téveszmék

"A liberalizmus és a konzervativizmus egymás ellenpontjai"

2020. szeptember 23. - G. Nagy László

orban_1.jpg

 

Elmaradt az idei Tusványos, így Orbán Viktor ezúttal nem élőszóban, hanem a Magyar Nemzet hétfői számában adta közre aktuális politikafilozófiai meglátásait. Írásművében elsősorban a címbéli állítást igyekszik körbejárni.

 

Valójában már az is jócskán megkérdőjelezhető, hogy a liberalizmus és a konzervativizmus jelentik-e az eszmei végpontokat. A miniszterelnök dolgozata mindazonáltal nem az elméleteket elemzi, hanem a jelen politikai valóság szekértáborait, elnevezve azokat liberálisnak, illetve kereszténydemokratának - függetlenül attól, hogy e címkék illenek-e rájuk. Innentől kezdve - akár egy jó szektavezér - csomagban kínálja a hitigazságokat. Mintha az teljességgel elképzelhetetlen lenne, hogy bizonyos kérdések mentén az egyik oldal képviseli a liberális megközelítést, míg más témák esetén esetleg megcserélődnek a szerepek. Pedig a helyzet pontosan ez, ráadásul Orbán tálcán kínálja a legizgalmasabb pontokat.

 

POLITIKAI KORREKTSÉG

 

"A politikai korrektség, vagyis a libernyák doktrína-, beszédmód- és stílusdiktátumok elleni lázadás medre egyre szélesedik. Egyre többen és egyre bátrabban lépnek ki a már fojtogatóan szűk egyetlen helyes beszédmód, egyetlen helyes demokráciafölfogás, egyetlen helyes Európa- és Nyugat-értelmezés kalodájából." A miniszterelnök jól látja: a PC beszédmód valóban fojtogató, mi több, szöges ellentétben áll a liberalizmus alapértékével, a szólásszabadsággal. A politikai korrektség elutasítása tehát valójában liberális attitűdöt tükröz.

 

KÜLPOLITIKA

 

"A liberálisok – itt nem részletezendő, Kantig visszanyúló filozófiai megfontolásból – azt hiszik, hogy minden országot, azokat is, amelyeket ma nem liberális demokráciaként irányítanak, arra kell kényszeríteni, hogy elfogadják ezt a kormányzati formát. A kereszténydemokraták ellenben elvetik az efféle külpolitikát, mert szerintük a társadalmakat más és más módokon tartják össze és békében, és mint legutóbb az arab tavasz is bebizonyította, a liberális demokrácia összeomlást és káoszt, több kárt, mint hasznot hozhat magával." Orbán Viktor pontosan tudja, hogy a liberalizmus eszméje megengedő, s kizár mindenféle kényszerítést. Aki erőszakkal kíván demokráciát exportálni, azt aligha lehet liberálisnak nevezni.

 

 SZUBSZIDIARITÁS

 

"Egymásnak feszülnek politikáink abban a kérdésben is, amit elegánsan szubszidiaritásnak szokás nevezni Brüsszelben. A liberálisok szerint az a jó, ha minél több nemzeti kormányzati hatáskört ruházunk át a nemzetközi szervezetekre. Ezért ütik össze a tenyereiket illedelmesen, ezért fátyolosodik el a látás, és ver gyorsabban a szív, ha bármely nemzetközi szervezet új hatáskört, feladatot és persze paripát, fegyvert kap, hiszen ezzel az univerzális eszmék, az európai értékek, az egyetemes emberi jogok kapnak újabb bátorítást és elismerést." A liberális attitűd minden esetben a decentralizációt részesíti előnyben a központosítással szemben. Az Orbán-kabinet működését illetően is az állam túlburjánzása az egyik legjelentősebb (és legjogosabb!) liberális kritika. Ha történetesen európai, vagy egyenesen világkormányról beszélünk, esetleg nemzetközi szervezetekről a nemzeti kabinetek ellenében, úgy ebben az összevetésben a decentralizáció igénye az utóbbi hatáskörét bővítené az előbbiekkel szemben. A nemzeti önrendelkezésről való lemondás semmiképpen sem tekinthető liberális értéknek.

 

BEVÁNDORLÁS

 

"A liberális és a konzervatív politika összecsap, sőt élet-halál harcot vív a migráció kérdésében is. A libernyákok szerint nincs miért félni a nagymértékű bevándorlástól, sőt beözönléstől akkor sem, ha a hívatlan vendégek nemzeti és vallási hagyományai igencsak eltérnek, sőt szemben állnak a mieinkkel. A terrorizmus, a bűnözés, az antiszemitizmus, a párhuzamos társadalmi berendezkedés csak átmeneti rendellenességek, esetleg a mindjárt világra jövő szép új világ szülési fájdalmai. A konzervatív-kereszténydemokrata tábor azonban elutasítja a bizonytalan kimenetelű társadalmi és emberkísérletet, mert vállalhatatlanul nagynak tartja a krónikus interkulturális feszültség és erőszak kockázatát." A migráció kérdése különösen izgalmas, már csak azért is, mert a klasszikus liberális álláspont egyértelműen elutasítja a nyugat-európai bevándorláspolitikát. Teszi ezt legalább három okból. Az első az, amit a miniszterelnök is említ: a liberalizmus legfőbb értéke az egyén szabadsága, melyet kevés dolog veszélyeztet annyira, mint a terrorizmus, és az erőszakos bűnözés egyéb formái. Amikor egy-egy ország vezetése úgy mond igent a tömeges migrációra, hogy közben képtelen megfékezni az újonnan érkezőkkel beáramló erőszakhullámot, az nem csupán a többségi társadalommal, de a liberalizmus eszméjével is szembemegy. A második szempont gazdasági természetű. A szabadelvűség a piacban hisz, s lehetőség szerint minimálisra szorítaná az adókat, illetve az állami támogatásokat. A tömeges bevándorlás ugyanakkor elképesztő anyagi terhet ró az államra és rajta keresztül az adófizetőkre. És végül harmadszor: a liberalizmus soha nem mehet szembe a népakarattal, soha nem nyomhat le a többség torkán olyat, amelyet az elutasít. Magyarország 2016-ban népszavazást tartott a kérdésben, s az érvényesen voksolók több mint 98%-a nemet mondott a migrációra. (A nyugat-európai kormányokat szemmel láthatóan nem érdekli a választópolgárok véleménye, hazánkon kívül máshol nemigen kezdeményeztek hasonló referendumot.)

 

OKTATÁSPOLITIKA

 

"Összebékíthetetlen különbségek mutatkoznak az oktatáspolitikában is. A konzervatívok szerint a karakteres nemzeti hagyományokra kell összpontosítani, s a nevelés célja, hogy a bevált hagyományainkat továbbvinni képes hazafiak lehessenek gyermekeinkből." Az első olyan - Orbán hétfői cikkében felhozott - téma, amelyben tényleges ellentét feszül a konzervatív és a liberális eszmevilág között. Való igaz: a szabadelvűség magasról tesz a meddő hagyományőrzésre, s valóban nem a hazafiasságot állítja az oktatás centrumába. Ezen tartalmi elemeknél is fontosabb, hogy a liberális megközelítés szakítana a lélekromboló, poroszos tanítással, s olyan új utakat támogat, melyek nem idegenítik el a gyerekeket a tudástól, melyekben a tanulás tényleges örömforrás lehet.

 

VALLÁS

 

"A liberálisok azt is gondolják, s valamilyen rejtélyes okból azt védelmezik a legmegveszekedettebb módon, hogy az igazságos és erkölcsileg megalapozott kormányzáshoz elegendő az általános egyetemes értelem, és semmi szükség az Isten által kinyilatkoztatott abszolút értékekre s az ebből kinőtt vallási, bibliai hagyományra."  Itt a második, és egyben - a miniszterelnök által felhozott - utolsó olyan téma, melyben a két politikai elmélet egymásnak feszül. Azon túl persze, hogy liberális szemmel nézve megmosolyogtató az isteni törvényekre való hivatkozás a 21. században, a valóság az, hogy mindez csupán szóhasználat, stíluskérdés, politikai marketingmáz, semmi egyéb. Amennyiben a kérdés mélyére tekintünk, azt fogjuk látni, hogy a konzervatív és a liberális iskola nem sokban különbözik. Mindkettő hisz a természetjogban. Mindkettő vallja az állam és az egyház különválasztását. Mindkettő elveti a fundamentalista vallások túlkapásait. Mi marad ezek után, ami különbséget jelentene? Puszta szavak, üres rituálék, s meddő viták a transzcendencia kapcsán.

 

"A liberalizmus és a konzervativizmus a politikai elmélet két ellentétes pozícióját képviselik" - állítja hétfői cikkében a miniszterelnök, miközben a teljes dolgozat ennek szöges ellentétét támasztja alá. Hat konkrét kérdést vesz elő, ebből négyben éppen a kereszténydemokrata tábor képviseli a liberális álláspontot, s legfeljebb két olyan pontot találni, amelyben eltérőek a politikafilozófiai attitűdök. Ha pragmatikusan tekintünk az ellenségkép-gyártás ezen állomására, arra a következtetésre fogunk jutni, hogy Orbán nem vállal túl nagy kockázatot. Populista kiáltványával aligha veszít szavazatot; aki valóban liberális módon gondolkodik, az épp elég tudatos ahhoz, hogy pártválasztásában ne befolyásolja e logikai bukfencekkel tarkított dolgozat. Amennyiben azonban hajlandóak vagyunk valamivel messzebbre tekinteni, úgy látni fogjuk mindazt a kárt, melyet a gyanútlan Fidesz-szavazó tudatában okoz. A miniszterelnök cikke ezúttal a liberalizmus eszméjét, vagyis a józanságot, a normalitást, a felnőttséget, az önmagunkért vállalt felelősség iskoláját támadja, miközben a lényeges kérdésekben maga is a szabadelvű álláspontot képviseli. Ez a buta agymosás csak arra jó, hogy akinek eleddig nem voltak önálló gondolatai, annak eztán se legyenek. Alig hiszem, hogy ez lenne a társadalmi felemelkedés útja.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr3916210882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Glokta 2020.09.24. 00:54:15

Már ez a libernyákozás is azt mutatja, hogy a miniszterelnök élvezi, ha sértegetheti a liberálisokat, megalázhatja őket. Nyilván joga van ehhez, de ez szerintem nem egészséges hozzáállás.
Aztán: mi ez a Kantról szóló baromság? Gondolom, Orbán ezt is Hazonytól, ettől a szélsőséges izraeli filozófustól vette át, aki a The Virtue of Nationalism című művében Kantot és Locke-ot (!) nevezte ki főellenségnek.
A szubszidiaritásnál Orbán szokás szerint hazudik (szándékosan?). A szubszidiaritás épp azt jelenti, hogy mindent a lehető legalacsonyabb (lehetőleg önkormányzati) szinten kell megoldani, és éppenséggel konzervatív alapelv, de általában a liberálisok is fontosnak tartják.

A bevándorlás kapcsán egyáltalán nem egyértelmű 'a' liberális álláspont, csak a saját meggyőződésedet próbálod liberálisnak beállítani. A második pont (a gazdasági nézőpont) az egyedüli, amelyben egyértelműen igazad van.

"a liberalizmus legfőbb értéke az egyén szabadsága, melyet kevés dolog veszélyeztet annyira, mint a terrorizmus, és az erőszakos bűnözés egyéb formái."
ez nem hinném, hogy elegendő indok lenne, némi biztonságért feladnád a mozgás szabadságát?
Hadd idézzem Benjamin Franklint válaszul: "Akik feladják az alapvető szabadságot az ideiglenes biztonságért, azok sem a szabadságot, sem pedig a biztonságot nem érdemlik meg."

"És végül harmadszor: a liberalizmus soha nem mehet szembe a népakarattal, soha nem nyomhat le a többség torkán olyat, amelyet az elutasít. "
Ez egy nagyon-nagyon veszélyes baromság.. Ezen az alapon vissza kéne vezetnünk a halálbüntetést (hiszen azt a többség támogatná, ne nyomjuk le a torkukon az eltörlését, nemde?) és valószínűleg be kéne vezetni az alapjövedelmet is.

"Magyarország 2016-ban népszavazást tartott a kérdésben, s az érvényesen voksolók több mint 98%-a nemet mondott a migrációra. (A nyugat-európai kormányokat szemmel láthatóan nem érdekli a választópolgárok véleménye, hazánkon kívül máshol nemigen kezdeményeztek hasonló referendumot.)"

Ezt te komolyan elhiszed? Mert ez egy az egyben Fidesz-propaganda.
1) Nem a migrációról szólt a népszavazás, hanem arról, hogy az EU belelepíthessen-e bevándorlókat a Magyar Parlament engedélye nélkül. A két téma valójában eléggé más, a kérdés nagyon erősen irányított volt, és az igennel szavazás morálisan megkérdőjelezhető volt.

2) Normális esetben olyan témáról lehet népszavazást kitűzni, ami valamilyen nemzetközi szervezetbe való belépéssel (kilépéssel) kapcsolatos, vagy pedig vitatott ügy, és ez utóbbiakat az ellenzék szokta keresztülvinni (emlékezz a háromigenes szavazásra). Viszont a kormány egy olyan kérdésről tűzött ki népszavazást teljesen fölöslegesen (ezt te is tudod), amire a válasz egyértelmű volt, amikor pedig az ellenzék kezdeményezett népszavazásokat, akkor megfutamodtak, nem tűztek ki népszavazást.

Nyugat-Európában inkább ennek az ellenkezőjét teszik, ami normálisabb is: a magyar kormányt nem érdekli az 'állampolgárok véleménye' olyan kérdésekben, amelyek számára nem kedvesek, jobb kormánnyal rendelkező országokban viszont ha összegyűl a megfelelő számú aláírás, akkor a kormány általában hajlandó vitát kezdeményezni az ellenzőkkel.

G. Nagy László 2020.09.24. 07:53:50

@Glokta:

"Már ez a libernyákozás is azt mutatja, hogy a miniszterelnök élvezi, ha sértegetheti a liberálisokat, megalázhatja őket. Nyilván joga van ehhez, de ez szerintem nem egészséges hozzáállás."

Ezt magam is így látom. Azzal a kiegészítéssel, hogy személy szerint nem veszem magamra, hiszen nem is engem céloz a sértegetés, hanem a balliberálisokat. (A filozófiai gond ugye az, hogy ők meg valójában nem liberálisok.)

"ez nem hinném, hogy elegendő indok lenne, némi biztonságért feladnád a mozgás szabadságát?"

Most miről is beszélünk??? Miféle szabadságot adunk fel? Tényleg nem is értelek. Ha valamiért úgy döntesz, hogy nem kívánsz elszállásolni a lakásodban pár hajléktalant, azzal sérted az érintett hajléktalanok szabadságát? Baszki, nem arról van szó, hogy Mohamedet bezárom. Oda megy, ahová akar, szabad ember. Még csak arról sincs szó, hogy turistaként, útlevéllel, vízummal nem jöhet (jó, most a covid miatt így sem). Az égvilágon senkinek nem sérül a szabadsága. Az nem egy alapvető szabadságjog, hogy bárhol letelepedhetsz, ahol csak szeretnél. Ez elsősorban a tulajdon szentségét sérti.

"a liberalizmus soha nem mehet szembe a népakarattal, soha nem nyomhat le a többség torkán olyat, amelyet az elutasít. Ez egy nagyon-nagyon veszélyes baromság.. Ezen az alapon vissza kéne vezetnünk a halálbüntetést."

Most úgy érvelsz, mint ahogy azok szoktak, akik pusztán kötekedni akarnak, csak mert a poszt az irodalmi könnyedség oltárán feláldozza a szögletes precizitást. Igen, vannak olyan kérdések, melyeket ha 99% megszavaz, akkor sem lesz sem erkölcsös, sem liberális. Ilyen a halálbüntetés. Ilyen a rabszolgatartás. Ilyen a sorkatonai szolgálat és még sorolhatnám. A bevándorlás kérdése azonban közel sem ilyen. PONT A BEFOGADÓ ALAPVETŐ SZABADSÁGJOGAI SÉRÜLNEK, ha kötelező elfogadnia a migrációt. Az ilyen, az alapvető emberi szabadságjogokat nem sértő (sőt azokat védő!) kérdések kapcsán pedig alapvető liberális érték, hogy elfogadom a többség álláspontját.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2020.09.24. 10:18:04

A konzervativizmus voltaképpen a liberalizmus képződménye, annak egyfajta "továbbfejlesztése", túlzásainak lenyesése. A két eszmerendszer között meglehetősen sok a rokonság, és jóval közelebb állnak egymáshoz, mint a baloldali eszmerendszerekhez. (Történetileg is, és eszmeileg is.)

Minden eszmerendszer tartalmaz belső ellentmondásokat, így a liberalizmus is. ez jól megmutatkozik olyan kérdésekben, mint pl. hogy a többség véleményét kell-e elfogadnia egy liberálisnak, vagy hogy mindenképpen rossz-e a centralizáció. A konzervatív válasz erre az, hogy esetileg kell megnézni az ügyeket, kerülve a doktrínákat.

Orbán nyilvánvalóan szavazatmaximálásra használja a fogalmakkal való játékot. Nem tudom, vannak-e "eszméi", vagy hogy az általa képviselt politikát be lehet-e így sorolni. Ha igen, akkor én azt "új jobboldalinak" nevezném, sem konzervatívnak, sem liberálisnak. Ezen eszmeiség lényege: a szavazatmaximálás érdekében a többség igényeihez idomulni, tekintet nélkül a hosszabb távú következményekre, maximálisan flexibilis lenni, a pillanatokat megnyerni.

birkamenet 2020.09.24. 10:24:17

Annyira sajnálom hogy az évben Tusványos és népe nem szörnyülködhetett (gy.k: hasát fogva röhöghetett) élőben a felcsúti elmebeteg ILLIBERNYÁK diktátor mindenfele elmezavarodott ömlengésein a migráncsról, a prüsszelről, a Sorosról. Ja, meg a libernyákokról.
Kell-e még valamit mondanom Árpi?

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.24. 10:24:50

Az a gond, hogy mindez definíció kérdése.

Ami biztos: alapvető, eredeti értelmében a konzervatívizmus NEM egymás ellenpontjai, hanem épp ellenkezőleg, a konzervatívizmus a liberalizmus mérsékelt verziója.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.24. 10:27:24

"a PC beszédmód valóban fojtogató, mi több, szöges ellentétben áll a liberalizmus alapértékével, a szólásszabadsággal"

A liberalizmus sose volt alapértéke, hogy mindent szabad. Szóval ebben súlyosan tévedsz.

S ez nem modern PC-szöveg. A PC kor előtt is meg lett már fogalmazva neves liberális szerzők által, hogy nem lejet alapelve a korlátlan szabadság, sőt ez egyenesen káros lenne, lásd Soros példaképét, Poppert erről.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.24. 10:29:17

"a liberalizmus eszméje megengedő, s kizár mindenféle kényszerítést"

Minden politikai eszme alkalamaz kényszerítést. Az egyetlen kivétel az anarchizmus. A liberalizmus termsézetesen sose állította, hogy ne létezne legitím kényszerítés.

Szóval megint olyat írsz a liberalizmusról, ami egyszerűen nem iagz.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.24. 10:30:28

"A liberális attitűd minden esetben a decentralizációt részesíti előnyben"

Ezért lettek nemzetállamok éppen a liberálsi eszme nevében, ezért egyesültek államok? Ne viccelj.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.24. 10:33:28

"éppen a kereszténydemokrata tábor képviseli a liberális álláspontot"

Így igaz, hiszen a kereszténydemokrácia egy liberális-konzervatív politikai eszme.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.24. 10:37:04

"Ha pragmatikusan tekintünk"

Pragmatikusan nézve, Orbán egy gyakorló államférfi, nem filozófus. S minden szava így is nézendő.

A politikai szakma legfontosabb eleme pedig egyszerre a taktikázás és az érthető programadás.

Természetesen Orbán a VALÓSÁGBAN nem kereszténydemokrata (az első kormánya alatt volt,majd esetleg még pár évog ellenzékben), de a "kereszténydemokrata" egy kellemes diavtszó, melyre lehet hivatkozni. Ennyi az egész.

birkamenet 2020.09.24. 10:38:54

Mit kíván a magyar nemzeti konzervatív hazaszeretetre nevelő oktatás?

Nemzeti torna órát!
Nemzeti ének órát!
Nemzeti matematikát!
Nemzeti biológiát!
Nemzeti fizikát!
Nemzeti nyelvtant!
Nemzeti angol órát!
Nemzeti német órát!
Nemzeti rajz órát!

és persze:
Nemzeti magatartás és Nemzeti szorgalom jegyeket!

Mit nem lehet ezen érteni ti büdös hazaáruló oktatás romboló kozmopolita libernyákok?

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.24. 10:43:34

@Csöncsön:

Az új jobb se homogén.

Alapvetően 2 teljesen különböző része van:
- a libertáriánus vonal, mely azt hiszi, vissza kell térni a klasszikus liberalizmushoz, azaz meg kell tisztítani a liberalizmus a baloldali elemektől, melyek azóta rárakodtak - ez Amerikában a legnépszerűbb, plusz még pár angolszász kultúrájú országban, ilyen a Trump mögötti kör, ilyen az UKIP is, az a röhej, hogy Mo-on is létezik ez, de Mo-on ez a ballibák szélső vizein található,
- a harmadikutas vonal, mely úgy antikapitalista, hogy nem marxista - lásd a korai olasz fasizmust, Perónt Argentínűban, a magyar népi írók mozgalmát.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.24. 10:44:47

@birkamenet:

Atya Isten, a nép nem szivárványzászlólobogást és iskolai homokoktatást akar??? Ez nem fasizmus?

nemecsekerno_007 2020.09.24. 10:45:50

A magyarok alapvetően liberálisok mert rühellik ha belepofáznak az életükbe.
Főleg ha a diplomás kommunisták próbálják ezt tenni. És próbálják, nagyon serényen.

Ezt nem tudják a ballibek lenyelni. Meg azt se, hogy itt a ballib az a diplomás kommunista, nem úgy mint nyugaton. De köszönjük a KGB-nek a 68-as nyugati generációt.

chrisred 2020.09.24. 11:16:11

A szubszidiaritás elve legjobb ismereteim szerint azt jelenti, amely feladatot egy személy vagy közösség konkrét érintettség okán helyi szinten meg tud oldani, arról nem szabad magasabb szinten (esetleg az érintettek kihagyásával) dönteni. Tehát nem az, hogy egy nemzetközi szervezetben a tagállamok közösen döntenek valamiről, vagy megbízzák a szervezetet, hogy maga intézkedjen ezekben az ügyekben. Hanem hogy az államnak tilos egyoldalúan elvonni a döntési lehetőséget/feladatmegoldást, illetve annak fedezetűl szolgáló vagyont a helyi önkormányzatoktól. És a polgári demokráciának ezt az elvét mind a liberális, mind a konzervatív oldalról elismerik.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.09.24. 11:45:29

Én igaz liberális vagyok, és röhögve szavaztam a Viktor mellett 2016-ban az ún. kvótanépszavazáson, támogatom a halálbüntetés visszaállítását, sok esetben szükségesnek tartom az erős, szilárd központi hatalom kontrollt, és egyetértek azzal, hogy mindenkinek, nőnek, férfinak egyaránt, legyen kötelező sorkatonai szolgálat (egyszeri, kb. 3-6 hónap alapvető fegyverhasználati, honvédelmi ismeretek, fizikai egészségügyi felmérés és minimális egészségügyi képzés,... valójában egy honvédelmi sporttábor, ahová reggel 8-ra bemész, délután 5-kor hazamész,..tehát .nem a bolsevik embernyomorító hadkötelezettségre gondolok)

Ezt add össze.

XIX. sz.-i meg XX. sz. eleji rég elavult, nevetséges, abszurd, röhejes fogalmak, ideológiák, eszmék forognak itt, egy XXI. sz.-i, elképesztő környezeti és társadalmi kihívásokkal teli világban, ahol valójában az egyetlen dolog, ami számít bármilyen kérdés megválaszolásában: az a józan ész, a racionalitás, a realitás, a lehetőségek és a vágyak közötti egyensúly megtalálása.

A kihívásokra nem konzervatív vagy liberális vagy baloldali válaszokat kell adni, hanem jót, megfelelőt, optimálisat.

Csak azért használjuk ezeket a fogalmakat, mert egyszerűsíti az életünket, (annak, akiét egyszerűsíti) és egyszerűsíti a politikai elit életét, amikor egymás ellen hangolja az Istenadta nép gyermekeit.

A poszt egyébként pazar, és 90%-ban maximálisan egyetértek vele, csak kár, hogy a kiindulási helyzete nem egyéb, mint egy politikai vicc, amit a Mester sem vesz komolyan, csak begyűjti vele a szavazatokat és ellenségképet épít.

Libsi= ellenség.
Konzervatív=jó.
ÉRCSÜK?!?

Billy Hill 2020.09.24. 12:12:39

Valóban sokkal kisebbet durran az éves provokáció így, hogy nem élőben tolta az öreg. Eddig 1-2 hónapig is elcsámcsogtak az érintettek (akik magukra veszik az elhangzottakat), de ebben a karanténhelyzetben max. 1-2 hét lesz az élettartama a sopánkodásnak. A vírus már ezt is tönkretette...

Glokta 2020.09.24. 12:23:02

@zord íjász: A kvótanépszavazás kapcsán épp arról van szó, hogy (ahogy írtam is) az igennel szavazás eléggé megkérdőjelezhető volt morálisan, így nyilván a nem volt az értelmes válasz, de csak azért, mert irányított volt a kérdésfeltevés.
Nem a migráció az, ami ellen szavaztam (bár utólag talán hiba volt szavazni), hanem az, hogy a EU előírhassa, hogy melyik tagállamnak mennyi menekültet és milyen menekülteket kell befogadnia.

Mit jelent az, hogy igaz liberális vagy? Ránézve a blogodra te úgy definiálod ezt, hogy minden kérdésben elmondod a sarkos véleményedet, attól függetlenül hogy ez melyik politikai oldalnak kedvez. Ez természetesen jó hozzáállás, ennek kéne a kiindulási alapnak lennie, de sajnos a világon szinte sehol, Magyarországon meg különösen nem ez a jellemző.

A blogodra ránézve én inkább konzervatív alapállásúnak mondanálak, de persze ez kérdésről kérdésre változik és nem is igazán fontos ez a kategorizálás, ahogy azt te is írod. Arról nem is beszélve, hogy az Orbán által felvázolt konzervatív-liberális ellentét is egy hazugság.

frikazojd · http://kocs.ma 2020.09.24. 12:39:36

Liberális = pl. Széchenyi és Kossuth. Aki a liberalizmust megtagadja vagy gyalázza, az többek közt annak az embernek nézetét tagadja meg, akit még a NER-ben is a legnagyobb magyarként szokás emlegetni.

Ennyit a hazafiasságról meg hogy mi "nemzeti".

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.09.24. 12:49:17

@Glokta: "Arról nem is beszélve, hogy az Orbán által felvázolt konzervatív-liberális ellentét is egy hazugság."

Ezt ő is pontosan tudja. Nem is ezért csinálja.

"Ránézve a blogodra te úgy definiálod ezt, hogy minden kérdésben elmondod a sarkos véleményedet, attól függetlenül hogy ez melyik politikai oldalnak kedvez. "

Így van. Ez az alapja mindennek. Lemásolva az 1000 leütés bloggerének, HaFr bloggertársnak a bon motját, amit az ATV hírműsorában lökött be: "4-5-en vagyunk konzervatívok az országban."

Nos, jól látod. 4-5-en vagyunk igaz liberálisok az országban.

"Nem a migráció az, ami ellen szavaztam (bár utólag talán hiba volt szavazni), hanem az, hogy a EU előírhassa, hogy melyik tagállamnak mennyi menekültet és milyen menekülteket kell befogadnia."

Jól tetted és helyesen cselekedtél. Nem kell mindent szűkös politikai kulcslyukon át nézni: a Viktor learatta ennek a politikai hasznát, úgy jött ez neki, mint a manna, röhögve behúzta azt, ami ebből kinyerhető volt. Nagyon sok rendszerkritikus ismerősöm is elment szavazni, és a Viktor mellett szavazott ebben az ügyben. Ahogy írod: morális, erkölcsi kérdés volt. Utána ugyanúgy köpködték tovább a Mestert.

Van ám olyan is, hogy liberális-konzervatív. :-) de a kategóriák csak kategóriák. Mankó a politikai élethez. Vagy inkább maszk, és a maszkokat hordani kell, és ha nem hordod, majd valaki, aki szeret vagy gyűlöl, az rád ad egyet. Voltam én már fasiszta, náci, fideszbérenc és zsidó, bolsi, komcsik seggét nyaló is.

Egyszerűsítem: ezen a vonalon Puzsér az egyik példaképem, mert én is mindig ilyen voltam. Mondja, amit gondol, érez. Ha tetszik valakinek, amit mond: jó. Ha nem tetszik valakinek, amit mond: úgy is jó. De ő az, aki: független, szabad, polgár, az okosságaival meg a tévedéseivel együtt. A Puzsér, az mi? Liberális? Konzervatív? Kommunista? Fideszes? Ellenzéki?

chrisred 2020.09.24. 12:55:27

@Glokta: Szerintem pedig nem volt egyik sem értelmes választás, ezért sem igennel, sem nemmel nem akartam szavazni. Mert úgy gondolom, hogy az Európai Uniónak az Országgyűlés hozzájárulásával sincs joga előírni nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését. Márpedig a kérdést úgy fogalmazták meg, hogy az Országgyűlés hozzájárulásán múlna, hogy az ilyesmi megtörténhessen.

konrada 2020.09.24. 13:00:36

@frikazojd:
Ebben igazad van.

De ez ilyen ország: azok is azt tagadják meg, akik kizárólagosan* magukra aggatják a liberális jelzőt.

*Kizárólagos már eleve nem lehet liberális, de mint írták okosabbak: a konzervativizmus, liberalizmus nálunk ezek nem eszmei értékrendek, hanem szerepek, és a könnyebb érthetőség kedvéért alkalmazzák a közbeszédben ezen jelzőket emberekre, csoportokra, nem a valós tartalom miatt.

G. Nagy László 2020.09.24. 13:11:48

@zord íjász:

"A poszt egyébként pazar, és 90%-ban maximálisan egyetértek vele,"

Köszönet.

"csak kár, hogy a kiindulási helyzete nem egyéb, mint egy politikai vicc, amit a Mester sem vesz komolyan, csak begyűjti vele a szavazatokat és ellenségképet épít."

Abszolút így van.

"Libsi= ellenség.
Konzervatív=jó.
ÉRCSÜK?!?"

Ércsük :)

G. Nagy László 2020.09.24. 13:14:04

@frikazojd:

"Liberális = pl. Széchenyi és Kossuth. Aki a liberalizmust megtagadja vagy gyalázza, az többek közt annak az embernek nézetét tagadja meg, akit még a NER-ben is a legnagyobb magyarként szokás emlegetni."

Nagyon mélyen egyetértek. Abszolút a szívemből szólsz.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.24. 13:16:00

@frikazojd:

Széchenyi és főleg Kossuth hatalmasat tévedtek, ezt ki kell mondani.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.24. 13:18:43

@zord íjász:

Te a 90-es évek ballib mathaságát szajkózod most, mely szerint nincs politika, hanem vannak szakértők és sarlatánok, s jöjjen végre hatalomra a szakértelem. Miközben ilyesmi nem létezik, helyesen mondta Csurka erre válaszként, hogy "a szakértelem bolsevik trükk". Ugyanis a társadalmi ügyekben nincs "szakértelem"? hanem többféle válasz van, melyek bizony ideológiafüggőek.

G. Nagy László 2020.09.24. 13:19:40

@zord íjász:

"A Puzsér, az mi? Liberális? Konzervatív? Kommunista? Fideszes? Ellenzéki?"

Puzsér önmeghatározása: Liberális, de kulturális téren konzervatív és gazdasági kérdésekben pedig szocialista. (Ezért van az, hogy addig tudok vele egyetérteni, amíg nem kezd gazdasági természetű dolgokról kinyilatkoztatni.)

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.24. 13:26:30

@zord íjász:

A Puzsér könnyen meghatározható. Évek óta nézem, hallgatom, olvasom. Valójában az egyik leghasznosabb magyar megmondóember, ez tiszta tény. De a jellemzése most:
- tudatosan bohóc, profi trollként viselkedik, de nem a mondandóját illetően, csak a külsőségekben,
- társadalmi nézete: mint egy 20 évvel ezelőtti nyugati jobboldalié, azaz progresszívizmussal enyhén fertőzött konzervatív,
- politikailag antiliberális, de ezt nem meri nyíltan kimondani, ezt valamiféle "klasszikus liberalizmust akarok, a mai liberalizmus álliberalizmus" szövegbe burkolja, kb. az első Fidesz-kormány eszméjét vallja,
- szellemisége: abszolút antimodernista, tradicionalista.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.24. 13:29:07

@konrada:

A liberalizmus azért egy eléggé széles politika eszme, s eleve nincs közte és a konzervatívizmus között elválasztóvonal, az utóbbi az előbbi verziója.

S a liberalizmus lehet nacipnaista, de unerzalista is, ahogy lehet progresszív és hagyománypárti is.

Ami közös mindegyikben: az egyéni szabadság a fő szempont a társadalomépítésben.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.24. 13:32:17

@G. Nagy László:

Puzsér legnagyobb belső ellentmondása: szerinte a liberális demokrácia az ideális társadalom, de közben annak szinte minden eredményét tagadja.

Olyan ő mint a 70-es évekbeli nyugati komcsi, aki szerint Marx és Lenin a megoldás, viszont a szovjet rendszer rossz, mert valakik "elrontották" ott az eszmét.

midnight coder 2020.09.24. 13:35:34

Tökéletesen egyetértek a postolóval. Az amit ma Európában liberalizmusnak hívunk, az valójában a szélsőbal kicsit átszínezve. Amúgy ugyanez igaz a zöldekre is, ők sem a környezetet védik, az csak egy mellékes aspektusa a tevékenységüknek. És bizony ezek az emberek kb. annyira liberálisak mint Sztálin elvtárs volt.

midnight coder 2020.09.24. 13:37:09

@MAXVAL birсaman közíró: "Ami közös mindegyikben: az egyéni szabadság a fő szempont a társadalomépítésben. "
Egy közös pont van: baloldali semmiképpen nem lehet.Mert hogy a baloldal és a szabadság kizárják egymást.

haXXXor 2020.09.24. 13:38:26

Én abban hiszek, hogy mindenki abban higgyen amiben szeretne. Ennyi. Nem érdekel, hogy más vagy mint én, mert én elfogadlak. Cserébe csak azt kérem, te is fogadd el, hogy én nem azokban hiszek amikben te. Nekem egy politikus vagy egy párt nem fekete-fehér. Vannak árnyalatok, vannak jó döntéseik és rossz döntéseik. Nekem a Fidesz nem az ördög, hisz az életemet nem nagyon befolyásolja a működésük (így is átlagon felül élek, de nem a politikának köszönhetően, hanem annak, hogy én NEM basztam tanulni), értékrendben pedig velük tudok azonosulni (ezért kvázi Fideszes vagyok). Viszont nekem Karácsony Gergely is egy szimpatikus ember, még ha a vonallal amit képvisel, nem is értek egyet. De elfogadom a döntéseit, sőt van ami tetszik is.... Szerintem ez az igazi liberális hozzáállás (és ez az ami egyik oldalon sincs meg). Undorodom az egybites buta emberektől, akik a saját elbaszott életükért pártokat okolnak, de ezeknek az embereknek mindegy is, hogy ki vezeti az országot, mert ők nem az egyik vagy másik pártot gyűlölik, hanem azt, hogy vannak nála jobbak az országban (ennek tünete: 'nekem jár a helikopter ha Szijjártónak is', 'nekem jár a Budai villa ha Rogánnak is'). Ami pedig pusztán lustaságból fakad, mert ezen emberek nem értik azt az egyszerű tézist, hogy a tanulás vagy a vállalkozói kedv az összefügg azzal, hogy milyen életszínvonalon él valaki.

Ad Dio 2020.09.24. 13:40:48

Ritkán mondok ilyet, de az a cikk zseniális. Köszönet érte.

Mindössze annyit tennék hozzá, hogy ez a "két oldal" még most is egymással küzd, holott mindkettő liberális és mindkettő konzervatív... már a dolgok eredeti értelmében. A progresszív világ a technokrácia és az MI, ami sokkal messzebb van mindkét féltől, mint ők ketten egymástól. A helyzet leginkább a késő barokkra emlékeztet, ami még bőven a protestáns-katolikus ellentéttel volt elfoglalva, holott már hangoltak a francia forradalom szellemi elődei a politikai színpadon.

www.youtube.com/watch?v=nhjrfKd4duk

:-)

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.24. 13:42:37

@midnight coder:

Így igaz. A liberáis az jobboldali.

A baloldal ugyanis azt mondja, a gazdasági szabadság nem alanyi jog, míg a jobboldal szerint az, sőt az egyik legfontosabb szabadságjog.

Nyilván vannak határesetek, mint a szocdem és a szoclib, az egyik balról fogadja el a liberalizmust, a mésik jobbról fogadja el a gazdasági szabadság speciálisabb, korlátozható jellegét.

komolytalan samu 2020.09.24. 13:43:46

Viktor elsősorban tematizál, nem az elvont filozófiai cölöpök leverése a célja, hanem a a politikai közhangulat és a viták kereteinek kijelölése.

Én egyre kevésbé látom értelmét a bal/jobb, és még kevésbé a konzerv/lib felosztásnak. A liberalizmus főbb céljait tekintve ma már nem utópia, de maga a nyugati világ rendszerszintű működési kerete. Trump amerikája, de alapvetően még Orbán Magyarországa is liberális (nem véletlen, hogy Orbán először a liberális demokráciával, mint meghatározó rendszerrel szemben próbálta meg definiálni a céljait, de az illiberálisból keresztény demokratába átalakuló narratíva éppen ennek a célnak a megvalósíthatatlanságát jelzi, legalábbis az EU-n belül). Csavargathatja a sajtót, szoríthatja és manipulálhatja a nyilvánosság terét, de az elégedetlenséget és a súlyos feszültségeket csak erőszakkal lehetne elnyomni, ami az EU-n belül politikailag életveszélyes, az internet korában pedig lehetetlen. A liberális rendszer átmenetileg gyengülhet, de Orbán ereje is kevés ahhoz, hogy legyűrje azt.

Távolabbra tekintve Amerikában a liberálisok és a progresszívek lassú tektonikus törése, is jelzi a liberalizmus megérkezését, ill. rendszerré válását, és ami ennél is fontosabb, a valós mozgatórugókra is rámutat.

Én azt gondolom, hogy a klasszikus politikai, filozófiai felosztások közül a progresszív/konzervatív ellentétpár írja le legpontosabban a demokratikus rendszerek elmúlt 100 évének működését. A folyton és egyre gyorsuló ütemben változó technológiai, gazdasági közösségi keretek folyamatos adaptációs kihívására a politikai térben a progresszív ideológiák (szocializmus, kommunizmus, maoizmus, náci, fasiszta ideológiák ) jellemzően a társadalmi rendszerek gyors átalakításában keresik a megoldást, a konzervatívok pedig nyilván óvatosan, lassabban próbálják az adaptációt megvalósítani. Malice gúnyos
“Conservatism is progressivism driving the speed limit.” bonmotja több mint vicces, tűpontos.

Én egyre inkább azt látom, hogy a technológiai, gazdasági változások társadalmi, civilizációs hatásait csupán felületesen értelmezzük. Olyan alapvető változásokat sem tudtunk megragadni, egyáltalán felismerni, és a hatásait józanul értelmezni, mint pl. a férfiak fizikai erő- funkciójának megszűnése, és azzal párhuzamosan a nők felszabadulása a reprodukció kötelme (rabszolgasága) alól, pedig ezek a folyamatok legalább 70-80 éve indultak. Ehhez képest a nyakunkon a emberi kommunikációt a társas, társadalmi kapcsolatokat megint csak alapvetően átrajzoló internet, amelynek következményeiről, és a következmények súlyáról jellemzően nevetségesen sekély, és naív elképzeléseink keringenek.

Hajlamosak vagyunk az ideológiai, és erkölcsi harcok jelentőségét túl, a fenti technológiai folyamatok hatásait alul értékelni, ill. azok hatásait is a saját érdemünknek betudni, amely a változásokat automatikusan a morál territóriumára űzi, ahol viszont a változások vizsgálatát elfedi a változások minél gyorsabb erkölcsi megítélésének igénye.

A morális vitában az autó nem autó, hanem elsősorban az egyén szabadságának kiteljesedése, sőt garanciája. Nem egy technikai találmány, amely hozzájárul a szabadsághoz, hanem az igazság és a jóság egyfajta biztosítéka, TEHÁT az autó esetleges veszélyeiről, kockázatairól beszélni, az igazság megkérdőjelezése, sőt annak veszélyeztetése. A morális autó áldozatairól ezért nem lehet, nem illik beszélni, a "morális autó" ill. a közlekedés szabályozása egyenlő lenne a morális autó igazságának megkérdőjelezésével.

komolytalan samu 2020.09.24. 13:45:27

Az atombomba, amely döbbenetes gyorsasággal képes elpusztítani emberek millióit, rettegéssel tölt el minket, és súlyos morális dilemmák tárgya, de a félelem nem akadályozott meg abban minket, hogy a működését pontosan értelmezzük, sőt még az atomkatasztrófához vezető politikai folyamatokat is képesek voltunk józanul értelmezni, ill. válaszokat, játékelméleti stratégiákat keresni annak elkerülésére.

A rasszizmus, mely döbbenetes gyorsasággal képes elpusztítani emberek millióit, rettegéssel tölt el minket, de képtelenek vagyunk a rettegésünket kezelni, értelmezés, kutatás és a leghatékonyabb válaszok keresése helyett mindössze tabusításra és a "fertőzöttek" középkori kiközösítésére vagyunk képesek a 21-ik században.

Mi a különbség, ill. mi az a félelem, amely alkalmatlanná tesz minket az utóbbi kezelésére, mi a válasz a homokba dugott fejekre a második esetén.

A progresszió annál radikálisabb, minél gyorsabb, alapvetőbb, és érthetetlenebb a mélyben zajló változás, mert a progresszió nem elsősorban a múlttól és a jelentől akar eltávolodni, hanem a jövőben bekövetkező apokallipszist akarja elkerülni. A disztópia az, amely akkor történik meg velünk, ha nem változtatunk, ha nem adaptálódunk a változásokhoz. Ha a német nép nem válik ubermensché, hódítja meg a világot, a történelem felfalja a német népet, mondta Hitler, és a német nép ezt hihetőnek találta az I VH kudarcából, és az azután rájuk rótt békediktátumból nézve. A fehérek nem fogják tűrni a hatalmuk elvesztését az USA-ban (amely legalábbis etnikailag tekintve már belátható távolságra van), ezért a fehérek hatalmát most kell korlátozni, .elvenni a privilégiumaikat, különben népirtás lesz, állítja az új baloldal amerikában.

A liberalizmus, - a klasszikus liberalizmus - ehhez ma annyit tud hozzátenni, hogy ne verekedjetek, beszéljétek meg.

chrisred 2020.09.24. 13:51:24

@Ad Dio: Azért a protestáns-katolikus vitában jócskán benne volt a polgári-feudális ellentét. Lásd G.B. Shaw Szent Johannájában azt a jelenetet, ahol a nemes és a pap "kitalálják" a nacionalizmus és a protestantizmus kifejezést.

G. Nagy László 2020.09.24. 13:56:25

@komolytalan samu:

"A liberalizmus, - a klasszikus liberalizmus - ehhez ma annyit tud hozzátenni, hogy ne verekedjetek, beszéljétek meg."

Azért ez sem kevés :)

midnight coder 2020.09.24. 14:25:24

@komolytalan samu: "Távolabbra tekintve Amerikában a liberálisok és a progresszívek lassú tektonikus törése, is jelzi a liberalizmus megérkezését, ill. rendszerré válását"

Ami most az USA-ban zajlik az pont a baloldal progressziója, és vele a liberalizmus felszámolása.

komolytalan samu 2020.09.24. 14:28:04

@G. Nagy László: Nagyon sok, de nem biztos, hogy elég.

komolytalan samu 2020.09.24. 14:34:38

@midnight coder: Én a demokrata pártban, ill. körülötte az elmúlt 60 evben formálódott liberalis-progressziv koalíció toreserol beszélek. Amit, és főleg amilyen eszközökkel az újbal megcéloz, az túl megy a liberalizmus keretein. Hogy sikerül nekik, az még nincs lejatszva.

midnight coder 2020.09.24. 14:35:48

@frikazojd: Ezzel is az a gond, hogy volt Széchenyi és Kossuth akik valóban liberálisok voltak, és van a mai balliberális vonal aminek kb. annyi köze van a liberalizmushoz mint Sztálin elvtársnak volt.

midnight coder 2020.09.24. 14:39:53

@komolytalan samu: Én a demokratákból igazából csak az újbal előretörését látom. És egy elég erős lobbit ami ezt az egész balratolódást nem annyira hivatalosan nyomja. És amit végképp nem látok az az, hogy ez tulajdonképpen kinek jó ? A másik, hogy egy olyan ország mint az USA hogy a fenébe képes ilyen elnököt / elnökjelölteket kitermelni ? Ezekhez képest a mi Orbán / Gyurcsány párosunk egész szalonképesnek tűnik...

Zabalint 2020.09.24. 14:43:04

Politikai korrektség:
Mint egy másik kommentemben jeleztem is, ez egy erős szalmabáb a nyugati liberalizmussal szemben, valójában összemosva a humanizmusból eredő tapintatosságot a konkrét szavak, gondolatok tiltásával, utóbbi csak egy nagyon szűk kisebbségre jellemző a liberálisoknál, míg az illiberálisoknál számos témát még csak fel sem szabad vetni, csak azt nem PC-nek hívják, és más indokokkal söprik le. Orbán Viktor elvileg elutasítja mások véleményének elhallgatását, valójában aktívan gyakorolja.

Külpolitika:
Egyrészt ezzel te és Orbán Viktor is legitimálod Chamberlain külpolitikáját Churchill külpolitikájával szemben. Másrészt erősen álszent, szemforgató álláspontnak tartom, ha liberálisként egy az egyben elfogadnánk azt, hogy más társadalmakban zsarnoki hatalom van, ezzel elnyomva a demokratikus hangokat. Álszent, mert nem az ottani felvilágosult társadalmi többség döntött úgy, hogy olyan rendszerben akarnak élni, hanem bizony az ottani politikai elit nyomja el azokat a hangokat, akik nem így gondolják.

Nyilván a demokrácia export bizonyos formái elfogadhatatlanok liberális szemmel, de egyes politikai rendszerek külső legitimizációja is az arra hivatkozva, hogy az az ottaniak döntése. Nem, nem az ottaniak döntése, éppen arról szólnak azok a rendszerek, hogy az ottaniaknak nincsen döntése. Ez nem jelenti azt, hogy nekünk egyből kívülről meg kellene döntenünk ezeket a rendszereket, nyilván kompromisszumokra is szükség van, de ez megint nem ugyanaz, mint ha eleve kijelentjük, hogy nincs ott semmi látnivaló.

SZUBSZIDIARITÁS:
Ez meg nem egy szimpla egybites kérdés, hiszen nagyon nem mindegy, hogy mit értünk nemzeti szuverinitás alatt, illetve azzal él az ország vezetése, vagy visszaél, illetve a nemzetközi szervezetek milyen szerepet játszanak, beavatkoznak, vagy csak ajánlásokat tesznek, hogyan reprezentálják magukat benne a tagok, stb., stb. Ne legyenek kétségeink, Orbánnak annyi baja van ezekkel a szervezetekkel, hogy a teljhatalmát veszélyeztetik, hogy ne tehessen meg bármit az ország népével szemben. Ettől még nyilván nemzetközi szervezetek is válhatnak veszélyessé, ha túl nagy felhatalmazást kapnak, mindezt demokratikus reprezentáció nélkül.

BEVÁNDORLÁS:
Annak ellenére, hogy jó cikkeket írsz, most megint meg kell kérdőjeleznem a mentális képességeidet. Emlékszel mi volt az a kérdés, amire 98% nemet válaszolt? Mert már a kérdés maga szalmabáb volt, és logikai önellentmondás. Nem értem ezt hogyan nem látod.

A terrorizmus, erőszak egyébként önmagában fals érv, ami nem zárhatja ki a szabadabb bevándorláspolitikát, amennyiben megfelelő szűrés, ellenőrzés van. Amit egyébként épp az egybites engedjünk mindenkit - ne engedjünk senkit politikai harc akadályoz meg. Legalábbis liberális szempontból fals érv, ugyanis egy valamire való liberális elutasítja a kollektív büntetés elvét, tehát nem fog ártatlan embereket büntetni azért, mert bűnözők is vannak velük egy csoportban.

Gazdaságilag már vitatkoztunk erről, nyilván erősen függ attól, hogy részesíti-e az állam szociális támogatásban a bevándorlókat. Ha nem, akkor fel sem merülne a kérdés, ha pedig Soros alapítványai teszik, ahhoz elvileg semmi köze nem lehetne az államnak, adományoznia mindenkinek joga van.

Egyébként a legnagyobb gond a kérdésben a végletesség, ami egyébként Orbán részéről egy erős szalmabáb, hiszen nagyítóval is alig találni olyan politikai erőt, amelyik a korlátlan bevándorlást pártolná.

Mindenesetre egy liberális bevándorláspolitika mérlegelne, ellenőrízne, de nem tiltanak kategorikusan. És végképp nem írna ki népszavazást logikai önellentmondásra építve, hogy utána annak hazugságára építhessen. Meg nem plakátolná tele az országot kommunista, fasiszta korszakot idéző, gyűlölködő üzenetekkel, mert ezzel eleve ellehetetleníti a józan megoldásokat.

Oktatáspolitika:
Ebben van úgy 50 év lemaradásunk, nyugaton már a poroszos oktatás már a konzervatívoknál is régen elavult.

Vallás:
Sajnos ebben az orzságban szélsőségesnek számít azt kimondani, hogy az államnak nem szabadna anyagilag finanszíroznia az egyházakat, holott ennek kellene lennie az alapnak, nem a liberális, hanem a konzervatív alapnak.

Egyébként egyetértek az alapgondolattal, a liberalizmus és a konzervativizmus nem egymás ellentétei. A konzervativizmusnak a progresszivizmus az ellentéte, és mindkét fogalom relatív az adott korszakhoz képest. Csak annyi, hogy a nyugati világban a progresszívek terjesztették el a liberális eszméket, mára viszont a liberalizmus is konzervatív hagyománnyá vált. Nálunk nem, nálunk az úgynevezett konzervativizmus máig feudális hagyományokból táplálkozik, másrészt nem tudatosan egy csomó dolgot átvettek a hazai konzervatívok a kommunistáktól és a fasisztáktól is. Hozzáteszem, Orbán maga soha nem volt liberális, jobboldali, konzervatív, neki ezek nem számítanak, mindig azt képviseli, ami az aktuális hatalmi érdeke. Holnap akár 180 fokban ellenkezőjét. Ettől persze még léteznek ilyen-olyan eszmerendszerű követői is.

chrisred 2020.09.24. 14:43:12

@midnight coder: A szélsőség mindig jobban látszik, ez igaz a republikánusokra is.

Sadist 2020.09.24. 14:57:33

@chrisred: Az az óriási különbség, hogy a republikánus oldal nagyrészt centristákból áll és elenyésző kisebbségben vannak a szélsőségesek, míg a demokrata oldalon a szélsőségesek vannak többségben, a mérsékelten baloldaliak pedig már rég átpártoltak a republikánusokhoz.

midnight coder 2020.09.24. 15:01:51

@Zabalint: "Politikai korrektség"
Ebben a történetben nagyon sok minden benne van. A legfontosabb az, hogy bizonyos csoportokkal valóban lehetnek problémák, és ha ezt az csoport tagjai vélt vagy valós érzékenységére való tekintettel nem lehet kimondani, ez egyrészt a szólásszabadság durva megsértése, másrészt a társadalomnak sem annyira tesz jót a problémák szőnyeg alá söprése.

De ebbe a körbe tartozik Pl. egy-egy kisebbség "pozitív" diszkriminációja is. Ami valójában negatív diszkrimináció mindenki mással szemben.

Általában véve pedig egy erős társadalommérnökösködésnek vagyunk megint csak tanúi amit a balfékek valamiért nagyon imádnak, és aminek a törtélelem során még soha nem lett jó vége.

"A terrorizmus, erőszak egyébként önmagában fals érv, ami nem zárhatja ki a szabadabb bevándorláspolitikát, amennyiben megfelelő szűrés, ellenőrzés van. "

Fizikai képtelenségről beszélsz. Különösen ha a szabad bevándorláspolitika hallatán azok is megindulnának akik ma még maradnak. Emlékezz mi történt amikor Merkel néni elkiáltotta magát, hogy Ide lőjetek!

chrisred 2020.09.24. 15:02:32

@Sadist: Nekem meg úgy tűnik, hogy Trump személye legalább akkora törést okoz a republikánusoknál, mint amilyen a demokratáknál van.

chrisred 2020.09.24. 15:06:34

@midnight coder: "De ebbe a körbe tartozik Pl. egy-egy kisebbség "pozitív" diszkriminációja is. Ami valójában negatív diszkrimináció mindenki mással szemben."

Azért nem minden esetben. Az akadálymentesítés kit diszkriminál negatívan?

Fikalnyik Eugén 2020.09.24. 15:16:24

Most őszintén, kit érdekelnek röfipofi elméletei, harcoljon a démonjaival ő és kiccsaládja.
Kadhafi Zöld Könyvét sem elemezgette senki, foglalkozzatok inkább az egyre nevetségesebb Helikopteres Petivel, a nernyikek nevére írt Tihanyi-félszigettel vagy az ukrán meg mongol vendégmunkásokkal.

Zabalint 2020.09.24. 15:21:38

@G. Nagy László:
"Most miről is beszélünk??? Miféle szabadságot adunk fel? Tényleg nem is értelek. Ha valamiért úgy döntesz, hogy nem kívánsz elszállásolni a lakásodban pár hajléktalant, azzal sérted az érintett hajléktalanok szabadságát? Baszki, nem arról van szó, hogy Mohamedet bezárom. Oda megy, ahová akar, szabad ember. Még csak arról sincs szó, hogy turistaként, útlevéllel, vízummal nem jöhet (jó, most a covid miatt így sem). Az égvilágon senkinek nem sérül a szabadsága. Az nem egy alapvető szabadságjog, hogy bárhol letelepedhetsz, ahol csak szeretnél. Ez elsősorban a tulajdon szentségét sérti."

Ebből is látszik, hogy mennyire nem vagy liberális. Épp az sérti a tulajdonjogot, ha nem adhatod el Mohamednek a lakásodat, amibe aztán beköltözhet, feltételezve ha a hatóságok szerint nem jelent kockázatot az országba beengedése. Vagy nem adhatod ki neki.

midnight coder 2020.09.24. 15:41:33

@chrisred: Az akadálymentesítés általában véve nem pozitív diszkrimináció. De Pl. a női kvóta már igen. És látszik is a szociknál hogy milyen remekül műxik, lásd Bangóné.

midnight coder 2020.09.24. 15:47:22

@Zabalint: Akkor engedjük be a terroristát is. Elvégre a te szabadságjogaidat az is korlátozza, ha nem adhatod ki terroristának a lakásodat.

Amúgy ez a migri téma valójában a liberalizmus öngyilkossága. Ha beengedsz 10 embert egy országba az asszimilálódni fog, és fel fogja venni a többség szokásait, értékrendjét. Ha ugyanoda beteszel 10 millió embert, akkor már nem. Az átlagpolgár nem hagyja az értékrendjét, kultúráját, vallását az országhatáron. Ami azt jelenti, hogy ha mondjuk beengedsz úgy 300 millió afrikait az országba akkor lesz egy olyan masszív kisebbséged amit soha nem fogsz tudni integrálni, és ami már komolyan fogja veszélyeztetni az európai liberalizmust.
Persze lehet azzal érvelni, hogy de nincs 300 millió migri. De ez leginkább azért nincs, mert a határok zárva vannak, illetve az afrikaiaknak nincs pénzük idejönni. De ha belegondolsz, mind a kettõ illiberális dolog.

Ad Dio 2020.09.24. 15:49:13

@komolytalan samu:

Remek gondolatok. Respekt.

A liberális rendszer átmenetileg gyengülhet, de Orbán ereje is kevés ahhoz, hogy legyűrje azt."

Orbán vagy épp Trump valójában kb. olyan a balra tolódott liberális nyugatnak, mint a bögöly a marhának. Nem kihívás, de idegesíti, esetleg irányváltásra késztetheti. Énkérekelnézést a klasszikus párhuzam aprópénzre váltásáért.

Ami viszont szerintem simán elmoshatja a liberális világot, az az bigdata alapú MI és a technokrácia. Ha a döntések meghozása átkerül az MI-hoz, attól a pillanattól értelmét veszti a bal, jobb, konzervatív, progresszív... de a liberális is.

Csak egy adalék ehhez: a természettudomány számára nincs olyan, hogy "szabad". A világ a tudomány számára kauzális és/vagy véletlenszerű. De soha nem "szabad". Liberális világunk "szabadság" fogalma épp olyan mértékben metafizikus, mint a premodern világ "legfőbb jó/teremtő karaktere".

chrisred 2020.09.24. 15:54:40

@midnight coder: De, az pozitív diszkrimináció, mert egy meghatározott kisebbség számára jelent előnyt.

Ad Dio 2020.09.24. 15:54:43

@komolytalan samu:

"A liberalizmus, - a klasszikus liberalizmus - ehhez ma annyit tud hozzátenni, hogy ne verekedjetek, beszéljétek meg."

No, ezzel viszont nem értek egyet. A valódi liberalizmus szerint minden ember egyenlő. All lives matter. Ennyi. Aki kiemel egy csoportot, az már nem liberális.

Európai téridő 2020.09.24. 15:58:26

Nem érdemes elméletieskedő rizsával bizonykodni, mert az itt felállított elméletben a "kulcsszavak jelentésének magyarázata igencsak "életidegen.

Zabalint 2020.09.24. 15:58:27

@midnight coder:
Az akadálymentesítés pozitív diszkrimináció, mert külön erőforrásokat használunk rászorulók segítésére, ahogy pl. az erre kitalált büntető járulék is az (nem jut eszembe a neve, mikor 50 főnként kell egy mozgáskorlátozottat alkalmazni, vagy valami különjárulékot fizetni). Általában rossznak tartom a pozitív diszkriminációt, mert a másik oldalon negatív, azonban néhány speciális esetben lehet indokolt, a női kvóta nem ilyen, az kőkeményen szexista, sovnisza, és semennyire sem liberális.

midnight coder 2020.09.24. 16:00:06

@chrisred: De nem mások kizárásával. Kivétel talán csak a rokkant parkoló. Ez valóban diszkrimináció, de azért nem olyan horderejû mi amikor a karrieredet érinti a diszkrimináció.

chrisred 2020.09.24. 16:02:19

@Ad Dio: Nem, a valódi liberalizmus szerint minden ugyanolyan esélyekre és elbánásra jogosult. Hogy aztán ki mit kezd vele, az a saját dolga.

Zabalint 2020.09.24. 16:02:23

@midnight coder:
"Akkor engedjük be a terroristát is. Elvégre a te szabadságjogaidat az is korlátozza, ha nem adhatod ki terroristának a lakásodat."

Nem anarchiáról van szó, liberalizmusról. A liberalizmus nem zárja ki a kemény fellépést a bűnözők ellen, és illetve az illető átvilágítását, amennyiben szükséges.

"Amúgy ez a migri téma valójában a liberalizmus öngyilkossága. Ha beengedsz 10 embert egy országba az asszimilálódni fog, és fel fogja venni a többség szokásait, értékrendjét. Ha ugyanoda beteszel 10 millió embert, akkor már nem. Az átlagpolgár nem hagyja az értékrendjét, kultúráját, vallását az országhatáron. Ami azt jelenti, hogy ha mondjuk beengedsz úgy 300 millió afrikait az országba akkor lesz egy olyan masszív kisebbséged amit soha nem fogsz tudni integrálni, és ami már komolyan fogja veszélyeztetni az európai liberalizmust.
Persze lehet azzal érvelni, hogy de nincs 300 millió migri. De ez leginkább azért nincs, mert a határok zárva vannak, illetve az afrikaiaknak nincs pénzük idejönni. De ha belegondolsz, mind a kettõ illiberális dolog."

Ennek köze nincs a liberalizmushoz. Ti újkomcsik kategorikusan tiltani kívánjátok, a nyugatiak egy része pedig kvótákat ír elő, egyik sem liberális megoldás. Liberális megoldással természetesen korlátozódna bizonyos szinten a népvándorlás, hiszen ahhoz, hogy itt éljen, szabad piacon kellene saját pénzen lakhatást és megélhetést szereznie, ami sokkal kevesebbnek jönne össze, de akinek összejönne, azzal csak nyerne az itteni társadalom.

chrisred 2020.09.24. 16:03:43

@midnight coder: A pozitív diszkriminációnak nem fogalmi eleme, hogy mások kizárásával valósuljon meg.

Ad Dio 2020.09.24. 16:04:07

@chrisred:

Igen is meg nem is. Az tény, hogy a protestantizmus eredetileg polgárosodottabb területeken terjedt, de nagyon hamar feudalizálódott. Az igazi törés a 18. századra már régen nem vallási, hanem gazdasági, társadalmi, elvi. Ennek ellenére az uralkodó még mindig vallási ellentétekkel voltak elfoglalva és eszerint álltak tömbökbe. Pedig már javában lehetett látni feljönni az új rendet, ami válogatás nélkül akasztotta később fel őket :-).

Zabalint 2020.09.24. 16:05:23

@midnight coder:
Ha az adófizetők által befizetett pénzt egy bizonyos csoport célzott megsegítésére, esély kiegyenlítésére használják, azzal a többi adóbefizetőt diszkriminálják negatívan, a célcsoportot meg pozitívan. Ugyanaz történik, mint a női kvótánál, csak más az erőforrás, amelyhez a hozzáférést szabályozzák.

chrisred 2020.09.24. 16:12:13

@Ad Dio: Az uralkodók inkább a lefejezés sorsára jutottak, a 18. századra Stuart Károly már régen túl volt rajta.

Ad Dio 2020.09.24. 16:16:41

@chrisred:

Az azonos esélyekbe hogy fér bele egy csoport kiemelése a többivel szemben?

chrisred 2020.09.24. 16:18:01

@Zabalint: A gyakorlatban a közös erőforrások fdelhasználása mindig hátrányosabb helyzetbe hoz valakit, mert potenciálisan egy új hidat sem használ minden adófizető pontosan ugyanolyan mértékben. A pozitív diszkrimináció lényege, hogy van egy alapból hátrányosabb helyzetben lévő csoport (mondjuk a mozgáskorlátozott, aki nem tud bejutni a hivatalba ügyet intézni), de pd intézkedés kiegyenlíti ezt a hátrányt.

Hunyadi_János 2020.09.24. 16:41:13

@Zabalint: "női kvóta nem ilyen, az kőkeményen szexista, sovnisza, és semennyire sem liberális."

női kvótákra nem volna szükség, ha nem lennének olyan férfisoviniszta barmok, mint te.

Hunyadi_János 2020.09.24. 16:44:13

@Zabalint:"női kvóta nem ilyen, az kőkeményen szexista, sovnisza, és semennyire sem liberális."

női kvótákra nem volna szükség, ha nem lennének olyan férfisoviniszta barmok, mint te.

Hunyadi_János 2020.09.24. 16:46:05

@Ad Dio: "A valódi liberalizmus szerint minden ember egyenlő. All lives matter. Ennyi. Aki kiemel egy csoportot, az már nem liberális."

1) kiemelt Samu egy csoportot? a faszt. akkor miféle rémeket látsz?
2) miért ne emelhetne ki egy liberális egy csoportot említés szintjén?

például: "minden síelő egyenlő, de Ausztriában mégiscsak többen vannak, mint Magyarországon, ezért beszéljünk az osztrák síelőkről!".

Hunyadi_János 2020.09.24. 16:46:44

@Ad Dio: "A valódi liberalizmus szerint minden ember egyenlő. All lives matter. Ennyi. Aki kiemel egy csoportot, az már nem liberális."

1) kiemelt Samu egy csoportot? a faszt. akkor miféle rémeket látsz?
2) miért ne emelhetne ki egy liberális egy csoportot említés szintjén?

például: "minden síelő egyenlő, de Ausztriában mégiscsak többen vannak, mint Magyarországon, ezért beszéljünk az osztrák síelőkről!".

mi ebben a nem liberális, te jobber faszfej?!

G. Nagy László 2020.09.24. 16:47:21

@Zabalint:

"Épp az sérti a tulajdonjogot, ha nem adhatod el Mohamednek a lakásodat, amibe aztán beköltözhet, feltételezve ha a hatóságok szerint nem jelent kockázatot az országba beengedése. Vagy nem adhatod ki neki."

Ezt nem is értem. Vagy az van, hogy az érintett ismert és keresett terrorista, bűnöző, így értelemszerűen közös érdek a lefülelése, vagy pedig ártatlan és ártalmatlan, akinek simán eladhatsz bármit. Mit látok rosszul?

Zabalint 2020.09.24. 16:49:25

@Hunyadi_János:
Ha ismernéd a véleményemet a témában , tudnád, hogy nemi egyenjogúság és társadalmi nemek, nemi sztereotípiák kérdésében kimondottan feminista nézeteket vallok. Ebbe nem fér bele a női kvóta, ami semennyire sem szolgálja az egyenjogúságot, sőt leginkább annak a csoportnak árt, akiket a kvótákkal előnyben akarnak részesíteni.. De nagyon szeretem azokat a szituációkat, mikor valaki épp a nézeteimmel ellentétes csoportba skatulyáz be, Fideszes is voltam már. Ezek az esetek emlékeztetnek arra, hogy a politikában vagy társadalmi kérdésekben pártoktól, ideológiáktól függetlenül mindenütt vannak az orrukig sem látó emberek.

Hunyadi_János 2020.09.24. 16:49:54

@Ad Dio: a szabadnak nem a kauzális az ellentéte, te elmebeteg!

A legtöbb filozófus kompatibilista, azaz szerintük a szabad akarat és determinizmus összeegyeztethető. A mindennapi "szabadság" fogalom meg pláne.

ateistaklub.blog.hu/2014/10/02/a_szabad_akaratrol

Zabalint 2020.09.24. 16:51:23

@chrisred:
Ha mondjuk egyoldalúan két azonos súlyú térség közül csak egyik infrastruktúráját fejlesztik a közös adóbevételekből, az is diszkrimináció.

Hunyadi_János 2020.09.24. 16:53:07

@midnight coder: " Ha beengedsz 10 embert egy országba az asszimilálódni fog, és fel fogja venni a többség szokásait, értékrendjét. Ha ugyanoda beteszel 10 millió embert, akkor már nem."

1) hogy lehetsz egyáltalán olyan hülye, hogy ezt a mondatot leírod úgy, hogy a befogadó ország lakosságszámát meg sem adod?
2) honnan vetted azt a baromságot, hogy ez mondjuk egy 500 milliós EU-ban igaz?
3) honnan vetted azt a baromságot, hogy egyáltalán, ez baj? Az erdélyi magyaroknak szerinted asszimilálódni kéne, te nemzetellenes köcsög?!

"ha mondjuk beengedsz úgy 300 millió afrikait az országba"

hol a jó édes kurva anyádba akar bárki is ennyit bárhova beengedni?!

Zabalint 2020.09.24. 16:55:02

@G. Nagy László:
"Ezt nem is értem. Vagy az van, hogy az érintett ismert és keresett terrorista, bűnöző, így értelemszerűen közös érdek a lefülelése, vagy pedig ártatlan és ártalmatlan, akinek simán eladhatsz bármit. Mit látok rosszul?"

Te azt írtad, hogy idejöhet vízummal turistaként x hónapra, szabadon mozoghat, de nem telepedhet le, mert azzal az itteniek tulajdonjogát sérti. A fenéket, ha nem telepedhet le, akkor azzal az ingatlantulajdonosok jogait sérted, az övét, ha már vett egy ingatlant, mégsem élhet benne, vagy azét, aki eladná vagy kiadná neki. A kitétel pedig arról szólt, hogy nyilván egy állambiztonsági átvilágítás jogos, de feltételezzük, amúgy törvénytisztelő külföldiről van szó.

Ad Dio 2020.09.24. 16:58:34

@Hunyadi_János: @G. Nagy László:

Brendel Mátyás. Már a legtöbb blogon tiltják, mert egy troll.

Szerintem érdemes lenne ezt rendszerré tenni... mondom ezt úgy, hogy utálom a cenzúrát... de még jobban azokat, akik tönkreteszik a normális diskurzusokat az agresszív leuraló idiotizmusukkal.

Hunyadi_János 2020.09.24. 16:59:36

@Zabalint: az ország nem a lakásod, faszfejke! ha te azt hiszed, hogy az ország a magántulajdonod, akkor te diktátor vagy.

G. Nagy László 2020.09.24. 16:59:45

@chrisred:

"Nem, a valódi liberalizmus szerint minden ugyanolyan esélyekre és elbánásra jogosult."

Nos, itt szaladnak szét a dolgok. Egy VALÓDI liberális pontosan tudja, hogy lehetetlen ugyanolyan esélyeket teremteni. A VALÓDI liberalizmus KIZÁRÓLAG addig tart, hogy jog előtti egyenlőséget biztosít. Minden, ami ezen túlmegy, már kőkeményen baloldali ideológia. Igen, még az akadálymentesítés is.

Abban kéne társadalmi konszenzusra jutni, hogy milyen szinten engedjük be a baloldali gondolatot. A magam részéről támogatom a fogyatékossággal élők segítését, legalább három okból:

1. Pénzügyileg:: ennyit elbír a társadalom.
2. Morálisan: a fogyatékkal élő többnyire nem tehet a hátrányáról.
3. Praktikusan: a fogyatékosság precízen ellenőrizhető, többnyire szabad szemmel is látható.

Ennél több baloldaliságot nem hoznék a világunkba. A teljes esélyegyenlőség egyébiránt is illúzió. Mikor fogok én olyan eséllyel csajozni, mint Sergio Ramos?

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:00:49

@chrisred: te melyik univerzumban élsz, náci köcsög?!

G. Nagy László 2020.09.24. 17:01:24

@Ad Dio:

"Szerintem érdemes lenne ezt rendszerré tenni... mondom ezt úgy, hogy utálom a cenzúrát... de még jobban azokat, akik tönkreteszik a normális diskurzusokat az agresszív leuraló idiotizmusukkal"

Persze. Kitiltom Hunyadi Jánost és három percen belül megjelenik Rákóczi Ferencként...

G. Nagy László 2020.09.24. 17:02:43

@Zabalint:

"Te azt írtad, hogy idejöhet vízummal turistaként x hónapra, szabadon mozoghat, de nem telepedhet le, mert azzal az itteniek tulajdonjogát sérti."

Baszki, hol írtam ilyet? Ne szórakozz!

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:03:47

@midnight coder: "bizonyos csoportokkal valóban lehetnek problémák, és ha ezt az csoport tagjai vélt vagy valós érzékenységére való tekintettel nem lehet kimondani, ez egyrészt a szólásszabadság durva megsértése, másrészt a társadalomnak sem annyira tesz jót a problémák szőnyeg alá söprése."

a valós problémákat ki lehet mondani. például a nácik iszonyat hülyék, és károsak a társadalomra. te is.

"Fizikai képtelenségről beszélsz."

az nem érv, hogy mit álmodtál részegen, bedrogozva. annál is inkább, mert tudjuk, hogy fingod nincs a világról, és iszonyat hülye vagy.

@midnight coder: Egyszer már elismerted, hogy hülye vagy. Itt:

polalap.blog.hu/2020/05/25/hibrid_rezsim_a_meghackelt_demokracia/full_commentlist/1#c38544754

Töredelmesen bevallottad, bocsánatot kértél. Na most NEM ELÉG BEISMERNI, HOGY HÜLYE VAGY, NEM ELÉG BOCSÁNATOT KÉRNI, HA UTÁNA TELI POFÁVAL FOLYTATOD UGYANAZT A HÜLYESÉGET. HA BELÁTOD, HOGY HÜLYE VAGY? AKKOR UTÁNA SZERÉNYEN KUSSOLNOD KELL, MERT ADDIG NYOMOM A POFÁDAT A SZARODBA, AMÍG NEM TANULSZ BELŐLE. FASZNAK ZAKLATOD AZ EMBEREKET UTÁNA IS A HÜLYSÉGEIDDEL TOVÁBB?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:04:46

@Sadist: a republikánus oldalon sok a náci. ezek szélsőségesek, te tudatlan, náci paraszt!

Zabalint 2020.09.24. 17:05:01

@Hunyadi_János:
A félreértések elkerülése végett:
Sem Bangóné, sem Selmeczi Gabriella nem kvótanők. Senki nem írta elő ezen pártoknak, hogy mennyi nőt vigyenek a politikába. Egyébként alapvető állampolgári jogokat sértene, hiszen mindenkinek egyformán joga van jelöltetnie magát a politikai tisztségekre, ezért nem lehet nemi alapon diszkriminálni. Értem, hogy van ahol megpróbálják ezzel kompenzálni azt, hogy kevés a nő a politikában (vagy mondjuk informatikában, menedzsmentben, stb., stb.), de ez amellett, hogy súlyos nemi diszkrimináció, eleve elhibázott tüneti kezelés, mert nem az okokat, azokat a nemi sztereotípiákat kezeli, amelyek ezt a helyzetet előteremtették, hanem annak a torz kimenetét.

A politikára kevésbé, de az IT területen lennének elképzeléseim, hogyan lehetne javítani hosszútávon az arányokon, ezek közé nem tartozik a kvótázás, mert a már képzett informatikusok között felül vannak reprezentálva a férfiak, így nem megoldás az, ha az ő kiválasztásuknál más arányokat használunk, mint amilyen arányban a munkaerőpiacon vannak. Onnan kell indulni, hogy a lányok miért választanak ritkábban ilyen pályát.

G. Nagy László 2020.09.24. 17:05:49

@Zabalint:

"Nem anarchiáról van szó, liberalizmusról. A liberalizmus nem zárja ki a kemény fellépést a bűnözők ellen, és illetve az illető átvilágítását, amennyiben szükséges."

Pontosan.

"Liberális megoldással természetesen korlátozódna bizonyos szinten a népvándorlás, hiszen ahhoz, hogy itt éljen, szabad piacon kellene saját pénzen lakhatást és megélhetést szereznie, ami sokkal kevesebbnek jönne össze, de akinek összejönne, azzal csak nyerne az itteni társadalom. "

Pontosan. Ugyanezt fújom, évek óta. Miért basztattok hát?

Zabalint 2020.09.24. 17:06:16

@G. Nagy László:
Akkor ezek szerint valaki feltörte az accountod:

"Baszki, nem arról van szó, hogy Mohamedet bezárom. Oda megy, ahová akar, szabad ember. Még csak arról sincs szó, hogy turistaként, útlevéllel, vízummal nem jöhet (jó, most a covid miatt így sem). Az égvilágon senkinek nem sérül a szabadsága. Az nem egy alapvető szabadságjog, hogy bárhol letelepedhetsz, ahol csak szeretnél. Ez elsősorban a tulajdon szentségét sérti."

Zabalint 2020.09.24. 17:07:46

@G. Nagy László:
"Pontosan. Ugyanezt fújom, évek óta. Miért basztattok hát?"

Nem, nem ezt fújod. Hanem hivatkozol a kamukérdéses népszavazásra, Orbánék senkit se engedjünk be bevándorló politikájába (ami amúgy hazugság, hiszen közben meg nemzetközi bűnözőket fű alatt nem egyszer beengednek...).

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:09:32

@midnight coder: a 19. századi liberalizmusnak valóban annyi köze van a 21. századi liberalizmushoz, mint egy magas kisbabának egy magas kosarashoz. ma, a 19. századi liberalista álláspontok már kevesek.

de te ezt nem fogod fel, mert egy elmebeteg selejt vagy.

Ad Dio 2020.09.24. 17:09:46

@G. Nagy László:

Lehet. Viszont én nem vagyok képes vele egy térben beszélgetni. Ha bepipul úgy teleszórja a komment folyamot, hogy ember nem marad aki hajlandó lesz kibogarászni. Részemről ha ő van, én kivonulok.

Üdv

G. Nagy László 2020.09.24. 17:10:35

@Zabalint:

"Az nem egy alapvető szabadságjog, hogy bárhol letelepedhetsz, ahol csak szeretnél. Ez elsősorban a tulajdon szentségét sérti."

Tényleg kötekszel, mintha nem ismernéd jobban a gondolataimat, mint saját magam. (Ha nem ismernél, tényleg félreérthető volna.)

Arról van szó, hogy nem verhetek sátrat a Genfi-tó partján, ha úgy van kedvem, hogy elcsövezzek ott 10-20 évig. Mert nem az enyém az adott terület. Ha veszek ott egy telket, onnantól nincs miről beszélni.

Zabalint 2020.09.24. 17:10:36

@Hunyadi_János:
Ki mondta, hogy az ország az én tulajdonom lenne? Egy liberális rendszerben viszont a lakásomat eladhatom egy külföldi állampolgárnak, akinek utána joga van beköltözni az immár ő tulajdonában lévő lakásba, ahogy én is költözhetek egy másik országba, ha ott lakást bérlek vagy veszek, illetve fizetem a rám kiszabott adókat és betartom az ottani törvényeket.

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:12:04

@MAXVAL birсaman közíró: "A liberáis az jobboldali."

akkor te liberális vagy, vagy baloldali, te elmebeteg, bolgár fasz?!

G. Nagy László 2020.09.24. 17:12:31

@Ad Dio:

"Részemről ha ő van, én kivonulok."

Megértelek. Én viszont most felülök a bringámra és elindulok a Római partra, inni a haverokkal. Néhány óráig rá se nézek az oldalamra, ha akarnék se tudnék csendőrt játszani.

Zabalint 2020.09.24. 17:13:15

@G. Nagy László:
A bevándorlás kérdése arról szól, hogy úgy egyáltalán letelepedhetsz-e az adott országban, a Genfi tó partján egy svájci állampolgár sem verhet sátrat, ha a terület tulajdonosa nem járult hozzá. Ha nem telepedhetsz le, abban az is benne van, hogy vagy nem vehetsz és nem is bérelhetsz ingatlant, vagy ha ezt megteszed, akkor sem élhetsz ott.

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:15:41

@haXXXor: te vagy csalásból élsz, vagy nem Orbanisztánban, mert bizony Orbanisztánban a tehetséges embereket kurvára lenyomja az, hogy milyen a rendszer. nem annyira, mint a zsákfalusi mongolFidiótát, de azt mondani, hogy nem érint, és mindegy, az súlyos vakság.

most például simán beledögölhetsz Orbán elbaszásaiba, és simán kurvára nagyobb gazdasági válság is lesz.

aki azt mondja, hogy mindegy, hogy Mészárosék ellopnak sok ezer milliárdot, az hogy a faszomban nem bukott meg általánosban?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:17:11

@midnight coder: azonkívül, hogy hülye náci vagy, és sok mindenkit ész nélkül utálsz, nem írtál semmit.

Sadist 2020.09.24. 17:18:00

@chrisred: "De, az pozitív diszkrimináció, mert egy meghatározott kisebbség számára jelent előnyt."

Nope. Azzal, hogy akadálymentesítjük az épületeket, nem vesszük el a lehetőséget a nem mozgáskorlátozottaktól, hogy ugyanúgy használják az adott épületet, mint eddig.
A kvótánál viszont akit negatívan diszkriminálnak pl. egy állásinterjún, felsőoktatásba jelentkezésnél, egy pályázat elbírálásánál, stb., attól elveszik a lehetőséget. Akkor lenne összehasonlítható a kettő, ha az akadálymentesítés mellett minden egészséges embernek eltörnék a lábát, hogy a lépcsőt már ne tudják használni.

Sadist 2020.09.24. 17:21:50

Ahhh, ez a pedofil brendelmatyi mindenhol ott van?

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:22:44

@Csöncsön: igazán nem értem az ilyen: "a liberalizmus lényegében jobboldaliság" meg "a liberalizmus lényegében baloldali", meg "a zöldek kommunisták", és hasonló idiótaságokat.

szerinted mi a faszomnak használunk ezekre külön szavakat, ha ugyanazok? nyilván vannak rokon értelmű szavaink, de ez nem az az eset. a liberalizmust azért nem nevezik jobboldaliság , mert nem az! fogd már fel, te idióta!

a liberalizmus se nem jobboldaliság, se nem baloldaliság. a liberalizmus gazdaságpolitikában eléggé jobboldali, szabadságjogok tekintetében meg elégé baloldali. mindkettőtől különbözik.

teljesen hülyeség ilyen baromságokkal jönni, hogy "a kutya lényegében macska, csak nagyon más".

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:24:21

@MAXVAL birсaman közíró: "a kereszténydemokrácia egy liberális-konzervatív politikai eszme."

mondja a bolgár elmebeteg.... ennyire zakkant.

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:26:22

@MAXVAL birсaman közíró: neked a bolgár gumiszobában honnan lenne fingod arról, hogy mit akar a magyar nép?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:27:25

@nemecsekerno_007: hát persze, nyilván jobb, ha egy náci paraszt nemcsak belepofázik az életünkbe, de szétlopja és tönkreteszi az országot.

Zabalint 2020.09.24. 17:27:46

@Hunyadi_János:
"a liberalizmus se nem jobboldaliság, se nem baloldaliság. a liberalizmus gazdaságpolitikában eléggé jobboldali, szabadságjogok tekintetében meg elégé baloldali. mindkettőtől különbözik."

Nem. A liberalizmus más tengelyen értelmezhető, mint a bal-jobb tengely, lehet valaki baloldali-liberális és jobboldali-liberális is, habár az utóbbi gyakoribb, mivel a baloldali-liberálisnak a gazdasági korlátozottságot kellene összegyeztetnie a társadalmi szabadsággal, ami necces.

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:28:35

@zord íjász: "Én igaz liberális vagyok, és röhögve szavaztam a Viktor mellett 2016-ban az ún. kvótanépszavazáson, támogatom a halálbüntetés visszaállítását, sok esetben szükségesnek tartom az erős, szilárd központi hatalom kontrollt, "

elmebeteg vagy, nem liberális. nem tudod, mit jelent ez a szó.

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:30:43

@chrisred: "az Európai Uniónak az Országgyűlés hozzájárulásával sincs joga előírni nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését. "

soha nem írt elő ilyet, te fasz!

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:32:12

@G. Nagy László: Puzsér idióta. mellékes, hogy milyen irányú idióta, meg nem is lehet igazán meghatározni ilyen hülyeség esetében.

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:33:39

@Sadist: Visít a mongolFidióta fasz, hogy nem baszhatja szét mások blogját. Visít a mongolFidióta selejt, mert egyetlen balliberális kommentelő IQ-ból legyőzte az egész Habony-droid hadsereget, a sok milliárd ellopott állami támogatás ellenére. Visít a Habony-droid selejt, mert nem fogja fel, hogy a bloggereknek, vagy a blog.hu-nak nem az az érdekük, hogy a Habony droidok fossanak tele minden blogot.

Egyébként az egészet egy kolompálrlóré nevű nácinak köszönhetitek, aki akkora selejt volt, hogy minden hozzászólásomat akárhányszor visszamásolta úgy, hogy egyszerű ténykéréseket az ellentétére fordított, például szerinte a nácik nyerték meg a II. Világháborút. továbbá ész nélkül zsidózott. még úgy is zsidózott, hogy közben azt bizonygatta, hogy Neumann János, a zsidó szerinte nagyobb zseni volt, mint Albert Einstein. Az ilyen pszichopata barmok ellen nem volt kedvem nem küzdeni, a blogok tulajdonosai nem vágták ki, tehát kitaláltam, hogy hogy győzhetem le. Le is győztem, és a Habony-droidokat is legyőztem, ezért visítanak.

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:35:03

@Sadist: egyébként röhej, amikor te, a pedofil, buzi, selejtes fasz, akinek a nevében is ott van, hogy mi vagy, pedofilozik.

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:37:19

@Zabalint: 1) az ország nem magántulajdon
2) magyarok százezreinek van joga bevándorolni valahova. miért ne lenne másoknak is joga hozzá?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:38:20

@Zabalint: "Ki mondta, hogy az ország az én tulajdonom lenne? "

ha nem az, akkor nem mondhatod, meg, hogy mi legyen az országban.

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:39:27

@Ad Dio: pontosan az a cél, hogy a hozzád hasonló selejtek ne fossák tele a blogokat a faszságaikkal, tehát megint csak nyertem a távozásoddal.

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:41:49

@Zabalint: " Ebbe nem fér bele a női kvóta, ami semennyire sem szolgálja az egyenjogúságot, sőt leginkább annak a csoportnak árt, akiket a kvótákkal előnyben akarnak részesíteni.. "

Értem, hogy hülye vagy, de miért reklámozod?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:44:26

@Ad Dio: "Az azonos esélyekbe hogy fér bele egy csoport kiemelése a többivel szemben?"

Úgy, hogy a kiemeléssel teremtjük meg az azonos esélyt, mert előtte NEM VOLT AZONOS ESÉLYE.

mit nem fogsz fel ebből, te kis debil?!

Marcsinak kevesebb esélye van, mint Józsinak, ezért Marcsinak több esélyt adunk, hogy közel azonos esélye legyen.

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:46:06

a magát liberálisnak mondó kommentelők nagy része nem liberális, hanem csupán egy önző fasz, ennek megfelelően többségük náci, hímsoviniszta, homofób, és hasonlók.

a liberális szabadságot akar. a magukat liberálisnak mondó kommentelők többsége meg csak magának akar szabadságot.

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:47:26

@Zabalint: a "nem" kezdőszó után olyat írtál, ami egyáltalán nincs ellentétben azzal, amit én írtam. mondom, te leginkább hülye vagy.

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:48:21

@Sadist: a republikánus oldalon sok a náci. ezek szélsőségesek, te tudatlan, náci paraszt!

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:49:12

@Zabalint: 1) az ország nem magántulajdon
2) magyarok százezreinek van joga bevándorolni valahova. miért ne lenne másoknak is joga hozzá?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:49:45

@Zabalint: " A liberalizmus más tengelyen értelmezhető, mint a bal-jobb tengely"

én is ezt írtam.

" lehet valaki baloldali-liberális és jobboldali-liberális is"

én is ezt írtam.

"a baloldali-liberálisnak a gazdasági korlátozottságot kellene összegyeztetnie a társadalmi szabadsággal, ami necces."

Magyarországon ez a könnyebb és elterjedtebb. mondom, hülye vagy.

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:50:49

@MAXVAL birсaman közíró: "a kereszténydemokrácia egy liberális-konzervatív politikai eszme."

mondja a bolgár elmebeteg.... ennyire zakkant.

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:51:25

@MAXVAL birсaman közíró: neked a bolgár gumiszobában honnan lenne fingod arról, hogy mit akar a magyar nép?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:52:16

@haXXXor: te vagy csalásból élsz, vagy nem Orbanisztánban, mert bizony Orbanisztánban a tehetséges embereket kurvára lenyomja az, hogy milyen a rendszer. nem annyira, mint a zsákfalusi mongolFidiótát, de azt mondani, hogy nem érint, és mindegy, az súlyos vakság.

most például simán beledögölhetsz Orbán elbaszásaiba, és simán kurvára nagyobb gazdasági válság is lesz.

aki azt mondja, hogy mindegy, hogy Mészárosék ellopnak sok ezer milliárdot, az hogy a faszomban nem bukott meg általánosban?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:52:55

@MAXVAL birсaman közíró: "A liberáis az jobboldali."

akkor te liberális vagy, vagy baloldali, te elmebeteg, bolgár fasz?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:55:24

@Sadist: Visít a mongolFidióta fasz, hogy nem baszhatja szét mások blogját. Visít a mongolFidióta selejt, mert egyetlen balliberális kommentelő IQ-ból legyőzte az egész Habony-droid hadsereget, a sok milliárd ellopott állami támogatás ellenére. Visít a Habony-droid selejt, mert nem fogja fel, hogy a bloggereknek, vagy a blog.hu-nak nem az az érdekük, hogy a Habony droidok fossanak tele minden blogot.

Egyébként az egészet egy kolompálrlóré nevű nácinak köszönhetitek, aki akkora selejt volt, hogy minden hozzászólásomat akárhányszor visszamásolta úgy, hogy egyszerű ténykéréseket az ellentétére fordított, például szerinte a nácik nyerték meg a II. Világháborút. továbbá ész nélkül zsidózott. még úgy is zsidózott, hogy közben azt bizonygatta, hogy Neumann János, a zsidó szerinte nagyobb zseni volt, mint Albert Einstein. Az ilyen pszichopata barmok ellen nem volt kedvem nem küzdeni, a blogok tulajdonosai nem vágták ki, tehát kitaláltam, hogy hogy győzhetem le. Le is győztem, és a Habony-droidokat is legyőztem, ezért visítanak.

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:56:24

@Ad Dio: "Az azonos esélyekbe hogy fér bele egy csoport kiemelése a többivel szemben?"

Úgy, hogy a kiemeléssel teremtjük meg az azonos esélyt, mert előtte NEM VOLT AZONOS ESÉLYE.

mit nem fogsz fel ebből, te kis debil?!

Marcsinak kevesebb esélye van, mint Józsinak, ezért Marcsinak több esélyt adunk, hogy közel azonos esélye legyen.

Hunyadi_János 2020.09.24. 17:57:15

@Zabalint: " Ebbe nem fér bele a női kvóta, ami semennyire sem szolgálja az egyenjogúságot, sőt leginkább annak a csoportnak árt, akiket a kvótákkal előnyben akarnak részesíteni.. "

Értem, hogy hülye vagy, de miért reklámozod?!

Exploiter 2020.09.24. 18:05:48

Már leírták többen.
2020ban értelmetlen liberalizmusról beszélni, illetve a világon már nem nagyon létezik valóban liberális állam.
Magyarország vicces módon a szólás, sajtó, vallás és lelkiismereti szabadságot tekintve a lista előkelő helyén áll.

A félreértés abból ered, hogy a mainstream baloldal a nagy progresszivizmus közepette abszolút a szélre sodródott és valódi elvektől mentesen minden trendinek hitt jelzőt magára aggatott közben.

Pedig a modern progresszív bal (értsd neo-marxista) se nem liberális hanem autoriter, kollektivista, se nem humanista, hanem az alapvető emberi értékeket támadja, se nem haladó, hanem desktruktiv, de legfőképpen semmilyen szinten nem őszinte semmiben.

Velük szemben pedig nem a konzervatív áll, hanem minden épeszű ember.

Innentől nehéz értelmes vitát folytatni róla.

Vannak szembenálló poltikai, eszmei és ideológiai oldalak és van a modern bal, ami különálló entitás, maga a nihil, az önpusztító őrület.

Elég Matyira nézni, mint egy jeles példára, a nihilista ostoba csőcselék megtestesítőjére és több magyarázat ehhez nem is kell.

Hunyadi_János 2020.09.24. 18:15:12

@Exploiter: jaja, az EU nagy része a szakadék szélére sodródott, és csak Orbán előzte meg őket egy lépéssel.:) Elmebeteg fasz vagy, de ezt már tudjuk.

komolytalan samu 2020.09.24. 18:16:16

@midnight coder: Az. Erős. Ne abban gondolkodj, hogy kinek jó ez. A gigacégeknek persze igen, mert addig sem a kajmán szigeteki parkoltatott ezermilliárdokkal foglalkozik a közvélemény, és a diversity officerek, meg a kvóta összességében még mindig olcsóbb, mint ekkora összeg után adózni. De még ott sem tisztán ezért állnak be mögé, egyszerűen ez a millenialos generáció már ebben az oktatásban nőtt fel (láttam), ráadásul a tech cégek szuperprogresszív emberei minden tekintetben élesen elkülönülnek az átlag emberektől. Ők a felső 10% tagjai, akik ellentétben az átlag amerikaival a globális gazdaság nyertesei, a knowledge economy, az apple,, google stb. irgalmatlan profitjából kurva jó pénzen fenntartott elitrétege, akik azt hiszik ez mindenkinek lehetséges, csak akarni kell és a világ egy végtelen, színes instaposzt, ahol az életed az izgalmas fejlesztések, meg marketingtervek között lezavart pumpkin spice latteból áll, a nagy színes, csodálatos globális kavalkádban. Ők egy más világ, ahonnan nem látszik a többi, és ők nem is kíváncsiak a többire.

Persze a fő hajtóereje ennek az újbalos mozgalomnak az, hogy Amerika etnikailag és kulturálisan is rohamtempóban változik, és furcsa módon az újbal ennek a változásnak az etnikai perspektíváját emelte ki, azon keresztül látja az ország jövőjét, önmagát, és mindenki mást is, aki nem ért velük egyet. Ezért nem hisznek a konzerveknek, és libertariánusoknak, akik viszont a változást civilizációs, kulturális oldalról közelítik (amerika a szabadság, az újrakezdés, a csillagossávos, az alkotmány, a közös üzenetek, szimbólumok, és közös történelem, és ígéretek ) amerikája. A baloldal viszont etnikai, rassz alapon értelmezi a változást, tehát azt gondolja, hogy a másik oldal hazudik, és a hazugságot takargatja.

Viszont a demokrata elit, ami a legkevésbé sem balos, csak korporativista, pontosan érzi, hogy az újbal először őket csinálná ki, az ő hullájukon át vezet az út a hatalomba, nem a republikánusokén. Ezért taktikáznak, domesztikálnak, vagy kinyírják az igazán veszélyeseket, mint Sanders. Az újbal pontosan érti, hogy mi történik, jobban gyűlölik a demo elitet, mint a repiket, de még nem elég erősek átvenni a hatalmat.

Az USA-ban mondjuk úgy, elmeszesedtek a hatalom, és az elit csatornái (mindkét oldalon), amit tökéletesen jelez, hogy egy 5 éves nárcisztikus óvodás lenyomta a repi, és a demokrata elitet is, és ha nincs a koronavírus, most 95% eséllyel nyerné a következő ciklust.

Zabalint 2020.09.24. 18:20:22

@Hunyadi_János:
"1) az ország nem magántulajdon"

Az ország nem, de a lakásom igen.

"2) magyarok százezreinek van joga bevándorolni valahova. miért ne lenne másoknak is joga hozzá?!"

Te elolvastad mit írtam, vagy write-only üzemmódban vagy? Épp azt írtam, hogy az ország ingatlan tulajdonosainak jogait sérti, ha az állam, nyilván leszámítva az olyan eseteket, mikor bűnözők akarnak ide költözni, ha egy külföldi állampolgár nem költözhet ide.

Zabalint 2020.09.24. 18:21:15

@Hunyadi_János:
Te tényleg nem olvasol, csak írsz. Ezt konkrétan miért nekem írod egyáltalán?

Zabalint 2020.09.24. 18:22:13

@Hunyadi_János:
Akkor ezek szerint ezt sem voltál hajlandó elolvasni.

komolytalan samu 2020.09.24. 18:22:57

@Ad Dio: Arra céloztam ezzel, hogy a liberalizmus, és a liberális rendszer toleranciája, ill. rugalmassága egy radikalizálódó, egyre nagyobb feszültségekkel terhelt rendszerben nem feltétlenül lesz képes kezelni azt. Remélem, és bízom abban, hogy igen, de talán sosem volt ekkora a lehetősége annak, hogy az inga túllendül a liberális keretrendszeren túlra.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.24. 18:24:02

@Hunyadi_János:

Én kívül vagyok az egészen, mert eluatsítom a modernitást. De ha nagyon kell választani, inkább a baloldalt választom a jobboldallal szemben.

komolytalan samu 2020.09.24. 18:26:45

@Ad Dio: Ha az AI veszi át a döntéseket (szerintem nem), akkor baszhatjuk. Egy olyan intelligenciához képest, ami nem ismeri a halált, az időt, az evolúció zsigeri élményét, azaz nem élőlény, még az is kecsegtetőbb, ha űrlények kolonizálnának minket. :)

Zabalint 2020.09.24. 18:29:30

@Hunyadi_János:
Nem, te ezt írtad:

"a liberalizmus se nem jobboldaliság, se nem baloldaliság. a liberalizmus gazdaságpolitikában eléggé jobboldali, szabadságjogok tekintetében meg elégé baloldali. mindkettőtől különbözik."

Nincsen olyan, hogy a liberalizmus gazdaságpolitikában eléggé jobboldali, mivel aki baloldali-liberális, az gazdaságpolitikában baloldali nézeteket vall. Ugyanis a bal-jobb tengely elsősorban a gazdaságpolitikáról és az állam működéséről szól, különös tekintettel az újraelosztásra, a gazdasági verseny kérdésére. A liberális az társadalompolitikai eszmerendszer. Néha szoktak olyat mondani, hogy "gazdasági liberális", az meg nyilván jobboldali, de a társadalompolitikai liberalizmusból nem feltétlenül következik.

Szabadságjogok kérdésében meg nem értelmezhető, hogy baloldali-jobboldali, mert az teljesen más tengely.

Szóval amit írtál, az nagyon nem az, amit én. Az vicces, hogy idézgeted, de leri, hogy el nem olvastad, meg nem értetted.

"Magyarországon ez a könnyebb és elterjedtebb. mondom, hülye vagy."

A fenéket. Pontosan azért esett szét az MSZP-SZDSZ koalíció, majd maga az MSZP is, mert a kettő nehezebben összeegyeztethető. Az SZDSZ-esek soha nem voltak baloldaliak, inkább enyhén jobbosok voltak, lásd a piaci versenyt, kisebb államot hangoztatták, ők voltak akik először felvetették az egykulcsos adózást. A mostani "baloldali" pártoknak is csak egy része baloldali. Baloldali-liberálisnak csak a PM és az LMP mondható úgy-ahogy.

Hunyadi_János 2020.09.24. 18:47:26

@Zabalint: "aki baloldali-liberális, az gazdaságpolitikában baloldali nézeteket vall."

baromság. a baloldali-liberálisok általában, és nem tudok kivételről, emberjogi kérdésekben baloldaliak, de gazdasági értelemben nem baloldaliak. általában nem szeretik a túlsúlyos államot, a magas adókat, a tervgazdálkodást, az állami nagyvállalatokat, a túl nagy szociális segélyezést, a progresszív adókat.

ha te azt hiszed, akkor sajnállak, idióta is vagy, meg tájékozatlan is.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2020.09.24. 18:48:22

Orbáni értelmezésben a liberális az, akit utál. (Neoliberális meg az, akit nagyon utál.)
Viszont a posztban igen sok a ténybeli tévedés.

A liberalizmus nem zár ki mindenféle kényszerítést, csupán nagyon kevés félét ismer el legitimnek. Csak olyan esetben, ha valaki ártani akar másnak.

A liberalizmus nem mond semmit az államformáról. Ameddig garantált pár alapelv, neki mindegy, hogy városállam, nemzeti kormány, világkormány, monarchia, köztársaság. A kérdés nem az emberek mennyisége, hanem hogy a hatalom mire terjed ki.

A liberalizmus az égvilágon semmit nem mond a bevándorlásról. Igazából nem is érti, hogy miért ne költözhetne be valaki, ha vásárol, vagy bérel egy ingatlant. Ameddig valaki tiszteletben tartja a többi ember jogait, addig nem érdekli, hogy német, arab, homoszexuális, mohamedán, mozgássérült stb.

A liberalizmus nem ismeri a szociális rendszert, így a bevándorló nem különbözik az állampolgártól kiadások tekintetében.

A liberalizmus elvek gyűjteménye függetlenül a népakarattól. Ha nép a zsidók kiirtását támogatja, a liberalizmus akkor se. Tök mindegy, hogy hány százalék akarja.
(az a bizonyos "népszavazás" egy rossz vicc volt. A demokrácia paródiája)

A konzervativizmusnak nincsen általános álláspontja, mert nem létezik, mint egységes eszme, hanem sok lokális konzervativizmus létezik. Az, amit te említesz az a klasszikus angolszász konzervativizmus. De nem csak olyan létezik.

Hunyadi_János 2020.09.24. 18:49:01

@MAXVAL birсaman közíró: "ha nagyon kell választani, inkább a baloldalt választom a jobboldallal szemben."

ja, tudom, az MSZP-re szavazol Orbánnal szemben.:) elmebeteg, bolgár fasz vagy.

Hunyadi_János 2020.09.24. 18:49:30

@MAXVAL birсaman közíró: "ha nagyon kell választani, inkább a baloldalt választom a jobboldallal szemben."

ja, tudom, az MSZP-re szavazol Orbánnal szemben.:) elmebeteg, bolgár, hazudós fasz vagy.

Hunyadi_János 2020.09.24. 18:51:19

@Zabalint: "a lakásom igen."

a jó édes kurva anyád sem beszélt a lakásodról. nem volt ilyen kérdés.

Hunyadi_János 2020.09.24. 18:54:56

@Zabalint: " Épp azt írtam, hogy az ország ingatlan tulajdonosainak jogait sérti, ha az állam, nyilván leszámítva az olyan eseteket, mikor bűnözők akarnak ide költözni, ha egy külföldi állampolgár nem költözhet ide."

A helyzet az, hogy amit itt írtál, az már önmagában is érthetetlen zagyvaság.

Zabalint 2020.09.24. 18:59:10

@Hunyadi_János:
"baromság. a baloldali-liberálisok általában, és nem tudok kivételről, emberjogi kérdésekben baloldaliak, de gazdasági értelemben nem baloldaliak. általában nem szeretik a túlsúlyos államot, a magas adókat, a tervgazdálkodást, az állami nagyvállalatokat, a túl nagy szociális segélyezést, a progresszív adókat."

Ennek azért nézz már utána! Épp a baloldaliság az, amit szerinted nem szeretnek.

Az a baj, te is beszoptad a Fidesz ballibező propagandáját, amely újraértelmezte a fogalmakat.

Zabalint 2020.09.24. 19:00:14

@Hunyadi_János:
Te reagáltál a kommentemre, amelyben leírtam, hogy a bevándorlás állami szabályozása miért sérti a magántulajdon jogot. Esetleg elolvashatnád azt, amire reagálsz.

Zabalint 2020.09.24. 19:02:46

@Hunyadi_János:
Már bocs, de te írsz össze-vissza. Először nekemesel, hogy milyen alapon akarok ide bevándorlókat, hiszen azt nekem nincs jogom eldönteni, majd pár kommenttel később az ellenkezőjével esel nekem, hogy milyen alapon tiltnám ki a bevándorlókat. Én meg továbbra is arról ugatok, hogy az ingatlan tulajdonosoknak egy liberális államban joguk van kiadni vagy eladni külföldi állampolgároknak a lakásukat, utóbbinak meg joga van oda költözni, amennyiben megvásárolta vagy bérbe vette.

Zabalint 2020.09.24. 19:04:48

De feladtam, bizonyos szint alatt ennek semmi értelme sincsen, ha valaki egyszerű mondatokat nem ért meg, csak nyomja a faszságait, miközben agyatlanul sérteget mindenkit, azzal nincs értelme vitatkozni.

komolytalan samu 2020.09.24. 19:04:57

@Zabalint: A PC nem liberális, a gondolatok és a vélemény korlátozása alapvetően ellenkezik a liberalizmus alapelveivel. A PC a felnőni képtelen gyermekfelnőttek bizonytalanságának menekülési tere, ill. annak kivetítése a világra. Tekintettel arra, hogy itt egy generáció, amely a személyes, emberi kommunikáció helyett a személytelen, valós kontextus és a világban elkerülhetetlen konfliktusok nélküli online térben szocializálva nőtt fel inkább, teljesen érthető, hogy tömegesen nem találják a helyüket a világban, és a legenyhébb ellenérzés, ellenvéleményt sem képesek elviselni.

A PC csak egy (nem túl jó) név a fentiekre.

A külpolitikában sajátosan naiv véleményed van. :) Szerinted Norvégiában a szél hordta össze azt az elitet, amely olyan kereteket teremtett a polgárainak amilyeneket? Szerinted véletlen, hogy Törökországban, amely évszázadokig közvetlenül érintkezett a nyugattal, sőt éppen 100 éve egy kifejezetten nyugatos szekuláris (e közben vagy egymillió örményt, és pár százezer görögöt lemészárló) Atatürk közel 90 éves rendszerét a török nép akarata cserélte egy iszlám hívő, nacko diktátorra, háromszor egymás után? Szerinted szimpla pech, hogy Orbán három választást nyert egymás után?

Szaud-Arábia, vagy Egyiptom gusztustalan rendszerek, de aki ezzel foglalkozik, az pontosan érti, hogy a nép akarata ennél sokkal rosszabb rendszerekhez is vezethetne ott, olyanokhoz, amelyek fölött még annyi befolyásunk sem lenne, mint most. De bizony, minden rendszer nagyjából olyan, amilyenre az adott ország állampolgárainak nagyjából szükségük van. Nem az ideailista értelemben, abban az értelemben, ami a társadalmi döntések, a közösség ki tud termelni, amivel együtt tud élni. Lehetnek ebben persze átmeneti (akár évtizedekig tartó) anomáliák, lásd Észak-Korea, a lemaradások, ugrások szerves részei a történelemnek, de hosszú távon jellemzően az országok ott tartanak, ahol éppen lenniük kell, és ritka kivétellel a saját közösség az, aki ezen változtatni tud. Ahogy nekünk kell Orbánnál jobb alternítvát kiizzadnunk, a törököknek jobbat Erdogannál. És ezt külpolitikailag, akkor is kénytelen vagy elfogadni, ha nem tetszik, mert se erőd, se befolyásod más országokon változtatni, még akkor sem, ha te vagy az amerikai elnök. Ők ugye rendszeresen megpróbálják, és milyen szép sikerekkel. :D

Pár titkár 2020.09.24. 19:05:13

"Orbán Viktor pontosan tudja, hogy a liberalizmus eszméje megengedő, s kizár mindenféle kényszerítést. "

Nem a sz.rt nem nézzed csak meg, a libsi f.szbook mit kavar.
Ok, egy libsi rendszerben senkiért nem jön a fekete merci, de erre nincs is szükség. Ezer "törvényes" mód van rá, hogy valakit ellehetetlenítsenek, csak mert megemlíti pl. hogy pl. bizonyos nemzetiségeknél, az átlagosnál jóval nagyobb a bűnözési ráta.
Szóval, valaki kijelent egy tényszerű állítást, erre t.könrúgják.
A liberalizmus azt mondja, hogy mindenki egyenlő elbírálást érdemel, minden fórumon.
A magukat liberálisnak nevező országokban meg ott a pozitív diszkrimináció. Bizonyos társadalmi faji csoportba tartozó egyéneket előnybe helyeznek más társadalmi csoportokba tartozó egyénekkel szemben.
Ez a baj az emberi társadalmakkal, eszmék vannak, de a megvalósításuk folyton kisiklik valamilyen hatalmi, vagy gazdasági játszmának köszönhetően.

komolytalan samu 2020.09.24. 19:08:30

Bloghu 1 szabály: Aki Brendel Matyival vitatkozik, az Brendel Matyinál is nagyobb bolond :D.
Bloghu második szabály: aki sokadjára vitatkozik Brendel Matyival, annak valami nincs rendben az életében.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.09.24. 19:13:01

Bloggazda! baszd már ki ezt a hülye brendelt! Most éppen @Hunyadi_János: -t

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.09.24. 19:15:23

@G. Nagy László: "Persze. Kitiltom Hunyadi Jánost és három percen belül megjelenik Rákóczi Ferencként..." - igen, de ha kitiltod az adott email címét akkor eltűnik minden okádása és hiába dolgozott. Azokat a blogokat ahol ezt csinálja otthagyja.

Exploiter 2020.09.24. 19:17:36

@Hunyadi_János:

Nem a századék szélére sodródott, hanem abba zuhan már egy évtizede és egyre nagyobb darabokat hagy el ahogy csapódik a sziláknak.

Képtelen bármilyen érdekét képviselni és érvényesíteni, mindenki csicskája, Törökországtól Oroszországig, Kínától Afrikai szaros kis semmilyen országokig.

Ez leginkább pont a nihilista ideológiának köszönhető, aminek te is a terméke vagy.

Elvek nélküli álszent, torz világszemléletű, lecsúszó banda.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.09.24. 19:21:17

Bloggertárs.

Nem szoktam ilyet csinálni direktben, de itt a tökéletes alkalom.

Látod itt ezt a Hunyadi János nevű (micsoda szégyen) kommentelőt?

Na, ez a blogposzt neked (is) szól, bloggertárs. (Blog,hu címlapon van a poszt, nem olvasókat gyűjtök)

Érteni fogod. Talán. Mert ennek a figurának a megtűrése: az nem liberalizmus. Az ostobaság.

zordidok.blog.hu/2020/09/22/rugalmas_elszakadas_571

élveteg 2020.09.24. 19:56:07

Ugyan már Csak egy kérdés Miben konzervatívabb Ursula von der Leyen mint Guy Verhofstadt ?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.09.24. 19:59:52

@Zabalint: Te tényleg nem tudod, hogy ki ez, akivel megpróbálsz beszélgetni? Nem futottál vele még össze egyetlen blog.hu-s blogban sem? Soha?

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:03:36

@midnight coder: a 19. századi liberalizmusnak valóban annyi köze van a 21. századi liberalizmushoz, mint egy magas kisbabának egy magas kosarashoz. ma, a 19. századi liberalista álláspontok már kevesek.

de te ezt nem fogod fel, mert egy elmebeteg selejt vagy.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.09.24. 20:04:32

@komolytalan samu: "A PC nem liberális, a gondolatok és a vélemény korlátozása alapvetően ellenkezik a liberalizmus alapelveivel. A PC a felnőni képtelen gyermekfelnőttek bizonytalanságának menekülési tere, ill. annak kivetítése a világra. Tekintettel arra, hogy itt egy generáció, amely a személyes, emberi kommunikáció helyett a személytelen, valós kontextus és a világban elkerülhetetlen konfliktusok nélküli online térben szocializálva nőtt fel inkább, teljesen érthető, hogy tömegesen nem találják a helyüket a világban, és a legenyhébb ellenérzés, ellenvéleményt sem képesek elviselni. "

E naptól kezdve, ebben a témában, írhatsz az én nevemben is. :-)

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:04:54

@nemecsekerno_007: Előkerültél, csicska? Még a vessző helyes használatáét se tudtad megtanulni, te hazaáruló selejt!

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:07:13

@zord íjász: Bloggertárs.

Nem szoktam ilyet csinálni direktben, csak válaszként arra, hogy egyesek cenzor fasznak képzelik magukat

Látod itt ezt a zord íjász nevű (micsoda szégyen) kommentelőt? Ezt dobd ki a faszba, ez csak egy környezetszennyező hulladék!

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:09:17

@Exploiter: "Nem a századék szélére sodródott, hanem abba zuhan már egy évtizede és egyre nagyobb darabokat hagy el ahogy csapódik a sziláknak."

Na jó, elfogadom ezt is Orbanisztán leírásának.

"Képtelen bármilyen érdekét képviselni és érvényesíteni, mindenki csicskája, Törökországtól Oroszországig, Kínától Afrikai szaros kis semmilyen országokig."

Dettó. Orbán csak diktátoroknál és kis szaros senkiknél számít fontos vendégnek.

Ez leginkább pont a nihilista ideológiának köszönhető, amit Orbán képvisel.

Elvek nélküli álszent, torz világszemléletű, lecsúszó banda a Fidesz.

nemecsekerno_007 2020.09.24. 20:10:52

@Hunyadi_János: Én itt voltam eddig is. Téged szoktak kibaszni szinte mindenhonnan.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:12:39

@Exploiter: Komolyan, azért neked a gumiszobába még nem jutott el, hogy az EU tartja el segélyen a tolvaj Orbán bandát?!

ertelemblog.wordpress.com/2018/01/22/tobb-penzt-visz-e-ki-az-eu-mint-amennyit-ad/

És mielőtt még jössz a szopásos dumával, Orbán milliárdokat fizet nekik az adónkból, hogy maradjanak itt a multik.

Csak, hogy képben legyél, hogy melyik fél a lecsúszott banda. Szeretnénk mi azt, hogy Németországot segélyen tartsuk el, és, hogy Merkel fizessen milliárdokat az Orbanisztánban jelenleg nem létező magyar cégeknek, hogy termeljenek ott.

Mert ugye Mészáros Lölő az fingon kívül semmit nem termel.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:13:37

@komolytalan samu: blog.hu nulladik szabály. Hülye vagy.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:15:55

@Pár titkár: "Ezer "törvényes" mód van rá, hogy valakit ellehetetlenítsenek, csak mert megemlíti"

ja, bazdmeg, Szijjártóék kirúgják az embereket, meg listázzák az újságírókat, a rendőrség bevisz Facebook kommentelőket, de a mongolFidióta arról hisztizik, hogy a liberálisok lehetetlenítik el az embereket. Elmebeteg fasz vagy. Nagyon elmentek neked otthonról.

a nagy hohohorgász 2020.09.24. 20:18:06

A jövő harca az egyén vs közösség. Minden épeszű ember tudja hogy a közösség >egyén viszont a legtöbb ember gyarló ezért úgy gondolja ő>közösség.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:19:06

@komolytalan samu: a másik, náci fasz, akinek az az "elnyomás", hogy valaki megkéri, ne büdös zsidózzon, köcsögözzön, niggerezzen és buta picsázzon, mert ő egy olyan pszichopata, akinek mindenképpen szüksége van arra, hogy ártatlan embereken vezesse le az elbaszott élete miatt frusztráltságot. nem viszi el a rendőrség, mint Orbán a faceboook kommentelőt, csak megkérik. de hisztizik a kis genetikai selejt!

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:20:16

@Zabalint: Már bocs, de te írsz össze-vissza. Idéztem a mondatodat, ami érthetetlen volt. Képtelen vagy még azt is felfogni, hogy a mondatodnak se füle, se farka nem volt.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:23:34

@Zabalint: " Ebbe nem fér bele a női kvóta, ami semennyire sem szolgálja az egyenjogúságot, sőt leginkább annak a csoportnak árt, akiket a kvótákkal előnyben akarnak részesíteni.. "

Értem, hogy hülye vagy, de miért reklámozod?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:25:10

@Pár titkár: "Ezer "törvényes" mód van rá, hogy valakit ellehetetlenítsenek, csak mert megemlíti"

ja, bazdmeg, Szijjártóék kirúgják az embereket, meg listázzák az újságírókat, a rendőrség bevisz Facebook kommentelőket, de a mongolFidióta arról hisztizik, hogy a liberálisok lehetetlenítik el az embereket. Elmebeteg fasz vagy. Nagyon elmentek neked otthonról.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:26:05

@Sadist: Visít a mongolFidióta fasz, hogy nem baszhatja szét mások blogját. Visít a mongolFidióta selejt, mert egyetlen balliberális kommentelő IQ-ból legyőzte az egész Habony-droid hadsereget, a sok milliárd ellopott állami támogatás ellenére. Visít a Habony-droid selejt, mert nem fogja fel, hogy a bloggereknek, vagy a blog.hu-nak nem az az érdekük, hogy a Habony droidok fossanak tele minden blogot.

Egyébként az egészet egy kolompálrlóré nevű nácinak köszönhetitek, aki akkora selejt volt, hogy minden hozzászólásomat akárhányszor visszamásolta úgy, hogy egyszerű ténykéréseket az ellentétére fordított, például szerinte a nácik nyerték meg a II. Világháborút. továbbá ész nélkül zsidózott. még úgy is zsidózott, hogy közben azt bizonygatta, hogy Neumann János, a zsidó szerinte nagyobb zseni volt, mint Albert Einstein. Az ilyen pszichopata barmok ellen nem volt kedvem nem küzdeni, a blogok tulajdonosai nem vágták ki, tehát kitaláltam, hogy hogy győzhetem le. Le is győztem, és a Habony-droidokat is legyőztem, ezért visítanak.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:27:57

@chrisred: "az Európai Uniónak az Országgyűlés hozzájárulásával sincs joga előírni nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését. "

soha nem írt elő ilyet, te fasz!

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:28:45

@midnight coder: "bizonyos csoportokkal valóban lehetnek problémák, és ha ezt az csoport tagjai vélt vagy valós érzékenységére való tekintettel nem lehet kimondani, ez egyrészt a szólásszabadság durva megsértése, másrészt a társadalomnak sem annyira tesz jót a problémák szőnyeg alá söprése."

a valós problémákat ki lehet mondani. például a nácik iszonyat hülyék, és károsak a társadalomra. te is.

"Fizikai képtelenségről beszélsz."

az nem érv, hogy mit álmodtál részegen, bedrogozva. annál is inkább, mert tudjuk, hogy fingod nincs a világról, és iszonyat hülye vagy.

@midnight coder: Egyszer már elismerted, hogy hülye vagy. Itt:

polalap.blog.hu/2020/05/25/hibrid_rezsim_a_meghackelt_demokracia/full_commentlist/1#c38544754

Töredelmesen bevallottad, bocsánatot kértél. Na most NEM ELÉG BEISMERNI, HOGY HÜLYE VAGY, NEM ELÉG BOCSÁNATOT KÉRNI, HA UTÁNA TELI POFÁVAL FOLYTATOD UGYANAZT A HÜLYESÉGET. HA BELÁTOD, HOGY HÜLYE VAGY? AKKOR UTÁNA SZERÉNYEN KUSSOLNOD KELL, MERT ADDIG NYOMOM A POFÁDAT A SZARODBA, AMÍG NEM TANULSZ BELŐLE. FASZNAK ZAKLATOD AZ EMBEREKET UTÁNA IS A HÜLYSÉGEIDDEL TOVÁBB?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:30:49

@Zabalint: " Ebbe nem fér bele a női kvóta, ami semennyire sem szolgálja az egyenjogúságot, sőt leginkább annak a csoportnak árt, akiket a kvótákkal előnyben akarnak részesíteni.. "

Értem, hogy hülye vagy, de miért reklámozod?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:31:39

@Zabalint: "Ki mondta, hogy az ország az én tulajdonom lenne? "

ha nem az, akkor nem mondhatod, meg, hogy mi legyen az országban.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:32:22

@midnight coder: azonkívül, hogy hülye náci vagy, és sok mindenkit ész nélkül utálsz, nem írtál semmit.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:35:59

@Zabalint: "aki baloldali-liberális, az gazdaságpolitikában baloldali nézeteket vall."

baromság. a baloldali-liberálisok általában, és nem tudok kivételről, emberjogi kérdésekben baloldaliak, de gazdasági értelemben nem baloldaliak. általában nem szeretik a túlsúlyos államot, a magas adókat, a tervgazdálkodást, az állami nagyvállalatokat, a túl nagy szociális segélyezést, a progresszív adókat.

ha te azt hiszed, akkor sajnállak, idióta is vagy, meg tájékozatlan is.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:37:12

@Exploiter: jaja, az EU nagy része a szakadék szélére sodródott, és csak Orbán előzte meg őket egy lépéssel.:) Elmebeteg fasz vagy, de ezt már tudjuk.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:38:12

@komolytalan samu: a másik, náci fasz, akinek az az "elnyomás", hogy valaki megkéri, ne büdös zsidózzon, köcsögözzön, niggerezzen és buta picsázzon, mert ő egy olyan pszichopata, akinek mindenképpen szüksége van arra, hogy ártatlan embereken vezesse le az elbaszott élete miatt frusztráltságot. nem viszi el a rendőrség, mint Orbán a faceboook kommentelőt, csak megkérik. de hisztizik a kis genetikai selejt!

phls 2020.09.24. 20:38:48

@birkamenet: "Mit kíván a magyar nemzeti konzervatív hazaszeretetre nevelő oktatás?"
Böszme! Nemzeti hazaszeretet és konzervatív hazaszeretet?! Megmondanád, hogy milyen a nemzetietlen hazaszeretet? És a szabadelvű hazaszeretet?

@birkamenet, a neved nagyon illik rád. Oktatásról hablatyolsz, amikor a qrvakonzervatív "Nemzeti nyelvtan"-oddal ilyet írsz:

"Nemzeti torna órát!" ---- tudod, mit? Ne legyen nemzeti, de legyen amolyan jó "libsi" módra magyarul, egybeírva: tornaórát.
"Nemzeti ének órát!" ---- tudod, mit? Ne legyen nemzeti, de legyen amolyan jó "libsi" módra magyarul, egybeírva: énekórát.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:40:54

@Exploiter: "Nem a századék szélére sodródott, hanem abba zuhan már egy évtizede és egyre nagyobb darabokat hagy el ahogy csapódik a sziláknak."

Na jó, elfogadom ezt is Orbanisztán leírásának.

"Képtelen bármilyen érdekét képviselni és érvényesíteni, mindenki csicskája, Törökországtól Oroszországig, Kínától Afrikai szaros kis semmilyen országokig."

Dettó. Orbán csak diktátoroknál és kis szaros senkiknél számít fontos vendégnek.

Ez leginkább pont a nihilista ideológiának köszönhető, amit Orbán képvisel.

Elvek nélküli álszent, torz világszemléletű, lecsúszó banda a Fidesz.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:43:00

@Csöncsön: igazán nem értem az ilyen: "a liberalizmus lényegében jobboldaliság" meg "a liberalizmus lényegében baloldali", meg "a zöldek kommunisták", és hasonló idiótaságokat.

szerinted mi a faszomnak használunk ezekre külön szavakat, ha ugyanazok? nyilván vannak rokon értelmű szavaink, de ez nem az az eset. a liberalizmust azért nem nevezik jobboldaliság , mert nem az! fogd már fel, te idióta!

a liberalizmus se nem jobboldaliság, se nem baloldaliság. a liberalizmus gazdaságpolitikában eléggé jobboldali, szabadságjogok tekintetében meg elégé baloldali. mindkettőtől különbözik.

teljesen hülyeség ilyen baromságokkal jönni, hogy "a kutya lényegében macska, csak nagyon más".

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:44:52

@Csöncsön: igazán nem értem az ilyen: "a liberalizmus lényegében jobboldaliság" meg "a liberalizmus lényegében baloldali", meg "a zöldek kommunisták", és hasonló idiótaságokat.

szerinted mi a faszomnak használunk ezekre külön szavakat, ha ugyanazok? nyilván vannak rokon értelmű szavaink, de ez nem az az eset. a liberalizmust azért nem nevezik jobboldaliság , mert nem az! fogd már fel, te idióta!

a liberalizmus se nem jobboldaliság, se nem baloldaliság. a liberalizmus gazdaságpolitikában eléggé jobboldali, szabadságjogok tekintetében meg elégé baloldali. mindkettőtől különbözik.

teljesen hülyeség ilyen baromságokkal jönni, hogy "a kutya lényegében macska, csak nagyon más".

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:46:17

@Zabalint:"női kvóta nem ilyen, az kőkeményen szexista, sovnisza, és semennyire sem liberális."

női kvótákra nem volna szükség, ha nem lennének olyan férfisoviniszta barmok, mint te.

nemecsekerno_007 2020.09.24. 20:46:29

Matyis lett a blog kedves bloggazda :)))))

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:47:57

@Exploiter: jaja, az EU nagy része a szakadék szélére sodródott, és csak Orbán előzte meg őket egy lépéssel.:) Elmebeteg fasz vagy, de ezt már tudjuk.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:48:57

@nemecsekerno_007: Előkerültél, csicska? Még a vessző helyes használatáét se tudtad megtanulni, te hazaáruló selejt!

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:49:45

@Csöncsön: igazán nem értem az ilyen: "a liberalizmus lényegében jobboldaliság" meg "a liberalizmus lényegében baloldali", meg "a zöldek kommunisták", és hasonló idiótaságokat.

szerinted mi a faszomnak használunk ezekre külön szavakat, ha ugyanazok? nyilván vannak rokon értelmű szavaink, de ez nem az az eset. a liberalizmust azért nem nevezik jobboldaliság , mert nem az! fogd már fel, te idióta!

a liberalizmus se nem jobboldaliság, se nem baloldaliság. a liberalizmus gazdaságpolitikában eléggé jobboldali, szabadságjogok tekintetében meg elégé baloldali. mindkettőtől különbözik.

teljesen hülyeség ilyen baromságokkal jönni, hogy "a kutya lényegében macska, csak nagyon más".

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:50:23

@Zabalint: "Ki mondta, hogy az ország az én tulajdonom lenne? "

ha nem az, akkor nem mondhatod, meg, hogy mi legyen az országban.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:51:24

@Sadist: a republikánus oldalon sok a náci. ezek szélsőségesek, te tudatlan, náci paraszt!

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:52:00

@Zabalint: "aki baloldali-liberális, az gazdaságpolitikában baloldali nézeteket vall."

baromság. a baloldali-liberálisok általában, és nem tudok kivételről, emberjogi kérdésekben baloldaliak, de gazdasági értelemben nem baloldaliak. általában nem szeretik a túlsúlyos államot, a magas adókat, a tervgazdálkodást, az állami nagyvállalatokat, a túl nagy szociális segélyezést, a progresszív adókat.

ha te azt hiszed, akkor sajnállak, idióta is vagy, meg tájékozatlan is.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:52:58

@MAXVAL birсaman közíró: "ha nagyon kell választani, inkább a baloldalt választom a jobboldallal szemben."

ja, tudom, az MSZP-re szavazol Orbánnal szemben.:) elmebeteg, bolgár, hazudós fasz vagy.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:53:59

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Visít a mongolFidióta fasz, hogy nem baszhatja szét mások blogját. Visít a mongolFidióta selejt, mert egyetlen balliberális kommentelő IQ-ból legyőzte az egész Habony-droid hadsereget, a sok milliárd ellopott állami támogatás ellenére. Visít a Habony-droid selejt, mert nem fogja fel, hogy a bloggereknek, vagy a blog.hu-nak nem az az érdekük, hogy a Habony droidok fossanak tele minden blogot. Visít a mongolFidióta, mert ahhoz hülye, hogy scriptet írjon, de okosnak hiszi magát. Maga az a tény, hog ynem tud scriptet írni az egész Habony-sereg, mutatja, mekkora selejtek.

Egyébként az egészet egy kolompálrlóré nevű nácinak köszönhetitek, aki akkora selejt volt, hogy minden hozzászólásomat akárhányszor visszamásolta úgy, hogy egyszerű ténykéréseket az ellentétére fordított, például szerinte a nácik nyerték meg a II. Világháborút. továbbá ész nélkül zsidózott. még úgy is zsidózott, hogy közben azt bizonygatta, hogy Neumann János, a zsidó szerinte nagyobb zseni volt, mint Albert Einstein. Az ilyen pszichopata barmok ellen nem volt kedvem nem küzdeni, a blogok tulajdonosai nem vágták ki, tehát kitaláltam, hogy hogy győzhetem le. Le is győztem, és a Habony-droidokat is legyőztem, ezért visítanak.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:54:55

@Pár titkár: "Ezer "törvényes" mód van rá, hogy valakit ellehetetlenítsenek, csak mert megemlíti"

ja, bazdmeg, Szijjártóék kirúgják az embereket, meg listázzák az újságírókat, a rendőrség bevisz Facebook kommentelőket, de a mongolFidióta arról hisztizik, hogy a liberálisok lehetetlenítik el az embereket. Elmebeteg fasz vagy. Nagyon elmentek neked otthonról.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:55:32

@Sadist: Visít a mongolFidióta fasz, hogy nem baszhatja szét mások blogját. Visít a mongolFidióta selejt, mert egyetlen balliberális kommentelő IQ-ból legyőzte az egész Habony-droid hadsereget, a sok milliárd ellopott állami támogatás ellenére. Visít a Habony-droid selejt, mert nem fogja fel, hogy a bloggereknek, vagy a blog.hu-nak nem az az érdekük, hogy a Habony droidok fossanak tele minden blogot.

Egyébként az egészet egy kolompálrlóré nevű nácinak köszönhetitek, aki akkora selejt volt, hogy minden hozzászólásomat akárhányszor visszamásolta úgy, hogy egyszerű ténykéréseket az ellentétére fordított, például szerinte a nácik nyerték meg a II. Világháborút. továbbá ész nélkül zsidózott. még úgy is zsidózott, hogy közben azt bizonygatta, hogy Neumann János, a zsidó szerinte nagyobb zseni volt, mint Albert Einstein. Az ilyen pszichopata barmok ellen nem volt kedvem nem küzdeni, a blogok tulajdonosai nem vágták ki, tehát kitaláltam, hogy hogy győzhetem le. Le is győztem, és a Habony-droidokat is legyőztem, ezért visítanak.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:56:13

@Zabalint: Totál zagyvaságot írtál, egy értelmes mondatot sem tudsz megfogalmazni, akkora selejt vagy.

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:57:51

@MAXVAL birсaman közíró: "A liberáis az jobboldali."

akkor te liberális vagy, vagy baloldali, te elmebeteg, bolgár fasz?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:58:52

@chrisred: te melyik univerzumban élsz, náci köcsög?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 20:59:39

@Zabalint: "aki baloldali-liberális, az gazdaságpolitikában baloldali nézeteket vall."

baromság. a baloldali-liberálisok általában, és nem tudok kivételről, emberjogi kérdésekben baloldaliak, de gazdasági értelemben nem baloldaliak. általában nem szeretik a túlsúlyos államot, a magas adókat, a tervgazdálkodást, az állami nagyvállalatokat, a túl nagy szociális segélyezést, a progresszív adókat.

ha te azt hiszed, akkor sajnállak, idióta is vagy, meg tájékozatlan is.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:00:17

@G. Nagy László: Pontosan.

1) jobban jársz, ha hagyod, hogy üssem a Habony-droid selejtet.

2) még jobban jársz, ha őket dobod ki, mert ők hülyék ahhoz, hogy kicsináljanak

3) belőlem ellenséget csinálni, azzal csak szopsz. Mert nekem több az IQ-m, mint ezeknek összesen, és nagyon ki tudlak csinálni.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:01:31

@Ad Dio: "Az azonos esélyekbe hogy fér bele egy csoport kiemelése a többivel szemben?"

Úgy, hogy a kiemeléssel teremtjük meg az azonos esélyt, mert előtte NEM VOLT AZONOS ESÉLYE.

mit nem fogsz fel ebből, te kis debil?!

Marcsinak kevesebb esélye van, mint Józsinak, ezért Marcsinak több esélyt adunk, hogy közel azonos esélye legyen.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:03:14

@Ad Dio: a szabadnak nem a kauzális az ellentéte, te elmebeteg!

A legtöbb filozófus kompatibilista, azaz szerintük a szabad akarat és determinizmus összeegyeztethető. A mindennapi "szabadság" fogalom meg pláne.

ateistaklub.blog.hu/2014/10/02/a_szabad_akaratrol

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:05:12

@Ad Dio: a szabadnak nem a kauzális az ellentéte, te elmebeteg!

A legtöbb filozófus kompatibilista, azaz szerintük a szabad akarat és determinizmus összeegyeztethető. A mindennapi "szabadság" fogalom meg pláne.

ateistaklub.blog.hu/2014/10/02/a_szabad_akaratrol

a nagy hohohorgász 2020.09.24. 21:05:40

Te rohadtul agymosott blogger, milyen szabad gondolatokrol beszélsz? Írj már le akár csak egy gondolatot ami szerinted jogos, nem árt másoknak és Magyarországon tiltják!!!!!

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:06:32

@Ad Dio: "Az azonos esélyekbe hogy fér bele egy csoport kiemelése a többivel szemben?"

Úgy, hogy a kiemeléssel teremtjük meg az azonos esélyt, mert előtte NEM VOLT AZONOS ESÉLYE.

mit nem fogsz fel ebből, te kis debil?!

Marcsinak kevesebb esélye van, mint Józsinak, ezért Marcsinak több esélyt adunk, hogy közel azonos esélye legyen.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:07:25

@Ad Dio: a szabadnak nem a kauzális az ellentéte, te elmebeteg!

A legtöbb filozófus kompatibilista, azaz szerintük a szabad akarat és determinizmus összeegyeztethető. A mindennapi "szabadság" fogalom meg pláne.

ateistaklub.blog.hu/2014/10/02/a_szabad_akaratrol

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:08:08

@midnight coder: a 19. századi liberalizmusnak valóban annyi köze van a 21. századi liberalizmushoz, mint egy magas kisbabának egy magas kosarashoz. ma, a 19. századi liberalista álláspontok már kevesek.

de te ezt nem fogod fel, mert egy elmebeteg selejt vagy.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:08:53

@haXXXor: te vagy csalásból élsz, vagy nem Orbanisztánban, mert bizony Orbanisztánban a tehetséges embereket kurvára lenyomja az, hogy milyen a rendszer. nem annyira, mint a zsákfalusi mongolFidiótát, de azt mondani, hogy nem érint, és mindegy, az súlyos vakság.

most például simán beledögölhetsz Orbán elbaszásaiba, és simán kurvára nagyobb gazdasági válság is lesz.

aki azt mondja, hogy mindegy, hogy Mészárosék ellopnak sok ezer milliárdot, az hogy a faszomban nem bukott meg általánosban?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:09:49

@midnight coder: "bizonyos csoportokkal valóban lehetnek problémák, és ha ezt az csoport tagjai vélt vagy valós érzékenységére való tekintettel nem lehet kimondani, ez egyrészt a szólásszabadság durva megsértése, másrészt a társadalomnak sem annyira tesz jót a problémák szőnyeg alá söprése."

a valós problémákat ki lehet mondani. például a nácik iszonyat hülyék, és károsak a társadalomra. te is.

"Fizikai képtelenségről beszélsz."

az nem érv, hogy mit álmodtál részegen, bedrogozva. annál is inkább, mert tudjuk, hogy fingod nincs a világról, és iszonyat hülye vagy.

@midnight coder: Egyszer már elismerted, hogy hülye vagy. Itt:

polalap.blog.hu/2020/05/25/hibrid_rezsim_a_meghackelt_demokracia/full_commentlist/1#c38544754

Töredelmesen bevallottad, bocsánatot kértél. Na most NEM ELÉG BEISMERNI, HOGY HÜLYE VAGY, NEM ELÉG BOCSÁNATOT KÉRNI, HA UTÁNA TELI POFÁVAL FOLYTATOD UGYANAZT A HÜLYESÉGET. HA BELÁTOD, HOGY HÜLYE VAGY? AKKOR UTÁNA SZERÉNYEN KUSSOLNOD KELL, MERT ADDIG NYOMOM A POFÁDAT A SZARODBA, AMÍG NEM TANULSZ BELŐLE. FASZNAK ZAKLATOD AZ EMBEREKET UTÁNA IS A HÜLYSÉGEIDDEL TOVÁBB?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:11:22

@Ad Dio: "A valódi liberalizmus szerint minden ember egyenlő. All lives matter. Ennyi. Aki kiemel egy csoportot, az már nem liberális."

1) kiemelt Samu egy csoportot? a faszt. akkor miféle rémeket látsz?
2) miért ne emelhetne ki egy liberális egy csoportot említés szintjén?

például: "minden síelő egyenlő, de Ausztriában mégiscsak többen vannak, mint Magyarországon, ezért beszéljünk az osztrák síelőkről!".

mi ebben a nem liberális, te jobber faszfej?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:12:07

@Exploiter: Komolyan, azért neked a gumiszobába még nem jutott el, hogy az EU tartja el segélyen a tolvaj Orbán bandát?!

ertelemblog.wordpress.com/2018/01/22/tobb-penzt-visz-e-ki-az-eu-mint-amennyit-ad/

És mielőtt még jössz a szopásos dumával, Orbán milliárdokat fizet nekik az adónkból, hogy maradjanak itt a multik.

Csak, hogy képben legyél, hogy melyik fél a lecsúszott banda. Szeretnénk mi azt, hogy Németországot segélyen tartsuk el, és, hogy Merkel fizessen milliárdokat az Orbanisztánban jelenleg nem létező magyar cégeknek, hogy termeljenek ott.

Mert ugye Mészáros Lölő az fingon kívül semmit nem termel.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:13:05

@Exploiter: "Nem a századék szélére sodródott, hanem abba zuhan már egy évtizede és egyre nagyobb darabokat hagy el ahogy csapódik a sziláknak."

Na jó, elfogadom ezt is Orbanisztán leírásának.

"Képtelen bármilyen érdekét képviselni és érvényesíteni, mindenki csicskája, Törökországtól Oroszországig, Kínától Afrikai szaros kis semmilyen országokig."

Dettó. Orbán csak diktátoroknál és kis szaros senkiknél számít fontos vendégnek.

Ez leginkább pont a nihilista ideológiának köszönhető, amit Orbán képvisel.

Elvek nélküli álszent, torz világszemléletű, lecsúszó banda a Fidesz.

a nagy hohohorgász 2020.09.24. 21:13:10

@Hunyadi_János: tudod te kis buzi. Kiverheted a farkad bármikor ferkora csak ne zavarjon senkit(ez a régi liberalizmus, ami támogatandó)De te úgy vered a farkad hogy mindenkit zavar mégsem basznak ki (tudom én h te vagy a bloggazda) de ezt amit te csinálsz a legtöbb ember utalja. Ez az új liberalizmus (betegek előre)

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:13:43

@Zabalint: "aki baloldali-liberális, az gazdaságpolitikában baloldali nézeteket vall."

baromság. a baloldali-liberálisok általában, és nem tudok kivételről, emberjogi kérdésekben baloldaliak, de gazdasági értelemben nem baloldaliak. általában nem szeretik a túlsúlyos államot, a magas adókat, a tervgazdálkodást, az állami nagyvállalatokat, a túl nagy szociális segélyezést, a progresszív adókat.

ha te azt hiszed, akkor sajnállak, idióta is vagy, meg tájékozatlan is.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:14:46

@Exploiter: "Nem a századék szélére sodródott, hanem abba zuhan már egy évtizede és egyre nagyobb darabokat hagy el ahogy csapódik a sziláknak."

Na jó, elfogadom ezt is Orbanisztán leírásának.

"Képtelen bármilyen érdekét képviselni és érvényesíteni, mindenki csicskája, Törökországtól Oroszországig, Kínától Afrikai szaros kis semmilyen országokig."

Dettó. Orbán csak diktátoroknál és kis szaros senkiknél számít fontos vendégnek.

Ez leginkább pont a nihilista ideológiának köszönhető, amit Orbán képvisel.

Elvek nélküli álszent, torz világszemléletű, lecsúszó banda a Fidesz.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:16:38

@Sadist: egyébként röhej, amikor te, a pedofil, buzi, selejtes fasz, akinek a nevében is ott van, hogy mi vagy, pedofilozik.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:17:22

@Zabalint: 1) az ország nem magántulajdon
2) magyarok százezreinek van joga bevándorolni valahova. miért ne lenne másoknak is joga hozzá?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:18:17

@Exploiter: Komolyan, azért neked a gumiszobába még nem jutott el, hogy az EU tartja el segélyen a tolvaj Orbán bandát?!

ertelemblog.wordpress.com/2018/01/22/tobb-penzt-visz-e-ki-az-eu-mint-amennyit-ad/

És mielőtt még jössz a szopásos dumával, Orbán milliárdokat fizet nekik az adónkból, hogy maradjanak itt a multik.

Csak, hogy képben legyél, hogy melyik fél a lecsúszott banda. Szeretnénk mi azt, hogy Németországot segélyen tartsuk el, és, hogy Merkel fizessen milliárdokat az Orbanisztánban jelenleg nem létező magyar cégeknek, hogy termeljenek ott.

Mert ugye Mészáros Lölő az fingon kívül semmit nem termel.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:19:07

@MAXVAL birсaman közíró: "ha nagyon kell választani, inkább a baloldalt választom a jobboldallal szemben."

ja, tudom, az MSZP-re szavazol Orbánnal szemben.:) elmebeteg, bolgár, hazudós fasz vagy.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:19:47

@midnight coder: a 19. századi liberalizmusnak valóban annyi köze van a 21. századi liberalizmushoz, mint egy magas kisbabának egy magas kosarashoz. ma, a 19. századi liberalista álláspontok már kevesek.

de te ezt nem fogod fel, mert egy elmebeteg selejt vagy.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:20:31

@Zabalint:"női kvóta nem ilyen, az kőkeményen szexista, sovnisza, és semennyire sem liberális."

női kvótákra nem volna szükség, ha nem lennének olyan férfisoviniszta barmok, mint te.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:21:31

@Zabalint:"női kvóta nem ilyen, az kőkeményen szexista, sovnisza, és semennyire sem liberális."

női kvótákra nem volna szükség, ha nem lennének olyan férfisoviniszta barmok, mint te.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:23:17

@komolytalan samu: a másik, náci fasz, akinek az az "elnyomás", hogy valaki megkéri, ne büdös zsidózzon, köcsögözzön, niggerezzen és buta picsázzon, mert ő egy olyan pszichopata, akinek mindenképpen szüksége van arra, hogy ártatlan embereken vezesse le az elbaszott élete miatt frusztráltságot. nem viszi el a rendőrség, mint Orbán a faceboook kommentelőt, csak megkérik. de hisztizik a kis genetikai selejt!

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:25:00

@Exploiter: jaja, az EU nagy része a szakadék szélére sodródott, és csak Orbán előzte meg őket egy lépéssel.:) Elmebeteg fasz vagy, de ezt már tudjuk.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:26:29

@midnight coder: azonkívül, hogy hülye náci vagy, és sok mindenkit ész nélkül utálsz, nem írtál semmit.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:27:06

@Pár titkár: "Ezer "törvényes" mód van rá, hogy valakit ellehetetlenítsenek, csak mert megemlíti"

ja, bazdmeg, Szijjártóék kirúgják az embereket, meg listázzák az újságírókat, a rendőrség bevisz Facebook kommentelőket, de a mongolFidióta arról hisztizik, hogy a liberálisok lehetetlenítik el az embereket. Elmebeteg fasz vagy. Nagyon elmentek neked otthonról.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:27:56

@Ad Dio: "A valódi liberalizmus szerint minden ember egyenlő. All lives matter. Ennyi. Aki kiemel egy csoportot, az már nem liberális."

1) kiemelt Samu egy csoportot? a faszt. akkor miféle rémeket látsz?
2) miért ne emelhetne ki egy liberális egy csoportot említés szintjén?

például: "minden síelő egyenlő, de Ausztriában mégiscsak többen vannak, mint Magyarországon, ezért beszéljünk az osztrák síelőkről!".

mi ebben a nem liberális, te jobber faszfej?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:28:57

@nemecsekerno_007: Előkerültél, csicska? Még a vessző helyes használatáét se tudtad megtanulni, te hazaáruló selejt!

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:29:39

@Zabalint: " Ebbe nem fér bele a női kvóta, ami semennyire sem szolgálja az egyenjogúságot, sőt leginkább annak a csoportnak árt, akiket a kvótákkal előnyben akarnak részesíteni.. "

Értem, hogy hülye vagy, de miért reklámozod?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:30:25

@Exploiter: Komolyan, azért neked a gumiszobába még nem jutott el, hogy az EU tartja el segélyen a tolvaj Orbán bandát?!

ertelemblog.wordpress.com/2018/01/22/tobb-penzt-visz-e-ki-az-eu-mint-amennyit-ad/

És mielőtt még jössz a szopásos dumával, Orbán milliárdokat fizet nekik az adónkból, hogy maradjanak itt a multik.

Csak, hogy képben legyél, hogy melyik fél a lecsúszott banda. Szeretnénk mi azt, hogy Németországot segélyen tartsuk el, és, hogy Merkel fizessen milliárdokat az Orbanisztánban jelenleg nem létező magyar cégeknek, hogy termeljenek ott.

Mert ugye Mészáros Lölő az fingon kívül semmit nem termel.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:32:08

@Zabalint: "Ki mondta, hogy az ország az én tulajdonom lenne? "

ha nem az, akkor nem mondhatod, meg, hogy mi legyen az országban.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:32:48

@Exploiter: "Nem a századék szélére sodródott, hanem abba zuhan már egy évtizede és egyre nagyobb darabokat hagy el ahogy csapódik a sziláknak."

Na jó, elfogadom ezt is Orbanisztán leírásának.

"Képtelen bármilyen érdekét képviselni és érvényesíteni, mindenki csicskája, Törökországtól Oroszországig, Kínától Afrikai szaros kis semmilyen országokig."

Dettó. Orbán csak diktátoroknál és kis szaros senkiknél számít fontos vendégnek.

Ez leginkább pont a nihilista ideológiának köszönhető, amit Orbán képvisel.

Elvek nélküli álszent, torz világszemléletű, lecsúszó banda a Fidesz.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:33:33

@Zabalint:"női kvóta nem ilyen, az kőkeményen szexista, sovnisza, és semennyire sem liberális."

női kvótákra nem volna szükség, ha nem lennének olyan férfisoviniszta barmok, mint te.

Szabványok 2020.09.24. 21:36:37

Én liberális (neoliberális, libertian) vagyok és konzervatív.
Nem érzek ellentmondást.
Liberális vagyok, mert alapértékek tartom az egyén szabadságát. A magántulajdon szabadságát, a véleményszabadságot.
Konzervatív vagyok, mert akkor lépek tovább, ha az új bizonyítottan jobb a reginel. Nem dölök be mindenféle reklámnak, populista szövegnek.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:36:47

@Sadist: Visít a mongolFidióta fasz, hogy nem baszhatja szét mások blogját. Visít a mongolFidióta selejt, mert egyetlen balliberális kommentelő IQ-ból legyőzte az egész Habony-droid hadsereget, a sok milliárd ellopott állami támogatás ellenére. Visít a Habony-droid selejt, mert nem fogja fel, hogy a bloggereknek, vagy a blog.hu-nak nem az az érdekük, hogy a Habony droidok fossanak tele minden blogot.

Egyébként az egészet egy kolompálrlóré nevű nácinak köszönhetitek, aki akkora selejt volt, hogy minden hozzászólásomat akárhányszor visszamásolta úgy, hogy egyszerű ténykéréseket az ellentétére fordított, például szerinte a nácik nyerték meg a II. Világháborút. továbbá ész nélkül zsidózott. még úgy is zsidózott, hogy közben azt bizonygatta, hogy Neumann János, a zsidó szerinte nagyobb zseni volt, mint Albert Einstein. Az ilyen pszichopata barmok ellen nem volt kedvem nem küzdeni, a blogok tulajdonosai nem vágták ki, tehát kitaláltam, hogy hogy győzhetem le. Le is győztem, és a Habony-droidokat is legyőztem, ezért visítanak.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:38:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: mi van, frusztrált vagy, nem megy a blog, hülye vagy ahhoz, hogy scriptet írj?!Í

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:39:21

@Zabalint: "Ki mondta, hogy az ország az én tulajdonom lenne? "

ha nem az, akkor nem mondhatod, meg, hogy mi legyen az országban.

Exploiter 2020.09.24. 21:40:46

@Hunyadi_János:

Hagyjál már békén a fidesszel, tanult már meg h leszarom.

Orbán egyetlen kvalitása az, hogy nem retardált szélsőbalos és ezzel nyer már évtizedek óta.

Ez nem mond el neked semmit arról, hogy mennyit ér a világnézeted, hülyegyerek.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:40:50

@Ad Dio: "A valódi liberalizmus szerint minden ember egyenlő. All lives matter. Ennyi. Aki kiemel egy csoportot, az már nem liberális."

1) kiemelt Samu egy csoportot? a faszt. akkor miféle rémeket látsz?
2) miért ne emelhetne ki egy liberális egy csoportot említés szintjén?

például: "minden síelő egyenlő, de Ausztriában mégiscsak többen vannak, mint Magyarországon, ezért beszéljünk az osztrák síelőkről!".

mi ebben a nem liberális, te jobber faszfej?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:41:50

@Zabalint:"női kvóta nem ilyen, az kőkeményen szexista, sovnisza, és semennyire sem liberális."

női kvótákra nem volna szükség, ha nem lennének olyan férfisoviniszta barmok, mint te.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:42:27

@Szabványok: "Konzervatív vagyok, mert akkor lépek tovább, ha az új bizonyítottan jobb a reginel. Nem dölök be mindenféle reklámnak, populista szövegnek."

Te leginkább idióta vagy.

1) Például még a magyar helyesírás megtanulásához sem vagy elég konzervatív: "reginel", "dölök"

2) Hogy képzeled ezt a bizonyítékot a régivel meg az újjal?! Van-e arra bizonyítékod, hogy mondjuk a rasszizmus jobb a nem rasszizmusnál?! Vagy a vallás jobb az ateizmusnál? Mert szerintem az ellenkezőjére van bizonyíték.

3) Egyáltalán, hogy gondolod, hogy legyen arra bizonyíték, hogy a régi vagy az új jobb, ha az újat nem is próbálod ki? És ahhoz, hogy társadalmi szinten lássuk, nem kell az egész társadalomnak kipróbálnia?

Látod, leginkább hülye vagy.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:43:08

@Pár titkár: "Ezer "törvényes" mód van rá, hogy valakit ellehetetlenítsenek, csak mert megemlíti"

ja, bazdmeg, Szijjártóék kirúgják az embereket, meg listázzák az újságírókat, a rendőrség bevisz Facebook kommentelőket, de a mongolFidióta arról hisztizik, hogy a liberálisok lehetetlenítik el az embereket. Elmebeteg fasz vagy. Nagyon elmentek neked otthonról.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:48:22

@Szabványok: "Konzervatív vagyok, mert akkor lépek tovább, ha az új bizonyítottan jobb a reginel. Nem dölök be mindenféle reklámnak, populista szövegnek."

Te leginkább idióta vagy.

1) Például még a magyar helyesírás megtanulásához sem vagy elég konzervatív: "reginel", "dölök"

2) Hogy képzeled ezt a bizonyítékot a régivel meg az újjal?! Van-e arra bizonyítékod, hogy mondjuk a rasszizmus jobb a nem rasszizmusnál?! Vagy a vallás jobb az ateizmusnál? Mert szerintem az ellenkezőjére van bizonyíték.

3) Egyáltalán, hogy gondolod, hogy legyen arra bizonyíték, hogy a régi vagy az új jobb, ha az újat nem is próbálod ki? És ahhoz, hogy társadalmi szinten lássuk, nem kell az egész társadalomnak kipróbálnia?

Látod, leginkább hülye vagy.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:49:13

@zord íjász: "Én igaz liberális vagyok, és röhögve szavaztam a Viktor mellett 2016-ban az ún. kvótanépszavazáson, támogatom a halálbüntetés visszaállítását, sok esetben szükségesnek tartom az erős, szilárd központi hatalom kontrollt, "

elmebeteg vagy, nem liberális. nem tudod, mit jelent ez a szó.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:50:47

@Pár titkár: "Ezer "törvényes" mód van rá, hogy valakit ellehetetlenítsenek, csak mert megemlíti"

ja, bazdmeg, Szijjártóék kirúgják az embereket, meg listázzák az újságírókat, a rendőrség bevisz Facebook kommentelőket, de a mongolFidióta arról hisztizik, hogy a liberálisok lehetetlenítik el az embereket. Elmebeteg fasz vagy. Nagyon elmentek neked otthonról.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:53:18

@midnight coder: "bizonyos csoportokkal valóban lehetnek problémák, és ha ezt az csoport tagjai vélt vagy valós érzékenységére való tekintettel nem lehet kimondani, ez egyrészt a szólásszabadság durva megsértése, másrészt a társadalomnak sem annyira tesz jót a problémák szőnyeg alá söprése."

a valós problémákat ki lehet mondani. például a nácik iszonyat hülyék, és károsak a társadalomra. te is.

"Fizikai képtelenségről beszélsz."

az nem érv, hogy mit álmodtál részegen, bedrogozva. annál is inkább, mert tudjuk, hogy fingod nincs a világról, és iszonyat hülye vagy.

@midnight coder: Egyszer már elismerted, hogy hülye vagy. Itt:

polalap.blog.hu/2020/05/25/hibrid_rezsim_a_meghackelt_demokracia/full_commentlist/1#c38544754

Töredelmesen bevallottad, bocsánatot kértél. Na most NEM ELÉG BEISMERNI, HOGY HÜLYE VAGY, NEM ELÉG BOCSÁNATOT KÉRNI, HA UTÁNA TELI POFÁVAL FOLYTATOD UGYANAZT A HÜLYESÉGET. HA BELÁTOD, HOGY HÜLYE VAGY? AKKOR UTÁNA SZERÉNYEN KUSSOLNOD KELL, MERT ADDIG NYOMOM A POFÁDAT A SZARODBA, AMÍG NEM TANULSZ BELŐLE. FASZNAK ZAKLATOD AZ EMBEREKET UTÁNA IS A HÜLYSÉGEIDDEL TOVÁBB?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:57:39

@Zabalint: az ország nem a lakásod, faszfejke! ha te azt hiszed, hogy az ország a magántulajdonod, akkor te diktátor vagy.

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:58:15

@Csöncsön: igazán nem értem az ilyen: "a liberalizmus lényegében jobboldaliság" meg "a liberalizmus lényegében baloldali", meg "a zöldek kommunisták", és hasonló idiótaságokat.

szerinted mi a faszomnak használunk ezekre külön szavakat, ha ugyanazok? nyilván vannak rokon értelmű szavaink, de ez nem az az eset. a liberalizmust azért nem nevezik jobboldaliság , mert nem az! fogd már fel, te idióta!

a liberalizmus se nem jobboldaliság, se nem baloldaliság. a liberalizmus gazdaságpolitikában eléggé jobboldali, szabadságjogok tekintetében meg elégé baloldali. mindkettőtől különbözik.

teljesen hülyeség ilyen baromságokkal jönni, hogy "a kutya lényegében macska, csak nagyon más".

Hunyadi_János 2020.09.24. 21:58:52

@komolytalan samu: a másik, náci fasz, akinek az az "elnyomás", hogy valaki megkéri, ne büdös zsidózzon, köcsögözzön, niggerezzen és buta picsázzon, mert ő egy olyan pszichopata, akinek mindenképpen szüksége van arra, hogy ártatlan embereken vezesse le az elbaszott élete miatt frusztráltságot. nem viszi el a rendőrség, mint Orbán a faceboook kommentelőt, csak megkérik. de hisztizik a kis genetikai selejt!

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:01:51

@Exploiter: "Nem a századék szélére sodródott, hanem abba zuhan már egy évtizede és egyre nagyobb darabokat hagy el ahogy csapódik a sziláknak."

Na jó, elfogadom ezt is Orbanisztán leírásának.

"Képtelen bármilyen érdekét képviselni és érvényesíteni, mindenki csicskája, Törökországtól Oroszországig, Kínától Afrikai szaros kis semmilyen országokig."

Dettó. Orbán csak diktátoroknál és kis szaros senkiknél számít fontos vendégnek.

Ez leginkább pont a nihilista ideológiának köszönhető, amit Orbán képvisel.

Elvek nélküli álszent, torz világszemléletű, lecsúszó banda a Fidesz.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:03:44

@Ad Dio: "Az azonos esélyekbe hogy fér bele egy csoport kiemelése a többivel szemben?"

Úgy, hogy a kiemeléssel teremtjük meg az azonos esélyt, mert előtte NEM VOLT AZONOS ESÉLYE.

mit nem fogsz fel ebből, te kis debil?!

Marcsinak kevesebb esélye van, mint Józsinak, ezért Marcsinak több esélyt adunk, hogy közel azonos esélye legyen.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:04:32

@Exploiter: Komolyan, azért neked a gumiszobába még nem jutott el, hogy az EU tartja el segélyen a tolvaj Orbán bandát?!

ertelemblog.wordpress.com/2018/01/22/tobb-penzt-visz-e-ki-az-eu-mint-amennyit-ad/

És mielőtt még jössz a szopásos dumával, Orbán milliárdokat fizet nekik az adónkból, hogy maradjanak itt a multik.

Csak, hogy képben legyél, hogy melyik fél a lecsúszott banda. Szeretnénk mi azt, hogy Németországot segélyen tartsuk el, és, hogy Merkel fizessen milliárdokat az Orbanisztánban jelenleg nem létező magyar cégeknek, hogy termeljenek ott.

Mert ugye Mészáros Lölő az fingon kívül semmit nem termel.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:05:23

@Sadist: Visít a mongolFidióta fasz, hogy nem baszhatja szét mások blogját. Visít a mongolFidióta selejt, mert egyetlen balliberális kommentelő IQ-ból legyőzte az egész Habony-droid hadsereget, a sok milliárd ellopott állami támogatás ellenére. Visít a Habony-droid selejt, mert nem fogja fel, hogy a bloggereknek, vagy a blog.hu-nak nem az az érdekük, hogy a Habony droidok fossanak tele minden blogot.

Egyébként az egészet egy kolompálrlóré nevű nácinak köszönhetitek, aki akkora selejt volt, hogy minden hozzászólásomat akárhányszor visszamásolta úgy, hogy egyszerű ténykéréseket az ellentétére fordított, például szerinte a nácik nyerték meg a II. Világháborút. továbbá ész nélkül zsidózott. még úgy is zsidózott, hogy közben azt bizonygatta, hogy Neumann János, a zsidó szerinte nagyobb zseni volt, mint Albert Einstein. Az ilyen pszichopata barmok ellen nem volt kedvem nem küzdeni, a blogok tulajdonosai nem vágták ki, tehát kitaláltam, hogy hogy győzhetem le. Le is győztem, és a Habony-droidokat is legyőztem, ezért visítanak.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:07:49

@Ad Dio: "Az azonos esélyekbe hogy fér bele egy csoport kiemelése a többivel szemben?"

Úgy, hogy a kiemeléssel teremtjük meg az azonos esélyt, mert előtte NEM VOLT AZONOS ESÉLYE.

mit nem fogsz fel ebből, te kis debil?!

Marcsinak kevesebb esélye van, mint Józsinak, ezért Marcsinak több esélyt adunk, hogy közel azonos esélye legyen.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:08:35

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Visít a mongolFidióta fasz, hogy nem baszhatja szét mások blogját. Visít a mongolFidióta selejt, mert egyetlen balliberális kommentelő IQ-ból legyőzte az egész Habony-droid hadsereget, a sok milliárd ellopott állami támogatás ellenére. Visít a Habony-droid selejt, mert nem fogja fel, hogy a bloggereknek, vagy a blog.hu-nak nem az az érdekük, hogy a Habony droidok fossanak tele minden blogot. Visít a mongolFidióta, mert ahhoz hülye, hogy scriptet írjon, de okosnak hiszi magát. Maga az a tény, hog ynem tud scriptet írni az egész Habony-sereg, mutatja, mekkora selejtek.

Egyébként az egészet egy kolompálrlóré nevű nácinak köszönhetitek, aki akkora selejt volt, hogy minden hozzászólásomat akárhányszor visszamásolta úgy, hogy egyszerű ténykéréseket az ellentétére fordított, például szerinte a nácik nyerték meg a II. Világháborút. továbbá ész nélkül zsidózott. még úgy is zsidózott, hogy közben azt bizonygatta, hogy Neumann János, a zsidó szerinte nagyobb zseni volt, mint Albert Einstein. Az ilyen pszichopata barmok ellen nem volt kedvem nem küzdeni, a blogok tulajdonosai nem vágták ki, tehát kitaláltam, hogy hogy győzhetem le. Le is győztem, és a Habony-droidokat is legyőztem, ezért visítanak.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:09:31

@nemecsekerno_007: Előkerültél, csicska? Még a vessző helyes használatáét se tudtad megtanulni, te hazaáruló selejt!

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:10:34

@Zabalint: az ország nem a lakásod, faszfejke! ha te azt hiszed, hogy az ország a magántulajdonod, akkor te diktátor vagy.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:11:17

@zord íjász: "Én igaz liberális vagyok, és röhögve szavaztam a Viktor mellett 2016-ban az ún. kvótanépszavazáson, támogatom a halálbüntetés visszaállítását, sok esetben szükségesnek tartom az erős, szilárd központi hatalom kontrollt, "

elmebeteg vagy, nem liberális. nem tudod, mit jelent ez a szó.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.09.24. 22:11:47

@Hunyadi_János: Te hülyegyerek! Miért fosnék tele egy blogot? Ez csak a te mániád.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:11:53

@nemecsekerno_007: hát persze, nyilván jobb, ha egy náci paraszt nemcsak belepofázik az életünkbe, de szétlopja és tönkreteszi az országot.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:12:34

@haXXXor: te vagy csalásból élsz, vagy nem Orbanisztánban, mert bizony Orbanisztánban a tehetséges embereket kurvára lenyomja az, hogy milyen a rendszer. nem annyira, mint a zsákfalusi mongolFidiótát, de azt mondani, hogy nem érint, és mindegy, az súlyos vakság.

most például simán beledögölhetsz Orbán elbaszásaiba, és simán kurvára nagyobb gazdasági válság is lesz.

aki azt mondja, hogy mindegy, hogy Mészárosék ellopnak sok ezer milliárdot, az hogy a faszomban nem bukott meg általánosban?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:13:19

@Zabalint:"női kvóta nem ilyen, az kőkeményen szexista, sovnisza, és semennyire sem liberális."

női kvótákra nem volna szükség, ha nem lennének olyan férfisoviniszta barmok, mint te.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:13:58

@komolytalan samu: a másik, náci fasz, akinek az az "elnyomás", hogy valaki megkéri, ne büdös zsidózzon, köcsögözzön, niggerezzen és buta picsázzon, mert ő egy olyan pszichopata, akinek mindenképpen szüksége van arra, hogy ártatlan embereken vezesse le az elbaszott élete miatt frusztráltságot. nem viszi el a rendőrség, mint Orbán a faceboook kommentelőt, csak megkérik. de hisztizik a kis genetikai selejt!

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:15:39

@haXXXor: te vagy csalásból élsz, vagy nem Orbanisztánban, mert bizony Orbanisztánban a tehetséges embereket kurvára lenyomja az, hogy milyen a rendszer. nem annyira, mint a zsákfalusi mongolFidiótát, de azt mondani, hogy nem érint, és mindegy, az súlyos vakság.

most például simán beledögölhetsz Orbán elbaszásaiba, és simán kurvára nagyobb gazdasági válság is lesz.

aki azt mondja, hogy mindegy, hogy Mészárosék ellopnak sok ezer milliárdot, az hogy a faszomban nem bukott meg általánosban?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:17:42

@MAXVAL birсaman közíró: "a kereszténydemokrácia egy liberális-konzervatív politikai eszme."

mondja a bolgár elmebeteg.... ennyire zakkant.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:18:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Tudom, undok kismalac, te így szállsz le a bicikliről, de akkor miért hisztizel?! Azzal fosod tele a blogot, hogy engem dobjanak ki.

Glokta 2020.09.24. 22:23:46

@Hunyadi_János: Na mondok egy példát arra, mi a baj a női kvótával.
A női kvóta azt jelenti, hogy mondjuk a vállalatok igazgatótanácsába - minden nagyobb vállalat igazgatótanácsába - legalább 40%-nyi nőnek kell lennie.

Még akkor is, ha mondjuk csak 20%-nyi a nők aránya a vállalatnál, most mindegy milyen okból (de mondjuk legyen szó egy informatikai cégről), de így alakult.

Ebben az esetben, még ha
1) nem lenne semmiféle különbségtétel a vállalatnál férfi és nő közt, és gyereknevelés miatt ugyanolyan arányban hagynák félbe a munkát a nők és a férfiak (ez ugye nem teljesül, mivel több nő marad ki, ezért várhatóan kevesebben jutnak el közülük a legmagasabb szintre)
2) és a nők ugyanolyan arányban szeretnének top pozícióban lenni, mint a férfiak, és a nők és férfiak közt ugyanolyan arányban lennének a kiemelkedően intelligens, jó vezető emberek

akkor is az lenne várható, hogy hogy a nők aránya kb. 20% legyen az igazgatótanácsban. Ha ennek ellenére 40%-nyi nőt követel meg az állam az igazgatótanácsban, az azt jelenti, hogy valószínűleg olyan nő kerül az igazgatótanácsba, aki kevésbé rátermett, mint több férfi kollégája.
Vagyis a kvóta negatívan diszkriminál egyes férfiakat egyes nőkkel szemben, ezért nevezte Zabalint teljes joggal szexistának.

a nagy hohohorgász 2020.09.24. 22:25:39

Basszatok meg ti annyira hülyék vagytok hogy arra sem jöttök rá hogy Matyi a bloggazda. Ráadásul matyi=birkaval...... Matyi ne faradj a kitiltasommal nem kommentelek többet. Boldog liberalizmust mindenkinek.

Glokta 2020.09.24. 22:32:02

@Hunyadi_János: Én nem gondolom, hogy általában jó ötlet lenne embereket kidobni blogokról, de az a floodolás, amit te művelsz, az már elég indok lehet arra, hogy ezt megtegyék.
Magyarázd már el, mi értelme van annak, hogy minden egyes kommentedet leírod még ötször!

Ezzel csak azt éred el, hogy sokkal kevesebben fognak kommentelni, mert senkinek nincs kedve átfutni a kommentfolyamot úgy, hogy lényegében csak egy ember ír oda és ő is minden kommentjét megismétli 5-10 alkalommal.
És egyáltalán nem csak azt éred el, amit talán gondolsz - hogy eléred, hogy a "Habony-droidok" ne kommenteljenek - ezzel azt éred el, hogy rajtad kívül SENKI se kommenteljen. Mert láthatod, hogy világnézettől függetlenül MINDEN kommentelőt elidegenít az, amit művelsz!

Mondj 1, azaz csak 1 bloggert vagy kommentelőt (aki nem te vagy), aki helyeselte azt amit teszel!

Áruld el nekem őszintén: neked megéri elüldözni az összes kommentelőt és teljesen ellehetetleníteni a párbeszédet azért, hogy néhány "Habony-droid" (vagy legalábbis olyanok, akiket te minősítesz Habony-droidnak) ne kommenteljen?
Mert ha ez a célod, akkor egy troll vagy, és akkor teljes joggal tiltanak ki mindenhonnan.

Glokta 2020.09.24. 22:33:01

@a nagy hohohorgász: Szóval szerinted Matyi G. Nagy László, a bloggazda? Nézz már utána ennek egy kicsit pls!

a nagy hohohorgász 2020.09.24. 22:41:39

@Glokta: jól van, tudod én a bloggolok gazdajara gondoltam.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:42:00

@midnight coder: "bizonyos csoportokkal valóban lehetnek problémák, és ha ezt az csoport tagjai vélt vagy valós érzékenységére való tekintettel nem lehet kimondani, ez egyrészt a szólásszabadság durva megsértése, másrészt a társadalomnak sem annyira tesz jót a problémák szőnyeg alá söprése."

a valós problémákat ki lehet mondani. például a nácik iszonyat hülyék, és károsak a társadalomra. te is.

"Fizikai képtelenségről beszélsz."

az nem érv, hogy mit álmodtál részegen, bedrogozva. annál is inkább, mert tudjuk, hogy fingod nincs a világról, és iszonyat hülye vagy.

@midnight coder: Egyszer már elismerted, hogy hülye vagy. Itt:

polalap.blog.hu/2020/05/25/hibrid_rezsim_a_meghackelt_demokracia/full_commentlist/1#c38544754

Töredelmesen bevallottad, bocsánatot kértél. Na most NEM ELÉG BEISMERNI, HOGY HÜLYE VAGY, NEM ELÉG BOCSÁNATOT KÉRNI, HA UTÁNA TELI POFÁVAL FOLYTATOD UGYANAZT A HÜLYESÉGET. HA BELÁTOD, HOGY HÜLYE VAGY? AKKOR UTÁNA SZERÉNYEN KUSSOLNOD KELL, MERT ADDIG NYOMOM A POFÁDAT A SZARODBA, AMÍG NEM TANULSZ BELŐLE. FASZNAK ZAKLATOD AZ EMBEREKET UTÁNA IS A HÜLYSÉGEIDDEL TOVÁBB?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:44:38

@Exploiter: Komolyan, azért neked a gumiszobába még nem jutott el, hogy az EU tartja el segélyen a tolvaj Orbán bandát?!

ertelemblog.wordpress.com/2018/01/22/tobb-penzt-visz-e-ki-az-eu-mint-amennyit-ad/

És mielőtt még jössz a szopásos dumával, Orbán milliárdokat fizet nekik az adónkból, hogy maradjanak itt a multik.

Csak, hogy képben legyél, hogy melyik fél a lecsúszott banda. Szeretnénk mi azt, hogy Németországot segélyen tartsuk el, és, hogy Merkel fizessen milliárdokat az Orbanisztánban jelenleg nem létező magyar cégeknek, hogy termeljenek ott.

Mert ugye Mészáros Lölő az fingon kívül semmit nem termel.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:46:41

a magát liberálisnak mondó kommentelők nagy része nem liberális, hanem csupán egy önző fasz, ennek megfelelően többségük náci, hímsoviniszta, homofób, és hasonlók.

a liberális szabadságot akar. a magukat liberálisnak mondó kommentelők többsége meg csak magának akar szabadságot.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:47:13

@Glokta: "eléred, hogy a "Habony-droidok" ne kommenteljenek - ezzel azt éred el, hogy rajtad kívül SENKI se kommenteljen. Mert láthatod, hogy világnézettől függetlenül MINDEN kommentelőt elidegenít az, amit művelsz!"

Duplán jó üzlet.

1) A Habony-droidok nem kommentelnek.
2) Mások sem vesztegetik arra az idejüket, hogy vitáznak a Habony-droidokkal, akik hülyék ahhoz, hogy meggyőzhetők legyenek. Én sokkal kisebb ráfordítással meg tudom oldani azt, hogy ne Habony-fossal legyen tele a komment szekció.

Tényleg fel kéne már fognotok azt, hogy okosabb vagyok nálatok, ezért, ha úgy tűnik, hogy valaminek nincs értelme, amit csinálok, az azért van, mert nem értitek. Teljesen felesleges okoskodnotok, hiszen sok lépéssel előttetek járok. Mire jó ez?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:48:12

@Ad Dio: "A valódi liberalizmus szerint minden ember egyenlő. All lives matter. Ennyi. Aki kiemel egy csoportot, az már nem liberális."

1) kiemelt Samu egy csoportot? a faszt. akkor miféle rémeket látsz?
2) miért ne emelhetne ki egy liberális egy csoportot említés szintjén?

például: "minden síelő egyenlő, de Ausztriában mégiscsak többen vannak, mint Magyarországon, ezért beszéljünk az osztrák síelőkről!".

mi ebben a nem liberális, te jobber faszfej?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:51:08

@Zabalint: 1) az ország nem magántulajdon
2) magyarok százezreinek van joga bevándorolni valahova. miért ne lenne másoknak is joga hozzá?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:52:07

@Szabványok: "Konzervatív vagyok, mert akkor lépek tovább, ha az új bizonyítottan jobb a reginel. Nem dölök be mindenféle reklámnak, populista szövegnek."

Te leginkább idióta vagy.

1) Például még a magyar helyesírás megtanulásához sem vagy elég konzervatív: "reginel", "dölök"

2) Hogy képzeled ezt a bizonyítékot a régivel meg az újjal?! Van-e arra bizonyítékod, hogy mondjuk a rasszizmus jobb a nem rasszizmusnál?! Vagy a vallás jobb az ateizmusnál? Mert szerintem az ellenkezőjére van bizonyíték.

3) Egyáltalán, hogy gondolod, hogy legyen arra bizonyíték, hogy a régi vagy az új jobb, ha az újat nem is próbálod ki? És ahhoz, hogy társadalmi szinten lássuk, nem kell az egész társadalomnak kipróbálnia?

Látod, leginkább hülye vagy.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:53:10

@Zabalint: "Ki mondta, hogy az ország az én tulajdonom lenne? "

ha nem az, akkor nem mondhatod, meg, hogy mi legyen az országban.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:54:51

@Exploiter: Komolyan, azért neked a gumiszobába még nem jutott el, hogy az EU tartja el segélyen a tolvaj Orbán bandát?!

ertelemblog.wordpress.com/2018/01/22/tobb-penzt-visz-e-ki-az-eu-mint-amennyit-ad/

És mielőtt még jössz a szopásos dumával, Orbán milliárdokat fizet nekik az adónkból, hogy maradjanak itt a multik.

Csak, hogy képben legyél, hogy melyik fél a lecsúszott banda. Szeretnénk mi azt, hogy Németországot segélyen tartsuk el, és, hogy Merkel fizessen milliárdokat az Orbanisztánban jelenleg nem létező magyar cégeknek, hogy termeljenek ott.

Mert ugye Mészáros Lölő az fingon kívül semmit nem termel.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:56:16

@Glokta: "Áruld el nekem őszintén: neked megéri elüldözni az összes kommentelőt és teljesen ellehetetleníteni a párbeszédet azért, hogy néhány "Habony-droid" (vagy legalábbis olyanok, akiket te minősítesz Habony-droidnak) ne kommenteljen?
Mert ha ez a célod, akkor egy troll vagy, és akkor teljes joggal tiltanak ki mindenhonnan."

Nem, aki kitilt, az azt mondja, hogy inkább Habony-droidok által telefosott blogot akar. Az egy elég hülye blogger.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:57:02

@Szabványok: "Konzervatív vagyok, mert akkor lépek tovább, ha az új bizonyítottan jobb a reginel. Nem dölök be mindenféle reklámnak, populista szövegnek."

Te leginkább idióta vagy.

1) Például még a magyar helyesírás megtanulásához sem vagy elég konzervatív: "reginel", "dölök"

2) Hogy képzeled ezt a bizonyítékot a régivel meg az újjal?! Van-e arra bizonyítékod, hogy mondjuk a rasszizmus jobb a nem rasszizmusnál?! Vagy a vallás jobb az ateizmusnál? Mert szerintem az ellenkezőjére van bizonyíték.

3) Egyáltalán, hogy gondolod, hogy legyen arra bizonyíték, hogy a régi vagy az új jobb, ha az újat nem is próbálod ki? És ahhoz, hogy társadalmi szinten lássuk, nem kell az egész társadalomnak kipróbálnia?

Látod, leginkább hülye vagy.

Hunyadi_János 2020.09.24. 22:57:58

@Zabalint: 1) az ország nem magántulajdon
2) magyarok százezreinek van joga bevándorolni valahova. miért ne lenne másoknak is joga hozzá?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 23:04:23

@midnight coder: " Ha beengedsz 10 embert egy országba az asszimilálódni fog, és fel fogja venni a többség szokásait, értékrendjét. Ha ugyanoda beteszel 10 millió embert, akkor már nem."

1) hogy lehetsz egyáltalán olyan hülye, hogy ezt a mondatot leírod úgy, hogy a befogadó ország lakosságszámát meg sem adod?
2) honnan vetted azt a baromságot, hogy ez mondjuk egy 500 milliós EU-ban igaz?
3) honnan vetted azt a baromságot, hogy egyáltalán, ez baj? Az erdélyi magyaroknak szerinted asszimilálódni kéne, te nemzetellenes köcsög?!

"ha mondjuk beengedsz úgy 300 millió afrikait az országba"

hol a jó édes kurva anyádba akar bárki is ennyit bárhova beengedni?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 23:09:00

@Ad Dio: "A valódi liberalizmus szerint minden ember egyenlő. All lives matter. Ennyi. Aki kiemel egy csoportot, az már nem liberális."

1) kiemelt Samu egy csoportot? a faszt. akkor miféle rémeket látsz?
2) miért ne emelhetne ki egy liberális egy csoportot említés szintjén?

például: "minden síelő egyenlő, de Ausztriában mégiscsak többen vannak, mint Magyarországon, ezért beszéljünk az osztrák síelőkről!".

mi ebben a nem liberális, te jobber faszfej?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 23:17:46

@haXXXor: te vagy csalásból élsz, vagy nem Orbanisztánban, mert bizony Orbanisztánban a tehetséges embereket kurvára lenyomja az, hogy milyen a rendszer. nem annyira, mint a zsákfalusi mongolFidiótát, de azt mondani, hogy nem érint, és mindegy, az súlyos vakság.

most például simán beledögölhetsz Orbán elbaszásaiba, és simán kurvára nagyobb gazdasági válság is lesz.

aki azt mondja, hogy mindegy, hogy Mészárosék ellopnak sok ezer milliárdot, az hogy a faszomban nem bukott meg általánosban?!

Hunyadi_János 2020.09.24. 23:21:14

@Csöncsön: igazán nem értem az ilyen: "a liberalizmus lényegében jobboldaliság" meg "a liberalizmus lényegében baloldali", meg "a zöldek kommunisták", és hasonló idiótaságokat.

szerinted mi a faszomnak használunk ezekre külön szavakat, ha ugyanazok? nyilván vannak rokon értelmű szavaink, de ez nem az az eset. a liberalizmust azért nem nevezik jobboldaliság , mert nem az! fogd már fel, te idióta!

a liberalizmus se nem jobboldaliság, se nem baloldaliság. a liberalizmus gazdaságpolitikában eléggé jobboldali, szabadságjogok tekintetében meg elégé baloldali. mindkettőtől különbözik.

teljesen hülyeség ilyen baromságokkal jönni, hogy "a kutya lényegében macska, csak nagyon más".

Hunyadi_János 2020.09.24. 23:23:04

@Ad Dio: "A valódi liberalizmus szerint minden ember egyenlő. All lives matter. Ennyi. Aki kiemel egy csoportot, az már nem liberális."

1) kiemelt Samu egy csoportot? a faszt. akkor miféle rémeket látsz?
2) miért ne emelhetne ki egy liberális egy csoportot említés szintjén?

például: "minden síelő egyenlő, de Ausztriában mégiscsak többen vannak, mint Magyarországon, ezért beszéljünk az osztrák síelőkről!".

mi ebben a nem liberális, te jobber faszfej?!

Glokta 2020.09.24. 23:51:54

@Hunyadi_János:
"Tényleg fel kéne már fognotok azt, hogy okosabb vagyok nálatok, ezért, ha úgy tűnik, hogy valaminek nincs értelme, amit csinálok, az azért van, mert nem értitek. Teljesen felesleges okoskodnotok, hiszen sok lépéssel előttetek járok. Mire jó ez?!"
Ezt te komolyan gondolod, vagy csak viccelsz?
Mindenkinél sokkal intelligensebb vagy? Mindenki veled megy szembe az autópályán?
Akkor nem értem, miért nem vagy már világhírű.

És ha ilyen okos vagy, akkor megtennéd, hogy válaszolnál a női kvótáról szóló kommentemre pls?

"Nem, aki kitilt, az azt mondja, hogy inkább Habony-droidok által telefosott blogot akar. Az egy elég hülye blogger."
Hát igen, aki téged kitilt, az
INKÁBB egy olyan blogot akar, amiben 'Habony-droidok' (ugye ehhez nem kell feltétlenül fideszesnek lennie az illetőnek, ahogy látom) IS kommentelnek,
MINT egy olyan blogot, amiben SENKI sem kommentel, csak te és Kurt úrfi, mert senkinek sincs kedve végigpörgetni ezer kommentet és megtalálni belőle az 50-100 hasznosat.

Az ilyen blogger nem hülye: vállalja, hogy lesznek hülyék, akik akadályozzák a párbeszédet, lesznek beszűkült, bigott emberek, de legalább LESZ párbeszéd.

Kurt úrfi a narancstálibok réme 2020.09.24. 23:53:10

@Glokta: Az a baj hogy senki sem csinál semmit ez a barom ellen.

Glokta 2020.09.24. 23:56:23

@Batu Kán: "Tényleg fel kéne már fognotok azt, hogy okosabb vagyok nálatok, ezért, ha úgy tűnik, hogy valaminek nincs értelme, amit csinálok, az azért van, mert nem értitek. Teljesen felesleges okoskodnotok, hiszen sok lépéssel előttetek járok. Mire jó ez?!"
Ezt te komolyan gondolod, vagy csak viccelsz?
Mindenkinél sokkal intelligensebb vagy? Mindenki veled megy szembe az autópályán?
Akkor nem értem, miért nem vagy már világhírű.

És ha ilyen okos vagy, akkor megtennéd, hogy válaszolnál a női kvótáról szóló kommentemre pls? Normálisan, egyetlenegyszer.

"Nem, aki kitilt, az azt mondja, hogy inkább Habony-droidok által telefosott blogot akar. Az egy elég hülye blogger."
Hát igen, aki téged kitilt, az
INKÁBB egy olyan blogot akar, amiben 'Habony-droidok' (ugye ehhez nem kell feltétlenül fideszesnek lennie az illetőnek, ahogy látom) IS kommentelnek,
MINT egy olyan blogot, amiben SENKI sem kommentel, csak te és Kurt úrfi, mert senkinek sincs kedve végigpörgetni ezer kommentet és megtalálni belőle az 50-100 hasznosat.

Az ilyen blogger nem hülye: vállalja, hogy lesznek hülyék, akik akadályozzák a párbeszédet, lesznek beszűkült, bigott emberek, de legalább LESZ párbeszéd.

Glokta 2020.09.25. 00:00:58

@Kurt úrfi a narancstálibok réme: az tényleg nagy baj - főleg, hogy nyíltan bevallotta, hogy a célja tényleg csak trollkodás:
"Duplán jó üzlet.
1) A Habony-droidok nem kommentelnek.
2) Mások sem vesztegetik arra az idejüket, hogy vitáznak a Habony-droidokkal, akik hülyék ahhoz, hogy meggyőzhetők legyenek. Én sokkal kisebb ráfordítással meg tudom oldani azt, hogy ne Habony-fossal legyen tele a komment szekció."
"Nem, aki kitilt, az azt mondja, hogy inkább Habony-droidok által telefosott blogot akar. Az egy elég hülye blogger."

vagyis neki jobb az, ha senki sem kommentel, mintha azok, akiket "Habony-droidnak" minősít, is kommentelhetnek.

DE ettől függetlenül NEKED abba kéne hagyni ezt!
Azzal, hogy te IS elkezdesz floodolni, azzal SEMMIVEL nem járulsz hozzá ahhoz, hogy Matyi ellen bármit tegyenek!
Nemhogy nem segít ez abba, hogy őt kitiltsák, hanem őt még jobban felingerled és - most már együtt - még olvashatatlanabbá teszitek a kommentfalat.

Batu Kán 2020.09.25. 00:01:44

@Glokta: @Glokta: mit nem fogtál fel abból, hogy az, hogy te, az igenhülye naiv leállsz vitázni az igenhülye Habony-droidokkal, AZ ROSSZABB?! te azt a benyomást kelted, hogy az éktelen faszságaik vitaképes, szalonképes nézetek.

azt, hogy milyen hülye vagy, onnan is látom, hogy azt hiszed, hogy a világhír és az intelligencia szorosan összefüggő dolgok. nem. se nem szükséges, se nem elégséges feltétel a világhírhez az intelligencia. kurva sok ismeretlen intelligens ember van, és kurva sok híres hülye.

mondom, nem káros mellékhatás, hanem HASZNOS, HA TEBELÉD IS BELÉD FOJTOM A SZÓT.

Hunyadi_János 2020.09.25. 00:03:09

@Glokta: @Glokta: mit nem fogtál fel abból, hogy az, hogy te, az igenhülye naiv leállsz vitázni az igenhülye Habony-droidokkal, AZ ROSSZABB?! te azt a benyomást kelted, hogy az éktelen faszságaik vitaképes, szalonképes nézetek.

azt, hogy milyen hülye vagy, onnan is látom, hogy azt hiszed, hogy a világhír és az intelligencia szorosan összefüggő dolgok. nem. se nem szükséges, se nem elégséges feltétel a világhírhez az intelligencia. kurva sok ismeretlen intelligens ember van, és kurva sok híres hülye.

mondom, nem káros mellékhatás, hanem HASZNOS, HA TEBELÉD IS BELÉD FOJTOM A SZÓT.

Hunyadi_János 2020.09.25. 00:03:43

@midnight coder: "bizonyos csoportokkal valóban lehetnek problémák, és ha ezt az csoport tagjai vélt vagy valós érzékenységére való tekintettel nem lehet kimondani, ez egyrészt a szólásszabadság durva megsértése, másrészt a társadalomnak sem annyira tesz jót a problémák szőnyeg alá söprése."

a valós problémákat ki lehet mondani. például a nácik iszonyat hülyék, és károsak a társadalomra. te is.

"Fizikai képtelenségről beszélsz."

az nem érv, hogy mit álmodtál részegen, bedrogozva. annál is inkább, mert tudjuk, hogy fingod nincs a világról, és iszonyat hülye vagy.

@midnight coder: Egyszer már elismerted, hogy hülye vagy. Itt:

polalap.blog.hu/2020/05/25/hibrid_rezsim_a_meghackelt_demokracia/full_commentlist/1#c38544754

Töredelmesen bevallottad, bocsánatot kértél. Na most NEM ELÉG BEISMERNI, HOGY HÜLYE VAGY, NEM ELÉG BOCSÁNATOT KÉRNI, HA UTÁNA TELI POFÁVAL FOLYTATOD UGYANAZT A HÜLYESÉGET. HA BELÁTOD, HOGY HÜLYE VAGY? AKKOR UTÁNA SZERÉNYEN KUSSOLNOD KELL, MERT ADDIG NYOMOM A POFÁDAT A SZARODBA, AMÍG NEM TANULSZ BELŐLE. FASZNAK ZAKLATOD AZ EMBEREKET UTÁNA IS A HÜLYSÉGEIDDEL TOVÁBB?!

Glokta 2020.09.25. 00:06:33

@Batu Kán: "kurva sok ismeretlen intelligens ember van, és kurva sok híres hülye.
"
Igen, de te elvileg elég jó oktatást kaptál, és ha igazán zseni vagy (aminek láthatóan tekinted magad), akkor elég valószínű, hogy legalább a saját tudományterületeden belül híres vagy.

Hunyadi_János 2020.09.25. 00:12:53

@Ad Dio: "Az azonos esélyekbe hogy fér bele egy csoport kiemelése a többivel szemben?"

Úgy, hogy a kiemeléssel teremtjük meg az azonos esélyt, mert előtte NEM VOLT AZONOS ESÉLYE.

mit nem fogsz fel ebből, te kis debil?!

Marcsinak kevesebb esélye van, mint Józsinak, ezért Marcsinak több esélyt adunk, hogy közel azonos esélye legyen.

Hunyadi_János 2020.09.25. 00:13:25

@Glokta: no, és utánanéztél? nem. csak okoskodsz, de még ahhoz is hülye vagy, hogy utánanézz.

Hunyadi_János 2020.09.25. 00:14:08

@Glokta: hidd el nekem, hogy az intelligenciámmal nagyjéból olyan kurva jó életet élek, amiről te álmodni sem mersz.

Hunyadi_János 2020.09.25. 00:16:55

@Glokta: @Glokta: mit nem fogtál fel abból, hogy az, hogy te, az igenhülye naiv leállsz vitázni az igenhülye Habony-droidokkal, AZ ROSSZABB?! te azt a benyomást kelted, hogy az éktelen faszságaik vitaképes, szalonképes nézetek.

azt, hogy milyen hülye vagy, onnan is látom, hogy azt hiszed, hogy a világhír és az intelligencia szorosan összefüggő dolgok. nem. se nem szükséges, se nem elégséges feltétel a világhírhez az intelligencia. kurva sok ismeretlen intelligens ember van, és kurva sok híres hülye.

mondom, nem káros mellékhatás, hanem HASZNOS, HA TEBELÉD IS BELÉD FOJTOM A SZÓT.

Hunyadi_János 2020.09.25. 00:17:28

@Glokta: "Áruld el nekem őszintén: neked megéri elüldözni az összes kommentelőt és teljesen ellehetetleníteni a párbeszédet azért, hogy néhány "Habony-droid" (vagy legalábbis olyanok, akiket te minősítesz Habony-droidnak) ne kommenteljen?
Mert ha ez a célod, akkor egy troll vagy, és akkor teljes joggal tiltanak ki mindenhonnan."

Nem, aki kitilt, az azt mondja, hogy inkább Habony-droidok által telefosott blogot akar. Az egy elég hülye blogger.

Hunyadi_János 2020.09.25. 00:20:07

@Sadist: Visít a mongolFidióta fasz, hogy nem baszhatja szét mások blogját. Visít a mongolFidióta selejt, mert egyetlen balliberális kommentelő IQ-ból legyőzte az egész Habony-droid hadsereget, a sok milliárd ellopott állami támogatás ellenére. Visít a Habony-droid selejt, mert nem fogja fel, hogy a bloggereknek, vagy a blog.hu-nak nem az az érdekük, hogy a Habony droidok fossanak tele minden blogot.

Egyébként az egészet egy kolompálrlóré nevű nácinak köszönhetitek, aki akkora selejt volt, hogy minden hozzászólásomat akárhányszor visszamásolta úgy, hogy egyszerű ténykéréseket az ellentétére fordított, például szerinte a nácik nyerték meg a II. Világháborút. továbbá ész nélkül zsidózott. még úgy is zsidózott, hogy közben azt bizonygatta, hogy Neumann János, a zsidó szerinte nagyobb zseni volt, mint Albert Einstein. Az ilyen pszichopata barmok ellen nem volt kedvem nem küzdeni, a blogok tulajdonosai nem vágták ki, tehát kitaláltam, hogy hogy győzhetem le. Le is győztem, és a Habony-droidokat is legyőztem, ezért visítanak.

Hunyadi_János 2020.09.25. 00:20:40

@Zabalint: "aki baloldali-liberális, az gazdaságpolitikában baloldali nézeteket vall."

baromság. a baloldali-liberálisok általában, és nem tudok kivételről, emberjogi kérdésekben baloldaliak, de gazdasági értelemben nem baloldaliak. általában nem szeretik a túlsúlyos államot, a magas adókat, a tervgazdálkodást, az állami nagyvállalatokat, a túl nagy szociális segélyezést, a progresszív adókat.

ha te azt hiszed, akkor sajnállak, idióta is vagy, meg tájékozatlan is.

Hunyadi_János 2020.09.25. 00:22:14

@Sadist: Visít a mongolFidióta fasz, hogy nem baszhatja szét mások blogját. Visít a mongolFidióta selejt, mert egyetlen balliberális kommentelő IQ-ból legyőzte az egész Habony-droid hadsereget, a sok milliárd ellopott állami támogatás ellenére. Visít a Habony-droid selejt, mert nem fogja fel, hogy a bloggereknek, vagy a blog.hu-nak nem az az érdekük, hogy a Habony droidok fossanak tele minden blogot.

Egyébként az egészet egy kolompálrlóré nevű nácinak köszönhetitek, aki akkora selejt volt, hogy minden hozzászólásomat akárhányszor visszamásolta úgy, hogy egyszerű ténykéréseket az ellentétére fordított, például szerinte a nácik nyerték meg a II. Világháborút. továbbá ész nélkül zsidózott. még úgy is zsidózott, hogy közben azt bizonygatta, hogy Neumann János, a zsidó szerinte nagyobb zseni volt, mint Albert Einstein. Az ilyen pszichopata barmok ellen nem volt kedvem nem küzdeni, a blogok tulajdonosai nem vágták ki, tehát kitaláltam, hogy hogy győzhetem le. Le is győztem, és a Habony-droidokat is legyőztem, ezért visítanak.

Glokta 2020.09.25. 00:24:02

@Hunyadi_János: azzal nem teszel semmit a 'Habony-droidok' ellen, hogy eléred azt, hogy senki se kommenteljen a blogon. Van épp elég más fórum, amelyen kommentelhetnek, és kitilthatnak, ha floodolsz.
Éppenséggel azzal, amit teszel, éppen az ő kezükre játszol, mert ők rád mutatva hazudhatják, hogy az ellenzékiek olyanok, mint te, ilyen őrült trollok.

Hunyadi_János 2020.09.25. 00:26:06

@Ad Dio: "Az azonos esélyekbe hogy fér bele egy csoport kiemelése a többivel szemben?"

Úgy, hogy a kiemeléssel teremtjük meg az azonos esélyt, mert előtte NEM VOLT AZONOS ESÉLYE.

mit nem fogsz fel ebből, te kis debil?!

Marcsinak kevesebb esélye van, mint Józsinak, ezért Marcsinak több esélyt adunk, hogy közel azonos esélye legyen.

Hunyadi_János 2020.09.25. 00:26:38

@Glokta: @Glokta: mit nem fogtál fel abból, hogy az, hogy te, az igenhülye naiv leállsz vitázni az igenhülye Habony-droidokkal, AZ ROSSZABB?! te azt a benyomást kelted, hogy az éktelen faszságaik vitaképes, szalonképes nézetek.

azt, hogy milyen hülye vagy, onnan is látom, hogy azt hiszed, hogy a világhír és az intelligencia szorosan összefüggő dolgok. nem. se nem szükséges, se nem elégséges feltétel a világhírhez az intelligencia. kurva sok ismeretlen intelligens ember van, és kurva sok híres hülye.

mondom, nem káros mellékhatás, hanem HASZNOS, HA TEBELÉD IS BELÉD FOJTOM A SZÓT.

Hunyadi_János 2020.09.25. 00:29:48

@Glokta: Egy értelmes, elkötelezetlen ember mit lát?

1) Egy csomó, idióta Habony-droidok, akiket végre megszivattak.

2) Egy ellenzékit, aki nyilván intelligensebb, mint az egész Habony-droid banda, hiszen az egész Habony-droid banda nem bírt vele.

3) mellesleg még azt is, hogy a blog.hu és index.hu egy szeméttelep, amit szintén nem bánok.

most tényleg azért sírsz itt, hogy "szegény" Habony-geciket megszopattam?!

elég unalmas vagy, hogy állandóan abból akarsz érvet csinálni, hogy hülyébb vagy nálam, és több lépéssel mögöttem vagy, és azt hiszed, hogy... pedig a faszt...

Hunyadi_János 2020.09.25. 00:31:16

@Glokta: elég unalmas vagy, hogy állandóan abból akarsz érvet csinálni, hogy hülyébb vagy nálam, és több lépéssel mögöttem vagy, és azt hiszed, hogy... pedig a faszt...

és mivel ezt meguntam, megyek lefeküdni. nem tudom, miből gondolod, hogy előrébb látsz az autópályán, amikor olyan kurva lassú vagy, hogy fel sem lett volna szabad jönnöd az autópályára. mi értelme van abban kötözködnöd, amit én már nyilván meggondoltam, hiszen okosabb vagyok nálad?!

Hunyadi_János 2020.09.25. 00:32:33

@Szabványok: "Konzervatív vagyok, mert akkor lépek tovább, ha az új bizonyítottan jobb a reginel. Nem dölök be mindenféle reklámnak, populista szövegnek."

Te leginkább idióta vagy.

1) Például még a magyar helyesírás megtanulásához sem vagy elég konzervatív: "reginel", "dölök"

2) Hogy képzeled ezt a bizonyítékot a régivel meg az újjal?! Van-e arra bizonyítékod, hogy mondjuk a rasszizmus jobb a nem rasszizmusnál?! Vagy a vallás jobb az ateizmusnál? Mert szerintem az ellenkezőjére van bizonyíték.

3) Egyáltalán, hogy gondolod, hogy legyen arra bizonyíték, hogy a régi vagy az új jobb, ha az újat nem is próbálod ki? És ahhoz, hogy társadalmi szinten lássuk, nem kell az egész társadalomnak kipróbálnia?

Látod, leginkább hülye vagy.

chrisred 2020.09.25. 05:26:23

@Ad Dio: Ha a csoport tagjainak rajtuk kívül álló okok miatt kisebb az esélye, mint másnak (például bejutni a hivatalba ügyet intézni), akkor az a pozitív diszkrimináciò, ha az esélyeiket az átlag szintjére hozzák.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 07:17:31

@Hunyadi_János:

Mi okom lenne a liberális MSZP-re szavazni Orbánnal szemben?

De nagyot tud lökni az úr az ajtón 2020.09.25. 07:26:30

@Ad Dio: ne menj, ezt akarja. ha elmész, győzött.

G. Nagy László 2020.09.25. 07:34:19

@Exploiter:

"Magyarország vicces módon a szólás, sajtó, vallás és lelkiismereti szabadságot tekintve a lista előkelő helyén áll."

"Pedig a modern progresszív bal (értsd neo-marxista) se nem liberális hanem autoriter, kollektivista, se nem humanista, hanem az alapvető emberi értékeket támadja, se nem haladó, hanem desktruktiv, de legfőképpen semmilyen szinten nem őszinte semmiben.
Velük szemben pedig nem a konzervatív áll, hanem minden épeszű ember."

"Elég Matyira nézni, mint egy jeles példára, a nihilista ostoba csőcselék megtestesítőjére és több magyarázat ehhez nem is kell. "

Végtelenül egyetértek minden mondatoddal.

Hunyadi_János 2020.09.25. 07:41:45

@Sadist: Visít a mongolFidióta fasz, hogy nem baszhatja szét mások blogját. Visít a mongolFidióta selejt, mert egyetlen balliberális kommentelő IQ-ból legyőzte az egész Habony-droid hadsereget, a sok milliárd ellopott állami támogatás ellenére. Visít a Habony-droid selejt, mert nem fogja fel, hogy a bloggereknek, vagy a blog.hu-nak nem az az érdekük, hogy a Habony droidok fossanak tele minden blogot.

Egyébként az egészet egy kolompálrlóré nevű nácinak köszönhetitek, aki akkora selejt volt, hogy minden hozzászólásomat akárhányszor visszamásolta úgy, hogy egyszerű ténykéréseket az ellentétére fordított, például szerinte a nácik nyerték meg a II. Világháborút. továbbá ész nélkül zsidózott. még úgy is zsidózott, hogy közben azt bizonygatta, hogy Neumann János, a zsidó szerinte nagyobb zseni volt, mint Albert Einstein. Az ilyen pszichopata barmok ellen nem volt kedvem nem küzdeni, a blogok tulajdonosai nem vágták ki, tehát kitaláltam, hogy hogy győzhetem le. Le is győztem, és a Habony-droidokat is legyőztem, ezért visítanak.

Hunyadi_János 2020.09.25. 07:43:23

@MAXVAL birсaman közíró: tehát szerinted Orbán baloldali, az MSZP meg liberális. mint tudjuk, elmebeteg vagy. ilyenek a Fidesz szavazói. ilyen elmebetegek, mint te, akik még azt sem tudják, melyik párt liberális, melyik párt baloldali, és melyik párt náci, populista jobboldali.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 07:48:17

@Hunyadi_János:

Orbán nem baloldali, de baloldalibb az MSZP-nél.

Hunyadi_János 2020.09.25. 07:59:23

@MAXVAL birсaman közíró: @MAXVAL birсaman közíró:

"Orbán nem baloldali, de baloldalibb az MSZP-nél."

tehát szerinted Orbán baloldali, az MSZP meg liberális. mint tudjuk, elmebeteg vagy.

Hunyadi_János 2020.09.25. 08:02:06

@MAXVAL birсaman közíró: tehát szerinted Orbán baloldali, az MSZP meg liberális. mint tudjuk, elmebeteg vagy. ilyenek a Fidesz szavazói. ilyen elmebetegek, mint te, akik még azt sem tudják, melyik párt liberális, melyik párt baloldali, és melyik párt náci, populista jobboldali.

Hunyadi_János 2020.09.25. 08:02:38

@Glokta: "eléred, hogy a "Habony-droidok" ne kommenteljenek - ezzel azt éred el, hogy rajtad kívül SENKI se kommenteljen. Mert láthatod, hogy világnézettől függetlenül MINDEN kommentelőt elidegenít az, amit művelsz!"

Duplán jó üzlet.

1) A Habony-droidok nem kommentelnek.
2) Mások sem vesztegetik arra az idejüket, hogy vitáznak a Habony-droidokkal, akik hülyék ahhoz, hogy meggyőzhetők legyenek. Én sokkal kisebb ráfordítással meg tudom oldani azt, hogy ne Habony-fossal legyen tele a komment szekció.

Tényleg fel kéne már fognotok azt, hogy okosabb vagyok nálatok, ezért, ha úgy tűnik, hogy valaminek nincs értelme, amit csinálok, az azért van, mert nem értitek. Teljesen felesleges okoskodnotok, hiszen sok lépéssel előttetek járok. Mire jó ez?!

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 08:03:37

@G. Nagy László:

A trollok hozzászólásait törölnöd kellene. A floodolás tipikus troll magatartás, egyetlen célja a rombolás. Persze a te dolgod, csak baráti vélemény.

Hunyadi_János 2020.09.25. 08:03:44

@midnight coder: " Ha beengedsz 10 embert egy országba az asszimilálódni fog, és fel fogja venni a többség szokásait, értékrendjét. Ha ugyanoda beteszel 10 millió embert, akkor már nem."

1) hogy lehetsz egyáltalán olyan hülye, hogy ezt a mondatot leírod úgy, hogy a befogadó ország lakosságszámát meg sem adod?
2) honnan vetted azt a baromságot, hogy ez mondjuk egy 500 milliós EU-ban igaz?
3) honnan vetted azt a baromságot, hogy egyáltalán, ez baj? Az erdélyi magyaroknak szerinted asszimilálódni kéne, te nemzetellenes köcsög?!

"ha mondjuk beengedsz úgy 300 millió afrikait az országba"

hol a jó édes kurva anyádba akar bárki is ennyit bárhova beengedni?!

Hunyadi_János 2020.09.25. 08:05:19

@Zabalint: "aki baloldali-liberális, az gazdaságpolitikában baloldali nézeteket vall."

baromság. a baloldali-liberálisok általában, és nem tudok kivételről, emberjogi kérdésekben baloldaliak, de gazdasági értelemben nem baloldaliak. általában nem szeretik a túlsúlyos államot, a magas adókat, a tervgazdálkodást, az állami nagyvállalatokat, a túl nagy szociális segélyezést, a progresszív adókat.

ha te azt hiszed, akkor sajnállak, idióta is vagy, meg tájékozatlan is.

Hunyadi_János 2020.09.25. 08:06:22

@Zabalint: az ország nem a lakásod, faszfejke! ha te azt hiszed, hogy az ország a magántulajdonod, akkor te diktátor vagy.

G. Nagy László 2020.09.25. 08:08:21

@Lord_Valdez:

"Orbáni értelmezésben a liberális az, akit utál. (Neoliberális meg az, akit nagyon utál.)"

Egyetértek.

"Viszont a posztban igen sok a ténybeli tévedés."

Baszki, te is ugyanazt játszod, mint a többi főokos. PONTOSAN TUDOD, hogy van képem a liberalizmusról. Másról sem írok három éve. Itt meg belekötsz minden szóba. Te is írsz. Azt is pontosan tudod, hogy egy posztnak könnyednek kell lennie, nem fér bele az, hogy minden egyes kifejezést hatalmas körmondatokkal definiálunk. Bár többnyire próbálok precízen fogalmazni, ha választanom kell az olvashatóság és a precíz megfogalmazás közt, az előbbit részesítem előnyben. Elég méltánytalan a basztatás, amikor mindketten tudjuk, hogy mit jelentenek az egyes mondatok.

"A liberalizmus nem zár ki mindenféle kényszerítést, csupán nagyon kevés félét ismer el legitimnek. Csak olyan esetben, ha valaki ártani akar másnak."

Pontosan így van. A liberalizmus világában az erőszak csupán az önvédelem eszköze.

"A liberalizmus nem mond semmit az államformáról. Ameddig garantált pár alapelv, neki mindegy, hogy városállam, nemzeti kormány, világkormány, monarchia, köztársaság. A kérdés nem az emberek mennyisége, hanem hogy a hatalom mire terjed ki."

Teoretikusan ez is igaz. Akár az arisztotelészi modell is működhet, ahol egy jóságos diktátor biztosítja a szabad létezést mindenki számára. Csakhogy a gyakorlat azt mutatja, hogy a centralizált hatalom a előbb vagy utóbb, kisebb vagy nagyobb mértékben a szabadságjogok megnyirbálásához vezet. A liberalizmus PRAKTIKUS okokból hajlik a decentralizáció irányába.

"A liberalizmus az égvilágon semmit nem mond a bevándorlásról. Igazából nem is érti, hogy miért ne költözhetne be valaki, ha vásárol, vagy bérel egy ingatlant. Ameddig valaki tiszteletben tartja a többi ember jogait, addig nem érdekli, hogy német, arab, homoszexuális, mohamedán, mozgássérült stb."

Ez pontosan így van. Csak Mindannyian tudjuk, hogy nem erről van szó. Jellemzően nem vásárolnak ingatlant és nem tartják tiszteletben a többi ember jogait. Nem véletlenül hozom fel pozitív ellenpéldaként az európai, vagy kínai bevándorlókat, akik tökéletes alapanyagai a nyílt társadalomnak.

"A liberalizmus nem ismeri a szociális rendszert, így a bevándorló nem különbözik az állampolgártól kiadások tekintetében."

Igen baszki, de Európa minden állama ismeri ezeket!! Ha nem lennének szociális ellátó rendszerek, annak nem az lenne a legjelentősebb hozadéka, hogy nem hivatkozhatnék rá érvként, hanem az, hogy abban a pillanatban vége is lenne a bevándorlásnak.

"A liberalizmus elvek gyűjteménye függetlenül a népakarattól. Ha nép a zsidók kiirtását támogatja, a liberalizmus akkor se. Tök mindegy, hogy hány százalék akarja."

Ezt is kitárgyaltuk már, mire ideértél. Természetesen léteznek alapvető értékek, melyekkel hiába megy szembe a népakarat, azok attól még megkérdőjelezhetetlenek maradnak. A migráció jelenlegi gyakorlatának támogatása kurvára nem ilyen.

Hunyadi_János 2020.09.25. 08:08:27

@Csöncsön: igazán nem értem az ilyen: "a liberalizmus lényegében jobboldaliság" meg "a liberalizmus lényegében baloldali", meg "a zöldek kommunisták", és hasonló idiótaságokat.

szerinted mi a faszomnak használunk ezekre külön szavakat, ha ugyanazok? nyilván vannak rokon értelmű szavaink, de ez nem az az eset. a liberalizmust azért nem nevezik jobboldaliság , mert nem az! fogd már fel, te idióta!

a liberalizmus se nem jobboldaliság, se nem baloldaliság. a liberalizmus gazdaságpolitikában eléggé jobboldali, szabadságjogok tekintetében meg elégé baloldali. mindkettőtől különbözik.

teljesen hülyeség ilyen baromságokkal jönni, hogy "a kutya lényegében macska, csak nagyon más".

G. Nagy László 2020.09.25. 08:13:43

@komolytalan samu:

"A PC a felnőni képtelen gyermekfelnőttek bizonytalanságának menekülési tere, ill. annak kivetítése a világra. Tekintettel arra, hogy itt egy generáció, amely a személyes, emberi kommunikáció helyett a személytelen, valós kontextus és a világban elkerülhetetlen konfliktusok nélküli online térben szocializálva nőtt fel inkább, teljesen érthető, hogy tömegesen nem találják a helyüket a világban, és a legenyhébb ellenérzés, ellenvéleményt sem képesek elviselni. "

Ez tűpontos. Ha nem lenne plagizálás, életem hátralévő résében szóról szóra így használnám.

Hunyadi_János 2020.09.25. 08:15:24

@haXXXor: te vagy csalásból élsz, vagy nem Orbanisztánban, mert bizony Orbanisztánban a tehetséges embereket kurvára lenyomja az, hogy milyen a rendszer. nem annyira, mint a zsákfalusi mongolFidiótát, de azt mondani, hogy nem érint, és mindegy, az súlyos vakság.

most például simán beledögölhetsz Orbán elbaszásaiba, és simán kurvára nagyobb gazdasági válság is lesz.

aki azt mondja, hogy mindegy, hogy Mészárosék ellopnak sok ezer milliárdot, az hogy a faszomban nem bukott meg általánosban?!

Ad Dio 2020.09.25. 08:17:23

@De nagyot tud lökni az úr az ajtón:

Ejtek rá, hogy ő mit akar. Elmebeteg. Én viszont beszélgetni járok ide. Olyan kávézóba nem megyek be, ahol mindenféle hülyék részegen ordibálnak. Ez az én döntésem. Ha a kávézó gazdája lusta arra, hogy rendet tegyen, akkor így járt: engem elvesztett. Keresek olyan helyet, ahol veszi magának a fáradtságot a gazda és kiteszi annak a szűrét, aki ordenáré módon viselkedik.

Ezt a mostani beszélgetést duplán is sajnálom, mert lett volna még benne kifutás bőven... le fogok szokni az indexes blogokról, ha nem tesznek ezzel valamit. Legalább egy szűrő funkciót építsenek már be...

G. Nagy László 2020.09.25. 08:17:35

@Pár titkár:

"A magukat liberálisnak nevező országokban meg ott a pozitív diszkrimináció. Bizonyos társadalmi faji csoportba tartozó egyéneket előnybe helyeznek más társadalmi csoportokba tartozó egyénekkel szemben."

Abszolút jól látod. És persze nyilvánvaló, hogy ezekben az esetekben szó sincs liberalizmusról, hazug a címke.

Hunyadi_János 2020.09.25. 08:20:05

@Exploiter: "Nem a századék szélére sodródott, hanem abba zuhan már egy évtizede és egyre nagyobb darabokat hagy el ahogy csapódik a sziláknak."

Na jó, elfogadom ezt is Orbanisztán leírásának.

"Képtelen bármilyen érdekét képviselni és érvényesíteni, mindenki csicskája, Törökországtól Oroszországig, Kínától Afrikai szaros kis semmilyen országokig."

Dettó. Orbán csak diktátoroknál és kis szaros senkiknél számít fontos vendégnek.

Ez leginkább pont a nihilista ideológiának köszönhető, amit Orbán képvisel.

Elvek nélküli álszent, torz világszemléletű, lecsúszó banda a Fidesz.

G. Nagy László 2020.09.25. 08:20:31

@Ad Dio:

"Ha a kávézó gazdája lusta arra, hogy rendet tegyen, akkor így járt"

Egy kicsit most takarítgatok. De nem tudok 0-24-ben őrt állni. És nincsenek trollszűrő informatikai megoldásaim sem.

Örülnék, ha maradnál, de tiéd a döntés.

G. Nagy László 2020.09.25. 08:22:41

@Hunyadi_János:

"a 19. századi liberalizmusnak valóban annyi köze van a 21. századi liberalizmushoz, mint egy magas kisbabának egy magas kosarashoz."

Végre egy értelmes gondolat a sok faszság után.

" ma, a 19. századi liberalista álláspontok már kevesek."

És rögtön agyon is vágod. Miért kevesek?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl 2020.09.25. 08:23:02

@G. Nagy László: Kiválasztod az összes komment lehetőséget és akkor megjelenik az email cím. Azt kell kizárnod és akkor eltűnik minden szemete.

Hunyadi_János 2020.09.25. 08:23:11

@Glokta: "Áruld el nekem őszintén: neked megéri elüldözni az összes kommentelőt és teljesen ellehetetleníteni a párbeszédet azért, hogy néhány "Habony-droid" (vagy legalábbis olyanok, akiket te minősítesz Habony-droidnak) ne kommenteljen?
Mert ha ez a célod, akkor egy troll vagy, és akkor teljes joggal tiltanak ki mindenhonnan."

Nem, aki kitilt, az azt mondja, hogy inkább Habony-droidok által telefosott blogot akar. Az egy elég hülye blogger.

Hunyadi_János 2020.09.25. 08:23:42

@Glokta: "eléred, hogy a "Habony-droidok" ne kommenteljenek - ezzel azt éred el, hogy rajtad kívül SENKI se kommenteljen. Mert láthatod, hogy világnézettől függetlenül MINDEN kommentelőt elidegenít az, amit művelsz!"

Duplán jó üzlet.

1) A Habony-droidok nem kommentelnek.
2) Mások sem vesztegetik arra az idejüket, hogy vitáznak a Habony-droidokkal, akik hülyék ahhoz, hogy meggyőzhetők legyenek. Én sokkal kisebb ráfordítással meg tudom oldani azt, hogy ne Habony-fossal legyen tele a komment szekció.

Tényleg fel kéne már fognotok azt, hogy okosabb vagyok nálatok, ezért, ha úgy tűnik, hogy valaminek nincs értelme, amit csinálok, az azért van, mert nem értitek. Teljesen felesleges okoskodnotok, hiszen sok lépéssel előttetek járok. Mire jó ez?!

Ad Dio 2020.09.25. 08:27:28

@G. Nagy László:

Jelezni kell a blog.hu-nak a problémát. Ők egyfelől érdekeltek abban hogy működjön a biznisz, másfelől tudnak is lépni. Egy "szűrés" fül már bőven elég, bár még jobb lenne a nickjeire követőt tenni és automatikusan kitiltani az összes blog.hu felületről. Bár ha Te kivágod véglegesre az is megoldás szerintem, Nincs végtelen sok nickje. Egyébként ahol befenyítették, ott azért visszafogottabb lett.

Szeretek beszélgetni az élet dolgairól. Alkalmasint vitatkozni is. De tényleg nem bármi áron. Amikor még csak trágár módon nyomta a butaságait, elviseltem. De ez a floodolás már sok. Ahol megteheti, ott én nem veszek részt beszélgetésben.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl 2020.09.25. 08:29:41

@Ad Dio: A blog.hu nem tesz semmit. Írtam nekik. Az volt a válasz hogy a blogger dolgába nem avatkoznak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl 2020.09.25. 08:30:29

@G. Nagy László: Ugye nem gondolod komolyan hogy nekiállsz ezzel a fasszal vitázni?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl 2020.09.25. 08:31:53

@G. Nagy László: Különben kifejezéseket is ki lehet tiltani. A fidióta, selejt, genetikai mongolidióta, stb kedvenc szavait kizárod, nagyon megnehezíted a dolgát.

Ad Dio 2020.09.25. 08:39:34

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl:

Legalább is amig a biznisz nem sínyli meg. De meg fogja. Ezt nem volna baj, ha felfognák.

Ad Dio 2020.09.25. 08:40:08

@G. Nagy László:

"Ki kommentezhet a blogomba?
Az alapértelmezés szerint minden belépett felhasználó kommentezhet, de lehetőséged van ezen változtatni: Letilthatod az egész blogra vonatkozólag (Beállítások/Kommentezés fül) vagy csak egy adott posztra nézve (poszt szerkesztésénél a Speciális tulajdonságoknál)."

G. Nagy László 2020.09.25. 08:41:28

@Szabványok:

"Én liberális (neoliberális, libertian) vagyok és konzervatív.
Nem érzek ellentmondást.
Liberális vagyok, mert alapértékek tartom az egyén szabadságát. A magántulajdon szabadságát, a véleményszabadságot.
Konzervatív vagyok, mert akkor lépek tovább, ha az új bizonyítottan jobb a reginel. Nem dölök be mindenféle reklámnak, populista szövegnek."

Pontosan ugyanígy gondolkodom.

midnight coder 2020.09.25. 08:42:04

@Hunyadi_János: Látom megint új nicket csináltál. Plusz egy a matyiszűrőbe.
"Tamerlane", "Matthias_Corvinus", "Batu Kán", "Hasdrubal", "math0", "Matthias Corvinus","Hannibal Barcas", "Hunyadi_János"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl 2020.09.25. 08:45:24

@Ad Dio: Igen, megfogja, mert eltűnik egy csomó kommentelő. De a védekezés nem olyan nagy kunszt. Például adminisztrátornak kell megtenni olyan kommentelőket, akik utálják Brendelt, mást nem csinálnak mint kibasszák az új nickjeit. Egy-két blogon ezt megtette a bloggazda, brendel el is tűnt onnan.

G. Nagy László 2020.09.25. 08:45:27

@Ad Dio: Ok, kösz. Kitiltottam, mint Hunyadit, nyilván jóval később, mint kellett volna. Nem is értem, hogy tud ennyi energiát belevinni a rombolásba. (Bár végül is láttunk már hasonlót a történelemben...)

midnight coder 2020.09.25. 08:46:54

@Ad Dio: Igazából egy "block user" gomb kellene a blog.hu-ra ahol saját magad számára egy mozdulattal el tudnád tüntetni az idiótát. Mondjuk nekem van egy userscriptem ugyanerre, ennek csak az a baja, hogy a lapozás szerver oldalon van megoldva, én viszont így csak kliens oldalon tudom eltüntetni a matyikát, ergo ha 100 commentből 90 Matyi akkor én csak 10-et látok. Vagy be kell kapcsoljam a látni akarom az összes commentet.

Matyikát amúgy szerintem másképp nem lehetne kiiktatni csak block user gombbal, merthogy mindig új nicket regisztrál, lásd az előző hozzászólásom. Esetleg IP cím alapján lehetne, de kétlem hogy Matyika statikus IP cím mögött lenne.

Batu Kán 2020.09.25. 08:47:41

@G. Nagy László: figyelmeztettelek előre, de hadat üzentél. mondtam neked előre, hogy hülyeség kitiltani, mert nagyon kevés energiával baszom szét a blogodat. te olyan hülye vagy, hogy még fel se fogtad, hogy nekem csak egy gombnyomás.

ja és olyan hülye vagy, hogy Exploiterrel, egy vírustagadó agykárosulttal értesz egyet minden szavában.

chrisred 2020.09.25. 08:48:19

@Szabványok: A konzervativizmus nem merül ki a hagyománytiszteletben. Az igazi választóvonal liberális és konzervatív között ott van, hogy elfogadod-e a helyed az adott társadalmi rendben/hierarchiában, vagy nem foglalkozol vele, azt mondod, nem érdekel, hogy mások hová jelölték ki a helyedet, te saját magad majd eldöntöd, hol akarsz lenni. És elfogadod, hogy más is így viselkedik, például aki nem akar a saját hazájában maradni (mondjuk a sok muszlim terrorista miatt), és a te országodba akar migrálni.

Batu Kán 2020.09.25. 08:49:48

@G. Nagy László: figyelmeztettelek előre, de hadat üzentél. mondtam neked előre, hogy hülyeség kitiltani, mert nagyon kevés energiával baszom szét a blogodat. te olyan hülye vagy, hogy még fel se fogtad, hogy nekem csak egy gombnyomás. nekem kevesebb energiámba kerül, mint neked megírni, és kevesebb energiába, mint neked felügyelni a kommenteket és cenzurázgatni.

ja és olyan hülye vagy, hogy Exploiterrel, egy vírustagadó agykárosulttal értesz egyet minden szavában.

chrisred 2020.09.25. 08:49:48

@G. Nagy László: Már leírta,, hogy a habonymédia a példaképe. :)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.09.25. 08:51:14

@Ad Dio: "... le fogok szokni az indexes blogokról, ha nem tesznek ezzel valamit..."

Azt semmi képpen ne tedd, te egy értelmes, hasznos tagja vagy a felhasználói közösségnek. Csak arról a blogról kell leszokni, ahol nem lépnek fel ellene.

A 18. pontot kell elolvasni.

zordidok.blog.hu/2020/09/22/rugalmas_elszakadas_571

Batu Kán 2020.09.25. 08:51:56

@G. Nagy László: figyelmeztettelek előre, de hadat üzentél. mondtam neked előre, hogy hülyeség kitiltani, mert nagyon kevés energiával baszom szét a blogodat. te olyan hülye vagy, hogy még fel se fogtad, hogy nekem csak egy gombnyomás. nekem kevesebb energiámba kerül, mint neked megírni, és kevesebb energiába, mint neked felügyelni a kommenteket és cenzurázgatni.

ja és olyan hülye vagy, hogy Exploiterrel, egy vírustagadó agykárosulttal értesz egyet minden szavában.

Ad Dio 2020.09.25. 08:53:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl:

"Például adminisztrátornak kell megtenni olyan kommentelőket, akik utálják Brendelt, mást nem csinálnak mint kibasszák az új nickjeit. Egy-két blogon ezt megtette a bloggazda, brendel el is tűnt onnan."

Ez mondjuk kiváló ötlet.

Batu Kán 2020.09.25. 08:53:36

@G. Nagy László: figyelmeztettelek előre, de hadat üzentél. mondtam neked előre, hogy hülyeség kitiltani, mert nagyon kevés energiával baszom szét a blogodat. te olyan hülye vagy, hogy még fel se fogtad, hogy nekem csak egy gombnyomás. nekem kevesebb energiámba kerül, mint neked megírni, és kevesebb energiába, mint neked felügyelni a kommenteket és cenzurázgatni.

ja és olyan hülye vagy, hogy Exploiterrel, egy vírustagadó agykárosulttal értesz egyet minden szavában.

nemecsekerno_007 2020.09.25. 08:55:17

@Ad Dio: Akkor sokan fognak jelentkezni :)))))))

nemecsekerno_007 2020.09.25. 08:58:21

Ki kéne takarítani ezt a blog-szemetet. Bármilyen néven is jön.

G. Nagy László 2020.09.25. 09:01:21

@MAXVAL birсaman közíró:

"A trollok hozzászólásait törölnöd kellene. A floodolás tipikus troll magatartás, egyetlen célja a rombolás. Persze a te dolgod, csak baráti vélemény."

Köszönöm. Igyekszem.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2020.09.25. 09:02:23

@G. Nagy László:
Lehetséges, hogy némileg akadémikus a hozzáállásom, de nem gondolom, hogy a félrevezető információ belefér a könnyedségbe.
Nem olvastam a kommenteket, mert egy barom teleszemetelte és így fárasztó. Egyébként simán ki lehet tiltani. Nálam is ott dühöngött. Kitiltottam az egyik nickjét, visszajött egy másikkal. Azt is kitiltottam és utána abbahagyta.

"Jellemzően nem vásárolnak ingatlant és nem tartják tiszteletben a többi ember jogait. Nem véletlenül hozom fel pozitív ellenpéldaként az európai, vagy kínai bevándorlókat, akik tökéletes alapanyagai a nyílt társadalomnak."
Ez többszörösen problémás.
1. Az EU-ban kb. 20 millió mohamedán él és ebből mennyivel van probléma? Néhány tízezerrel, talán 100 ezer. Tehát indokolatlan az általánosítás és meglehetősen antiliberális is. A liberalizmus individuumokban gondolkodik, nem fejekben létező kategóriákban.
2. Törtélmietlen. Ha most 1900-t írnánk, akkor hallgathatnád egy amerikai siralmait, hogy az írek és olaszok integrálhatatlanok. Szaporodnak, mint a nyulak, nem dolgoznak és bűnöznek és különben is a katolikusok idegenek az amerikai kultúrától. Az, hogy ki az, akivel nem lehet együtt élni nem egy abszolút dolog.

"az, hogy abban a pillanatban vége is lenne a bevándorlásnak."
Mondjuk nem, mert nem mindenki élősködni megy (ez megint egy általánosítás).
Milton Friedmannak volt egy beszéde, amiben arról beszél, hogy a bevándorlás, akkor a legjobb, ha illegális. Arra hivatkozik, hogy az Egyesült Államoknak, amikor még nem volt szociális rendszere, akkor profitált a legtöbbet a bevándorlókból, mivel 5-ből 4 pár éven belül hazament és csak az maradt, aki képes volt valami értéket előállítani.

"A migráció jelenlegi gyakorlatának támogatása kurvára nem ilyen."
Ezt azért tartom bullshitnek, mert jelenleg nincs általános gyakorlata. Ettől szenved az EU, hogy nem tudnak megegyezni, hogy mi is legyen az általános gyakorlat.
A franciák örülnek az új állampolgároknak. A németek örülnek az olcsó munkaerőnek, de nem akarják, hogy maradjon. A finnek egyáltalán nem szeretik az olcsó munkaerőt, mert lenyomja a béreket. A lengyelek mindenféle jövevényt utálnak, mert nem lengyel, de ők azért boldogan mennek nyugatra.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl 2020.09.25. 09:04:34

@MAXVAL birсaman közíró: Az email címét és a kedvenc szavait kell tiltani. A kedvenc szavainak tiltása rákényszeríti hogy új dumákat írjon és hiába vannak a scripjeit. De még annyit sem tudott összedobni, hogy ki- be- jelentkezzen.

G. Nagy László 2020.09.25. 09:04:52

@Batu Kán: Matyika, három éve elviselem a hülyeségeidet. Ezután is el fogom, ha

1. Az adott kommentedben lesz tartalom is.
2. Nem leszel paraszt senkivel.

Egyébként azonnal töröllek a picsába. Szégyene vagy a szólásszabadságnak, melyet oly naivan hirdetek és képviselek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl 2020.09.25. 09:07:16

@G. Nagy László: Respect! Végre egy újabb blogger aki fellép matyi ellen! Ha lesznek páran ilyenek, akkor a többi lusta blogger blogjai amit matyi teleszemetel, elsorvadnak és talán észbe kapnak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl 2020.09.25. 09:09:23

@Batu Kán: Te üzentél hadat, te viselsz hadat mindenki ellen, te sötét barom! Imádkozz hogy ne fussunk össze az életben!

chrisred 2020.09.25. 09:09:33

@G. Nagy László: Csak jelzem, hogy a szólásszabadság nem az artikulálatlan hangok kiadására vonatkozik, hanem a vélemény szabadságára. Egy olyan komment, ami nem tartalmaz véleményt, csupán arra van, hogy a mások által beírt kommenteket nehezebben megtalálhatóvá tegye, pont a szólásszabadság elvét sérti.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl 2020.09.25. 09:13:39

Úgy tűnik a blog.hu népe kezd összefogni matyi ellen.
Hogy lássátok ki ez az elmebeteg állat!

www.youtube.com/watch?v=tN25SW6hh8I

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.09.25. 09:13:59

A liberalizmus eredetileg a nacionalizmusokhoz kötődött. Ma már a baloldali eszmékhez. Ezért nevezzük balliberális oldalnak, megkülönböztetendő a 19- sz-i nemzeti liberalizmustól.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.09.25. 09:15:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl: No, no, csak lassan. Hagyjuk ki az állatokat ebből, ha tisztelettel kérhetem ezt.

chrisred 2020.09.25. 09:16:25

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Szerintem a liberalizmusnak csak annyi köze van a nacionalizmushoz, hogy ugyanúgy polgári eszmei irányzat

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 09:17:34

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl:

Nincsenek szkriptjei, mindent kézi erővel másol be. Van ideje, mert heti 20 órában dolgozik csak, családja nincs.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl 2020.09.25. 09:17:47

@zord íjász: Jó, rendben! Az evolúció teremtményeit nem akarom megsérteni hogy összehasonlítom őket fütyimatyival.

Hogy lássátok ki ez az elmebeteg!

www.youtube.com/watch?v=tN25SW6hh8I

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 09:18:25

@G. Nagy László:

Szerintem EGYSZER nyugodtan írjon be bármit, ezt hiba lenne törölni, ez eleve nem is rombolás.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl 2020.09.25. 09:18:45

@MAXVAL birсaman közíró: Afrancba... akkor én miért erőlködtem hogy írjak egy olyat ami ráadásul még ki és bejelentkezik?

G. Nagy László 2020.09.25. 09:18:53

@chrisred:

"Egy olyan komment, ami nem tartalmaz véleményt, csupán arra van, hogy a mások által beírt kommenteket nehezebben megtalálhatóvá tegye, pont a szólásszabadság elvét sérti."

Abszolút jogos.

midnight coder 2020.09.25. 09:20:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl: Mondjuk szerintem Matyika szeret veszélyesen élni. Vagy nemigen jár ki az utcára... Mert könnyen lehet, hogy valaki bemutatkozásképp pofán veri.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl 2020.09.25. 09:20:53

Szervezzünk egy Matyiutáló pártot! Lehet kétharmaddal nyernénk a parlamenti választást? :-))

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 09:21:42

@chrisred:

Ezért is számít a rombolás a szólásszabadság ellenségének a kezdetektől fogva.

Már akkor vitáztam a neten, amikor nem volt még net a szó mai értelmében, azaz nem volt www. Már az Usenet korában kialakult a szokás, hogy az ismétlás, a reklám ás az offtopik súlyos bűn. Akkor különösen, mer t akkor fizetni kellett az adatforgalomért, szóval a felesleges üzenetekkel még anyagi kárt is lehetett okozni másnak.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.09.25. 09:23:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl: Mindeki Matyitlanítsa az életét saját hatáskörben. Egyéni szoc. probléma.:)

Matyika pszichiátere 2020.09.25. 09:23:00

Azt hiszem betegem állapota súlyosbodni fog. De szerencsére megnőtt az önkéntes ápolók száma.

citrix 2020.09.25. 09:24:45

Orbán és a vallás... Hihető. Legalább annyira vallásos mint a nemzeti fővadász S. Zsolt. Benne van a bibliában: lopj, csalj, hazudj, legyél aljas és gerinctelen, lövöldözz jávorszarvasokra és a madarakra. Ezt olvashatták a szent írásban mert így élnek.

Ad Dio 2020.09.25. 09:26:24

@Batu Kán:

" figyelmeztettelek előre, de hadat üzentél."

Ez egy kávézó. Itt senki nem üzenget hadat és senki nem fenyeget senkit. Ld még: kultúra. Aki mégis, az mindenkivel szemben határozza meg a helyét. És a békés többség azért egy ponton tud határt húzni.

midnight coder 2020.09.25. 09:26:40

@citrix: Szerintem a Bibliából ez a mit csináljunk az állatokkal dolog úgy egy az egyben kimaradt, illetve az 1.0-ás verzióban még volt állatáldozat. A mai állatvédelem viszont civilizációs betegség.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.09.25. 09:28:07

@chrisred:

beszelo.c3.hu/cikkek/liberalizmus-es-nacionalizmus

"A szabadság és az önazonosság keresése, kiváltképpen a liberalizmus és a nacionalizmus ambivalens viszonyban állt egymással a tizenkilencedik és a huszadik század közép-, kelet- és dél-európai történelme során. Eleinte szinte szétválaszthatatlanul összefonódtak, majd szembe – jószerivel kibékíthetetlen ellentétbe – kerültek egymással."

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 09:32:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl:

Jól ismerem őt, a valóságban egy szerencsétlen.

Volt korábban egy hasonló alak (de ő nem rombolt), aki beleőrült abba, hogy senki se figyelt rá. Matyi akart lenne a magyar net ballib véleményvezére, de személyes sajátosságai (vitaképtelenség, trágárság, butaság, kezelhetetlen dührohamok) miatt a vele politikailag egyetértők is kizárták őt mindenhonnan. Egy időben volt egy ballib blogja (az ateista blogján kívül), amit még a Simicska O1G-érában is bojkottált az Index, sose került címlapra, pedig tartalmilag kifogástalan balllib tartalom volt.

midnight coder 2020.09.25. 09:32:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroIl: Szerintem nagyobb többségünk lenne mint Lukasenko-nak, ráadásul még csak csalni sem kellene hozzá. Amúgy nagy tettet hajtott végre: ilyen szintű egységet konzervatív és liberális, kommunista, náci és demokrata között idáig még senki nem tudott kovácsolni kis hazánkban :-D

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 09:33:56

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

A klasszikus liberalizmus nacionalista volt. Sőt, a nacionalizmust a liberalizmus találta ki, a kereszténység elleneszméjeként.

A liberaizmus és a nacionalizmus csak a XIX. sz. végén, a XX. sz. elején váltak el egymástól.

Andy73 2020.09.25. 09:37:12

"liberális szemmel nézve megmosolyogtató az isteni törvényekre való hivatkozás a 21. században"
Ja persze, kommunista szemmel is az volt, már a 20., sőt a 19. sz.-ban is. A kommunizmust már megítélte a történelem. A liberalizmus pedig most éli a végnapjait. Persze a politikában minden nagyrészt szóhasználat, attól függ, mit értünk a fogalmak alatt. Aztán a következő kérdés, hogy hogyan viszonyul az elmélet a gyakorlathoz, a valósághoz. A kommunizmusnál már világosan kiderült, hogy a látszólag csodálatos elméletből mi is lett a gyakorlatban, a valóságban.
Egy mondatot ajánlok a blogger figyelmébe: "Az igazság szabaddá tesz."
Ez egyben össze is köti a liberalizmust és a konzervativizmust. No meg az isteni törvényeket is.

chrisred 2020.09.25. 09:37:59

@MAXVAL birсaman közíró: A nacionalizmus a protestantizmus szellemi vonulatából fejlődött ki, vagyis nem a kereszténység, hanem csak a népek egyediségét és identitását el nem ismerő katolicizmus elleneszméi közé tartozott.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 09:40:26

@chrisred:

Nagyon nem, a nacionalizmust a liberalizmus találta ki, a keresztény univerzalizmus elleneszméjeként.

Az későbbi sztori, hogy a liberalizmus elment az univerzalista irányba, s a nacionalizmus pedig elkezdett egyre inkább nem liberális lenni.

Ad Dio 2020.09.25. 09:45:14

@komolytalan samu:

"Ha az AI veszi át a döntéseket (szerintem nem), akkor baszhatjuk."

Az AI a bigdata segítségével sokkal-sokkal hatékonyabban hoz döntéseket mint az ember. Elemzi a múltat, folyamatos önjavító képessége van. Szóval iszonyat hatékony. Szinte elképzelhetetlen, hogy a pártok ne kezdjék el használni (ha még nem teszik). Ez szvsz elkerülhetetlen, mert óriási versenyelőnyt jelent. Az nem mindegy, hogy mire használják. Ameddig csak a döntések modellezésére, kampányok felépítésére, esetleg közbeszéd tematizálásának megtervezésére használják, addig csak egy eszköz. A nagy váltás ott van, ha egy technokrata párt kitalálja, hogy beülteti a miniszteri székbe. Autós hasonlattal: a driver assist sima ügy. Évtizedek óta fut. Az önvezető autó meg egy másik dolog. És pont annyira változtatja meg a közlekedést az önvezetés, mint a politikát az önálló AI politikus: onnantól semmi keresnivalója a fejletlenebb embernek arrafelé. Nem vagyok AI ellenes, de nehezen tudok olyan modellt alkotni, amiben a végén nem az jön ki, hogy az ember feleslegessé válik. Nb. ha nem volnék keresztény és nem tekintenék úgy az emberre, mint valami különleges teremtményre, valójában nem biztos hogy gondom lenne ezzel. Lehet az evolúció következő képcsőfokát látnám csupán benne. De minthogy nem így tekintek a világra, azért egy picit összeszorul a gyomrom amikor a nyers technokrata attitűdöt látom előre masírozni. Sokkal inkább felkavar, mint a soron következő lmbtq pride, az éppen aktuális náci botrány, vagy épp a blm zavargások.

midnight coder 2020.09.25. 09:46:26

@Andy73: "Ja persze, kommunista szemmel is az volt, már a 20., sőt a 19. sz.-ban is. A kommunizmust már megítélte a történelem."
Ez minden józan szemmel nézve az. Tényleg elég vicces, amikor valaki egy bronzkori Harry Potter alapján akarja berendezni az életét és a világot. Pontosabban addig az, amíg erre nemigen van esélyük. Amikor viszont megtehetik, az már nem annyira vicces.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 09:46:32

@chrisred:

A protestantizmus a liberalizmus vallási előkészítése, ez tény. Csak ezt sok magyar jobbos nem hiszi el, mert a magyar eszmetörténetben a protestantizmus mint az idegen elnyomás elleni harc egyik jelképe lett, azaz "jó", tehát nem lehet liberális, ami viszont "rossz". Pedig adolgok ennél sokkal bonyolultabbak.

A protestantizmus készítette elő minden szempontól a liberalizmust, lásd a 3 legfontosabb elemet:
- a vallás nem szakralitás, hanem a polgárok magánügye - a pap nem Isten követe, hanem a mi választott tisztségviselőnk, az egyház nem az égiek földi jelenléte, hanem civil egylet,
- a gazdagodás erényes viselkedés - a kapitalizmus igenlése,
- nem a szellem a fontos, azt úgyse látni, hanem a viselkedés - az emberromboló hamisság, puritanizmus igenlése.

chrisred 2020.09.25. 09:48:56

@MAXVAL birсaman közíró: Tévedés. Magát a nacionalizmus kifejezést és az alapeszmét Grotius fogalmazta meg a harmincéves háborúval kapcsolatban.

midnight coder 2020.09.25. 09:50:24

@Ad Dio: Erről az AI-s dologról az a régi történet jut az eszembe, hogy az emberiség összeköti a világ összes számítógépét, és lefuttat rajta egy olyan mesterséges intelligencia programot ami sokkal-sokkal mint az emberek. Aztán felteszik neki a nagy kérdést: létezik Isten ?
Mire a válasz: most már igen.

G. Nagy László 2020.09.25. 09:52:21

@Andy73:

"A kommunizmusnál már világosan kiderült, hogy a látszólag csodálatos elméletből mi is lett a gyakorlatban"

Nagyon helytelen analógia. A kommunizmus már ELMÉLETBEN is egy borzalmas és erkölcstelen gondolat. Szemben a liberalizmussal, mely maga a természetjog, maga a jézusi tanítás, maga a tiszta morál.

teveszmek.blog.hu/2018/02/25/_mindenki_kepessegei_szerint_mindenkinek_szuksegletei_szerint

midnight coder 2020.09.25. 09:52:49

@MAXVAL birсaman közíró: Sőt, ha picit még tovább visszamész akkor az egész liberalizmus dolgot Jézus indította el. Sőt, még tovább is viheted, igazából Isten a szabad akarattal.

chrisred 2020.09.25. 09:53:23

@MAXVAL birсaman közíró: "A protestantizmus a liberalizmus vallási előkészítése, ez tény."

Inkább szellemei előképe volt, akár a kultúrában a reneszánsz, de korábban az ókori görög filozófia vagy a római jog. De természetesen egyik sem azzal a szándákkal létesült, hogy előkészítse a liberalizmust, ez egy hosszú civilizációs folyamat volt Európában. (Sőt, talán a múlt idő sem indokolt, mert még mindig tart.)

Ad Dio 2020.09.25. 09:54:43

@midnight coder:

Ez csak addig ilyen sima, ameddig rá nem jössz, hogy a mai világunk alapja, a személy szabad önmeghatározásának képessége bizony épp olyan hitbeli alavetés, mint anno Isten posztulálása volt. Egyetlen természettudományos elmélet sem létezik, ami képes lenne levezetni, hogy a kauzális összefüggések és (esetlek) kvantumos véletlenek világából hogyan lesz szabad önmeghatározás. Ez jelen világunkban egy common belief. Egy dogma ha úgy tetszik. Olyan hitelv, ami nélkül nem áll meg a társadalom.

Megint az AI meg a bigdat: ha majd a szabadság tényleg feloldódik a szükségszerűben, akkor majd lehet ezt a hitelvet is kidobjuk... félek az ember mint olyan megy majd vele :-P.

Hasdrubal 2020.09.25. 09:55:36

@G. Nagy László: figyelmeztettelek előre, de hadat üzentél. mondtam neked előre, hogy hülyeség kitiltani, mert nagyon kevés energiával baszom szét a blogodat. te olyan hülye vagy, hogy még fel se fogtad, hogy nekem csak egy gombnyomás. nekem kevesebb energiámba kerül, mint neked megírni, és kevesebb energiába, mint neked felügyelni a kommenteket és cenzurázgatni.

ja és olyan hülye vagy, hogy Exploiterrel, egy vírustagadó agykárosulttal értesz egyet minden szavában.

Matyika pszichiátere 2020.09.25. 09:57:03

@midnight coder: "felteszik neki a nagy kérdést: létezik Isten ?
Mire a válasz: most már igen." :-D

Matyika pszichiátere 2020.09.25. 09:57:45

@Hasdrubal: Most már bajban van a kedves beteg, mert kezdenek összefogni ellened. :-D

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.09.25. 10:00:35

@Hasdrubal: Meg kell hogy veregessem a saját vállam. Legyőztelek a scriptjeimmel és koalíciót kovácsoltam ellened. :-))

Exploiter 2020.09.25. 10:02:11

@Hasdrubal: sosem voltam vírustagadó te gyökér.

Annyit mondtam mindig, hogy nekem ér annyit a szabad élet, hogy te beledögölhetsz.

Ezt konzekvensen tartom.

Sőt egy penészes kiflicsücsköt se áldoznék fel az életed védelmében.

Tudod, pszichopata vagyok, nem a tények ellensége.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.09.25. 10:02:33

@MAXVAL birсaman közíró: Korrekt. Köszi, már értem. Szereztél nálam egy piros pontot, a fekete lyuk tömegű fekete mellé. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.09.25. 10:03:40

A droid és Habony szavak tiltását is javaslom!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.09.25. 10:04:42

@G. Nagy László: Ja és szívesen jelentkezem adminisztrátornak a blogodra, hogy matyit azonnal kibasszam ha meglátom!

Ad Dio 2020.09.25. 10:16:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Csatlakozok. Bár jobban örülnék ha a blog.hu oldaná meg a matyi kérdést. Én is írtam nekik. Ha elegen jelzünk, talán lesz valami foganatja. Idővel nekik is zsebre fog menni.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.09.25. 10:25:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Matyitlanítás társadalmi munkában. Ide is eljutottunk.:)

Hasdrubal 2020.09.25. 10:35:32

@G. Nagy László: @G. Nagy László: figyelmeztettelek előre, de hadat üzentél. mondtam neked előre, hogy hülyeség kitiltani, mert nagyon kevés energiával baszom szét a blogodat. te olyan hülye vagy, hogy még fel se fogtad, hogy nekem csak egy gombnyomás. nekem kevesebb energiámba kerül, mint neked megírni, és kevesebb energiába, mint neked felügyelni a kommenteket és cenzurázgatni.

ja és olyan hülye vagy, hogy Exploiterrel, egy vírustagadó agykárosulttal értesz egyet minden szavában.

egyszerűbb lett volna a Habony-droidokat kibaszni. helyesebb is, meg azok hülyék ahhoz, hogy akkora gondot okozzanak neked, mint én. nem fogod fel, hogy ha a hülyék mellé állsz, akkor szopsz.

Exploiter 2020.09.25. 10:37:26

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: én azért kicsit mindig bízok benne, hogy valaki olyat idegesít fel egyszer, aki elég labilis ahhoz, hogy elkapja és rommá törje minden csontját, mennyi energiát spórolna meg vele az emberiségnek.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 10:37:47

@midnight coder:

Jézus nem volt liberális, sőt semmilyen politikai eszmét nem hirdetett.

G. Nagy László 2020.09.25. 10:45:43

@Hasdrubal:

Azzal nyilván nem mondok újat, hogy elmebeteg vagy - ennyit te is érzékelsz és felfogsz magadból. Ami a nagyobb baj: tegyük fel, hogy képviselsz valami értéket és gondolatot! Ezek mindegyikére, még az értékesekre is azt fogja mondani mindenki, hogy szemét. A baromságoddal még az esetleges értékeidet is devalválod.

Számomra jelképértékű ez az ősbolsevik hozzáállás. Amikor valaki csak a rombolásban és a pusztításban hisz, mint a jakobinusok és a kommunisták. Helyére kerülnek a dolgok...

G. Nagy László 2020.09.25. 10:49:40

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Ja és szívesen jelentkezem adminisztrátornak a blogodra, hogy matyit azonnal kibasszam ha meglátom! "

Köszönöm, egyelőre próbálom kezelni a helyzetet :)

Wildhunt 2020.09.25. 10:58:05

@Exploiter: Egyszer már biztos, hogy elverték elég alaposan, még az idióta ateistablog-ja idejében. Azután csendben is volt egy darabig. Valószínűleg a következő adagot várja. Nem tudom mit hisz amúgy. Névvel, arccal, lakcímmel elérhető, saját hülyeségét bizonygató wikipédiacikke van. Állítólag (maradj talpon-os szereplése, ahol kb. 2 kérdésig bírta) szoftverfejlesztő, de egy scriptet nem tud normálisan megírni... Valószínűleg ennyi maradt neki.

midnight coder 2020.09.25. 11:05:44

@MAXVAL birсaman közíró: Az egész élete - legalábbis a legendák alapján - egy politikai kinyilatkoztatás volt. És ha megnézed az Ószövetséghez képest szélsőségesen liberális kinyilatkoztatás. Pl. megszűnik a Választott Nép privilegizált helyzete, ezzel egyúttal az internacionalizmusnak is megnyitotta az utat. Természetesen teljesen liberális nem lehetett, elvégre egy diktatórikus vallás messiásaként lépett fel, így mindennel nem mehetett szembe.

chrisred 2020.09.25. 11:11:08

@midnight coder: Ezek szélsőségesen baloldali nézetek, a liberalizmus pedig radikálisan jobboldali szellemi irányzat.

"Monda néki Jézus: Ha tökéletes akarsz lenni, eredj, add el vagyonodat, és oszd ki a szegényeknek; és kincsed lesz mennyben; és jer és kövess engem. Az ifjú pedig e beszédet hallván, elméne megszomorodva; mert sok jószága vala. Jézus pedig monda az ő tanítványainak: Bizony mondom néktek, hogy a gazdag nehezen megy be a mennyeknek országába. Ismét mondom pedig néktek: Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, hogynem a gazdagnak az Isten országába bejutni."

Ad Dio 2020.09.25. 11:11:40

@G. Nagy László:

Nem hiszem hogy túl kell ezt kombinálni. Matyi elmebeteg, nem várható el tőle, hogy kontrolt gyakoroljon a tettei felett.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 11:13:56

@midnight coder:

Miben volt Jézus liberális? Milyen politkai eszméi voltak, ezek közül mi volt liberáls?

midnight coder 2020.09.25. 11:21:26

@chrisred: Igen, szélsőbalos is volt. De az ortodox zsidókhoz képest liberális is.

Exploiter 2020.09.25. 11:26:53

@Wildhunt: szomorú látni, ahogy a társadalomból kiszorulnak az ilyen sérültek.
Egy normális szociális védőháló talán segítene rajta is.

Brеndel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu 2020.09.25. 11:30:53

Na most megyek ebédelni az Angyal utcai szaunába, romantikus hangulatban leszek négy fiatal egyetemista sráccal. Aztán visszajövök és bemásolom ugyanazt 800-szor. Így küzdök Orbán fasiszta diktatúrája ellen.

G. Nagy László 2020.09.25. 11:33:50

@MAXVAL birсaman közíró:

"Miben volt Jézus liberális? Milyen politkai eszméi voltak, ezek közül mi volt liberáls?"

teveszmek.blog.hu/2020/02/17/_jezus_volt_az_elso_kommunista

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 11:37:13

@G. Nagy László:

Játszol a "liberális" szó több jelentésével.

Jelenthet ugyanis:
- mérsékelt,
- megengedő,
- progresszív,
- mint politikai filozófia.

Na most, senki sem beszélt az 1. vagy a 2. jelentésről, te pedig ezekkel érvelsz.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 11:39:04

@midnight coder:

Az ortodox zsidók ellenezték a liberalizmust? Ez kb. olyan, mintha azt mondanád, Szt. István a dohányzás nagy ellensége volt. Hogyan lehetsze egy még nem ismert dolognak az ellenfele?

Jézus meg szélsőbalos volt? Proletárdiktatúrát akart?

Hannibal Barcas 2020.09.25. 11:49:13

figyelmeztettelek előre, de hadat üzentél. mondtam neked előre, hogy hülyeség kitiltani, mert nagyon kevés energiával baszom szét a blogodat. te olyan hülye vagy, hogy még fel se fogtad, hogy nekem csak egy gombnyomás. nekem kevesebb energiámba kerül, mint neked megírni, és kevesebb energiába, mint neked felügyelni a kommenteket és cenzurázgatni.

ja és olyan hülye vagy, hogy Exploiterrel, egy vírustagadó agykárosulttal értesz egyet minden szavában.

egyszerűbb lett volna a Habony-droidokat kibaszni. helyesebb is, meg azok hülyék ahhoz, hogy akkora gondot okozzanak neked, mint én. nem fogod fel, hogy ha a hülyék mellé állsz, akkor szopsz.

1) hülyébb vagy egy scriptnél
2) hülye vagy ahhoz, hogy scriptet írj
3) vagy olyan hülye, hogy egy scriptnek hadat üzensz.

alacsonyabb rendű selejt vagy, te is tudod valahol. de hadat üzentél a náladnál okosabbnak, és most emiatt szopsz.

Glokta 2020.09.25. 12:02:01

@G. Nagy László: Hát tényleg nehéz lesz törölni ezt az idiótát, ha egy kamuprofilja egy scripttel 32 másodpercenként kommentet ír...

G. Nagy László 2020.09.25. 12:10:29

@Glokta: Egészen silány élete lehet, ha ez a legnagyobb öröme :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.09.25. 12:12:22

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Igen, már társadalmi munkában is elvállaljuk a matyitlanítást. Nevezzük karitatív tevékenységnek!

G. Nagy László 2020.09.25. 12:14:00

@MAXVAL birсaman közíró:

"Na most, senki sem beszélt az 1. vagy a 2. jelentésről, te pedig ezekkel érvelsz."

Sem időm, sem energiám, hogy újból - ezredszer - nekiálljak a liberalizmus szó definiálásának. A lényege: mindent szabad, amivel nem ártasz másnak. Ez ugyanúgy igaz a gazdasági szférában, mint az élet más területein is. Megengedő, szabadelvű. Ennyi elég is, a többi csak bonyolítja a dolgot.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.09.25. 12:14:36

@Glokta: Az email címét kell blokkolni, mert akkor nem tud olyan könnyen új nicket regisztrálni. No meg akkor eltűnik minden amit írt. Meg az általa használt kifejezéseket kell tiltani, droid, Habony, idióta, stb.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 12:39:36

@G. Nagy László:

Ez a definíció értelmetlen, mert nem határozd meg mi a "nem ártasz másnak" tartalma.

Viszont ez nem a POLITIKAI liberalizmus definíciója semmiképpen, azaz irreleváns.

Mondjuk az, hogy "liberálisan nevelem a gyerekemet" azt jelenti "engedékeny vagyok vele szemben", s nem azt, hogy megismertetem vele Locke, Smith, s Rawls műveit, nem?

midnight coder 2020.09.25. 12:39:54

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: 10 perc alatt csinál magának új email címet. Neki ez az élete, már ha ez annak nevezhető.

midnight coder 2020.09.25. 12:43:47

@MAXVAL birсaman közíró: A liberális egy relatív fogalom. Azokhoz képest akiknek az, aki nem a Választott Nép tagja másodosztályú állampolgár volt, kimondottan liberális volt. Buzifelvonulásra nyilván nem járt, de ezt Széchenyi sem tette mégis liberális volt, még a szó valódi értelmében.

chrisred 2020.09.25. 12:47:56

@G. Nagy László: Gazdasági területen, ha belefogsz az üzleti tevékenységbe, már azzal ártasz az üzleti riválisaidnak.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 12:55:34

@midnight coder:

A liberális nem relatív fogalom, hanem egy meghatározott politikai eszme neve.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 12:57:41

@chrisred:

Igen, ez pontos. Pont ezért értelmetlen az "amíg nem árt másnak" meghatározás, mert nem derül ki mi az ártás tartalma.

G. Nagy László 2020.09.25. 12:58:56

@chrisred: "Gazdasági területen, ha belefogsz az üzleti tevékenységbe, már azzal ártasz az üzleti riválisaidnak."

Értem. És a Sevilla is ártott tegnap a Bayern Münchennek, hogy eljöttek Budapestre és pályára léptek... Ne már.

G. Nagy László 2020.09.25. 13:00:52

@MAXVAL birсaman közíró:

"Igen, ez pontos. Pont ezért értelmetlen az "amíg nem árt másnak" meghatározás, mert nem derül ki mi az ártás tartalma."

Ez az a fajta trollkodás, ami az erkölcsi relativizmus felé visz.

Baszki: ártani valakinek = erőszakot alkalmazni vele szemben. Talán így pontosabb.

chrisred 2020.09.25. 13:04:23

@G. Nagy László: Így van. A sportban kifejezetten az a szándéka a versenyzőnek, hogy a többiek sikertelenek legyenek, ez a lényege.

chrisred 2020.09.25. 13:05:57

@G. Nagy László: Vagyis akkor, ha erőszak nélkül fosztalak meg az összes vagyonodtól, akkor nem vétek a liberális elveid ellen.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 13:08:19

@G. Nagy László:

Tehát erőszakmentesen szabad mást kényszeríteni?

Vagy minden kényszerítés már erőszak?

midnight coder 2020.09.25. 13:09:34

@MAXVAL birсaman közíró: Is. Ugyanakkor mondhatjuk, hogy Kádár Rákosihoz képest liberális volt, de Pethő Ivánhoz képest nem. Legalábbis mondhattuk ezt akkor, amikor még ez utóbbi liberális volt.

G. Nagy László 2020.09.25. 13:16:19

@chrisred: "Vagyis akkor, ha erőszak nélkül fosztalak meg az összes vagyonodtól, akkor nem vétek a liberális elveid ellen. "

Pontosan. Elnyerheted pókeren például. Nem is tudok más példát. Miként tudnád ezt véghez vinni?

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 13:17:43

@midnight coder:

Ahogy azt is, hogy a hamburger liberálisabb a hotdoghoz képest, csak éppen ennek semmi értelme, ahogy a Kádár-Rákosi példának se.

G. Nagy László 2020.09.25. 13:19:01

@MAXVAL birсaman közíró:

Megint szőrszálhasogatsz. A kényszerítés az erőszak. A lopás is az erőszak egy formája. (Hiszen a hozzájárulásod nélkül történik, erőszakot tesznek a tulajdonodon.)

chrisred 2020.09.25. 13:19:13

@G. Nagy László: Mondjuk nyerek pókeren valakitől, és azt kérem, az legyen a nyeremény, hogy kirámolja a lakásodat és az értékes részét elhozza nekem.

midnight coder 2020.09.25. 13:20:01

@G. Nagy László: "Miként tudnád ezt véghez vinni? "
Pl. csalással ? Lásd Pl. lakásmaffia.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 13:20:37

@G. Nagy László:

Besurranok a lakásába és elviszem a pénzét. Még anyagi erőszak se történik.

Azt mondom, neki kirúgom a nálam elfoglalt állásából, ha nem szexel velem.

Azt mondom, feljelentem a rendőrségen, ha nem ad nekem kenőpénzt.

S még egy rakás hasonló.

chrisred 2020.09.25. 13:22:14

@MAXVAL birсaman közíró: "Azt mondom, neki kirúgom a nálam elfoglalt állásából, ha nem szexel velem."

Ezt azért a közfelfogás erőszaknak tekinti.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 13:25:22

@G. Nagy László:

Tehát a kényszer feltétele, hogy ne legyen beleegyesés.

Azt mondom, neki kirúgom a nálam elfoglalt állásából, ha nem szexel velem.

Azt mondom, feljelentem a rendőrségen, ha nem ad nekem kenőpénzt.

Mindkét esetben beleegyezik, mert kénytelen erre, hisz a következmény rosszabb számára, mint az amit én követelek tőle.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 13:26:21

@chrisred:

Pedig hát beleegyezhet szabadon vagy megtagadhatja. Ez egy szabad ügylet 2 fél között.

G. Nagy László 2020.09.25. 13:26:28

@MAXVAL birсaman közíró: @midnight coder:

"Besurranok a lakásába és elviszem a pénzét." Lopás = erőszak

"Azt mondom, neki kirúgom a nálam elfoglalt állásából, ha nem szexel velem." Ha te vagy a tulaj, ehhez minden jogod megvan. Ebben semmi bűnös, vagy vállalhatatlan sincs.

"Azt mondom, feljelentem a rendőrségen, ha nem ad nekem kenőpénzt." Ez meg egy önmagában egy hülye, üres fenyegetés. Súlytalan. Szóra sem érdemes.

Csalás, lakásmaffia: Ez már izgalmasabb. Ha van benne erőszak, vagy szerződésszegés, esetleg földhivatali visszaélés, az gáz. Ha jogilag minden tiszta, csak előnytelen az üzlet, abban nincs semmi kivetnivaló.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 13:30:12

@G. Nagy László:

Tehát a klasszikus liberalizmus társadalomfelfogását vallod, mely szerint minimális állam kell, s a társadalom legyen tagjainak szabad ügye, az egyes szerződések legyenek szabadok, pl. X eladhatja magát rabszolgának Y-nak, ezzel semmi gond, míg szabad döntése ez. Vagy kevésbé extrém példa: a munkajog elfogadhatatlan, mert beavatkozik a munkáltató és a munkás szabad szerződési jogába.

G. Nagy László 2020.09.25. 13:36:19

@MAXVAL birсaman közíró: A rabszolgaságot húzd ki, mert az nem fér bele (az olyan, mint a nullával való osztás), de egyébként stimmel.

chrisred 2020.09.25. 13:44:25

@MAXVAL birсaman közíró: Az olyan szexet, amit csak az egyik fél akar, a közfelfogás erőszaknak tekinti. Teljesen mindegy, hogy mi a körítés.

chrisred 2020.09.25. 13:45:31

@G. Nagy László: Mitől lenne a lopás erőszak?

Ad Dio 2020.09.25. 13:47:54

Pedig a veretes és klasszik liberalizmus ezt is megengedi. A lényeg az, hogy a felek szabadon, minden kényszertől mentesen döntsenek.

A klasszik liberalizmus nem számol azzal, hogy esetleg egyik ember átveri a másikat. Mert ha valaki hagyja magát átverni, a maga baja. Illetve más irányból: ha valaki át tud verni másokat, okés, ügyes volt. Ha esetleg ezért perbe fogják és elítélik (mert mondjuk a többség által támogatott törvény ezt bünteti), az viszont már megint csak az ő baja.

A lényeg az egyének szabad döntése.

És igen: az is belefér(het), hogy valaki eladja magát rabszolgának. Az már nem, hogy akarata ellenére tegyék rabszolgává.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 13:50:41

@G. Nagy László:

Nem adhatom el magamat? Szabad akaratomból??? Miféle illiberalizmus ez?

Szerintem a rabszolgának eladás csak a bérmunkaság fokozott alakja.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 13:51:46

@chrisred:

Azt mondod, egy nő nem adhatja el a testét szex célból?

chrisred 2020.09.25. 13:53:28

@MAXVAL birсaman közíró: Nem, mert a bérmunkás maga viszi a piacra az értékesíthető piaci termékét, a munkaerejét és a munkaidejét. A rabszolgakereskedő profitja viszont más munkaerejének eladásából születik.

G. Nagy László 2020.09.25. 13:55:26

@chrisred:

Az olyan szexet, amit csak az egyik fél akar, a közfelfogás erőszaknak tekinti.

Pontosan. Azonban az önkéntességet nem feltétlenül testi vágy táplálja. Lehet anyagi motiváció is, vagy karriercél. Ez mind kurvaság, de attól még önkénes.

Lopás: nem kívánok értelmetlen és formális filozofálgatásba kezdeni. Ha így jobban tetszik: Bűn = erőszak + lopás. (Tényleg nem az a lényeg, hogy ezeket miként rendezed egy zsákba. És kár, hogy nincs időm belemenni, mert órákig lehetne feszegetni a kérdést. )

Na még egy rendezőelv: közelíts mindent a tulajdon felől! A tested is a tulajdonod. Így aki megerőszakol, megöl, rabszolgasorba taszít, vagy ellopja a bringádat, az mind a TULAJDONOD ellen vét. Ez jobban tetszik?

G. Nagy László 2020.09.25. 13:57:11

@Ad Dio: @MAXVAL birсaman közíró:

"És igen: az is belefér(het), hogy valaki eladja magát rabszolgának."

Elvileg igen. A privát ízlésemmel ütközik. Ugyanígy problémás a szervkereskedelem is.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 13:59:09

@chrisred:

Saját magadat adod el, mi a gond? S mi a gond a rabszolgakereskedővel, ha kizárólag magukat önként eladó egyéneket közvetít?

Almandin 2020.09.25. 14:01:40

@G. Nagy László: Aki olyat képes leírni, hogy a lakásmaffiás csalás csak akkor probléma, ha valami paragrafusba ütközik, annak azt kívánom, hogy húzzák ki az ingatlanát alóla körmönfont, a legalitás határain belül mozgó gazemberek. Ha majd egy élet megtakarítása vész el egy "ügyes húzás" következtében, akkor elgondolkodhat azon, hogy mi a különbség a törvényes és az etikus között.
Jó, hogy ezt így leírtad és hogy a saját neveden blogolsz, mert ezután én nem fogok veled ingatlanüzletet kötni.
Ráadásul a munkahelyi szexuális zaklatást is elfogadhatónak tartod. Amit említesz, az zsarolás. A törvényeket se ismered jól. Ha valaki diktafonnal felveszi a főnök ajánlatát, feljelentheti ezért.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 14:02:02

@G. Nagy László:

Egyébként jó, hogy tisztáztuk nézeteidet.

Kb. ugyanazért vagyok antiliberális, mint amiért te liberális vagy.

Röviden:
- nem hiszem, hogy a teljes egyéni szabadság jó elv lenne egy társadalomban,
- nem hiszem, hogy a társadalom célja az lenne, hogy egyesek maixmálisan szabadok legyenek,
- hiszem, hogy a liberális társadalom csak egy törpe kisebbsgnek,
- hiszem, hogy a liberélis egyéni szabadság elve végsosoron mindig egy kisebbség féktelen diktatúrájához vezet.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 14:09:38

@Almandin:

Veed észre, a szerző azt mondja, a jelenlegi modern liberális demokrácia nem felel meg sok tekintetben a liberális elveknek, hiszen egy sor korlátozást alkalmaz az egyéni szabadság ellen.

A blogszerző kb. azt mondja, mint az amerika teadélután mozgalom, másképp libertáriánusok és anarcho-liberálisok, a Trump-mozgalom előhírnökei, a szellemi megmondómberek Ayn Rand és Murray Rothbard. Ők kb, ugyanezt állítják: a szocialisztikus, balos eszmék megrontották a klasszikus liberalizmust, s mindenre amegoldás ezen káros elemek kiiktatása, pl. minden állami szerepet magénkézbe kell adni (a b9rtönöket is), az oktatás és az egsézségügy nem lehet állami, s az adózás is törvénytelen.

Almandin 2020.09.25. 14:11:16

@Ad Dio: Azért kell tiltani a rabszolgaságot, mert sok nyomorgó ember eladná magát, anyagi kényszerből. Nemcsak az a kényszer, ha fizikailag kényszerít valaki. Ha az éhen halás fenyeget, az is kényszer.
Bele se merek gondolni, mi lenne pl. a magyar munkaerőpiacon, ha a rabszolgaság önkéntes alapon szabad lenne.

G. Nagy László 2020.09.25. 14:13:23

@MAXVAL birсaman közíró: @Ad Dio:

Gondolkodtam ezen az önkéntes rabszolgaság dolgon. Az imént - ösztönösen - azt írtam, hogy olyan, mint a nullával való osztás: értelmezhetetlen. Közben összeállt a fejemben a matematikai modell.

Ha az egész földi létezésedet tekinted 100%-os értéknek, úgy abból eladhatsz napi 8 órát, 6-ot, 4-et. Köthetsz hosszabb, vagy rövidebb megállapodásokat, melyeket akár idő előtt fel is bonthatsz - mindet be lehet árazni. De amikor a teljes valódat adod el életfogytig, annak milyen racionális ára lehet? Nem tudsz olyat kérni érte, hogy megérje, még elvi szinten sem, nemhogy gyakorlatban.

Ez lehet egy objektív magyarázat az egyéni ízlésemen túl.

Almandin 2020.09.25. 14:13:56

@MAXVAL birсaman közíró: A kizsákmányolás az emberi méltóság elleni tett. Nem véletlenül tiltják a rabszolgaságot, egy ember a szabadságától csak börtönbüntetés esetén fosztható meg, akkor is csak nagyon alapos indokkal. Nem modern nyugati elv az önkéntes rabszolgaság.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 14:16:13

@Almandin:

Dehát ma is az emberek 90+ %-a kényszerből dolgozik, hiszen az alternatíva:
- legyen vállalkozó: nem jön be a legtöbb embernek,
- haljon éhen: eltelentmond az ösztöneknek,
- lopjon: nem jön be sokaknak, s akiknek igen, azok meg félnek a büntetéstől.

Ha nekem pl. lenne elegednő vagyonom a megélhetéshez, egy percet se dolgoznék.

Ad Dio 2020.09.25. 14:16:38

@Almandin:

Ne keverd össze azt, hogy a Laci mit tart elfogadhatónak, vagy hogy a klasszikus liberalizmus mit enged vagy mit sem.

Nb. a liberalizmus ugyan szükséges rosszkét tekint a társadalomra, illetve annak államként való szerveződésére, de nem veti azt el. Feltéve, hogy az egyének szabad akaratából áll össze egy ilyen képződmény (igen, erősen idealisztikus a felütés). Onnantól hogy ez így van, az államformát is szabadon határozzák meg a felek. Minden állam igényel bizonyos lemondást a saját önrendelkezéséről az egyénnek, de ameddig ezt maga szabadon dönti el, a liberalizmusnak megfelel bármi. A legjobbnak persze azt tekinti, ami a legkevésbé korlátoz, ez pedig a demokrácia. Az állam törvényei a demokráciában többségi felhatalmazással kell szülessenek. Ha így történik, az a jó.

Igen. ezer helyen támadható elmélet. Támadták is a múltban ezerszer, ezért is jutott el (a liberális brand) oda, ahol most van... és aminek már köszönő viszonya sincs a liberalizmussal...

Nem könnyű dolog ez. Amíg csak pár szép elvet kell megfogalmazni, az meg magától. Ha már etikává vagy politikává kell konvertálni, elvész a könnyű ösvény.

Járt már így más is... pl. a kereszténység...

:-)

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 14:17:24

@Almandin:

Minden bérmunka lényege a kizsákmányolás: ha nem hoznál plusz hasznot a munkáltatónak, nem alaklamazna, A vállalkozások 99,9 %-ánaka z egyetlen célja a profit.

G. Nagy László 2020.09.25. 14:18:17

@MAXVAL birсaman közíró:

nem hiszem, hogy a teljes egyéni szabadság jó elv lenne egy társadalomban - Ez egy érzés, érv nélkül.
- nem hiszem, hogy a társadalom célja az lenne, hogy egyesek maixmálisan szabadok legyenek - Nincs olyan, hogy társadalmi cél. Egyéneknek vannak csak céljai. Rossz érv.
- hiszem, hogy a liberális társadalom csak egy törpe kisebbsgnek - Vagyis ez a törpe kisebbség szabadon kirabolható, megerőszakolható, kifosztható. Értem.
- hiszem, hogy a liberélis egyéni szabadság elve végsosoron mindig egy kisebbség féktelen diktatúrájához vezet - Ez is csak egy üres érzés. A kollektivitás diktatúráját ezerszer láttuk, érdekes, hogy attól meg nem félsz.

kiskutyauto 2020.09.25. 14:18:47

Aha és akkor pl Merkel tudathasadásos, hogy konzervatív liberális párt elnök, és persze a náci hazug hazaáruló idióta barom szarbángeci is az, hiszen ugysanennek a pártnak (valamitn EP frakciójának) vezetőségi tagja... csupán az alapgondolatot húzza le a vécén a szánalmas pökhendi náci köpcös kretén... saját magát köpi pofán... de mondjuk azt megérdemli... eddig is tudta a világban minden értelmes korrekt ember hogy arrogáns idióta barom, csak ismét megerősítette ezt a köztudott tényt...

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 14:20:06

@G. Nagy László:

Azt mondod: legyen ingyen étkezés és szállás, plusz mondjuk hetente 1 napon elmehess a gazdádtól szórakozni, legyen erre egy kis zsebpénz. Valószínűleg akadna nem kevés ember, aki ezt vállalna. Ma is van ember, aki ma is vállal ennál nem sokkal különbözőbb: heti 80-90 óra munkát kevés fizetéssel. Nem Mo-on pesrze, de Mo. egy gazdag ország, de bizony az ilyesmi nagyon is megesik szegény osrzágokban.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 14:21:07

@Ad Dio:

A klasszikus liberalizmus éppen ezért nem rendelkezett egyértelmű állásponttal a rabszolgaságról.

Ad Dio 2020.09.25. 14:21:44

@G. Nagy László:

Az, hogy kit mi motivál, a liberalizmus szerint (is) tökéletesen magányügy. A legtöbb ember nem állna le napi 10 órában indexes blogokat széjjeltrollkodni, mert hát mégis minek? Mi motiválna egy normális embert ilyenre? Sztán látjuk, hogy hát mégis van ilyen. Ami nem biztos hogy van, az a "normális" mint kategória... merthát hol annak a határa?...

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 14:25:13

@G. Nagy László:

Nyilván minden érvem rossz számodra, hiszen más a kiindulási alapunk. De nézzük.

"nem hiszem, hogy a teljes egyéni szabadság jó elv lenne egy társadalomban - Ez egy érzés, érv nélkül."

A társadalom szerintem azért van, hogy tagjainak közös jólétet, biztonságot, testi és szellemi békét adjon, s enm azért, hogy benne az egyének maximális szabadsáégot élvezzenek. Eleve a társadalom létrehozása már azt jelenti: az egyének LEMONDANAK szabadságuk egy jelentős részéről.

Akinek a célja a maximális egyéni szabadság, az lépjen ki a társadalomból!

Ad Dio 2020.09.25. 14:25:47

@Almandin:

Ez egy vélemény. Ami történetesen egyezik az enyémmel, de nem következik a liberális elvekből. Az egyén dönthet szabadon az éhhalál és a rabszolgaság kérdésében. Bár még itt is van minden bizonnyal ezer más opció.

A liberalizmus az egyenlőséget csak és kizárólag annyiban érti, hogy mindenkinek joga van a saját döntéséhez. A klasszik liberalizmus nem kommunizmus. Nagyon nem az.

Glokta 2020.09.25. 14:27:40

@G. Nagy László: "És igen: az is belefér(het), hogy valaki eladja magát rabszolgának."

Elvileg igen. A privát ízlésemmel ütközik. Ugyanígy problémás a szervkereskedelem is."
Hát nem tudom, szerintem a rabszolgaság már a tágan értelmezett liberalizmusba sem fér bele.
Ugyanis a rabszolgaság azt jelenti, hogy valaki lényegében ÖRÖKRE feladja a szabadságát.

Viszont elvileg elképzelhető, hogy valaki ezt megtegye, ez nem olyan, mint a nullával osztás: ugyanis nem csak te vagy a világon, előfordulhat, hogy valaki másért cserébe válsz rabszolgává. Például rabszolgává válsz, és ezért cserébe jó körülmények közt nevelik fel a gyerekedet.

A szervkereskedelem elsősorban az objektív ízlés és a túl magas ár (ha valaki kihasznál egy szegény embert és annak elveszi valamilyen létfontosságú szervét, akkor azt már sehogy nem lehet "visszaadni") miatt ellenszenves, bár a páros szervek (vese) esetében talán még elfogadhatónak mondanám.
A szervkereskedelem is alapvetően

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 14:30:20

@G. Nagy László:

"Nincs olyan, hogy társadalmi cél. Egyéneknek vannak csak céljai."

Igen, ez a liberális nézet. Viszont én éppen azért vagyok antiliberális, mert nem így látom. A társadalom több, mint tagjainak összérdeke.

Erre kedvenc példám a mozikijárat paradoxonja.

Vége a filmnek a moziban. Soak voltak bent, így hosszú sor alakul ki, nehézkes a kimenés a moziteremből. Pedig ott van egymás mellett három széles kijárat (vagy egy háromrészes ajtó), de a mozi személyzete csak az egyiket nyitotta ki (feledékenységbúl, trehányságból). Az emberek mennek, mennek, s mondogatják "miért nem nyita ki ott elől valaki a másik 2 ajtót?", majd amikor bárki odaér az ajtókhoz, ő se nyitja ki, hiszen neki immár semmi érdeke kinyitnia a másik 2 ajtót, hiszen ő már a nyitott 3. ajtóban áll és csak ki kell lépnie.

G. Nagy László 2020.09.25. 14:30:48

@Glokta:

"ugyanis nem csak te vagy a világon, előfordulhat, hogy valaki másért cserébe válsz rabszolgává. Például rabszolgává válsz, és ezért cserébe jó körülmények közt nevelik fel a gyerekedet."

Igazad van, ez a szempont nekem is megfordult a fejemben.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 14:32:44

@G. Nagy László:

" hiszem, hogy a liberális társadalom csak egy törpe kisebbsgnek - Vagyis ez a törpe kisebbség szabadon kirabolható, megerőszakolható, kifosztható. Értem."

Aki visszaél helyzetével, az nem való a társadalomba, Nem "kirabolni" kelk ezeket, az már késő reakció, hanem eleve nem megengedni, hogy vagyont halmozzanak fel a többiek kárán.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 14:34:07

@G. Nagy László:

"hiszem, hogy a liberélis egyéni szabadság elve végsosoron mindig egy kisebbség féktelen diktatúrájához vezet - Ez is csak egy üres érzés. A kollektivitás diktatúráját ezerszer láttuk, érdekes, hogy attól meg nem félsz."

A mésikat is láttuk: lásd, liberalizmus, gyarmatosítás, hatalmas, indkolatlan vagyonok pár embernek, s nyomor 1 milliárd embernek. Mire jó ez? Semmire.

G. Nagy László 2020.09.25. 14:34:56

@MAXVAL birсaman közíró:

"Erre kedvenc példám a mozikijárat paradoxonja."

Ez egy klassz példa, csak mire? A kollektivista logikából az következik, hogy a TÁRSADALOM - jelentsen ez a szó bármit - kijelölhet egy lúzert, akinek feladatául adhatja, hogy nyissa ki a többi ajtót. Szélsőséges esetben: ha valakinek az életél kell adni a társadalomért, akkor azt is kijelölheti. Tényleg e mellett érvelsz?

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 14:36:43

@G. Nagy László:

Az érv lényege: az egyéni érdekek összessége nem azonos a közös érdekkel. Senkinek se érdeke, hogy ő kinyissa az ajtót, miközben ez mégis mindenkinek az érdeke, hogy valaki megtegye ezt.

G. Nagy László 2020.09.25. 14:37:48

@MAXVAL birсaman közíró:

"liberalizmus, gyarmatosítás, hatalmas, indkolatlan vagyonok pár embernek, s nyomor 1 milliárd embernek."

Húsleves, savas eső, cunami, gömbvillám, csokitorta - véletlenszerű fogalmakat pakolsz egymás után. Ez tiszta demagógia.

G. Nagy László 2020.09.25. 14:38:32

@MAXVAL birсaman közíró:

"Az érv lényege: az egyéni érdekek összessége nem azonos a közös érdekkel. Senkinek se érdeke, hogy ő kinyissa az ajtót, miközben ez mégis mindenkinek az érdeke, hogy valaki megtegye ezt. "

Ez igaz. De MI A MEGOLDÁSOD?

midnight coder 2020.09.25. 14:39:28

@MAXVAL birсaman közíró: Ezzel a dologgal csak az a baj, hogy a közérdek könnyen maga alá temeti az egyént. Mert mi van, ha a másik két ajtóba áram van vezetve, és csak akkor nyithatja ki valaki, ha cserébe agyonveri az áram ? A sor végén álló simán mondhatja, hogy aki elől áll az nyissa csak ki az ajtót, elvégre itt van 130 ember aki ki szeretne menni, és ezzel szemben csak annak az egy embernek az élete van akinek ki kellene nyitnia az ajtót.

Az ilyen rendszerekkel nagyon könnyen lesz olyan baj, hogy három farkas és egy birka demokratikusan megszavazza, hogy mi legyen az ebéd.

Glokta 2020.09.25. 14:40:57

@G. Nagy László: Bocs, nem objektív ízlés (ilyen nincsen), hanem a saját privát ízlésem miatt ellenszenves nekem is :)
A libertarianizmusnak - ami számomra személyesen szimpatikus - van egy nagy hibája: hogy feltételezi, hogy az emberek racionálisan gondolkodnak ÉS a szabadságot nagyon fontos értéknek tartják.
Csakhogy ezek nem teljesülnek, a szabadság sokaknak nem igazán fontos, és a nagy többségnek szélsőséges körülmények (éhezés körüli) környékén érthető módon a túlélésük fontosabb a szabadságuknál, és elfogadják a rabszolgaságot is ezért cserébe.

G. Nagy László 2020.09.25. 14:41:51

@midnight coder:

"Az ilyen rendszerekkel nagyon könnyen lesz olyan baj, hogy három farkas és egy birka demokratikusan megszavazza, hogy mi legyen az ebéd."

Pontosan. Welcome to the communism!

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 14:43:05

@G. Nagy László:

Ezek mind a liberális kapitalista modell eredményei, nem természeti katasztrófák.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2020.09.25. 14:43:57

@midnight coder: "10 perc alatt csinál magának új email címet." - De ha blokkolod az email címet, akkor az összes hozzáregisztrált nick kommentje eltűnik. Vagyis a tevékenysége elpárolog és ez a legnagyobb kibaszás vele. Voltam moderátor, ahol minden kommentjét és az azokra adott válaszokat is töröltük, így teljesen értelmetlen volt a tevékenysége. Ez mindig működött.

G. Nagy László 2020.09.25. 14:44:54

@Glokta:

"A libertarianizmusnak - ami számomra személyesen szimpatikus - van egy nagy hibája: hogy feltételezi, hogy az emberek racionálisan gondolkodnak ÉS a szabadságot nagyon fontos értéknek tartják."

Szerintem nem feltételez ilyet. Mi több, tudja, hogy nincs így. Ha a szabadságszeretők volnának túlsúlyban, már rég libertárius módon működne a világ. Ahogy Bircaman írja: szűk réteg vagyunk, akik nem rablásból és élősködésből kívánunk megélni.

MAXVAL birсaman közíró · http://bircahang.org 2020.09.25. 14:46:07

@G. Nagy László:

Egyelőre jöjjön a diagnózis: a liberalizmus alapjaiban téves, hiszen NEM igaz, hogy a közösség érdeke nem több az azt alkotó egyének érdekeinek összességével.

A megoldás meg lehet sokféle. Maga a liberalizmus se alkalmazta SOHA a klasszikus liberáls megoldást, mert tudta, az működésképtelen lenne. A létező liberalizmus megoldása: csak akkor lehet bemenni moziba filmet nézni, ha az ember megfizeti a kijárat kinyitását is.

Glokta 2020.09.25. 14:47:44

@MAXVAL birсaman közíró: "Vége a filmnek a moziban. Soak voltak bent, így hosszú sor alakul ki, nehézkes a kimenés a moziteremből. Pedig ott van egymás mellett három széles kijárat (vagy egy háromrészes ajtó), de a mozi személyzete csak az egyiket nyitotta ki (feledékenységbúl, trehányságból)."
És mi van, ha erre azt mondom, hogy nem megyek olyan moziba, ahol a személyzet rendszeresen elfelejti kinyitni a kijáratokat?
Ha sokan tesznek így - és ha senki sem nyitja ki a másik 2 kijáratot és az a szempont, hogy több kijárat legyen nyitva, az fontos szempont az emberek jelentős részének, akkor sokan fognak így tenni - akkor a személyzet nagyon ügyelni fog arra, hogy kinyissa mindegyik kijáratot, kialakul erre egy 'piaci igény'.
Ez is mutatja, hogy a kapitalizmus is valamiféle 'demokrácia', csak ott mindenki a pénzével 'szavaz' - mondjuk azokra a mozikra, ahol nem kell sokat várakozni a film végén a távozásra.