton vezet egy országot, s azt tapasztalja, hogy egyre kilátástalanabb a sötétség (márpedig ez minden marxista kísérlet alakalmával így alakult a történelem folyamán), úgy nem a tempót kell fokozni, hanem érdemes inkább visszafordulni. Sajnálatos módon a jelenkorban sem látunk egyebet, mint ideologikus őrületet. Elég, ha csak az orosz-ukrán háborút tekintjük. Két éve tart az értelmetlen vérontás, ám Orbánon kívül nem sok mindenkitől halljuk, hogy álljunk meg egy szóra, s nézzük meg, mire mentünk az eddigi EU-s politikával. A szankciók semmit nem érnek, de azért fenntartjuk azokat. Az Ukrajnának juttatott milliárdok elfolynak mindenfelé, de azért küldünk még. Azt már firtatni sem meri senki, mi lesz a sorsa a fegyverszállítmányoknak... Ha már elkezdtük, végig is csináljuk, ha beledöglik is mindenki! És tökéletesen mindegy, hogy a világmegváltó, dogmatikus téboly, a korrupt lobbiérdek, vagy épp az önreflexióra képtelen politikusi gőg irányít, a lényeg ugyanaz: masírozunk tovább rendületlenül, ködös ideológiákra hivatkozva.

 

VEGYES PROJEKTEK

 

A legérdekesebbek azok a projektjeink, melyekben keverednek a kisebb-nagyobb, könnyebb és nehezebb feladatok. Matek érettségi, felvételi... számomra ezek már igen régi emlékek, viszont azóta is volt részem hasonlóban. A mai napig nagy barátja vagyok a logikai rejtvényeknek, s volt szerencsém hat világbajnokságon, számos 24 órás versenyen, s megszámlálhatatlanul sok kisebb próbatételen részt vennem. Ezeken az egyik legnagyobb kihívást - az iskolai dolgozatokhoz, zárthelyikhez, vizsgákhoz hasonlóan - az jelenti, hogy mely feladatokba érdemes egyáltalán belekezdenünk, s ha már időt áldoztunk rájuk, szabad-e kifarolnunk azokból. A logikai versenyeken a részmegoldásokért nem jár pont, így az idővel való gazdálkodás kiemelt jelentőséggel bír. Semmi sem olyan frusztráló, mint amikor egy húszpercesnek gondolt rejtvénnyel már negyedórája vacakolunk, s még mindig nem látszik az alagút vége. Ráadásul fogalmunk sem lehet róla, hogy három, avagy harminc percnyire vagyunk a megoldástól. Ha az előbbi az igaz, végzetes hibát követünk el, ha lemondunk róla. Ha az utóbbi áll közelebb a valósághoz, olyankor a kitartás jelent borzalmas döntést. (Seth Godin üzleti filozófus szerint kétféle feladás létezik. Az egyik a reaktív, amikor elfáradunk, elmegy a kedvünk az egésztől. Ez romboló. Az átgondolt, tudatos, ún. stratégiai feladás ezzel szemben kifejezetten hasznos lehet.) A lényeg: ezek a vegyes projektek szemléltetik a legjobban, hogy a címbéli, meglehetősen dogmatikus mondás mekkora téveszme. A jó döntés mögött mindig a józan matek áll.

 

MÉRTÉKLETESSÉG

 

Az élet persze nem csupán a feladatokról szól. Az élvezetek terén sem tűnik nagy okosságnak a "befizettük, végigesszük" alapelv alkalmazása. Ha a Trófeában ebédelünk, nyilván megkóstolunk két-három levest és a desszert sem maradhat el, ám ezek közé aligha tudunk kettőnél több fogást bepréselni, mégis a legtöbben megpróbálják... Világos, hogy a második világháború nélkülözésében edződött nagyszüleinktől még azt tanultuk, hogy mindent szépen meg kell enni, a jólét időszakaiban azonban a mértékletesség sokkal használhatóbb iránytűt jelent. Ugyanez a helyzet a vagyonszerzéssel is. Sokan vannak, akik soha nem tudnak leállni. Már régen megvan mindenük ahhoz, hogy még a dédunokáik is kipárnázott kényelemben élhessenek, de azért csak pörgetik tovább a mókuskereket. Megértem mindazokat, akiknek a biznisz az életük, a hobbijuk, a legfőbb szenvedélyük. De akiknek főként stresszt jelent az üzlet és a karrier, ráadásul ezerféle, sokkal élvezetesebb tevékenységgel is tartalmassá tehetnék az életüket, azok bizonyosan rossz döntést hoznak, amikor tűzzel-vassal végigcsinálják, amibe belekezdtek. (Sokak számára megmagyarázhatatlan Jürgen Klopp távozása a Liverpooltól. Én sem vagyok boldog tőle, mindenesetre érteni vélem döntését.)

 

***

 

"Amit elkezdtél, fejezd is be!" Való igaz: nem tesz jót az önbecsülésnek, ha az ember soha semmit nem fejez be, s minden projektje megfeneklik félúton. Számos sikerrecept és bölcs instrukció létezik ennek elkerülésére, ám mind közül talán a legfontosabb, hogy jól válasszuk meg, mibe fogunk bele egyáltalán. Tévedni persze emberi dolog, előfordul, hogy rossz lóra teszünk. Egészen biztosan nem attól leszünk jellemesek, gerincesek, erkölcsileg kikezdhetetlenek, ha kitartunk a hülyeség mellett.

 

boros.png

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr7318345947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2024.03.11. 09:11:47

Részemről:
Ha észreveszed, hogy döglött lovon lovagolsz, szállj le róla. Ha szaga van, akkor már elkéstél.

Wildhunt 2024.03.11. 09:19:19

Minden szempontból a legrosszabb, ha belecsúszunk a Concorde effektusba. Ez ellen én egyetlen módszert találtam:
Bármibe kezdek, elhatározom, hogy mennyi erőforrást vagy hajlandó az adott ügyre fordítani (kb). Legtöbbször már itt meglátszik, hogy belekezdeni sem érdemes (aki pedig tornyot épít, ugye). Mikor pedig eljutunk az adott határig, hagyni kell a projektet. Akkor is, ha úgy tűnik hogy már csak talán de messze nem biztosan) még egy kicsit kell beletenni.
Eddig ettől 2x tértem el, mindkétszer megbántam.

G. Nagy László 2024.03.11. 09:26:03

@Wildhunt: Nálam mindig a matek dönt, és a legtöbbször a pókerasztal az a terep, ahol döntést kell hoznom. Itt jellemzően sosem tudhatod, hogy döglött-e a lovad, vagy nagyon is élő, így olyan nem fordulhat elő, hogy már csak egy kicsit kell beletenni, de te mégis kiszállsz. Mondjuk 100.000 Ft van a kasszában és az ellenfeled a turn-ön hív 10 ezret. Szinte mindennel meg fogod adni, hiszen jön még egy lap, halvány esélyed bármivel lehet a javulásra...

Boldeone2 2024.03.11. 10:04:09

Két részre osztanám a választ, egy általánosra és egy politikaira, ha már az is bele lett szőve a blogposzt mondandójába...

Állítás 1.: "Számos sikerrecept és bölcs instrukció létezik ennek elkerülésére, ám mind közül talán a legfontosabb, hogy jól válasszuk meg, mibe fogunk bele egyáltalán. Tévedni persze emberi dolog, előfordul, hogy rossz lóra teszünk. Egészen biztosan nem attól leszünk jellemesek, gerincesek, erkölcsileg kikezdhetetlenek, ha kitartunk a hülyeség mellett."

Válasz: Az élet nem mindig erről szól! Sok esetben nem választhatjuk meg az utunkat, mert valamilyen kényszerpályára kerülünk, tőlünk független okoból. Ekkor - jobb esetben- van egy tervünk, hogy hogyan tudnánk megváltoztani, jobbá tenni a sorsunkat; a választott út van hogy nem vagy nem rögtön célravezető. Ebben az esetben módosítunk a célhoz vezető úton, de nem feltétlenül a végcélt kellt feladni!
A győzteseknek nem vagyon " B terve "... Példaképem Schwarzenergger utálja a " plan B - t". Miért? Mert akkor már az elején is kételkedünk magunkban, félünk a bukástól, a kételkedőknek lesz igaza...
Ha mindig a B terven, a bukás lehetőségén jár az eszünk, akkor már garantált a bukás...
A sorsfordítóknak szilárd és vízióik vannak a jövőről és nem nagyon adják fel...

folyt...

Boldeone2 2024.03.11. 10:24:56

...és akkor itt a politikai vonatkozás:

Állítás: "Amíg a dogmatikus makacsság az egyén esetén hiba, addig a politikai vezetők részéről egyenesen bűn...(..)..úgy nem a tempót kell fokozni, hanem érdemes inkább visszafordulni. Sajnálatos módon a jelenkorban sem látunk egyebet, mint ideologikus őrületet. Elég, ha csak az orosz-ukrán háborút tekintjük. Két éve tart az értelmetlen vérontás, ám Orbánon kívül nem sok mindenkitől halljuk, hogy álljunk meg egy szóra, s nézzük meg, mire mentünk az eddigi EU-s politikával. A szankciók semmit nem érnek.."

Válasz: Amikor valaki szemben megy az autópályán mindenkivel, nyilván elcsodálkozik hogy miért megy mindenki szemben, akkor valóban nem érdemes fokozni a tempót tovább, ideje lesz megfordulni és feladni a dogmatikus makacsságot!
Orbán politikája és külpolitikája is ezerszer cáfolt hazugságokon alapul.
Leírtuk és cáfoltuk többször: a szankciók működnek, egyre jobban működnek, de ez egy hosszú távú küzdelem az agresszorral szemben! Nem feladni, hanem fokozni kell őket! Európai oldalról a legnagyobb hozadéka, hogy felgyorsult a zöldátállás és a fokozatos energiafüggetlenedés. A gáz ára mára stabil- alacsony Európában, köszönhetően a szankcióknak. Magyarország 4-5 x többért veszi a muszka gázt

A másik, erkölcsileg rendkívül pusztító állítása Orbánnak az, hogy ne segítsük Ukrajnát, azaz: minél hamarabb pusztuljon Ukrajna, Putyin vágyai szerint. Írjanak alá a megadásról egy békediktátumot, ahol egy oroszlánszerződésben diktálja Putyin azokat feltételeket amelyeket ő fog felrúgni...
Erre mondja a többség, hogy lófaszt! Neville Chamberlain is hiába ment Münchenbe!

A nihilista és erkölcstelen Orbanbán nem érti: egy pszichopata őrülttel nincs lehetőség a békére

Folyt...

Boldeone2 2024.03.11. 10:33:45

Itt van egy friss video egyébként az orosz valóságról...Nem a putyinista veljéig hazug fideszes vagy más szélsőjobbos, putyinista " szakértőket" kell figyelni, hanem a valóságot!

A szankciók rövid távon nem fognak rendszerváltást hozni, de a hidegháború is sokáig tartott...

Ez rendkívül attraktív fiatal orosz hölgy ( magas, szőke, vékony óriási cicik...:) ) jobban elmondja a valóságot, mint Somkúti Bálint vagy Strier Gábor ...

youtu.be/DR6t6Uh2GJU?si=7H31XWRhAZ8-OSKG

Prices in Russia are out of controll, two years with sanctions"

Wildhunt 2024.03.11. 10:38:28

@G. Nagy László: halvány esélyed bármivel lehet a javulásra.

Ami egy plusz erőforrás. Tehát a ló nem döglött.

Wildhunt 2024.03.11. 10:41:35

@Boldeone2: Prices in Russia are out of controll, two years with sanctions"

Ezzel a hazugsággal már a Birca blogon lebuktál. Mivel még mindig max 5 perc ellenőrizni, szerintem ne erőltesd.
Persze attól még erőltetni fogod, mert ezért fizetnek, és még a tartótiszted is túl hülye ahhoz, hogy hihetőbb hazugságot találjon ki.

Wildhunt 2024.03.11. 10:45:20

@G. Nagy László: de ha már belejöttem: aki pókerezik annak tudnia kellene, hogy a kockázatvállalási hajlandóság egyrészt nem egyenlő a helyzetfelismeréssel, másrészt eléggé kétélű fegyver tud lenni; akár túl magas, akár túl alacsony.

Boldeone2 2024.03.11. 11:17:33

@Wildhunt: Mit ellenőriztél te 5 perc alatt, te szánalmas, fogalmatlan idióta!?

Először a kisegítő iskolát kellene elvégezned, nyelveket tanulni, utána pofázni!

G. Nagy László 2024.03.11. 11:26:48

@Wildhunt:

"a kockázatvállalási hajlandóság egyrészt nem egyenlő a helyzetfelismeréssel, másrészt eléggé kétélű fegyver tud lenni; akár túl magas, akár túl alacsony."

A megállapítás mindkét fele nagyon-nagyon igaz.

Az első annyi kiegészítést érdemel, hogy jó esetben a helyzetfelismerés az első, s csak azt követi az ennek megfelelő kockázatvállalás. Én nagyon sok olyan embert ismerek, akiket nem érdekelnek a körülmények, a lehetőségek és a veszélyek. A legkevésbé sem mérik fel a helyzetet, ők rizikózni akarnak, bármennyit, bármi áron...

Ha viszont elérkeztünk a tudatosság szintjére, vagyis reálisan felmértük a helyzetünket, ott jön be a második tagmondat jelentősége. vannak olyan szituációk a pókerben, az üzletben és a hétköznapi életben egyaránt, amikor matematikailag egyaránt helyes lehet a magas kockázatvállalás és az óvatosság is. Nekem örök problémám, hogy túlságosan óvatos vagyok. Mindig csak nagyon keveset kockáztatok. Ez olyan szempontból jó, hogy sosem kerülök komoly bajba. Viszont az extra jutalmak is igen ritkák...

Boldeone2 2024.03.11. 11:26:51

www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=RUB&view=5Y

Itt van a rubel 5 éves chartja, ami szintén azt mutatja, hogy ÓRIÁSI belső gazdasági problémák vannak. Ez az árfolyam már eleve mesterséges! Az export bevételt kötelező rubelre váltani, nincs szabadkereskedelme a " pénznek"

G. Nagy László 2024.03.11. 11:42:00

@Boldeone2:

"Példaképem Schwarzenergger utálja a " plan B - t". Miért? Mert akkor már az elején is kételkedünk magunkban, félünk a bukástól, a kételkedőknek lesz igaza...
Ha mindig a B terven, a bukás lehetőségén jár az eszünk, akkor már garantált a bukás...
A sorsfordítóknak szilárd és vízióik vannak a jövőről és nem nagyon adják fel..."

Én ezzel messzemenően egyetértek, két kitétellel.

1. Amire az "A" terved készül, az legyen testhezálló! Schwarzi se balettművésznek készült.
2. Amikor a saját sorsod a tét, olyankor azt teszel, amit akarsz. De politikusként MINDIG LEGYEN B TERVED! Ha vak elszántsággal viszel tömegeket a pusztulásba, az a legrosszabb. Ha csak magadat, ahhoz jogod van.

G. Nagy László 2024.03.11. 11:50:46

@Boldeone2:

"A szankciók rövid távon nem fognak rendszerváltást hozni, de a hidegháború is sokáig tartott..."

Azért van pár alapvető különbség a fél évszázaddal korábbi hidegháború és a mostani között.

1. Akkor nekünk, magyaroknak egyértelműen jót tett, hogy gyengülnek az oroszok. Most ennek nincs semmilyen jelentősége a mi szempontunkból.

2. Akkor nem Európa fizette meg a hidegháború árát. Sosem látott jólétben élhetett az európai polgár. Ma az ő életszínvonalukat áldozzák fel - többek közt az ukrán háború oltárán.

3. Akkor fél Európa sorsa volt a tét. Most két, többségében oroszok lakta megyéé..

G. Nagy László 2024.03.11. 11:54:02

@Boldeone2:

"egy pszichopata őrülttel nincs lehetőség a békére"

Ez igaz, de Putyin a legkevésbé sem őrült. Hallgasd meg bármelyik megszólalását. Abszolút racionális fickónak tűnik, akivel lehet tárgyalni.

Boldeone2 2024.03.11. 11:57:46

@G. Nagy László: Ha vak elszántsággal viszel tömegeket a pusztulásba, az a legrosszabb. Ha csak magadat, ahhoz jogod van."

- Mindig mindenre a történelem ad választ! Azt gondolom, hogy a populista jobboldalnak nincs igaza. Ráadásul önzők, erkölcstelenek és nihilisták, ez a legnagyobb bajom velük...

Ez világnézeti kérdés is: lehet valaki önző és végtelenül cinikus, mint Orbán; mások pedig az erölcsileg helyes, sok esetben nem könnyű és áldozatos utat próbálják járni, ami sokszor nehezebb, de célravezetőbb

Orbánnak ezért nincs barátja: ő deklaráltan önző és nihilista

Az ilyen embert a valóságban nem szeretik, politikusnak - amíg megy a szemfényvesztés - addig a tömegembernek jó!

Most ha nihilista lennék, azt mondanám válasszák újra Trumpot! Az összes vagyonom feltenném rá, hogy NEM fogja megállítani a migrációt, de arra is fogadnék, hogy Putyin nemhogy nem hagyja abba a háborút, de még fokozza is!
Arra is fogadnék, hogy a nyugat és a NATO- gyengülne , és arra is, hogy az a buta amerikai tömegember aki megválasztja, rosszabbul fog élni! ( anno elvette a Medic Aid- et, a Medicare- t)

Wildhunt 2024.03.11. 12:00:12

@Boldeone2: az autók árát, te kis aranyhal. Bárki ellenőrizheti de persze te megint letagadod, mert hazug vagy mint minden libbancs.

Wildhunt 2024.03.11. 12:01:01

@G. Nagy László: Mindig csak nagyon keveset kockáztatok. Ez olyan szempontból jó, hogy sosem kerülök komoly bajba. Viszont az extra jutalmak is igen ritkák...

Dettó.

Wildhunt 2024.03.11. 12:02:33

@G. Nagy László: Most két, többségében oroszok lakta megyéé..

Azóta 4 megyéről van szó, és ahogy a maci halad, lesz még több is.

Boldeone2 2024.03.11. 12:04:28

@G. Nagy László: Akkor nem Európa fizette meg a hidegháború árát. Sosem látott jólétben élhetett az európai polgár. Ma az ő életszínvonalukat áldozzák fel - többek közt az ukrán háború oltárán."

- Hogy lehet közgazdászként ilyen butaságokat írni??? Az infláció az NEM Európa által választott dolog volt, hanem a HÁBORÚ, Putyin háborújának a következménye! Tehát: nem önmagunk választása volt!

Egyébként a világon mindenhol óriási infláció van, lsd Törökország vagy Nigéria! Pedig ott szankciók sem voltak!

A fő ok: Putyin és szövetségesei Háborúznak a világban!

Aki szelet vet, vihart arat!

G. Nagy László 2024.03.11. 12:08:16

@Boldeone2:

"válasszák újra Trumpot! Az összes vagyonom feltenném rá, hogy NEM fogja megállítani a migrációt, de arra is fogadnék, hogy Putyin nemhogy nem hagyja abba a háborút, de még fokozza is!"

Egy év múlva emlékeztetlek majd erre. Hálás leszel, hogy nem kötöttél ilyen fogadást :)

Boldeone2 2024.03.11. 12:10:11

@Wildhunt: Miről beszélsz ember? Az autók ára is jelentősen emelkedett, azt is linkeltem, de a lényeg az, hogy az oroszok brutál rosszul élnek, szemben a tucker carlsoni propagandával!

Ezzel vitatkozni sem lehet, mert hivatalos orosz állami oldal:

tass.com/economy/1720945

Nincs 80 ezer forint a havi bruttó minimálbér! Tehát : teljesen a valóságot tükrözi a linkelt blog!

Boldeone2 2024.03.11. 12:11:57

@G. Nagy László: Oké, egy év múlva itt!

Szerinted Orbán megállította a migrációt, amikor MINDENKI átjön a kerítésen, csak nem itt áll meg?

Boldeone2 2024.03.11. 12:28:34

Trump és Orbán a nyugati szövetség szétverésén, azaz: Putyin érdekei szerint dolgoznak...
Trump meglebegtette, hogy kilép a NATO- ból, Putyin "liked it"...

Ez mindenl, csak nem a magyar érdek képviselete! Putyin örömtáncot jár, látván ezen " vezetőket" Európa sötét napjai jöhetnek...

A megaláztatás, az alávetettség időszaka! A demokrácia veszíthet...

G. Nagy László 2024.03.11. 12:32:14

@Boldeone2:

"A megaláztatás, az alávetettség időszaka! A demokrácia veszíthet..."

Na ezért jó, hogy itt vagyunk mi, fideszesek. A demokráciát védjük.

De tényleg, annyiszor leírtad már, hogy gondolod ezt az egészet? Miként fog veszíteni a demokrácia Szlovákiában, vagy Finnországban?

G. Nagy László 2024.03.11. 12:33:36

@Boldeone2:

"MINDENKI átjön a kerítésen"

ez full kamu, te is tudod.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.11. 12:55:58

@G. Nagy László:

" A gondolkodásra és önreflexióra képes ember életét nem merev dogmák, hanem a tiszta matek irányítja, akármilyen hűvösen is hat e kijelentés. "

akkor ugye nem szavazol már a fideszre, és nem fogod pénzért sem propagandájukat
amelyik mérgezi tudatosan a lakosait? vagy amíg mást mérgez Gödön és szerte az országban, az téged nem zavar nárcisztikus pszichopataként? és ha te is beszívod a mérget amit a szél hoz?

lacika, a környezetszennyezést a "7-es hazafi" még nem ítéli el meg az ország szétlopását, az már csak a 8-as?

ha nem vagy képes fejlődni, akkor töröld a blogodat te hitvány, hazug, szellemi fogyatékos propagandista.

"Úgy pöfögte a gyár a belélegezve vetélést vagy a magzat rendellenes fejlődését okozó anyagokat, mintha friss tavaszi levegő lenne:

⚫️ a szén-dioxid mennyisége a 2018-as évhez képest a hétszeresére nőtt;
⚫️ a belélegezve vetélést vagy a magzat rendellenes fejlődését okozó N-metil-2-pirrolidonból 2019 és 2022 között 88 tonna került a levegőbe;
⚫️ a 2021-es vizsgálatok szerint a munkahelyi levegőben a nikkel és a kobalt megengedett koncentrációja a határértékek tíz- és hússzorosa volt."

telex.hu/belfold/2024/02/20/god-samsung-nyereseg-eletveszely-birsag

A nikkel határértékének kétezerszerese érte a szigetszentmiklósi akkuüzem dolgozóit

444.hu/2024/02/13/a-nikkel-hatarertekenek-ketezerszerese-erte-a-szigetszentmiklosi-akkuuzem-dolgozoit?fbclid=IwAR0YPfCOuhhshKvKvJkiQQ8-Px64aHO-QhSETgZtsW2I80EiGifn8CuJZr4

Rosszul lettek azok a kormányhivatalnokok, akik a bátonyterenyei akkufeldolgozót mentek ellenőrizni

Az ellenőrök bőrkiütésesek lettek, torkuk kaparni, szájuk pedig fájni kezdett az üzemben. Határozatuk szerint az a bűz, ami az akkufeldolgozóból áradt, simán elérheti akár a 21-es út túloldalán álló lakóházakat is.

hvg.hu/gazdasag/20230621_atlatszo_batonyterenye_akkumulatorgyar_rosszul_lettek_a_kormanyhivatalnokok

Kirúgták a nyugdíjas biztonsági őrt, miután fotók készültek a sárbogárdi akkumulátor-hulladékról
egy olyan telepen, ami korábban ásványvízüzemként funkcionált, hiszen olyan fúrt kút van ott, ami közvetlenül összeköti a telepet a sárbogárdi vízbázissal
nepszava.hu/3226567_sarbogard-biztonsagi-or-kirugas-akkumulatorhulladek-lerakat

Tízezer tonna selejtes akkumulátort tárolnának a házak közvetlen szomszédságában Sárbogárdon
Másfél hónapon keresztül minden jel szerint mindenféle engedély nélkül működött ez a cég, ez a telephely. Hogyan lehetséges ez? Miért huny szemet a kormányhivatal efölött a működés fölött?
rtl.hu/hirado/2024/02/23/selejtes-akkumulator-tarolas-veszelyes-hulladek-sarbogard

a környezetvédelem a hazaszeretet legtisztább megnyilvánulása, nem az ha a félhülye haverjaiddal részegen ordított a himnuszt a stadionban, barom.

itt megint nem fejeztél be valamit, innen kiderül mindenkinek hogy miért vagy pszichopata:
teveszmek.blog.hu/2024/02/26/_tiz_evunk_maradt_a_civilizacio_megmentesere#c42488633

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.11. 12:57:10

@G. Nagy László:
**
"" A gondolkodásra és önreflexióra képes ember életét nem merev dogmák, hanem a tiszta matek irányítja, akármilyen hűvösen is hat e kijelentés. ""

jav

akkor ugye nem szavazol már a fideszre, és nem fogod pénzért sem propagandájukat terjeszteni?
amelyik mérgezi tudatosan a lakosait? vagy amíg mást mérgez Gödön és szerte az országban az téged nem zavar nárcisztikus pszichopataként? és ha te is beszívod a mérget amit a szél hoz?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.11. 13:03:07

@G. Nagy László:

pedig ezeket te is mondhattad volna, aki az evolúciónak álcázva hagyná éhen dögleni a szegényeket:

"Tudtam, hogy ez az elhatározás egy életre szól. Számomra a vissza ismeretlen fogalom. És az elhatározás nem átmeneti szórakozást, hanem véres komolyságot jelentett. Már akkor is ösztönszerűleg idegenkedtem az olyan emberektől, akik mindent elkezdenek anélkül, hogy keresztül is vigyék, amit elkezdtek. Ezeket a mindenütt jelenlevőket már akkor is gyűlöltem, működésüket veszedelmesebbnek tartottam a semmittevésnél." - Vajon kitalálná-e a kedves Olvasó, hogy kitől származik ez az idézet? Segítek: ezek egy valódi fanatikus mondatai. Egy igazi pszichopata mondatai."

pedig visszafordulhatnál a fideszes propagandista útról, ha tudnál gondolkozni és lennének elveid, ha lenne gerinced, és nem egy lefizetett elvtelen, hitvány cseléd patkány lennél.

Boldeone2 2024.03.11. 13:19:37

@G. Nagy László: Na ezért jó, hogy itt vagyunk mi, fideszesek. A demokráciát védjük."

- Hogy véditek? Egy önkényúr alávetett szolgáljaként? Milliárdjaid nincsenek, nem vagy NER- elit tagja, csak kiszolgálója vagy az elnyomásnak te is!

MINDENKI átjön a kerítésen"
*ez full kamu, te is tudod.*

- Ez az igazság, ezt magad is tudid! Szerinted mi lesz azzal a migránssal, aki már eljut a magyar határig?? Két opció van:
1, Hazamegy Pakisztánba
2, Addig próbálkozik amíg át nem jut

Vajon, melyik lesz a reálisabb ?

MEDVE1978 2024.03.11. 14:07:58

Az ukrán helyzet most egyre érdekesebb. Nagyjából 3-4 verziót látni Európa számára:
1. Tovább támogatni az ukránokat. Ez egyértelmű, hogy nem fog eredményre vezetni (attól függetlenül, hogy Biden esetleg elnök marad-e vagy Trump váltja). Az ok viszonylag egyszerű: az ukránoknál látszik a háborús fáradtság, a politikusi réteg nem szeretne új korosztályokat behívni, a fronton pedig fogy a tartalék. Még, ha be is hívják az újoncokat, nyár előtt nem állnak rendelkezésre. Ugyanakkor az újoncok behívása is csak a jelenlegi front tartására lenne elég. A másik az, hogy főként a németek által támogatott álláspont az, hogy az ukránoknak nem szabad túl sokat adni. A modern hadviselésben (de nyilván már az idők kezdete óta, ez nem újdonság, a II. világháborúban a németek alkalmazták mesterileg a blitzkriegben) a lényeg, hogy pillanatnyi döntő erőfölényeket kell kialakítani és a meggyengült ellenséges szakaszt bekeríteni, megsemmisíteni. Ehhez nem kell összességében több katona, csak egyszerűen időszakos erőfölény. Az ukránok nem képesek időszakos erőfölényeket kialakítani egymás után, egyszerűen azért, mert a szövetségesektől túl kevés hadianyagot kapnak. A francia, német, amerikai hadi eszközök "csorgatása" is ezt mutatja. Amire az ukránok megkapták a megfelelő hadi eszközöket (pl: Leopard tankokat vagy Himars rakétákat), azok többnyire a status quo fenntartására voltak elegek. Viszont mivel a nyugati államok közvéleménye folyamatosan háborús fáradtságot mutat, ezért valószínűtlen, hogy olyan döntő erőket adnak át az ukránoknak, amelyek előrenyomuláshoz szükségesek.
Az oroszoknál ezzel szemben megszilárdult a helyzet, szépen első világháborús húsdaráló szinten mennek előre, annak tudatában, hogy náluk több "hús" van. Ez a helyzet még legjobb esetben is csak a döntetlen helyzet, patt fennmaradásához vezet.
2. Trump jut hatalomra. Ebben a pillanatban valószínűleg az ukránok nem kapnak több segélyt az amerikaiaktól. Persze az EU majd tesz mindenféle kijelentéseket, de messzemenően kérdéses, hogy az EU meddig képes finanszírozni egy ilyen háborút az USA nélkül. Még ha így is döntenek (ami a szélsőjobb erősödéséhez vezetne, hiszen az európai közvélemények döntő része már nem akarja az ukrán-orosz háborút), akkor is csak pár hónap jön majd ki ebből és utána jönnek a béketárgyalások. Ami lényegében egy újabb befagyasztott konfliktust és egy bukott államot (Ukrajna) hagy maga után. Ukrajnában ezt követően extrém politikai válság várható, hiszen az ország gazdasága a padlón van, illetve a lakosság ötöde vagy még több elmenekült. Valószínűleg a menekültek nagy része nem is jön majd vissza. Középtávon Ukrajna összeomlásával és maffiaállammá válásával / katonai meggyengülésével kell számolni. Ennek két alesete van:
a) Európa összeszedi magát katonailag. Az EU keleti és északi államai újra nagy összegeket kezdtek el költeni a fegyverkezésre, a nyugatiak még hátra vannak. Ezt fenn kell tartani, az EU-nak ütőképes hadserege kell, hogy legyen. Az oroszok jelenleg ütést kaptak, azonban ez nem végleges, az orosz haderőt 2-5 év alatt rendbe lehet úgy szedni, hogy ismét alkalmas lesz egy ukrán szintű konfliktus kirobbantására. Kérdés, hogy ebben az esetben ki a célpont: valamelyik balti állam vagy ismét Ukrajna, esetleg Moldova. Nekünk utóbbi sokszor jobb lenne, bár valószínű, hogy egy következő háborúban már az oroszok bedarálnák az ukránokat.
b) Európa ismét elengedi magát katonailag. Ez igazából a németek és franciák esetében érdekes. A belgák, spanyolok, olaszok, hollandok potyautasok ebben a rendszerben és nem is nagyon fenyegeti őket közvetlen veszély, nehéz lenne őket mozgatni. A németek és a franciák viszont mérvadók. A franciák talán kevésbé problémásak, a németek viszont igen. Amíg az ilyen békeharcos idióták, mint a mostani koalíció van hatalmon, addig nehéz lesz ütőképes hadsereget létrehozni. Márpedig egy erős német hadsereg nagyon sokat dobna az EU ütőképességén. Ha ez elmarad, akkor maradnak a keleti és északi tagállamok, ami lehet, hogy nem elég, hogy az oroszokat elrettentse a balti államok megtámadásától. Ha az EU eléggé fegyverkezik, az az USA-nak is jó, bár Trump most más hangokat penget, azt ő sem vállalná be, hogy mondjuk Lengyelországot megtámadják az oroszok.
3. Van egy bizonyos esélye Oroszország összeomlásának és polgárháborúnak. Ha ugye az ukrán-orosz háborúnak vége, jönnek a hétköznapok. Az orosz modell továbbra is rendkívül instabil, kérdéses, hogy Putyin fenn tudja-e tartani. Putyin 71 éves és ki tudja meddig bírja még, bármelyik pillanatban lehet egy "utódlási válság". Persze erre alapozni marhaság, mert annyira bizonytalan a bekövetkezése.

Serény Vélemény 2024.03.11. 14:14:52

@Boldeone2: Ja, a hölgy azért sír, mert drágák a Rebook cipők, meg a márkás pólók, meg a Nutella.

Hát, ha te ezt veszed észre az életből, és erre mondod azt, hogy "a szankciók működnek" - akkor nem csodálkozom azon, hogy mitől vagy ilyen egyszerűen agymosható. (Nyilván a moszkvai luxus pláza hipermarketje és annak árufelhozatala nem a legolcsóbb, a munkás osztály által látogatott piacok közé tartozik.) Azt meg ne is vedd észre, hogy gyakorlatilag minden nyugat-európai színvonalú csomagolásban van kitéve, egyáltalán nem alacsonyabb színvonalon, mint egy akármelyik magyar plázás szupermarketben.

MEDVE1978 2024.03.11. 14:23:09

Most nézzük a saját, magyar nézőpontunkat. Az előzőek fényében:
1. Tovább megy a háború. Ez nem túl jó, mivel rengeteg pénzbe kerül a nyugatnak és nincs perspektívája. Ahogy írtam, esélytelen, hogy a nagy nyugati államok annyi hadianyagot adjanak Ukrajnának, amivel az vissza tudja foglalni a Donbasst vagy a Krím-félszigetet. Ezért ez csak további pénznyelő lesz. Nagy szavakkal és szent háborúval.
2.Tegyük fel, hogy fegyverszünetet kötnek. Ez Magyarországnak jó, a közvetlen háborús helyzet megszűnik. Az ukránok normalizálni tudják az exportjukat Afrikába és Ázsiába. Az oroszok elkezdik összeszedni magukat. Újra tudunk majd mindkettővel üzletelni + a saját hadsereget is fejleszteni. Persze semmi jó nem tart örökké, ez pedig főként nem. Amennyiben az oroszok nem omlanak össze, pár éven belül várható az újabb támadás. A kérdés igazából csak az, hogy hol:
- Ukrajnában.
- a balti államoknál.

Első esetben a jelenlegi konfliktus töltődik újra, de én egy pár év múlva jövő háborúban már viszonylag gyors ukrán vereséget látok. Ukrajna ugyanis a békében meg fog gyengülni és nagy eséllyel egy korrupt maffiaállamá válik majd. Ebben az esetben elképzelhető, hogy az oroszok további ukrán területeket annektálnak, a többi részre pedig bábkormányt tesznek. Ezzel de facto Magyarország az oroszokkal lesz határos. Ez jelentős probléma, de nem annyira mint sokan gondolják.

Először is, az oroszok olyan államokat szeretnek megtámadni, ahol jelentős orosz kisebbség él, arra hivatkozva, hogy az oroszok jogait védik a náci helyiek ellen. Ilyenek a balti államok, Ukrajna és Moldova. A finnek, svédek és lengyelek egyaránt viszonylag közel vannak az orosz ipari bázisterülethez, tehát ők a másodrendű stratégiai célpontok. Hozzá kell tenni még azt is, hogy MAgyarország lényegében lapos, viszont körülöttünk ott van a Kárpátok. Ha tehát az oroszok megszállnának minket, akkor bemanővereznék magukat egy olyan helyzetbe, hogy Szerbia kivételével mindenhol NATO tagországok (az osztrákok kivételével, de őket meg az EU védelmi klauzula kötelezné) vennék őket körbe, amelyek ráadásul hegyes, nehezebben elfoglalható területek. Ez katonailag egy öngyilkosság lenne.

Tehát egy esetleges oroszbarát Ukrajna esetében sem mi lennénk az elsőrendű célpont, messze nem. Inkább a balti államok.

Wildhunt 2024.03.11. 14:28:32

@MEDVE1978: egy dolgot sem te, sem az elemzők nem vesztek figyelembe: amennyiben a konfliktus nincs véglegesen lezárva a jövőbeni kiújulás veszélye nélkül, a maradék ukrán férfilakosság a határ megnyitásának pillanatában lép le az országból.
Ennek tudatában tessék a felsorolt pontokat újraértékelni.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.11. 14:42:44

@Serény Vélemény: az oroszok fele létminimum alatt él. de sebaj. hazudj még valamit.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.11. 14:58:48

@Boldeone2: rendkívül attraktív fiatal orosz hölgy? hagyjad már, ezeknek az aberrált fideszeseknek stier és somkuti való. arra gerjednek. szájer "tanítványai"

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.11. 15:03:36

@Boldeone2:

ilyet még nem láttál:
donald trump védő nő, ez most képviselő? a feliratok félrevezetőek. A rape victim blaming another rape victim for her comment but defending a rapist make it make sense

www.youtube.com/watch?v=pPtqRh6kp3A

Serény Vélemény 2024.03.11. 15:07:41

@Tesz vesz XVI.: "az oroszok fele létminimum alatt él. de sebaj. hazudj még valamit."

A II vh alatt Leningrádban az ostrom alatt meg az utcán haltak éhen az emberek, meg egymást is ették néha.
Aztán mégis az oroszok győztek.

MEDVE1978 2024.03.11. 15:19:15

@Wildhunt: De, ezt figyelembe vettem, ezért írtam a bukott állam (failed state), illetve maffiaállam megjelölést. Egyébként a konfliktus végleges lezárása egy furcsa megnevezés. Szerintem ilyen nem létezik ugyanis. Abban az esetben, ha az ukránok esetleg nyernek és visszafoglalják a teljes korábbi területet, az oroszok pedig polgárháborúsan omlanak össze, még az sem garantálná, hogy az oroszok nem támadnak újra. A szakadár területek orosz lakossága egyértelmű garancia arra, hogy a feszültség fennmarad, hiszen ők nem akarnak Ukrajnához tartozni.

Wildhunt 2024.03.11. 15:31:29

@MEDVE1978: itt kicsit ellentmondasz magadnak. Megvan miben?

G. Nagy László 2024.03.11. 15:46:35

@MEDVE1978: Szerintem a Baltikum megtámadása totál irreális jövőkép. Gyakorlatilag semmit nem nyerne vele Oroszország, de mindent elveszíthetne. Mi értelme volna NATO tagoknak nekimenni?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.11. 16:00:43

@Serény Vélemény:

annak azért örülök hogy már a szankciókat nem vonod kétségbe...
ugye, mert erről beszéltünk

és akkor te most drukkolsz az oroszoknak?

Wildhunt 2024.03.11. 16:08:30

@G. Nagy László: az, hogy ha a NATO nem kezd azonnal világháborút, akkor megszűnik létezni.

Serény Vélemény 2024.03.11. 16:13:49

@Tesz vesz XVI.: Nem, én a hülyeség ellen szurkolok.
Pl. mennyit növekedett az eu gdp 2023-ban? És mennyit az orosz?

MEDVE1978 2024.03.11. 16:18:45

@G. Nagy László:
A Baltikum megtámadása az oroszok egyik kevés terjeszkedési lehetősége. Ha az orosz határt megnézed miket látsz: USA, Kína, Mongólia, Észak-Korea, Japán nem terjeszkedési pont. Kazahsztán és Fehéroroszország szövetséges, Grúzia semlegességre törekszik és van már orosz szakadár köztársasága (Abházia). Marad:
1. Ukrajna - ahol a jelenlegi konfliktus van;
2. Lengyelország - Kalinyingrád vagy Belorusszia felől. Ez Kalinyingrád enklávé mivolta miatt és az erős lengyel hadsereg miatt nem működik. A fehéroroszok pedig inkább megpróbálnak kimaradni dolgokból. Lengyelország és Litvánia között van a Suwalki gap, ami egy keskeny határszakasz. Elvileg, ha ezt elvágják, akkor a szárazföldi utánpótlástól elvágják a balti államokat is. (a lengyelek és a balti államok már pár éve azon vannak, hogy ezt megerősítsék).
3. A balti államok, főként Észtország és Lettország. Ideális célpontok, mindkettő síkság vagy kisebb dombság, természetes akadályok nélkül. Az oroszok könnyen meg tudják támadni, még akkor is, hogy ha a fehéroroszok nem szállnak be, formailag semlegesek maradnak. Van orosz kisebbségük (ürügy, hivatkozási alap), viszonylag kicsi a népességük és a hadseregük. Az észtek és a lettek összesen vannak 3 millióan. Ha a fehéroroszok közreműködésével az oroszok elvágnák a Suwalki Gapet, akkor a teljes térséget egy-két héten belül el tudnák foglalni. Ezt követően a NATO nem nagyon tudna mit kezdeni a helyzettel. Az oroszoknak ez a balti tengeri kijáratuk kiszélesítését jelentené és vélhetően nagyobb tengeri mozgásteret.
Jelenleg ugyanis az oroszok Szent Pétervárnál be vannak zárva a Finn-öbölbe, amit a finnek és a litvánok bármikor le tudnak zárni, így csapdába ejtve az orosz balti flottát.
4. Svédország és Gotland. Főként a légifölény miatt fontos. A balti tenger közepén van, aki uralja, az oda tud telepíteni egy csomó repülőt és uralni a légteret a Baltikum fölött. A svédek pár éve elkezdték újra megerősíteni. Valószínűleg nagyon megjárnák az oroszok, ha megpróbálnák elfoglalni.
5. Finnország. A finnek 80 éve a háborúra készülnek az oroszokkal. Nem fogják őket megtámadni az oroszok, mert tudják, hogy már kétszer kivéreztették őket.
6. Norvégia. Egy minimális kis határszakasz, a sarkkörnél. Szinte lehetetlen ott támadni. Inkább a tengeren lehetnének nagyobb összecsapások.

Ha az oroszok támadnának, akkor a katonailag legjobb választásuk a Baltikum. Sokan azt mondják, hogy az oroszok tesztelhetik is a NATO-t, hogy a közös védelmi klauzulát ténylegesen alkalmazzák-e a tagállamok - mondjuk akkor, ha közben kínai konfliktus is van.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.11. 16:27:28

@G. Nagy László:

"Abszolút racionális fickónak tűnik, akivel lehet tárgyalni."

bazmeg te retardált, hányszor megbeszéltük már ezt ? mindig újra el kell kezdeni és akkor se érted meg te fizetett ügynökpatkány.
3-4-5 nemzetközi szerződést sértett meg putyin, tudod tárgyaltak korábban.
el lehetett volna kerülni az ukrán háborút de akkor a szuverén magyarországnak is ki kellett volna lépni a nato-ból. szuverének lettünk volna?

orbán 2008 után szuverén lett? tudod, miután szerinted "megtudta putyin véleményét" azután már nem akarta orbán beléptetni ukrajnát a natoba, és a tévedhetetlen félistened ezután már SOHA nem nevezte háborús agresszornak putyint. csak 2008 előtt.

Serény Vélemény 2024.03.11. 16:28:33

@Tesz vesz XVI.: A gyengébbek kedvéért:
www.statista.com/statistics/686147/gdp-growth-europe/

segítek: 0,7%, és 2,2%. És annyira működnek a kretén szankciók, hogy a 0.7% az EU gdp növekedése, és a 2,2% az Orosz föderációé.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.11. 16:36:11

@G. Nagy László:

"Na ezért jó, hogy itt vagyunk mi, fideszesek. A demokráciát védjük."

de jó, akkor végre lehet népszavazás az európai ügyészségről, meg az aksigyárakról is helyi?
és nem zavar hogy a nemzeti konzultációkon még a fideszeseket is szemen köpik? nemet mondjuk a szankciókra, orbán mégi mind a 10-et megszabazta, mikor az nekünk is árt!!! géniusz bazmeg.
az ukrán hitelre is nemet mondtatok, mégis megszavazta viktorka, aki miatt lassan a magyarság is lehúzhatja a rólót, a globális felmelegedéssel, de sebaj, mert te igazi hazafiként már nézegeted oroszországot, hogy hova lehet majd menni.

a fideszes szavazók is támogatták a mátrai erőmű szétlopását?
Mészáros Lőrinc és üzleti köre 2018 tavaszán szerezte meg a Mátrai Erőmű 73 százalékát 5,9 milliárd forintért. Az állami tulajdonú MVM-nek akkoriban annyiért nem kellett, de nem sokkal később 17,4 milliárd forintért mégis csak megvette – már Mészárostól, aki így kis idő alatt megháromszorozta a pénzért az üzleten. Sőt, ennél is nagyobbat kaszált rajta, a veszteséges erőműből ugyanis a tulajdonosok addigra minden tartalékot kivettek.

olyan demokratikus volt ez is. szétlopják az országot és te tapsikolsz neki, te idióta. tipikus "7-es hazafi"

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.11. 16:40:21

@Serény Vélemény:

ezekszerint fogalmad nincs mit jelent a GPD.

Noha a GPD-adatok szerint az orosz gazdaság él is virul, valójában ez a hadigazdálkodásra átállás eredménye, amiből a civil lakosság csak nagyon keveset profitál.

rtl.hu/europa/2024/02/23/oroszorszag-gdp-szankciok-haboru-ukrajna-europai-unio

rtl.hu/reggeli/2024/02/26/oroszorszag-haboru-szankcio

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.11. 16:43:09

@Serény Vélemény: továbbá

Az orosz gazdaság zsugorodik
A Világbank, a Nemzetközi Valutaalap (IMF), valamint a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerint 2022 rossz év volt az orosz gazdaság számára. Becslések szerint 2022-ben Oroszország bruttó hazai terméke (GDP) 2,1%-kal esett vissza.

Oroszország gazdaságának zsugorodása 2023-ban is folytatódhat. Az előrejelzések szerint az ország GDP-je a legrosszabb esetben (OECD) 2,5%-kal, de a legjobb esetben is (Világbank) 0,2%-kal fog visszaesni. Az IMF növekedést vár 2023-ban (0,7%).

www.consilium.europa.eu/hu/infographics/impact-sanctions-russian-economy/

Boldeone2 2024.03.11. 17:01:01

@Serény Vélemény: És annyira működnek a kretén szankciók, hogy a 0.7% az EU gdp növekedése, és a 2,2% az Orosz föderációé. "
- ezt már ismerjük, hiszen megírta a Pravda, lehozta a Tass...Vajon melyik elnyomó rezsim mond igazat a valós belső állapotokról, főleg amikor háborúban van??

Mennyivel költöttek többet polgári infrastuktúrára, oktatásra, egészségügyre?

Ezzel szemben minden ukránra kilőtt golyó növeli a GDP-t meg az is, amit az emberek a Donbassban megzabálnak!

Ja : az orosz statisztikai törvény változott, a vezetőjét leválotta Putykó...

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.11. 17:14:56

@Boldeone2:

a másik, a fejlett gazdaságok nem tudnak már hova fejlődni. ha egy fejlett gazdaság 1%-kal növekszik, mi meg 3-mal, akkor jobb a banánköztársaság gazdaságunk?

teljesen hülyék.

Boldeone2 2024.03.11. 17:25:27

@MEDVE1978: Van egy bizonyos esélye Oroszország összeomlásának és polgárháborúnak. Ha ugye az ukrán-orosz háborúnak vége, jönnek a hétköznapok. Az orosz modell továbbra is rendkívül instabil, kérdéses, hogy Putyin fenn tudja-e tartani"

- Pontosan. Megragadtad a lényeget, szerintem. Látszik, hogy törnelmileg nagyon művelt ember vagy ( bár néha vitázunk ) így leírom neked, hogy én hogy látom a háború valódi okát:

A valódi ok- szerintem- Oroszország egyre nagyobb belső, implicit válsága. A covid a világon mindenhol odabaxott, így Oroszországnak is. A globális gazdasági visszaesés miatt lement drasztikusan mind a kőolaj, de a földgáz ára is.
Ekkor kezdték az oroszok a ba szakodást Európával. Emlékezzünk csak vissza: még sehol volt háború, de már az oroszok cinikus módon nem küldtek elég gázt, hogy a kiszolgáltatott EU bajba kerüljön
Miutan megtámadták Ukrajnát, meg az egekig emeljedett minden ára...

Putyin felismerte, hogy "most vagy soha" : ha 2022- ben nem támadja meg Ukrajnát, akkir soha nem fogja tudni Oroszország hanyatlását megállítani

A háború nem az orosz nemzetiségért megy, de még csak nem is a régi- új területekért. A fő ok ideológiai:
HA Ukrajna sikeres nyugati integrált állammá válik, lassan demokratizálódik, egyszer az életnívó is felzárkózik, akkor bekövetkezik a katasztrófa: az orosz gopnik rájön hogy átverte a propaganda
Ha már az ukrán gopnik is jobban él majd, mint az orosz, azt már nem lehet majd megmagyarázni: az "antioroszország" legyőzi Oroszországot..
Innen a putyni gyűlölet, hogy a rémálom egyszer valóra válik és Ukrajna proseráló állam lesz...

Ez a háború valós oka: egy diktátor személyes egzisztenciaharca, hogy az orosz nép úgy tekintsen rá mint rettegett Ivánra vagy Sztálinra...

Ez az orosz nép nagy tragédiája, hogy ünneplik a véreskezű gyilkosokat, az elnyomó diktátorokat...

Hogy honnan jön ez röviden? a félázsiai kollektív szellem , a tatár iga hatása, majd a primitív és erőszakos cári világrend , majd a kommunista rezsim öröksége...

G. Nagy László 2024.03.11. 17:27:27

@MEDVE1978: Oké, de miért kéne az oroszoknak területileg terjeszkedniük? Ha van valamijük, akkor területük az van bőven. Tényleg nem értem. Ennél értelmesebb politikai célok is léteznek. Illetve csakis értelmesebbek léteznek.

Boldeone2 2024.03.11. 17:33:44

@Tesz vesz XVI.: Olyan qurva jó nem lehet a ruszkiknál a helyzet, ha ilyen sokan menekülnek:

www.aljazeera.com/news/2024/1/22/russian-exiles-unlikely-to-return

Ráadásul nemcsak hogy nem gazdag ország, még a vagyondisztribúció is szélsőségesebb, mint a legtöbb nyugati országokban

Adott egy moszkvai " szilovnik elit, értsd: " vén KGB- s disznók, akik dollármilliárdos vagyont akvirálnak, meg a többi, a birka társadalom vakon követi őket...

Szomorú, hogy nálunk is adott ez a disznó elit- Orbán és társai...meg az agyhalott támogatók...

Wildhunt 2024.03.11. 18:47:17

@G. Nagy László:
Vegyünk egy teljesen vad scenáriót:
mondjuk meg kell hálálniuk Kínának, hogy melléjük álltak. Ezért ledobnak egy kisebb atombombát Tallinra, majd 2-300.000 katona, a jogfosztottságban élő, épp kiutasítás előtt álló kb 30% helyi oroszra támaszkodva "stabilizálja" a helyzetet.
Közben világossá teszik, hogy ellencsapás esetén a rakéták célpontjai Washington, New York, London, stb lesznek.
Másnap a NATO megszűnik létezni, Kína meg addig megy a csendes óceánon, amíg India rájuk nem szól.

baalint1 2024.03.11. 18:58:06

Jól indulta cikk, de megint sikerült beletenned a bolsevik propagandát, Pedolaci.

Nos, ideje lenne kiszednetek a szátokból az orosz faszt, mert ebből már nem tudtok jól kijönni, hiába adjátok el itthon békepártiságnak azt, ahogy a háborús agresszor mellett kiálltok. Lehet hogy egy ideig sokar lehetett lopni az oroszokkal együttműködve, és a nyugatellenes narratívával sok szavazatot lehetett behúzni, de már nem sokáig tustok belőle hasznot húzni, ideje hogy forduljon a szélkakas.

baalint1 2024.03.11. 19:02:31

Amúgy tényleg, Pedolaci, a megafonos elvtársaid rákattantak arra, hogy valami szépségversenyen egy 38 éves iráni nő nyert, éa fúj, mocskos wokeprogresszív libsik, hogy képzelik. Ez tipikusan neked való téma, a rothadó wokefasiszta nyugat ideológiai alapon egy öreg migráncsot választott szépségkirálynőnek, hát hová sűlyed a világ, bezzef az orosz szépségkirálynő. Na ja, meg mondjuk ti amúgy is jobban szeretitek a kiskorúakat...

baalint1 2024.03.11. 19:12:03

@G. Nagy László:
Mondjuk mert Oroszországban hagyományosan is a része a propagandának a nagyok vagyunk, erősek, és ennek fényében ha jó el lehet adni egy terjeszkedő háborút. Persze amíg nem szopják meg durván.

Wildhunt 2024.03.11. 19:14:22

@Boldeone2: blinken se mondott le miután az abroszfejűeknél pitizett, sőt, szent papajoe sem. Ez ilyen.

atomic power 1986DucaDuca 2024.03.11. 19:45:29

Az orosz- ukrán háború oka:

Nem területszerzésről szól a történet, hanem a népek önrendelkezési jogáról és Ukrajna semlegességéről. Ha ezt megkapták volna az oroszok, háború sem lenne.

A Nyugat a háborúba kényszerítésért a felelős. Minszki megállapodások, isztambuli béketárgyalások meghiúsítása, NATO kiterjesztésének szándéka Ukrajnára. Ha Ukrajna Ausztriához hasonlóan kinyilvánítja semlegességét, és ilyen módon biztosítékot ad Oroszországnak, hogy nem csatlakozik ellene irányuló szövetségehez, valamint biztosítja a kisebbségi jogokat, akkor most nem lenne háború.

Oroszország csak katonai konflktus árán tudja megakadályozni Ukajna NATO tagságát, mert nincs vétójoga a szervezetben. 1989. decemberi máltai orosz-amerikai csúcstanácskozáson Baker amerikai külügyminiszter (Bush elnök társaságában) megígérte Gorbacsovnak, hogy a NATO egy jottányit nem fog Keletre terjeszkedni, azaz a SZU-nak nem kell attól tartania, hogy bevonják a NATO-ba a volt szocialista országokat. 2022-ig az USA és a NATO tagadta, hogy amerikai részről ilyen ígéretet tettek volna. 2022. február 18-án a Der Spiegel titkosítás alól feloldott brit dokumentumokat hozott nyilvánosságra arról, hogy 1991. március 6-án az amerikai, a brit, a francia és a német külügyminisztérium politikai igazgatói Bonnban egyetértettek abban, hogy a NATO nem terjeszkedhet az Elbától Keletre, azaz elfogadhatatlan a kelet-európai országok felvétele a NATO-ba. Raymond Seitz, a washingtoni külügyminisztérium politikai igazgatója megerősítette: „A Nyugat világosan a SZU értésére adta, hogy a NATO sem hivatalosan, sem nem hivatalosan nem terjeszkedik Keletre”. 2022. május 18-án George W. Bush, a máltai tanácskozáson részt vett George Bush fia, az Egyesült Államok későbbi elnöke megerősítette, hogy Máltán valóban tettek ilyen ígéetet.

1990. november 21-én Párizsi Charta Egy Új Európáért címmel az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) 34 tagállamának csúcsértekezletén kinyilvánították a biztonság oszthatatlanságának elvét. A egyhangúan elfogadott dokumentum szerint “a biztonság oszthatatlan és minden egyes résztvevő állam biztonsága elválaszthatatlanul össze van kapcsolva minden másikéval”. 1999. novemberben az EBESZ isztambuli csúcsértekezletén az oszthatatlanság elvét kiegészítették azzal, hogy az államok “nem erősíthetik a saját biztonságukat más államok biztonságának rovására”.

Mindemellett Ukrajna kötelezettségét vállalt arra az 1990. évi Állami Szuverenitási Nyilatkozatban, hogy tartósan semleges lesz, és katonai blokkokban nem vesz részt.

Mivel a Nyugatnak más tervei voltak Ukrajnával, be akarta vonni a NATO-ba, ez pedig alapvetően fenyegette Oroszország biztonságát. 2021. december 15-én Oroszország szerződéstervezetet tett a Nyugat asztalára az európai kölcsönös biztonsági garanciákról. A tervezet egyebek között Ukrajna semlegességéről, el nem kötelezettségéről szólt, s kizárta, hogy ukrán területen Oroszországot fenyegető bármilyen fegyver legyen. Az Egyesült Államok és a NATO elutasította a tervet, pedig a Nyugat 30 évvel ezelőtt megígérte Oroszországnak, hogy nem mozdul Kelet felé Németország egyesülése után. A 2014. évi véres államcsíny révén Kijevben oroszgyűlölő rezsim került hatalomra, a Nyugat militarizálni kezdte a térséget. Az orosz katonai beavatkozás kezdeti szakaszában Ukrajna részéről volt hajlandóság a semlegesség helyreállítására, Ukrajna parafálta is a török közvetítéssel született 18 cikkelyes tervet, melyben az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja, valamint Németország és Törökország szavatolta volna Ukrajna biztonságát. Oroszország ki is vonta csapatait Kijevből, de Boris Johnson utasította Zelenszkijt a tárgyalás megszakítására.

Ezek után nem véletlen, hogy a G20 és a "globális dél" nem volt hajlandó elítélni Oroszország ukrajnai beavatkozását.

Wildhunt 2024.03.11. 20:05:46

@atomic power 1986DucaDuca: ezt mindenki tudja, de senkit nem érdekel. Mivel a nemzetközi média döntően USA irányítás alatt áll, mindez vagy nem is kerül felszínre, vagy 170 decibellel üvöltik mellé, hogy orosz propaganda. A woke tálibokat az igazság nem érdekli.

atomic power 1986DucaDuca 2024.03.11. 20:41:12

@Wildhunt:

"ezt mindenki tudja, de senkit nem érdekel."

Majd édekelni fogja őket, mert egye inkább a saját bőrükön fogják érezni!

Wildhunt 2024.03.11. 21:20:15

@atomic power 1986DucaDuca: egye inkább a saját bőrükön fogják érezni!

Nem fogják. Nem képesek ok-okozati összefüggések megértésére. Nézd meg csak az ide kommentelőket.

G. Nagy László 2024.03.11. 21:46:59

@Wildhunt: @atomic power 1986DucaDuca:

"Nem fogják. Nem képesek ok-okozati összefüggések megértésére. Nézd meg csak az ide kommentelőket."

Abszolút. Mindjárt megkapjátok, hogy orosz propagandát terjesztetek. Tök mindegy, mennyi benne az igazság. Ha nem tetszik nekik, akkor az orosz propaganda...

Boldeone2 2024.03.11. 21:53:34

@atomic power 1986DucaDuca: Ócska propagandista, hát te is megjöttél! Minden mondatod hazugság, de nézzük akkor sorban:

Nem területszerzésről szól a történet, hanem a népek önrendelkezési jogáról és Ukrajna semlegességéről. Ha ezt megkapták volna az oroszok, háború sem lenne."

- Nyilván területrablásról van szó, hiszen olyan területeket is annektáltak, ahol SOHA nem volt orosz többség, de még maga a Donbass is kérdéses etnikailag
Ukrajna semleges állam volt, addig ameddig nem érte az orosz agresszió, a területi elcsatolás, és utána sem volt a NATO - tagságra semmi esélye.

Nyugat a háborúba kényszerítésért a felelős. Minszki megállapodások"

- HAZUGSÁG! Kizárólag Putyin kényszerítette Ukrajnát háborúba, ad 1, ad 2, a minszki "megállapodás" Putyin kényszeralkuja volt, miután bekerítették az ukrán hadsereget a debalcevei katlanban

Oroszország csak katonai konflktus árán tudja megakadályozni Ukajna NATO tagságát, mert nincs vétójoga a szervezetben."

- Ukrajna NATO - tagsága éppen azért merült fel, mert Oroszország megtámadta 2014- ben, és területeket annektált Ukrajnától, tehát minden csak válaszreakció volt, de Ukrajna NATO- tagságára esély sem volt!

megígérte Gorbacsovnak, hogy a NATO egy jottányit nem fog Keletre terjeszkedni, azaz a SZU-nak nem kell attól tartania, hogy bevonják a NATO-ba a volt szocialista országokat. "

- Ez megint egy nagy világökörség! SENKI az amerikai elnök sem ígérhetett ilyet, mert NINCS rá jogköre!
A NATO egy nyitott szervezet, kizárni országokat NEM lehet
Egyébként ENSZ alapelv: az országok saját és szuverén szövetségi rendszer választása!

Éppen azon keleti agresszor miatt bővült a NATO keletre akik megerőszakolták a nagyanyádat te félkegyelű!!!!

Magyarországon is népszavazas döntött róla!

Glokta 2024.03.11. 21:59:10

@atomic power 1986DucaDuca: @Wildhunt: @G. Nagy László: Putyin (és amennyi keveset látok belőle, az orosz média) elsősorban azt szokta hangsúlyozni, hogy Ukrajna nem is igazi különálló állam, hanem történelmileg Oroszország része, nem pedig a NATO terjeszkedés jelentette katonai veszélyt.

Szóval őszintén szólva nehéz eldönteni, hogy mi volt a fő ok, de egyértelmű, hogy vezető európai államoknak (elsősorban a németeknek, akik a legjobban szívnak) ígéretet kellett volna tennie az ukrán NATO-tagság blokkolására akkor is, ha az amerikaiak nem hajlandóak ezt megtenni.
(Persze az egy kérdés, hogy amerikai katonákkal a földjén és zöldekkel a kormányban a német vezetés megtehette volna-e)

Boldeone2 2024.03.11. 22:00:22

@atomic power 1986DucaDuca: Ezek után nem véletlen, hogy a G20 és a "globális dél" nem volt hajlandó elítélni Oroszország ukrajnai beavatkozását"

Jó lenne, ha nem hazudoznál össze- vissza, te kretén:

"On 2 March, the UN General Assembly adopted — by an overwhelming majority of 141 against 5 — a resolution rejecting the Russian Federation's brutal invasion of Ukraine and demanding that Russia immediately withdraw its forces and abide by international law. "

Ez közvetlen az orosz agresszió után történt!

Tehat, favor: 141 country, agaist: 5 , abstention: 35

Tehát az elsöprő többség az orosz agresszió azonnali befejezésrére szavazott!

www.eeas.europa.eu/eeas/un-general-assembly-demands-russian-federation-withdraw-all-military-forces-territory-ukraine_und_en

Boldeone2 2024.03.11. 22:07:14

@G. Nagy László: Tök mindegy, mennyi benne az igazság. Ha nem tetszik nekik, akkor az orosz propaganda..."

- Miért, van benne igazság? Ez Duca nicknevű fasz évek óta nyomja az orosz propagandát, pedig valamelyik ősét megerőszakolták az oroszok, ezt elárulta egy másik blogban...

Ami persze nagyon is elterjedt volt abban az időben, hiszen több százezer magyar áldozat volt ...

Ukrajnát látva ne, csoda hogy önként menekülnek a kultúrállamok a NATO- ba....

Te is csak sunnyogsz Oroszország és Putyin ügyében....Ennyit a valós liberalizmusodról!

Boldeone2 2024.03.11. 22:13:38

@Glokta: ígéretet kellett volna tennie az ukrán NATO-tagság blokkolására akkor is, ha az amerikaiak nem hajlandóak ezt megtenni"

...és akkor béke lenne? Az oroszok már a budapesti szerződésben ígéretet tettek a szuverén Ukrajnára, azt sem tartották be..
Vagy : Szovjet - Lengyel meg nem támadási szerződés, anno, azt sem tartották be....

A helyzet ez, hogy egy diktátor szomszédjában senki sincs biztonságban...Ezért léptek a finnek és a svédek...

G. Nagy László 2024.03.11. 22:42:18

@Boldeone2:

"Te is csak sunnyogsz Oroszország és Putyin ügyében....Ennyit a valós liberalizmusodról!"

Na várj egy kicsit... miért is sunnyogok? Mi az a téma, amit kerülök? Mi az a kérdésed, amire nem válaszolok? (Elárulom: nincs ilyen.) Továbbá: mi köze ennek a liberalizmushoz???

Boldeone2 2024.03.11. 23:05:57

@G. Nagy László: Egy valódi liberális kiállni Putyin rezsimje ellen, illetve azok ellen a mocskos szerecsenmosdatók ( Tucker Carlson és a fél fideszes média ) ellen, akik Putyin gaztetteit próbálják elbagatelliizálni, a kialkult helyzetért meg Ukrajnát és enbloc a nyugatot hibáztatni!

Lényegében ez a bolsevizmus maga, mert a valódi jobboldal mindig is gyanakvással tekintett a keleti hatalomra.

A "nyugat rossz, bűnös, stb" ez az echte bolsevik narratíva, csak szólok,..

Orbán is "bolsevik - fasisztává" vált ...

Boldeone2 2024.03.11. 23:15:47

@G. Nagy László: Egy valódi liberális, sőt tovább megyek, egy normális jobboldali konzervatív is totálisan ellene van mindennek, ami most a putyini rezsimben zajlik, amit ez a diktátor művel!
Egy liberálisnak Oroszország a totális antitézis, a legnagyobb big no, az abszolút negatív minden téren

Ezért is érthetelen Orbán politikája, neki és Szíjjártónak hogy veszi be ezt a gyomra? Az erkölcstelen nihilizmus arat...

Szomorú, hogy ez az ország is putyinizálódik, és szavad sincs rá...

Wildhunt 2024.03.11. 23:15:57

@G. Nagy László: Most komolyan? Összefüggéseket kérsz rajta számon? A fentiek után?

G. Nagy László 2024.03.11. 23:43:12

@Boldeone2:

"Egy valódi liberális, sőt tovább megyek, egy normális jobboldali konzervatív is totálisan ellene van mindennek, ami most a putyini rezsimben zajlik, amit ez a diktátor művel!"

1. Ami a háborút illeti: Putyin egy agresszor, akinek a tettét - Ukrajna megtámadását - elítélem. Két éve a témába vágó minden posztom ezzel a mondattal indul.

2. Ami az orosz belpolitikát illeti, bevallom: nem vagyok nagy szakértője a témának. Annyit tudok, hogy Putyin rendszere messze van a liberális demokráciától és nem is élnék Oroszországban semmi pénzért. De van még vagy 150 másik ország, amelynek kapcsán ugyanezt elmondhatnám. Elítélek minden olyan rendszert, amely az egyéni szabadságjogokat korlátozza. Kínáról már írtam posztot, de például Észak-Koreáról, Venezueláról, Iránról, vagy épp az afrikai diktátorokról nem, ahogyan Fehéroroszországról és Oroszországról sem. Szívesen megtenném, ha volna olyan különleges híranyag, ami elég színes és morálisan elemezhető. Abból nem tudok posztot írni, hogy egy hidegfejű diktátor elteteti láb alól mindazokat, akik veszélyeztetik a hatalmát. Ez egyetlen mondat, melynek kapcsán mindannyian ugyanazt gondoljuk.

G. Nagy László 2024.03.11. 23:47:31

@Boldeone2:

"Szomorú, hogy ez az ország is putyinizálódik, és szavad sincs rá... "

Erre azért nincs szavam, mert nettó faszság. Ez egy szabad ország, tüntetésekkel, baloldali médiával, habzó szájú ellenzéki képviselőkkel. Tényleg ilyennek látod Oroszországot is? Ha igen, akkor mi a bajod vele? (Szerintem ég és föld ez a két világ.)

atomic power 1986DucaDuca 2024.03.12. 08:09:05

@Boldeone2:

"Tehat, favor: 141 country, agaist: 5 , abstention: 35

Tehát az elsöprő többség az orosz agresszió azonnali befejezésrére szavazott!""

agaist: 5 , abstention: 35 - ez összesen több, mint 4 milliárd ember, bőven több, mint a föld lakosságának a fele!

2022. november 15:

Az ENSZ Közgyűlése jóváhagyta azt a határozatot, amely Oroszország felelősségre vonását követeli az Ukrajna megszállásával elkövetett nemzetközi jog megsértése miatt, beleértve az országot ért kiterjedt károk, valamint a háború során elhunyt és megsebesült ukránok jóvátételét.

94-14 arányban, 73 tartózkodás mellett szavaztak!

Az ellene szavazók száma 9-el, a tatózkodók száma 38-al nőtt, a mellette szavazók száma pedig 47-el csökkent!

apnews.com/article/europe-united-nations-international-law-general-assembly-2ad5e9bf69252e7749186ed47362a631

Ez azt jelenti, hogy egyre többen felismerik a háború valódi okait és a felelősséget megosztják!

Ne keverd a szezont a fazonnal! Az egy dolog, hogy az OF agressziót követett el a jelenleg évényes nemzetközi jog szent, de az más kédés, hogy kit milyen felelősség terhel emiatt. Az agresszióért a politikai felelősség az OF-et terheli, a stratégiai felelősség viszont az USA által vezetett Nyugatot.

Próbáld egy kicsit differenciáltabban megközelíteni a poblémát, ne az egyoldalú, amerikai globalista érdekek alapján!

Serény Vélemény 2024.03.12. 09:40:42

@atomic power 1986DucaDuca: Olyan ez kicsit, mint amikor az egyik gyereket szisztematikusan idegesíti egy másik az osztályban. Mondjuk a mögötte ülő mindig rugdossa a székét, dobálja galacsinokkal, a szünetben pöcköli a fülét, meg hasonlók. És a kipécézett hiába szól, hogy "hagyd már abba".
Aztán ennél a gyereknél elszakad egyszer a cérna, és mobbingolót belöki úgy a sarokba, hogy eltörik a keze, meg beszakad a fejbőre.
És ilyenkor ki a hibás, ki a felelős?

MEDVE1978 2024.03.12. 09:43:42

@Boldeone2:

" A covid a világon mindenhol odabaxott, így Oroszországnak is. A globális gazdasági visszaesés miatt lement drasztikusan mind a kőolaj, de a földgáz ára is.
Ekkor kezdték az oroszok a baszakodást Európával"

Az oroszok akkor kezdtek el akciózni, amikor tele voltak a koffereik. Itt egy átlagos olajár statisztika: www.statista.com/statistics/262858/change-in-opec-crude-oil-prices-since-1960/

A termelési önköltségről azt írja a google keresés, hogy átlagosan 15 USD körül van, a legjobb mezők 2,7 USD körül termelnek, a legrosszabbak 50 USD körül. Ahogy a statisztika mutatja, a COVID időszakban is legkevesebb 40 USD-re mentek le az árak. Ez azt is jelenti, hogy még a szállítással is masszívan nyereséges volt a szénhidrogénexport az oroszoknak és ma is az.

Ettől függetlenül igaz, hogy az orosz modell nem vonzó, mint civilizációs modell és hanyatlik. Ez a társadalmi szerkezetre vezethető vissza. Az orosz modell nagy mértékű oligarchiából áll (jelenleg Putyin közeliekből), ehhez társul egy kis középosztály és nagy mennyiségű szegény. Ez gyakorlatilag megfelel a cári Oroszország alatti évszázadoknak. A modernizációs kísérlet megbukott: Oroszországban csak a nyersanyagkitermelés és néhány hagyományos iparág (fegyver és nukleáris) képes megállni a helyét a világpiacon, de ez kevés. A nép attitűdje szempontjából probléma kettős: az egyik az, hogy volt 75 év egalitariánus Szovjetunió, ami kiegyenlítődést hozott, a másik pedig, hogy a globalizáció miatt az oroszok látják, hogy mennyivel jobban él a nyugat. Ennek természetesen rengeteg kiegészítő jelensége van, mint a demográfiai válság (nem szaporodnak eléggé), az egészségügyi válság (drogfüggőség, alkoholizmus, korai halál) stb. Éppen ezért nem vonzó élni az orosz társadalomban. Ilyen társadalmi helyzetekben általában kiéleződnek a lokális ellentétek is. Szibéria például nagyon gazdag ásványkincsekben és rögtön felmerül a kérdés, hogy a központi hatalom mennyit von el tőlük, mire mennének esetleg függetlenül. A déli területeken kérdés az eltérő kultúra, az iszlám hatása.

Putyin az egészet leönti jelenleg egy nemzeti színű mázzal és azzal az ígérettel, hogy Oroszország újra nagy lesz, felépül abból, hogy a nyugat "hátbaszúrta". Ez egyfajta Hitler féle Dolchstosslegende. Egy ilyen narratívához politikai sikerek kellenek, elnyomás, kontroll és propaganda. A politika meghosszabbítása a háború. Putyin jelenleg a népnek a nagy Oroszország visszaállítása szöveget adja elő, a cári birodalomra és a Szovjetunióra emlékeztetve őket. Ennek a határait világosan látni, része volt a Baltikum, Ukrajna, sőt még Finnország is.

"HA Ukrajna sikeres nyugati integrált állammá válik, lassan demokratizálódik, egyszer az életnívó is felzárkózik, akkor bekövetkezik a katasztrófa: az orosz gopnik rájön hogy átverte a propaganda"

Ez szerintem tévedés, mert Ukrajna nélkül is így van. Ha volt szovjet területeket akar jobban élni látni az átlag orosz, megnézi a baltiakat. Ráadásul Ukrajna életszínvonal növekedése a legoptimálisabb esetben is egy-két évtized, ami középtáv. Itt messze nem a szent demokrácia diadaláról van szó, hanem szimplán jólétről.

Azt, hogy a vezért Putyinnak hívják vagy Medvegyevnek, nagyjából mindegy. Ha a perspektívát kellene találgatni, én azt mondanám, hogy nulla az esélye a demokratikus átmenetnek. Az átlag orosznak a demokráciáról Jelcin jut az eszébe, aki részegen andalog egy külföldi látogatáson, "megalázva" így az oroszokat. Nomeg a 90-es évek oligarchái és a nélkülöző tömegek. Két scenariot tartok valószínűnek:
1. Az új / régi erős ember. Vagy Putyin marad vagy jön a helyére egy hasonló személy. Még akár az átmeneti visszavonulás is előfordulhat Ukrajnából, bár nagyon valószínűtlen. Mindenesetre az egyetlen működőképes út neki is a birodalomépítés folytatása, elnyomással és propagandával kombinálva. Sikerül egyben tartania Oroszországot. Ennek egy lassan enyhülő hidegháború lehet az eredménye, Ukrajna vagy a Baltikum újra megtámadásával mondjuk 10 éven belül. (Vagy amikor USA-Kína konfliktus lesz).
2. Az erős embernek nem sikerül úrrá lenni a helyzeten és elszakad valamelyik déli / távolkeleti régió, országrész. Ebben az esetben valószínű, hogy polgárháború jön.
2.

Boldeone2 2024.03.12. 11:22:34

@MEDVE1978: Ha a perspektívát kellene találgatni, én azt mondanám, hogy nulla az esélye a demokratikus átmenetnek. "

- Egyetértek mindennel...A felvázolt szcennáriókkal....Úgy tűnik, egy nagyon régen nem látott politikai helyzet áll elő Európában: a keleti agresszor hatalom újjáéledt a régi szándékokkal és támadásba lendült a nyugati liberális demokráciák ellen
Soha nem gondoltam volna fiatalabb koromban, hogy újra visszaköszön a történelem ilyen erőteljesen. Azt hittem, hogy lassan és fokozatatosan demokratizálódik Európa és bejárja a fejlődés útját Ukrajna és Oroszország is. Ezzel szemben egy óriási csőd lesz belőle
Én csak azt mondom, hogy belső problémák kivetülése a ruszki háború. Közel nem fut úgy a szekér, mint a 2000 - es években, valahogy fel kell oldani a valóság és az átlagembernek behazudott álomvilág közötti szakadékot
Ami ma Oroszországban zajlik, az egy demokratának rémisztő. Nem régen beleolvastam Dugin könyvébe, az " Eurázsiai küldetés" című írásba
Ő a putyni rezsim egyik fő ideológusa...Lényegében egy nyugat- és demokrácaellenes kiáltványról van szó. A demokráciát
idegennek írja le az orosz néplélektől, helyette a tekintélyelvet teszi az első helyre...Ruszofasizmust hirdet...

A több évszázados tatár elnyomás, a félázsiaias társadalom hatása, majd a cári idők brutalitása, vagy a bolsevik társadalmi rend nemhogy nem múlt év nyomtalanul, hanem ma is erősen él....

..Ha pedig ez így van, akkor Európának a nyugatnak védekezni kell. Erre a legolcsóbb megoldás még mindig Ukrajna támogatása, jóval olcsóbb mint a NATO- Oroszország közvetlen háború

A 60 md dollár semmi az USA- nak, ebből ügyet csak a republikánusok csinálnak.

A fegyverkezési versenyt egyszer az oroszok elbukták, most is ez fog elkezdődni...Kb 1 md ember a földi GDP 50% , kb... lehet hogy több....Nehogy már ne tudjunk megállítani egy 145 milliós diktatórikus hadiállamot....

Én abban hiszek, hogy valahogy ki kell véreztetni az orosz hadiállamot, mert a kérdés már nem Ukrajna léte, hanem a liberális demokratikus világ szupremáciája
Lényegében a civilizáció harcol a barbarizmus ellen. Ezt kellene Trumpnak és Orbánnak is megérteni..

Boldeone2 2024.03.12. 11:34:18

@G. Nagy László: A fő bajom az Orbán- rendszerrel, hogy egy szofisztikált, szisztematikus egypárti-állampárti modellt építettek fel
Nyilván az eszközök és a módszerek különböznek, de a végcél hasonló: eltorzítani a politikai rendszert az abszolút és leválthatatlan hatalom érdekében
-Vonja vissza Orbán az orosz mintára hozott szuverenitásvédelmi törvényt!
- Alakítsák át a választási rendszert, tegyék arányosabbá!!!!! Ne csak Budapesten
-Fogadják el az EU - médiatörvényt, tehát: korlátozzák az állam, valójában a párt és Orbán önfényező propaganda költéseit és legyen teljes transzparencia!

A MEGAFON központ kinek a pénzét költi??? A NAV és számvevőszék mikor vizsgálja ??

Ja, csak MZP- t vagy Karácsonyt lehet baxogatni??

Boldeone2 2024.03.12. 11:39:52

@G. Nagy László: Tehát, számoljunk le közösen az állam nevében űzött pártpropagandával!!

Az állami hirdetési piacnak is arányosnak és átláthatónak kell lennie, és például nem kaphatja egyetlen piaci szereplő a hirdetések 15%-át, vagy annál többet. Meg kell állítani a mindent elborító százmilliárdos kormánypropagandát!

hu.euronews.com/2023/12/18/nagy-valtozasokat-hozhat-az-unios-mediatorveny-magyarorszagon

Boldeone2 2024.03.12. 11:42:47

@G. Nagy László: Ilyen, propagandista férgek vannak, akik remélem egyszer teljes vagyonelkobzásban részesülnek:

www.szabadeuropa.hu/a/rogan-balasy-gyula-lounge-new-land-tularazas/32843686.html

cvsvrs 2024.03.12. 11:43:09

@Boldeone2:
a probléma nem az, hogy a rendszer egypárti. az egypártrendszer is lehet liberális és demokratikus. akkor ha az állampártba szabad be és a kilépés. ettől liberális. és több jelöltet állít. egy párt ettől demokratikus. hogy nem a pártelnöknek alárendelt jelöltek indulnak kizárólagosan. az egyes elektori körzetben a párton is verseny van.

ha egy állampárt így működik, akkor liberális és demokrata. és akkor egyébként nem is nagyon kell másik párt. occam borotvájának elvét követve. egy párt több jelöltettel jobb (egyszerűbb), mint több párt egy jelölttel.

a 85-ös választási rendszer, illetve a még 83-ban megalkotott törvény esetenként elvben jobb, mint a jelenlegi.

8. § (1) A választókerületekben az országgyűlési képviselők, valamint a helyi tanácstagok jelölésének jogát a választópolgárok jelölő gyűlései gyakorolják; minden választókerületben két vagy több személyt jelölnek.

ez előírta, kötelezővé tette a többes jelölést és az előválasztást a párton belül. ez volt a reform. és ezt törölték el a rendszerváltók.

Serény Vélemény 2024.03.12. 11:48:01

@Boldeone2: "a keleti agresszor hatalom újjáéledt a régi szándékokkal és támadásba lendült a nyugati liberális demokráciák ellen"

Bírom, amikor egyesek tudata annyira hasadó anyag, hogy hasra ütve is tudják a tutit, hogy egy hatalom mitől a-gresszor, és mitől éled ujjá, és főleg, hogy mit gondol.

"Európának a nyugatnak védekezni kell."

Pontosan, akkor védekezzen! Pl vezessék be Európa összes országában a sorozást, a sorkötelezettséget, építsenek egy csomó lőszergyárat, és fegyverezzék fel újra magukat az összes országok. Legyen MO-n is legalább 75 ezer sorozott katona minden időpontban, meg 350 ezer tartalékos, akiket 4 nap alatt lehet a gomb megnyomása után harctérre szállítani.

Ja, hogy ez azzal járna, hogy olyan dolgokat, mint "hazafias nevelés" kellene bevezetni, ami azonnal szétfeszítené azt a gányt, amit most az EU jelent, hát... mert ki az a nevetséges hülye állat, aki meg akar halni az EU-ért? Eva Kailiért és az ő böröndjeiért, amikbe valahonnan került egy csomó pénz?
Meg ahhoz gyerekeket kellene szülni, a nőknek, de ez meg a feminp...ákat vágná haza, mert gyerek nélkül nincs katona, katona nélkül nincs haza, haza nélkül nincs semmi. Gyereket meg - akármit mondhat az unió - csak nők tudnak szülni, és csak férfiak tudnak nemzeni.
No meg ahhoz olyan családtámogatás kéne, hogy ne csak a bevándorló hátterű muszlimok szaporodjanak Európában.
No meg ahhoz olyan határok kellenének, ahol az államok megmondják, hogy ki mehet be, és ki nem.
No meg ahhoz azonnal az összes woke ideológiát ki kéne dobni a szemétbe - ahova valók.

cvsvrs 2024.03.12. 11:57:08

a párttörvénynek továbbra is elő kellett volna írnia a reformokat. azt, hogy többes jelöléssel előválasztást kell tartani. viszont egy ilyen rendszer fölöslegessé teszi a több pártot. akkor ha szabad a be és a kilépés. és vannak politikai platfromok.

van a magyar néppárt és van szociliasta, liberális és konzervatív kereszténydemokrata plaformja. és a magyar néppárt az európai unióban felvonultat egy népnemzeti frakciót. viszont többes jelölés van, többszörös kiválasztás. oké, hogy a pártfőtitkár dajcstomit írja a lista elejére, a nép egyáltalán nem biztos, hogy dajcstomit akarja listavezetőnek. majdnem biztos, hogy nem őt. még a fideszen belül se. országosan pláne nem.

viszont azt, hogy legyen egy magyar frakció azt egyedül a fidesz támogatja. csak ők nem tagjai az európai néppártnak. és ezért kell csinálni egy olyan formációt, amelyik népnemzeti és européer.

és ezeket a két oldal szembeállítja. úgy nincs normalitás.

Boldeone2 2024.03.12. 12:04:05

@cvsvrs: Amiről te írsz, az az állampárti- egypárti államszocialista modell, tehát versenyezzenek különböző platformok a párton belül. Pl Rogán Antal és Lázár János körei...

Csakhogy ez nem a plurális demokrácia, hanem a félfeudális, familiáris világ...Minden le van osztva familiáris alapon..

A Fideszben semmilyen politikai verseny sincs, illetve az a verseny, hogy Orbán kijelöli a nekik megfelelő a
embereket...

A fidesz kongresszuson sincs Orbánnak 20 éve kb kihívója...Csak a taps hallatszik, a nem ernyedő tenyerek...

cvsvrs 2024.03.12. 12:05:06

@Serény Vélemény:
ez budapesten néhány utca problémája, legfeljebb néhány kerületé.

a demográfia probléma elsődleges oka, hogy egy átlagos magyar településen egy átlagos magyar család nem tud tisztességes módon megélni. vámospércsen nincs biztosítva a megélhetés ellentétben a vámház körúttal.

Boldeone2 2024.03.12. 12:09:23

@cvsvrs: A Fidesz törzsies alapon működik, egy tág haveri kör lényegében, ahol a felülről hierarizált kapcsolati hálóban betöltött szerep dönt, de nem a politikai verseny
A verseny az eleve konfliktust szülne, azt pedig Orbán nem engedi. A demokratikus pártokban - ahogy a való életben is- konfliktusok vannak, a Fideszben mindez a szőnyeg alá van sörpörve
Orbán vasmarkú vezető, a Fideszben " omertá" uralkodik..

Boldeone2 2024.03.12. 12:16:13

@Serény Vélemény: Pontosan, akkor védekezzen! Pl vezessék be Európa összes országában a sorozást, a sorkötelezettséget, építsenek egy csomó lőszergyárat, és fegyverezzék fel újra magukat az összes országok"

- A felfegyverzéssel egyetértek, nincs más lehetőség. A kötelező sorkatonai szolgáltattal nem értek egyet. A ma embere már nem vállal sorkatonai szolgálatot
Én is tanárként voltam " polgári szolgálatos" anno...

Meg ahhoz gyerekeket kellene szülni, a nőknek, de ez meg a feminp...ákat vágná haza, mert gyerek nélkül nincs katona, katona nélkül nincs haza, haza nélkül nincs semmi"

- Igen, de sehol a fejlett világban nincs már gyermekvállalás, ez a modern korszellem következménye. Nagyon sok embernek nem jön össze ....

cvsvrs 2024.03.12. 12:32:36

@Boldeone2:
az összes párt egy haveri kör. a momentum monentán donáth anna baráti köre, semmi egyéb. és aztán lehet, hogy az ep választás sikertelensége után leváltják és valaki mást választanak meg pártelnöknek. az annak a baráti köre lesz.

a mi hazánk valójában nem egy népmozgalom. torockai lászló baráti köre.

Megkezdődött a 2024-es politikai évad. Remek hangulatú, nagylétszámú taggyűléssel indítottuk az évet Debrecenben. Volt bőven megbeszélnivaló, rengeteg feladat vár ránk, hiszen júniusban egyidejűleg két választáson is helyt kell állnunk.

és ők a mi hazánk.
scontent.fbud7-4.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/417749049_934813668204908_3085102006371338375_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=4G3bSSRq-KcAX-cXkaa&_nc_ht=scontent.fbud7-4.fna&oh=00_AfCXgv_eKiZlkuBqOBRJWBK4jqV0YWsG_JY6BOSKBkxs5g&oe=65F5DE01

ezeknek az embereknek nincsenek elképzeléseik és csak hőzöngeni akarnak. nem feltétlen rossz szándékkal. nyilván nem nácik, nem akarnak zsidó vért inni a haláltáborokban.

ez a demokratikus koalíció debrecenben. kerestem egy olyan képet, amiben a helyi dk tagsága a legnagyobb létszámban van jelen. ezt találtam.
scontent.fbud7-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/425029346_879228140878947_5217717193830636820_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=ASee5Be-mOUAX8bXvlt&_nc_ht=scontent.fbud7-3.fna&oh=00_AfBTKxbXIaZJJnx8K1sBmn8S52muNac30IsdgKoA3yYEOA&oe=65F54B7E
ezek se komcsik, hanem kisnyugdíjasok, többségében nénik. akik kaptak egy kék dzsekit gyurcsánytól és osztanak valamit.

ezek a pártok nem a magyar társadalom egészét reprezentálják. ezekben nincs értelmiség. legfeljebb szűk haveri kör. és egy elképzelés nélküli, megtévesztett közönség. kisnyugdíjas néni komcsi és a kisnyugdíjas bácsi náci.

vallásfilozofikusan a hitgyülekezete gondolkodásmódja érvényesül, brutális módon polarizált közélet, elvek és elképzelések nélkül és ezt fenntartják ezek a szűk haveri körök. és handabandázó közeg, amilyen az atv, vagy a hitrádió. van 20-30 "szakértő", "műsorvezető", "influenszer", vagy akármi. és ez kurva kevés.

nincs valódi értelmiség, nincsenek valós közéleti problémákat megoldani igyekvő szakapparátusok. egyik pártba se.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.12. 12:51:25

@G. Nagy László:

most akkor beismered, hogy megint hazudtál lacika?

" A gondolkodásra és önreflexióra képes ember életét nem merev dogmák, hanem a tiszta matek irányítja, akármilyen hűvösen is hat e kijelentés. "

vö.. @Tesz vesz XVI.:

beismered hogy gátlástalanul hazudozó hitvány szellemi fogyatékos vagy?
mondhatjuk hogy akkor, hogy korrupt hazaáruló vagy, ha a hazáruló orbán propagandáját tolod?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.12. 13:12:39

@G. Nagy László:

jaj megint hazudsz lacika:

"Na várj egy kicsit... miért is sunnyogok? Mi az a téma, amit kerülök? Mi az a kérdésed, amire nem válaszolok? (Elárulom: nincs ilyen.)"

vö:
@Tesz vesz XVI.:

gerinctelen féreg vagy.
az emberiség elvtelen söpredéke, júdás legalább megbánta a bűneit, te nárcisztikus pszichopataként még erre se vagy képes.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.12. 13:16:56

@Wildhunt: @Serény Vélemény: @G. Nagy László:

"A SZABADSÁG MINDIG NYUGATRÓL JÖN! SOHASE KELETRŐL!"

hát nem tanultátok meg hitvány hazaráruló patkányok?!

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.12. 13:20:34

@Boldeone2:

minden normális emberi lény ellene van putyin rezsimjének, felesleges ide behozni a pol. ideológiákat.

lehet hogy küzdeni kell nyugaton, hogy olyat mondhassunk, hogy felesleges a devianciákat sztárolni, de keleten az életéért küzdhet az ember, mert kritizálja a járványkezelést, mert megír, vagy felfed szóban egy állami korrupciót, vagy mert háborúnak hívja a háborút!

csak a totális idióták, a totális véglények és agyhalott jobbágyok támogatják az oroszokat.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.12. 13:28:17

@G. Nagy László:

hivatalból hazudod, hogy nincs önálló külpolitikák (és belpolitikánk) Larvov és a többi orosz nélkül vagy tényleg ez a szellemi fogyatékos véleményed?

ejnye na, lacika. biztos véletlenül rúgták ki Ádám Zoltán corvinusos tanárt, amikor a három orosz egyik gyereke kedvéért nem akarta megszegni az egyetem szabályzatát.
Timur Rahimkulov szerintem nemcsak a MOl-ban, de méh az OTP-ben is benne vannak. az oroszok biztos. Az OTP Bank kizárólag volt szovjet érdekszférában van már.

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.12. 13:33:45

@Serény Vélemény: @atomic power 1986DucaDuca:

"az egyik gyereket szisztematikusan idegesíti egy másik az osztályban"

csak itt nem két gyerek van csöpike, hanem három.
ukrajnának megmondanád hogy kötelező neki orosz érdekszférában lennie? ugye nem ünnepled 1956-ot?
hülyegyerek, 56 nem olyan mint Majdan, milyen érdekes hogy janukovics moszkvába menekült. lehet hogy mégiscsak ostobák vagyok? vagy ennyire vagytok hitványak?

cvsvrs 2024.03.12. 13:44:42

DK fórum: Telt ház, jó hangulat, szakmaiság!
scontent.fbud7-4.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/417412205_688718173445674_7240332297883139755_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=gYwd4GdFSIwAX_hHBJM&_nc_ht=scontent.fbud7-4.fna&oh=00_AfDKhfdDOk4lcdgnrMwMHDB9dI9aN51Z_5CBZL-PJIbriw&oe=65F4A5DD
ez a dk fóruma. 30 nyugdíjas. és országgyűlési képviselő. és az előadó szűcs erika egykori munkaügyi miniszter.

és ez a legnagyobb ellenzéki párt debrecenben. debrecenben nem lehet pártot szervezni. budapestnek van egy aljas, alantas értelmisége. és csak ott lehetnek országos pártok. ott már mindenki ki lett próbálva. a dk 20-30 embernél többet nem tud összetoborozni debrecenben, a fidesz 200-300-at.

és megy egy csinnadratta budapesten, hogy jönnek a vókaktivisták, a komcsik, a nácik és a többi. persze budapest tele van volt komcsi és náci családokkal, magyarország 20. századi tönkretevői. semmi közük nincs a magyar nemesi tradíciókhoz, kölcsey még magyar nemes volt, horthy féle többségében úgy volt magyar, ahogyan a cipőm sarka. budapest, különösen a belső kerületek magyarul beszélő nem-magyar érzelmű város.

mi van amerikában, ukrajában, stb. mi van veszprémben, vagy székesfehérváron, vagy győrben, vagy diósgyőrben, vagy nyírábrányban, vagy érmihályfalván. elsődlegesen ez a kiindulási pont. és majd ahhoz képest mit mond, a fehér ház, brüsszel, vagy a kreml. az innen nézve diktatúra mind. egyikkel szemben se kell harcolni, mert ezek majd harcolnak egymás ellen.

a budapesti politikai osztályt kell leváltani. a vidéknek ki kell vívnia a szabadságot. mégpedig helyi egyesületekkel. és amelyik párt ezt elfogadja budapesten azt kell támogatni.

ha a momentum azt mondja, hogy nem akarunk képviselőt debrecenben, mert mi egy budapesti klikk vagyunk és mondja meg debrecen, hogy kit vagy mit képvisel, akkor éljen a momentum. ha a dk azt mondja, hogy nem indítunk jelöltet. akkor éljen a dk. akik azt mondják, hogy döntsék el HELYI EGYESÜLETEK.

és ha az ellenzéki pártok felismerik, hogy nem kell beleszólni abba, hogy ki legyen a jelölt szekszárdon, vagy szentesen, akkor ők nyerhetnek országosan úgy, hogy egyébként a dk, a momentum és a többi összeáll és létrejön a BUDAPEST PÁRT.

ha ugyanezt a fidesz lépi meg és azt mondja, hogy nem akar uralkodni a vidék felett, akkor ők nyernek. aki ezt meglépi az VÁLT RENDSZERT.

Serény Vélemény 2024.03.12. 13:49:14

@Tesz vesz XVI.: "Ukrajnának megmondanád hogy kötelező neki orosz érdekszférában lennie? "

A földrajz döntötte el, és ha a valóság nem tetszik, akkor nem a valósággal van a probléma, hanem a gondolkodásmódoddal. Persze, az ukránokat be lehet hülyíteni, hogy harcoljanak, de a normálisak onnan leléptek a francba, teljesen jogosan.

""A SZABADSÁG MINDIG NYUGATRÓL JÖN! SOHASE KELETRŐL!""

Értem, hogy Viktorunk ezt mondta valaha, de nekem mindig ez a dal jut eszembe róla:
www.youtube.com/watch?v=RJLn9ntNCVE&t=88s

Serény Vélemény 2024.03.12. 13:58:01

@Tesz vesz XVI.: Ja, és '56 megmutatta: a nyugat, csak hiteget. A párhuzam az, hogy akkor is ígértek fűt, meg fát, de gyakorlatilag nem csináltak semmit.
Most is tökéletesen vigyáz arra a nyugat, hogy nehogy olyan mennyiségű és minőségű fegyvert és lőszert adjon Ukrajnának, ami miatt a győzelemre lenne minimális esélyük.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.12. 14:50:47

@Boldeone2:

azért a megafonosok és pesti srácok meg a nagy barátjuk lacika, sokkal nagyobb férgek mint balásy, tudtommal. előbbiek poénkodtak Baranyival, lekurvázva a kis korcs jeszenkivel az élen.

cvsvrs 2024.03.12. 14:54:45

@Serény Vélemény:
kijev felszámolhatja a moszkvától való függést. és kivívhat egy viszonylagos szabadságot. a kreml részben iditóta tiszti kara már most se úgy tekint ukrajnára, mint korábban.

magyarországon egyetlen feltétlen oroszbarát vallásfelekezet van. és a hitgyülekezete. az a hitgyüli, amelyik feltétlen amerikabarát volt. totális elvtelenek vagytok basszus.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.12. 14:58:11

@Serény Vélemény:

érted hogy ezt mondta viktor, csöpike? valóban érted? akkor miért szopjátok kína és putyin f*szát kibaszott hazaárulók?

jó cselédnek lenni, és nyalni a "nagyurak" talpát?
www.youtube.com/watch?v=5UxjWISWslg

"A földrajz döntötte el, és ha a valóság nem tetszik, akkor nem a valósággal van a probléma, hanem a gondolkodásmódoddal. "

ugye te se tudod már hogy miről beszélsz? mit döntött el a földrajz? hogy ukranának orosz gyarmatnak kell lenni te idióta, és nem lehet szuverén? ekkore kretén vagy, hogy ezt tényleg ki kell fejteni miért ostobaság?! főleg egy kis ország hitvány tagjának a szájából? idióta vagy teljesen?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.12. 15:04:01

@Serény Vélemény:

"56 megmutatta: a nyugat, csak hiteget. "

mert érdemes lett volna felfegyverezni a pesti srácokat? lett volna elég idő ehhez?! k-ra nem idióta!
igért bármit az usa? de az 56-os magyarok NYUGATHOZ akartak tartozni, minden hibájával együtt, nem az életveszélyes kelethez! eddig érted, vagy lemaradtál?

ukrajnának is csak igérgetnek, mi? csak kitömték őket fegyverrel hogy ne legyenek orosz vazallus állam.
a republikánus nixon forog a sírjában, hogy ennyire elkorcsosultak, és ennyire korrupt lett a mostani republikánus párt, hogy az oroszoknak becsicskulnak.

" nehogy olyan mennyiségű és minőségű fegyvert és lőszert adjon Ukrajnának, ami miatt a győzelemre lenne minimális esélyük."

ja, azt azért nem akarják hogy moszkvának menjenek az ukránok. azért mégse prigozsinok ők. de a megvédésükre tökéletesen elég volt. és helytállnak az ukránok.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.12. 15:07:53

@Tesz vesz XVI.:

* 56 nem olyan mint Majdan?
*****

1956 pontosan az ukrán forradalom lenyomata.

Serény Vélemény 2024.03.12. 15:29:32

@Tesz vesz XVI.: "ja, azt azért nem akarják hogy moszkvának menjenek az ukránok. "

Ja, hát a valóság, meg a matek. Az amerikaiak összesen havonta 28 ezer darab 155 mm-es tüzérségi gránátot tudnak gyártani. 2025-re szeretnék elérni, hogy havi 75 ezer darab, és később 100 ezer darabot tudjanak egyáltalán gyártani, idén októberre 37 ezer darabot szeretnének.

Na, most ebből naponta az ukránok ellőnek 8000 darabot.

Az oroszok naponta 15 ezer darabot. (a 122 és 152 mm-es verzióból, ami megfelel gyakorlatilag ennek). És állítólag a háború elején 60 ezer darabot lőttek ki naponta.

Ez a valóság, meg ez a matek. Ha a nyugat azt akarná, hogy Ukrajna sikeres legyen, akkor adnának nekik annyi lőszert, hogy legalább ugyanannyi darabot ki tudjanak naponta lőni, mint az oroszok.

Mert ez egy ilyen háború (sajna).

Csak hát nem tudnak ennyit legyártani.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.12. 15:44:54

@Serény Vélemény:

ezt is írtam: a republikánus nixon forog a sírjában, hogy ennyire elkorcsosultak, és ennyire korrupt lett a mostani republikánus párt, hogy az oroszoknak becsicskulnak.

eleinte nem akartak túl komoly fegyvereket adni az urkánoknak, nehogy az oroszokatveszélyestessék, a régi határon belül. most meg a retardált korrupt putyin csicska republikánusok vétózni akarnak mindent.

akkor ezekszerint a többi kérdésre nem reagálsz, tehát megbántad a butaságod.

cvsvrs 2024.03.12. 15:46:50

@Serény Vélemény:
az ukránok ennyi lőszerrel is harcolnak a függetlenségükért. a palesztinok jóval kevesebb lőszert tudnak legyártani, mint izrael. és mégis harcolnak. az amerikaiak megvezetik az ukránokat, ez azonban történelmileg aligha menti fel putyint és csatlósait.

és a szomorú, hogy nincs olyan világi politikus, aki mindkét felet tűzszünetre szólítaná fel. nem az amerikaiakt és az ukránokat, ahogyan orbán teszi, hanem mindkettőt. a pápa a kivétel, világi vezető politikus azonban nincsen. és ez az, ami mutatja, hogy milyen emberek ülnek miniszterelnöki székekben. mert hogy eddig százezrével ölték az embereket. százezrével. és milliószámra nyomorítanak meg családokat.

Serény Vélemény 2024.03.12. 15:58:07

@Tesz vesz XVI.: A fröcsögéseid saját magadat minősítik. Meg az ilyen abszolút hülyeségek, amiket írsz:
"csak kitömték őket fegyverrel hogy ne legyenek orosz vazallus állam."

Fentebb bizonyítottam, hogy nem tömtek ki senkit fegyverrel. Még amikor tényleg potens, használható fegyvert adnak át, akkor is vigyáznak, hogy a lényeg ne legyen benne. Pl az M1 Abrams tankokból szigorúan azokat adják csak át, amelyekben nincs benne a szegényített urán páncél, ami miatt az oroszok nem, vagy csak nehezebben tudnák kilőni. Vagy az M777 tarackokat úgy adták át, hogy a tényleg modern elektronikus irányzó-lőelemképző rendszer ne legyen benne.

A cél, meg nem az, hogy "ne legyenek orosz vazallus állam", hanem hogy "ne orosz vazallus állam legyenek".

Serény Vélemény 2024.03.12. 16:00:24

@cvsvrs: A palesztinok nem "harcolnak", hanem szimpla terroristák. Az nem "harc", hogy kisbabák fejét vágják le, meg elrabolnak száznál is több embert - szinte csak civileket - és velük kegyetlenkednek.

cvsvrs 2024.03.12. 16:18:01

@Serény Vélemény:
ez ügyben senki se áll izrael mellett. se a nyugat, se a kelet, se senki.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.12. 16:22:41

@Serény Vélemény:

"Fentebb bizonyítottam, hogy nem tömtek ki senkit fegyverrel."

te is amúgy fogyatékos vagy? mint a többi fideszes? mivel bizonyítottad? a gránáttal?!

"A háború kitörése óta mintegy négymilliárd dollár értékű fegyvert küldtek eddig Kijevnek, és ennek a nagy része már meg is érkezett az országba. A legnagyobb beszállító az USA"

részletében láthatod a tavaly nyárig a linken:
hvg.hu/vilag/20220608_fegyverszallitmany_USA_Ukrajna_haboru_lista

az angoloktól is kaptak, a lengyelektől meg még többet, most nem keresem ki a többit részletében, mert még ehhez is hülye vagy.

"A cél, meg nem az, hogy "ne legyenek orosz vazallus állam", hanem hogy "ne orosz vazallus állam legyenek"."

te vagy az rébusz bácsi? itt azt akartad mondani, hogy jenki vazallusok lesznek? még orbánt se akarják megfékezni, látható a nyugati szövetségben mekkora a szabadság. még egy hitvány oroszcsatlós, megzsarolt hazuaárulót se akarnak megállítani a jenkiknél.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.12. 16:27:23

@Serény Vélemény:

" Az nem "harc", hogy kisbabák fejét vágják le"

amit azóta se igazolt senki, már akkor feltűnt hogy hazugság lehet, mert ennyire sokkoló.
csak egy tartalékos katona, fasiszta telepes hazudozott egyet.

vagy te tudod a neveiket a csecsemőknek? : netanjau ajánlotta finkelsteint orbánnak, csak szólok, ha ismerős lenne a hazug propaganda stílusa. külön intézmények foglalkoznak izraelben a mindent átütő propagandával, Máté Gábort meg sírvafakad, amikor a telepesek között járt, annyira elnyomják a palesztinokat.

Boldeone2 2024.03.12. 16:50:47

@Serény Vélemény: földrajz döntötte el, és ha a valóság nem tetszik, akkor nem a valósággal van a probléma, hanem a gondolkodásmódoddal. Persze, az ukránokat be lehet hülyíteni, hogy harcoljanak, de a normálisak onnan leléptek a francba, teljesen jogosan."

- Ez marhaság! Ne a " földrajz " döntse már b.meg! Nem 200 évvel ezelőtt vagyunk, amikor is abszolutista birodalmak dönthettek a nemzetek sorsáról!

Az ENSZ alapokmányban az egyik fő pont a nemzetek szuverenitásának tisztelete, vagyis Ukrajna szabadon választhat szövetségi rendszert, abba egy külső állam nem szólhat bele!
Ez a nemzetközi jog alapján - jus ad bellum- egy jogszerűtlen háború!

Az ukránok harca teljesen jogos és erkölcsileg igazolható!

Egyébként mi a fasznak tegyék le a fegyvert? Akkor Ukrajnának és az ukrán népnek jobb lesz?? A pszichopata őrült csak arra vár, hogy legázolhassa Ukrajnát, felossza a területeit és menjen tovább!

Ahogy Hitlerrel és más ámokfutókkal nem lehetett békét kötni, úgy Hitlerrel sem lehetett!

Azt a kamu narratívát meg hagyjuk már, hogy egy 1 milliárdos közösség, a földi GDP fele, nem tud elég lőszert legyártani Ukrajnának, vagy beszerezni a világpiacon, ezt magad sem hiheted el!
Minden csak politikai szándék kérdése!
Mindenkinek világos, hogy Putyint le kell győzni valahogy!

Serény Vélemény 2024.03.12. 16:54:07

@Tesz vesz XVI.: Én értem, hogy a te világodban minden szép és jól működik, de ha kell neked egy autó, akkor hiába kapsz három biciklit, ha szükséged van egy kiló kenyérre, akkor hiába kapsz egy fél szelet almát, ha kellene egy lakás, akkor hiába kapsz ajándékba egy pár cipőt, és így tovább. Most például f16-os kellett volna nekik, de nem kaptak és amikorra kapnak, akkorra már késő lesz. Előtte meg kellett volna nekik egy fajta harckocsiból 300 darab. Nem öt fajtából összesen 50-60. Meg kellett volna nekik nagyon sok gránát. De abból sem kaptak eleget.
Megjegyzem egy tank egy darab lövése: 1,5 millió forintba kerül. (és ha ügyesek, akkor 20-30-40 lőszert 10-12 perc alatt tudnak kilőni. )

Boldeone2 2024.03.12. 17:02:52

@Serény Vélemény: Egyébként egyszerű a helyzet: az orosz rezsim, Oroszország támad, Ukrajna csak védekezik.

A kérdés hogy lehet vége egy ilyen helyzetnek??

Vedd elő a józan eszed! Az utcán látod hogy egy erősebb fél, üti meg akarja ölni és kirabolni a gyengébbet, az áldozatot. mit fogsz csinálni?

1. Adsz segítséget az áldozatnak hogy az agresszor vereséget szenvedjen? Ez normális és erkölcsös álláspont

2. Mindenkinek azt mondod: nehogy segítsen senki, gyorsan verjék agyon a gyengét és rabolják ki, úgy minél hamarabb rend lesz..

Ezt mondja az erkölcstelen, önző és nihilista Orbán is, holott Ukrajna összemolása jóval nagyobb probléma lenne Európának!

Ezzel szemben én azt mondom: ott és most Ukrajnában kell tönkreverni az agresszort, és megvédeni a demokráciát! Ha a lengyel haráron lesznek már késő lesz!!

A 60 md dollár lófing az USA- nak! Ennek a 4x - esét is oda tudnák adni Ukrajnának!

A szabadság védelmére semmi sem drága!

Boldeone2 2024.03.12. 17:08:34

Az erkölcstelen, degenerált Orbán azt mondja: " két szláv nép küzdelme" - "hagyni kell..."

Én azt mondom: az anyád picsáját Viktor!

Ez nem két szláv nép küzdelme, hanem egy kisebb nép küzdelme a nemzeti szuverenitásért, a demokráciért, a szabadságért, az évszázados orosz függőséggel szemben!

A keleti agonizáló nagyhatalom- dikatúra pedig az összes évtizedek alatt összegyűjtött haderejével támadja!

Remélem, sőt biztos vagyok benne, hogy Ukrajna győzni fog!

Serény Vélemény 2024.03.12. 17:12:59

@Boldeone2: "- Ez marhaság! Ne a " földrajz " döntse már b.meg! "

Hát... ez pont ugyanolyan, hogy nehogy már a kromoszómák döntsenek arról, hogy fiú vagy-e vagy, lány! Ki a franc tehet arról, hogy a Rjurikok által alapított, első államalakulat a környéken úgy neveztetik, hogy "Kijevi Rusz" .

Egyébként nagyon érdekes, hogy az agymosóid a valós képet a háború állásáról milyen ügyesen elrejtik a szemeid elől. Az általam említett gránát hiány, vagy "gránátéhség" egyáltalán nem kamu, azt nem az oroszok állítják, hogy ők 15 ezret használnak naponta, hanem mindenki más is. és ez tényleg olyan, hogy ha nincs elég kilőhető gránát az általad 'jónak" tartott oldalon, akkor nem fognak győzni. És az, hogy a szerinted fejlett tudatú világ nem tud lőszert gyártani, az is tény, és nagyon egyszerű oka van: van egy gyártókapacitás, amit a hidegháború után leépítettek, és a visszaépítése meg nagyon költséges és kockázatos lenne, mert egyáltalán nem biztos, hogy a háború holnap nem ér véget (az Ukrán erők teljes összeomlásával) és nem dobhatják szemétbe a lőszergyárat, amit föl kellene építeniük a termelés fokozásához. No meg az acélt, amit a lőszerbe kovácsolnak először vasércként és feketekőszénként kéne kibányászni, csak hát Európa ügyesen leépítette a nehéziparát.

"A pszichopata őrült csak arra vár, hogy legázolhassa Ukrajnát, felossza a területeit és menjen tovább!"

Ha fosol valamitől, akkor legalább valami realitástól fossál, például az atomháborútól. Az általad hibásan őrültnek nevezett Putyin még Ukrajnával sem bír már két éve, hogy a francban tudna ennél tovább menni?

"Egyébként mi a fasznak tegyék le a fegyvert?"

Világosnál miért is tette le a fegyvert Görgey? Ja, talán volt 30 ezer katonája, meg 40 ezer tölténye a 200 ezres orosz expedíciós hadsereggel szemben?

Serény Vélemény 2024.03.12. 17:14:21

@Boldeone2: "Remélem, sőt biztos vagyok benne, hogy Ukrajna győzni fog!"

Mások meg abban hisznek így, hogy a föld lapos...

Boldeone2 2024.03.12. 19:14:36

@Serény Vélemény: "Remélem, sőt biztos vagyok benne, hogy Ukrajna győzni fog!"
*Mások meg abban hisznek így, hogy a föld lapos...*

- Pedig ízlelheted a dolgot! Ukrajna már győzött, mert ma is szuverén állam! Lényegében egy nagyvárost sem tudott elfoglalni a blitzkrieg óta az orosz hadsereg!

Egyébként agymosóid neked vannak, én a realitást mondom: ez az orosz hadsereg nem képes Ukrajna meghódítására, de még a Fekete -tengert sem képesek ellenőrzésük alatt tartani! Ha a republikánosok nem szarnak a ventillátorba, akkor Ajdijivka is ukrán kézen marad..

Ha Ukrajna elég fegyvert kap, akkor győzni fog, az orosz nem tud tovább nyomulni. Van elég rakéta / repülőgép és a világpiacon beszerezhető/ legyártatható lőszer, minden csak politikai elhatározás kérdése

Az oroszok is fogynak, ezért kapnak Észak- Koraától lőszert és irántól rakétákat!

Ukrajna pedig nem fog orosz békét kötni, miért is kötne? Az oroszok elfoglalják az okkupált területen a házakat, beköltöznek, meghirdetik...Mocskos hódítók!

Tehát ez egy ukrán egzisztenciaharc! Putler elszámolta magát, Ukrajna soha nem lesz többet orosz vazallus állam, ez biztos!

Boldeone2 2024.03.12. 19:21:36

@Serény Vélemény: A gáz az, hogy kereszténynek hirdeted magad, miközben az agresszor, a diktátor pártján állsz!!

Azért halnak meg most is emberek százai talán ebben a pillanatban is, mert az elmebeteg, degenerált, sőt, ördögi Putyin serege harcol Ukrajnában! AZ ukránok csak védekeznek!
Eddig százezrek haltak Putyin háborúja miatt, erre mit mit mond egy keresztény?? Te semmit...

Ez nem keresztényi dolog! Igaz, ti Bucsát és Irpinyt is tagadjátok, meg a Kijev lakótelepeit, a polgárokat bombázó végtelen ruszki mocskosságot!

atomic power 1986DucaDuca 2024.03.12. 21:29:11

@Boldeone2:

"Eddig százezrek haltak Putyin háborúja miatt, erre mit mit mond egy keresztény??"

Azonnali tűzszünet, béketárgyalások!

Boldeone2 2024.03.12. 21:39:13

@atomic power 1986DucaDuca: Mondjad Putyinnak az azonnali tűzszünetet! Egyelőre Putyin támad, Ukrajna meg védekezik!

Egyébként mi lesz a tűzszünet után? Felkészülés a következő háborúra? Nyilvánvaló, hogy Putyin területeket akar más országoktól, olyan birodalmi térképekkel szaladgálnak, amelyek a Földközi- tengerig tartanak...

Béke akkor lesz, ha Putyin valahogy bevégzi, de az sem biztos...Egy demokratikus Oroszország békés lehetne

Boldeone2 2024.03.12. 21:43:43

@atomic power 1986DucaDuca: A " békeharc" eredménye:

www.portfolio.hu/deviza/20240312/nagyon-vonzza-a-forint-arfolyamat-a-400-as-euro-674323

..újra 400 ft az euro, miközben a kamatok meg az egekben...

Ez megint csak löketet fog adni az inflációnak...A forintnak szerintem mint pénznek vége....

Ahogy viszik lentebb az alapkamatot, úgy fog gyengülni..."Eltörökösödik" az ország

G. Nagy László 2024.03.12. 21:57:50

@Boldeone2:

"Egy demokratikus Oroszország békés lehetne"

Oroszország sok száz éves történelme során még soha nem járt a demokrácia közelében. Az USA már több mint fél tucat országot próbált erőszakkal kényszeríteni a demokráciára, s még eleddig sehol sem járt sikerrel. Miért gondolod, hogy majd Oroszország pikkpakk átnevelhető?

Annyira irreális minden mondatod és annyira ijesztő, hogy ezekben mind hiszel is. A többi Orbán-fóbiás kommentelő közel sem annyira jó szándékú, mint te, de nincs köztük egy sem, aki mindezt a mesét elhinné, amivel te nap mint nap szuggerálod magadat.

"Nyilvánvaló, hogy Putyin területeket akar más országoktól"

Egyáltalán nem nyilvánvaló, sőt kifejezetten irreális. Két éve ezt a hülyeséget hallgatjuk. Két éve ezzel kergeti háborús pszichózisba a nyugati elit a szavazópolgárait. Érdemes volna tanulmányoznod a történelmet. Az első világháborút az égvilágon semmi sem indokolta, a német-osztrák elit mégis belerángatott mindenkit. A nyugat meg boldogan belement, hogy kicsinálhassa Németországot és felrobbanthassa a Monarchiát. Pár éve még azon filóztunk, miként lehetett ennyire hülye mindenki. Most pont ugyanez történik, és az Ég óvjon minket, hogy Trump jöjjön és végre a felelős politizálás ideje térjen vissza.

atomic power 1986DucaDuca 2024.03.12. 22:45:44

@Boldeone2:

"Mondjad Putyinnak az azonnali tűzszünetet! Egyelőre Putyin támad, Ukrajna meg védekezik!"

Te meg beszélj Zelenszkijjel, aki rendeletbe iktatta, hogy nem tárgyal Putyinnal ...!

atomic power 1986DucaDuca 2024.03.12. 23:01:29

@Boldeone2:

"Nyilvánvaló, hogy Putyin területeket akar más országoktól, olyan birodalmi térképekkel szaladgálnak, amelyek a Földközi- tengerig tartanak..."

A történelem mégis azt mutatja, hogy a Nyugat többször fenyegette Oroszoszág létét, mint fordítva! Politikai celebek mindenféle térképei meg nem tükröznek semmiféle realitást!

Boldeone2 2024.03.12. 23:04:09

@G. Nagy László: Annyira irreális minden mondatod és annyira ijesztő, hogy ezekben mind hiszel is"

- Konkrétan mi az irreális vagy ijesztő? Én csak azt mondom, ami az erkölcsileg járható út: vagyis támogatni - és nem magára hagyni- kell az agresszió áldozatát
Ez nemcsak erkölcsileg helyes, de a nemzetközi jogból is ez következik, meg abból, ha hiszünk valamiféle civilizációs békerendben
Ha ezt elengedi a kollektív nyugat, akkor ez csak a kezdet lesz!

Nyilvánvaló, hogy Putyin területeket akar más országoktól"
*Egyáltalán nem nyilvánvaló, sőt kifejezetten irreális. Két éve ezt a hülyeséget hallgatjuk. Két éve ezzel kergeti háborús pszichózisba a nyugati elit a szavazópolgárait*

Dehogy irreális ! A történelmet inkább neked kellene tanulmányozni, én már megtettem! Valahogy minden lengyel, finn, balti és már ukrán is tudja hogy mi a helyes hozzáállás Oroszországhoz, csak az orbáni Magyarország nem! Nyilván minket vazallus államként, belső bomlasztóként nem fognak megtámadni, minek, de Európának en bloc rosszabb lesz

A nyugat meg boldogan belement, hogy kicsinálhassa Németországot és felrobbanthassa a Monarchiát"

- No meg az orosz cár pánszláv törekvései, Szerbia felbujtása, a szerb szélsőség anyagi támogatása

A Monarchia csak áldozat volt ebben a harcban...

Boldeone2 2024.03.12. 23:11:50

@atomic power 1986DucaDuca: történelem mégis azt mutatja, hogy a Nyugat többször fenyegette Oroszoszág létét, mint fordítva"

- Ez sem teljesen igaz, de a most nekünk a közép- és kelet - európai létből kell kiindulni: Oroszország és elődei itt agresszorok

Lényegében ezért lép be minden állam a NATO- ba...Mi sem felejthetjük 1956- ot

Ezek ugyanazok mint 100 éve, éppen ugyanaz az agresszor szellemiség, nem változtak!

Még az agymosó propagnda eszközei is ugyanazok: Tass, Pravda, Izvesztija...

Az ellenzéki médiát és civil jogvédő szervezeteket, mint a Memorialt felszámolták

A rengeteg politilai fogolyról, meggyilkoltról nem beszélve...

Boldeone2 2024.03.12. 23:17:52

@G. Nagy László: Most pont ugyanez történik, és az Ég óvjon minket, hogy Trump jöjjön és végre a felelős politizálás ideje térjen vissza."

- Na és mi lesz ha Trump jön? Minden csak rosszabb lesz, szétesik a NATO és a nyugati szövetségi rendszer, beleértve a gazdaságot is!
Putyin dörzsöli a kezét, mert az agresszió folytatása könnyebb lesz neki

Magyarország meg kínai cselédgyarmat lesz, ahová alacsony hozzáadott értékű, de környezetszennyező akkugyárak települnek

A kínaiak hozzák a munkaerőt maguknak, a profitot kitalicskázzák, a magyar ember nem kell nekik, csak portásnak, szarért- hugyért...

Ez az orbáni "jövőkép" ...

Boldeone2 2024.03.12. 23:46:31

@G. Nagy László: Ja, még annyit: ha Trump véletlenül nyerne, remélem nem így lesz, akkor az USA könnyen polgárháborúba sodródhat. Az amerikai társadalom minium fele gyűlöli Trumpot, valójában a régi republikánusok sem szeretik...
Ott viszont az emberek nem gatyáznak úgy mint Magyarországon...Trump az amerikai történelem egyik legostobább és legkártékonyabb elnöke volt. Ott lett volna Nikki Haley, de az iskolázatlan amerikai rednecknek nem kellett...( de Washingtonban győzött..)
Trump nem békét hoz a világnak az USA- nak, hanem a végtelen békétlenséget és bizonytalanságot!

atomic power 1986DucaDuca 2024.03.13. 08:34:34

@Boldeone2:

"Mi sem felejthetjük 1956- ot"

Az oroszok meg 1941-et! Ha nem üzenünk hadat a SZU-nak a világháborúban, vállaljuk a semlegességet, amit az oroszok kértek, nem kerültünk volna szovjet befolyási övezetbe, amikor a jaltai konferencián döntöttek Európa érdekszférák szerinti felosztásáról.

G. Nagy László 2024.03.13. 08:51:03

@atomic power 1986DucaDuca:

"Ha nem üzenünk hadat a SZU-nak a világháborúban, vállaljuk a semlegességet, amit az oroszok kértek, nem kerültünk volna szovjet befolyási övezetbe, amikor a jaltai konferencián döntöttek Európa érdekszférák szerinti felosztásáról."

Mindenben egyetértek veled, amit a korábbiakban írtál, ezt leszámítva. A nagyhatalmak logikája nem így működik. Magasról szarnak rá, hogy mit teszünk, s mit érdemlünk.

1. Trianon: egyedül mi voltunk azok, akik nem akartak háborúzni, mégis minket büntettek meg a legdurvább módon.

2. 2. VH után: Mi a rossz oldalon álltunk, a lengyelek a jón. Mégis ugyanaz lett a sorsunk, ahogyan egész Közép-Kelet-Európának. A világ felosztása nem érdemek szerint történik sosem. A nyers erő dominál mindig.

Wildhunt 2024.03.13. 08:56:40

@Boldeone2: ha emlékeznél 56-ra, minden fórumon követelnéd minden külföldi beavatkozás megbüntetését, legfőkép a politikaiét, a megtorlásban résztvevőkkel bármilyen kapcsolatban lévők politikától való örökre eltiltását, és Magyarország szuverenitásának mindenek feletti tiszteletben tartását. De mivel te leszarod 56-ot, csak egy demagóg hívószónak használod csicskáztatóid érdekében, ezért mindezt NEM teszed.

Serény Vélemény 2024.03.13. 09:21:25

@Boldeone2: "Az amerikai társadalom minium fele gyűlöli Trumpot,"

Ez tisztára antikrisztusi beszéd: róla mondja a Biblia azt, hogy:
"Dániel könyve:7:8 Mialatt a szarvakat szemlélém, ímé, másik kicsiny szarv növekedék ki azok között, és három az elébbi szarvak közül kiszakasztaték ő előtte, és ímé, emberszemekhez hasonló szemek valának ebben a szarvban, és _nagyokat szóló száj_.
Dániel könyve:7:20 A tíz szarv felől is, amelyek a fején valának, és afelől, amely utóbb növekedék és három esék ki előle; és ennek a szarvnak szemei valának és _nagyokat szóló szája_; termete is nagyobb a társaiénál."

Az a poén, hogy fogalmad sincs arról, hogy az átlag amerikai mit gondol Trumpról, de te mégis a saját véleményedet vetíted ki. HA igaz lenne, hogy az amerikaiak fele gyűlöli Trumpot, akkor esélye sem lenne újra ringbe szállni az elnökségért. De ugye a te véleménybuborékod úgy van beállítva, mintha mindenki gyűlölné Trumpot.
Csak ez nem igaz. Az amerikai kulturális elit (haha) - a szenny csatornája - gyűlöli őt, az tény. De az átlag amerikai? Aki nem színész/énekesprosti szakmában és iparban nyomul az egyáltalán nem.

cvsvrs 2024.03.13. 10:21:36

@Serény Vélemény:
trump egy megosztó személyiség és ha nyer, akkor az amerikaiak egy jelentős része (nagyjából a fele, a republikánusok egy része) nem fogadja el. ahogyan magyarországon orbánt (a jobboldal egy része nem fogadja el), vagy gyurcsányt (őt pedig a baloldal jelentős része utasít el).

Wildhunt 2024.03.13. 10:24:59

@cvsvrs: persze hirtelen majd megint rendszerszintű rasszizmus lesz, meg blm. Ami azonnal eltűnik, amint demokrata elnök lesz.

cvsvrs 2024.03.13. 10:30:22

trump nem akar társadalmi egyéget, ahogyan orbán vagy gyurcsány. polgárháborút akarja szítani anélkül, hogy egységet hirdetne.

orbán a negyedik kétharmaddal nem azt mondta, hogy oké, nyertünk. hívjuk össze a nemzeti csúcsot. mondják el a pártok, hogy milyen politikát kövessen az ország. és majd a ballerek elmondják a nyugatos narratívát és ő ezzel egyetértve mondhatja a keletiest. és nem tekinti az őket bírálókat a nép ellenségének.

orbán azt mondja, hogy ha nem kellenek a népnek a gigantikus kínai akksigyárak, akkor ne legyenek. ha egy település akar, akkor legyen. és ha nem, akkor nem.

az orbánisták képtelenek egy olyan intézményt vezetni, amivel ne osztanák meg a társadalmat. és mindegy, hogy operaház, vagy általános iskola. nem integratív személyiségek és úgy akarnak teljhatalmat.

atomic power 1986DucaDuca 2024.03.13. 10:46:15

@G. Nagy László:

"2. VH után: Mi a rossz oldalon álltunk, a lengyelek a jón. Mégis ugyanaz lett a sorsunk, ahogyan egész Közép-Kelet-Európának."

Lengyelország geopolitika helyzete annyiban más, hogy rajtuk keresztül a történelem folyamán többször támadást intéztek az oroszok ellen.

Jugoszlávia az el nem kötelezett országok vezetője lett, kilógva a sorból, bár ezért nagy áldozatot vállalt a háborúban.

Mi nagyon szorongatott helyzetben voltunk, kétségkívül, és csábító volt a területi revízió igénye.

Egyébként igazad van, a nagyhatalmaké a végső döntés.

cvsvrs 2024.03.13. 10:54:51

deák ferenc egy integratív személyiség volt, a haza bölcse, annak ellenére, hogy mából nézve látjuk a kiegyezés nyilvánvaló hibáit. illetve akkor is látta az öreg kossuth. deák azonban nem azt akarta, hogy a kossuthisták tűnjenek el a közéletből. kossuth se gondolta, hogy széchenyi hívei a nép ellenségei és megfordítve. miközben alig valamiben értettek egyet. és mindkettő a magyar történelem nagy alakja. ahogyan orbán és gyurcsány nem azok.

ezzel antall (aki eötvös józsefet tekintette példának) próbálkozott. hogy ő nem tekinti ellenségnek göncz árpádot. akkor se ha nem ért vele egyet. majd ezeket parlamentáris keretek között megvitatják. az orbánizmusban már nincs ilyen. orbán a jobboldalt is megosztja. a mérsékeleteket és a radikálisokat is. ahogyan gyurcsány a baloldalt.

horn gyula a szociális demagógiával még a jobber kisnyugdíjast is igyekezett megszólítani. nem az volt a célja, hogy a nyuggerek egymás torkát harapdálják el. nem volt célja hiszterizálni a közéletet. medgyessy péter azt mondta, hogy hármas cél, a létbiztonság, jogbiztonság, közbiztonság, és ezzel a nemzeti közép kormányát hirdette meg. az első kettő ballib, a harmadik széljobbos jelszó. és ezzel jobbközép kormányzást hirdetett úgy, hogy az nem ellentéte a balközép parlamenti frakciónak. mert ezeket majd igyekszik integrálni.

medgyessy integratív személyiség volt, vagy kovács lászló. kövér lászló nem az. az ő világképe az, hogy vannak a komcsik, libsik. akik nem ők. és azokat ütni kell. és úgy nincs párbeszéd.

orbán ellen van a főváros. oké, ez belejátszik a személyiségfejlődésébe. hogy a fővárosi értelmiség döntő többsége utálja, mint a szart. vidékről se tudott a jelenkori akdémiához képest alternatív elképzelésekkel előrukkolni. a fidesz nem "alternative für ungarn". mert csak ellenségkép van. brüsszel, gyurcsány soros. és az ellentábor ugyanilyan. ott sincsenek elvek. csak az, hogy orbán sátán.

és a közélet normalitása nagykoalícióval termehető meg. csak ezzel az a probléma, hogy budapest nincs kormányképes erő. budapestnek nincs politikai elitje.

Serény Vélemény 2024.03.13. 10:55:40

@cvsvrs: "trump egy megosztó személyiség"

Bizonyos szempontból Trump Biden inverze: Biden alatt a belső zavargások normalizálódtak, a világ meg szétesett, Trump alatt meg a világ békés volt, az USÁban meg egymást követték a faji zavargások.
Hm. Hm. Biztos véletlenül pont akkor törtek ki a borzalmas rasssssszistaságok, amikor ez a demo-kraták malmára hajtotta a vizet...

cvsvrs 2024.03.13. 11:00:21

@atomic power 1986DucaDuca:
csakhogy a probléma nem az, hogy a nagyhatalmat magyarországot felosztották. hanem az, hogy mindenben magyarok ellenében döntöttek. és máig nem érthető, hogy miért.

Wildhunt 2024.03.13. 11:14:28

@cvsvrs: dehogynem. Csak te nem érted.

cvsvrs 2024.03.13. 11:16:01

@Serény Vélemény:
biden illetve az őt irányító demokraták euroatlantisták, trump és mögötte álló republikánusok meg nem azok. nyilván nem működik a demokraták elképzelése, hogy a legkülönfélébb kisebbségek jogait erősítsék meg. ez a bicikli túl van tolva. csakhogy egyelőre nincs másik. hogy akkor mi a francot akar az usa, vagy akár az eu. amerikában trumpnak erre nincs válasza, vagy európában orbánnak.

Boldeone2 2024.03.13. 11:18:47

@Serény Vélemény: Az a poén, hogy fogalmad sincs arról, hogy az átlag amerikai mit gondol Trumpról, de te mégis a saját véleményedet vetíted ki. HA igaz lenne, hogy az amerikaiak fele gyűlöli Trumpot, akkor esélye sem lenne újra ringbe szállni az elnökségért"

- Mivel kint éltem hosszabb ideig, ezért ismerem az amerikai viszonyokat, a legjobb barátom pedig félig-meddig kint él, így ismerem a helyzetet
A demokraták ki nem állhatják Trumpot, de van a rebublikánusok között is sok olyan. Kb 20 éve a demokraták mindig több szavazatot kapnak, csak a torz és elavult elektori rendszer miatt tudnak győzni
A fejletebb államokban mindenhol demoktata többség van, illetve az iskolàzottak között

cvsvrs 2024.03.13. 11:19:12

@Wildhunt:
felszínes magyarázatok vannak.

cvsvrs 2024.03.13. 11:27:00

vannak felszínes magyarázatok és van egy túlzottan leegyszerűsített összeesküvés elmélet. hogy a kommunisták és "szabadkőművesek". ha ezeknek ekkora befolyásuk lett volna, akkor a szovjetek amerikában is győztek volna.

a magyar történetírásnak erre jelenleg nincs magyarázata. és ezért nem lehet revízió. hanem a fideszben azt hiszik, hogy majd putyin megnyeri a háborút és visszaadja kárpátalját. semjén doktor belovagol. és ha így alakulna, akkor utána mi lesz? mi az elképzelése semjén doktornak, vagy akárkinek? semmi.

Serény Vélemény 2024.03.13. 11:31:06

@Boldeone2: Lószart ismersz te bármit is!
"Mivel kint éltem hosszabb ideig, ezért ismerem az amerikai viszonyokat, a legjobb barátom pedig félig-meddig kint él, így ismerem a helyzetet"

1) éltél. Nem most élsz, hanem éltél, a m ú l t időben. Valamikor. Nem számít, hogy akkor mit tapasztaltál, mert most most van.
2) a legjobb barátod félig-meddig kint él, az nem azt jelenti, hogy ő jól ismeri az amerikai viszonyokat, és még ha jól is ismerné, nem jelenti azt, hogy az összes állam összes településének az "amerikai viszonyait" ismeri, és főleg emiatt is, nem jelenti azt, hogy TE ismered.

"Kb 20 éve a demokraták mindig több szavazatot kapnak"
Ez is egy tipikusan "minél kevesebbet tudok, annál nagyobb a szám" jellegű kijelentés.
Hol kapnak több szavazatot? A helyi választásokon? A szenátusi, vagy képviselőházi választásokon? Az elnökválasztás során?

Boldeone2 2024.03.13. 11:31:28

@Serény Vélemény: Ezek a tények: www.pewresearch.org/politics/2023/07/12/demographic-profiles-of-republican-and-democratic-voters/

By contrast, a majority of Republican voters in 2022 had no college degree (63%); a smaller share had a college degree or more (37%).

A rebublikánusok a társadalom kevésbé iskolázott, rosszabbul kereső így könnyebben manipulálható részét tudják megszólítani, ezért népszerű körükben Trumpli

A világon amúgy mindenhol így van - mindenhol a lecsúszott prolik adják ma már a populista szélsőjobb tömegbázisát

Boldeone2 2024.03.13. 11:34:51

@Serény Vélemény: nem jelenti azt, hogy az összes állam összes településének az "amerikai viszonyait" ismeri, és főleg emiatt is, nem jelenti azt, hogy TE ismered."

- Nem is kell az összes állam összes települését ismerni. Erre vannak a különböző barki altal elérhető statisztikák és kutatások!

Orszagos szinten, összesen a demokrata párt mindig több szavazatot szerez!

Wildhunt 2024.03.13. 11:37:27

@Serény Vélemény: most az egyszer igazat mond. Darabra a demokraták tényleg mindig több szavazatot kapnak, kár hogy az elektori rendszer miatt ez kb semmit sem jelent.

Boldeone2 2024.03.13. 11:39:16

Trump vs Hillary, 2016

62,984,828 vs 65,853,514

Tehat a demokrata elnökjelölt 3 millióval több szavazatot kapott, az a VALÓDI amerikai többség, mégis, az elvult választási rendszer miatt, Trump lett az elnök...

Serény Vélemény 2024.03.13. 11:53:27

@Boldeone2: Akkor ezek szerint az, hogy a FIDESZ 3 millió szavazatot kapott, rajtuk kívül meg mindenkimás összesen 2 milliót, a magyar választási rendszer jóságát igazolja, ahogyan az orosz rendszer amerikainál magasabb színvonalát fogja igazolni, amikor Putyin fog kapni 80%-ot, vagy efölött? :)

Boldeone2 2024.03.13. 11:56:13

@atomic power 1986DucaDuca: @G. Nagy László:

Az oroszok meg 1941-et! Ha nem üzenünk hadat a SZU-nak a világháborúban, vállaljuk a semlegességet, amit az oroszok kértek, nem kerültünk volna szovjet befolyási övezetbe, amikor a jaltai konferencián döntöttek Európa érdekszférák szerinti felosztásáról."

- Egyszer már ezt elmondtam nektek: Magyarország a revíziós politika miatt, kénytelen volt belépni a második vh- ba. Éppen Románia miatt leginkább

A Jaltai konferencián pedig Sztálin diktálta a feltételeket Kelet- Európáról, nem a "nyugat adott el" Addigra lényegében már Budapest ostroma fefejeződött, az oroszok megszállták Magyarországot

Boldeone2 2024.03.13. 11:58:24

@Serény Vélemény: Akkor ezek szerint az, hogy a FIDESZ 3 millió szavazatot kapott, rajtuk kívül meg mindenkimás összesen 2 milliót, a magyar választási rendszer jóságát igazolja"

- A jó választási rendszer az nem ilyen, hanem az arányos a jó, vagy jobb. Mint a német, pl

Serény Vélemény 2024.03.13. 11:59:47

@Boldeone2: "Az oroszok meg 1941-et! Ha nem üzenünk hadat a SZU-nak a világháborúban, vállaljuk a semlegességet, amit az oroszok kértek, "

vagy akkor már 43-ban megszállnak minket a németek.

Nincs új a nap alatt. Magyarország területe feletti levegőégben van a kelet és nyugat közötti határvonal. EZÉRT sem a tatárok, sem a törökök, sem az oroszok nem tudnak minket tartósan és teljesen a saját érdekszférájukhoz csatolni.

Serény Vélemény 2024.03.13. 12:32:48

@Boldeone2: Nagyon érdekes egyébként ez a PEW elemzés, mert a te valósághajlításoddal kapcsolatos következtetésed nem szerepel benne.
Valójában az elemzés inkább a 2018-as, 2020-as, 2022-es választásokon részt vevők demográfiai összetételének változásairól szól, nem arról, amit te helytelenül következtetsz:
"A rebublikánusok a társadalom kevésbé iskolázott, rosszabbul kereső így könnyebben manipulálható részét tudják megszólítani"

Wildhunt 2024.03.13. 12:37:56

@Serény Vélemény: kevésbé iskolázott, rosszabbul kereső így könnyebben manipulálható részét tudják megszólítani"

Pont ezért importálnak ilyenekből milliókat a demokraták. Legalább egyszer hazudna olyat, amit nem lehet 5 perc alatt cáfolni.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.13. 14:20:44

@Serény Vélemény:

"Előtte meg kellett volna nekik egy fajta harckocsiból 300 darab. Nem öt fajtából összesen 50-60"

egyem a kis szívedet, akkor mégse tömték ki őket fegyverrel? ne válaszolj erre, ne fárassz.

a lényegre viszont nem reagáltál megint. teljesen hitvány vagy, vagy egyetértesz?

itt azt akartad mondani, hogy jenki vazallusok lesznek? még orbánt se akarják megfékezni, látható a nyugati szövetségben mekkora a szabadság. még egy hitvány oroszcsatlós, megzsarolt hazuaárulót se akarnak megállítani a jenkiknél.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.13. 14:30:16

@G. Nagy László:

inkább legyen 800 ft a benzinár, meg 600 az euró, de soros nekünk ne diktáljon!!!!
ha le kell sz*pni kínát, a töröktöt, azerieket, putyint és az egész türk tanácsot, ám legyen! de soros nekem ne buzuljon!!!

Boldeone2 2024.03.13. 16:39:03

@Serény Vélemény: Valójában az elemzés inkább a 2018-as, 2020-as, 2022-es választásokon részt vevők demográfiai összetételének változásairól szól, nem arról, amit te helytelenül következtetsz"

- Valójában ott van ebben a felmérésben kristálytisztán, hogy a demokraták szavazói képtezettebbek. De lehet más felméréseket is nézni, mindenhol hasonló az erdemény: a demokraták szavazói a fiatalabb, iskolázottabb rétegekből kerülnek ki

Tehát megfordultak a régi preferenciák

Az elit többsége is demokrata, kiemelkedően a kulturális és tudományos elitet

A rebublikánusok ma jellemzően a kiöregedő, kevésbé iskolázott, vesztes emberek pártja. Pont azok, akiket a legkönnyebb demagógiával megvezetni!

Boldeone2 2024.03.13. 16:43:41

@Wildhunt: Pont ezért importálnak ilyenekből milliókat a demokraták. Legalább egyszer hazudna olyat, amit nem lehet 5 perc alatt cáfolni"

-Megint hazudozol! A demokraták nem importáltak senkit Az illegális bevándorlók nem tudnak szavazni, de még a zöldkártyások sem! Illegálból legálba átmenni, meg szinte lehetetlen

cvsvrs 2024.03.13. 16:54:56

@Boldeone2:
csak ugye a demokrata gondolkodás elvben éppen az, hogy a választójog egyenlő. és a republikanizmusban van cenzus. például debrecen keresztyén respublika. és abban a polgári házaknak van szavazati joga. és aki a város ingyenesen biztosított jobbágytelkein lakik azoknak nincsen. aki inas, vagy cseléd az nem szavaz. mert nincs saját háza. a respublikában nincs polgárjoga. és ezen 1848-ban változtatnak. a polgári konzervatívok ellenében győznek a nemzeti liberálisok. a plebejusok bevonulnak a városházára. és azt mondják, hogy legyen egyenlőség, szabadság és testvériség.

Boldeone2 2024.03.13. 17:00:25

@Serény Vélemény: Itt van egy másik részletes tanulány, ami szintén igazolja mondandómat:
manhattan.institute/article/the-rise-of-college-educated-democrats

"In sum, as white Democrats have become relatively more educated than nonwhite Democrats and white Republicans, they have also become relatively wealthier and more likely to work in high-status occupations than ever before"

A fehér választók képviselik még mindig a legnagyobb tömeget, közöttük pedig a tanultabbak, jobb szociális státuszúak, könnyebben lesznek demokraták, az idősebb , kevésbé iskolázott, rurális rétegek pedig inkább republikánusok

Boldeone2 2024.03.13. 17:09:33

@cvsvrs: A cenzus régebben a konzervatívabb, " jobboldali" politikát, a status quo megőrzését kívánók hatalmát szolgálta

Ma viszont tömegdemokrácia van. Az összes diktátor, elnyomó az alja nép segítségével őrzi meg hatalmát

Korunk " Aturo UI" - ai , vagyis a Hitlerjei, könnyen manipulálják a tömegeket

Ha mindenhol vagyoni és műveltségi cenzus lenne, mondjuk Európában, akkor a populista jobboldal sehol sem nyerne ..

Budapesten is a liberális romkocsma értelmiség dönt már...A fidesznek soha nem lesz többsége...

De a polgári elit is kiàbrándult a fideszből...

cvsvrs 2024.03.13. 17:17:15

vagy a diákköztársaságban a plebejusoknak is van szavazati joguk. nincs vagyoni cenzus. azonban a deákoknak tanulniuk kell. a diákköztársaságnak akkor lehet valaki a polgára, hogy ha képzi magát és választhatnak officiálisokat. a kuruc időket megelőzen vezetik be, hogy a respublikában legyen tribunus plebis, néptribunus, népszószóló, aki plebejusok érdekeit védi, a szenátus tagja, a köztársaságban nincs teljes egyenlőség.

és demokraták mondják azt, hogy ez a gyakorlat hibás. nem számít, hogy mennyire művelt, mennyi vagyona van, legyen egy-egy szavazat. mert különben a rosszabb helyzetben levők még rosszabba kerülnek. és kapjon mindenki polgárjogot.

platón azt mondja, hogy ez így problémás, mert hogy ezek után a csőcselék kezd el uralkodni. a politikusok egy része a csőcseléket kezdi el hergelni. platón nem volt demokrata.

cvsvrs 2024.03.13. 17:20:35

@Boldeone2:
a demokratáknak elvben a jogegyenlőség mellett kellene érvelniük.

Boldeone2 2024.03.13. 17:22:01

@cvsvrs: Debrecent a Fidesz felosztotta választói körzetekre. Tipikus gerrymandering..

A város bármennyire is őskonzervatív, jobboldali, azért az ellenzék is labdába tud kicsit rúgni.

A környező falvak városhoz csapott lakossága viszont 80% - ban fideszes...Ennyit tesz az iskolázottság mértéke..

Az ellenzék szinte minden szavazatát a jobbmódú részeken gyűjti be, vagy ott, ahol fiatal értelmiség megtelepedett, jellemzően a Nagyerdőt övező lakótelepek...

Budapest < regionális központ <nagyváros/város<rurális térségek

A fidesz ahogy megyünk lentebb a települési hierarchiában, annál erősebb

Boldeone2 2024.03.13. 17:24:17

@cvsvrs: platón azt mondja, hogy ez így problémás, mert hogy ezek után a csőcselék kezd el uralkodni. a politikusok egy része a csőcseléket kezdi el hergelni. platón nem volt demokrata."

- Lehet hogy nem volt demokrata, de sajnos igaza volt...A diktátorok mind tömegbázist építettek, szisztematikus manipulációval...

Wildhunt 2024.03.13. 17:24:29

@Boldeone2: és ezt képes vagy komolyan leírni.

Wildhunt 2024.03.13. 18:28:54

@Boldeone2: itt azokról beszélsz, akiket kirúgott, és próbálják magukat visszaszopni a demokratákhoz. Ajánlom az örökérvényű Abcúg dalt az István a királyból.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2024.03.13. 22:49:26

@Wildhunt: Hát igen. Aki kimondja az igazat az mindjárt csúnya rossz gonosz ellenség.

GyMasa 2024.03.14. 14:31:25

@G. Nagy László:
Dehát, nem úgy volt, hogy azért kellenek azok a szankciók, hogy AZONNAL összedőljön az orosz gazdaság, és Putyin ne tudja tovább finanszírozni a háborúját, meg a népjólétet, és akkor a NÉP majf felhúzza a lámpavasra...
Szerintem, az nem normális, aki arra számít, hogy a szankciók "MAJD 50 év múlva" megállítanak egy háborút...
(annyira szépen látszik Boldikán, ahogy elkezdődött a rugalmas elszakadás az eddigi narrtívától. Nem semmi szellemi kapacitást igényelhet, hogy kordában tartsa ezt a kognitív disszonanciát!)

GyMasa 2024.03.14. 14:32:18

@G. Nagy László:
Szerintem is inkább a másik oldalon vannak jelen túlnyomó mértékben a pszichopaták...

GyMasa 2024.03.14. 14:33:46

@G. Nagy László:
... már régen veszített. Csak, még nem mindneki vette ezt észre.

GyMasa 2024.03.14. 14:39:00

@MEDVE1978:
"Ilyenek a balti államok, Ukrajna és Moldova. "
Jah, és ezek az államok mind teljesen EU kompatibilis módon bánnak az orosz kisebbségükkel, és semmi oka nem lehet panaszkodni az oroszoknak!
Oh, wait...

GyMasa 2024.03.14. 14:43:24

@MEDVE1978:
"Abban az esetben, ha az ukránok esetleg nyernek és visszafoglalják a teljes korábbi területet, az oroszok pedig polgárháborúsan omlanak össze, még az sem garantálná, hogy az oroszok nem támadnak újra."
Nos, mivel a Donbassz és a Krím az orosz alkotmány szerint ismát orosz területek, ha be is következne az a csoda, akkor az oroszok bevethetik az atomarzenáljukat is, ha akarják.
Hiszen az oroszok birtokolják a legnagyobb atomarzenált.

Amúgy, pedig a "végleges megoldása a konfliktusnak, szerintem a teljesen megyszűnő Ukrajna, vagy egy kb. "kijevi városállam" lesz.
Azzal meg is oldódna a probléma, hiszen minden kérdés, ami most égetően jelen van a közéletben okafogyottá fog válni...

GyMasa 2024.03.14. 14:45:46

@MEDVE1978:
Szerintem, a Baltikumban nem kell semmiféle támadást végrehajtani, pont elég lenne a kb. 40%-nyi, jelenleg a saját országukban is jogfosztottként élő orosz kisebbséget feltüzelniük és egy jó kis forradalmat szítani...
Sőt, ha igazén türelmesek, akkor lehet azt hivatalos úton is csinálni, politikai vonalon.

GyMasa 2024.03.14. 14:47:51

@G. Nagy László:
Igen, szerintem is, a világ tele van olyan lehetséges célokkal az oroszok számára, ami sokkal kisebb kockázattal jár:
- Szíria
- A Kaukázus
- Afrika nagy része
- A Déli és északi sarkkör
- Dél amerika
- Hold
- Mars

GyMasa 2024.03.14. 15:04:27

@cvsvrs:
Azért, mert az Osztrák-Magyar monarchia a kiegyezés után nagyon durván elkezdett erősödni.
Ha már 1914 nem is voltunk az EU legerősebb állama, hamarosan ténylegesen is fenyegettük volna az Európai Német-Francia-Angol hegemóniát.

GyMasa 2024.03.14. 15:06:38

@Serény Vélemény:
Hmmmm. mintha csa a "fideszbirkákról" lenne szó...

GyMasa 2024.03.14. 15:07:51

@Wildhunt:
Az hagyján, de pl. a beérkező Mexikói illegánsok azonnal Trump mellé állnak és a további bevándorlás akadályozását szeretnék...

Boldeone2 2024.03.14. 19:12:44

@GyMasa: Szerintem, az nem normális, aki arra számít, hogy a szankciók "MAJD 50 év múlva" megállítanak egy háborút..."

- Nem kell arra 50 év! Pár éven belül megtérdel az orosz állam, ahogy jogelődje is megtérdelt a hidegháborúban!

Hiába nyomja a propagandát a muszka, bizony egyre jobban érzik a szankciókat, jevés az orvosi eszköz, a gyógyszer, az a gépalkatrész a műszer.
Ami van, pedig drága

Jobb lenne ha kihúznád a nyelved Putyin valagából, és nem csak győzelmi propagandát olvasnád!
Mint tudjuk: az oroszok mindig hazudtak, az minden elnyomó rendszer természete

Wildhunt 2024.03.14. 19:17:02

@Boldeone2: Boborján a vérgyilkos forever.

Boldeone2 2024.03.14. 19:19:24

@GyMasa: Nos, mivel a Donbassz és a Krím az orosz alkotmány szerint ismát orosz területek, ha be is következne az a csoda, akkor az oroszok bevethetik az atomarzenáljukat is, ha akarják.
Hiszen az oroszok birtokolják a legnagyobb atomarzenált."

- Ez marhaság! Ha Ukrajnában vetik be, az majdnem olyan pusztító lehet Oroszországnak is, senki sem tudja merre sodorja a sugárzó anyagot szél

Világszintű atomháborút meg megint hülyeség kirobbantani, mert az orosz is visszakapnák a csomagot...

Az meg hogy kinek hány van, indifferens, pár tucat elég mindnre...Az orosz haditechika 50-60 éves elavult szar..
Kb ahogy a Lada aránylik az Audihoz...

Primtív szolganép az orosz, kivétel az orosz ellenzék..

Wildhunt 2024.03.14. 21:28:52

@Boldeone2: mit fogsz csinálni, mikor az ukrán bukás után a fél országuk(minimum) átáll az oroszokhoz, a másik felük meg elkezdi kurvanyázni az usát?

cvsvrs 2024.03.15. 08:49:06

@Wildhunt:
a blizkrieg után majdnem biztosan ez történt volna. egy több évig tartó háború után azonban ez erősen kérdőjeles. ukrajna most valóban a függetlenségéért harcol. azért, hogy ne a szovjetunió álljon vissza, hanem a fák (független államok közössége).

Sadist 2024.03.16. 19:46:26

Előkerült egy gyagyás boldival készült interjú: www.youtube.com/watch?v=daEhQ5jwCLA

Boldeone2 2024.03.16. 20:00:58

@Sadist: A qurva anyád volt a gyagyás, amikor a debil apádnak megállt a Lipótmezőn, te nőtelen náci féreg!

Bayaz 2024.03.17. 12:22:41

@GyMasa: Egyik balti államban sincs 40%-nyi orosz kisebbség (25% Észtország és Lettország, 5% Litvánia). A hidegháború utáni 10 évet ügyesen felhasználták arra, hogy az orosz telepesek és leszármazottaik kb. felétől megszabaduljanak, a többi meg ha teljes szavazójogot kap, akkor se tud vezetést váltani (szemben Ukrajnával, ahol oroszbarátok még meg tudták választani Janukovicsot).

Wildhunt 2024.03.17. 13:06:53

@Bayaz: most nincs. Ha megjönnek az oroszok, lesz. Arrafelé a nemzetiség elég képlékeny.

valis47 2024.03.17. 14:36:50

@Tesz vesz XVI.: Neked lehet Amerika a hazád, @Boldeone2-nek Ukrajna, ezt értjük. Nekünk meg nem.

Bayaz 2024.03.17. 15:18:41

@Tesz vesz XVI.: Nem hiszem, hogy forogna a sirjában. Nixon fő külpolitikai tanácsadója, Kissinger 2022-ben többször is kifejtette, hogy békét kell kötni az oroszokkal.

atomic power 1986DucaDuca 2024.03.17. 16:00:30

@Boldeone2:

"Világszintű atomháborút meg megint hülyeség kirobbantani, mert az orosz is visszakapnák a csomagot..."

Atomháborút nem robbantanak ki, mint egy hagyományos háborút, az az események önmozgásából következik, jön megállíthatatlanul, magától, az eszkalációs lejtő legalján. Ezért mérhetetlenül felelőtlen Macron izmozása.

De hát neki nincs saját családja! Neked van? Hozzászólásaidból nem a felelősségérzet derül ki!

Boldeone2 2024.03.17. 20:19:19

@atomic power 1986DucaDuca: Ezért mérhetetlenül felelőtlen Macron izmozása."

- Mi az hogy " izmozása"? Eddig nem az volt a narratíva, hogy az oroszok fenyegetik folyamatosan Európát ? Ismerjük Medvegyev kijelentéseit!
Az orosz rezsimnek tudnia kell: ha egy határt túllélnek, akkor el lesznek pusztítva!
Senki nem akar háborút, de az orosz fasiszta agresszornak is tudnia kell: van egy határ, amit nem léphetnek át!

A nyugatnak egységesnek és erősnek kell lenni! A ruszofaszista őrület nem ismer határt!

Boldeone2 2024.03.17. 20:27:58

@atomic power 1986DucaDuca:

A muszka hatalom már korábban is fenyegetőzött:

mandiner.hu/kulfold/2023/03/dmitrij-medvegyev-fenyegetes-letartoztatas-kulfold-atombomba-haboru

Eddig igazán visszafogott volt minden nyugati politikus, de mára kezdett betelni a pohár! A vak is látja, hogy nem a Donassért meg az orosz nemzetiségért megy a harc

Putyin az Európa, a szabad Európa ellen harcol, minden eszközzel. Az implicit tervben újabb európai országok leigázása a célja

Putyinnak tudnia kell: " Aki szelet vet, vihart arat "

Egyébként az orosz nacionalista, fasiszta ideológia nem titok, Magyarországon is lehet olvasni magyarul, mit gondol Dugin pl a dsmokráciáról, a liberalizmusról...

atomic power 1986DucaDuca 2024.03.17. 22:27:17

@Boldeone2:

"Eddig nem az volt a narratíva, hogy az oroszok fenyegetik folyamatosan Európát ? Ismerjük Medvegyev kijelentéseit!"

Kb. annyira relevánsak, mint a következők:

"Joe Biden amerikai elnök eltűnik egy beszéd közben, majd nemzetközi körözési listára kerül."

"Donald Trump 99 év börtönbüntetést kap, de így is megválasztják elnöknek."

"Újraélednek az amerikai bázisokon tárolt űrlények és megszerzik a törvényhozásban a többséget."

"Godzilla lesz a következő japán császár."

A SZU sokkal erősebb volt, mint az OF, mégsem rohanta le Európát. Oroszoszág most miért tenné? A NATO meg azóta is folyamatosan erősödött, 5-10-szeres fölényben van fegyvernemenként.

"Az orosz rezsimnek tudnia kell: ha egy határt túllélnek, akkor el lesznek pusztítva!"

Megéri Oroszoszág elpusztítása, hogy mi is velük pusztulunk? Honnan vannak ilyen suicid gondolataid? Neked nincs senki, akit szeretsz, aki fontosabb, mint ez a háború?

"Senki nem akar háborút, de az orosz fasiszta agresszornak is tudnia kell: van egy határ, amit nem léphetnek át!"

Nem Oroszország közeledett a NATO-hoz, hanem fodítva!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2024.03.17. 23:07:20

Ezek a sötéthülye fideszkomcsik mára sem lettek normálisabbak, okosabbak.
süti beállítások módosítása