téveszmék

téveszmék

"Nem értünk a szép szóból"

2021. április 12. - G. Nagy László

jakab-gyurcsany.jpg

 

A Rubicon legutóbb közzétett közvélemény-kutatása szerint mindössze egyetlen hazai párt létezik, amely az elmúlt hónapok során számottevően növelni tudta támogatottságát. Ez pedig a Jobbik, mely március végére beérte a DK-t és a Momentumot, s jelenleg hármas holtversenyben állnak az ellenzéki népszerűségi verseny élén, egyaránt 9%-kal. Ha minden más politikai erő hosszú ideje egy helyben topog, miközben Jakabék folyamatosan jönnek fel, annak érdemes kinyomozni a mögöttes okait.

 

Aki olyan perverz, hogy parlamenti összefoglalókat néz, az mostanság újra és újra ugyanazt a jelenetet látja: Jakab Péter - abszolút uralva az ellenzéki térfelet - napirend előtt Orbán fejéhez vág valami vaskos pimaszságot, melyet a miniszterelnök rendre visszaver, helyenként egészen szellemesen. Tekintve, hogy a Jobbik részéről nem látunk sem más nyilatkozó politikust, sem egyéb említésre méltó aktivitást, így muszáj arra következtetni, hogy a választópolgárok egy része kifejezetten kajálja e pofátlanul provokatív attitűdöt.

 

Minden bizonnyal ezt ismerte fel Gyurcsány Ferenc is, aki e szerepet mindeddig átengedte Jakabnak, míg ő maga igyekezett a mérsékelt, szelíd bölcs karakterét eljátszani, helyenként akkora beleéléssel, hogy Coelho is megkönnyezné. Hogy ez a stílus mennyire hiteles a részéről, abba nem mennék bele, egy azonban biztos: a múlt héten irányt váltott, visszatérve a keményebb kommunikációs vonalra. Olyan fenyegetőzést adott elő, amilyet még a magyar baloldaltól is ritkán látni. "Maguknak nem lesz kegyelem!" - közölte az egykori kormányfő, hozzátéve: "Magukat is el fogják vinni. Nem is olyan soká. Egy év múlva, másfél év múlva, mert maguk nem megvédték a magyarokat, hanem hozzájárultak ahhoz, hogy százak haljanak meg," 

 

Számomra a legfurább az, ahogyan Puzsér Róbert nyilatkozott a Jobbik pártelnökének stílusa kapcsán: "Nekem nagyon imponál az, ahogyan Jakab Péter beszél Orbán Viktorral. (...) Amikor a Momentum politikusait látom, azt látom, hogy remegő térddel állnak a nagy formátumú miniszterelnök úrral szemben, aki föléjük magasodik. A DK meg egyenesen démonizálja Orbán Viktort, ami a tiszteletnek egy igen magas foka. Én azt hiszem, hogy ahogyan Jakab Péter beszél Orbán Viktorral, ez az a beszédmód, amit Orbán Viktor érdemel." Muszáj ezt a beszédmódot legalább három oldalról megvizsgálni ahhoz, hogy Puzsér álláspontját némiképp megértsük.

  • POLITIKAI REKLÁM - Ahogy a Rubicon felmérése mutatta, a gátlástalan pimaszság - népszerűség dolgában - hozhat a konyhára. Jakab magatartását már önmagában ez a szempont legitimálja, azonban Puzsér véleményét - aki semmit sem gyűlöl annyira, mint az öncélú marketinget - a legkevésbé sem magyarázza.
  • ELEGANCIA - Amikor a Jobbik vezérszónoka Orbán fizikai megjelenését minősíti vagy épp lókupecnek nevezi; a nemzeti konzultációt bohóckodásként említi, avagy beszédét a "ne röhögjön államtitkár úr, ne röhögjön!" kiszólásokkal tarkítja, ezekre mindent lehet mondani, ám azt semmiképpen, hogy elegáns megnyilvánulások volnának. Simán lehet, hogy a választópolgárok egy részét mindezek a legkevésbé sem zavarják, azonban kultúra tekintetében Puzsér önmagát kifejezetten konzervatívnak tartja. Meglepő, hogy Jakab csiszolatlan stílusán egyáltalán nem akad fenn.
  • TEKINTÉLYTISZTELET - 1990. őszén a világ botránya volt, amikor Orbán Viktor így fogalmazott: "A kormány hazudott!" (Micsoda idők, amikor még ez volt a pimaszság netovábbja...) A Fidesz frakciója persze nem csupán Antall József előtt nem állt remegő térdekkel. Az őszödi beszéd után Gyurcsány minden egyes felszólalásakor kivonultak az ülésteremből. Magam is egyetértek azzal, hogy nincs az a pozíció, amelynek automatikusan járna a tiszteletadás. Ez csakis az embernek szólhat, már ha az illető kiérdemli. Azt gondolom, Puzsér szimpátiája Jakab viselkedésmódja iránt kizárólag ebből az aspektusból táplálkozhat.

 

Természetesen nem állná ki a valóság próbáját, ha azt mondanánk, hogy a Jobbik és a DK vezérszónokán kívül mindenki elegáns, szeretetteljes és az árkok betemetésén munkálkodik. Ők ketten csupán harsány paradicsommadarak az össznépi gyűlölködés sötét dzsungelében. Nap mint nap tapasztaljuk: az ellenzék a járvány minden halottjáért a kormányt teszi felelőssé; míg a kabinet erre rímelve a baloldal oltásellenességét jelöli meg fő veszélyforrásként. Amikor az ellenzék pár napja közös videóban állt ki az oltakozás mellett, Orbán erre sem tudta azt mondani, hogy, nagyon helyes, végre megjött az eszük. "Én nem hiszek nekik. A baloldal oltásellenes. Ez nem hiszem, hogy vita tárgyát képezhetné." Persze az ellenzék sem úgy kommunikálja e váltást, mint ahogyan ez felnőtt emberekhez illene. A DK honlapjáról például minden kommentár nélkül eltüntették azt az aláírásgyűjtő felhívást, mely a kínai vakcinát támadta, mintha sosem lett volna ott. A fene se érti, hogy miért nem lehet elismerni azt, ha valakinek - idővel - változik az álláspontja. Talán mert emberibbé válna tőle? Mintha manapság már senki sem kívánná a szelídség és az együttműködés útját járni. Fekete-Győr András a Hír TV-ben nyilatkozik, ahol a riporter - Kovács Andrea - folyamatosan a szavába vág, egy árva mondatot nem hagy végigmondani. A kommentelők 90%-a konkrétan elélvez ettől. (A maradék 10% szerint még túlságosan barátságos is volt interjúalanyával...) A Hertha - egyetlen riport miatt - kirúgja Petry Zsoltot, s az ellenzéki térfélen nincs egy olyan kósza hang, amely elismerné, hogy ez minden, csak nem liberális hozzáállás. Meghal a DK koronavírussal fertőzött tatai képviselője, s az Origo rögtön Dobrev Klára nyakába varrná, összefüggésbe hozva korábbi látogatásával. Ez annyira ízléstelen, hogy már nálam is kiveri a biztosítékot. (Lehet, hogy Fletó is ezen pöccent be igazán?)

 

Valójában minden ellenem szól. Azt már nagyon régen tudjuk, hogy a politikai üzenetet egyszerűvé és közérthetővé kell butítani, hogy még a legiskolázatlanabb rétegek is értsék. Az azonban némiképp talán új, hogy gyűlölködőnek is kell lennie. Jelen állás szerint úgy tűnik: tényleg nem értünk a szép szóból. Ezt viszont valamiért képtelen vagyok elfogadni. Talán csak az idealizmusom az oka. Talán az, hogy tegnap volt a költészet napja, s ez automatikusan emelkedetté teszi a lelket. Valamiért rendületlenül hiszek az együttműködésben, a barátságban és egymás tiszteletében. Lehet, hogy a közéletben ez ma még nem működik, de talán majd holnap. Vagy holnapután. Tényleg naivitás?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr2416495862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Renee Le Renard · http://senkisehivta.blogspot.hu/ 2021.04.12. 05:15:12

Világrekord méretű a halálozás, az UEFA miatt Orbán mégis nyitni akar. Eddig 23 ezer halott van, ez egyezik Hajdúszoboszló népességével. És szerinted ilyen körülmények között a stílussal van baj.

Márpedig most az minősítené az ellenzéket, ha cinkosként hallgatna ehhez az eszeveszett népirtáshoz.

Nem ez az első eset hogy az állam vágóhídra küldi a saját polgárait, a magyar jobboldalnak úgy tűnik sikerült 100 éven belül kétszer is produkálni ezt a szomorú mutatványt, amit nem gondoltam hogy valaha is megélek.

"Nap mint nap tapasztaljuk: az ellenzék a járvány minden halottjáért a kormányt teszi felelőssé"

1. Kit tegyen? A Fidesz-KDNP van kormányon, 2/3-dal. Most még külön felhatalmazással, rendeleti úton kormányoz. Mi több, szeptemberben Orbán Viktor maga vállalta fel a felelősséget minden halott emberért. Szóval kit kéne hibáztatni?

2. Nem, nem minden halottért, csupán azért a tízszeres halálozási szorzóért, amit a hasonló népességű Ausztriával szemben tapasztalunk.

Ez ami ebben a posztban volt ez nem téveszme leleplezése, hanem nyílt politikai állásfoglalás. Ennyi halott mellett meg sajnos nem az erkölcsileg jó oldalon. Csalódott vagyok.

G. Nagy László 2021.04.12. 08:08:30

@Renee Le Renard:

Ez ami ebben a posztban volt ez nem téveszme leleplezése, hanem nyílt politikai állásfoglalás. Ennyi halott mellett meg sajnos nem az erkölcsileg jó oldalon. Csalódott vagyok."

Sajnálom, ha csalódást okozok. Ezzel együtt: minden szavam, amit leírok, nyílt politikai állásfoglalás. Többnyire inkább értékek mentén, mintsem konkrét pártok mellett, de azzal sincs gondom, ha pártszimpátiáról kell nyilatkozni.

"Eddig 23 ezer halott van, ez egyezik Hajdúszoboszló népességével. És szerinted ilyen körülmények között a stílussal van baj."

Több mint egy éve téma a koronavírus. Tényleg kötelező mindenkinek mindig ezzel foglalkoznia? Én már tavaly tavasszal untam, pedig akkor még szinte semmi sem volt.

"Márpedig most az minősítené az ellenzéket, ha cinkosként hallgatna ehhez az eszeveszett népirtáshoz."

Én azt hiszem, hogy ez sokkal inkább nyílt, politikai állásfoglalás. A magam részéről tucatnyi posztot írtam már, amely a kormányoldalt hibáztatja számos különböző téma mentén. Ám ami a járványt illeti, halvány fogalmam sincs, hogy a kormányzati lépések közül melyek a jók és melyek a hibásak. Amit ezzel szemben tudok:

0. Tényleg borzasztó rossz a halálozási statisztikánk, ez nem kérdés.
1. Minden halálesetet beszámítunk a statisztikába, ahol a covid megjelenik. A világ többi országa nem mind így teszi.
2. A magyarság Európa legkövérebb és sok szempontból legbetegebb nemzetei közé tartozik. A saját felelősségünk is óriási.
3. Az operatív törzs tavaly január óta működik. Vitya nem tesz olyat, amiről ez a szakmai gárda lebeszélné. Értem én, hogy mindenki kurvára okos, de ha Fletó trombitálta volna össze ugyanezt a csapatot, akkor is ugyanúgy bíznék bennük.
4. Nézd meg az ellenzék megnyilvánulásait! Még azt is letagadják, amit tegnap mondtak. Tényleg náluk jobb kezekben lenne a járványkezelés?

Glokta 2021.04.12. 13:56:51

@Renee Le Renard: "Márpedig most az minősítené az ellenzéket, ha cinkosként hallgatna ehhez az eszeveszett népirtáshoz.

Nem ez az első eset hogy az állam vágóhídra küldi a saját polgárait, a magyar jobboldalnak úgy tűnik sikerült 100 éven belül kétszer is produkálni ezt a szomorú mutatványt, amit nem gondoltam hogy valaha is megélek."
Orbánék tényleg nem kezelték jól a járványt, de azért ezt a holokauszthoz hasonlítani enyhén szólva is ízléstelen, senkit sem küldtek vágóhídra.
Ráadásul akkor felvethető a kérdés, a lengyel vagy a szlovák állam is vágóhídra küldte a polgárait? Mert ezekben az országokban a valódi többlethalálozás még a miénknél is nagyobb.

Amit László leírt, az ezúttal teljesen igaz. Mind az ellenzék (különösen a DK), mind a kormány egyértelműen alkalmatlannak mutatkozott arra, hogy egy valódi válsághelyzetben tisztességesen viselkedjenek és megpróbáljanak együttműködni.
Persze a teljhatalmat adó kétharmados többség révén a kormányé a nagyobb felelősség, de nem hiszem, hogy az ellenzék irracionális és bármiféle irányelvet nélkülöző politikájával sokkal jobban jártunk volna.

alöksz róz 2021.04.12. 14:31:19

@Glokta: nekem ebben a mutogatásban, felelősségfirtatásban, járványkezelés-értékelésben az nem tetszik, hogy legtöbbször figyelmen kívül van hagyva az egyén, hogy az egészségéért elsősorban mindenki saját maga felelős. még mindig ott tartunk, hogy csinálják meg hogy ne legyek beteg :-)

6.Lenin 2021.04.12. 16:44:01

@alöksz róz:

Azt soha senki nem tudná bizonyítani, hogy ez az ellenzék bármit is jobban csinált volna. Könnyű dolodog minden felelősség nélkül ígérgetni, bármit, hivatkozni bármire. Egyben a legnagyobb aljasság is.

Az igazi lényeg pedig ahogy írod, mindenki maga felelős a saját egészségéért.Ennek hiányáért senkit nem lehet felelőssé tenni.

Mit mondott volna a felelős me, mint azt, hogy megpróbálnak mindenkit megmenteni. Azt kellett volna mondani, aki nem törődik magával, dögöljön meg ott, ahol van?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.12. 16:51:43

"Számomra a legfurább az, ahogyan Puzsér Róbert nyilatkozott"

Puzsér teljesen kifordult magából, amióta lett egy hisztis ballibbant felesége.

eßemfaßom meg áll 2021.04.12. 17:11:06

@Renee Le Renard: "Nem ez az első eset hogy az állam vágóhídra küldi a saját polgárait,"

Gondold azért végig, hogy mennyi az állam felelőssége abban, hogy a koronavírusos családtag (aki tudja, hogy beteg) elviszi a vírust a nagyi szülinapi bulijára, ott egymás szájába bújva mindenki megfertőződik és a két legidősebb belehal. 2 halott. Mit tehetne egy ilyen ellen az állam anélkül, hogy nácidiktatútát kiálltanátok?

Örömhernyó 2021.04.12. 17:17:48

A Jobbik csak a Fidesztől tanulta el ezt a hatékony, a nép egyszerű gyermekének dühét tiszteletlen kiszólásokkal odavágó stílust.
Gyurcsány alatt volt ilyen a Fidesz kommunikációja. És bejött nekik. Szónoki stílusról eltartott kiujjal vitatkozni ma már értelmetlen. Megjegyzem a magukat kimértnek, mértékletesnek tartó mai politikai szónokok szövegei is silányak egy több száz évvel ezelőtti beszédhez képest. És attól, hogy Orbánék most a hatalom birtokában nyugodtan beszélhetnek félre, az csak felbosszantja az embereket. Emellett Obánéknak is megvannak azok a politikai kápóik, akik kimondják a durva szavakat. Rezsiszilárd, Bayer, Kövér és a többi MSZMP-sből átvedlett keresztényfasiszta megmondóember.
A Jobbikban meg most az van, hogy Jakabot ismertté kell tenni, ennek meg az a módja, hogy ő vágja a véleményt a kormány fejéhez.

Orbán fizikai megjelenését már elég régen témává tették mások is.
A nemzeti konzultáció tényleg egy bohóckodás.
Ha az államtitkár röhög, akkor az miért ne lehetne a szemére vetni?

A Fidesg

Örömhernyó 2021.04.12. 17:19:07

@Örömhernyó: A Fidesz is így vagy még alpáribban, egyszerűbben kommunikált Gyurcsány idején. Igaz ebből Orbán akkor kivonta magát, be se járt a parlamentbe.

plokmi 2021.04.12. 17:19:23

Az elmúlt 100 évből mondjon bárki, bármit, amit a magyar politikusok (mindegy, hogy kormánypárt vagy ellenzék), jól csinált volna. Értsd: az ország, vagy az emberek érdekeit szolgálta. Miért pont ezt az egészségügyi válsághelyzetet kezelnék jól.

Galerida 2021.04.12. 17:29:18

Az ellenzék kiizzadta magából, hogy egy Jakab lehet közülük a legnépszerűbb.... Nem tudom, van e ennél lejjebb.....

konrada 2021.04.12. 17:34:28

Fletóné ekézése, halálozásban felelősségé tevése aljas gusztustalanság volt.

...de ezt férjének sikerült überelni azzal, hogy a kormányt még azért is felelőssé tette, hogy pártja listavezetőjét hagyták pandémia idején le és fel flangálni az országban...

LebensraumamOsten 2021.04.12. 17:54:05

@MAXVAL birсaman közíró: Birca te leszel a következő Navalnij, ugye tudod? Semmilyen hókuszpókkal, kétségbeesett átállási kísérlettel, vagy álcázottan szökéssel sem kerülheted el jövendő végzeted. Büszkén, emelt fővel viseld jövendő mártírsorsodat!

G. Nagy László 2021.04.12. 18:08:41

@Galerida:

"Az ellenzék kiizzadta magából, hogy egy Jakab lehet közülük a legnépszerűbb.... Nem tudom, van e ennél lejjebb....."

Mindig van, de Jakabnál már nagyon közel a gödör alja :)

Galerida 2021.04.12. 18:30:35

@Zabalint: Na Hadházy azért valamivel Jakab alatt van! Ő az ellenzék "állatorvosi lova"!

Az apokalipszis lovasa 2021.04.12. 18:58:28

@Zabalint: "Más országokban is hasonló arányok vannak, pl. Olaszországban és Spanyolországban is volt ilyen többlethalálozás"

ki hitte volna, hogy egy világjárványban többen halnak meg, mint világjárvány nélkül, én biztos nem, szóval orbán a hibás

eßemfaßom meg áll 2021.04.12. 19:00:39

@Zabalint: "olvass Hadházyt " A lónak a faszát.

berne 2021.04.12. 19:31:22

Akinek ez a prosztó stílus bejön, az saját magát minősíti.
Az pedig a DK-t és a többi ellenzéki pártot, hogy összeálltak a Jobbikkal. Sosem gondoltam volna, hogy Gyurcsány és a Jobbik egy platformon van. Nem is tudom melyikre nézve nagyobb szégyen.

G. Nagy László 2021.04.12. 19:34:17

@berne:

"Nem is tudom melyikre nézve nagyobb szégyen."

A nap mondása :)

6.Lenin 2021.04.12. 19:36:07

@Zabalint:

Egy közel 10 milliós ország természetes halálozási adatai még békeidőben is többszöröse a mostani vírusban elhunytaknak.
ezeket szinte minden országban másként számolják. Ebből szinte egy versenyt csinálni elég morbid szórakozás.
az okok meg olyan sokrétűek, hogy ráfogni a kormányra, egészségügyre, bármire komolyabb elemzés nélkül elég (jelzőt inkább nem írok) hozzáállás.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.12. 19:47:24

@6.Lenin: Ne hazudozz munkásőr! Az évi átlagos halálozás 130 ezer körül volt, most meg a 140 ezerhez közelít.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.12. 19:48:33

@6.Lenin: "Ebből szinte egy versenyt csinálni elég morbid szórakozás." - nem Orbán beszél világbajnok járványkezelésről? Nem minősül ez nálatok istenkáromlásnak? :-))

6.Lenin 2021.04.12. 19:55:08

Amennyiben Jakab Péter (és bármelyikük) valamilyen beosztást kapna egy új kormányban 22 -től a következő táblával a nyakamon fogok közlekedni:

Je ne suis pas hongrois
I am not Hungarian
Nem ,nem soha!

Melyiket fogom viselni hétköznap, melyiket vasár-, és ünnepnap, még nem döntöttem el.

6.Lenin 2021.04.12. 19:59:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Egy közel 10 milliós ország természetes halálozási adatai még békeidőben is többszöröse a mostani vírusban elhunytaknak."
Kösz, hogy igazoltál. Ritka pillanat. (vírusban 20 valahány ezer egy év alatt)

"Az évi átlagos halálozás 130 ezer körül volt, most meg a 140 ezerhez közelít. " Írtad.

Alick 2021.04.12. 20:38:40

A jelenlegi Dzsobbik fospuha korábbi önmagához képest - a tervezett szivárványos koalíciót aligha lesz képes egybentartani, ez az év végére világos lesz.
Persze a Mi hazánk se képes túllépni a kocsmai zsidózás színvonalán és végre konstruktív tartalommal megtölteni a radikalizmust... és nemcsak hazai léptékekben.

A mindenkori kormányra nehéz rávarrni a járvány kezelésének felelősségét - ha a kínai stílusú parancsuralom vezet eredményre, az diktatúra, ha pedig a kormány relatíve liberális (Orbánék sok tekintetben azok), a járványvédelmet be nem tartó polgár saját szabad választásából hülye.

G. Nagy László 2021.04.12. 21:15:48

@teutonordikus: Döntsd el gyorsan, hogy mit szeretnél. Ha értelmes kommunikációt, akkor ne szemeteld tele a kommentfelületet ugyanannak az ismételgetésével. Ha meg csak trollkodni kívánsz, úgy felesleges a cifrázás, mert egyben törlöm az összes kommentedet.

(Brendel Matyin kívül senki mást nem törlök, ide mindenki azt ír, amit akar. De nem akarok sorozatgyártást látni.)

Wildhunt 2021.04.12. 21:18:45

Mindom: nicsak, megszaladtak a kommentek. Erre csak a Matyi.

G. Nagy László 2021.04.12. 21:20:46

@Wildhunt: Tényleg a Matyi az? Ő nem szokta ennyire cifrázni. Már szinte értelmes gondolatai voltak.

Wildhunt 2021.04.12. 21:45:35

@G. Nagy László: vannak olyan kulcsszavak amikről beazonosítható. (selejt, fidióta, a kényszeres kóros nácizása). Sajnos annyira buta, hogy ilyen szinten sem tud stílust váltani. A legtöbb amire képes hogy kikapcsolja a githubról lopott scriptjét.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.12. 21:56:15

@teutonordikus:

Igazad van! Az értelmes kommunikáció marhaságok bemásolása 500-szor és a személyeskedés.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.12. 21:57:13

@G. Nagy László:

Ezt nem bírja ki Pedó Matyi. Neki már évek óta nincsenek érvei.

G. Nagy László 2021.04.12. 22:11:52

@teutonordikus: Maxval jó srác és néha egész építő beszélgetéseket folytatunk. Veled is így kéne.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.04.12. 23:06:57

@G. Nagy László:

"Tényleg a Matyi az? Ő nem szokta ennyire cifrázni. Már szinte értelmes gondolatai voltak."

Hát nem ismered fel a szóhasználatáról? Elég jellemző rá:

"Hát persze, te kis elmebeteg, nálatok a negatív növekedés is növekedés. A nem karrier is karrier. Ennyit tudtok, ti, kis mongolFidióták. Elmebeteg pszichopaták vagytok, ti vagytok a magyar társadalom legalja, a selejt."

"1. Minden halálesetet beszámítunk a statisztikába, ahol a covid megjelenik. A világ többi országa nem mind így teszi."

Pl. a szlovákok és a németek sem így számolják a koronavírus-halottakat. Nálunk mindenki koronavírus-halottnak számít, akiben kimutatják a vírust. Ismeretségi körben is volt nemrég egy ilyen halott, a kórházban kigyógyult a covidból, a végén negatív tesztet is produkált, de a már régóta fennállt súlyos és kezelhetetlen veseelégtelenségbe belehalt, még a covid-osztályon. A halála után újra letesztelték, és mivel ismét kimutatták benne a vírust - ami lehetett akár false positive is -, covid-halottként tartják nyilván.

Szóval simán lehet, hogy a most kb. 24 ezer covid-halott nem kis része nem is abba halt bele.

Persze félennyi halott is túl sok lenne, ezt nem tagadom. De valószínű, hogy pl. a szlovák vagy német protokollt alkalmazva nem állnánk ilyen rosszul a halottak számát tekintve.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.04.12. 23:16:08

Szeretnék már magyarországi statisztikát s látni arról, hogy a különféle vakcinákkal beoltottak közül (mindkét oltás beadása után) hány százalék kerül kórházba,

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.04.12. 23:18:33

Mármint covid-fertőzéssel, nem a víkcina esetleges mellékhatásai miatt, ami elenyésző, nagyjából nulla közeli lenne,

alöksz róz 2021.04.12. 23:59:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: én meg arról, hogy az első oltás után 10 napon belül mennyien kerültek kórházba

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.13. 00:51:35

@teutonordikus: "A hidrogénes lélegeztetést nem valamilyen kórokozó ellen használják, hanem mellékhatások enyhítésére, ami a tiszta oxigénes lélegeztetéskor fellépnek, és közük nincs semmiféle vírushoz." - Hehehe... hidrogénes lélegeztetés. Azt már tudjuk hogy a termodinamikához nem értesz, a fizikához is hülye vagy, de hogy kémiai alapfogalmak nem ismersz, az már kész röhej.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.04.13. 00:54:22

@teutonordikus: Ennyire rettegsz már tőlem, mindenütt engem sejtesz? :-)) Kispofám! Más is járatos ám az informatikában, más is rájön honnan loptad a scriptet amivel hencegsz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.13. 05:32:03

@teutonordikus:

Neked kuss van, Pedó Matyi, menj seggtáncolni, ahhoz még értesz.

lorantka_а_gall 2021.04.13. 06:38:51

@MAXVAL birсaman közíró: A bloggfüggő pedofil floodolónak már agyára ment a vezértroll. Észrevetted? :-D

lorantka_а_gall 2021.04.13. 06:41:08

@teutonordikus: 'A hidrogénes lélegeztetést nem valamilyen kórokozó ellen használják, hanem mellékhatások enyhítésére, ami a tiszta oxigénes lélegeztetéskor fellépnek, és közük nincs semmiféle vírushoz.'
Durranógázzal lélegeztetnek, hogy a beteg kirobbanó formában legyen? :-D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.04.13. 06:53:46

@lorantka_а_gall:

Na látod, ez a pártokon feletti összefogás.

Gyakorlatilag semmiben se értek egyet a vezértrollal, de lám a PedóMatyi ügyben összefogunk.

6.Lenin 2021.04.13. 09:29:16

Már minden erről az elmebeteg Brendel Mátyásról fog szólni?

ez a demokrácia szégyene, hogy idiótáknak is pont annyi joguk van, mint a normális embereknek.
Nem igaz, hogy nem lehetne rá találni egy értelmes megoldást.

Szétver mindent ez a szerencsétlen agysérült. Millió példát szolgáltat arra, hogy képtelen emberi módon viselkedni. Nyilván ezt képtelen is felmérni.

6.Lenin 2021.04.13. 09:48:24

Árulja már el valaki, hogy mi értelme van a elhunytak számában versenyezni?
ahány ország, annyiféle próbálkozás a járvány megfékezésére, az elhunytak számon tartására.

Soha a kurva életben senki nem fogja tudni bizonyítani, hogy a felelősség nélküli elllenzék bármit is jobban csinált volna a járvány kezelésében. Pláne a magyar, jelenlegi ellenzék.

Voltak kormányon, szinte ugyan ezek, akik most is a hatalomra törnek. Minden értlemes ember láthatta, hogy mire képesek, ennél sokkal jobb körülmények közt is,
az ellenzéki önkormányzatok tevékenysége is ismert.

Az ellenzék azon kívül, hogy minden normális érv nélkül csak arra képes, hogy a kormányt szapulja anélkül, hogy bármilyen alternatívát , főleg jobbat a jelenleginél tudna kínálni.

Egyetlen konkrét ígéretük, hogy mindenkit felakasztanak, akik eddig a kormányt támogatták.

Kedves ellenzéki honfitársaim, ilyen kevéssel beéritek? Vagy ennyi a gyűlölet bennetek?
Nem vagytok képesek meg azt sem eldönteni, hogy mikor is volt jobb a SAJÁT életetek?

Vagy elég, ha a sikeresebbeket felakasztjátok? Attól már nektek jobb lesz?

Ennél jobbat nem tudtok felkínálni?

G. Nagy László 2021.04.13. 10:21:40

@Zabalint:

"ősszel csak akkor zártak, amikor már nem lehetett mit csinálni."

Továbbra sem gondolom, hogy ez egyszerű képlet lenne. Most, amikor abszolút magasak a halálozási számok, a másik oldalról a szállodások és vendéglátósok feszítik az ajtót, hogy tönkremennek, ha májustól nem nyithatnak. Elképesztő kötéltánc megy, s ha nem volna ennyire szar a helyzet, még azt is mondanám, hogy pazar matematikai otimizer feladvány ez a kormány számára. Kudarc a sok halott, de kudarc a gazdasági összeomlás is. Itt egyensúlyozni kell, és alig hiszem, hogy bármelyikünk okosabb lenne, mint az a nagyon széles szakértői gárda, akik a döntéseket előkészítik.

6.Lenin 2021.04.13. 10:32:41

@Zabalint:

Általában írtam. A járvánnyal kapcsolatban annyi mindent kéne vizsgálni, hogy lehetetlenség ebben párhuzamot vonni, vagy bármilyen összehasonlítást.
Milyen az emberek általános egészségi állapota.
Pl voltunk egy vizsgálaton, kint vártunk a váróban.

Kijön egy pacák a dokitól, min 2q, részeg, első húzása, hogy rágyújt. Ez a doki egy faszfej, mondja kár volt idejönni mondja. Mást nem tud mondani csak azt, hogy jobban vigyázzak magamra, ahelyett, hogy meggyógyítana.

Orbán a hibás, mondaná erre egy hithű DK-s. Csak ő?

Nem állítom, hogy a kormány minden intézkedése helyes, de kié az? Senki sincs a tökéletes tudás birtokában. Ráadásul minden nemzet más mentalitású is.

különben is az egészségéért ELSŐSORBAN mindenki CSAK maga felelős. az egészségügy csak segíthet 8vagy ronthat) ebben. Mindenki maga felelős.
azzal tisztában vagyok, ha azt mondod az embereknek, ne menjen sehova, akkor még éjjel, meg hóviharban is mászkálni fog. Ha azt, hogy többet mozogjon, kiránduljon, akkor otthon fog ülni még 40 fok melegben is.
De mindkét esetben másokat fog baszogatni, hogy nem képesek belőle egészséges embert faragni. Ilyenek vagyunk, nincs mese.

Bayaz 2021.04.13. 10:32:55

@Zabalint: "Nem fogtam a kormányra, arról beszéltem, hogy kamu az a konteós szöveg, hogy azért magas a halálozás, mert olyan a protokoll. "
Maga a kormány sem mondott ilyet. Azt mondták, hogy a koronavírusos halálozási statisztikák ÖSSZEHASONLÍTÁSA torzít, mert különböző protokoll szerint sorolják be a covidos halottakat, ami azon is meglátszik, hogy rengeteg országban, ahol a covidos halálozás kisebb a miénknél, a többlethalálozás nagyobb volt, pl. Románia, Szerbia, Szlovákia, Lengyelország stb., vagyis egyáltalán NEM igaz, hogy Magyarország "világrekorder" a koronavírusos halálozások számában.

Itt van erről egy Eurostat által készített táblázat, amiből világosan látszik, hogy 2020 márciusa és 2021 januárja közt a többlethalálozás Magyarországon konkrétan még az EU-s átlagnál is alacsonyabb volt, a környező, a miénkhez hasonló minőségű eü rendszerrel rendelkező kelet-európai országokénál pedig sokkal alacsonyabb:
ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:Table_1_Excess_mortality_indicator_Mar2021.png
Ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy Magyarországon a legrosszabb a lakosság általános egészségi állapota, itt van a legtöbb krónikus beteg és túlsúlyos Európában, szóval az lenne a várható, hogy a jelenlegi járvány a legtöbb országnál súlyosabban érintse.

"ost épp az oltásellenes baloldal propagandát nyomják, holott épp a kormánypártiak voltak előtte sokkal erősebben oltásellenesek és járványtagadók. "
Milyen országban volt a Fidesz oltásellenes és járványtagadó?
Ha a 2009-es influenzajárványra gondolsz, az nem volt egy komoly járvány (csak felfújták), néhány száz halottját tartják számon és a magyar statisztikákon sem volt látható, szóval a Fidesz szkepticizmusa nagyon is helyénvaló volt.
Ettől függetlenül mindig támogatóan álltak az oltásokhoz (2020 előtt is) és teljesen komolyan vették a koronavírus-járványt, szemben a jelenlegi ellenzékkel, ami a kínai és az orosz vakcina ellen populista módon hangulatot keltett és 2020 februárjában "okos nyitásról" beszéltek, de azóta is szidják a kormányt, hogy miért nem zárt korábban.

Bayaz 2021.04.13. 10:33:30

@Bayaz: elnézést, 2021 februárjában

Bayaz 2021.04.13. 10:37:06

@6.Lenin: Nyilván van a kormányzati intézkedéseknek is tere, és a kormánynak is voltak hibái (pl. szabad pálinkafőzés), viszont emellett megpróbáltak érdemben fellépni a dohányzás és az egészségtelen étkezés ellen (pl. népegészségügyi termékadóval) - ezeket a próbálkozásaikat rendre kiröhögte az ellenzék és az ellenzéki sajtó.

6.Lenin 2021.04.13. 10:44:38

@Zabalint:

Szépen kérlek ne nézz ennyire hülyének. Éltem a szocializmusban is, a foglalkozásomból kifolyólag több ezer családnál fordultam meg, minden rétegből. Van némi rálátásom az emberek viselkedésére, életvitelére.

Elég sokat jártam más európai országban is, sőt 6,5 évig éltem is külföldön. Oda nősültem, a gyerekeim is külföldön születtek. 80 -ban települtem vissza Mo-ra.

Én a Fideszt csak mert nincs jelenleg jobb, csak támogatom 94 óta. Nem mindennel értek 1et velük. A fő vonalakkal igen. Egy kulcsos adó, munkahely teremtés. És ezekre nem kényszerít, hanem felkínálják a lehetőséget, hogy TE DÖNTSD el, tanulsz, dolgozol, jobban élhetsz, ha itt nem látsz lehetőséget, elmehetsz, visszajöhetsz. Megvédeni igyexik az ország (nemzet) önállóságát. Mindenkivel igyexik partnerként viselkedni. ebben tuti támogatom.

Soha nem szerettem másokat SZOLGÁLNI, de bárkivel együttműködöm kölcsönös tisztelet alapján. Képes vagyok tolerálni a jobbat még akkor is, ha az ellenzék kínálná.

6.Lenin 2021.04.13. 10:45:51

@Bayaz:

Ki hibátlan? A feleségem szerint még én sem, de ezen már 47 éve vitázunk.

G. Nagy László 2021.04.13. 11:20:10

@Bayaz:

Gyakorlatilag mindennel, amit írsz, szóról szóra egyetértek, még a Petry-vel kapcsolatos - a másik bejegyzéshez fűzött - megjegyzéseddel is. Egyet kivéve:

"és a kormánynak is voltak hibái (pl. szabad pálinkafőzés)"

Én a szabad pálinkafőzés jogát a legkevésbé sem érzem hibának. Elsősorban azért, mert a szabadság pártján állok. Az egészség iránti vágynak és elkötelezettségnek BELÜLRŐL kell fakadnia, nem lehet rákényszeríteni senkire. Szerintem az egyetlen legitim külső nyomásgyakorlás az lehet, ha az egészségbiztosítás FELÁRAT számol az egészségtelen életmódot folytatók esetében. Ez tisztességes, igazságos és nem korlátozó.

6.Lenin 2021.04.13. 11:51:26

@Zabalint:

Ez teljesen elfogadható, de nem igazolja, hogy mindenért a kormány felelős, és az ellenzék mindent jobban csinálna.
Ha Fekete GY A tavaly a járvány kezdetén áll azzal ki, hogy az ellenzék közösen álljon ki, és közösen dolgozzon ki egy stratégiát, akkor azt én támogattam volna, de utólag szeretné , hogy a kormány legitimálja sok aljas húzásukat, az nevetséges, és bárgyú húzás.

G. Nagy László 2021.04.13. 11:52:55

@Zabalint:

"a 20 órás kijárási tilalom és 19 órás boltzár simán inkább rontott a járvány helyzeten is, meg a gazdaságin is. Közben más országokban már régen rájöttek, hogy nem a boltokat kell bezárni, hanem létszám limit kell a boltokban, amire nálunk 1 év csúszással jöttek rá."

Egyetértek.

6.Lenin 2021.04.13. 11:56:53

@Zabalint:

Ezen az alapon te is szolgáltad az előző rendszert, sőt 10 millióan. Sőt akkor most te is szolgálod azokat, akiket támogatsz, akikkel 1etértesz.
Ez így nem helytálló. Elfogadom a tudomány eredményeit akkor szolgálom őket, pedig néhány dologban esetleg vannak kétségeim is?@6.Lenin:

6.Lenin 2021.04.13. 11:57:50

@6.Lenin:

Bocs.... hogy az ellenzék és a kormány közösen dolgozzon ki

6.Lenin 2021.04.13. 12:06:30

@Zabalint:

Na jó

"Azért nem mindegy, hogy valakivel alapvetően egyetértesz, vagy a propagandáját büfögöd vissza. "

Ezt egy véletlenül becsúszott bárgyú hülyeségnek tekintem. Ha ezt valóban így gondolod, akkor nagyot csalódnék benned.

Mások véleményét ennyire kategorikusan degradálod az szomorú számomra. Semmi köze liberális, netán más demokratikus felfogáshoz.

6.Lenin 2021.04.13. 13:02:20

@Zabalint:

Ez már olyan szintje a hozzá nem értésnek, hogy talán kár is rá válaszolnom.

Más...

Drága nemzettestvéreim, honfitársaim?

Mondja már meg valaki, hogy 90- ben, mikor "ránkszakadt" a szabadság, hol voltak az országnyi földbirtokok, hatalmas vagyonnal (dollár milliárd) rendelkező nemes családok?

Ki a tököm tudna itt kishazánkban még ma is versenyképes munkahelyeket teremteni az államon kívül? Még az is nehezen megy, hogy az eddig felhalmozott adósságokat kifizessük, basszátok meg, a sok rohadt komcsinak ,libsinek (akik kiárusítottak mindent) köszönhetően.

Arról nem is beszélve, hogy milliók agyából kéne kitörölni a létező szocializmus nevezetű faszságot, Hány generációnak KELL felnőnie, hogy az emberek hozzáállása megváltozzon?
60-100 évnek? Kapjon már mindenki a fejéhez. Beveszitek, hogy Jakab P nevezetű bunkók rendbe teszik 15 perc alatt mindezt? Ki a faszommal? Migrikkel?

Összehasonlítgatunk régi gyarmattartókkal, akik kirabolták a fél világot, óriási vagyonokat összerabolva, és nem értük utol őket 30 év alatt?

Ezt egy értelmesnek valló bárki is képes ma itt Mo-on nem figyelembe venni? Néha kétségeim vannak sokak szellemi képességeiben, akik itt a jelenlegi kormányt szidják.

Jakab, meg az ő krumplis zsákjai. Szinte ordít a baromság ami körülveszi őket, a többi még inkább alatta van.

Honfitársaim a gondolkodás nem fáj, ezt nyugodtan merem állítani. A hülyeség viszont öl, nyomorba dönt.

alöksz róz 2021.04.13. 14:26:27

@Zabalint: "Meg kell nézni, hogy a KSH statisztikái szerint mennyi volt a többlethalálozás a korábbi évek átlagához képest, és kiderül, hogy még a hivatalosnál is több ember halálát jelentette ezidáig a járvány." - vagy az derül ki, hogy nem maga a járvány, hanem a korlátozó intézkedések és a pánikkeltés.

Estevez atya 2021.04.13. 14:55:54

valami nem stimmel nálad

Estevez atya 2021.04.13. 14:57:49

@6.Lenin: nem kell, hogy Jakab Péter rendbetegye az országot, zavarják epa Fideszt, aztán minden a helyére kerül magától.

Estevez atya 2021.04.13. 15:02:24

az ellenzék nem volt soha oltás ellenes, csak nem bíztak a keleti, eu engedéllyel nem rendelkező vakcinákban. EZT kommunikálta úgy a Fidesz propaganda, hogy az ellenzék oltásellenes.

Estevez atya 2021.04.13. 15:03:47

Jakab nem provokál. A Fidesz provokál minden egyes lépésével. Jakab a népharagot, nép véleményét képviseli.

6.Lenin 2021.04.13. 15:08:22

@Estevez atya:

Nem hülye, csak mumsza volt magzat korában, és elfelejtett kigyógyulni, de majd bepótol mindent, mint király.

alöksz róz 2021.04.13. 15:47:54

@Estevez atya: "aztán minden a helyére kerül magától" - :DDD

6.Lenin 2021.04.13. 16:00:53

@Zabalint:

Én 1970 májusától kapitalista voltam néhány évet kivéve nyugdíjazásomig.

Ha nem utálnád annyira Orbánt, és néha meghallgatnád, hogy mit mond, és értenéd is, akkor nem írnál ilyesmit.
Orbán a 2000-es években elmondta, hogy ma már rendszerek(oldalak) mellett gondolkodni hülyeség. Működő rendszerek kellenek, van amiben baloldali (a régi meghatározás szerint), van amiben jobboldali, és van, amiben liberális. Pl az emberi jogokban, mint a szólásszabadság, ma azt mondsz amit akarsz.

Én is inkább a "liberális" elveket vallom. 90-ben az SZDSZ-re szavaztam, de ők soha nem voltak liberálisok, erre 2 év alatt rájöttem, pedig be is akartam lépni a pártba. Azóta ez a része nem érdekel.
A munkával, üzlettel kapcsolatban kőkemény kapitalista lennék. Pénzt csak annak, aki dolgozik, lehetőleg annyit, amennyit megérdemel (de ezt nem ő határozná meg, hanem a piaci értéke. A piac szabad, és kegyetlen. Ott csak az működhet, aki .......)

Soxor nem is értem ezt a süketelést ma Mo -on a szocializmus építésével kapcsolatban, hogy egyesek mire is gondolhatnak. Hiszen itt ma minden a magántulajdonra ösztökél.

Ezeket fogalmam sincs miért is írtad nekem.Erre utalót sose írtam, nem is támogatnék.
Természetesen lehetnek egyesekben régi beidegződések, de látszik, hogy ezeken állandóan reszelgetnek.

Egy ekkora pártban, és ilyen körülmények közt (40 év agymosás) voltak, vannak, és talán egy darabig lesznek is nem odavalók, de kipotyognak idővel.
Orbánnak vannak víziói, előre lát néhány évtizedet (ennek hiánya az ellenzék legnagyobb hibája, nincs jövőkép) amíg ő a meghatározója a kormánynak, én támogatni fogom.

Sajnos jobbat nem látok, még csírájában sem. Az MDF-ben túl sok volt a régi ügynök. a MIÉP-ben talán egyedül Csurka tudta mit is szeretne, nem voltak igazi társai. A többiek futottak még, jelentéktelenek, bohócok.Mindenféle jövőkép nélkül csak a megélhetésük érdekli őket. Ennyi röviden.

G. Nagy László 2021.04.13. 16:08:42

@Estevez atya:

"Jakab nem provokál. A Fidesz provokál minden egyes lépésével. Jakab a népharagot, nép véleményét képviseli."

Egyet árulj el nekem, kérlek! Hogy a büdös fenébe lehet az, hogy Jakab elképesztően prosztó stílusa a legkevésbé sem zavar senkit a ballib oldalon, míg Petry Zsolt véleményalkotása - amely Jakab stílusához képest egy valódi úriember legitim gondolatsora - abszolút kiveri a biztosítékot?

Ahogy Jakab kommunikál, az minden, csak nem PC. Nála megengedhető a "gyűlöletbeszéd" minden formája, hiszen Orbánt támadja. Petry részéről a legártatlanabb megnyilvánulás is szalonképtelen. Miféle kibaszott felemás világot akartok építeni, ha szabad kérdeznem???

G. Nagy László 2021.04.13. 16:09:44

@Estevez atya: Mert hogy Petry ugyanúgy a nép véleményét képviseli.

6.Lenin 2021.04.13. 16:11:16

@Zabalint:

Te tényleg abban a tudatban élsz, hogy ha ellenzéki kormány lenne, akkor ők nem követnék mindenben az EU elvárásait?
Leírjjam a sorrendet? 94-ben, 2002-ben megmutatták mi várható. Ezt csinálták már most is az ellenzéki önkormányzatok.

2022-től 2 évig szabad rablás, mindenkit kirúgnak, mindenhová beültetik a saját embereiket.
2024 környékére csődközeli helyzet, eladósodás, adók, árak emelése.
2026-ban őszödi beszéd, a szar rákenése valakire, hazudozás, ígérgetés. Valszeg a hülye prolik megint beveszik, vagy elsumákolják, hogy kiderült, balfaszok. Talán még egyszer nyernek.

Utána mindenki megint olyan szar helyzetbe kerül, hogy még a leghülyébb híveknek is szar lesz. Jön megint a BUKTA, az ország megint a pöcegödör alján lesz.

BÁRKIVEL NAGY TÉTELBEN FOGADOK ,HOGY NAGY VONALAKBAN EZ FOG TÖRTÉNNI ellenzéki győzelem esetén 2022 után.

Wildhunt 2021.04.13. 16:21:34

@G. Nagy László: a legjobb érv a feltétlen drogliberalizáció mellett, hogy az összes Darwin pozitív két hét alatt kinyírná magát. Vagyis két hét alatt tényleg rend lenne.

G. Nagy László 2021.04.13. 16:39:57

@Wildhunt: "a legjobb érv a feltétlen drogliberalizáció mellett, hogy az összes Darwin pozitív két hét alatt kinyírná magát"

Ezt sokan mondják, igen. A valóság az, hogy a liberalizáció minőség-ellenőrzéssel - de minimum a számonkérés felelősségével - is jár. Kevesebben halnának meg, mert nagyságrendekkel biztonságosabb cucchoz jutnának. Mostanság abból van sok tragédia, hogy ellenőrizetlen szarokat juttatnak a szervezetükbe.

G. Nagy László 2021.04.13. 16:41:03

@6.Lenin:

"BÁRKIVEL NAGY TÉTELBEN FOGADOK ,HOGY NAGY VONALAKBAN EZ FOG TÖRTÉNNI ellenzéki győzelem esetén 2022 után."

Csatlakozom.

Wildhunt 2021.04.13. 17:16:55

@G. Nagy László: jóval kevesebben, de egyszerre. Én ezt "halál" komolyan pozitívumnak tekintem.

G. Nagy László 2021.04.13. 17:44:10

@Wildhunt: Értem én, és nem vagy egyedül ezzel a gondolattal, mástól is hallottam már. A magam részéről nem szeretnék ítélkezni senki felett. Őszintén hiszek valamiféle spirituális igazságban, amely azt mondja: minden élet szent és minden életnek értelme van. Minden sors küldetés, és addig tart, amíg a küldetés be nem teljesül. Lehet, hogy ez szentimentálisan hangzik, de így érzem. ha meg kell halni, meg kell halni. ha pedig további életre ítéltettünk, úgy lélegzünk tovább. Sosem merészkednék odáig, hogy bárki életéről eldöntsem, hogy hasznos-e, vagy sem. (Talán Sztálin és Hitler, meg pár hasonló pokolfajzat lehet a kivétel.)

Wildhunt 2021.04.13. 18:12:46

@G. Nagy László: egyetértek, azzal a kitétellel, hogy azt viszont eldönthetem kinek az élete értékes vagy káros az én szempontból. Ettől még nem lesz jogom eljárni az ügyben természetesen. Raszkolnyikov sem a véleménye miatt volt bűnös, hanem mert ürügynek használta azt. Az ismert eredménnyel persze a szerencsétlen.

G. Nagy László 2021.04.13. 18:14:55

@Wildhunt: Ezzel így semmi vitám sincs. Korrekt hozzáállás :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.04.14. 23:19:32

@G. Nagy László: húzd már ki a fejed viktorod seggéből te fasz!
Petry kirúgása meg szerintem szólásszabadság ellenes.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2021.04.14. 23:20:24

Faszom hogy szaporodnak a fideszseggnyaló blogok!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.04.15. 16:44:33

@Zabalint:

"Nyilván pl. a kínai egyetem is ezt a célt szolgálja"

Ha a CEU ellen nincs kifogásod, akkor a Fudan Egyetem ellen se legyen.

"Paks pályáztatásának hiánya dettó"

Melyik neked kedvesebb cég vállalta volna Paks 2 felépítését fix áron, hitelre?

"vagy a kínaiak által épített vasút."

A Belgrád-Budapest vasútról egymással ellentétes véleményeket olvasni. Én nem tudom megítélni, kinek van igaza, ám valószínűleg politikailag elfogult vélemények vannak, mert érdekes módon az ellenzéki szakértők támadják, a kormánypártiak támogatják.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.04.15. 16:50:31

@Zabalint:

"Fogalmunk sincsen mit csinált volna az ellenzék, csak a kormány tevékenységét tudjuk értékelni."

A 3. hullám felfutó szakaszában az ellenzék követelte a nyitást. Függetlenül attól, mit tettek volna ekkor kormányon, ezzel a követelésükkel a járványügyi szakmeberek javasolta szigorítással szembeni lakossági ellenállást szították. Ezzel a járvány elleni védekezést gátolták. És erre mondod, hogy ezt a destruktív tevékenységet nem lehet értékelni? :O

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.04.15. 21:00:05

@alöksz róz:

"vagy az derül ki, hogy nem maga a járvány, hanem a korlátozó intézkedések és a pánikkeltés."

Ha nehezen megy is, próbálj racionálisan gondolkodni. A hivatalos magyar halálozási statisztikák minden bizonnyal tévesek, a valóságban kevesebben haltak meg a covid miatt.

A dolog másik oldala azonban az, hogy a többlethalálozás sem egyértelműen megbízható adat, mert ennél nyilvánvalóan több volt a covid-halott, hiszen a korlátozások miatt kevesebb volt pl. a közlekedési baleset, és influenzában is kevesebben haltak meg.

alöksz róz 2021.04.15. 23:00:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ha nehezen megy is, próbálj racionálisan gondolkodni." - pont azt tettem. de nem csodálkozom, hogy nem ismerted fel :D

"mert ennél nyilvánvalóan több volt a covid-halott" - és ez mitől olyan nyilvánvaló? lássuk azt a racionális gondolkodást.
ne viccelj, közlekedési balesetben évente 6-700 ember hal meg. és eleve nincs is minden évben komolyabb influenzajárvány. vagy nem értem, úgy gondolod, a maszkviselés, korlátozás és távolságtartás csak az influenzára hat?
süti beállítások módosítása