téveszmék

téveszmék

"Orbán Viktortól távol áll a liberalizmus"

2024. július 28. - G. Nagy László

orban_tusvanyos4.jpg

 

Orbán Viktor - ahogy minden évben - idén is megtartotta tusványosi előadását. A másfél órás monológot követően szokás szerint őrjöng a nyugati sajtó és a hazai ellenzék. Nem is értem miért; nem is olyan régen ez még egy kifejezetten liberális beszédnek számított volna. (Természetesen 2024-ben is az, csupán a szélsőbalról tekintve torzul minden fasizmussá.)

 

"Ami nekünk megtébolyodásnak tűnik, vagyis hogy irracionálisan viselkednek a nyugat-európaiak, az valójában nem megtébolyodás és nem irracionális viselkedés, hanem a világnak egy teljesen másik értelmezése. Nagyon nehéz elgondolni, mert az embernek csak egy feje van és egy módon tudja leírni a maga számára a világot. De azért van az a képessége az embernek, egy olyan empatikus képessége, hogy megpróbálja megérteni, hogy ami abszurdnak tűnik, az a másik számára lehet, hogy mégiscsak valamilyen logikai ágyazatba illeszkedik. Hogy az nem hülye, nem megtébolyodott, hanem oka van annak, amit gondol." Ez az a vezérgondolat, amely végigkíséri a miniszterelnök teljes előadását. Akárhogy is: ez maga a színtiszta liberális attitűd. Gondolok valamit a világról, s tudomásul veszem, hogy mások mást gondolnak. S nemhogy nem nézem hülyének vagy megvetendőnek őket emiatt, hanem kifejezetten igyekszem megérteni, hogy a másikat mi motiválja erre. Érdemes ezt a végtelenül szabadelvű, megengedő hozzáállást összevetni a másik oldal magatartásával. Ami azt illeti, ott nyomokban sem látjuk ezt a fajta érdeklődő nyitottságot. Elhallgattatás, karanténba zárás, eltaposás, megsemmisítés - ez a globalisták eszközkészlete. Amikor már ott tartunk, hogy az Európai Parlament a demokráciát, a jogállamiságot és a saját szabályait is semmibe veszi, csak hogy kizárhassa a jobboldali politikusokat a fontosabb pozíciókból, olyankor tényleg érdemes volna mindenkinek eltűnődni azon, vajon melyik oldal képviseli hitelesebben a valódi, nemes értelemben vett liberalizmust.

 

"Szerintem a sokszínűség mellett a lényeg, a közös lényeg, amit meg kell ragadnunk, és amire építenünk kell a magyar nagy stratégiát, az a szabadság, amit befelé is építeni kell. Nem csak a nemzet szabadságát kell építeni, hanem a magyar ember személyes szabadságát is céloznunk kell. Ugyanis mi nem vagyunk militarizált ország, mint az oroszok, vagy az ukránok. Nem vagyunk hiperfegyelmezettek sem, mint a kínaiak. Nem élvezzük a hierarchiát úgy, mint a németek. Nem élvezzük a felfordulást, a forradalmat, meg a blaszfémiát sem úgy, ahogy a franciák élvezik. És azt sem hisszük, hogy a saját államunk nélkül is fennmaradhatunk, mint ahogy egyébként ezt az olaszok szokták gondolni. A magyarnak a rend nem önérték, hanem a szabadsághoz szükséges állapot, amiben háboríthatatlanul élhet. A magyar szabadságérzethez és szóhoz legközelebb a háborítatlan élet kifejezés áll; az én házam, az én váram, az én életem, és majd én eldöntöm, hogy mitől érzem jól magam a saját bőrömben." Orbán minden mondata úgy cseng, mintha magam írtam volna azokat. Tűpontosan lefesti a hétköznapi liberalizmust. Érdemes külön kiemelni, amit a rend kapcsán megfogalmaz. A baloldal ezt a fogalmat szereti az elnyomás eszközeként feltüntetni, abszolút álságosan és hamisan. A REND ugyanis nem azt jelenti, hogy szigorú tekintetű csendőrök állnak minden sarkon, akik megpofozzák az utca embereit, ha azok nem lépnek egyszerre, vagy ha nem elég kackiás a bajszuk. A rend elsősorban közbiztonságot és köztisztaságot jelent - hogy nem erőszakolják meg a kamasz lányunkat, ha este kilenc után tér haza; hogy nem sátraznak hajléktalanok a köztereken stb. -, ezeket valójában minden józan honpolgár értéknek ismeri el. Világos persze, hogy a kormányfő általánosít - nem minden német parancsra cselekszik, s nem minden francia forradalmár. És ugyanígy: a felvázolt liberális attitűd hasonlóképpen jellemzi az amerikaiak, csehek, vagy épp portugálok többségét, ahogyan minket is - ez aligha magyar sajátosság. De a szívemnek ettől még kedves, annyi szent.

 

A párizsi olimpia megnyitója kapcsán ugyancsak liberális módon nyilatkozik: "Minden nemzetnek joga van ahhoz, hogy megmutassa saját magát. Hát... ezt láttuk!" Jómagam napok óta mást sem hallok, mást sem olvasok, mint felháborodást, kiakadást, legjobb esetben is gúnyos, megvető kritikát a franciák - sporteseményhez sehogy sem passzoló - parádéja kapcsán. Talán a Francia Püspöki Konferencia reagált a leghevesebben a kereszténységet nyíltan gúnyoló jelenetek miatt, de Európa számos konzervatív politikusa ugyancsak elítélően nyilatkozott. Ehhez képest Orbán Viktor hozzáállása - ezúttal is - abszolút liberálisnak mondható.

 

Ami pedig a magyar külpolitikát és a világpiacon elfoglalt pozíciónkat illeti: "Barátokat és partnereket gyűjtünk, nem pedig gazdasági vagy ideológiai ellenségeket." Évek óta hallgatjuk azt az ostobaságot, hogy választanunk kell kelet és nyugat között. Miért is kéne? Ha van valami, ami a liberalizmus legjobb lakmuszpapírja, az pont az ideológiai semlegesség. Nem kell kommunistává válnunk ahhoz, hogy üzleteljünk Kínával. Nem kell feladnunk a nemzetállami kereteket ahhoz, hogy az EU tagjai maradhassunk. Nem kell elfogadnunk a Korán előírásait, ha muszlim vallású országoktól importálunk. Nem kell szeretnünk Putyint sem, amiért orosz gázzal fűtünk. És nem kell behódolnunk a szivárványos őrületnek sem, csak azért, mert a világ fejlett régióiban épp ez a divat. Mindenki lehet úgy hülye, ahogyan akar, Magyarország nem erőszakos térítő, hanem békés elfogadó. Mutasson nekem valaki még egy ilyen liberális nemzetet!

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr7418455677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alöksz róz 2024.07.28. 21:03:19

"Elhallgattatás, karanténba zárás, eltaposás, megsemmisítés - ez a globalisták eszközkészlete." - meg a fideszé is itthon.

alöksz róz 2024.07.28. 21:03:58

"Barátokat és partnereket gyűjtünk, nem pedig gazdasági vagy ideológiai ellenségeket." - muhaha.

G. Nagy László 2024.07.28. 21:04:26

@alöksz róz:

"meg a fideszé is itthon. "

Van rá példád?

alöksz róz 2024.07.28. 21:04:51

"S nemhogy nem nézem hülyének vagy megvetendőnek őket emiatt" - muhaha.

alöksz róz 2024.07.28. 21:06:31

"az én házam, az én váram, az én életem, és majd én eldöntöm, hogy mitől érzem jól magam a saját bőrömben" = úgy lopok tőletek ahogy akarok, mindenkinek kuss.

alöksz róz 2024.07.28. 21:08:30

"De azért van az a képessége az embernek, egy olyan empatikus képessége" - na pont az empátia ami abszolút hiányzik a fideszből. (lásd pszichopata)

alöksz róz 2024.07.28. 21:11:16

ez a végtelenül szabadelvű, megengedő, pofánverésnek tapsolás ami megy a fidesz-médiában.

alöksz róz 2024.07.28. 21:15:54

@G. Nagy László: persze hogy van példám:
- kórház
- önkormányzat
- kultúra
- ellenzéki párt
- sajtó
- egyetem
- bíróság
- nem fideszes tulajdonú cég

alöksz róz 2024.07.28. 21:19:24

@G. Nagy László: van még:
- fidesztől független civil szervezet, alapítvány

Boldeone2 2024.07.28. 21:36:03

Ha van valami, ami a liberalizmus legjobb lakmuszpapírja, az pont az ideológiai semlegesség"

- A liberalizmus is egy politikai eszmerendszer, tehát nem lehet semleges, hiszen vannak " ideológiai" alapelvei. A liberalizmust sokan éppen azért bírálják, mert értékmentesnek gondolják, holott ez szerintem nincs így

Orbán a világban zajló eseményekhez értéksemlegesen áll, ami viszont nekem már értékmentesség, nihilizmus. Azt gondolom, valahová el kell helyeznünk magunkat bizonyos ügyekben, - erkölcsi alapon, ha van- nem mindig az egyforma távolságtartás a helyes út
Van egy mondás: "madarat tolláról, embert barátjáról"

Ha az emberek csak az önös érdekeiket nézik, akkor nem lesznek barátaik, hosszú távon vesztésre vannak ítélve, renegát szerepre kényszerülve..
A külön út, egy darabig akár megbecsülést is kiválthat, de ha az átmegy getziskedésbe, egy idő után már bármit mondhat/ tehet ellenségként fogják kezelni..

Orbán túlment rengeteg határon, de abban sem vagyok biztos, hogy a folyamatos sürgölődés- dörgölőzés Trump és Putyin körül, a kitűnő kapcsolat a diktátorokkal hasznos lesz az országnak...

A másik kérdés: biztos, hogy ki kell találni a jövőt egy kormánynak, és ha így lesz, nem sérül majd az emberek " belső szabadsága " ? A kollektív társadalmi ajánlat eleve nem lehet liberális...
Én azt érzékelem, hogy a monolit rezsim mindenhová benyomult, legyen szó üzletről, médiáról, kultúráról, tudományról, sportról...

Ez lenne az orbáni, " befelé épített szabadság"?

Mindezeken túl, ez volt Orbán eddigi legjobb beszéde, hiszen először volt önreflexió: belátta, hogy létezik a világ más értelmezése is, és lehet, hogy az is helyes ...

Boldeone2 2024.07.28. 21:47:23

Mindenféle megvilágosodás, "bölccsé válás" alapja, az önreflexió. Hogy az ember képes arra, hogy felismerje saját korlátait, hibáit, elfogadja a másik érveit
Ebből következik a közös konszenzus az ellenfelek között, a megállapodás; ahol nem nyer teljesen senki, de egy kicsit mindenki ..
Az államférfi megérti saját korlátait, nem messiás senki!
Az persze üdvöhlendő dolog, ha valakinek van víziója a jövőről, vagy megpróbál? "világbékét teremteni"

Orbán valóban hisz benne, - kötve hiszem- vagy csak színjáték az egész, mely célja az önfelfényezés ?

wigotah224 2024.07.28. 22:06:13

@G. Nagy László: "Nem léphet fel Sopronban egyetlen önkormányzati fenntartású művelődési intézményben sem – erről írt közösségi oldalán Pottyondy Edina humorista, influenszer. Szerinte ez sok ellenzékinek kikiáltott pályatársával megtörténik. Hat éve például Alföldi Róbert rendező, idén januárban Somogyi András humorista kapott elutasítást kormánypárti vezetésű települések kultúrházaitól. A soproni kulturális életet szervező önkormányzati cég nem reagált megkeresésünkre."

alöksz róz 2024.07.28. 22:06:34

@G. Nagy László: ez mindegyik konkrétum: az utolsó kettőt leszámítva az ÖSSZESRE vonatkozik, kivétel nélkül.

de egyedi példákat is tudok mindegyikre:
- péterfy sándor utcai kórház
- budapesti önkormányzat
- szfe
- jobbik, momentum, lmp, dk, mszp-p
- index
- corvinus egyetem
- bíróság, ez önmagában egyedi példa. plusz kúria, alkotmánybíróság.
- bige holding
- oltalom karitatív egyesület

alöksz róz 2024.07.28. 22:07:41

@Boldeone2: "Orbán valóban hisz benne, - kötve hiszem- vagy csak színjáték az egész, mely célja az önfelfényezés ?" - nem tudni, de az biztos, hogy valamilyen pirulát szednie kéne.

wigotah224 2024.07.28. 22:11:55

@alöksz róz: A pirosat szedi, azt mondta. Ütős cucc lehet...

wigotah224 2024.07.28. 22:26:49

Pl ez: "Ázsia oldalán van már most a demográfiai, a technológiai előny, de több ott a tőke, a pénz, ott vannak a legnagyobb vállalatok, kutatóintézetek és tőzsdék."
Tényszerűen hülyeség, könnyen is ellenőrizhető, pl "legnagyobb vállalatok és tőzsdék" témában itt: www.visualcapitalist.com/the-109-trillion-global-stock-market-in-one-chart/#google_vignette

G. Nagy László 2024.07.28. 22:31:39

@Boldeone2:

"A liberalizmus is egy politikai eszmerendszer, tehát nem lehet semleges, hiszen vannak ideológiai alapelvei. A liberalizmust sokan éppen azért bírálják, mert értékmentesnek gondolják, holott ez szerintem nincs így"

Na ebbe érdemes volna egy kicsit belemenni - köszönet érte, hogy kitértél rá. Jómagam százszor leírtam már: a klasszikus liberalizmus EGYETLEN alapvető elve a non-agresszió, vagyis hogy ne kezdeményezzünk erőszakot. EZ NEM IDEOLÓGIA. Ez egész egyszerűen kevés ahhoz, hogy ideológiának nevezd. Ez ráadásul minden szalonképes politikafilozófiai irányzatnak is az alapvetése, már csak ezért sem nevezheted önálló ideológiának.

Szóval: szerinted melyek a klasszikus liberalizmus ideológiai alapelvei ezen túlmenően? Győzz meg!

alöksz róz 2024.07.28. 22:38:10

@G. Nagy László: "a klasszikus liberalizmus EGYETLEN alapvető elve a non-agresszió, vagyis hogy ne kezdeményezzünk erőszakot" - ezt az első liberális, jézus mondta, nem? :-)
a klasszikus liberálisok azt mondták, addig terjed a szabadságod, amíg a másikét nem sérted vele.

ulpius66 2024.07.28. 22:39:59

Segíts magadon, és az Isten is megsegít!

Mért minden libsi mindent is az államtól vár el??????????

SZAR AZ ÁLLAMI ISKOLA---- VIDD MAGÁNISKOLÁBA A GYERKŐCÖT!!!

SZAR AZ ÁLLAMI EGÉSZSÉGÜGY ---- MENJ A MAGÁNKLINIKÁKRA!!!!

NEM AZ A LIBERALIZMUS ALAPVETÉSE, HOGY NULLA ÁLLAM?
(egyebekben azoknak a legnagyobb a pofájuk, akiknek a gyermeke magánsuliba jár, ők meg magán-klinikákra....vagy eccerűen külföldön élnek és onnan pofáznak bele a magyarok dolgába...)

alöksz róz 2024.07.28. 22:40:27

@alöksz róz: "addig terjed a szabadságod, amíg a másikét nem sérted vele" - ebből az következik, hogy ezeket rangsorolni kell. a rangsorolás pedig mindig, kivétel nélkül minden esetben ideológia.

ulpius66 2024.07.28. 22:41:05

Én úgy emlékszem, hogy Magyarországon a libsik vezették be a fizetős egészségügyet és a fizetős oktatást!

alöksz róz 2024.07.28. 22:41:32

@ulpius66: SZAR AZ ÁLLAMI ISKOLA---- VIDD MAGÁNISKOLÁBA A GYERKŐCÖT!!!
SZAR AZ ÁLLAMI EGÉSZSÉGÜGY ---- MENJ A MAGÁNKLINIKÁKRA!!!!

tehát a fidesz liberális.

ulpius66 2024.07.28. 22:42:55

@alöksz róz:

Jézus és a tanítványai is szimplán csak kikeresztelkedett zsidók voltak!!!
(azt mondjuk nem tudom Szűz Mária kikeresztelkedett-e...)

ulpius66 2024.07.28. 22:44:42

Az akkori római világ a keresztényekre csak úgy tekintett, mint a zsidóság egyik ágára, egy zsidó szektára..... magyarul az ókori keresztény-üldözések sima zsidó-üldözések voltak.....

Boldeone2 2024.07.28. 22:48:04

@G. Nagy László: Ide lehet sorolni Montesquieu hatalmi ágak szétválasztásának elvét, amelyen a modern alkotmányok alapulnak, de Lock államfilozófiáját, demokráciáról, a jogállamról alkotott nézeteit is.
Valójában amit mondtak Adam Smith-ék, az is ideológiai alapokat teremtett a klasszikus liberalizmusnak: a piac hatalma mindenek felett, majd a "láthatatlan kéz megold mindent"...

ulpius66 2024.07.28. 22:48:36

Magyarországon is "nagyüzemben ment" az 1920-as években a zsidók körében ez a kikeresztelkedős módi.....

ulpius66 2024.07.28. 22:50:18

@Boldeone2: "Valójában amit mondtak Adam Smith-ék, az is ideológiai alapokat teremtett a klasszikus liberalizmusnak: a piac hatalma mindenek felett, majd a "láthatatlan kéz megold mindent"...

HÁT EZTET UGATOM ÉN IS!!!!!

TEGYÜK PIACI ALAPÚVÁ AZ EGÉSZSÉGÜGYET ÉS AZ OKTATÁST!!!!

G. Nagy László 2024.07.28. 22:50:50

@alöksz róz:

"a klasszikus liberálisok azt mondták, addig terjed a szabadságod, amíg a másikét nem sérted vele."

Ez ugyanaz, mint a non-agresszió elve.

ulpius66 2024.07.28. 22:52:13

@G. Nagy László:

Figyusz!

Nem arról szól a "világsajtó" hogy Orbán illiberális államot épít????

ulpius66 2024.07.28. 22:54:04

... vagy Orbán az ÁLLAM-LIBERALIZMUST építi?

G. Nagy László 2024.07.28. 22:55:06

@Boldeone2:

"Ide lehet sorolni Montesquieu hatalmi ágak szétválasztásának elvét, amelyen a modern alkotmányok alapulnak, de Lock államfilozófiáját, demokráciáról, a jogállamról alkotott nézeteit is."

Ezek mind a demokráciáról és a jogállamról szólnak. Ezek mind olyan tételek, amelyekben egy konzervatív, egy liberális és egy szociáldemokrata is egyetéert. Olyat mondj, ami KIFEJEZETTEN és KIZÁRÓLAG a liberalizmus filozófiai eszköztárából való, s nem függ össze az erőszakmentességgel!

G. Nagy László 2024.07.28. 22:55:54

@ulpius66:

"Nem arról szól a "világsajtó" hogy Orbán illiberális államot épít???? "

Dehogynem. És mióta írnak igazat? :)

alöksz róz 2024.07.28. 23:00:43

@G. Nagy László: és mit szólsz a példákhoz?
gondolom semmit :-)

G. Nagy László 2024.07.28. 23:02:01

@alöksz róz:

"dehogy ugyanaz."

Mi a különbség?

alöksz róz 2024.07.28. 23:09:52

@G. Nagy László: kurva egyszerű: erőszak nélkül is lehet sérteni valaki szabadságát.

van egyébként még egy a szabadságok rangsorolásán kívül: egyén jogai v közösség jogai, ez is színtiszta ideológia.

alöksz róz 2024.07.28. 23:11:33

@alöksz róz: "erőszak nélkül is lehet sérteni valaki szabadságát" - és amikor megmondod, mi szabadság és mi nem az, vagy mi erőszak és mi nem az, az is ideológia.

alöksz róz 2024.07.28. 23:13:10

a címhez visszatérve: sajnos tényleg nem áll tőle távol.

G. Nagy László 2024.07.28. 23:40:47

@alöksz róz:

"kurva egyszerű: erőszak nélkül is lehet sérteni valaki szabadságát."

Ilyet se hallottam még... hogyan? Tényleg kíváncsivá teszel.

Boldeone2 2024.07.28. 23:41:33

@G. Nagy László: Olyat mondj, ami KIFEJEZETTEN és KIZÁRÓLAG a liberalizmus filozófiai eszköztárából való, s nem függ össze az erőszakmentességgel!"

- A liberalizmus a "legnagyobb" eszmerendszer, hiszen a kontervatív liberalizmustól a szociálliberalizmusig bármit érhetünk alatta..

Maga a "klasszikus liberalizmus" kifejezés inkább egy gazdasági elvet jelent, de a társadalom "berendezéséről" az keveset mond. Nem véletlen, ma már nem is létezik a klasszikus liberalizmus, mint politikai irányzat, de klasszikus liberális pártok és programok sincsenek- egyszerűen nincs rá igény...

Miért? A kisember nem szeretné, hogy a piac láthatatlan keze szabja meg az életét- elvárja az állami segítséget, beavatkozást; a "nagyember" meg rájött: minek a szabadpiacon versenyezni, ha elég csak a politikai hatalmat megszerezni és monopóliumokat kialakítani..

A klasszikus liberalizmus egy történelmileg túlhaladott filosz, amikor még nem akartak beavatkozni a társadalmi fejlődésre..
A klasszikus liberalizmus csak a piac rideg törvényit, annak szabadságát garantálja az embernek, ez viszont ma már senkinek nem elég! Folyt...

alöksz róz 2024.07.28. 23:42:55

@G. Nagy László: mondjuk olyasmiket hazudsz róla, amivel megsérted a jó hírnevét. vagy egyszerűen büdös vagy.

G. Nagy László 2024.07.28. 23:44:38

@alöksz róz:

"amikor megmondod, mi szabadság és mi nem az, vagy mi erőszak és mi nem az, az is ideológia."

Lófaszt. Az fogalomértelmezés.

Az ideológia ott kezdődik, hogy kiválasztasz egy központi értéket (hagyomány, vallás, egyenlőség stb.) s ezt az egyén szabadsága fölé emeled. Teremtesz egy alapot, egy hamis erkölcsi talapzatot, egy hivatkozási alapot, amelynek alapján erőszakot tehetsz az egyénen. Ha nincs ilyen hamis talapzat, úgy nem beszélhetünk ideológiáról.

alöksz róz 2024.07.28. 23:45:51

@G. Nagy László: de egyébként az, hogy neked valami egyéni, senki más által nem elfogadott definíciód van az erőszakra, az csak a te saját elképzelt világodban jelent valamit :-)

alöksz róz 2024.07.28. 23:47:33

@G. Nagy László: "s ezt az egyén szabadsága fölé emeled" - :D
az már önmagában egy ideológia, hogy az egyén szabadsága.

alöksz róz 2024.07.28. 23:48:52

már megint a te saját fogalmaidat akarod másokon számonkérni :-)

Boldeone2 2024.07.28. 23:50:56

@G. Nagy László: Ma már ígérni kell a társadalomnak is valamit, legalább egy "könnyű álmot" a jövőről...Orbán is ezt teszi, hiszen ők az álmok álmodói..
Ők is "mérnökösködik" a társadalmat, nemcsak a progresszív oldal...
A klasszikus liberalimus keveset kínál: "megnyerheted a fair versenyt" igen meg...Boxolhatsz Anthony Joshuával fair szabályok szerint...( csak nyerni nem fogsz ...)

A kapitalizmus is ilyen: szabad a verseny, csak soha nem egyenlő feltételek és egyelő erejű versenyzők vannak...A progresszív megpróbál kicsit beleszólni a versenybe, hogy igazságosabb társadalmat teremtsen...

Nyilván nagyon messze van, de a klasszik lib nem is próbálkozik...

G. Nagy László 2024.07.28. 23:57:24

@alöksz róz:

"mondjuk olyasmiket hazudsz róla, amivel megsérted a jó hírnevét."

Ez mennyiben sérti a szabadságot? Ártani árt ugyan, de a sértettnek szabadságában áll, hogy akár jogi elégtételt vegyen. Ez nem jó példa. A pletyka - és ezen belül a rosszindulatú pletyka - egyidős az emberiséggel. Kiirthatatlan. Ettől még szabad emberek vagyunk.

G. Nagy László 2024.07.28. 23:59:07

@Boldeone2: Oké, de a elkanyarodtál a témától. Olyan ideológiai elemet mondj, ami KIFEJEZETTEN és KIZÁRÓLAG a liberalizmus filozófiai eszköztárából való, s nem függ össze az erőszakmentességgel!"

Boldeone2 2024.07.29. 00:04:18

@G. Nagy László: Az ideológia ott kezdődik, hogy kiválasztasz egy központi értéket (hagyomány, vallás, egyenlőség stb.) s ezt az egyén szabadsága fölé emeled."

- Ez lehet egy filizófiai vita, ahol a kérdés az, hogy értelmezhető- e az egyén szabadsága a társadalmon kívül? Honnan ered a szabadság és van- e társadalmon kívüli élet?

Az emberek 99% - a pár hét alatt meghalna az őserdőben, éhen- szomjan halna... Elég egy karcolás és a tetanusz visz el, a társadalom nékül...

Mi emberek , ha tetszik, ha nem, nem vagyunk szabadok, egy társadalom részei vagyunk...Ott a személyi igazolványod, ami mutatja: te is egy lajstromba vett személy vagy, ha háború van, katonának visznek...

Ki a viszonylag " szabad ember" ? Aki mások kizsákmányolásával már akár örökre elnyerte a relatív szabadságát: a szabadon mozgó, vagyonos globálember... Ő a mások rabságából lett szabad, sok esetben...A pénz boldogít?

Mivel senki nem lehet abszolút szabad, ezt a függéseken alapuló rendszert kell minél szabadabbá tenni!

Boldeone2 2024.07.29. 00:14:37

@G. Nagy László: Már fentebb írtam: a liberalizmus egy nagyon tág eszmerendszer, de annak klasszik formája eleve keveset mond a társadalomról, főleg azt, hogy az egyéni, főleg gazdasági szabadság mindenek felett áll...és hogyan kell ehhez kialakítani az államot

Ideológia onnan lesz valami, amikor már van elmélet a társadalom megváltoztatására

alöksz róz 2024.07.29. 00:14:48

@Boldeone2: "értelmezhető- e az egyén szabadsága a társadalmon kívül" - értelmezhető, megvalósulni legalábbis csak a tarsadalmon kívül tud. a társadalomban mindig sérül valakinek a szabadsága.

persze nyilván nem így van, ha valaki szerint az a szabad ember, aki azt teszi amit szabad...

alöksz róz 2024.07.29. 00:16:20

@G. Nagy László: ez így nagyon könnyű, bármit mond, rámondod :D

alöksz róz 2024.07.29. 00:18:04

@G. Nagy László: azt a szabadságát, hogy ha nem akarja, ne ártsanak neki :-)

utólag már nem áll helyre.
a pofon se lesz meg nem történt, ha puzsér a rendőrhöz szalad vele.

G. Nagy László 2024.07.29. 00:34:17

@Boldeone2:

"a liberalizmus egy nagyon tág eszmerendszer, de annak klasszik formája eleve keveset mond a társadalomról"

"Ideológia onnan lesz valami, amikor már van elmélet a társadalom megváltoztatására"

Vagyis gyakorlatilag egyetértünk: a klasszikus liberalizmus nem ideológia. Köszönöm!!

G. Nagy László 2024.07.29. 00:39:42

@alöksz róz:

"azt a szabadságát, hogy ha nem akarja, ne ártsanak neki :-) utólag már nem áll helyre.
a pofon se lesz meg nem történt, ha puzsér a rendőrhöz szalad vele."

Ezeknek semmi közük a szabadsághoz. Te valami sérthetetlenségről, valamiféle superman képességről, földön túli erőről fantáziálsz. A szabadságod nem véd meg attól, hogy sérelem érjen. Agresszív bűnözés mindig volt és mindig lesz is. De az nagyon nem mindegy, hogy az állam mindent megtesz-e, hogy megvédjen, vagy épp ellenkezőleg: felszámolja a közbiztonságot, esetleg maga is indokolatlan erőszakkal lép fel.

wigotah224 2024.07.29. 05:55:49

@G. Nagy László: Simán lehet korlátozni valaki szabadságát erőszak nélkül is. Például a szomszéd épít egy felhőkarcolót (itt csak költői túlzással élek, nyilván egy indokolatlanul magas házra gondolok, nem szó szerint felhőkarcolóra) és te sosem látod a Napot a házadból/kertedből. Rádásul azt is korlátozza, milyen növényeket ültethetsz a kertedbe - ugye ami sok Napot szeret, azt nem fogsz tudni.

wigotah224 2024.07.29. 06:14:57

Szuper Ázsia vs hanyatló Európa még egy példa: tegnap beszélgettem egy másik apukával a játszótéren. Német, itt született, de 24(!) éve Kínában dolgozik, kínai a felesége, Shanghaiban élnek, tehát nem is valami lepukkant helyen. Mondta, hogy a felesége is megtanult németül és a gyerekkel is németül beszélnek, mert az a terv, hogy ha iskoláskorú lesz, akkor hazajönnek, mert itt akarják felnevelni.
A példa nem egyedi, dolgozom együtt jónéhány kínai meg indiai kollégával is, a gyerek bölcsijében is vannak, szoktam beszélgetni ezekkel a szülőkkel is. Az a közös bennük, hogy
1) Megtanultak németül és aki tudta (elég ideje van itt), már német állampolgár is lett
2) Sem Kínába, sem Indiába nem akarnak a büdös életbe visszaköltözni - többen már házat is vettek itt
A nemzetvezetőnek is drogozás és kitalált valóság helyett inkább ki kéne menni az igazi valóságba és beszélgetni igazi emberekkel a szuper Ázsia vs hanyatló Németország témában. Ugyanez igaz a szavaira lelkesen bólogató híveire is. Lenne meglepődés...

G. Nagy László 2024.07.29. 07:22:46

@wigotah224:

"Például a szomszéd épít egy felhőkarcolót"

Ez egy jó és intelligens példa. Köszönet érte.

Az ehhez hasonló példák miatt gondolom, hogy mindenképpen szükség van államra, önkormányzatokra, melyek e téren biztosítani képesek a rendet. (Az eredeti felvetéshez - létezik-e bármiféle filozofikus tétel, amely alapján a liberalizmus ideológiává válik? - természetesen ez sem tesz hozzá semmit, de itt most nem is ez volt a feladat. Ez egy praktikus, hétköznapi kérdés, melyet kezelni érdemes.)

G. Nagy László 2024.07.29. 07:28:44

@wigotah224:

"Sem Kínába, sem Indiába nem akarnak a büdös életbe visszaköltözni"

Megértem, én sem akarnék. Van hasonló példád dél-koreai, vagy japán ismerőssel? Alig hinném. Az, hogy Németország a jelenlegi, siralmas állapotában is még mindig vonzóbb lakóhely Kínánál és Indiánál, a legkevésbé sem mond ellent Viktor szavainak.

wigotah224 2024.07.29. 07:51:49

@G. Nagy László: Dehogynem! Te is tudod, hogy Ázsia kapcsán nem Japánról meg Dél-Koreáról beszél! Ezek még Európánál is sokkal inkább hanyatló demográfiájú országok, csak még bevándorlás sincs. Japánt pl most hagytuk le össz-GDP-ben!

De a főnire visszatérve, fel is sorolja: www.youtube.com/watch?v=AetpL9yvH-M&t=305s
Kína, India, Pakisztán, Indonézia.
Ezekben az országokban szar élni, aki tehetséges, az eljön onnan ide, a hanyatló nyugatra. Ezért is hülyeség a demográfiát emlegetni.

G. Nagy László 2024.07.29. 08:18:28

@wigotah224:

"Ezekben az országokban szar élni, aki tehetséges, az eljön onnan ide, a hanyatló nyugatra."

Ezzel nincs vitám.

"Ezért is hülyeség a demográfiát emlegetni."

Ezzel viszont igen. Miért hülyeség?

alöksz róz 2024.07.29. 08:57:38

@G. Nagy László: szerintem kár vitázni erről, mert egyáltalán nem vagy tisztában a fogalmakkal.
a saját kitalált fogalmaid a saját elképzelt világodban nyilván érvényesek, de ki a fene akar a te elképzelt világodról a te kitalált fogalmaidra alapozva vitázni...

wigotah224 2024.07.29. 09:08:06

@G. Nagy László: Mert aki eljön, az nem ott termel és fogyaszt, nem az ottani, hanem az itteni gazdaságot erősíti. Évek óta jósolgatják a Németországban élő lakosság csökkenését, aztán valahogy csak nem akar elkezdödni, söt, egyre többen vagyunk. USA lakossága is növekszik, szó sincs nyugaton demográfiai hanyatlásról, amiről fantáziál a főni.A kínai demográfia, na az szar. És oda még bevándorolni se akar senki.
Van egyébként filippínó kolléganőm is, aki előtte, ha nem is Japánban vagy Dél-Koreában, de hasonlóan menő helyen, Szingapúrban dolgozott a férjével. ők is akkor jöttek el ide, amikor gyerek lett. Innen Európából nehéz elképzelni, de az emberek ott eléggé rasszisták, ráadásul állami szinten is brutál megkülönböztetés van. A helyieknek minden is ingyen van (oktatás, egészségügy stb), míg az ott dolgozó külföldieknek keményen fizetni kell ezekért - miközben ugyanúgy beszedik tőlük is az adót, amiből ezeket a közszolgáltatásokat fenntartják. ők is vettek már itt házat, nem mennek vissza se Szingapúrba se a Fülöp-szigetekre.
Ha a tehetségek eljönnek az élhető országokba (azaz ide, nyugatra) élni és dolgozni, akkor vajon mitől fognak ezek az országok gazdaságilag vagy bárhogy máshogy felülkerekedni a nyugaton? Én nem látom ezt a "világrendszerváltást", amit a főni, mondjuk nem is szedek semmilyen tablettát, se pirosat, se kéket.

Serény Vélemény 2024.07.29. 09:41:50

@wigotah224: "egyetlen önkormányzati fenntartású művelődési intézményben sem"

Persze, meg a majomkodás a köbön. Van egy nagy csomó _nem_ önkormányzati fenntartású intézmény, amit piaci alapon kibérelhetne a trágárszájú liba, de neeem, neki az nem jó. (Valszeg drágábbak, mint az önkormányzati intézmények.) És ennyi.

Serény Vélemény 2024.07.29. 09:46:49

@wigotah224: " Innen Európából nehéz elképzelni, de az emberek ott eléggé rasszisták"

Jó reggelt! Ezt nagyjából mindenki is tudja, csak az ajrópaiak hiszik azt, hogy ők szarták a spanyolviaszt, és mindenki az egyenlő-zsék, meg tesvéri-zsék, meg szabad-cság eszményében hisz.

G. Nagy László 2024.07.29. 09:55:52

@wigotah224:

"Évek óta jósolgatják a Németországban élő lakosság csökkenését, aztán valahogy csak nem akar elkezdödni, söt, egyre többen vagyunk."

Gratulálok hozzá. A népszaporulatot gyakorlatilag a muszlim bevándorlók adják. Isten hozott a Német kalifátusban!!

ulpius66 2024.07.29. 10:40:41

@wigotah224:

Gratulálok!

Kibaszott jó környezetben élsz!

Én a MOL-nál dolgoztam, és az összes kollégám magyar volt!

... és kibaszott jól keresett mindenki!
(mondjuk még 2-3 évtized és a német génállománynak annyi.....ha eztet Hitler megélhette volna....)

ulpius66 2024.07.29. 10:45:15

@wigotah224:

Ha Hitler nem is örülne ennek a mai német állapotnak, az a jó hír, hogy legalább Merkel örül neki!
(egyebekben javasolnám a szingapúri modell bevezetését nyugaton is...)

GyMasa 2024.07.29. 11:00:39

Ó, egy újabb, remek írás!

Boldeone2 2024.07.29. 11:26:50

@G. Nagy László: Érdemes megnézni ennek a két expatnak a videóját, és a hozzászólásokat...

A hozzászólók mind azt mondják: milyen jó hely lehetne Magyarország Orbán ( a diktátor ) nélkül, ide is költöznének...

Lényegében már bármi anyag van Magyarországról- utazás, élet, kultúra, sport - Orbán ekézése megy...

Talán nem véletlenül... Egy diktatórikus, monolit rezsimben élünk, ahol Orbán kreálja a fals normalitásokat, szemben menvén a világgal...

Ennek nem lesz jó vége, csak szólok!

Boldeone2 2024.07.29. 11:32:25

@G. Nagy László: Egy vicc jut eszembe, már írtam is egyszer:

-Figyelem, figyelem! - szólal meg az autórádió. - Felhívjuk az M7-esen autózók figyelmét, legyenek óvatosak, mert egy őrült a forgalommal szemben robog.
Egy autós hallgatja a közleményt, majd felcsattan:
-Hogyhogy egy? Mind!

Ő Orbán Vikor - a renegát őrült - aki a rossz sávban megy...

Az autót ő vezeti, mi meg a szerencsétlen utasok vagyunk, akiket hülyéznek a jó oldalon utazók...

Valóban hülye ország ez, tisztelet a kivételnek....

Az egyik fő kérdésem az, hogy hogyan váltunk hülye országgá?

Boldeone2 2024.07.29. 11:42:44

youtu.be/SyKO5zlROSk?si=dE0vWDWP2q0yZgCY

A hozzászólók szerint csak Orbán és rendszere a probléma Magyarországon...

Boldeone2 2024.07.29. 11:53:51

Orbán sikeresen elvadít minden országot:

hvg.hu/vilag/20240728_lengyel-kormany-reakcio-orban-tusvanyos-orlen-orosz-olaj

Beleállt a lengyelekbe ( is)...

G. Nagy László 2024.07.29. 12:40:43

@Boldeone2:

"Az egyik fő kérdésem az, hogy hogyan váltunk hülye országgá?"

Az első világháború előtt hasonló volt a helyzet. Mindenkinek viszketett a tenyere, egyedül Magyarország nem akart háborúzni. Ha neked ettől vagyunk hülye ország...

Rengeteg Orbán videót láttam, amely alatt a legtöbb nemzetközi komment így néz ki: "Európa legjobb vezetője. Bár nekünk is ilyen lenne!"

MEDVE1978 2024.07.29. 13:55:40

@wigotah224:
Van egy süllyedő csónak, tele mézzel. Mellette a stégen egy hangyaboly. A hangyák is be fognak mászni a csónakba, hiszen ott a finom, cukorral teli méz.
Ráadásul Nyugat-Európa vagy a nyugat nem egyértelműen süllyed, sőt az is lehet, hogy nem süllyed.

Az igazi kérdés az, hogy a nyugati társadalmak képesek-e magukat egyben tartani és működőképesnek maradni. A nyugati társadalmakat egészen a múlt század 60-as éveiig egyben tartotta két nagyon erős hívjuk úgy, hogy ideológia: a nacionalizmus és a vallás.

A vallás már akkoriban hanyatlani kezdett, a társadalmak egyre inkább szekulárisabbá váltak. Ez a folyamat ma abban teljesedik ki, hogy a vallásukat gyakorló emberek száma drasztikusan csökken, ahogy a "zombi" vallásosok veszik át a helyüket, utána pedig teljesen elveszítik a vallásukat. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem hisznek a természetfelettiben, az emberek döntő része 100 év múlva is azt fogja mondani, hogy van valaki, aki őrködik felette, vigyáz rá, természetfeletti hatalom stb. Csak a vallás intézményrendszere megy szét, tehát a szabályok, az adott vallás szerinti moralitás hanyatlik (pl: hogy keresztényként tartsd be a böjtöt, ne szexelj házasság előtt, ne istenkáromolj stb.).

A nacionalizmus is egyértelműen hanyatlóban van. Az EU projektje egyre inkább a lokális integráció, mint a nemzetállamok Európája felé megy. A nemzetállam emellett túl gyenge is kezd lenni (néhány kivétellel) ahhoz, hogy a globális versenyben, legyen az kulturális, katonai vagy gazdasági részt tudjon venni. A nacionalizmusnak a kulturális oldala nagyon erős, ez kell, hogy egy egyértelmű benyomást tegyen a társadalom tagjaira: tehát, hogy jelentsen nekem mondjuk valamit az, hogy Balaton, Budapest, esetleg a Hargita vagy Révkomárom, mert mindenféle kulturális marker, érték kapcsolódik hozzá. A nacionalizmus is hanyatlik, az internet ennek egyébként egy effektív előmozdítója, mivel ott nincs érdemi nemzeti lehatárolás. A nacionalizmussal kicsit játszva mehetnék a birodalmi elv felé is (USA, Nagy-Britannia, Franciaország), de a paradigma szempontjából mindegy: a birodalmi elvnél is egy erős kulturális mix kell, ami kötődést alakít ki a társadalomban.

A nyugati világban ezek eltűnőben vannak, sem a vallás, sem pedig a nacionalizmus nem szolgál a társadalmak kötőszöveteként.

Itt pedig ismét oda érkezünk el, hogy létezhet-e, jöhet-e ismét totális háború (mínusz nukleáris csapásmérés, mert akkor már úgyis mindegy). Ha igen, akkor ezek a nyugati országok egyértelműen alul maradnak egy nagy létszámú, nacionalista, jobb kohéziójú társadalommal szemben. Ha nem lenne NATO, a nagy létszámú, nacionalista és vallásos Törökországot vezető diktátor simán el tudná foglalni a volt török birodalom európai területeit. Ki küzdene Görögországban, Bulgáriában, Magyarországon? És ami a legfontosabb miért küzdenének?

Egy ukrán-orosz konfliktus érdemben nem nagyon különbözik a vietnami, koreai stb. proxi háborúktól. A különbség az, hogy akkoriban a nacionalizmus + a mindent átható mi vagy ők hidegháborús szembenállás, ebből fakadó identitások miatt tömegesen be lehetett vetni katonákat (azzal vakítva őket, hogy ez a világforradalom / a gonosz kommunizmus legyőzése és a szabadság megőrzése érdekében történik). Ezt a konfliktust (ha nem lett volna hidegháború éppen akkor) 50 éve az USA úgy kezelte volna, hogy csapatokat küldd oda, sorozott állományból. Ma már nem tennék meg ezt, mert sorozni csak egy ilyen külső konfliktusért senki se fog.

A nyugat azért gyengül, mert folyamatosan veszíti el az identitását. Ki ma az amerikai? Mi a fő identitása? Szétfolyik az egész.

Egy háború, egy válság esetében pedig egy erős identitással / vallással / kultúrával rendelkező társadalom mindig előnyben lesz, a nyugat pedig pontosan ezeket a karakterisztikákat veszíti el.

ulpius66 2024.07.29. 14:12:33

Ha kimondjuk, ha nem, az USA és Kína együtt szövetkezik Európa teljes demoralizálásában!!!

Európában szinte egyedül Orbán az egészséges hang...lásd: 12 dühös ember.....

ulpius66 2024.07.29. 14:15:43

Feltette mán valaki aztat a kérdést, hogy mért nincsen önálló európai politika????

Mért az van, hogy az európai politikusok 70-80%-a az USA bábja, a többi meg (Orbán Viktorral az élen) Kína bábja??????

MÉRT NINCSEN ÖNÁLLÓ EURÓPAI POLITIKA?????

ulpius66 2024.07.29. 14:17:18

Pl. mért van az, hogy Kína ezerrel beleavatkozik az európai politikába, míg Európa 0,0%-kal avatkozik bele a kínaiak politikájába??????

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 14:27:35

@G. Nagy László:

mondtunk már lacika példákat, te is írtál a kedvenc zenekarodról.

Miért kell kirúgni a vízügyi igazgatót meg a meteorológust (és sokakat másokat) a szakmai véleménye miatt? nem olyan primitív rákosista, sztálinista gyakorlat ez? Mennyire demokratikus, intelligens dolog se a tudományt, se a józan észt ennyire se tiszteletben tartani?
Nem lennék OMSZ-vezető abban az országban, ahol a hatalom nem érti a valószínűség fogalmát. De lassan, senkinek a helyében nem lennék ebben az országban...

Rendkívüli felmondással elbocsátotta a Corvinus egyetem Ádám Zoltán egyetemi docenst, aki ez év elején etikai vizsgálatokat kezdeményezett, miután egy befolyásos családból származó hallgatójával annak vizsgáján kivételezett az egyetem. A hallgató úgy tehetett vizsgát az egyik tantárgyból egy külön neki elkészített kérdéssor alapján, hogy előzőleg nem teljesítette a félév során előírt tantárgyi követelményeket.

444.hu/2023/10/24/corvinus-botrany-rendkivuli-felmondassal-elbocsatottak-az-egyetemi-oktatot-aki-felhivta-a-figyelmet-a-kivetelezett-hallgatora

mi van a humoristákkal? a röhögős fejet le kéne venni, mi van filemon mihállyal és a szociális munkással?

ulpius66 2024.07.29. 14:32:45

Aztat meg csak nagyon-nagyon halkan kérdem meg: mért van az, hogy a világ összes országa nacionalista, kivéve az USA és az EU országait???

Mért van az, hogy a világ szegényei csak és kizárólagosan az USÁ-ba, vagy Európába akarnak jönni?????????

Mért nem mennek Izraelbe, Szaud-Arábiába, Kínába vagy Japánba????????

Pedig ott is akkora a "jólét" mint Európában???????????
(ja, hogy ottan az izraeli vagy kínai határőrök halomra lövik, aki engedély nélkül be akar lépni az országukba....)

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 14:35:32

@alöksz róz:

De jézus ostorral kezdeményezett erőszakot! A kufárok is emberek!!!! A templom is csak egy hely, ezért felsabdalni őket osdtorral!? ez a Jézus nem normális! Jézus nem volt liberális akkor!

lacika akkor nem liberális hiszen putyin erőszakot kezdeményezett, orbán meg putyint támogatja, lacika meg orbánt félistennek tartja és leszavaz rá értékek nélküli amorális, gerinctelen napraforgó.

hiszen ha úgy lesz béke, hogy nem támogatjuk a megtámadott felet fegyverekkel pl, az a tömegsír és putyin győzelmének, az agresszornak a békéje.

ulpius66 2024.07.29. 14:45:31

A kínaiak csinálják jól!

GYARMATOSÍTJÁK AZ EGÉSZ ÁZSIAI, AFRIKAI, DÉL-ÁMERIKAI ORSZÁGOK, AZTÁN MEG ŐK LESZNEK A VILÁG URAI!

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 14:46:21

@ulpius66:

ez pont a liberalizmus ellentéte, hiszen hogy jövedelmező lehessen az piaci egészségügy, baromi magasnak kell lennie az áraknak.
Kenneth Arrow Nobel-díjas közgazdász (tehát nem egy hazug, hitvány, korrupt, kis névtelen neolib közgazdász) már bebizonyította, hogy nem jövedelmő a piaci egészségügy, mert nem olyan üzletág ez, mint a piacon jelenlevő többi.

az egészségesek nem kötnek biztosítást (kvázi TB-t, amit sokkal kevesebb ember fizet, és sokkal többet egy olyan vállalatnak ami profitorientált. nem pedig nonprofit, mint az állam.
a betegségek előfordulása kiszámíthatatlan a betegek akik biztosítást kötnek

ráadásul sokkal többet költenek el hatékonytalanul, hogy életképes maradjon a piaci kórház , rendkívül dárga gépekkel és személyzettel dolgoznak. mert kiszámláznak olyan vizsgálatokat is, amik feleslegesek, így lesz hatékonytalan de drága a kórházi kezelés.
persze átverik az apróbetűs részekkel is az embert, és megtagadják néha a kezelést is.

nem véletlenül alakult ki az állami egészségügy, ahogy az állami tűzoltóság sem. stb, most a többi nem jut eszembe.

ulpius66 2024.07.29. 14:53:04

EURÓPÁNAK EGYETLEN JÓ TAKTIKÁJA VAN!

SZEMBE KELL SZÁLLNI AZ USA, ÉS A KÍNAI ÚJGYARMATOSÍTÓKKAL!!!!

BÁR ÚGY KURVA NEHÉZ, HA AZ EGÉSZ EU-VEZÉRKAR AZ USA ÉS KÍNA ZSEBÉBEN VAN......

VISSZAKÖSZÖN A TÖRTÉNELEM!!!!!!

AZ UTÓBBI ÉVSZÁZADOKBAN AZ EURÓPAI HATALMAK GYARMATOSÍTOTTÁK A VILÁGOT, MOSTANSÁG A VILÁG GYARMATOSÍTJA EURÓPÁT!!!!!!!

ulpius66 2024.07.29. 14:58:24

Az a baj, hogy Von Der Leyen, az EU vezetője, az USA elnök "csikkzsebében" van....

AZAZ NYUGODTAN KIJELENTHETJÜK, HOGY EURÓPA AZ USA GYARMATA!!!!

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 14:58:26

@G. Nagy László:

igen? akkor hogy jön össze a fidesz a jogállammal? sehogy?

ezért kell megkérdezni először, hogy a fideszes szerint most jogállam van itthon vagy nincs?
ha szerinte jogállam van, akkor hogyhogy a Médiatanáccsal és a BTK mellett lehet fake news médiákkal itthon hazudozni? Lásd 15. pont. Jogállam, hogy azért nincs elszámoltatva gyurcsány, mert hasznos a fidesznek, ezért tudatosan riogatnak vele? lásd 5. pont.

kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

Az milyen hogy orbán igazságügyi minisztere nem tudja definiálni a jogállam fogalmát? vagy csak nem akarja inkább valószínűleg, mert ennyire ostoba nem lehet varga judit, csak ennyire hitvány, de ez a fidesz jobbágyainak és cselédeinek elfogadható? mert ugye polgárok számára ez nem tolerálható sajnos. Apja III/II-es SZT tiszt volt, igazi hazafi család? a jellemzése szerint lánya „érett materialista gondolkodású … fejlődőképes”.

Varga Judit ezzel a 37-et dekázó felkészültségével lépett a volt igazságügyi miniszter Deák Ferenc örökébe, de a kommunista Nezvál Ferenc helyére is. Nemrég a Pethő Sándor szellemét naponta meghazudtoló Magyar Nemzetben olyan cikket tett közzé a miniszter asszony, amit Nezvál elvtárs is megirigyelhetett volna. Varga ugyanis a cikkében kijelentette, „nem lehet tudni mi az a jogállam, és ezért ilyesmit számon kérni sem lehet senkin” (az Orbán rezsimen meg pláne nem). Ezt kommentálva Bárándy Péter ügyvéd, korábbi igazságügyi miniszter a minap azt mondta, aligha jutna el a diplomáig az a joghallgató, aki nem tudná meghatározni, mi a jogállam. Felmerül a kérdés, vajon Varga Judit, a jelenlegi igazságügyi miniszter és Orbán Viktor miniszterelnök hogyan lettek diplomás jogászok, ha egyszer azt állítják, a jogállamnak nincs definíciója. Írásával Varga Judit hitet tett amellett, hogy igenis helyes volt az ’56-os forradalmárok kivégzése, elvégre akkor ez volt a törvény. És ezzel azt is állítja, hogy a jogállamiság eszménye mára devalválódott, homályos fogalommá vált, önkényes értelmezésre ad lehetőséget.

jogbiztonság?: salátatörvények tömkelege, az egymásnak ellentmondó rendelkezések és a kötelező jogi hierarchia felrúgása jellemzi a mi jogrendünket.

akik a közhatalmat gyakorolják, ne éljenek vissza a közhatalommal. Ugyanakkor a Fidesz minden kritikát azzal hárít el, hogy őket a kétharmados felhatalmazás” jogosítja fel mindarra, amit tesznek. Ám óriási különbség van a „jog uralma” és a „jog általi kormányzás” között. (Ezt is tanítják az egyetemen.) Az első jelenti a jogállamot, a második pedig azt, hogy a hatalom gyakorlása attól még nem lesz törvényes, ha jogszabályokkal, törvényekkel történik. Például a náci Németországban is hoztak törvényeket, de ott ettől még nem volt jogállam.

Nálunk törvénnyel üldözték el a CEU-t azzal az „indokkal”, hogy – szemben a magyar egyetemekkel – a CEU kettős diplomát adhat, de 821 millió forint értékű telekkel ajándékozták meg a Pesten megnyíló kínai Fudan egyetemet, amelyik szintén kettős diplomát fog adni. Ezek szerint – szemben a CEU-val – ezt fairnek tartják, még akkor is, ha jó eséllyel el fogja szívni a nála szegényebb „alapítványi” magyar egyetemektől a diákokat és az oktatókat. Vagy: nincs ott jogállam, hiába hoznak rá rendeletet, ahol százaktól vették el a trafikját és másoknak adták. Ugyancsak nem lehet ott jogállamról beszélni ahol a többszörösen megbuherált választási törvény szerint akkor is kétharmadot szerezhet a Fidesz, ha abszolút számokban mérve kevesebb szavazatot kap az ellenzéknél. A „jogállam” nagyobb dicsőségére. Ugyan mit szólt volna Deák Ferenc, ha egy miniszter a törvény kicselezésével jutott volna 10 millió forintos állami támogatáshoz balatoni nyaralójukat családi háznak feltüntetve, vagy ha közpénzen bérelt volna lakást magának Pesten, mert a sajátját a repülőtársaságnak albérletként kiadja. Miniszter asszonyunk ilyen.

Igazságügyi miniszterünk ezek szerint elvben sem hisz a jogállamiság fogalmában. Azt vallja, bármi lehet törvényes, ha azt a többség megszavazza. Ez európai szemmel nézve a demokrácia vége. Varga Judit családi öröksége az „érett materialista gondolkodás”: a többség mindent visz, és a kádári-orbáni demokráciában mindig „mi vagyunk a többség”, vagyis a kétharmad, a mindenkori pártelnök, a főtitkár, a vezér.

Baky Miklós

Jogállamban mindenkire egyformán vonatkozó minőségi törvények vannak.
hogy lehet akkor szijjártón és rogán feleségének jogállamban és szabad piacon telefonszám nélküli milliárdos bevétele meg osztaléka?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 15:01:59

@alöksz róz:

ne keverd össze a liberalizmust, a neoliberalizmust, meg a woke-ot.

Zentai Péternek azt mondta viktor, mikor egyutt dolgoztak, hogy a feudalizmus nagyon jó mert pl mindenki tudja hol a helye.
meritokracia? Demokracia? Ugyan kerem. Elavult dolgok. Hazaarulo diktatura es a feudalizmus a legkorszerubbek orban es putyin szerint. Edes istenem meg rakosi se hitt a feudalizmusban.

lehet illiberalizmusnak hívni a feudális hazaáruló diktatúrát. az agyhalottak még büszkék is rá. gondatlanságból elkövetett hazaárulók.

ulpius66 2024.07.29. 15:08:06

... aztán az USA megvívta a "függetlenségi háborúját"

Mint ahogy mostanság az európaiaknak is meg kell vívni a a saját függetlenségi háborúját.....
(bár mostan az európai népség annyira eltunyult, hogy baszik megvívni a saját háborúját......)

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 15:09:41

@G. Nagy László:

"Az ideológia ott kezdődik, hogy kiválasztasz egy központi értéket (hagyomány, vallás, egyenlőség stb.) s ezt az egyén szabadsága fölé emeled. "

alapvető szavak jelentését nem ismered lacika. hagyjuk a fogalmakat meg az ideológiát, amikor ott már mondatokat kéne megérteni.

javaslom az írás helyett pl az utcasöprést inkább. olaszországban meg alicantében is koszosak az utcák. felőlem oda is mehetsz törött kis tamagocsim.

"Teremtesz egy alapot, egy hamis erkölcsi talapzatot, egy hivatkozási alapot, amelynek alapján erőszakot tehetsz az egyénen"

akkor ne legyen rendőrség lacika? ne legyen katonaság? legyen béke?

a barbároknál kötelező a katonaság, de sebaj, biztos jó lesz amikor a kis virágzó éjeli őr államunkat megszállja egy barbár horda. (persze nem mindig akarunk éjjeli őr államot, amikor megszólnak minket hogy önző pszichopaták vagyunk, akkor nem akarunk ilyet!)

ulpius66 2024.07.29. 15:10:48

ERRE AZ EURÓPAI ELTUNYULTSÁGRA, ÉS JÓLÉTRE ÉPÍTI AZ USA, ÉS KÍNA IS AZTAT POLITIKÁJÁT, HOGY AZ EURÓPAIAKKAL MINDENT IS BE LEHET ETETNI!!!!!!

ulpius66 2024.07.29. 15:18:33

Itt van például ez a Magyar gyerek.

Kibaszott nagy "firkász" teljesítmény, hogy címoldalom bemásolom mit is mondott ez a Magyar gyerek Orbán Viktor Tusványosi beszédéről!

NA, KB. ENNYI A MAI BALLIBSI FIRKÁSZOK TELJESÍTMÉNYE!!!!!

HA PL. EGYIK BALLIBSI HÍRPORTÁL NEM ADTA VOLNA LE A MAGYAR GYEREK REAKCIÓJÁT AZ ORBÁN-BESZÉDÉRŐL, AZ AZONNAL KI LENNE RÚGVA......
(pedig csak be kell másolni a Magyar gyerek reakcióját.....)

Serény Vélemény 2024.07.29. 15:19:17

@MEDVE1978: "Az igazi kérdés az, hogy a nyugati társadalmak képesek-e magukat egyben tartani és működőképesnek maradni."

Ez nem kérdés, a válasz az, hogy nem. Lásd még francúzok: "több mint 30 ezer rendőr, katona, valamint legalább 12 ezer magánbiztonsági biztonsági őr, több mint 37 biztonsági cég dolgozik azon, hogy ne legyen probléma." - a párizsi olimpián.

G. Nagy László 2024.07.29. 15:19:47

@MEDVE1978:

"Van egy süllyedő csónak, tele mézzel. Mellette a stégen egy hangyaboly. A hangyák is be fognak mászni a csónakba, hiszen ott a finom, cukorral teli méz."

Tökéletes analógia. Irigykedem is, hogy nem én találtam ki.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 15:20:05

@alöksz róz:

na már megint átmentél libsibe, akiket állandóan szidni szoktál miközben nem akarsz magyar barátnőt te kis cigánykazár. (és zsidózol így?)
volt egy erdélyi libsi, aki szerint a közlekedési táblák is sértenek a szabadadságjogok ellen.

aztán meddig akarod megélni a társadalmon kívül a szabadságjogaidat? amíg bele nem halsz valami betegségbe, vagy amíg meg nem unod, hogy mindig ugyanazt eszed? a hajléktalanok a legszabadabbak akkor, nagyon irigyeljük őket.

ulpius66 2024.07.29. 15:22:50

Eggyel ezelőtti poszt volt itt a "téveszméken" a ballibsik jelene, jövője és ilyesmik...

AZ ÖSSZES BALLIBSI ÁTMENT MAGYAR GYEREK IMÁDÓBA!!!!

TEHÁT A KLASSZIKUS BALLIBSIKNEK SE JELENE, SE JÖVŐJE NINCSEN....

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 15:26:57

@G. Nagy László:

a liberlizmus a törvény előtti egyenlőségen alapul és ezeket erőszakszervekkel gyxakorolják, nem mindenki akar bíróságra járni, idézésre ha nem megy akkor erőszakkal viszik.
a rendőr is kényszerintézkedést alkalmazhat.

Bár mondjuk ott a Bastille-nál tényleg nem alklaztak erőszakot. A guillotine egy egzotikus étel neve a francia gyarmatokról.

Ha fel kell lépni egy barbár horda ellen, aki csak az erőszakból ért, akkor a liberális megadja magát, mert nem akar erőszakpártiként nem liberális lenni, ugye lacika?

és mondd, amúgy hogy vagy te ebben a világban életképes?

ulpius66 2024.07.29. 15:29:26

HAHÓ!!! HAHÓ!!!!!!!

KEDVES BALLIBSI ELVTÁRSAK!

HA NEM AKARTOK A SEMMI KÖZEPÉN EGYEDÜL ÜCSÖRÖGNI, AKKOR HAJRÁ, LÉPJETEK BE A TISZAPARTBA!!!!!!!

ulpius66 2024.07.29. 15:33:53

A következő két év magyar politikája csak, és kizárólagosan arról fog szólni, hogy a ballibsik egymás után kézfeltartva egyesével behódolnak ennek a Magyar gyereknek!!!!

ELEGE VOLT MÁN A NYUGATI GAZDIKNAK, HOGY EZ A TEHETETLEN MAGYAR "DOLLÁR-BALOLDAL" ENNYIRE IMPOTENS!!!!!

KELL IDE EGY IGAZI VEZETŐ, AKI A NYUGATI GAZDIK KEZÉBŐL ESZIK!!!!!

ulpius66 2024.07.29. 15:38:16

Most a héten kezdi a Kamugeri!!!!!!!!!!!!!!!!

MINDEN ÚGY FOG TÖRTÉNNI, AHOGY A MAGYAR GYEREK PARANCSOLJA!!!!

KAMUGERITŐL AZ ÁRULÁS EGYÉBKÉNT SEM ÁLL MESSZE.....

AHOGY ELÁRULTA A GYURCSÁNYINÉT, UGYANÚGY EL FOGJA ÁRULNI A DK-MSZP-PÁRBESZÉD PÁRTOKAT IS......AZ EDDIGI TÁMOGATÓÜIT IS....

A GYURCSÁNYI MEG VERHETI A FEJÉT A FALBA, HOGY LEHETETT EKKORA BAROM, HOGY ISMÉT A KAMUGERIT TÁMOGATTA........
(ahelyett, hogy pl. a Szaniszlót indította volna főpolgi jelöltnek a DK.....)

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 15:43:26

@G. Nagy László:

Kérdezd meg putyint is és a félisten gazdádat, hogy ideológiának tartja-e a klasszikus liberalizmust? mert hogy ők nem vallják magukénak, az olyan biztos, mint a halál. sőt: orbán gazdája: putyin még erőszakpárti is; a halálpárti a népirtó putyin. az erőszakpártiság viszont nem ideológia, a klasszikus liberalizmussal ellentétben, de ez neked már magas.
(különben se fejthetem ki, hogy mi az az "ideológia", mert akkor megint kitiltasz és törlöd a kommentemet, amiben hülyét csinálok belőled.)

miért jó neked amúgy hogy azt mondod nincsenek ideológiák, azt akarod ezzel mondani, hogy nincsenek becsületes, gerinces emberek? ne magadból indulj ki, amikor a tőled (értelmileg is) független világot akarnád megismerni 50 évesen. rácsodálkozni hogy miért önzetlenek a párkapcsolatok. elképesztő mélypont.
miért jó neked, ha narcopataként azt mondod, hogy nincs önzetlenség?

nem mindenki olyan becstelen ám, mint te. grundigg azt mondja hogy neked nincs ideológiád, nincs gerinced és becsületed, erre kitalálod hogy nincs is olyan hogy ideológia, meg nincs is olyan hogy becsület. ugye ez lenne a lényege szőllőskisgazdám? :)
meghajlítod a valóságot, hogy elfogadhatóbbnak tűnjél benne fogyatékosként.

de sikerült már kitalálnod ki kártékonyabb?
a migránsbarát, de iskolaépítő Soros György, vagy a népirtó-agresszor Putyin? Egyem a kis szívedet. Valóban fogós kérdés!

ulpius66 2024.07.29. 15:51:03

Liberális-e ez a Magyar gyerek?

Könnyű eztet a kérdést feltenni, de nehéz rá a válasz....

A Magyar gyerek nyilván nem liberális, hanem illiberális, hiszen 2002 óta, azaz 22 éve tagja egy deklaráltan illiberális pártnak.....
(bár mán láttunk ekkora színváltást... lehet, hogy liberális, csak eddig titkolta...)

Gelimtrtrddddd 2024.07.29. 15:52:32

A rend elsősorban közbiztonságot és köztisztaságot jelent - hogy nem erőszakolják
-------------------
1. Öboa egy libernyák,a libcsizmus nonpluszultárja.

2. Nem sor, hanem raku, a köz hangot dúrgerni, a tiszta laguján harjana vagy bolo, nem jelent,hanem rekk. Szaku magyarul kés, így erővel durrant.

3. What the fuck? A rend az ar-ra-re stumától ered, ráció, ennek részje az agresszió, sőt, nagyon is, vagyis dolga nem van azzal, hogy nem durrantanak erővel, sőt.

A rend a ráció, Scott őrmester, nulla dolga van olyan libcsizmussal, ahogy te makogsz, attól, hogy az libcsizmus.

ulpius66 2024.07.29. 15:53:24

Azért feltenném ennek a Magyar gyereknek a kérdést!

MÉRT VOLT 22 ÉVIG (2002-2024) TAGJA A FIDESZNEK?
(mivel 44 éves... a fél életét a Fideszben élte le...és nem is rosszul...)

Gelimtrtrddddd 2024.07.29. 15:55:47

ember személyes szabadságát is céloznunk kell. Ugyanis mi nem vagyunk militarizált ország,
------------------
1. Olyan hang, hogy személy nem van. A szabad itt a liberti volna, a libcsi.
2. Nem céloz, hanem rem, remni.
3. Nem ország, hanem országtagadó vagyem, így rejku az ősmagyar.

4. Látni van, hogy Öboa egy libcsi, a magyar, az ősmagyar illiberális, nem ismerja azt, arról,ez a libcsi )boa új-ónemmagyaron makog. A magyar militarizált, nem libcsi, ez rekkja azt, hogy illiberális.

5. Öboa egy totál libcsi.

ulpius66 2024.07.29. 15:56:40

Persze lehet, hogy a ballibsiknek ez jön be!!!!!!!!!

EGY VOLT FIDESZES A MEGVÁLTÓJUK!
(mondjuk Jézus is zsidó rabbi volt, mielőtt megkeresztelkedett, és elkezdte útálni a zsidókat......)

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 15:56:41

@G. Nagy László:

a németeknek a muszlimok, nekünk meg a filippinók meg a cigányok,
elvehetik akkor a migránsok a munkánkat 3+3+3+3+3+3+3+3+3+3+3 évre?

mit mondanak a pártközpontban, miért engedték el az embercsempészeket, akiket a bíróság ítélt el? erről is brüsszel tehet ugye? tényleg mondta ez valamelyik agyhalott, na nem a békemenet tömegében, hanem a kormányban vezető poszton.

Gelimtrtrddddd 2024.07.29. 15:59:12

hiperfegyelmezettek sem, mint a kínaiak. Nem élvezzük a hierarchiát
----------------------
A fegyelem egy hülye, bullshit hang, de úgy ahogy rakem, hogyna is vágy Öboa makogni, sajna falsch, ahogy ő makog, stak egy másik perspektívától oké, de ő nem ezt vélja.

Gelimtrtrddddd 2024.07.29. 16:03:20

élvezzük a felfordulást, a forradalmat, meg a blaszfémiát sem úgy, ahogy a franciák élvezik.....hogy a saját államunk nélkül is fennmaradhatunk
---------------
A forradalom egy új, libsi hang, mondjuk hogy Revolution, avagy ide örjöngés, az indogermán uer stumától, raktább, ahogy az indogermán sper stumától a forr.
De stka makogjon a saját naájánál Öboa, attól, hogy a magyar igensi bírja, attól, hogy ő egy libcsi, mi nem bírjuk a kretényésget, a libcsizmus, Szemlosza Pityut.

Állam? Libcsi tákolmány, műhang. A magyar az az arta, ana raktán volna libcsi tákolmány,műhangval állam nélkül, attól, hogy az állam libcsi, libcsizmus, a magyar az magyar, vagyis az állam fájandja.

ulpius66 2024.07.29. 16:03:42

A zsidó kisfiúk fociznak a katolikus templom kertjében.

Kimegy a katolikus pap és mondja: - Ha berúgjátok a templom ablakát, én megkeresztellek benneteket!

Persze a zsidó fiúk fociznak tovább, és tényleg berúgják a templom ablakát.

Kimegy a pap bácsi, és jól megkereszteli a zsidó kisgyerekeket.

Hazamegy zsidó gyerek és elmondja, mi történt a katolikus templomkertben.

Erre jól összeveri a zsidó apja, meg a zsidó anyja is......

A zsidó kisgyerek meg zokogva mondja a sarokban: - Még csak tíz perce vagyok katolikus, de máris úgy útálom a zsidókat!!!!!!!!

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 16:05:37

@Serény Vélemény:

és nem jól dolgoznak?
de hány magyar rendőr hiányzik csöpike? mennyi háziorvos? mennyi tanár?
mennyi kórházi osztály szűnt meg a fidesz alatt? a környezetvédelemmel mi lett?

megnézted mégegyszer a Wirecardot? kösz a tippet, csak kár hogy te semmit nem fogtál fel belőle.

Gelimtrtrddddd 2024.07.29. 16:06:22

Orbán minden mondata úgy cseng, ...Tűpontosan lefesti a hétköznapi liberalizmust.
--------------
Akloakosan vagy máshogy, nem tűpontosan. A köz hangot dúrgerni kell.

???????? What the fuck? Most ezt hogyan kell rakni? Öboa totál libcsi? Hát totál leírja a libcsizmust, folyton libcsi, stak libcsizmust makog. He?

Zavart vagyem.

erol 2024.07.29. 16:17:06

Ezt a 3 hülyét - teszvesz, ulpius, gelim - még tovább görgetni is unalmas.

ulpius66 2024.07.29. 16:19:01

Teljesen nyilvánvalóan Kamugeri elárulja a rá savazók pogromját is.... hiszen mindent elárul....
DE LEGALÁBB Ő VEZETI A FŐVÁROST MÉG ÖT ÉVIG!!!!!
(azért kíváncsi lennék a gyurcsányi pofájára, amikor megtuggya, hogy az összes emberét kirúgja a Kamugeri...)

ulpius66 2024.07.29. 16:21:45

@erol: "Ezt a 3 hülyét - teszvesz, ulpius, gelim - még tovább görgetni is unalmas."

EZTET KIKÉREM MAGAMNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!

HOGY MERÉSZELSZ ENGEMET ÖSSZEHASONLÍTANI EZZEL A KÉT VADBAROMMAL!!!!
(mondjuk én egy fél mondatot sem olvasok el tőlük....)

ulpius66 2024.07.29. 16:25:50

@erol:

Egyebekben ÉN csakis jókat írogatok......

HA NEM OLVASOD EL, AZZAL CSAK TE VESZÍTESZ....

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 16:28:34

@erol:

dehát miért mondod rám csöpi?
mit nem értettél a kommentjeimből. kicsis sértő csak matgadra nézve, hogy nem ismered fel az értelmet, és összekevered a fogyatékosággal.

kimaradt az érv a kommentedből, észrevetted?

ulpius66 2024.07.29. 16:32:49

@erol:

Na, akkor böfögjél mán ide valamit... ami mondjuk van annyira értelmes, amit én ideböfögök.....
(mán akkor ha eztet olvasod, és nem lapozol át rajta....)

Serény Vélemény 2024.07.29. 16:35:36

@Tesz Vesz XLIV.:

"és nem jól dolgoznak?"

nnna, ezzel meg is ragadtad a lényeget, a szarva közötti tőgyét, pontosan azt!

G. Nagy László 2024.07.29. 16:39:44

@erol: Az én hibám, hogy nem takarítok rendesen, elnézést kérek. Tökéletesen megértelek.

Boldeone2 2024.07.29. 16:42:23

@MEDVE1978: Itt pedig ismét oda érkezünk el, hogy létezhet-e, jöhet-e ismét totális háború (mínusz nukleáris csapásmérés, mert akkor már úgyis mindegy). Ha igen, akkor ezek a nyugati országok egyértelműen alul maradnak egy nagy létszámú, nacionalista, jobb kohéziójú társadalommal szemben. Ha nem lenne NATO, a nagy létszámú, nacionalista és vallásos Törökországot vezető diktátor simán el tudná foglalni a volt török birodalom európai területeit"

-Ezzel, de a többi felvetéssel sem értek most egyet

A globális háborúnak rendkívül kicsi az esélye, egyrészt; másrészt nem érdeke senkinek sem. Ha mégis bekövetkezne, ki állna szemben kivel?
Kötve hiszem, hogy Kína beállna egy ilyen küzdelembe, Oroszország mellé- veszítenének. A többi állam meg nem tétel a nyugatnak...
Törökország meg eleve nem nyugatellenes, Erdogán helyzete instabil, éppen csak megnyerte az elnökválasztást, a nagyvárosokban erős a progresszív szellemiség

Valójában mindenhol, az egész világon csökken a vallásosság és nacionalizmus, ott erősödik csak, ahol failed state- ek vannak...

Te mit gondolsz, ki hívná ki a komlett nyugatot?

Oroszország? Előbb még a Donbasst kellene elfoglalniuk, az sem megy, pedig 50% az orosz lakosság, mégis 2 éve megy a harc..
Kína? Kína kockáztatna egy nyílt háborút a nyugattal, pont most, amikor szépen belesüllyednek a közepes jövedelmű országok csapdájába, ráadásul nem is katonanemzetek, mindig kikapnak ha háborúról van szó..
India nem ellensége a nyugatnak, hiszen Kínának sem barátja...

Ez a világháború réme, inkább csak hisztériakeltés! Ki foglalna el kit? Kína expedíciós csapatokat küldene Európa megszállására?
Ez fantazmagória!

Valójában az információs társadalom miatt MINDENHOL a nyugati gondolkodás, ha úgy tetszik: kultúra terjed, az meg sokkal erősebb, mint a "tankok szava"

Új világrend lesz, csak nem az, amit Orbán mond!!!

Serény Vélemény 2024.07.29. 16:43:39

@Tesz Vesz XLIV.: És a Szajnában lehet már pancsizni? Vagy tele van e-coli-val?

Boldeone2 2024.07.29. 16:50:55

@MEDVE1978: Ahogy Francis Fukuyama megírta: a nyugati szellemiség előbb- utóbb mindenhol győzni fog. Majd jönnek az új generációk, és be fogják látni, hogy csak elvesztegették a jövőt az elnyomó társadalmi rendszerekben. Ezek robbanásra kódolt társadalmak. Az iráni, a török, az orosz abszolút ilyen...

Törökországban pl több száz százalékos infláció van, pokoli állapotok, Irán detto, csak nincsenek infók a rendszerről...

Az oroszok sírját is ássák már: a zöldfordulat = lecsökken a foszilis energiahordozókra az igény
Kínában már vannak 3-4 millióért elektromos autók...

A világ valóban forradalmi változások előtt áll, a diktatórikus, monolit rendszerek - amiket Orbán istenít - el fognak bukni!

ulpius66 2024.07.29. 16:51:41

@Serény Vélemény: "És a Szajnában lehet már pancsizni? Vagy tele van e-coli-val?"

JAJJJJJ, DE HÜLYE VAGY!

AZ ÖSSZES MIGRÁNCS PÁRIZSBAN A SZAJNÁBA JÁR SZARNI!!!!!!!!!

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.29. 17:20:03

@Serény Vélemény:

hogy jön ide csöpike? mennyi magzatkárosító méreg van gödön a vízben meg a levegőben?
melyik a fontosabb neked? a kontrollkutakat betemették? van már működési engedélye a samsungban vagy a bíróság még betiltottként tartja nyilván ebben a k nagy jogállamban?

a németeknek a muszlimok, nekünk meg a filippinók meg a cigányok,
elvehetik akkor a migránsok a munkánkat 3+3+3+3+3+3+3+3+3+3+3 évre?

ez lenne a lényeg ugye? csak sose tudod kibeszélni magadból.

mit mondanak a pártközpontban, miért engedték el az embercsempészeket, akiket a bíróság ítélt el? erről is brüsszel tehet ugye? tényleg mondta ez valamelyik agyhalott, na nem a békemenet tömegében, hanem a kormányban vezető poszton.

nem érdekel kiket mentett még fel novákkatika?

G. Nagy László 2024.07.29. 17:28:51

@Boldeone2:

"A világ valóban forradalmi változások előtt áll, a diktatórikus, monolit rendszerek - amiket Orbán istenít - el fognak bukni!"

Imádom az ilyen mondatokat. Szinte több benne a valótlanság, mint ahány szóból áll...

Nem, nem áll forradalmi változások előtt a világ. Egy görcsös kapaszkodást látunk, ahogyan a kilóra megvett Von der Leyen és társai szorítják a karfájukat. Ha lesz változás, az bizonyosan nem baloldali fordulat lesz, sokkal inkább lassú visszatérés a normalitásba. (Ez a pozitív forgatókönyv. A negatív polgárháborúkat jelent. Olyan szcenárió nincs amilyet te vizionálsz.)

És nem igaz az sem, hogy Orbán egyetlen diktatúrát is istenítene. Idemásolom a poszt zárómondatait:
Nem kell kommunistává válnunk ahhoz, hogy üzleteljünk Kínával. Nem kell feladnunk a nemzetállami kereteket ahhoz, hogy az EU tagjai maradhassunk. Nem kell elfogadnunk a Korán előírásait, ha muszlim vallású országoktól importálunk. Nem kell szeretnünk Putyint sem, amiért orosz gázzal fűtünk. És nem kell behódolnunk a szivárványos őrületnek sem, csak azért, mert a világ fejlett régióiban épp ez a divat. Mindenki lehet úgy hülye, ahogyan akar, Magyarország nem erőszakos térítő, hanem békés elfogadó.

ulpius66 2024.07.29. 18:06:07

Jajjjjj!

Itten akkora elnyomás alatt vannak a szivárványos buzik, hogy az maga Auschwitz!

A BUZIK MEG SEM MERNEK NYIKANNI, HOGY ŐK MEKKORA BUZIK, MERT VISZIK ŐKET A KONCENTRÁCIÓS TÁBOROKBA.... ITTEN AKKORA A FASIZMUS!!!!!

ulpius66 2024.07.29. 18:08:08

MAGYARORSZÁGON HAVONTA VAN VALAMELYIK VÁROSBAN EGY-EGY BUZI FELVONULÁS, AHOL MAGUKAT ÉLTETIK A BUZIK!!!!

ulpius66 2024.07.29. 18:11:36

ÉLJEN A FŐ-ZSIDÓ, FŐ-BUZI PRESSZMANUSZ ÁMERIKAI NAGYKÖVET, AKINEK MINDEN FELSZÓLALÁSA ABBÓL ÁLL, HOGY MEKKORA ZSIDÓ, ÉS MÉG NAGYOBB BUZI!!!!!!

ulpius66 2024.07.29. 18:14:42

ÉLJEN PRESSZMANUSZ!!!!!
(akinek a "felesége" egy kétméteres lóbaszó nigger....)

ulpius66 2024.07.29. 18:19:35

Engemet egyebekben tök hidegen hagyna, hogy ez a Presszmanusz mekkora zsidó, és még nagyobb buzi....... HA NEM AZZAL LENNE TELE MINDEN HÍRPORTÁL, HOGY SZÉDER-EST, MEG AZ ÖSSZES ZSIDÓ ÜNNEP FŐSZÓNOKA NEM EZ A ZSIDÓ LENNE, MEG NEM AZ ÖSSZES BUZI FELVONULÁS ELSŐ SORÁBÓL INTEGETNE.....

Boldeone2 2024.07.29. 20:52:37

@G. Nagy László: Akkor leírom, mit gondolok Orbán téziséről....Elvileg tényleg jól hangzik, hogy mindenkivel "jó kapcsolatra törekszünk", de van egy olyan mondás is, hogy aki "korpa közé keveredik, megeszik a disznók" , vagy ő maga is azzá válik..
A semleges álláspont, az egyenlő távolságtartás nem mindig járható, hiszen egy/két klub, NATO, EU tagjai vagyunk, vagyis nem a kkubbal szemben kellene mennünk, hanem együtt velük..P
ersze, Orbán politikáját "lájkolja " a kriptokonzerv amerikai jobboldal, meg a fasisztoid európai kisebbség, de nem a többség, akik szerint rossz úton járunk...
Ezért van az, hogy - bár nem mondják ki - de úton, útfélen kibaxnak velünk, legyen szó EB- ről, vagy Olimpiáról...
Manapság - Orbán miatt - nem jó magyarnak lenni... Én is csak magyarázkodok, hogy itt sokan vannak, akik másképp gondolják...

Folyt...

Boldeone2 2024.07.29. 21:14:12

@G. Nagy László: Elmagyarázom a helyzetet, hogy megérsd...

Van egy "elit klub " amit EU- nak hívnak, de most szemléletesebbé téve, gondoljuk azt, hogy egy elit iskoláról van szó, ahová 20 éve beengedtek, vagy átvettek egy gyenge osztályt, az volt Magyarország. Akkor ez egy nagyon jó " aktusnak " ígérkezett mindkét részről...20 év elteltével viszont egyre jobban kijöttek az ellentétek...Az osztályt egy vásott kölyök, egy renegát, a Viktor leuralta, aki szerint mindenki, a tanárok és az igazgató is hülye az iskolában, lázadjon fel mindenki ellenük...Kicsit még részigaza is van, de csak egy kicsit, hiszen az igazságot nem a renitens, rosszak írják....
Viktor azt ígéri, hogy a lemaradó osztályból elit osztályt farag, csakhogy ez nem nagyon sikerül neki: hosszú évek telnek el, de az osztály még mindig a legrosszabbak között van, mert Viktor hülyeségei nem jönnek be....A többi, volt kisegítőiskolás osztály is lehagyta a problémást, fokozatosan...
Közben az iskola vezetőinek, tanárainak is kezd elfogyni a türelme: nehogy már ez senki dirigáljon nekik, háta mögött az iskola egyik legrosszabb osztályával, a vásott kölykök gyülekezetével...
Viktor közben rájön, az elit iskolában nem fogja semmire sem vinni, no meg persze az életben sem, csak azt még nem tudja.
De, a követői sem....
Viselkedészavaros, sértett, bosszúra szomjas- így barátokat keres az iskolán kívül, nagyobb és erős fiúkat, bűnözőket, akik befogadják, csak terjessze a drogot az iskolában, szervezze be a srácokat a bandába...

Viktor velük megtalálja a közös hangot, hiszen ők "egyenrangúnak ismerik el" ...Vagy mégsem? Viktor és követői mára nevetségessé váltak, de mára mindenki rossz fénybe került, aki az osztály tagja...

MEDVE1978 2024.07.29. 21:23:16

@Boldeone2:
"A globális háborúnak rendkívül kicsi az esélye, egyrészt; másrészt nem érdeke senkinek sem."

Nem csak globális háborúról beszélhetünk, hanem lokálisról is. De beszéljünk akkor globálisról. Egy gondolatkísérlettel.
1. Az ukrán-orosz háború lezárul, kb. úgy, ahogy most van. Novemberben Trump nyer, aki elvágja a segélyeket. Nézzünk egy közepes scenariot. Azért közepest, mert nekem az a véleményem, hogy a béke után Ukrajna nagyon gyorsan összeomlik majd (szerintem nem olyan jó üzlet az EU-nak az újjáépítés). De legyen más út, Ukrajna nem omlik össze, marad egy lassan nyugat felé konvergáló amcsi szövetséges. Az oroszok beássák magukat a Donbasszba és a Krímbe.
2. Eltelik 3 év. A balti államokban az orosz / balti viszony egy-egy provokáció miatt nagyon erősen megromlik. Az oroszok mozgósítanak és lerohanják a balti államokat.
3. Katonailag jelenleg is biztos a NATO abban, hogy a balti államokat nem fogja tudni megvédeni, utánpótlást biztosítani időben. Egyszerűen nincsen annyi mozgósítható NATO katonai erő, amit olyan gyorsan be lehetne reptetni / hajózni a Baltikumba.
4. Szóval az oroszok megtámadják a balti államokat, arra hivatkozva, hogy ez az ő területük, ősi szláv terület, nácítlanítanak stb.
5. Atomot senki nem vet be. Ennek elég egyszerű oka van, egyik atomhatalmat sem fenyegetik közvetlenül, három kis ország esett áldozatul.

Hogyan akarná visszafoglalni a nyugat a balti államokat? Az oroszoknak 1,5 millió aktív hadi állománya van, 2 millió tartalékossal. Az amerikai hadi állomány 1,3 millió fő + 700.000 tartalékos, tehát ők teljes egészükben sem elegek és az amcsik ellenségei mindenhol figyelnek, hogy mikor lankad az USA figyelme. Ezt bizony tradicionális fegyverekkel csak nagy hadsereggel lehet legyőzni, tehát sorozni kellene. Európában és az USA-ban is. Miért fognak a nyugatiak harcolni? Milyen hatékonysággal fognak sorozni?

Bár Ukrajna és Oroszország nem a "nyugat", azért nagyon sok mindent elmond a helyzetről, hogy Putyin összesen 120.000 emberrel kezdte meg a hadjáratot és azóta sem emelték drasztikusan a létszámot. Az ukrán mozgósítás is csak részleges volt. A tapasztalat mindkét esetben a hadköteles korúak tömeges menekülése és szolgálatkerülése volt. Az ukránoknál rengeteg menekült hadköteles férfi volt, de az oroszoktól is rengetegen távoztak külföldre.
Úgy, hogy Ukrajnának egyfajta "egybeforrasztó" nemzeti sokk volt az egész, tehát a nacionalizmus nagyon erősen hatott és úgy, hogy az oroszoknál is erősebb a nacionalizmus / birodalmi tudat, mint mondjuk Európában bárhol.

A minap hozott a die Zeit egy fizetős cikket, amit nem tudtam elolvasni. A címe az volt: ÉN, hogy Németországért harcoljak? Soha. A fiatal cikkíró pont azt a kérdést teszi fel, hogy neki ugyan miért kellene harcolnia....

Bizony a nyugat végül feladná a balti államokat, mert az ideológiai közösség ebben az új szép modern paradigmában (kapitalizmus, plurális demokrácia, woke) nem elégséges ahhoz, hogy az emberek harcoljanak érte.

MEDVE1978 2024.07.29. 21:42:12

@Boldeone2:

"Kína? Kína kockáztatna egy nyílt háborút a nyugattal, pont most, amikor szépen belesüllyednek a közepes jövedelmű országok csapdájába, ráadásul nem is katonanemzetek, mindig kikapnak ha háborúról van szó.."

Kína a következő 5-10 évben támad vagy nagyon erősen utoléri a demográfiai hanyatlás. Ahhoz, hogy Kína támadjon, igazából két dolog kell: az egyik, hogy az USA-t lefoglalja erősen valamelyik másik konfliktus, a másik, hogy Tajvannal szemben legyen egy hadászati előnyük.

Az emberek abban az illúzióban vannak, hogy a mostani világrend nem "törékeny". Holott van azért számos pont, ami csúszós lejtőként szolgálhat. Tajvan és a balti államok csak kettő ezek közül, de ott van még mondjuk a Perzsa Öböl és Irán. Mi is lenne, ha mondjuk Irán lezárná az öblöt a Hormuszi szorosnál... Ahol a világ olajexportjának 50%-a megy át. Az USA nem tűrhetne ilyet. Egy ilyen konfliktus pedig sokfelé vezethetne.

alöksz róz 2024.07.29. 22:07:06

@MEDVE1978: ha az orosz fiatalok se szívesen halnak meg putyin támadó háborújáért, akkor a nagy létszám mégse olyan nagy létszám.

alöksz róz 2024.07.29. 22:09:58

@MEDVE1978: "Mi is lenne, ha mondjuk Irán lezárná az öblöt a Hormuszi szorosnál... Ahol a világ olajexportjának 50%-a megy át." - vezetéket kell építeni törökországba.
a földgáznál már volt erről szó.

MEDVE1978 2024.07.29. 22:20:38

@Boldeone2:

"hogy Francis Fukuyama megírta: a nyugati szellemiség előbb- utóbb mindenhol győzni fog. Majd jönnek az új generációk, és be fogják látni, hogy csak elvesztegették a jövőt az elnyomó társadalmi rendszerekben. Ezek robbanásra kódolt társadalmak. Az iráni, a török, az orosz abszolút ilyen..."

Anno, amikor még főiskolás voltam, olvastam először Fukuyama-ról. Már akkor is baromságnak gondoltam, amiket ír, pedig akkor még talán egy kicsit hittem is az egész globalizáció / kapitalizmus / demokrácia győzelme paradigmában. Persze már röviddel utána olvastam szerencsére értelmes írókat (többek között Huntingtont és David C. Kortent) és azokból is kiderült, hogy Fukuyama mekkora baromságokat beszélt a történelem végével.

A jelenlegi globális kapitalista / liberális demokratikus rendszer inkább az önfelszámolás irányába halad. Nem véletlen, hogy az évről évre elkészülő demokráciajelentések folyamatosan abba az irányba mutatnak, hogy egyre kevesebb a demokrácia, illetve a meglevő demokráciák is veszítenek a "fair" jellegükből. Ennek a fő oka az, hogy a nyugati társadalmak is nagyon erősen globalizációs vesztesekre és nyertesekre tagozódnak. A vesztesek pedig azt tapasztalják, hogy a mindenkori elit szarik a fejükre. Ezért a -"szélsőségekre" szavaznak, hiszen a tradicionális pártokról és embereikről már tudják, hogy nem érdekli őket a sorsuk. Ez vezet végül a kül- és belpoltikai válságokhoz, kettészakadt társadalmakhoz. Trumpra leginkább a fehérek és a rozsdaöv is szavaz. Ők azok, akik kiábrándultak a papoló Bidenből, aki komoly eredményként mutatja fel, hogy több néger van a kormányában, mint valaha bármely más USA kormányban. Hasonlóan nyer Meloni vagy Wilders vagy Orbán és megy előre Le Pen.

Vagy akár mondjuk EU-s demokráciadeficithez, mint mostanában. Az, hogy az EU parlament egyszerűen többségileg blokkolja a harmadik legnagyobb erő politizálását, érdekérvényesítést, megszólalását szintén a demokrácia megcsúfolása.

Boldeone2 2024.07.29. 22:32:59

@MEDVE1978: Bizony a nyugat végül feladná a balti államokat, mert az ideológiai közösség ebben az új szép modern paradigmában (kapitalizmus, plurális demokrácia, woke) nem elégséges ahhoz, hogy az emberek harcoljanak érte."

- Dehogy adná fel! A NATO lényege pont ez: kölcsönös segítségnyújtás az orosz ellen! A lengyelek és a Skandináv államok azonnal beavatkoznának, de maguk a Balti államok sem gyengék, hiszen készülnek a háborúra.
Oroszirszág sem támadna, egyszerűen nincsenek meg hozzá az eszközei, lényegében még a Donbasst sem tudja elfoglalni, de Ujrajna a törzsterületét még amerikai segítség nélkül is fenn tudja tartani, csak európai segítséggel, azért itt is gőzerővel folyik a fegyverkezés...
Lengyelországot ki is hagytam, ők szintén harcolnának Litvániáért...
Tehát; Ukrajna+ Lengyelország+ Skandiváv országok, és Baltiak együtt, már az sem kis falat lenne az oroszoknak, ehhez semmilyük nincs meg!
Amit a hadseregükről ők maguk deklarálnak, puszta propagnda!

A NATO 1,1 milliárd emver, a világ GDP 48% - a, ha beleáll egy háborúba, akkor megeszi Oroszországot!
El ne hidd már a 1,5-2 millió katonát, a törzsállomány nagyobb része már meghalt Ukrajnában, 500 ezer sebesültről és halottról írnak a források..

Tehát én kizártnak tartom, hogy megtámadják a Balti államokat, abba már egy trumpi USA is beleállna, mert ezt az USA közember sem nézné jó szemmel!
Vannak tabu államok, ilyen Lengyelország, több millió lengyel amerikai van, de a balti államok is

A nyugat nem adhatja fel önmagát, ha a NATO- t támadás éri, akkor arra válaszolni kell! A németek többsége sem ratyi, de a lengyelek biztos nem azok...

Nincs semmi realitása az orosz támadásnak, sem most, sem a jövőben, hiszen egyre gyengébbek lesznek...

G. Nagy László 2024.07.29. 22:49:26

@Boldeone2:

"A semleges álláspont, az egyenlő távolságtartás nem mindig járható, hiszen egy/két klub, NATO, EU tagjai vagyunk, vagyis nem a kkubbal szemben kellene mennünk, hanem együtt velük."

Elmész kirándulni 26 cimboráddal. Mind be vannak baszva, te vagy józan egyedül. Rátok esteledik, s ők ragaszkodnak a rossz irányhoz, míg te tudod a jó utat. Együtt kell menni velük a rossz irányba, avagy megmutatni a jó utat?

"persze, Orbán politikáját "lájkolja " a kriptokonzerv amerikai jobboldal, meg a fasisztoid európai kisebbség"

Ezek indokolatlan jelzők, csakis a hangulatkeltést szolgálják. Nem kriptokonzerv és nem fasisztoid. Te is tudod, csak nyomod a hülye balos narratívát.

"Én is csak magyarázkodok, hogy itt sokan vannak, akik másképp gondolják..."

Én meg kurvára büszke vagyok, hogy a többség józan, még ilyen ellenszélben is.

"A többi, volt kisegítőiskolás osztály is lehagyta a problémást, fokozatosan..."

Szemérmetlen hazugság, te is tudod.

"Viktor és követői mára nevetségessé váltak, de mára mindenki rossz fénybe került, aki az osztály tagja."

Ez a vágyvezérelt mantrád. Pont a legrosszabb időzítéssel hozod elő: a Patrióták Európáért minden szempontból sikersztori. Kurvára nem nevetséges és csak annyira vetül rossz fény a tagokra, ahogyan a Barcelona szurkolókra egy madridi szemével.

Boldeone2 2024.07.29. 22:50:11

@MEDVE1978: Ők azok, akik kiábrándultak a papoló Bidenből, aki komoly eredményként mutatja fel, hogy több néger van a kormányában, mint valaha bármely más USA kormányban"

-Ez egy szélsőjobboldali propaganda- marhaság!

Pont az ellenkezője igaz: Biden történelmi tetteket hajtott végre:

Az USA gazdaság ma is szárnyal, nincs válság, a munkanélkülség rekord alacsony, soha nem látott inrastruktúra fejlesztések voltak, a középosztály adókedvezményeket kapott, a szegények gyógyszertámogatást, lakástámogatást

Amit a szélsőjobb terjeszt, egy büdös nagy hazugság! Igen, nagyok a társadalmi külőnbségek, de az NEM a demokraták hibája ,

Rendben, válasszák meg Trumpot! Az első intézkedése az lesz, hogy adókedvezményt ad a gazdagoknak! Megvonja Ukrajna támogatását? Akkor kevesebb lesz a munka a rozsaövben!

Megállítja a migrációt??? Az összes vagyonomban fogadnék, hogy nem!

A szélsőjobb politikusok, akik sok helyen autokraták a selejt félrevezetésével akarják maguknak megnyerni a világot, csakhogy at TÉVÚT !

Mindnyájan tudjuk mi lesz Putyin vagy Orbán rendszerének a sorsa! EGYSZER végük lesz, a fiatalabb generációk majd felismerik, hogy félrevezették/ átqúrták őket...

Szépen mindenhol elkezdik építeni a normalitást, az pedig a béke és a plurális demokrácia!

Boldeone2 2024.07.29. 23:02:25

@G. Nagy László: Nézd, a "Patrióták Európáért " lényegében a régi szélsőjobb, azok, akik Európa meggyengítésén, szétverésén dolgoznak. Orbán is ezt teszi, Putyin tapsol örömében, hogy széthúzást lát..
A narratíváitok hazugok, de ezt már többször kifejtettem miért:
- a béke nem Európától függ, mi csak tesszük, ami erkölcsileg helyes: támogatjuk az agresszió áldozatát ( saját érdekünkben is..)
- migráció, nem mai probléma, de nem is kezelhető sem azonnal, sem nemzetállami keretek között! Az EU mostani "vezetése " mindent megtesz a probléma kezelése érdekében, nem kellene hisztériát kelteni! Mégegyszer mondom: egy komplex, globális nagyfolyamatról van szó, nincsnek egyszerű megoldások!
- LMBTQ - sehol nem probléma, megint egy gerjesztett ügy! Az átlagember, különösen vidéken életében nem lát " buzit"...

alöksz róz 2024.07.29. 23:03:05

@G. Nagy László: "Elmész kirándulni 26 cimboráddal. Mind be vannak baszva, te vagy józan egyedül. Rátok esteledik, s ők ragaszkodnak a rossz irányhoz, míg te tudod a jó utat. Együtt kell menni velük a rossz irányba, avagy megmutatni a jó utat?" - elmész kirándulni a 26 cimboráddal. mind be vannak baszva, te vagy józan egyedül.
ezek úgy bebasztak, hogy női ruhába öltöznek és mindenféle faszságokat kiabálnak. jól megsértődsz, de mégse mész haza egyedül, mert inkább lopsz a zsebükből. amikor elindultok haza az aszfaltozott úton, te kitalálod, hogy arra nem jó menni, mutatsz egy rövidebb utat a dzsindzsáson át. de hiába vannak bebaszva, mégse akarnak arra menni, mondván hülye vagy ember, nézd már meg a téképet, ott egy kurva nagy szakadék.
elindulsz egyedül a szakadékba, vagy inkább mégis a többiekkel tartasz?

alöksz róz 2024.07.29. 23:08:28

@alöksz róz: "elindulsz egyedül a szakadékba, vagy inkább mégis a többiekkel tartasz?" - a helyes válasz: egyik se :-)

átbaszol valami hülye szerencsétlent és magad elé küldöd, beleesik, te meg elszaladsz a lopott pénzzel.

alöksz róz 2024.07.29. 23:10:12

hasonlatban jó vagyok :-)

Boldeone2 2024.07.29. 23:15:34

@G. Nagy László: Elmész kirándulni 26 cimboráddal. Mind be vannak baszva, te vagy józan egyedül. Rátok esteledik, s ők ragaszkodnak a rossz irányhoz, míg te tudod a jó utat. Együtt kell menni velük a rossz irányba, avagy megmutatni a jó utat?"

- De, honnan tudod a jó utat, ha még SOHA nem jártál arra? Még a magyarországi nagyterv sincs kidolgozva, lózungokat lehet bárkinek mondani!
Az EU - nak van KIDOLGOZOTT programja a jövőről:
- zöldátállás, energiafüggetlenség elérése
- védelmi képességek fejlesztése
- az infó társadalomra, a tudományra, innovációra, kutatásra..

Sőt, hosszútávú Afrika program is van! Mindenhez pénzforrások rendelve!!!!!

Orbánnak viszont NINCS terve, főleg lózungokat puffogtat! Talán a versenyképességre van valami tervük...

A fő terv viszont az, hogy az EU süllyedjen vissza a gazdasági unió szintjére... Na ezért csapkodják örömükben a térdüket a riválsok!

Egy óvodás is tudja : egységben az erő!! A "nemzetek Európája" = széthullás, a despoták és autoriterek királysága= Orbán és Fico

G. Nagy László 2024.07.29. 23:26:35

@alöksz róz:

"hasonlatban jó vagyok :-)"

Semmi kétség :) :)

G. Nagy László 2024.07.29. 23:29:10

@Boldeone2:

"a "Patrióták Európáért " lényegében a régi szélsőjobb, azok, akik Európa meggyengítésén, szétverésén dolgoznak. "

Lófaszt. Ti dolgoztok azon. Mi az erősebb, együttműködőbb, nemzetállamok Európáján dolgozunk.

alöksz róz 2024.07.29. 23:29:15

@Boldeone2: most nem rosszból, boldi, de te tényleg a legbénább propagandát ismételgeted szóról szóra...

alöksz róz 2024.07.29. 23:31:57

@Boldeone2: "Igen, nagyok a társadalmi külőnbségek, de az NEM a demokraták hibája" - ez mondjuk igaz.
ez a liberalizmus eredménye.

G. Nagy László 2024.07.29. 23:32:50

@Boldeone2:

LMBTQ - a botrányos olimpia megnyitó után pont nem időszerű arról beszélni, hogy ez nem gond, ez nem téma. Nagyon is az, világszerte.

Migráció:

https://www.facebook.com/reel/1688747825201820/?s=single_unit&__cft__[0]=AZUv8uSDSGXUBy9l-qnrDYfPnyC-4ntQiulNQ9kjX7cBSKgRlFaC4WRw1J3rjd81LvBvBwyUPXxB9RHFlY5Se6ue1b4e7YpaEMKnERl9PS4mKzIdmBEZw2KEod1NeHnxF043uC-8E4QdDxmXWjPLj6GDejNhFC29FP4kE3grIGZPN4HWoZXa0P3fcCE5nCFoMvs&__tn__=H-R

Ez sem probléma...

Boldeone2 2024.07.29. 23:35:34

@alöksz róz: Ismered a mondást: "amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten"

Majd ha Laci befejezi az orbánista propagandát, én is befejezem az ellenpropagandát:)

Ennyi ez... propagandára, a legjobb válasz a propaganda!

alöksz róz 2024.07.29. 23:36:14

@G. Nagy László: lehet szórakoztatóbb is, mint a közvetlenül megfogalmazott politizálás.
ami már egy idő után szükségszerűen önismétlés.

Boldeone2 2024.07.29. 23:41:00

@G. Nagy László: A linkelt oldalt nem tudtam megnyitni, de nem is kell, hiszen úgyis ismerek minden hírt...

Igen, Párisban 5 migráns megerőszakolt egy ausztrál turistanőt. Ez valóban felháborító...

De, akkor most mi a teendő:

- Leváltani Macront, vagy Von Der Leyent?? Biztos, hogy ők a felelősei ennek? Nem inkább vissza kellene nézni, hogy 200 évig volt egy fracia világbirodalom, ma meg már nem lehet lekapcsolni Afrikat Európáról...

alöksz róz 2024.07.29. 23:49:48

@G. Nagy László: "LMBTQ - a botrányos olimpia megnyitó után pont nem időszerű arról beszélni, hogy ez nem gond, ez nem téma. Nagyon is az, világszerte." - pedig ezt egyszerű eldönteni.
történt fizikai erőszak? nem. akkor nincs gond.

Boldeone2 2024.07.29. 23:49:58

Konnektivitás" , igen ebben igaza volt Orbánnak, a folyamatok egymáshoz kapcsolódnak, az egyik indukálja, gerjeszti a másikat..

A migráció lényegében egyidős a modern emberrel, az emberek mindig vándoroltak, de a gyarmotosító nyugati ember is vándorolt...
A motiváció ugyanaz mindig: a jobb életet keresik mindig az emberek... A selejt is vándorol sajnos, vagyis vannak árnyoldalak ...
Ezzel valahogy meg kell birkózni a nyugati társadalmaknak, én abban hiszek, hogy sikerülni fog, mert nem is lehet más út, könnyű belátni...Lényegében lassan azért - ha jól kinyitjuk a szemünket - Magyarország képe is átalakul...

G. Nagy László 2024.07.29. 23:53:00

@Boldeone2:

"ma meg már nem lehet lekapcsolni Afrikat Európáról.."

Franciaország elveszett. Mi még nem. De te masíroznál a szakadék felé a franciákkal, hiszen ők a nyugat - ők az okosok, akiket minden faszságukban követni kell...

Ami a propagandát illeti: én nem írok le egyetlen olyan mondatot sem, amiről felmerül bennem, hogy van benne hamisság. Persze, néha tévedek, benézek dolgokat, de - veled szemben - nincs bennem ideológiai elvakultság. Te is tudod, hogy a migráció irgalmatlan probléma és meg kell fékezni. De te széttárod a karod, és úgy teszel, mintha nem lehetne tenni ellene semmit. És ezt totál ideológiai alapon, hiszen a fejedbe verték, hogy a MIGRÁCIÓ JÓ, hogy az IDEGEN A SZÉP, hogy a KEVERT NÉPESSÉG A NYERŐ. Ez mind faszság, hetven éve tudja a világ. De ez nem zavar téged, csak tolod, tolod...

Boldeone2 2024.07.30. 01:11:37

@G. Nagy László: hiszen a fejedbe verték, hogy a MIGRÁCIÓ JÓ, hogy az IDEGEN A SZÉP, hogy a KEVERT NÉPESSÉG A NYERŐ. Ez mind faszság, hetven éve tudja a világ. De ez nem zavar téged, csak tolod, tolod..."

- Pont fordítva igaz: én a való világ realitásait mondom, te meg a meg az ideológialag elvakult válaszokat!
70 éve nem tudott még semmit a világ, jóformán még a gyarmati rendszer sem bomlott fel Afrikában...
Azt sem tudta senki, mi az a migráció, még nyugaton sem...
Itthon a sárga veszedelemről vizionáltak...

Az első - behívott - migránsok, vendégmunkások, a 60- as évek végén érkeztek Németországba mert SZÜKSÉG volt rájuk, a gyarmati rendszer felbomlása után meg a többi Nyugat-Európai országba is beáramlottak az emberek.
A kapukat valójában a nyugat nyitotta meg, csakhogy a globalizácós változások miatt meg már bezárni nem lehet. Az utazás rövid lett és viszonylag olcsó, az infó társadalom segítségével mindig megtalálják a rést a pajzson, a világrendszer is rossz: óriási vagyoni különbségek vannak és demográfiai nyomás
Az okos ember belátja, ezt megállítani nem lehet, következésképpen - valahogy a jót kell kihozni belőle...
Azt is írtam, hogy vannak/ lesznek árnyoldalak is, de ilyen a történelem: vannak elkerülhetelen folyamatok, ebből kell- közösen -kihozni egy fenntartható állapotot!

Boldeone2 2024.07.30. 01:42:12

@G. Nagy László: Magyarországnak sokáig egyfajta speciálus, izolált helyzete volt, szegény államszocialista országként. A rendszerváltás után sem volt sem pénz, sem munka Magyarországon. Nyilvánvaló, hogy szinte mindenki tranzitországként tekintett ránk
Csak az elmúlt években jelent meg a legális migráció, pótolván az itthonról elvándorolt munkaerőt és a meg nem született gyermekeket - vagyis pont azt az utat járjuk, mint a nyugat!
CSakhogy még így is sokan ugródeszkaként tekintenek ránk, hiszen nincs sem segély, sem bérlakás, sem igzán vonzó bérek...
A migrációt valójában a relatív szegénység tartja még kordában, de ott ahol van egy kis gazdasági fejlődés , ott mindenhol megjelennek, így lett Debrecen migránsváros...
Nyugaton is így indult, először jöttek akiket hívtak, majd utána azok is, akiket már nem hívtak...
...Építek egy házat, befektetésnek... Egyszer átjött a szomszéd egy vietnámi üzletemberrel; ő a fönöke, mint kiderült...
Mondja a szomszéd, hogy megvennék a házat... Mondom, nincs még kész, még azt sem tudom mennyi lesz az ára...
De azért beengedtem őket, a pali jól szétnézett, majd elment. Kérdeztem a szomszédot, hogy mire kellene neki a ház, vállalkozás?
Erre mondja a szomszéd, hogy behozna 2 vagy 3 vietnámi családot...
A globalizáció itt zajlik a szemünk előtt, ezt Orbán is tudja, mégis hazudik, mint a vízfolyás...
Azt is tudja, hogy SOHA nem lesz demográfiai fordulat, de az igazságot fáj neki kimondani...

Lehet, hogy 40 év múlva már csak afrikai nők lesznek, akik kimossák a nyugdíjas otthonban az öregek fenekét, mert már ma sincs elég ember!

A fiatal nők már ma sem érdeklődnek az ilyen szakmák után, és meg is tehetik! Kevesen vannak. Lényegében mindegyiknek jut egy " NB 2 - es szintű focista, vagy egy másodvonalas "popsztár". Mellette meg esetleg elmennek 500 ezerért recepciósnak....

Ki fogja az öregeket 40 év múlva ápolni? Senki... Az a paradox helyzet állhat elő, hogy a fejlett országok versenyezni fognak a migránsokért, pl a női munkaerőért...

G. Nagy László 2024.07.30. 08:35:49

@Boldeone2:

"Pont fordítva igaz: én a való világ realitásait mondom, te meg a meg az ideológialag elvakult válaszokat!"

Kétféle világlátás létezik. Az egyik a tapasztalati tényekre épít, a másik valamiféle ködös, vallásos, ideologikus elgondolásra, amely felülírja a primer tapasztalást. Nem tudom, honnan jött ez a hülyeség; ideológiai elvakultsággal még sosem vádolt senki. De akkor maradjunk abban, hogy a továbbiakban megtiszteljük a másikat azzal, hogy racionális embernek tekintjük, nem vallási fanatikusnak.

A jelen kérdés kapcsán az alapvetés, amely érdemessé tesz bennünket arra, hogy racionális embernek tűnjünk, ha mindketten kimondjuk, hogy A MIGRÁCIÓ SZÁMOS PROBLÉMÁT OKOZ; BARBARIZMUST, ERŐSZAKOT, LEPUSZTULTSÁGOT TEREMT; AZ ESETEK JELENTŐS RÉSZÉBEN NEM A BEVÁNDORLÓ INTEGRÁLÓDIK, HANEM MAGÁHOZ RONTJA A CIVILIZÁCIÓT, AMELYBE ÉRKEZETT. Szeretném, ha ezt megerősítenéd, mert ez az a valóságos alap, amelyről kiindulni érdemes. Amelyikünk ezt nem tudja kimondani, az foglya valamely ideológiának.

"70 éve nem tudott még semmit a világ"

Angliába és Franciaországba már közvetlenül a 2. VH után elkezdtek áramlani a gyarmati népek. Hetven éve már volt egy tízéves tapasztalás, amely azt mutatta, hogy komoly gondok vannak az integrációval. Oké, ekkor még bíztak, reménykedtek, de legkésőbb ötven éve fel kellett volna ébredniük.

"A kapukat valójában a nyugat nyitotta meg, csakhogy a globalizácós változások miatt meg már bezárni nem lehet."

Itt jelenik meg az ideológiától túlfűtött éned. De, nagyon is be lehet zárni! Miért van az, hogy Dánia és Svédország egészen más bevándorláspolitikát folytat? Miért tagadod, hogy meg lehet védeni egy ország határát???

"a világrendszer is rossz: óriási vagyoni különbségek vannak és demográfiai nyomás"

Itt megint ideologikussá válsz. Igaz ugyan, hogy nagyok a vagyoni különbségek. Igaz az is, hogy a népszaporulat is eltérő. De ebből nem következik sem az, hogy rossz lenne a világrendszer, sem pedig az, hogy az afrikaiak őskori szintű primitív létezése miatt nekünk is meg kéne nyitni a kapuinkat és fel kéne adnunk a civilizációnkat.

Ha nem az ideológia vezeti a mondataidat, úgy következő alapvetés, amit meg kell fogalmaznod: MEG KELL PRÓBÁLNI MEGFÉKEZNI A MIGRÁCIÓT, MERT NEM AZ A MEGOLDÁS A HARMADIK VILÁG PROBLÉMÁIRA, HOGY MI IS TÖNKRETESSZÜK MAGUNKAT. Amíg ezt nem tudod kimondani, addig joggal kapod a vádat, hogy ideológiai fanatikus vagy.

G. Nagy László 2024.07.30. 08:48:24

@Boldeone2:

"Nyugaton is így indult, először jöttek akiket hívtak, majd utána azok is, akiket már nem hívtak..."

Ez egy nagyon fontos mondat. Miért változott meg e gyakorlat? A válasz: a kötelező ideológia miatt. Semmi egyéb oka nincsen. És tök mindegy, hogy egyes szélsőbalos progresszívek el is hiszik, míg másokat jó pénzen megvásárolnak, hogy terjesszék - a lényeg, hogy Popper nyílt társadalom eszméje brutálisan eltorzult, s ma már egyet jelent az összeférhetetlen kultúrák erővel való összeterelésével.

Háromféle álláspont létezik:

1. RASSZISTA - Magyarország a fehér, magyarul beszélő embereké.
2. REALISTA - Azok jöhetnek, akikre szükség van, s akik nem jelentenek veszélyt a közbiztonságra. (Én ezt vallom.)
3. PROGRESSZÍV - Jöjjön mindenki számolatlanul!

Ezek közül egy olyat látsz, amely mentes az ideológiától.

Boldeone2 2024.07.30. 10:31:05

@G. Nagy László: Olvasd vissza magad! Először te vádoltál engem ideológiai elvakultsággal:
"de - veled szemben - nincs bennem ideológiai elvakultság"
Én erre leírtam, hogy miért gondolom ezt fordítva és miért gondolom azt, hogy én realista vagyok

Az elvakultság abból ered, hogy te csak az "érme egyik oldalát" nézed, ami a rossz, mert ezt mondja a politikai parancs...
MIGRÁCIÓ SZÁMOS PROBLÉMÁT OKOZ; BARBARIZMUST, ERŐSZAKOT, LEPUSZTULTSÁGOT TEREMT"
- Ez csak az érme egyik oldala, a másik oldalra meg az igaz, hogy lényegében több tízmillió migránsháttérrel rendelkező ember él Nyugat- Európában, akik valahogy csak beilleszkedtek. Természetesen vannak problémák, de a statisztikai adatok szerint évről évre csökken a bűnözés Európában, mindamellett hogy nagyon sajnálatos esetek is vannak, amelyek bejárják a médiát

A másik oldal meg az, hogy Európa ott tart demográfiailag, hogy lényegében megállna minden lassan, bevándorlók nélkül!
Ott van pl Németország, ahol miért aggódnak a munkaadók? Hogy túl kevés migráns lesz, mert nekik szükség van a migránsokra....
www.economx.hu/gazdasag/nemetorszag-ingatlanpiac-afd-befektetok-munkavallalok.793570.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Ez mostani hír... Csak azért írom, lásd, ez egy összetettebb dolog... Kicsit olyan mint a prostitúció...Amíg a világ lesz, - lehet akár bármilyen eszközzel tiltani- mindig lesz, ezek a kereslet- kínálat törvényei...

Ui: én sehol nem támogattam a kontroll nélküli migrációt, csak a realitásokat írom le, ami történik és történni fog...
Folyt...

Boldeone2 2024.07.30. 10:51:43

@G. Nagy László: MEG KELL PRÓBÁLNI MEGFÉKEZNI A MIGRÁCIÓT, MERT NEM AZ A MEGOLDÁS A HARMADIK VILÁG PROBLÉMÁIRA, HOGY MI IS TÖNKRETESSZÜK MAGUNKAT. Amíg ezt nem tudod kimondani"

- Azt kell akkor második lépésben megnézni, hogy mi történik és mi fog történni Európában, de valójában máshol is a világon?

Az emberek mozgása, migrálása nem fog megállni, sőt, minden jel arra utal, hogy fokozódni fog
Erre válaszként már minden fejlett országban egyre szigorúbb törvényeket hoznak, szigorodnak az ellenőrzések, stb
Mégsem tudnak érdemi eredményeket felmutatni, mert a migráció mindig megtalálja a maga legális, vagy illegális útján, valahogy mindig bejönnek...
Az ENSZ sokat szidott migrációs paktuma éppen azt mondja ki, hogy a migrációt nem lehet - teljesen - megállítani, ezért inkább a befogadó államoknak értelmesen "menedzselni kell "
Rosszul hangzik ez sok embernek, de ez a realitás... A "felforrósodó" Földön nem fognak egy helyben maradni a túlszaporodott, konfliktusokkal küzdő, elszegényedő embertömegek!

Emelhetsz bármilyen barriert, át fognak jönni, te is így tennél, ha hasonló helyzetben lennél

De, ha lesz még "téveszmék blog " pár év múlva térjünk erre a kérdésre vissza...Trump le fogja tudni hermetikusan zárni az USA- t ? Kötve hiszem...Az egész USA gazdaság az olcsó bérű illegális munkásokon alapszik. Tudom, éltem ott, minden szegmensét ismerem az iparnak, dolgoztam amerikai munkaközvetítő ügynökségnél..

Európa detto: lehetnek bármilyen politikai színezetű kormányok, a migráció- valahogy -megtalálja majd az útját

Te is tudod és Orbán is tudja: a migráció egy nem megállítható - esetleg csökkenthető, rendezhető -folyamat. Ez max ami elérhető, de még a neheze csak ezután jön majd...

A demográfiai fordulat is fantazmagória- pont az ellenjezője történik....

De, pár év múlva nézzük meg, kinek lesz igaza. SZerintem már te magad is tudod a választ, csak nem ismered el...

Boldeone2 2024.07.30. 11:00:24

@G. Nagy László: Ez a realitás:

g7.hu/kozelet/20240627/kevesebbet-kolt-csaladtamogatasra-kormany-tortenelmi-melypont-kozelebe-kerult-a-szuletesszam/

A demográfiai fordulat is elbukott. Mindenki tudta, Orbán is es te is, hogy így lesz...

Persze, hamis illúziókkal házalni - erről szól tusványos is - a legkönnyebb..

Populizmus, "kvintesszencia" ..

A következő "bukovári " a kormány gazdasági stratégiája lesz, erre vannak erős jelek- bajban az elektromos autógyártás.

Egy- két évig még elsivalkodnak, " hogy a háború miatt van" , miközben szépen megyünk a szakadékba....

GyMasa 2024.07.30. 11:07:25

@MEDVE1978:
AZ oroszoknak még csak nem is kellene katonai erővel lerohannia a balti államokat.
Pont elég lenne, ha az ott élő, a népesség kb 40%-át adó orosz kisebbséget, akik azokban a mintáértékű, EU csodaállamokban valódi másodlagos állampolgárokként vannak kezelve.
Nem kell itt feltétlenül fegyveres felkelésre gondolni, pont elég, ha mondjuk poltikailag indulnak el, nyernek választást, kiléptetik az országaikat az EU-ból és a NATO-ból, és csatlakoznak az Orosz föderációhoz.
(amúgy, sajnos a balti államoknál sem teljesen, a földtől elrugaszkodott "érv" lenne a nácitalnítás, mert akad azért ott is alapja a pletykáknak.)

GyMasa 2024.07.30. 11:11:29

@MEDVE1978:
Kynának sincs igazán szüksége arra, hogy katonai erővel támadjon Tajvanra. Bővel elég lenne nekik egy légmentes blokádot vonni a sziget köré és liéheztetni Tajvant.
Az USA-Kína haditengerészeti egyenleg már most is Kína felé lejt, és a két ország haditengerészeti építési kapacitásában többszörös Kína előnye már ma is.
VOltak mindenféle NATO/USA szimulációk, és a legjobb eredmény valami olyasmi lett, hogy az USA nem kap ki gyalázatosan.
A NATO többi országának meg gyakorlatilag nincs flottája.

GyMasa 2024.07.30. 11:17:34

@G. Nagy László:
"Ezek indokolatlan jelzők, csakis a hangulatkeltést szolgálják. Nem kriptokonzerv és nem fasisztoid. Te is tudod, csak nyomod a hülye balos narratívát."
Éppen, hogy a woke-balos oldal a fasiszta a jelenlegi helyzetben. Ők akarnak minden áron az élet minden területén lenyomni a torkunkon olyan dolgokat, amiket nemcsak, hogy mi nem szeretnénk, hanem egyenesen az élettel össze nem egyeztethető azoknak az "elveknek" a túlnyomó része.

"Ez a vágyvezérelt mantrád. Pont a legrosszabb időzítéssel hozod elő: a Patrióták Európáért minden szempontból sikersztori. Kurvára nem nevetséges és csak annyira vetül rossz fény a tagokra, ahogyan a Barcelona szurkolókra egy madridi szemével. "
Igen, szerintem mostanra Orbán egyértelműen egy világszintű politikussá vált.
Az EU-n egyszerűen csak átlépett.
Kíváncsi vagyok, melyik "kiválló" EU politikus tudná Orbán után csinálni, hogy egy hét alatt végiglátogatja, Zselét (mondjuk, ő nem ér, mert kb bárkit fogad, ha az ad neki pénzt, paripát, fegyvert... )Putyint, Xi-t, Bident és Trumpot?
Az én válaszom a NULLA.

Boldeone2 2024.07.30. 11:20:14

@GyMasa: Pont elég lenne, ha az ott élő, a népesség kb 40%-át adó orosz kisebbséget, akik azokban a mintáértékű, EU csodaállamokban valódi másodlagos állampolgárokként vannak kezelve."

Már megint ostobaságot beszélsz! Az orosz kisebbség sehol nincs 40%, 22,24, és 7%...

Az oroszok meg örülnek, hogy jól fejlődő, szabad, nyitott államban élnek, Putyin diktatúrája helyett..

GyMasa 2024.07.30. 11:21:54

@G. Nagy László:
Sőt, a migráció igazából a harmadik világnak sem jó!
Ismét csak ezt a fantasztikus video-t tudom ajánlani, ahol igazán képletesen elmagyrázza az előadó, hogy miért nem működik még elvben sem a migrációs politika:
www.youtube.com/watch?v=l6tSqGCfoCI

G. Nagy László 2024.07.30. 11:29:37

@Boldeone2:

Ugyanazt ismételgeted. Képtelen vagy határozott álláspontot képviselni, és gyanítom, hogy az ideológiai elkötelezettséged miatt. Miből állna leírni azt, hogy "én a progresszív álláspontot képviselem"? Vagy azt, hogy "egyetértek veled, azok jöhetnek, akikre szükség van, s akik nem jelentenek veszélyt a közbiztonságra". Ha nem szégyelled az álláspontodat, úgy merd letenni a voksot valamelyik mellé.

Természetesen hamis az az állítás, hogy a bevándorlók többsége minden gond nélkül integrálódik a civilizált társadalmakba. Ahogyan hamis az az állítás is, hogy az erőszakos bűncselekmények száma csökkenne. Lehet, hogy találsz olyan országot, ahol 2023-ban kevesebb késelés történt, mint 2022-ben. De egy biztos: a barbár bűnesetek, s különösen a nemi erőszak DRÁMAI mértékben emelkedett a 2015 előtti adatokhoz képest, különösen Svédországban és Németországban.

Mindig jössz a demográfiai problémákkal, melyek természetesen jogosak és reálisak. De ezek kapcsán is tehetünk egyértelmű és pozitív állításokat.

1. Kulturális és genetikai okból értékesebbnek tekintem a saját nemzettársamat, mint egy idegen kultúrából érkezőt, akinek más a vallása, mások a szokásai, nem beszéli a nyelvet és hajlamos a barbárságra és az erőszakra. Ezért azt gondolom, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy minél több magyar gyerek szülessen. (Érdemes volna becsületesen állást foglalnod, nem maszatolva. Nem csak azt írni, hogy úgyse fog menni, hanem arra is kitérni, hogy miként viszonyulsz ehhez. Ha neked egy pakisztáni pont ugyanolyan kedves, mint egy magyar, ezért nem bánod, ha az ezeréves magyarság feloldódik a népek tengerében - ez is egy legitim álláspont, csak ki kell mondani.)

2. A cégek munkaerőigényét ki lehet elégíteni szervezett módon is. Nyilván nekik kényelmes az, ha bejön százezer számra a nincstelen, s nekik csak mazsolázni kell közülük. De a többség irgalmatlanul szív mindazokkal, akik hátramaradnak.

"SZerintem már te magad is tudod a választ, csak nem ismered el..."

Ne keverj össze másokkal. Mindig azt írom, amit gondolok. Soha nem kamuzok, nincs is miért. Ha látnám a jövőt, leírnám.

G. Nagy László 2024.07.30. 11:32:59

@GyMasa:

"Ismét csak ezt a fantasztikus video-t tudom ajánlani, ahol igazán képletesen elmagyrázza az előadó, hogy miért nem működik még elvben sem a migrációs politika"

Imádom ezt a videót. Egyszer @Boldeone2: is megnézhetné, akár összeszorított fogakkal...

GyMasa 2024.07.30. 12:06:30

@G. Nagy László:
"Mindig jössz a demográfiai problémákkal, melyek természetesen jogosak és reálisak. De ezek kapcsán is tehetünk egyértelmű és pozitív állításokat."
Nos, így, 11+ év Németországi lét után bátran kijelenthetem, hogy ennek az az egyik nagy oka, hogy a német rednszer mélyésgesen családellenes!
- Az itteni családi adózás eddig kimerólt abban a két előnyben, hogy:
- Volt a 3-5 osztály, ami lényégben az egykeresős családoknak biztosított némi anyagi előnyt (nem túl sokat, mert annyi volt a lényege, hogy aki többet keresett, annak kisebb volt az adókulcs, míg a kevesebbet keresőnek valami oltári magas)
- Nem kellet két adóbevallást leadni év végén csak egyet.
Na, mostanra az "új" adóreformmal ez lecsökken a második pontra)
- Ha gyereket vállalsz, akkor ELŐBB kell megszervezni a bölcsödei, óvodai helyet, mielőtt a gyerek megfogan, mert amikor megszületett MÁR KÉSŐ, és jó eséllyel a bölcsödének búcsút lehet inteni!
- Ha nem tolod bele a gyereket 5.-es korában a nyolc osztályos gimnáziumba, akkor neki kb. NULLA esélye lesz rá, hogy valaha is diplomát szerez! Elvi esélye az marad, de kb 3-4 évvel tovább tart, és, ha Ausbildung-ot csinált (ami valahol a mi szakmunkásképzőnk szintjén áll), akkor bele van zárva abba az egy szakirányba, amiben az Ausbildungot csinálta.
(ilyenek, hogy biológia, gazdaság, műszaki stb.)
Elvi lehetősége persze van váltani, de a fiam 3 évig küzdőtt, és végül mégsem sikerült neki...
Mindezt úgy, hogy a szakképző iskolában, ahol ezeket a gyerkeket tanítják, a titkárságnak halvány fogalma sem volt róla, hogy mégis mi a teendő ilyen esetben.
És, nemcsak, hogy nem tudták, de basztak utánanézni is a dolognak..
Még akkor sem, amikor határozottan kértük!
Jah, és itt az Ausbildung befejezése után van 3 dobásod a záróvizsgát letenni. Ha nem sikerül, akkor NEM LESZ végzettséged. Nem ám, mint otthon, hogy annyiszor mész neki az érettséginek, ahányszor csak akarsz...
Mindez úgy, hogy a gyerek az Ausbildung alatt az idő 80+%-ában dolgozik és csak havonta pár nap iskolája van.

Boldeone2 2024.07.30. 12:12:08

@G. Nagy László: Természetesen hamis az az állítás, hogy a bevándorlók többsége minden gond nélkül integrálódik a civilizált társadalmakba."

- Én ilyet nem is állítottam, lsd fentebb: "A selejt is vándorol sajnos, vagyis vannak árnyoldalak", illetve ezt:
"lényegében több tízmillió migránsháttérrel rendelkező ember él Nyugat- Európában, akik valahogy csak beilleszkedtek. Természetesen vannak problémák, de a statisztikai adatok szerint évről évre csökken a bűnözés Európában, mindamellett hogy nagyon sajnálatos esetek is vannak, amelyek bejárják a médiát"

Ez pedig megint igaz. A statisztikai adatok szerint - az összes bűncselekmények száma- a nagyon jelentős migrációs hullámok ellenére is csökken. Különösen csökken a homicide és a violent crime, a robbery, tehát a gyilkosságok, az erőszakos bűncselekmények száma, a rablások száma, ami nagyon lényeges. A nemi erőszakok száma valóban nőtt, közben változott annak kritéruma is, hogy mi számít annak...

A tények azok hogy a világ 20 legbiztonságosabb országai között európaiak vannak többségben

A legbiztonságosabb európai városok közt vannak migránvarosok is: München, Hága, Eindhoven
Tehát létezik sikeres út is a migránsok "beillesztésére"

Probléma van a migránsokkal? Egy részükkel biztosan. Huszonéves, gyakran szegény sorsú, kultúridegen fiatal férfiakról van szó
De, mi van a maradék másik 30 millióval? Valakik csak leszedik a termést, kitakarítják a hotelt, kimérik a kebabot, öregekre vigyáznak..
Nem lehet mindenkire migráns- zombi, betolakóként tekinteni!

Ez nagy kihívás Európának? Teljesen biztos!

Azt kell neked is megérteni: a világ fejlődésést sok esetben spontán nagyfolyamatok irányítják. A migráció is egy ilyen, kétarcú dolog.... A 21. században nem tudsz izolálódni a világ problémáitól- lehetetlen

GyMasa 2024.07.30. 12:12:56

@G. Nagy László:
Nem fogja.
Ez a video egészen biztosan növelné a kognitív dissznanciáját, ezért jó woke-majomhoz méltóan még az esélyét sem fogja megadni annak, hogy egy másodpercet is megnézzen belőle.
Én az ilyenek miatt teszem a hozzá hasonlókat az ADP szűrőmbe.
Teljességgel lehetetlen vele érdemi vitát folytatni.
A kérdéseimre nem válaszol, és újabb-és-újabb, egyre alapvetőbb idiótaságokkal jön elő, aiket számtalanszor, többen megcáfoltunk már. De, mivel a cáfolat hiába video vagy valmai cikk, azokat nem olvassa el, így tanulni sem fog belőle, és továbbra is csak szajkózza a hülyeségeket.
Emiatt felesleges is vitába kezdeni is velük, hiszen abszolút esélytelen meggyőzni őket.
Egy ideig írogattam nekik válaszokat, na nem az ő kedvükért, mert ők már menthetetlenek, hanem a többiek miatt, akik elolvassák.
De rájöttem, hogy nekem nincs időm arra, hogy minden nap órákat töltsek írogatással olyan stílusban, hogy egy "Miért" korszakban lévő kisgyerek érezne másodlagos szégyent, ha tudna olvasni a beszélgetés láttán. Nekem van az úgynevezett életem és inkább azt élem, az ilyenek meg szopogassák körbe egymást.

Boldeone2 2024.07.30. 12:25:26

@G. Nagy László: Belenéztem a videoba... A lényeg: a Földön minden embert csak a saját élete, jóléte érdekel, az afrikait is...

Minden ember a "jobb életért küzd" a többi dolog meg nem érdekli, hiszen minden ember láthatja - akár Afrikában is- hogy él a jómódú nyugati ember... Az, hogy ez mennyire fenntartható, hány ember élhet így, a jobb életért küzdő ember számára lényegtelen!

Mindenki a saját életét akarja megnyerni, így nem érdekli semmi más, a bevándorlási törvények meg különösen nem...

Globális küzdelem zajlik, az erőforrásokért, a jobb életért, ezt kell megérteni! A "globális" a kulcsszó, már nem a nemzeti államkeret a meghatározó!

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.30. 12:35:18

@Boldeone2:

rakj már ki egy avatart légyszíves

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.30. 12:37:27

@MEDVE1978:

nagyon gyengul az európai identitás, mikor fizikailag még támadnak meg szomszédos országokat, és még a demokráciák és jogállamok is esendőek.
annyire gyengék nyugaton, hogy egységesen támogatják a szuverén államok Ukrajnát.

Boldeone2 2024.07.30. 12:38:13

@GyMasa: Woke-majom a jó édes k. felmenőd!

Velem bármikor, bárkinek lehet vitatkozni, akár neked is, de legtöbbször kifogysz az érvekből, mert amit te "közvetítesz" a világ primtív, egyoldalú leírása, a szélsőjobb populista világ

Neked is az a bajod, , ami a többi széljobb szemforgatóknak: mindig csak egy oldalát látják a világnak, velem szemben, aki pro- kontra érveket hoztam a migráció ellen/ mellett, illetve, bemutattam a valódi okokat, a várható trendeket...

Éppen ezért van az: hogy SEMMIT nem cáfoltál eddig, csak magad óvodás érveit puffogtatod, folyamatosan, te MIGRÁNS!

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.30. 12:53:06

@G. Nagy László:

"a kilóra megvett Von der Leyen és társai szorítják a karfájukat. "

még szerencse hogy orbánt nem vették meg kilóra az oroszok, a törökök, meg a kínaiat, meg az arabok, meg a szerbek, meg lukasenkó.
az von der Leyen hibája hogy nem óbégatja hogy "szuverenitás" állandóan, mert akkor elhinnéd neki is, ahogy orbánnak.

Jan Lipavsky, Csehország külügyminisztere az X-en így fogalmazott: „Miközben hasznos idióták Putyinnal a békéről hadoválnak, ő gyerekkórházakra küld rakétákat. Épp egy NATO-csúcsra tartok, ahol egy olyan hosszú távú stratégiát szorgalmazok, amellyel megállíthatjuk Oroszországot. Nem adhatjuk meg magunkat az agressziónak.”
Helmut Brandstatter osztrák európai parlamenti képviselő pedig így szállt bele Orbánba: „Egy bohóc vagy! Putyin gyerekeket öl egy nappal a találkátok után. Te pedig a békéről beszélsz? Nézz rá a képekre a kijevi gyerekkórházról és fogd be!”

hang.hu/eu/hasznos-idiotanak-nevezte-orbant-a-cseh-kulugyminiszter-165577

kínával üzletelés nem az hogy eladjuk nekik az országok, és az unokáink se tudják visszafizetni majd, nemhogy 2027-ig, de soha. a titkos részletek és az összegben is hazudnak a félisten gazdáid, de még szerencse, hogy ezek csak szavak, ugye?

"Nem kell feladnunk a nemzetállami kereteket ahhoz, hogy az EU tagjai maradhassunk."

és milyen nemzetállami keretek azok, amiben az élőskődö pszichopata orbán szétlopja az országot, miközben a feudalizmust dicséri Zentai Péternek.
viszont jogállamnak meg kéne maradni hogy az eu tagjai legyünk lacika.

"Nem kell szeretnünk Putyint sem, amiért orosz gázzal fűtünk"

nem, főleg hogy 4x áron veszi a gazdád, a különbözetet meg svájci és ciprusi offshore-okon keresztül visszautalják orbánnak az oroszok.
persze lehetne geotermia is, de miért is kéne nemzeti szuverenitás? elég az agyhalottaknak csak óbégatni, hogy az van, és az agyhalottak elhiszik.

kkbk.blog.hu/2022/03/25/az_orosz_gaz_helyett_a_talaj_hojevel_konnyen_lehetne_futeni

az előbb soroltuk fel, hogy orbán erőszakos. ahogy te is erőszakosan tiltod azt aki rámutat az ellentmondásaidra úgy igazán.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.30. 12:56:53

@Boldeone2:

viktor nem rájött, hogy ki kell lépnie a nyugatról, hanem 2009-ben megzsarolta őt putyin egy 6 órás tárgyaláson. ne keveregjünk már állandóan.

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

kkbk.blog.hu/2024/05/06/a_mikepercsi_egyesulet

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.30. 12:59:03

@MEDVE1978:
ne bohóckodj már

" Novemberben Trump nyer, aki elvágja a segélyeket. "

és az amerikai fegyverlobbi ehhez mit fog szólni?
azért akart egy Fortress Trumpot Lengyelországba?

"nekem az a véleményem, hogy a béke után Ukrajna nagyon gyorsan összeomlik majd"

akkor miért hívod békének?

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.30. 13:04:22

@G. Nagy László:

"Elmész kirándulni 26 cimboráddal."

és honnan derült ki hogy ők mind részegek és csak orbán meg te vagy józan?
sikerült már kitalálnod neked hogy ki kártékonyabb soros vagy putyin?
a béketeremtő bohóc, aki a békéről hadovál, aztán a gazdája már gyerekkórházat lő ki a másnap.

" a Patrióták Európáért minden szempontból sikersztori."

Le pennek, mert átvette a vezetést a fogyatékos viktortól. akitől már Meloni is undorodik.
bár sokak szerint ez hatalmas visszalépés Le pennek.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.30. 13:16:11

@alöksz róz: még szerencse hogy te meg az "okos" orosz propagandát mondogatod.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.30. 13:17:46

@alöksz róz:

jó hogy nem már a felvilágosodásé.
lehet neked is utána kéne nézned a liberalizmus szónak. de a plutokrácia kialakulásának is utánanézhetnél.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.30. 13:20:22

@G. Nagy László:

lacika, eltűnt egy kommentem, hogy lehet ez?

tudod hova megyek ilyenkor? vár a facebook.

ezt törölted:

takarítás hogy bolsevik, hisztis, woke cenzor vagy?
nem tökéletes még az idomításod. úgy érzem még mindig nem érzed át a szólásszabadságot teljes mértékben, viszont tökéletes pszichopatát fogunk majd belőled csinálni, aki nem bukik le majd ilyen gyakran.

mi a baj az itteni kommentjeimmel lacika?

G. Nagy László 2024.07.30. 13:25:43

@Tesz Vesz XLIV.: Most mondom: még egy undorító, fenyegetőző komment, s az lesz az utolsó. Onnantól MINDEN kommentedet törlöm. Leszarom, hogy van-e benne értelmes gondolat, vagy hogy kinek címzed. Kibaszott terroristáknak nincs helyük ezen az oldalon, még a hozzád hasonló pitiáner korcsoknak sem.

Tesz Vesz XLIV. · www.kkbk.blog.hu 2024.07.30. 13:44:31

@G. Nagy László:

miért hazudsz? eddig se nézted hogy érvelek vagy nem, csak töröltél és gátlástalanul hazudosztál utána te féreg korcs. emiatt se tudlak emberszámba venni.

pusztító lesz a haragom pszicho laci. ezt akarod? az eszkalációt? pedig olyan kezes voltál mostanában. nem jobb inkább elfogadni a szólásszabadságot? hát mindig azt hazudod hogy te liberális vagy!
van akinek terrorista, van akinek szabadságharcos te hisztis fürdős k woke.
nem lehet úgy beszélni veled ahogy te beszélsz másokkal? egyem a kis szíved.

de végülis nem baj, ha beperelsz legalább személyesen is találkozhatunk, vigyük végig ezt a sztorit :)

meguntam, a kommenttörléseid, és a tiltásaidat. meguntam hogy értelmi fogyatékosként és pszichopataként semmit nem tanulsz. semmit nem fejlődsz ésnem szégyelled megad hogy beszélsz a nálad sokkal okosabb emberekkel te darab szar. vigyük végig ezt a sztorit.

kb 100 IQ van közöttünk lacika, inkább örülnél hogy itt vannak most már a doktorbácsik. az okos emberek és segítenek elmagyarázni az ideológia szót, meg az önzetlen párkapcsolatokat. de meg még csak ugatni tudsz a kommunikáció helyett. hány kommentemből írtál már posztot te darab szar pszichopata?

lássuk meg mit szólnak az ismerőseid, hogy szerinted nincs szülöi önzetlenség, ezt szeretnéd, hogy mindenki megtudja körülötted, hogy mi vagy?

én már tudom, meg alex, meg Almandin, meg Czerka, nem jobb ezt titokban tartani?:
kkbk.blog.hu/2024/07/17/beszelgetesem_egy_fideszes_teveszmes_narcopataval

de ne felejts van aki felismerte már 2018-ban, Czerka kommentje:

"nagyszerű könyv a Légy jó mindhalálig. Ugyanis megmutatja a való világ kegyetlenségét egy ártatlan gyermek sorsán keresztül. Pont az a cél, hogy kamaszként olvassa el az ember és felkorbácsolja az igazságérzetét. Aki vállat von és azt bírja kinyögni a könyv elolvasása után, hogy Nyilas Misi egy lúzer, minek hagyta, hogy megszopassák, megérdemli, amit kapott, azt ki kell rekeszteni a tarsadalomból, mert egy pszichopata.
Erre is jók ezek az olvasmányok, általuk elválik a sz*r a májtól. Akinek nem forr fel a vére az igazságtalanságot látva, annak a falhoz kell verni a fejét, amíg ki nem látszik az agyveleje, mert ő egy pszichopata."

leírtad 2018-ban, hogy cégvezetők is lehetnek pszichopaták és hogy sokat lehet tanulni a pszichopatáktól is, meg a dark triadtól is (...), aztán 2024-ben már azért tagadod hogy pszichopata lennél, mert az Amerikai Pszichóban gyilkos a pszchopata.... Elfelejtetted, vagy csak megint hazudsz? ez hogy van lacika?

Hogy folytassunk tudományos igényességű vitát egy olyannal aki gátlástalanul hazudik, amikor leírom neki részletesen érvekkel alátámasztva, hogy miért nem érti az ideológia szót (a filozófia szót használná helyette mer' csak), akkor olyan indokkal tilt, és töröl, mert szerinte "nincs érdemi rész a kommentemben", tehát ha elolvasta a kommentemet, akkor is hazudik, ha nem olvasta el, akkor is hazudik. Lacika mindenképpen gátlástalanul hazudik.

még egy kommenttörlés és a haragom pusztító lesz, lacika te döntöd el a sorsod.

hogyan tovább? hisztizel mint egy állat, visítasz, és mint egy hüllő, egy hal a szatyorból nézel továbbra is az ellentmondásaidra, vagy nekiállsz végre emberként viselkedni, és megtanulsz érdemben kommunikálni?

ulpius66 2024.07.30. 14:01:39

@Boldeone2:

Boldi!

A legszebb pillanat az volt ebben a migrációs buliban, amikor a "felett nyugati társadalmak" (na jó, ez vicc volt...) jól kitalálták, hogy mindenkit be kell fogadni az EU-nak aki erre jár, a "fejlett nyugati társadalmak" ebből jól kimazsolázzák a bármire is használható egyedeket, a többit, a mindenre is használhatatlant, a bűnözőket, lumpeneket, éhenkórászokat meg ÁT KELL VENNIE A TÁRSADALMILAG KEVÉSBÉ FEJLETT KELETI EU-TAGÁLLAMOKNAK!!!!!

G. Nagy László 2024.07.30. 14:03:49

@Tesz Vesz XLIV.: Utolsó emlékként meghagyom ezt a szép kommentet. Isten veled!

ulpius66 2024.07.30. 14:09:30

"Pokollá vált a rómaiak élete a migránsok miatt"

"Elözönlötték az illegális bevándorlók az olasz fővárost. A Liga önkormányzati tanácsosa szerint kudarcba fulladt az elképzelés, miszerint integrálni lehetne az afrikai migránsokat."

2024. 07. 30. 13:44

Az illegális afrikai migránsok beengedésének egyre keserűbb következményeivel szembesülnek az olaszok. Lehetetlen az együttélés a más kultúrájú és vallású bevándorlókkal, akik semmibe veszik az olasz társadalom szabályait.

A beengedett, de kallódó migránsok miatt lezüllött külvárosok problémája immár nem csak Milánót, hanem Rómát is erősen érinti.

Nemcsak a piszok, hanem az erőszak is általánossá vált az utcákon. Sajtóinformációk szerint 30 afrikai migráns csapott össze a hétvégén. A városrész főtere hatalmas verekedés, csoportos leszámolás színterévé vált. Végül súlyosan megkéseltek egy fiatal tunéziai férfit, akit az erős vérzés miatt kórházba szállítottak. A leszámolás órákon keresztül tartott, üvegekkel és botokkal mentek egymásnak. A bevándorlók kukákkal torlaszolták el az igen forgalmas Tiburtina úttestet, megbénítva a forgalmat. De nem ez volt az első vérre menő atrocitás. A helyiek szerint májusban is hasonló összecsapásra került sor.

Akkor egy vendéglátó egységet forgattak fel a verekedés közben. A helyiek elkeseredettek, állandó rendőri felügyeletet kérnek a kerületben, mely biztosíthatja a közrendet.

A Liga önkormányzati tanácsosa szerint kudarcba fulladt azon elképzelés, miszerint integrálni lehetne ezeket az afrikai migránsokat. Fütyülnek az olaszokra, semmibe veszik a törvényeket."

NA, KB. A MAGYAROK PREVENTÍV MÓDON AZ ILYEN HELYZETEK ELLEN VÉDEKEZNEK!

ulpius66 2024.07.30. 14:10:59

@G. Nagy László:

NA VÉGRE!!!!!!!!!!!

EZT A VADBARMOT MÁN RÉG KI KELLETT VOLNA INNEN BASZNOD!

GRATULÁLOK!

ulpius66 2024.07.30. 14:14:22

Anglia elveszett!!!!

Ottan mán nem müxik, ez a "bocsika, tévedtünk, nem kellett volna a migráncsokat számolatlanul beleengedni Angliába!"

MÁN NINCS HÁTRAARC, A MINT A MESÉBEN, A FARKAS MÁN BE VAN ENGEDVE A HÁZBA!!!!

A NEM KÍVÁNATOS MIGRÁNCSOKAT MÁN HAZATOLONCOLNI SEM TUGGYÁK!!!!

ulpius66 2024.07.30. 14:16:01

Végülis annak is van haszna, hogy a fejlett nyugati társadalmak "előttünk járnak"....

ÍME ITT VAN, HOGY MIT NEM SZABAD ÚGY CSINÁLNUNK, AHOGY ŐK CSINÁLTÁK, MERT UGYE NÁLUK MÁN LÁCCIK A VÉGE.......

ulpius66 2024.07.30. 14:20:25

Persze mink innen "távolból" tisztán látjuk, mi a helyzet nyugaton.....

TERMÉSZETESEN LEHÜLYÉZNEK, LEBUNKÓZNAK BENNÜNKET A HELYZETELEMZÉSÜNKÉRT!!!!!

20-30 ÉV MÚLVA MEG MÁN SEMMIRE SEM MEGYÜNK A MOSTANI IGAZUNKKAL.....
(én ugyan mán nem fogom látni, (68 éves vagyok) de nagyon kíváncsi lennék rá, hogy fog kinézni a fejlett nyugat, mondjuk 2050-ben....)

wigotah224 2024.07.30. 14:33:17

@GyMasa: "így, 11+ év Németországi lét után" kár, hogy fogalmad sincs és hülyeségeket terjesztesz. Előbbivel még nem lenne gond, de utóbbit nem jó, ha valaki komolyan veszi.
Egyrészt a Kindergeldet/Kinderfreibetragot nagyvonalúan kihagytad, ahogyan azt is, hogy pl a bölcsi/ovi költségeinek egy részét vissza lehet igényelni az adóból.
Az adóosztályokkal is hülyeség, amit írsz. Minden kombinációban a végén ugyanannyi jövedelemadót fizetnek a párok, az adóosztályokkal csak a levont adóelőleget lehet optimalizálni. Az adóbevalláskor aztán kiszámolod pontosan és ha túlfizettetek, akkor visszakapjátok, ha meg kevesebbet fizettetek be, akkor még be kell fizetni. Az sem igaz, hogy megszűnt volna a 3-5. Néha felmerül a megszüntetése, de nem történt meg. Nem mintha nem lenne mindegy az előbb leírtak miatt.
"Ha gyereket vállalsz, akkor ELŐBB kell megszervezni a bölcsödei, óvodai helyet, mielőtt a gyerek megfogan, mert amikor megszületett MÁR KÉSŐ, és jó eséllyel a bölcsödének búcsút lehet inteni!"
Ez is baromság. Mi születés után jelentkeztünk és még az önkormányzatiban is lett volna hely. Végül nem ida irattuk, hanem egy magánba, mert annak sokkal jobb a nyitvatartása, jobb a felszereltsége, sokkal több gondozó jut egy gyerekre (6-8 gyerek van egy csoportban és 3 gondozó), tanítják a gyerekeket angolul és sokkal több programot szerveznek nekik stb. Szóval ebbe csak 3 hónappal a kezdés előtt jelentkeztünk és azonnal volt hely. Igaz, ez 1100 € havonta, de az látszik, hogy aki akar, azt talál helyet. És mint írtam, az önkormányzatiba is bevették volna, ami csak havi 400 €, bár szerintem a gyerek oktatásán nem érdemes olcsójánoskodni.
"Ha nem tolod bele a gyereket 5.-es korában a nyolc osztályos gimnáziumba, akkor neki kb. NULLA esélye lesz rá, hogy valaha is diplomát szerez!"
Ha diplomát akar szerezni, akkor írasd gimibe. Én tudok olyanról, aki eredetileg Realschulet csinált és most egyetemre jár, de csak felszínesen ismerem az illetőt, szóval nem tudom a részleteket hogy hogyan csinálta, de tekintve, hogy huszas évei elején-közepén jár, olyan nagyon nem "ragadhatott be".
Sajnálom, hogy neked/nektek nem jött be Németország, de nem kéne hülyeségeket terjeszteni, költözzetek vissza Magyarországra és éljetek ott boldogan a paradicsomban. Azért majd meséld el, ott milyen bölcsödei helyet keresni. Vannak kisgyerekes barátaink, akik ott élnek, elég sok szívásról számoltak be, nem csak a keresés kapcsán, hanem túlterhelt gondozókról, 20 fős csoportokról 2 gondozóval stb. Köszi, akkor már inkább hanyatlunk itt tovább.

MEDVE1978 2024.07.30. 15:15:41

@Boldeone2:

"Oroszirszág sem támadna, egyszerűen nincsenek meg hozzá az eszközei, lényegében még a Donbasst sem tudja elfoglalni, de Ujrajna a törzsterületét még amerikai segítség nélkül is fenn tudja tartani, csak európai segítséggel, azért itt is gőzerővel folyik a fegyverkezés.."

A gondolatkísérlet alapja ugye az volt, hogy az ukrán front tűzszüneten van.

"Tehát; Ukrajna+ Lengyelország+ Skandiváv országok, és Baltiak együtt" A probléma éppen az, hogy ez szerintem egy hipotézis. Én nem látom a skandináv országok együttes támadását Moszkva ellen még akkor sem, ha mondjuk az lerohanná a balti államokat. Hadba lépést, háborút stb. azt igen, de offenzív mozgást nem.

Nagyon sok függ a mozgósítás szintjétől. Minél nagyobb a mozgósítás, annál nagyobb előnyben lesznek az oroszok. A nyugati államokban ugyanis jóval kevesebb a mozgósítható katona (jelenleg: a lengyelek ugye fejlesztenek).Jelenleg ugyanakkor az oroszok messze nem teljes gőzön mennek Ukrajnában sem. Ez nem totális háború, messze van tőle.

"A NATO 1,1 milliárd emver, a világ GDP 48% - a, ha beleáll egy háborúba, akkor megeszi Oroszországot!"
De nem áll bele, eddig sem állt bele. A nyugati fegyvergyárak alig képesek teljes kapacitáson pótolni az ukrán fronton ellőtt lőszert. Dél-Koreától kellett vásárolni.

"El ne hidd már a 1,5-2 millió katonát, a törzsállomány nagyobb része már meghalt Ukrajnában, 500 ezer sebesültről és halottról írnak a források.." És ki tudja ebből mi igaz és melyik oldalon. Senki. Még nyugaton is a BBC például 50.000-re becsüli az áprilisig meghalt orosz áldozatokat (www.bbc.com/news/world-68819853), míg más a tízszeresére.

"Tehát én kizártnak tartom, hogy megtámadják a Balti államokat, abba már egy trumpi USA is beleállna, mert ezt az USA közember sem nézné jó szemmel!"
Az USA közember olyan szinten szarja le a baltikumot, mint anno Winston Churchill. Vance és Trump elsősorban izolacionista politikát visznek. Esetükben bőven elképzelhető akár az is, hogy a NATO kötelezettségeket felrúgják.

"Az USA gazdaság ma is szárnyal, nincs válság, a munkanélkülség rekord alacsony, soha nem látott inrastruktúra fejlesztések voltak, a középosztály adókedvezményeket kapott, a szegények gyógyszertámogatást, lakástámogatást"
Biden programja egy tipikus Keynes-i keresletélénkítő program volt. Ennek valóban megvannak az előnyei (megy a gazdaság) és a hátrányai (az államadósság már-már hihetetlen szintet ér el az amcsiknál). Ugyanakkor, hogy az amerikai társadalom sokkal egyenlőbb lett volna vagy hogy felemelték volna a globalizációs veszteseket, annak nyomát sem láttam.

"Amit a szélsőjobb terjeszt, egy büdös nagy hazugság! Igen, nagyok a társadalmi külőnbségek, de az NEM a demokraták hibája"

Szellemeket üldözöl, én nem mondtam, hogy ez a demokraták hibája lenne. Az elit hibája, ami egyszerre demokrata és republikánus is az USA-ban.

"Mindnyájan tudjuk mi lesz Putyin vagy Orbán rendszerének a sorsa! EGYSZER végük lesz, a fiatalabb generációk majd felismerik, hogy félrevezették/ átqúrták őket..."

John Maynard Keynes mondása jut erről eszembe, amikor egy klasszikus közgazdásszal vitatkozott. A vita lényege az volt, hogy a klasszikus közgazdász erősködött: a piac láthatatlan keze majd minden esetben sikerrel jár, a kereslet és a kínálat kiegyenlítődik és a tranzakció végül a társadalom hasznára lesz. Erre mondta Keynes, hogy "hosszútávon mind meghalunk".

Mind Viktor, mind pedig Putyin jelenleg engem leginkább Abd el-Azíz Buteflíka elnökre vagy a jó öreg Fidelre emlékeztet. Mindketten nyolcvanon felül vonultak vissza.

MEDVE1978 2024.07.30. 15:28:13

@Boldeone2: "A migráció lényegében egyidős a modern emberrel, az emberek mindig vándoroltak, de a gyarmotosító nyugati ember is vándorolt..."

A nyugat jelenleg selyemkesztűvel nyúl a problémához. Igen, a migráció az emberi történelem része. Persze ez így egy puffogtatott igazság, hiszen ez a migráció esetek 90%-ban egyértelműen erőszakkal, háborúval, népirtással járt. Az egy rohadt nagy hazugság, hogy nincs más alternatíva, mint beengedni a migránsokat. Ezt nem kell megtenni, sohasem kellett. Egy közösség, társadalom, nemzet előjoga, hogy eldöntse, hogy ki csatlakozik hozzá.

MEDVE1978 2024.07.30. 15:42:44

@Tesz Vesz XLIV.:

"ne bohóckodj már

és az amerikai fegyverlobbi ehhez mit fog szólni?
azért akart egy Fortress Trumpot Lengyelországba?"

Ez attól független. A lengyelek így is, úgy is fegyverkeznek, sőt ők még fizetnek is, ellentétben az ukránokkal. Sőt egész Európa fegyverkezik, elég az az amcsi fegyverlobbinak.

"nekem az a véleményem, hogy a béke után Ukrajna nagyon gyorsan összeomlik majd"
akkor miért hívod békének?

Tök mindegy, hívhatjuk fegyverszünetnek is. Egy olyan országról beszélünk, amely 1990-2022 között elveszítette a lakosságának a 27%-át és jelenleg a termelékenységi mutatója 1,3 (egyébként ezzel a 196-ik a 204 állam közül a Földön). És ez a háború előtt volt. A háborúban kb. 4-6 millió ember elmenekült, erősen kérdéses, hogy ebből mennyien fognak visszatérni.
A háború lepusztította az infrastruktúrát, az ukrán állam fő bevételi forrása a nemzetközi segélyek. Jelenleg az ukránokat még valamennyire fűti a nemzeti hevület, meg egybekovácsolja az oroszok utálata. Ha fegyverszünet lesz, akkor viszont ez intenzitást veszít. Zelenszkij vélhetően még marad egy ideig, utána leváltják. Ilyenkor gyakori a régi reflexekhez való visszatérés, tehát korrupt oligarchák jönnek majd. A népesség majd masszívan ki akar vándorolni, hiszen az ország működésképtelen.

GyMasa 2024.07.30. 15:56:32

@MEDVE1978:
"De nem áll bele, eddig sem állt bele. A nyugati fegyvergyárak alig képesek teljes kapacitáson pótolni az ukrán fronton ellőtt lőszert. Dél-Koreától kellett vásárolni."
Meg ne feledjük a költségbeli különbségeker sem:
Az orosz hadiipar viszonylag olcsón állít elő tömegesen fegyvereket, míg a níugati hadiipar amolyan alibi hadiipar, nagyon alacsony a termelési kapacitása, rettentően alacsony a rugalmasságuk, viszont a hasznot az elképesztően magas egységáron realizálják.
És, az ukrán front azt mutatja, hogy nem nagyon képes lépést tartani az orosz stratégiával...

" És ki tudja ebből mi igaz és melyik oldalon. Senki. Még nyugaton is a BBC például 50.000-re becsüli az áprilisig meghalt orosz áldozatokat (www.bbc.com/news/world-68819853), míg más a tízszeresére."
AZ ukránok "becslését" semennyire nem szabad alapul venni. Ha tényleg meghalt volna z a majdnem 600 ezer orosz a fronton, amit hírdetnek, akkor, hozzávéve az általánosságban szokott halotanként 2-3 örökre lerokkantat és a másik 2-3 könnyebben megsérültet, már nem is lenne orosz katona a fronton.
De, ha még igaznak is tekintjük a 600 000-t, mint az ÖSSZES veszteséget, )azaz a fenti 3 szám összesen), az akkor is az orosz hadsereg kb. fele lenne. Ehhez képest az oroszoknak még a 2022-es, 300 000 es mozgósításon felül nem kellett újabbat elrendelniük, elég az önkéntesek száma is nekik.

"Az USA közember olyan szinten szarja le a baltikumot, mint anno Winston Churchill. Vance és Trump elsősorban izolacionista politikát visznek. Esetükben bőven elképzelhető akár az is, hogy a NATO kötelezettségeket felrúgják."
Most komolyan, az a "szövetséges", aki níltan az egész EU gazdasági potenciálját éppen rombolja porig és egy gazdasági gyarmattá teszi a kontinenst, majd össze fogja törni magát, hogy megmentsen akárkit is???
Azt tudom elképzelni, hogy bátran odadobják az utolsó Európait is az oroszoknak, de, hogy komolyabb emberanyagot nem fognak az USA oldalról bevetni, az tuti biztos.
Ha egyvalamire, akkor az embdervszteségre nagyon háklis az USA közvélemény.
Az USA addig for a Baltikum "Megvédésében" elmenni, ameddig nem fenyegeti veszély a kontinentális USA-t.

"Biden programja..."
Jah, kedvencem, az "Infláció elleni harc", amit féktelen pénznyomtatással akar megoldani.
Arról már nem is beszélve, hogy pl. a diákhiteleseket megmentő programja az nettó alkotmányellenes, szóval valószínűleg el lesz törölve hamarosan.

G. Nagy László 2024.07.30. 16:23:23

@GyMasa: Most olvasom: a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a németek 80%-a Kamala Harrisnek szurkol, még az AfD-szavazók negyede is... Németország tényleg elveszett...

ulpius66 2024.07.30. 16:37:58

@GyMasa: @MEDVE1978:

Ilyen elméleteket gyártani, mint tik.... még az orosz tévében is tudnak!

"Putyin tovább terjeszkedne? Alaszka elfoglalásáról beszélnek az orosz állami tévében"

Moszkva megpróbálhatja visszaszerezni egykori területét, állítják a Kreml propagandistái.

Egy orosz állami televíziós műsorvezető kijelentette, hogy Alaszka Oroszországhoz tartozik, felelevenítve ezzel az ukrajnai háború alatt a propagandisták által végig erőltetett törekvést, miszerint Putyin elfoglalhatja az amerikai szövetségi államot."

MONDJUK ALASZKA KB. 150 ÉVIG OROSZ GYARMAT VOLT.... VALAMELYIK HÜLYE CÁR ATYUSKA 2 MILLIÓ DOLLÁRÉRT ADTA EL AZ USÁ-NAK!!!
(jelzem, hogy Alaszka területe 1,7 millió négyzetkilométer -- nagyobb, mint egész Nyugat-Európa)

Boldeone2 2024.07.30. 17:08:07

@MEDVE1978: Szerintem mindketten a magunk hipotéziseit mondjuk el, de szerintem az enyém közelebb áll a valósághoz...

Továbbra is azt gondolom, hogy szinte alig van esély egy NATO - Oroszország háborúra. Miért gondolom ezt?

-Egyrészt maga Putyin jelentette ki többször is ezt, ahogy azt is, hogy nincs területi követelése a Balti államok felé. A demográfia viszonyok sem olyanok, mint Kelet- Ukrajnában, kevés az orosz
Nyilván Putyin egy diktátor, nem szavahihető, de ebben az esetben szerintem a realitás beszél belőle

- Az erőviszonyok - bár az orosz propaganda folyamatosan hazudik a valós erőről, ez is taktika- brutálisan a NATO oldalán vannak
A hadiköltségvetését lényegében játszi könnyedséggel a sokszorosára emelhetné a NATO , ha igazán baj lenne, Oroszország meg már így is brutálisan ki van feszülve...
Amit te "kis intenzitású háborúnak " látsz, a valós tudásuk, kb...Senki sem akarja húzni évekig a háborút, ha be tudná fejezni hamarabb...
Semmi, ismétlem semmi nem garantálja, hogy Ukrajna támogatása le fog csökkeni, de még az sem biztos, hogy elég lesz ennek az orosz hadseregnek...

A Balti államokat 100% hogy nem hagyná veszni a nyugati szövetség! A lengyel csapatok már másnap megindulnának, lényegében erre készülnek..
Innen már nem lenne visszaút sem Trumpnak, sem senkinekl mert a nyugat és a liberális demokrácia léte lebbe a tét

Attól hogy ez bekövetkezzen, reálisan nézve fényévekre vagyunk! Még Ukrajna is túl nagy falat nekik...Közben ebben háborúban Oroszorszag is kivérzik!

Boldeone2 2024.07.30. 17:18:17

@GyMasa: Az orosz hadiipar viszonylag olcsón állít elő tömegesen fegyvereket, míg a níugati hadiipar amolyan alibi hadiipar, nagyon alacsony a termelési kapacitása, rettentően alacsony a rugalmasságuk"

- Hagyjuk már a hülyeségeket! Egy precíziós fegyver előállításában olyan nagy különbségek nem lehetnek, a chipeket és alapanyagokat exportálniuk kell az oroszoknak is!
Ha minden rendben lennem, akkor nem szaladgálna a vén rohadék Észak-Koreába, és Iránba fegyverekért, a vén szemétláda!

Mégegyszer mondom: a nyugat bele sem állt még igazán a fegyverkezési versenybe, az oroszok meg már ki vannak feszülve költségvetésileg!

És, az ukrán front azt mutatja, hogy nem nagyon képes lépést tartani az orosz stratégiával..."

- Pont az ellenkezője igaz! Egy 38 milliós országról van szó, és ha a repbublikásus patkányok nem késleltetik az ukrán segélycsomagot kb 6 hónapig, akkor azt a kb 30× 30 km - es területet sem tudják elfoglalni az oroszok a kb 1500 - km es frontszakaszon!!

A lehetőség a nyugatnak adott: ott , Ukrajnában kell megállítani a ruszofasiszta agresszor hadiállamot!!!!

Boldeone2 2024.07.30. 17:23:41

@GyMasa: Én abban bízom, hogy demokrata kormány lesz, akkor befogjátok a pofátokat mocskos náci- bolsevik- oroszbarát tetvek! Mert nem érdemeltek más megszólítást!

Ha pedig demokrata kormány lesz, akkor szép lassan kivérzik a putyini rezsim, így Európa szabadabb, nyugodtabb hely lesz!

Egy demokrata elnökkel az USA nem az izolációs politikát választja, hanem Európával együtt fellép a béke és a liberális demokrácia védelmében!!!!

Boldeone2 2024.07.30. 17:28:10

@G. Nagy László: Most olvasom: a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a németek 80%-a Kamala Harrisnek szurkol, még az AfD-szavazók negyede is.."

-Minden értelmes európai ember egy demokrata elnöknek szurkol! Ez a közös európai érdek! Trump egy idióta, világbotrány, az amerikai történelem szégyene...

Ha valaki képes kivégezni egy több száz éves vezető civilizációt, a nyugatot, akkor Trump az!

G. Nagy László 2024.07.30. 17:55:13

@Boldeone2: A világot pusztító ideológiai és háborús tevékenysége mellett az amerikai demokrata párt legnagyobb szégyene, hogy már szalonképes jelöltjei sincsenek. Biden egy vicc volt - egyedül te hittél benne, hogy történelmi elnök, még a sajátjai sem gondoltak róla semmit. Most jön Kamela, aki buta, mint a tök - semmi más nem szól mellette, mint hogy fekete és hogy nő. Ott vannak még Sanders kommunistái, meg pár szürke bürokrata. Sehol egy épkézláb figura. Pont ugyanaz a helyzet, mint nálunk: annyira szégyellnivaló a baloldal minden tézise (háború, migráció, gender), hogy magára valamit is adó jelölt nem adja az arcát ilyesmihez.

ulpius66 2024.07.30. 18:04:21

@G. Nagy László:

Hát nem mindegy hogy a demokratáknál (HAHAAAAHHHHAAAAA.....) ki az elnökjelölt?

Úgy sem ő dönt semmiben!

Minél hülyébb, annál jobb!!!!! ... lásd azt a totál idióta Bidé bácsit....

Ez a Kamala meg méltó folytatása....

AZ ÉRDEMI KÉRDÉSEKRŐL ÚGYIS A HÁTTÉRHATALOM DÖNT, ÉS EBBE A DÖNTÉSBE MÉG VÉLETLENÜL SEM SZÓLHAT BELE AZ IGEN DEMOKRATA ELNÖK!
(neki megmarad a mosolygás, meg az, hogy aláírja az elépakolt iratokat....és esetleg felolvassa az előre megírt, elépakolt szöveget...)

NA, KB. ENNYIT AZ USA DEMOKRATÁIRÓL!

Boldeone2 2024.07.30. 18:04:35

@G. Nagy László: annyira szégyellnivaló a baloldal minden tézise (háború, migráció, gender)"

- Valamit összekeversz! Ezek a ti téziseitek!

Az én téziseim ezek:

- Megrogyott a gazdaság, évek óta lényegében stagnál minden, rossz a stratégia
www.economx.hu/magyar-gazdasag/gdp-magyar-gazdasag-ipar-elemzo.793706.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

- Az infláció továbbra is magas, az emberek egyre inkább megélhetési válságba kényszerülnek..

- Továbbra is komoly jogállamisági problémák vannak, az EU legújabb jelentése szerint is: nincs fékek és ellensúlyok, a hatalmi ágak elvásztva; a média, a tudomány, a kultúra megszállása; nyomásgyakorlás a bírói karra; rendszerszintű korrupció-" haveri kapitalizmus" ; rossz választási rendszer- amely az állampárt hatalmi érdekeit szolgálja

ulpius66 2024.07.30. 18:09:16

Még száz nap és választ az USA!

Nyilván a demokraták szarnak minden demokratikus játékszabályra, pl. arra, hogy a demokrata választók az előválasztáson a Bidé bácsit választották elnökjelöltnek....

AZTÁN AZ IGEN-IGEN DEMOKRATIKUS DEMOKRATÁK LÁTTÁK, HOGY A BIDÉ BÁCSI VESZTÉSRE ÁLL, GYORSAN LECSERÉLTÉK!

AZ USA DEMOKRATÁINAK KB. ANNYI KÖZÜK VAN A DEMOKRÁCIÁHOZ, MINT ANNO A NÉMET DEMOKRATIKUS KÖZTÁRSASÁGNAK VOLT A DEMOKRÁCIÁHOZ.....

ulpius66 2024.07.30. 18:21:09

"Bauer Bence: botrányos döntést hozott a német alkotmánybíróság!"

infostart.hu/kulfold/2024/07/30/bauer-bence-botranyos-dontest-hozott-a-nemet-alkotmanybirosag

"A rendkívül bonyolult német választási rendszer két eleméről döntött kedden a karlsruhei alkotmánybíróság. Bauer Bence, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének igazgatója elmondta, az egyik az úgynevezett túllógó mandátumok eltörlése volt, amellyel a folyamatosan emelkedő kompenzációs mandátumok miatt növekvő létszámát akarták korlátozni, így viszont előfordulhat, hogy valaki akkor sem jut mandátumhoz, ha egyéni választókörzetét megnyeri."

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a választási rendszer így némileg stabilizálódik, de a CDU/CSU már kijelentette, hogy az új ciklusban mindenképpen reformot akar megvalósítani. Friedrich Merz, a CDU elnöke már négy éve is azt követelte, hogy olyan választási rendszer legyen Németországban, mint a magyar."

TELJESEN LOGIKUS!!!!

MÁN A NÉMETEK IS MÁSOLNI AKARJÁK A VILÁG LEGDEMOKRATIKUSABB VÁLASZTÁSI RENDSZERÉT, A MAGYAR VÁLASZTÁSI RENDSZERT!!!!!!!!!

Boldeone2 2024.07.30. 18:31:24

@ulpius66: Nem. Telhesen hülyeség, amit írsz!

A német választási rendszer ugyanis ARÁNYOS, tehát minden párt ARÁNYOSAN annyi mandátumhoz jut, amennyi a VALÓS társadalmi támogatottsága, tehát 39%- al nincs 2/3 !!

A "túllógó mandátum" elve is a további arányosítást szolgálta, de ha eltörlik is, kb arányos marad a rendszer

így viszont előfordulhat, hogy valaki akkor sem jut mandátumhoz, ha egyéni választókörzetét megnyeri."

- A párt viszont már listán megkapja a képviselő helyét, amit odaadhat a képviselőjelöltnek!

Németországban egy szavatot csak egy helyen lehet érvényesíteni, sokkak jobb, mint az orbáni, magyar

Boldeone2 2024.07.30. 18:38:43

A rossz választási rendszer a magyar, ahol Orbán 2x 44% - al , 67% - os alkotmányozó többséget szerzett a saját magára szabott aránytalan rendszerében!

Vagyis: a relatív többség, de az abszolút kisebbség alkotmányozott a többség "felett"

Csak halkan teszem hozzá: eltörölték a másodlagos preferenciák érvényesítési lehetőségét, önkényesen átírták a körzeteket, bevezették a győzteskompenzációt...

Ezzel lényegében egy putyini , egypárt rezsim alapjait tették le!

ulpius66 2024.07.30. 18:39:54

@Boldeone2: "Teljesen hülyeség, amit írsz!"

Bocsika, és nem mentegetőzni akarok, de amit "írtam" az egy szimpla, szó szerinti bemásolása egy cikknek....

A cikkből én csak annyi tanulságot vontam le, amit a végére biggyesztettem.
(..ha a németek legnagyobb pártjának, a CDU vezérének az az álláspontja, hogy a magyar választási rendszert kéne bevezetni a németeknél is... ebből neked mi jön le?????
....a német vagy a magyar választási rendszer a jobb a CDU vezér szerint???)

ulpius66 2024.07.30. 18:47:03

@Boldeone2:

UGYE AZ ANGOL VÁLASZTÁSI RENDSZERREL MINDEN RENDBEN VAN?????????

telex.hu/kulfold/2024/07/04/kulfold-egyesult-kiralysag-nagy-britannia-valasztas-eredmeny-rishi-sunak-keir-starmer-konzervativ-part-munkaspart

"A Munkáspárt 412 képviselői helyet szerezett a brit parlament 650 fős alsóházában, a Rishi Sunak miniszterelnök által vezetett Konzervatív Párt viszont mindössze 121 mandátumot.
A Munkáspárt úgy ért el közel kétharmados többséget a parlamentben, hogy a szavazatok kevesebb mint 34 százalékát szerezték meg."

HA PL. A MAGYAROK AZ IGEN-IGEN DEMOKRATIKUS ANGOLOK VÁLASZTÁSI RENDSZERÉT VETTÉK VOLNA ÁT, AKKOR MOSTAN A FIDESZ-KDNP-NEK 90%-OS TÖBBSÉGE LENNE!!!!!

MELYIK VÁLASZTÁSI RENDSZER A DEMOKRATIKUSABB??? A MAGYAR VAGY AZ ANGOL??????

ulpius66 2024.07.30. 18:49:32

Vagy nézzük az USA választási rendszerét....

2016-ban az elnökjelöltek közül Trumpra 64 millióan szavaztak, Klintonnéra 66 millióan.

NA, KI LETT AZ USA ELNÖKE????

TERMÉSZETESEN A KÉT MILLIÓ SZAVAZATTAL KEVESEBBET KAPOTT TRUMP.....

Boldeone2 2024.07.30. 19:01:26

@ulpius66: Az angol választási rendszer westminsteri típusú, nem jó, de ott lényegében a miniszterelnöknek alig van hatalma, a pártja bármikor visszahívhatja- gyenge vezetők vannak...

Az USA rendszer is kétkamarás, történelmi... Nem a demokratákon múlik az elektori rendszer áralakítása..nekik mindig több szavazatuk van..

A legjobb a kontinentális, arányos rendszer, úgy nem lehet vita!

G. Nagy László 2024.07.30. 19:37:05

@Boldeone2: Szokás szerint mismásolsz, maszatolsz, mellébeszélsz.

Háromféle választási rendszer létezik:

A) egyéni körzetek (brit)
B) listás (német)
C) vegyes (magyar)

Olyan nincs, hogy a két szélsőség tetszik, csak a kettő mixével van bajod. Ha a magyar választási rendszert szarozod, akkor a brittől egyenesen hányingert kellene kapnod és nagyon erősen tiltakoznod kéne, hogy ilyen egyáltalán lehetséges.

Boldeone2 2024.07.30. 20:12:54

@G. Nagy László: Szokás szerint nincs igazad, hiszen mind a német, mind a magyar vegyes rendszer. A magyar a németet vette át anno, csak rosszul...Ott kivonják egymásból a listás és az egyéni eredményt, azaz arányos a választási rendszer! A magyar nem arányos, de Orbánék változtatásai még aránytalanabbá tették!

Boldeone2 2024.07.30. 20:17:58

A brit rendszer történelmi hagyomány. Nem jó, ezért egy fiatal demokráciának nem azt kell alkalmazni, hanem a modern arányosat, hogy könnyen forogjon a politikai hatalom!
A brit pártokban viszont -szerencsére - demokrácia van. Nagyon könnyen leszavazzák a miniszterelnököt! Orbán- despotának 12 éve kihívója sem akad, ami egy vicc!
Tipikus egypárti rezsim, tekintélyelvű vezető!

alöksz róz 2024.07.30. 20:20:34

@G. Nagy László: "Olyan nincs, hogy a két szélsőség tetszik, csak a kettő mixével van bajod." - tényleg nincs, az angolra azt írta, nem jó.
de szerinted milyen lenne az ideális?

szerintem ez a mostani képviseleti rendszer teljesen szar.

alöksz róz 2024.07.30. 20:26:36

@G. Nagy László: "az amerikai demokrata párt legnagyobb szégyene, hogy már szalonképes jelöltjei sincsenek" - a republikánusoké pedig donald trump... aki szintén olyan buta, mint a főd.
röhejes lenne, ha nem lenne siralmas.

"háború, migráció, gender" - már megint úgy teszel, mintha csak ezek a kérdések léteznének.

alöksz róz 2024.07.30. 20:32:12

@MEDVE1978: ez naon szép, csak kár, hogy amit a nyugati és ukrán félnek felírsz negatívumként, azt valahogy "elfelejted" az orosznál.

alöksz róz 2024.07.30. 20:34:08

@Boldeone2: "Szerintem mindketten a magunk hipotéziseit mondjuk el, de szerintem az enyém közelebb áll a valósághoz" - igen.
kivételesen.
vak tyúk is talál szemet :-)

ulpius66 2024.07.30. 21:14:27

@Boldeone2:

Boldi!

Neked kibaszott könnyű!

Bármiről, de tényleg bármiről ami szar, bebizonyítod, hogy jó!!!! ... fjordítva: ami szerinted is jó, arról meg bebizonyítod, hogy szar....

MINDIG MINDEN BAROMSÁGODRA ELŐHÚZOL VALAMI INDOKOT....

ulpius66 2024.07.30. 21:16:44

Mért jó a mazochistának?

Mert, ami jó, az neki ROSSZ!

Ami rossz...... az neki jó!... tehát rossz!

ulpius66 2024.07.30. 21:17:58

Találkozik a mazochista és a szadista.

Mondja a mazochista: - Üss meg!!!!

Mire a szadista: - Neeeem.......

ulpius66 2024.07.30. 21:19:49

@Boldeone2:

Boldi!

Bármibe le merem fogadni: ha Magyarországon olyan választási rendszer lenne, mint a németeknél, AKKOR AZ NEM TECCENE NEKED!

Boldeone2 2024.07.30. 21:22:23

@alöksz róz: 10- ből 9x eltalálom a dolgokat.. de, monitorozd nyugodtan, mely hozzászólásom nem öregszik jól...
Állok elébe!
Bár, kevesebbszer lenne igazam...:) néha már így érzem... Tehát a felemlegetett rossz dolgok, varázsütésre jóvá válnának.. Pl. Magyarország nem megélhetési válsággal küszködne, megállna az infláció, demokratizálódna a politikai rendszer, stb...

Béke lenne Európában, stb....:)

Boldeone2 2024.07.30. 21:26:54

Erre már tényleg nincsenek szavak... KO...

telex.hu/gazdasag/2024/07/30/ksh-varga-mihaly-nagy-marton-gdp

"Továbbra is bővül a magyar gazdaság, a növekedési kilátások bizakodásra adnak okot – mondta a kedden megjelent GDP-adatokra reagálva a pénzügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóüzenetében "

Lentebb: "a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint – a gazdaság teljesítménye 0,2 százalékkal csökkent"

Erre tényleg nem lehet mit mondani... Egy kisegítő iskolás is felismeri az ordító ellentmondást..

Boldeone2 2024.07.30. 21:34:42

@ulpius66: Én mindig, minden rendszert kritizálok, de - szerintem - úgy megy előre a világ, ha elégedetlenek vagyunk, így megpróbálunk változtani. Ha elégedett vagy, akkor nyilván nem fog változni semmi...Semmi hatalmat, senkinek!

Ahogy írtad, te már nyugdíjas vagy, vagyis olyan faxa nem lehet a dolgod, ebben az inflációs spirálban. Ma néztem, egy strandbelépő 6000 ft lett... Lényegében 3 év alatt duplájára ment minden ára...Gondolom a nyugdíj az nem...

De mindig van valamire fogni: az elmúlt 14 év előtti 8 év, a covid , a háború, stb... Szerencsére mindig van valami, amire lehet hivatkozni....

alöksz róz 2024.07.30. 22:01:48

@Boldeone2: melyik hozzászólásod? kb általános propagandát írsz és maszatolsz :-)

és sokszor egymásnak ellentmondó dolgokat írsz le, amelyikből az egyik biztos igaz :-)))
pl. amikor kitört a háború, azzal jöttél, hogy az oroszok le akarják rohanni a balti államokat. most meg azzal jössz, hogy kizártnak tartod, hogy lerohannák.

most figyelj, jósolok kettőt 2026-ra:
1. orbán megnyeri a választást.
2. orbán elbukja a választást.
majd meglátod hogy igazam lesz :-)

alöksz róz 2024.07.30. 22:05:42

@Boldeone2: egyébként az ukránok győzelmét mikorra jósoltad, emlékszel még? idénre vagy tavalyra?

biden győzelmét is megjósoltad, visszalépett.

az angol választási rendszerre azt írtad, hiába nem arányos, mégse nyer sose senki kevés szavazattal nagy arányban.

más konkrétumot emlékeim szerint nem is írtál.

alöksz róz 2024.07.30. 22:08:00

@alöksz róz: ja, de.
ha tusk nyer lengyelbe, orbán egyedül marad.

G. Nagy László 2024.07.30. 22:49:02

@alöksz róz:

A brit választási rendszerre - amely a legtávolabb van az arányos, tisztán listás rendszertől - azt írta, hogy nem jó ugyan, de "a brit pártokban viszont -szerencsére - demokrácia van". Érted ezt? Szar a rendszerük, Boldi hitelveitől messze a legtávolabb eső, epét kéne hánynia tőle, de nem teszi, hiszen a britek olyan okosak, bölcsek és demokratikusak, hogy a picsa szar rendszerük ellenére is kurva jól működik. Nekünk meg van egy viszonylag jó választási rendszerünk, amely alig-alig különbözik az általa ideálisnak gondolttól, de mi annyira szar nép vagyunk, Árpádig, Koppányig visszamenőlegesen antidemokratikusak, hogy nálunk még ez sem működik... Na itt tegyél igazságot...

Boldeone2 2024.07.30. 22:59:52

@alöksz róz: Soha nem írok propagandát, kivétel a propaganda témákra, pl Orbán propaganda-feldicsérése egy blogposzt által, abba meg simán belefér egy kis - bosszantó - ellenpropaganda! Egy blog már csak így működik!
Kb 2 éve lehet, hogy írtam olyat, hogy az oroszok megtámadhatják a Balti államokat, de azóta 2 év eltelt, ember!
Megváltozott a helyzet, gyökeresen, Ukrajna olyan rezilienciát mutatott, amire senki nem számított, bár én bíztam benne..
Akkor is és most is azt gondolom, hogy Ukrajna győzhet, de ennek feltétele a nyugati támogatás fennmaradása, és hogy az relatív győzelem lesz...
Azt pedig hogy Biden lemond senki nem gondolta, őt lényegében "erővel " lemondatták, így ezt nem mondanám hibának...

ulpius66 2024.07.30. 23:01:14

@G. Nagy László:

NEM KELL ITT IGAZSÁGOT TENNI!!!!!!

Teljesen egyértelmű a helyzet!

Minden ami Magyarországon van, az csak szar lehet, minden ami Londonországban van, az meg csak jó lehet!

Boldinak az Orbán-gyűlölete elvette minden józan eszét!

Mindenben, de mindenben megtalálja azt az 1 százalékot, ami nem jó, és eztet nyomja éjt nappallá téve.... az, hogy a dolog 99%-ban jól müxik az őtet nem érdekli.....

LONDONORSZÁGBAN MÉG A KOLBÁSZ IS KERÍTÉSBŐL VAN!
(vagy valami ilyesmi...)

alöksz róz 2024.07.30. 23:01:32

@G. Nagy László: igen, értem.
a brit pártok demokratikus felépítésűek, ez azt jelenti, hogy a pártok nyitottak és a tagok beleszólhatnak a döntésekbe.

nálunk viszont se a párttagok, se a választók nem szólhatnak bele a döntésekbe :-)

ulpius66 2024.07.30. 23:04:19

.. és ráadásul ez a totál agyalágyult Boldi aztat hiszi, hogy a nyugati jóléthez neki bármi köze is van....belecsöppent a jólétbe a magyar rosszlét után, és aztat hiszi, hogy ő milyen ügyes!!!!!

alöksz róz 2024.07.30. 23:05:44

@Boldeone2: "Kb 2 éve lehet, hogy írtam olyat, hogy az oroszok megtámadhatják a Balti államokat, de azóta 2 év eltelt, ember!" - és pontosan erre mondják, hogy rosszul öregedett.

ráadásul színtiszta propaganda volt, emlékszem ilyeneket harsogtál:
meg kell állítani a gonosz putyint, mert el akarja foglalni európát, az ukránok az egész szabad világot védik tőle.

:-))))))))

alöksz róz 2024.07.30. 23:07:05

@ulpius66: "belecsöppent a jólétbe a magyar rosszlét után, és aztat hiszi, hogy ő milyen ügyes!!!!!" - és ez alapján joggal is hiszi :D

Boldeone2 2024.07.30. 23:07:42

@alöksz róz: más konkrétumot emlékeim szerint nem is írtál."

- Nem a lófaszt nem írtam más konkrétumot! Csak itt, ebben a blogban konkrétumok tucatjait írtam, akár a háborúról, vagy a migrációról, vagy az Orbán- rendszerről! Szokás szerint hazudozol és/ vagy olyanokkal vádolsz, amit nem írtam, vagy nem úgy írtam!

ulpius66 2024.07.30. 23:12:01

@alöksz róz:

Tényleg eccerű az élet!

Aki kiment dolgozni nyugatra és sokkal többet keres, mint itthon, az ügyes, aki nem ment ki dolgozni, hanem itthon maradt, az mind ügyetlen hülye....

alöksz róz 2024.07.30. 23:13:51

@ulpius66: majd, figyeld meg, aki kimegy nyugatra dolgozni, rögtön megokosodik.

Boldeone2 2024.07.30. 23:14:31

@alöksz róz: Jó lenne, ha konkrétumokat idéznél, nem össze- vissza hazudoznál!

nálunk viszont se a párttagok, se a választók nem szólhatnak bele a döntésekbe :-)"

-Miért, a pártagok beleszólhatnak Orbán és körei döntéseibe? A képviselőjelölteket is Orbán jelöli k! Más elnökjelölt mint Orban, nincs !

alöksz róz 2024.07.30. 23:15:51

@Boldeone2: de az nem konkrétum, hanem általánosság, hogy az emberek mindig vándoroltak.

alöksz róz 2024.07.30. 23:16:43

@Boldeone2: hát pont ezt mondom, hogy nálunk nem szólhat bele senki.

alöksz róz 2024.07.30. 23:17:27

@Boldeone2: "Jó lenne, ha konkrétumokat idéznél" - szerintem is jó lenne, de többet sajnos nem találtam.

ulpius66 2024.07.30. 23:17:49

@alöksz róz:

Én mán csak aztat nem értem, ha Boldi ennyire boldog, ügyes, jól kereső, és minden szép.... akkor mi a tökömért fikázik mindent?????

Mért központi kérdés nála, hogy pl. mennyivel nőtt egy év alatt a magyar GDP?
(..avagy akkor éli ki az Orbán-gyűlöletét, ha mindent fikáz, ami itthon van...még ez is kell a boldogságához.... így teljes az élete...)

Boldeone2 2024.07.30. 23:21:32

@alöksz róz: de az nem konkrétum, hanem általánosság, hogy az emberek mindig vándoroltak"

- Csakhogy én nemcsak ennyit írtam, már megint hazudsz! Történelmi megvilàgításba tettem, leírtam az okokat, a fenntartó tényezőket, az európai fenntartó okokatm stb..

Egyszer látnék tőled hasonlót, de csak piszkálódni tudsz!

ulpius66 2024.07.30. 23:22:19

Mai magyar pártvezetés:
- Fidesz --- Orbán, a többinek kuss van,
- DK ----- gyurcsányi, a többinek kuss van,
- Tiszapart ---- Magyar gyerek, többiek nincsenek is......
(a Mi Hazánk Mozgalom amelyiknél nagyjából demokratikus a pártfelépítés)

A többiekről kár is szólni, hiszen más nem jutna be a Parlamentbe, akármekkora is a párt-demokrácia...

alöksz róz 2024.07.30. 23:25:09

@Boldeone2: én konkrét példákat hoztam, hogy meg lehet állítani a tömeges migrációt.

Boldeone2 2024.07.30. 23:29:37

@alöksz róz: én konkrét példákat hoztam, hogy meg lehet állítani a tömeges migrációt."

- A tények azt mutatják, hogy nem lehet. A migráció mindig megtalálja a maga legális/ illegális útjait, a rést a pajzson

ulpius66 2024.07.30. 23:31:24

@alöksz róz:

Nem kell nekünk feltalálni a spanyol-viaszt a migráció megállításában!

Aztat mán feltalálták előttünk sokan!!!! Pl. Izrael, Szaud-Arábia, stb...

3 méter magas kerítés a határra, belevezetni a 220-at, és egyébként is, aki 100 méternél jobban megközelíti a határt, azt felszólítás nélkül főbe lőni!!!!!
(érdekes módon, ilyen helyeken 0 százalékra csökken a migráció.....)

Boldeone2 2024.07.30. 23:32:11

@alöksz róz: Nagy Lacinak is ezt mondtam, nézzük meg Trump megállítja- e migrációt? Ehhez már nem kell sok idő, akár már jövőre látjuk...
Pedig az USA sokkal szerencsésebb helyzetű, mint Európa...

Boldeone2 2024.07.30. 23:37:43

@ulpius66: 3 méter magas kerítés a határra, belevezetni a 220-at, és egyébként is, aki 100 méternél jobban megközelíti a határt, azt felszólítás nélkül főbe lőni!!!!!"

- Butaságokat beszélsz! Több ezer km- es a határszakaszt kellene védeni, beleértve a teljes Földközi- tengert, sokan közülük gyerekek és nők
Ilyet senki nem vállalna fel Európában, még a legszélsőbb jobb sem
Nagyon sokan eleve valamilyen legális úton jönnek

alöksz róz 2024.07.30. 23:47:52

@Boldeone2: "A tények azt mutatják, hogy nem lehet." - a tények azt mutatják, hogy meg lehet. pl hallottál már a vasfüggönyről?

(sok mindent lehet rám mondani, de azt nem, hogy nem írok konkrétumokat)

alöksz róz 2024.07.30. 23:49:33

@Boldeone2: "Több ezer km- es a határszakaszt kellene védeni" - nana.
nézd meg jobban a térképet.

alöksz róz 2024.07.30. 23:54:22

@Boldeone2: nem hiszem hogy megállítja, a szélsőjobbot leszámítva nincs szándék a keményebb fellépésre.

(egyébként épp ott van több mint 3000 km-es határszakasz)

Boldeone2 2024.07.31. 00:02:01

@alöksz róz: tények azt mutatják, hogy nem lehet." - a tények azt mutatják, hogy meg lehet. pl hallottál már a vasfüggönyről?"

- A vasfüggöny egy más kor terméke volt. Akkor alig mozogtak emberek még a világban, főleg nem az afrikaiak, a szegénysorsúak ekkora tömegben.
A afrikaiakra most is lőnek otthon, Szaharában a líbek, kirabolják, megerőszakolják őket, a tengerbe vesznek, stb.. mégis jönnek..A törökök is lőtték őket, mégis jöttek, ez az egyik oldal..

A másik az, hogy senki sem fog európaiként meneültekre lőni, ez mindennek ellentmond:
Keresztényseég
Európai szellem
ENSZ emberi jogok nyilatkozata
Genfi konvenció

Boldeone2 2024.07.31. 00:08:16

@alöksz róz: Pont a magyar hármas határkerítés mutatja, hogy mennyire nem hatékony ez a védedelem, lényegében mindenki átjön rajta előbb- utóbb

Mindeféle ilyen barrier csak arra jó, hogy pár héttel, vagy hónappal lassítsa a vándorlókat, pl Afrikában még hatékony

De ez abszolút nem fogja a gyökérproblémákat kezelni, sem megállítani a menekülőket

Majd pár év múlva nézd meg, mennyire "állt meg a migràció" ...Afrikát épp most teszik tönkre a katonai diktatúrák, az iszlám terror és a ruszki beavatkozás

GyMasa 2024.07.31. 00:15:16

@G. Nagy László:
Igen, ebben nincs semmi újdonság.
Itt tényleg totál értelmi fogyatékosok élnek.
(persze, úgy nem nehéz OKOSNAK lenn, ha nem az adott országban él az ember, és csak a magát "szabadnak" mondó, USA tulajdonban álló sajtóból tájékozódik...)

GyMasa 2024.07.31. 00:21:57

@G. Nagy László:
Ohh, hogy tudod elfeljteni a felsorolásból Kilngonnét???
Ő a másik nagy "lehetőség" az USA számára...
Igaz, ő "csak" egy nő, nem fekete, nem leszbikus (de, valszeg az) és nem más kisebbség...

GyMasa 2024.07.31. 00:25:09

@ulpius66:
Ezzel az a legnagyobb baj, hogy a CDU itt RÉSZE a problémának, és nem megoldása.
Szóval, az okés, hogy egy magyar rendszert akar, csakhogy annak nem egy stabil CDU kormány lesz az eredménye, hanem egy valszeg (ma még nem is létező) parasztpárt + AfD koalíció...

GyMasa 2024.07.31. 00:27:26

@G. Nagy László:
AZ mind hagyján, de a két fordulós választás az, amit az emberiség ellenes bűntettnek kellene nyilvánítani!

GyMasa 2024.07.31. 00:30:13

@G. Nagy László:
Jaja, olyan "demokrácia" van, hogy a Labour pártban tombol a valódi, nyilvános antiszemitizmus!
Jeremy Corbin pl, kb 20 év után abba bukott bele, hogy nem is próbálta cáfolni a felvtelekkel bizonyított zsidóellenességet a párton belül...

GyMasa 2024.07.31. 00:31:18

@ulpius66:
Na, akkor alekosz ügyetlen.

ez a nevem senki 2024.07.31. 08:18:51

kínának nincs esélye
mert nem usa - kína háború lesz

kína - (usa, jappán, déli kórea, taiwan, hol kong, vietnami, ósztrál)

ulpius66 2024.07.31. 10:22:34

@GyMasa:

"Utólag okosnak lenni annyi, mint előre hülyének!"

alöksz róz 2024.07.31. 10:49:04

@Boldeone2: na most akkor mindig is volt tömeges migráció, amit nem is lehet megállítani, vagy csak akkor, amikor neked úgy tetszik, döntsd már el :-)

alöksz róz 2024.07.31. 11:01:34

@Boldeone2: a magyar határkerítés enyhén szólva sem a vasfüggöny.

alöksz róz 2024.07.31. 11:05:02

@alöksz róz: ukrajna és románia felől ráadásul nem is illegálisan jönnek a migránsok, napi ezerszámra.
mindenféle ázsiai, arab, néger, indiai.

ulpius66 2024.07.31. 11:13:53

@alöksz róz:

Én kb. mán egy tucatszor leírtam a választ aBrüsszeli balfaszok migrációs politikájára!

Össze kell fogdosni a Magyarországon fellelhető összes migráncsot, jól bedrogozni őket, felpakolni egy buszra, két nap buszozás.... aztán kitenni őket Brüsszel főterén, aztán kezdjenek velük, amit akarnak...
(mondjuk én hozzátettem, hogy ugyanezt kéne tenni az embercsempészekkel, hajléktalanokkal, drogosokkal, börtöntöltelékekkel....)

Boldeone2 2024.07.31. 11:15:17

@alöksz róz: Mindig volt, de mivel az ókorban pár tíz, a középkorban meg pár száz millió ember élt a Földön, " volt hely" , de az sem volt konfliktusmentes. Tömegessé kb az elmúlt 20 évben vált, a népességrobbanás es a globalizáció miatt
A fejlett országok közül csak ott lehetett ezt kezelni, ahol földrajzi elszigeteltség van. Ahol nincs- USA, Európa - ott abszolút nem lehet
A te példád is pont azt mutatja: mindig megtalálják - valahol - a szabad utat a beérkezők
Ha Európát körbekerítenék, kb ugyanaz lenne, mint a magyar határon

ulpius66 2024.07.31. 11:16:26

Az EU-n belül szabad mozgás van!

A magyar bíróságoknak olyan ítéleteket kéne hoznia pl. az embercsempészek ügyében, hogy a büntetésük az, hogy Brüsszelbe szállítják el őket!!!!

MAJD OTT "EMBERI" ELBÁNÁSBAN LESZ RÉSZÜK!

ulpius66 2024.07.31. 11:19:10

MONDJUK ÉN AZOKTÓL, AKIK ÉLETVITELSZERŰEN KÜLFÖLDÖN ÉLNEK SIMÁN MEGVONNÁM A MAGYAR SZAVAZATI JOGUKAT!!!!!!!!

MAGUK VÁLASZTOTTÁK A FEJLETT NYUGATOT, AKKOR NE POFÁZZANAK BELE A MAGYAROK DOLGÁBA!

Boldeone2 2024.07.31. 11:22:26

@alöksz róz: Nyilván a tömegesség mindig relatív...Amikor a Homo Sapiens megerkezett Afrikából pár tízezer éve, kb pár tízezren lehettek csak kb, de ez a Neandervölgyieknek már sok lehetett az erőforrásokért vívott küzdelemben...

Biztos voltak konfliktusok és békésebb interakciók is... Végül csak "összesimultak" valahogy ...Kb ez lesz most is, csak idő kérdése...

ulpius66 2024.07.31. 11:24:45

Jól tuggyuk ez történt Kossuth Lajos ügyében is....

Mikor Kossuth Lajost megfosztották magyar állampolgárságától 1889-ben, akkora volt a felháborodás, hogy a 14 éve hatalmon lévő Tisza Kálmán minielnök simán belebukott ebbe az ügybe....

SZÓVAL, KOSSUTH-HOZ HASONLÓAN A MAI NYUGATI EMIGRÁNSOKAT IS MEG KÉNE FOSZTANI MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGUKTÓL .... AZTÁN MAJD MEGNÉZZÜK MIRE MEGYÜNK EZZEL....
(esetleg népszavazást tartani ezügyben.... "a hazai magyarok akarják-e, hogy megmaradjon a Londonországban élő emigráncsok állampolgársága?")

alöksz róz 2024.07.31. 11:26:33

@ulpius66: "KOSSUTH-HOZ HASONLÓAN A MAI NYUGATI EMIGRÁNSOKAT IS MEG KÉNE FOSZTANI MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGUKTÓL" - jól beszélsz.

ilyen gymasák ne ugathassanak bele.

Boldeone2 2024.07.31. 11:26:43

@alöksz róz: Az, hogy mi lesz itt 100-200 év múlva, neked úgyis indifferens! Ha lesz még élhető Föld, akkor emberek, akik családot alapítanak, gyermeket nevelnek, kutyát tartanak, kertészkednek stb...

Az emberek azt a jövőt akarják kitalálni, vagy "megszerkeszteni", ami évszázadok múlva lesz, ami nonszensz!

alöksz róz 2024.07.31. 11:28:16

@ulpius66: "MONDJUK ÉN AZOKTÓL, AKIK ÉLETVITELSZERŰEN KÜLFÖLDÖN ÉLNEK SIMÁN MEGVONNÁM A MAGYAR SZAVAZATI JOGUKAT" - úgy-úgy.
beleértve a romániai, szlovákiai magyarokat is.

alöksz róz 2024.07.31. 11:29:57

@Boldeone2: de az nagyon is érdekel, hogy mi lesz itt 20-30 év múlva.

Boldeone2 2024.07.31. 11:47:43

@alöksz róz: Valószínű ugyanúgy kisüt a nap, mint ma reggel... Ha még élsz akkor, kimehetsz a strandra és élvezheted a nyarat; ha nem lesz 40 fok, persze, ami benne van a pakliban...

alöksz róz 2024.07.31. 12:11:20

@Boldeone2: "Ha még élsz akkor, kimehetsz a strandra és élvezheted a nyarat" - csak jelentősen lerontja az élvezetet, ha a bikinis fiatal csajok helyett tele lesz a strand mindenféle büdös arabnéger muszlimmal.
meg az is, ha nem ehetek sonkát.
és az is, ha kötelező imádkoznom allahhoz, különben megkorbácsolnak vagy meglincselnek.
és akkor még az ide vezető, terrorral kikövezett útról még nem is beszéltünk.

nincs nekik semmi joguk ilyesmihez.
nekünk pedig minden jogunk megvan ez ellen fegyverrel és áldozatok árán is védekeznünk.

Boldeone2 2024.07.31. 12:33:08

@alöksz róz: tele lesz a strand mindenféle büdös arabnéger muszlimmal."

- Ilyen már van a debreceni strandon, évek óta...Nagy gond - eddig - nincs velük...
Békével jöttek, sőt, sokan örülnek nekik: jó üzlet...

Boldeone2 2024.07.31. 12:40:49

@alöksz róz: Gondolom azért filippínó, thai, vagy kenyai bikinis csajoknak örülnél, mert a magyarok nemhogy 20 év múlva, de már most sem állnak szóba veled...
Csak a fickókkal van probléma...Több fickót én sem szeretnék a strandra...

alöksz róz 2024.07.31. 12:52:40

@Boldeone2: ha a muszlimok aránya elér egy szintet, semmilyen bikinis csajok nem lesznek, se magyarok, se filippínók, se négerek.

(a thaiföldi faszosnők talán elméletileg kint lehetnének, az nem tudom muszlim szemmel milyen kategóriának számít. bár erős a gyanúm, hogy leginkább a halálra ajánlott kategória...)

ulpius66 2024.07.31. 14:18:16

"Magyar Péter felháborodva reagált a miniszteri fizetésemelések hírére: a TISZA Párt elnöke egy ígéretet is tett arra az esetre, ha kormányra jutnának."

Annyira, de annyira, de annyira bírom amikor a havi 20.000 eurós (kb. havi 8.000.000 forint) jövedelemmel rendelkező EU parlamenti képviselő sokallja a 6 milliós magyar miniszteri fizetést!!!!
(teljesen nyilvánvalóan ezért a havi 8 milláért semmit sem csinál, csak celebkedik....)

ulpius66 2024.07.31. 17:18:39

A bulvársajtónak kibaszott jó pillanatban jött ez a Magyar gyerek!

VAN MIRŐL ÍRNI! A JÓNÉP FALJA A MAGYAR GYEREKRŐL SZÓLÓ HÍREKET!

LASSAN NAGYOBB CELEB LESZ, MINT AZARIAH.....
(mondjuk nem egy nagy "újságírói" teljesítmény bemásolni a Magyar gyerek FB-oldalán leírtakat...)

ulpius66 2024.07.31. 17:27:00

"Gyurcsány most nagyon kiakadt: „Nem kellene már elzavarni a csudába?”
(ATV)

"A Demokratikus Koalíció elnöke a miniszterelnök és a miniszterek fizetésemelését kommentálta. Emlékeztetett: ő 1 forintért „végezte a dolgát”, amikor kormányfő volt."

HÁT KB. ANNYIT IS ÉRT A MUNKÁJA.........

Boldeone2 2024.07.31. 22:19:33

Ki nézi az Olimpiát?

Nem idegesítő, ami történik?

Valami homok került a magyar versenysport gépezetébe...Galaktikus pénzek jutnak, versenysportra, az eredmények meg nem úgy jönnek...

Remélem, ez a hozzászólás rosszul fog öregedni, de eddig ez kín és szenvedés...

A labdarúgó EB dettó...Óriási csalódás... A sportban is megbicsaklott az ország? Szomorú ez...

alöksz róz 2024.07.31. 23:04:37

@Boldeone2: szerintem milák egyszerűen elszállt magától, és kedve se volt már annyi munkát beletenni.

de egyébként idegesítő, és nagyon furcsa ez az általános gyengébb szereplés, én is arra gondoltam rögtön, hogy valami itt nagyon nem kerek.
hogy ez valami magasabb, országszintű jelzés. de aztán ezt igen hamar elvetettem, vágyvezérelt gondolkodás.

alöksz róz 2024.07.31. 23:08:59

@Boldeone2: svájc ellen nagy volt a mellény, de a foci eb-n túl nagy volt a várakozás, valójában pontosan úgy szerepeltünk, ahogy az erőviszonyoknak megfelelt.
eddig teljesítettünk messze túl a szintünkön, nem tarthatott ki a végtelenségig.

alöksz róz 2024.07.31. 23:11:18

@alöksz róz: a buzi csaló portugálok azért bekaphatják.

Boldeone2 2024.08.01. 00:58:32

@alöksz róz: Csaló Portugálok?

Inkább csaló franciák, kínaikak, amerikaiak...

Olyan szinten megy a doppingolás, amit az átlagember nem is tud elképzelni... A francia úszóbajnok akromegáliás, ez még a tv képernyőn is átjön...Tehát növekedési hormont is adnak neki...
Ezt a magyar versenysport nem tudja követni, főleg úgy, hogy valami zavar van az erőben...

Ez egyéb botrányákról nem beszélve...Lassan elhiszem a sztereotípiát, hogy a franciák hülyék...

alöksz róz 2024.08.01. 01:53:08

@Boldeone2: te miről beszélsz, a portugálok kicsaltak minket az eb-ről, amikor direkt kikaptak a grúzoktól

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2024.08.01. 22:58:20

Ja. Meg a lengyelek is hülyék lehetnek, hogy nem tetszett nekik.
süti beállítások módosítása