téveszmék

téveszmék

"Minden névnek egyénisége van"

2024. augusztus 23. - G. Nagy László

tarskereso1.JPG

 

Ha nyár, akkor szerelem. Ha szerelem, akkor társkereső... Régi vesszőparipám, hogy aki netes társkeresésre adja a fejét, először is készítsen magáról bitang ütős profilt. Megdöbbentő, hogy még ma is mennyi igénytelen fotóval, amatőr beharangozó szöveggel találkozni. Ezúttal azonban nem ezekre, hanem kifejezetten a névválasztásra összpontosítanék.

 

A legtöbb partnervadász oldalon mindenki olyan nevet ad magának, amilyet csak szeretne. Hitem szerint nem itt kéne kiélni kreatív késztetéseinket, így a legjobb és legtisztességesebb megoldásnak az tűnik, ha az érintettek a saját, valódi és teljes nevükkel regisztrálnak. Palvin Barbara, Csobot Adél, Blaha Lujza... egyik sem olyan, hogy ezek csengése miatt azonnal továbblapoznánk, szemben egy sor idióta nicknévvel. Már eleve az is gáz, ha mi adunk magunknak becenevet, s nem a nagyvilág. Franz Beckenbauer sem maga találta ki, hogy Ferenc császárnak nevezzék, ahogyan a Száguldó Őrnagy sem Puskás agyszüleménye, továbbá Gennaro Gattusot is a közönség keresztelte el Rettenthetetlennek. Mindhárom becenév jogos és megalapozott; Beckenbauer valóban uralta a pályát, Puskás őrnagyi rangban teljesített szolgálatot, Gattuso elszántságára pedig még a fiatalabbak is jól emlékeznek. Amikor valaki önmagának választ fantázia szülte nevet, abban mindenesetre biztosak lehetünk, hogy az érintett valami jellemző dolgot kíván közölni önmagáról.

 

EGYSZERŰ, BECÉZŐ FORMULÁK

 

CSILLUSZ, MONCSI, HANNÁCSKA - A leggyakoribb és legkevésbé fantáziadús megoldás, amikor a párkereső nő a saját keresztnevét becézgeti. Ami engem illet: egyetlen randi-oldalon sem vagyok fent, de eszembe sem jutna magamat Lacikaként, avagy Lackóként bemutatni, mert annyira komolytalannak és gyermetegnek hatna. Érdekes, hogy ez a nők többségét - saját magukat tekintve - nemigen zavarja. Természetesen mi sem mérünk azonos mércével: ezt az éretlen gügyögést sokkal inkább elnézzük egy fiatal bombázónak, mint egy koros bányarémnek.

JÁZMIN BABA - Írja egy ötvenes asszonyság, akit már ránézésre is inkább Jázmin mamának szólítanék... Én értem azt, hogy a nőknek piszok nehéz megküzdeniük a múló idővel, különösen akkor, ha új szerelemre vágynak. De ennek akkor sem az a leghatékonyabb módja, hogy tinédzserként beszélnek magukról. Valahogy jobban hiszek a testedzésben, a diétában és a jól ápoltságban.

 CICAMICA, NAPOCSKA, PLÜSSNYUSZIKÁD - A gügyögés tárháza kifogyhatatlan.

 

ÖNJELLEMZÉS

 

MOSOLYGÓS LADY - Imigyen mutatja be magát az a nő, aki még a mellékelt fotón is híján van minden mosolynak... Pedig ez olyan alapvető volna! Én már azokat sem értem, akik alapvetően szomorúak. De még ők is megtehetnék, hogy legalább egyetlen fénykép erejéig némi jókedvet erőltetnek az arcukra. Az meg végképp rejtély előttem, hogy aki még erre az apróságra is képtelen, miért nevezi magát Mosolygós Ladynek...

TITOKZATOS LÁNY - Ilyet sem mond magáról senki. Főleg az nem, aki valóban titokzatos...

NEM SEMMI - Az önfényezés abszolút helyén való, de bizonyosan nem ebben a formában. Az elismerő csettintésnek mindig kívülről kell érkeznie.

DUCINGÓ, DUCI DÍVA, DIVATOS DUCI - Itt viszont előremenekülést látunk. A leányzók már névválasztásukkal is tisztázni kívánják alkatukat, hogy ne érje meglepetés az idelátogatókat... (Nem mindenki tesz így, számos kövér nő régi fotókat tölt fel, vagy pedig csakis olyanokat, amelyek jól rejtik idomaikat.) Az őszinteség tehát díjazandó, de az életmódváltás még inkább az volna. Arról nem is beszélve, hogy az önbecsapás csúcsa az, amikor egy nő elhiszi, hogy a duci alkat is lehet divatos, avagy dívához illő.

RITKA - Talán nem minden nő tudja, de mi, férfiak a legkevésbé sem vágyunk ritkaságokra. Sőt: a lehető legátlagosabb lányokat keressük, főként, ami a megjelenést illeti. (Pszichológiai tény: azt az arcot látjuk szépnek, amely a lehető legközelebb áll a szimmetrikushoz, a közönségeshez, az átlagoshoz.) Ami a nők természetrajzát illeti, ott sem vágyunk extremitásokra; a mosolygós, kedves, életvidám csajokat keressük. Aki "ritka", az - leszámítva a ritka kincseket - többnyire inkább ijesztő, mintsem vonzó.

 

KAPCSOLATFÜGGŐSÉG

 

ÁRVÁCSKA - Magáért beszélő név. Nem csinál titkot a magányából. Alapvető hiba társkeresésnél.

REMÉNY - Úgy cseng, mintha az érintett nők (többen is használják ezt a nicknevet) maguk kínálnák a reményt magányos lovagjaiknak. A valóság ezzel szemben az, hogy a kapcsolódó fotókat nézve inkább ők érezhetik úgy, hogy ez a platform az utolsó reményük...

VELED - Ez vicces. Még azt sem tudja, ki lesz a másik - talán egy házasságszédelgő, egy masszív alkoholista, vagy épp egy baltás gyilkos -, de már most intim üzemmódba vált.

ÖRÖKKÉ - Persze, persze. Ahogyan az előző tizenkét kudarcos kapcsolat is indult...

 

A SZEXUALITÁS KIDOMBORÍTÁSA

 

LESS MEG - Bevallom, nekem ez tetszik. Ilyet sem írtam még eddig e posztban...

MONCICI - A leányzó nem rejti véka alá, mire a legbüszkébb.

KEZESBÁRÁNY - Sokatmondó név. Valójában nem is hangzik rosszul.

KISÖRDÖG - Ez is ígéretes volna, ha nem égett volna be a retinámba az érintett fotója...

GINGER PUSSY - Finom utalás a prostituáltak attitűdjére.

SZÜRKE PROVINCIA - Sanszos, hogy az ötven árnyalatra illene asszociálnunk.

 

ALTERNATÍV UTAK

 

Amióta az eszemet tudom, logikai rejtvényeket fejtek. Eleddig hat világbajnokságot megjártam, értem a csíziót valamelyest. De azért mindennel én sem birkózom meg. A legelvetemültebb társkereső nicknevekhez nem is igen tudnék hozzáfűzni bármit:

KAROSSZÉRIALAKATOS

KÖSZCSI

BUMERÁNG LÉLEKKOKTÉL

CIPŐFŰZŐ VÉDŐ PÖCÖK

 

***

 

"Minden névnek egyénisége van, rejtett előjele, bűvköre, és az ilyesmi a hétköznapi életben is előbb-utóbb beleszól az ember sorsába. (...) Mindez fokozottan érvényes az irodalom stilizált világában, ahol minden fuvallatnak, árnyalatnak jelentősége van." - Így fogalmaz Bodor Ádám erdélyi magyar író. Ami az idézet második felét illeti, azzal maradéktalanul egyet lehet érteni. Egy profi alkotó karaktereit is professzionális, kifejező nevekkel ruházza fel. Csakhogy az emberiség nagyobbik része nem sok irodalmi vénával bír. S ha valaki önmagában is híján van minden egyéniségnek, az valószínűleg a névválasztás terén sem produkál maradandót. A Rómeó és a Júlia nevek még ma is beszédesen csengenek, holott Shakespeare már több mint 400 éve halott. A Cuncika89-re pedig már az a három kopaszodó férfiember sem fog emlékezni, akik végül így vagy úgy révbe értek a szóban forgó leányzónál.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr5518471243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G. Nagy László 2024.08.23. 11:36:19

@Boldeone2:

"A mai világ a magamutogató exibicionisták, az exrovertált emberek világa lett"

Ez mindig is így volt, csupán a platformok változnak. Azelőtt a főutcán, a vásárban, vagy épp bálteremben mutogatták magukat felékszerezve, kicicomázva. Ma a virtuális világban.

"Régen a megnyerő fellépés, a magabiztosság a humor szinte mindent vitt, ma ez másképp van.."

Hitem szerint ez sem változott. Sok százezer év alatt alakult ki a homo sapiens agya, s az alapprogram erre kondicionál mindannyiunkat. Ezek sosem fognak változni.

Boldeone2 2024.08.23. 11:40:32

A mostani fiatal ferfiak el sem tudják képzelni milyen világ volt a 90- es , 2000- es években, mások szerint a 70- es 80- as évek még jobb volt..
A régebbi romantikus filmekben fiatal nők epekedtek a férfiak után...Hol van ma már ilyen, paródia az ilyen...

A feminizmus teret hódított, a férfiak démonizálva lettek, ami szomorú...A filmekben férfi hősök helyett egyre több nő...Az "Akolitust" nem tudom látta - e valaki ?
Már nem Harrison Fordok vannak, hanem Amanda Stenberglek, aki egy fiatal néger lány, rögtön kettő lesz belőle...

Az amerikai elnök is félig fekete nő lesz, Kamala Harris...

A fehér férfi kora - úgy tűnik lejárt...

A nők jelentős része leszbikus lett...A női szexpartner keresők típusai:

- nő aki nőt keres
- nő aki ferfit keres, fizetős curva
- nő aki " rendes " férfit keres, havi 400-500 támogatással, Puncs...

Ez egy barátom mesélte, aki jó ideig kísérletezett ezekkel, de mára végül összejött egy minisztériumi alkalmzottal, de nem társkereső oldalon...

Aki tud felsőbb szociális körökben mozogni, annak lehet szerencséje ...

Boldeone2 2024.08.23. 11:55:13

@G. Nagy László: Magabizossága annak az embernek van, aki kapja a pozitív visszacsatolásokat, a szociális médiából, ezért a nők egyre magabiztosabbak, a férfiak már kevésbé...

Egy férfi esetében kell a társadalmi-anyagi háttér, de számít a felszín is...

Én is részben azért cseréltem autót, pedig a régi tökéletes volt, hogy ne röhögjenek ki...A feleségemnek "karrierje van" , így ne nevessék már ki a looser férjet...

A magabizosság nálam azért lassan kopik, már nem 20- 30 éves vagyok, kijöttem a rutinból, mert minden kommunikáció az ösztönösség mellett fejleszthető is..
Olyan ez mint az edzőterem: lehetsz sportosabb, de a többség nem válik "alfa fizikumúvá"...

Régebben meghívtak, hogy "kommunikáljak le" högyeket, ma már ha van valami pozotív interakció a hölgyek/lányok részéről- ritkán- inkább zavarba jövök...

A legtöbb ember ma már nem magabiztos, hanem inkább bizonytalan saját magában is, az pedig soha nem volt nyerő stratégia a nőknél...

Boldeone2 2024.08.23. 12:10:50

Ja, még annyit: 40 felett azért már a nők esetében is átalakul a párkeresési piac...Lecsökken a vonzóságuk, a hormonális változások miatt..

Most jött szemben velem a face- en egy 50 éves fickó társkereső hirdetése, " Michael Molnar " 11 000 likot kapott a hölgyektől..
Ránézésre kamu profil lehet, valami idősebb külföldi modell fotója lehet, de ölik egymást érte az idősebb nők...

ulpius66 2024.08.23. 12:11:36

Ez a kurvapecér Magyar gyerek regisztrált mán valamelyik oldalra???

...és muilyen néven, ha mán eccer:

"Minden névnek egyénisége van"

Az "áruló" az "asszonyverő" esetleg az "Új Messiás" nevet választotta....

ulpius66 2024.08.23. 12:13:24

Persze, ha ez a magyar gyerek regisztrált volna is, és kiderülne, jó szokásához híven úgyis letagadná az egészet.....hogy mindez a Roggyant Tóni műve az ő lejáratására.......

ulpius66 2024.08.23. 12:16:13

...és az kiderült mán, hogy hány nővel csalta a feleségét, a Varga Jucust a házasságuk alatt....

.... ha én egy bulvárlap firkásza lennék, azért egy-két nőcskét felkeresnék és interjút készítenék vele.....

G. Nagy László 2024.08.23. 13:10:12

@Boldeone2:

"A feminizmus teret hódított, a férfiak démonizálva lettek, ami szomorú"

Újabb kikacsintás a progresszív világrendből... ez tetszik. Egyébként nyilván egyetértek - nagyon nem kéne a férfiakat és a férfiattitűdöt démonizálni.

"Magabiztossága annak az embernek van, aki kapja a pozitív visszacsatolásokat, a szociális médiából, ezért a nők egyre magabiztosabbak, a férfiak már kevésbé..."

1. A magabiztosságnak belülről kell fakadnia. Tudd, hogy értékes ember vagy!
2. A pozitív visszajelzések nyilván építőek, de tök mindegy, hogy honnan jönnek, a hús-vér valóságból, avagy a szociális médiából.
3. A nőknek sem könnyű. Egy bizonyos koron (és fizikai állapoton) túl szinte reménytelen a helyzetük, nemhogy magabiztosságra okot adó.

"Ja, még annyit: 40 felett azért már a nők esetében is átalakul a párkeresési piac...Lecsökken a vonzóságuk"

Nem megyek bele részletekbe, de elég laza kis bulit hoztunk össze a hétvégén. A résztvevő csajok mind 40 körüliek és kivétel nélkül mindet szívesen látnád az ágyadban.

Boldeone2 2024.08.23. 16:24:29

@G. Nagy László: A résztvevő csajok mind 40 körüliek és kivétel nélkül mindet szívesen látnád az ágyadban."

- Ezt én nem tehetem meg, más társadalmi dimenzióban vagyok, a nyugodt, középosztálybeli ( talán felső ) életét élem, azaz: zèró kicsapongás...

Az egyik barátom, aki milliárdos, sokat lógunk manapság együtt, ő megteheti...Én csak nézek...:)

Nem tartom magamat losernek, a feleségem orvosi szaklapokban publikál, mégis velem van, pedig többet elért az életben, mint én...Ez is egyfajta eredmény....Nőim nincsenek, -ellentétben a jómódú barátaimmal- pedig még lenne bőven kísértés...

Én már megmaradok jófiúnak, örökre, ami unalmas, de legalább kiszámítható dolog..:)

Megyek altruistáskodni inkább, ami nem normális, lássuk be...:) A hedonisták racionálisabb emberek, lehet boldogok is, mert nem folyton a társadalmi elvárásoknak akarnak megfelelni, jófiúskodni, csak élni...

A mások "megmentése" nem menedzselhető a végtelenségig, ez a progresszió baja...

Reactor 2024.08.23. 16:58:14

Mmmmh. A társkeresőket mindig messzire kerültem - még anno is, mikor nem lehúzásra mentek. Amellett hogy erőltetett, tele volt kamugépekkel. A női profilok legalább fele kamureg, troll, vagy üzemeltetői bot volt. Odaát annyira akuttá vált a jelenség, hogy még tévéműsor is készült belőle:

hu.wikipedia.org/wiki/Kamureg

Az ám teljesen igaz, hogy a nők nagyon nemszeretnek szembenézni azzal, ha eljárt felettük az idő: "negyven az új harminc" és hasonlók. Ez persze NEM jelenti azt, hogy az összes nő lelakja magát 40 éves korára, az viszont tény, hogy a 30 éves önmagához képest bizony lelakottabb lesz.
Az idióta beceveneken viszont jókat lehet derülni, akár férfi, akár nő: anno Chat.hu-n volt rengeteg vicces nicknév: Nikike1párcicike, dadrika adrika, nyuszilekvár, Fürgerókahányás, Penészes_Songoku, KrumplilángostHánytam, GUARGUMIS TÜDŐ, MagányosSzőrös, egyértelműcsaj, Leninkristály...némelyik volt olyan szellemes mint a bumeráng-lélekkoktél :D

Boldeone2 2024.08.23. 17:04:01

@G. Nagy László: Orbán az utcára tette a kárpátaljai menekülteket is, ez az igazi embertelenség a "macsó" stílus...

444.hu/2024/08/23/ez-az-embertelenseg-olyan-szintje-amivel-azert-meg-mi-is-ritkan-talalkozunk

wigotah224 2024.08.23. 17:52:38

@G. Nagy László: Nekem is az ugrott be egyből a cikket olvasva, mint Medvének. Ha boldog házasságban élsz, minek nézel társkeresőket? Nekem szó szerint eszembe sem szokott jutni.
Én ugyan sosem társkeresőztem, nincs tapasztalatom vele, de ismerek olyat, aki ott ismerkedett és azóta is boldog házasságban élnek, meg persze olyat is, aki mindig megszívja vele. Érdekes módon előbbi férfi, utóbbi nő, szóval nem igaz, hogy a nőknek ez annyira könnyű műfaj.
"Nem megyek bele részletekbe, de elég laza kis bulit hoztunk össze a hétvégén. A résztvevő csajok mind 40 körüliek és kivétel nélkül mindet szívesen látnád az ágyadban."
Azért ez így megint ilyen G Nagyotmondásnak tűnik. Múltkori haverodat még a kurvák is lekoptatták, most meg mindnek topmodell nője van? Persze, tudom, biztos másik társaság stb, de azért ez így akkor is emlékeztet arra a múltkori esetre, amikor valamelyik kommentben írtad, hogy jómódú vagy, aztán egy másik beszélgetéskor meg kiderült, hogy 25-30 MHUF (kb 70000 €) előteremtése egy nagyobb lakáshoz anyagilag földhöz vágna. Félre ne érts, nem azt mondom, hogy kamuzol, a te fejedben biztos jómódú vagy és a haverjaid női is szépek. Nyilván ezek szubjektív fogalmak és valakinek nem csak annyi a jó nő definíciója, hogy nem dagadt. Nekem egyetem alatt volt rövid ideig egy csajom, aki ruhában egész jól nézett ki, de ha levetkőzött, a segge nagyon ronda volt, ilyen plöttyedt. Nem is volt sokáig a csajom... Szerintem ha látnád felöltözve, rá is azt mondanád, "szívesen látnád az ágyadban".

wigotah224 2024.08.23. 21:33:04

@MEDVE1978: Nekem ez az "autó, mint státusszimbólum" is kicsit érthetetlen, hogy 30, illetve az underclass felett miért is releváns. Havi párszáz €-ért bárki lízingelhet magának BMW-t, ha erre van vágyása, 1000 körül meg már egy Porsche is kijön.
Bár nem gondolnám feltétlenül sikeresebbnek, aki ezt csinálja, mint akinek van mondjuk egy céges Passat-ja üzemanyagkártyával. Persze értem én, hogy kell valami "marker" és kevesen screenshotolják be mondjuk az értékpapírszámlájukat :D
De akkor már inkább a kisportolt test legyen az. Na, azért már ténylegesen meg kell dolgozni. Edzés, normális táplálkozás (nem csak a kalória, hanem az egyes makronutriensek arányára is figyelni, alkoholt kerülni stb), megfelelő pihenés. Ha valakinek van elég fegyelme ezekhez, az többet elárul, mint hogy be tudott menni egy BMW szalonba.

G. Nagy László 2024.08.23. 23:03:02

@Reactor:

"nyuszilekvár, Fürgerókahányás"

Ezek nagyon rendben vannak.

G. Nagy László 2024.08.23. 23:11:55

@wigotah224:

"Nekem egyetem alatt volt rövid ideig egy csajom, aki ruhában egész jól nézett ki, de ha levetkőzött, a segge nagyon ronda volt, ilyen plöttyedt."

Minimum bikiniben mindet láttam már. Most is a Balatonon voltunk, egész nap strand. Az estéket fedje jótékony homály :) Semmi löttyedt segg, semmi elhasznált mell. Nem neveznék jó csajnak senkit, akinek nem ismerem kellően a testét.

Billy Hill 2024.08.23. 23:40:13

@wigotah224: "akinek van mondjuk egy céges Passat-ja üzemanyagkártyával" - hja, van az a mondás, hogy az a jó autó, amelyet miután megtankoltad, nem a te telefonodon csipog az sms...

Billy Hill 2024.08.23. 23:45:49

@G. Nagy László: "nyuszilekvár, Fürgerókahányás" - szerintem egyik legjobb nick valaha, hátha olvas is most minket itt, a Chatte de Phaquappe volt. (Egy ideje nem láttam.) Ja, nem randiapp, hanem blog.hu de akkor is... :-)

Billy Hill 2024.08.23. 23:47:29

@ulpius66: "Az "áruló" az "asszonyverő" esetleg az "Új Messiás" nevet választotta...."

Inkább Slim Shady, nem? Slim fit ingek + napszemüveg. Rulez.

G. Nagy László 2024.08.23. 23:53:34

@wigotah224:

Pár lényegtelen részletbe belekapaszkodtál, s csakis azért reagálok ezekre, hogy még véletlenül se keltsem következetlen ember benyomását.

"Múltkori haverodat még a kurvák is lekoptatták"

Az egy cigány srác, pókeres haver. Nagyon bírom, de nagyon messze van a baráti társaságomtól.

"most meg mindnek topmodell nője van?"

Egyik sem topmodell, de a legtöbben gondolkodás nélkül vinnék mindet. Én nem is értelek: te csak topmodelleket dugtál meg? Ami engem illet: soha nem szexeltem csúnya nővel, csakis kifejezetten szépekkel, de egyik sem volt topmodell.

"ez így akkor is emlékeztet arra a múltkori esetre, amikor valamelyik kommentben írtad, hogy jómódú vagy, aztán egy másik beszélgetéskor meg kiderült, hogy 25-30 MHUF (kb 70000 €) előteremtése egy nagyobb lakáshoz anyagilag földhöz vágna."

Kérdés, hogy mit nevezünk jómódúságnak. Nekem az elmúlt húsz évben több olyan hosszú periódusom is is volt, amikor semmiféle munkajövedelemmel sem rendelkeztem. Véget ért az adott projekt, amiben addig dolgoztam, s nem is kerestem újat, élveztem azt a szabadságot, amelyet a megtakarításaimból származó hozam nyújtott. Már 25-30 millió is elég sokat hoz havonta, én csak annyit írtam, hogy ezt sajnálnám veszni hagyni csak azért, hogy egy szobával nagyobb lakásban éljek. Nem vágna a földhöz, de számomra többet tesz hozzá a jólétemhez ilyenformán. Nagyon-nagyon messze állok a nyugat-európai felső-középosztálytól, sosem mondtam, hogy vagyonos volnék, csupán gondtalan.

wigotah224 2024.08.24. 07:41:22

@G. Nagy László: "Kérdés, hogy mit nevezünk jómódúságnak..."
Szokásos ferdítése a fogalmaknak. Pontosan tudod, mit szokás érteni jómódúságnak. Nem azt, hogy szabadúszóként időnként van hosszabb időszakod projekt nélkül.
"Már 25-30 millió is elég sokat hoz havonta, én csak annyit írtam, hogy ezt sajnálnám veszni hagyni csak azért, hogy egy szobával nagyobb lakásban éljek."
Nem pont ezt írtad, visszakerestem, mit írtál ( teveszmek.blog.hu/2024/07/11/_a_vilag_penze_sem_eleg?full_commentlist=1#comments ):
"Ha vennék e helyett egy hasonlóan jó fekvésű, 20-25 négyzetméterrel nagyobb lakást, az 30-40 millió forint ráfordítást jelentene. Gyakorlatilag minden mozdítható forrásomat erre költeném, s szinte nulláról kéne kezdenem mindent - elveszíteném a működő tőkém hozadékát, s totál kiszolgáltatottá tenne. Mint huszonévesen, amikor még semmim sem volt."
Annyi, hogy nem 25-30, hanem 30-40M volt (kb 75-100 k€), ami teljesen lenullázna és elölről kezdenél mindent. Ezt írtad. Amivel egyébként nincs gond, de aligha lehet jómódúságnak nevezni.
"Egyik sem topmodell, de a legtöbben gondolkodás nélkül vinnék mindet. Én nem is értelek: te csak topmodelleket dugtál meg?"
Nyilván nem. De a barátaim női nem kellenének, pedig egy tízessel fiatalabb korosztály, mint akikről te beszélsz. Illetve talán egy kivétel van, de ő konkrétan bikini fitness versenyző (mármint nem a barátom, hanem a csaja :) . A többiekről azt gondolom - autós hasonlattal élve -, hogy minek vinném el próbakörre az Audit, ha itthon van a Porsche. Ha érted, hogy mondom.
Szóval vajon mi a valószínűbb egy apám-korú fickónál?
1) A barátainak mind fullos női vannak vagy
2) A léc már nincs túl magasan, így mindenki jó nőnek számít neki

G. Nagy László 2024.08.24. 08:39:01

@wigotah224:

Én értem azt, hogy folyamatos késztetést érzel a kötekedésre, csak mert politikai tekintetben más oldalon állunk. De ez akkor is gyermeteg.

"Szokásos ferdítése a fogalmaknak. Pontosan tudod, mit szokás érteni jómódúságnak."

Azért is sportszerűtlen a hozzáállásod, mert gyakorlatilag semmit sem takargatok; sokkal többet elmondok magamról, mint amit feltétlenül kéne. A szóban forgó poszt alatt is azt írom, hogy a teljes személyes vagyonom még a 200 millió forintot sem éri el. Erre mondhatod fitymálóan, hogy csóró vagyok, s el is fogadom, ha így látod. Még akkor is, ha ez az érték a négyszerese a magyar háztartások (!) átlagának, s jócskán meghaladja a német átlagot is.

"Nem pont ezt írtad, visszakerestem, mit írtál"

Beleköthetsz a szavakba, jó szokásod szerint, de a lényeget tekintve ugyanazt írtam. Sosem írok valótlanságot, így sosem fáj a fejem amiatt, hogy önellentmondással szembesíthetnek.

"Szóval vajon mi a valószínűbb egy apám-korú fickónál?
1) A barátainak mind fullos női vannak vagy
2) A léc már nincs túl magasan, így mindenki jó nőnek számít neki"

Ahhoz képest, hogy okos fiú vagy, úgy érvelsz, mint egy óvodás. Van fekete és van fehér. Ennyi a skála. Nem baszki, van harmadik pont is.

3) Az apád korabeli vén fasz meglehetősen magasra, de nem elérhetetlen magasságba helyezi a lécet. Képes objektíven megítélni a csajokat. És képes rá, hogy felismerje: azok a nők, akik negyven tájékán odafigyelnek magukra, pláne ha extrém módon sokat sportolnak (többen is hosszútáv-futók), kurva jól tudnak kinézni. Csak hogy mást ne is említsek: gyermekeim anyjának ma jóval feszesebb a feneke, mint 25 éve. Rengeteget jelent a sport, s ebben aligha fogsz vitába szállni velem.

Boldeone2 2024.08.24. 12:38:43

Az, hogy kinek ki a jó nő, relatív dolog, bár erről már éppen ezen a blogon volt egy vita; változnak a preferenciák egyénenként..

Nyilván egy huszonéves nővel nehéz fizikai értelemben versenyezni egy 40 évesnek, de nem lehetetlen. Két dolog számít: az egyik a genetika, a másik hogy mekkora gondot fordít magára, mennyit sportol
A baj akkor kezdődik, amikor megáll/ lelassul a hormonternelés

A másik dolog a női belső: milyen szellemi kvalitásai vannak, milyen karriert ért el ( ez kevés embernek fontos, de jelez valamit ) ; ehhez jön a lelki összeillés, hasonló stílus, életmód, ideológia- bár ez utóbbiak csiszolhatók, összecsiszolódhatnak...

Számít a kor, az alrassz, a vallás, a társadalmi- családi háttér, de minél nagyobbak a különbségek annál nehezebb lesz összecsiszolódni

Az teljesen hihető, hogy egy 45-50 éves férfi nem a huszonéveseket keresi, de az ellenkezője is, természetesen...
Simán van olyan, hogy egy huszonéves nő már idegesítheti az idősebb férfit, vagy abszolút nem hat rá mint nő...

Egyik barátom élettársának van egy nagy lánya, aki nem régen megnyerte az egyik országos szépségversenyt, így a világdöntőre is kijutott..Én készítettem fel angolból, meg "politikából" mert ott vannak politikai jellegű/ jótékonykodási kérdések is.
A lényeg: döglenek utána a férfiak, de nekem mindig csak egy hisztis (kis)lány marad, egy percig nem néztem rá nőként soha...

Ez a generáció - főleg a "jó nők" - már olyan szinten fullba tolják az önimádást, hogy az már idegesítő...Ha választanom kellene, akkor már inkább egy jó negyvenes...
Lehetőleg elvált nő....Aki 40 éves korára szingli maradt, az mind defektes, de inkább olyan 35 a korhatár...

ulpius66 2024.08.24. 16:52:01

A sok hót komoly komment mellett legyen mán egy kis mosolyogtató is.....

"Magyar Péterék beszorultak a szolnoki kórház vizeletszagú liftjébe"

Mikor leállt a lift, félelmükben összehúggyozták magukat!!!

www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/magyar-peterek-beszorultak-a-szolnoki-korhaz-vizeletszagu-liftjebe/

wigotah224 2024.08.24. 17:56:00

@G. Nagy László: "azok a nők, akik negyven tájékán odafigyelnek magukra, pláne ha extrém módon sokat sportolnak (többen is hosszútáv-futók), kurva jól tudnak kinézni. Csak hogy mást ne is említsek: gyermekeim anyjának ma jóval feszesebb a feneke, mint 25 éve. Rengeteget jelent a sport, s ebben aligha fogsz vitába szállni velem."
Ez tökéletesen így van, teljesen egyetértek. Nézzük, mennyit sportolnak a magyar 40-es nők: www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/elef/testmozgas_2019/index.html#a3564vesekkorosztlybanugyanannyinsportolaszabadidejbenahnyfrfi

Hoppá, az ennyi idős nőknek kb harmada sportol rendszeresen. Van frissebb statisztika is a teljes lakosságról, de abban is az van, hogy a magyarok harmada sportol rendszeresen, szóval ezt az arány elfogadhatjuk.
Tehát ha a társaságod mondjuk 6 nőből áll és a kiválasztási kritériumok között valószínűleg nem szerepelt a sport, i.e. nem azért lett a barátod valaki, mert sportol a nője, akkor (1/3)^6 = 0.00137, alig több, mint egy ezrelék(!) az esélye, hogy mindegyik rendszeresen sportol. Persze lehet kicsit magasabb az arány más "barátkiválasztási" szempontok miatt, pl gondolom középosztálybeli barátaid vannak, nem underclass, így némileg magasabb lehet a sportolók aránya 1/3-nál abban a halmazban, ahonnan a barátaid kikerülnek, de csodálkoznék, ha a végső szám elér akár csak 5%-ot.
Tehát nem a politikai ellentéteink miatt tartom életszerűtlennek, hogy a baráti társaságodban minden nő jó nő, hanem simán statisztikai alapon.

ulpius66 2024.08.24. 20:05:20

"Jakab arra kéri Magyar Pétert, hogy mozgósítsa a társadalmi és utcai nyomásgyakorlást, amelyet a TISZA Párt elnökének hívószava képes lehet megvalósítani.

„Az Európai Parlamenti választás előtt láttuk, hogy az Ön hívószavára olyan tömegek mozdulnak meg, mint korábban még soha. És most pont erre van szükség”

Ha ez a Jákob Petya és a Magyar gyerek összefognak csodára képesek!

HAJRÁ MAGYAR GYEREK, HAJRÁ JÁKOB PÉTER!!!!!

G. Nagy László 2024.08.25. 00:42:40

@Boldeone2:

"Az teljesen hihető, hogy egy 45-50 éves férfi nem a huszonéveseket keresi, de az ellenkezője is, természetesen..."

Valahol olvastam egy társkeresős felmérést ennek kapcsán. A nők következetesen a náluk 3-6 évvel idősebb fickókat keresték, minden létező korosztályt tekintve. A férfiak ugyanakkor mind a húszéveseket, ugyancsak körosztálytól függetlenül...

Az igazság az, hogy sokkal jobb egy vonzó negyvenes, mint egy csúnyácska húszéves. De az is igaz, hogy minden korosztálynak megvan a maga előnye, annak függvényében, hogy mire hajt a férfi. Ha csak kalandra vágyik, úgy a legrosszabbak a még hajadon, gyermektelen, családalapításra vágyó harmincasok, akiknél vérre megy a játék. A húszévesek még bármit megtehetnek, s azoknak sem sietős, akik már túl vannak a gyerek-projekten.

G. Nagy László 2024.08.25. 00:46:17

@ulpius66:

"Jakab arra kéri Magyar Pétert, hogy mozgósítsa a társadalmi és utcai nyomásgyakorlást"

Ez két szempontból is vicces. Először is: az egér puncsol az elefántnak, hogy fogjanak össze, s dübörögjenek együtt. Másfelől: miért magázódik? Ez a két srác soha az életben nem magázódna egymással, nincs az a szituáció. Ez így rém mesterkélt.

Boldeone2 2024.08.25. 01:54:44

@G. Nagy László: . A férfiak ugyanakkor mind a húszéveseket, ugyancsak körosztálytól függetlenül..."

- Ez szerintem ha valaki komoly kapcsolatot keres, csak egy szempontból indokolható, az pedig a gyermekvállalás.
Valójában a túl nagy korkülönbség nem a hosszú kapcsolat garanciája, de ha valaki gyermeket akar, akkor 35 alatt kell kereskedni, mert felette már rizikós

A huszonéves nők is kaphatók, van rá példa, főleg ha milliárdos a férfiparntner...Huszonévesen a milliárdos státusz még extrém ritka, bár van rá példa, de sokan még a szüleiknél élnek, komoly egzisztencia nélkül, ami nem biztos hogy vonzó

Arra, hogy kik a "legrosszabbak" az én válaszom az, hogy az önimádó, magamutogató, felszínes "majomhölgyek"
Tehát ezt magamnak nem kívánnám, inkább maradjanak meg Jákob Zolinak!

Önmagában a sok pénz léte nem feltétlen tesz bölcsebbé, inkább torzítja az értékvilágot. Ugyanez a helyzet a fiatal, nagyon jó megjelenésű nőknél: torzult az értékrendjük

Éppen ezért optimális nő, vagy férfi nem létezik, mi sem vagyunk azok...

A KFT meg is énekelte: "Az a baj hogy a nők vagy csúnyák, vagy szépek és buták; vagy ha szépek és okosak is egyben, nem állnak szóba veled...Ki érti ezt? Én nem...

A lényeg az, hogy megtaláljuk azokat a preferenciákat, amit egy nőben keresünk. Pl a párom nagyon szép egzisztenciát épített...
Persze, anno nem ez volt a preferncia, de ma már ez is erénnyé változott...
Egy időben mondjuk fontos a szex, később meg már megváltoznak a preferenciák: a nagy érzékiség szeretetté alakul, ami jó esetben meg is marad örökre...

Ha nem, akkor először jön a "társas magány" , majd utána a nézelődés...Kitalálsz egy ütős nevet, mondjuk "Ner- kasszás", amit nem fognak komolyan venni, de jobb mint a "Jani19" ( még a cm-re asszociálnak...)
A névválasztás fontos, ne legyen sem túl vicces, a nők ebben az esetben nem annyira vevők a vicces dolgokra illetve
komolytalannak gondolnak
Az a jó, ha valami megkapó van a nickben, akkor már felfigyelnek rád. Nagyon régen amikor még használtam ilyen oldalakat, fotó nélkül is rengeteg randiválaszt kaptam, hiszen minden a kommunikáción múlik. 3 dolog kell: komolyság- vicceség, szórakoztató egyéniség jól vegyítve, illetve kérdezni a partnert is. Vetíteni is lehet, de csak kicsit, mert az okos nők levágják ha nagyon nem korrelál a valósággal, no meg ha utólag kiderül az igazság, az vérciki...
Eladni mesterien kell magad, mint egy jó ügynöknek, aki ráébreszti a vevőjelöltet, hogy ez " önmaga " választása ...:)

G. Nagy László 2024.08.25. 08:39:45

@Boldeone2:

"Ez szerintem ha valaki komoly kapcsolatot keres, csak egy szempontból indokolható, az pedig a gyermekvállalás."

A tudatosság szintjén ez így van. De nem mindenkit a tiszta tudatosság vezérel. Ösztönszinten pedig azokhoz vonzódunk, akik szépek és fiatalok.

"Egy időben mondjuk fontos a szex, később meg már megváltoznak a preferenciák: a nagy érzékiség szeretetté alakul"

Hagyd ezt a nyugdíjas dumát! Én 52 múltam, két nagy gyerekem van, tudom, milyen az, amikor valaki valódi társ, s lehet rá számítani, építeni. De biztosan állíthatom, hogy nincs, ami fontosabb volna az érzékiségnél. És nagyon remélem, hogy húsz év múlva pont ugyanígy fogok nyilatkozni :)

Boldeone2 2024.08.25. 10:20:19

@G. Nagy László: Persze hogy fontos, de a való világ realitása azt mutatja, hogy általában átalakul az érzékiséghez való viszony az idő előrehaladtával. A szerelmesekből apa és anya lesz, vagy éppen " üzlettársakká " válnak
Később már olyan szintű két ember összefonódása, hogy elválni sem tudnak, pl közös cég.
Olyan embereket ismerek, többet is, akik élik " boldog családi életüket" de mellette vannak "párhuzamos világaik"
Az egyik barátommal kimentünk egy italtematikus fesztiválra, ahol mellénk verődött egy hölgy, aki kis idő múlva már arról beszélt, hogy magányosnak érzi magát, a férje Németországban dolgozik...
Számtalan ember van, aki keresi a plusz impulzusokat, vagy akár a kiutat egy kapcsolatból...
Az ember valójában nem monogám, de a gyermekek optimális felnevelése miatt monogámmá vált, meg ezt mondja a vallás és hagyomány is: a család mindenek felett
Viszont a sumák genetikai program csak ott dolgozik a háttérben- minimum néha- és előjönnek a nem kívánt öszönök, amit valaki kontroll alatt tud tartani, van aki nem...Van aki nem is akarja, van aki folyamatosan küzd önmagával...
Az elemi ösztönök és a társadalmi elvárosok az erkölcs, vagyis a rosszfiúsák és a jófiúság harca...

G. Nagy László 2024.08.25. 10:47:54

@Boldeone2:

"Az elemi ösztönök és a társadalmi elvárosok az erkölcs, vagyis a rosszfiúsák és a jófiúság harca..."

Én erről beszélek mindig. Itt nincs semmiféle ellentmondás. Az elemi ösztönök (erőszakmentes szex terén) teljesen legitimek és nem ütköznek a józan erkölccsel. Bárki aggathat magára béklyót, hűségnek nevezve azt, de az a privát döntése, nem válik tőle jobb vagy rosszabb emberré. Pont olyan ez, mint hogy hűséges vagy-e a törzskocsmádhoz, vagy átjársz-e más helyekre is.

baalint1 2024.08.25. 16:32:25

@MEDVE1978:
Sosem társkeresőztem, de ismerőseim alapján messze nem olyan rossz a férfiak helyzete a társkeresőkön, mint amit előadsz. Igazából épp olyan férfi ismerőseim találtak tartós kapcsolatot tartós kapcsopatot, akik buliban vagy bárhol offline ismerkedve nem voltak sikeresek.

Szerintem két fő titka van, az egyik, hogy a nők közül a társkeresőkön többen akarnak tartós kapcsolatot, és sokkal kevesebben kalandokat, mint a férfiak között. Így ha csak a tartós kapcsolatot nézzük, akkor nem olyan rosszak az arányok a férfiak szemszögéből.

A másik fele, hogy a társkaresőkön a férfiak közül eleve sokkal gyengébb a mezőny, mint offline. Az ismerőseim, akik tartós kapcsolatot találtak, mind kinézetben, mind dumában, imázsban átlagos vagy az alatti férfiak, de az ottani átlagmezőnyben így is jónak számítottak.

Boldeone2 2024.08.25. 16:40:24

@G. Nagy László: Éppen ezért kell leváltani a Fidesz- kormányt, az álszent hatalmat, hogy valódi szabadság legyen!

A Fidesz megpróbálja a saját ideológiai fasságait a társadalom egészére erőltetni, miközben ők is épp olyan, ha nem perverzebbek mint a többi ember!

Nem kellene erőltetni a családpolitikát sem! Minden ember a saját kontójára nevelje a gyermekét, akinek nincs pénze ingatlanra, az vegyen fel hitelt. Az sem állapot, hogy beáldoznak mindent, a felső pár tízszázalék jóléte érdekében

Az ország extrém árspirálba került az elhibázott fiskális és monetáris politika miatt

A Csok egy az egyben beépült az árakba, annak terhe viszont szétterült társadalmilag, miközben totális kudarc a népesedéspolitika, vagyis nem érte meg!

ulpius66 2024.08.25. 17:41:31

"200 forintos tejjel és 150 forintos sörrel lopják el a magyar vásárlókat
Tartós tej 216 forintért, búzaliszt 173 forintért, népszerű sörök 200 forint körül – ilyen árakkal találkozunk az egyik Szlovákiában is jelen lévő német lánc akciós kínálatában."

Egy fél literes Krusovice északi szomszédunknál, a lánc 35 százalékos heti akciójának keretein belül 216 (itthon 430-490 forint között mozog) , a Kozel - szintén ekkora kiszerelésben - 153 forintba kerül (itthon 400 forint körül mozog), most 40 százalékkal húzták meg ennek a terméknek az árát."

MÁN CSAK AZ A KÉRDÉS, HOGY ITTHON MI A TÖKÖMÉRT KERÜL 400 FORINTBA A KOZEL?????
(...arra gondolni sem merek, hogy rajtunk nyerészkednek a nyugati multik....)

baalint1 2024.08.25. 18:18:01

@ulpius66:
27% áfa + 4.5% kisker különadó, piaci verseny ellehetetlenítése. Az elvtársaidnak köszönd.

wigotah224 2024.08.25. 18:33:18

@G. Nagy László: Kivéve, hogy a kocsmáddal nem állapodsz meg, hogy mostantól csak oda jársz, míg optimális esetben a csajoddal ezt a kapcsolat elején tisztázzátok, hogy lehet-e más is a képben vagy nem. Azt ugyan nem tudom, hogy nálad ez hogy van, de az igazi liberálisoknál - a klasszikus liberálisoknál is - az önként vállalt megállapodásokhoz tartaniuk kell magukat a feleknek.

Boldeone2 2024.08.25. 18:34:04

@ulpius66: Nem lehet évekig ezermilliárdokat fedezetlenül kifizetni egy priviligizált csoportnak, amely mögött nincs valós gazdasági teljesítmény
Ezért van infláció. A rengeteg adó a termékeken már inkább következmény

ulpius66 2024.08.25. 19:27:32

@baalint1: "27% áfa + 4.5% kisker különadó, piaci verseny ellehetetlenítése. Az elvtársaidnak köszönd."

Ha teszem azt a sör "ALAPÁRON" 120 forint/doboz, akkor erre jön Szlovákiában a 20% ÁFA és lesz belőle kb.150 forint (átszámolva) a boltban....

Ha mindez Magyarországon van, akkor jön a 120 forintos alapárra a 27% ÁFA.... így lesz 160 forint, erre jön a 4,5% különadó akkor lesz 170 forint a boltban az ára.....EDDIG ÉRTEM!

AZTAT NEM ÉRTEM, HOGY EBBŐL A 170 FORINT/DOBOZ SÖRBŐL HOGYAN LESZ 400 FORINTOS SÖR????

EZTET MAGYARÁZD MÁN EL, HOGY MEGÉRTSEM!

ELŐRE IS KÖSZIKE!

ulpius66 2024.08.25. 19:28:42

@baalint1:

...és a magyar Fantában mért csak fele annyi narancs van, mint az olaszban???

EZ IS AZ ÁFA MIATT???????

ulpius66 2024.08.25. 19:30:06

@baalint1:

... ÉS HA MAGYARORSZÁGON IS CSAK 20% LENNE AZ ÁFA, ÉS ELTÖRÖLNÉK A KISKER KÜLÖNADÓT, AKKOR UGYE NÁLUNK IS 150 FORINT LENNE EGY DOBOZ KOZEL?????

ulpius66 2024.08.25. 19:46:17

@baalint1:

Ezt a sok baromságot, amit iderittyentettél, abból az következne, hogy magyarországon (felfelé kerekítve) 170 forint/doboznak kéne lennie egy doboz Kozelnek!

Szlovákiávan 20% ÁFA, Magyarországon 27% ÁRFA + 4,5% kisker különadó, ez összességében 31,5%, azaz 11,5%-kal több, mint Szlovákiában....

Ha Szlovákiában 150 forint egy doboz közel, akkor Magyarországon 11,5%-kal több, kb.170 forintnak kéne lennie a többletadók miatt.....TOVÁBBRA SEM ÉRTEM, HOGY SZLOVÁKIÁBAN MÉRT 150 FORINT, NÁLUNK MEG MÉRT 400 EGY DOBOZ KOZEL?????

ulpius66 2024.08.25. 19:52:13

Ha bemegy "nemzetközi nagykereskedelmi cég képviselője" a Kozel gyárba (legyen az lengyel, német, szlovák, vagy magyar...) az megveszi a Kozel dobozát 80 forintért...erre rájön a nagyker-kisker árrés, a szállítási és egyéb költség, az adók, meg ilyesmik....

LÁTTUK, HOGY A MAGYAR ADÓ A KOZELEN KB. 20 FORINTTAL TÖBB, MINT A SZLOVÁK...

TÉNYLEG KÍVÁNCSI VAGYOK, HOGY MI A TÖKÖMÉRT KERÜL NÁLUNK A KOZEL 400 FORINTBA???

G. Nagy László 2024.08.25. 21:46:04

@wigotah224:

"de az igazi liberálisoknál - a klasszikus liberálisoknál is - az önként vállalt megállapodásokhoz tartaniuk kell magukat a feleknek."

Nyilvánvalóan így van.

Billy Hill 2024.08.26. 01:13:03

@ulpius66: Ne zavard már össze ezekkel! 27% áfa a hibás, mert amikor 25% volt, akkor olcsó volt minden!! Hát nem emlékszel? Mit nem érteni azon, hogy jött plusz 2 százalékpont (meg még 4,5), és kétszeres lett az ár? Hát ez a minimum, ami ebbe a pusztulatba bekövetkezik!

Piaci verseny ellehetetlenítése van!! Amikor nyílik egy új Lidi vagy Áldi vagy Pennny, akkor a régi is tele van, meg az új is, de ez csak azért lehetséges, mert a piaci versenyt ezek ellehetetlenítik, hát nem érted?!

baalint1 2024.08.26. 06:03:55

@ulpius66:
Pedig azt is leírtam. Ahol lehet, ellehetetlenítik az elvtársaid a versenyt. Nem fogja ugyanoda árazni a multi sem a termékeit, ahol teljesen más a piac.

baalint1 2024.08.26. 06:11:28

@Billy Hill:
Mondjuk eleve sok évig plázastopot vezettek be az elvtársaitok, az a szupermarket méretű boltokra is vonatkozott, amit ugyan önkormányzati engedéllyel felül lehetett bírálni, de összességében kevesebb új bolt nyitott a 2010-es években miatta. Ami miatt persze jobban tömve voltak.

De nem is csak a kiskerről van szó, hanem az élelmiszeriparról, amely itthkn versenyképtelen, köszönhetően a rosszul szétosztott állami támogatásnak, az elvtársak helyzetbe hozásának, de az árstopnak is szerepe van a magasabb árakban.

Persze egyszerűbb konteókat gyártani, hogy szemét multik drágábban árulják a termékeiket mint Szlovákiában, aztán újabb törvényeket hozni, amik még inkább ellehetetlenítik a versenyt, aztán még drágább lesz itt minden, aztán megint fikázni a multikat. Tudod a bolsevik forradalomnak ára van, csak ezt nem vagytok képesek elfogadni.

baalint1 2024.08.26. 06:12:34

Egyébként konkrétan a sörön jövedéki adó is van, a szlovák nem tudom mennyi, de a német alacsonyabb. Nem véletlen, hogy egész Európában Németországban a legalacsonyabb a boltokban a sör ára.

baalint1 2024.08.26. 06:13:55

@ulpius66:
Nem. Ahhoz rendszerváltás is kellene majd még jópár év, míg el lesz takarítva a bolsevik ámokfutásotok eredménye, és helyreáll a piacgazdaság.

G. Nagy László 2024.08.26. 07:49:57

@baalint1: Ami az adópolitikát illeti, érdemes komolyan beszélni róla, már csak azért is, mert itt mutatkozik meg legjobban, hogy a kormányzat valójában mit is képvisel. Többször is beszéltünk már róla.

Ha leegyszerűsítjük a képet, azt kell mondanunk, háromféle adótípust ismerünk:

A) a vagyonelemeket terhelőket,
B) a jövedelmet,
C) a fogyasztást

terhelőket. Teljesen következetes a kormány magatartása: csökkenti és alacsonyan tartja az első kettőt, s mivel az államháztartást finanszírozni kell, a harmadik magas marad. Mi ennek az eredménye? Magas jövedelem, alacsony fogyasztás. Jöhet a Telex, meg az összes idióta balos, hogy Bezzegromániában mennyivel jobb az élet... Miközben azt látod, hogy hasonló fogyasztás mellett nálunk kétszer annyi a lakossági megtakarítás.

Én egyetértek azzal, hogy gazdagodnunk, polgárosodnunk kell. Ehhez a folyamathoz ilyen adómix dukál. S te hiába vagy piacpárti, simán leszavazol Karácsonyra, meg a többi balos faszfejre, akik azonnal bevezetnének mindenféle új vagyonadó-elemet, valamint a progresszív jövedelemadózást, s talán csökkentenék az ÁFÁ-t. Habzsoljon a lumpenproli, segélyt minden bevándorlónak, s pusztuljon az ország!

Boldeone2 2024.08.26. 08:28:06

@G. Nagy László: Miközben azt látod, hogy hasonló fogyasztás mellett nálunk kétszer annyi a lakossági megtakarítás."

De: kinek a megtakarítása 2x annyi? Nyilván egy szűk rétegé, a társadalmi eloszlás számít...

index.hu/gazdasag/2024/07/23/penzugyek-penzugyi-tudatossag-megtakaritas-hitel-hitelkamat-kolcson-szemelyi-kolcson-penzugyi-oktatas-penzugyi-dontes/

A magyarok háromnegyede hónapról, hónapra él!

Akik félre tudnak rendesen tenni, azok sok esetben a NER- kegyeltjei! A "megspórolt" milliárdok magánapokba mennek, kb 1500 milliárd, ami a tőlünk Orbán által ellopott pénz, átpasszolva Lölőéknek, Tiborcéknak...kb ennyi...

Már régen vagyonadót kellett volba kiszabni rájuk, mert a legalizált korrupcióból gazdagodnak!

A másik probléma: megélhetési válság van, de Orbán a saját és miniszterei fizetését már az egekbe emelte..miből?

Boldeone2 2024.08.26. 08:33:12

telex.hu/belfold/2024/07/31/orban-viktor-miniszteri-fizetesek-emeles

Pofátlan, élősködő, here réteg! 5-6 milliós fizetéseket visznek haza, miközben itt van a "szankciós válság" - hazugság.. Vajon Ulpius mennyi nyugdíjat kap, hogy ennyire támogatja őket??

wigotah224 2024.08.26. 08:58:25

@G. Nagy László:
"A) a vagyonelemeket terhelőket,
B) a jövedelmet,
C) a fogyasztást"
A különböző szektorokat (bank, kiskereskedelem...) terhelő különadók vagy a tranzakciós adó nevű agyhalál, amit a barátaid épp most emeltek meg ( kiszamolo.hu/hogy-keruld-el-a-tranzakcios-adot/ ), ezek melyik kategória és milyen módon segítik elő a "polgárosodást" meg a "gazdagodást"?

ulpius66 2024.08.26. 09:02:29

@Boldeone2:

Hát az én nyugdíjam konkrétan 750.000.- Ft, meg van egy csomó egyéb (főleg tőke jövedelmem) bevételem, így a havi több mint egy millából vígan élünk!

Én a MOL-nál dolgoztam elég jó állásokba, és elég jó fizetésért.... és végig vonták a TB-t!!!

Semmi adósság, plusz a nejem 400.000 forintos nyugdíja....

MI KÉNE MÉG, HOGY ELÉGEDETLEN LEGYEK???????

ENNYIT AZ ANYAGIAKRÓL..... PLUSZ 3 GYEREK ÉS NYOLC UNOKA....
(mind Pesten illetve vidéki nagyvárosban élnek.... és mindegyik sokkal, de sokkal gazdagabb, mint én....)

baalint1 2024.08.26. 09:10:59

@G. Nagy László:
Egyrészt itt nem csak az adórendszerről van szó, hanem az erősen piacellenes gazdasagpolitikáról is.

Ami a jövedelmeket illeti, nettó bérekben sem tudunk semmi pluszt felmutatni a hasonló helyzetben lévő országokkal szemben, sőt már a budapesti átlagbér is rosszabb a többi kelet-európai EU-s nagyvároshoz képest. Szóval a módszer egyáltalán nem működik.

A módszer amúgy egy zárt gazdasagban ideig-óráig működne, de az EU-n belül nem zárt a gazdaságunk, így a fogyasztó amit tud, megvesz külföldön, a szarul fizetett alkalmazott meg elmegy más országba dolgozni.

Emellett összességében most is úgy magasak az adóterhek, hogy közben az állami szolgáltatások alacsony színvonalúak, az oktatás egyre szarabb, az egészségügy mar csak nyomokban létezik, cserébe az állami bürokrácia kurva hatékonytalan és drága.

Ennél is nagyobb gond, hogy nincs verseny, rengeteg szar beruházást támogat az állam, a sikeresebb ágazatokat meg amint lehet, különadóztatják. Ennek hatalmas felára van, amit láthatunk a magas árakon, magas országkockázati feláron.

A balos szót meg vicces, mikor a szélsöbalos gazdaságpolitikát védve használod.

Az még vicceaebb, hogy sokáig tagadtátok az infláció problémáját, ami ugye 2020 óta nálunk volt a legmagasabb az EU-ban, most már észlelitek, de most meg a dekadens nyugat, multik az oka szerintetek. Nyilván még véletlenül sincs köze a kormány gazdasagpolitikájához...

baalint1 2024.08.26. 09:15:54

@ulpius66:
Akkor faszért panaszkodsz, hogy drágábbak a boltok, mint Szlovákiában. Erre szavaztál, 2022-ben már egyértelmű volt, hogy itt kurva nagy infláció lesz, mert szar költsegvetési helyzetben, a covid lezárások után még tolták az osztogatást, és az is nyilvánvaló volt, hogy a megszorításokat nem direktbe fogják tolni, haklnem közvetetten, ami szintén infláció gerjesztő.

wigotah224 2024.08.26. 09:18:47

@baalint1: A boldog, gazdag és kiegyensúlyozott nyugdíjasokat ezek szerint onnan lehet megismerni, hogy fórumokon fröcsögve zsidóznak naphosszat.
Mindig tanul az ember...

baalint1 2024.08.26. 09:21:27

@G. Nagy László:
Egyébként abba, hogy állítólag a megtakarítást pártolja az allam, abba hogy fért bele a manyup államosítás, hogy fért bele a szochó kivetése a megtakarításokra?

ulpius66 2024.08.26. 09:26:17

@wigotah224:

Kedves ballibsi elvtársak!

Aztán meséljétek mán el, hogyan tudja elérni a magyar kormány, hogy a Kozel nálunk 400 Ft/doboz, a szlovákoknál meg csak 150 forint/doboz?????

MILYEN INTÉZKEDÉSEKET HOZOTT AZ A GAZ ORBÁN, HOGY A MULTIK NÁLUNK KÉT ÉS FÉLSZERES ÁRON ADJÁK A SÖRÖKET?????
(a 20 forint/doboz többlet a 27%-os ÁFÁ-val és a 4,5% többletadóval magyarázható...)

Boldeone2 2024.08.26. 09:49:29

@ulpius66: Hát az én nyugdíjam konkrétan 750.000.- Ft"

- Akkor benne vagy a felső tízerer nyugdíjas között, kb 10-15 ezer férfi nyugdíja ennyi Magyarországon....
Csak nem pártember voltál?

Valahogy nem korrerál azzal, amit írsz! A szaros népsör pár száz forintos árán baszakodsz, ember?

ulpius66 2024.08.26. 10:59:19

@Boldeone2: "Valahogy nem korrerál azzal, amit írsz! A szaros népsör pár száz forintos árán baszakodsz, ember?"

Boldi!

Nem én baszakodom ezen, hanem a ballibsi sajtóorgánumok!

ÉN CSAK EGYETÉRTETTEM A BALLIBSI ÚJSÁGOKBAN ÍRTAKKAL, ÉS JÓL ELÍTÉLTEM A SZEGÉNY MAGYAROK BŐRÉN ÉLŐSKÖDŐ NEMZETKÖZI MULTIKAT!!!!!!
(egyebekben meg nem iszom sört..... boros vagyok, étkezés nálam elképzelhetetlen egy-két pohár bor nélkül.....)

ulpius66 2024.08.26. 11:02:43

@Boldeone2:

Persze az én életem sem fenékig tejfel....

... itt van nekem ez a két vadbarom idióta, a 11. ker polgija az Imre László, meg még a tőle is sokkal hülyébb Kamugeri....

Szóval az én életemben is vannak sötét oldalak ..... de ezért nem fogok elköltözni a 11. ker-ből.....

ulpius66 2024.08.26. 11:08:25

"Gyurcsány beelőzte Magyart: gyorsabban tett feljelentést a DK elnöke a kormány irodavásárlásai miatt"

Kemény gyerekek ezek a ballibsi vezérek!

Ezerrel dúl a harc köztük....

ulpius66 2024.08.26. 11:13:09

Milyen érdekes......

A BALLIBSI KORMÁNYOK MINDENT, DE MINDENT, DE MINDENT ELADTAK!!!!!!

SZARÉRT-HÚGYÉRT ELADTÁK A MAGYAR KÖZMŰVEKET, A GÁZ- ÁRAM- ÉS VÍZKÖZMŰVEKET, A FERIHEGYI REPTERET, A TÁVKÖZLÉSI VÁLLALATOKAT, A BANKOKAT, A RÁBÁT, A MOLT, SZINTE MINDENT!!!!!!!

SEMMI SEM VOLT MÁN MAGYAR KÉZBEN!!!!!

A FIDESZ KORMÁNY MEG MINDENT VISSZAVÁSÁROLT!!!!!!!!!!!!!

EBBEN MI A FASZOM NEM TECCIK A BALLIBSIKNEK??????

GyMasa 2024.08.26. 11:21:27

@G. Nagy László:
Részemről, kipróbáltam pár appot, de fizetni hem vagyok hajlandó egyikért sem.
Általában a teljes nevemmel vagyok fenn, és kínosan ügyelek rá, hogy az arcom jól látható legyen legalább 1-2 képen és, minél több képet töltsek fel, illetve, hogy mossolyogjak is a képeken. Ne legyen rajtam napszemüveg.
Ahol lehet, ott megerősítem magamat. (nem tudom, magyarul hogy hívják a "verfy" szót")

A cikkből kimaradt pár dolog, amit én tapasztaltam:
- A "rejtőzködő" nők, akiknek vagy egy képe sincs fenn, vagy csak tájképek meg cicák képei. - Mostanra ezek mind mennek balra, mert nagy csalódás lesz, amint küld képet. Ugyanis hiába baszélgetünk el remekül, ha nem fog tetszeni amit látni fogok a képen.
- A "passzívak". Jobbra húzod, de SOHA nem válaszol egy üzenetedre sem, pedig, Match csak akkor van, ha ő is jobbra húzott előtte
- A passzívak minősített esetei, a "sunyik", akik egyszerűen eltűnnek az első üzeneted után
- Aztán ott vannak a "Menjünk más felületre". Ezek általában csalók, vagy szimpla pénzkéregetők.
- Ukrán és magukat Európában élőnek jelző ázsiai nőkkel ezek miatt nem is foglalkozom. velük 100%-ban azzal ért véget a "kapcsolat", hogy pénzembe került volna.
- A következő kategória, aki nem akar találkozni. Megugrotta a fenti összes akadályt, átnyergeltetek egy másik felületre, ott sem ghostolt, beszéltetek telefonon is, de valahogy soha nem ér rá, hogy találkozzatok.
- Végül pedig azok, akikkel még találkozni is lehet. (igaz, ez sem garancia semmire, mert a való életben is lehet, hogy nem stimmelnek a dolgok...)

Ezen felül maguk az appok is huncutok (itt, egy nagyon durva jelzőt írtam le elsőre), hiszen nekik az nem érdekük, hogy az ember regisztráljon, gyorsan párt találjon, és utána "boldogan éljen míg meg nem hal".
Nekik az az érdekük, hogy minél tovább, minél többet fizessél nekik.
Emiatt, szerintem durván manipulálnak a match-ekkel és az üzenetekkel is.
A fenti kategóriákból pl. a passzívak simán lehetnek kamu match-ek, akiknek fogalma sincs róla, hogy az app "összerakta" őket másokkal. Erre azért van szükségük, hogy fenntartsák a tagokban a reményt.
Aztán volt egy hölgy, akivel csevegtünk, és arra panaszkodott, hogy "eltüntem" a match-ei közül és nem tudott nekem többet írni. Aztán üzentem neki, és visszakerültem.
Végül, ott vannak a "potenciális érdeklődők", akik téged az app szerint már jobbra húztak.
Tavaly nézem, hogy ott van azon a listán 25 nő.
A Tinder feldobott egy akciót, miszerint most 3,99EUR egy hétre az app. Gondoltam, annyit megér, hogy ezt ellenőrizzem.
Szóval befizettem, és a 25 "Matchból" vagy 15 azonnal eltűnt. A többiekkel pedig szintén nem sikerült a kapcsolatot sem felvenni. (túl azon, hogy "match" lettünk...)

GyMasa 2024.08.26. 11:26:36

@G. Nagy László:
"
1. A magabiztosságnak belülről kell fakadnia. Tudd, hogy értékes ember vagy!
2. A pozitív visszajelzések nyilván építőek, de tök mindegy, hogy honnan jönnek, a hús-vér valóságból, avagy a szociális médiából.
3. A nőknek sem könnyű. Egy bizonyos koron (és fizikai állapoton) túl szinte reménytelen a helyzetük, nemhogy magabiztosságra okot adó."
Szerintem, semmiféle "magabiztosságot" nem kap senki semmilyen közösségi médiából.
Ott mindenki egy igencsak "túlpozitivizált" képet mutat magáról és ha elhiszi, hogy a mások, hasonlóan "túlpozitivizált" képei valósak, az egy balek.
Az pedig nem jóféle "Magabiztosság", aminek az lesz az eredménye, hogy az illető egyedül marad idős korára.

"Nem megyek bele részletekbe, de elég laza kis bulit hoztunk össze a hétvégén. A résztvevő csajok mind 40 körüliek és kivétel nélkül mindet szívesen látnád az ágyadban. "
Igen, 40 felett elkezdenek a férfiak hullani, mint a legyek. Ott kezd el felborulni az egyensúly a nemek arányát illetően. És, 40 felett kezdenek a férfiak is egyre "értékesebbek" lenni, ahogy elkezd beérni a karrierjük.

GyMasa 2024.08.26. 11:29:50

@G. Nagy László:
Igazán csodálom, ahogy eteted ezt a trollt.
Nekem nincs hozzá türelmem.
Az én nyugalmam ennél többet ér.

GyMasa 2024.08.26. 11:37:05

@G. Nagy László:
Az nagyon aokst számít egy férfi esetében, hogy akar-e (még) gyereket, bármilyen idős is!
H akar, akkor bizony a 20-as korosztályból célszerű keresnie, hiszen velük van esélyük rá, hogy megfeleően kiismerje őket, mielőtt gyereket vállalnak, és elkerülhesse mondjuk ugyanazt a problémát, ami az első válásához vezetett. Egy 30+ éves nővel erre van anki jó esetben 5-10 éve.
Aki nem akar több gyereket, csak egy kellemes, megértő társat, az viszont simán válogathat a 40+-os kínálatból is.

GyMasa 2024.08.26. 11:38:23

@G. Nagy László:
A legdurvább viszont az, hogy benyal annak az embernek, akit a CIA azért épített fel, hogy kicsinálja a jelenlegi operettellenzéket (amibe ők maguk is vastagon beletartoznak)...

Boldeone2 2024.08.26. 11:41:48

@GyMasa: Ukrán és magukat Európában élőnek jelző ázsiai nőkkel ezek miatt nem is foglalkozom. velük 100%-ban azzal ért véget a "kapcsolat", hogy pénzembe került volna."

- Hagyjuk már ezt fellengzős süketdumát! Ennyire rosszak a német mérnöki fizetések, hogy egy ukrán gold diggert sem tudsz bevállalni?
Egyébként - kezdetben- minden kapcsolatnak van befektetési igénye, a kérdés az, hogy utána mit lehet profitálni belőle...

GyMasa 2024.08.26. 11:44:18

@ulpius66:
Nem, az nem az ÁFA miatt van. Az azért van, mert ezek a multik bizony mindenféle kutatásokat végeznek, és bizony érzékelhető különbségek vannak az országok "ízlése" között.
A legutóbbi eset, amin meglepődtem, az a Lidl, saját márkás, mandulás Magnum koppintása.
Itt, Németországban a csokibevonat íze és állaga más, mint az otthoni verzióban. (több mandula és "csokisabb" íz. Otthon kevesebb a mandula, de a csokinak van egyfajta Karamell ízesítése.) És a magyar verzió nekem jobban ízlik.

GyMasa 2024.08.26. 11:45:48

@Billy Hill:
Jajj, ne bántsátok már szegényt!!!
Az Orbánfóbiája mondatja vele ezeket!

G. Nagy László 2024.08.26. 13:11:15

@GyMasa: Köszönöm a társkeresős kiegészítéseket. Persze, sok minden kimaradt, de ezúttal kizárólag a nicknevekre fókuszáltam.

wigotah224 2024.08.26. 13:42:47

@G. Nagy László: Ajánlom, hallgasd ezt meg, hogy kicsit kitekints a propaganda buborékból: www.youtube.com/watch?v=JLbtSoAm3F0

Glokta 2024.08.26. 13:47:32

@wigotah224: Laci őszintén bevallotta, hogy ő is farkát behúzva menekülne egy valódi háborús helyzetben, szóval ezzel nem fogod meggyőzni. :-)

wigotah224 2024.08.26. 13:56:13

@Glokta: Az csak egyetlen mondat az egészből.
Igazából ezeket a fideszes propaganda hülyeségeket cáfolja meg, hogy atomháború lesz meg hogy orbán az egyetlen, aki tárgyal a felekkel stb.
De ja, vicces, hogy valaki az első puskalövéskor elhúzna, de folyton hazaszeretetről meg férfiasságról papol. Ja, és fikázza a menedékkérőket, miközben ő lenne az első menedékkérő baj esetén....

ulpius66 2024.08.26. 15:07:21

@wigotah224:

Na, aztán meséljél mán, te mit tennél ha megtámadnák Magyarországot????

UGYE TE LENNÉL AZ ELSŐ, AKI JELENTKEZNÉL KATONÁNAK, A HAZÁNK MEGVÉDÉSÉRE...

...AVAGY ISMÉT CSAK A POFÁD NAGY, ÉS KUSSOLNÁL VALAMI ELDUGOTT HELYEN????

NEKED MIT JELENT AZ A SZÓ, HOGY "HAZA"??????
(nyilván semmit.......)

ulpius66 2024.08.26. 15:10:36

@wigotah224:

...avagy te akkor jelentkeznél katonának, ha Németországot kéne megvédeni.....

Tényleg!

Neked mi a HAZÁD??????
(mert, ha semmi, akkor kibaszott szar lehet neked....)

ulpius66 2024.08.26. 15:18:24

@wigotah224:

Nagyon várom nyilatkozatodat, hogy neked mi a hazád, és mikor lennél hajlandó aztat életaddel is megvédeni????

Remélem nem kérdeztem túl nehezet!
(nekem Magyarország a hazám, és mindennel képes vagyok eztet megvédeni....
.. én 1981-82-ben voltam katona - 18 hónapig - és mindenkit képes vagyok leölni, aki Magyarországra támad......)

ulpius66 2024.08.26. 15:41:19

@wigotah224:

Te fotelforradalmár!

Aztat tuggyuk, hogy itten minden is szar....

Te mégis mire lennél képes felemelni a picsádat, és tenni "A ROSSZ ELLLEN"???

G. Nagy László 2024.08.26. 15:48:57

@wigotah224:

Még nem hallgattam meg (tervben van), de a hülyeségeidre már most muszáj reagálnom. Minden egyes mondatod orbitális faszság.

"Igazából ezeket a fideszes propaganda hülyeségeket cáfolja meg, hogy atomháború lesz meg"

Nyilvánvaló, hogy

A) senki sem tudja, hogy lesz-e
B) mindenki el akarja kerülni
C) a többség bízik az atomhatalmak valamelyes józanságában
D) a patrióták az elkerülésén, a globalisták a feszültség szításán dolgoznak.

Egyik sem cáfolható. Nincs az a vátesz, aki bizton állíthatná, hogy nyugodtan hátradőlhet mindenki.

"hogy orbán az egyetlen, aki tárgyal a felekkel stb."

Nem, baszki, látunk minden mozgást. A baj az, hogy Orbánt BASZTATJÁK miatta, a többieket SIMOGATJÁK. Ugyanazért.

"De ja, vicces, hogy valaki az első puskalövéskor elhúzna, de folyton hazaszeretetről meg férfiasságról papol."

Tényleg nagyon hülye vagy. Ha nem szeretném a hazámat, nem itt élnék. De kurvára nem szeretem annyira, hogy az életem adjam érte. Mi ebben az ellentmondás? Kurva undorító, amit művelsz. Kibaszott komcsi vagy, kibaszott komcsi kommunikációval, pocsék érveléssel.

" Ja, és fikázza a menedékkérőket, miközben ő lenne az első menedékkérő baj esetén.... "

Sosem fikáztam egy menedékkérőt sem, te hazug pöcs. A gazdasági migráció ellen vagyok, össze ne keverd már a kettőt. Szekunder szégyent érzek minden mondatod miatt. Visszavonom az összes olyan korábbi állításomat, hogy értelmes fiú vagy. Mert ha az lennél, és direkt írnál ekkora faszságokat, úgy a Föld legnagyobb gecije volnál.

baalint1 2024.08.26. 16:42:03

@G. Nagy László:
Ha szeretnéd a hazádat, akkor nem támogatnád a moszkovita hazaárulókat. Számos alkalommal bebizonyították, hogy a hazaszeretet csak szólamokban van, meg akkor ha velük politikailag egyet nem értőket lehet támadni, de ha helyzet van, akkor sokkal fontosabb nekik a Párt, mint a Haza. Nem mondom, hogy az elsőnél ott kellett volna hagynod a Pártot, mert az ember nyilván makacs, de miután gazdaságilag szélsőbalos, nemzetpolitikailag nyíltan hazaáruló politikát folytatnak, és ennek heti szinten látjuk a lenyomatát, idővel már nem kellene annak ottartó erőnek lennie nálad, hogy te is ugyanolyan rasszista, szexista és homofób vagy, mint amit a Fidesz hirdet.

Glokta 2024.08.26. 17:06:32

@wigotah224: "Ja, és fikázza a menedékkérőket, miközben ő lenne az első menedékkérő baj esetén...."
Ebben épp úgy érzem, konzisztens volt Laci és a kormány.
A logikájuk szerint a menedékkérőt az első biztonságos országnak - és ha ez nem lehetséges, akkor azonos kultúrkörbe tartozó országnak - kell befogadnia, ami Ukrajna esetén nyilván Magyarország és Lengyelország, míg Szíria esetén nyilvánvalóan nem.

Nekem az volt eléggé képmutató és leleplező, amikor Laci - miután korábban újra és újra hitet tett az erőszakmentesség mellett - elkezdte dicsérni az erőszakos jobboldali angol tüntetőket, mondván hogy nekik 'nincs más lehetőségük'.

G. Nagy László 2024.08.26. 17:18:31

@Glokta: Van más lehetőségük? Megvédi őket a kormányuk?

wigotah224 2024.08.26. 17:48:57

@Glokta: Itt most nem a politikai nézeteire gondoltam, hanem arra, hogy rendszeresen dehumanizálja ezeket az embereket, mindenféle barbár ősembernek leírva őket.

wigotah224 2024.08.26. 17:53:14

@G. Nagy László: Le style est l'homme même...
Úgy látom, betalált az írásom, ha ezt a reakciót hozta ki belőled.
Azt akár még meg is érteném, miért nem látsz már semmit Magyarországon, amit érdemes megvédeni, de furcsa, hogy az ezt előidéző rablóbandát meg foggal-körömmel véded.
Az atomtémát meg nyilván nem fejtettem ki, nézd meg a videót.

GyMasa 2024.08.26. 20:42:22

@G. Nagy László:
Én előre szóltam.
Csodálom, hogy az a zigóta képes volt ilyen hosszú ideig tűrtőztetni magát.
(nekem mindig gyanúsak azok a hozzászólók, akik egy napos regisztrációval, és <10 hozzászólással ilyen semlegesen kormányellenes narratívát tolnak, és magukat valami nagyon menő alaknak állítják be. Aztán, amikor elkezded kapargatni az álcáját, akkor egynből kiderül, hogy ki is ő...)

GyMasa 2024.08.26. 20:43:40

@baalint1:
Figyeljél csak!
Nyilvánvalóan hazaáruló politikát az itteni, német kormány folytat!
Csak a te korlátolt agyadban Orbán a világ ellensége.

GyMasa 2024.08.26. 20:48:19

@Glokta:
"Ebben épp úgy érzem, konzisztens volt Laci és a kormány."
Igen, és teljességgel logikus is, és az ENSZ menekültdefiníciójával is teljes összhangban van.
Csak a teljesen Orbánfóbiás ellenzékiek nem képesek ezt sokadszorra sem felfogni, és jönnek elő az amúgy teljesen faszság "Orbán telerakja az országot Fülöp-szigeteki migráéncsokkal"
Bárki, aki ilyet mond, az vagy végtelenül ostoba, vagy pedig egy hazug senkiházi.

"Nekem az volt eléggé képmutató és leleplező, amikor Laci - miután korábban újra és újra hitet tett az erőszakmentesség mellett - elkezdte dicsérni az erőszakos jobboldali angol tüntetőket, mondván hogy nekik 'nincs más lehetőségük'. "
Mondjuk, nem értem, mi a problémád?
Az angol kormány SEM védi meg a saját állampolgárai biztonságát/jólétét.
Teljes joggal lázadozik ott (is) a nép.
GOndolom, anno a BLM zavargásokat is ugyanezzel a hévvel ítélted el, ugye?

Boldeone2 2024.08.26. 21:18:45

@GyMasa: teljességgel logikus is, és az ENSZ menekültdefiníciójával is teljes összhangban van.

Éppen hogy nem! A genfi egyezményt a 60- as években kibővítették, így nincsenek benne földrajzi és időbeli korlátozások.
Pl Magyarországra 1997- ig csak európai menekültek jöhettek...

"Első biztonságos ország", ez sincs az egyezményben hogy ott köteles menedékjogot kérni

De, fordítsuk meg a dolgot: ha nekünk magyaroknak menekülni kellene, akkor sem egy olyan putris országba menekülnénk, mint Törökország...

Nyilván minden menekült oda igyekezne, ahol esély van jövőépítésre, az meg nem Afrika vagy a Közel- Kelet

A fejlett világ ezt viszont már nem tudja menedzselni, ekkora embertömegeket

A megoldás pl a világkóta lehetne, pl a putyni Oroszország is befogadhatna vagy 2 millió embert...

ulpius66 2024.08.26. 21:54:07

@Boldeone2: "A megoldás pl a világkvóta lehetne, pl. a putyini Oroszország is befogadhatna vagy 2 millió embert..."

Esetleg előtte Izrael 6-8 millió arabot!!!!!!!!!

A zsidóknak pénzük van, területük van mégsem fogadnak be egyetlen arabot sem, hanem nemes eccerűséggel halomra lövik az arabokat a határon!!!!!!

(akik aztán jönnek Európába téríteni a hitüket.....itten mégsem lövik őket halomra, mint ahogy a zsidó polgártársaink teszik....)

ulpius66 2024.08.26. 21:56:17

@Boldeone2:

Szép új világ!

Európában 2023-ban 600 keresztény templomot romboltak le, és 800 új mecsetet építettek!

SZÉP ÚJ VILÁG!!!!!!!

ulpius66 2024.08.26. 21:59:59

EGYEBEKBEN MEG, TELJES MELLSZÉLESSÉGGEL EGYETÉRTEK A ZSIDÓKKAL!!!!

NÁLUNK IS HALOMRA KÉNE LŐNI A MIGRÁNCSOKAT!

AZ ELSŐ EGY-KÉT EZER MIGRÁNCS HALOTT UTÁN A TÖBBI NEM JÖNNE!!!!!
(az a pár ezer halott migráncs meg belefér az elhullási százalékba, hiszen egy jobb földrengésnél, vulkánkitörésnél vagy cunaminál ezerrel vannak a halottak.....)

...ÉS EGYÉBKÉNT IS, MINEK JÖTTEK IDE??????

ulpius66 2024.08.26. 22:03:48

Eccer volt valami tévelygő svájci farkas, aki betévedt hazánkba.....

valamelyik jóember meg jól lelőtte!!!!

ERRE AZ A VADBAROM MAGYAR BÍRÓSÁG 12 ÉVRE AKARTA ÍTÉLNI EZT A JÓEMBERT, AKI KILŐTTE EZT A FENEVADAT!!!!!!

NOOOOOORMÁLIS?????????????
(az a farkas meg minek jött ide???)

ulpius66 2024.08.26. 22:11:40

Én 1981-82-ben voltam katona, konkrétan határőr Sopronban.

Akkor nyílt tűzparancs volt kiadva!!!!!

Ha a "szakaszodon" bármelyik döntően NDK, vagy román állampolgár akart disszidálni, azt jól lekellett lőni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HA NEM LŐTTED LE, AKKOR 2-4 KATONAI BÖRTÖN VÁRT RÁD, MERT NEM LŐTTED LE A DISSZIDÁLNI AKARÓ KELET-EURÓPAI HONFITÁRSADAT!!!!!!!

VÁLASZTHATTÁL!!!!!!!

2-4 ÉV KATONAI BÖRTÖN, VAGY LELÖVÖD A DISSZIDÁLNI VÁGYÓ EMBERKÉT.....

NA!!!!!!!!!!!!

EZTET KÉNE ÚJRA BEVEZETNI.. CSAK MOST NEM A DISSZDÁLÓKAT KÉNE LELŐNI A HATÁRVADÁSZOKNAK, HANEM AZ ORSZÁGUNKBA BETÖRŐ MIGRÁNCSOKAT!!!!!!

Boldeone2 2024.08.27. 02:06:08

@ulpius66: Butaságokat beszélsz!

A 40 évvel ezelőtti világot nem lehet a mostanihoz hasonlítani, hiszen ide befelé senki sem mozgott, de kifelé annál inkább
Lényegében a fegyferek sem tartották vissza a berlini falon átmászókat, de a Szaharában most is lőnek a migránsokra, sőt rabszolgának adják el őket, vagy megerőszakolják őket, mégsem tartja vissza azokat, akiknek nincs vesztenivalójuk!
Ahogy a téli, viharos Földközi - tenger sem!
Mégegyszer mondom: a napi néhány dollárból élőt SEMMI sem fogja visszatartani, ez az egyik dolog

A másik: SENKI sem fog ártatlan emberekre lőni a 21. században, Európában! Ez nemcsak a genfi konvencióval megy szemben,habem emberiességi dolog is!

Azokon a hajókon kb 30-40 - ban nők és kiskorú gyerekek is vannak!

Vajon, az 56- os menekültek mint szóltak volna hozzá, ha az osztrák határőrök lőttek volna rájuk??? Ja, és akkor is a többség gazdasági menekült volt, nem politikai és fiatal férfiak voltak...

Boldeone2 2024.08.27. 02:20:16

@ulpius66: index.hu/kultur/2021/09/29/kafiya-said-szomaliai-menekultbol-lett-buszke-magyar-no/

Őt is lelőtted volna a határon? Ezért vagytok ti szélsőjobboldaliak undorítók, jól mondta Bálint: rasszisták vagytok és antiszemiták, "Orbán népe"

Lényegében az egyik fő problémám Nagy Lászlóval is, hogy bár maga nem ír antiszemita dolgokat, de tűri, tolerálja az antiszemitimust

Anno a Béndek Péter konzervatív filozófus blogján nem volt ilyen, az antiszemita hozzászólásokat törölték

Tehát: itt a legnagyobb csalódás nem a fideszesség, a demagógia - azért vagyunk itt, hogy vitázzunk- hanem a rendszeressé váló antiszemita megnyilvánulások tűrése, ami már a BTK 332. paragrafusába ütközik
Néhány bloggal előbb már volt ilyen

wigotah224 2024.08.27. 07:16:11

@Boldeone2: Ráadásul pl ulpiástól konkrétan erőszakra való buzdítás is elhangzott.
De azt már megtudtuk, hogy az erőszak is rendben van, ha a "mi kutyánk kölyke" követi el (lásd: G Nagy az angliai zavargásokról)

G. Nagy László 2024.08.27. 22:25:24

@wigotah224: Megnéztem a Rácz Andrással készült beszélgetést. Ez az ember egy ritka nagy féreg, és mivel te sem vagy egy észlény, simán megtévesztenek a külsőségek. Tény, hogy Rácz András intelligens, felkészült, higgadt, jól kommunikál és egy sor - a szakmáját érintő - kérdésben tárgyilagos és valós állításokat tesz. De baszki, ez nem jelenti azt, hogy az általa képviselt világlátás, narratíva is igaz lesz!!! Ez a geci egy az egyben Brüsszel álláspontját büfögi vissza, téged csak azért érint meg, mert végre nem egy sík hülye Szabó Tímeától, vagy Márki-Zaytól hallod ugyanezeket, hanem egy okos, (és a kirúgása miatt nyilvánvalóan sértett) szarházitól.

Ami igazán vérlázító és bicskanyitogató, az a meleg szarig benyaló riporter, aki végig alákérdez. Csak pár példa, ami hirtelen eszembe jut:

"Az amerikai választások után Európának többet kell költenie Ukrajnára."

Az elfogult riporter nem kérdi meg, hogy miért is? Miért kell egyáltalán költenünk Ukrajnára?

"Az EU-s pénzek befagyasztása árt a magyar gazdaságnak"

Az elfogult riporter nem kérdi meg, hogy az a tömény jogtalanság, amit az EU megenged magával velünk szemben, mennyiben a kormány bűne. Nem kérdi meg azt sem, hogy szerinte az lenne a helyes diplomácia, ha engednénk a zsarolásnak?

"A magyar külügy felső vezetése katasztrofális"

Nem kérdi meg, hogy miért. Nem kérdi meg, hogy mi volna a helyes. Nem kérdi meg, hogy a korábbi külügyminiszterek közül ki volt az, aki szerinte megfelelő volt.

Botrányos riport, olyan szekunder szégyent éreztem végig, amilyet ritkán. Már hozzászoktam a hazaárulókhoz, de a többségük nem ennyire kifinomult és higgadt. Rácz Andrásból nem fröcsög a gyűlölet, higgadtan, okosan kommunikál. És vagy olyan butácska, hogy ezzel le is vesz a lábadról.
süti beállítások módosítása