téveszmék

téveszmék

"Van bázisa, reménye és jövője a magyar baloldalnak"

2024. július 15. - G. Nagy László

vasarhelyi.jpg

 

A múlt héten Vásárhelyi Mária adott interjút a Klikk TV számára. A szokásos, brutális hazugságok mellett ezúttal néhány használható gondolatot is kaptunk a baloldali szociológustól.

 

A beszélgetés első témája - ki is lehetne más - Magyar Péter. „Rémülten és csodálkozva figyelem, hogy a baloldali és liberális szavazók egy része egy olyan embert támogat – majdnem fenntartások nélkül –, akinek alig van olyan mondata, amivel amúgy egyetért egy baloldali-liberális ember." A felvetés abszolút helyénvaló, jómagam csupán azon álmélkodom, hogy Vásárhelyi Mária miféle képet ápol magában a magyar választópolgárok kapcsán. Talán elvárható volna egy szociológustól, hogy reálisan lássa a társadalmat... Ezzel szemben úgy kommunikál, mintha a progresszív-balliberális irányzat valami hihetetlen tömegeket vonzana hazánkban. Mintha Magyar Pétert a woke vallás elkötelezett hívei emelték volna magasba. Emlékezzünk csak: 2016-ban a migráció kapcsán tartott népszavazást az ország, melyen az érvényesen voksolók 98%-a bevándorlásellenes választ adott. 2022-ben a gyermekvédelem került terítékre, ezúttal 93-95% utasította el a progresszív álláspontot. Vásárhelyi Máriának tudnia kéne, hogy a magyar társadalom - szinte párthovatartozástól függetlenül - meglehetősen józan és konzervatív e kérdések tekintetében. Nem véletlen, hogy a Momentum lenullázta magát, s hogy a DK-MSZP-Párbeszéd hármas fogat összesen 8%-kal büszkélkedhet az EP-választások után. Nagyságrendileg ez az a bázis, amely ténylegesen baloldalinak, avagy balliberálisnak mondható. Az ország 90%-a semmilyen formában nem kér a Nyugaton oly divatos woke-őrületből.

 

Ahogyan téves volt az a vágyvezérelt mantra is, hogy a TISZA Párt szavazói elsősorban kiábrándult fideszesek lesznek, ugyanúgy ostobaság az is, hogy Magyar Pétert olyanok támogatják, akiket elvi baloldaliság jellemez. Mivel a 30%-ot learató szektavezér a lényeges kérdések kapcsán - háború, migráció, gender, szuverenitás - gyakorlatilag ugyanazt képviseli, mint a kormány, így arra kell következtetnünk, hogy Orbán politikai irányvonala kifogástalan, csupán személye megosztó. Ha ehhez hozzátesszük, hogy immáron több mint harminc éve folyik ellene a szisztematikus karaktergyilkolás itthon és nemzetközi szinten egyaránt, úgy azon kell csodálkoznunk, hogy ekkora ellenszélben miként tudott minden választást fölényesen megnyerni az elmúlt 18 esztendőben. "Nem hiszem, hogy ezzel a koncepciótlan, ide-oda kapkodó, igazából tartalmatlan politikával hosszú távon felszínen lehet maradni, őt egy politikai divatjelenségnek gondolom. A kilátástalanság és reménytelenség termékének látom őt" Egy percig sem vitatkozom Vásárhelyi Máriával, de a megfelelő következtetéseket azért nem árt levonni. A TISZA Párt hívei elsősorban protest-szavazók, akik nem valami mellett, hanem kifejezetten Orbánnal szemben foglalnak állást. Nem feltétlenül igényelnek tartalmas, elvi politizálást, de ha mégis, az a legkevésbé se a woke-progreszió jegyében foganjon.

 

A beszélgetés végén a baloldali ellenzékre terelődött a szó: "Általában helyesnek tartom a múlt tisztázását, hogy elmondjuk, szerintünk mi történt mondjuk 2006-ban, vagy mi történt 2010-ben, hogy ki a felelős azért, hogy így alakultak a dolgok." Ezzel csak egy a baj. Bárki, aki eddig ezt megtette, politikai értékválasztástól függetlenül minden esetben ugyanarra jutott: Gyurcsánynak - aki annak idején hajlandó volt a rendőrterror eszközéhez nyúlni a tüntetőkkel szemben - távoznia kell a közéletből. Ezzel viszont a baloldaliság utolsó helyőrsége is megszűnne hazánkban, amit személy szerint abszolút üdítőnek tartanék, ám alig hiszem, hogy Vásárhelyi Mária egy ilyen világról álmodna. Egyébként is, sokszor, sok helyen elmondta már - és ezzel sem igazán lehet vitába szállni -, hogy a DK egyet jelent Gyurcsánnyal, hogy Fletó nélkül nincs Demokratikus Koalíció. Sőt mondott olyat is idén tavasszal, még a Friderikusz Podcast vendégeként, amit rajta kívül csak kevesen tudnának rezzenéstelen arccal előadni: "Én azt gondolom, hogy Gyurcsány Ferenc egy demokrata, Orbán Viktor meg abszolút nem egy demokrata, és aki nem érzi ezt a különbséget, abban nincs érzékenység." Vicces. A kérdés innentől már csak az, hogy ezzel a végtelenül elfogult, önbecsapó attitűddel miféle szembenézést vár 2006 kapcsán.

 

Ha már a bevezetőben brutális hazugságokat említettem a múlt heti riportot illetően, úgy ne menjünk el szótlanul ezek mellett sem. "Föl sem fogjuk, hogy milyen iszonyatos seb a magyar társadalom testén, hogy innen elment egymillió ember, ebből az országból." Vásárhelyi Mária persze - a baloldali gondolkodókra jellemző módon - csupán dobálózik a légből kapott számokkal, nem tesz mellé időintervallumot. Így aztán legfeljebb csúsztatásról beszélhetünk, hiszen lehet, hogy a Rákóczi-szabadságharctól kezdi a számlálást... Mi azért maradjunk a tényeknél: 2010 óta összesen 326 ezer nemzettársunk vándorolt ki Magyarországról. A népességfogyás ugyanebben az időszakban ennél valamivel kisebb: 249 ezer fő. Én nem állítom, hogy az idegen földön szerencsét próbáló, évi 23 ezer fő jelentéktelen embertömeg volna. De azt sem gondolnám, hogy az érintettek elsősorban politikai okból távoznak; hogy a társadalom legképzettebb rétegét jelentenék; hogy sosem térnek vissza; vagy hogy egyáltalán bármi gond lenne azzal, ha valaki a világlátás és a magasabb bér reményében néhány évet külföldön tölt.

 

"A média 90%-a az ő kezükben van."  - állítja Vásárhelyi Mária a kormányoldalra célozva. A valóság ezzel szemben az, hogy folyamatosan nő a kormánykritikus médiumok száma. Míg 2010-ben mindössze 36 - politikailag releváns - ellenzéki hangvételű felület működött Magyarországon, mára ez a szám 61-re hízott. A felmérések szerint 5,6 millió hírfogyasztóhoz jutnak el a baloldali sajtóhírek, míg a kormánypárti üzenetek csupán 5,1 millióhoz. Telex, HVG, 24.HU, 444, RTL Klub, Népszava, Partizán, Klubrádió... miről beszélünk?? (A konzervatív médiatúlsúlyról szóló hiszti különösen megmosolyogtató mostanság, amikor Brüsszel már nyíltan zsarolja Elon Muskot, hogy vezessen be cenzúrát, s billentse a hírfolyamot a progresszívek javára. „Az Európai Bizottság törvénytelen alkut ajánlott az X-nek: ha hajlandó vagyok szép csendben cenzúrázni a bejegyzéseket és ezt senkinek sem árulom el, nem fognak megbírságolni” - írja a közösségi oldal tulajdonosa.)

 

Természetesen menetrendszerűen érkezik az elmaradhatatlan vádpont: a Fidesz goebbelsi kommunikációt folytat... A gond csak az, hogy amikor két kommunista beszélget, ők sosem fogják megkérdezni egymástól, hogy mi is a baj ezzel. A goebbelsi propaganda ugyanis nem több, mint marketingtechnika, melyet mindkét térfélen nagy előszeretettel használnak. Átkeretezés (túlóratörvény helyett rabszolgatörvény, a Fidesz a pedofilok pártján áll stb.), majd a lebutított üzenet sűrű ismételgetése. Ennyi az egész. Világos, hogy egy értelmiséginek, aki elsőre is megérti a szót, igen fárasztó ez az óvodás beszédmód. De kár fintorogni, ha a választópolgárok többségénél ez a módszer az, amely a leghatékonyabb. Ha már valódi problémát keresünk, érdemes inkább a tartalomra koncentrálni: valós-e az üzenet, avagy tömény hazugság? Amikor az ellenzék rabszolgatörvényre keresztelte át a túlóratörvényt, rendkívül messze járt a valóságtól, ám az ötlet igazán kreatív volt és egy kicsit sem bántó. Amikor azonban az "Isten? Haza? Pedofília!" kampány indult, ez már olyan szinten volt hazug és gyomorforgató, hogy még az ellenzék soraiban is megbotránkozást keltett. Amikor a baloldal a Fideszt vádolja goebbelsi propaganda folytatásával, az első, amit vizsgálniuk kéne, hogy maga a tartalom igaz-e. Jómagam készséggel elismerem, hogy a kormánykommunikáció jellemzően lebutított és primitív, de egyetlen esetre sem emlékszem, amikor hamis állítást vertek volna nagydobra. 

 

A mögöttünk álló 14 esztendőt százféle módon elemezhetjük és méltathatjuk. Egy fontos aspektusról azonban ritkán esik szó. Amíg a fényességes Nyugaton a woke-progresszív narratíva lassan mindent átfest és bekebelez, addig Magyarországon egyre szűkül az igény a balliberális gondolatra. (Hol van már az MSZP-SZDSZ kétharmad...) Ma már az Orbán-gyűlölők sem kérnek belőle. Szószólója, képviselője több is akad a kelleténél; szavazóbázisa, reménye és jövője azonban alig-alig van már e világlátásnak. Nem véletlen Vásárhelyi Mária pesszimizmusa: lassan egymaga marad. 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr7018446211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boldeone2 2024.07.15. 10:35:18

Olyan értelemben mindenképpen van jövője, amilyen értelemben ma Magyarországon a "baloldali" szót használják kormányoldalon: mindenki baloldali, aki egy emberségesebb, igazságosabb, demokratikusabb, plurálisabb, liberálisabb Magyarországot szeretne
Orbán Viktor 14, de lehet hogy inkább több mint 25 év alatt egy szisztematikusan működő, elnyomó, monolit rendszert épített fel, ebből kellene valahogy felszabadulni, az évtizedes rezsimhazugságok fogságából
A magyar társadalom komoly szinten beteggé vált, ez mutatják az általános attitűdök, mint pl az elnyomó, gyilkos, orosz diktatórikus rezsim viszonylag széles körű támogatása és a nyugatellenesség is
Ez már egyértelműen a rezsim szisztematikus agymosása...Bár jó alapokra találtak ...

Rendkívül súlyos erkölcsi válságban van a társadalom, ami jelentős részben az Orbán - rezsim hatása

G. Nagy László 2024.07.15. 11:26:22

@Boldeone2:

"ma Magyarországon a baloldali szót használják kormányoldalon: mindenki baloldali, aki egy emberségesebb, igazságosabb, demokratikusabb, plurálisabb, liberálisabb Magyarországot szeretne"

Ez semmilyen szempontból nem igaz. Egyrészt: a felsorolt öt érték egyike sem baloldali. Másfelől: a kormányoldal magáénak tekinti mind az öt felsorolt értéket, ebből fakadóan egyiket sem tartja megvetendőnek, elutasítandónak, gúnyolandónak.

"Rendkívül súlyos erkölcsi válságban van a társadalom, ami jelentős részben az Orbán - rezsim hatása "

És természetesen ez sem igaz. Azzal zárom a posztot, hogy Magyarországon egyre szűkül az igény a balliberális gondolatra. Ez határozottan az egészség, a gyógyulás jele. Épp az erkölcsi válságból való kilábalást vetíti előre - ugyanezt látjuk Nyugat-Európában és az USÁ-ban is. Elég csak azt megnézni, hogy kik ellen követnek el merényleteket. Ebben a játszmában a globalisták vezetik a sötét bábukat.

Tesz Vesz XL. · kkbk.blog.hu 2024.07.15. 11:43:44

@G. Nagy László:

ezt mondtad már a megafonnak is? akik szerinted jó arcok. meg a fideszeseknek? orbánéknak?
nem tűnt fel lacika, hogy szerintük, meg szerinted is mindenki baloldali aki nem fideszes? jhaj egyem a kis hazug szíved.

ez tanultad a megafon-képzésen?

" Azzal zárom a posztot, hogy Magyarországon egyre szűkül az igény a balliberális gondolatra. Ez határozottan az egészség, a gyógyulás jele"

előszőr tudnia kéne a jobbágyoknak hogy mi a baloldal. a szolidaritás, a közösségépítés.
az agymosás nem közösség. ha megszűnik a megafonosok fizetése, akkor nem hazudoznak majd többet, ez ugyanúgy nem organikus, mint tiborc, mészáros, ráhelke, szijjártó és rogán feleségének a korrupt cégeik.

"Elég csak azt megnézni, hogy kik ellen követnek el merényleteket"

a szocialista fico ellen? aki mellesleg ugyanúgy magyargyűlülő mint orbán.

akkor sikerül kibeszélni a témát, hogy miért élnek jobban a románok és a bolgárok lacika, vagy megint gyáván megfutamodsz? szorosan összefügg a magyarok életszívonalával a háborús infláció.
nem járnak át magyarok vásárolni és tankolni romániába lacika? koncentrálj.,

ulpius66 2024.07.15. 12:04:40

Vásárhelyi Miklós (Fiume, 1917. október 9. – Budapest, 2001. július 31.) magyar újságíró.

Élete
"Gyerekkorát Fiumében töltötte, ott kezdte tanulmányait, majd 1936–1937-ben Rómában az egyetem jogi karán tanult. 1939-ben Magyarországra költözött, ahol a Debreceni Tudományegyetem jog- és államtudományi karán folytatta tanulmányait. Ekkoriban lett tagja a Kommunisták Magyarországi Pártjának. A második világháborúban a háborút ellenzőkhöz csatlakozott, 1941-ig az óbudai szociáldemokrata ifjúsági szervezet titkára volt. Miután Magyarország belépett a háborúba (1941. június 26.), zsidó származása miatt munkaszolgálatra hívták be.

Zsidó, komcsi apuci, a legmagasabb kormányzati körökbe beágyazva.....

Vásárhelyi Mária (Budapest, 1953. november 27. –) szociológus.

Édesapja Vásárhelyi Miklós újságíró, politikus, a Nagy Imre-kormány sajtófőnöke, a Nagy Imre-per vádlottja, a Demokratikus Ellenzék tagja, a Soros Alapítvány elnöke. Férje Dés László zeneszerző, előadóművész volt, akivel 35 évig éltek együtt. Gyermekei: Dés András zenész, Dés Júlia szociológus, Dés Fanni szociális munkás.

Zsidó, komcsi kapcsolatok a legfelsőbb körökkel.....

HÁT ÍGY KIBASZOTT KÖNNYŰ ÉLETE VOLT A KÁDÁR-RENDSZERBEN, MAJD AZ MSZP-SZDSZ ÉRÁBAN......

MIT VÁRHATUNK TŐLE??????????

alöksz róz 2024.07.15. 12:12:35

@G. Nagy László: "Másfelől: a kormányoldal magáénak tekinti mind az öt felsorolt értéket" - kivéve a demokratikusat, a plurálisat, az igazságosabbat és az emberségesebbet.

a liberálist aláírom.

alöksz róz 2024.07.15. 12:14:55

@Boldeone2: "Rendkívül súlyos erkölcsi válságban van a társadalom, ami jelentős részben az Orbán - rezsim hatása" - teljesen egyetértek.
tisztességesnek lenni gyakorlatilag szégyen, az egymás átbaszása, a nekem legyen jó bármilyen tisztességtelen áron, az igazi tolvajcigány-mentalitás lassan eluralkodik.

alöksz róz 2024.07.15. 12:18:04

"a lényeges kérdések kapcsán - háború, migráció, gender, szuverenitás - gyakorlatilag ugyanazt képviseli, mint a kormány" - ezt már legalább másodszor írod.
ezek "a" lényeges kérdések?
(vagy ahogy korábban írtad: ez a "minden" lényeges kérdés?)
ebből három eleve kamu.

ulpius66 2024.07.15. 12:19:32

www.origo.hu/itthon/2022/10/des-laszloek-lakasat-is-zsido-polgaroktol-raboltak-el-a-nyilasok-majd-a-kommunistak

Apró szemelvények a zsidó Dés László és a zsidó Vásárhelyi Mária "hányatott" sorsáról.....

alöksz róz 2024.07.15. 12:27:10

@G. Nagy László: abban mi az emberséges, hogy ha van pénzed, menj magánkórházba, ha meg nincs, akkor ott dögölj meg ahol vagy?

alöksz róz 2024.07.15. 12:28:44

"Amíg a fényességes Nyugaton a woke-progresszív narratíva lassan mindent átfest és bekebelez" - nem tudják már, mit csináljanak jódolgukba.

Tesz Vesz XL. · kkbk.blog.hu 2024.07.15. 12:35:39

@G. Nagy László:

azért kell a szuverenitásvédő hatósággal a sajtót csezstetni, mert liberálisabb ugye?

a fidesz úgy szólásszabadságpárti meg liberális mint te, aki 40 x kitilt innen, a hazug szabályaid miatt mondvacsinált okokból. amely béna szabályokat még te is megszeged te nyomorult becstelen. gernctelen hazug,.

mint putyinnál, már itt is vizsgálják a "háborúárti " cikkeket a HVG-nél. nem baj, hogy az MTI-s hír.

ulpius66 2024.07.15. 12:38:53

"Dés László Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, zeneszerző volt Kun Zsuzsa vendége a Klubrádióban. Az apropó a zenész közelgő, hetvenedik születésnapja volt, de számos témát érintettek a műsorban. Dés véresszájú Orbán-gyűlölő, és ezt nem is rejti véka alá. Szinte minden megszólalásában támadja a kormányt. Most sem volt ez másképpen. Dés azt mondta a beszélgetésben, hogy egy igazi polgárnak foglalkoznia kell a közéleti kérdésekkel is, ő is ezért teszi, de egyre kevesebben vannak, akik állást foglalnak, mert ahogy fogalmaz, nagy a beszarás, az apátia. A Fideszről pedig nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy ő már 1993-ban tudta róluk, hogy egy gengszterbanda."

magyarnemzet.hu/poszt-trauma/2024/01/az-orban-gyulolo-des-laszlo-kimutatta-a-foga-feherjet

HÁT VANNAK ILYEN EMBEREK IS, MINT DÉS, VÁSÁRHELYI, EGYEBEK.....

grundigg 2024.07.15. 12:54:26

"A népességfogyás ugyanebben az időszakban ennél valamivel kisebb: 249 ezer fő, tekintve, hogy a születések száma jócskán meghaladja a halálázások számát, s ez jelent némi kompenzációt."

Viszonylag ismert tény, hogy Magyarországon több mint 40 éve minden áldott évben meghaladja a halálozások száma a születésekét.

G. Nagy László 2024.07.15. 12:56:48

@ulpius66:

"MIT VÁRHATUNK TŐLE?"

Persze, igazad van, semmi mást. Én személy szerint bírom, hogy Vásárhelyi nyugodt és intelligens - még a legotrombább hazugságait is nyugodtan és intelligensen adja elő. Emellett bizonyos kérdésekben képes az őszinteségre: a riportban kifejezetten szóvá teszi Biden alkalmatlanságát. Az igazi fanatikusok - lásd @Boldeone2: - a mai napig tagadják. Szerintük történelmi jelentőségű elnök :) :) :)

G. Nagy László 2024.07.15. 13:06:21

@grundigg:

"Viszonylag ismert tény, hogy Magyarországon több mint 40 éve minden áldott évben meghaladja a halálozások száma a születésekét."

Igazad van, ezt jól elbasztam: csak a "férfiak" oszlopot néztem. Köszönöm a segítséget!

MEDVE1978 2024.07.15. 13:18:54

Jajj már megint az oldalfogalmak :) Laci, nálad a baloldal amolyan rosszat érintő gyűjtőfogalom, míg más egészen mást ért alatta. De ezt szerintem nem érdemes tovább tupírozni.

„Rémülten és csodálkozva figyelem, hogy a baloldali és liberális szavazók egy része egy olyan embert támogat – majdnem fenntartások nélkül –, akinek alig van olyan mondata, amivel amúgy egyetért egy baloldali-liberális ember."

A helyzet nagyjából sokkal egyszerűbb. Már a múltkori blogbejegyzésben is téma volt, hogy a modern kormányzás használ jobb- és baloldali eszközöket, intézkedéseket is. Ez több, mint időbeli beépítés - nem arról van szó, hogy mondjuk egykori baloldali célok, módszerek beépültek (mint mondjuk az általános választójog, nemi egyenjogúság, adórendszer stb.) beépültek a jogba, illetve az egész kormányzási módszertanba. Ma már egy "jobboldali" kormány is nyugodtan használ egyes esetekben tradicionálisan baloldalinak tartott eszköztárakat (pl: hatósági ár, államosítás stb.). Az Orbán kormány sem mindenben "jobboldali", vannak kifejezetten baloldalinak tekinthető megnyilvánulásai.

Ennek megfelelően szerintem téved Vásárhelyi Mária, amikor arra gondol, hogy ezek a szavazók "balliberálisak" vagy ez lenne a fő karakterisztikájuk. Alapvetően az is igaz, hogy a magyar átlagszavazók konzervatívak és állampártiak egyszerre, ezt már kimutatták mérések. Illetve, ha klasszikus esélyegyenlőségi témákban mérnénk, akkor valószínűleg szintén az előbb írtak jönnének ki. (Itt egy kicsit bővebben: a modern liberális és részben baloldalinak mondott mainstream egyik lényege az esélyegyenlőség biztosítása. Ez egyfajta piedesztrára van emelve és elsődlegességet élvez, miszerint legyen meg rá az esélyed, egyenlően a többi hozzád hasonlóval, aztán, ha nem élsz vele az a te gondod. A klasszikus baloldali elv azonban nem esélyegyenlőséget akar, hanem de facto egyenlőséget, tehát ne csak esélyt kapj, amivel élned kell, hanem a szociális háló / állam biztosítsa neked minél jobb szinten az életszínvonalat, akkor is, ha valamilyen okból nem tudsz élni az esélyeddel).

A klasszikus esélyegyenlőségi téma tehát olyan, mint a szexuális különbségek, a nemi különbözőségek, a rassz szerinti különbözőségek stb. A magyar társadalom ezekben konzervatív: ha egy átlag magyar szavazót megkérdezed arról, hogy a feketét négernek hívhatod-e, azt fogja mondani, hogy ez a neve, úgy fogja gondolni, hogy a bevándorló dolgozzon meg és teljesítsen azért, hogy a közösség befogadja stb.

Nem véletlen, hogy ez az 1-1,5 millió ember átszavazott Magyar Péterre, hiszen igazából nem az zavarja őket, hogy Orbán ezekben az esélyegyenlőségi kérdésekben konzervatív álláspontot képvisel. Hanem az, hogy a NER jelentős.mértékű tőkeátcsoportosítást hajt végre (kevésbé eufemisztikusan vagy a másik oldalról nézve korrupt és lop) és ez vélhetően az ország versenyképtelenebbé válásához, valamint életszínvonalcsökkenéshez vezet.
Ha a NER mantra - miszerint a hazai tőkések fokozott tulajdonszerzése igazából a magyar gazdaság fellendüléséhez, sikerességéhez és jóléthez vezet majd - működne, akkor senkinek nem fájna, hogy Orbán mondjuk a bevándorlók ellen szólal fel. Tehát ezek a szavazók nem elvi alapon "balliberálisok".

Folyt köv

G. Nagy László 2024.07.15. 13:37:11

@MEDVE1978:

"Ennek megfelelően szerintem téved Vásárhelyi Mária, amikor arra gondol, hogy ezek a szavazók "balliberálisak" vagy ez lenne a fő karakterisztikájuk."

Egyetértek. Ez a poszt vezérgondolata.

ulpius66 2024.07.15. 15:12:47

"Nagy bajban a Fidesz, a választókerületek átrajzolása is tervben lehet"

MI AZ HOGY!

A BUDAPESTI NÉPEK KIKÖLTÖZÉSE MIATT, BUDAPESTTŐL EL KELL VENNI 3-4 KÖRZETET, HOGY LAKOSSÁGARÁNYOS LEGYEN EGY-EGY VÁLASZTÁSI KÖRZET!!!!!!

ÉN EZTET UGATOM IMMÁRON 10 ÉVE!!!!!!!!

BUDAPESTTŐL EL KELL VENNI 3-4 VÁLASZTÓKÖRZETET!!!!
(még így is lakosságarányosan "felülreprezentált" marad.........)

ulpius66 2024.07.15. 15:15:17

"BUDAPESTTŐL EL KELL VENNI 3-4 VÁLASZTÓKÖRZETET"!!!!

......lehet, hogy ezen múlik a Fidesz-KDNP újabb kétharmada!!!!!!

ulpius66 2024.07.15. 15:17:18

Egyebekben szerintem a Kétfarkú Kutyuskák elnöke sokkal jobb, mint a Tiszapart elnöke!!!!!!
(bár fingom sincs ki a Tiszapart elnöke....)

MEDVE1978 2024.07.15. 16:16:56

"A TISZA Párt hívei elsősorban protest-szavazók, akik nem valami mellett, hanem kifejezetten Orbánnal szemben foglalnak állást. Nem feltétlenül igényelnek tartalmas, elvi politizálást, de ha mégis, az a legkevésbé se a woke-progreszió jegyében foganjon."

Ez részben igaz. A Tisza Párt szerintem nem csak a FIDESZ elleni protestszavazók gyűjtőbázisa, hanem a tradicionális ellenzék ellen szavazóké is. Itt legalább akkora / ha nem nagyobb volt a tiltakozás a hagyományos ellenzék tehetetlensége ellen.

"Általában helyesnek tartom a múlt tisztázását, hogy elmondjuk, szerintünk mi történt mondjuk 2006-ban, vagy mi történt 2010-ben, hogy ki a felelős azért, hogy így alakultak a dolgok."

Szerintem túl sok a múltba nézés. 2006 már csaknem 20 éve volt, a világ dinamikusan változik. Azóta volt már egy technológiai forradalom, a világpolitikai és világgazdasági helyzet nagyon jelentősen eltér az akkoritól. Ha nemzetközi politikailag nézem, akkor a Gyurcsány kormány a Tony Blair / Gerhard Schröder / Obama fémjelezte korszak "terméke". Ezek voltak a 2000-es évek elején divatos újbaloldali vezetők (Obama kicsit elcsúsztatva). Az újbaloldal itt a teljes kiegyezést jelenti a tőkével, a public-private partnershipet és egyben azt az illúziót, hogy a tőkével szoros szövetségben megvalósítható egy baloldali politika. (A PPP-k terméke szerte a világon mindenhol az lett, hogy az államok rossz üzleteket kötöttek, hiszen a költségek csak a jövőben jelentkeztek, tehát eladósították magukat a jövőre nézve. Így az egész egy vegyünk fel hitelt, hiszen majd úgyis csak később kell visszafizetni helyzetre hasonlított, azzal a különbséggel, hogy ezt el lehetett dugni a költségvetésekben az adott évben / ciklusban). Ugyanígy jellemezte ezt az időszakot a dolgozók fokozott adóterhelése.

Ez a modell azóta megbukott, a tőke és a baloldal házassága a gyakorlatban nem eredményezett "jóléti államot", csak eladósodott államot. Belföldi gazdaságilag / belpolitikailag is érdektelen már az az időszak, alapvetően a fantáziátlanság jellemezte, a 90-es évek konszenzusának megfelelő húzd meg, ereszd meg gazdaságpolitika (engedés / megszorítás). Itt lehet Gyurcsányt felelőssé tenni, de ebben kb. a FIDESZ a leginkább ellenérdekelt, a lottóötösnek meg kell maradnia.

"Föl sem fogjuk, hogy milyen iszonyatos seb a magyar társadalom testén, hogy innen elment egymillió ember, ebből az országból."
Ebben természetesen lehet "becsülgetni", de azt gondolom, hogy a hivatalos 300 ezres adat biztosan alulbecsült. Elsősorban azért, mert ezek a kifejezetten bejelentett kivándorlások. Az emberek akkor jelentenek be ilyesmit, ha valamilyen anyagi ösztönzőjük van erre vagy különlegesen szabálytartók. Ha egyszerűen arról van szó, hogy találtak valahol Nyugat-Európában egy munkát, amihez lakást bérelnek, de nincs kifejezetten szükség a Magyarországon lévő lakcímek, bejelentések megváltoztatására, akkor nem fogják elintézni. Valamint ebben messze nincsen benne mondjuk az a több tíz-, esetleg százezer ember, aki a nyugati megyékből mondjuk Ausztriába ingázik. Ők is hiányoznak a munkaerőpiacról, nem csak a kivándorlók.

"De azt sem gondolnám, hogy az érintettek elsősorban politikai okból távoznak; hogy a társadalom legképzettebb rétegét jelentenék; hogy sosem térnek vissza; vagy hogy egyáltalán bármi gond lenne azzal, ha valaki a világlátás és a magasabb bér reményében néhány évet külföldön tölt."

A fő kérdés, hogy visszajönnek-e. Általában viszont láttam kutatásokat arról, hogy a képzettebbek / szakképzettebbek mennek (hiszen külföldön is elsősorban a szakképzett, könnyen beállítható munkaerőre van kereslet). Itt van egy cikk a témában:
www.portfolio.hu/gazdasag/20230409/ot-eve-nem-lepett-le-ennyi-magyar-megint-elindul-a-tomeges-kivandorlas-607468
Ez a Nagy-Britanniában élő magyarok számát kb. 170 ezer főre becsüli, az EU-s kivándorlókat pedig 370 ezer főre. Ha ehhez még a világ többi részét is hozzávesszük, valószínűleg egy 6-700 ezres szám legalább kijön.

G. Nagy László 2024.07.15. 16:41:46

@MEDVE1978:

"Ez a Nagy-Britanniában élő magyarok számát kb. 170 ezer főre becsüli, az EU-s kivándorlókat pedig 370 ezer főre. Ha ehhez még a világ többi részét is hozzávesszük, valószínűleg egy 6-700 ezres szám legalább kijön. "

Lehetséges. a kérdés az, hogy mikortól kezded a számolást. A 2002 és 2010 közötti kivándorlókért aligha hibáztatható a Fidesz.

Továbbá: 326 ezer kivándorló 2010 óta, továbbá a természetes fogyás is több mint 600.000 fő - csaknem egymillió a mínusz és csak negyedmillió a tényleges fogyás. Egészen biztos, hogy nincs 700.000 új bevándorlónk. Egész biztos, hogy jelentős a hazatérők száma. A KSH adatai szerint ez kb. 230 ezer fő az utóbbi 14 esztendőben. A tendencia is lényeges: folyamatosan, évről évre növekvő ez a szám.

ulpius66 2024.07.15. 19:30:56

@G. Nagy László:

Ez a kivándórlósdi egy ballibsi mítosz!

NÉZZ KÖRÜL KELET-EURÓPÁBAN!!!!!!

MAGASAN, DE MAGASAN MAGYARORSZÁGRÓL VÁNDOROLTAK KI LEGKEVESEBBEN!!!!!!
(pedig más országokban a ballibsik vannak hatalmon....)

ulpius66 2024.07.15. 19:36:13

Teljesen érthető, ha a jobb/könnyebb megélhetés reményében mennek külföldre kiporbálni magukat a fiatalok!!!!!

menjenek és sikeresen éljenek.... utána jöjjenek haza!

AZ, HOGY A FIDESZ/ORBÁN MIATT VÁNDOROLNAK KI EGY HATALMAS NAGY BAROMSÁG!

CSAK EGY PÉLDA LEGYEN! HA BUKIK A PATÁS, HÁNYAN JÖNNEK HAZA, HA MÁN NEM Ő LESZ HATALMON.....ÉS MIATTA "MENEKÜLTEK EL".....

ENNYI ERŐVEL ÉN IS MENEKÜLHETNÉK BUDAPESTRŐL, INNEN A 11. KER-BŐL, HISZEN ITTEN A DK-S A POLGÁRMESTER, A FŐPOLGI MEG AZ AZ AGYATLAN KAMUGERI....

AKKOR MOST EMIATT ÉN IS KÖLTÖZZEM, TESZEM AZT BUDAKESZIRE, MERT OTT FIDESZES A POLGI.......

ulpius66 2024.07.15. 19:40:14

"Van bázisa, reménye és jövője a magyar baloldalnak"

IGEN! IGEN! IGEN!

ÚGY HÍVJÁK HOGY MAGYAR PÉTER, ALIAS TISZAPART!

AZ ÚJ BALLIBSI MESSIÁS!!!! BENNE VAN A BALLIBSIK MINDEN REMÉNYE!!!!!

ulpius66 2024.07.15. 19:53:28

gyurcsányi... mán túl öreg, Bajani, Mesterházy, Kamugeri.... "futottak még" ...... MZP az úgy hülye ahogy van, de MOSTAN ITT AZ ÚJ BALLIBSI MESSIÁS A MAGYAR GYEREK!!!!!

EZ JOBB BÁRMELYIK ELŐD BALLIBSI MESSIÁSNÁL!!!!!

alöksz róz 2024.07.15. 20:07:28

@ulpius66: ez már régi téma. itt a legszarabb a nyelvoktatás.

Boldeone2 2024.07.15. 20:13:54

@G. Nagy László: Egész biztos, hogy jelentős a hazatérők száma. A KS KSH adatai szerint ez kb. 230 ezer fő az utóbbi 14 esztendőben. A tendencia is lényeges: folyamatosan, évről évre növekvő ez a szám."

- Nem egészen biztos, hiszen pár év csökkenés után újabb lendületet vehetett a kivándorlás:

24.hu/fn/gazdasag/2023/04/12/kivandorlas-tobb-magyar-koltozott-kulfoldre-mint-ot-eve/

Az Orbán- rendszer elég reménytelen helyzetbe juttatta a fiatalokat, hiszen önálló ingatlan megvétele tízmilliós szülői segítség nélkül lehetetlen, a megélhetési költségek az egekben

Ráadásul a fiatalok többsége ellenzéki, akik ki nem állják az Orbán- rendszert, ami nem is csoda, hiszen generációs gap is van, és ideológiai is..

Orbán tézisei nevetségesek a fiatal és képzett embernek: ósdi, ókonzerv, elavult, feudális világ épül. A múlt feudális csökevényei is előkerültek: vármegyerendszer, ispánok- egy letűnt világ újjáélesztett képződményei

Akinek van esze, az kizárólag haladó, zöld nézeteket vall, a fidesz- vallás a szegények és tanulatlanok, a megvezethetők hite!!

A tények azok, hogy BÁRHOL a világon az értelmiség többsége progresszív, nincs kivétel. A nagypolgárság is jelentős részben.

A szélsőjobb populizmus nagyon gyenge lábakon áll: fiozófiailag - ideológiag lényegében nulla. A kisember hétköznapi OSTOBASÁGAI vannak politikai programba foglalva, semmi több!
Tömeges és szisztematikus néphülyítés!

Boldeone2 2024.07.15. 20:24:42

@G. Nagy László: Ahogy @MEDVE1978: vagy már én is többször leírtam: az jobboldal már nem a régi, ahogy a mostani baloldal sem.
Lényegében sok szempontból helyet cserélt mindenki

Nekem jó egy - normális - " jobboldali " kormány is. Amíg Orbán normális volt, más volt a helyzet...

Ma semmit nem jelent már ez az oldalos címke! HA Orbán bevonult a jobbsarokba, akkor másnak a balsarok marad, hiszen ez egy küzdelem!

Én csak annyit akarok, hogy senkinek ne legyen erős hatalma, azaz: Orbán kopjon ki a hatalomból, legyen plurális rendszer, a pártok EGYENLŐ versenye és VÁLTÓGAZDÁLKODÁSA!

Egyszerű dolog ez: szét kell verni a monolit, állampárti rezsimet - amiben ti hisztek - és utána indulhatunk onnan, mint 1990- ben kezdtük!

Amíg Orbán ámokot fut, addig nincs remény!

ulpius66 2024.07.15. 20:45:21

"Az Orbán- rendszer elég reménytelen helyzetbe juttatta a fiatalokat, hiszen önálló ingatlan megvétele tízmilliós szülői segítség nélkül lehetetlen, a megélhetési költségek az egekben"

JA!

NYILVÁN OLCSÓBB EGY ANGLIAI LAKÁS.......

ulpius66 2024.07.15. 20:51:57

@Boldeone2:

Aztat természetesen senki sem vitatja, hogy sokkal, de sokkal magasabbak a fizetések nyugaton, mint Magyarországon!

Ez így volt tíz éve, meg 20 éve, meg 40 éve, meg 100 éve is....

NEM ORBÁN MIATT MAGASABBAK A NYUGATI FIZETÉSEK!
(lehetne Magyarországon ballibsi kormány is... akkor is többszöröse lenne a nyugati fizetés a magyarnak.....)

ulpius66 2024.07.15. 20:54:04

@Boldeone2:

Boldi!

Ha van időd hasonlítsd össze a 2002 és 2010 közötti magyar átlagjövedelmeket pl. a némettel vagy osztrákkal..... pedig akkor ballibsi kormányok voltak....

ulpius66 2024.07.15. 20:58:33

Leírtam mán százszor, de leírom megint....

A magyar átlagjövedelemhez hozzá kéne adni a magyar lakossági állampapírra kifizetett állami pénzeket is hiszen az is a lakosság jövedelme...... amely egyrészt bedönti a magyar költségvetést, másrészt viszont vásárlóerőként jelenik meg a lakosságnál.....
(persze úgyanígy hozzá lehetne adni az osztalékból, kamatokból, vagy pl. földalapú EU-támogatásból befolyó összeget is....)

alöksz róz 2024.07.15. 21:05:34

@ulpius66: igazán kár volt százszor, elsőre is butaság volt

ulpius66 2024.07.15. 21:19:53

@alöksz róz:

Persze lehet nézni így is, hogy ez butaság....

Mint az egyik ismerősöm, aki falun lakik 83 éves, és mindig sír-rí, hogy csak 80 ezer forint a nyugdíja....(tsz-ben dolgozott...)

Meg a férje után az özvegyi nyugdíja 50 ezer forint, meg visszakaptak 13,5 hektárt, amit kiad haszonbérbe 150 ezer/hektár....

AZTÁN MEG KIJÖN, HOGY TÖBB A HAVI JÖVEDELME MINT 300 EZER FORINT.... Ő AZ EGYIK LEGNAGYOBB JÖVEDELMŰ A CSALÁDJÁBAN.....

ulpius66 2024.07.15. 21:20:45

PERSZE A MAGYAR STATISZTIKÁBAN ÚGY SZEREPEL, HOGY NEKI A NYUGDÍJA 80 EZER FORINT!!!

Boldeone2 2024.07.15. 21:35:07

@ulpius66: Ha van időd hasonlítsd össze a 2002 és 2010 közötti magyar átlagjövedelmeket pl. a némettel vagy osztrákkal"

- Miért pont az osztrákkal? Miért nem mondjuk a románnal és az elmúlt 14 évvel?

Orbánék kit értek utol 14 év alatt? A tények azok, hogy nagyjából 14 év alatt a balliba átlagot hozták. Amíg volt európai konjunktúra, meg olcsó kamat, addig futott nagyjából a szekér, utána meg a földbeállt minden

Akkugyártás+ elektromos autógyártás= csúnya, és bizonytalan jövő....Az emberek kiszerettek az elektromos autóból, az is lehet, hogy hosszab időre

Ebből jó nagy pofáraesés jöhet..

alöksz róz 2024.07.15. 21:43:30

@ulpius66: a jövedelmekbe beleszámolják mindezeket (a földalapú támogatásokat leszámítva).
az meg marhaság, hogy bedönti a költségvetést. a költségvetést finanszírozni kell, a semmire pénzt nyomtatni ostobaság lenne... vagy ugyanezt a pénzt nemzetközi ún "befektetőktől" is bevonhatná az állam, az nem lenne jobb.
vásárlóerőként meg biztosan nem jelenik meg a vagyonosok megtakarítása.

ulpius66 2024.07.15. 21:48:32

@alöksz róz:

hvg.hu/gazdasag/20240308_koltsegvetes-hiany-februar-pm

"Tekintettel arra, hogy egyes Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) sorozatok kamatfizetési időpontja az első negyedévben esedékes, a lakosságnak kifizetett kamatkiadások jelentős növekedést mutattak februárban. A kamatkiadásokra fordított források 855,4 milliárd forintot tettek ki – teszi hozzá a tárca.

Ami a brutális kamatfizetéseket illeti, azt a büdzsé az elszállt inflációnak köszönheti, a PMÁP ugyanis inflációkövető papír. Idén a PMÁP-hoz kapcsolódóan összesen mintegy 1200 milliárdos kifizetés vár az államkasszára."

ulpius66 2024.07.15. 21:51:55

J.D. Vance ohiói szenátor, Orbán nagy rajongója lett Trump alelnökjelöltje"

telex.hu/kulfold/2024/07/15/jd-vance-szenator-lesz-trump-alelnok-jeloltje

HAJRÁ TRUMP! HAJRÁ VANCE!!!!!

ulpius66 2024.07.15. 21:53:16

Tényleg!

Az a buzi zsidó Presszmanusz megszólalt mán a Trump elleni merényletről?

alöksz róz 2024.07.15. 22:27:56

@ulpius66: igen, és?
ha nincsenek állampapírok, akkor vagy bedől a költségvetés, vagy pénzt nyomtatnak és aztán dől be a költségvetés.

alöksz róz 2024.07.15. 22:29:19

@ulpius66: de ez már nagy előrelépés, legalább a másik két butaságodhoz nem ragaszkodsz

Andy73 2024.07.16. 08:30:48

Ha a baloldalon a balliberális, ú.n. progresszív pártokat értjük, vagy a hagyományos baloldalt, ahogy Vásárhelyi is, akkor igaz, hogy annak nincs nagy támogatottsága és jövője. Ha viszont egyszerűen azt értjük baloldalon, ami a jelenlegi kormánypártoktól balra, akkor már nem ilyen egyszerű a helyzet, mert Orbán időközben teljesen a szélsőjobbra tolódott. Elég megnézni, milyen pártokkal állt össze az EU-ban. Az igaz, hogy Magyar Péter is fideszes volt, tehát tkp. jobboldali, de ma már a fideszes média is baloldalinak nevezi, ami abból a szempontból igaz, hogy tőlük balra áll.

G. Nagy László 2024.07.16. 09:09:16

@Andy73:

"Orbán időközben teljesen a szélsőjobbra tolódott."

Ebben NULLA igazság van. Orbán politikájában, társadalomfilozófiájában az égvilágon semmi szélsőséges elemet nem látsz. Nem antiszemita. Nem rokonszenvez az erőszakkal. Nem rasszista. Nem korlátozza az alapvető szabadságjogokat. A Fidesz szinte 100 százalékban az EU Alapjogi Chartájának jegyében kormányoz - ezt akármilyen elfogult vagy, akkor sem nevezheted szélsőségesnek. Mondhatod rá, hogy KLASSZIKUS KONZERVATÍV, s az nagy vonalakban meg is felel a valóságnak.

Ha azt veszed alapul, hogy ettől a klasszikus konzervatív megközelítéstől jobbra már nemigen találsz semmit, az jó hír, mert azt jelenti, hogy az EU-ban nincsenek nácik. De ettől még nem kell Orbánt szélsőjobbosnak nevezni. Nem az ő hozzáállás változott, hanem a baloldal tolódik egyre szélsőségesebb irányokba. Mint amikor ülsz a piros lámpánál és azt látod, hogy a melletted levő elindult, s közben csak te gurulsz hátrafelé...

"Elég megnézni, milyen pártokkal állt össze az EU-ban."

Milyenekkel? Melyik szélsőséges ezek közül? Mondj egyet!!

"Az igaz, hogy Magyar Péter is fideszes volt, tehát tkp. jobboldali, de ma már a fideszes média is baloldalinak nevezi, ami abból a szempontból igaz, hogy tőlük balra áll."

Teljesen fals a fideszes média kommunikációja is, amikor Magyar Pétert baloldalinak hívja. Ma még nem látszik, hogy valójában mit képvisel majd, ám az eddigi megnyilvánulásai alapján csaknem mindenben a Fidesz álláspontját viszi.

Andy73 2024.07.16. 09:21:04

Itt a legnagyobb párt, de a többi se kutya:

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nemzeti Tömörülés
A Nemzeti Tömörülés logója
A Nemzeti Tömörülés logója
Adatok
Elnök Jordan Bardella
Alelnök Steeve Briois,
Jordan Bardella
Alapítva 1972. október 5. (51 éves)
Székház 76-78 rue des Suisses, 92000 Nanterre, Hauts-de-Seine
Ifjúsági tagozat Nemzeti Generáció
Tagok száma 83 000Növekedés (2022)
Ideológia Francia nacionalizmus[1]
Nemzeti konzervativizmus[2]
Bevándorlásellenesség[3]
Antiglobalizmus[4]
Protekcionizmus[5]
Euroszkepticizmus[6]
Politikai elhelyezkedés jobboldal[7][8][9][10][11]
Parlamenti jelenlét Alsóházban:
89 / 577
Felsőházban:
0 / 348
Európai Parlamentben (Franciaországi mandátumok):
30 / 81
Európai párt Identitás és Demokrácia Párt
EP-frakció Patrióták Európáért
Hivatalos színei Tengerészkék
Franciaország politikai élete
Weboldala

A Wikimédia Commons tartalmaz Nemzeti Tömörülés témájú médiaállományokat.
Nem tévesztendő össze a következővel: Nemzetgyűlés (Franciaország).
A Nemzeti Tömörülés avagy néha Nemzeti Gyűlés (franciául Rassemblement national, RN; 2018-ig Nemzeti Front, franciául Front national, FN) egy nacionalista, szélsőjobboldali,[12][13][14][15][16] protekcionista, bevándorlásellenes, globalizációellenes, euroszkeptikus francia párt.

Története
A Nemzeti Front 1972-ben jött létre, alapítója Jean-Marie Le Pen.

G. Nagy László 2024.07.16. 09:21:22

@Boldeone2:

"Amíg Orbán normális volt, más volt a helyzet..."

1. Szimpatizáltál valaha is Orbánnal? (Szerintem soha.)
2. Szavaztál-e valaha is a Fideszre? (Szinte biztos, hogy soha.)
3. Mikor volt Orbán normális? Mi változott? (Szerintem az elmúlt 30 évben nem sok elvi változás történt a Fidesz álláspontjaiban.)

Orbánt zsigerből utálod. Így volt ez mindig is, mióta az eszedet tudod. A politikai hovatartozásod nem is engedi, hogy bármiféle szimpátiát érezz vele. Csupán próbálod racionalizálni, intellektualizálni, utólagosan megmagyarázni a benned lévő gyűlöletet. Szükséged is van rá, hiszen alapvetően egy békés, jámbor, emberszerető valaki vagy, akitől távol áll az effajta ellenségeskedés. De az ideológia nagy úr, képes becsatornázni az indulataidat...

G. Nagy László 2024.07.16. 09:23:14

@Andy73: Mi a szélsőséges a francia Nemzeti Tömörülésben???

ulpius66 2024.07.16. 10:14:28

@G. Nagy László:

A francia Nemzeti Tömörülés azért szélsőséges, mert nem felelt meg a ballibsik állította követelményeknek!

AKI PEDIG ELTÉR A BALLIBSI FŐSODORTÓL, AZ MINDENKI SZÉLSŐSÉGES!!!!

.... MEG KÜLÖNBEN IS, AZ A SZÉLSŐSÉGES, AKIRE A BALLIBSI MÉDIA AZTAT MONDJA, HOGY SZÉLSŐSÉGES.....

Boldeone2 2024.07.16. 10:15:55

@G. Nagy László: Orbánt zsigerből utálod. Így volt ez mindig is, mióta az eszedet tudod. "

- Nem. De ezt már sokszor leírtam itt a blogon is. Orbán végigment a pokolba vezető úton...

Orbán cinikus, embertelen, szélsőséges, önhitt, bármilyen önreflexióra képtelen ( csak ha az saját politikai túlélését szolgálja )

Államférfi lehetett volna, de csak egy szánalmas bohóc vált belőle, aki a "nagyok", vagy inkább a gonoszok lába előtt hengerbucskázik...

Orbán a rosszat képviseli, ha dichotómiákban gondolkodunk...Egy vén harcos - de csak a gyengékkel, a valós hatalom nélküliekkel mer harcolni! Gyáva és sunyi, ami elég visszataszító

Miért nem megy neki Putyinnak, a legnagyobb rohadéknak? Ő maga is diktátorrá vált már..

ulpius66 2024.07.16. 10:17:33

Megalakult az EP-ben az AfD vezetésével és a Mi Hazánk Mozgalom részvételével egy új frakció.

...erre esetlegesen rá lehetne kenni, hogy szélsőséges... (sok esetben az is...)

A BALLIBSI MÉDIUMOK HOGYAN TÁLALTÁK A HÍRT: ÚJABB NÁCI FRAKCIÓ ALAKULT A PATRIÓTÁK MELLETT AZ EP-BEN.

BALLIBAI ALAPVETÉS: AKI MÁST KÉPVISEL, MINT ŐK AZ SZÉLSŐSÉGES!!!!
(...jobb esetben.... rosszabb esetben náci-fasiszta-nyilas-antiszemita... meg ilyesmik...)

ulpius66 2024.07.16. 10:19:04

...és mint a legszebb példa erre a Boldi,.... eztet az eszement ballibsi szöveget be is nyalják a gondolkodni képtelen, ész és értelemnélküli véglények....

G. Nagy László 2024.07.16. 10:21:26

@ulpius66:

"AZ A SZÉLSŐSÉGES, AKIRE A BALLIBSI MÉDIA AZTAT MONDJA, HOGY SZÉLSŐSÉGES...."

Pontos definíció :) Tényleg ez megy.

MEDVE1978 2024.07.16. 11:05:48

"A média 90%-a az ő kezükben van." - állítja Vásárhelyi Mária a kormányoldalra célozva"

Ez nagyon érdekes kérdés. Sok függ attól, hogy milyen médiára gondolunk. Papír alapú újságokra? A döntő többségük ma kormánypárti: az egyetlen magyar "baloldali" napilap a Népszava. Az összes többi (Magyar Hírlap, Magyar Nemzet, a megyei lapok) mind kormánypárti narratívát nyomnak vagy bulvárlapok (Blikk, Bors stb.). A rádiókra? Ha az online rádiókat nem tekintjük már nincs kifejezetten "ellenzéki" rádió. A TV adókra? A közmédia stabilan kormánypárti, ahogy a TV2 és Hír Tv is. Az RTL zömében ellenzéki, ahogy az ATV is (bár tegyük hozzá, hogy az ATV kormánypárti tulajdonban van, tehát kétséges, hogy valaha is mondjuk oknyomozó újságírást végezzen + botrányokat robbantson ki).
A digitális média ugye pedig szinte feltérképezhetetlen. Ki hogyan és mennyi embert ér el. Itt ráadásul az elérés módja is sokféle lehet: facebook elérés vagy egy Partizán műsorban nyilatkozat, a DK Tv vagy a Megafon is más műfaj. Ami az utóbbi pár év újdonsága, az az, hogy masszívan nyomja a pénzt a kormány az internetes médiába is. Folynak a százmilliók főként a Megafonba és annak a hirdetésébe.
Az én értékítéletem szerint jelenleg a nyomtatott termékek és rádiók terén egyértelmű FIDESZ-es médiafölény van, a TV-k terén enyhe FIDESZ-es médiafölény (a közmédia miatt), az internetes téren pedig egy patt, úgy, hogy az organikus elérés sokkal kisebb pénzből harcol az állami pénzből jól finanszírozott propagandával.

"A konzervatív médiatúlsúlyról szóló hiszti különösen megmosolyogtató mostanság, amikor Brüsszel már nyíltan zsarolja Elon Muskot, hogy vezessen be cenzúrát"
A magyar színtér gyökeresen különbözik az Európaitól, illetve az amerikaitól. Ott a mainstream valóban inkább a woke irányba húz és páriának tekinthető a nálunk jobboldalinak tekintett sajtó.

" a Fidesz goebbelsi kommunikációt folytat.." Ez nekem is elcsépelt, mivel gyakorlatilag a náci bélyeg. Rendkívül unalmas, a nyugati szocdemek és a zöldek számára nyugaton máig működő stratégia, hogy az egyes kényesebb kérdéseket felvető más politikai meggyőződésű embereket nácinak bélyegzik. Anno 2015-2016-ban, a menekültválság idején, sokat szóltam hozzá die Zeit cikkekhez. Aki akkor nem támogatta a menekültek befogadását vagy kritikusabban állt hozzá a helyzethez, azt rögtön lehurrogták. Ez a németeknél a "Nazi Keule" nevet kapta, tehát, hogy ha nem értettél egyet a Wir schaffen das! merkeli iránnyal, akkor megkaptad, hogy gonosz náci vagy.

Igazából értékmentesen nézve, a FIDESZ kommunikáció rendkívüli módon profi és amerikai stílusú. Az amerikai elnökválasztási kampányok korábbi jellemzője volt, hogy az egyes jelölteket az ellenoldali média szétrágalmazta, sárba tiporta és karaktergyilkolta. A FIDESZ lényegében pontosan ezt az elvet és effektivitást vette át az üzeneteinél. Emellett épít arra, hogy ha egy állítást ezerszer elmondanak valakinek, akkor az jelentős eséllyel már igaznak fogja tekinteni. A Megafon pl: erre a flood-olásra alapoz. Adott egy célpont, mondjuk egy új fiatal magyar ellenzéki politikus. Keresni kell egy témát, amivel lehet támadni, mert úgy tűnik, mintha jól illene rá. Pl: buzi vagy kábítószerezik vagy veri az asszonyt vagy pedofil stb.
Először megjelenik valahol maga az információ, mondjuk Józsi politikus buzi. Aztán a Megafon 20 influenszere erről fog posztolni szépen összehangoltan mondjuk egy kéthetes intervallumban. Emiatt ugyanúgy felveszi az összes KESMA média és közmédia a témát már úgy tálalja, hogy: Józsi politikus buzi, írta az XZ sajtótermék.
Józsi persze bepereli majd XZ sajtóterméket, amit 2 évvel később helyreigazításra köteleznek majd, illetve sérelemdíjat fizet Józsinak. Ettől függetlenül a gyors életciklusú kampány (mondjuk 2-4 hét egy témára) már rég lezajlik akkorra. Az erre fogékony szavazók, illetve nem elkötelezettek, akihez eljut, viszont el fogják hinni jó eséllyel, hiszen számos csatornán sugározzák ezt feléjük. Ez egy profi és bejáratott negatív PR módszer a FIDESZ-nél, ami rendkívül effektív. Annyiban hajaz Göbbelsre, hogy ő is alkalmazott ilyeneket, de azóta már nagyon sokan mások is tették.

G. Nagy László 2024.07.16. 11:37:23

@MEDVE1978:

"Annyiban hajaz Göbbelsre, hogy ő is alkalmazott ilyeneket, de azóta már nagyon sokan mások is tették."

Pontosan.

A gondom az, hogy az agymosott idiótákkal bármit meg lehet kajáltatni. Ha Hitler hordott bőrkabátot, akkor a bőrkabát náci dolog. Punktum. Mindegy, hogy szépe-e, divatos-e, praktikus-e, illetve hogy azóta hány százan hordtak már hasonlót...

ulpius66 2024.07.16. 12:26:03

@G. Nagy László:

Viszont nézd meg a másik oldalt is.... a ballibsik milyen megbocsátók!

Itt van mindjárt a JOBBIK! Abban a pillanatban, amikor az a büdös zsidó Jákob Petya átállt a ballibsik oldalára, akkor a ballibsik AZONNAL MEGBOCSÁTOTTAK A JOBBIK-NAK!

Előtte évtizedekig nácizták, mocskolták, kígyót-békát mondtak rájuk....
...ahogy átálltak hozzájuk, minden megvolt bocsátva!

ILYEN ALAPON, HA HITLER KIJELENTENÉ, HOGY Ő ÉS A NÁCI PÁRT MÁTÓL A BALLIBSIKET ERŐSÍTI, AKKOR NEKI IS MEGBOCSÁTANÁNAK A BALLIBSIK!!!!!

A HOLOKAUSZT CSAK EGY APRÓCSKA FÉLRE ÉRTÉS VOLT ANNO.... DE FÁTYLAT RÁ!!!!!!

G. Nagy László 2024.07.16. 12:35:07

@ulpius66: Még Putyint is szentté avatnák, ha felvonulna a moszkvai pride-on egy rózsaszín bőrtangában...

MEDVE1978 2024.07.16. 12:57:25

"Amíg a fényességes Nyugaton a woke-progresszív narratíva lassan mindent átfest és bekebelez, addig Magyarországon egyre szűkül az igény a balliberális gondolatra. (Hol van már az MSZP-SZDSZ kétharmad...) Ma már az Orbán-gyűlölők sem kérnek belőle. Szószólója, képviselője több is akad a kelleténél; szavazóbázisa, reménye és jövője azonban alig-alig van már e világlátásnak."

Én világszinten már a woke némi visszaesését látom, illetve beépülését a mainstream kultúrába. A woke igazából 2010 után kezdett el igazán befolyásos lenni az USA-ban.
A csúcs talán az évtized közepe és az azt követő Harvey Weinstein ügy volt 2017-ben. Utána lépett előtérbe a cancel culture, tehát a hírbe hozott emberek (többnyire nyilván celebek) ellehetetlenítése internetes összefogással és sajtótámogatással. A Gilette nagy felháborodást kiváltó toxic masculinity reklámja is 2019-es. De a Hollywoody kulturális termékeken is egyértelműen látszik a trendváltozás már röviddel Weinstein előtt: a női Ghostbusters, a Star Wars franchise-ot teljes mértékben földbe állító Last Jedi 2016-os.

Ma már ott tartunk, hogy politikai és kulturális "visszacsapás", azaz backlash is van a woke ellen. A woke politikai vonulata ugyanis az USA-ban a demokraták, Európában a zöld, kommunista és szocdem pártok hatán jött be. Jelenleg világszinten és Európában politikailag a backlash, tehát az inga visszalendülése van. Ezt mutatja a tradicionalista, konzervatív oldal nagy mértékű megerősödése lényegében egész Nyugat-Európában és Trumppal várhatóan az USA-ban is. Hogy a politikai változások a woke kulturális jellegére és terjeszkedésére mennyire lesznek befolyással az kérdéses, de szerintem lesz mérsékelt hatás. Érdekes, hogy a kulturális területen is van ellenhatás: sokaknak már tele van a tökük a woke elveket propagáló alkotásokkal, ezért az interneten fognak össze, hogy ellehetetlenítsék azokat (bojkottálásukra szólítanak fel). Ez történt mondjuk több Star Wars sorozattal, de mozifilmekkel is. A rossz hír, hogy a woke nagyon erősen be van épülve Hollywoodba és az amerikai médiatermékekbe, ezért szinte elkerülhetetlen, hogy egyes elemei a mainstream részei legyenek. Ilyen pl: a négerek megnevezése, ami 20 éve még teljesen normálisnak számított, ma viszont már Európában is kerülik az amerikai negatív konnotációja miatt. Ilyen az eltérő szexualitás elfogadása és normalitásként prezentálása is, amelyet rengeteg sorozatban jelenítenek meg. Egyik kedvenc példám erre a Lármás család (Loud family). A sorozat 2016-ban indult, eredetileg a Loud család egyetlen fiú gyermekéről szólt, Lincolnról. A családnak rajta kívül 10 lánya van. Ez egy kicsit lakmuszpapírja a társadalmi környezet változásának és a woke betörésének. Az eredeti évad főhőse maga a kisfiú, Lincoln, az ő szemén keresztül látjuk a dolgokat. A második vagy harmadik évadban a sorozat kitágul, immár a szülei is megjelennek aktív szereplőkként, de a lánytestvérei is nagyobb szerepet kapnak. A harmadik évadtól talán a lánytestvérek is ugyanolyan főszereplők lesznek. A további évadokban Lincolnnak lesz egy mexikói barátnője, aki később a nagyvárosba költözik. Ebből csináltak egy külön spin-off sorozatot, ami a Casagrande család nevet kapta és teljesen mexikóiakkal foglalkozik. Emellett már egyáltalán nem Lincoln a főszereplő, a lánytestvérei is főszereplői az egyes epizódoknak. Az utolsó évadokban már kiderül, hogy Lincoln legjobb haverjának, Carlnak a szülei férfiak, két együtt élő buzi, akinek a srác az örökbefogadott gyereke. A többi gyerek is elkezd felnőni, az egyik kislánynak pedig barátnője lesz, akivel közös randira megy a hetero többi gyerekkel.
Az egész jól mutatja a woke beépülését a mainstream kultúrába. A gyerekek ezt nézik és számukra már normális, hogy Karlnak két apukája van, egy másik epizódszereplő gyereknek két anyukája és hogy a család rocker kislánya a lányokat szereti. A woke így kúszik bele a gyerekek értékrendjébe és változtatja meg a világot. Ez ellen pedig semmiféle olyan populista látszatintézkedés, mint a könyvek lefóliázása nem segít.

A woke tehát egy részben már győzött sajnos, mert része lett a mainstreamnek, már igazából csak kárelhárításon lehet gondolkodni, hogy mondjuk a gyereked ne tartsa jónak az olyan barbarizmust, mint a szoborrombolás, a múlt hisztérikus elítélése és tagadása stb.

G. Nagy László 2024.07.16. 13:18:44

@MEDVE1978:

"A rossz hír, hogy a woke nagyon erősen be van épülve Hollywoodba és az amerikai médiatermékekbe, ezért szinte elkerülhetetlen, hogy egyes elemei a mainstream részei legyenek. Ilyen pl: a négerek megnevezése, ami 20 éve még teljesen normálisnak számított, ma viszont már Európában is kerülik az amerikai negatív konnotációja miatt. Ilyen az eltérő szexualitás elfogadása és normalitásként prezentálása is"

Nekem ezekkel nincs bajom. Ha egy négert zavar, ha négernek nevezik, nekem semmiből sem áll, ha helyette a fekete kifejezést használom. Ugyanígy: tőlem mindenki olyan szexuális identitással él, amilyennel akar, s az sem zavar, ha ezt normálisnak láttatják - valójában minden normális, amiben nincs kényszer. (Pont ugyanennyire normális az is, aki szerint a homoszexualitás bűn.)

"a gyereked ne tartsa jónak az olyan barbarizmust, mint a szoborrombolás, a múlt hisztérikus elítélése és tagadása stb."

Meg semmit, ami erőszakos. Az Antifát, a BLM-et, a cenzúrát, a másképp gondolkodók meghurcolását.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.16. 13:58:11

@G. Nagy László:

de lacika, Vásárhelyi Máriénál miért baj a brutális hazugság?
hisz azok szerinted "csak szavak"

gyurcsánynak is minek róttad fel, ha félisten gazdádnál nem problémá? mert lefizetett propagandista vagy? más magyarázat nincs.
ha nem lennél korrupt, lefizetett hitvány aljadék, azért csak makognál erre valamit, nem?

vagy már megint nem is érdekelnek a morális ellentmondások? narcopata hal a szatyorban, csak tekintgetsz kifelé a fejedből ilyenkor? mesélj.

te szoktál hazudni lacika? mennyit hazudsz egy nap? csak szavakkal, nyugodtan elmondhatod, nincs ebbe semmi szégyen. tudod te.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.16. 14:31:58

@Boldeone2:

nincsenek hazatérők nagyszámban, majd hülyék lesznek visszatérni amíg orbán megfojtja a gazdaságot és a közéletet, kultúrát.

orbánt pedig ugyanúgy nem lehet megdöntetni a választásokon, ahogy lukasenkót és putyint se.

a magyarok elvesztették a vagyonuk értékének a negyedét? harmadát? hála a rekordmagas magyar inflációnak.

szétverik a magyar mezőgazdaságot, éllemiszeripart, és pénzherdálás megy, pazarlás, LOPÁS, hűtlen kezelés a rezsim tudtával és gyakorlatilag utasításával, hisz a vidéki fideszeseknek állítólag maguknak kell összelopni a kampányra valót.

az ilyen ellenőrizhetetlen építkezésekkel (mint a lombkorona sétány lombkorona nélkül, felesleges beruházások) felverik államilag a faanyagok és más építőanyagok árát. ez gyakorlatilag evolúciós visszasés - ahogy egy okos kommentelő írta.

több ezer éve a törzsek országgá egyesültek hogy közösen (OLCSÓBBAN) képviseljék az érdekeiket. erre jön a fidesz és a többszörösen hazaáruló orbán és felverio az árakat a CSOK-kal, nagycsaládos autótámogatással, ugyanaz a több ezer éves logiokának ellentmondó hozzáállás, a lélegeztető gépeknek hazudott horkolásgátlóknál: "a nagy megrendelés árfelhajtó tényezőként hatott"
ezért lett drágább... a világ többi része nem így működik. milyen érdekes. ezért rekordmagas a magyar infláció, ez orbán hibája. ezért is hazaáruló a magyar állam, amíg a fidesz vezeti.

@G. Nagy László:

sikerült már rájönnöd hogy volt népirtás Bucsában? meg még jópár helyen,.
szorosan összafügg ám azzal hogy tapsikolsz a félsiten gazdádnak amikor odaáll putyin mellé
te szerentél egy közöss képet berijával?
holokausztot is tagadod ? szrebrecniacia népirtást is, amit most a gazdád tagad? szubhumán lényegk ezek miatt is a fiodeszes szavazók, meg amiatt is, amikben törölted a kommentem

nekem akkor el lehet mondani a véleményemet, lacika? tudod, szólásszabadság van. vagy itt nincs? ne hazudozz már annyit a szabályaiddal, amit óránként szegsz meg.

alöksz róz 2024.07.16. 15:58:29

@Tesz Vesz XLIV.: a szólásszabadság nem mocskolódási szabadság.
és szabadon elmondhatsz bármit a saját blogodon.

még jó hogy a tévébe nem akarsz bemenni lyukas zokniba hőbörögni, hogy tegyenek adásba, különben nincs szólásszabadság.

G. Nagy László 2024.07.16. 16:24:37

@alöksz róz:

"még jó hogy a tévébe nem akarsz bemenni lyukas zokniba hőbörögni, hogy tegyenek adásba, különben nincs szólásszabadság."

:) :) Ma is a tiéd a nap kommentje, pedig még csak kora délután van...

ulpius66 2024.07.16. 16:36:21

@G. Nagy László:

Én ugyan soha nem olvasom ennek a vadbarom teszem-veszemnek az ömlengéseit, simán átugrok rajta....

Én sajnálattal vegyes csodálkozással szemlélem, hogy van aki olvassa, sőt, válaszol is rá....

RÉSZVÉTEM!

ulpius66 2024.07.16. 16:40:05

A MAGYAR BALOLDAL KÉT REPREZENTÁNS "PÉLDÁNYA" A VÁSÁHELYI LÁNY ÉS A TESZEM-VESZEM... EGYIK NAGYOBB BAROM, MINT A MÁSIK!!!!!

ulpius66 2024.07.16. 16:49:06

"Joe Biden szerint Trump retorikája a felelős az erőszakért!"

index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2024/07/16/egyesult-allamok-joe-biden-donald-trump-demokrata-part-republikanus-part-merenylet-interju/

HÁT EZTET ÉN ELŐRE MEGMONDTAM!!!!!

NEM A GYŰLÖLKÖDŐ BALLIBSI MÉDIUMOK, MEG POLITIKUSOK....

NEM!!!!!!

MAGA TRUMP A HIBÁS AZÉRT, MERT LE AKARTÁK ÖLNI.....

ulpius66 2024.07.16. 16:51:49

PERSZE FJORDÍTOTT HELYZETBEN SZINTÉN A TRUMP LENNE A HIBÁS!!!!
(mán akkor, ha a Bidé bácsit akarták volna leölni....)

SZÓVAL BÁRMI VAN: TRUMP A HIBÁS!!!!!!!!!!

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.16. 17:01:15

@alöksz róz:

Nem, te bemész a tévébe és azzal vereted magad, hogy "keményebben tudsz b*szni mint én", és hogy te nem vagy impotens velem ellentétben, kis hülye

fogalmad nincs róla hogy lacika milyen kommentjeimet törli! amikben a kérdésére válaszolok és semmi csúnya szó nincsen benne azokat is!

de ő mondhatja rám hogy "faszfej"? ő mondhatja rám hogy "korcs" ? én nem?

a szólásszabadság RÉSZE hogy akármit mondhatunk, ha lacika k anyázni akar, tegye, őt minősíti, ha viszont én leírom hogy lacika szellemi fogyatékos és + 200 fokon ég a szőllősgazda akkor is őt minisít, MERT INDOKLOM is, ez nem tetszik neki, és ahelyett hogy bocsánatot kérne síkhülyeként azt hülyézi le aki nála sokkal okosobb, vagy reagálna érdemben bármire, inkább kitilt és törli az ÉRDEMI , ÉRVELŐ kommentet! ez nagyon nem része a szólásszavbadságnak, persze lacika lazán és gátlástalanul behuzudja hogy szólásszabadsaágpártio, meg liberális.

ha lacika azt mondja emberséges a fidesz, akkor én bemásolom hogy nagyon nem, hisz magzatkárosító mérgekkel mérgeznek minket ÁLLAMI HATÓSÁGOPK MÉRTÉK! És betemetik büntetlenül a kontrollkutat Gödön.
ezt a kommentet nem törölni kell HANEM REAGÁLNI RÁ! nem mentség hogy nárcisztikus

persze a megafonos propagandistának nem ez a szerepe. agya sincsen hozzá. ezért ha valaki érdemben , felnőttként kommunikálna, már mindjárt veszélyes, nem tetszik lacikának hogy a nemlétező lelkiismerete vagyok, és mindig újra mondom az ellentmondásait, ami BBC-elv.
úgyhogy hagyd a tv-t, ha neked csak a f*szhelikopterezés megy benne.

@ulpius66: neked nem is kell olvasni annyi eszed sincs, mint egy darab kavicsnak.

alöksz róz 2024.07.16. 17:50:56

@Tesz Vesz XLIV.: "fogalmad nincs róla hogy lacika milyen kommentjeimet törli!" - fogalmam azért van, már többszázszor bemásoltad mindet

ulpius66 2024.07.16. 20:37:03

Most mán aztán tényleg tele a tököm a brüsszeli és a magyar ballibsik hisztijeivel!!!!

"nem megyünk Budapestre, mert Orbán Putyinnal tárgyalt!" - mondták az EU biztosai...

Tényleg, mint az ötéves hülyegyerekek az óvodában: - Nem ülök melléd az ebédnél, mert láttam, hogy jáccottál a Pistikével délelőtt az udvaron!!! ... és én útálom a Pistikét!

ulpius66 2024.07.16. 20:39:19

Az egész ballibsi siserehad ki van akadva Orbánra, mert végre valaki tett valamit a békéért!

MOSTAN EZ A BAJ!!!!!!

HA ORBÁN NEM TÁRGYALT VOLNA A VILÁG NAGYHATALMAINAK VEZETŐIVEL, HANEM ITTHON MARADT VOLNA.... AKKOR MEG AZ VOLNA A BAJ, HOGY MÁN 2 HETE ORBÁN AZ EU-ELNÖKE, ÉS NEM CSINÁLT SEMMIT......

ulpius66 2024.07.16. 20:44:21

"Titokban kitervelték Biden leváltását"

A terv mögött Nancy Pelosi volt házelnök állhat, aki a párt bennfenteseivel együtt dolgozhat. Pelosi múlt héten egy interjúban nem támogatta Biden jelöltségét.

www.economx.hu/kulfold/joe-biden-nancy-pelosi-amerikai-elnokvalasztas.792980.html

alöksz róz 2024.07.17. 07:39:03

@ulpius66: "Az egész ballibsi siserehad ki van akadva Orbánra, mert végre valaki tett valamit a békéért!" - igen, dühösek, mert szerettek volna mond meghalni egy atomcsapásban. erre jött orbán és megakadályozta az atomháborút.

pedig má be volt tervezve jún 10-ére.
de a választási győzelem ezt felülírta, titokban nyilván orbán rögtön úgy odacsapott, hogy megrettentek a háborúpártiak.

wigotah224 2024.07.17. 09:20:01

@alöksz róz: Persze te csak viccből írod, de sokan - beleértve a bloggert is -, tapsolnak ennek a bohózatnak. Orbán nekik csinálja. Hülyét csinál magából az egész világ előtt, de ő valójában belpolitikai célra használja a külpolitikát (nyilván tudja, hogy valódi külpolitikai célok eléréséhez túl jelentéktelen az országa mérete). Semmi köze nincs ennek se háborúhoz, se békéhez. Ami viszont tényleg aljadék hazugság: hogy úgy tesz ez a görény, mintha csakis ő szeretne békét a világon, mások meg direkt élveznék a háborút és a halált, amit Putyin Európára szabadított!
Ez pont olyan, mint amikor a 2015-ös migrációs krízis idején harsogva körbepofázta Európát (miközben a saját országában tehetetlenül átengedett ellenőrzés nélkül 150 ezer migránst, köztük a Bataclan-terroristát is!). Aztán húzott egy rabichálót a déli határra és úgy tett, mintha ő állította volna meg a migrációs krízist. Közben helyette Angela Merkel megkötötte Törökországgal a Merkel-Erdogan paktumot, amivel megállította a krízist és a mai napig kezelhető mértékűvé tette (mert az EU pénzén Törökország tartóztatja fel a migránsokat!).
Ugyanez a szánalmas játék megy most a háborúval. Olyan mint egy ócska politikai celeb, mint annak idején az a Kiszel Tünde, aki elfotózkodott mindenkivel és ettől volt valaki. Hát Orbán Viktor a világpolitika Kiszel Tündéje!
Abban már most biztos lehetsz, hogy ha valaha valakinek sikerül tető alá hozni a békét, vagy bár egy tűzszünetet, az nem Orbán lesz!
Nyugat-Európának, az orbáni hazugságokkal ellentétben, nagyon nem érdeke ez a háború. Ha lesz béke, azt vagy egy francia elnök, vagy egy német kancellár, vagy a kettő kézenfogva fogja összehozni!
Orbán csak celebkedik, játssza a politikai Győzike-showját és készíti az ilyen ulpius-féléknek a maga kis Kiszel Tünde-naptárait a belpolitikai kampányokra. Azok meg eszik a demagóg dumákból összerakott politikai szemetet, mint kacsa a nokedlit.

ulpius66 2024.07.17. 09:35:42

@wigotah224:

Na, aztán meséljél mán, mit kéne Orbánnak tennie, hogy neked is teccen?

Ha mán eccer ő az EU elnöke....és Magyarország akkora, amekkora.....
(gondolom az teccene, ha buzibárokba járna, magyar katonákat küldene Ukrajnába vagy ezerrel támogatná a migrációt....)

alöksz róz 2024.07.17. 09:51:06

@wigotah224: sokban egyetértek, de.
"Nyugat-Európának, az orbáni hazugságokkal ellentétben, nagyon nem érdeke ez a háború." - nyugat-európa sok kérdésben egy jó ideje már nem a saját érdekeit képviseli...

"mások meg direkt élveznék a háborút és a halált, amit Putyin Európára szabadított!" - van abban másnak is felelőssége.

alöksz róz 2024.07.17. 09:52:41

@ulpius66: "Na, aztán meséljél mán, mit kéne Orbánnak tennie, hogy neked is teccen?" - pl visszaadhatná a lopott ezermillárdokat.
vagy pl. vezeklésül a sok miatta meghalt ember miatt rituális öngyilkosságot hajthatna végre a pszichopata rablógyilkos embereivel együtt.

alöksz róz 2024.07.17. 09:56:11

@ulpius66: "buzibárokba járna" - az az orbánbalázs meg a gulyásgeri

wigotah224 2024.07.17. 09:56:18

@alöksz róz: "nyugat-európa sok kérdésben egy jó ideje már nem a saját érdekeit képviseli"
Akkor kiét szerinted?

ulpius66 2024.07.17. 10:07:21

@alöksz róz:

Látom az Orbán-gyűlöleted ismét kibuggyant belőled!!!!

alöksz róz 2024.07.17. 10:08:40

@wigotah224: pl.:
- az amerikai egyesült államok érdekeit
- "észak-atlanti" transznacionális vállalatok érdekeit
- arab olajsejkek érdekeit
- a sörösgyörgy beteg lázálmait

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.17. 10:09:29

@ulpius66:

szájer írta a melegellenes alkotmányt, ami összeköti a homokosokat a melegekkel.
aztán szájer buziorgiákra jár brüsszelbe, biztos minden komolyan gondolnak a fideszesek.
megrontotta a hanyatló nyugat, vagy mindenben hazudnak a fideszesek?

érdemes tapsikolni nekik az agyhalott hazaárulóknak?

ulpius66 2024.07.17. 10:09:39

@alöksz róz:

Látom a csalit is bekaptad!

Akkor meséljél mán bővebben a "buzibárokról" az a törzshelyed, hogy így rákattantál?
.... pedig csak beetetés volt....

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.17. 10:10:32

*ősszeköti a homokosokat a pedofilokkal

ulpius66 2024.07.17. 10:14:08

„A béke felé vezető legközvetlenebb út az, ha Oroszország minden haderejét kivonja Ukrajnából” – Charles Michel válaszolt Orbánnak

"A béke felé vezető legközvetlenebb út az, ha az USA, a NATO, az EU kitakarodik Ukrajnából!!!!!" - Ulpius Tamás

MONDJUK AZ ÉN TERVEM SOKKAL JOBB, MINT EZÉ A CSÁRSZÉ!!!!!

HA AZ Ő TERVE VALÓSULNA MEG, JÖVŐRE ÚJABB HÁBORÚ LENNE, HISZEN PUTYIN ADDIG ÚGYSEM NYUGSZIK, MÍG AZ USA, A NATO ÉS AZ EU KI NEM TAKARODIK UKRAJNÁBÓL!!!!!!!!

ulpius66 2024.07.17. 10:16:37

VAGY VALÓSULJON MEG ECCERRE MINDKETTŐ!!!!!!

PUTYIN KITAKARODIK UKRAJNÁBÓL, ÉS AZ USA, NATO, EU IS KITAKARODIK UKRAJNÁBÓL!!!!!!

UKRAJNA MEG LESZ EGY FÜGGETLEN ÁLLAM, SZABAD VÁLASZTÁSOKKAL.....

ulpius66 2024.07.17. 10:28:53

@alöksz róz:

Figyusz!

nekem annyira fáj mán az igazság, hogy elviselni is nehezen tudom....

...mán az öngyilkosság gondolatával foglalkozom emiatt.....

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.17. 10:30:24

@alöksz róz:

többségét lacika azonnal törli, ennyi ideje van a hazug megafonosoknak, akik az államon élősködnek közpénzből.

sikerült többségét elolvasni?
hát de te nem is tudsz olvasni, te "nem olvasod a kommentjeimet"

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.17. 10:31:28

@ulpius66: valami bajod van a buzikkal?

orbán fia is buzi

ulpius66 2024.07.17. 10:34:52

Jó kis cikk az index-en!

"Vajon mennyi hátraarcot és botlást fogadnak még el Magyar Pétertől a követői?"

Az „új messiás” felemelkedése és annak árnyoldalai.

index.hu/belfold/2024/07/17/magyar-peter-tisza-part-fordulat-europai-parlament-hatraarc-hangfelvetel/

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.17. 10:37:53

@alöksz róz:

de mesélj akkor, ha lacika leírja hogy emberséges a fidesz és én ezt cáfolom a betemetett kontrollkutatkkal, a magzatkárosító mérgekkel, amiket állami hatóságok is mértek, és AMIKRE REAGÁLNIA KÉNE, nem törölnie a témát és a felvetést, az nálam hogyan vét a szólásszabadság ellen, és hogyan vét lacika?

ha nem beszélünk egy problémáról, akkor az nem is létezik elvtársak?

milyen érdekes hogy lacikával ilyenkor sose foglalkozol, mintha nem tudnád, hogy beszél ez a szemérmers darab sz**. olyankor amikor k komoly érvek, meg ellentmondások vannak már mindjárt átmegy hisztis fürdős woke-ba.
vagy egy hitvány bolsevik megafonos cenzor, akinél nem a kommunikáció a lényeg, nem a vita, hanem a hazug földbuta propaganda terjesztése. de hogy lesz index-címlapos lacika?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.17. 10:39:11

@ulpius66:

orbán gazdádnál észreveszed a hátraarcokat, hazugságokat? 8 évig volt a liberális internacionálé elnöke. előtte komcsi spicli.

wigotah224 2024.07.17. 10:40:13

@alöksz róz: Bocs, de ez hülyeség!
A fideszes hülyeségekkel ellentétben a világpolitika sokkal összetettebb és rengeteg benne a dilemma, amit próbálnak megoldani.
Nyugat-Európa nem szolgálja ki az USA érdekeit!
Nyugat-Európa egy problémával küzd: nem akar kiszolgáltatottá válni Oroszországnak, sem energia szempontból, sem biztonságpolitikailag. A második világháború óta viszont leszerelte a hadereje rendkívül nagy részét, Oroszországgal nem versenyképes katonailag - és csak összefogva tudna azzá válni, de minden ilyen összefogást az olyan "szuverenista" gyökerek akadályoznak meg, mint amilyen Magyarországot is vezeti. Akár vétóval.
A világ Orbán Viktornak egyszerű egyedül - mivel mindenestől Vlagyimir Putyin gázcsapján lóg az országának az egész gazdasága és energiaháztartása. És ebbe beletörődött, olyannyira, hogy már meg sem próbál ellene tenni semmit.
Nyugat-Európa problémája, hogy az USA-val ellentétben nem akar minden kapcsolatot megszakítani oroszországgal, sem háborúba keveredni - a NATO nélkül viszont védtelen!
Hatalmas ütemben elkezdték növelni a hadi kiadásaikat ugyan (Franciaország is, Németország is, de már a spanyolok és olaszok is megmozdultak) - de mire ennek érdemi hatása lenne, az 10 év.
Ja, és még akkor sem lenne egy európai haderő.
Európát ma biztonságpolitikailag az bénítja meg, hogy összehangolt műveletekre képtelen, vagyis pontosabban: csak NATO parancsnokság alatt képes, azaz csakis a NATO az a szervezet, ami a biztonságpolitikai cselekvést összehangolni képes Európában.
A NATO-nak viszont USA a főnöke, hiszen egymaga adja a haderejének a 70-80%-át.
Ezer és egy terv volt Európában egy ütőképes, közös katonai szövetségi rendszer felállítására (ami nem zárná ki a NATO-tagságot, de egy azon belüli külön európai védelmi rendszert is kiépítene szép lassan) - csakhogy minden ilyen egységesítési törekvésnek a közép-kelet-európai posztkommunisták az akadályai és legfőbb vétózói!
Orbán és Ficó azért, mert orosz energián lógnak, Putyin játékszerei - ezért semmit nem mernek lépni, ami Putyin érdekeit sérti.
A többi közép-kelet-európai állam (és pont a nagyok: Lengyelország, Románia és társaik) pedig bele vannak szeretve az amerikaiakba, éppen a ruszkikhoz kötődő rossz történelmi tapasztalataik miatt, és nem bíznak benne, hogy egy közös európai haderő ugyanolyan védelmet jelentene számukra a ruszki fenyegetéssel szemben mint az USA-vezérelte NATO (rakétapajzsok, légvédelmi rendszerek, tengeri és légi flotta védi NATO-oldalról Lengyelországot és Romániát is, jelenleg is!).
Ez már eleve egy bökkenő, ugyebár. Az EU belső magja összefogna, a posztkommunista karéj viszont ellene megy: a nagyobbik fele Amerika-imádatból, a kisebbik fele meg Oroszország-imádatból gátol minden folyamatot, ami erősítené az EU-t.
Már rég meg kellett volna lépni a kétsebességes EU tervét, kilökve a külső karéjba a posztkommunista országokat, pontosabban egy erősebb integrációt megvalósítani a Nyugat-Európa területén fekvő országok között, amelyeknek a lakossága akarja is ezt az erősebb integrációt, mert érti a geopolitikát.
Németország és Franciaország közös projektje az EU - és ideje asztalra csapniuk (csak épp azok is el vannak foglalva a belpolitikai válságaikkal, problémáikkal, kevés erejük maradt világpolitikát csinálni).
Annak, hogy Európa különutas nagyhatalom legyen, Orbán az egyik fő gátja! És már létrekoldulta a Putyinisták ("szuverenisták") Európáért frakcióját is...
A másik fő gátja meg persze az Amerika-imádó posztkommunisták tábora.

G. Nagy László 2024.07.17. 10:42:58

@wigotah224:

"úgy tesz ez a görény, mintha csakis ő szeretne békét a világon, mások meg direkt élveznék a háborút és a halált, amit Putyin Európára szabadított!"

Nekem úgy tűnik, hogy a nyugati vezetők egy része nagyon is elkötelezett a háború mellett. Talán a vért és a halált nem élvezik, viszont magasról szarnak rá, hiszen a nyers érdekeik számukra fontosabbak pár százezer ukrán és orosz életnél.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.17. 10:44:15

@alöksz róz: macron pont kínával barátkozna, demokráciákat eláruló módon (nemcsak az USÁt), vagy lehet Tajvan a kínaiaké?

A TTIP meg a CETA valóban problémás.
arab olajsejkekkel meg ne röhögtesd körbe magad, nem az egész európa FIFA meg UEFA szint. le lett tartóztatva EVa kaili

a jó öreg sorosgyuribácsi a patás ördög. amikor az iskolatejet fizette a fidesznek akkor is az volt. meg amikor elindított Tusványost, meg amikor iskolát épített a Balatonnál.
mi van viszont a ruszkik szarkeverésével? Nem láttad a Wirecardot a netflixen? nem sorosgyuribácsi szervezi a migrációt, hanem a ruszkik.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.17. 10:51:51

@G. Nagy László:
azt hazudtad hogy ezt már kibeszéltük és még mindig nem érted?

hogy lehet európa háborúpárti, ha putyin az agresszor?

I don't wanna war. I just wanna peace. Stop the war. BUSINESS.

koncentrálj lacika, menni fog a válasz?

egyezzünk meg azokkal, akik már most is többet akarnak, mint amennyit katonailag elfoglaltak, biztos jó lesz szerződést kötni azokkal, akik már 5 szerződést megszegtek, többek közt a budapesti memorandumot.

te kilépnél a NATO-ból, hogy béke lehessen? de mi szuverének vagyunk. ezt is akarta putyin hogy lépjen ki a NATO-ból egy csomó ország és akkor nem lesz háború

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.17. 10:54:09

@G. Nagy László:

önszántatból nem akarsz kommunikálni vagy a megafonos vezető erőltetni ezt?

Sometimes people make a war, don't know what is for (business)

ulpius66 2024.07.17. 11:53:03

"Magyarország szervezné a következő ukrán-orosz békecsúcsot"
(Portfólió)

"Magyarország dolgozik azon, hogy egy újabb békecsúcsot hozzon fedél alá az orosz-ukrán háború leállítása érdekében - írja a Reuters."

HAJRÁ ORBÁN VIKTOR!

BÉKE NOBEL DÍJAT ORBÁN VIKTORNAK!!!!!

ulpius66 2024.07.17. 11:58:33

"Trump alelnökjelöltje nyíltan Ukrajna-ellenes, leállítaná a fegyverszállításokat"

"Donald Trump a jelöltek közül talán a legnagyobb Ukrajna-kritikust tette meg alelnökjelöltjének. James David Vance – röviden J.D. Vance – az idei év első öt hónapjában az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyek blokkolásának mozgatórugójának számított.

Két nappal az ukrajnai orosz invázió kezdete előtt Vance szerint Ukrajna egy korrupt, oligarchák által irányított ország volt, amely „2022-ben olyan közel áll a működő demokráciához, mint Afganisztán”. Majd nem sokkal a háború kezdete után hozzátette, hogy
„ŐSZINTÉN MEG KELL MONDANOM, HOGY NEM ÉRDEKEL, MI TÖRTÉNIK UKRAJNÁVAL”.

AZTAT MEG MÁN CSAK ÉN TESZEM HOZZÁ: AZÓTA CSAK ROMLOTT A HELYZET!

Boldeone2 2024.07.17. 13:19:17

@wigotah224: másik fő gátja meg persze az Amerika-imádó posztkommunisták tábora."

- Ők kik? Én imádom " Amerikát " de sem poszt, sem másmilyen kommunista nem voltam soha. Az USA egy jó ország ( volt)
én ott éltem és nagyon jól megkerestem magam.

Ha Trump uralomra kerül, újra, akkor kutyavilág és polgárháború jön

Trump már belengette a diktatórikus rendszer kialalítását, letartóztatásokról beszél, amikor egy demokratrikus államban az soha nem az elnök jogkore

Boldeone2 2024.07.17. 13:26:22

A világ és Európa sorsa most nagyban attól függ, hogy demokrata elnök lesz, vagy Trump

Ha az izolációs politika győz, akkor minden eddigit meghaladó lesz a diktatórikus rendszerek nyomulása a világban. A demokratikus országok, Európa egyedül marad az orosz és az ázsiai szörny ellen

A bolond is érti: az egységben az erő! Az elmebeteg Trump szétverné a nyugati szövetségi rendszert, ahogy az aljas féreg Orbán is!

Lassan nálunk is kiépül a diktatúra: már nemcsak a pártokat, hanem a médiát is vizsgálnák, hogy honnan támogatják őket...

Először nem Orbánénak kellene kitakarodni az egyetemekről, befejezni a százmilliárdos agymosó médiarendszer támogatását közpénzből??

ulpius66 2024.07.17. 13:35:26

@Boldeone2:

"A bolond is érti: az egységben az erő! Az elmebeteg Trump szétverné a nyugati szövetségi rendszert, ahogy az aljas féreg Orbán is!"

NICSAK, NOCSAK! HOGY MIKET NEM ÍRSZ?????

AKKOR ORBÁN MÉGISCSAK TÉNYEZŐ A VILÁGBAN?
(legalább annyiban, hogy megbuktassa aztat a korrupt Von Der Leyent......eztet nem én mondom, eztet az bíróság mondta ki VD Leyenről....)

Boldeone2 2024.07.17. 13:44:20

Sajnos, - tisztelet a kivételnek- de szolganép a magyar, különben diktátort nem választana magának...

Egyszer majd a jövőben a történelemnek, pszichológiának és más tudományágaknak együtt kell feldolgozni, megérteni hogy mi történik a jelen korban Kelet- Európában, Magyarországon és Oroszotszágban
Miért van a diktátoroknak, az elnyomó rezsimeknek többsége?

Látjuk, hogy demagógia megértésre, befogadásra talál, a sok zombi ember, meg követi Orbánt és Putyint

Orbán persze azért jobb diktátor, hiszen embert nem ölet, ő csak egy nettó kis getzi...A másik a nagy getzi...

Ők a szolga népek vezetői!!

Pedig létezik más út! A lesajnált román szomszédok kb 15 éve még a felét keresték, ma meg szinte ugyanannyit
A román városok prosperálnak, pedig volt vagy 20 kormány!!

20 gyenge kormány jobb volt mint az egy orbáni erős!

Ja és mit mond a román a nemzetközi fórumon: kuss mongol, mi echte európaiak vagyunk, ti meg bevándorlók!

A román mindig a németet vagy a franciát majmolta, nálunk meg a félázsiaias faszkodás a divat, ezért tartunk ott ahol...

Ja, és NINCSENEK barátaink! Lényegében a lengyelek is elfordultak, mert ők utálják az oroszokat, így Orbán politikai álláspontját is!!!

Orbán MINDENT elrontott, MINDENT!!!!!

Boldeone2 2024.07.17. 13:46:15

@ulpius66: AKKOR ORBÁN MÉGISCSAK TÉNYEZŐ A VILÁGBAN?"

- Beleköp a közös európai levesbe, úgy igen...

G. Nagy László 2024.07.17. 15:19:25

@Boldeone2: Még mindig úgy látod, hogy Biden egy remek elnök? Egy történelmi jelentőségű elnök?

G. Nagy László 2024.07.17. 15:21:31

@Boldeone2: Azért a HVG azelőtt színvonalasabb és szellemesebb volt.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.17. 15:37:36

@G. Nagy László:

amikor kitömöd közpénz milliárdokkal Melonit és így néz rád, hát ez a hála?

telex.hu/zacc/2024/07/12/zacc-kulfold-foto-nato-orban-viktor-giorgia-meloni

mint egy darab szarra. akkor Meloni is már baloldali mint a néppárt?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.17. 15:41:06

@G. Nagy László:

a HVG mielőtt volt színvonalasabb? tudsz olvasni lacika vagy csak rávágtad?

ha már ilyen jól kibeszéltük, hogy miért nincs önzetlen szülői szeretet (haha)

akkor sikerült már rájönnöd hogy volt népirtás Bucsában? meg még jópár helyen,.
szorosan összafügg ám azzal hogy tapsikolsz a félsiten gazdádnak amikor odaáll putyin mellé
te szerentél egy közöss képet berijával?
holokausztot is tagadod ? szrebrecniacia népirtást is, amit most a gazdád tagad? szubhumán lényegk ezek miatt is a fiodeszes szavazók, meg amiatt is, amikben törölted a kommentem

ulpius66 2024.07.17. 17:19:01

'Egy átlátható ábrában az Európai Parlament összetétele"

tudas.hu/egy-atlathato-abraban-az-europai-parlament-osszetetele/

Ezek szerint:
- Európai Néppárt/Kereszténydemokraták ---- 188 fő
- Patrióták Európáért --- 84 fő
- Európai Konzervatívok és Reformerek --- 78 fő
- Szuverén Nemzetek Európája ----- 25 fő

Nagyjából ennyi a jobboldali párt, ami sima többség lenne!
(meg persze velük szavazna még jópár ember a 33 függetlenből.....)

EZZEL SZEMBEN A MAGÁT JOBBOLDALINAK HAZUDÓ EURÓPAI NÉPPÁRT-KERESZTÉNYDEMOKRATÁK (HAHHAAAAHHHAAAA.........) ÖSSZEFOGTAK A SZOCIKKAL-LIBSIKKEL-ZÖLDEKKEL-KOMCSIKKAL......

ÍGY AZTÁN SIKERÜLT A LIBERÁL-FASISZTA SOROSS ELVTÁRSNAK MEGVENNI AZ EGÉSZ EU-PARLAMENTET!!!!!

TAPS, ÉLJENZÉS, ILYESMIK.....

ulpius66 2024.07.17. 17:53:57

TOMBOLNAK ÖRÖMÜKBEN A MAGYAR BALLIBSIK!!!!!!

"Az új Európai Parlament szerint nem elfogadható Orbán békemissziója"

"Összeült az új Európai Parlament, és azonnal el is fogadtak egy állásfoglalást az Ukrajna melletti kiállásról, az ukrán védekezés támogatásáról és Oroszország szankcionálásáról. A szöveg emellett azt is tartalmazza, hogy Orbán Viktor szinte minden uniós szabályt felrúgott, amikor békemisszióra indult Oroszországba. Nehéz helyzetben találta magát a Tisza párt, melynek képviselői egyet is értettek az állásfoglalással meg nem is, de végül nem szavazták meg, tartózkodtak."

hvg.hu/eurologus/20240717_Europai-parlament-allasfoglalas-Orban-bekemisszio-Tisza-szavazas

Boldeone2 2024.07.17. 18:27:40

@G. Nagy László: Azt, hogy mi lesz a jelentősége, majd a történelem eldönti...

Az biztos, hogy Biden időskori demenciával küzd, de szándékai jók

Trump viszont soha nem volt normális. Ha Trump hatalomra kerül, akkor brutál rossz lesz a világnak, de annak a buta kisembernek is, aki hatalomra segíti!

Az első döntése az lesz, hogy adókedvezményt ad azoknak, akik már így is galaktikus mértékben gazdagok...

ulpius66 2024.07.17. 19:09:49

@Boldeone2:

"Az biztos, hogy Biden időskori demenciával küzd, de szándékai jók."

vegyük tudomásul, hogy az a biztos, amire egy ballibsi rámondja, hogy "biztos"...... vitának helye nincs!!!!!!...... vagy, ha vitázol, azonnal náci-fasiszta-nyilas antidemokrata stb. leszel....

ulpius66 2024.07.17. 19:12:08

@Boldeone2:

"Trump viszont soha nem volt normális."

természetesen aztat is a ballibsik döntik el, hogy ki a normális és ki nem az!!!!

PERSZE ISZONYÚ ECCERŰ A BALLIBSIK SZELEKTÁLÁSA: AKI BALLIBSI AZ NORMÁLIS, AKI NEMZETI-KONZERVATÍV AZ NEM NORMÁLIS!!!!!

ENNYIKE!

Boldeone2 2024.07.17. 20:47:28

@ulpius66: 20 éve ismerem Trumpot , ember! Már jóval előtte, hogy elnökké vált..
Totál hülye volt mindig, ajánlom műsorait a 2000- es évekből

alöksz róz 2024.07.17. 23:15:01

@wigotah224: "Bocs, de ez hülyeség!" - bocs, de nem az.

"A fideszes hülyeségekkel ellentétben a világpolitika sokkal összetettebb és rengeteg benne a dilemma, amit próbálnak megoldani." - igen, ezt már ismerjük. a xxx olyan összetett, hogy azt csak a ballibek érthetik.

"Nyugat-Európa nem szolgálja ki az USA érdekeit!" - dehogynem. sok példát tudok mondani.
pl. a horrordrága amerikai palagázt megvenni kinek az érdeke? a kínaikat kitiltani ahelyett h értelmes bizniszeket kötnénk velük, az kinek az érdeke? az ukrajnában működő amerikai mezőgazdasági/élelmiszeripari cégeket kiszolgálni az európai gazdák kárára az kinek az érdeke?

"Nyugat-Európa egy problémával küzd: nem akar kiszolgáltatottá válni Oroszországnak, sem energia szempontból, sem biztonságpolitikailag." - csak egy? nem úgy volt összetett és rengeteg a dilemma? :DD
nem volt kiszolgáltatott oroszországnak, diverz forrásokból biztosította az energiahordozókat. de tegyük fel hogy kiszolgáltatott volt. most ugyanazt a részt az amerikaiak adják, többszörös áron és a környezetet szarrá szennyező szállítási móddal. az amerikaiaknak kiszolgáltatva lenni jobb?

"A második világháború óta viszont leszerelte a hadereje rendkívül nagy részét, Oroszországgal nem versenyképes katonailag" - oroszország is leszerelte.
az oroszok katonai versenyképességét láthatjuk is ukrajnában.
egyáltalán nem védtelen európa, atomhatalmak itt is vannak, az oroszokhoz képest rendkívül jól felszerelt modern professzionális hadseregek is vannak (némelyik országé elég nagy létszámú)

"minden ilyen összefogást az olyan "szuverenista" gyökerek akadályoznak meg, mint amilyen Magyarországot is vezeti" - orbán pont a közös európai hadsereg szószólója jó régóta.

a nato pedig egy védelmi szövetség, nem gyarmatosítási. az alapszerződése a tagállamok kölcsönös katonai segítségnyújtásáról szól, nem pedig arról, hogy az amerikai védelemért cserébe mindenben ki kell szolgálni őket.
és igen, a NATO az a szervezet, ami jelenleg a biztonságpolitikai cselekvést összehangolni képes Európában. na és. nem volt másra szükség.
ha az usa kivonulna, igen hamar össze lenne hangolva a többiek biztonságpolitikai cselekvése.

"Az EU belső magja összefogna, a posztkommunista karéj viszont ellene megy: a nagyobbik fele Amerika-imádatból, a kisebbik fele meg Oroszország-imádatból gátol minden folyamatot, ami erősítené az EU-t." - vagy csak simán önérdekből.
érdekes hogy meg se fordult a fejedben, hogy a saját érdekeiket is képviselhetik.

"Már rég meg kellett volna lépni a kétsebességes EU tervét, kilökve a külső karéjba a posztkommunista országokat, pontosabban egy erősebb integrációt megvalósítani a Nyugat-Európa területén fekvő országok között, amelyeknek a lakossága akarja is ezt az erősebb integrációt, mert érti a geopolitikát" - akkor a többieknek nem éri meg gyarmatként benne maradni.
és a nyugatiaknak sem éri meg kidobálni őket, mert nagyrészt itt csinálják azt a profitot, ami ny-i polgárok jólétét fenntartja.

alöksz róz 2024.07.17. 23:26:22

@Tesz Vesz XLIV.: "de hogy lesz index-címlapos lacika?" - többnyire megérdemelten.
sokszor jók a témák, sok érdekes felvetés van a posztokban, sok a komment.
és persze kevés a konkurencia.
részemről kár hogy régen nem olvastam.

grundigg 2024.07.18. 09:32:47

@alöksz róz: "nem volt kiszolgáltatott oroszországnak, diverz forrásokból biztosította az energiahordozókat. de tegyük fel hogy kiszolgáltatott volt. most ugyanazt a részt az amerikaiak adják, többszörös áron és a környezetet szarrá szennyező szállítási móddal. az amerikaiaknak kiszolgáltatva lenni jobb?"

A háború előtti évben az EU gázimportjának kb. 45%-a jött Oroszországból. 2023-ban ez 15% volt, az USA részesedése pedig 19%. Szó sincs tehát arról, hogy az EU az orosz függőséget amerikaira cserélte volna.

Amúgy meg valóban nem mindegy, kinek vagy kiszolgáltatva. Ezzel kapcsolatban érdemes Orbán Viktor 2007-2008 táján kifejtett gondolatait olvasgatni.

Boldeone2 2024.07.18. 09:39:32

@alöksz róz: horrordrága amerikai palagázt megvenni kinek az érdeke? a kínaikat kitiltani ahelyett h értelmes bizniszeket kötnénk velük, az kinek az érdeke? az ukrajnában működő amerikai mezőgazdasági/élelmiszeripari cégeket kiszolgálni az európai gazdák kárára az kinek az érdeke?"

- Ez a mi érdekünk! Emlékezzünk csak vissza: már 2021- ben 100 euro/Mwh volt a gáz ára, amit 300 felé tornáztak a háború kitörése után. Most pedig 32 euro/ MWh, vagyis sikeres volt az átállás. Magyarország persze majdnem a csúcsáron kötött előnytelen szerződést a ruszkikkal
A "kínai üzlet" - az annyira üzlet, hogy brutális kereskedelmi mínuszunk van velük szemben. Kínában államilag szubencionálják az ipart, ennyit a fair versenyről
Ukrán mezőgazdaság: nyissák meg a szabad utat az olcsó ukrán termékek előtt, az fair. Magyarországon egyre rosszabb a kukoricatermés, fuzáriumos is. Nem az ukrán, a magyar.

Boldeone2 2024.07.18. 09:41:27

@grundigg: Alex beszopta a ruszki propagandát. Sokan vannak így...

A "szankciós válság": egy orbáni- muszka propaganda- hazugság

Boldeone2 2024.07.18. 09:53:10

@alöksz róz: egyáltalán nem védtelen európa, atomhatalmak itt is vannak, az oroszokhoz képest rendkívül jól felszerelt modern professzionális hadseregek is vannak (némelyik országé elég nagy létszámú)"

- Egyelőre még szükség van az amerikai jelenlétre, több év amíg felfejlődik az európai hadsereg
Fel is kell fejleszteni, ha idióták - Trumpék - veszik át a kormányzást

Nyugat-Európa területén fekvő országok között, amelyeknek a lakossága akarja is ezt az erősebb integrációt, mert érti a geopolitikát" - akkor a többieknek nem éri meg gyarmatként benne maradni."

- Emlékezzük csak vissza: ilyen táblákkal vonultak Bayer Zsóti, Pataki Attila, meg Stefka István a Békemeneten: "We will not be a colony"

Csakhogy van egy rossz hírem, 2 választás van:

- Tagja vagy egy "elit klubnak", ez az EU
- Nem vagy tagja, akkor kapod a valódi gyarmati státuszt!

...no meg a majomketrecet....az első az lenne, hogy rácsuknák az ajtót Magyarországra: nincs szabad munkavállalás, a magyar termékek meg kapnának egy diszkrét vámot..

A kutya nem fektetne be ide többet!!

ulpius66 2024.07.18. 10:40:18

@Boldeone2:

Hát akkor ettől "az elit klubtól" elvárnám, hogy tartsa be saját szabályait!!!

Tartsa be a költségvetésében elfogadottakat, és fizesse ki a magyaroknak járó évi mintegy 5-6 milliárd euró támogatást, és eztet a támogatást vagy ennek megvonását sunyi módon ne politikai zsarolásra használja!!!!

LÁSD LENGYELORSZÁG!

IGEN-IGEN ERŐS EU-S HÁTSZÉLLEL MEGBUKTATTÁK A LENGYEL JOG- ÉS IGAZSÁGOSSÁG PÁRTOT, PÁR HÓNAP MÚLVA EGYCSAPÁSRA JOGÁLLAM LETT LENGYELORSZÁG!
TESZEM AZT, HA HATALOMRA KERÜLNÉNEK KACSINSZKIÉK ÚJRA, AKKOR BEZZEG ISMÉT JÖNNÉNEK AZ EU-S SZANKCIÓK!!!

ulpius66 2024.07.18. 10:43:27

@Boldeone2:

Még egy rövid kérdés.

Milyen "demokrácia" az, ahol nem fejtheted ki az ellenvéleményedet?
(persze segítek is: LIBERÁLIS DEMOKRÁCIA!..... HA NEM AZTAT MONDOD, GONDOLOD, AMIT A LIBSIK, AKKOR NÁCI-FASISZTA ANTIDEMOKRATA STB VAGY AZONNAL.....ÉS MINT ILYEN ELPUSZTÍTANDÓ!!!)

alöksz róz 2024.07.18. 14:01:39

@Boldeone2: "Egyelőre még szükség van az amerikai jelenlétre" - mondja ezt az usa.

hamis dilemma, nem ez a két választás van.
és eleve nem is erről szólt a felvetés, hanem a kétsebességes európáról.
meg arról, hogy hogy képzelik az újabban csatlakozó volt kommunista országok, hogy a saját érdekeiket merik képviselni.

alöksz róz 2024.07.18. 14:06:02

@Boldeone2: "a magyar termékek meg kapnának egy diszkrét vámot" - meg az összes magyarországon áthaladó áru- és személyforgalom. és az eu részéről is egy kis öntökönrúgás lenne megadóztatni a saját cégeik exportját...

jelenleg ez egy kölcsönösen előnyös kapcsolat. de amint már csak egyik félnek lenne előnyös, a másiknak nem lenne érdemes benne maradni.

alöksz róz 2024.07.18. 14:06:42

@Boldeone2: te mi a búbánatos faszomról beszélsz

alöksz róz 2024.07.18. 14:09:08

@Boldeone2: "Ez a mi érdekünk!" - igen, a ti érdeketek.
csak mivel te az usát képviseled, nem egyeznek az érdekeink, van ilyen.

"Kínában államilag szubencionálják az ipart" - na és mi akadályozza meg, hogy európa is így tegyen? nem tán az usa?

alöksz róz 2024.07.18. 14:22:06

@grundigg: "A háború előtti évben az EU gázimportjának kb. 45%-a jött Oroszországból." - a teljes palettáról volt szó, nem a gázról.
a teljes eu-s gázfogyasztásnak kb a harmadát fedezte az orosz gáz. és elég könnyen sikerült róla leválni, ez pont nem a kiszolgáltatottságot jelenti.

"Szó sincs tehát arról, hogy az EU az orosz függőséget amerikaira cserélte volna." - csakhogy én eleve azt állítottam, hogy nem is volt függőség (vagy kiszolgáltatottság, tökmindegy).

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.18. 17:19:31

@ulpius66:

összefogtak? vagy valójában a Néppártosok a szuverén patrióták, akik nem hazaárulóak. és nem fogadnak el orosz pénzt, kenőpénzt a népirtóktól?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.18. 17:22:01

@alöksz róz:

összefogtak vagy valójában a Néppártosok a szuverén patrióták, akik nem hazaárulóak. és nem fogadnak el orosz pénzt, kenőpénzt a népirtóktól?

jó de te még az andrew tate-et is dicsérnéd. meg a PUA-sokat.

csak ennyit írtam csöpi?

a kisiskolás szemét írások a FIDESZES INDEX kontraszelekciójába még pont beférnek, érdekes.

ha jót akarsz olvasni, akkor inkább olvasd ezt:

kkbk.blog.hu/2024/07/17/beszelgetesem_egy_fideszes_teveszmes_narcopataval

vagy inkább ezt:

kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

kkbk.blog.hu/2022/05/04/miert_fideszes_a_mi_hazank

kkbk.blog.hu/2020/03/03/bana_tibor_az_exjobbikosok_felhulye_messiasa

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.18. 17:23:24

@G. Nagy László:

nagyon szívesen lacika, ulpius meg Nemes egyszerű is nagy rajongód.

Boldeone2 2024.07.18. 17:27:02

@alöksz róz: Ez a mi érdekünk!" - igen, a ti érdeketek."

- Ez mindenki érdeke. Csak mivel te beszoptad az orosz propagandát, nem fogod fel! Az USA- nak egy erős Európa az érdeke, de fordítva is. Egy gyerek is megérti, hogy közösen, összefogva erősebb a nyugat
Ellenfélként, elszigetelődve gyengébbek vagyunk

ulpius66 2024.07.18. 17:56:44

@Boldeone2: "Egy gyerek is megérti, hogy közösen, összefogva erősebb a nyugat."

Nagyon-nagyon helyes elképzelés!!!!.... fogjon össze a NYUGAT!!!!!!!

.... és csinálja aztat amit Orbán mond!!!!!!!!!!!!!!
(magyarul: nem az összefogással van a gond, hanem az iránnyal....
...BÉKE KELL, NEM KELLENEK A MIGRIG, A GENDERÉK, ILYESMIK...)

grundigg 2024.07.18. 18:00:57

@alöksz róz:

Azt írtad: "most ugyanazt a részt az amerikaiak adják".

De ez nem igaz. És van egy olyan sejtésem, hogy a "többszörös áron" sem.

"nem is volt függőség"

Amennyire én követtem a dolgot, ebben mindenki egyetértett (mármint, hogy volt függőség). Az olaj-, a gáz- és a szénimportban is első és meghatározó volt Oroszország. A vita abban volt/van, hogy kell-e és lehet-e csökkenteni vagy akár megszüntetni ezt a kiszolgáltatottságot.

grundigg 2024.07.18. 18:03:02

@Boldeone2:

Mekkora zseni ez a Joe Biden, hogy zsebre vágta egész Európát!

alöksz róz 2024.07.18. 22:07:04

@Boldeone2: ezt is ismerjük már.
az amerikai propagandistának minden orosz propaganda, ami nem amerikai propaganda.

G. Nagy László 2024.07.18. 22:12:48

@alöksz róz: És mivel orosz propaganda, a terjesztőit nyugodtan agyon is lehet lőni. De hogy pozíciót nem kapnak az EU-ban, az biztos. Miattuk félre lehet tenni a jogállamiságot, a jogszerűséget, mindent...

alöksz róz 2024.07.18. 22:13:24

@grundigg: előbb maradjunk csak az eredeti kijelentéseknél, papám, és szómágia helyett ragaszkodjunk az alapvető fogalmak jelentéséhez.
mit jelent hogy x kiszolgáltatott y-nak? hogy x-nek y-nal éri meg a legjobban üzletelni? nyilván nem ezt jelenti. akkor minek próbálkozol?

alöksz róz 2024.07.18. 22:15:57

@G. Nagy László: vagy agyon lehet veretni az utcán.
végül is nem amerikában vagyunk.

grundigg 2024.07.18. 23:46:16

@alöksz róz:

Az eredeti kijelentésed, amire finoman, segítő szándékkal reagáltam, ez volt: "most ugyanazt a részt az amerikaiak adják". Ha nem világos a "szómágia", mondom egyszerűen: ez egy baromság. Baromságokra meg nem érdemes elméleteket építeni.

Az, hogy Európa kiszolgáltatott (vagy az volt) az orosz energiahordozóknak, lényegében közhely, még a szegény, üldözött, Soros György által az utcán agyonvert Bástya elvtárs is ezerszer elmondta.

A te magánvéleményed ettől eltér. Ok, de kit érdekel a te magánvéleményed meg a definíciós kísérleteid, ha alapvető tényekkel sem vagy tisztában?

alöksz róz 2024.07.18. 23:50:55

@grundigg: nem. szokásodhoz híven megint egy jelentéktelen részleten rugózol, mert tisztában vagy vele, hogy az eredeti állítást nem tudod cáfolni.

grundigg 2024.07.19. 09:04:08

@alöksz róz:

Hehe. Idéztem, hogy mire reagáltam. Azt mondtad: "de tegyük fel hogy kiszolgáltatott volt [...] az amerikaiaknak kiszolgáltatva lenni jobb?"

Erre érdemben reflektálok, mire annyit bírsz kipréselni magadból, hogy "csakhogy én eleve azt állítottam, hogy nem is volt függőség".

"De tegyük fel! ... Ja, ne, inkább mégse tegyük fel!" És én maszatolok :))) Előbb talán döntsd el magadban, hogy mit akarsz feltenni, és mit nem, mit akarsz állítani és mit nem, miről akarsz vitázni és miről nem.

"megint egy jelentéktelen részleten rugózol"

Tapasztaltam már, hogy a tények itt általában a "jelentéktelen részlet" kategóriába esnek, ami jelentős, az a semmire felépített, a valóság kontrolljának ki nem tett üres locsogás.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.19. 09:54:34

@alöksz róz:

de miért nem fordítod meg csöpi? az orosz propagandistáknak minden amerikai propaganda, nem?

nem kérdeztem egy ilyet? kinél legyen akkor Tajvan? lehet a kínaiaknál csöpike?
demokratikus berendezkedés van kínában? a szólásszabadság jó dolog? a humanizmus?

ha te nem tudsz különbséget tenni Finnország és Azerbajdszán között demokratikusság szempontjából, akkor elmebeteg vagy, ugyanez igaz az orosz és amerikai viszonyra is.

ha te nem látod az enyhe amerikai "propaganda", meg a PRIMITÍV , GYILKOS, gátlástalanul hazudozó hitvány orosz propaganda között a különbséget, akkor lehet hogy meg kéne ismerkednek a felvilágosodással , az érettségin nem lesz ilyen tételed kisgyerek,

de ne feledkezzünk el hogy nemcsak a töbszörösen hazaáruló orbán lehet szuverén csak szavakban. hanem ukrajna is.

wigotah224 2024.07.19. 09:55:56

@alöksz róz: A fidesz meg kisgyerekeket veret meg (miután szélnek ereszti a pedofilokat a börtönből).
De félretéve a primitív demagógiát, szerinted hogy lenne nagyobb esélye, hogy felfüggesszék a mentelmi jogát ennek a verekedős nőnek? Most, hogy mindenki utálja a fideszt és ott tesz neki keresztbe, ahol tud, ráadásul még politikai narratívát is fel tud rá húzni? Vagy ha a fidesz egy normális jobbközép párt lenne, a legnagyobb pártcsalád, az EVP megbecsült tagja? Szerinted hogy lenne nagyobb az érdekérvényesítő képességük (nem csak ebben az ügyben)?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.19. 10:06:08

Bocsanat a nagyon OFF-ért, de nem bírom megállni. Egy mondat egy telexes ifjú titán tollából - de lehetne bárhonnan mashonnan is, a nyelvi igénytelenség és műveletlenség mellbe vág:

"Hogy ezek a pokolgépek valóban működőképesek lettek-e volna, illetve mi volt Crooks célja velük, azt még nem állapította meg a nyomozás."

Lettek-e volna, aha.

ulpius66 2024.07.19. 10:12:49

"Trump egy ponton Orbán Viktort is szóba hozta a színpadon, mint az „illiberális demokrácia” bajnokát, amit a volt amerikai elnök ajánlólevélnek tekint - írta az AP.
„Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, nagyon kemény fickó” – mondta Trump. Megkérdezte Orbántól – aki számos alkalommal megfordult már a floridai Mar-a-Lago-i birtokán – miért tűnik úgy, hogy a világ káoszban van. Trump az emelvényről idézte Orbán szavait, miszerint „ezt csak egyféleképpen lehet megoldani. Vissza kell hozni Trump elnököt”. „Oroszország félt tőle. Kína félt tőle … Az egész világ békében volt” – idézte a magyar miniszterelnök őt méltató szavait."

JA!!!!!

ANNYI, DE ANNYI EU-S ORSZÁG MINIELNÖKE VAN, AKIRE A JÖVENDŐ ÁMERIKAI ELNÖK FELNÉZ, ÉS CSODÁLJA!!!!!

ulpius66 2024.07.19. 10:15:09

NAGYON SZORÍTOK TRUMP GYŐZELMÉÉRT!

Ő MAJD HELYRETESZI A BALLIBSI BRÜSSZELI BAGÁZST!!!!!
(erre sajnos Orbánnak nincs elég ereje...... de majd Trump!!!!)

ulpius66 2024.07.19. 10:18:15

Az, hogy Trump egyedül Orbánt említette beszédében, nagyon sokat elmond....

Szerintem Trump aztat sem tuggya ki Portugália, Belgium avagy Finnország minielnöke...

.... DE ORBÁNNAL NAGY HAVEROK!!!!

TELJESEN AZONOS POLITIKAI PLATFORMON VANNAK!!!!!

ulpius66 2024.07.19. 10:22:53

....ÍGY EGYEDÜL ORBÁN MONDHATJA MAJD EL MAGÁRÓL, HOGY A VILÁG HÁROM LEGNAGYOBB HATALMÁNAK, USA, KÍNA, OROSZORSZÁGNAK A VEZETŐJE MIND A HAVERJA!

SŐT!

TELJESEN AZONOS POLITIKAI ELVEKET VALLANAK!!!!!

wigotah224 2024.07.19. 10:48:19

www.youtube.com/watch?v=vE5oV2r4BcQ
Úgy tünik, mégsem csak demagógia, komoly fideszes összefonódásai vannak a gyerekverő karate-köcsögnek.
Nagy segítség ez a magyar családoknak.

alöksz róz 2024.07.19. 11:16:59

@wigotah224: "A fidesz meg kisgyerekeket veret meg (miután szélnek ereszti a pedofilokat a börtönből)." - lehet így is mondani, bár nem hiszem h bárki erre buzdította volna. szaremberek oldaltól függetlenül vannak (a fideszben pedig úgy látszik kiemelkedően sok van).

az az alapvető különbség a jobb és baloldal között, hogy a jobboldalon ilyenek után általában lemondások, visszalépések meg hasonló dolgok következnek, a baloldal pedig még a terroristáit is bevédi.

szerintem mindegy, ugyanakkora az esélye (alapvető különbség...)

alöksz róz 2024.07.19. 11:17:55

@grundigg: na látod, hogy maszatolsz.
kösz, hogy magad igazolod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.19. 11:50:03

@ulpius66:

"DE ORBÁNNAL NAGY HAVEROK!!!!"

Hatalomban másként fog viselkedni. Emlékezz csak, amikor Trump elnök volt, még a román me. is hamarabb kapott meghívót a Fehér Házba, mint Orbán. Orban az urolsó volt a sorban, s ennek bizony komoly jelzésértéke volt.

grundigg 2024.07.19. 11:57:02

@alöksz róz:

Írd le még nyolcszor tények és érvek nélkül, hogy maszatolok! Ha lehet, még tedd hozzá, hogy "Ennyike". Attól még meggyőzőbb leszel.

Nem is értem, miért a kivándorláson jár az eszed, mikor a Megafonnál tárt karokkal várják az ilyen debattőröket!

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.19. 12:04:48

@alöksz róz:

"általában lemondások, visszalépések meg hasonló dolgok következnek, a baloldal pedig még a terroristáit is bevédi."

ja most novákkatira gondolsz, akivel egyetlen egy külföldi diplomata nem állna szóba a cuki ügye után?

a fidesz csak gazdasági értelemben jobboldali. semmi ideológiájuk nincsen, gátlástalanul hazudoznak a rendszerváltás óta. akinek volt ott ideológiája, vagy szakértelme, becsülete, gerince, vagy agya, már rég kirakták a fideszből. gyűjtöm a neveiket.

de milyen terroristái voltak a baloldalnak?

Budaházy György? Neki 10 éve még hallgattam is a rádióműsorát. vagy most Carlosra gondolsz, a Sakálra? :)

ulpius66 2024.07.19. 12:05:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Azért várjuk ki a végét....

Egyebekben meg a "háttérhatalom" lekapta a pályáról az USA regnáló elnökét!
Ez a Bidé bácsi mán annyira demens, hogy a saját sorsáról sem ő dönt!

Ahogyan Trump fogalmazott, " ha összeadjuk az USA eddig tíz leghülyébb elnökét, ezen Bidé bácsi egyedül túltesz a hülyeségével".... és eddig ez a barom volt az USA elnöke..... a "háttérhatalomnak" nem tűnt fel, hogy mennyire hülye, csak most????

ulpius66 2024.07.19. 12:08:47

Az USA akkora demokrácia, hogy a "demokraták" által minden gyűlésen, minden államban megválasztott Bidé bácsit a háttérhatalom, most így 100 nappal a választások előtt hip-hop lecseréli.....

Kérdem én: mi a faszomért voltak a demokrata elnök-jelölt választások, ha az elnök-jelöltet a háttérhatalom jelöli ki, és nem a választók?

G. Nagy László 2024.07.19. 12:09:31

@wigotah224:

"Most, hogy mindenki utálja a fideszt"

Vicces, ahogy kivetíted a saját világodat. A valóság ezzel szemben: van, aki utálja Orbánt, van, aki egyenesen gyűlöli, s van, aki retteg, mert valódi alternatívát kínál Európának. A többiek pedig felnéznek rá. Bitangul.

"Vagy ha a fidesz egy normális jobbközép párt lenne"

Pontosan az: jobbközép párt.

"a legnagyobb pártcsalád, az EVP megbecsült tagja?"

Az egy balközép párt. Tűz és víz.

"Szerinted hogy lenne nagyobb az érdekérvényesítő képességük (nem csak ebben az ügyben)? "

Vagyis azt mondod: Rákosi idején is megérte belépni a kommunista pártba, hiszen úgy jobban érvényesíthette az ember az érdekeit... Ez a legundorítóbb korrupció, a leginkább önfeladó prostitúció, ami csak létezik.

G. Nagy László 2024.07.19. 12:11:03

@alöksz róz:

"az az alapvető különbség a jobb és baloldal között, hogy a jobboldalon ilyenek után általában lemondások, visszalépések meg hasonló dolgok következnek, a baloldal pedig még a terroristáit is bevédi."

Tűpontos.

ulpius66 2024.07.19. 12:12:58

@ulpius66:

Illetve..... Bidé bácsit a demokrata választók választották meg elnök-jelöltnek, amit aztán simán felülír a háttérhatalom, és ők döntenek az elnök-jelölt személyéről.....

A háttérhatalom, amikor 5-6 hónapja indította a Bidé bácsit elnök-jelöltnek, akkor nem látták hogy mekkora barom??????

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.19. 12:23:36

@G. Nagy László:

valódi alternatíva elárulni Európát , a magyarokat és a NATO-t.

valódi alternatíva népirtókkal parolázni, és a csicskájuknak lenni!

rákosinak is korlátlan hatalma volt itthon, a magadfajta pszichopaták szerint tehát akkor ő is félisten.
a személyi kultusza még orbánnak is nagyobb, k hívta rákosi félistennek pl? :)

www.tiktok.com/@insidegeopolitics/video/7390461354525674783?_r=1&_t=8nxIL83pvI8&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2uCZDGBGekGRalGTiDil3kkMUfHsofUDpRtYGzzYM8vVZpcptwPkHot2M_aem_cITluW5zBs4J1QL0jybxGg

kkbk.blog.hu/2024/05/06/a_mikepercsi_egyesulet

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.19. 12:32:05

*a személyi kultusza még orbánnak is nagyobb, ki hívta rákosit félistennek pl? :)

látható is a tiktok videón meg még egy csomó egyéb képen is, pl Melonin is, hogy mennyire felnéznek erre a hitvány darab szarra.
akinek az agyhalottak tapsikolnak, mert elhiszik a földbuta hazug propagandáját.

telex.hu/zacc/2024/07/12/zacc-kulfold-foto-nato-orban-viktor-giorgia-meloni

és mennyi közpénzt adott orbán meloninak hogy szóba álljon vele?

grundigg 2024.07.19. 12:36:07

@G. Nagy László:

Tényleg. A terrorcselekmény miatt jogerősen elítélt Budaházynak is Soros adott kegyelmet.

Azt pedig tőled tudjuk, hogy a Mi Hazánk egy szalonképes jobboldali párt.

alöksz róz 2024.07.19. 12:43:47

@grundigg: ott szerepel fentebb, világosan és egyértelműen leírva. arról igazán nem én tehetek, hogy a logika szabályai számodra ismeretlenek.

alöksz róz 2024.07.19. 12:45:03

@grundigg: a maszatolás után a következő lépés a gúnyolódás
majd a személyeskedés
végül pedig jön a megsértődés

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.19. 12:49:17

@alöksz róz:

de a választ még nem hallottuk:

újra kérdem csöpi, koncentrálj tett félre most az érettségi vizsgatételeid:

milyen terroristái voltak a baloldalnak?

Budaházy György? Neki 10 éve még hallgattam is a rádióműsorát. vagy most Carlosra gondolsz, a Sakálra? :)

alöksz róz 2024.07.19. 12:51:14

@grundigg: tessék, itt vannak az állítások, idézet következik:
"Nyugat-Európa egy problémával küzd: nem akar kiszolgáltatottá válni Oroszországnak, sem energia szempontból, sem biztonságpolitikailag." - nem volt kiszolgáltatott oroszországnak, diverz forrásokból biztosította az energiahordozókat.

ebből a logika szabályai szerint sehogy sem következik, hogy szerintem az orosz függőséget amerikaira cserélte volna.
akármit is tettünk fel és akármilyen pontatlanság szerepelt egy részhalmazban.

alöksz róz 2024.07.19. 12:52:16

@alöksz róz: a feltevés egy részhalmazában.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.19. 13:04:31

@alöksz róz:

csöpike ezt írtad:

"nyugat-európa sok kérdésben egy jó ideje már nem a saját érdekeit képviseli""
" az amerikai egyesült államok érdekeit"
"most ugyanazt a részt az amerikaiak adják".

mesélj inkább a szexről megint. hogy írtad? csodálatos érzés ha belelovallod magad te kis csődör? az a téma jobban megy neked: éreztem az őszinteséget és az parázs, buja lelkesedést azokban a mély beszélgetésekben amikben együtt beszéltünk meg a szex és szexualitás rejtelmeit:

teveszmek.blog.hu/2024/07/11/_a_vilag_penze_sem_eleg

szex, szerelem, gyengédség rovatunk következik Alexszal, a tinidiszkók Casanovájával :)

grundigg 2024.07.19. 13:10:18

@alöksz róz:

Azt mondtad: "tegyük fel hogy kiszolgáltatott volt. most ugyanazt a részt az amerikaiak adják, többszörös áron..." Még egy kérdést is feltettél: "az amerikaiaknak kiszolgáltatva lenni jobb?"

Én "feltettem", ahogy kérted, végiggondoltam, és még a kérdésedre is válaszoltam. Te meg rögtön kibújtál az egészből azzal, hogy a feltevés (amit te kértél, hogy tegyünk fel), nem is igaz.

Azt mondod: "ha A, akkor B". Mire én válaszolok, hogy "ha A, akkor nem B". Te meg erre releváns válasznak tartod azt, hogy "Dehát nem is A".

És nekem ismeretlenek a logika szabályai.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.19. 13:14:12

@alöksz róz:

Csak mi ketten voltunk ott és akkor a fórumon, amikor kibeszéltük a "csodálatos" szex rejtelmeit.

Titkosan. Titokban.

Amikor írtad azokat a gyönyörű szavakat, éreztél közben valami hőhullámot is? Egy forróságot, ami belülről szétveszíti a csöpp kis tested?

alöksz róz 2024.07.19. 13:27:09

@grundigg: majd még rátérünk arra is. egyelőre még csak ott tartunk, hogy nem tudod feldolgozni, hogy nem A.

alöksz róz 2024.07.19. 13:32:42

@grundigg: ja és még a részhalmazokat is nézd át előbb, mert az se megy.
(az A egyik részhalmazára vonatkozó állításból semmilyen következtetést nem lehet levonni az A halmazra)

wigotah224 2024.07.19. 13:56:02

@grundigg: Ez nem is volt nekem meg, hogy a ti hazátok szerinte szalonképes. Mondjuk aki Hitler gondolatait jónak találja, attól ez nem meglepő.

G. Nagy László 2024.07.19. 14:06:04

@wigotah224:

Te is ráálltál erre a végtelenül inkorrekt, klasszik bolsevik kommunikációs vonalra. Mondhatnám egyszerűbben is: gátlástalanul hazudozol.

1. Hitlerről és az ő Mein Kampfjáról egy komplett bejegyzést írtam - minden szava vállalható. Erre te ezt úgy summázod, hogy "Hitler gondolatait jónak találja"? Tényleg ekkora görény lennél? Hitler pont ugyanakkora geci volt, mint Sztálin, Pol Pot, meg a többi szarházi diktátor. És ahogy a legszarházibb diktátornak is lehet jó gondolata, úgy Hitlernek is volt pár. De te vagy olyan aljas szarházi, hogy próbálsz olyan képet festeni rólam, mintha ÁLTALÁBAN egyetértenék a hitleri gondolatokkal. Kurvára szégyellném magam a helyedben.

2. A Mi Hazánk kapcsán egyetlen vállalhatatlan cselekményről tudok, erre grundig hívta fel a figyelmemet, meg is köszöntem neki. Ez a Prónay-szobor felállítása volt. Egyébről nem tudok, ami cinkes volna.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.19. 14:10:37

@alöksz róz:

túl sokat lógtál lacikával és te is +200 fokon akarsz égni?
sakk-mattot kaptál csak nem akarod észrevenni. de azért kinőhet a gerinced néha majd a szar kenegetése helyett.

kicsit gáz, de ha így folytatod akkor csak Reactor fog veled szóbaállni. Megérdemelnétek egymást :)

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.19. 14:19:30

@G. Nagy László:

nem, végülis tök vállalható, hogy vírustagadóak, és hogy bill gates csippezi a vakcinákat.
de nem ez velük a legnagyobb baj, hogy síkhülyék. hanem hogy fideszesek.
ugyanez áll a fideszre is, jobbikra is, mi hazánnkra is:

A sz*rt hiába csomaguljuk magyar zászlóba, az attól még sz*r marad
- csak bemocskoltuk vele a magyar zászlót.

bár tudjuk Angyal Bandi kommentjei óta, hogy téged narcopataként nem zavarnak azok a rajongóid, aki a Dunába akarják lőni a nem fideszeseket.

kkbk.blog.hu/2022/05/04/miert_fideszes_a_mi_hazank

grundigg 2024.07.19. 14:24:33

@alöksz róz:

Az állításod, amire reagáltam (elkövetve azt az ostoba hibát, hogy hozzád szóltam), az volt, hogy "ha A, akkor B". Minden más az ezt követő terelési (ha esetleg úgy jobban érted: maszatolási) kísérleted része.

"az A egyik részhalmazára vonatkozó állításból semmilyen következtetést nem lehet levonni az A halmazra"

Na ezt a bölcsességet írd fel egy cetlire, aztán ragaszd a homlokodra, igazán méltó hozzád.

Amúgy nem akarom jelentéktelen tényekkel megzavarni a jelentékeny elméleted, de nemcsak gázban, hanem kőolajban és szénben is elmarad a jelenleg az USA-ból az EU-ba érkező import aránya a háború előtti orosztól. De ezeknek magad is utánanézhetsz. Egyszerűbb, mint forradalmasítani a logikát meg a halmazelméletet.

grundigg 2024.07.19. 14:43:24

@G. Nagy László:

Most épp a terroristák "bevédése" kapcsán jutott eszembe a Mi Hazánk.

alöksz róz 2024.07.19. 15:27:27

@grundigg: vicces, hogy nem veszed észre, hogy azt kezdted el bizonygatni, amit nem is állítottam.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.19. 15:43:44

@alöksz róz:

azon gondolkoztam, hogy én 16 évesen mennyire voltam képes érvelni, de b*, próbálkoztam legalább, ennyire én se voltam hülye. hova akarsz te kifejlődni agyilag?
Reactor dettó

"nyugat-európa sok kérdésben egy jó ideje már nem a saját érdekeit képviseli""
" az amerikai egyesült államok érdekeit"
"most ugyanazt a részt az amerikaiak adják".
"az amerikaiaknak kiszolgáltatva lenni jobb?"

"ebből a logika szabályai szerint sehogy sem következik, hogy szerintem az orosz függőséget amerikaira cserélte volna."

nem akarsz te bolsevik lenni? mi sosem álltunk háborúban Óceániával.

alöksz róz 2024.07.19. 15:49:20

@grundigg: "Nem is értem, miért a kivándorláson jár az eszed" - egyébként nemcsak jár, hanem folyamatban van.
az okait se nehéz megfejteni, például garantálom hogy sokan megdöbbennének, hogy milyen béreket kínálnak a határ közeli szlovák és román városokban.
és a másik hihetetlen dolog: ezeknél van tb-ből finanszírozott közegészségügyi ellátás!

Boldeone2 2024.07.19. 15:53:18

@alöksz róz: Nyugat-Európa egy problémával küzd: nem akar kiszolgáltatottá válni Oroszországnak, sem energia szempontból, sem biztonságpolitikailag." * nem volt kiszolgáltatott oroszországnak, diverz forrásokból biztosította az energiahordozókat*

- Dehogynem volt! A háború előtt Oroszország adta az EU gázfogyasztás kb. 40 % , tehát Európa kiszolgáltatott volt. A Gazprom volt lényegében a market maker az amszterdami gáztőzsdén , amely már jóval a háború kitörése előtt manipulálta az árakat
Diverz források és mérsékelt ár most vannak, amikor már megszűnt Oroszország monopóliuma

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.19. 15:54:22

@alöksz róz:

Lacika "megdöbbenne" de dicsérjed, még a hazug kisiskolás propaganda-posztjait, hogy még a román és bolgár életszínvonalt és gazdasági teljesítmény se tudtuk kibeszélni.

ilyen lassan dolgozik a kognitív disszonanciád? jövő héten már leesik, és szerényebb leszel, vagy addig nem nő ki a gerinced. és nem lesz becsületed?

Amikor így hitványkodsz mint a telepi cigány a putriból kijőve a fővárosba: legalább csillog a szemed közben?

Boldeone2 2024.07.19. 16:03:53

@alöksz róz: Belinkeltem a long term chartot:

tradingeconomics.com/commodity/eu-natural-gas

Ez megmutatja, hogy mennyire kiszolgáltatott helyzetben volt Európa a ruszki monopólium miatt, az árak pedig estek vissza, mert diverzifikálták a piacot...

Egyébként a chart igen beszédes: több mint 10 éve már 26 euró volt egy 1 MW/h gáz..akkor lehetett gazdaságosan termelni az iparnak ?

Boldeone2 2024.07.19. 16:08:02

@alöksz róz: egyébként nemcsak jár, hanem folyamatban van.
az okait se nehéz megfejteni, például garantálom hogy sokan megdöbbennének, hogy milyen béreket kínálnak a határ közeli szlovák és román városokban."

- Gondolom azért nem Romániába, vagy Szlovákiába akarsz dolgozni menni? Akkor már inkább Csehország vagy Lengyelország, ha volt szoci ország ...

Előbb nem valami nő kellene neked?

alöksz róz 2024.07.19. 16:56:01

@Boldeone2: "Gondolom azért nem Romániába, vagy Szlovákiába akarsz dolgozni menni?" - hát dehogynem :D

a lehető legközelebb, szabadnapokon haza tudjak járni a zasszonyhoz. budapestet úgy megutáltam már mind a szart. még a magyar nyugati határhoz lenne esetleg érdemes menni, de még az is messzebb lenne. ráadásul sok fideszes lakik arra, a faszom se kíváncsi rájuk.

alöksz róz 2024.07.19. 16:57:58

@Boldeone2: ebből melyik grafikon vagy táblázat a kiszolgáltatottság

alöksz róz 2024.07.19. 17:06:28

@Tesz Vesz XLIV.: de a hozzád hasonló hőbörgő prolikat attól még utálhatom :-)

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.19. 17:07:19

@alöksz róz:

akarsz róla beszélni?

láttál már lacikánál nagyobb fideszest?
és nagyobb elmebeteget?

kkbk.blog.hu/2024/07/17/beszelgetesem_egy_fideszes_teveszmes_narcopataval

én nem.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.19. 17:09:47

@alöksz róz: én miért vagyok proli, te kis proligyerek? én mondok olyat "hogy keményebb tudok b*szni mint te", vagy te mondod nekem? (logika tudod, a fenti linken már kibeszéltük)

én mondtam rád hogy impotens vagy, vagy te mondtad rám?

de ha te is impotens vagy akkor nem szóltam, csak nem tudom, akkor miért mondod ezt rám, vagy hogyan jött ez bármihez is?

alöksz róz 2024.07.19. 17:35:50

@Boldeone2: "Előbb nem valami nő kellene neked?" - amúgy meg: előbb??
a fasznak se kéne magyar nő még egyszer.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.19. 17:43:16

@alöksz róz:

akkor mégse volt csodálatos? :)

de amúgy írtam már neked:
túl fiatal vagy még mind a 16 életéveddel, hogy tudd hogy mi a vita. képzeld el úgy mint egy sakkpartit: beleegyezik a fogyatékos osztálytársad, aki azt hirdeti teli pofával mindenhol, hogy ő mindennél okosabb, miközben egy egyszerű mondat megértése is problémát okoz neki. de leültök sakkozni, és egy idő után amikor vesztésre áll, azt mondja kimegy a mosdóba, ("most épp meccset nézek") és onnan soha nem jön vissza, vagy kivitet a biztonsági őrökkel, és lerúgja az asztalt a bábukkal - kitilt és törli a kommenteket, amik rámutatnak a fogyatákosságára

ezt eljátszátok 600x de ő mindig elmenekül, mielőtt sakk-mattot kap mielőtt, kihirdetnék hogy vesztett és mielőtt dokumentumot kapna arról hogy szellemi fogyatékos.
és a mai napig hirdeti ugyanazokat az ostobaságokat. és hogy ő mindenkinél okosabb, és csak neki van igaza, és te meg egy idóta vagy. nem lenne irritáló? nem kibaszottul kurvára aljas gerinctelen és hitvány ez csöpike?

és én vagyok a höbörgő proli? vagy én vagyok a józan egészséges tudatú ember, téged meg manipulál.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.19. 17:58:50

@alöksz róz:

"fasznak se kéne magyar nő még egyszer."

És többször?

Na de akkor milyen nő az eseted?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.19. 18:00:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

te biztos nem, mert fideszes vagy.
de ha elcsábítanád, lehet kevesebbet gyülölködne. csak vigyázz mert alöksz durván szereti :)
erre valami féllábú bocskoros fogatlan román alkalmas igazán.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.19. 18:11:15

@Tesz Vesz XLIV.:

"vigyázz mert alöksz durván szereti :)"

Nocsak, te ezt honnan tudod?

Ja persze, anyád mesélte.

alöksz róz 2024.07.19. 18:11:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: külsőre annyira nem érdekes a fajtája, de a nagyon bantunégerféle, délamerikai indián vagy mongol nők nem annyira jönnek be.
inkább a mentalitás a döntő, a sok összeszorított szájú királykisasszony helyett lehet inkább dugnám a markomat :D

alöksz róz 2024.07.19. 18:13:13

@alöksz róz: de tulajdonképpen ez nem a szexre vonatkozik, hanem úgy általában a párkapcsolatra, esetleg együttélésre

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.19. 18:13:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

ő nem áll szóba veled. nem szereti a plázapicsákat meg az okoskodó prostituáltakat, kozmetikusokat.

aleksz maga mesélte a fenti linken

alöksz róz 2024.07.19. 18:19:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hát igen.
panaszkodott is, hogy a tesz-vesz nem tudja rendesen kielégíteni.

alöksz róz 2024.07.19. 18:19:58

na de most már nagyon eldurvult

wigotah224 2024.07.19. 18:20:01

@G. Nagy László: Ilyeneket írtál Hitlerről, hogy
"az értékrendje többé-kevésbé helyes: hazaszeretet, magaskultúra, sport, egészség"

Erre nem is tudnék jobbat én sem írni, mint grundigg anno:

"Hogy amúgy mi köze van Hitlernek a patrióta jobboldalhoz, nem tudom, de nem is érdekelnek az erre vonatkozó perverz elgondolásaid. Az sem, hogy szerinted mi a rosseb köze van a Németországra és a németekre csekély 12 év alatt történelmük legnagyobb pusztítását hozó alja féregnek a hazaszeretethez.

És azt sem tudom, mi köze a magaskultúrához a könyvégető (tudod, a múltat így eltörlő!), művészeket, tudósokat, gondolkodókat a saját hazájukból elüldöző (vö. hazaszetetet!), börtönbe záró, megölő aljas féregnek a magaskultúrához, de nem is érdekelnek az ezzel kapcsolatos perverz elgondolásaid. (Mondjuk, azt sem tudom, neked mi közöd van a magaskultúrához, egyáltalán mióta tartod azt bármiféle értékrend részének.)

Azt sem tudom,mi köze a helyes értékrendnek ahhoz, hogy valaki szereti a lelátóról bámulni a sportolókat, meg propagandacélokra használni a sporteseményeket, de ebben a komcsik jobbak voltak Hitlernél is, szerintem ott keresd a helyes értékrendet.

Szóval nem vitatkozom én veled, csak annyit javaslok, hogy nehogy néhány "nemzeti önfeladó" németnek add elő a perverz elméletedet Hitler hazaszeretetéről meg helyes értékrendjéről."

Ehhez nincs mit hozzátenni.

BTW, mit gondolsz a kormány gyermekvédelmi törekvéseiről a szolnoki kalandparkban történtek fényében. Ugye ezt a csókát Novák kitüntette + elismerően nyilatkozott róla a körzet fideszes képviselője. Meg amúgy kapott 60 millió állami támogatást a beteg klubjára a főnitől is. Még mindig tartod, hogy orbánék számára fontos gyerekvédelem? Mármint igazából, nem a kitalált ellenségektől.

alöksz róz 2024.07.19. 19:26:04

@wigotah224: mert úgy gondolod, arra kapott kitüntetést és támogatást, hogy majd valamikor rúgjon fel egy gyereket?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.19. 19:39:54

@alöksz róz:

Igen, kapja meg a gyerek felrúgásáért a törvény szerint járó büntetést. De nehogy már egy MAI rossz tette lenullázza mindazt, amiért kitüntetéseket kapott. Ezért túlzásnak tartom azt is, hogy sorra visszavonják e kitüntetéseit. Attól, hogy ezt a gyereket most bántalmazta - és erre nincs mentség -, a mérleg másik serpenyőjében még mindig ott van a hasznos munkássága.

Egy emberben együtt van jelent a jó és a rossz.

Boldeone2 2024.07.19. 20:26:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ezért túlzásnak tartom azt is, hogy sorra visszavonják e kitüntetéseit. Attól, hogy ezt a gyereket most bántalmazta - és erre nincs mentség -, a mérleg másik serpenyőjében még mindig ott van a hasznos munkássága.
Egy emberben együtt van jelent a jó és a rossz."

A lószart túlzás! A gyermekek elleni erőszakra nincs mentség! Ez bebukta! Ennyi.Meg kell bűnhődni aljas cselekedetérért, amely - a szociális médiában keringő infók szerint - nem is első ilyen ügye

A gyermekekkel erőszakoskodók mind beteg emberek, így el kell tiltani minden ilyen tevékenységtől- közveszélyes!

GyMasa 2024.07.19. 20:51:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Az is lehet, hogy saját tapasztalat, nem?

wigotah224 2024.07.19. 21:19:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Remélem, csak azért írod ezt, mert nem olvastál utána a sztorinak: index.hu/belfold/2024/07/19/szolnok-gyermekbantalmazas-karateedzo-bantalmazas-exbaratno/

A NER-sógun évek óta verte meg erőszakoskodott a rábízott gyerekekkel.
Nézd meg a Pottyondy-videót a témában, ott is vannak még részletek. Nem csak a viselt dolgairól, de a fideszes összefonódásairól is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.20. 00:11:20

@wigotah224:

"évek óta verte meg erőszakoskodott a rábízott gyerekekkel."

Így már más a leányzó fekvése. Persze ekkor az a kérdés merül fel, hogyan folytathatta ezt éveken át.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.20. 00:28:12

@Boldeone2:

Küzdősportok oktatásánál sokkal nagyobb keménységre van szükség, mint monygyjuk a lányok hímzőkörében. DE a verés még ott sem fér bele.

Életem párja volt egyetem előtt előfelvételis katona, ez 11 hónapot jelentett. Utálták őket a kiképző tisztek és tiszthelyettesek csakúgy, mint a 24 hónapos kiképző tisztesek. Voltak kemény büntetések, de fizikai bántalmazás, verés még ott sem fordult elő. Még pofon sem csattanhatott el.

G. Nagy László 2024.07.20. 07:25:33

@wigotah224:

"az értékrendje többé-kevésbé helyes: hazaszeretet, magaskultúra, sport, egészség"

A dolog kibaszott egyszerű. Léteznek azok, akik szerint a hazaszeretet, a magaskultúra, a sport, és az egészség értéket jelentenek. Én ezek közé tartozom.

És léteznek beteg állatok, akik magukat a woke-progresszív jelzővel illetik, akik kurvára gyűlölik mindezt.

Ha tisztességes lennél, először is állást foglalnál, hogy te magad a józanok, e hagyományos értékek tisztelői közé tartozol, vagy pedig a beteg állatok közé. Miután ezt tisztáztad, el lehet kezdeni finom, intellektuális, távolságtartó vitát folytatni arról, hogy Hitler csupán a szavak szintjén hirdette mindezt, avagy a tettei is ezt támasztják alá.

De az - te is pontosan tudod - nettó görénység, ha úgy teszel, mintha Hitler rajongója, elkötelezettje, követője volnék.

Ha maradt benned csupán egy morzsányi tisztesség, úgy válaszodban leírod, hogy

A) te miként viszonyulsz a felsorolt hagyományos értékekhez,
B) valóban olyan benyomásod alakult-e ki, hogy Hitler tanaival általában rokonszenvezek, vagy sem.

Ez a minimum. A többi csak maszatolás és kibújás a felelősség alól.

alöksz róz 2024.07.20. 08:24:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: lehet végül is, hogy a kitüntetés és a támogatás is biztosított neki valamiféle védelmet. vagy legalábbis magabiztosságot ahhoz, hogy folytassa.
(fenntartva persze, hogy biztos nem erre kapta nováktól a kitüntetést.)

- sajnos igencsak rossz az egész ország mentalitása ebből a szempontból. sumákolás, letagadás, áldozathibáztatás, felelősséghárítás, bekussol(tat)ás, megalkuvás, elhallgatás...
- fejétől bűzlik a hal, túl sok a gátlástalan pszichopata a fideszben.
(az embernek az a benyomása már egy idő után, hogy nincs ott egy tisztességes karakán ember és pszichopatákból áll ki az egész fidesz.)

Boldeone2 2024.07.20. 09:02:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ezek több évtizedre visszanyúló, létező problémák. Én többféle küzdősportot is űztem gyermekkoromban, és hasonló ügyekkel szembesültem: minden klubban volt egy- két pszichopata, akik nem tudták hol a határ. Büntetésből kiütöttek valakit, gyermekekkel, vagy inkább a fiatalabb fiúkkal teljes erővel küzdöttek
A katonaságnál is ment a rendszerszintű abúzus, én nem is voltam katona, mert éreztem, hogy nem fogom eltűrni, és minden agresszort összeverek
Ezért nem is vállaltam katonai szolgálatot, hanem tanárként dolgoztam egy iskolában
Tanárként is mondom: a gyermekverés az minden határon túlmegy- bűncselekmény!

Most sem egyedi esetről beszélünk, hanem rendszerszintű a probléma: a tekintélyelvű Fidesz rezsim nemcsak megtűri, hanem még támogatja az ilyen pszichopatákat !

Ahogy kiderült, már volt egy felfüggesztett börtönbüntetése, fizikai erőszak miatt, de nemi eröszak ügye is lehet...

Ennyit a fideszes "gyermekvédelemről" Több ezer implicit fizikai erőszak történhet évente Magyarországon, amit elhallgatnak

Mégegyszer mondom: rendszerszintű a probléma, aminek nem az a megoldása, hogy fideszes politikusok büntetésről rikoltoznak!

Az ország tele van Endre és Tibi bácsikkal!

Boldeone2 2024.07.20. 09:13:39

@G. Nagy László: A Fidesz- rezsim tekintélyelvű, genderellenes, ezért a gyermekeknek is ellensége, mert fennartja a " hagyományos" szerepeket a családban, amelybe a gyermek megnevelése is beletartozhat

atlatszo.hu/adat/2024/04/02/ot-ev-alatt-megduplazodott-a-kapcsolati-eroszak-aldozatainak-szama-gyakoribbak-a-szexualis-buncselekmenyek-is/?fbclid=IwAR14PlbOBx-039rPNc-wfnkHh6dawqQ4Jfb4Ed_NY3cCCzeA8FgWY4NmSls_aem_AUHIqrgfFLbOQPMbXOkp7BijYvqW58lvkqsu7PGBfmxYoZqaG7SyXAS2gKno9860bTtXfaptksaoiR4JDom20NRY

A jobboldali társadalomszemlélet miatt is nő az erőszak Magyarországon

Nem fasz törvényeket kellene hozni, pótcselekvésként, hanem minél haladóbbá tenni a társadalmi szemléletet!

Boldeone2 2024.07.20. 09:14:51

amelybe a gyermek megnevelése is beletartozhat" - a gyermekek FIZIKAI megfenyítése

wigotah224 2024.07.20. 09:28:44

@G. Nagy László: Miért kéne _nekem_ arról nyilatkoznom, mit gondolok _én_ ezekről a fogalmakról, amikor a posztod arról szólt, hogy Hitler mit gondolt ezekről és te ezzel - mármint ezeknek a fogalmaknak a Hitler-féle értelmezésével - egyetértesz?
Ezek nem természettudományi fogalmak, mint a vákuumbeli fénysebesség vagy a Faraday-féle indukciós törvény, ami alatt mindenki ugyanazt érti. Mindenkinek más asszociációk jelennek meg a képzeletében, amikor ezeket hallja. Azt mondod, "sport", akkor valaki saját magát képzeli el, ahogy felteker bicajjal a Großglocknerre. Mások meg azt, hogy valaki, aki velük véletlenül egy országban született, milyen ügyesen kerget egy labdát 90 percig és akit ez nem érdekel, az "woke" meg "beteg állat".
Hitlernek is volt egy elképzelése ezekről a fogalmakról. A posztod arról szólt, hogy az ő elképzeléseivel egyetértesz.

G. Nagy László 2024.07.20. 09:42:34

@wigotah224: Tipikus bolsevik folytatás. Maszatolsz.

Baszki, azért MUSZÁJ, hogy nyilatkozz (már ha tisztességes vagy), mert két eset lehetséges:

A) Te magad is normálisan gondolkozol és tiszteled a hagyományos értékeket. Ez esetben MUSZÁJ megmagyaráznod, hogy mi a fasz bajod van, hiszen mindhárman - Hitler, te és én - pontosan ugyanazt gondoljuk a kérdésről.

B) Te magad egy beteg állat vagy, aki szerint gyűlöletes a hazaszeretet, s megvetendő a sport. Ez tiszta beszéd volna. Így minden erre járó pontosan értené, hogy mi a problémád. Ez esetben nem is kéne további magyarázat, remekül pozicionálnád magad egyetlen mondattal.

De te nem akarsz nyilatkozni. Sunnyogni akarsz, mint minden gerinctelen bolsevik.

G. Nagy László 2024.07.20. 09:46:31

@Boldeone2:

1. Pontosan ismered az álláspontomat. Nulla erőszak. Gyerekekkel szemben meg pláne.
2. Pontosan ez a Fidesz álláspontja is. Vannak Kásler-féle faszfejek, de a mainstream kormányfilozófia elítél minden ilyesmit. Teljesen hamis a hangulatkeltés, amibe belelovalod magad.

wigotah224 2024.07.20. 10:57:16

@G. Nagy László: Nem, ez egy tipikus fideszes csapda, amit te tolsz. Olyasmi, mint a nemzeti konzultációk az irányított kérdésekkel, nincs rá jó válasz.
Leírtam, hogy ezek szubjektív fogalmak, mindenki mást ért alatta. Még példával is illusztráltam, csak te sajnos write-only módban fórumozol. Szóval mivel értsek egyet? Ahogy te meg Hitler gondolkodtok ezekről a fogalmakról? Ezzel kellene egyetérteni, ha nem akarok "beteg állat" lenni?

ulpius66 2024.07.20. 10:57:23

@G. Nagy László:

... és ehhez a "nulla erőszakhoz" mit szól az MZP, aki saját bevallása szerint is verte gyermekeit?

wigotah224 2024.07.20. 10:59:33

@G. Nagy László: "Pontosan ez a Fidesz álláspontja is."
Kivéve, amikor legmagasabb szinten kitünteti a gyerekverőket meg kegyelmet ad a pedofiloknak.
Olyan ez, mint az illegális migráció kapcsán: "a mainstream kormányfilozófia elítél minden ilyesmit", de azért szélnek ereszti az embercsempészeket.

ulpius66 2024.07.20. 11:02:56

NA VÉGRE!!!!!!

"Lenullázta Iványiékat a NAV"

A NAV július 16-án váratlanul elkezdte inkasszálni a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET), az Oltalom Karitatív Egyesület és a Wesley János Lelkészképző Főiskola valamennyi intézményi bankszámláját. Nemcsak lenullázta azok egyenlegét, de jelentős tartozást is terhelt rájuk."

NEM KELL KIVÉTELEZNI AZZAL A BÜDÖS ZSIDÓ IVÁNYIVAL SEM!!!!

BÖRTÖNBE VELE!!!!!

ulpius66 2024.07.20. 11:05:42

MEGHALT DONÁTH LÁSZLÓ KOMMUNISTA LELKÉSZ!

TEMETÉSÉRŐL KÉSŐBB INTÉZKEDNEK!
(nem bírta elviselni, hogy lyányát kibaszták az EP-ből a magyar választók....)

G. Nagy László 2024.07.20. 11:11:06

@wigotah224:

Ebbe a csapdába te lavíroztad be magad. És megértelek, hogy menekülni próbálsz, mert vagy az van, hogy komplett idióta vagy, vagy az, hogy alaptalanul basztattál. Tudom, hogy nehéz beismerni mindkettőt.

"Leírtam, hogy ezek szubjektív fogalmak, mindenki mást ért alatta."

Nem, kurvára nem azok. Az, hogy szereted-e a hazádat, vagy hogy miként viszonyulsz általában a sporthoz, ezek nagyon egyszerű kérdések, még egy agyhalott is tud rájuk válaszolni.

Mutatom, a saját példámmal:

1. Szeretem a hazámat. Büszke vagyok a magyarságomra. Tehetséges, klassz népnek tartom az enyéimet. Örülök, hogy magyarnak születtem. Fontosnak tartom a nemzet függetlenségét. Az életemet - minden rajongásom ellenére - nem áldoznám a hazámért.

2. Szeretem a sportot és pozitívnak tartom, ha valaki sportol. Nem csak a testet, de legtöbb esetben a lelket is edzi. Nézni a focit és a vízilabdát szeretem, a többi nem érdekel. Focizom, bringázom és a súlyzók is a barátaim. A küzdősportokért nem vagyok oda.

Ez nem egy megugorhatatlan feladat. De te sunnyogsz. Mint minden gerinctelen bolsevik.

"Még példával is illusztráltam"

Szimpla maszatolás.

alöksz róz 2024.07.20. 11:51:51

@wigotah224: "nincs rá jó válasz.
Leírtam, hogy ezek szubjektív fogalmak, mindenki mást ért alatta." - de te magad mit gondolsz, mit értesz alatta, vagy hogy te magad egyetértesz vagy nem, jónak/rossznak tartod-e, azt nyilván meg tudod mondani.
ez nem nehéz.
vagy mondhattad volna azt, hogy nem kívánsz véleményt nyilvánítani, csak épp már véleményt nyilvánítottál.
vagy mondhattad volna, hogy jobban átgondolva a dolgot mégse úgy gondoltad

alöksz róz 2024.07.20. 11:53:31

@alöksz róz: (ez kb olyan, mint hogy mindenki kutyapártos volt, amíg a szavazófülke csendes magányában be nem húzta az x-et a dk-ra...)

alöksz róz 2024.07.20. 11:57:39

@wigotah224: laci pl fel szokta vállalni a véleményét akkor is, ha nyilvánosan pszichopatának nevezzük miatta.
(és már bocs laci, de szerintem joggal.)

nyilván nem a felvállalás, hanem a vélemény miatt.

Boldeone2 2024.07.20. 11:57:41

@G. Nagy László: Volt már többször szó "baloldali szellemiségről", annak problémáiról, illetve a baloldal "jövőtlenségéről"; én pont fordítva látom, ha az a baloldal, akiket ti baloldalnak gondoltok, vagyis a mainstream, akik középen állnak, akik ésszerű konklúziókat hoznak, akik empataként tudnak viselkedni, akik az agresszor áldozatát támogatják..

Magyarországról nehéz jósolni, ez egy torz társadalom, de Európában a normalitásnak van jövője - covid és a ruszki háború után mellett is!

A nyugati világ egyik nagy tanulsága - szerintem- hogy a valódi elitet az álelit nem tudja leváltani. Nem azért mert a valódi elit hibátlan, hanem azért, mert a leváltani akarók sokkal rosszabbak!
Miért rosszabbak? folyt...

Boldeone2 2024.07.20. 12:08:37

@G. Nagy László: A populista jobboldal, akik most magukat nyelvi eufemizmussal " patriótának " nevezik, valójában nem azok. A tömegember, a selejt elégedetlenségére építik a politikájukat és hazudnak
A migrációt és a háborút rá a mainstrem politikai vezetőkre és pártokra próbálják hárítani, olcsó népszerűséget keresve

Itt is most garantálom, ha Trump hatalomra kerül sem megállni a migráció az USA- ba, de lassulni sem, erre minden pénzem fentenném; de béke sem lesz, esetleg úgy - pár év múlva- ha Ukrajnát kivéreztetik

Orbán lényegében bevallotta, higy EGYIK fél sem akar tárgyalni. Akkor miről beszélünk?

A gyilkosokkal nem szoktunk egyezkedni!

A "jobboldali" politika 90% - a demagógia ! Nem háborús az infláció, csak egy kis részben, hanem SÚLYOS szerkezeti problémák vannak Európában és Magyarországon is, ezt Orbán is tudja ( versenyképessségi program) mégis nyomja a putyinista faszságot

G. Nagy László 2024.07.20. 12:17:14

@alöksz róz:

"ha nyilvánosan pszichopatának nevezzük miatta. (és már bocs laci, de szerintem joggal.)"

Ne még egy pszichiáter... Nyilván nem vagyok az. A narcisztikus jelzőt elfogadom, az tök oké. De a pszichopata nagyon-nagyon távol áll tőlem.

Milyen is egy pszichopata?

- fejletlen az erkölcsi ítélőképessége - Nos, én semmi másról nem írok, csak az erkölcsről. Alig hiszem, hogy fejletlen lenne.
- a többi ember érzelmeinek figyelmen kívül hagyása - Azért, mert a saját érdekérvényesítésem előbbre való, még nagyon is érzékelem mások érzelmeit, s ha lehet, figyelek is rá. Szinte mindig mindenkivel tapintatosan viselkedem (amíg nem kezd az illető szándékosan görénykedni).
- a megbánás és bűntudat hiánya jellemzi - Kifejezetten bánt, ha fájdalmat okozok bárkinek. Szerencsére ez nagyon ritka eset.
- nem tud szeretni - Én nagyon tudok.
- imádják a hatalmat - Szarok a hatalomra.

Lehetne még sorolni.

Itt írok a témáról:

teveszmek.blog.hu/2018/06/27/_ha_szereted_magad_teljesen_onzetlenne_valsz

grundigg 2024.07.20. 12:18:46

Hitler annyira tisztelte a hagyományos értékeket és annyira szerette a hazáját (tényleg, egyáltalán mi volt a hazája?), mint Sztálin, Pol Pot vagy Hasfelmetsző Jack. Ez tény. A többi ócska nácimosdatás.

Boldeone2 2024.07.20. 12:21:35

@G. Nagy László: A szélsőjobb, populista politika lényegében pajzsra emelte újra a 30- as évek fasiszta politikai programjait, csak a hangsúlyok változtak, de a retorika hasonló, a célok is

Ennek a politikának a fő célcsoportja az örök elégedetlen kisember ( sok esetben a selejt, csak azt nem lehet kimondani egy politikai erőnek sem...)

A selejt buta hiedelmeiből csinálnak programot, de egy idő után át is veszik az irányítást a selejt felett, és manipulálják a selejtet
Minden elnyomó rezsim tömegbázison, a selejt jóváhagyásával működik!

Hogy is működhetne másképp? Ezért választanak pl tömeggyilkosokat államvezetőnek!!

G. Nagy László 2024.07.20. 12:23:51

@grundigg:

"A többi ócska nácimosdatás."

Kibaszott elmebeteg vagy. Az elvbarátaid szobrot emelnek a jelenkorban Marxról, meg Leninről. Az kurvára oké. Én megvetem az összes ilyen gecit, de mivel írtam egy posztot a Mein Kampfról, ezért nácimosdató vagyok... na elmész te a büdös picsába!

alöksz róz 2024.07.20. 12:33:23

@G. Nagy László:
"Nos, én semmi másról nem írok, csak az erkölcsről." - ez elég szomorú :D

grundigg 2024.07.20. 12:55:54

@G. Nagy László: "Az elvbarátaid szobrot emelnek a jelenkorban Marxról, meg Leninről. "

Összekeversz édesanyáddal.

"de mivel írtam egy posztot a Mein Kampfról, ezért nácimosdató vagyok."

Nem, nem azért. Azért mert Hitlert helyes értékrendű embernek akarod bemutatni.

alöksz róz 2024.07.20. 13:09:19

@G. Nagy László: azért meg ne sértődj.
nem akarlak itt elemezgetni, nem is ismerlek. a szélsőlibertárius, szociáldarwinista nézeteid alapján kaptad a minősítést.

G. Nagy László 2024.07.20. 13:15:45

@grundigg:

"Azért mert Hitlert helyes értékrendű embernek akarod bemutatni."

Összekeversz édesanyáddal.

Tudod, száz helyen leírtam már, hogy Marx általános filozófiájának vannak olyan elemei, melyekkel egyetértek. Ha te erre azt írnád, hogy mosdatom a marxizmust, az pont ugyanilyen ócska, aljas, geci hazugság lenne. (De ezt szerencsére sosem fogom megkapni tőled, hiszen a marxizmust bocsánatos véteknek tekinted a nácizmushoz képest.)

G. Nagy László 2024.07.20. 13:21:36

@alöksz róz:

"azért meg ne sértődj."

Dehogy, szó sincs ilyenről.

"nem akarlak itt elemezgetni, nem is ismerlek. a szélsőlibertárius, szociáldarwinista nézeteid alapján kaptad a minősítést."

Nyilván. És az is nyilvánvaló, hogy a liberalizmus a KÖZÖNY filozófiája. És való igaz, hogy sokkal közönyösebb vagyok a világ egy sor problémája iránt, mint a legtöbben. De nem ártok, nem bántok, és a valódi szenvedés kapcsán valódi empátiát érzek.

ulpius66 2024.07.20. 14:03:18

"Hiába kéri mindenki, esze ágában sincsen visszalépni a bácsinak"
(MNarancs)

"Joe Biden azt ígéri, visszatér a karanténból, aztán megmenti a demokráciát!"

HAJRÁ BIDÉ BÁCSI!!!!!

NE HAGYD MAGAD! NE ENGEDJ A ZSAROLÁSNAK! TE VAGY A LEGJOBB!!!!

ulpius66 2024.07.20. 14:08:26

@G. Nagy László:

ezeréves közhely.....

"A vélemény olyan mint a szar. Mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra!"
(az pedig, hogy adjon is a mások véleményére teljesen reménytelen....)

ulpius66 2024.07.20. 14:14:40

@G. Nagy László:

Még egy jótanács!

"Ne adj tanácsot senkinek!!
A bölcsnek nincs szüksége rá, a hülye meg úgysem fogadja meg!"
(elnézést a képzavarért.....)

alöksz róz 2024.07.20. 14:18:12

@ulpius66: segglyukról szól a mondás, nem?
és ezt minden alkalommal hozzáteszem, mert sose unom meg: ez egy jó nagy téveszme.
pl a palvinbarbi segglukára igen sokan lennénk kíváncsiak

ulpius66 2024.07.20. 14:24:29

@alöksz róz: "pl a palvinbarbi segglukára igen sokan lennénk kíváncsiak"

Ki az a palvinbarbi?

alöksz róz 2024.07.20. 14:36:00

@G. Nagy László: o.k.
szerintem nem pszichopatázlak le többet.

alöksz róz 2024.07.20. 14:39:39

@G. Nagy László: viszont itt egy komolyabb, nem a személyedet érintő kérdés:
joggal nevezem-e pszichopatának azokat, akik szerint akinek nincs pénze magánorvosra, azok ott dögöljenek meg, ahol vannak, ezzel támogatólag egyetértenek és aktívan cselekszenek ennek elősegítése érdekében?

ulpius66 2024.07.20. 14:56:58

"Megkoronázták Malajzia új királyát, a Harley Davidsonon motorozó milliárdos szultánt"

"Malajziában színpompás ceremónia keretében királlyá koronáztak szombaton egy Harley Davidson motorkerékpáron közlekedő milliárdos szultánt. A 65 éves Ibrahim Iskandar megkoronázása a Kuala Lumpur-i Istana Negara királyi palotában azután történt, hogy Johor uralkodója, akit tavaly októberben választottak meg az ország új, 17. királyának, januárban letetette a hivatali esküt."

Malajziában nem örökletes a királyi trón, a nép választja a királyát, 5 évre, bárki pályázhat rá....

24.hu/kulfold/2024/07/20/ibrahim-iskandar-szultan-koronazas-malajzia/

alöksz róz 2024.07.20. 15:38:17

index.hu/belfold/2024/07/20/puzser-robert-abraham-robert-vita-verekedes/

1. vesztüket érzik a fideszesek.

2. puzsérnál jobb érvet keresve se lehetne találni a szólásszabadság ellen.

ulpius66 2024.07.20. 15:54:19

@alöksz róz:

Megtalálta a zsák a foltját!

Szerintem ezek agyilag egyszinten vannak!

NA, EZEN KI FOG JOBBAN MEGSÉRTŐDNI????

ulpius66 2024.07.20. 16:00:02

"New York Times: Biden szerint összeesküvés zajlik ellen"
(ATV)

"A New York Times Bidenhez közeli források alapján arról ír, az elnöknek esze ágában sincs visszavonulni, sőt, azon dühöng éppen, hogy összeesküvést szerveztek ellen korábbi szövetségesei."

HAJRÁ BIDÉ BÁCSI!!!!!

NE HAGYD MAGAD! NE ENGEDJ A ZSAROLÁSNAK! TE VAGY A LEGJOBB!!!!

ÉN NAGYON SZURKOLOK A BIDÉ BÁCSINAK, HOGY Ő INDULJON......

ulpius66 2024.07.20. 16:11:08

"Energiaválság, drágulás és áramkimaradás fenyegetheti Magyarországot a Lukoil-olaj ukrán blokkolása után"

"Drámai forgatókönyvet vázolt fel a Politicónak nyilatkozó energetikai szakértő, ha pár héten belül nem sikerül megoldást találni az orosz olajszállítás ukrajnai blokkolására."

Kedves ballibsi elvtársak!

NYUGODTAN NYALJÁTOK TOVÁBB AZ UKRÁNOK, ÉS ANNAK A BÜDÖS OROSZ ZSIDÓNAK, A ZSELÉNEK A SEGGÉT!!!!

grundigg 2024.07.20. 16:16:14

@G. Nagy László:

Csak sajnos te mondtad, hogy Hitler értékrendje többé-kevésbé helyes.

Sőt most már ugye ott tartunk, hogy két csoportja van az emberiségnek: a normálisan gondolkozó és a hagyományos értékeket tisztelő emberek (mint Hitler és te), meg vannak a beteg állatok.

A nácimosdatás erre még viszonylag enyhe minősítés.

Be kell vallanom, a Marxszal egyetértő posztjaidat nem olvastam. Van olyan is, ahol Sztálin helyes értékrendjét méltatod?

wigotah224 2024.07.20. 16:30:31

@G. Nagy László: Nem én lavíroztam csapdába magam, hanem a magát liberálisnak valló blogger, aki posztot ír Hitler gondolatainak méltatásáról :)))

alöksz róz 2024.07.20. 17:04:34

@grundigg: @wigotah224: teljesen kiforgatjátok...

mit bizonyít ez a kiforgatás?
már azon kívül, hogy megmutatjátok, miért is utálja mára a szavazópolgárok legalább 90%-a a ballibeket...

G. Nagy László 2024.07.20. 17:17:48

@alöksz róz:

"mit bizonyít ez a kiforgatás?
már azon kívül, hogy megmutatjátok, miért is utálja mára a szavazópolgárok legalább 90%-a a ballibeket..."

Száz éve ugyanez a trollkodás megy. Tudatos, balos kommunikációs stratégia. Az idiótáknak még elnézhető, mert nem sokat értenek a világból. De ez a két szarházi elég intelligens és pontosan értik a gondolkodásmódomat és az értékpreferenciáimat. Pontosan tudják, hogy amit tesznek, az szavak kiragadása és kiforgatása. A kilencvenes évek teljes magyar sajtója ebből élt. Ha történetesen utálnám Orbánt, úgy minden szavammal egyetértenének, én volnék a legnagyobb cimbi és aligha kötnének bele minden szóba. Így meg megy a törzsi acsarkodás, s félreteszik az intellektusukat és lemennek óvodásba. Magukat minősítik.

G. Nagy László 2024.07.20. 17:23:52

@grundigg:

"Csak sajnos te mondtad, hogy Hitler értékrendje többé-kevésbé helyes.'

Idézek a hivatkozott posztból:

Kezdjük azzal, ami nyilvánvaló: Adolf Hitler egy elmebeteg pszichopata, s ez könyvéből is világosan kiderül. Elég, ha csupán öt legjelentősebb téveszméjét megemlítjük:
AZ ERŐSZAK IMÁDATA
ANTISZEMITIZMUS
FAJVÉDELEM
AZ ÖNFELÁLDOZÁS ISTENÍTÉSE
TŐKEPIAC-ELLENESSÉG

Ha ezt hozzáteszed, úgy korrektül hivatkozol a szavaimra. Ha nem, úgy egy mocsok szarházi vagy, aki szándékosan kiragad félmondatokat, hogy a másikat lejárassa. Ez ilyen kurva egyszerű.

alöksz róz 2024.07.20. 17:24:58

@G. Nagy László: "Száz éve ugyanez a trollkodás megy. Tudatos, balos kommunikációs stratégia" - igen, viszont szerintem van benne genetikai adottság is.
én zsidóskodásnak nevezem.

G. Nagy László 2024.07.20. 17:33:19

@alöksz róz:

"joggal nevezem-e pszichopatának azokat, akik szerint akinek nincs pénze magánorvosra, azok ott dögöljenek meg, ahol vannak, ezzel támogatólag egyetértenek és aktívan cselekszenek ennek elősegítése érdekében?"

Igen.

Ami engem illet: hitem szerint minden élet szent. Ezért mondom, hogy még az általam favorizált miniállam esetén is a sürgősségi ellátást és a mentőszolgálatot meghagynám állami feladatként. Vagyis ne dögöljön meg egyetlen honpolgár se. Viszont nézd meg a másik végletet: amikor TB-alapon lehet nemváltó műtétet végezni (melyet a te adóbefizetésed finanszíroz). Na ez az, ami nonszensz.

Jómagam az állami egészségügyet használom (kivéve a fogorvost) és nagyom jó tapasztalataim vannak. Gyorsan kapok időpontot mindenhová; mindenhol elképesztően kedvesek és segítőkészek; az orvosok két gombnyomással minden korábbi vizsgálati eredményemhez hozzáférnek; egyetlen telefonhívásra fent van a gyógyszer a felhőben... Tényleg ez a tapasztalatom.

G. Nagy László 2024.07.20. 17:36:34

@alöksz róz:

"én zsidóskodásnak nevezem."

:) :) :) én ennél igyekszem politikailag korrektebb módon fogalmazni, de nem jársz messze a lényegtől.

grundigg 2024.07.20. 17:45:14

@alöksz róz:

Nem vagyok ballib.

Ha kivételesen állítani, bizonyítani, érvelni akarsz arról, hogy mit és hogyan forgattam ki, akkor próbáld meg. Ha csak szokásod szerint fingani szerettél volna, akkor egészségedre!

grundigg 2024.07.20. 17:47:20

@G. Nagy László: "Ha történetesen utálnám Orbánt, úgy minden szavammal egyetértenének, én volnék a legnagyobb cimbi "

Vannak itt néhányan, akik utálják Orbánt. Melyik az, akinek minden szavával egyetértek, és melyik a legnagyobb cimbim? Vagy csak már megint - századszor, ezredszer - faszságokat kiabálsz bele a nagyvilágba?

grundigg 2024.07.20. 17:49:20

@G. Nagy László:

Miután kikérted magadnak, hogy idéztem tőled, a legcélszerűbb elkezdeni zsidózni.

grundigg 2024.07.20. 17:53:56

@G. Nagy László:

Nyilván az lett volna a legkorrektebb, ha az egész életművedet idézem, de én felháborító módon csak egyes konkrét állításaidat idéztem. Igen, mondtál mást is. Akkor az már nincs is, amit idéztem?

Mégsem tartod többé-kevésbé helyes értékrendű embernek Hitert?

Mégsem állítod, hogy Hitler a józanok, és a hagyományos értékek tisztelői közé tartozik?

ulpius66 2024.07.20. 17:56:13

@grundigg: "Miután kikérted magadnak, hogy idéztem tőled, a legcélszerűbb elkezdeni zsidózni."

DE JÓ! DE JÓ! DE JÓ!

VÉGRE KEDVENC TÉMÁMNÁL VAGYUNK!!!!!!

KÉRDEM ÉN: KIK TETTÉK TÖNKRE MAGYARORSZÁGOT A 20. SZÁZADBAN?

KINEK KÖSZÖNHETJÜK TRIANONT???

KOHN BÉLÁTÓL RÁKOSI PAJTÁSON KERESZTÜL AZ SZDSZ VEZÉRKARÁIG....

KIK TETTÉK TÖNKRE MAGYARORSZÁGOT A 20. SZÁZADBAN?

A ZSIDÓK!!!!!!!

MINDEN AMI EL LETT BASZVA, AZÉRT ŐK A FELELŐSEK!!!!!!
(... és még nekik áll feljebb!!!!)

ulpius66 2024.07.20. 17:58:16

Per pillanat kinek köszönhetjük, hogy nem jön olaj Ukrajnán keresztül az oroszoktól?

ANNAK A BÜDÖS OROSZ ZSIDÓ ZSELÉNEK!!!!!!!

G. Nagy László 2024.07.20. 18:00:17

@grundigg: Elég világosan fogalmazok a posztban. Hitler eszménye - az egészséges, sportos, hazaszerető ember - abszolút méltányolható. Az eszközei: erőszak, háború, gázkamra - ocsmányak és elvetendők.

Sosem állítottam mást.

Kibaszott primitív az a hozzáállás, hogy Hitlernek nem lehettek jó gondolatai. Pont ugyanolyan primitív, mint amikor azt mondják: "minden zsidó (vagy épp minden orosz) gonosz".

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.20. 18:16:54

@G. Nagy László:

Te naggyon nem érted esztetet. Pedig tök világos:

a) Hitler egy gonosz pszichopata tömeggyilkos volt.

b) Hitler nagy állatbarát és vegetarianus volt.

c) Ezért minden állatbarát/vegetariánus gonosz pszichopata tömeggyilkos.

Abszolút logikus, ugye?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.20. 18:21:46

@alöksz róz:

"palvinbarbi segglukára igen sokan lennénk kíváncsiak"

Ő is csak büdöset szarik. Gondolom, ezzel kielégítettem a kíváncsiságodat.

grundigg 2024.07.20. 18:23:54

@G. Nagy László: "Kibaszott primitív az a hozzáállás, hogy Hitlernek nem lehettek jó gondolatai."

Csak sajnos nem Hitler valamely gondolatának helyessége volt a vita tárgya, hanem Hitler értékrendje. Meg pl. hazaszeretete.

alöksz róz 2024.07.20. 18:24:28

@grundigg: "Nem vagyok ballib." - nem?

akkor hadd találgassak:
1. tipp: kutyapártos vagy.
2. tipp: nincs is olyan hogy ballib.

"Sőt most már ugye ott tartunk, hogy két csoportja van az emberiségnek: a normálisan gondolkozó és a hagyományos értékeket tisztelő emberek (mint Hitler és te), meg vannak a beteg állatok." - na pl. ez a kiforgatás. a közelébe nincs az eredeti mondanivalónak.
de az nem érvelés, hanem baszakodás, hogy már megint a szavak meg a mondatok jelentését kell neked elmagyarázni...

alöksz róz 2024.07.20. 18:26:37

@grundigg: tehát szerinted az egészséges életmód helytelen.

alöksz róz 2024.07.20. 18:28:56

@grundigg: "én felháborító módon csak egyes konkrét állításaidat idéztem" - szövegkörnyezetből kiragadva, vagy félmondatokat idézve.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.20. 18:30:41

@alöksz róz:

"már megint a szavak meg a mondatok jelentését kell neked elmagyarázni..."

Régóta mondogatom, hogy a szavak, fogalmak jelentésének elkenése, gyakran tetszés szerinti kitágítása régi bevett libsi vitamódszer.

alöksz róz 2024.07.20. 18:34:03

@G. Nagy László: oké, de most nem az átoperálás végletéhez közelítünk, hanem a megdögleni hagyás végletéhez... egyébként miért csak a sürgősségi és a mentőszolgálat?
sürgősségi ellátás mellett is bele lehet halni a betegségbe, ha valaki nem tud fizetni a magánellátásért.

grundigg 2024.07.20. 18:48:37

@alöksz róz:

Vicces nézni, ahogy rólam fantáziálsz. A génjeimről meg a kutyapártról (ami, mint tőled tudjuk, a DK). Érvelni persze megint nem sikerült.

Tessék, G. Nagy szó szerint:

"A dolog kibaszott egyszerű. Léteznek azok, akik szerint a hazaszeretet, a magaskultúra, a sport, és az egészség értéket jelentenek. Én ezek közé tartozom.

És léteznek beteg állatok, akik magukat a woke-progresszív jelzővel illetik, akik kurvára gyűlölik mindezt.

Ha tisztességes lennél, először is állást foglalnál, hogy te magad a józanok, e hagyományos értékek tisztelői közé tartozol, vagy pedig a beteg állatok közé."

És egy másik:

"két eset lehetséges:

A) Te magad is normálisan gondolkozol és tiszteled a hagyományos értékeket. Ez esetben MUSZÁJ megmagyaráznod, hogy mi a fasz bajod van, hiszen mindhárman - Hitler, te és én - pontosan ugyanazt gondoljuk a kérdésről."

Nem egy félmondat, ugye?

Na most jöhetnek a PISA teszt kérdései:

1. A szerző szerint a felsorolt "hagyományos értékek"-hez való viszonyulás alapján hány csoportba sorolhatók az emberek?

2. Adolf Hitler melyik csoportba tartozik?

3. A másik csoportba tartozókat hogyan minősíti a szerző?

4. Tiszteli (tisztelte)-e Adolf Hitler a hagyományos értékeket?

5. Szereti (szerette)-e Adolf Hitler a hazáját?

grundigg 2024.07.20. 19:01:47

@alöksz róz:

Tényleg, ha már itt ballibezel, mi van Budaházyval és azzal, hogy a "az az alapvető különbség a jobb és baloldal között, hogy a jobboldalon ilyenek után általában lemondások, visszalépések meg hasonló dolgok következnek, a baloldal pedig még a terroristáit is bevédi"?

ulpius66 2024.07.20. 19:39:37

Hitler egy zseni volt!
(egy igazi művészember!!!!!... festőművész volt, ma tízezer euró egy-egy akvarell festménye, minden este színházban volt, fegyvert az életében nem fogott a kezébe, antialkoholista volt és vegetáriánus...)

Ő tette naggyá a németeket, Németországot! Az övé volt az egész kontinentális Európa (vagy konkrétan a németeké, vagy a szövetségeseié...)

ÉLETÉBEN EGY HIBÁT KÖVETETT EL: MEGTÁMADTA A SZOVJETUNIÓT!!!!

HOGYAN LEHETETT EKKORA BAROM?

KI BESZÉLTE RÁ, HOGY TÁMADJA MEG LEGFŐBB SZÖVETSÉGESÉT???

PEDIG OLYAN SZÉPEN INDULT MINDEN!!!! A NÉMETEK A SZOVJETEKKEL EGYETEMBEN LEROHANTÁK LENGYELORSZÁGOT ÉS A BALTIKUMOT, HITLER MEG ELFOGLALTA AZ EGÉSZ MARADÉK EURÓPÁT!!!!

EKKOR AHELYETT, HOGY ÖSSZEFOGOTT VOLNA A SZOVJETUNIÓVAL ÉS JAPÁNNAL ÉS EGYÜTT LERONHANJÁK A KÖZEL-KELETET, ANGLIÁT, STB-T MAJD MIKOR SZINTE AZ ÖVÉK AZ EGÉSZ VILÁG AKKOR MEGTÁMADJÁK KÖZÖSEN AZ USÁT!!!!

ISTENEM, ISTENEM!!!!!

EKKOR MILYEN GYÖNYÖRŰ VILÁG LENNE!!!!

A FŐBŰNÖS AZ, AKI RÁBESZÉLTE HITLERT A SZOVJETUNIÓ ELLENI TÁMADÁSRA!

ulpius66 2024.07.20. 19:48:43

Hitlernek köszönhetően valamelyest sikerült helyrehozni a Trianoni békediktátumot!

Hitler hathatós segítségének köszönhetően Magyarország visszakapta a Felvidéket, Kárpáralját, Észak-Erdélyt, Vajdaságot, Baranyát, a Mura-vidéket!

Magyarország területe a duplájára nőtt, és közel hatmillió magyar tért vissza az anyaországba!!!!

KÖSZÖNJÜK HITLER EZT A SOK SEGÍTSÉGET!!!!!

DE AZÉRT OTT VAN BENNEM A KÉRDÉS: KI BESZÉLTE RÁ HITLERT, HOGY A SZOVJETUNIÓT TÁMADJA MEG, AHELYETT, HOGY A TOVÁBBIAKBAN IS ÖSSZEFOGOTT VOLNA VELE????
(...és teszem azt, Hitler a teljes haderejét Anglia ellen tudta volna küldeni....)

Boldeone2 2024.07.20. 20:22:37

@ulpius66: DE AZÉRT OTT VAN BENNEM A KÉRDÉS: KI BESZÉLTE RÁ HITLERT, HOGY A SZOVJETUNIÓT TÁMADJA MEG, AHELYETT, HOGY A TOVÁBBIAKBAN IS ÖSSZEFOGOTT VOLNA VELE????"

- Általában nem szoktam neked válaszolni, sokat trollkodsz, de ez egy érdekes kérdés...

Németország nyugatról blokád alá került, Szovjetunió meg megszállta 1949 júniusában Besszarábiát, majd a 3 Balti államot
Ha a SZU elfoglalja Romániát, akkor a román kőolajmezőktől elvágják a német ipart..
Kicsit már akkor is hasonló volt a felállás, mint most..
Sztálin is háborúra készült, egészen Sziléziáig ment volna, és Balkántól el akarta vágni Németorszàgot

Sztálin hatalmas hadsereget szervezett, 3-4 x több tankja volt mint Németországnak és repülője is, az emberállományról nem beszélve. Az egyetlen nagy hiba volt, hogy lefejezte a tisztikart, így a háború kezdeti szakaszában óriási veszreségeket szenvedtek
Hitker gyors villámhàborúra számított és békére a győzelem után, csakhogy a SZU kb 168 milliós ország volt, Németország meg kb 68 milliós, tehát eleve több volt a muszka emberállomány
Románia is hadba lépett a bolsevizmus ellen, így - a bécsi döntések miatt- Magyarország sem maradhatott ki..
Az USA 12000 páncélozott járművet szállított az oroszoknak

1939 és 1945 között 34,5 millió oroszt soroztak be, és 16 millió amerikait, meg az Egyesült Királyság és Kína is ezen az oldalon volt...

Tehát Németország és szövetségesei ezzel nem tudtak versenyezni

Hitler hibázott, de a keleti veszély, az agresszív szovjet bolsevizmus is ott volt...Sztálin is lehet támadott volna...

A mai napig ezeknek a történelmi események következményeit szenvedjük...

A NATO az agresszor keleti hatalom elleni fellépésre alakult, hogy megvédje a nyugati világrendet a szabadságot

A SZU és a mai Oroszország pedig a nyugat antagonistája: szabadságellenes, barbár, tekintélyelvű tàrsadalom, ezért most újra ellenségek vagyunk...

ulpius66 2024.07.20. 20:44:19

@Boldeone2:

Köszönöm megtisztelő válaszod!

Boldeone2 2024.07.20. 20:46:47

Nyilván a SZU és Németország összefogása teljesen irreális volt. Hitler a lelke mélyén tisztelte az angolokat, meg a nyugatot enbloc..
A német filozófia eleve a nyugatias gondolkodás alapja..
Hitler viszont abból indult ki, hogy a nyugati világ erkölcsi válságban van, a népek " elkorcsultak", ennek oka pedig a zsidó kapitalizmus és a liberalizmus...

Ezek ma is ismerős szólamok, csak a zsidókat kivették az elméletből, helyette betették Soros Györgyöt...

A kommunisták sok szempontból inkább gyűlölték a nyugatot, mert ők eleve rossz rendszernek gondolták az individualista nyugatot, nem "megromlottnak"

Oroszországban eleve nem volt hagyománya az individualizmusnak, az emberek faluközösségekben éltek, Európától távol, és erőskezű vezetők irányították őket. A tatár iga is nagy hatást gyakorolt a népre...

Elég csak elolvasni egy Lev Tolsztoj mesét és egy magyar népmesét... A magyar furfangos, racionális nép, minden történelmi vihart túlélt; az oroszok érzelgős, irracionális szolganép a nagy népek erőszakkomplexusaival, mesterségesen gerjesztett felsőbbrendűségi tudatával " megáldva"

Éppen ezért én sajnos nem hiszek benne, hogy a civilizált világ és Oroszország konfliktusa lezárható lesz a közeljövőben...

Kína már megint más kategória. Egy valóban nagy és hatalmas, irányunkban baráti országot látunk. A kínaiak racionális emberek, ha tisztelettel viszonyulnak hozzájuk és barátilag, akkor Kínára lehet számítani..
Tudom, a politikában nincs barátság, de valami mégis van... A kínai barátság az nem elvetendő, szemben a másik meddővel és kártékonnyal...

ulpius66 2024.07.20. 20:55:10

"A Hitler elleni merénylet, ami majdnem sikerrel járt"
(Origo)

Nyolcvan éve, 1944. július 20-án kísérelt meg merényletet Adolf Hitler, a náci Harmadik Birodalom vezetője ellen katonák és diplomaták egy csoportja. A Führer csodával határos módon életben maradt, a meghiúsult puccskísérletet véres megtorlás követte."

www.origo.hu/tudomany/2024/07/hitler-ellen-merenylet-majdnem-siker#google_vignette

alöksz róz 2024.07.20. 21:39:08

@grundigg: budaházy börtönbüntetést kapott, nem eu-parlamenti helyet.

alöksz róz 2024.07.20. 21:44:38

@grundigg: "a kutyapártról (ami, mint tőled tudjuk, a DK" - te tényleg nem tudsz olvasni...
mindegy egyes alkalommal el kell neked magyarázni, mit jelentenek a leírt szövegek.
amíg a tudatlanságodat kell folyton kiígazítani, addig ne követeld az érveket, amikről fel se tudod fogni, hogy érvek, mivel nem érted a szöveget.

alöksz róz 2024.07.20. 21:46:23

@grundigg: "A dolog kibaszott egyszerű. Léteznek azok, akik szerint a hazaszeretet, a magaskultúra, a sport, és az egészség értéket jelentenek. Én ezek közé tartozom." - mit jelent ez, próbáld meg értelmezni.
segítek ha nem megy.

alöksz róz 2024.07.20. 22:04:27

@grundigg: akkor te is nácimosdató vagy.

alöksz róz 2024.07.20. 22:06:32

@Boldeone2: "A magyar furfangos, racionális nép, minden történelmi vihart túlélt; az oroszok érzelgős, irracionális szolganép" - nem úgy volt, hogy a magyar szolganép?

wigotah224 2024.07.20. 22:21:13

@G. Nagy László: @alöksz róz: Elkezdeni zsidózni egy olyan vitában, ahol Hitler még általatok is szalonképtelennek tartott gondolataitól próbáltok elhatárolódni, elég nagy öngól.
De tessék, leírom akkor én mit gondolok a hazaszeretetről meg sportról (totál mást, mint Hitler és G Nagy):
Hazaszeretet - ez számomra annyi, hogy a hely (város, ország) lakói, ahol élek, illetve ahol a számomra fontos emberek (szüleim, barátok...) élnek, minél jobban prosperáljanak. Ezért én is tudok tenni a saját szintemen: befizetem az adót, kedves vagyok mindenkivel, korábban önkénteskedtem is, mostanában inkább adakozni szoktam helyi célokra. Egy politikustól ettől nyilván sokkal többet várok el, hiszen ő professzionálisan csinálja ezt, ráadásul az adómból gazdálkodik.
Büszkének lenni, hogy véletlenül magyarnak születtem? Vagy, hogy mások, akik szintén véletlenül magyarok, kiemelkedőt alkottak valamiben? Mire fel? Ezek egyik sem a saját eredményem. Nem is értem a felvetést sem. Büszkének lenni saját eredményeimre szoktam: OKTV helyezések, vörösdiploma, munkahelyi kitüntetések, bónuszok, előléptetések. Sportban, ha megdöntöm a saját csúcsomat valamiben. Magánéletben, ha tanítok a kisfiamnak valamit. Ez a nacionalizmus (mindegy, hogy magyar vagy másé) csak a vesztesek boldogságpótlékja, akik úgy érzik, nem tettek le semmit az asztalra, de legalább magyarok/németek/románok és ettől jobbnak érzik magukat, mint akik véletlenül másnak születtek.
Sport - a hobbisport teljesen jó és egészséges dolog, magam is űzöm. Nem tudok amúgy olyan "ballibsiről" vagy bárki másról, aki ezzel nem értene egyet. A gond az élsporttal van. Egyrészt totál egészségtelen (a sportolókra), másrészt a politika előszeretettel önti rá az adófizetők pénzét és használja propaganda célokra. Ha van elég G. Nagy, akit ez érdekel, akkor finanszírozzák ők a jegyárakból a hóbortjukat, de ne az adófizetőknek kelljen már.
És ha már sport és hazaszeretet: 10 éve a Momentum megakadályozta, hogy az idén olimpiát kelljen Budapestnek rendezni. Elnézve a magyar költségvetés állapotát, konkrétan államcsődtől mentettük meg az országot (én is aláírtam anno). A G Nagyhoz hasonlók azóta is hazaárulózzák a Momentumot. De vajon ki a nagyobb hazafi? Aki megmenti hazáját az államcsődtől vagy aki úgy van vele, hogy az ő hóbortja hazája államcsődjét is megéri?

Boldeone2 2024.07.20. 22:31:51

@alöksz róz: Ma már szolganép a magyar is, illetve már elég régen az...

Valójában régen is inkább csak a társadalom egyes csoportjai lázadtak, a többség hallgatott...

alöksz róz 2024.07.20. 22:48:24

@wigotah224: á, én nem is próbáltam elhatárolódni :D na de viccet félretéve, különben meg miért ne lehetne egy népcsoport jellegzetes negatív tulajdonságáról akármikor beszélni

"Hazaszeretet - ez számomra annyi, hogy a hely (város, ország) lakói, ahol élek, illetve ahol a számomra fontos emberek (szüleim, barátok...) élnek, minél jobban prosperáljanak." - és hogy tudod eldönteni másokról, hogy szeretik-e a hazájukat?
( pl ha a minél jobban prosperálás módjában vagy a prosperálás elérési útjában mást gondolnak mint te.)

alöksz róz 2024.07.20. 22:50:10

@Boldeone2: van igazságod.
tényleg nagyon nagy az inkább csendben maradók aránya.

alöksz róz 2024.07.20. 22:53:14

@wigotah224: "Elnézve a magyar költségvetés állapotát, konkrétan államcsődtől mentettük meg az országot" - de a mai viszonyokat akkor még nem tudhattad. nem volt rossz állapotban akkoriban a költségvetés.
és meg is épült egy csomó létesítmény olimpia nélkül is (meg olimpiától függetlenül is) államcsőd nélkül.

alöksz róz 2024.07.20. 22:59:59

@wigotah224: "A gond az élsporttal van. Egyrészt totál egészségtelen (a sportolókra), másrészt a politika előszeretettel önti rá az adófizetők pénzét és használja propaganda célokra." - de optimális esetben egy magát folyamatosan fenntartó bázisra épül. amihez nem árt a minta.
a slovan bratislava elnöke nyilatkozta, hogy nagyon jó dolog az, ha minél több fiatal profi klub utánpótlásában profi körülmények közé kerülve sportol, azok biztos nem a kapualjban drogozik.
(vagy pincében, már nem emlékszem)

alöksz róz 2024.07.20. 23:01:46

@alöksz róz: drogoznak.
majdnem sikerült egyeztetni a mondatrészeket :-)

grundigg 2024.07.20. 23:19:33

@alöksz róz: "segítek ha nem megy."

Ha nem tűnt volna fel, pont erre kértelek, amikor az érveid hiányára utaltam. Rohadtul meglepődtem a "válaszon".

grundigg 2024.07.20. 23:24:54

@alöksz róz: "budaházy börtönbüntetést kapott, nem eu-parlamenti helyet."

Politikáról hablatyoltál, nem jogról. Az antifák ellen is eljárás indult, megvádolták őket, ha van elég bizonyíték, akkor meg elítélik.

Az viszont tény, hogy

a jobboldali köztársasági elnök adott kegyelmet a terrorista Budaházynak, és

a jobboldali Mi Hazánk (amiben a liberális G. Nagy semmi szélsőségest nem talál, hiába keres nagyítóval) ünnepelte hős hazafiként a terroristát.

grundigg 2024.07.20. 23:26:49

@alöksz róz: "miért ne lehetne egy népcsoport jellegzetes negatív tulajdonságáról akármikor beszélni"

Lehetne, de amikor egy másról szóló vitában kínodban lezsidózod a vitapartnered, az valami egész más.

grundigg 2024.07.20. 23:32:13

@alöksz róz: "hogy tudod eldönteni másokról, hogy szeretik-e a hazájukat?"

Mondjuk, aki azt mondja, hogy magyar nőt többet el nem venne, az nem igazán rajong a magyarokért, és így a hazájáért sem.

De hogy mondjak még meglepőbbet: aki agyonver, az nem szeret téged. Aki meg a szádba hugyoz, az nem tisztel.

Na most ennek nyomán feltehetjük a nehéz kérdést: Hitler vajon szerette-e a hazáját, és tisztelte-e a hagyományos értékeket?

alöksz róz 2024.07.20. 23:33:57

@grundigg: még mindig ott tartunk, hogy nem tudsz értelmezni egy szöveget.
fogalmak jelentésével nem vagy tisztában. először ezeket kell tisztázni.

mert addig olyan vagy, mint a legényanyában a tanácselnök, kottából játszik valami hangszeren, de azt se tudja, mit jelentenek azok a bizbaszok.

alöksz róz 2024.07.20. 23:35:34

@grundigg: teljesen rendben volt, pont akkor volt aktuális, akkor mutatkozott meg a tulajdonság.

alöksz róz 2024.07.21. 00:05:33

@grundigg: mit írtam szerinted?
idézted... de tudod értelmezni?

grundigg 2024.07.21. 00:40:59

@alöksz róz:

Ja, hogy megmutatkozott a gentikailag meghatározott zsidó tulajdonságom.

Az eddig is látszott, hogy sötét vagy, de hogy ilyen alja söpredék, az nem. Mindegy, Laci vette a poént.

Búcsúzóul arra kérlek, hogy írd le még tízszer, hogy nem írsz semmit.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.21. 01:28:38

@alöksz róz:

"nem úgy volt, hogy a magyar szolganép?"

Genetikusan alattvaló.

Genetikusan szarláda Kertész Ákos persze kicsit pontosíthatna, hiszen a mai magyarság genetikailag német, szerb, horvát, szlovák, román, török - és csak elég kis százalékban "igazi" magyar.

Vagyis ha a magyar "genetikusan alattvaló", akkor genetikusan alattvaló a német, a szerb, a horvát, a szlovák, a román és a török is, az egyéb kisebb "géndonorokról" nem is beszélve.

wigotah224 2024.07.21. 07:12:53

@alöksz róz: "és hogy tudod eldönteni másokról, hogy szeretik-e a hazájukat?"
Hitler esetében elég egyszerű, függetlenül attól, milyen KPI-ok mentén méred a prosperálást:
országa lakossága egy részét haláltáborokba zárta és megsemmisítette, másik részét meg bedrogozva (fontos az egészség, ugye?) elküldte a golyózáporba meghalni. Mindkét intézkedés durván ellene van a prosperálásnak, vagyis Hitler NEM SZERETTE a hazáját. Sőt, gyűlölte, hiszen prosperálás helyett kimondottan lakossága elpusztítására törekedett.
"de a mai viszonyokat akkor még nem tudhattad. nem volt rossz állapotban akkoriban a költségvetés"
A fegyelmezetlenség már akkor is megmutatkozott: egyszer sem tudtak orbánék még nullás költségvetést sem csinálni, a 0 kamatok és az EU-pénzeső ellenére. Honnan lett volna még az akkoriban becsült alsó hangon 5000 milliárd (ami a lopásokkal együtt sokkal több lett volna a végére) a szükséges fejlesztésekre? Nem volt ekkora tér már akkor sem, amikor a magyar történelem legnagyobb konjunktúrájában volt. Ott volt a hasonló méretű Görögország: 2004ben olimpiát rendeztek és brutális recesszióba kerültek a 2010es évek elejére. Csak azért nem mentek csődbe, mert az EU meg az IMF kisegítette őket. Meg van még egy gond, az államcsődtől függetlenül: az olimpiák évtizedek óta veszteségesek, ráadásul egyre nagyobb mértékben. Egyszerűen nem tudnak hozni messze annyi pénzt, mint amennyibe kerülnek. Biztos nem lenne jobb helye az erre költött ezermilliárdoknak Magyarországon? Persze nem csak ott és rá is jöttek erre már máshol is, hogy felesleges pénzszórás az egész. Nincs is nagy tolongás mostanság a rendezésért.
"de optimális esetben egy magát folyamatosan fenntartó bázisra épül. amihez nem árt a minta"
Persze, ez a duma évtizedek óta, de valahogy sosem jön el az önfenntartás :D Legalábbis ott Kelet-Európában.

alöksz róz 2024.07.21. 07:13:06

@grundigg: nem tudom, hogy nálad mi határozza meg, de hogy ritka pofátlan hazug féreg vagy, az tény.

alöksz róz 2024.07.21. 07:14:14

@grundigg: és mit mondtam:
"a maszatolás után a következő lépés a gúnyolódás
majd a személyeskedés
végül pedig jön a megsértődés "

pont olyan egyedi vagy, mint egy nyúlszarbogyó.

alöksz róz 2024.07.21. 07:18:32

@wigotah224: tehát azt állítod, hogy akinek valamilyen cselekedete nem jól sikerült, az nem szeretheti a hazáját.

alöksz róz 2024.07.21. 07:19:14

@wigotah224: neked is súlyos problémáid vannak a fogalmakkal...

alöksz róz 2024.07.21. 07:21:22

@wigotah224: és ha nem szereted magyarországot, akkor vajon miért szólsz itt bele bármibe?
nyilván mert ha nem szereted, akkor rosszat akarsz az ország lakosságának.

alöksz róz 2024.07.21. 07:22:25

@wigotah224: ha nem tartod hazádnak, akkor meg pláne ne szólj bele.

wigotah224 2024.07.21. 07:36:23

@alöksz róz: grundiggnak teljesen igaza van, nálad, ha elfogynak az érvek - nem mintha sok lett volna belőlük -, akkor jön a zsidózás meg a személyeskedés.
Pont az ilyen veszteseknek találták ki az orbán-félék a melldöngető magyarkodást is.

alöksz róz 2024.07.21. 08:12:25

@wigotah224: mire gondolsz?
az első kettő egyszerű ténymegállapítás, nem személyeskedés.
a harmadik a logikádat követve levont következtetés.
a negyedikben lehet.

egyebekben pedig visszaolvashatod, hogy grundig személyeskedett folyamatosan már az elejétől.
vagy hazudhatsz is, mint ahogy most tetted. ahogy tetszik.

alöksz róz 2024.07.21. 08:19:08

@wigotah224: vagy-vagy a harmadik és negyedik. a kettő közül valamelyik igaz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.21. 10:11:14

@wigotah224:

"az olimpiák évtizedek óta veszteségesek, ráadásul egyre nagyobb mértékben."

Nem fogják elismerni, de a Fidesz kimondhatatlanul nagy hálával tartozik a Momentumnak, amiért a M. akciójának hála arcvesztés nélkül kihátrálhattak az olimpiából.

alöksz róz 2024.07.21. 11:17:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem voltam az olimpia támogatója, de ami hülyeség az hülyeség, szerinted nem költöttek ennél jóval többet azóta a "szükséges" és szükségtelen fejlesztésekre, létesítményekre és rendezvényekre??
és csődbe mentünk?

<<Honnan lett volna még az akkoriban becsült alsó hangon 5000 milliárd (ami a lopásokkal együtt sokkal több lett volna a végére) a szükséges fejlesztésekre?>>

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.21. 11:42:33

@alöksz róz:

"ami hülyeség az hülyeség"

Egyetértek, az olimpia terve hülyeség volt.

És annak tartotta a lakosság többsége is. Nem véletlen, hogy a Fidesz nem várta meg a népszavazást, hanem - bizonyára publikálatlan felmérések alapján - ejtette a megalomán tervet, ezzel a Momentum vitorlájából is kifogva a szelet.

ulpius66 2024.07.21. 12:35:44

Nagyon helyes!

Az olimpia megrendezésébe inkább menjen csődbe Párizs és Franciaország, mint Budapest és Magyarország!!!!
(ebből is láccik a párizsiak, a franciák mennyivel hülyébbek, mint a magyarok....)

ulpius66 2024.07.21. 13:06:26

"Miért lehet teljes csőd a budapesti olimpia? És mit lehet tenni ellene?"
Beke Károly
2017. február 17. 11:01

"Sok szempontból jogosak azok a félelmek, hogy a PwC megvalósíthatósági tanulmányában becsültnél lényegesen magasabbak lehetnek a 2024-es budapesti olimpia költségei. Éppen ezért most azt igyekeztünk összeszedni, mi mindenre kellene figyelni ahhoz, hogy minél kisebb legyen a túlköltés, illetve mi segíthet abban, hogy mégse szálljanak el teljesen a költségek. A rossz hír, hogy egyelőre nem látszik, hogyan fékeznék meg a költekezést, már a pályázati folyamat jelentős többletkiadása sem jó előjel.
Mit mondanak a nemzetközi tapasztalatok? A 2024-es budapesti olimpiai pályázat kapcsán egyelőre annyit tudni biztosra, hogy a PwC megvalósíthatósági tanulmánya szerint a közvetlenül az olimpiához kapcsolódó költségek (szervezés, sportlétesítmények, reklám stb.) nettó 774 milliárd forintba kerülnének. Ezen felül több mint 2000 milliárd forintot tennének ki az egyéb költségek."

ulpius66 2024.07.21. 13:13:18

"A Nolimpia kapcsán Donáth Anna mentette meg Magyarországot a csődtől!"

2024. június 4.

Szó szerint ezt mondta: „2017-ben ugyanis mi voltunk azok, akik sikeresen megakadályozták, hogy Orbán Viktor lázálma, az olimpia megrendezése biztos csődbe vezesse az országot. És ne feledjük, ha nincs a Momentum, 57 nap múlva olimpia lehetne most Magyarországon. Ez a lázálom pedig mindannyian tudjuk, hogy alsó hangon legalább háromezermilliárd forintba került volna. Ezt állította meg a Nolimpia kampány és a 261 151 ember, aki aláírta ezt a kezdeményezést. Mi nagyon-nagyon büszkék vagyunk a Nolimpia kampányra, nagyon-nagyon büszkék vagyunk azokra a hazafiakra, akik aláírták ezt a kezdeményezést!”

Az ember zsebében még most is kinyílik a bicska, hogy néhány százezer momentumos meg tudta akadályozni, hogy tizenötmillió ember valóban büszke lehessen a hazájára, a magyarok olimpiarendező képességére. Hogy nem ment volna csődbe az ország, az nyilvánvaló. Ez csak arra volt jó, hogy a Momentum nem kevés külföldi – talán éppen francia – segítséggel fölhívja magára a figyelmet, hogy a törpe kisebbség segítségével terrorizálja a magyarság ünnepét."

TELJESEN NYILVÁNVALÓ, HOGY A FRANCIÁK PÉNZELTÉK A MOMENTUMOSOK NOLIMPIA KAMPÁNYÁT!!!!!! .... CSAK HOGY PÁRIZS KAPJA MEG BUDAPEST HELYETT AZ OLIMPIA RENDEZÉSÉNEK A JOGÁT!!!!!

alöksz róz 2024.07.21. 13:24:57

@ulpius66: a görögökkel példálózók meg ne felejtsék el, hogy az olimpiájuk után pár évvel volt egy irdatlan nagy világválság

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.21. 14:40:57

@ulpius66:

Vagyis a PwC szerint kb. 3000 milliárdba került volna az olimpia. Ami az időközben meglódult infláció miatt mostanra sokkal több lett volna. Ez ugye egy Paks-2 költségvetése, azaz ennyiből épülhetett volna egy Paks-3 is, amit már most el kellene kezdeni építeni, mert nagy szükség lenne rá.

Aki meg azzal jön, hogy bevételt is hozott volna, az gondoljon arra, hogy ezek egyszeri bevételek lettek volna, viszont a felépített/endő sportlétesítmények fenntartása évről évre ismétlődő kiadásokat jelentett volna. Azaz az időközben felépültek már jelentenek is.

ulpius66 2024.07.21. 15:26:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ez ugye egy Paks-2 költségvetése, azaz ennyiből épülhetett volna egy Paks-3 is, amit már most el kellene kezdeni építeni, mert nagy szükség lenne rá."

Mán csak az a kérdés, hogy Paks - 2,-3 ba honnan lesz a "fűtőanyag"?

CSAK NEM AZ OROSZOKTÓL LESZ EZ A FŰTŐANYAG IS MEGVÉVE?????
(még az USA is az oroszoktól vásáról ilyesmiket....)

ulpius66 2024.07.21. 15:34:20

"A MOL-vezér beleszállt a kormányba: „A semmiért fizetünk többet. Pont, mint a szociban. Vissza a jövőbe, uraim!”

A MOL-NAK MEG SEMMI PLUSZ KÖLTSÉGE VAGY PLUSZ TEVÉKENYSÉGE NINCS... ÉS MÉGIS NŐ A BEVÉTELE!!

A SEMMIÉRT KAPNAK TÖBBET!!!!!!
(csak, mert a világpiacon számukra kedvezően alakult a kőolaj és földgáz ára....)

ulpius66 2024.07.21. 15:40:11

"Törölte a Facebook a szolnoki kalandparkban történt gyerekbántalmazásról közzétett videót"

Nyilván eddig sem volt semmi értelme közzétenni a videót!!!!!!!!!!!!!

NEM AKAROK NAGY SZÁMOKAT MONDANI, DE SZERINTEM NAPONTA TÖBBSZÁZ ILYEN ESET TÖRTÉNIK MAGYARORSZÁGON!!!!!!!!
..... CSAK HÁT UGYE EZEKRŐL NINCSENEK FENN VIDEÓK A NETEN.......

ulpius66 2024.07.21. 15:43:19

...gondolja aztat bárki is közületek, hogy ez az edző nem így bánt tegnap, meg egy hete, meg egy éve, meg tíz éve a tanítványaival????

CSAK ARRÓL NEM KÉSZÜLTEK VIDEÓK!
(...és hány emberkéről készülhetne naponta hasonló videó....)

ulpius66 2024.07.21. 15:47:16

Ha én lennék a gyereket felrúgó edző, akkor jól beperelném a kalandparkot, meg főleg aztat az emberkét aki eztet a videót feltette rólam a netre!!!!!!!!!

MILYEN ALAPON TETTE EZTET FEL???????????????????

ulpius66 2024.07.21. 16:17:50

Tényleg!

Hogy van ez???????

Én csinálhatok bárkiről (gyakorlatilag rejtett kamerás) felvételt, és aztat feltehetem a netre?????

ulpius66 2024.07.21. 16:22:04

Szerintem ez a szolnoki kalandpark kibaszottul meg fogja szívni, hogy eztet a videót feltette a netre!!!

Addig rendben van, hogy megnézik a felvételt, átadják a rendőrségnek és feljelentik az elkövetőt!!!!!

DE MI A FASZOMÉRT KELLETT EZTET FELTENNI A NETRE????
(egyebekben meg a küzdősportokban ez a "lábkirúgásos technika" kb. olyan mint a bokszolóknál a jobbegyenes....)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.21. 19:45:41

@ulpius66:

Miért ne az oroszoktól? Ha vehetünk tőlük atomerőművet, skkor fűtőanyagot is vehetünk, nem?

Az USA a minap tiltotta be az orosz urán importját - miután az elmúlt két évben jól bespájzolt belőle. De azért hagyott egy kiskaput: ha jól emlékszem, 2038-ig "különleges engedéllyel" importálható.

Vagyis betiltották, de valójában mégsem.

Az EU a saját kezét-lábát vágja le a szankcióival, miközben az USA röhög a markába, na meg az EU idiótáin.

ulpius66 2024.07.21. 20:32:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az EU a saját kezét-lábát vágja le a szankcióival, miközben az USA röhög a markába, na meg az EU idiótáin."

Ja!

Teljességgel hasonlatos a helyzet a II. világháborúhoz, illetve az azt követő helyzethez!

Az európaiak akkor is ölték egymást, ebbe az USA jól besegített, majd a háborúból az európai államok teljesen lerongyolódva jöttek ki, az USA meg soha nem látott módon meggazdagodott.... sajna most is nagyon hasonlatos a helyzet!!!

wigotah224 2024.07.21. 22:10:27

@ulpius66: Látom van még élet az agyhalál beállta után is…

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2024.07.21. 23:00:28

@alöksz róz: már megint a rossz zsaru vagy. Vedd be a gyógyszeredet!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2024.07.21. 23:01:28

@wigotah224: nála aljasabb, primitívebb véglényt aligha láttál.

alöksz róz 2024.07.22. 00:06:30

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: most is a jó zsaru vagyok.
nem mindent a te segged lyukához kell viszonyítani :-)

ulpius66 2024.07.22. 09:48:34

"Klicsko szerint Zelenszkijnek népszavazást kellene kiírnia arról, Ukrajna folytassa-e a háborút?"

Vannak még normálisan gondolkodó ukránok is......

GyMasa 2024.07.22. 10:30:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Meg, azt se feledjük, hogy az elmúlt, jópár olimpia, (a 2000 utániak pl. mind) mind durván túllépte az eredeti költségkeretet, és tele volt botrányokkal, meg lopással.

GyMasa 2024.07.22. 10:33:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Oh, az utolsó mondatod túl megengedő...
Azt hiszed, hogy az EU magától ilyen hülye...
(mondjuk, ebben van valami, de nem igaz 100%-ban)
Nem, az EU az az USA modernkori (demokráciaexportált) gyarmata.
Szóval, nagyvonalakban az USA-ból jön az ukáz, de az igaz, hogy mostanra az EU sikeresen kontraszelektálta a mostani vezetést, akik már maguktól is ilyen hülyék.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.22. 10:42:42

@GyMasa:

"mostanra az EU sikeresen kontraszelektálta a mostani vezetést"

Na ja, nem is olyan ritkán otthon bukott vagy diszkreditálódott politikusokat küldenek az EU-ba.

De mivel ezek mégsem kártyán nyerik az EU-béli posztjukat, az ő alkalmatlanságuk minősíti a küldő ország vezetőit is.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.22. 12:41:29

@alöksz róz:

egyedül te hazudtad rám, hogy impotens vagyok, de biztos még mindig nem tartod magad gyülölködő prolinak.

viszont milyen kedves vagy a pszichopátával, nem vagy te stockholm-szindrómás?

talán egy idő után felfogod, hogy tükörként reagálok rád. ha idióta vagy, úgy is kezellek mint egy idiótát. talán egyszer megtanulsz szépen, alázatosan is beszélni. lehet előbb érsz el erre a fokra mint Reactor. csak túl kell élni a pubertás korszak nárcizmusát, nem nagy ügy, több milliárd embernek sikerült már.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.22. 12:46:56

@wigotah224: de a csúcs ez:

A tanítványát felrúgó karateedző nagyon sajnálja, hogy elvesztette Orbán Viktor bizalmát, akinek szerinte mindenben igaza van

444.hu/2024/07/20/a-tanitvanyat-felrugo-karateedzo-nagyon-sajnalja-hogy-elvesztette-orban-viktor-bizalmat-akinek-szerinte-mindenben-igaza-van

mini egy maffiapárt . tele pedofillal pszichopatával.

ezért is kell demokrácia, a primitív feudalizmus, meg a hazaáruló diktatúra helyett

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.22. 12:54:15

@alöksz róz:

azért ne használjuk a pszichopata szót túl gyakran. a megalkuvó korrupt földbuta, meg a tolvaj se pszichopata. az opportunista se.
meg a vallásos, aki nem gondolkodik, csak hisz tekintélyelvűen.

mind hazaáruló és ezek vannak a fideszben csak. vagy síkhülye vagy hazug.

ulpius66 2024.07.22. 13:02:12

"Nagyon nagy kár, hogy azok az emberek, akik a legjobban tudják, hogy kellene vezetni az országot, mind túl elfoglaltak taxivezetéssel és hajvágással."

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.22. 13:07:57

@G. Nagy László:

"Ez nem egy megugorhatatlan feladat"

tőlem lopod a szavakat. is, meg a posztokat is. de végülis örülök, hogy a kutya 30-40 IQ-ja számodra nem egy megugorhatatlan feladat neked lacika :)

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.22. 13:11:15

@G. Nagy László:

én érzek egy kis ellentétet a bekezdés eleje és a vége között, a közöny mintha halvány ellentétben lenne az empátiával... édes istenem, a pszichopata báj... miközben Lacika úton-útfélén azt hazudja magáról, hogy ő liberális. Nyilván a liberalizmusnak köze nincs a közönyhöz amúgy, de ezt felesleges leírnom annak, aki meg tudja számolni a kezein lévő ujjakat. Biztos valódi lesz az az empátia, amikor szerinte az evolúció dolga kiirtani a szegényeket, de a gazdagok vagyonához nehogy hozzányúljunk!

Semmi másról nem ír, csak az erkölcsről, (két fideszes propaganda cikk között ) és ebből tudjuk pont, hogy pszichopata. Ezekben írja, hogy nincs önzetlen párkapcsolat, és hogy nincs önzetlen szülői szeretet...
Nem mindegy ugyanis, hogy mit írunk az "erkölcsről", meg hogy mit ért az elmebeteg szellemi fogyatékos a "liberalizmus", az "ideológia", meg az "erkölcs" szó alatt... Írhat valaki az erkölcsről, csak ehhez se ért.

Ugye észrevettük, hogy "tök oké"-nak nyilvánított egy patológiás rendellenességet? Tök oké a nárcisztikus személyiségzavara Lacikának, vagy tök oké, hogy felismerjük a deviáns mentális zavarát, de nem látom a megbánást. Attól még hogy valaki nárcisztikus még értenie kéne a morált, az emberi érzelmeket. Bármit a világból.

A kognitív empátia a másik nézőpontjának megismerésére és megértésére való képesség, segít intellektuálisan beleélni magunkat valaki más helyzetébe. Sok sötét személyiségtípus megszállottan figyeli a környezetét, filmeket és televíziós műsorokat elemez, hogy megtanulja a „normális emberi reakciókat” az érzelmi mimikrihez. Vagyis, hogy kifejlessze kognitív empátiáját. De mindez nem jelenti azt, hogy képessé válik az affektív empátiára is.

ulpius66 2024.07.22. 13:32:22

"Muszáj valamennyire intelligensnek lenni ahhoz, hogy észrevedd, hogy mekkora hülye vagy ..."

ulpius66 2024.07.22. 13:35:11

"Magyar Péter lett a Tiszapart elnöke"

2024.07.22. 12:21

"Új elnököt választott a Tiszapart hétfőn. A legújabb pártvezető az eddigi alelnök és a párt egyszemélyes arca, Magyar Péter lett. Az alelnöki posztokat Tarr Zoltán európai parlamenti képviselő, valamint Radnai Márk, a párt operatív vezetője tölti be ezentúl."

HA ECCER EGY KARRIER BEINDUL.....

ulpius66 2024.07.22. 13:52:49

"Ron Brownstein, a CNN vezető politikai elemzője azt mondta, hogy szerinte a Demokrata Párt valószínűleg Kamala Harrist választja Biden utódjának, mivel „egyszerűen nehéz elképzelni, hogy lenne gyomruk egy teljes körű második küzdelemhez, hogy megkerüljék őt” – írta a The Guardian.

A Demokrata Párt most ment át egy nagyon traumatikus epizódon, amikor félrelöktek egy olyan elnököt, akit tisztelnek, aki szerintük sikeresebb volt, mint sokan várták, de akiről a nagy többségük úgy gondolta, hogy nem tudna nyerni még egyszer, és nem mindenképpen akarták újabb négy évre jelölni."

MILYEN ÉRDEKES!

UGYANEZEK A "DEMOKRATA VEZETŐK" 5-6 HÓNAPJA AMIKOR BIDÉ BÁCSIT JELÖLTÉK NEM LÁTTÁK HOGY MEKKORA BAROM?????? CSAK MOST VETTÉK ÉSZRE, AMIKOR VESZTÉSRE ÁLL TRUMP-PAL SZEMBEN????

BÁRMIBE LE MEREM FOGADNI, HA A BIDÉ BÁCSI NYERÉSRE ÁLLNA TRUMPPAL SZEMBEN, AKKOR Ő LENNE A LEGIDEÁLISABB JELÖLT..........

NA KB. ENNYIT AZ USA DEMOKRATÁINAK DEMOKRÁCIA FELFOGÁSÁRÓL!!!!! NAGY ÍVBEN SZARNAK RÁ, HOGY A DEMOKRATA VÁLASZTÓK E JELÖLŐGYŰLÉSEKEN KIT VÁLASZTOTTAK MEG ELNÖKJELÖLTNEK!!!!!! MAJD ŐK ELDÖNTIK, KI ALKALMAS ERRE!!!!!

alöksz róz 2024.07.22. 14:50:19

@Tesz Vesz XLIV.: "azért ne használjuk a pszichopata szót túl gyakran." - már rájöttem közben

alöksz róz 2024.07.22. 14:53:37

@Tesz Vesz XLIV.: "Ugye észrevettük, hogy "tök oké"-nak nyilvánított egy patológiás rendellenességet?" - nem vettük észre, arra mondta h tök oké, ha annak nevezi vki.

tényleg bajok vannak sokaknál a szövegértéssel...

alöksz róz 2024.07.22. 14:59:04

@Tesz Vesz XLIV.: egyébként tényleg nagyon beteg (és sunyi aljas) dolog a neten zaklatni vki ismerőseit "nyomozva" utána...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.22. 15:04:43

@ulpius66:

"Nagyon nagy kár, hogy azok az emberek, akik a legjobban tudják, hogy kellene vezetni az országot, mind túl elfoglaltak taxivezetéssel és hajvágással."

Nagyon találó! Ahogy ez is:

"Muszáj valamennyire intelligensnek lenni ahhoz, hogy észrevedd, hogy mekkora hülye vagy ..."

Ezek honnan valók?

wigotah224 2024.07.22. 15:28:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Miért, egy soha életében a versenyszférában nem dolgozó politológus jobban tudja?
Értem, amit mondani akar, de a többi szakma képviselői átesnek valamilyen hosszabb-rövidebb képzésen, míg kormányfő bárki lehet, akire elég sokan szavaznak. Ha belegondolsz, eléggé abszurd. Mintha a repülőn szavazással döntenéd el, ki legyen a pilóta. Én nem szállnék fel egy olyan repülőre.
Persze jobbat nem találtak még ki és az sem triviális, hogyan lehetne finomítani a demokrácián, hogy jobban működjön, mint most. De a kritika szerintem fontos része, akkor is ha fodrásztól vagy taxistól jön.

ulpius66 2024.07.22. 15:54:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Az, hogy más dolgozik, még nem ok arra, hogy én is dolgozzak!"

"Engem mán az is zavar, ha más dolgozik!"

alöksz róz 2024.07.22. 15:55:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ne írj neki ilyeneket, pláne angolul, nem tudja mi az. a nagybetűket is shift-tel pötyögi :-)

ulpius66 2024.07.22. 15:59:36

@ulpius66:

"Utólag okosnak lenni olyan, mint előre hülyének."

"A férfiak sokkal kevesebbet hazudnának, ha a nők sokkal kevesebbet kérdezősködnének."

"A thai barátnőm mindig azt mondta, hogy egy kicsi pénisz nem jelenthet akadályt egy szeretetteljes kapcsolatban. Én azért jobban szerettem volna, ha nem lett volna neki."

"- Barátnőm azt mondta a múlt éjszaka az ágyban: "Te perverz vagy!!!"

Azt válaszoltam:

- "Nagy szavak ezek egy kilenc éves lánytól".

ulpius66 2024.07.22. 16:02:29

"Én mán annyi rosszat olvastam az alkohol és a dohányzás káros hatásairól, hogy elhatároztam, hogy leszokom..... AZ OLVASÁSRÓL!"

"A minőség és a mennyiség nem számít,....... csak sok legyen és finom! "

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.22. 16:08:12

@wigotah224:

Kissé túlzol. Mire vki eljut addig, hogy miniszterelnökké választják, általaban hosszú kiválasztódáson megy keredztül, és sok tapasztalatot gyűjt. Lásd Horn Gyula és Orbán Viktor.

Persze neked is igazad van, hisz akad ellenpélda is: Antall, Medgyessy, Gyurcsány.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.22. 16:11:52

@ulpius66:

Hozzáadtam a könyvjelzőkhöz, telefonon pedig a képernyőikonokhoz.

Bocs, de nálam PC és telefon is angol, nem tudom, hogy van magyarul a home screen. Ezért írtam angolul.

alöksz róz 2024.07.22. 16:36:58

"https://telex.hu/belfold/2024/07/20/puzser-abraham-pesti-sracok-velemenycikk"
na.
innentől kezdve bárki aki úgy érzi, odamehet és nyugodtan pofánbaszhatja a fideszes szennymédia és propagandagépezet munkatársait.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.22. 16:41:11

@alöksz róz:

érdekel a pszichológia, környezettanulmányt kell csinálni, és hátha megvédi az egyik barátja, de senki nem állt ki érte, nem is igazi barátok azok.

és az nem beteg, amit írtam fenn a sakkpartiról? nem látom rá a reagálást.

megmondtam, hogy be lesz idomítva mint egy kutya, nem? ismersz olyat, aki már idomított pszichopatát? úgy táncol, ahogy én fütyülök, persze a gyerekes csenddel verést alkalmazza, illetve a narcopaták kerülik az erős egyéniséget, a gyenge jellemre szállnak rá, mert túl sok energiabefektetés lenne a semmiért. és ez tudja, tudja lacika is hogy megégette már velem magát az ÖSSZES eddigi vitánkban, ezért kussol, és hazudozik gátlástalanul mindent.
Ilyen amikor a pszichopata összefut egy halálbüntetés pártival.

De ha mégegyszer törli egy kommentemet pusztító lesz a haragom.

amúgy meg tényleg komolyan aggódom. talán a gyámügyet is érdemes lenne értesíteni...
hiába játssza a mártírt. meg a hópihe hisztis woke-ot.

de már alig szidja a nála okosabbakat.

ha a tilt vagy törli a kommentjeimet, akkor nem marad már lehetőségem mint interjúztatni a facebookos lakosságot. egyem a kis szívüket, hatalmas teher lehet emailt kapni, és elolvasni három udvarias mondatot, szegények maguktól sose jönnének rá. a rendőrséggelk meg mit akar? majd meglátja akkor mennyire hatékony Magyarország, a több ezer hiányzó közalkalmazottal, a rendőröknél is nagy a fluktuáció (ha ennek hívhatjuk, amikor elmegy több ezer rendőr, és nem jön helyette más), olyan csodásak a körülmények hogy a bakancsot is magának veszi a járőr. Majd amikor körberöhögik, hogy egy udvarias levelet már zaklatásnak akar titulálni, megmutassák a rendőrbácsik, hol van a letiltás gomb facebookon?

de megmondtam előre mi lesz, ha élőben találkozunk, ezt akarja a bíróságon? elmondjam megint milyen mérges leszek, ha felteszek pár keresztkérdést az ellentmondásaiból, és nem reagál rá mint egy épelméjű ember?

szövegértésre visszatérve, nem értetted meg a mondatot, pont te, aki felvágnál hogy én nem értem a szöveget, csöpi. olvasd újra. ott két mondat van. két állítással

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.22. 16:50:00

@grundigg:

dehát ugyenézért Pogátsa Zoltán már komcsi volt a múltkor.

most akkor lehet hogy lacika is komcsi? hiszen egyetért Marxszal!

alöksz róz 2024.07.22. 16:52:06

@Tesz Vesz XLIV.: "De ha mégegyszer törli egy kommentemet pusztító lesz a haragom." - :DD

mi lesz, izomból benyomod az entert? vagy beleszarsz mérgedben a gatyádba, vagy mi?

alöksz róz 2024.07.22. 16:53:14

@Tesz Vesz XLIV.: kár veled szóbaállni, tényleg, én vagyok a hülye h megteszem

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.22. 16:54:14

@alöksz róz:

benne van a kommententben csöpi. vak vagy? vagy impotens?

alöksz róz 2024.07.22. 16:57:32

@Tesz Vesz XLIV.: honnan lesz pénzed a perköltségek meg a sérelemdíjak kifizetésére, inkább azon gondolkodj.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.22. 17:00:19

@alöksz róz:

el vagy tévedve csöpi, én vagyok a hülye hogy veled szóba állok, meg grundigg, meg Boldi mondhatja ezt, a legértelmesebb itteni kommentelők.
látható fenn, hogy kenegetted a szart amikor grundiggal akartál vitatkozni.

te síkhülyeként nem mondhatsz ilyet. hol élsz csöpi?
örülnél inkább, hogy itt hárman néha szóbaállunk veled, hátha képes leszel értlmeesen is hasnzálni a kocsonyát ami a koponyádban van

hogy homo sapiensnek születtél, az még nem jelenti azt, hogy teljesértékű ember is lesz belőled. de az esélyed még meglehet rá.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.22. 17:02:39

@alöksz róz:

milyen perköltség csöpi? te miről beszélsz? vak vagy? már megírtam, leírjam hogy mi a zaklatás?

van ügyvédem amúgy. de odáig el se jut ez az ügy, mert nem történt bűncselekmény. még a BTK meg a PTK-hoz is hülyék vagytok. tudod a múltkori beszélgetésünkből is már kiderült, 15 évet kaphatnál viszont ha nem állsz be mikor behívod jön háború idején.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.22. 17:09:54

Akkor már én is hadd szaporítsam kettővel a bölcsességeket, sajnos egyik sem saját kútfőből:

A Faithfully Yours c. 2022-es holland film elején kiírnak egy idézetet G. B. Shaw-tól: "A hazug ember igazi büntetése nem az, hogy nem hisznek neki, hanem hogy már ő nem tud hinni senkinek."

Ugyanebben a filmben azt ajánlják a férjnek, hogy kérdezze meg a feleségét, ekkor meg ekkor hol volt. Mire a férj válasza vhogy úgy hangzik, hogy "nem kérdezem meg, mert még válaszolni talál". Persze ez leginkább az adott kontextusban érthető.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.22. 17:16:41

@G. Nagy László:

- joggal nevezem-e pszichopatának azokat, akik szerint akinek nincs pénze magánorvosra, azok ott dögöljenek meg, ahol vannak, ezzel támogatólag egyetértenek és aktívan cselekszenek ennek elősegítése érdekében?

- "Igen."

ezekszerint akkor nem lacika írta ezt:

"A klasszikus liberalizmus lényege, hogy engedjük dolgozni az evolúciót. Pont akkor teszel erőszakot, ha elveszed a tehetősek pénzét és odaadod másoknak - csóróknak, bevándorlóknak, korrupt politikusoknak, Ukrajnának "

de már látom jön a pszichopata báj megint, a korrigálás. a hazudozás.
ételt, hogy adsz a szegénynek hogy ne haljon éhen? ha az éjjeli őr államban akkor most már mégse hiszel. mármint ma. holnap meg megint mást hazudozol, te pszichopata.

nem gond hogy orbán voinja ki a pénzt a közegészésgügyből? nem hazaárulás Kóka magánkórházának állami támogatást adni? kóka szdsz-es, nem elszámoltatni kellett volna a balos neolibsit? miért kapott akkor diplomataútlevelet a fidesztől?

nagyon profi pszichopata leszel, ha most kitanítunk mindenre, hogy mit kell hazudpozni hogy embernek nézzél ki.
a Dark triadot még mindig dicséred azért ugye? vagy most már nem nyilvánosan gondolkodsz erről? csak amikor egyedül vagy, akkor tanulnál a dark triádtól

teveszmek.blog.hu/2018/06/27/_ha_szereted_magad_teljesen_onzetlenne_valsz

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.22. 17:18:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

köszönjük emese. legközelebb idézz coelhótól is valami bölcsetsséget
vagy szabópétertől. vagy orawecznórától légyszi.

GyMasa 2024.07.22. 17:34:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Na ja, nem is olyan ritkán otthon bukott vagy diszkreditálódott politikusokat küldenek az EU-ba.

De mivel ezek mégsem kártyán nyerik az EU-béli posztjukat, az ő alkalmatlanságuk minősíti a küldő ország vezetőit is. "
Vagy, akár az ország népének a rájuk szavazó részeit,...
Mert, hogy lehetne minősíteni azokat a nyomorultakat, akik beszavazták az EU parlamentbe az antifasiszta, szimpla bűnöző Illaria Salist, csakhogy megmentsék a börtöntől?

alöksz róz 2024.07.22. 17:38:37

@Tesz Vesz XLIV.: megijedtél, mert nincs rá pénzed, azért beszélsz mellé. és jól is teszed, hogy megijedsz. nemcsak zaklatás van a világon, hanem pl. becsületsértés, fenyegetés, rágalmazás is.
csődbe mész, plusz még fizethetsz a szar fizetésedből 10 évig.
minél többen perelnek be, lehetőleg egyesével és időbeli eltéréssel, annál nagyobb szarban vagy.

GyMasa 2024.07.22. 17:40:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Neki vannak jó beszólásai...
Egyszer vitába került egy nővel, aki azt találta mondani neki, hogy:
" Ha maga lenne a férjem, mérget adnék magának!"
Mire azt válaszolta:
"Ha maga lenne a feleségem, be is venném!"

alöksz róz 2024.07.22. 17:43:31

@Tesz Vesz XLIV.: "15 évet kaphatnál viszont ha nem állsz be mikor behívod jön háború idején." - perelj be érte.
én meg beperellek a másik 3 dologért.
oszt majd meglátjuk hogy engem zárnak-e börtönbe 15 évre, vagy te fogsz fizetni.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.22. 18:14:21

@alöksz róz:

elmondtam ezt is csöpi, csak nem tudsz ovlasni

a tényállítás sosem becsületsértés. de kíváncsi lennék, a valóságban hány ismerőse lenne lacikának aki szerint ez nem elmebetegség hogy "nincs szülői önzetlenség"

de Mérő László pszichológus is, neki értenie kéne a szakmájához.
Lacika ismerőse.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.22. 18:16:02

@alöksz róz:

most írtam le csöpike, hogy nem tudod mi a zaklatás, vagy nézz utána, vagy kérdezz rá, de ne beszélj hülyeségeket állandóan.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.22. 18:55:38

@GyMasa:

Most jutott eszembe egy masik:

Nagyon szép nő mondja Shaw-nak:
-- Magának és nekem lenne egy gyerekünk, olyen szép lenne, mint én, és olyan okod, mint maga.
Mire Shaw:
-- De képzelje el, asszonyom, ha fordítva lenne...

ulpius66 2024.07.22. 18:59:00

"Eccer egy férfi megfejtette egy nőnek a gondolatait...... de aztán a nő meggondolta magát!"

"Ha azt hiszed, hogy tudod mire gondol egy nő, akkor igazad van!!!!!!
Azt hiszed, hogy tudod!"

wigotah224 2024.07.22. 19:01:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: miért, az utolsó 3 említett nem esett át hosszú kiválasztódáson?

ulpius66 2024.07.22. 21:12:25

"Hamarosan elfogy Iványi Gáborék alapítványának összes pénze: „A legfájóbb, hogy az emberek szájából veszik ki a kenyeret”

Na végre!

Ez a büdös zsidó Iványi az összes pénzeket kilopta az Alapítványaiból, most meg sír-rí, meg kéreget, hogy még többet tuggyon lopni!!!!!!!

ulpius66 2024.07.22. 21:15:46

"700 forint közelébe ugorhat az üzemanyagár – a kormány sem maradt csendben
Ha Ukrajna teljesen elzárja a Barátság kőolajvezetéket, nagy bajba kerülhetnek a haza autósok. Szijjártó Péter és szlovák kollégája azon van, hogy ezt elkerüljük."

MINDEN UKRAJNÁNAK SZÁNT SEGÉLYT MEGVÉTÓZNI!!!!!!!

TALÁN EBBŐL ÉRT AZ A BÜDÖS ZSIDÓ ZSELENSZKIJ......

alöksz róz 2024.07.22. 22:00:47

@ulpius66: lehet hogy zsidó és lop, de az alapítványai rengeteg speciális nevelési igényű gyereknek segítenek.
bűn tönkretenni.

Billy Hill 2024.07.22. 22:52:20

@alöksz róz: "kár veled szóbaállni, tényleg, én vagyok a hülye h megteszem"

Vigyázzá, me ért a Bölcsészettudományi Karhoz is ám...! :-))

"még a BTK meg a PTK-hoz is hülyék vagytok"

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.22. 23:17:11

@ulpius66:

Természetesen puszta véletlen, hogy Zselé most épp azzal a két országgal b@szik ki, amelyek nem nyalják a seggét - Szlovákia legalábbis Fico óta.

Igaz, Zselé korábban már többször pofátlanul kib@szott a nagy támogatóival is, akik élvezettel falták a szart is Zselé seggéből.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.23. 08:08:35

@wigotah224:

Antall ugyan hogyan, mikor? Most olvastam utána, 1988-ig kb. csak tanított.

Gyurcsány sportminiszterként nem volt komoly tényező, és utána is inkább csak a harácsolással foglalkozott.

Medgyessy sem volt korábban olyan posztokon, ahol megtanulhatta volna a politika fortélyait. Ennek legékesebb bizonyítéka a Medgyessy - Nastase közös Trianon-ünneplés: valamelyest is tapasztalt politikus ilyet soha nem tett volna, sem Horn, de még Antall sem, aki nem volt tapasztalt politikus.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.23. 08:15:48

Kikerestem az eredetit, mert nekem nagyon tetszik. Van egy félig-meddig barátnőm, akire ez tökéletesen áll. Nagy kamugép, és senkinek nem hisz semmit (csak a rosszat másokról), mert magából indul ki. Igaz, Shaw mondása nála annyiból nem áll meg, hogy ő - mármint ez említett barátnőm - ezt nem büntetésként éli meg.

"The liar's punishment is, not in the least that he is not believed, but that he cannot believe anyone else."

ulpius66 2024.07.23. 10:18:00

"Magyar Péter: Tízezren jelentkeztek párttagnak, óriási meló kiszűrni a jelentkezőket"

Tényleg kibaszott nehéz lehet kiszűrni a volt DK, MSZP, Momentán egyéb tagokat....

KIZÁRÓLAG CSAK VOLT FIDESZ TAGOKAT VESZNEK FEL, HISZEN EZ A MAGYAR GYEREK IS 22 ÉVIG FIDESZ TAG VOLT..... BENNÜK BÍZIK.......

baalint1 2024.07.23. 11:10:59

Laci, ahhoz mit szólsz, hogy az egyik megafonos arc Puzsért verte pofon? És az érvelése a Fideszeseknek az, hogy Puzsér addig provokálta az illetőt, hogy elszakadt a csávónál a cérna, illetve végső soron meg is érdemelte Puzsér. Kíváncsi vagyok a véleményedre erről.

ulpius66 2024.07.23. 12:09:21

"Egyszerűen hazugság, hogy az olimpiába biztosan beleroppan egy ország költségvetése"

2024.07.23. 11:35
Index.hu
„A párizsi olimpia állami kiadásai nagyságrendileg megegyeznek az olimpia megrendezésével kapcsolatos adó- és járulékbevételekkel. Azonban a gazdaságélénkítő hatások miatt lényegesen magasabb bevételt generálhatnak a francia gazdaság számára”

"Nem véletlenül pályáznak egyre többen!"

Németh Viktória, az Oeconomus elemzője az Index kérdéseire részletesen ismertette a párizsi olimpiával kapcsolatos kutatásukat. Kiemelte, hogy az olimpia magas presztízsű nemzetközi esemény, amely gazdaságösztönző hatással lehet a rendező országra. A közhiedelemmel ellentétben az athéni olimpia is inkább serkentőleg hatott a már akkoriban is gyengélkedő görög gazdaságra.

Az olimpiák gazdasági hatása elsődlegesen a turizmus, az építőipar és a játékok szervezéséből adódik össze. Az idei, 2024-es párizsi ötkarikás játékokra elköltött összegek nemcsak a kiadási oldalon jelentkeznek, hanem adóbevételt is jelentenek, és a gazdaságösztönző hatásuknak köszönhetően nettó bevételhez segítik a házigazdát – ráadásul a párizsi olimpia nem csupán környezeti szempontból, pénzügyileg is minden idők legfenntarthatóbb ötkarikás játéka lehet."

MOST MÁR SZINTE BIZTOS, HOGY AZ ÖSSZEVISSZA HAZUDOZÓ, HAZAÁRULÓ MOMENTÁNOSOKAT A FRANCIÁK FIZETTÉK, HOGY BUKTASSÁK MEG A BUDAPESTI OLIMPIÁT, ÉS ÍGY PÁRIZS KAPJA MEG!!!!!!!

A JÓ BÜDÖS KURVA ANYJUKAT A MOMENTÁNOSOKNAK!!!!!!!!!

ulpius66 2024.07.23. 12:13:22

DONÁTH ANNÁCSKA, AKINEK AZ APJA KOMMUNISTA PAP VOLT, A NAGYAPJA MEG RÁKOSI JOBBKEZE - ÁLLANDÓJAN AZ OLIMPIA MEGBUKTATÁSÁVAL KÉRKEDIK!

A JÓ BÜDÖS KURVA ANYJÁT ENNEK A KURVÁNAK!!!!!!!

ulpius66 2024.07.23. 12:16:25

" A DK szerint Orbánék ezen két döntése vezetett a túlzottdeficit-eljáráshoz"
(ATV)

"Gyurcsány Ferenc pártja szerint ha nem lett volna Vodafone- és reptérvásárlás, most nem indulna túlzottdeficit-eljárás hazánkkal szemben."

AZT MOST HOVA SZARJAK?????

KEDVES GYURCSÁNYI ELVTÁRS!

TALÁN 2005-BEN NEM KELLETT VOLNA SZARÉRT-HÚGYÉRT ELKÓTYAVETYÉLNI A REPTERET!!!!!

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.23. 13:09:18

@alöksz róz:

van pénzem kölyök, még mindig nem tisztáztad, hogy miért kéne fizetnem

"én meg beperellek a másik 3 dologért.."

beperelhetsz, csak el fogod bukni, és neked kéne akkor gyűjtened a pénzt inkább.
az nem fenyegetés, hogy nagyon mérges leszek ha odaráncigálnak, ahova én nem akarok menni.
az se fenyegetés, hogy leírom: ha feltesztek élőben lacikának pár keresztkérdést az ellentmondásairól, és nem válaszol akkor még mérgesebb leszek,

de ha a következő posztjában bevallja hogy autista, és megfogadja hogy nem sértegeti többet a nála 1000x okosabbakat, akkor az egészen más tészta.

De miért zaklatás csöpi? én külön örülnék, ha valaki figyelmezet hogy az egyik ismerősöm elmebebeteg, akit felszínesen ismerek, mert biztos nem engedném pl oda a gyerekeimet, vagy hozzátartozóimat.

Én nem zaklatásnak veszem az udvarias emailt, hanem még meg is köszönöm. Persze nekem több az IQ-m is mint 100.

De ha mégis nagy nehezen bíróságra is kerülne, akkkor megkérdezhetjük az igazságügyi orvosszakértőket, hogy pszichopata lehet-e az, aki szeretne tanulni a pszichopatáktól, meg a dark triadtól.
teveszmek.blog.hu/2018/06/27/_ha_szereted_magad_teljesen_onzetlenne_valsz#c42641225

amúgy miért hisztizel más helyett? lacikát ez nem érdekli, látható is milyen rezignáltan reagál a BBC elvek előtt, csak épphogy tetteti a sértődést:

teveszmek.blog.hu/2018/11/19/_a_hatar_a_csillagos_eg#c42637709

lacika külön élvezi, ha foglalkoznak vele, ha róla beszélnek. hiába hazudozik gátlástalanul, hogy nem olvassa a kommentjeimet, ki nem hagyná a nárcisztikus fogyi.

lacikának ez jó. egyedül neked nem, te stockholm-szindrómás.

legközelebb azért sajnáld már meg egy kicsit lacika környezetét is, ne csak lacikát. ki tudja mik vannak a háttérben. ezért mondom hogy aggódom. egy családvő szakértő kinézhetne oda. a magyar családok az elsők itthon, nem?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.23. 13:14:30

@alöksz róz:

a propagandában minden szép és jó.
ha utálod a fideszesek, akkor miért hiszel egy fideszes lapnak?

a valóságban:
Lassan a magyar nyolcadikosok fele funkcionális analfabétának tekinthető; a következmények beláthatatlanok

qubit.hu/2023/08/01/lassan-a-magyar-nyolcadikosok-fele-funkcionalis-analfabetanak-tekintheto-a-kovetkezmenyek-belathatatlanok

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.23. 13:32:20

@alöksz róz:

ha utálod a fideszeseket, akkor miért hiszel a fideszes csőcseléknek?

ha Ilaria Salis terrorista lenne, akkor se áll meg a mondatod, hiszen Budaházyt ugyanúgy bevédték...

" szólította meg egy fiatal szőke nő, hogy megy-e a kitörés túrára. Azt mondta neki, hogy, nem, hanem dolgozni megy, majd amikor kijött a postáról, többen neki estek hátulról, viperával is ütötték.

Támadói maszkot viseltek, így Ilaria Salist nem ismerte fel, de a mutatott képek alapján az egyik nő hasonlított arra, aki leszólította. A férfi polgárjogi kérvénnyel élt, 10 millió forint megfizetését kérte az elsőrendű vádlottól."

Ilaria Salis mennyire tud magyarul? akcentussal beszélt?
milyen bizonyítékok vannak ellene? akit felismert majdnem a képen, az miért nincs rács mögött?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.23. 13:36:50

@alöksz róz:

"miért ne lehetne egy népcsoport jellegzetes negatív tulajdonságáról akármikor beszélni"

lehet, csak nagyon butának fogsz kinézni utána. ugye, neked nem kell magyar barátnő se. te nagy hazafi.
hát te biztos nem szereted a hazádat ha nem akarsz magadnak magyar barátnőt.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.23. 13:39:50

@alöksz róz:

az nem zsidóskodás, hogy neked nem kell magyar barátnő?
zsidónak akkor jobban örülnél? románnak? cigánynak?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.23. 13:46:53

@alöksz róz:

ne haragudj rá. nem tudhatta, hogy 16 éves vagy és még nem vagy túl a pubertáson.
miben hazudott grundigg? toppantottál is közben, ugye?

elnézést kértél már tőle, amiért kenegetted a szart a jenki kiszolgáltatottságod miatt?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.23. 14:40:44

@Billy Hill:

mi a baj csöpi? a becsületsértés a ptk-ban is van,
a zaklatás a btk-ban csak

alöksz róz 2024.07.23. 18:52:13

@Billy Hill: ott végzett szociológia-ruhatár szakon :-)

ulpius66 2024.07.23. 22:15:32

A fradika 5 - 0 győzött a walesi ellenfelével szemben....

MILYEN KÁR, HOGY A FRADI KEZDŐBEN CSAK 1 AZAZ 1 MAGYAR VOLT.....

Dibusz - Makreckis, Cissé, Gustavo, Ramírez - Rommens, Maiga - Traoré, Zachariassen, Marquinhos, - Pesic

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.24. 00:07:36

@ulpius66:

Biztos nem mi vagyunk az egyetlenek, mitől nemzeti egy olyan válogatott, amelyben csak mutatóba akad egy-két adott nemzetbéli játékos.

Engem kvara nem érdekel a futball, elismerem. Alapból sem, de nem kis részt azért sem, mert már rég annyira elüzletiesedett, hogy se nemzetinek, se sportnak nem lehet nevezni.

ulpius66 2024.07.24. 10:36:19

"2024 májusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 ezer, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset pedig 448 700 forint volt – derül ki a KSH által közzétett adatokból.

A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest."

KIEMELEM A LÉNYEGET!

A MAGYAR REÁLKERESET EGY ÉV ALATT 10,4%-KAL NŐTT!

a NETTÓ ÁTLAGKERESET: 448,7 eFT VOLT, AZAZ MINTEGY 1.150 EURÓ!!!!!

ulpius66 2024.07.25. 15:18:48

"Így is lehet csinálni: rengeteget profitál Párizs a 2024-es olimpiából, az utóhatások is kedvezőek"
PÉNZCENTRUM
2024. július 25. 15:01

"Hamarosan kezdődik a párizsi olimpia, amelynek várható gazdasági és társadalmi hatásait elemezte az Allianz Research kutatóintézet. Összességében kijelenthető, hogy Franciaország számára már rövid távon is óriási üzlet lesz az olimpia, hosszú távon pedig további pozitív gazdasági és társadalmi öröksége lesz a játékoknak.

Özönlenek a turisták az amúgy is népszerű országba!'

Billy Hill 2024.07.26. 00:26:45

@alöksz róz: "ott végzett szociológia-ruhatár szakon"

Szerinted elvégezte? Azért egy akasztó nélküli, qurva drága bundát pl. tök nehéz felakasztani a vállfára...

G. Nagy László 2024.07.27. 12:59:01

@baalint1:

"Laci, ahhoz mit szólsz, hogy az egyik megafonos arc Puzsért verte pofon? És az érvelése a Fideszeseknek az, hogy Puzsér addig provokálta az illetőt, hogy elszakadt a csávónál a cérna, illetve végső soron meg is érdemelte Puzsér. Kíváncsi vagyok a véleményedre erről."

Bocs, hogy csak most - az utóbbi egy hetet Olaszországban töltöttem.

A véleményem nem fog meglepni. Puzsér egy szarházi provokatőr. Mindenkivel ezt csinálja. A tettlegességet ugyanakkor semmi sem indokolja. Ábrahám Robi hülyeséget csinált, átlépte azt a vonalat, amelyet soha nem szabadna.

alöksz róz 2024.07.27. 22:49:13

a piros pirulát vegye be mindenki. orbán a világháborút akadályozza meg az egészségügy szándékos lerohasztásával.

alöksz róz 2024.07.27. 22:50:50

ha meg mégis beüt a ménkű, a kisvasút lesz a snowpiercer.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.27. 22:58:14

@alöksz róz:

Azért az eü. lerohasztásában a korábbi, nem fideszes kormányok is elévülhetetlen érdemeket szereztek, beleértve a cocizmust is. Talán csak arról van szó, hogy a folyamatos leépülés most ért el egy nagyon kritikus szintet.

Azt se feledd, hogy az orvosok tömeges kivándorlasa csak azért nem kezdődött el már a korábbi kormányok alatt, mert az EU-csatlakozás után is még jópár évig épp a régi tagorszagok korlátozták a keleti munkaerő beáramlását.

Boldeone2 2024.07.28. 09:37:04

Azt, hogy Orbán Viktor mit gondol a jövőről, megtudhattuk a tusványosi beszédből...A monolit hatalom, a diktatúra további kiépítése várható: az államok erőszakmonopóliumáról beszélt saját területükön, meg a " világrendszerváltásról"
Világrendszer- váltás, de honnan hová és kinek? Sem Kína -ahol kommunista diktatúra van-, sem Oroszország- ahol fasiszta- nem lehet jövő, nekünk nyugati embereknek biztos nem
A beszédben megkérdőjelezi a racionalitáson alapuló felvilágosodást, visszatérvén a "hithez", amely leggyakrabban a tévhitek alapja. A másik tézise: visszatérés a kollektív- közösségi társadalomhoz....Volt már ilyen törekvés, csakhogy elbukott...Az emberek nem akarnak, vagy egyre kevésbé kollektívákhoz tartozni, ilyen "kollektíva" a nemzet is. Az okok komplexek, de majd írok párat...
Orbán egy nagy, magyar jövőbeli vízióról is beszél- amely maga is elismeri - nincs még kidolgozva...Realitás nélküli álmokról beszélhetnek, " demográfiai fordulatról"; csakhogy nem akar ilyet a 21. századi ember, inkább túlélni akar...

A közhelyek puffogtatása most is jól ment, a jövőbeli, " nemzeti nagyterv" - reális víziója - már kevésbé...

Boldeone2 2024.07.28. 09:55:41

A balsors kivezetett egy fesztiválra a hétvégén, így kristálytisztán láttam, az új generációkat, az új szórakozási módokat, a viselkedési mintákat
Egy szóval jellemezve: minden tragikus

Éppen azt történik, amit anno Marx vagy Kafka is megírt: elidegenedés. A fiatalok kényszeres módon mennek ezekre a fesztiválokra, ahol már olyan zaj van, hogy beszélni sem tudnak egymással. A földig ivás vagy a drog használta alap, mindenki csak saját magára koncentrál, miközben a világ felé magamutogatja, hogy mennyire menő

A valós emberi interakciók helyett ezek a giganikus megaszarok jöttek divatba; egy havi, afrikai fizetés a belépő ( nem vicc)
15 éve 10%- nyi ember volt és 10x jobb buli...

Ez a generáció totálisan el lesz idegenedve, az önzés és az önközpontúság a csúcsra hágott; mobiltelefon minden kézben, mindehol, mindig...

A konklúzióm az, hogy brutális válságjelenségeket mutat a társadalom. Nemhogy " új nemzetállami renenszánsz nem lesz" hanem atomjaira esik szét minden...

Boldeone2 2024.07.28. 10:03:10

Ezzel a döntések a fideszes családpolitika kudarcát bizonyítják:

telex.hu/gazdasag/2024/07/28/csaladi-adokedvezmeny-megduplazasa-2025-2026-harom-gyerek

Megint egy szűk, felső, jómódú réteg jóléte miatt fogunk új adókat a nyakunkba kapni! Ez abszurd, amikor így is 6-7% - os a költségvetési hiány! A határon túliakat is támogatunk kell majd ...

Le kellene mondani a lázálmokról, Orbánnak!

ulpius66 2024.07.28. 11:22:40

"Van bázisa, reménye és jövője a magyar baloldalnak"

Háááááát???????

Nem hogy jövője..... jelene sincs a "magyar baloldalnak"

A Parlamentbe ücsörgő összefosós ballibsi pártok támogatottsága:
- DK ----- 8%
- MSZP ----- 3%
- Momentán ------ 3%
- JOBBIK ----- 1% (alulról....)
- LMP ----- közel a 0,0%-hoz
- Párbeszéd - konkrétan 0,0%

Ha összeadjuk, és hozzávesszük a Kutyuskákat és egyéb idiótákat (pl. MZP, Vona, Jákob Parízer Péter, Mesterházy, stb-k) akkor talán meghaladják a 15%-ot!!!!!!

Összefogás meg biztos nem lesz, hiszen akkor 15% a bejutási küszöb!

Mondjuk bontanék egy pezsgőt, ha mégis lenne összefosás, és elérnének bő 14,8%-ot...

NA, KB. ENNYIT A BALLIBSIK JELENÉRŐL!!!!!!
...... erre még építeni is lehet.......na jó, ez vicc volt.....

DE REMÉNYKEDJETEK!!!! AZ VAN BŐVEN!!!!

A REMÉNY HAL (SÜL) MEG UTOLJÁRA!

ulpius66 2024.07.28. 11:25:14

@Boldeone2: "A határon túliakat is támogatunk kell majd ...

Le kellene mondani a lázálmokról, Orbánnak!"

JA!

INKÁBB A GENDERIDIOTIZMUST KÉNE ORBÁNNAK TÁMOGATNIA!!!!

ATTÓL VALÓSZÍNŰLEG SOKKAL TÖBB GYERMEK SZÜLETNE!!!!!
(esetleg az illegális migráncsokat!!!!!.... na, azok szívesen teleszülnék Magyarországot!!!!)

ulpius66 2024.07.28. 11:26:40

@Boldeone2: "Megint egy szűk, felső, jómódú réteg jóléte miatt fogunk új adókat a nyakunkba kapni!"

Boldi!

Nem is tudtam! Te Magyarországon adózol?

ulpius66 2024.07.28. 11:35:20

@Boldeone2:

Ahogyan a mai fiatalok "bulizását" látod, abban száz százalékosan egyetértek veled!!!

NA EZEK A FIATALOK FALJÁK EZERREL AZ AZARIAH-T!!!!
(írom eztet úgy, akár 1 másodpercet is hallgattam volna Azariah-tól....)

..MEG UGYANEKKORA ELÁNNAL NYALJÁK BE ENNEK A MAGYAR GYEREKNEK, ENNEK AZ ÚJ BALLIBSI MESSIÁSNAK IS A HASBAMÁSZÓ SZÖVEGEIT

ulpius66 2024.07.28. 11:42:31

@alöksz róz: "....az egészségügy szándékos lerohasztásával."

NEM AZ EGÉSZSÉGÜGY VAN LEROHASZTVA, HANEM A MAGYAR EMBERKÉK ÉLNEK KIBASZOTT EGÉSZSÉGTELENÜL!!!!
(persze a legkönnyebb a saját szar, egészségtelen életed az egészségügyre fogni....)

A jónép állandójan mindenen stresszel, a prevenciót még csak hírből sem ismeri, mindenki saját magát "gyógyítja" lehetőleg az internettről, csak végső esetben megy orvoshoz, persze a gyógyszereket összevissza szedi, természetesen mindenki zabál, ha kell, ha nem, lehetőleg egészségtelen kajákat, a fél ország túlsúlyos. Mind e mellett drogozik, dohányzik, alkoholizál, kávézik, stb, stb.... és természetesen NEM MOZOG!!!

DE SZAR A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY!!!!!

GyMasa 2024.07.28. 13:33:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ez egy egészen remek kis összefoglaló arról, hogy pl. hány nemzetközi szerződést rúg fel azzal, amit csinál:
www.youtube.com/watch?v=q5mTHR3OeoQ

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.28. 18:03:54

@GyMasa:

Bezzeg ha mi leállítanánk az áramszállítást Ukrajnába, talán még az EU vagy a NATO csapatai is bevonulnának Magyarországra internacionalista segítséget nyújtani.

Más kérdés, hogy sok értelme sem lenne, mert a lengyelek vagy a románok tudnák pótolni.

alöksz róz 2024.07.28. 19:31:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Talán csak arról van szó, hogy a folyamatos leépülés most ért el egy nagyon kritikus szintet." - vagy inkább arról van szó, hogy a miniszterelnökúr vejének magánbiztosítója és magánkórháza van.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.28. 19:49:18

@alöksz róz:

Nem hiszem, hogy a vej üzleti érdeke Orbánnak fontosabb, mint a lerohadt eü. körüli közfelháborodás miatti szavazat- és népszerűségvesztés. Még úgy is, hogy 2026. tavaszáig felejtenej az emberek.

Ami számomra különösen gyomorforgató volt, az Kásler végtelenül aljas és ellenszenves megjegyzése, miszerint ő rutinszerűen 10-12 órás műtéteket végzett 50 fokos műtőben. Talan nem kell mondani, hogy ez ordas hazugság, 50 fokban beöltözve, vagyis nem szaunaban negyed óra alatt elajult és hőgutát kapott volna.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.28. 19:55:20

Avagy Kasler 50 Fahrenheit fokban műtött, csak ezt "elfelejtette" hozzátenni. Igaz, akkor meg kicsit fázhatott.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.28. 20:00:54

Jut eszembe, az is lehet, hogy az 50 fokot a lámpa alatt mérte, akkoriban még LED helyett halogénizzók lehettek. De hogy a műtőben nem 50 fok volt, az héccencség.

alöksz róz 2024.07.28. 20:22:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem hiszem, hogy a vej üzleti érdeke Orbánnak fontosabb, mint a lerohadt eü. körüli közfelháborodás miatti szavazat- és népszerűségvesztés." - hát dehogyisnem fontosabb.
orbán és fidesz nagykutyák családi és baráti köre (magántőkealapok) ebből is gazdagodik. (plusz a másik dolog, hogy ezek ugyanolyan cinikus liberálisok, mint kis-szdsz korukban voltak). tudatosan, szisztematikusan teszik tönkre. a szegény meg dögöljön meg.

mindegyik igaz: a) előre kitervelten, b) nyereségvágyból, c) aljas indokból vagy célból, d) különös kegyetlenséggel

a felháborodás meg az egészségügyi dolgozókon csapódik le.
ki van ez találva, a kalóz-logikára felépítve. és tényleg működik.

alöksz róz 2024.07.28. 20:26:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "fontosabb, mint a lerohadt eü. körüli közfelháborodás miatti szavazat- és népszerűségvesztés" - má kipróbálták a júniusi választáson, hogy valamennyire működik: itt fontosabb dolgoktól véd meg a orbán, a világháborútól.

kásler meg lehet tényleg melegbe műtött amikor muszáj volt.
nem kásler a gusztustalan: telex.hu/belfold/2024/07/26/semjen-zsolt-tusvanyos-korhazi-klimak-rohoges

alöksz róz 2024.07.28. 20:30:57

akinek van egy kis esze, addig pucol innen, míg orbán tényleg ki nem lépteti az eu-ból és a nato-ból az országot.
nem sok van már addig, gyorsan kell lépni.

alöksz róz 2024.07.28. 20:32:06

@Boldeone2: "Ez a generáció totálisan el lesz idegenedve, az önzés és az önközpontúság a csúcsra hágott" - ez a liberális szemlélet.

alöksz róz 2024.07.28. 20:34:37

@Boldeone2: "A másik tézise: visszatérés a kollektív- közösségi társadalomhoz" - ezt már sokszor mondta, de mindig hazudott.

alöksz róz 2024.07.28. 20:39:25

ez egy nagyon jó írás.

telex.hu/belfold/2024/07/27/orban-viktor-tusvanyos-beszed-tusnadfurdo

és elejétól végéig teljesen tényszerű. gyakorlatilag minden mondata ténymegállapítás.
szokatlan egy telexes újságírótól.

Boldeone2 2024.07.28. 20:57:46

@alöksz róz: Nagy Laci is megírta a saját véleményét a tusványosi beszédről, az a legújabb poszt...Lehet ott folytatni...

G. Nagy László 2024.07.28. 21:02:03

@alöksz róz: Ez jó írás??? Ez csupa ténymegállapítás? Olyan ordas csúsztatások vannak benne, hogy a falat kaparom...

"Emellett a miniszterelnök itt is megfeledkezik a konfliktus erkölcsi dimenziójáról: lényegében azt mondja, hogy az ukrán népnek nincs joga akaratának érvényesítéséhez, azaz semmiképp sincs annyi joga ehhez, mint mondjuk nekünk."

Kurvára nem mond ilyet. Ez több is, mint csúsztatás: szemen szedett hazugság. Az összes mocsok szarházi komcsi ezt játssza évtizedek óta: keverik a fogalmakat, csakhogy lejárassák a szónokot. Orbán nem azt mondja, hogy Ukrajnának nincs joga, hanem azt, hogy nem realitás az EU-hoz és a NATO-hoz való csatlakozása. Ezt pedig mindannyian tudjuk.

Én nem tudom, hogy te hogy olvasol, de ezek szerint kurvára felületesen.

G. Nagy László 2024.07.28. 21:03:05

@Boldeone2: Helyes. Tusványos eggyel odébb :)

alöksz róz 2024.07.28. 21:39:24

@G. Nagy László: pontosan az az erkölcsi dimenziója, amit az újságíró írt.

G. Nagy László 2024.07.28. 22:35:05

@alöksz róz: Épp elmagyaráztam, hogy nem létezik ilyen erkölcsi dimenzió.

Ha kiállsz egy ilyen ócska szar újságíró ócska szar állítása mellett, akkor az lenne a minimum, hogy idézed Orbán vonatkozó mondatát. De nem fogsz ilyet találni, előre jelzem.

alöksz róz 2024.07.28. 22:56:49

@G. Nagy László: az utolsó két hsz-edben csúsztatsz.
azt írta, hogy megfeledkezik az erkölcsi dimenziójáról.
ami pedig pontosan az, amit írt.

G. Nagy László 2024.07.28. 23:00:38

@alöksz róz:

"lényegében azt mondja, hogy az ukrán népnek NINCS JOGA akaratának érvényesítéséhez"

Ezt írja, baszki. Ordas hazugság. Nem mond ilyet. Sem ezekkel a szavakkal, sem más kifejezésekkel. Nem is utal ilyesmire. Ez a geci a saját narratíváját tolja, te meg beszopod. Miközben látod a saját szemeiddel, hogy mit ír...

alöksz róz 2024.07.28. 23:32:35

@G. Nagy László: az az erkölcsi lényege nekije.

GyMasa 2024.07.29. 11:04:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Tudnák, de nem teljes mértékben.
EZeknek a távvezetékeknek is véges akapacitása. Ha jól tudom, Ukrajna felé 800 vagy 850kV-os távvezeték van kiépítve.
És, jelenleg, a bevallott Ukrán adatok szerint is az orozsok lerombolták az Ukrán erőművi kapacitás kb. 95%-át, azaz, MINDEN áramot nyugatról kapnak meg.

GyMasa 2024.07.29. 11:07:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
SZerintem mindenki inkább fog emlékezni a megduplázott családi adókedvezményre...
Mert, vegyük észre, hogy azért a magyar egészségügy nem olyan lerobbant, ahogy azt a ballibek szajkózzák...
Itt egy írás, ami pont arról szól, amit én is folyton mondani póbálok:
bekialtas.blog.hu/2024/07/21/1281_bekialtas_hazudni_amerikarol_angliarol_oroszorszagrol

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 13:59:05

@alöksz róz:

a nagy szuverén hazug hazaáruló orbán nem fog kilépni az eu-ból. mert kínának és putyinnak csak így vagyunk értékesek. hagyjuk már ezt a butaságot hogy kilépünk. unom már mondogatni, annyira nem tudnak gondolkozni az emberek

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 14:07:43

@alöksz róz: és te milyen szakon végeznél? majd érettségi után?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 14:09:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

hány szülészet és osztály zárt be gyurcsány alatt? el lett számoltatva végül gyurcsi?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 14:14:51

@GyMasa:

lehet nem kellett volna megvétózni az ukránok hitelét és támogatását?
lehet nem kéne putyint szopnia a megzsarolt viktornak?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 14:20:25

@G. Nagy László:

na mi van pszicho laci? ha nem szállítunk fegyvert meg békét akarunk, nem pont ez?

Serény Vélemény 2024.07.31. 09:39:01

@Tesz Vesz XLIV.: "a nagy szuverén hazug hazaáruló orbán nem fog kilépni az eu-ból. "

Sajnos. Bár az EU egyébként olyan, mint a népek nagy barátságára épülő másik unió, a szovjet. Abból se lehetett kilépni csak úgy.

Serény Vélemény 2024.07.31. 09:50:54

@alöksz róz: Egy "tényszerű" mondat:
"Egyrészt minden mérce szerint a Fidesz nyert, másrészt viszont az elmúlt 14 év eredményeihez képest elég rosszul szerepeltek"
jó, tudom én kék kocka vagyok, de vagy "_minden mérce_ szerint a Fidesz nyert", vagy "... képest rosszul szerepelt."

A kettő együtt nem megy.

alöksz róz 2024.07.31. 10:39:10

@Serény Vélemény: dehogynem megy. most lehet meg fogsz lepődni, de a "képest" az viszonyítást jelent.

Serény Vélemény 2024.07.31. 10:51:06

@alöksz róz: Namost a szépsége az általam idézett mondatnak pont az, hogy a kákán is csomót való kereséssel van tele az egész cikk, miközben csomós kákát tartalmaz az írójának a saját, felszínes és nagyon buta gondolkodási rendszere. "Mindset"-je.

Szóval: "ha az elmúlt 14 év eredményeit" vesszük _mércének_, vagy bázisnak, akkor "rosszul szerepeltek". És ebben az esetben a mondat első része: "Minden mérce szerint..." konkrétan nem igaz.

Csak ugye a humán értelmetlenségieknek ez nem tűnik fel, hogy konkrétan az agyuk vezérlő szoftvere kb "~ideológája" - konkrétan hibásan működik. Hibát látnak ott, ahol nincs hiba, és nem látnak hibát ott, ahol van.

alöksz róz 2024.07.31. 10:55:59

@Serény Vélemény: minden mérce szerint nyert, látom megint újat mondok, de ebben pedig nincs semmi viszonyítás, csak a győzelem tényére vonatkozik.

alöksz róz 2024.07.31. 10:58:33

@Serény Vélemény: a korábbinál rosszabbul szerepelve is lehet nyerni.
nincs ebben hiba.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.31. 12:33:12

@Serény Vélemény:

"A kettő együtt nem megy."

Formalis logikából egyes alá.

1) Tény, hogy minden mérce szerint nyert, mert nem létezik olyan mérce, amely szerint nem a legtöbb szavazatot kapott párt nyeri meg a választást. (Mas kérdés, hogy van, amikor ez sem elég a kormányalakításhoz.)

Persze ha figyelembe veszed a nem létező mércéket is... :DDD

2) Tény, hogy a korábbi eredményeihez képest rosszul szerepelt. De még így is nyert.

Mindkét állítás igaz, nem mondanak ellent egymásnak. Így alöx róz kommentje abszolút helyes.

G. Nagy László 2024.07.31. 13:29:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @alöksz róz: @Serény Vélemény:

Valóban igaz, hogy rossz szerepléssel is lehet nyerni. A brazil válogatott lenyomhatja Hondurast egy sétálós meccsen 1-0-ra - nyert is és rosszul is szerepelt egyszerre.

A hiba nem itt keresendő, sokkal inkább abban, hogy a Fidesz szereplését megpróbálja rossznak beállítani, csak azért, mert 50% alatti szavazatot ért el. Ez egy picit gyengébb a szokásos aránynál, de rossznak semmiképp sem mondható. Bármely párt Európában cserélne a Fidesz eredményével. Világos, hogy neki az a dolga, hogy fikázza a kormánypártot, az nem megy, hogy csak jót ír. A legkisebb rosszat is fel kell kutatni...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.31. 15:59:09

@G. Nagy László:

Laci, az azért tagadhatatlan, hogy ez volt a Fidesz hosszú idő óta legrosszabb eredménye. Nyugat-európai pártokhoz képest irigylésre méltó, ám önmagához képest elég gyatra. Ezen nincs mit szépíteni, és nagyon remélem, legalább házon belül nem ragadnak le ott, amit nemtomkiis mondott, hogy hiszen kétszázezer szavazattal többet kaptak.

Remélem, tudnak kezdeni valamit Magyar Péterrel, mert nagyon úgy tűnik, ez nem egy pünkösdi királyság lesz, Hiába tartjuk itt páran - én is és azt hiszem, te is - erkölcsi nullának, nem úgy néz ki, hogy hullócsillag lesz belőle. Nem kellene alábecsülni.

alöksz róz 2024.07.31. 23:16:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ez alapvetően nem magyar péterről szól.

hanem eljutott oda egy óriási tömeg, hogy ellenerőt képez.

alöksz róz 2024.07.31. 23:19:39

@alöksz róz: "hanem eljutott oda egy óriási tömeg, hogy ellenerőt képez" - és külön öröm látni, hogy végre egyszer saját magától.

alöksz róz 2024.07.31. 23:24:48

@G. Nagy László: kontextusba kell helyezni.
irdatlan nagy mozgósítást jelentett be orbán viktor, soha nem látott magasságokba emelte a tétet... és ennyi jött ki.

alöksz róz 2024.07.31. 23:29:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az meg hogy magyar egy seggfej, hát istenem. nem volt jobb.

eddig egyetlen párt volt, amelyik nem seggfejekből állt ki, az lmp.
felmorzsolódott a seggfejek közt.

alöksz róz 2024.07.31. 23:31:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az meg hogy magyar egy seggfej, hát istenem. nem volt jobb.

eddig egyetlen párt volt, amelyik nem seggfejekből állt ki, az lmp.
felmorzsolódott a seggfejek közt.

G. Nagy László 2024.08.01. 00:52:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Olvasod a posztjaimat. Többször is írtam Magyar Péterről, s ugyanígy látom. Már 2022. tavaszán, a választások után azt írtam: megnyílt egy 30%-os rés az ellenzékben, csupán kell találni egy valamirevaló jelöltet. Magyar Péter nem egy igazán karizmatikus valaki, de százszor jobb, mint MZP, Jakab Péter, vagy bárki azon a térfélen, leszámítva Ungár Pétert. (Itt mindenki Péter??)

Nemrégiben egy nagyobb állófogadáson azzal fárasztottam mindenkit - Bohár Danitól kezdve Apáti Bencén át Schmidt Máriáig -, hogy tessék komolyan venni Magyar Pétert! Kovács Istvánnal, a Megafon vezetőjével még fogadást is kötöttem, hogy miként szerepel majd a Tisza 2026-ban...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.01. 17:32:53

A genderőrület legújabb példája:

Nem érdekel az olimpia, nem is olvasom a róla szóló híreket, de egy főcím megütött:

"Könnyekben tört ki a ringben a női bokszoló, akinek egy biológiailag férfi volt az ellenfele"

index.hu/sport/2024/parizs/2024/08/01/parizs-2024-olimpia-noi-okolvivas-andrea-carini-imane-helif-lin-ju-ting/

A valódi nő egy perc elteltével fel is adta a küzdelmet, mert olyan erős ütéseket kapott a férfitól, mint addig még soha.

Most meg azt olvasom, hogy egy magyar női bokszolónak kell kiállnia a "győztes" férfi ellen. Nagyon remélem, hogy ő is, és a férfi összes többi ellenfele is vissza fog lépni. Szerintem a bojkott lehet az egyetlen tiltakozási forma ez ellen az őrület ellen.

Nagyon értékes lenne az így megszerzett aranyérem, s az is szép gesztus lenne a valódi nőktől, ha még a dobogóra sem állnának fel a "győztes" mellé.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.01. 17:36:08

@G. Nagy László:

"még fogadást is kötöttem, hogy miként szerepel majd a Tisza 2026-ban..."

Elárulod, hogy te mire fogadtál?

(OK, tudom, hogy nem valaszolhatsz erre, de nem bírom megállni.)

G. Nagy László 2024.08.01. 17:40:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kettőnk közül én várom a jobb szereplést, s én sem vállaltam túl magam (messze a 30% alatt).

G. Nagy László 2024.08.01. 17:41:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Most meg azt olvasom, hogy egy magyar női bokszolónak kell kiállnia a "győztes" férfi ellen. Nagyon remélem, hogy ő is, és a férfi összes többi ellenfele is vissza fog lépni."

Luca nem fog. Ki akarja ütni. Ez is méltó válasz lenne.

Gelimtrtrddddd 2024.08.01. 17:50:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A valódi nő egy perc elteltével fel is adta
egy magyar női bokszolónak kell kiállnia
------------------
1. Nem tel, és nem el, az al volna, így anvatávered vagy tenyered, rekkend, végotenyered.
Nem ad, hanem rejni.

2. Valódi nő? Hahaha! Bokszoló nő nem van, se női bokszoló, attól, hogy egy ana partikel nem bokszol, nem tesz olyat, ana az olimpián van, így azt mondjuk, hogy göndör(gender).

Nem vélném hogy nő volna, attól, hogy hány ilyen sportoló izé szúr magának úrnemihoromont? Vagy a testépítő göndörök, vajon azok szednek nemihoromont, úrat? Ha bé, úgy vajon továbbra is nők? Nem!

Valódi nők, ana partikelek, anyák már nem vannak, a libcsizmussal, a libernyák szexualitással, stak göndörök,stämmischan, nyelvileg nem vannak akcepltálni nőkként, így nem nők.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.01. 17:51:48

@G. Nagy László:

Remélem, csúnyán elveszíted a fogadást. :) És nem azért, mert több lesz 30%-nál.

"Luca nem fog. Ki akarja ütni. Ez is méltó válasz lenne."

Már ha sikerül. De akár kiüti, akár nem, sajnos azzal, hogy kiáll ellene, legitimálja ezt a felháborító igazságtalanságot.

Szerintem a sakk az egyetlen "sport", ahol szükségtelen külön versenyezniük férfiaknak és nőknek. De még ebben sem vagyok teljesen biztos.

Gelimtrtrddddd 2024.08.01. 18:08:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hogy kiáll ellene, legitimálja ezt a felháborító igazságtalanságot.
-----------
Magyarul: ha kiáll nekje anta, legitimálja e ana dühensztő raktarakuloszamány ta.

De hol van itt raktarakulosza? Hát azok a sportolók se nők, attól, hogy ilyet tesznek, ahogy tuti szednek úrnemihormont is.

alöksz róz 2024.08.01. 18:14:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: én meg már pont örültem a minap a birca blogján, hogy nem engedik indulni a transzvesztitákat...

de amúgy ez nem transzi (lehet meg is ölték volna érte a falujában), hanem ilyen kromoszómarendellenessége van. ettől függetlenül szégyen hogy engedték elindulni...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.01. 22:52:33

Bár nem érdekel a sport, a magyaroknak azért úgy általaban mindig szurkolok.

Most viszont személy szerint is nagyon szorítok Lucáért. Az imént láttam az olimpia előtt vele készült interjút, kimondottan rokonszenves lány. Ha kiáll az ellen az inkább férfi mint nő ellen, kívanom Lucának, hogy úgy verje laposra, hogy soha többé ne merjen nők között versenyezni.

Serény Vélemény 2024.08.02. 09:50:00

@alöksz róz: Nem biztos. Iránban pl. a homokosokat ugyan üldözik, de a nemváltó műtéteket a az állam támogatja, így van egy csomó transz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.02. 10:26:56

@Serény Vélemény:

Ez komoly? Van erről vmi hiteles és angol nyelvű infó? Annyira hihetetlen, hogy Allah engedi, sőt támogatja.
süti beállítások módosítása