téveszmék

téveszmék

"Van bázisa, reménye és jövője a magyar baloldalnak"

2024. július 15. - G. Nagy László

vasarhelyi.jpg

 

A múlt héten Vásárhelyi Mária adott interjút a Klikk TV számára. A szokásos, brutális hazugságok mellett ezúttal néhány használható gondolatot is kaptunk a baloldali szociológustól.

 

A beszélgetés első témája - ki is lehetne más - Magyar Péter. „Rémülten és csodálkozva figyelem, hogy a baloldali és liberális szavazók egy része egy olyan embert támogat – majdnem fenntartások nélkül –, akinek alig van olyan mondata, amivel amúgy egyetért egy baloldali-liberális ember." A felvetés abszolút helyénvaló, jómagam csupán azon álmélkodom, hogy Vásárhelyi Mária miféle képet ápol magában a magyar választópolgárok kapcsán. Talán elvárható volna egy szociológustól, hogy reálisan lássa a társadalmat... Ezzel szemben úgy kommunikál, mintha a progresszív-balliberális irányzat valami hihetetlen tömegeket vonzana hazánkban. Mintha Magyar Pétert a woke vallás elkötelezett hívei emelték volna magasba. Emlékezzünk csak: 2016-ban a migráció kapcsán tartott népszavazást az ország, melyen az érvényesen voksolók 98%-a bevándorlásellenes választ adott. 2022-ben a gyermekvédelem került terítékre, ezúttal 93-95% utasította el a progresszív álláspontot. Vásárhelyi Máriának tudnia kéne, hogy a magyar társadalom - szinte párthovatartozástól függetlenül - meglehetősen józan és konzervatív e kérdések tekintetében. Nem véletlen, hogy a Momentum lenullázta magát, s hogy a DK-MSZP-Párbeszéd hármas fogat összesen 8%-kal büszkélkedhet az EP-választások után. Nagyságrendileg ez az a bázis, amely ténylegesen baloldalinak, avagy balliberálisnak mondható. Az ország 90%-a semmilyen formában nem kér a Nyugaton oly divatos woke-őrületből.

 

Ahogyan téves volt az a vágyvezérelt mantra is, hogy a TISZA Párt szavazói elsősorban kiábrándult fideszesek lesznek, ugyanúgy ostobaság az is, hogy Magyar Pétert olyanok támogatják, akiket elvi baloldaliság jellemez. Mivel a 30%-ot learató szektavezér a lényeges kérdések kapcsán - háború, migráció, gender, szuverenitás - gyakorlatilag ugyanazt képviseli, mint a kormány, így arra kell következtetnünk, hogy Orbán politikai irányvonala kifogástalan, csupán személye megosztó. Ha ehhez hozzátesszük, hogy immáron több mint harminc éve folyik ellene a szisztematikus karaktergyilkolás itthon és nemzetközi szinten egyaránt, úgy azon kell csodálkoznunk, hogy ekkora ellenszélben miként tudott minden választást fölényesen megnyerni az elmúlt 18 esztendőben. "Nem hiszem, hogy ezzel a koncepciótlan, ide-oda kapkodó, igazából tartalmatlan politikával hosszú távon felszínen lehet maradni, őt egy politikai divatjelenségnek gondolom. A kilátástalanság és reménytelenség termékének látom őt" Egy percig sem vitatkozom Vásárhelyi Máriával, de a megfelelő következtetéseket azért nem árt levonni. A TISZA Párt hívei elsősorban protest-szavazók, akik nem valami mellett, hanem kifejezetten Orbánnal szemben foglalnak állást. Nem feltétlenül igényelnek tartalmas, elvi politizálást, de ha mégis, az a legkevésbé se a woke-progreszió jegyében foganjon.

 

A beszélgetés végén a baloldali ellenzékre terelődött a szó: "Általában helyesnek tartom a múlt tisztázását, hogy elmondjuk, szerintünk mi történt mondjuk 2006-ban, vagy mi történt 2010-ben, hogy ki a felelős azért, hogy így alakultak a dolgok." Ezzel csak egy a baj. Bárki, aki eddig ezt megtette, politikai értékválasztástól függetlenül minden esetben ugyanarra jutott: Gyurcsánynak - aki annak idején hajlandó volt a rendőrterror eszközéhez nyúlni a tüntetőkkel szemben - távoznia kell a közéletből. Ezzel viszont a baloldaliság utolsó helyőrsége is megszűnne hazánkban, amit személy szerint abszolút üdítőnek tartanék, ám alig hiszem, hogy Vásárhelyi Mária egy ilyen világról álmodna. Egyébként is, sokszor, sok helyen elmondta már - és ezzel sem igazán lehet vitába szállni -, hogy a DK egyet jelent Gyurcsánnyal, hogy Fletó nélkül nincs Demokratikus Koalíció. Sőt mondott olyat is idén tavasszal, még a Friderikusz Podcast vendégeként, amit rajta kívül csak kevesen tudnának rezzenéstelen arccal előadni: "Én azt gondolom, hogy Gyurcsány Ferenc egy demokrata, Orbán Viktor meg abszolút nem egy demokrata, és aki nem érzi ezt a különbséget, abban nincs érzékenység." Vicces. A kérdés innentől már csak az, hogy ezzel a végtelenül elfogult, önbecsapó attitűddel miféle szembenézést vár 2006 kapcsán.

 

Ha már a bevezetőben brutális hazugságokat említettem a múlt heti riportot illetően, úgy ne menjünk el szótlanul ezek mellett sem. "Föl sem fogjuk, hogy milyen iszonyatos seb a magyar társadalom testén, hogy innen elment egymillió ember, ebből az országból." Vásárhelyi Mária persze - a baloldali gondolkodókra jellemző módon - csupán dobálózik a légből kapott számokkal, nem tesz mellé időintervallumot. Így aztán legfeljebb csúsztatásról beszélhetünk, hiszen lehet, hogy a Rákóczi-szabadságharctól kezdi a számlálást... Mi azért maradjunk a tényeknél: 2010 óta összesen 326 ezer nemzettársunk vándorolt ki Magyarországról. A népességfogyás ugyanebben az időszakban ennél valamivel kisebb: 249 ezer fő. Én nem állítom, hogy az idegen földön szerencsét próbáló, évi 23 ezer fő jelentéktelen embertömeg volna. De azt sem gondolnám, hogy az érintettek elsősorban politikai okból távoznak; hogy a társadalom legképzettebb rétegét jelentenék; hogy sosem térnek vissza; vagy hogy egyáltalán bármi gond lenne azzal, ha valaki a világlátás és a magasabb bér reményében néhány évet külföldön tölt.

 

"A média 90%-a az ő kezükben van."  - állítja Vásárhelyi Mária a kormányoldalra célozva. A valóság ezzel szemben az, hogy folyamatosan nő a kormánykritikus médiumok száma. Míg 2010-ben mindössze 36 - politikailag releváns - ellenzéki hangvételű felület működött Magyarországon, mára ez a szám 61-re hízott. A felmérések szerint 5,6 millió hírfogyasztóhoz jutnak el a baloldali sajtóhírek, míg a kormánypárti üzenetek csupán 5,1 millióhoz. Telex, HVG, 24.HU, 444, RTL Klub, Népszava, Partizán, Klubrádió... miről beszélünk?? (A konzervatív médiatúlsúlyról szóló hiszti különösen megmosolyogtató mostanság, amikor Brüsszel már nyíltan zsarolja Elon Muskot, hogy vezessen be cenzúrát, s billentse a hírfolyamot a progresszívek javára. „Az Európai Bizottság törvénytelen alkut ajánlott az X-nek: ha hajlandó vagyok szép csendben cenzúrázni a bejegyzéseket és ezt senkinek sem árulom el, nem fognak megbírságolni” - írja a közösségi oldal tulajdonosa.)

 

Természetesen menetrendszerűen érkezik az elmaradhatatlan vádpont: a Fidesz goebbelsi kommunikációt folytat... A gond csak az, hogy amikor két kommunista beszélget, ők sosem fogják megkérdezni egymástól, hogy mi is a baj ezzel. A goebbelsi propaganda ugyanis nem több, mint marketingtechnika, melyet mindkét térfélen nagy előszeretettel használnak. Átkeretezés (túlóratörvény helyett rabszolgatörvény, a Fidesz a pedofilok pártján áll stb.), majd a lebutított üzenet sűrű ismételgetése. Ennyi az egész. Világos, hogy egy értelmiséginek, aki elsőre is megérti a szót, igen fárasztó ez az óvodás beszédmód. De kár fintorogni, ha a választópolgárok többségénél ez a módszer az, amely a leghatékonyabb. Ha már valódi problémát keresünk, érdemes inkább a tartalomra koncentrálni: valós-e az üzenet, avagy tömény hazugság? Amikor az ellenzék rabszolgatörvényre keresztelte át a túlóratörvényt, rendkívül messze járt a valóságtól, ám az ötlet igazán kreatív volt és egy kicsit sem bántó. Amikor azonban az "Isten? Haza? Pedofília!" kampány indult, ez már olyan szinten volt hazug és gyomorforgató, hogy még az ellenzék soraiban is megbotránkozást keltett. Amikor a baloldal a Fideszt vádolja goebbelsi propaganda folytatásával, az első, amit vizsgálniuk kéne, hogy maga a tartalom igaz-e. Jómagam készséggel elismerem, hogy a kormánykommunikáció jellemzően lebutított és primitív, de egyetlen esetre sem emlékszem, amikor hamis állítást vertek volna nagydobra. 

 

A mögöttünk álló 14 esztendőt százféle módon elemezhetjük és méltathatjuk. Egy fontos aspektusról azonban ritkán esik szó. Amíg a fényességes Nyugaton a woke-progresszív narratíva lassan mindent átfest és bekebelez, addig Magyarországon egyre szűkül az igény a balliberális gondolatra. (Hol van már az MSZP-SZDSZ kétharmad...) Ma már az Orbán-gyűlölők sem kérnek belőle. Szószólója, képviselője több is akad a kelleténél; szavazóbázisa, reménye és jövője azonban alig-alig van már e világlátásnak. Nem véletlen Vásárhelyi Mária pesszimizmusa: lassan egymaga marad. 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr818446211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.22. 18:16:02

@alöksz róz:

most írtam le csöpike, hogy nem tudod mi a zaklatás, vagy nézz utána, vagy kérdezz rá, de ne beszélj hülyeségeket állandóan.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.22. 18:55:38

@GyMasa:

Most jutott eszembe egy masik:

Nagyon szép nő mondja Shaw-nak:
-- Magának és nekem lenne egy gyerekünk, olyen szép lenne, mint én, és olyan okod, mint maga.
Mire Shaw:
-- De képzelje el, asszonyom, ha fordítva lenne...

ulpius66 2024.07.22. 18:59:00

"Eccer egy férfi megfejtette egy nőnek a gondolatait...... de aztán a nő meggondolta magát!"

"Ha azt hiszed, hogy tudod mire gondol egy nő, akkor igazad van!!!!!!
Azt hiszed, hogy tudod!"

wigotah224 2024.07.22. 19:01:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: miért, az utolsó 3 említett nem esett át hosszú kiválasztódáson?

ulpius66 2024.07.22. 21:12:25

"Hamarosan elfogy Iványi Gáborék alapítványának összes pénze: „A legfájóbb, hogy az emberek szájából veszik ki a kenyeret”

Na végre!

Ez a büdös zsidó Iványi az összes pénzeket kilopta az Alapítványaiból, most meg sír-rí, meg kéreget, hogy még többet tuggyon lopni!!!!!!!

ulpius66 2024.07.22. 21:15:46

"700 forint közelébe ugorhat az üzemanyagár – a kormány sem maradt csendben
Ha Ukrajna teljesen elzárja a Barátság kőolajvezetéket, nagy bajba kerülhetnek a haza autósok. Szijjártó Péter és szlovák kollégája azon van, hogy ezt elkerüljük."

MINDEN UKRAJNÁNAK SZÁNT SEGÉLYT MEGVÉTÓZNI!!!!!!!

TALÁN EBBŐL ÉRT AZ A BÜDÖS ZSIDÓ ZSELENSZKIJ......

alöksz róz 2024.07.22. 22:00:47

@ulpius66: lehet hogy zsidó és lop, de az alapítványai rengeteg speciális nevelési igényű gyereknek segítenek.
bűn tönkretenni.

Billy Hill 2024.07.22. 22:52:20

@alöksz róz: "kár veled szóbaállni, tényleg, én vagyok a hülye h megteszem"

Vigyázzá, me ért a Bölcsészettudományi Karhoz is ám...! :-))

"még a BTK meg a PTK-hoz is hülyék vagytok"

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.22. 23:17:11

@ulpius66:

Természetesen puszta véletlen, hogy Zselé most épp azzal a két országgal b@szik ki, amelyek nem nyalják a seggét - Szlovákia legalábbis Fico óta.

Igaz, Zselé korábban már többször pofátlanul kib@szott a nagy támogatóival is, akik élvezettel falták a szart is Zselé seggéből.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.23. 08:08:35

@wigotah224:

Antall ugyan hogyan, mikor? Most olvastam utána, 1988-ig kb. csak tanított.

Gyurcsány sportminiszterként nem volt komoly tényező, és utána is inkább csak a harácsolással foglalkozott.

Medgyessy sem volt korábban olyan posztokon, ahol megtanulhatta volna a politika fortélyait. Ennek legékesebb bizonyítéka a Medgyessy - Nastase közös Trianon-ünneplés: valamelyest is tapasztalt politikus ilyet soha nem tett volna, sem Horn, de még Antall sem, aki nem volt tapasztalt politikus.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.23. 08:15:48

Kikerestem az eredetit, mert nekem nagyon tetszik. Van egy félig-meddig barátnőm, akire ez tökéletesen áll. Nagy kamugép, és senkinek nem hisz semmit (csak a rosszat másokról), mert magából indul ki. Igaz, Shaw mondása nála annyiból nem áll meg, hogy ő - mármint ez említett barátnőm - ezt nem büntetésként éli meg.

"The liar's punishment is, not in the least that he is not believed, but that he cannot believe anyone else."

ulpius66 2024.07.23. 10:18:00

"Magyar Péter: Tízezren jelentkeztek párttagnak, óriási meló kiszűrni a jelentkezőket"

Tényleg kibaszott nehéz lehet kiszűrni a volt DK, MSZP, Momentán egyéb tagokat....

KIZÁRÓLAG CSAK VOLT FIDESZ TAGOKAT VESZNEK FEL, HISZEN EZ A MAGYAR GYEREK IS 22 ÉVIG FIDESZ TAG VOLT..... BENNÜK BÍZIK.......

baalint1 2024.07.23. 11:10:59

Laci, ahhoz mit szólsz, hogy az egyik megafonos arc Puzsért verte pofon? És az érvelése a Fideszeseknek az, hogy Puzsér addig provokálta az illetőt, hogy elszakadt a csávónál a cérna, illetve végső soron meg is érdemelte Puzsér. Kíváncsi vagyok a véleményedre erről.

ulpius66 2024.07.23. 12:09:21

"Egyszerűen hazugság, hogy az olimpiába biztosan beleroppan egy ország költségvetése"

2024.07.23. 11:35
Index.hu
„A párizsi olimpia állami kiadásai nagyságrendileg megegyeznek az olimpia megrendezésével kapcsolatos adó- és járulékbevételekkel. Azonban a gazdaságélénkítő hatások miatt lényegesen magasabb bevételt generálhatnak a francia gazdaság számára”

"Nem véletlenül pályáznak egyre többen!"

Németh Viktória, az Oeconomus elemzője az Index kérdéseire részletesen ismertette a párizsi olimpiával kapcsolatos kutatásukat. Kiemelte, hogy az olimpia magas presztízsű nemzetközi esemény, amely gazdaságösztönző hatással lehet a rendező országra. A közhiedelemmel ellentétben az athéni olimpia is inkább serkentőleg hatott a már akkoriban is gyengélkedő görög gazdaságra.

Az olimpiák gazdasági hatása elsődlegesen a turizmus, az építőipar és a játékok szervezéséből adódik össze. Az idei, 2024-es párizsi ötkarikás játékokra elköltött összegek nemcsak a kiadási oldalon jelentkeznek, hanem adóbevételt is jelentenek, és a gazdaságösztönző hatásuknak köszönhetően nettó bevételhez segítik a házigazdát – ráadásul a párizsi olimpia nem csupán környezeti szempontból, pénzügyileg is minden idők legfenntarthatóbb ötkarikás játéka lehet."

MOST MÁR SZINTE BIZTOS, HOGY AZ ÖSSZEVISSZA HAZUDOZÓ, HAZAÁRULÓ MOMENTÁNOSOKAT A FRANCIÁK FIZETTÉK, HOGY BUKTASSÁK MEG A BUDAPESTI OLIMPIÁT, ÉS ÍGY PÁRIZS KAPJA MEG!!!!!!!

A JÓ BÜDÖS KURVA ANYJUKAT A MOMENTÁNOSOKNAK!!!!!!!!!

ulpius66 2024.07.23. 12:13:22

DONÁTH ANNÁCSKA, AKINEK AZ APJA KOMMUNISTA PAP VOLT, A NAGYAPJA MEG RÁKOSI JOBBKEZE - ÁLLANDÓJAN AZ OLIMPIA MEGBUKTATÁSÁVAL KÉRKEDIK!

A JÓ BÜDÖS KURVA ANYJÁT ENNEK A KURVÁNAK!!!!!!!

ulpius66 2024.07.23. 12:16:25

" A DK szerint Orbánék ezen két döntése vezetett a túlzottdeficit-eljáráshoz"
(ATV)

"Gyurcsány Ferenc pártja szerint ha nem lett volna Vodafone- és reptérvásárlás, most nem indulna túlzottdeficit-eljárás hazánkkal szemben."

AZT MOST HOVA SZARJAK?????

KEDVES GYURCSÁNYI ELVTÁRS!

TALÁN 2005-BEN NEM KELLETT VOLNA SZARÉRT-HÚGYÉRT ELKÓTYAVETYÉLNI A REPTERET!!!!!

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.23. 13:09:18

@alöksz róz:

van pénzem kölyök, még mindig nem tisztáztad, hogy miért kéne fizetnem

"én meg beperellek a másik 3 dologért.."

beperelhetsz, csak el fogod bukni, és neked kéne akkor gyűjtened a pénzt inkább.
az nem fenyegetés, hogy nagyon mérges leszek ha odaráncigálnak, ahova én nem akarok menni.
az se fenyegetés, hogy leírom: ha feltesztek élőben lacikának pár keresztkérdést az ellentmondásairól, és nem válaszol akkor még mérgesebb leszek,

de ha a következő posztjában bevallja hogy autista, és megfogadja hogy nem sértegeti többet a nála 1000x okosabbakat, akkor az egészen más tészta.

De miért zaklatás csöpi? én külön örülnék, ha valaki figyelmezet hogy az egyik ismerősöm elmebebeteg, akit felszínesen ismerek, mert biztos nem engedném pl oda a gyerekeimet, vagy hozzátartozóimat.

Én nem zaklatásnak veszem az udvarias emailt, hanem még meg is köszönöm. Persze nekem több az IQ-m is mint 100.

De ha mégis nagy nehezen bíróságra is kerülne, akkkor megkérdezhetjük az igazságügyi orvosszakértőket, hogy pszichopata lehet-e az, aki szeretne tanulni a pszichopatáktól, meg a dark triadtól.
teveszmek.blog.hu/2018/06/27/_ha_szereted_magad_teljesen_onzetlenne_valsz#c42641225

amúgy miért hisztizel más helyett? lacikát ez nem érdekli, látható is milyen rezignáltan reagál a BBC elvek előtt, csak épphogy tetteti a sértődést:

teveszmek.blog.hu/2018/11/19/_a_hatar_a_csillagos_eg#c42637709

lacika külön élvezi, ha foglalkoznak vele, ha róla beszélnek. hiába hazudozik gátlástalanul, hogy nem olvassa a kommentjeimet, ki nem hagyná a nárcisztikus fogyi.

lacikának ez jó. egyedül neked nem, te stockholm-szindrómás.

legközelebb azért sajnáld már meg egy kicsit lacika környezetét is, ne csak lacikát. ki tudja mik vannak a háttérben. ezért mondom hogy aggódom. egy családvő szakértő kinézhetne oda. a magyar családok az elsők itthon, nem?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.23. 13:14:30

@alöksz róz:

a propagandában minden szép és jó.
ha utálod a fideszesek, akkor miért hiszel egy fideszes lapnak?

a valóságban:
Lassan a magyar nyolcadikosok fele funkcionális analfabétának tekinthető; a következmények beláthatatlanok

qubit.hu/2023/08/01/lassan-a-magyar-nyolcadikosok-fele-funkcionalis-analfabetanak-tekintheto-a-kovetkezmenyek-belathatatlanok

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.23. 13:32:20

@alöksz róz:

ha utálod a fideszeseket, akkor miért hiszel a fideszes csőcseléknek?

ha Ilaria Salis terrorista lenne, akkor se áll meg a mondatod, hiszen Budaházyt ugyanúgy bevédték...

" szólította meg egy fiatal szőke nő, hogy megy-e a kitörés túrára. Azt mondta neki, hogy, nem, hanem dolgozni megy, majd amikor kijött a postáról, többen neki estek hátulról, viperával is ütötték.

Támadói maszkot viseltek, így Ilaria Salist nem ismerte fel, de a mutatott képek alapján az egyik nő hasonlított arra, aki leszólította. A férfi polgárjogi kérvénnyel élt, 10 millió forint megfizetését kérte az elsőrendű vádlottól."

Ilaria Salis mennyire tud magyarul? akcentussal beszélt?
milyen bizonyítékok vannak ellene? akit felismert majdnem a képen, az miért nincs rács mögött?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.23. 13:36:50

@alöksz róz:

"miért ne lehetne egy népcsoport jellegzetes negatív tulajdonságáról akármikor beszélni"

lehet, csak nagyon butának fogsz kinézni utána. ugye, neked nem kell magyar barátnő se. te nagy hazafi.
hát te biztos nem szereted a hazádat ha nem akarsz magadnak magyar barátnőt.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.23. 13:39:50

@alöksz róz:

az nem zsidóskodás, hogy neked nem kell magyar barátnő?
zsidónak akkor jobban örülnél? románnak? cigánynak?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.23. 13:46:53

@alöksz róz:

ne haragudj rá. nem tudhatta, hogy 16 éves vagy és még nem vagy túl a pubertáson.
miben hazudott grundigg? toppantottál is közben, ugye?

elnézést kértél már tőle, amiért kenegetted a szart a jenki kiszolgáltatottságod miatt?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.23. 14:40:44

@Billy Hill:

mi a baj csöpi? a becsületsértés a ptk-ban is van,
a zaklatás a btk-ban csak

alöksz róz 2024.07.23. 18:52:13

@Billy Hill: ott végzett szociológia-ruhatár szakon :-)

ulpius66 2024.07.23. 22:15:32

A fradika 5 - 0 győzött a walesi ellenfelével szemben....

MILYEN KÁR, HOGY A FRADI KEZDŐBEN CSAK 1 AZAZ 1 MAGYAR VOLT.....

Dibusz - Makreckis, Cissé, Gustavo, Ramírez - Rommens, Maiga - Traoré, Zachariassen, Marquinhos, - Pesic

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.24. 00:07:36

@ulpius66:

Biztos nem mi vagyunk az egyetlenek, mitől nemzeti egy olyan válogatott, amelyben csak mutatóba akad egy-két adott nemzetbéli játékos.

Engem kvara nem érdekel a futball, elismerem. Alapból sem, de nem kis részt azért sem, mert már rég annyira elüzletiesedett, hogy se nemzetinek, se sportnak nem lehet nevezni.

ulpius66 2024.07.24. 10:36:19

"2024 májusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 ezer, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset pedig 448 700 forint volt – derül ki a KSH által közzétett adatokból.

A bruttó átlagkereset 14,8, a nettó átlagkereset 14,6, a reálkereset pedig 10,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest."

KIEMELEM A LÉNYEGET!

A MAGYAR REÁLKERESET EGY ÉV ALATT 10,4%-KAL NŐTT!

a NETTÓ ÁTLAGKERESET: 448,7 eFT VOLT, AZAZ MINTEGY 1.150 EURÓ!!!!!

ulpius66 2024.07.25. 15:18:48

"Így is lehet csinálni: rengeteget profitál Párizs a 2024-es olimpiából, az utóhatások is kedvezőek"
PÉNZCENTRUM
2024. július 25. 15:01

"Hamarosan kezdődik a párizsi olimpia, amelynek várható gazdasági és társadalmi hatásait elemezte az Allianz Research kutatóintézet. Összességében kijelenthető, hogy Franciaország számára már rövid távon is óriási üzlet lesz az olimpia, hosszú távon pedig további pozitív gazdasági és társadalmi öröksége lesz a játékoknak.

Özönlenek a turisták az amúgy is népszerű országba!'

Billy Hill 2024.07.26. 00:26:45

@alöksz róz: "ott végzett szociológia-ruhatár szakon"

Szerinted elvégezte? Azért egy akasztó nélküli, qurva drága bundát pl. tök nehéz felakasztani a vállfára...

G. Nagy László 2024.07.27. 12:59:01

@baalint1:

"Laci, ahhoz mit szólsz, hogy az egyik megafonos arc Puzsért verte pofon? És az érvelése a Fideszeseknek az, hogy Puzsér addig provokálta az illetőt, hogy elszakadt a csávónál a cérna, illetve végső soron meg is érdemelte Puzsér. Kíváncsi vagyok a véleményedre erről."

Bocs, hogy csak most - az utóbbi egy hetet Olaszországban töltöttem.

A véleményem nem fog meglepni. Puzsér egy szarházi provokatőr. Mindenkivel ezt csinálja. A tettlegességet ugyanakkor semmi sem indokolja. Ábrahám Robi hülyeséget csinált, átlépte azt a vonalat, amelyet soha nem szabadna.

alöksz róz 2024.07.27. 22:49:13

a piros pirulát vegye be mindenki. orbán a világháborút akadályozza meg az egészségügy szándékos lerohasztásával.

alöksz róz 2024.07.27. 22:50:50

ha meg mégis beüt a ménkű, a kisvasút lesz a snowpiercer.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.27. 22:58:14

@alöksz róz:

Azért az eü. lerohasztásában a korábbi, nem fideszes kormányok is elévülhetetlen érdemeket szereztek, beleértve a cocizmust is. Talán csak arról van szó, hogy a folyamatos leépülés most ért el egy nagyon kritikus szintet.

Azt se feledd, hogy az orvosok tömeges kivándorlasa csak azért nem kezdődött el már a korábbi kormányok alatt, mert az EU-csatlakozás után is még jópár évig épp a régi tagorszagok korlátozták a keleti munkaerő beáramlását.

Boldeone2 2024.07.28. 09:37:04

Azt, hogy Orbán Viktor mit gondol a jövőről, megtudhattuk a tusványosi beszédből...A monolit hatalom, a diktatúra további kiépítése várható: az államok erőszakmonopóliumáról beszélt saját területükön, meg a " világrendszerváltásról"
Világrendszer- váltás, de honnan hová és kinek? Sem Kína -ahol kommunista diktatúra van-, sem Oroszország- ahol fasiszta- nem lehet jövő, nekünk nyugati embereknek biztos nem
A beszédben megkérdőjelezi a racionalitáson alapuló felvilágosodást, visszatérvén a "hithez", amely leggyakrabban a tévhitek alapja. A másik tézise: visszatérés a kollektív- közösségi társadalomhoz....Volt már ilyen törekvés, csakhogy elbukott...Az emberek nem akarnak, vagy egyre kevésbé kollektívákhoz tartozni, ilyen "kollektíva" a nemzet is. Az okok komplexek, de majd írok párat...
Orbán egy nagy, magyar jövőbeli vízióról is beszél- amely maga is elismeri - nincs még kidolgozva...Realitás nélküli álmokról beszélhetnek, " demográfiai fordulatról"; csakhogy nem akar ilyet a 21. századi ember, inkább túlélni akar...

A közhelyek puffogtatása most is jól ment, a jövőbeli, " nemzeti nagyterv" - reális víziója - már kevésbé...

Boldeone2 2024.07.28. 09:55:41

A balsors kivezetett egy fesztiválra a hétvégén, így kristálytisztán láttam, az új generációkat, az új szórakozási módokat, a viselkedési mintákat
Egy szóval jellemezve: minden tragikus

Éppen azt történik, amit anno Marx vagy Kafka is megírt: elidegenedés. A fiatalok kényszeres módon mennek ezekre a fesztiválokra, ahol már olyan zaj van, hogy beszélni sem tudnak egymással. A földig ivás vagy a drog használta alap, mindenki csak saját magára koncentrál, miközben a világ felé magamutogatja, hogy mennyire menő

A valós emberi interakciók helyett ezek a giganikus megaszarok jöttek divatba; egy havi, afrikai fizetés a belépő ( nem vicc)
15 éve 10%- nyi ember volt és 10x jobb buli...

Ez a generáció totálisan el lesz idegenedve, az önzés és az önközpontúság a csúcsra hágott; mobiltelefon minden kézben, mindehol, mindig...

A konklúzióm az, hogy brutális válságjelenségeket mutat a társadalom. Nemhogy " új nemzetállami renenszánsz nem lesz" hanem atomjaira esik szét minden...

Boldeone2 2024.07.28. 10:03:10

Ezzel a döntések a fideszes családpolitika kudarcát bizonyítják:

telex.hu/gazdasag/2024/07/28/csaladi-adokedvezmeny-megduplazasa-2025-2026-harom-gyerek

Megint egy szűk, felső, jómódú réteg jóléte miatt fogunk új adókat a nyakunkba kapni! Ez abszurd, amikor így is 6-7% - os a költségvetési hiány! A határon túliakat is támogatunk kell majd ...

Le kellene mondani a lázálmokról, Orbánnak!

ulpius66 2024.07.28. 11:22:40

"Van bázisa, reménye és jövője a magyar baloldalnak"

Háááááát???????

Nem hogy jövője..... jelene sincs a "magyar baloldalnak"

A Parlamentbe ücsörgő összefosós ballibsi pártok támogatottsága:
- DK ----- 8%
- MSZP ----- 3%
- Momentán ------ 3%
- JOBBIK ----- 1% (alulról....)
- LMP ----- közel a 0,0%-hoz
- Párbeszéd - konkrétan 0,0%

Ha összeadjuk, és hozzávesszük a Kutyuskákat és egyéb idiótákat (pl. MZP, Vona, Jákob Parízer Péter, Mesterházy, stb-k) akkor talán meghaladják a 15%-ot!!!!!!

Összefogás meg biztos nem lesz, hiszen akkor 15% a bejutási küszöb!

Mondjuk bontanék egy pezsgőt, ha mégis lenne összefosás, és elérnének bő 14,8%-ot...

NA, KB. ENNYIT A BALLIBSIK JELENÉRŐL!!!!!!
...... erre még építeni is lehet.......na jó, ez vicc volt.....

DE REMÉNYKEDJETEK!!!! AZ VAN BŐVEN!!!!

A REMÉNY HAL (SÜL) MEG UTOLJÁRA!

ulpius66 2024.07.28. 11:25:14

@Boldeone2: "A határon túliakat is támogatunk kell majd ...

Le kellene mondani a lázálmokról, Orbánnak!"

JA!

INKÁBB A GENDERIDIOTIZMUST KÉNE ORBÁNNAK TÁMOGATNIA!!!!

ATTÓL VALÓSZÍNŰLEG SOKKAL TÖBB GYERMEK SZÜLETNE!!!!!
(esetleg az illegális migráncsokat!!!!!.... na, azok szívesen teleszülnék Magyarországot!!!!)

ulpius66 2024.07.28. 11:26:40

@Boldeone2: "Megint egy szűk, felső, jómódú réteg jóléte miatt fogunk új adókat a nyakunkba kapni!"

Boldi!

Nem is tudtam! Te Magyarországon adózol?

ulpius66 2024.07.28. 11:35:20

@Boldeone2:

Ahogyan a mai fiatalok "bulizását" látod, abban száz százalékosan egyetértek veled!!!

NA EZEK A FIATALOK FALJÁK EZERREL AZ AZARIAH-T!!!!
(írom eztet úgy, akár 1 másodpercet is hallgattam volna Azariah-tól....)

..MEG UGYANEKKORA ELÁNNAL NYALJÁK BE ENNEK A MAGYAR GYEREKNEK, ENNEK AZ ÚJ BALLIBSI MESSIÁSNAK IS A HASBAMÁSZÓ SZÖVEGEIT

ulpius66 2024.07.28. 11:42:31

@alöksz róz: "....az egészségügy szándékos lerohasztásával."

NEM AZ EGÉSZSÉGÜGY VAN LEROHASZTVA, HANEM A MAGYAR EMBERKÉK ÉLNEK KIBASZOTT EGÉSZSÉGTELENÜL!!!!
(persze a legkönnyebb a saját szar, egészségtelen életed az egészségügyre fogni....)

A jónép állandójan mindenen stresszel, a prevenciót még csak hírből sem ismeri, mindenki saját magát "gyógyítja" lehetőleg az internettről, csak végső esetben megy orvoshoz, persze a gyógyszereket összevissza szedi, természetesen mindenki zabál, ha kell, ha nem, lehetőleg egészségtelen kajákat, a fél ország túlsúlyos. Mind e mellett drogozik, dohányzik, alkoholizál, kávézik, stb, stb.... és természetesen NEM MOZOG!!!

DE SZAR A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY!!!!!

GyMasa 2024.07.28. 13:33:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ez egy egészen remek kis összefoglaló arról, hogy pl. hány nemzetközi szerződést rúg fel azzal, amit csinál:
www.youtube.com/watch?v=q5mTHR3OeoQ

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.28. 18:03:54

@GyMasa:

Bezzeg ha mi leállítanánk az áramszállítást Ukrajnába, talán még az EU vagy a NATO csapatai is bevonulnának Magyarországra internacionalista segítséget nyújtani.

Más kérdés, hogy sok értelme sem lenne, mert a lengyelek vagy a románok tudnák pótolni.

alöksz róz 2024.07.28. 19:31:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Talán csak arról van szó, hogy a folyamatos leépülés most ért el egy nagyon kritikus szintet." - vagy inkább arról van szó, hogy a miniszterelnökúr vejének magánbiztosítója és magánkórháza van.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.28. 19:49:18

@alöksz róz:

Nem hiszem, hogy a vej üzleti érdeke Orbánnak fontosabb, mint a lerohadt eü. körüli közfelháborodás miatti szavazat- és népszerűségvesztés. Még úgy is, hogy 2026. tavaszáig felejtenej az emberek.

Ami számomra különösen gyomorforgató volt, az Kásler végtelenül aljas és ellenszenves megjegyzése, miszerint ő rutinszerűen 10-12 órás műtéteket végzett 50 fokos műtőben. Talan nem kell mondani, hogy ez ordas hazugság, 50 fokban beöltözve, vagyis nem szaunaban negyed óra alatt elajult és hőgutát kapott volna.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.28. 19:55:20

Avagy Kasler 50 Fahrenheit fokban műtött, csak ezt "elfelejtette" hozzátenni. Igaz, akkor meg kicsit fázhatott.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.28. 20:00:54

Jut eszembe, az is lehet, hogy az 50 fokot a lámpa alatt mérte, akkoriban még LED helyett halogénizzók lehettek. De hogy a műtőben nem 50 fok volt, az héccencség.

alöksz róz 2024.07.28. 20:22:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem hiszem, hogy a vej üzleti érdeke Orbánnak fontosabb, mint a lerohadt eü. körüli közfelháborodás miatti szavazat- és népszerűségvesztés." - hát dehogyisnem fontosabb.
orbán és fidesz nagykutyák családi és baráti köre (magántőkealapok) ebből is gazdagodik. (plusz a másik dolog, hogy ezek ugyanolyan cinikus liberálisok, mint kis-szdsz korukban voltak). tudatosan, szisztematikusan teszik tönkre. a szegény meg dögöljön meg.

mindegyik igaz: a) előre kitervelten, b) nyereségvágyból, c) aljas indokból vagy célból, d) különös kegyetlenséggel

a felháborodás meg az egészségügyi dolgozókon csapódik le.
ki van ez találva, a kalóz-logikára felépítve. és tényleg működik.

alöksz róz 2024.07.28. 20:26:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "fontosabb, mint a lerohadt eü. körüli közfelháborodás miatti szavazat- és népszerűségvesztés" - má kipróbálták a júniusi választáson, hogy valamennyire működik: itt fontosabb dolgoktól véd meg a orbán, a világháborútól.

kásler meg lehet tényleg melegbe műtött amikor muszáj volt.
nem kásler a gusztustalan: telex.hu/belfold/2024/07/26/semjen-zsolt-tusvanyos-korhazi-klimak-rohoges

alöksz róz 2024.07.28. 20:30:57

akinek van egy kis esze, addig pucol innen, míg orbán tényleg ki nem lépteti az eu-ból és a nato-ból az országot.
nem sok van már addig, gyorsan kell lépni.

alöksz róz 2024.07.28. 20:32:06

@Boldeone2: "Ez a generáció totálisan el lesz idegenedve, az önzés és az önközpontúság a csúcsra hágott" - ez a liberális szemlélet.

alöksz róz 2024.07.28. 20:34:37

@Boldeone2: "A másik tézise: visszatérés a kollektív- közösségi társadalomhoz" - ezt már sokszor mondta, de mindig hazudott.

alöksz róz 2024.07.28. 20:39:25

ez egy nagyon jó írás.

telex.hu/belfold/2024/07/27/orban-viktor-tusvanyos-beszed-tusnadfurdo

és elejétól végéig teljesen tényszerű. gyakorlatilag minden mondata ténymegállapítás.
szokatlan egy telexes újságírótól.

Boldeone2 2024.07.28. 20:57:46

@alöksz róz: Nagy Laci is megírta a saját véleményét a tusványosi beszédről, az a legújabb poszt...Lehet ott folytatni...

G. Nagy László 2024.07.28. 21:02:03

@alöksz róz: Ez jó írás??? Ez csupa ténymegállapítás? Olyan ordas csúsztatások vannak benne, hogy a falat kaparom...

"Emellett a miniszterelnök itt is megfeledkezik a konfliktus erkölcsi dimenziójáról: lényegében azt mondja, hogy az ukrán népnek nincs joga akaratának érvényesítéséhez, azaz semmiképp sincs annyi joga ehhez, mint mondjuk nekünk."

Kurvára nem mond ilyet. Ez több is, mint csúsztatás: szemen szedett hazugság. Az összes mocsok szarházi komcsi ezt játssza évtizedek óta: keverik a fogalmakat, csakhogy lejárassák a szónokot. Orbán nem azt mondja, hogy Ukrajnának nincs joga, hanem azt, hogy nem realitás az EU-hoz és a NATO-hoz való csatlakozása. Ezt pedig mindannyian tudjuk.

Én nem tudom, hogy te hogy olvasol, de ezek szerint kurvára felületesen.

G. Nagy László 2024.07.28. 21:03:05

@Boldeone2: Helyes. Tusványos eggyel odébb :)

alöksz róz 2024.07.28. 21:39:24

@G. Nagy László: pontosan az az erkölcsi dimenziója, amit az újságíró írt.

G. Nagy László 2024.07.28. 22:35:05

@alöksz róz: Épp elmagyaráztam, hogy nem létezik ilyen erkölcsi dimenzió.

Ha kiállsz egy ilyen ócska szar újságíró ócska szar állítása mellett, akkor az lenne a minimum, hogy idézed Orbán vonatkozó mondatát. De nem fogsz ilyet találni, előre jelzem.

alöksz róz 2024.07.28. 22:56:49

@G. Nagy László: az utolsó két hsz-edben csúsztatsz.
azt írta, hogy megfeledkezik az erkölcsi dimenziójáról.
ami pedig pontosan az, amit írt.

G. Nagy László 2024.07.28. 23:00:38

@alöksz róz:

"lényegében azt mondja, hogy az ukrán népnek NINCS JOGA akaratának érvényesítéséhez"

Ezt írja, baszki. Ordas hazugság. Nem mond ilyet. Sem ezekkel a szavakkal, sem más kifejezésekkel. Nem is utal ilyesmire. Ez a geci a saját narratíváját tolja, te meg beszopod. Miközben látod a saját szemeiddel, hogy mit ír...

alöksz róz 2024.07.28. 23:32:35

@G. Nagy László: az az erkölcsi lényege nekije.

GyMasa 2024.07.29. 11:04:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Tudnák, de nem teljes mértékben.
EZeknek a távvezetékeknek is véges akapacitása. Ha jól tudom, Ukrajna felé 800 vagy 850kV-os távvezeték van kiépítve.
És, jelenleg, a bevallott Ukrán adatok szerint is az orozsok lerombolták az Ukrán erőművi kapacitás kb. 95%-át, azaz, MINDEN áramot nyugatról kapnak meg.

GyMasa 2024.07.29. 11:07:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
SZerintem mindenki inkább fog emlékezni a megduplázott családi adókedvezményre...
Mert, vegyük észre, hogy azért a magyar egészségügy nem olyan lerobbant, ahogy azt a ballibek szajkózzák...
Itt egy írás, ami pont arról szól, amit én is folyton mondani póbálok:
bekialtas.blog.hu/2024/07/21/1281_bekialtas_hazudni_amerikarol_angliarol_oroszorszagrol

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 13:59:05

@alöksz róz:

a nagy szuverén hazug hazaáruló orbán nem fog kilépni az eu-ból. mert kínának és putyinnak csak így vagyunk értékesek. hagyjuk már ezt a butaságot hogy kilépünk. unom már mondogatni, annyira nem tudnak gondolkozni az emberek

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 14:07:43

@alöksz róz: és te milyen szakon végeznél? majd érettségi után?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 14:09:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

hány szülészet és osztály zárt be gyurcsány alatt? el lett számoltatva végül gyurcsi?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 14:14:51

@GyMasa:

lehet nem kellett volna megvétózni az ukránok hitelét és támogatását?
lehet nem kéne putyint szopnia a megzsarolt viktornak?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 14:20:25

@G. Nagy László:

na mi van pszicho laci? ha nem szállítunk fegyvert meg békét akarunk, nem pont ez?

Serény Vélemény 2024.07.31. 09:39:01

@Tesz Vesz XLIV.: "a nagy szuverén hazug hazaáruló orbán nem fog kilépni az eu-ból. "

Sajnos. Bár az EU egyébként olyan, mint a népek nagy barátságára épülő másik unió, a szovjet. Abból se lehetett kilépni csak úgy.

Serény Vélemény 2024.07.31. 09:50:54

@alöksz róz: Egy "tényszerű" mondat:
"Egyrészt minden mérce szerint a Fidesz nyert, másrészt viszont az elmúlt 14 év eredményeihez képest elég rosszul szerepeltek"
jó, tudom én kék kocka vagyok, de vagy "_minden mérce_ szerint a Fidesz nyert", vagy "... képest rosszul szerepelt."

A kettő együtt nem megy.

alöksz róz 2024.07.31. 10:39:10

@Serény Vélemény: dehogynem megy. most lehet meg fogsz lepődni, de a "képest" az viszonyítást jelent.

Serény Vélemény 2024.07.31. 10:51:06

@alöksz róz: Namost a szépsége az általam idézett mondatnak pont az, hogy a kákán is csomót való kereséssel van tele az egész cikk, miközben csomós kákát tartalmaz az írójának a saját, felszínes és nagyon buta gondolkodási rendszere. "Mindset"-je.

Szóval: "ha az elmúlt 14 év eredményeit" vesszük _mércének_, vagy bázisnak, akkor "rosszul szerepeltek". És ebben az esetben a mondat első része: "Minden mérce szerint..." konkrétan nem igaz.

Csak ugye a humán értelmetlenségieknek ez nem tűnik fel, hogy konkrétan az agyuk vezérlő szoftvere kb "~ideológája" - konkrétan hibásan működik. Hibát látnak ott, ahol nincs hiba, és nem látnak hibát ott, ahol van.

alöksz róz 2024.07.31. 10:55:59

@Serény Vélemény: minden mérce szerint nyert, látom megint újat mondok, de ebben pedig nincs semmi viszonyítás, csak a győzelem tényére vonatkozik.

alöksz róz 2024.07.31. 10:58:33

@Serény Vélemény: a korábbinál rosszabbul szerepelve is lehet nyerni.
nincs ebben hiba.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.31. 12:33:12

@Serény Vélemény:

"A kettő együtt nem megy."

Formalis logikából egyes alá.

1) Tény, hogy minden mérce szerint nyert, mert nem létezik olyan mérce, amely szerint nem a legtöbb szavazatot kapott párt nyeri meg a választást. (Mas kérdés, hogy van, amikor ez sem elég a kormányalakításhoz.)

Persze ha figyelembe veszed a nem létező mércéket is... :DDD

2) Tény, hogy a korábbi eredményeihez képest rosszul szerepelt. De még így is nyert.

Mindkét állítás igaz, nem mondanak ellent egymásnak. Így alöx róz kommentje abszolút helyes.

G. Nagy László 2024.07.31. 13:29:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @alöksz róz: @Serény Vélemény:

Valóban igaz, hogy rossz szerepléssel is lehet nyerni. A brazil válogatott lenyomhatja Hondurast egy sétálós meccsen 1-0-ra - nyert is és rosszul is szerepelt egyszerre.

A hiba nem itt keresendő, sokkal inkább abban, hogy a Fidesz szereplését megpróbálja rossznak beállítani, csak azért, mert 50% alatti szavazatot ért el. Ez egy picit gyengébb a szokásos aránynál, de rossznak semmiképp sem mondható. Bármely párt Európában cserélne a Fidesz eredményével. Világos, hogy neki az a dolga, hogy fikázza a kormánypártot, az nem megy, hogy csak jót ír. A legkisebb rosszat is fel kell kutatni...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.07.31. 15:59:09

@G. Nagy László:

Laci, az azért tagadhatatlan, hogy ez volt a Fidesz hosszú idő óta legrosszabb eredménye. Nyugat-európai pártokhoz képest irigylésre méltó, ám önmagához képest elég gyatra. Ezen nincs mit szépíteni, és nagyon remélem, legalább házon belül nem ragadnak le ott, amit nemtomkiis mondott, hogy hiszen kétszázezer szavazattal többet kaptak.

Remélem, tudnak kezdeni valamit Magyar Péterrel, mert nagyon úgy tűnik, ez nem egy pünkösdi királyság lesz, Hiába tartjuk itt páran - én is és azt hiszem, te is - erkölcsi nullának, nem úgy néz ki, hogy hullócsillag lesz belőle. Nem kellene alábecsülni.

alöksz róz 2024.07.31. 23:16:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ez alapvetően nem magyar péterről szól.

hanem eljutott oda egy óriási tömeg, hogy ellenerőt képez.

alöksz róz 2024.07.31. 23:19:39

@alöksz róz: "hanem eljutott oda egy óriási tömeg, hogy ellenerőt képez" - és külön öröm látni, hogy végre egyszer saját magától.

alöksz róz 2024.07.31. 23:24:48

@G. Nagy László: kontextusba kell helyezni.
irdatlan nagy mozgósítást jelentett be orbán viktor, soha nem látott magasságokba emelte a tétet... és ennyi jött ki.

alöksz róz 2024.07.31. 23:29:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az meg hogy magyar egy seggfej, hát istenem. nem volt jobb.

eddig egyetlen párt volt, amelyik nem seggfejekből állt ki, az lmp.
felmorzsolódott a seggfejek közt.

alöksz róz 2024.07.31. 23:31:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az meg hogy magyar egy seggfej, hát istenem. nem volt jobb.

eddig egyetlen párt volt, amelyik nem seggfejekből állt ki, az lmp.
felmorzsolódott a seggfejek közt.

G. Nagy László 2024.08.01. 00:52:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Olvasod a posztjaimat. Többször is írtam Magyar Péterről, s ugyanígy látom. Már 2022. tavaszán, a választások után azt írtam: megnyílt egy 30%-os rés az ellenzékben, csupán kell találni egy valamirevaló jelöltet. Magyar Péter nem egy igazán karizmatikus valaki, de százszor jobb, mint MZP, Jakab Péter, vagy bárki azon a térfélen, leszámítva Ungár Pétert. (Itt mindenki Péter??)

Nemrégiben egy nagyobb állófogadáson azzal fárasztottam mindenkit - Bohár Danitól kezdve Apáti Bencén át Schmidt Máriáig -, hogy tessék komolyan venni Magyar Pétert! Kovács Istvánnal, a Megafon vezetőjével még fogadást is kötöttem, hogy miként szerepel majd a Tisza 2026-ban...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.01. 17:32:53

A genderőrület legújabb példája:

Nem érdekel az olimpia, nem is olvasom a róla szóló híreket, de egy főcím megütött:

"Könnyekben tört ki a ringben a női bokszoló, akinek egy biológiailag férfi volt az ellenfele"

index.hu/sport/2024/parizs/2024/08/01/parizs-2024-olimpia-noi-okolvivas-andrea-carini-imane-helif-lin-ju-ting/

A valódi nő egy perc elteltével fel is adta a küzdelmet, mert olyan erős ütéseket kapott a férfitól, mint addig még soha.

Most meg azt olvasom, hogy egy magyar női bokszolónak kell kiállnia a "győztes" férfi ellen. Nagyon remélem, hogy ő is, és a férfi összes többi ellenfele is vissza fog lépni. Szerintem a bojkott lehet az egyetlen tiltakozási forma ez ellen az őrület ellen.

Nagyon értékes lenne az így megszerzett aranyérem, s az is szép gesztus lenne a valódi nőktől, ha még a dobogóra sem állnának fel a "győztes" mellé.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.01. 17:36:08

@G. Nagy László:

"még fogadást is kötöttem, hogy miként szerepel majd a Tisza 2026-ban..."

Elárulod, hogy te mire fogadtál?

(OK, tudom, hogy nem valaszolhatsz erre, de nem bírom megállni.)

G. Nagy László 2024.08.01. 17:40:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kettőnk közül én várom a jobb szereplést, s én sem vállaltam túl magam (messze a 30% alatt).

G. Nagy László 2024.08.01. 17:41:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Most meg azt olvasom, hogy egy magyar női bokszolónak kell kiállnia a "győztes" férfi ellen. Nagyon remélem, hogy ő is, és a férfi összes többi ellenfele is vissza fog lépni."

Luca nem fog. Ki akarja ütni. Ez is méltó válasz lenne.

Gelimtrtrddddd 2024.08.01. 17:50:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A valódi nő egy perc elteltével fel is adta
egy magyar női bokszolónak kell kiállnia
------------------
1. Nem tel, és nem el, az al volna, így anvatávered vagy tenyered, rekkend, végotenyered.
Nem ad, hanem rejni.

2. Valódi nő? Hahaha! Bokszoló nő nem van, se női bokszoló, attól, hogy egy ana partikel nem bokszol, nem tesz olyat, ana az olimpián van, így azt mondjuk, hogy göndör(gender).

Nem vélném hogy nő volna, attól, hogy hány ilyen sportoló izé szúr magának úrnemihoromont? Vagy a testépítő göndörök, vajon azok szednek nemihoromont, úrat? Ha bé, úgy vajon továbbra is nők? Nem!

Valódi nők, ana partikelek, anyák már nem vannak, a libcsizmussal, a libernyák szexualitással, stak göndörök,stämmischan, nyelvileg nem vannak akcepltálni nőkként, így nem nők.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.01. 17:51:48

@G. Nagy László:

Remélem, csúnyán elveszíted a fogadást. :) És nem azért, mert több lesz 30%-nál.

"Luca nem fog. Ki akarja ütni. Ez is méltó válasz lenne."

Már ha sikerül. De akár kiüti, akár nem, sajnos azzal, hogy kiáll ellene, legitimálja ezt a felháborító igazságtalanságot.

Szerintem a sakk az egyetlen "sport", ahol szükségtelen külön versenyezniük férfiaknak és nőknek. De még ebben sem vagyok teljesen biztos.

Gelimtrtrddddd 2024.08.01. 18:08:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hogy kiáll ellene, legitimálja ezt a felháborító igazságtalanságot.
-----------
Magyarul: ha kiáll nekje anta, legitimálja e ana dühensztő raktarakuloszamány ta.

De hol van itt raktarakulosza? Hát azok a sportolók se nők, attól, hogy ilyet tesznek, ahogy tuti szednek úrnemihormont is.

alöksz róz 2024.08.01. 18:14:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: én meg már pont örültem a minap a birca blogján, hogy nem engedik indulni a transzvesztitákat...

de amúgy ez nem transzi (lehet meg is ölték volna érte a falujában), hanem ilyen kromoszómarendellenessége van. ettől függetlenül szégyen hogy engedték elindulni...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.01. 22:52:33

Bár nem érdekel a sport, a magyaroknak azért úgy általaban mindig szurkolok.

Most viszont személy szerint is nagyon szorítok Lucáért. Az imént láttam az olimpia előtt vele készült interjút, kimondottan rokonszenves lány. Ha kiáll az ellen az inkább férfi mint nő ellen, kívanom Lucának, hogy úgy verje laposra, hogy soha többé ne merjen nők között versenyezni.

Serény Vélemény 2024.08.02. 09:50:00

@alöksz róz: Nem biztos. Iránban pl. a homokosokat ugyan üldözik, de a nemváltó műtéteket a az állam támogatja, így van egy csomó transz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2024.08.02. 10:26:56

@Serény Vélemény:

Ez komoly? Van erről vmi hiteles és angol nyelvű infó? Annyira hihetetlen, hogy Allah engedi, sőt támogatja.
süti beállítások módosítása