téveszmék

téveszmék

"A NER-ben mindenki egy hangon béget"

2022. december 09. - G. Nagy László

matolcsy-gyorgy.jpg

 

Nagy port kavart hétfőn Matolcsy György beszéde az Országgyűlés Gazdasági bizottságának ülésén. A Magyar Nemzeti Bank elnöke éles kritikát fogalmazott meg a kormány gazdaságpolitikájával szemben. A baloldal azóta is ezen csámcsog.

 

Ami engem illet: kifejezetten bírom az effajta kibeszéléseket. Bár szemmel láthatóan rés nyílt a pajzson, ez minden látszat ellenére jót tehet a kormányzópárt imidzsének. A miniszterelnököt immár harminc esztendeje vádolják azzal, hogy diktátor, hogy még házon belül sem tűr meg semmiféle ellentmondást. (1993-ban indult az azóta is tartó lejárató kampány. A Fidesz akkoriban nem az SZDSZ által favorizált Fodor Gábort, hanem - minden előzetes fenyegetés ellenére - Orbán Viktort emelte a választmányi elnök pozíciójába. A szabad demokraták beváltották ígéretüket, az általuk kézben tartott sajtó - egyik napról a másikra - az addigi kedvencből fekete bárányt formált. Azóta is ezt a képet sulykolják töretlenül.) Pedig ha figyelmesek vagyunk, észre fogjuk venni, hogy a párton belül nem jellemző a kiátkozás, a végleges száműzetés. A kegyvesztettek időről időre visszatérnek a tűz mellé - ezt látjuk Lázár János, vagy épp Stumpf István esetében is. Való igaz: Matolcsy hétfői megszólalása jóval karcosabb a megszokottnál. Ám hitem szerint ez is belefér, s nem fogadnék nagy összegekben a balos károgók prognózisára, mely szerint ez a pozíciójába kerülhet. Őszintén hiszek benne, hogy a Fidesz olyan kormányzópárt, amelyben megférnek a gazdaságpolitikai nézetkülönbségek, s a jegybank elnöke simán kitölti mandátumát.

 

A Világgazdaság szerint személyes sértettség áll a háttérben. Az MNB azt szerette volna elérni a kormánypártoknál, hogy a parlamenti többség jogszabály-módosítást hajtson végre, melynek eredményeképpen Matolcsy pozíciója 2031-ig bebetonozottá vált volna. A Fidesz-frakció ezt elutasította - a feszültség a lap szerint ebből fakad. A jegybank természetesen mindezt tagadja. Mindenesetre - bármi is legyen a motiváció - a bizottsági ülésen elhangzottakat érdemes komolyan venni.

 

Mindezek után lássuk, miféle kritikát fogalmazott meg az MNB elnöke. Elmondta: a magyar gazdaság válságközeli helyzetben van. Most még nem késő változtatni a kormány irányvonalán, de jövőre már az lesz. Megjelölte azokat a konkrét területeket is, ahol a kabinet gazdaságpolitikája - véleménye szerint - elhibázott, avagy komoly hiányosságokkal küzd.

AGRÁRIUM - Matolcsy komoly problémának látja, hogy alacsony az öntözött termőföldek aránya. Ebben igaza van: alig 2% a megművelt összterülethez képest. A kérdés csupán az, hogy ez mennyiben a kormányzat bűne. Néhány fontos tényt érdemes kiemelni. Először is: az éghajlat folyamatosan változik, az extrém szárazság csupán a legutóbbi idők jelensége. Minek locsolna a gazda, ha azt a természet maga is megoldja? Másodszor: az öntözésfejlesztés komoly beruházást jelent. A kisbirtokosok önállóan aligha tudják kigazdálkodni. A bérlőknek aligha érdemes ebbe pénzt fektetni. Márpedig mind a kisbirtokok, mind a bérelt földterületek aránya igen magas. A kormányzat abban segíthet, ha támogatja az öntözési közösségek létrejöttét, pályázatokkal segítve a szükséges beruházásokat.

ENERGIAGAZDÁLKODÁS - A jegybankelnök mulasztásként rója fel, hogy a kormány eleddig nem fektetett kellő hangsúlyt a megújuló energia előállítására. Valóban: Magyarországon a teljes felhasználás csupán egyhetedét biztosítjuk megújuló forrásokból, s ez az arány az elmúlt évtized során nem is emelkedett számottevő módon, miközben számos európai ország esetén a 40%-ot is meghaladja. 

KÖLTSÉGVETÉS - Kevesen vitatjuk, hogy az államháztartás hiányát célszerű kordában tartani. Matolcsy külön kiemeli, hogy a választási kampány időszakában hozott jóléti intézkedésekkel - 13. havi nyugdíj, SZJA-kedvezmények stb. - ő maga is egyetértett, csupán a kormányzati beruházásokat fogta volna vissza jelentősen. E téren ma már aligha van jelentős nézetkülönbség a kabinet és a jegybank között.

ÁRSAPKÁK - Azonnal ki kell vezetni az ársapkákat - fogalmazta meg hétfőn az MNB-elnök, s kedden a benzinről már le is került a hatósági árkorlát. A szabad piac híveként magam is csak igazán extrém estben tudnék támogatni bármiféle állami beleszólást a kereskedelmi árképzésbe, mert borítékolhatóan ellátási problémákat eredményez - a legelemibb közgazdaságtani törvényeknek megfelelően.

 

Legalább ilyen érdekes az ellenzéki reakció is; mint kacsa a nokedlira, úgy csaptak le az érintettek Matolcsy szavaira. Az az ember, akit eddig éveken át gúnyoltak, cinkeltek, kiröhögtek, Tordai Bence, Gelencsér Ferenc és társaik szemében most egy csapásra félistenné, de legalábbis tévedhetetlen gazdasági szakértővé vált. Z. Kárpát Dániel a parlamenti ülésen, Hadházy Ákos a Facebookon közölte ugyanazt: a magyar gazdaságpolitika őszödi beszédét hallottuk... Vicces. Világos persze, hogy az "Orbán sem jobb Gyurcsánynál" narratívát 12 éve püfölik. Világos, hogy 2010. óta várják, hogy végre a Fidesz részéről is kiszivárogjon valami, amit párhuzamba lehet állítani Fletó elhíresült monológjával. De srácok, ez nem az. Üljetek nyugodtan a feneketeken, arra még sokáig várni kell! Hogy miért fals az összevetés?

  1. NEM ORBÁN MONDTA A BESZÉDET, de még csak nem is kormánytag. A Magyar Nemzeti Bank elnökének simán lehet ellenvéleménye, semmi baj ezzel egy demokráciában.
  2. SZÓ SINCS BENNE LELEPLEZETT HAZUGSÁGOKRÓL, csupán gazdaságpolitikai irányvonalakról és nézetkülönbségekről. A Fidesz nem csapta be a választóit, sőt: Matolcsy szerint inkább abban hibázott hogy ígéreteit maradéktalanul be kívánta tartani. Előbb a rezsicsökkentés eredeti formája vált tarthatatlanná, utóbb a benzinársapka.
  3. SZÓ SINCS BENNE CSALÁSRÓL. Szemben Gyurcsánnyal, Orbánnak nem kellett trükkök százait alkalmaznia, adatokat hamisítania, s remélnie, hogy Brüsszel bürokratái majd engedékenyen félrenéznek.
  4. FEL SEM MERÜL AZ, HOGY A KORMÁNYFŐ A LÁBÁT LÓGATTA VOLNA. "Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna." - mondta annak idején Fletó. Az elmúlt 12 évben azonban nem volt egyetlen rövidke időszak sem, amely ne valamiféle súlyos válság megfeszített menedzseléséről szólt volna. Ha előfordultak is hibák, hiányosságok és elmulasztott lépések, azokat némiképp magyarázza - ha felmentést nem is ad rá -, hogy bőven volt mivel foglalkozni 2010 óta.
  5. NEM TITKOS BESZÉD KISZIVÁRGÁSA történt, hanem egy parlamenti bizottság előtti, nyílt beszámoló.

Komjáthi Imre, a szocialisták társelnöke más úton jár, ő egyenesen feljelentette Matolcsy Györgyöt. "Magyarország a világ negyedik-ötödik legsérülékenyebb országa.” - állította az MNB vezetője nemzeti valutánkat említve. Komjáthi szerint: "A jegybankelnök ezzel a kijelentéssel keringőre hívta a spekulánsokat. Nem csupán sokadjára tette lejtőre a forintot, de olyan veszélynek tette ki hazánkat, amilyet jegybankelnöktől még nem láttunk. Ez gazdaságtörténelmi bűn."

 

Bevallom, a hazai közéletet tekintve néha nekem is az az érzésem, mintha két birkanyáj állna szemben egymással. Amikor a miniszterelnök elbégeti magát, hogy nincs jobb a friss takarmánynál, a kormányközeli politikusok és újságírók napokig visszhangozzák ugyanezt, miközben a másik oldal hangadói artikulálatlan bőgéssel követelik a granulált tápot. Amikor egy héttel később a főkolompos meggondolja magát, mondván: mégiscsak jobb lesz a granulált táp, mindkét karám azonnal hangnemet vált, s az eddigi álláspontja szöges ellentétét kezdi hirdetni. Van is jelenleg némi zavar, sokan nem tudnak mit kezdeni Matolcsyval, aki most élesen kibégetett a nyájból. Igazán kíváncsi lennék, hogy reagál Orbán Viktor, vagy épp Bayer Zsolt, hogy végre azok is tudják az irányt, akik továbbra is egy hangon kívánnak bégetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr4317997460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grundigg 2022.12.09. 11:09:12

Senki nem mondta, hogy Matolcsy "félisten" lenne vagy tévedhetetlen. Matolcsy nem "ellenvéleményt" fogalmazott meg, hanem tényeket, evidenciákat közölt, amiket mindenki ismert, aki nem húzott zsákot a fejére. Csakhogy a kormány ezeket a tényeket tagadta és tagadja, és bizony következetesen hazudozik, és becsapja a választókat. Még a benzinárstop megszüntetésekor is végig hazudozott Gulyás meg a Hernádi.

Gyurcsány kimondta, hogy "elkúrtuk", Matolcsy erre a hihetetlen magas, gyurcsányi erkölcsi szintre még nem jutott fel, egyelőre annyit mondott, hogy "elkúrtátok". Ő ott se volt. Az elkúrás viszont tény, ahogy a folyamatos hazudozás és felelősséghárítás is.

G. Nagy László 2022.12.09. 11:43:37

@grundigg:

"Matolcsy erre a hihetetlen magas, gyurcsányi erkölcsi szintre még nem jutott fel"

Remélem, szarkazmus :)

Ami az elkúrást illeti: A legfőbb kritika az ársapkákat éri. Ezek kapcsán három megjegyzés:

1. Sok kritikával illethető a hatósági árak bevezetése, de egy dolog semmiképpen sem kérdőjelezhető meg: a jó szándék. Orbán százszor elmondta, hogy nem akarja visszahozni a szocializmust, és hogy ő is csak rendkívüli helyzetben nyúl ilyen eszközökhöz. Teljesen nyilvánvaló, hogy a magyar lakosságot kívánta megvédeni - amíg lehetett.

2. Tény, hogy az ársapka BALOLDALI intézkedés. Tény, hogy sok balos helyeselte.

3. Az kurvára nem megy, hogy fikázunk valamit, majd ahogy megszűnik, rögtön az új helyzetet kezdjük savazni. Ha a benzinársapka valakinek eddig sem tetszett, úgy azt kell mondania: hurrá, épp itt volt az ideje a kivezetésének. Ha valaki szimpatizált vele, nyugodtan mondhatja, hogy köszöni az elmúlt egy év ajándékba kapott megtakarítását. Ezek sportszerű hozzáállások volnának.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.09. 12:52:55

@G. Nagy László:

ó milyen csúnyán beszélsz, másnak bezzeg nem lehet, mert nem állsz szóba vele mint egy óvodás.

a hatósági ár (aranyos nevén: ársapka) nem baloldali, hanem KOMMUNISZTIKUS(!) megoldás, ráadásul az agyhalott fajtából, ez vitte csődbe a szovjetúnót, tetszik érteni? a fidesz mindent ellenez ami tudományos, vagy szakmai, mert csak a hűség számít neki, a közgáz tudománya régóta TUDJA hogy a hatósági ár nem megoldás, de egy józan paraszt is könnyn rájöhet erre, hogy ki a fene dolgozna úgy hogy még neki is kell fizetnie érte? hadigazdaságban működhet egyedül, érted csöpi?
Kornai János már ezeréve megírta.

Szijjártó névre szóló szlovák mezt kapott a himnusztörvényes Andrej Dankótól, mi a véleménye erről egy agyhalott fideszesnek ha épp ki tudna nyögni egy értelmes összetett mondatot?
soroljuk fel fico és dankó magyarellenes tev

444.hu/2022/12/06/szijjarto-nevre-szolo-szlovak-mezt-kapott-a-himnusztorvenyes-andrej-dankotol

a magyar hang kötöttfogásában direktnek és tervszerűnek minősítik matolcsi kibeszédét,
senki se beszélhet ki a nerből engedély nélkül, ráadásul matolcsi a banánköztársaság gazdaságunk fő ideológusa
illetve valaki állítólag beszólt neki, hogy a fiacskája már százmilliárdok fölött rendelkezik és nagyra nőtt.

érdemes meghallgatni Csunderliket is a témában:

www.youtube.com/watch?v=U9p4wrO29dc

www.youtube.com/watch?v=HEcoP1MvVVg

"Szóval Gulyás azt magyarázta, hogy a benzin hatósági ára, amit még a háború előtt hónapokkal vezettek be az elhibázott brüsszeli szankciók ellen, tarthatatlanná vált az olajembargó miatt, amely nem vonatkozik ránk, és ami ugyan tegnap lépett életbe, de már a múlt héten ellátási zavart okozott nálunk."

de még mindig életben vannak a szankciók, nem baj?

ez se hazugság? ezek is csak szavak? gyurcsánynál miért baj hogy hazudott? azok is csak szavak!

na erőltesd meg már magad, és mint egy férfi válaszolj erre is.

paks titkosítása megvan gyurcsánynál? meg hogy mit mondott akkor orbán? mit csinált orbán nemrég paksnál? meg az orosz szerződésekkel? aztán a harci óvodás kakadu meg lecseszi
ki a f*szom nézi még hogy épp mit hazudozik orbán összevissza? a szektások kizárólag, meg aki újságíró.

hiába, ha korrupt vagy, arrogánsnak kell lenned. különben az agyhalottak még a végén felfognák hogy a szart imádják amit becsomagoltak magyar zászlóba.

A sz*rt hiába csomaguljuk magyar zászlóba, az attól még sz*r marad
- csak összemocskoltuk, meggyaláztuk a magyar zászlót vele.

"Ha a benzinársapka valakinek eddig sem tetszett, úgy azt kell mondania: hurrá, épp itt volt az ideje a kivezetésének"

ne mondd már meg hogy egy értelmes ember mire gondoljon már szerinted, mikor egyszerű és alap kérdésekre is képtelen vagy konfabulálni valami valódi logikus választ.
épp itt volt a kifezetésének, az államcsőd felé féluton. be se kellett volna vezetni, hanem célzottan kellett volna premizálni az embereket, ahogy a finnek teszik, láttad már milyen a finn oktatás? ingyen van pl minden.
kicsit kinyílhat a fejed a partizán videóján

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.09. 13:11:50

@G. Nagy László: itt a válaszonline-on, ezek voltak 15 éve még az értlemes fideszesek, de amióta putyin megzsarolta orbánt, azóta már nem kellenek értelmes emberek, csak a hűségesek, a hazaárulásban.

www.valaszonline.hu/2022/11/15/matolcsy-adam-nemzeti-bank-tiborcz-istvan-ingatlan-vaci-greens/

ja persze ezek a nemzeti nagytőkések hasznosak ugye, mert nem viszik ki a pénzt? vagy miért is? ők fizetnek téged is? merthogy gymasa biztos hogy kap a lopott pénzből, az tuti.

nem viszik ki, csak svájcba meg a többi offshore paradicsomba de amúgy nagyon hasznosak a nemzeti nagytőkések! inkább egy primitív posztkomcsi lopja el, mint egy külföldi! mert a külföldiek csúnyák, rosszak! és putyin f*szát se szopják kellő erővel!
hazaárulók a külföldiek is meg a a baloldal is!!!!!!!

persze mikor a momentum barátkozott a román v szlovák liberális párttal akkor hazaárulók voltak ugye?
amikor szijjártó, akkor a fideszes szavazó nem gondolkozik hogy a kedvencei gátlástalanul hazudozó hitvány hazaáruló posztkomcsi söpredék

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.09. 13:14:37

*@G. Nagy László: * aztán a harci óvodás kakadu meg lecseszi az újságírókat hogy olvassák el a szerződéseket mert szerinte láthatóan fogalmuk sincs a szerződések tartalmáról

miközben ők titkosították mindet, tetszik érteni?

ha korrupt vagy, arrogánsnak kell lenned. különben az agyhalottak még a végén felfognák hogy a szart imádják amit becsomagoltak magyar zászlóba.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.09. 13:38:06

ezt már egyszer már megkérdeztem, de itt sem látom a választ, magának mindent 2x-3x kell elmondani, és akkor se tetszik érteni?

ha végighallgattad és egyetértesz matolcsival akkor hogy lehetsz olyan pártnak a rajongója ami a csőd szélére vitte az országot, és a világ legrosszabb valutája lett a forint alatta?
és az országon belüli helyzetről a tanárokról, az eü-ról (kóka magánkórházának persze jár az állami támogatás), a napi 1 milliárdos versenysportra költésről még nem is beszéltünk, a belföldi állapotokról, azzal nem értesz egyet?

90 -es évek elején éllovasok

hol vannak a felelősök? miért nincs senki börtönben? mert az egész politikai elit csak azzal volt elfoglalva hogy szarrá lopja magát ezt úgy hívják hogy kleptokrácia,
vagy ochlokrácia, csőcselékuralom

amióta putyin megzsarolta orbánt, azóta meg úgy, hogy hibrid rezsim, bár a kifejezés rossz, mert a diktatúra nem kétféleképpen fut. csak a demokrácia látszata van meg.
nicnsenek szétválasztva a hatalmi ágak, az OBT teljesen súlytalan volt eddig is. ettől még nem vagyunk jogállam se, hogy van egy ilyen súlytalan de független szervezet:

444.hu/2022/12/07/orszagos-biroi-tanacs-beleallt-a-konfliktusba-a-kuria-elnokevel

@G. Nagy László: te hogy definiálnál a jogállamot?

itt írtam a hibrid rezsim okairól:
kkbk.blog.hu/2022/01/08/novak_katalin
kkbk.blog.hu/2022/05/19/uj_peter_minden_modern_diktatura_demokracianak_tekintette_magat

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.09. 13:39:30

@G. Nagy László: 90 -es évek elején éllovasok voltunk a térségben, most már románia is lehagyott és bulgáriával versenyzünk de még azok se akkora árulók mint a hitvány és hazug orbán.

ez miért jó? ezért érdemes fideszesnek lenni?

lesz válasz?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.09. 13:56:54

@G. Nagy László: "Igazán kíváncsi lennék, hogy reagál Orbán Viktor, vagy épp Bayer Zsolt, hogy végre azok is tudják az irányt, akik továbbra is egy hangon kívánnak bégetni."

ahogy közeledik az államcsőd, vagy inkábba kilátástalan nyomor, úgy derül ki még a végén hogy te sose voltál fideszes , ugye?

na egy könnyű kérdés, na, gymasa megbukott rajta, de neked biztos menni fog,
miért nincs gyurcsány elszámoltatva? bíróság kimondta hogy csalt? nem, te mégis ezt írod ide. a trükkök százai nem csalás.

viszont a Fidesz egyik legtöbbet ismételt jelszava a tavaszi országgyűlési választásokat megelőző kampányban az elszámoltatás volt.

2010 márciusában Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy "két ügy van, amely nem tűr halasztást: az elszámoltatás és az ország megmentése a gazdasági összeomlástól". Mint mondta, minden más - így még az új alkotmány megalkotása is - csak e két ügyet követheti majd, amit szeptemberben, kormányának első száz napját értékelve azzal indokolt: "az elszámoltatás tétje a jövő".

Orbán Viktor miniszterelnök, 2010. december végén, Facebook:

"sok kérdés érkezett... az elszámoltatás ügyében... én nem gondoltam volna, hogy ez még mindig ilyen erősen dolgozik ez emberekben ...."

Orbán Viktor miniszterelnök, 2010. december végén, Facebook

és ebből valakinek nem esik le hogy mekkora egy gerinctelen patkány ez az orbán, hogy gátlástalanul hazudik a csicskásaival?

külön grat hogy még mindig gyurcsányt szidod, le vagy maradva körökkel csöpike.

kkbk.blog.hu/2015/03/07/orban_viktor_fejben_elszamoltat

"VÉGÜLIS igazuk van" - végülis nem bánom, betartjuk a törvényeket, de csak a fészbukkosok kedvéért!

GyMasa 2022.12.09. 16:42:09

Esetelg, itt akad valaki, aki fel tudja sorolni azoknak az embereknek a hosszú listáját, akiket orbán "felelmet és/vagy lesűllyesztett" az elmúlt években, mint a "fidesz mindenható despotája"?
Engem nagyon érdekelne, mert én nem nagyon emlékszem ilyenekre ezeken az embereken kívül:
- Lézerjani az "annyit érsz, amennyid van" kijelentése miatt
- Simicska (bár, szerintem az egész G-nap meg minden más csak egy kiválóan szervezett, Simicska utolsó fedett akciója volt a nyugdíj előtt a Jobbik beszánására)
- Kaleta (ez mondjuk nyilvánvaól szerintem ő örülhet, hogy annyival megúszta)
- Szájer (bár, ő magától (?) mondott le)
Akiket meg felemelt:
- Tiborc gyerek
- Lölő
Nos ezek jutnak eszembe...
Várom a többi nevet!

G. Nagy László 2022.12.09. 16:53:38

@GyMasa: Tegyük hozzá: Lézer Jani ma miniszter, ismét kulcspozícióban. Simicskával rendeződtek a dolgok, bér a kapcsolat már nyilvánvalóan sosem lesz a régi. Fodor Gáborral sincs különösebb konfliktus, ahogyan Szájer Józsival sincs.

Kaleta az egyetlen, aki vállalhatatlan.

Én tényleg azt látom, hogy Orbán felül tud emelkedni minden korábbi sérelmen. És totál mindegy, hogy a keresztény megbocsátás, avagy a politikai stratégia a mozgatórugó. Ez a kettő ugyanis egy irányba mutat. Szinte mindig.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.09. 17:08:12

@G. Nagy László: válaszolj már mint egy férfi a kérdéseimre, legyen becsületed

nem mondhatod már a káromkodást, mikor állandóan káromkodsz és "baszatlan" nőkről írsz

ne legyél már hitvány, gondolkodj és válaszolj

G. Nagy László 2022.12.09. 17:56:03

@tesz-vesz: Baszki, a brazilok játszanak negyeddöntőt. Ha Orbán Viktor kommentelne, neki sem válaszolnék ilyenkor :)

MEDVE1978 2022.12.09. 23:44:37

Nézzük Gyurka pontjait részletesen. Kicsit visszarévedve a múltba...Anno a kilencvenes évek végén főiskolás voltam, voltak a suliban amolyan nyári tábor jellegű rendezvények. Ezeken mindig szakértők vitáztak, mivel gazdasági főiskola volt, ez talán két évben is Matolcsy György és Vértes András (GKI gazdaságkutató) voltak. A kilencvenes évek végén "nagy meglepetés" Matolcsy is a belső kereslet élénkítésében látta a megoldást. Radikálisabb volt messze Vértesnél, aki sokkal inkább egyensúlyi prioritásokat jelölt meg. Akkoriban a mantrája az építsünk autópályát, mert annak óriási a gazdasági multiplikátor hatása volt. Ezt csak viccesen árnyalja, hogy pár évvel később talán pont Gyurcsány azzal kampányolt, hogy milyen szuper autópályákat építettek, a FIDESZ meg azzal ment nekik, hogy ez nem különösebb érdem. Gyurkát akkor a háttérbe vonták.
Közgazdászként nem tudok sok mindent mondani Matolcsyról, nem volt semmiben kiemelkedő, egy bürokrata, bár hajlamos a radikális újítások elfogadására.

Agrárium: a magyar agrárium egyre rosszabb helyzetben van, ennek csak egy része a rossz öntözés. Vannak méretgazdaságossági problémák (az ország, a különböző szektorok kicsik), illetve olyan trendek, amelyek terelik bizonyos irányokba a gazdákat. Elsősorban ugye a gabona felé, mert azt éri meg legjobban termelni. Emellett viszont elsorvad például a hazai állattenyésztés és ahhoz kapcsolódó feldolgozó iparok vagy akár már egy régebbi példával élve az azóta megszűnt magyar cukorgyártás vagy máktermelés. Erre jön rá a mostanában emlegetett öntözés. Az igazság az, hogy szerintem az öntözéses rendszer nem mostani kérdés. Én emlékszem a 90-es évektől mindenféle agrárhírre. Általában mindig az volt, hogy XY termény jól működik, azonban Z termény nem, mert akkor esett az eső, amikor annak nem kellett és akkor nem, amikor annak kellett volna. Az öntözéses rendszerrel ez a kockázat csökkenthető lenne, az általános aszályok kockázatával együtt. A jelenlegi vezető hipotézis az, hogy Magyarország éghajlata tartósan a medditerrán felé tolódik majd el, ami téli esőzéseket és nyári aszályokat feltételez. Az ilyen kockázatra is lehetne készülni a jobb vízmegtartással.

Energiagazdálkodás: a megújuló energia nagyon trendi és viszonylag új: az utóbbi 10-15 évben futott fel egyáltalán. Addig inkább próbálkozások és próbaüzemek voltak. A probléma az, hogy a megújuló nagyon nehezen futtatható fel. Hiába sokkal olcsóbb a gyártás, mint 10 éve, akkor is problémát jelent, hogy a rendszert is alkalmassá kell tenni az eseti / szezonális betáplálásra. A németek terve az orosz-ukrán háború előtt pont erre irányult: növelni akarták szép lassan a megújulókat, egyensúlyozónak használva a földgázt (akkor termelve energiát a gázerőművekkel, amikor nincs éppen szél / napsütés). Mi magyarok nem jutottunk el idáig, a viszonylag olcsó földgáz miatt nem is kezdtük el felfuttatni a viszonylag drága megújuló termelést. Magyarországnak elsősorban most az energiahálózatot kellene fejlesztenie, hogy utána rá lehessen engedni a sok kiserőművet (napelemes háztartást). A többit később nyilván lehet támogatni, de még az is lehet, hogy 5-10 éven belül megoldja a piac és az innováció. Ez azt jelentené, hogy jelentősen javulna mondjuk a napelemek gyártásának technológiája és csökkene az áruk ennek következtében.

Költségvetés: a 13. havi nyugdíj, meg az SZJA visszafizetés alapvetően PR intézkedések voltak, hogy a FIDESZ kormány meg tudja nyerni a választást. Sajnos ezek hozzájárultak a mostani magas inflációhoz, mert a lakosság nagy része ezeket rögtön elköltötte. Érdekes, hogy Matolcsy pont a beruházásokat fogta volna vissza, bár nyilván ezeknek is van árfelhajtó hatása.

Ársapkák: itt három részt különböztethetünk meg. Az első a "rezsisapka", tehát a gáz és az áram hatósági ára, de ide lehet venni a rezsicsökkentés többi elemét is. A második a benzinársapka, a harmadik az élelmiszerárak.

Az elsőt illetően azt gondolom, hogy alapvetően a jelen helyzetben indokolt. A lakosság egy mondjuk hétszeres vagy 15-szörös gázárat és tízszeres energiaárat nem tud kigazdálkodni, ez teljes nagy társadalmi csoportok (pl: kisnyugdíjasok, alacsony jövedelmű munkások) zuhanásához vezethet. Itt kiemelném a jelen helyzetet, mert általában véve károsak. A vízműveket, kéményseprőket stb. érintő ársapkák mesterségesek és a hálózat elavulásával járnak. Ez azt jelenti, hogy a vízvezetékeket senki sem újítja fel, hiszen a díjakból nem telik erre, mert azok mesterségesen vissza vannak fogva. Ahogy mondjuk kéményseprőnek sem megy majd senki, csak a tűzoltó, akit erre kijelölnek, mert a nyomott árakon már nem biznisz.
A hatósági ár tehát itt minőségcsökkenést okoz, hosszú távon rettenetesen veszélyes.
A második a benzinársapka.folyt köv

MEDVE1978 2022.12.09. 23:51:37

Folytatás:
A benzinársapkának közgazdaságilag addig volt értelme, amíg vonatkozott a cégekre is. A benzin költsége ugyanis rárakódik minden termékre és szolgáltatásra, hiszen a terméket autón szállítják, a szolgáltatást nyújtó pedig gépkocsival közlekedik. Már akkor nagyon rossz eszköz volt (A külföldieket nem lehetett legálisan kizárni + jelentős fogyasztásnövekedést eredményezett), de még csökkentette a többi termék árának inflációját. A céges felhasználás megszüntetését követően már csak egy jóléti / PR intézkedés maradt a benzinár korlátozás.

Élelmiszerárak: ez egy populista intézkedés. EGy nagyon ideális esetben ez működhetett volna: az átmeneti áremelkedést az árstop kordában tartotta volna, amikor hamar megáll, akkor pedig utána megszüntethető. Sajnos nem ez a helyzet, az élelmiszeripari infláció már régóta száguld. Maga az árstop itt is elveszítette az értelmét.

2022.12.10. 09:27:41

@MEDVE1978:
azaz a fidesz gazdaságpolitikai intézkedései (beleértve matolcsy elképzeléseit) nem váltak be.

a probléma, hogy nem lehet olcsó üzemanyag és mol nyrt. egyszerre. nem lehet olcsó lakáshitel és otp nyrt. 0 innovációval nem tartható a richter nyrt. ha az opus és a 4ig vállalatai olcsó közolgáltatásokat nyújtanak , akkor nem nagyon lehetnek nyrt-k. vagy ha mégis, mert az állam az uniós szabályokat megkerülve megtámogatja, akkor bedöntik a telekomot és az eon-t.

ebben a formában nincs magyar kapitalizmus. van egy ezt emeljük fel, azt döntsük be kormányzati intézkedés sorozat. ezek azonban válságok sorát generálják (az illiberális "jobboldal"). és ("baloldali" liberálisok) se jelentenek alternatívát. ne avatkozzunk be a szabad piac működésbe.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.10. 16:18:26

itt is van egy régi fideszes szavazó

www.youtube.com/watch?v=BUAvKvFmeAs&t=363s

akinek még nem rohadt szét az agya

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.10. 16:22:18

@G. Nagy László: jaj egyem a kis szíved! nem, nem lehet később válaszolni, csak akkor kell, amikor nem érsz rá!

milyen kis csintalan az a mosolyod, ezért is vagy hitvány patkány. ezt tanultad a pesti tévétől meg a megafontól? hogy lehet valaki agyhalottként magabiztos? hogy lehet valaki arrogáns?

itt a legjobb közéleti műsor amúgy:
www.youtube.com/watch?v=xw1isfkuNj4

24 hu-nál elhangzik az egyik álláspont matolcsi kapcsán, amit én is gondoltam amúgy (csődközeli pánik) a kötöttfogásban a másik, hogy tudatosan orbán utasítására ereszti a gőzt, és itt meg elhangzik mindkét elmélet, ezért ez a legjobb közéleti műsor, itt a legokosabbak az újságírók, kivéve hogy Árpád DK-s, de legalább ateista.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.10. 16:26:12

a fideszes világgazdaság amúgy NÉVTELEN cikkben ír matolcsiról

annyira gerinces,

ha valaki esetleg nem ismerné az újságírói etikát (ami a fideszeseknél könnyen előfordulhat, hiszen a legtöbb dolgot nem ismerik), közlöm velük, hogy nincs ilyen hogy névtelen cikk.

GyMasa 2022.12.10. 20:36:30

@G. Nagy László:
"Tegyük hozzá: Lézer Jani ma miniszter, ismét kulcspozícióban."
Igen, ezért nem értem, hogy miért megy az ellenzéki oldalon a nyivákolás?
Én egyszerűen nem látom az országban azokat, amiktől ezek a szerencsétlenek egyfolytában rettegnek.

" Simicskával rendeződtek a dolgok, bér a kapcsolat már nyilvánvalóan sosem lesz a régi."
Elmondom még egyszer: A G-nap egy ordas nagy átverés volt!
Nem volt ott semmiféle "összevesés", egyszerűen Lajosunk nyugdíjba akart menni, és ez volt az ő utolsó, fedett akciója, hogy tönkretegye, az akkorra veszélyes méretűre nőtt Jobbikot.
Tulajdonképpen nemhogy "atombombákat" be még lapos sunyi fingokat sem dobott le Simicska a fideszre.
Az összes "esetről" ordított, hoyg lényegtelen, vagy ordas nagy kamu volt...
És, kb. mindegyik be is bukott max egy héten belül.
Nézd meg, Simicskát kivásárolták a cégeiből, nem kapott semmiféle NAV ellenőrzést, és a mai napig békén hagyják.
Elég csak megnézni Bigét, mit művel a fidesz azzal, akire igazán rászáll.

" Fodor Gáborral sincs különösebb konfliktus, ahogyan Szájer Józsival sincs."
Igen, de valakiket csak kellett keresnem, akikre akárcsak érintőlegesen beleillenek ebbe a kategóriűba.

"Kaleta az egyetlen, aki vállalhatatlan."
Igen, de ő vállahatatlan is volt, és azért lett kegyvesztett, nem orbán csinálta ki.
(Ha már nagyon alusisakos akarok lenni, akkor a CIA jut eszembe, de ez tényleg egy messzemenő következtetés)

"Én tényleg azt látom, hogy Orbán felül tud emelkedni minden korábbi sérelmen."
Igen, és nemcsak azon, hanem, amit az ellenzékiek nagyon nem értenek, az az, hogy bármelyik hibás lépését gyorsan fel tudja adni, amikor ellenállásba ütközik!

" És totál mindegy, hogy a keresztény megbocsátás, avagy a politikai stratégia a mozgatórugó. Ez a kettő ugyanis egy irányba mutat. Szinte mindig. "
Igen, és nem is igazán fontos, hogy nevezzük.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 00:34:15

Nem is érdemes ezt kommentálnom. Seggnyalásból ma rekordot döntöttetek.

chrisred 2022.12.11. 06:43:57

@GyMasa: Lényegében az egész első Orbán kormány, vagyis a polgári oldal, Pokorny, Pálinkás, Martonyi, odacsapva hozzájuk mondjuk Navracsicsot, Tarlóst, maradt a leválthatatlan Pintér, és egyelőre még Varga, bár neki is szépen nyirbálják a kiskirályságát mostanában. Nagyjából mindenki, akinek esetenként egyéni véleménye volt. Helyettük jöttek azok, akik bárhol, bármikor hajlandóak felmondani a propagandaszólamokat: Rogán, Szíjjártó, Kocsis.

Mesterséges Geci 2022.12.11. 08:02:22

Bravó. Index címlapon megy a fideSSnek a nyalás ezerrel.

Mesterséges Geci 2022.12.11. 08:04:20

@tesz-vesz: ugye mazochista vagy? Egy fideSS-propagandistának próbálsz érveket sorolni.

Sorállományú előfelvételis 2022.12.11. 08:42:04

"Kényszersorozásokat tartanak az oroszok a megszállt területeken"

Milyen jó nekik hogy felszbadította őket putyin, ugye?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.11. 08:54:27

A ballib Fidesz-kritika pont ugyanaz, mint a ballib kereszténységkritika: kitalálják milyen az igazi keresztény, aztán ahhoz mérnek.

Itt ugyanez: kitalkálják mi a fideszes, s aki nem felel meg ennek amesterséges képnek, azt rejtélynek minősítik.

birka menet 2022.12.11. 09:01:27

A fidessben mindenkit orbán seggéből húztak elő, fel kellett esküdniük orbán főispánra.

A félkegyelmű Jobbkéz eftárs benyögése a gazdasági válságról tehát nem az illibernyák pluralizmus fényes példája, hanem önmaga mosdatása, mely szerint nem az ő sara a valutaválság, a h.alál f.aszára gyengült forint árfolyam. Ami az infláció mintegy 60%-áért felelős.

A kis sunyi Jobbkéz eftárs aki az elmúlt 12 évben mással se volt elfoglalva a munkaidejében, minthogy tömegével termelte a f.asságait Tündérmeséről, meg hogy Orbanisztán az EU gazdaság növekedési motorja meg egyéb agyhalálok, most ott áll, hogy a tudatos forint gyengitése amit már 12 éve folytatnak, túl jól sikerült, az árfolyam reménytelenül zuhan, ez már valataválság.

Jobbkéz eftárs nyilvánosan befürdött a törvényben előirt feladatával, az MNB elsődleges céljával, az árfolyamstabilitás megteremtésével! Ez a lényeg Jobbkéz eftárs szarának a másra kenésében!

A mindennap zuhanó forint árfolyam, ami az árstabiltást helyből elkúrja mett éppenséggel eksztrainflációt ad, na ez vágja agyon az amúgyis az EU legcsóringerebb kétharmadnyi birkáját.

Jobbkéz eftárs tehát hatalmasat bukott a törvényileg előirt feladatának a teljesitésével, mindezt 5 millióért havonta + annyi prémium amennyit a kétharmad összesen nem látott még. Oszt ezt a látványos bukást keni most másra teljes egészében.

2022.12.11. 09:07:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
a fidesz egy pragmatikus párt. ahogyan az összes többi. a fidesz sem feltétlen nyugatellenes.

tegnapi pro-ukrajna megmozdulás debrecenben.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/5420/221210karpataljaikorus_ksz_(1).jpg
mennek nyugat-európába. kapnak jobb kabátot. (és ez jó nekik). levetetik velük a népviseletet (és ez rossz lesz nekik). és a pénzért megveszik őket. a fideszt is ugyanígy meg lehet venni. orbánt is. csak elhitette a nyugattal, hogy "szabadságharcos".

birka menet 2022.12.11. 09:10:24

@cvsvrs:

Lenne ám benzin szabad piaci ára most 480 is, ha a forint árfolyam még mindg 265 lenne mint 2010-ben és nem 420-ra elQrt!

2022.12.11. 09:20:09

@birka menet:
ma magyarországon egy versenyképes (értsd exportképes) vállalat 500 forintos euroárfolyamban érdekelt. (265 forinton nem tudna működni).

Andy73 2022.12.11. 09:26:11

Szép színház volt M fellépése. Ja nem, inkább gagyi bohózat, ripacskodas, ami így is elérte a célját, jól megkajalta szinte mindenki, hiszen ez a politikai színvonal ebben az országban. Ez a túlságosan is megfizetett fellépés csak a hatósági benzinár végének ágyazott meg, erről már paródia is készített Somogyi András, az legalább vicces. A valóság azonban szomorú, a forint tovább romlik, a fizetések reálértéke pedig tovább csökken. Persze mindenért nyilván Brüsszel a hibás...

Ozsetan 2022.12.11. 09:39:24

Remek közgazdasági eszmefuttatások. Maradjunk azonban abban, hogyha a 265-ös forintból nem 400-as, hanem 150-es lett volna, akkor talán ezek a problémák meg sem jelentek volna. De ez nem csak itteni, hanem világgazdasági probléma. A helyzet akkor fog változni, ha elemi iskolai matekpélda lesz: két egymás utáni év 20 %-os inflációja, hány 13 havi juttatás megvonását jelenti. Persze az is kell hozzá, hogy a helyes választ mindenki kapásból vágja rá.

Andy73 2022.12.11. 10:16:13

@Ozsetan: már akinek van 13. havi juttatása... Az egyik fő probléma, hogy az összes hatalmon lévő párt a nyugdíjas szavazókra épít a rendszerváltás óta. Ezért is van kihalófélben az ország...

Boldeone2 2022.12.11. 10:26:47

@cvsvrs: ma magyarországon egy versenyképes (értsd exportképes) vállalat 500 forintos euroárfolyamban érdekelt"

- Ne hülyèskedj már ! Ez egy 1000x cáfolt butaság! Az exportorientált cègek is importból fedezik az alapanyagok túlmyomó rèszèt , vagyis ekkora árfolyamzuhanas nem tenne jót , nem beszèlve arról , hogy az mekkora inflaciót, fizetès- leèrtèkelődèst teremtene Magyarországon. Már így is lassan az EU legszegènyebb országa vagyunk
A gazdaságnak, az embereknek stabil pènzre lenne szüksège, szolid kamatokkal
Ezt a forint nem kèpes hozni az orbáni gazdasági modellel
Hosszú távon a forint " ócsítás " kontraproduktív hatású: konzerválja a gazdaság rossz szerkezetèt, az alacsony termelèkenysèget

G. Nagy László 2022.12.11. 10:31:25

@Ozsetan:

"két egymás utáni év 20 %-os inflációja, hány 13 havi juttatás megvonását jelenti. Persze az is kell hozzá, hogy a helyes választ mindenki kapásból vágja rá. "

Tudod, az a baj, hogy ezekre nincsenek helyes válaszok. A történelem ugyanis olyan kísérlet, amely nem megismételhető. Ha megkérdezel két elismert közgazdászt, hogy a Bokros-csomag annak idején oké volt-e, még negyedszázad távlatából is az egyik életmentőnek, a másik pusztítónak fogja nevezni.

Boldeone2 2022.12.11. 10:37:46

@birka menet: Ez egy óriási világszègyen ami itt megy !

A világon a 7. legmagasabb a magyar alapkamat , ami banánköztársasági szint , az infláció pedig a legmagasabb az egèsz EU - ban, pedig mèg azt is elcsalják ès eltorzítják ( kamu számítas + ársapka )

Az OECD országok között itt a legrosszabb a helyzet , Orbánèk letolt gyatyával állnak , pènz nincs, mègis folytatják a kontraproduktív EU- ellenes harcot ...
Eddig Orbán ennyire nem volt irracionális , egy ideje teljesen elvesztette a kontrollt, teljesen tönkre fogja tenni politikája Magyarországot
Most bebizonyosodik: Orbánèk hazugsággal nyertèk a választást, az ország már csődközeli helyzetben volt a háború előtt is ....

Minden ballib bérretteg 2022.12.11. 10:39:27

A Gyurcsnyista marháknak hiába sorolod fel a tényeket.

Ezek ma is azon dolgoznak, mint a főnökük, nevezetesen hogy minden magyarnak szarabb legyen amíg Orbán kormányoz.
Hogy ne legyenek EU-s pénzek fejlesztésre, bérkiigazításra, pályázatokra, gazdaság fejlesztésre.

Definíció szerint hazaáruló majom az összes aki ezért küzd, és ezért dolgozik, hogy mindenkinek rosszabb legyen.

Mesterséges Geci 2022.12.11. 10:55:37

@Minden ballib bérretteg: egyébként szépen definiáltad a koszos fideSS-csürhét:
"Definíció szerint hazaáruló majom az összes aki ezért küzd, és ezért dolgozik, hogy mindenkinek rosszabb legyen."

G. Nagy László 2022.12.11. 11:10:20

@Boldeone2:

"Eddig Orbán ennyire nem volt irracionális , egy ideje teljesen elvesztette a kontrollt, teljesen tönkre fogja tenni politikája Magyarországot"

Ugyanezt mantrázzátok 12 éve. Nektek vágyálom, hogy Orbán elkúrja. Mindegy, milyen áron, csak jöjjön végre helyette valamelyik tehetséges jelöltetek :) Álmodj csak, barátom...

Most bebizonyosodik: Orbánèk hazugsággal nyertèk a választást, az ország már csődközeli helyzetben volt a háború előtt is ....

Lófaszt volt csődközeli helyzetben és ma sincs ott. És attól, hogy Gyurcsány bohócnak hazudoznia kellett ahhoz, hogy választást nyerjen, Orbánnak erre semmi szüksége nem volt. Nem is tette. És imádni fogom, amikor 2026 tavaszán ugyanígy jajveszékelsz majd :)

G. Nagy László 2022.12.11. 11:13:02

@Minden ballib bérretteg: Igen, ez az igazi gáz. Amikor annyira gyűlölöd az ellenfeledet, hogy inkább elpusztulsz te is, csak dögöljön meg a másik... Ez a baloldal, mindig is ilyen volt, s ilyen is lesz. És még ők fasiztáznak téged... Vicces.

grundigg 2022.12.11. 11:20:57

@G. Nagy László:

Aki azt állítja, hogy Orbán nem hazudott (és hazudozik azóta is), az vagy egy szektás holy holy Orbán Viktor, vagy maga is egy hazudozó gazember. Bármelyik is a helyzet, tisztességes, racionális vitára alkalmatlan.

2022.12.11. 11:23:10

@G. Nagy László:
ha nem lesz eu-s pénz, akkor orbánt a saját sameszai váltják le a fideszben. mert ha nincs külső finanszírozás, akkor a klánok egymással harcolnak. a csányi papától megöröklik a vagyont. és kérdés az lesz, hogy azt elveszik tőle, vagy nem veszik el a bankholdingosok, vagy akárkicsoda. a kérdések így merülnek fel. a családjuk megöröklik a vagyont, vagy sem. és úgy újra cselédnek állhatnak az unokáik. és elsődlegesen ezért kell választást nyerniük. és nem azért, hogy kiszorítsák a komcsikat, bedöntsék a nyugatot, stb.

G. Nagy László 2022.12.11. 11:23:43

@grundigg: Sorold, mik voltak azok az eget rengető hazugságok!

Mesterséges Geci 2022.12.11. 11:25:15

@G. Nagy László: sorold, mikor mondott igazat a gazdád, te nyomorult! :D

Mesterséges Geci 2022.12.11. 11:25:59

@G. Nagy László: eléggé gyengécske a reakciód, tekintettel az összes mocskotokra, takonyka. :D

grundigg 2022.12.11. 11:37:26

@G. Nagy László: "Nektek vágyálom, hogy Orbán elkúrja."

Ja, hogy ez még nem az elkúrás, hanem a kanyarban előzés! Úgy tűnik, az ellenzékiek optimistábbak nálad.

Boldeone2 2022.12.11. 11:39:59

@G. Nagy László: Nektek vágyálom, hogy Orbán elkúrja. Mindegy, milyen áron, csak jöjjön végre helyette valamelyik tehetséges jelöltetek :) Álmodj csak, barátom...

Orbán már elkúrta! Ez a legrosszabb helyzetű ország a G20 országok között. Lehet hogy megőrzi - egy darabig - Orbán a hatalmát - erről szól az EU parlament által is kimondott " választási autokrácia" rezsim , de ettől még a nyugati országok sem fogják támogatni , sem az ország èrtelmesebb, tanultabb , fiatalabb rèsze!
Egyszer úgyis elbukik ez az elnyomó , partállmi rezsim ! Ha tetszik , ha nem, a fiatalok majd bevègzik egyszer az Orbán - rezsimet is! Ez minden rezsim sorsa!

Lófaszt volt csődközeli helyzetben és ma sincs ott."

Pontosan ott van az ország ! Èppen ezért kellenek nekik annyira az EU támogatások! Az ikerdeficites helyzet már fennállt a háború előtt is. Lehet hogy technikailag maga az állam nem megy csődbe- bár az EU simán bevihetnè a magyar államot a csődbe -de az emberek oda fognak kerülni , mert Orbanèk MINDENT elrontottak
Ne feledd , ez egy olyan ország , amely önmaga kèptelen saját finanszírozasára , vagyis simán lehet államcsőd !
Mègegyszer mondom : a nyugat dönti el, hogy kegyelmet ad pènzügyileg, vagy sem ...

G. Nagy László 2022.12.11. 12:00:55

@Boldeone2:

"Mègegyszer mondom : a nyugat dönti el, hogy kegyelmet ad pènzügyileg, vagy sem ..."

Mindig megdöbbenek azon, mennyire élvezitek az alárendelt, kiszolgáltatott szerepkört. Ez valami béna, mazochista lelkület, nagyon távol van az én világomtól :)

grundigg 2022.12.11. 12:20:31

@G. Nagy László:

Orbán mást se mond egy évtizede, mint hogy meg lettünk támadva, de ő majd jól megvéd téged meg a gyerekedet meg a nyugdíjadat meg a rezsidet..

És tőled idegen az alárendeltség meg a kiszolgáltatottság gondolata? Majd ha képes leszel kimondani, hogy Magyarország helyzetéért a magyar kormány felelős, és nem Soros György vagy a gyíkemberek, akkor kicsit hitelesebb leszel.

Boldeone2 2022.12.11. 12:24:39

@G. Nagy László: Èn csak a normalitást támogatom , azaz : legyen egyszer valódi plurális demokratikus Magyarország, az agymosásra alapozott, szèlsősèges, kvázi egypárti rezsim!
Az EU is nagyon elnèző volt eddig , holott Orbánèk 100%- ban kerèkkötői az EU- nak: sem az ukránok pènzügyi segítsègèt nem támogatják, sem a fejlődő országokkal kötendő EU megállapodást . Totál obstrukciós politika ...
Ez már èsszerűtlen, önsorsrontó nihiliznus!
Ma már szinte minden államnak elege van Magyarországból, mèg afrikaiaknak is
Ennyi utálónk soha nem volt a magyar törtènelem során , mint most, amit az Orbán - kormánynak köszönhetünk!

Boldeone2 2022.12.11. 12:25:41

Pontosan : az agymosásra alapozott, szèlsősèges, kvázi egypárti rezsim helyett

Mesterséges Geci 2022.12.11. 12:42:57

Egy dolgot nem értek: mit keres ennek a nyaloncnak a szemete rendszeresen az index címlapján? Magamtól eszembe nem jutna idejönni. Mindig onnan tévedek ide.

Kivlov 2022.12.11. 12:45:56

Muhahaha.
A zellenzékben meg mindenki orbánfóbiás.

G. Nagy László 2022.12.11. 12:46:44

@Mesterséges Geci: Megtisztelő, hogy azért benézel. Az egyik legelegánsabb kommentelőm vagy. Ha nem mindjárt a legelegánsabb :)

chrisred 2022.12.11. 12:59:38

@cvsvrs: És abban, hogy a magyar munkaerő a lehető legolcsóbb legyen.

Mesterséges Geci 2022.12.11. 13:12:46

@G. Nagy László: ennyit érdemelsz. Ostoba fideSSes.

Andy73 2022.12.11. 14:24:15

@G. Nagy László: szerinted 2026-ban mennyibe fog kerülni egy Euró? Lehet, hogy akkor is Orbán fog nyerni, de ez elég sokba kerül az országnak, ahogy Putyin is az oroszoknak.

ulpius66 2022.12.11. 14:33:56

@G. Nagy László:

Hát azért te sem teljesen normális!

Ezt a vadbarom Mesterséges gecit baszd már ki a habos gecibe!!!!!
(engem a nagyon-nagyon liberális ballibsi bloggerek szinte mindegyik blogjukról kibasztak..... TE SE LÉGY MÁR SZÉGYENLŐS!!!!!!!)

AZ ILYEN VADBARMOKNAK ELÉG, HA A BALLIBSIK KÖZÖTT KOMMENTELNEK...... KÁR RÁJUK EGY PERCET IS ÁLDOZNI!!!!)

GyMasa 2022.12.11. 14:35:19

@chrisred:
Hát, szerintem ezek az emberek nem lettek "elsűllyesztve"...
Tarlós meg különösen nem.
Eleve ő nem is volt NER-közeli.
Ő csak elvégezte a dolgát, és visszavonult.

GyMasa 2022.12.11. 14:44:11

@Andy73:
Az miondegy, mibe fog kerülni addig, amíg az emberek azt érzik/látják, hogy nekik személy szerint jobban megy a soruk!
Amíg így érzik ÉS, amíg a mostani ellenzék az "alternatíva" addig orbánnak nincs sok félnivalója.

kewcheg 2022.12.11. 14:45:21

Én azt várnám el miniszterelnök úrtól, hogy hűséges, kisember követőit is mostmár valamiképen megjutalmazhatná.Itt arra gondolnák, hogy szakmátol, élethelyzettöl függően mondjuk juttathatna földet, trafikot, végrehajtoi irodát, etc.etc.hűséges kisember követőinek.Mer itt csak azt olvassuk hogy igy megbocsát Simicskának, úgy kinevezi Völnert, amúgy magához emeli Kókát, etc.etc.Pedig ezek gonoszak voltak vele.De velünk, kis emberekkel mi lessz? A mi hűségünk mikor lesz megjutalmazva? Pedig a listákról könnyen, név szerint kikereshetők a hű szolgák.Pedig sokat szenvednek a hű szolgák, akik védik a helyzetet, hiszen az elmult 12 év politikája elég sok magas labdát adott a károgoknak.És mégis: vannak, akik kitartottak.És igenis: sokaknak nem tetszik, hogy a fidesz ballib üzletemberekkel üzlet. Meg komonista országokkal barátkozik. Meghogy a fideszes vezetök nem jarnak templomba, hanem kigunyolják, háta meget kiröhogik aki jár, s ugy él.Vagy hogy megtérő tékozlo fiúkat magasba emel, pénzel kitöm.A hüséges csóró talán nem érdemelne meg egy kis farmot, vagy bizniszt? Budai lakást, stb? Vagy soron kivül pályázatot, amit be se nyujtott, mert nem tudta, hogy van ilyen? Itt lenne az ideje a meghálálásnak. Ha volnának szives.

GyMasa 2022.12.11. 14:45:27

@ulpius66:
Tedd be szűrőbe!
Minek idegeskedsz miatta?
Látni sem fogod, miket ír.

2022.12.11. 14:50:52

@GyMasa:
tarlós dehogy nem lett elsüllyesztve. tarlós viszonylag értelmes városgazda volt. és a fidesz úgy döntött, hogy nem erre van szükség. hanem a kultúrharcra. és egy debil kampány folyt a fővárosban. amibe tarlós belebukott. és az volt az elképzelés, hogy nem probléma, mert karácsony alkalmatlan lesz miniszterelnök jelöltnek. és végül is ez bevált. tarlóst beáldozták egy újabb kétharmadért. a fidesz felsővezetéséből háttérbe szorult szakéértelem és a civil gondolkodás. és lassacskán a teljes dilettantizmus uralkodik el.

kívülről úgy tűnik, hogy orbán viktor elhitte bogár laci bácsi meséjét. amit a hír tévé, az ultrahang a karc fm és társaik mondanak. van egy új világrend. nem átalakulóban van. hanem létrejött egy új világrend. és ehhez keresi most a világ az új vezetőket. és ez mondjuk lehetne putyin, trump és orbán. a világpolitikát meghatározó személyiség. az európai unió reformját kezdeményezhetné. csak nincs elképzelése. vagy béketerveket kidolgozhatna. vagy bármit, ami értelmiségi létből következik.

túl azon, hogy egy banda veri a seggét, hogy brüsszel a hibás. a fidesz azzal nyert, hogy ezek mögött volt valami értelem. pl. tarlós. és volt a filléres önkormányzati munka. kevés pénzből is próbáltak valami értelmeset létrehozni miközben orbán körei persze akkor is dőzsöltek, de ezen túl a fideszben volt valami. most semmi. ugyanaz, mint gyurcsány idejében.

hogy itt van egy új világ

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2022.12.11. 15:17:22

FIDESZ-> F.PPP -> F.MPSZ sírvers 2001-ből és még ma is aktuális. Pláne hogy sok akkori sírvers már fel is került az elhunyt pártok sírkövére.

"Amit itt látsz: dolomit
Agyonverte a Vikit
Nem képezte vita tárgyát
Mellé temettük a pártját
Kifaragtuk rá a képét:
Ő, ki meglopta a népét."

Etniez 2022.12.11. 16:17:59

Ez szerintem az idei leggyengébb posztod:

Matolcsy beszólt, kapta is a selyemzsinórt, Bayer üzente meg neki:

„Te is fiam, Brutus? Szánkózni indul az elnök úr? Húzzon sálat, hideg lesz...”

www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/matolcsy-ezt-nem-teszi-zsebre-bayer-zsolt-mar-simicska-lajoshoz-hasonlitja-miutan-kritizalta-a-gazdasagpolitikat/

Szóltak neki, hogy ha nem fogja be a pofáját, akkor Simicska sorsára jut: élve el lesz temetve.

Erre te megírod, hogy kibeszélhetnek, meg milyen jót tett, stb.

Te most vagy nem vagy tájékozott vagy direkt hazudsz.

Etniez 2022.12.11. 16:20:09

@tesz-vesz: Az ársapka egy politikai termék: nem védi meg az embereket semmitől, csak ront a helyzet, de politikailag nyereséges:
ez pont nem a jószándék jele, hanem vagy a hozzá nem értésé vagy a politikai haszonszerzésé.

Ha az állam jószándékú lett volna, akkor csökkenti a jövedéki adót vagy az áfát, nem mások pénzét osztogatná el "ársapka" jelszóval.

GyMasa 2022.12.11. 16:29:38

@cvsvrs:
"tarlós dehogy nem lett elsüllyesztve. tarlós viszonylag értelmes városgazda volt. és a fidesz úgy döntött, hogy nem erre van szükség. hanem a kultúrharcra. és egy debil kampány folyt a fővárosban. amibe tarlós belebukott. és az volt az elképzelés, hogy nem probléma, mert karácsony alkalmatlan lesz miniszterelnök jelöltnek."
Szerintem Tarlós mindenképpen megbukott volna.
És ez akkor sem jelenti, hogy el lett sűllyesztve...

" és végül is ez bevált. tarlóst beáldozták egy újabb kétharmadért. a fidesz felsővezetéséből háttérbe szorult szakéértelem és a civil gondolkodás. és lassacskán a teljes dilettantizmus uralkodik el."
Nézheted így is.
Viszont akkor az egy jó áldozat volt.
Majd megnézzük, '24-ben kit indít a fidesz.

" van egy új világrend. nem átalakulóban van. hanem létrejött egy új világrend."
Ezzel várnék még egy kicsit.
Akkor "van" ha mindnehol az van érvényben.
Jelenleg nekem nem úgy tűnik, hogy itt lenne.

" és ehhez keresi most a világ az új vezetőket."
Az lehet, de ezzel orbán egy cseppet sem kompatibilis...

" csak nincs elképzelése."
Nem is kell neki.
Bőven elég lenne, ha visszatérnénk, a 2000-es évek eleje-közepére. Az akkori EU mindenkinek megfelelne

" vagy béketerveket kidolgozhatna. vagy bármit, ami értelmiségi létből következik."
Teljesen értelmetlen bármiféle tervet kidolgoznia, hiszen kb orbán az egyetlen EU vezető, aki komolyan is gondolja, hogy békére lenne szükség!
Ezen felül, ha REÁLIS béketervvel állna elő, akkor még jobban Putyincsicskának lenne nevezve. (merugye, az ukrán béketervnek jelenleg minimális realitása van)

"túl azon, hogy egy banda veri a seggét, hogy brüsszel a hibás."
Miért, nem ők azok?
Ki hozza sorra auz életidegen, minimális hatásosságú szankciókat, amik az EU-nak többet ártanak, mint az oroszoknak?

" a fidesz azzal nyert, hogy ezek mögött volt valami értelem. pl. tarlós. és volt a filléres önkormányzati munka. kevés pénzből is próbáltak valami értelmeset létrehozni miközben orbán körei persze akkor is dőzsöltek, de ezen túl a fideszben volt valami."
Látod, pont elég az a stratégia, hogy a nyereségből lopnak.

" most semmi. ugyanaz, mint gyurcsány idejében."
Azért, ezt nem mondanám.
orbánnak legalább valamiféle ötlete van arról, mit kellene csinálni.
Ferencnek ténylegesen nem volt semmi fogalma róla, hogy mit lehetne tenni.
Igaz, az sem segített volna, ha van fogalma, hiszen, a szoci hátország erős emberei simán megakadályoztak volna bármit, ami az érdekeik ellenébe megy.

"hogy itt van egy új világ "
Még nincs itt.

Etniez 2022.12.11. 16:30:24

@G. Nagy László: Mi nem élvezzük, de Orbánod kormányozta ide az országot.
De te még hisztizel, hogy de az ellenzék meg a Gyurcsány, holott 13 éve kétharmad van és ha Orbánod így sem tud kormányozni, akkor talán le kellene mondania.

Etniez 2022.12.11. 16:32:18

@Mesterséges Geci: Honnan kerülne, kirakja magát.

Gondolom Index samesz. De régebben még volt valami igazságtartalma, manapság már csak fullba tolja a valóságtagadást: innen látszik, hogy eszkalálódik a helyzet.

GyMasa 2022.12.11. 16:33:15

@Etniez:
"Ha az állam jószándékú lett volna, akkor csökkenti a jövedéki adót vagy az áfát, nem mások pénzét osztogatná el "ársapka" jelszóval. "
Nálunk, Németországban pontosan ez történt!
Július 1-el 30 centtel csékkent a jövedéki adó a benzinen.
Ez azonnal 15 centtel csökkentette a benzin árát, ami egy hét múlva pontosan ugyanott volt, mint június 30-án.
A forgalmazók lenyelték azt a 30 centet.
Azaz, SEMMIT nem ért az egész.
De nyugadtan hozhatjuk közelebbi példának fletó ÁFA csökkentését, ami egy filléárrel nem vitte le semminek az árát otthon magától...
Nos ezutűán vezette be a német kormány is azt a végtelenül demokratikus nyereségadót, amit orbán esetében még nácinak neveztek, de egyből demokratikus lett, amikor ők csinálták.

Etniez 2022.12.11. 16:34:10

@ulpius66: Te azért vagy kibaszva mindenhonnan, mert te még a selejt selejte vagy.
Ki lehet innen baszni minket, maximum lesz 5 komment/poszt.

Etniez 2022.12.11. 16:35:22

@GyMasa: Őt a létezése zavarja, nem az írása.
Hogy bántani meri a Nagyságos Urat. Hiszen aztat nem szabad.

GyMasa 2022.12.11. 16:38:34

@Etniez:
Biztos vagy ebben?
Mondjuk a stílus eléggé "érdekes".
Dehát, kinek-kinek kpességei szerint...

Etniez 2022.12.11. 16:42:22

@GyMasa: "Ez azonnal 15 centtel csökkentette a benzin árát, ami egy hét múlva pontosan ugyanott volt, mint június 30-án."

Az nem lehet, hogy pont emelkedett a benzin ára is és csökkenés nélkül +60 cent lett volna?

Itt Angliában nem csökkentették a benzint, válság előtt 1.10-1.30 volt. Putyinnak hála felment úgy 1.80-ig, aztán folyamatosan lecsökkent 1.55-ig. Most kb ennyi.

Etniez 2022.12.11. 16:47:24

@GyMasa: Biztos vagyok benne.
Minden fideszesnek szüksége van valamennyi valóságtagadásra, hiszen logikailag csak azok lehetnek fideszesek, akik a fideszből élnek. Pl Mészáros és a klánja, párttagok, stb.
De kb 3m ember szavazott rájuk, ebből 2.0-2.5m valóságtagadásban él.
Ennek vannak mértékei, Ulpius 100%-on áll. Vele felesleges beszélgetni, értelmi szintje a dévérkeszeg és egy törött sámli között van.

A Fidesz abban nagy, hogy eladja a szart a szavazóinak, akik elhiszik, hogy jobban élnek, holott minden EU-s statisztika ennek az ellenkezőjét bizonyítja, Magyarország életszínvonala Románia és Bulgária szintjén van, holott a Fidesz előtt ez egyértelműen felette volt.
Ezt senki nem tagadhatja.
És a jövő még rémesebb, hiszen az oktatást tönkretették, ezt is minden teszt (pl Pisa) aláhúzza. Hülye gyerekekből pedig hülye felnőttek lesznek, tehát a jövőnk is el van baszva.

Ennyi. De ti még mindig ezt a rendszert véditek.

2022.12.11. 17:26:24

@Etniez:
a 2022 tavaszán választások idején volt 3 millió ember jobban élt, mint akár 4 évvel előtte. és sokkal jobban, mint 12 évvel előtte. pályázati források és az adókedvezmények mellett is volt reálbéremelkedés.

a következő választás 2024 tavaszán következik és valószínűleg lesz 3 millió ember, aki rosszabbul él majd, mint előtte. amit az ellenzéki pártok nem tudnak kihasználni. a fidesz pedig azt mondja, hogy ezért brüsszel a felelős. a háborús infláció. a szankciós politika. és ezt el fogják hinni a szavazóik.

te is elhiszed, hogy a fidesz tette tönkre az oktatást és nem a fidesz és az szdsz együttvéve. az összes párt akinek az oktatáshoz különösebb köze volt.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.11. 17:30:40

@Etniez: "Ki lehet innen baszni minket, maximum lesz 5 komment/poszt."

Legyen úgy. Ti úgyis csak egymást baszogatjátok, minden blogból idióták homokozóját csinálva. Azért, mert így termeltek ötven fölösleges kommentet, semelyik bloggazda nem lesz boldog.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 17:34:12

@ulpius66: Na és mesélj honnan lettél kibaszva? É n több helyen moderátor vagyok és nem hajítottalak ki. Fontos vagy, szépen hozod a fidesz színvonalat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 17:38:24

@G. Nagy László: "Mindig megdöbbenek azon, mennyire élvezitek az alárendelt, kiszolgáltatott szerepkört." - ezt mikor álmodtad? Mikor írtunk ilyet?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 17:39:57

@G. Nagy László: "Amikor annyira gyűlölöd az ellenfeledet, hogy inkább elpusztulsz te is, csak dögöljön meg a másik... Ez a baloldal, mindig is ilyen volt, s ilyen is lesz. " - neked elment az eszed.

2022.12.11. 17:43:38

@GyMasa:
a szabad piaci árak emelkedésével az adóbevételek is növekednek. és abból lehet visszaosztani. akár ingyenessé tenni a tömegközledést. ami a fejlesztések és a spórolás irányába hat. debrecenben is van elektromos buszgyártás (ami legfeljebb félautomata összeszerelés, de ugye fejeszteni is lehetne. és ugye ha kevesebben ülnek autóba, akkor összességében javítani lehet az energiahatékonyságon. áldozatokkal jár kétségtelen. ez azonban előremutató lenne.

debrecenben éppen az ellenkezőjét csinálták. felével, harmadával megvágták a buszközledést, a trolikat felszámolták, januártól hétvegenként villamosok se járnak. hanem időnként pótlóbuszok. mondván, hogy így csökken a veszteség. ezt irányozta elő a kormány. még ritkább járatok mellett persze még kevesebben fognak ilyenformán utazni. takarékoskodás nuku. az államilag dotált energiaköltségek az egekben. ezek után megszűnik az ársapka. és mindenki fizethet többet.

tehát kibasztak az autósokkal és a tömegközledőkkel is.

Boldeone2 2022.12.11. 17:43:47

@Etniez: Szerintem kèt fő aspektusa van Orbán sikerènek:

1. Az egyik a nagy narratívák sikeres gyártása , ehhez kellett a mèdia közel teljes gleichschaltungja. Orbánèk azt mondták , hogy ez az elmúlt 100 èv legjobb 10 ève, ment a sikerpropaganda 1000- el. Az elmúlt 10 èvben, 2020 előtt, persze volt egy általános közèp- európai konjunktúra, ami valamelyest segítette is ennek a hitnek terjesztèsèt
A többi narratíva a fèlelemre èpít : mindenki ellensèg, főleg a libsik, az ellenzèk , Soros, EU , a migrók stb...A hazugságokból ès fèligazságokból sikeres rezsimnarratívák èpültek

2. A másik rèszben Orbántól független nèplèlek ( bár Orbán ezt is erősítette politikájával )
A magyar nèp fèl a változásoktól, Horthy - rendszer , Kádár - rendszer , most pedig Orbán
Sok embernek kell a "biztos ès kiszámítható kormány " mèg ha az rosszul vezet , akkor is

A lènyeg az, hogy legyen egy tekintèlyelvű, fèrfi vezető , mint mondjuk Orbán
Itt pl a fiatal nő elkèpzelhetelen hogy miniszterelnök legyen , ez egy olyan ország ( Orbán- bab köztarsasagi elnök lehet max...)
Persze , a plurális demokrácia sem működik ...
A közvèlemèny jelentős rèsze - ebben szinten Orbán keze benne van - orosz agresszió parti , meg sok tekintetben fasisztoid nèzeteket vall, sajnos ....

G. Nagy László 2022.12.11. 17:52:35

@kewcheg: Sajátos módja az iróniának, de azért szellemes...

G. Nagy László 2022.12.11. 17:56:12

@Etniez:

"Matolcsy beszólt, kapta is a selyemzsinórt, Bayer üzente meg neki: Te is fiam, Brutus? Szánkózni indul az elnök úr? Húzzon sálat, hideg lesz...”

Ennyit tett fel Bayer a blogjára. Egy fotót Matolcsyról, plusz e három mondatot. Semmi többet. Nyilván intelligensebb vagy nálam, és ebből már tudsz is mindent...

G. Nagy László 2022.12.11. 17:58:28

@ulpius66: @Androsz: @Etniez:

Értem én, hogy a ballib világban dívik a cenzúra, de én a szólásszabadságban hiszek. Nem rakok ki senkit, amíg van gondolata.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 18:00:51

@G. Nagy László: Esetleg példát is írnál melyik baloldali blogban rakjuk ki az illibsiket? Én matyin kívül még senkit nem basztam ki.

GyMasa 2022.12.11. 18:02:16

@Etniez:
"Az nem lehet, hogy pont emelkedett a benzin ára is és csökkenés nélkül +60 cent lett volna?"'
Lehetett volna, de akkor valószínűleg nem sírja tele a sajtót a "meglepett" Gazdasági minszterünk a méltatlankodással, miszerint "az olajcégek egyszerűen lenyelték a csökkentést"

"Itt Angliában nem csökkentették a benzint, válság előtt 1.10-1.30 volt. Putyinnak hála felment úgy 1.80-ig, aztán folyamatosan lecsökkent 1.55-ig. Most kb ennyi. "
A válsád előtt itt is az 1EUR-t karcolta az ár, majd itt felment picivel 2 fölé, most 1.68.
(Most a szomszéd falu kis benzinkútjáról van szó, az autóopályák mellett, szeinrem itt is 15-20 centtel drágább.)

kewcheg 2022.12.11. 18:03:55

@G. Nagy László: Hádde én ezt komolyan, vagyis szerintem jogos...öö, mindenki, ki hű volt miniszterelnök úrhoz, kitart vele a bajba, helyesel, bólogat, elviseli hogy a kocsmába lefejelik, rokonai kiközösitik, kitölti ezt a nyomorék kérdőivet, mindenbe partner, azt azér már ne hadják már az árok szélén.Ez olyan nagy kérés? Ha volnának szivesek...

G. Nagy László 2022.12.11. 18:04:08

@Etniez:

"A Fidesz abban nagy, hogy eladja a szart a szavazóinak, akik elhiszik, hogy jobban élnek, holott minden EU-s statisztika ennek az ellenkezőjét bizonyítja"

Nagy lófaszt. Attól, hogy drukkolsz a bukásnak, a csődnek és a szarcunaminak, attól ez még nem válik valósággá. MINDEN elemzés azt mutatja, hogy egészen a legutóbbi időkig pontosan ugyanolyan pályát jártunk be, mint Csehország és Lengyelország. Minden fontosabb mutató trendje együtt halad a visegrádiakkal. Nincs kiugró magyar csoda, de különösebb elbaszás sincs. A mértéktartó elemzők pont ezt emelik ki: Orbán nem varázsolt nagyot, de - szemben elődeivel - legalább nem baszta el.

Apropó: te kit ültetnél Orbán helyére? Elő a farbával!

G. Nagy László 2022.12.11. 18:06:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ulpiust kérdezd, ő panaszkodott. Engem sem raktak ki még sehonnan.

birka menet 2022.12.11. 18:07:09

@G. Nagy László: "Ennyit tett fel Bayer a blogjára. "

Az 5-ös számú fidess köztörvényes. Szar egy élete lehet, mert annyit nem tud, hogy majd nemsoká koronatanúkénet esetleg felezze a büntetését úgy 15 évre ez cociális lakásos NER gengszter, róla viszont tudnak annyit, hogy a minimum 30 évet megkapja.

GyMasa 2022.12.11. 18:11:19

@Etniez:
" Biztos vagyok benne."
Akkor jó!
Én a stílussal kapocslatos kifogással teljesen egyet értek mert az minősíthetetlen volt.

"Minden fideszesnek szüksége van valamennyi valóságtagadásra, hiszen logikailag csak azok lehetnek fideszesek, akik a fideszből élnek. Pl Mészáros és a klánja, párttagok, stb."
Ez erősen nézőpont kérdése, ugyanis te teljesen mást értesz "fideszes" alatt, mint én, de ebbe most nem megyek bele.

"De kb 3m ember szavazott rájuk, ebből 2.0-2.5m valóságtagadásban él."
Gondolog ezt te és az ellenzéki megmondóemberek.
Nem is csoda, hogy a 4. 2/3-ot érte el emiatt a fidesz, gyakorlatilag az elmúlt 12 év legjobb eredményével.
Ezzel szemben az ellenzék, most hogy sikerült kiterjeszteniük mindennél jobban az "összefogást" a legrosszabb ereményét érte el.

"Ennek vannak mértékei, Ulpius 100%-on áll. Vele felesleges beszélgetni, értelmi szintje a dévérkeszeg és egy törött sámli között van."
Tudod, nekem az a véleményem, hogy lebecsülni az ellenfelet egy rettentesen nagy hiba!

"A Fidesz abban nagy, hogy eladja a szart a szavazóinak, akik elhiszik, hogy jobban élnek, holott minden EU-s statisztika ennek az ellenkezőjét bizonyítja, Magyarország életszínvonala Románia és Bulgária szintjén van, holott a Fidesz előtt ez egyértelműen felette volt.
Ezt senki nem tagadhatja."
Látod, és ezzel is fényévekkel az ellenzék előtt van, akik még HAZUDNI sem tudnak olyat, amivel legalább becsapnák az embereket...

"És a jövő még rémesebb, hiszen az oktatást tönkretették, ezt is minden teszt (pl Pisa) aláhúzza."
Hát, nem tudom, de nekem pont úgy rémlik, hoyg enyhén növekedett a PISA eredmény az utolsó felméréskor.
Ráadásul ez a PISA teszt egy kifejezetten csalóka (khmmm...) mérőszám, ugyanis 15 éves korban méri azt a szövegértést, amit 6-8 évesen nem sikerült a gyerekenek elsajátítaniuk.
SZóval az első "szar" PISA eredményt még a szoci oktatáspolitikájának a kudarcának tudhatjuk be.

" Hülye gyerekekből pedig hülye felnőttek lesznek, tehát a jövőnk is el van baszva."
AZért, ez egy erős túlegyszerűsítés...

"Ennyi. De ti még mindig ezt a rendszert véditek."
Én nem védem!
Én azt próbálom minden alkalommal neked is elmagyarázni, hogy NINCS JOBB náluk.
Ma az országnak a fidesz a kisebbik rossz.
Egyszerűen az ellenzék nem ajánl életképes alternatívát.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 18:12:43

@G. Nagy László: ulpius hazudik. Ezt már több helyen elsütötte, de sohasem tudta igazolni.

kewcheg 2022.12.11. 18:13:46

@kewcheg: Egyékkén tudomásom van rolla, hogy régi polgári körös kisembereket jutalmazták ilyen-olyan modon.De annak már mondjuk eleve husz éve, mármint a polgári köröknek, a jutalmazás az mondjuk a '10 utáni időszakban volt.Mostmar nagyon leszoktak a jutalmazásrol...

birka menet 2022.12.11. 18:15:05

@cvsvrs: "te is elhiszed, hogy a fidesz tette tönkre az oktatást és nem a fidesz és az szdsz együttvéve"

Jappersze, nincs is szadesz 12 éve. Egyre förtelmesebb PISA tesztek (funkcionális analfabéta bizonyitványok) viszont sorozatban vannak. Hála a NER- NAT-nak.

törppicur 2022.12.11. 18:16:19

Ha jól értem, ellenzéki és ellenzéki szurkolói körben most Matolcsy népszerű.
De ugye ebből kár azt levezetni, hogy ha Orbánék a mostani matolcsys elmélet szerint fognak működni, akkor az ellenzék és szorkolói Orbánba is beleszeretnek?
Pedig logikus lenne...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 18:21:24

@törppicur: Honnan vetted hogy népszerű? Egy patkány aki menekül a süllyedő hajóról és úgy csinál mintha ehhez a szarhoz ami van, nem lenne semmi köze.

2022.12.11. 18:21:47

@Boldeone2:
az alapanyagokat a német cégek szerzik be. és euróban számolnak. a forintárfolyam a munkabéreknél játszik szerepet. és a multiknak egy összeomlófélben levő nemzetgazdaság annyira nem rossz. a multik a forint esést nem fogják megakadályozni.

a fidesz további tőkeimportra kényszerül. korea után legújabban kínát választották. mert nincs más. és kínait már annyira se érdekli a magyar társadalom véleménye, mint a németeket.

GyMasa 2022.12.11. 18:22:47

@cvsvrs:
"a szabad piaci árak emelkedésével az adóbevételek is növekednek."
Triviális.

" és abból lehet visszaosztani."
Igen, az egyik nagy erénye a fidesznek pont ez volt, hogy nagyban kifehérítette a magyar gazdaságot.

" akár ingyenessé tenni a tömegközledést."
Igen, akár azt is lehetne, csakhogy orbán hülye lenne ezt megcsinálni, hiszen VALAKINEK akkor is fizetnie kell érte, ha azok nem az utasok.
orbán pedig nem fog évente ajándék 50-100 milliárdot adni Karigerinek, hogy aztán ő azokkal a tollakkal páváskodhasson!
Mert, abban biztos lehetsz, hogy Budapest, mint TULAJDONOSA a BKV-nak akkor sem fogja a 1,5x annyit beletennia a BKV-ba, mint amit most kellene neki...

" ami a fejlesztések és a spórolás irányába hat."
EZek egyáltalán nem feltétlenül tartoznak össze.

" debrecenben is van elektromos buszgyártás (ami legfeljebb félautomata összeszerelés, de ugye fejeszteni is lehetne. és ugye ha kevesebben ülnek autóba, akkor összességében javítani lehet az energiahatékonyságon. áldozatokkal jár kétségtelen. ez azonban előremutató lenne."
Ezek csak üres lózungok.

"debrecenben éppen az ellenkezőjét csinálták. felével, harmadával megvágták a buszközledést, a trolikat felszámolták, januártól hétvegenként villamosok se járnak."
És, vannak tüntetések ellenük? Mert, ha nincsenek, akkor elképzelhető, hogy igény sincs rá...
De, van egy hírem neked is:
Itt Németországban sem járnak a buszok vasárnap és ünnepnapokon...

" hanem időnként pótlóbuszok. mondván, hogy így csökken a veszteség. ezt irányozta elő a kormány."
Ezzel csak az a baj, hogy én egészen bizos vagyok benne, hoyg nem a debreceni közlekedési vállaltot kell megkérdezni róla, hogyan lehetne spórolni, mert ők ellenérdekeltek benne.
Pont, mint anno a MÁV a szocik alatt...
Éket is felszólították, hogy készítsenek terveket a "spórolásra", aminek az lett a vége, hogy a kormány választhatott, hogy marad minden így, a mostani áron, vagy gyakorlatilag megszűnik a vasúti közlekedés, amivel valami 70 milliárdot lehetett volna spórolni évente.

"még ritkább járatok mellett persze még kevesebben fognak ilyenformán utazni. "
Ez nem feltétlenül igaz.
Számtalan olyan lépés van, amit meg lehetne lépni, semmibe nem kerül, de sokat javítana az utazók kényelmén...

"akarékoskodás nuku. az államilag dotált energiaköltségek az egekben. ezek után megszűnik az ársapka. és mindenki fizethet többet."
Igazából, olyan nagyon nem kell ám sokat fizetni pl a benzinért...

"tehát kibasztak az autósokkal és a tömegközledőkkel is. "
Rosszul közelíted meg, nem "kibasztak" velük, hanem kaptak egy kis haladékot az emelésre.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 18:24:21

@GyMasa: "Igen, az egyik nagy erénye a fidesznek pont ez volt, hogy nagyban kifehérítette a magyar gazdaságot." - ezzel maximálisan egyetértek.

birka menet 2022.12.11. 18:26:10

@GyMasa: "Ráadásul ez a PISA teszt egy kifejezetten csalóka (khmmm...) mérőszám, ugyanis 15 éves korban méri azt a szövegértést, amit 6-8 évesen nem sikerült a gyerekenek elsajátítaniuk."

Jappersze, az értelmi képesség fejlődése csak nálatok, fidernyárnyákoknál áll le 8 éves korotokban.

F.sza is lenne, ha 8 évesen már tudni lehetne, hogy ki alkalmas csak kukásnak, meg ki lesz atomtudós. Oszt akkor 30-40%-ra nem is kell kidobni oktatási pénzt, egyből mehetnének panelprolinak.

2022.12.11. 18:27:51

@GyMasa:
nincsenek tüntetesek. a fidesz a fidesz ellen háborúzik. ahogyan gyurcsány is szétverte az mszp-t. ugyanezt csinálja orbán.

birka menet 2022.12.11. 18:31:06

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Kifehéritették, hogy a plusz adóvevételeket is csak maguknak lopják ki. A mai hiren még hónapokig fog röhögni a világ, miszerint orbánovicsék megtagadták az EU-nak, hogy az állami csöcsből élő bandának be kelljen vallania a külföldre síbolt vagyonelemeit.
Ha azok a fidernyák ofcsór számlák mesélni tudnának!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 18:31:47

@GyMasa: "a szabad piaci árak emelkedésével az adóbevételek is növekednek." - és az állam kiadásai is.

Etniez 2022.12.11. 18:32:08

@cvsvrs: Igen, a közoktatás egyértelműen a Fidesz bűne, nem csak a 13 évnyi kétharmad miatt, hanem abszolult.
Csak olyan intézkedéseket hoztak a közoktatásban, melyek rosszak. Közös (ideológiailag manipulált) tankönyvek, alulfinanszírozottság, kőmerev alaptanterv, stb.
Unokaöcsémet tanítom matekból és történelemből, mind az általános iskolás, mind a gimis tankönyvek förtelmesek.
Nem csak manipulatívak és propagandisztikusak, hanem egyszerűen primitívek és szarok.
Ha tanár lennék, kikészülnék tőlük.
A mostani tanártüntetések sem a bérekről szólnak, bár a Fidesz hazugsággyára nem erről beszél.

Etniez 2022.12.11. 18:32:41

@Androsz: Akkor nyiss egy blogot, majd beírok oda, hogy kibaszhass, utána mehetsz és kiverheted magadnak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 18:36:05

@birka menet: Ez így van. Kifehérítették. Legálisan adóznak, majd az adóból újabb állami megbízásokat kapnak. Vagyis akik ügyeskednének, de nem a fideszes holdudvarhoz tartoznak, elbuknak.

Etniez 2022.12.11. 18:36:30

@G. Nagy László: Igen, Bayer tagja a Fidesz belső körének, a propagandájának egyik vezéralakja.
Ha Matolcsy kapott volna engedélyt pofázni, nem írták volna meg még aznap, hogy örökös MNB elnök akart lenni, de nem adták neki oda, stb.
Azonnal beindult a mocsokgyár, Bayer pedig figyelmeztette:

volt már egy G-day, Simicska azóta egy senki, mindenét elvették.
Jelezték neki, hogy a fiacskája és ő is megkaphatja a magáét, ha még egyszer ilyet mer mondani.

Figyeld csak meg a nyilatkozatait, ha egyáltalán mer majd nyilatkozni.

Megkapta a selyemzsinórt.

birka menet 2022.12.11. 18:36:44

@törppicur: "ha Orbánék a mostani matolcsys elmélet szerint fognak működni, akkor az ellenzék és szorkolói Orbánba is beleszeretnek?"

Ez két gazdasági gengszter már 12 éve rohasztja az országot, tehát a kérdés az, hogy a kétharmadnyi értelmi fogyatékos mikor jut el oda, mint 1989-ben. Ja, megint kell az agysebészeinek 35 év, mire eljutnak egy 8 éves gyerek szellemi szintjére. Egy 8 éves gyerek ugyanis már tudja, hogy önmagának nem fog ártani.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 18:38:51

@Etniez: Van blogja vagy 8 éve, néhány poszttal és összesen nincs 20 kommentje. Savanyú neki a szőlő. :-))

Etniez 2022.12.11. 18:40:37

@G. Nagy László: És miért pont Lengyelország és Csehország van kiválasztva, mint példa?
Miért nem Románia, Bulgária?
Esetleg Szlovákia, Horvátország, Ausztria?

Én annyit látok, hogy mind a románok és mind a bolgárok utolértek minket, valamiben lehagytak már, valamiben még nem, de ott lihegnek rajtunk.
Orbán előtt mindenben mögöttünk voltak...

Kit látnék szívesen? Akiket a magyarok megválasztanak egy tisztességes, kétfordulós, nem manipulált választási körzetes választás után.
Tudod, én demokrata vagyok.

G. Nagy László 2022.12.11. 18:41:28

@törppicur:

"De ugye ebből kár azt levezetni, hogy ha Orbánék a mostani matolcsys elmélet szerint fognak működni, akkor az ellenzék és szorkolói Orbánba is beleszeretnek?
Pedig logikus lenne..."

Ez a legjobb komment idáig.

Etniez 2022.12.11. 18:41:55

@GyMasa: "De kb 3m ember szavazott rájuk, ebből 2.0-2.5m valóságtagadásban él."
Gondolog ezt te és az ellenzéki megmondóemberek.
Nem is csoda, hogy a 4. 2/3-ot érte el emiatt a fidesz, gyakorlatilag az elmúlt 12 év legjobb eredményével.

Nem csak én gondolom így, hanem az EBESZ, EU, stb.
Neked ekkora a valóságtagadásod.

2022.12.11. 18:42:41

@GyMasa:
ahogyan a fidesz beáldozta tarlóst mondván, hogy neki nem városgazdák kellenek, hanem hardcore kultúrharcosok. gyurcsányoás, sorosozás, brüsszelezés a célravezető.

ha van egy normalitásra törekvő fidesz, akkor a fővárosi ellenzéki értelmiségi többsége nem fogott volna össze a jobbikkal és nem hozta volna vissza az dk-t. hanem befogott orral tárgyalt volna tarlóssal. és kereste volna a pokornikkal, navracsicsokkal való kiegyezés lehetőségét. a fidesz mérskeltjei erősödtek volna meg. az önkormányzati fidesz. a cserpalkovicsok. akik filléres önkormányzati munkával szerzik meg a szavazatokat.

és a fideszben ez az irányzat szorult vissza. orbán külpolitikai karrierje a pártben mindenkitől megköveteli a radikalizmust.

Etniez 2022.12.11. 18:44:25

@törppicur: Dehogy népszerű
A Matolcsy-Orbán vita egy olyan vita, ahol minden pofon jó helyre megy.

Nekem csak kóla kell és popcorn.

Etniez 2022.12.11. 18:45:32

@GyMasa: "" és abból lehet visszaosztani."
Igen, az egyik nagy erénye a fidesznek pont ez volt, hogy nagyban kifehérítette a magyar gazdaságot."

Igen, ez azon kevés ügyek egyike, ahol le a kalappal a fidesz előtt.
Csak azért írom le, mert sokszor kapjuk meg azt, hogy minden szar. Nem, nem az. A szar az, ami szar.

2022.12.11. 18:45:38

@Etniez:
az ellenzék megszervezte az első fordulót. kiválasztottak 1 közös jelöltet. és azok többsége is elbukott a fidesszel szemben. nem azért, mert az emberek agymosottak. vagy nem feltétlen.

hanem mert gyurcsány nímandjai nem kellettek az embereknek. a momentumnak abszolút nem volt vidéki bázisa. a jobbiknak volt. de ők nem akartak ballibekre szavazni. márky zay mögött nem állt profi kampánystáb.

G. Nagy László 2022.12.11. 18:45:39

@Etniez:

"Figyeld csak meg a nyilatkozatait, ha egyáltalán mer majd nyilatkozni. Megkapta a selyemzsinórt."

Az elmúlt egy héten a jobboldali sajtó látványosan kerülte a témát. Kíváncsi leszek ma este a Bayer show-ra, meg a Sajtóklubra, szóba kerül-e Matolcsy. Én nem vagyok vátesz, csak az események után kullogok...

birka menet 2022.12.11. 18:45:51

@GyMasa:

Mi a fidernyák természetes ellensége?

- a valóság
- a tankönyv
- a világon minden és mindenki, aki nem orbán f.rkán csüng

Etniez 2022.12.11. 18:49:02

@Etniez: Ja igen: A Matolcsy kiszólása azt is jelzi, hogy nem minden Fideszes buta, valamelyik csak eladja a lelkét az ördögnek.
Matolcsy is ilyen, a helyzet szerint pontosan látja, hogy a Fidesz politikája okozta ezt az iszonyatos inflációt, megduplázta a "háborús"-t. A fél infláció Orbán sara.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 18:49:08

@Etniez: Igaz. de 2009 óta esik. Mondjuk ez a gazdasági válsággal korrelál és jól mutatja, hogy gazdasági prosperitás mellett is esett a fidesz uralom alatt.

Etniez 2022.12.11. 18:50:13

@G. Nagy László: Nem hiszem el, hogy 13 év alatt nem ismerted ki a rendszert.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 18:50:19

@cvsvrs: "gyurcsány nímandjai nem kellettek az embereknek" - Gyurcsány már egy átok az országon.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 18:52:27

@Etniez: Azért a többi országban is nagy az infláció. Igaz nálunk messze a legnagyobb az élelmiszer drágulás. Abban vagyunk nagyon rosszak, hogy az eszement költekezés miatt sérülékeny a magyar gazdaság.

GyMasa 2022.12.11. 18:53:36

@Etniez:
"Éppen mondhatjuk, hogy javult, de hol vették át...."
Számolj vissza 15-7 évet abból.
2009-ből 7 év az mennyi is?
2002.
Ki volt akkor hatalmon?
Mi történt a 2003 szeptembertől az oktatásban?

GyMasa 2022.12.11. 18:55:22

@cvsvrs:
"a jobbiknak volt. de ők nem akartak ballibekre szavazni. márky zay mögött nem állt profi kampánystáb. "
Igen, az ő szavazóikat nagyrészt felszívta a Mi hazánk.

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 18:55:47

Orbán tönkretette a nyugatot, hiány van antibiotikumbol!!!!!!

birka menet 2022.12.11. 18:57:25

@cvsvrs:

Budapesten nem működnek a lukasenkoi választási alási módszerek, mert ott nem lehet az elenzékit megfélemliteni és zsarolni. Ellenberger vidéken mindenki a fidesstől függ, az ellenzéki vezér, szavazóbiztos, közalkalmazott, vállalkozó. Az összeset lehet zsarolni, hogy elfogadja-e a szavazási eredményt amit majd az orra elé dugnak és gond nélkül élheti az életét vagy beleáll a reményteken harcába a NER ellen, oszt holnap már mehet munkát keresni külföldre.

Oszt láss csodát, miközben Budapest fidesstelenitett övezet, addig a vidék 99%-a "el se tudja képzelni az életét" orbán nélkül. Na itt esik le a röhögéstől a hokedliről Lukasenko.

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 18:57:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: te fasszopo, abban vagyunk nagyon rosszak hogy a gazdaid mindent eladtak a nyugatnak!!!! Hahaha

GyMasa 2022.12.11. 19:01:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Pár dolog ára anno és most:
Zsemle: 13ct-17ct +30%
Lidl fél kilós tészta: 49ct - 99ct +100%
Literes napraforgóolaj: 79 ct - 1.99 EUR +150%
25 dekás ír vaj: 2,34EUR - 3,49EUR +50%
EDEKA gyümölcszselé: 99ct - 1,19EUR +20%
Mindez Bajorországban.

birka menet 2022.12.11. 19:02:53

@a nagy hohohorgász:

Fizetett fidernyák hirdetés:

Putyin azt igérte, hogy ellát minket minden jóval, gázzal, olajjal. A brüsszeli szankciók azonban tönkretették a testvéri orosz népünk gazdaságát. Világpiaci áron se kapunk tőlük semmit, mett már bekik sincs semmijük.
Mondjon nemet a brüsszeli szankciókra, hogy az orosz gazdaságot megmentsük és a magyar ember újból tudjon fűteni!

2022.12.11. 19:03:20

@Etniez:
debreceni választási eredmények
2022. országgyűlés
kósa 49%.
pósán 55%
tasó 64%
2019. önkormányzat
papp 62%
tehát a fidesz 2-es polgármester 13%-ot ver a fidesz 1-es jelöltre. mennél inkább konfrontatítv, harcos orbánista annál kevesebben szavaznak debrecenben legalább is. a mérsékelt fidesz konjunkturális időszakban 70-80%-ot is kapott volna. ezt az ellenzéki politológusok is tudják. azért kell orbánt hergelni, hogy a kultúrharcban leamortizálódott fidesz politikusokat hátha leváltják a dk-sok, vagy a jobbikosok.

birka menet 2022.12.11. 19:07:59

@GyMasa:

A kétharmadnyi csóringer fidessbirka szarik a bajor árakra. A bajor fizetésekre már nem szarna és a bajor vásárlóerő paritásra sem. De ebből a kettőből lóf.sz jár neki Orbanisztánban, nem ezért tartják. Marad a szopóroller.

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 19:08:28

@birka menet: kurt úrfiba bújt fikamatyi, kérlek írd le hogy Magyarországnak mitől lenne jobb ha megszavaznak az eu összes faszsagat????? Alatamasztva pls.....hahaha

2022.12.11. 19:09:52

@birka menet:
debrecenben a többség a fidesz mérsékelt irányzatát támogatja. debrecenben a többség azt mondja, hogy legyenek tarlósok, cserpalkovicsok, navracsicsok, a mérsékeltebb papp polgármester kósára simán ráver 10-15%-ot. nem egymás ellen indulnak, külön-külön megmérettetnek. a "lusta dick" pósán is népszerűbb. (mondjuk kósa se annyira rossz szervező, és nem lenne annyira hülye, ha a fidesz kampánystábja nem csinál belőle hülyét.)

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 19:10:13

@birka menet: az eus multi cégek miért nem adnak nyugati fizetést??????? Ha nem válaszolsz tényekkel akkor ratyi a matyi:))))

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 19:26:45

@birka menet: remélem az érveket sorolod:)))) és nem menekulsz szokás szerint:))))

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 19:29:44

Az unió dobrevne akaratának megfelelően bevezette az eus minimál bért. Ez olyan jól sikerült, hogy Magyarországon jövőre csökkenteni kell a minimálbereket:)))) nagy koponya a dkne:))))

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 19:35:17

Mi van? A cia vasárnap este behivatta az összes hazaarulot???? :)))))

ulpius66 2022.12.11. 19:37:44

Hát akkor nézzük, honnan basztak ki eddig.....

A "RÉGI SZÉP IDÓKBEN" a liberális szólás- és vélemény-nyilvánítási szabadság dicsőségére kibasztak a népszava.hu, a népszabi.hu s 444.hu és egyéb liberális blogokból.....

Az utóbbi pár évben basztak ki
- az örülünk Vincent blogból
- az ideo-logikákból
- a hvg.hu ... és az összes hozzá kapcsolódó blogból... pl. B1 blog
- a banditapolitika.hu
- az ezer színű világ.hu
- a szürkenyúl.hu
- és jó pár nevenincs ballibsi blogból.....
(elnézést azoktól a nevenincs ballibsi blogoktól, akiket nem soroltam fel....)
-

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 19:37:45

@birka menet: te fasszopo ha Orbán szolgatorvenyere hivatkoznal nem kellene az év minden napján 0-24ben a cianak dolgoznod:)))) te ehhez is hülye vagy:)))) kizsákmányolnak te debil:)))))

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 19:38:58

@ulpius66: a média napló miattam kommentelhetetlen:))))

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 19:40:21

Na a kurt úrfit megint leszadaltam:))))

ulpius66 2022.12.11. 19:44:07

Kedves ballibsi elvtársak!

Mért van az, hogy, ha valami rossz Magyarországnak, a magyar embereknek, akkor tik örömtüzeket gyújtotok, örömötök határtalan......

Viszont ha valami jó a magyar embereknek, akkor tik erre mindent szart hánytok?

MÉRT JÓ EZ NEKTEK????????
(addig értem az örömötöket, hogy ha valami rossz Orbánnak, a Fidesznek, a kormánynak..... de mit örömködtök akkor, ha szimplán a magyar embereknek rossz, pártszimpátiától függetlenül.... mégis mit vártok ettől az örömködéstől???

JOBB NEKTEK, HA ROSSZ A MAGYAR EMBEREKNEK????????????????????

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 19:44:48

@a nagy hohohorgász: függetlensegem alatamasztasara írom hogy 2010ben Gál Kinga lakossági fórumról a rendőrök vezettek ki, mert durvakat kérdeztem:))))

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 19:48:56

@ulpius66: azt viszont sajnos elertek hogy én már nem magyarokban gondolkodom, hanem Magyarországban. Kiuznem az összes bigott parthivot és izmus hivőt! Akkor én milyen izmusista vagyok????

ulpius66 2022.12.11. 19:49:48

@a nagy hohohorgász: "a média napló miattam kommentelhetetlen:))))"

Ja! Igen! a médianaplót ki is hagytam.... az a faszfej Ződi László kibaszott, aztán megszüntette a kommentelési lehetőséget is....HÁT KB. ITT TART A BALLIBSI SZÓLÁSSZABADSÁG.......
(nyilván továbbra is a liberál-fasiszta SoroSS-elvtárs pénzeli és azt ír, amit a gazdi elvár tőle......mondjuk pár éve egyetlen egy cikkét sem olvastam.......DE!!!!!! EL BÍROM KÉPZELNI MENNYI MOCSKOT OKÁD......)

ulpius66 2022.12.11. 19:52:05

Meg van egy blog, ahol valami angol tisztelgős Hitler utánzat van a címlapon, nem jut eszembe a neve....onnan is kibasztak....

ulpius66 2022.12.11. 19:56:45

A legszebb az volt, amikor az a zsidó Németh Petya a Népszavában azon poénkodott, hogy vajon egy Felcsút - Videoton meccsen Orbán Viktor kinek drukkol.......

Én is poénosra vettem a figurát, és visszakérdeztem a Petyát, hogy egy Magyarország - Izrael focimeccsen kinek szurkol......

Ő ezt nem vette poénosnak, és kibaszott a Népszava.hu blogról.......

ulpius66 2022.12.11. 19:59:50

Szumma szummárum több ballibsi blogról vagyok kitiltva, mint ahányon kommentelhetek.....

ITT TART MA MAGYARORSZÁGON A BALLIBSI SAJTÓSZABADSÁG!!!!!

Etniez 2022.12.11. 20:00:16

@cvsvrs: Gyurcsány nagy tehertétel az ellenzéken. Szinte biztos, hogy amíg van, addig Orbán is.

Pedig még négy év Gyurcsány is jó lenne, mert nagyon belekényelmesedett a Fidesz az uralkodásba, kicsit ki kéne tenni a despotákat.

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 20:04:32

@ulpius66: magyaurnal egy napig bírtam 4 éve, pedig akkor kezdtem:))) a zuzzerke sem birta 1 napnál tovább mások igazságát.... aztán van a határátkelő blog amikor csak azokat a kommentem engedik ahol valamire azt írom hogy ebben valóban jobb nyugat ....

ulpius66 2022.12.11. 20:08:14

@Etniez:

Etinez!

Nagyon szép, nemes és demokratikus gondolataid vannak.....

Sajna Magyarországon DEMOKRÁCIA VAN és a választópolgárok szabadon választanak a jelöltek közül......
... és az alakít kormányt aki több szavazatot kap!

pl. idén Fidesz-KDNP ---- 54%
a ballibsi Összefosás ---- 34%

tudom, tudom, a ballibsik szerint az lenne az igazságos és liberálisan demokratikus, ha a ballibsik alakítanának kormányt.......

ALUDD KI A VÁGYVEZÉRELT GONDOLATAIDAT!

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 20:08:17

@Etniez: az meg van hogy előbb qurcsanynak kellene eltunnie??? Próbáljuk már ki légy szíves! Szerinted Orbán miért nem tünteti el?????
Orbán szembemegy nyugattal meg gyuribacsival stb, de 2/3dal plusz országos qurcsany utalattal nem tudja bedaralni???? Hát persze... szóval legalább ebben egyezzunk már meg hogy dk és qurcsany ne legyen

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 20:11:23

@Etniez: qurcsany legnagyobb bűne a 2004es 2009 után hogy Schiffert leszadaltatta az általatok igaz magyarnak tekintett fergekkel

ulpius66 2022.12.11. 20:12:45

@Etniez:

Képzeld!

tegnap az angol - francia meccsen az angoloknak szurkoltam!!!!!

Kibaszottul útálom ezeket a térdepelgetős, a niggerek faszát szopó angolokat......DE!!!! A FRANCIÁKAT TISZTA SZÍVBŐL ÚTÁLOM!!!!! ..... így mégis az angoloknak szurkoltam.....

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 20:14:31

Schiffer lehetett volna egy közös nevező, csak hát a viszonylag semlegeseket se Orbán se qurcsany nem bírja. A durva még is az hogy qurcsany furta meg és Orbánnak bele sem kellett avatkozni:(

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 20:17:06

@ulpius66: én foci szempontból néztem, és a francia négerek bizony focizni is tudnak! Övék a legjobb csapat. Ez van. Nincs ezzel semmi baj szerintem. Érdekes módon a franciák nem terdelnek

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 20:28:23

Csak hogy felvilágosítást adjak csöppnyi elmetekbe most a keleteuropai középosztály vív harcot a nyugati elittel. A nyugati elit érdeke hogy a nyugati középosztály ne lazadjon, viszont ezt csak a keleteuropai középosztály terhére tudja megtenni! A nyugati középosztály ebből nem lát semmit, a keleteuropai igen. A világ eddigi legnagyobb harca ez, és sajnos ebben a harcban a magyar középosztálynak megint rossz szerepet adtak! Megint mi lazadunk először!!!! A buzi kisantant megint kihatral!

ulpius66 2022.12.11. 20:31:25

@a nagy hohohorgász:

Senki sem térdepel, csak azok a buzi angolok......

Nigger is csak a franciáknál van......érdekes módon a horvátok, a marokkóiak és az argentinok is csak és kizárólag saját nemzetbeli játékosokból állnak....

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 20:43:20

@ulpius66: én azt leszarom kinek hány négere van, engem a hollandok viselkedese zavart Argentína ellen és a brazilok viselkedese korea ellen! A németek amikor 7:1re verték a brazilokat nem alaztak őket, a hollandok meg egy gané népség akik nem vették szamitasba hogy vannak alapvető kulturális normák, amiket pontosan nekik nem kellene athagni!

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 20:54:23

Amúgy jó lenne ha már mindenki felfogna hogy amióta az emberek közösségben élnek 2 féle harc van. Osztályharc és törzsi ( nemzet
vagy család) harc. A kibontakozo osztály harcot mindig törzsi harccal próbálják negligalni. Lásd nyugat és kelet, Magyarország vagy bármi más. Mindig a középosztály a kulcs! Csak egy baj van, hogy az igazi munkát a középosztály végzi és ezért el is vár valamit. A mostani kérdés az hogy a keleteuropai középosztály megelegszik e azzal hogy nyugaton szart pucol több pénzért (etniez) vagy nem (én)!?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 20:54:46

@a nagy hohohorgász: Már megint utánam loholsz? ulpiust leszoptad és még éhes vagy? :-))

а nagy hohohorgász 2022.12.11. 20:56:49

Én a keleteurópai középosztályhoz tartozom, mert ugyan szart pucolok, de többért mint a minimálbér. Ez pedig a fidesznek köszönhető.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 21:13:39

@a nagy hohohorgász: És még sok helyen, csak te ezt nem tudod. Sokan megtettek moderátornak akiknek elegük lett matyiból.

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 21:13:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: neked mik az elveid ( ha van ilyened egyáltalán) és mik az önálló gondolatod ( ha van ilyen egyáltalán)????

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 21:15:47

@Etniez: Gyurcsány óriási kártevő, mert megosztja az ellenzéket.

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 21:16:10

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ugye nem érted hogy engem nem érdekel honnan tiltasz ki? Engem az érdekelne hogy van e érdemes mondani valod! De eddig nincs:(

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 21:18:02

@a nagy hohohorgász: Nem. Az nem törzsi harc. Lásd katolikusok és protenstások, síiták és szunniták.

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 21:28:53

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: szólj ha segítsek megerteni! Ennél azért ertelmesebbnek gondoltalak...hahaha

ulpius66 2022.12.11. 21:29:44

Kedves ballibsi elvtársak!

Megint 4 községben volt időközi polgármester-választás.

A 4 községből kettőben indult Fideszes jelölt, a többiben csak függetlenek.
(természetesen a ballibsik el sem mertek indulni....)

MÉG TERMÉSZETESEBBEN MINDKÉT HELYEN A FIDESZES JELÖLT NYERT, ÍGY ÚJABB KÉT KÖZSÉGBEN VAN FIDESZES POLGÁRMESTER!

Kérdés?

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 21:35:14

@ulpius66: igen van kérdés! Miért nem érti meg a koszhadt bogatyas szarfaszu magyar nép hogy csak a demokrácia adhat erőt és mindent lebiro akaratot:))))???? Na persze a demokrácia alatt azt értem hogy ha 2 pasi seggbedugja egymást akkor is gyerek lesz belőle ha szarnak néz ki:))))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 21:43:07

@a nagy hohohorgász: Vergődj csak! Megint csúnyán beégtél egy hazugságoddal. És megint csak a seggbe dugáshoz lyukadsz ki. Szánalmas a vergődésed. ulpiussal egy hangon bégettek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 21:46:40

@a nagy hohohorgász: " mindent lebiro akaratot" - csak Brüsszel akad a torkán a sok illibsi "demokratának". :-)) A te téveszméidről a blogger egy egész posztot írhatna. :-))

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 21:56:29

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: hahaha.... önálló gondolatod NULLA AZAZ NULLA!!!!! HAHAHA. Kapsz még egy esélyt mára, próbálkozz meg a számodra lehetetlennel! Hiszen te hiszel abban hogy egy 5 éves gyerek lehet unikornis miért nem hiszel abban hogy neked is lehet önálló gondolatod? Hahaha

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 22:01:45

@a nagy hohohorgász: A te önálló gondolatod a seggbe dugásból áll. "Hiszen te hiszel abban hogy egy 5 éves gyerek lehet unikornis" Sokat ittál ma már megint. Hehehehe.. Pedig spórolnod kellene azzal a pár agysejteddel ami még van! Hihihi.. :-))

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 22:03:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: miért nem akarsz gondolkodni? Tiltja valaki vagy csak buta vagy?

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 22:04:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: anyád a méhlepényt tartotta meg a gyerek helyett:))))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 22:10:08

@a nagy hohohorgász: Nem kell rajtad gondolkodni. A lángeszem ragyogása elvakít téged, ezért hunyorogsz és gépelsz össze-vissza. Kisujjamból kirázott riposztokkal is megsemmisítelek. :-))

a nagy hohohorgász 2022.12.11. 22:37:24

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: hahaha, de buta vagy:)))) szarni is akkor mész amikor a cia mondja??? Hahaha

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 22:48:17

@a nagy hohohorgász: Ezen majd fél órát kellett gondolkodnod? :-)) Kistáska! Vicces vagy már a vergődéseddel. Valami eredeti riposztot hozzál már össze! Lángeszem szupernóvaként görbíti meg a teret amitől agyad elveszti az egyik dimenzióját.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.11. 22:50:35

@a nagy hohohorgász: Na most itt hagylak a poszt szélén téged mint Ráhelke a szaros pelenkát. :-)) Csak nehogy 6.Lenin boldogan beléd túrja az orrát.

G. Nagy László 2022.12.11. 23:24:10

@Etniez: Végighallgattam a Bayer Showt és a Sajtóklubot is. Sehol egy hang Simicskáról. Elég egyértelmű a jobboldali álláspont: jegelni, elhallgatni, pacifikálni a kérdést. Én továbbra sem látom azt a selyemzsinórt. Most így, vasárnap este úgy tűnik, minden áll abból, amit csütörtök éjjel posztoltam. Aztán ki tudja, mi lesz holnap :)

GyMasa 2022.12.11. 23:33:18

@G. Nagy László:
Nézd majd meg a Vezércikk-et a HírTV-n.
Ha ekézni fogják az ellenzéket, hog beszóltak, akkor elérte az ingerküszöböt a dolog.
Ha nem, akkor, szerintem nincs itt semmi látnivaló...

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.12.11. 23:37:35

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Volt két idióta, akik odajártak szájkaratézni, egy kis ideig hagytam őket, aztán kukába az egésszel. Eltűnt az egész életművük. Megpróbálták újra, dettó. Elmentek. Nekem nem hiányzik a sok komment, a posztokat nem azért írtam, hanem azokért, akik elolvassák.

Etniez 2022.12.12. 01:32:59

@cvsvrs: fidesz propagandagyárával nem lehet vidéken versenyezni.
Az átlagműveltség alacsonyabb vidéken és a műveletlen emberek védtelenebbek a propagandával szemben.
Teljesen igaza van Hadházynak, az első ellenzéki lépésnek az MTVA felszámolása kell legyen.
Ha ez nincs meg, csak egy gazdasági összeomlás vagy a kolszterin bír el Orbánnal, ez az ellenzék nem.

Etniez 2022.12.12. 01:35:12

@ulpius66: ne aggódj, nekem zsidóznom sem kellett, csak kérdezni a jobbos FB oldalakon, azonnal kiraktak.
Na, most ugye jobb egy kicsit?

:D

Etniez 2022.12.12. 01:36:43

@ulpius66: kurvára leszarom a focit, kosárlabdát és amerikai focit nézek.

Képzeld, tele van "niggerekkel".

Buta rasszista vagy.

Etniez 2022.12.12. 01:39:29

@G. Nagy László: Gondolom Matolcsyra gondoltál, de ez nem bizonyíték semmire, mert a figyelmeztetés már kiment.
Az árulkodó az lesz, mit fog nyilatkozni Matolcsy mostanában.

Sorállományú előfelvételis 2022.12.12. 08:12:26

Akinek hangja fideszeseknél eltér a kórustól, az gyorsan a kispadon találja magát. Aki meg népszerű lesz, az méginkább. Vagy tehetségesnek tűnik. Lásd Lázár. Akkor lesz újra játékban, ha van olyan ügy ami miatt Polt azonnal letartóztathatná. Így nem veszélyes Orbánra.

Sorállományú előfelvételis 2022.12.12. 08:13:32

@Etniez: Szerintem egy darabig kussolni fog. A fideszben már felhúzták a fogót ami a menekülő patkányoknak jár. Így a többi patkány kushad.

2022.12.12. 10:11:30

@Etniez:
hajdú-bihar megyében két helyen van ellenzéki polgármester. balmazújvároson és polgáron. nem nagyon látom, hogy ezekben a településeken élnek a művelt emberek. és azon kívül a műveletlenek.

a nagy hohohorgász 2022.12.12. 10:46:36

@cvsvrs: szerintem mást értetek műveltség alatt:))))

a nagy hohohorgász 2022.12.12. 10:49:54

@cvsvrs: várjuk meg a művelt nyugati reakcióját amikor karacsonykor a ketfarku Király lány mesekonyvbol rak tüzet a szoba közepén:)))))

2022.12.12. 11:18:28

@a nagy hohohorgász:
kökény dani a tv2 sztárja. pápai joci mentoráltja 17 éves és mell implantátumai vannak. mert ez nagyon vicces.
index.hu/mindekozben/poszt/2022/12/12/kokeny-dani-konnyes-szemmel-mondott-koszonetet-a-sztarban-sztar-leszek-dontoje-utan/
és a fidesz legnézettebb tévé műsora. ez vajon mit propagál. csak ezek után azt mondják, hogy átműttetik az óvodásokat. és ezzel hergelik a népet. kognitív disszonanciával. így mondják a műveltek. a szar és a fos közül lehet választani. és lehet mondani, hogy a szar a kisebbik rossz, mert az legalább kemény. vagy a fos, mert az híg. melyik fekália legyen?

a nagy hohohorgász 2022.12.12. 11:35:56

@cvsvrs: maximálisan egyetértek! De továbbra is tartom, hogy az eletszinvonal emelesenek a kulcsa a középosztály. A középosztály támogatásaban viszont a fidesz és az ellenzék között kurva nagy a különbség, a fidesz javára!

a nagy hohohorgász 2022.12.12. 11:37:01

@cvsvrs: holott a fidesz középosztály támogatása nagyon sokszor hibás ( lásd csok)

2022.12.12. 12:01:01

@a nagy hohohorgász:
a fidesz a keresletélénkítő politika híve. az a ciklus közepén beruházás ösztönzés. a kampányidőszakban jönnek a gyárátadások. a fidesz retorikájában munkahelyteremtés. és ezt toldják meg a ciklus végén fogyasztás ösztönzéssel. az ellenzék retorikájában osztogatással. a ciklus elején csendes kiigazítás követ. és ez eredményezett jelentős reálbéremelkedést forintban. euróban a jövedelmek kevésbé növekedtek. inkább stagnáltak.

ez a keresletélénkítő politika kifulladt. mert nem lehet folyamatosan tőkét bevonni. és nem eredményezett versenyképes gazdaságot. nem is feltétlen omlik össze. az az eu-s pénzek nélkül nem hoz tömeges felzárkózást.

a nagy hohohorgász 2022.12.12. 12:08:47

@cvsvrs: ezzel mit akarsz mondani? Azt hogy a fidesz úgy tudott lopni hogy közben csökkent az államadósság, prosperalt a gazdaság, az emberek fogyasztottak és gyarapodtak ???? Na erről beszélek ,mindamellett valóban a tv2 ugyanolyan gyökér mint a retek klub. De lett m2 normális és m5 viszonylag tudományos és ismeretterjeszto adás

a nagy hohohorgász 2022.12.12. 12:15:40

@cvsvrs: mit csinált a baloldal 2002 ben? Behozatta a való világot.... azért van különbség a két kultúra között!!!! A független RTL klub már a 28. Csatornáján vetíti a 200. Való világot de még mindig tolja!!!!!!

2022.12.12. 12:33:51

@a nagy hohohorgász:
a tévé kettőn is ugyanaz a bulvármocsok megy. csak az rtl híradóban az van, hogy magyarország diktatúra, szemben a világ demokráciáival. a tv2 hírműrosban az ellenkezője.

a fidesz sose akarta felszámolni bulvárt, korlátozni se, hanem a maga javára fordítani. tehát legyen magdi anyus. és mellette a hír, hogy gyurcsányné barátnője érintett az eu-s korrupciós botrányban. legyen az, hogy a szocik lopnak. a komenisták. a libernyákok. az ellenzéki lapokban a bulvár mellett legyen az, hogy lölő lopik. szörnyű fasizmus tombol.

ugyanaz megy pepitában. az eu-s pénzek döntenek. ha azt a fidesz megkapja, akkor minden megy tovább, ahogyan eddig. ha nem, akkor a fideszben változtatni kell. most a konszolidáció irányába kellene lépni. a fideszben viszont azt mondják, hogy orbán kilép a világpolitika porondjára, most kell legyőzni a nyugatot. most hogy oroszok amerika tökét megszorongatják. minden adva van a nyugat bedöntésére. és majd az orbán.

a nagy hohohorgász 2022.12.12. 12:36:32

@cvsvrs: az ugye meg van hogy az RTL klub Zámbó király J8mmyrol csinál sorozatot több milliárdos koltsegvetessel karácsonyi vetitessel? Na akkor ki is butít?????

a nagy hohohorgász 2022.12.12. 12:41:25

@cvsvrs: a fidesz sajnos megtanulta a leckét 2002ben és 2006ban. Csak a polgarokkal nem lehet választást nyerni! Ezért nem hagyja a koszhadekokat! De a tudás továbbra is abban van hogy o1gtol nem lehet elvitatni hogy mindenkinek többet ad mint bármely korábbi rendszer Magyarországon. Az Orbán rendszer a normális rendszertől van kurva távol, de az ellenzéket már fényévekkel megelozte!

2022.12.12. 12:48:49

@a nagy hohohorgász:
a rendszer külső források nélkül nem tudja tartani magát. ha nincs eu támogatás és tőkeimport, akkor a forint könnyen elszáll. ha az eu 24 tavaszáig elhúzza a kifizetéseket, akkor előrehozott választást se tartok elképzelhetetlennek. nem a dk váltja le a fideszt. hanem a fidesz.

a fidesz másodvonala simán összeállna városokban a momentummal, vidéken a mi hazánnkkal. és gyurcsány nélküli dk-t is integrálnák. kádárt is saját sameszai váltották le.

a nagy hohohorgász 2022.12.12. 12:51:50

@cvsvrs: úgy tudnék példát hozni hogy Mari néninek fáj a feje. 2 választási lehetősége van: 1 ellenzék
Elmegy a kuruzslohoz, aki azt mondja. Mondjon imát a demokrácia istenehez és akkor elmulik . Mire piri néni: baszd meg a fejem fáj, leszarom a demokráciát! Mire a válasz: Mi meg magát szarjuk le piri néni!
2 fidesz
Elmegy a háziorvoshoz. A háziorvos azt mondja felirok magának algopirint .mire piri néni azt kérdezi : ez tök jó, de mi van ha agyrakom van? Akkor rabaszott! Kívánjuk hogy szerencséje legyen. Üdvözlettel o1g

a nagy hohohorgász 2022.12.12. 12:54:27

@cvsvrs: remélem Schiffer Andrásnak lesz egy kis szerepe

a nagy hohohorgász 2022.12.12. 13:01:27

@cvsvrs: amúgy szerinted a külföld engedné hogy önálló magyar kormány szülessen? Lofaszt mama! Oda sem jut olyan aki nem zsidó amerikai zsidó orosz vagy kinai kézből eszik. Ennyi. És nem a zsidókkal van a baj, hanem azzal hogy elqurtuk, nem kicsit hanem nagyon. Ki vagyunk szolgaltatva a külföldi erdekeknek!

a nagy hohohorgász 2022.12.12. 13:16:03

@cvsvrs: tetszettunk volna forradalmat csinálni! És akkor mi lett volna? Lofasz kaporral! A sorsunk 1867ben megirodott, azóta szopjuk a masok faszat. A büdös kurva liberálisok azt nem hogy fasszopasbol nem lehet normálisan élni, a köcsög bogatyas nagymagyarok meg azt nem fogják fel hogy harc nélkül nincs győzelem! És bizony a harc nem arról szól hogy a kocsmában elnyomod a vesszen trianont!!!!

a nagy hohohorgász 2022.12.12. 13:20:54

@cvsvrs: te nagyon művelt faszomtudjaki, felteszem neked a tuti kérdést. Hol van a k+f Magyarországon???? Sehol bmeg! A kurva tao pénzeket meg a buzitamogatast,ciganyfelzarkoztatast stb.... mind magyar k+fre kellene költeni !!! 10%os magyar állam tulajdonnal! És azonnali barmicvo szepoku annak aki kummant!!!!!

2022.12.12. 13:25:01

@a nagy hohohorgász:
és 17 éven át ki vezeti magyarországot? gyurcsány vagy orbán?

2022.12.12. 13:34:01

@a nagy hohohorgász:
a fideszben úgy lenne k+f, hogy a kitömik mol részvénnyel a corvius egyetemet. ami még magyar össszehasonlításban sem rendelkezik semmilyen nemzetközi eredménnyel. egyszerűen nem tudják értékelni. se a nyugati, se az orosz, se a kínai egyetemi rangsorokba. lehet, hogy lánczi egy megfelelő fidesz káder. csak az kevés.

errefelé a kancellár a debreceni labdarúgás képes történetét írta meg társszerzőként. és orbán kiválasztotta. ő szervezi a k+f-et. nyilván nagyon hatékonyan. például épült egy új "e-sport" központ van. van egy töküres innovációs központ a kukoricásban. learning center muszlim imatermekkel.

ezek épülnek. a lényeg, hogy betonozni, aszafaltozni, gipszkartonozni lehessen. mert ahhoz értenek a haverok. a szocik ezt is kiszervezték volna a strabagnak. de azon túl nincs semmi a fideszben se. megépítik az ipari parkot. és az ágazatokat egy az egyben eladják a külföldnek. és közben megy az, hogy micsoda szabadságharcosok. alig várják, hogy valamit még eladhassanak.

a nagy hohohorgász 2022.12.12. 13:41:06

@cvsvrs: ugyanarról beszélünk! De valdd be őszintén, ha 2022 ben az ellenzék nyert volna akkor jobb lenne, vagy abból szerinted Orbán mit tanult volna! Orbán a 2002es és 2006os bukasbol látjuk mit tanult! Qurcsany meg aztán semmit nem tanult 13 éve! Debil vagy baszod???????? Folyamatosan próbállak ravezetni a gondolkodásra de képtelen vagy rá, szerinted Orbán vagy qurcsany okosabb nálad??????

2022.12.12. 14:01:07

@a nagy hohohorgász:
orbán vagy gyurcsány az a végeredmény szempontjából majdnem midegy. ha nem épült volna kerítés, akkor hány migráns lenne magyarországon? nagyjából ugyanannyi. persze, hogy azzal lehetett választást nyerni, hogy nem kellenek migránsok. (akik amúgy se jönnének ide).

gyurcsány is meg tudta volna támogatni a bmw-t, ahogyan megtámogatta a mercedest-t, vagy az audit. orbán legújabb kínai akkumulátor gyár őrületét ha gyurcsány hirdetné meg, akkor mi lenne? vagy ha gyurcsány rendelné el, hogy legyen olcsó krumpli, akkor menne, hogy ezek az utolsó mocsadék állatok, apró dobrev klán, piszkos komcsik. és ezt mondják az mszmp tagok. mert ez kell a népnek. ugyanaz a duma, mint az szdsz-ben.

a nagy hohohorgász 2022.12.12. 14:15:42

@cvsvrs: már bocsánat de a migriknel nem a kerítés volt a lényeg hanem a szetosztas! Azóta mindenki kussol. Qurcsany meg 1 azaz 1 multit hivott be, hangkook tyre! Ott a merjünk kicsik lenni volt a divat! Ha Qurcsany azt csinalta volna mint most Orbán akkor most Orbán már k+fet fejlesztene!

Na mivel folyamatosan hazudsz, nem tudlak komolyan venni.

Szevasz

HypocritSlayer 2022.12.12. 14:33:39

@G. Nagy László:

>>Kaleta az egyetlen, aki vállalhatatlan.

És még köze sem volt a Fideszhez, semmilyen formában:

"Pályafutása

2001-ben felvételizett sikeresen a Külügyminisztériumba,[4] ahol kezdetben az Amerikai Főosztályon dolgozott. Ezt követően külszolgálaton kezdett dolgozni, 2007-2011 között Los Angelesben első beosztott és konzul, 2011-től az Amerikai Főosztály főosztályvezető-helyettese volt.[6] Ezt követően a Külügyminisztérium, majd az Igazságügyi Minisztérium sajtófőnöki pozícióját töltötte be. A sajtófőnöki pozíciót követően a Külgazdasági és Külügyminisztérium Latin-Amerika és Karib-térség Főosztályán vállalt munkát.[4] 2017-ben kinevezték – a 2006-os bezárását követően újra megnyitott[7] – perui magyar nagykövetség élére,[8] majd 2018-ban – Magyarország limai nagykövetségének vezetésére kapott megbízása érintetlenül hagyása mellett – megbízták a bolíviai képviselet ellátásával is.[9] Mindkét megbízatása alól 2019-ben mentették fel.[10] "

hu.wikipedia.org/wiki/Kaleta_G%C3%A1bor

a nagy hohohorgász 2022.12.12. 14:42:18

@cvsvrs: ki a fasz adta el a strategiai agazatokat?????? Maszop szadesz! Ki mondott le az uniós kvotainkrol???? Maszop szadesz!!!! Na szevasz te gané. A dunaferrt is a Maszop szadesz kombo adta el!!!!!!

a nagy hohohorgász 2022.12.12. 14:45:35

@cvsvrs: a Malévet is a maszop szadesz tette tönkre hogy a fapadosok bejohessenek!!!!

Néha gondolkodnod is kellene mielőtt pofazol!!!!

A vasutbezarasok és kórházi agycsokkentesek! Mind maszop szadesz!!!

HypocritSlayer 2022.12.12. 14:47:00

@Boldeone2:
>>Most bebizonyosodik: Orbánèk hazugsággal nyertèk a választást, az ország már csődközeli helyzetben volt a háború előtt is ....

Ja, óriási nagy baj, hogy nem a moslékos lieblinjeid nyertek, de majd most, holnapra újra megbukik a patás:), ahogyan Gyurcsibohóc is megbukott 2006-ban, ......oh, wait, aztán 2008-ban........, oh, wait,, majd 2009-ben átadta Bajnainak:) végülis, az buktatta meg hogy válság volt,......., oh, wait........

HypocritSlayer 2022.12.12. 14:53:23

@Boldeone2:
>>Egyszer úgyis elbukik ez az elnyomó , partállmi rezsim ! Ha tetszik , ha nem, a fiatalok majd bevègzik egyszer az Orbán - rezsimet is! Ez minden rezsim sorsa!

Csak épp nem a jelenlegi momentános érdemtelen generáció.......

Lófaszt volt csődközeli helyzetben és ma sincs ott."

>>bár az EU simán bevihetnè a magyar államot a csődbe -

De, mint Lenin,aki " csak mosolyogva visszadobja a labdát a gyerekeknek, pedig közéjük is lövethetett volna".....

>>de az emberek oda fognak kerülni , mert Orbanèk MINDENT elrontottak

Pontosítanék: "Mindent IS!" elrontottak.....

>>Ne feledd , ez egy olyan ország , amely önmaga kèptelen saját finanszírozasára , vagyis simán lehet államcsőd !

Ja, ahogyan a görögök is csődbe mentek........, Oh, wait:)

>>Mègegyszer mondom : a nyugat dönti el, hogy kegyelmet ad pènzügyileg, vagy sem ...

Ugye, ugye Lenin mosolya újra kísért:) és ti ennek tapsolnátok, bravó:)

HypocritSlayer 2022.12.12. 14:56:59

@grundigg:
>>Orbán mást se mond egy évtizede, mint hogy meg lettünk támadva, de ő majd jól megvéd téged meg a gyerekedet meg a nyugdíjadat meg a rezsidet..

És ha megnézed a szektatársad "örömét", idézném: "Mègegyszer mondom : a nyugat dönti el, hogy kegyelmet ad pènzügyileg, vagy sem ... "

Akkor bizony meg is védett......

>> Majd ha képes leszel kimondani, hogy Magyarország helyzetéért a magyar kormány felelős, és nem Soros György vagy a gyíkemberek, akkor kicsit hitelesebb leszel.

Mindig is a mindenkori magyar kormány a felelős, figyelembe véve a külső és belső adottságokat, amire nincs ráhatással, max reagálni képes rá, remélhetőleg a legjobbat választva....

HypocritSlayer 2022.12.12. 15:12:31

@Boldeone2:
>>Èn csak a normalitást támogatom , azaz : legyen egyszer valódi plurális demokratikus Magyarország, az agymosásra alapozott, szèlsősèges, kvázi egypárti rezsim!

De hiszen most az van, nem?:)DDD

Pártszövetség vezeti az országot, legalább 6 párt van ellenzékben, mi kellene még több?:)DDDDD

Annyira nem vagyunk "gazdagok", mint pl. a németek, hogy mindenfajta zöld, libsi, wilkommenskultur-os szemét formációs katyvasz legyen hatalmon, amelyek azzal vannak elfoglalva állandóan, hogy kivel összefogva hogyan basszanak ki a többiekkel.......

Remélem, hogy ennyiregazdagok soha nem leszünk....

Milyen szép idők is voltak, amikor itt koalíciós kormányzás folyt, kezdve a megszopatott MDF-el, majd a SZDSZ-MSZP gyönyürű 4 éve, vagy a "Torgyános nász " agrársikerei......., aztán újra az elkúró az SZDSZ-el, hát ez kell nekünk vissza, a "pluralizmus"

>>Az EU is nagyon elnèző volt eddig ,

Ja, amíg a britek benn voltak, addig még volt némi józan ész/fék a progresszv -libsi szartengerben, de azóta már elszabadult hajóágyúként tarolnak mindent....

>>holott Orbánèk 100%- ban kerèkkötői az EU- nak: sem az ukránok pènzügyi segítsègèt nem támogatják,

Hogy rohadnának bele az ukránok a saját maguk által ásott pöcegödörbe, minél mélyebbre......

>>sem a fejlődő országokkal kötendő EU megállapodást .

Sorold őket....

>>Totál obstrukciós politika ...

Nem, mert sokkal nagyobb obstrukcióra volna igény, de a lehetőségek ennyit engednek.....

>>Ez már èsszerűtlen, önsorsrontó nihiliznus!

Az, bazdmeg , kemény szavak ezek egy totális csődben/válságban/idegen hatalmi átvételben reménykedő ballibsi gyűlölködőtől:)

>>Ma már szinte minden államnak elege van Magyarországból, mèg afrikaiaknak is

Most sírva fakadtam, mert eszembe jutott amikor az idolod, gyurcsibohóc leterroristázta a szaud arábiaiakat.....

>>Ennyi utálónk soha nem volt a magyar törtènelem során ,

Dehogynem, emlékezz csak a pozsonyi csatára, "a magyarok kiírtassanak"

>>mint most, amit az Orbán - kormánynak köszönhetünk!

Bizony, azok utódainak újra szúrjuk a szemüket.......

HypocritSlayer 2022.12.12. 15:20:22

@cvsvrs:
>>és egy debil kampány folyt a fővárosban. amibe tarlós belebukott.

Seggfej, maradj Debrecenben, a főváros más tészta.

Minden nem -ballipsi belebukik Pesten, ha van egyetlen egy jelölt, legyen az akármilyen szar, vagy alkalmatlan nem számít, csak egy legyen, mert akkor azt a 60%-os ballibsi simán megszavazza, akárki ellen.....20 névig így regnált Demszky......,

Amikor "osztódnak"(lásd pluralitás után vinnyogó balfaszt:), akkor a fidesz szopat, ennyire egyszerű.....

HypocritSlayer 2022.12.12. 15:24:00

@Etniez:
>>Ha az állam jószándékú lett volna, akkor csökkenti a jövedéki adót vagy az áfát, nem mások pénzét osztogatná el "ársapka" jelszóval.

Csakhogy Orbán ennyire nem hülye, hogy megszopassa magát és a költségvetést, ugyanis eddig, kivétel nélkül mindig minden szektorban lenyelték az áfacsökkentést, semmi nem lett olcsóbb, és egy dolgot eredményezett: kurva sok kieső bevételt....

Meg vagytok áldva ilyen és ehhez hasonló gazdasági "zsenikkel" és nem értitek, hogy miért szoptok..... pedig egyrészt egyszerű matematika, másrészt több évtizedes tapasztalat......

HypocritSlayer 2022.12.12. 15:30:57

@cvsvrs:
>>a következő választás 2024 tavaszán következik és valószínűleg lesz 3 millió ember, aki rosszabbul él majd, mint előtte. amit az ellenzéki pártok nem tudnak kihasználni. a fidesz pedig azt mondja, hogy ezért brüsszel a felelős. a háborús infláció. a szankciós politika. és ezt el fogják hinni a szavazóik.

Ja mer ezek ilyen trágyával etetett gombaszar birkák, nem látják a ballibsi igazságot:)

>>te is elhiszed, hogy a fidesz tette tönkre az oktatást és nem a fidesz és az szdsz együttvéve. az összes párt akinek az oktatáshoz különösebb köze volt.

A vicc az, hogy igazán egyik sem tette tönkre, tönkre ment az magától, sorsszerűen......mert egyiknek sincs ráhatása arra, hogy hivatástudata legyen annak, akinek nincs, hogy ne a mindenhonnan kihullott selejtet vegyék fel tanárnak, mert ott a legalacsonyabb a követelmény, hogy ez a selejt meg még ballibsi propagandát folytatva, nyíltan még politizáljon is, nehéz a szarból várat építeni.....

GyMasa 2022.12.12. 15:39:14

@HypocritSlayer:
Meg, mint írtam, itt, a hiperdemokratikus Németországban is pontosan ez történt...

HypocritSlayer 2022.12.12. 15:48:01

@Boldeone2:
>>1. Az egyik a nagy narratívák sikeres gyártása , ehhez kellett a mèdia közel teljes gleichschaltungja.

Valószínű, hogy itt arra az M1-re gondolsz, amelyiket a kutya sem néz, hát ez nagyon nagy "gleichschaltung"........

>> Orbánèk azt mondták , hogy ez az elmúlt 100 èv legjobb 10 ève, ment a sikerpropaganda 1000- el.

És az is volt:)
Meg azt is mondta, hogy 10 év alatt 1 Millió új munkahelyet hoz létre(amin még a legszektásabb fideszesek is csak röhögtek:), és má megint, nem igaza lett a hazudós gecinek?:)DDDD

>>Az elmúlt 10 èvben, 2020 előtt, persze volt egy általános közèp- európai konjunktúra, ami valamelyest segítette is ennek a hitnek terjesztèsèt

No, meg a kovid, ami után még inkább csökkent a munkanélküliség:)

>>A többi narratíva a fèlelemre èpít : mindenki ellensèg, főleg a libsik, az ellenzèk , Soros, EU , a migrók stb...A hazugságokból ès fèligazságokból sikeres rezsimnarratívák èpültek

Milye jó, hogy a fajtád a idilli, tüncibünci tündérmesékre épít, arra, hogy a válság/háború/kovid/Brüsszel/Eu stb. következtébe olyan rossz lesz itt mindenkinek, hogy pikl-pakk megbukik a patás, (mint minden kedden, menetrendszerűen:) aztán jöhetnek a ballipsi moslékszarok, hogy Kánaánt építsenek a romokon:)

>>2. A másik rèszben Orbántól független nèplèlek ( bár Orbán ezt is erősítette politikájával )
A magyar nèp fèl a változásoktól, Horthy - rendszer , Kádár - rendszer , most pedig Orbán
Sok embernek kell a "biztos ès kiszámítható kormány " mèg ha az rosszul vezet , akkor is

Ja, ezért nyertek gyurcsibohócék 2010-ben.....mert "még ha rosszul vezet , akkor is....":)

>>A lènyeg az, hogy legyen egy tekintèlyelvű, fèrfi vezető , mint mondjuk Orbán

Ja, pontosan ezért gyurcsibohóc még mindig a ballibsik vezetője, mer neki még vannak tökei, még ha egy elbaszott és vállalhatatlan szarrágó is egyben...

>>Itt pl a fiatal nő elkèpzelhetelen hogy miniszterelnök legyen , ez egy olyan ország ( Orbán- bab köztarsasagi elnök lehet max...)

Sőt, demens sem lehet, vagy néger, nagyon helyesen, az a sokkal "fejlettebb" demokráciáknak dukál csak, ahol igazán mindegy, hogy kit raknak a kirakatba, mert úgy sem számít, nélküle is eldöcög a szekér...., legfeljebb majd cserélgetik...

>>Persze , a plurális demokrácia sem működik ...

Az is olyan úri huncutság, aztán mindig kiderül, hogy ha nagyon széthúznak, akkor szopást eredményez, ha meg összetartanak, akkor meg összeolvadnak, nesze neked "pluralizmus"
(Amúgy próbálj csak egy házat felépíteni "pluralista vezetéssel"............)

>>A közvèlemèny jelentős rèsze - ebben szinten Orbán keze benne van - orosz agresszió parti , meg sok tekintetben fasisztoid nèzeteket vall, sajnos ...

Sajnos, nem eléggé, kevés a náci-fasiszta, még mindig.....

2022.12.12. 16:36:44

@HypocritSlayer:
a legrosszabb pdsz-es pedagógus is esetleg jobb iskolaigazgató, mint pintér sándor főigazgatónak. aki a kamasz diákok többsége között nyilván közutálatnak örvend. erre nyilván rájátszanak a pdsz-es tanárok is. politikai értelemben nem tűnik túl jó választásnak. a fidesz szempontjából se.

ha a fideszben lennék, akkor azt mondanám, hogy ültessünk oda egy senkit (maruzsa államtitkárt) és tárgyaljon. hozzanak létre egy bizottságot. és a diákvezetők egy részét integrálják. persze ezt döntse el orbán.

2022.12.12. 16:48:37

@HypocritSlayer:
tarlós mégis választást nyert addig amíg a fidesz kampányokban volt valamennyi értelem. mert tarlós viszonylag értelmes volt. a politkát levitték a közéleti debilitás szintjére, akkor tarlós belebukott. karigeri fürdik benne. hozzá igazították a kampányt. és a fideszben nem azt mondják, hogy valóban ez hiba volt. hanem azt, hogy ez lesz a jó. csak így tovább. felőlem. hajrá.

2022.12.12. 16:50:34

@a nagy hohohorgász:
a fapadosok között van wizzair is. az is érdekelt volt. és az nem maszopos.

2022.12.12. 17:21:34

@a nagy hohohorgász:
ki zárja be a dunaferrt. gyurcsány? ki kormányoz 13 éve? gyurcsány?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.13. 00:33:31

@a nagy hohohorgász: Te faszfej!

"Eddig a száraz tények, de mindezek mellett – pontosabban fontos háttereként – muszáj megemlíteni, hogy a cégcsoport súlyos válsága vezetett a magánosításhoz, amely egyébként időben cáfolhatatlanul az első Orbán-kormány időszakában, ráadásul a vasgyárat akkoriban uraló fideszes nyomulás következményeként öltött éles kontúrt.
Lássuk a főszámokat: Tóth László vezérigazgatói kinevezését követően elképesztő méreteket öltött a Dunaferr eladósodottsága: nem egészen két év alatt mintegy 47 milliárd forintról közel 75 milliárdra nőtt. Azt, hogy ebben mennyire játszottak a politikai tényezők, két évtized távolából valóban nehéz kiszálazni, de érdemes megjegyezni, hogy ekkor lett a cégcsoport beszállítója Orbán Győző dolomitbányája, az egyik vezérigazgató-helyettes Pomázi Csaba volt, és ekkoriban már az igazgatótanácsban ült a Fidesz szolnoki szárnyának erős embere, Nyerges Zsolt is.
Az eladósodottság annak fényében volt aggályos, hogy a Dunaferr jegyzett tőkéje abban az időben 19,998 milliárd forint volt – ez az a tőke, ami a részvények névértékében megtestesül. Egy kis számtan: a jegyzett tőke közel négyszerese lett az adósság! Persze előtte a közel kétszerese is komoly mutató – vagyis ez nem menti a korábbi irányítást, beleértve a pénzszivattyúként működő Acél XXI. garnitúráját –, de másfél év alatt megduplázni az adósságot az még a dunaferres léptékben is igazán nagy mutatvány. "

HypocritSlayer 2022.12.13. 07:37:51

@cvsvrs:
>> tarlós mégis választást nyert addig amíg a fidesz kampányokban volt valamennyi értelem.

Újra elmondom, seggfej, hátha a sok eszeddel és a logikáddal sikerül értelmezned:

Budapesten Tarlós(Fidesz) akkor és addig nyert, amíg a ballipsi szemét meg volt osztva, nem volt egy közös jelöltjük.
Amikor igen (Demszki, Karigeri) akkor a Fidesznek esélye sem volt és nem is lesz.

Vagyis, ha egyetlen jelöltet sikerül megint találni a ballipsik oldalán, akire, orrbefogva, de rászavaznak, akkor marad az ellenzéki vezetés.

Ez működött 18-ban, minden ballipsi (többségű) nagyvárosban, és így kb 50-50%-ra jöttek ki ezeken a településeken.

Azért nem működött 2022-ben, mert a környező, megyei kerületek kisebb települései "lenyomták" a nagyvárosok "tüskeszerű" /"torlódási pont"-szerű ballibsi fölényét.

Jelenleg az a kérdés Budapesten, hogy a jó esetben mozgósított, max 40%-nyi Fidesznek ellenében a mihasznák mennyit visznek el, és a maradék ballipsik mennyire mennek el szavazni, ha 40+%-ban , (egyetlen jelöltre!) akkor megint ballipsi polgármester lesz.

A többi településen pedig az a kérdés, hogy addig mennyire "eszi meg" egymást a DK és a többi moslék, illetve itt a mihasznák mennyire lesznek aktívak, hogy a zelenzéket gyengítsék....

>>mert tarlós viszonylag értelmes volt.

Lényegtelen faktor, Karigeri hiperpasszív meg balfasz, ezek nem tényezők, a gyűlölet erősebb motiváció a racionalitásnál........

>>a politkát levitték a közéleti debilitás szintjére, akkor tarlós belebukott.

Köze sincs hozzá.....

>>karigeri fürdik benne.

Karigerinek már rég elkülde gyurcsibohóc a selyemzsinórt, nem nagyon valószínű, hogy lesz még neki tovább, bármilyen szinten....

>>hozzá igazították a kampányt.

Nem, a Fidesz ellen "igazították" és azzal, hogy az összefosás egyetlen jelöltje összeszedi a fregmentált ballipsi szavazatokat, ez sikerült.

El kellene már felejteni azt, hogy a "nép", meg a "bizonytalanok" meg hasonló szarságokat.

Mindenkinek van álláspotja, viszonya, a kérdés inkább a szavazói hajlandósága és az, hogy valóban el is megy-e szavazni.
A többi az mind púder.

>> és a fideszben nem azt mondják, hogy valóban ez hiba volt. hanem azt, hogy ez lesz a jó. csak így tovább. felőlem. hajrá.

Seggfej, objektív tények vannak, rajtuk kívül álló dolgok, ezekkel nem lehet mit kezdeni.

2022.12.13. 09:16:51

@HypocritSlayer:
a "ballibsi szemetet" az értelem osztotta meg. tarlóst az ellenzék egy része közönséges bunkónak tartotta. viszont voltak olyanok, akik azt mondták, hogy tarlóssal lehet tárgyalni. és ez osztotta meg az ellenzéket. a fidesz másodvonalában levő értelem. az elsővonal eszement módon hergeli a közönséget. azt az ellenzékiek gyűlölik. az a fideszt szavazótáborát is megosztja. és a bizonytalanok számát növeli.

és ez a politika esetlegesen felveti, hogy a fidesz orbán nélkül potensebb lenne. koalícióképesebb. a nyugat által inkább elfogadott. és a baloldalon egy gyurcsány nélküli dk. persze ez egy gyenge lehetőség. mert könnyen lehet, hogy orbán egységfront győz. ha az eu-s pénzt megkapja, akkor majdnem biztosan. ha nem, akkor megindul egy alternatíva keresés.

Sorállományú előfelvételis 2022.12.13. 09:18:36

@HypocritSlayer: Frusztrálnak, idegesnek tűnsz. Odabújjak? :-)) Ja, nem. Bújjon hozzád egy leprás!

2022.12.13. 09:34:41

@HypocritSlayer:
ha nem lesz forrásvesztés az eu-val szemben, akkor nyilván orbánnak jó esélye lesz választást nyerni. a tömeges felzárkózás azomban elmarad. a balkanizálódás erősödik.

innentól kezdve gyurcsányizmus van. orbán mindent megszavaz, amit az eu parancsol neki. az korrupció, amiben nincs benne a nyugat. a a határon túliakra és az egyházakra sem jutnak különpénzek. ahhoz nem elég fejlett az ország. kell a pénz nyugdíjemelésre (egyébként jogosan). és egyébként pedig a komány támogatja a multikat. gyurcsányizmus lesz meghirdetve.

HypocritSlayer 2022.12.13. 12:06:44

@cvsvrs:
>>a "ballibsi szemetet" az értelem osztotta meg.

:)DDD
Van humorérzéked, azt meg kell hagyni, bár hülye vagy ahhoz, hogy aspergeresként ezt felfogd, de önkéntelenül is kibuknak belőled időnként ezek a gyöngyszemek:)DDD

>>tarlóst az ellenzék egy része közönséges bunkónak tartotta. viszont voltak olyanok, akik azt mondták, hogy tarlóssal lehet tárgyalni. és ez osztotta meg az ellenzéket.

Nagy lófaszt:)
Az osztotta meg őket, hogy a zellenzék egynél több jelöltet indított és egymás ellen is kampányoltak. 18-ban első alkalommal az összefosás minden szemetet összehordott és a Fidesz/Orbán-gyűlölet kohéziós ereje segített abban, hogy bizonyos nagy településekenm ahol relatív többségben van a ballipsi szemét, ott orrbefogva, de elmenjenek és az EGYETLEN(!), KÖZÖS(?!) JELÖLTRE szavazzanak.
Aztán ebből azt a következtetést vonták le, hogy ez működni fog az országos választásokon is, és igen, ha csak ez a szempontot vesszük figyelembe, akkor "jogos volt" a felfokozott "fej-fej" melletti mantra az ellenzék részéről........Csakhogy, ha tüzetesebben megnézzük a 18-as önkormányzati választásokat, akkor azokból világosan látszik, hogy a "Megyei lista" az bizony 90%-ban 50+-os Fideszes fölényt mutat, ami nagyon közelít az országos választás tényleges adataihoz és kis eltéréssel, de a 22-es választás pontosan leképezte és egy az egyben tükrözte a megyei, listás eredményeket a Fidesz javára.

>>a fidesz másodvonalában levő értelem.

Értem én hogy kényszeresen ragaszkodsz a hülyeségeidhez és képtelen vagy tőlük mentesíteni magad, de ez csak a betegségedből adódó kényszereknek csak az egyik következménye.....

>> az elsővonal eszement módon hergeli a közönséget. azt az ellenzékiek gyűlölik.

Az ellenzékiek mindent gyűlölnek , ami a Fideszhez köthető, nincs ilyen faszság, hogy első, másod harmad , x-edik "vonal"......ez csak a te buborékodban van, mert logikai magyarázatot próbálsz találni olyanra amiről fogamad sincs, mert a szociálisan alulfejlett képességeid miatt mindig valami racionális, logikai, matematikai összefüggéseket keresel, miközben nem érzékeled az érzelmi okokat, amelyek mindig, kivétel nélkül felülírják a racionalitást....

>>az a fideszt szavazótáborát is megosztja. és a bizonytalanok számát növeli.

Lószart. A Fidesz táborát ez nem osztja meg, m,ert egyrészt nem is létezik az a kategorizálás ait felvezettél, másrészt meg a "bizonytalan szavazó" az max 5%-nyi, és nem bizonytalan, hanem gyökértelen haszonleső, amelyik "azt nézi, hogy hol tömheti jobban meg hasát", erre a kis százalékra "hat" minden osztogatás.
Van amikor a mérleg nyelveként "döntenek", ezért minden párt próbálja őket megszerezni, de mindig a regnáló osztogatása az, amelyik ezt ténylegesen képes befolyásoni.

A többi az az érzelmei, az ideológiaii meggyőződése/értékrendje, rég eldöntött oldalválasztása lapján szavaz, ha elmegy és nem nagyon változtat ezen, kivéve, ha a lieblingje végleg kiesett a valós választási lehetőségei közül, akkor választ az előzőhöz legközelebb állókból valamelyiket....

A "kiábrándultak" azok mindig is a gyökértelen haszonlesőkből kerülnek ki, a "hithű"/"meggyőződéses" szavazó az csak akkor, ha személyesen, konkrétan megszívja, vagy összeütközésbe kerül a kedvenc párjával, vagy annak valameylik képviselőjével.

HypocritSlayer 2022.12.13. 12:07:49

@HypocritSlayer:
folyt.

>>és ez a politika esetlegesen felveti, hogy a fidesz orbán nélkül potensebb lenne.

Jelenleg nem lehet eldönteni, hogy Orbán miatt ennyire jó a Fidesz, vagy a Fidesz miatt ennyire jó Orbán.

Talán mindkettő egyszerre, de Orbánnak ebben véleményem szerint 2/3-nyi szerepe van.

>>koalícióképesebb.

Az egyik legnagyobb szopás, amikor valaki erről a szarról álmodozik, az mindig egy kényszer, sok kompromisszummal, és ha eléggé eltérő pártok állnak össze, akkor egymás zsarolásával és minél nagyobb szelet kiszakításáról szól, kinek nagyobb a farka, és ennek eredményeként egyre szarabban kormányoznak együtt, mert össze vissza rángatják a rudat.....

Persze, a "nagyon fejlett demokráciákban" , beleértve Amerikát is, kurva lényegtelen, hogy ki nyer, kivel koalícióban, mert ott velük és nélkülük is megvannak az alap érdekek, amelyet mindenki képvisel, csak színfoltként és alkalmatlanságban képsek egymást alul/felülmúlni....

Nálunk viszont nagy szerepe van, hiszen a beavászkodott, "asszimilálódott", elkorcsosult, és /vagy gyökértelen utódokból álló, jelenlegi , kozmopolita és hazaáruló "ellenzék" komoly veszélyt jelent elég sok alapértékre. A vicc az egészben, hogy erről a szerencsétleneknek fogalmuk sincs, pont azért, mert kozmopolita gyökértelenek és számukra a lózungokon, a gyűlöleten és mocskon kívül semmi nem maradt..... , ez is egy adottság, amit el kell viselni....

>> a nyugat által inkább elfogadott.

Mert megengedhetik maguknak.....
Itt csak instant szopást eredményez, minden (összeegyeztethetetlen) koalíció....., ugyanis sokkal több van itt ami őket elválasztja , míg nyugaton pont fordítva, sokkal több, ami összeköti......

>>és a baloldalon egy gyurcsány nélküli dk.

Gyurcsán nélküli DK egy oximoron, rajta kívül az összes egy semmirevaló, vállalhatatlan nímand és/vagy semmirekellő..... , de ha van kivételed, ne tartsd magadban.....

>>persze ez egy gyenge lehetőség. mert könnyen lehet, hogy orbán egységfront győz.

Hiába derilálsz itt, jelenleg és még egy ideig csak és kizárólag "Orbán egységfront" létezik.

Voltak olyan idők, igaz, nem sokáig, amikor Kósa, Pokornyi bepróbálkozott, de Öszöd után ez végérvényesen megszilárdult....

>> ha az eu-s pénzt megkapja, akkor majdnem biztosan. ha nem, akkor megindul egy alternatíva keresés.

Lényegtele, hogy jönnek, vagy sem, mert sem a Fidesznek, sem Orbánnak nincs valós alternatívája, se belül, se kívül.....

HypocritSlayer 2022.12.13. 12:15:51

@cvsvrs:
>>ha nem lesz forrásvesztés az eu-val szemben, akkor nyilván orbánnak jó esélye lesz választást nyerni.

Aztán ki lenne az, aki megnyerné ellenében a választást, ha nem jönnek a források?
Ki, és milyen eséllyel, ha már ezt a hülyeséget mantrázod.....valami konkrétumot hányj ide kérlek....

>>a tömeges felzárkózás azomban elmarad. a balkanizálódás erősödik.

Kíváncsi lennék, hogy mihez, milyen "európai értékekhez" kellene nekünk "felzárkózni"?

>>innentól kezdve gyurcsányizmus van. orbán mindent megszavaz, amit az eu parancsol neki.

Ilyenek az erőviszonyok, tetszik vagy sem, de ez ezzel jár, ez egy ilyen szakma.
Amíg a többiek erősek, addig (sok mindenben) diktálnak.

>>az korrupció, amiben nincs benne a nyugat.

Eddig talán az egyetlen valós megállapításod....

>> a határon túliakra és az egyházakra sem jutnak különpénzek. ahhoz nem elég fejlett az ország.

Eddig is megoldották és ezután is megfogják, hiába okádja az epét a zellenzék....

>>kell a pénz nyugdíjemelésre (egyébként jogosan). és egyébként pedig a komány támogatja a multikat. gyurcsányizmus lesz meghirdetve.

Ha az lesz "meghirdetve" , akkor már végképp nem értem, hogy miért kellene leváltani és legfőképpen azt, hogy kire?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.13. 12:50:14

@Mesterséges Geci: próbálod rávenni gondolkodásra, de ha az ostobaság hitványsággal párosul, akkor nagyon nehéz dolgom van.

mondjuk jobb lenne ha nem akkor írnék, amikor két percenként megzavar valaki, és akkor a ragok és a mondatokat is jobban lennének.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.13. 13:16:04

@G. Nagy László: a mi van? viktor mégis megszavazta az ukrán hitelt, HÁT ELADÓSÍT MINKET! te írtad a jézusos kommentekbe, emlékszel még? igen, csak már nem érdekel ugye?
nincs gerinced?

nem érzed magad néha hülyén fideszesként? nem ugye, mert felfogni se tudod körülötted a világot.

a saját vezéred köp le ilyenkor amúgy, kár konfabulálni és mesét szőni. még ők is lenéznek hogy milyen hülye vagy, meg a szavazóik milyen kib*szott ostobák, nem is tökölnek már a válaszadással, szankció miatt nincs benzin.

a fideszes választók fel se fogják, anglia robbantotta fel a gázvezetéket mert bemondta a pravda m1!
kár hogy mi egy katonai csoportba vagyunk ilyenekkel mint ezek a terrorista angolok, lehet ki kéne lépnünk a NATO-ból és az tisztességes oroszokhoz kéne csatlakozni, az most nem számít hogy Rácz András lemosta Demkót az orosz vitájukban, nevezhetnénk az új orosz katonai szövetséget Szovjetuniónak is akár!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.13. 13:23:08

@grundigg: dehát beismerte g nagy lászló, hogy hazudik orbán, azt mondta azok csak szavak a telexes videóban:
www.youtube.com/watch?v=F-dFA7HVjos

hogy "csak szavak", ez nálam azt jelenti hogy tagadni akarja a hazugságot, és ez jön össze a kezdetleges agyában, vagy épp korrupt hitvány agyában

csak akkor nem tudom hogy gyurcsánynál miért baj a hazudozás a fideszesek szerint?
erre nem reagál soha a szerencsétlen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.13. 13:26:38

@Minden ballib bérretteg: látom szakértő vagy, fent soroltam a kezdő kommentekben pár infót, jópár elgépeléssel az igaz. de konkrétumok, érvek, tények.

mutasd már meg hogy te különbnek tartod magad a balliboknál, és reagálsz rájuk

bár ilyen névvel csöpi agyhalott lehetsz te is.
szerintem még azt se tudod mi az hogy gazdasági "baloldal"
valószínű te is az vagy, ha örültél a hatósági árnak, meg az árcsökkentésnek, rezsicsökinek, de sebaj bafaszkám. ostoba vagy te is mint a f*szom.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.13. 13:31:03

@grundigg: ez az idióta g nagy azt mondta hogy matolcsy minden szavával egyetértett

most meg ezt írja:

"Nektek vágyálom, hogy Orbán elkúrja."

elképesztően ostoba

hiába kérdezem ezt is tőle "ha végighallgattad és egyetértesz matolcsival akkor hogy lehetsz olyan pártnak a rajongója ami a csőd szélére vitte az országot, és a világ legrosszabb valutája lett a forint alatta?"

nem válaszol.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.13. 13:39:28

@G. Nagy László: idézőjeleket tanuld már meg használni

matolcsi beszédét meg hallgasd meg újra, úgy látszik elfelejtetted hogy mit mondott. ami nem csoda, ilyen aggyal mint ami neked van.

nincs csődközelben? akkor miért van fizetési stop az állami intézményeknél? hát attól függ mit hívunk csődnek, ne a közgáz defet vegyünk, nálam már csőd ha nem jut elég pénz az oktatásba

tudod a devizák árfolyama azt is mutatja ám hogy milyen erős az ország gazdasága, teljesítménye.
ezért erősebb 85x a román lej mint a forint. jó reggelt! eddig hol voltál?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.13. 13:42:37

@G. Nagy László: és akkor miért kellett felállítani az integritási hatóságot? már eddig is volt 6-7-8 állami szervezet ami vizsgálhatná a korrupciót és mégse teszi.
ennyire kell az eu-s pénz, de nem vagyunk féluton az államcsőd felé.

imádni meg az istent lehet csak, nem orbánt te szellemi nyomorék.
látszik hogy fidesz szektás vagy, vallásos ostoba barom. vagy anyagilag érdekelt vagy a fideszben, vagy tényleg agyhalott vagy.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.13. 13:52:08

@Etniez: így van, én se mondok ellent ennek, csak tudnám kinek a fejéből pattant ki, rogán? vagy a dagadtképű milliomos óvodás marci?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.13. 14:08:48

@cvsvrs: 12 éve teljhatalma van a fidesznek, mit jössz még mindig az szdsz-szel?
normális vagy? írod ide szorgalmasan a szarjaidat, gondolkodni meg te se tudsz?

nem AKARTÁK rendbetenni a fideszben sem az oktatást, inkább szétlopni, vagy magyarázd már meg, hogy miért is jobb az alapítványi konstrukció az ÖSSZES iskolánál, meg a felsőoktatásban is, mint az önálló átlátható oktatási minisztérium pl?

nem azért mert az már átláthatatlan, és az újságírók se kérhetik ki a pénzügyi dolgokat az alapítványtól?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.13. 14:41:28

@Etniez: simán lehet hogy vg.hu fideszes lap névtelen szerzője nem tudta az irányt és csak tüzelt vaktában az eltévedt rajk lászlóra, de lehet, hogy bajer is azért támadta hogy reklámozhassa a fideszesek körében is, hogy miért szűnt meg a benzin hatósági ára.

de szerintem meg bepánikolt matolcsi a csődközeli helyzet miatt. de mindegyik verzió lehetséges

simicskának maradt azért pár milliárdja, én úgy tudom.
a 100 leggazdagabb magyar között 23,8 milliárdja a 66. helyre elég.
www.blikk.hu/politika/magyar-politika/simicska-lajos-elokerult-lenullazott-milliardos-mi-tortent-vele/t9z15hz

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.13. 14:53:28

@a nagy hohohorgász: mármint arról beszélsz amit a fidesz is privatizált?

atlatszo.hu/kozpenz/2021/12/27/rejtett-privatizacio-az-elmult-evben-tobb-ezermilliardos-vagyon-kerult-az-allamtol-a-kormanypart-altal-uralt-alapitvanyokhoz/

már a 90-es évek végén is csinálta
az eégsz közoktatást elprivatizálta alapítványokba

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.13. 14:54:42

@GyMasa: ne hazudj, ausztriában ugyanolyanok az élelmiszerárak mint budapesten.
a portugál meg olcsóbb

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.13. 15:11:30

@Etniez: gyurcsányt soha nem számoltatják el, és gyurcsány se fog soha senki elszámoltatni. de nem fog hatalomra kerülni újra. Márki is népszerű és a fideszes mi hazánk is.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.13. 15:12:54

@ulpius66: elég sok kérdésem volt itt, egyikre se válaszolt fideszes

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.13. 15:18:23

@HypocritSlayer: ja csak kaletát titokban hazahozatta a fidesz és felmentette,
de amúgy tényleg semmi köze nincsen hozzá
ha a jenkik nem szólnak, még mindig pedofilkodna

HypocritSlayer 2022.12.13. 15:29:35

@tesz-vesz:
>>ja csak kaletát titokban hazahozatta a fidesz

Kérdés, hogy hogyan kellett volna?
Vezetőszáron, dokufilmet csinálva belőle?

>> és felmentette,

Persze, persze, mert a zsebében van a bíróság, ugye......

És méghozzá egy szoci érában megbízottat, hogyne.....

>>ha a jenkik nem szólnak, még mindig pedofilkodna

Meg is köszöntük a jenkiknek, ha jól emlékszem....

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.14. 15:00:38

@HypocritSlayer: polt péter az ügyészség vezetője, aki fidesz- párttag volt csöpike. vágod ugye a bírósági ítélkezés menetét? nyilván nem.
de azért elmondom, hogy nem a bírótól függ te ostoba, hanem az ügyészségtől. de persze nyugodtan halmozz ökörséget ökörségre teljesen ostobaként.
polt péter régi haverja varga zs lett az OBV elnöke
handó tünde vot a bíróságok vezetője, a keresztény nemzeti melegellenes alkotmány szerzőjének, szájernek a felesége, aki szintén fidezst tag
Van még kérdésed?

nyilván egy pedofilt nem titokban kell hazahozni tán katonai gépen, hanem úgy mint egy bűnözőt vezetőszáron, hiszen beismerte a bűnösségét kaleta.
még véletlenül se legyen az a látszata hogy védik, de te ezt a fogalmazást nem érted, úgyhogy inkább úgy írom, hogy védték ezzel hogy titokban hozták haza

" Mindez csak 2020 februárjában, az Index.hu szerint az Index.hu újságíróinak köszönhetően vált közismertté, még a Parlament külügyi bizottságának tagjait sem tájékoztatták"

a régi index, tehát a mostani telex. de nyilván ez is fake news volt, ugye? ha a segghülye, hitvány és korupt szar fideszes haverjaidon múlna a mai napig nem tudnánk róla, de nyilván szerinted van sajtó jellege a fideszes csőcselék médiájának? ugye?

Szijjártó Péter külügyminiszter az első fokú tárgyalás után azt nyilatkozta, hogy „amit lehet és amit a törvény enged nyilvánosságra fognak hozni”.[16] Későbbi hírek szerint viszont a hatóságok kevéssé szigorúan jártak el Kaletával szemben, miközben még kérdésre sem árultak el szinte semmit

akkora primtiv vagy hogy tényleg meg kell veled vitatni hogy miért is kel nyilvánosan eljárnia egy bűntetőjogi KÖZTÖRVÉNYES bűncselekménynél a bíróságnak és az ügyészségnek?
fogalmatlan ostoba fideszesek, az ég színét is vitatnák és onfabulálnának róla
akkor szoktam le a mandineren való kommentelésről mikor kiss lászlót védte ott a fideszes csőcselék tömegével, szóval nem csodálkozom már, hogy a fideszesek szinte kizárólag csak teljesen fogalmatlan ostoba barmok, cselédek akik csak a gazdájukat szopják fel.

meg a kibaszott mszp-t meg szdsz-t se tudja elszámolni a fideszed hiába ígérte meg te degenerált marha.
mit számít, hogy nem a fidesz nevezte ki akkor kaletát?

Hol a forrás, hogy megköszönték a jenkiknek amúgy? sehol? m ert ilyenről hr se volt? csak már megint mesét szősz hogy a hitvány kedvenceid védd te cseléd.

a Fidesz egyik legtöbbet ismételt jelszava a tavaszi országgyűlési választásokat megelőző kampányban az elszámoltatás volt.

2010 márciusában Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy "két ügy van, amely nem tűr halasztást: az elszámoltatás és az ország megmentése a gazdasági összeomlástól". Mint mondta, minden más - így még az új alkotmány megalkotása is - csak e két ügyet követheti majd, amit szeptemberben, kormányának első száz napját értékelve azzal indokolt: "az elszámoltatás tétje a jövő".

Orbán Viktor miniszterelnök, 2010. december végén, Facebook:

"sok kérdés érkezett... az elszámoltatás ügyében... én nem gondoltam volna, hogy ez még mindig ilyen erősen dolgozik ez emberekben ...."

Orbán Viktor miniszterelnök, 2010. december végén, Facebook

és ebből valakinek nem esik le hogy mekkora egy gerinctelen patkány ez az orbán, hogy gátlástalanul hazudik a csicskásaival?

kkbk.blog.hu/2015/03/07/orban_viktor_fejben_elszamoltat

"VÉGÜLIS igazuk van" - végülis nem bánom, betartjuk a törvényeket, de csak a fészbukkosok kedvéért!

szóval polték és varga zséék is megkapják a jutalmukat, a júdásénzüket, biztos tudod mennyit keres polt összes családtagja az MNB-nél meg a különböző másik posztokon jó kis szinekúra állásban

HypocritSlayer 2022.12.14. 15:42:19

@tesz-vesz: polt péter az ügyészség vezetője, aki fidesz- párttag volt csöpike. vágod ugye a bírósági ítélkezés menetét? nyilván nem.de azért elmondom, hogy nem a bírótól függ te ostoba, hanem az ügyészségtől.

Nyilván, mivel te, mint ballibsi féreg, jobban tudod a jogrendet...., is.....

>>de persze nyugodtan halmozz ökörséget ökörségre teljesen ostobaként.

Még jó, hogy mmelékes az a tény, hogy kettő darab "független bíró " is nemrég tett hűségesküt az új amerikai nagykövetnek, ami nem is lenne meglepő, csak még dicsekedtek is vele.....

>>polt péter régi haverja varga zs lett az OBV elnöke
handó tünde vot a bíróságok vezetője, a keresztény nemzeti melegellenes alkotmány szerzőjének, szájernek a felesége, aki szintén fidezst tag

Nagyon helyes, te kiket javasoltál volna helyettük?

>>Van még kérdésed?

Mikorra várod, hogy megüt a guta?:)

>>nyilván egy pedofilt nem titokban kell hazahozni tán katonai gépen, hanem úgy mint egy bűnözőt vezetőszáron, hiszen beismerte a bűnösségét kaleta.

Ez a másik, ez a mérhetetlen proli vérszomj, amiről messziről kiszagolható a fajtád.....

>>még véletlenül se legyen az a látszata hogy védik, de te ezt a fogalmazást nem érted, úgyhogy inkább úgy írom, hogy védték ezzel hogy titokban hozták haza

Sőt, fel is mentették, a bírót is lefizették és Polt maga vitt be 15 kiskorút neki a börtönbe, ugye?

>>a régi index, tehát a mostani telex. de nyilván ez is fake news volt, ugye?

Egykutya, Független Objektív Sajtó, rövidítve FOS, mindkét lieblinged....

>>ha a segghülye, hitvány és korupt szar fideszes haverjaidon múlna a mai napig nem tudnánk róla, de nyilván szerinted van sajtó jellege a fideszes csőcselék médiájának? ugye?

Látod, hogy elvan nyomva itten a média, nincs szólás és sajtó szabaccság:) de ezen a nem létező és elnyomott FOS média segít....

>>Szijjártó Péter külügyminiszter az első fokú tárgyalás után azt nyilatkozta, hogy „amit lehet és amit a törvény enged nyilvánosságra fognak hozni”.[16] Későbbi hírek szerint viszont a hatóságok kevéssé szigorúan jártak el Kaletával szemben, miközben még kérdésre sem árultak el szinte semmit

Akkor kérd ki, egy ilyen vesszett féregnek biztos ki fogják adni, csak ne változtass a stílusodon:)

>>akkora primtiv vagy hogy tényleg meg kell veled vitatni hogy miért is kel nyilvánosan eljárnia egy bűntetőjogi KÖZTÖRVÉNYES bűncselekménynél a bíróságnak és az ügyészségnek?

Petíciózz, tüncizz és toppantgassa lábacskáiddal kiscsillag, ne nekem sírdogálj......

>>fogalmatlan ostoba fideszesek, az ég színét is vitatnák és onfabulálnának róla

Látom , beleszerettél az konfabulálás fogalmába:)

>>akkor szoktam le a mandineren való kommentelésről mikor kiss lászlót védte ott a fideszes csőcselék tömegével,

Látod, látod, a metoo is elhalt itt a picsába, de legalább nem mérgezed tovább a mandinert sem....., ez jó hír

>>szóval nem csodálkozom már, hogy a fideszesek szinte kizárólag csak teljesen fogalmatlan ostoba barmok, cselédek akik csak a gazdájukat szopják fel.

Mi ezt szeretjük, ne irigykedj!

>>meg a kibaszott mszp-t meg szdsz-t se tudja elszámolni a fideszed hiába ígérte meg

Bizony, mert nem lehet elszámoltatni, ilyen ez a filmes szakma.....

>> te degenerált marha.

Megtisztelsz, tündérbogaram.

>>mit számít, hogy nem a fidesz nevezte ki akkor kaletát?

Há mert azzal házaltál te is......, hogy a Fidesz tehet arról, hogy ki lett nevezve, és hát minden (is) a Fidesz felelőssége, BTW, tudnál olyat, bármit mondani, ami nem a Fidesz felelőssége, bármit, mer jelenleg nekem nem jut semmi az eszembe.....

>>Hol a forrás, hogy megköszönték a jenkiknek amúgy? sehol?

Nézz utána tündérbogár, a gugli a te barátod is, annak ellenére is, hogy egy ordenáré féreg vagy,:), neked is fog segíteni, nyugi......

>> m ert ilyenről hr se volt? csak már megint mesét szősz hogy a hitvány kedvenceid védd te cseléd.

Mer én ilyen talpnyaló vagyok, csodálom azt a sok eszed, hogy így lebuktattál....

>>a Fidesz egyik legtöbbet ismételt jelszava a tavaszi országgyűlési választásokat megelőző kampányban az elszámoltatás volt.

Na ne bassz, aztán kit és miért?

>>2010 márciusában Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy "két ügy van, amely nem tűr halasztást: az elszámoltatás és az ország megmentése a gazdasági összeomlástól".

Aztán rájött arra ő is, hogy a jelenlegi jogi szabályozás alapján nem lehet, még igazán perbe fogni sem, mert azon kívül, hogy idő , illetve pénzpocsékolás, csak egy felmentett mártírt lennének képesek csinálni gyurcsibohócból......

HypocritSlayer 2022.12.14. 15:43:00

@HypocritSlayer: folyt.

>>és ebből valakinek nem esik le hogy mekkora egy gerinctelen patkány ez az orbán, hogy gátlástalanul hazudik a csicskásaival?

Dehogynem , itt mindannyiunknak, minden egyes nap leesik, és mocskolódunk is miatta állandóna becsavarodva a gyűlölet legmélyebb bugyraiba és fellélegzünk, mikor egy hozzád hasonló férget látunk nyivákolni, hogy lám, nem vagyunk egyedül..... , van még más éleseszű is rajtunk kívül......

>>zakkbk.blog.hu/2015/03/07/orban_viktor_fejben_elsmoltat

Olvassa a szemétdombodat, akinek két anyja van, nekem az is sok amit idehánysz.....

>>szóval polték és varga zséék is megkapják a jutalmukat, a júdásénzüket, biztos tudod mennyit keres polt összes családtagja az MNB-nél meg a különböző másik posztokon jó kis szinekúra állásban

Fogalmam sincs és igazán nem is érdekel, de te , ha tudod, írd meg, hogy lássam mitől kap gellert egy irigy proli

Ééén vagyokh azz, a Púúúzó! 2022.12.14. 20:04:55

Miniszterelnök úr, a telextől vagyok, lenne pár kérdésem...
- Retyóról jövök ember.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2022.12.15. 12:58:06

@HypocritSlayer: kérj elnézést inkább , hogy fogalmad sincs a bírósági menetről.
ne vádaskodj, szerénység elvtárs, szerénység
ha segghülye vagy, legalább arrogáns ne legyél, bár tudom ezt tanítják nektek a fideszesek meg a médiumaik.

''Nyilván, mivel te, mint ballibsi féreg'

én mióta vagyok ballibsi? és miért?

a férget most elengedem, nyilván nem vagy beszámítható

HypocritSlayer 2022.12.15. 13:59:27

@tesz-vesz:

>>kérj elnézést inkább , hogy fogalmad sincs a bírósági menetről.

Én kérnék elnézést:)

>>ne vádaskodj, szerénység elvtárs, szerénység

Nincs szükség "vádaskodásra", magadtól is elénktárod a valódat:)

>>ha segghülye vagy, legalább arrogáns ne legyél,

Nézd el nekem, gyarló vagyok....

>>bár tudom ezt tanítják nektek a fideszesek meg a médiumaik.

Ja, tegnap is majd megbuktam belőle, kegyelem kettessel engedtek csak át, szégyellem is magam miatta.....

>>én mióta vagyok ballibsi? és miért?

Igazad van, te rosszabb vagy .........én kérnék elnézést, újfent.....

>>a férget most elengedem, nyilván nem vagy beszámítható

Gáláns tőled, meghatódtam.....
süti beállítások módosítása