téveszmék

téveszmék

"Jámbor Andrást titkosszolgálati módszerekkel figyelik"

2023. május 05. - G. Nagy László

jambor.jpg

 

"Igen, mindent tudunk magáról, de ehhez elég nekünk az ön cikkeit olvasgatni, ne reménykedjen, több ehhez nem kell. Maga egy Magyarország felforgatásán dolgozó, békétlenséget szító, külföldről támogatott, tőről metszett kommunista" - válaszolt Kocsis Máté Jámbor Andrásnak a parlamenti ülésen. Bevallom: eleddig sosem olvastam Jámbortól semmit, most aztán igazán kedvet kaptam.

 

"Hogy szabadság és kommunizmus létezhet egyszerre, az természetes mindenkinek, aki tovább lát a történelemben a pártállam borzasztó tettein." - írja a Mérce oldalán januárban, Tamás Gáspár Miklóstól búcsúzva. Világos, hogy egy nekrológ nem a legalkalmasabb keret a mélyebb filozófiai fejtegetésekre, de ha nem itt, úgy valahol máshol igazán kifejthetné, hogy e két - szöges ellentétben álló - kifejezés miként férhet meg egymás mellett. Számos radikális baloldali gondolkodó munkáit tanulmányozom; a tisztességesebbek mind elismerik, hogy kommunizmus nem létezhet erőszak nélkül, vagy legalábbis azt, hogy ők maguk nem látják a békés utat.

 

"A boldogulás nem akarat kérdése, hanem képességek összességének a kérdése, amely képességeket egyenlőtlen mértékben tudunk megszerezni. Akinek nincs saját gyerekszobája, arra a szülei nem tudnak úgy figyelni, mert a nap végén csak a fáradtság maradt. Nem tudják a tanszereket, a megfelelő táplálékot megfizetni, a folyamatos túlóra mellett a kellő törődést és odafigyelést nyújtani." - így fogalmaz Jámbor András a Hazugság, hogy aki akar, az tud dolgozni című cikkében. Lassan kétszáz éve hallgatjuk ezt a hülyeséget: az akarat, az elszántság, az egyéni teljesítmény mit sem számít, minden a rajtunk kívül álló körülményeken múlik... Ez a tipikus baloldali gondolkodás: elárulása mindannak, ami az embert valaha is felemelte és naggyá tette. Nyilvánvaló igazság, hogy nem ugyanonnan indulunk. Más-más genetikával, gyermekkori környezettel, egészséggel és vagyoni helyzettel áld meg mindannyiunkat a jószerencse. Na és? Célszerű a világot okolni minden bajunkért, vagy érdemes lenne inkább megpróbálni mindent, amit csak megtehetünk magunkért? "Egy olyan szélsőségesen egyenlőtlen társadalomban, mint a miénk, a szabad akarat hazugság." Imádom a balos demagógokban, hogy egyetlen rövidke mondatba akár több hazugságot is bele tudnak építeni. Egyfelől: Magyarország - és általában Közép-Európa - az a térség, ahol a jövedelemeloszlási egyenlőtlenségek világszerte a legkisebbek. Másrészt: a szabad akaratnak sokféle korlátja lehet, azonban társadalmi tekintetben kizárólag a diktatórikus intézkedéseket sorolhatjuk ide. Minél kevésbé szól bele az állam a polgárok életébe, annál inkább szolgálja az egyén szabad akaratát, egyúttal annál távolabb kerülünk mindenféle kommunista rémálomtól. "Ha a szabadságjogokat az egyenlőtlen társadalmi viszonyokra helyezzük, mint politikai felépítményeket, akkor a mélyben lévő kizsákmányolást, nemi-, osztály-, etnikai alapú igazságtalanságokat ezek a szabadságjogok könnyen súlyosbíthatják." Elképesztő ez a gondolkodásmód, a nyelvezet meg pláne. Jámbor András tényleg egy tőről metszett kommunista, aki képes bekezdéseken át papolni a szabadságról, hogy aztán a végén kibökje: esküdt ellensége annak.

 

Természetesen a környezetvédelem kapcsán is kizárólag a kapitalizmus gyűlölete jut eszébe: "Fájóan hiányzik annak kimondása is, hogy a klímaváltozásért nagyon nagy részben felelős nagycégek ellen is fel kell lépni." Nincs vitám azzal, hogy az ökológiai károkat az okozóknak kellene megtéríteniük, ám ennek nem sok köze van a cégformához és -mérethez. De még ahhoz sem, hogy egy-egy ország milyen társadalmi-gazdasági berendezkedést működtet. A világ legnagyobb üvegházgáz-kibocsátója hosszú évek óta az a Kína, amely önmagát kommunista államként azonosítja... "Nem az lenne a szemléletformálás, hogy ennél kicsit bátrabbak, merészebbek vagyunk, és kimondunk olyan dolgokat, amiket még a téma iránt érdeklődők se tudnak feltétlenül?" Ami engem illet: fogalmam sincs, melyik politikus a veszélyesebb. Az átlagos ellenzéki, aki nem hisz senkiben és semmiben (talán csak a pénzben, a hatalomban és abban, hogy Orbán maga a patás ördög); avagy a Jámbor András, aki - úgy tűnik - valóban fanatikus hívő.

 

Februárban német antifa banda garázdálkodott Budapesten, a rendőrség az ügy kapcsán Jámbor egyik társát is előzetes letartóztatásba helyezte. (Bizonyítékok hiányában később elengedték.) Ez az eset, illetve az antifa mozgalomhoz fűződő viszony az oka annak, hogy a Párbeszéd-frakció politikusa ennyire a reflektorfénybe került mostanság. A témában számos alkalommal megszólalt és posztolt is a Facebookon, azonban sehol nem találkoztam olyan mondatával, amelyben elítélte volna az utcai erőszakot, a járókelők félholtra verését. Az antifa mozgalmat tértől és időtől függetlenül mindig is a terrorista attitűd jellemezte - igen beszédes, hogy Jámbor András képtelen elhatárolódni tőlük.

 

Szombaton rajtol az idei - immáron 17. alkalommal megrendezésre kerülő - Ultrabalaton; a 210 kilométeres távval a Párbeszéd csapata is megküzd majd. Hosszú évek óta figyelem e törpepárt működését, s azt kell mondjam: messze ez az első szimpatikus húzásuk. Szabó Tímea maga is indul, ám a csapattagok névsorát nem tette közzé. Ha valaki tudja, írja meg, de szerintem hiába keresném a 13 fős listán Jámbor András nevét...

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr3918117056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HypocritSlayer 2023.05.05. 07:17:26

>>üvegházgáz-kibocsátója <<

Ha a CO2-re gondolsz, akkor ez egy orbitális elvi és ténybeli tévedés.......

HypocritSlayer 2023.05.05. 08:59:57

@G. Nagy László: Ha majd esetleg lesz poszt a klímahisztiről, akkor résztelekbe menően majd kitárgyalhatjuk.......

G. Nagy László 2023.05.05. 09:26:22

@HypocritSlayer: Volt is már, lesz is még, régóta tervezem. Most csak annyit: 2005-ig az USA állt az élen, 2006-tól Kína. Az utóbbi pár évről nem találtam megbízható adatot, de hallottam már olyat is, hogy India akár át is veheti a vezetést...

Az már egy másik kérdés, hogy ennek mennyi jelentősége van azon túl, hogy tönkreteszi a helyiek levegőjét. Talán mindezek eltörpülnek a Föld természetes CO2 kibocsátása mellett. De az is lehet, hogy az ipari szennyezés, ha eltörpül is, mégis problémás, hiszen felborítja az egyensúlyt...

HypocritSlayer 2023.05.05. 09:37:19

@G. Nagy László:
>>az ipari szennyezés,<<

Bocs, de ennek mi köze van a CO2-höz????

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.05.05. 09:39:17

@G. Nagy László:

Röviden: szerintem arra gondolhatott @HypocritSlayer: - de majd kijavít, ha tévedek -, hogy a CO2 csak egy adott hullámhossz-tartományban képes elnyelni és részben visszasugározni a földfelszínről kiinduló hosszú infravörös sugárzást. A CO2-koncentráció egy adott szintjén a saját tartománya minden hőenergiáját elnyelte és "visszaköpte", ezért a további CO2-kibocsájtás már nem tudja növelni az üvegházhatást.

Mellesleg nem a széndioxid a legerősebb üvegházgáz. Pl. a vízpára vagy a metán sokkal durvább. A permafrost felmelegedése pl. rengeteg metánt ereget a légkörbe.

HypocritSlayer 2023.05.05. 09:51:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Igen erre is gondoltam, köszönöm, de nem véletlenül használtam a "klímahiszti" szót, mert az már "intézményesített formában" tolja, nagy anyagi háttérrel a sok hülyeséget , amire fel lehet fűzni a "bűncédulától" kezdve, az különböző adózási és néphülyítési szarságokatt, kezdve azzal, hogy a CO2 "környezetszennyezőnek" van kikiáltva....

Miközben pl. mindenki meghalt eddig, aki dihidrogén-oxidot valaha fogyasztott, erről pedig mélyen hallgatnak, sőt, a dihidrogén-oxid a legjobb tudomásunk szerint a legnagyobb "üvegház hatású gáz", min. 70-80%-ban "felelős" a klíma alakulásáért úgy légnemű, mint folyékony állapotában, de szilárd állapotában is kihatással van a "felmelegedésre".......

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.05.05. 10:02:37

@HypocritSlayer:

Jó lesz az dihidrogén-MONoxidnak is, úgy még ijesztőbb :D, mert a monoxidról mindenki a valóban halálos szénmonoxidra asszociál.

Nem lehet véletlen, hogy pl. minden rákban elhunyt ember szervezetében nagy mennyiségű dihidrogén-monoxid található. :D Ez a dihidrogén-monoxid rákkeltő hatására utal.

Szóval te is emlékszel még az ezzel foglalkozó, sajnos már megszűnt oldalra.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.05.05. 10:05:26

@HypocritSlayer:

"mindenki meghalt eddig, aki dihidrogén-oxidot valaha fogyasztott"

Ennek ellenére tisztességtelen profitszerzés céljából minden háztartásba szó szerint pumpálják ezt a mérget. Ehhez képest a chemtrail bakfitty.

grundigg 2023.05.05. 12:49:57

"a rendőrség az ügy kapcsán Jámbor egyik társát is előzetes letartóztatásba helyezte"

Itt mintha nem bontottad volna ki az igazság minden részletét. Menni fog egyedül vagy segítsek?

"A témában számos alkalommal megszólalt és posztolt is a Facebookon, azonban sehol nem találkoztam olyan mondatával, amelyben elítélte volna az utcai erőszakot, a járókelők félholtra verését."

Érdekes, hogy te sehol sem találkoztál, mert rögtön ezzel kezdte, de utána is többször megtette.

hang.hu/belfold/az-eroszak-minden-formajat-eliteljuk-reagalt-a-szikra-mozgalom-a-viperas-tamadasokra-152072

Be tudnád mutatni azt a "számos" posztját és megszólalását, amit a témával kapcsolatban olvastál?

Az írás a címe alapján annak a "tévhitnek" a cáfolatát ígéri, amely szerint Jámbor Andrást titkosszolgálati módszerekkel figyelik. Erről egy szó nincs a posztban.

G. Nagy László 2023.05.05. 12:52:33

@HypocritSlayer:

"de szilárd állapotában is"

Szerintem úgy a legveszélyesebb. Mindig megfájdul a fejem tőle, ha sokat teszek a whiskymbe...

G. Nagy László 2023.05.05. 12:58:54

@grundigg:

"Itt mintha nem bontottad volna ki az igazság minden részletét. Menni fog egyedül vagy segítsek?"

Segíts, kérlek!

"Érdekes, hogy te sehol sem találkoztál, mert rögtön ezzel kezdte, de utána is többször megtette.
hang.hu/belfold/az-eroszak-minden-formajat-eliteljuk-reagalt-a-szikra-mozgalom-a-viperas-tamadasokra-152072"

Ez korrekt hozzáállás. Jámbor Facebook posztjaiban ez nem jelenik meg, bár nem olvastam tőle mindent.

"Az írás a címe alapján annak a "tévhitnek" a cáfolatát ígéri, amely szerint Jámbor Andrást titkosszolgálati módszerekkel figyelik. Erről egy szó nincs a posztban. "

Miért, van bármi alapja?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.05. 14:09:57

@G. Nagy László: már ki is engedték a csajt agyhalott csöpikém. eddig érted? vagy mégegyszer leírjam? semmi bizonyíték nem volt ellene.

nem nagyon boldogulsz az egyszerű mondatokkal se, minek írsz kommentet? az előző posztok témáit se nagyon sikerült kibeszélnünk, akkor minek írsz egyáltalán ide?

hiába próbálkozol a válaszadással hozzám a blogomon, ha nem érted a kérdést se!

az előző posztok témái kb:

.

97% NEM a szankciókra? orbán mégis a 3% közé tartozik, mert Orbán IGEN-t mondott rá! igaz lehazudta, meg hazudott köré még pár szóvirágot, de a valóságot nem lehet tagadni. Biztos a fideszes szavazók azt hiszik, hogy nem hazudik a szemükbe orbán olyan könnyen.

97% nemet mondott a szankciókra, (mármint a visszaküldött Nemzeti konzultáción másfél-egymillió ember 97 % -a, nem a magyaroké. de ez most mindegy) kiplakátolta az idióta az egész országot, aztán mégis megszavazta utána a 10. szankciós csomagot, és előtte még 9-et is demokratikusan persze mi?
tehát akkor számít neki a sajátjai véleménye?
ha egyértelműen rossz nekünk, hogyan lehet hogy megszavazza orbán? kivételt kaptunk és mégis rossz? erős ország ez? ez a "háborús infláció"!
nem erről szólna a "szabadságharcunk"brüsszel és a pénzvilág ellen, ami elvileg "nem diktálhat nekünk" mégis drágábbak itt a termékek már mint ny-európában, miközben ott 3x többet keres az árufeltöltő is, mint itthon egy tanár, de az orvosokkal és a tanárokkal nagyon hadakozik a fidesz.

2. az uniós pénzektől teszik függővé a tanárok fizetését? önerőből nem olyan sikeres ez a neoliberális banánköztársaság ezekszerint?

3. libanoni templomépítést elhiszed? 4 milliárdba kerül kb, hogy állítja meg a migrációt? hazudnak megint a lopás miatt a fideszben?
a fidesz igénytelen csőcselék szavazazói nem fogják számonkérni meg megkérdezni erről fideszt 5 év múlva se. borkai ügye után a fideszes politikusok tudják hogy mindent eltűrnek nekik a debil szavazóik. esetleg más pártok rajongói nem ilyen igénytelenek és azok számonkérhetnék 5-10 év múlva is ezt.

4. elhiszed hogy a vodafone bevételeiből lehet emelni a tanárbéreket? ezt hazudta a fideszes kormányszóvivő gulyás geri. meg a háborús szankciók miatt nincs benzin? nem baj, hogy előbb volt üzemanyagnak hatósági ára mint háború? nemhogy a szankciók, de még a háború se volt sehol. nem probléma?
miért nem a tanárbérekre költötte a pénzt a VESZTESÉGES vodafone helyett a fidesz?

kkbk.blog.hu/2023/04/03/par_kerdes_a_fideszeseknek

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.05. 14:28:08

@G. Nagy László:
van alapja vagy nincs? minek írod a címbe te nyomorult?

amúgy mindenkit figyelnek titkosszolgálati mdszerekkel akik kicsit is ellenzéki ill. veszélyt jelenthet orbánra, mert tisztességes. ezért vették meg a pegasust. és a többi korábbi programot, még fideszhez köthető személyeket is ellenőriznek, ahogy a ruszkik a külügyet, és szijjártó a lavrov-díjas lárva SEMMIT NEM TETT ez ellen, tehát hazaáruló.

ahogy ti is azok vagytok

ez is az előző posztjaidból van, amikoris érvelési hibával védted az ukrán háborút.

8. hogyan kötsz békét azokkal, akik már a feleségeden fekszenek és már megölték az egyik gyereked? (Bucsa)

minek írod ha nem akarsz rá reagálni?!

mert fizet a pártközpont és valójában nem érdekel!? ez az egyetlen magyarázat van, és/vagy teljesen agyhalott vagy.

miért nem vallod be hogy csak valójában hazug kártékony és hazaáruló propagandát terjesztesz?

te hitvány szar

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.05. 14:36:04

@grundigg: írd át a posztot is, és kérjél bocsánatot hogy már megint hülye vagy és ostoba , meg hitvány.

ha ezt megteszed, innentől fogva számítasz embernek.
addig egy állat vagy

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.05. 14:36:54

@tesz-vesz: ja bocs. G. nagynak címeztem.

aki egy véglény.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.05. 14:47:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: akkor jobb most az origónál? jobban érzed magadat ott? a gnóm GFG ugyanolyan rendes veletek ott?

nem mész vissza a szkeptikus blogra válaszolni?

tényleg többen használjátok ezt a profilt?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.05. 14:59:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: te nő vagy ugye?

mit szólsz hozzá hogy a fideszes Sadist "kultúrnevű" haverod nem engedé a nőket szavazni a választásokon? jókat beszélgettek a múltkor pedig.
A "nívós" Csajok és pasik nevű blogon is sokat dumáltok.

nem azért fizetnek hogy őszinte véleményed legyen, mi?

Sadist2023.03.08. 12:53:58
Ott baszódott el minden, amikor a nők megkapták a szavazati jogot bármiféle felelősségvállalás nélkül.

vilagbarangolo.blog.hu/2023/03/06/a_nemzetkozi_nonap_225

G. Nagy László 2023.05.05. 16:07:25

@grundigg: Igen, és? Mit írtam rosszul? Annyit írtam, hogy előzetes letartóztatásba helyezte, ezt is Jámbor Facebook-posztjából tudom. Ez tökéletesen megállja a helyét. Ne tégy úgy, mintha kötelességem lenne mindig mindenről részletesen beszámolni. Inkább ünnepeld a jogállami működést: ha valakiről nem bebizonyítható, hogy bűnös, azt Magyarországon ártatlannak tekintik. Szerintem ez megnyugtató és örvendetes.

G. Nagy László 2023.05.05. 16:19:01

@tesz-vesz:

Nézd, én nem gyakran tiltok ki a blogomról kommentelőket. Öt év alatt két ilyenre volt példa, Brendel Matyi volt az egyik. Legutóbb szándékosan csak egy hónapra tiltottalak ki, a következő végleges lesz. Tudod a szabályokat: kulturált vagy és nem szemetelsz.

"minek írod a címbe te nyomorult?"

Elárulok egy szakmai titkot. Rendszerint nem a gombhoz keresek kabátot, hanem fordítva. Magyarul: nem a címhez írok posztot, hanem a poszthoz választok címet. Mivel a blog címe TÉVESZMÉK, így öt éve minden egyes írásom címe egy-egy téveszme, így most is így jártam el. Az adott téveszme feloldása rögtön megtörténik a nyitó bekezdésben, többet írni róla totál indokolatlan.

Talán adhattam volna jobb címet is a posztnak. Van ötleted?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.05. 16:34:25

@G. Nagy László: ja szóval akkor arra utaltál a posztban hogy a nő és Jámbor ártatlan, ez így nem tűnt fel. mert nem sok köze van a valósághoz a blogodnak. azt tudod.
mivel elengedték a nőt és nem volt ellene bizonyíték, így bele se kellett volna írnod!

mi lenne ha megtanulnál kommunikálni? akkor nem mondanám rád jogosan, hogy agyhalott vagy, és akkor nem kéne állandóan sírnod meg hisztizned a kitiltások miatt.

nem tudom a szabályokat bocs, mert a múltkor egyik indokod se volt érvényes, nem emlékszel? hát már leírtam, minden 20x kell elírni és akkor se érted?

itt elolvashatod:
teveszmek.blog.hu/2023/02/28/_minek_veszekedni_ha_verekedni_is_lehet

vagy bemásoljam mégegyszer? hátha belemegy a kis sekéllyes fejecskédbe könnyebben.

tudod ha nem lennél korrupt akár meg is köszönhetnéd a blogodon lévő 5-6 értelmes embernek hogy jelen vannak (könnyű kiismerni őket, mert nem fideszesek, biztos véletlen), de te nem ezt teszed, hanem kitiltással fenyegetőzöl.

ez nem szemét, ennyi ideig tart kijavítani a hitvány téveszméidet. ne akard már meg mondani ,hogy mit és mennyit írjak, te nagy "liberális, te. ez ugyanolyan hazugság, mint szinte minden amit állítasz magadról és a világról.

kulturált vagyok? hogy várod el ezt? akkor te miért nem vagy kulturált? én csak igazodok hozzád és rád reagálok, ahogy megérdemled.

nem, te a hazug fideszes propagandához választasz karaktereket. nyilván ingyen, de akkor nem értem, hogyhogy nem tudsz, nem akarsz kommunikálni érdemben?
TE GYÁRTOD A TÉVESZMÉKET!

magyarul beszélsz? hogy oldja fel az első bekezdés a címet?!

először talán valld be a bűneidet, mint egy ember, így az első posztod címe lehetne talán az hogy a "Bűneim".

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.05.05. 17:56:24

@G. Nagy László:

Hiába is tiltanád ki, más nickkel visszajön. Aztán megint másikkal.

grundigg 2023.05.05. 19:12:11

@G. Nagy László:

Jaj, ne nézzük már egymást hülyének. Annak a bekezdésednek semmi más értelme és célja nincs, mint Jámborra rákenni az antifa erőszakot. Közlöd, hogy a "társát" letartóztatták - elhallgatva, hogy azóta nemcsak kiengedték, de meg is szüntették vele szemben a nyomozást -, és azt sugallod, hogy Jámbor nem hajlandó elítélni az erőszakot - miközben többször is egyértelműen megtette.

És - minő véletlen - pont ezt tolja a fideszes propagandagyár is.

grundigg 2023.05.05. 19:27:38

Amúgy vicces ez a hörgés az antifa erőszak miatt, miközben Novák Katalin a cuki fülbevalójával épp most engedte szabadon a terrorizmus miatt elítélt, robbantgató, gyújtogató, embert vasrudakkal összeverető Budaházyt.

Wildhunt 2023.05.05. 19:54:09

@grundigg: de akkor helyesled? Vagy börtönbe az antifával minimum 12 évre?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.05. 21:21:08

@Wildhunt: milyen antifával?

miért kell amúgy egyértelmű dolgokat megkérdezni? nyilván aki mást bántalmaz azt börtön kell hogy kapjon, értelmes ember nem nézi az ideológiát

de milyen érdekes hogy a mestered sose ír olyan posztot, amiben lehet a fideszt kritizálni.
nem érzed hogy manipulálni akar? hogy hazudnak neked? hogy csak egy idióta BALEKnak tartanak? és a hátad mögött röhögnek csak rajtad?

G. Nagy László 2023.05.05. 22:13:42

@grundigg:

"s azt sugallod, hogy Jámbor nem hajlandó elítélni az erőszakot - miközben többször is egyértelműen megtette."

Ha így van, az tök jó és megnyugtató. De nem találkoztam ilyen megnyilvánulásával. Az imént rászántam vagy húsz percet, a Facebook-bejegyzéseit lapozva - nem találtam olyat, ahol elhatárolódott volna az antifa mozgalomtól. Ha tudsz ilyenről, linkeld kérlek!

Annyira ismersz, hogy tudod: tisztességes fickó vagyok, nem szeretnék igaztalan dolgot terjeszteni. De nem vagyok minden ismeret birtokában, hisz Jámbor egy meglehetősen jelentéktelen fickó, már így is többet foglalkoztunk vele, mint amit a súlya indokolna. Szóval: felszínesek az ismereteim vele kapcsolatban, talán te jobban követed a pályafutását :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.05.06. 01:24:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hülye vagy józsinéni! Neki csak ez az egy nickje van és mindenhol ezt használja!

Wildhunt 2023.05.06. 07:33:24

@tesz-vesz: mennyit? Sok vagy kevés 12 év súlyos testi sértésért?

baalint1 2023.05.06. 08:10:35

"Minél kevésbé szól bele az állam a polgárok életébe, annál inkább szolgálja az egyén szabad akaratát, egyúttal annál távolabb kerülünk mindenféle kommunista rémálomtól. "

Ez így van, de akkor miért tapsolsz annak, hogy a most hatalmon lévők mindenbe bele kívánnak szólni, és miért csak egy jeelntéktelen ellenzéki pártocska politikusáról jut eszedbe, hogy titlkozz a kommunista butaságok kapcsán, miközben a Fidesz konkrét kommunista intézkedéseivel semmi bajod.

G. Nagy László 2023.05.06. 10:01:01

@baalint1: Ne kezdjük el századszorra is!

1. A Fidesz egy széles néppárt. Igen, van egy csomó balos intézkedése, nem is tapsolok ezeknek. (Az ársapkáknak különösen nem.) Vannak vaskalapos konzervatív megnyilvánulásai is, ezek sem lelkesítenek. Viszont van egy csomó liberális elem, s hitem szerint ezek vannak többségben. Mi több: az általad támogatott ellenzéket sokkal inkább jellemzi a Jámbor-féle ősbolsevik tempó. A Párbeszédet abszolút, az LMP is kifejezetten balos, a DK pláne. A Momentum lehetne az egyetlen remény, de ott is csak az indulásnál láttunk liberális elemeket, ezeket mind megtagadták a későbbiek során.

2. Abban igazad van, hogy a magyar társadalom érdekesen strukturált. Elég, ha a jelen blog pár tucat törzskommentelőjét megnézed. Léteznek balos értékrendű és érzelmű fideszesek és ugyanilyen gondolkodású ellenzékiek is. És ugyanígy: léteznek liberális-konzervatív kormánypártiak és Orbán-fóbiások is. Nem ez az értékválasztás hasítja szét a társadalmat.

3. Te meg én értékválasztásban nagyon hasonlóak vagyunk. Mindketten a szabadságot, a humánumot, az erőszakmentességet, a piaci versenyt, a békés együttműködést éltetjük. Aprócska különbség, hogy te képes vagy lelkesedni a woke-faszságokért, mert még mindig nem ismerted fel, hogy ezek mélyen bolsevik gyökérzettel bírnak. Nagyobb különbség, hogy érzelmi alapon képes vagy leszavazni olyanokra, akikről pontosan tudod, hogy alkalmatlanok a kormányzásra, hogy még messzebb állnak az értékrendedtől és legalább annyira korruptak, mint a Fidesz.

4. Hallgasd meg Orbán nyitóbeszédét a CPAC konferencián! Mintha én írtam volna, pedig - becsszóra - még csak nem is egyeztettünk :) Ez egy komoly, nemzetközi fórum, ahol Viktor egy az egyben előadja azt, amiről öt éve írok, s te folyamatosan fikázol, hogy marginális jelenségekből mazsolázgatok csak. Az az igazság, hogy pontosan úgy látom a világot, ahogyan Orbán lefesti: léteznek a káoszteremtő progresszívek, akik bevándorláspártiak, genderőrültek és a háborút éltetők, s léteznek a nemzet jólétében gondolkodók, aki szemben állnak mindezekkel. A magyar ellenzék deklaráltan, szőröstül-bőröstül az előbbi táborba tartozik. A kormány az, amely a nemzeti liberalizmust képviselve a leginkább védi az érdekeinket, még ha nem is tökéletesen teszi. Ez az oka a negyedik kétharmadnak, s ezért lesz ötödik is. Neked nem azt kéne mondanod, hogy hülye vagyok, amiért kritikával illetek egy echte kommunistát. Sportszerű lenne, ha ilyenkor te is azt mondanád: semmi sem áll távolabb tőled, mint Jámbor András gondolkodásmódja.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.06. 10:23:57

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: biztos azt hiszik a megafonosok, hogy az a kiskutyafüle nevű srác is én vagyok?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.06. 10:52:04

@G. Nagy László:

le vagy maradva egy körrel csöpi. nyilván véletlenül nem vagy képben már megint.

MERT ERRŐL MÁR VOLT SZÓ!

hang.hu/belfold/az-eroszak-minden-formajat-eliteljuk-reagalt-a-szikra-mozgalom-a-viperas-tamadasokra-152072

minek kéred még mindig a facebook linkeket te **** *** ?!
autista vagy?

"Ha tudsz ilyenről, linkeld kérlek!"

vak vagy? diszexiás? vagy autista? kérdezem. kérdezni még lehet a kommentekbe, ugye? de nyugodtan írd le a többi lehetőséget is. pajzsmirigyes betegség miatt képtelen vagy koncentrálni? túl sokat drogoztál a jaffa kiadós haverokkal? áruld el, mi lehet a baj?
vagy direkt csinálod és nem vagy fogyatékos? tehát korrupt vagy és hitvány? kérdezem.

" tisztességes fickó vagyok"

tehát akkor nem vagy korrupt? mert akkor a többi fenti lehetőség még adott számodra.
ha tisztességes vagy akkor tisztességesen válaszold már meg a feléd irányuló kérdéseket, amik az eddigi posztjaid során felhalmozódtak.
én ezt várnám egy tisztességes embertől, aki liberálisnak hazudja magát, közben meg meg akarja mondani a kommentelőknek hogy mit és mennyit írjanak.
lehet hogy ez is olyan hazugság mint hogy "liberális" vagy, meg "értelmiségi srác", miközben hosszű szöveget se vagy képes se elolvasni, se felfogni? (végülis a saját magad szempontjából tényleg felesleges olyan szöveget elolvasni, amit képtelen vagy megérteni :) )

egy tisztességes emberrel sose beszélnék csúnyán huzamosabb ideig. sőt, ha az egyik új posztodba (aminek az a címe hogy a "Bűneim") berakod a hiv. orvosi dokumentumot, ami bizonyítja hogy autista vagy, akkor még bocsánatot is kérek tőled, jó? látod, nekem van gerincem, veled ellentétben
a tisztességes embernek ugyanis van becsülete, nálad ilyet nem látok.

tisztességesen válaszold már meg a feléd irányuló kérdéseket, amik az eddigi posztjaid során felhalmozódtak. mint egy ember, mint egy értelmiségi, rengeteg kérdés vár arra hogy tisztázzák azt az agyhalott fideszesek.
kkbk.blog.hu/2023/04/03/par_kerdes_a_fideszeseknek

segítek: az 1. pontnál még a kérdést se értetted. a posztom kommenjteinél világosan kiderül a leghülyébb fideszes számára is, hogy miket irogatsz oda.
ha Jámbor jelentéktelen akkor mi lenne ha jelentősebb személyekkel és ügyekkel foglalkoznál, mondok egy példát, jó?

- pl a miniszterelnök hazudozásaival? hazaárulásaival? lopásaival?
kkbk.blog.hu/2023/04/03/par_kerdes_a_fideszeseknek

- a külügyminiszter hazudozásaival? esetleg? hogy hogyan próbálta eltusolni a lavrov-díjas hazaáruló az orosz kibertámadást?

erre nincs kapacitás mi? nem ezért fizetnek? mert autonóm személyiségről, értelmiségiről az esetedben semmiképpen se beszélhetünk.
de nyugi, a jaffa kiadónál bármikor kiadhatsz egy újabb jelentéktelen könyvet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.05.06. 11:02:57

@G. Nagy László:

"ezért lesz ötödik is."

Mostanában kezdek kételkedni ebben, mégpedig a tanártüntetések kapcsán. Nincs épelméjű ember, aki beveszi azt a hazugságot, hogy az EU-s pénzek elmaradása miatt nem lehet emelni a bérüket.

A tanárok esetében rossz réteggel húz ujjat a kormány, mert a gyerekek révén ez milliós tömeget érint. Azt sem látom, hogy sikerülne a lakosságot a pedagógusok ellen fordítani - ahogy az jórészt sikerült a katások esetében.

Az meg tragikus, hogy Orbán, Pintér és a többiek nem vették észre, hogy a kordon- és egyéb rendbontások kimondatlan, ám valódi célja a komolyabb, erőszakos rendőri fellépés kiprovokálása volt. Pl. apuci a kisgyerekével elmegy kordont bontani és rendőröket lökdösni, aztán véres kardként mutogatja a gyereket, akinek szintén jutott a könnygázból. Ez még mindig meg sem közelíti 2006-ot, de már nagyobb visszhangja van és lesz: a diktátor Orbán könnygázzal oszlat tömeget.

OK, még 3 év van a következő ogy. választásig, de el lehet képzelni, milyen jól fognak mutatni ezek a felvételek a választási kampányban. Síró, könnyező kisgyerek, zokogó apuka, gyermekpszichológus aggodalmai a gyereket ért traumáról, vérző emberek. Miért felejtették el Orbánék, hogy nem szabad a provokációknak felülni? Hogy minden áron kerülni kell a rendőri erő alkalmazását?

Hagyni kellett volna betörni a tüntetőket a miniszterelnöki hivatalba. A valószínűsíthető rombolásuk szimpátiát keltett volna a lakosságban Orbán iránt,
de még lényegesebb az, hogy kellemetlen helyzetbe hozta volna az ellenzéki pártokat: kénytelenek lettek volna nyilvánosan elítélni azok tetteit, akiket éppen ők tüzeltek fel. Így viszont ők sajnáltathatják magukat, ők a rendőri erőszak ártatlan áldozatai.

És akkor még ki tudja, kikkel konfrontálódik Orbán a következő három évben.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.06. 11:03:52

@Wildhunt: kérdeztem valamit, vagy te is megafonos vagy?

buntetojog.info/kulonos-resz/btk-164-%C2%A7-testi-sertes-es-elhatarolas-emberolestol/

ez a troll üzemmód nálad?
hányszor másoljam be még?! HA NEM TUDSZ VÁLASZOLNI, NE IS ÍRJ INKÁBB SEMMIT!
az agyhalottaknak kuss a neve, tanuljátok már meg hogy hol a helyetek! a kommentírás mostantól egy kognitív folyamat lesz, amíg itt vagyok.

milyen antifával?

miért kell amúgy egyértelmű dolgokat megkérdezni? nyilván aki mást bántalmaz azt börtön kell hogy kapjon, értelmes ember nem nézi az ideológiát

de milyen érdekes hogy a mestered sose ír olyan posztot, amiben lehet a fideszt kritizálni.
nem érzed hogy manipulálni akar? hogy hazudnak neked? hogy csak egy idióta BALEKnak tartanak? és a hátad mögött röhögnek csak rajtad?

alöksz róz 2023.05.06. 11:16:30

@tesz-vesz: "kommentírás mostantól egy kognitív folyamat lesz, amíg itt vagyok" - szólt a teszvesz, és folytatta az eszetlen hőbörgést.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.06. 11:24:33

@alöksz róz: úgy látod hogy nincsenek érvek a kommentjeimben? aláhúzzam neked őket zsírkrétával?

múltkor már becsicskítottalak a graham-piramissal, de úgy látszik még mindig nem nézted át. és nem szégyenled az ostoba pofád járatni még.

m.blog.hu/kk/kkbk/image/vita_szidas_graham_skala_piramis.jpg

az agyhalottaknak kuss a neve, tanuld már meg hol a helyed.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.06. 11:41:26

@G. Nagy László: nem kéne mindent 100x-ra elkezdeni, ha 1x beejeznél egy vitát, és ahhoz is tartanád magad. pl az orbán fóbiás szócska. a háború. vagy a fidesz. de mindig eltűnsz intellektuális igénytelenséggel vagy korruptsággal. érdekes.

1. a fidesz nem széles néppárt, hanem egy hitvány bűnszervezet. ami mindig azt hazudja, ami érdekében áll , nincs ideológiája. különben nem szidná orbán a liberálisokat most ÚGY HOGY KÖZBEN KORÁBBAN 8 KIBEB*SZOTT HOSSZÚ ÉVEN KERESZTÜL VOLT A LIBERÁLIS INTERNACIONÁLÉ ALENÖKE!

eddig érted, vagy lemaradtál valahol?

szóval így már elég sokszor került magával önellentmondásba a fidesz, de az agyhalott szektás híveket ez nem zavarja, ezért agyhalottak, gerinctelenek, és hitványak.

milyen liberális elemek vannak a fideszben? ugye most a sajtószabadságra gondolsz te **** *** . amikor nem is ad interjút orbán nem baráti korrupt alákérdezős médiáknak? meg próbálják ellehetetleníteni a valódi sajtószerűen dolgozó médiumokat?
vagy arra gondolsz hogy mindig uszítanak? meg hogy milyen liberális ízléses bombás blakátokkal szidni a szankciót, miközben VALÓDI bombákat
de a szankciós bombákat orbán dobálja ránk, hisz ő is megszavazta, szegény nem tudta hogy szankciós inflláció lesz, de legalább a pofáját fogná be ilyenkor a barma, és nem híresztelné milyen inkompetens. de ő kiplakátolja vele az országot.
persze az agyhalott fideszes szavazok ezt nem képesek összerakni. ezért agyhalottak, hogy várhatnék el egy primitv lénytől intelligens komplex kognitv folyamatokat? hát az is butaság lenne

eddig érted, vagy lemaradtál valahol? ha elszédülsz egy kommet olvasása közben, mert nem érted az ilyen egyszerű dolgokat se, annak biztos jele, hogy te is agyhalott vagy
persze az ember nárcizmusa ezt képtelen elfogadni, ezért találták ki a kognitív disszonanciát, meg a dunning-krugert. de ez már pszichológia. ahhoz se értesz. a pókerpartik alatt ilyenekről sosincsen szó!

2. a magyar társadalom roncstársadalom. kissé eufemizmus, vagy inkább korrupt dolog így azt mondani rá, hogy ez "érdekesen strukturált" társadalom.
az orbán-fóbiást hányszor beszéltük már meg, és mégse érted, és mégis használod ezt a vállalhatatlan szót.
szerintem te viszont valóban orbán-fóbiás vagy a megafonosokkal együt, mert nem meritek orbán kritizálni soha!

"Nem ez az értékválasztás hasítja szét a társadalmat."
valóban nem, értelem szerint különöl el most már a társadalom.
vannak az agyhalottak akik fideszesek mi hazánkosok, meg a dk-sok között is vannak agyhalottak, mszp-sek között is.
meg vannak az értelmesek, akik már pártokra szavaznak.

veled olyan komplex dolgokba belemenni hogy gazdasági jobb-bal, nem lehet, már mutattad hogy olyan sekélyes vagy hozzá.

3. mert te olyanokra szavaztál mi, akik alkalmasak a kormányzásra? fényesen bizonyítja hogy itt az összes pont azt mutatja hogy a 3x an is áruló orbán és köre teljesen alkalmatlan a kormányzásra
kkbk.blog.hu/2023/04/03/par_kerdes_a_fideszeseknek

lásd pl a libanoni templomépítést is milliárdokért.

" és legalább annyira korruptak, mint a Fidesz."

tehát akkor elismered hogy a fidesz korrupt? ez új, így is megkapod a fizetésed, ugye nem lesz gond?
hogy lehet valaki alkalmas a kormányzásra, ha nagyon korrupt?
hogy lehet eldönteni, hogy egy ellenzéki fiatal párt mennyire korrupt kormányon? segíts, mert csak a buta vágyálmaidat látom. akkor bizonyára azt is aahogy ki tudod számítani hogyha az ellenzék nyer a választáson, akkor mot sokkal rosszabb lenne minden, ugye?
érdekes már a választás előtt megmontuk hogyha a fidesz nyer, akkor 1000 forint is lehet a kenyér és lett, mintha nekünk jobb számítási módszerünk lenne.
az uniós pénzeket is rég megkaptuk volna.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.06. 11:42:58

@G. Nagy László:

4. mit jelent a fidesznél a nemzeti szuverenitás? a CPAC-en se mondta el orbán konkrétan, milyen kár! pedig milliárdokat loptak el ott is feleslegesen. alkalmasak a kormányzásra, mint válság idején megvenni a vodafone-t több kormánygépet üzemeltetni, míg a csehek elnöke pl menetrend szerinti járattal utazgat, de az is biztos alkalmatlan.

még az agyhalott tucker carlson se javította ki a videóját. hát kirúgták és mégse jött el, pedig ezt mondta.

" Ez egy komoly, nemzetközi fórum" a cpac, a cpac szerint. de komoly fórumokról nem raknak ki újságírókat. valójában egy ostoba, korrupt, önfelszopó kinyilatkoztató propagandagyár, ugye, mert a fórumokon értelmes dolgokat szoktak megbeszélni, vag mondani.

tehát azért fontos amit írsz, mert orbán is mondja? csak orbán bolond a sok drogoktól és összevissza beszél. ezekszerint akkor te se írsz fontos valódi dolgokról, és VALÓDI problémákról soha.
nem lehet hogy te vagy orbán egyik beszédírója?
marginális szemétrevaló jelenségekről írsz.

a háború éltetőknek nem kéne fegyvert küldeni ukrajába? ok. de akkor te 56-ban se kértél volna segítséget, a jenkiktől, ugye? és megérted a kisantant országait is, amikor trianonban ellopoták a magyarok országát.
te hazaáruló hitvány szemétláda, te.
hazudj még! konfabulálj már valamit te **** ***

a kubatov-lista, a gerrymandering, a választási csalások, a cigányok lefizetése, meg a sok ostoba hitvány szavazó miatt lesz újabb fidesz győzelem, akik még egy értelmes összetett mondatot se tudnak leírni, és még egy vitát se tudnak végigvinni soha.
mint te, én erre nem lennék olyan büszke, a helyedben, persze nekem van gerincem meg becsületem is.
és nem vagyok síkhülye sem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.06. 11:46:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

hazudj még,
és ülj bele GFG ölébe és kívánj valamit, az majd megnyugtat. talán van még remény és kijutsz az origóból, a százasvégnél jobb az ájer. meg a fizu is, nyugi.

az ország meg le van sz*rva mi? hazaárulók

G. Nagy László 2023.05.06. 12:00:55

@tesz-vesz:

"minek kéred még mindig a facebook linkeket te **** *** ?!
autista vagy?"

Reagáltam is a Magyar Hang cikkére, azt írtam: korrekt hozzáállás. De ez a (Jámbor András vezette) mozgalom álláspontja, nem személyesen Jámboré. Továbbá: az erőszakot elítéli, de magát az antifa mozgalmat nem. Ez olyan, mintha szerecsenmosdatás történne, ami persze nem ritka a baloldalon... A tisztességes álláspont az, ha kimondom: az antifa terrorista-jellegű szervezet, az erőszak az alapvetésük és minden formában elhatárolódom tőle. Ehhez hasonlót sehol sem találtam, de te, mint díszkomcsi, biztosan tudsz ilyet...

G. Nagy László 2023.05.06. 12:08:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Nincs épelméjű ember, aki beveszi azt a hazugságot, hogy az EU-s pénzek elmaradása miatt nem lehet emelni a bérüket."

Mindenki pontosan tudja, hogy a kormány úgy mozgatja a költségvetési pénzeket, ahogy csak akarja. Ez nem hazugság, hanem egyszerű nyomásgyakorlás (ha úgy tetszik, zsarolás), és a magam részéről mélyen egyetértek vele. Az egy dolog, hogy az állami oktatás szar, a Fidesz-szisztéma pedig különösen. No de nehogy már azokat tömje pénzzel a kormány, akik a legnagyobb ellenzői! Ez pont ugyanaz a játék, mint Svédország NATO-tagsága esetén. Élni kell azzal a hatalommal, amink van.

"Az meg tragikus, hogy Orbán, Pintér és a többiek nem vették észre, hogy a kordon- és egyéb rendbontások kimondatlan, ám valódi célja a komolyabb, erőszakos rendőri fellépés kiprovokálása volt. "

Pontosan tudják. És hidd el: patikamérlegen kimért a reakció. E téren semmi kétségem a kormány profizmusa kapcsán.

G. Nagy László 2023.05.06. 12:12:43

@tesz-vesz:

"tehát akkor elismered hogy a fidesz korrupt?"

Sosem mondtam mást, nincs ebben semmi új.

"hogy lehet valaki alkalmas a kormányzásra, ha nagyon korrupt?"

Én még nem láttam olyan politikust, aki nem az. Mi több: talán az alkalmasság fokmérője is. Pont ezért vagyok a kisebb állam mellett: kevesebb politikus, kevesebb állami funkció = kisebb korrupció. Pártoktól függetlenül.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.06. 12:46:30

@G. Nagy László: ja igen, ez az amit múltkor se tudtál felfogni, hogy a korrupció nemcsak a politikusoknál van. te hatalmas értelmiségi. a magánszektor is tele van vele. sőt, ha nincs állami fenyegetés a retorzióval, akkor még nagyobb lesz a korrupció
miért akarsz újra belemenni? te ilyen komplex dolgokat nem bírsz felfogni ésszel és a múltkor se vitted végig a vitád,
egész téveszmés életed olyan mint egy folyton lefulladó motor. és újra el kell kezdeni minden berúgást újra. mindig gyertya tisztítás. és mindig lefullad.
az értelmiségi motor folyamatosan és szépen jár.

nem láttad még Hadházyt? Márki miért lenne korrupt? Ángyán? ne hazudj
márkira ne is reagálj semmit, a téveszmés blogod kommentjeibe már beleírtam a téveszméid cáfolatát, de a 30 ezüst számolgatása fontosabb volt neked, mint az értelmiségi munka: a gondolkodás.

" talán az alkalmasság fokmérője is. "

már megint hazudsz, mivel a fidesz NAGYON korrupt, ezért KURVÁRA nem alkalmas kormányra, k-ra nem érdekel hogy te írod orbán beszédeit is, akkor se lesz alkalmas, te szerinted is ezekszerint.
leszavazhattál volna márkira is, hiszen alkalmasabb volt, mint a fidesz, tehát már megint hazudsz, téveszmés vagy.

ha reagáltál minek lovagolsz még ezen? nem kéne mindig felülnöd a párt utasításra
Jámbornak biztos más az álláspontja, mint a szervezté amit vezet, logikus lenne, jámbor egy naív békés marha, már a Hadházys vitájából kiderült. biztos az erőszakot támogatná. tényleg ez most a legfontosabb számodra?! ennyire alja lény vagy?
a fideszesek mikor ítélték el, hogy a fradis spicli kopaszokat odaküldték a népszavazási kérvényt megakadályozni?
mióta lletté te ilyen kibaszott erkölcsös? ne hazudj! ne játszd meg magad.

nem mazsolázgatshatsz a kérdések között. vaahogy mindig kihagyod a kérdésekre adott válaszból a léyneget
hogy támogathatod a közmunkaprogramot, amikor az a befizetett adóból megy?

jámbor meg az antifamozgalom szerecsenmosdatása előtt határolódj már el légyszi a fidesztől te is. aztán utána kérd számon bármit is!
hogy a fenébe lehet szerencsenmosdatás, amikor elítéli az erőszakot? beszélsz te magyarul? ugye hogy nem. a jiddish jobban megy? felőlem írhatsz úgy is posztot

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.06. 12:50:17

@G. Nagy László: továbbá milyen jó idézetet találtam

"A propaganda egyik leghatékonyabb, tudatosan alkalmazott eszköze az apátiába süllyesztés, ezzel az egyén elveszti az érdeklődését és a motivációját az aktív cselekvésre, és helyette reménytelenség és közöny lesz úrrá rajta. A médiatérben végzett műveleteik egy része kifejezetten ezt a célt szolgálja.
Az orosz befolyásszerzés egyik jellegzetes eszköze a "minden politikus korrupt" üzenettel való kampányolás, amelyben azt állítják, hogy a politikusok semmiben sem különböznek egymástól. Ez a szemléletmód arra ösztönzi az embereket, hogy a politikától eltávolodjanak, ami tulajdonképpen a saját sorsuk befolyásolásától való eltávolodást eredményezi. Az ilyen jellegű propaganda hatása lehet, hogy az emberek elveszítik a hitüket a politikai rendszerben és az aktív részvételben, ami pedig csökkenti az esélyüket a változások elérésére.
Ne engedd, hogy az első sípszó előtt lefutott legyen a meccs! Állj ki magadért, állj ki másokért! A szolidaritás kialakulása a rémálmuk!"

G. Nagy László 2023.05.06. 13:03:04

@tesz-vesz:

Hadházy: Simán lehet, hogy nem korrupt. Azért tudom elhinni róla, mert annyira szerencsétlen, mindenre alkalmatlan balfasz, hogy ebbe a képbe simán belefér a végletes becsületesség is. Mint a kisember a Tűz van babám című klasszikusban, aki visszaviszi a tombolaasztalra az előző körben elcsent csülköt...

Márki-Zay: Épp négymilliárddal nem tud elszámolni...

Civil szféra: Mi közöm hozzá, ha a LIDL beszerzőjét megkeni valamelyik beszállító? Az nem közpénz, semmi dolgom vele. És nem lesz rosszabb tőle a világom, legfeljebb a LIDL károsul. De talán még ők sem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.06. 13:33:23

@G. Nagy László: akit kitöm a fidesz a lopott pénzzel, azt persze hogy nem zavarja hogy megszűnik az állami egészségügy, gazdagon, teli zsebbel hazudozik egész nap, hogy milyen jó itt élni, csak tudod az a gond, és ezt még te is fel tudod fogni, hogy mi, a nép, a nemzet, azért fizetünk adót, hogy legyen jó oktatás, és elfogadható állami eü.

nem azért hogy egy aljas, primitív hazaáruló és 3x -an is áruló ostoba hazug diktátor szétlopjon mindent, de tényleg minden szegmensét az országnak a fent említettek mellett még akár mondhatjuk a mezőgazdaságot is. hagyma krumpli tojás mind importra szorulunk de harsogjuk hogy nemzeti szuverenitást ugye, úgy, hogy növeljük az energiakitettséget a ruszkik felé pluszban. a gázerőművekkel.
kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

tudod bulgáriában meg feketeafrikába elképzelhetős korrupciós szint hogy miniszterelnök veje milliárdos lesz.
ezt ugye még te is fel tudod fogni?

ezért vagytok ti is hazaárulók ha a fideszre szavaztok.

Hadházy azért mégicsak alkalmas arra hogy leleplezze a lopásaitokat.
ezért kell szidnod és haragudnod rá. pontosan tudod hogy miért. ezért is vagy korrupt hitvány, vagy ha nem tudod miért kell szidnod, akkor lehetsz autista is. melyiket választod?

mondjuk korrupt értelmi fogyatékosként lehet nem kéne a valóban tisztességes Hadházyt szidnod. hiszen ő géniusz hozzád képest, mikor még egy kérdést se tudsz felfogni, a blogomon olvasható, de itt is minden nap bizonyítod.

emlékszel még ugye Ángyánra meg a napraforgó blogra, amit az MTI "véletlenül" szemlézett.
a fidesz meg 4000-5000 milliárddal nem tud elszámolni, vagy mennyit loptatok eddig?
márki a 4 mrd-jével nem magyar pénz használt a kampányra, tehát nem károsította meg a magyar adófizetőket. a gazdáid viszont minden percben azt teszik.

neked fontosabb a külföldi pénz mint a magyar? hazaárulónak tartod tehát magadat?

hogy jött ide a LIDL te szerencsétlen? a magánszektor nemcsak a kiskerből áll. elmondtam már múltkor pl a kartellezést. az is korrupció a magánszektorban, keresd már viszsa mit írtam neked a múltkor
meg szijjártó apjának ügyét is keresd már vissza.
hányszor másoljam be még ugyanazt?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.05.06. 15:27:45

@G. Nagy László:

"nehogy már azokat tömje pénzzel a kormány, akik a legnagyobb ellenzői!"

Ezt értem, csakhogy egy tanárra ex has jut tíz diák, ami átlag kb. 13 szülőt jelent, plusz a pár év múlva szavazó 10 diákot. Ez tanáronként 23 fő, akiknek jelentős része legközelebb nem a kormánypártokra fog szavazni. Milliós tömeget hangol maga ellen a kormány. Így is megéri?

Az előző három ciklusban a kormány nem vállalt ilyen mértékű konfrontációt a lakossággal. És ennek a konfrontációnak nincs az égadta világon semmi közvetlen vagy közvetett politikai haszna - azt nem tekintem haszonnak, hogy megmutatják, hogy megtehetik.

Mellesleg a svéd NATO-tagság lebegtetésével sem értek egyet. Nem azért, mintha a svédek nem érdemelnék meg, hanem azért, mert mindenki előtt világos, hogy legkésőbb pár nappal a törökök előtt úgyis megszavazza a magyar parlament, ahogy tette azt a finnekkel is. De addig is komoly támadási felületet nyújt tényleges politikai haszon nélkül.

taga20 2023.05.06. 16:31:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

józsinéni, kezdelek mekszeretni:)))

még csak félúton jársz, de az irány jó.

dévényi istván, csintalan sándor, stumpf andrás pusziltat;)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.06. 16:39:41

@taga20:

józsinéni elismeri hogy hazudik a fidesz. de nincs vele baja, csak az a baj, hogy túlságosan képtelen hazugság

"Nincs épelméjű ember, aki beveszi azt a hazugságot, hogy az EU-s pénzek elmaradása miatt nem lehet emelni a bérüket."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.06. 16:54:11

@G. Nagy László: nagyon nehéz megállnia az értelmes embernek, hogy leidiótázzon

"aki beveszi azt a hazugságot, hogy az EU-s pénzek elmaradása miatt nem lehet emelni a bérüket."

" Ez nem hazugság, hanem egyszerű nyomásgyakorlás"

nem hazugság, hanem igazság? ja ezek a "csak szavak" kezdetű elmebeteg mantrád, ugye? tudnád definiálni nekünk a hazugság fogalmát, mielőtt még elküldenénk a k anyádba? és ketyeg az óra, nem sok időd van pár, mert viszket a tenyerem.
"ha úgy tetszik, zsarolás"

ez a zsaroló bűnszervezet a legalkalmasabb a kormányzásra, ugye?

"nehogy már azokat tömje pénzzel a kormány, akik a legnagyobb ellenzői"

azt ugye tudod, hogy mi NEM azért fizetjük az adót, hogy a kormány politikai szimpátia alapján ossza ki a tanárok, rendőrök, börtönőrök és orvosok, ápolók között a fizetést, vagy esetleg az autizmusod miatt te nem mentél át a felvilágosodáson és a középkorban, meg az őskorban ragadtál? nekem nehogy letagadd a diktatúrát feuadlizmusba ágyazva te degenerált idióta, aki liberálisnak hazudja magát, elvtelen senkiháziként. és aki politikai szimpátia alapján osztana fizetést a tanároknak bazmeg! te korcs, eszemfaszom megáll, hogy lehet valaki ilyen sötét. primitív jaffa kiadós belterjes söpredék. hogy vagy képes ilyet leírni te korcs? nem ég a pofád néha te nárcisztikus pszichopata? buta vagy mint a föld te nyomorék.

összekevered az okot meg az okozatod és nagyon primitív módon hazudsz már megint. olyan nagyokat tévedsz és ferdíted a valóságot, hogy az már nem lehet tévedés, csak tudatos hitvány, elvtelen, és gerinctelen hazugság. rogán f*sza kilóg a szádból a kapanyél mellett te korrupt idióta.
a kormány leépíti és szétb*ssza az oktatást, ezért a tanárok tüntetnek, ezért a kormány bekeményít,
de miért nincs pl oktatási miniszter? miért egy olajos rendőr vezetné az oktatást?

a svéd-ügy kapcsán a nato ignorál minket. k nagy diadal. miféle hatalommal éltek? az elmebetegség hatalmával?
patika mérlegen mérték ki a ország vízkészletét meg az energiaháztartásunk is az aksigyárak kapcsán. emiatt a lakosságnak nem lesz víze, és még gázerőműveket is kell építeni.
teljesen alkalmatlanok a kormányzásra, de mivel téged lefizetnek és agyhalott vagy, te csak profinak hívhatod őket.

taga20 2023.05.06. 16:55:33

@tesz-vesz: ne légy má ilyen szigorú vele!

ja és! pont ezé mondtam, hogy félúton jár;)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.06. 17:12:06

@taga20: nem, szerintem félreismered, ő csak amiatt aggódik hogy lehet hogy nem nyer a fidesz, mert nekimegy a tanároknak.

valszeg vmi fideszes helyen dolgozik a mancika. hivatalból nem mondhat mást, anyagi függésben van a fidesszel.

lehet a 888-nál dolgozik amiket most áttettek az origóhoz, és a wc-vel szemben van az irodájuk, ezért mondom hogy gfg kielégítésével akár még áttehetik a századvéghez is.

taga20 2023.05.06. 18:31:19

@tesz-vesz: nem érthetünk mindenben egyet;)

u.i.: szerintem jól tolod, de néha túl tolod. itt is.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.05.06. 18:48:51

Az ultraliberális Jámbort csak gazdái figyelik New Yorkból, teljesíti-e rendesen a rábízott feladatokat, jól küzd-e a nyugati nagytőke és a gyerekkúrók érdekeiért.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.05.06. 18:51:34

@taga20: józsinéni marad fideszkomcsi!
Ezek nem változnak.

taga20 2023.05.06. 19:29:05

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

nincs igazad!

bajcsy-zsilinszky endréről hallottál már?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.05.06. 20:09:37

@taga20: hallani hallottam.
De a fideszkomcsi az bizony fideszkomcsi marad!

Billy Hill 2023.05.06. 21:06:55

(Ha valaki antifa, az pl. a bokrokat még szeretheti..?)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.05.06. 21:27:35

@Billy Hill:

Hitler is nagy állatbarát volt, ráadásul vegetariánus. Mindez nem akadályozta meg tízmilliók legyilkolásában.

birkamenet 2023.05.06. 23:16:56

De szép büdöskomcsi byelvezete van ennek a MìépfidessMoszkva máténak. Hej, ha ezt Sztálin eftárs láthatta volna, hogy milyen hűséges alattvalói vannak a birodalmában.

Azért putyin biztos küld egy csókot Kámáté orcájára.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.06. 23:21:31

Komolyan olyan jó érzés most nekem nem tudni, hogy ki is ez a figura és mi is az a szervezet, ami miatt a balhé van. A facebookon minden politikust, politikai pártot és sleppjeiket letiltottam szép sorban. Tévét sem nagyon nézek és a netes újságoknál is át tud ugorni már a szemem sokmindenen.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.05.07. 07:38:41

@G. Nagy László: "A kormány az, amely a nemzeti liberalizmust képviselve a leginkább védi az érdekeinket, még ha nem is tökéletesen teszi."

Na várjunk csak! Akkor orbán miért aposztrofálja magát illibsiként?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.05.07. 07:41:09

@vilagnezet.blog.hu: Tehát gyakorlatilag kizártad a világ híreit és ez a te világnézeted. :-)) Elvagy a magad által teremtett, hallucinált világodban.

G. Nagy László 2023.05.07. 09:21:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Na várjunk csak! Akkor orbán miért aposztrofálja magát illibsiként?"

Leírom sokadszorra is. A LIBERÁLIS kifejezés mára sok mindent jelenthet. Amit jómagam képviselek, az a KLASSZIKUS LIBERALIZMUS, amely tiszteli az egyén szabadságjogait, a magántulajdon szentségét, a szólásszabadságot és a törvény előtti egyenlőséget. Ehhez képest a neomarxisták is használják e jelzőt, ők PROGRESSZÍV LIBERÁLISKÉNT aposztrofálják magukat, még akkor is, ha ennek semmi köze a valódi, klasszikus liberalizmushoz, sőt a legtöbb tekintetben ellentétes azzal. (Tagadja a szólásszabadságot, kvótákat hirdet, magas adókkal, vagy ennél is durvábban támadja a magántulajdont.) Ha a progresszív liberálisokra gondolunk, úgy én magam is illiberális vagyok. Így kell értelmezni Viktor beszédét.

nemecsekerno_007 2023.05.07. 09:29:29

33 évvel a kommunizmus bukása után ennyire futnak az ilyen neomarxisták mint Jámbor Jack?!?!

Ha ezt valaki elmondja 92-ben, kiröhögöm.

Sorállományú előfelvételis 2023.05.07. 09:54:01

@nemecsekerno_007: Jámbor mitől neomarxista? Különben az mit jelent?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.07. 10:19:11

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: és téged is figyel a narancsgazdád, vagy a gondozód a zárt osztályon?
nem érzed, hogy a gondolataid többsége: zavart téveszme?
ha gondolod te is v álaszolhatsz fideszesként ezekre a kérdésekre, már tudom hogy te bolond vagy, dehát hátha jobban megy mint G. nagynak:

kkbk.blog.hu/2023/04/03/par_kerdes_a_fideszeseknek

Almandin 2023.05.07. 10:25:58

Érdekes, hogy Jámbor nem egy jámbor. Angela Merkel nem egy angyal (aki nem hiszi, kérdezze meg a Kohl családot), stb. Lina Engel se épp egy angyalka. Érdekes, hogy sokszor a név mennyire nem jellemzi a viselőjét. Bár vannak esetek, amikor döbbenetes egybeesések történnek, pl. Ophélie Bretnacher halála és a Hamlet Oféliájának halála közti hasonlóság. A Viktor név is nem ritkán győzelemre programozza viselőjét.
A lényegre térve: döbbenetes, hogy mérsékeltnek látszó politikusok sokszor mennyire tolerálják a saját oldaluk szélsőségeseit. Ez nemcsak baloldalon van így. Megdöbbentem Budaházy kieresztésén is. A Fideszben is vannak olyan tendenciák, hogy megtűrt dolog a szélsőjobboldaliság. A tavalyi posványosi beszéd fajvédő szövege is erre utalt.
Nem kéne tolerálni a szélsőségeseket, a terrorizmust mindenkinek el kellene ítélnie. Aki ráadásul mérsékelt balosként mosogatja az antifák szennyesét, az kriptokommunista, aki nemzeti hősnek tartja és sztárolja Budaházyt, az egy kriptonáci. Az a baj manapság, hogy mindkét oldalon a szélsőségek felé tolódik a politika, pedig csak egy mérsékelt társadalom lehet működőképes.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.07. 10:35:31

@taga20: azok még gerinces emberek voltak, értelmesek szóval Bajcsy nem volt fideszes.

józsinéni meg mindenkit kitiltott a kommentekből sadist haverja programjával, aki nem fideszes. biztos nagyon jó ember lehet, ugye? főleg hogy sadist haverja: nőgyűlölő de nem látnám hogy nagyon zavarja ez józsinénit.. állítólag előfordulhat hogy több ember használja a profilját, legalábbis a szürke nyúl blogon Igazamvanvagyigazamvan? nevű srác szerint.

simán lehetséges.

"szerintem ez a nokraft nem egy személy. Van egy gyermekien egyszerű, egy nőiesen sértődős és egy sötét bunkó."
szurkenyul.blog.hu/2023/01/27/szabadsagharc_352

nézd meg hogy itt is csak orbán szövegírójával beszélget, a többiek kommentjét nem is látja... nagyon tisztességes

Boldeone2 2023.05.07. 10:40:03

@G. Nagy László: még akkor is, ha ennek semmi köze a valódi, klasszikus liberalizmushoz, sőt a legtöbb tekintetben ellentétes azzal. (Tagadja a szólásszabadságot, kvótákat hirdet, magas adókkal, vagy ennél is durvábban támadja a magántulajdont.)

- Nem ellentétes, csak a liberalizmus klasszikus, 19-ik századi formái mára aktualitásukat vesztették, mert nem adtak választ a 21-ik századi társadalmi-gazdasági kérdésekre, ezért klasszikus liberálisok mára szinte alig maradtak. Ugyanezt el lehetne mondani a konzervativizmusról is: annak eredeti formája mára aktualitását vesztette
A nézetrendszerek a tömegtársadalom igényeihez alkalmazkodtak, megpróbálnak válaszolni az új kihívásokra és sok esetben: lehet velük hatalmat menedzselni, tömegeket manipulálni

A progresszív liberalizmust lehet kritizálni, de " az " legalább megpróbál haladni előre, válaszolni, nem pedig visszafelé menni, ahogy a vele szemben fellépő nézetek...
Ha már a 19- ik században is alapvető és konfliktusos társadalmi vagy gazdasági probléma volt valami, akkor nem az a helyes út, hogy visszamegyünk a múltba, hanem ÚJ és haladó szellemiségű válaszokat próbálunk

A felvetett ellenérvek - szólásszabadság, kvóta, adók - szerintem nem valós érvek

A szólásszabadságnak NINCS vagy csak alig van korlátozva a nyugati társadalmakban. De persze HATÁRAI vannak, hiszen, egy példa: nem buzdíthatsz erőszakra, a törvény a legtöbb helyen meghatározza mikortól él a " present danger "
Van ahol lazább van ahol szigorúbb a határ, pl Németország

A kérdés most akkor az: mi a jobb, húzni egy ésszerű határt a nyílt gyűlölet és erőszakra buzdítás előtt, vagy lehessen mindent csinálni verbálisan?
Én úgy látom, Magyarország népe éretlen, sajnos. Ha elég érett lenne, akkor a fasizmus nem terjedne ilyen tempóban, meg Putyin aljas és hazug narratívái!

Én ellenzéki vagyok, de nem mondanám magam baloldali liberálisnak. Ebben a helyzetben minden magyarnak erkölcsi kötelessége fellépni az Orbán- rezsim ellen, mert ami itt épül, az katasztrófa a jövőre nézve:

Orbán egyesítette a bolsevik populizmust és a fasizmust és egy szörnyszülött született!

Mára rossz érzés magyarnak lenni a világban, újra a történelem rossz oldalán, az agresszor, a vesztes partján vagyunk....

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.07. 10:40:42

@G. Nagy László: alacsonyan van a léc eléggé, ha ez a nap kommentje

nem kérsz bocsánatot, amiért szerinted politikai alapon kellene osztani a fizetést a tanároknak, és egyéb közalkalmazottaknak is?

nehéz ám eldönteni, hogy létezhet olyan ember, aki ennyire ostoba lenne, ezért már megint felmerül hogy a síkhülye fideszes agyhalottakat akarnád már megint manipulálni ezzel, dehát látod hogy nem reagálnak rá. fel se fogják.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.07. 10:43:00

@vilagnezet.blog.hu: elég hülye vagy ha innen akarsz tájékozódni. dehát mondjuk te is olyan zavart bolond vagy mint a birca.két koherens logikus mondatot nem tudsz összedobni a blogodon, még alapszavak jelentését se ismered, írtam ezt már oda

6.Lenin 2023.05.07. 10:44:24

@Almandin:

"pedig csak egy mérsékelt társadalom lehet működőképes."

Itt ez a jobb sorsot is megélt blog. Mekkora szellemi zűrzavart képes bemutatni néhány tucat résztvevője egy társadalomnak, romba döntve a fenti idézetedet.
Nem ez az alaphelyzet? Mikor működőképes egy társadalom valójában, hiszen ez a jelenlegi is működik, pedig csak néhány tucat résztvevőjének az elképzeléseiről kapunk (zavaros) képet. Mi lenne , ha ismernénk az egészet?
Nem pont az a baj, hogy minden résztvevője a társadalomnak szeretné egyedül meghatározni a működőképesség feltételeit?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.07. 10:44:43

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: túl gyors voltál, szerintem nem gondoltad te ezt eléggé. ahogy nézem. válaszolok rá.

és már megint előjönnek olyan számodra megfoghatatlan fogalmak, mint az erkölcs, tisztesség.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.05.07. 10:45:36

@tesz-vesz:

Az erlkölcs és tisztesség nem azt jelenti, hogy "ballib", csak szólok.

Almandin 2023.05.07. 10:47:41

@grundigg: Biztos figyelik. Viszont erről nincsenek információk (lévén ilyen a titkosszolgálati munka). Erről Orbánékat kellene megkérdezni (eredménytelenül, nyilván nem fogják elárulni).

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.07. 10:48:01

@G. Nagy László:
BrendelMatyi nagyon nem jó ember és nagyon erősen kényszerképzetes viselkedészavaros. Gyakorlatilag legalább 25 éve ismerem, Internettó és Index fórumáról, majd vagy 15 évig minden olyan helyre ahol én írtam, vagy kísérletesztem utánam jött. Valláskritika Vírtus, Magyar Wikipédia ... stb ... A magyar wikipédián velem fenyegette meg és zsarolta az ottani nem túl értelmes szerkesztőgárda egy részét. Ami igen görény dolog volt. Mindegy... mert a Tudományos Isten feltárás derékba törte a fanatikus ateizmusát és bebizonyította maga is, hogy az ateizmus sem más mint egy elmebetegség.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.07. 10:50:29

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Szó sincs róla... csak felülemelkedtem az áltudományos és parasztvakító Politikán és a belőle fakadó ugyanolyan Jogon. Sőt tudom az ellenszerüket is, hogy ne csak parasztvakítások és birkaterelések legyenek, hanem tényleg hasznos elemei a társadalmunknak.

Almandin 2023.05.07. 10:52:41

@6.Lenin: Még működik. Viszont a történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy mindig nagy baj lesz abból, ha eluralják a társadalmat a szélsőségek. Világháborúk robbanhatnak ki, polgárháborúk, pogromok, népirtások kezdődhetnek. Ha pl. kommunisták veszik át a hatalmat, gyakori a teljes gazdasági összeomlás is, mert a kommunista elvek szerint nem működtedhető a gazdaság. Pl. Kambodzsa esete a vörös khmerekkel. Sok helyütt kifejezett szegénységet hozott a kommunista uralom. Mao Kínájában éhínséget is okozott a valóságra érzéketlen kommunista kormányzás (verébirtás és következményei).

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.07. 10:54:06

@tesz-vesz:

Attól tartok, hogy amíg én csak mérsékelt szelid "zombi" vagyok, te meg nagyon erősen harcos és vérengzően vagy az. A dolog gyógyítható, immunizálható. Nagy Gergely Kálvinista Apologetikát is kigyógyítottam.

6.Lenin 2023.05.07. 10:54:24

@vilagnezet.blog.hu:

"erősen kényszerképzetes"

Remélem elolvastad a hozzászólásokat (a sajátjaidat is) és feltetted a kérdést. Ki nem kényszerképzetes? Beleértve természetesen magadat is.
Természetesen önmagával szemben mindenki elnéző (de ez nem változtat a lényegen)

Almandin 2023.05.07. 10:55:32

@tesz-vesz: Ezen én is megdöbbentem. Én nem vagyok jóban Sadisttal, pont a nőgyűlölő nézetei miatt. Tényleg fura, hogy egy női hozzászóló ezt eltűri neki.

Almandin 2023.05.07. 10:56:56

@grundigg: Mindkettő egyaránt elítélendő.

6.Lenin 2023.05.07. 10:57:38

@Almandin:

Amennyiben az emberiség talált volna már a létezése során EGY megoldást, létezne még?
Nem az a működés alapja, hogy mindig,minden generáció mást akar, mint ami az előzőé volt?

Almandin 2023.05.07. 11:02:39

@tesz-vesz: Abban teljesen egyetértek veled, hogy a Fidesznek és Orbánnak nincs világnézete, ideológiája. Emiatt a nagy pálfordulás is, mert 25 éve felmérték, hogy a liberalizmusnak nincs akkora tömegbázisa Magyarországon, hogy biztosítva legyen a hatalmuk hosszú távon. Ezért átnyergeltek a konzervativizmusra, mert több szavazatot lehetett vele szerezni.
Orbán KISZ-esként kezdte. Volt ez már minden, az érdekének megfelelően.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.07. 11:04:02

@6.Lenin:
A lényegen valóban nem változtat, hogy már van Tudományos Isten is ami bizonyított és tesztelhető és ezzel a vallások kitalált Istenei megbuktak, ahogyan megbukott az ateizmus is.

A bizonyításban a bizonyító akármilyel elmeállapota nem lényeges. Kurt Gödel, Nash, Cantor súlyos elmebetegek voltak és még is jók állítóllag amit összefirkálgattak.

alöksz róz 2023.05.07. 11:05:23

@Boldeone2: "Nem ellentétes, csak a liberalizmus klasszikus, 19-ik századi formái mára aktualitásukat vesztették" - szerintem se ellentétes, én is ezt mondtam a lacinak, csak máshova került hangsúly. a szabadság határaira.

alöksz róz 2023.05.07. 11:08:38

@Almandin: "Orbán KISZ-esként kezdte." - középiskolás korában, gyerekfejjel, egy iskola vagy osztály szintjén. valaki meg felnőtt korában a rendszer szervezőjeként, vezetőjeként. tanuljunk már meg disztingválni.

6.Lenin 2023.05.07. 11:13:25

@vilagnezet.blog.hu:

Nincs semmi konkrét tudás, csak önjelölt istenek hazudoznak bármit, amiben ők maguk sem HISZNEK talán valójában. Természetesen én elfogadom , hogy jogod van abban HINNi amiben csak akarsz, de ez a jog megillet másokat, még akkor is, ha fingja sincs senkinek sem a , semmiről sem.

G. Nagy László 2023.05.07. 11:22:29

@Almandin:

"Az a baj manapság, hogy mindkét oldalon a szélsőségek felé tolódik a politika, pedig csak egy mérsékelt társadalom lehet működőképes."

Teljes szívvel egyetértek.

Azt ugyanakkor látni kell, hogy a baloldal elképesztően elcsúszott a szélsőségek felé, a jobboldal sokkal kevésbé radikalizálódott. A balosok a mai napig simogatják a kommunista verőlegényeket, míg a konzervatívok kivetik maguk közül a nácikat.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.07. 11:24:47

@6.Lenin:

Semmit sem számít a véleményed, egyéni kételyed egy tudományos bizonyítással szemben. Ami tesztelhető és már számos más helyen is megerősített. Érdemi cáfolatod meg nincs.

G. Nagy László 2023.05.07. 11:29:53

@Boldeone2:

"a liberalizmus klasszikus, 19-ik századi formái mára aktualitásukat vesztették, mert nem adtak választ a 21-ik századi társadalmi-gazdasági kérdésekre"

De bizony, minden fontos kérdésre választ adnak mind a mai napig.

"ezért klasszikus liberálisok mára szinte alig maradtak."

Ez nem ezért van, hanem azért, amit @Almandin: ír: a világ a szélsőségek felé tart, mindkét oldal, ha nem is ugyanazon mértékben távolodva a centrumtól.

"A progresszív liberalizmust lehet kritizálni, de " az " legalább megpróbál haladni előre, válaszolni, nem pedig visszafelé menni, ahogy a vele szemben fellépő nézetek..."

Lófaszt. Egy az egyben visszafelé halad, a legsötétebb, legbigottabb középkort célozva.

"Ha már a 19- ik században is alapvető és konfliktusos társadalmi vagy gazdasági probléma volt valami, akkor nem az a helyes út, hogy visszamegyünk a múltba, hanem ÚJ és haladó szellemiségű válaszokat próbálunk"

De semmi baj nem volt a klasszikus liberalizmussal már akkor sem. Csak jött a mestered, Marx Karcsi, és elhitette a hozzád hasonlókkal, hogy a liberalizmus szar dolog.

"A felvetett ellenérvek - szólásszabadság, kvóta, adók - szerintem nem valós érvek"

Elképesztően valós és elképesztően súlyos érvek. Nincs időm többet írni most, kezdődik a fiam focimeccse...

6.Lenin 2023.05.07. 11:30:57

@vilagnezet.blog.hu:

Ő jelentett egyedül másokról ? Ilyenkor a "mit" se szokott érdekes lenni, csak ha .........

-Ja, ne haragudj Lajos , de jelentettem, hogy tegnap este is rejszoltál.

Minden aljasság csak akkor érdekes, ha az ellenségeink követik el. A te aljasságod bocsánatos kategória lesz míg élsz.

ilyen az ember.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.07. 11:35:17

@6.Lenin:
Vannak arról akták is és bízonyítékok is, tehát Lajos nem a levegőbe szövegelt. Putyin is őrzi néhány példányukat minden bizonnyal. Mert a lenengda szerit Kádár amikor meghalt rendőrnek öltözött KGB-sek elvitték az páncél-terme anyagait. Eddig minden ráutaló jel szerint ez nem csak összeesküvés elmélet, hanem valós történelmi esemény.

alöksz róz 2023.05.07. 11:35:48

@vilagnezet.blog.hu: van ilyen. olyan is h önszántából, olyan is h fenyegetés hatására. nem ez a lényeg.
mondok egy fasza példát. 2. vh után új rendszer köszönt be németországban. elkezdik a volt hitlerjugendeket basztatni hogy mér voltál te hitlerjugend, közben a náci vezetők meg tiszta lappal békés nyugdíjasok, vagyonos vállalkozók, demokrata politikusok lesznek.

6.Lenin 2023.05.07. 11:36:22

@vilagnezet.blog.hu:

Ezzel tökéletesen tisztában vagyok, hogy csak a TE véleményed számít. Ezzel néhány milliárdan pontosan így vannak.
Csak tudod már az alap is rezeg, már ami a magyarázatot illeti.

A világot egy intelligens teremtő teremtette, és őt ki? Önmagát a semmiből?

De nyilván neked (és sok másoknak is van valamilyen faszáság, mint magyarázat )

6.Lenin 2023.05.07. 11:40:29

@vilagnezet.blog.hu:

Csináljak rólad is hiteles aktákat? Sima kopasz katonák voltak a fejükben hatalmas semmivel amin érdekes lehetett volna bárkinek is.

Itt van ez a jelentéktelen Jámbor A. , és már mennyi marhaság íródott miatta. Van valami konkrét köze ehhez ennek a seggfejnek?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.07. 11:44:21

@6.Lenin:
Nehéz dolgod lenne... mert politikai kiképzést kaptam a seregben és tartalékos hadnagyként szereltek le. Tehát tudom az ellenszerét az esetleges kavarásodnak. Aztán a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának aktív tagja lettem és megszűnt a besorozhatóságom is, mert több mint 5 évig nem vetem át a behívókat a tartalékosi továbbképzésekre.

6.Lenin 2023.05.07. 11:45:37

@vilagnezet.blog.hu:

A tudományos Isten teremtette a ?????-t, miért is? És őt ki na tököm? Csak úgy, mint a gólyafos tengett-lengett ? Aztán hétfőn reggel 8:15 h-kor lett minden szarásig? Meddig is? A mindennek , minden részén egyformán?
Csak néhány kérdés a részedre.

A többi sok milliárdra most nincs kedvem felsorolni.

6.Lenin 2023.05.07. 11:49:35

@vilagnezet.blog.hu:

Voltam katona. Gimis koromban KISZ titkár is, de kirúgtak 3.-ban.
ÉS?

MINDIG MÁSOK A GAZEMBEREK. ÍRD le mert látom képtelen vagy megjegyezni. A mieink soha nem azok.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.07. 11:49:43

@6.Lenin:

Hülye vagy!!!! Hülyébb, mint BrendelMatyi. Olvasd el az ingyenes pdf első verziót és megtudod. A tudományos Isten feltárt, akárcsak azt is feltárták egyszer csak, hogy a Föld nem lapos, hanem gömbölyded. Egyébként meg minden Istent az emberek teremtettek és ez is bizonyított tény.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.07. 11:52:38

@6.Lenin:

Nos én meg el sem vállaltam a főiskolai / egyetemi KISZ -titkárságot, pedig felkérést kaptam rá. Lemondtam, hogy kihagynám. Olyan indokkal, hogy a tudomány és a robotok jobban érdekelnem, mint a politika.

6.Lenin 2023.05.07. 11:58:35

@vilagnezet.blog.hu:

Én elvállaltam mert a szomszédos épületben volt a leány gimi. És óriási volt az érdeklődés a másik neműek iránt. Addig sikeres is voltam míg a közös bulik megszervezése volt a feladatom, a többiek szerint. Politikailag ez viszont kevésnek bizonyult ezért kirúgtak mert mást nem akartam szervezni. A másik neműek iránt viszont az érdeklődésem töretlen maradt. De ezt a KISZ-ben már nem értékelték.

6.Lenin 2023.05.07. 12:03:34

@vilagnezet.blog.hu:

Nagyon sokat olvastam ár, sőt videókat is láttam a feltárt istenekről. De mindig volt valami, amin megpróbáltak simán átlépni (kamuzni), de nem tudtam bevenni a dolgot továbbra sem.

Én nem ítélem el a hited, másokét sem, amíg nem szeretnék rám kényszeríteni. Az idegesít egy kicsit. Beszélgetni meg nem káros róla, bár értelme se sok.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.07. 12:04:40

@6.Lenin:
Középiskolás koromban sem vállaltam KISZ vezetőséget ... csak egy általános iskolában kreszre, légpuskával lőni, meg tájékozódni , meg miegymásra oktattam a kicsiket. Aztán hozzámvágtak egy Kiváló Ifjúsági Vezető kitüntetést, amit az akkori egyik Elnöki Tanácstag adott át, és egy felnőtt akkori havi fizetési pénzdíj is járt a plecsni mellé. még a Kubai VIT-re is ki akartak vinni, amit szintén visszamondtam.

Na éppen akkor ment el a kedvem a politikától, mert nem azért csináltam bármit is, hogy aztán ezt valakik besorolják saját maguk dicsőségéhez.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.07. 12:07:03

@6.Lenin:
Teljesen mindegy mit hiszel és mit tagadsz. A Tudományos Isten éppen olyan tényszerű, mint hogy a Föld gömbölyded és nem lapos. Tehát semmit sem számítasz ilyen téren.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.07. 12:21:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: na válaszoltam rá, bolond vagy, és elképesztően buta.
mondom én hogy túl gyors voltál, nem bírod felfogni a kérdések valódi tartalmát

kkbk.blog.hu/2023/04/03/par_kerdes_a_fideszeseknek

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.07. 12:26:36

@G. Nagy László: hiába írod le sokadszorra az ostobaságot

képtelen vagy különbséget tenni, és megérteni a politikai ideológiákat, illet a jobb-bal szavak többjelentűségét.
gazdasági értelemben.

egyén szabadságjoga hogy népszavazást tarthasson pl?
vagy hogy illegális kordont bonthasson? hogy ellenőrizhesse a közpénzét?
igaz a magántulajdon szent nálad, de tudod adóval a magántulajdonunkat tranfszformálják közpénzzé.
azt te már nem tartod tiszteletben, hiszen bűnszervezetre szavazol igazi hazaráulóként. és nyiván ingyér terjeszted az ostoba és hazug propagandájukat is.

a szólásszabadságot a woke-ok mellett csak a fideszes gazdáid tagadják:

hogy nem lehet a hazaárulók és a fake news gyár ellen törvényileg fellépni? az ellenzék sajtója gátlástalanul hazudozhat össze-vissza? mit csináljunk a joggal és a médiatanáccsal, hogy jó legyen, több mint 10 év nem volt elég úgylátszik alapvető dolgokra. vagy lehet hogy hazudnak a fideszben és nem hisznek a saját hazugságaiknak sem ilyenkor és mégiscsak jók azok az oknyomozó újságcikkek?
a fidesz azt hazudja hogy nagyhatalmakkal dacolnak, és nem bírnak elbánni a saját "hazug" kis firkász ellenzékével? az agyhalott fideszesek nem ismerik a jogot meg a Médiatanácsot inkább.
így hogy fognak fellépni a fake news média ellen a gazdáid, ha nem szigorítanak, hanem enyhítenek?
Úgy módosítaná a Fidesz a Btk.-t, hogy rágalmazó vagy becsületsértő cikkek írásáért ne járhasson börtön
lehet hogy azért csinálják ezt az új törvényt, mert a fidesz terjeszti csak az álhíreket? és így bevédik a nyomoronc médiumaikat? a többiek pedig újságíró szerűen működnek heti 1-1 hibával, míg a fideszes médiumokból ömlik a szar és a hazugság. lehetséges volna?

Boldeone2 2023.05.07. 12:27:19

@G. Nagy László: De bizony, minden fontos kérdésre választ adnak mind a mai napig."

- Szerintem meg pont az gond, hogy a klasszikus liberalizmus társadalmi és gazdasági szabadság-ideái, a mai kor viszonyai között már nem működnek
Nem véletlenül van a liberalizmus ma válságban en bloc, mint nézetrendszer. Sokan úgy vélik, hogy mások fene nagy szabadsága az ő szabadságuk rovására megy...
Sajnos be kell látni: nem lehet olyan szabadságot teremteni, ahol mindenki egyformán szabad. Egy abszurd szabadságeszmét - szerintem nem szabad kergetni, de egy minél szabadabb társadalomra lehet törekedni
A másik fontos kérdés: lehet- e stagnáló vagy növekvő egyenlőség mellett növekvő szabadságról beszélni?
Szerintem nem. Akárhogy csűrjük- csavarjuk ezt a dolgot, én sem örülök kimondani: de az államnak tenni kell valamit ...
Ha pedig az államnak tenni kell valamit, akkor természetszerűleg szükséges valamilyen újraelosztás is, csak annak a mértéke lehet kérdéses. A társadalmi- gazdasági equilibriumot kell keresni, szerintem: hogy milyen pontokon avatkozzon be az állam, ahol nem sérti még a szabadpiac törvényeit, de azért lenyesegeti a kirívó egyenlőtenség- diszkrepanciákat is

Lefordítva : a nyugat- európai típusú, szociális demokrácia már működik, jól működik, nem kidobva a klasszikus liberalizmus elveit sem, a "dog eats dog" kapitalizmus latin- amerikai formái meg nem ...

Azt kell megérteni: nem az absztrakt liberalizmus alkalmazásával lehet nagyobb közjó a társadalomban, hanem ha minél inkább AUTONÓM tud lenni a társadalom
Hogyan tud autonóm lenni? Ha az egyén, de itt van lényeg: minden egyén függetlenebb tud lenni a gazdasági rendszertől, az államtól
Az aktív állam - szerintem - tud úgy működni, hogy az összeegyezetehető lehet a liberalizmus elveivel is.

A lényeg: nem absztrakt elvekhez - liberalizmus, konzervativizmus - kell ragaszkodni, hanem alkalmazkodni a változó világ realitásaihoz! Meg kell próbálni - még ha brutálisan sok a változó is- modellezni a társadalmi/gazdasági folyamatokat és az alapján politizálni

A jobboldaliság/baloldaliság, épp úgy a konzervativizmus és a liberalizmus, már idejüket vesztett politikai nézetrendszerek, világszemléletek
Persze, ami "utánuk" jött a "hibrid populizmus" sem ajánlott túl rózsás, a racionalizmuson, a mérsékeltségen a jóerkölcsön alapuló világnézetet...
A téveszmék uralják ma a világot, sajnos , a populista politikusok pedig " fürdőznek" a népszerűségben...
Államrezsimek alapulnak totális téveszeméken, erkölcstelenségen....

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.07. 12:28:25

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: olvasd már el mit írtam neked másfél órán keresztül te véglény.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.07. 12:30:37

@Almandin: honnan veszed hogy jámbor nem jámbor?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.07. 12:33:52

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ki mondta hogy az erkölcs és tisztesség azt jelenti, hogy ballib?

magadtól nem tudod hogy mit jelent ugye az erkölcs és tisztesség ? ezt is el kell magyarázni a fideszes agyhalottaknak?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.07. 12:38:06

@vilagnezet.blog.hu: az ateizmus sem más mint egy elmebetegség?

haver, szerintem jogosan ment akkor utánad az incel Brendel Matyi. aki ráadásul még gerinctelen is, azokat a kommentjeimet törli, amik cáfolják a butaságait.

A vallás a legbarátságosabb elmebetegség, szolid agyi programhiba.
A gondolkodás és az identitás hibás működése, illetve hiánya.
amikor a tudat tiszta, akkor nem kell vallás.

bár világért se szeretném hogy oda kommentelj, a bolondokkal tele van a padlás, nincs kedvem megint alapszavak jelentésén vitatkozni, a többiek kedvéért linkelem:

kkbk.blog.hu/2019/07/07/az_ateizmus_apologiaja

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.05.07. 12:42:52

@tesz-vesz:

Te mondtad. Mint ahogy azt is, hogy aki nem azt gondolja a világról, amit a gazdáid, az buta.

Boldeone2 2023.05.07. 12:49:58

@G. Nagy László: Lófaszt. Egy az egyben visszafelé halad, a legsötétebb, legbigottabb középkort célozva."

- Szerintem pont fordítva igaz: a progresszív liberalizmzus egy eszmerendszer a szabad és sokszínű nyugati társadalomban. A nagyobb probléma - ha maradunk Európában- , a MONOLIT típusú Kelet- európai társadalmakban van, ahol egyes autoriter típusú vezetők megpróbálják visszafordítani a sors kerekét!

Valld be őszintén: te elhiszed Orbánék woke, LMBTQ és más propaganda riogatását?

Nem veszed észre, hogy ezek leginkább álkérdések!? Ezek a populizmus, a 21- ik századi modern fasizmus alapkérdései, amelyek hiszerizálják a társadalmat, növelik az indulatokat az agressziót

Ezek a jelenségek csak marginális hatással bírnak a társadalomrs, szemben a GLOBÁLIS valós problémákkal!

10 éve még senki sem hallott a Woke - ról, de a család már akkor is válságban volt, sőt, 30-40 éve létezik a jelenség....

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.07. 13:05:50

@tesz-vesz:

Nem fogok oda kommentelni, pont amiatt amit írtál ... bár átfutottam és látom te is kutattad erősen a témát. Csak hát sehova sem jutottál. - Nagy Gergely is belefutott a Tudományos Istenbe és le is pattant róla. Olyannyira, hogy a lelkészséget is abbahagyta. Sőt ugye Hodász Andrást is magával rántotta. Boldogkői Zsolt is feladta az ateista apologetikáját, meg ugye Erdélyi Ágoston is, akivel személyesen is beszélgettem egykoron.

A témában írt e-könyvemet világszinten értékesítik és nekem az bőven elég. Hat. Az emberek meg kigyógyulgatnak sorra a marhaságaikból.

6.Lenin 2023.05.07. 13:17:51

@vilagnezet.blog.hu:

Természetes, hogy lényegtelen , hogy én miben hiszek, és miben, de pontosan olyan lényegtelenek ezek a kérdések nálad is, sőt tovább megyek, minden ember esetében, hiszen az ember csak korlátozott tudással rendelkezhet.
Az én elméletem szerint az ember egy valamilyen célból készített , szaporodásra is képes biológiai robot, lebutított programmal. Ez cél még rendelkezésére áll, vagy már régen szabadon fut, ez sem állapítható meg. Lehetséges, hogy valójában már semmi értelme az egésznek, ezért áll kipusztulásra az emberiség. idő kérdése csupán és eltűnünk egy fekete lyukban minden nyom nélkül.

Minden ember által készített(kitalált) vallás, ideológia hamis. A kitalálója emberi hibáit is tartalmazza, tehát érdektelen is, hiszen a következő generáció úgyis felülírja, átalakítja, ahogy ezt eddig is tette.

A te vallásodra is ez érvényes, vagy elfelejtik a halálod után, vagy egy másik okostojás átírja.
ahogy eddig mindennek ez lett a sorsa, már semmi sem eredeti. Jön egy új, ami majd felülírja egy másik marhasággal.

6.Lenin 2023.05.07. 13:22:59

@vilagnezet.blog.hu:

Ja, és te is pontosan ezt tetted/teszed. Felülírod mások következtetéseit, annak megfelelően, hogy új ismereteket szereztél. aztán pontosan ez fog történni a te munkáddal is.
Így kerek a világ. Néhány milliárd év múlva meg tudni fogja valaki na tutit? Emberi ésszel kétséges.

6.Lenin 2023.05.07. 13:32:51

@vilagnezet.blog.hu:

Talán, hogy érthetőbb legyen a móka. (index)

"Az EP-képviselő szerint az uniós források nem Orbán oligarcháinak a pénze
Daniel Freund követelte a magyar kormánytól, hogy vessen véget a korrupciónak."

Orbánnak ezek után követelnie KELL, hogy Daniel F. vessen véget az EP-ben zajló korrupciónak, mert az nem az Ep-ben lévő képviselők pénze.

Így lenne döntetlen.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.07. 13:36:21

@6.Lenin:

A tudás viszont nem bugyuta hit és bugyuta tagadás. Magam is felülmúltam már saját tudásomat is többször, hiszen az adott Tudományos Isten feltárásnak is már az X-edik, még tovább pontosított verziójánál tartok. Sőt ki kellene már adnom a legújabbat is. Viszont a tudást megőrzik az emberek, mert arra van mit tovább építeni.

A Tudományos Isten valószínű úgy fog továbbfejlődni, hogy akárcsak a biológia vírusokat, a pszichológiaikat is ki lehet majd közvetlenül is mutatni.

Volt már több ilyen "nem lehet látni" probléma, ami aztán még is megoldódott és még is lehetett látni. Pölö az optikai mikroszkópokkal a vírusok kimutathatatlanok voltak, mert kisebbek voltak az emberi szem látható fénytartományának a hullámhosszánál. Aztán lett ugye elektronmikroszkóp és VOALA még is láttuk azt amit előtte nem. Ilyen egy csillagászati nem látható a Tudományos Tévhitek gyűjteményből: 49. A Tejút az egyetlen Galaxis az univerzumban ... ( nos ez 1924-ig volt csak így. Hubble amerikai csillagász a kaliforniai Mount Wilson tetején lévő távcsővel akkor bizonyította be, hogy sok galaxis van szétszórva az űrben.)

baalint1 2023.05.07. 13:41:44

@G. Nagy László:
1. Milyen liberális elemekre gondolsz? Ilyennel még nem találkoztam. Ellenben a teljes gazdaságpolitikájuk erősen államközpontú, ahol lehet irtják a versenyt, az ársapkák csak a jéghegy csúcsa. Társadalompolitkában pedig szinte mindent meg akarnak mondani, még azt is, hogy a hálószobában ki mikor kivel.

Az ellenzékben nyomokban talász ilyet, az is elsősorban a jelentéktelem PM-ben és az LMP-ben, és még ezeken belül is csak egy-két politikus beszél akkora faszságokról, amelyeket a Fidesz konkrétan más formában, de simán megcsinál. De azzal, amit a kormány csinál, nincs gondod, az ársapkát is csak egyszer szidtad, mikor épp Matolcsyt fényezted, és azt próbáltad előadni, mint ha nem minden egy kézben lenne. Aztán pár héttel később simán leírtad a benzinársapkával kapcsolatban, hogy kényszerű, de jó megoldás...

2. A magyar társadalom jelentős része sajnos ugyanolyan szélsőbalos, mint te, és nyilván nem mind Fideszesek, vannak olyanok is, akik ellenzékiek. De az ellenzék sokmindent lefed, pontosan amiatt, mert a Fidesz nem elvek, hanem lojalitás alapján szerveződött, ezért simán benne volt a liberálisból jobboldali-konzervatívvá válás, és a mostani feudálkommunista vonal is.

De ne legyünk álszentek, mindketten tudjuk, a fő törésvonal a társadalmi liberalizmusban és az ahhoz kapcsolódó kultúrában van, és ehhez semmi köze nincs a Fidesznek, mert már a 20. század elején is megvolt. Van egy nacionalista, tekintélyelvű, a társadalmat közösségi és kötelességetikai alapon megközelítő oldal, kulturálisan ők voltak a népiesek, és van egy inkább internacionalista, individumot középpontba helyező oldal, a kultúrában ők voltak az urbanisták. Nekem egyikkel sincs bajom, a probléam akkor van, amikor az egyik oldal felfalja, kisemmizi a saját térfelén lévő alternatívákat, előtérbe helyez egy szélsőséges irányzatot, majd kisajátítja az országot. Ez történt a Horthy rendszerben, ami a szélsőjobboldali diktatúrában csúcsosodott ki, és ez történt a 2. világháború után is, ami 40 év kommunista diktatúrában teljesedett ki. Ezek a diktatúrák gyakorlatilag ugyanazok, csak az ideológiai színezet más. Érdemes Faludy önéletrajzi regényét elolvasni, hogyan lettek az ő nem kommunista, de baloldali ismerősei a kommunista rendszer gerinctelen kiszolgálói, ma ugyanezt látják azok, akik jobboldalon megmaradtak az eredeti elveik mentén a Fidesz oroszbarát, neobolsevik ámokfutása mellett is, ahogy emberek, akiknek elegük volt az orosz megszállásból, most Putyinnak tapsolnak, ahogy kisemmizték a szüleiket, nagyszüleiket a kommunisták, most ugyanennek tapsikolnak. Ez a szomorú, és ezt látom nálad is.

3. Hát ehhez képest tapsikoltál a homofób törvénynek (humánum?), tapsikolsz a háborús agresszornak (erőszakmentesség), tapsikolsz a kormány piacellenes gazdaságpolitikájának (piaci verseny), és gyűlölöd, bolsevik iránynak tituálod az egyén jogairól szóló társadalmi liberalizmust. Nem, kicsit sem vagyunk hasonlóak, az általad preferált autokrácia és normatív életfelfogás nagyon távol áll a liberális gondolkodásmódtól. Az külön vicces, hogy újra és újra elmaszatolod ezeket a kérdéseket, és akkor még te kiáltasz PC diktatúrát, miközben te magad felháborodsz, ha valakik nyíltan kimondják a problémákat.

4. Ha valamelyik szovjet konferenciáról kicserélnénk pár kulcsszót, mondjuk progresszív helyett imperaialistát használunk, lmbtq helyett erkölcsi dekadenciát, akkor a háborús agresszió pártolását békepártinak beállítást már át sem kell írni, megkaptuk ugyanazt.

"Sportszerű lenne, ha ilyenkor te is azt mondanád: semmi sem áll távolabb tőled, mint Jámbor András gondolkodásmódja. "

De hát én nem maszatolok, rengetegszer leírtam, hogy az ellenzék szélsőbalosaival sem szimpatizálok. A különbség, hogy ezek kevesen vannak, nincs mögöttük szavazótábor, és az ellenzék eleve mindenféle politikai irányzatot lefed, amelyen belül a szélsőbal marginális. Ezzel szemben a kormány konkrétan államosított lakossági vagyonokat, konkrét intézkedések sorozatával valósít meg szélsőbalos programokat, és te ehhez képest mégis az ellenzék szélsőbalos részét emeled ki, még véletlenül sem írtál cikket egyik kommunista intézkedés idején sem, hogy egyre nagyobb baj, hogy miket művel a kommunista kormány. Sőt, a legtöbb esetben még meg is véded ezt a kommunista kormányt.

Az külön vicces, hogy miután írsz róla egy cikket, rengetegszer leírod, ha sarokba szorítanak, hogy nem ismered annyira Jámbor Andrást, hogy ehhez vagy ahhoz érdemben hozzá tudj szólni, mert jelentéktelen figura. Közben meg mégiscsak ennek a jelentéktelen figurának a soha meg nem valósuló kommunista faszsságairól írsz, miközben a kormány megvalósuló és az országot pusztító kommunista faszságainak még tapsolsz is.

baalint1 2023.05.07. 13:45:51

@G. Nagy László:
"No de nehogy már azokat tömje pénzzel a kormány, akik a legnagyobb ellenzői! "

??? Tehát mert a tanárok tüntetni merészelnek, nehogy már a kormány emelje a béreiket?

baalint1 2023.05.07. 13:47:38

@G. Nagy László:
"Pont ezért vagyok a kisebb állam mellett: kevesebb politikus, kevesebb állami funkció = kisebb korrupció. "

Ehhez képest olyan politikusokat támogatsz, akik egy államilag erősen szabályozott gazdaságot látnak ideálisnak.

baalint1 2023.05.07. 13:52:39

@G. Nagy László:
"Amit jómagam képviselek, az a KLASSZIKUS LIBERALIZMUS, amely tiszteli az egyén szabadságjogait, a magántulajdon szentségét, a szólásszabadságot és a törvény előtti egyenlőséget. "

Baszki, te írsz sportszerűségről, miközben hányszor és hányszor tapsikoltál ezeknek az ellenkezőjéről. Nem emlékszek, hogy bármikor tiltakoztál volna az államosítások ellen, különös tekintettel a manyupra, amikor pedig az ellenzéki média módszeres ellehetetlenítését és az állami pénzből fenntartott propaganda gépezetet említem, akkor csak legyintesz, hogy de hát nem visz el a fekete kocsi, ha fikázom a kormányt. Amikor Fideszes pártkatonákat ültetnek az ügyészség élére, azzal sincs gondod.

De ha egy polgárjogi aktivista szerinted túlzó kijelentést tesz egy kisebbség védelmében, mert szerinted pozitív diszkriminációt kíván, akkor egyből marxizmust kiáltasz.

Nos, a sportszerű az lenne, ha beismernéd, hogy semmi közöd semmiféle liberalizmuzshoz, mert amiket írsz, azok 180 fokban szembemennek vele.

baalint1 2023.05.07. 13:56:19

@G. Nagy László:
"Azt ugyanakkor látni kell, hogy a baloldal elképesztően elcsúszott a szélsőségek felé, a jobboldal sokkal kevésbé radikalizálódott. A balosok a mai napig simogatják a kommunista verőlegényeket, míg a konzervatívok kivetik maguk közül a nácikat. "

Ha jobboldal alatt pl., a német CDU-t értjük, akkor igaz, csak közben előtérbe került egy szélsőjobb, amely számos jellegében inkább szélsőbal, és ezen politikai formációkban kapnak legnagyobb teret a szélsőségek. Lásd pl. te jobboldlainak vallod magadat, aztán mégis tapsikolsz a szélsőbalos politikának. Persze abból a szemszögből nem csoda, hogy a liberalizmus szélsőség, hiszen ti szélsőségesen autokraták vagytok, a ti szemetekben az enyhén individualista is szélsőséges.

6.Lenin 2023.05.07. 14:00:28

@vilagnezet.blog.hu:

"A Tudományos Isten valószínű úgy fog továbbfejlődni, hogy akárcsak a biológia vírusokat, a pszichológiaikat is ki lehet majd közvetlenül is mutatni."

Látom lassan kezded érteni, hogy miről is írok.

a) tovább fog "fejlődni", amíg ki nem derül, hogy úgy marhaság az egész, ahogy van
b) mivel új információk is kiderülhetnek, kiderül az egészről, hogy tökre más lesz az irány az új információknak köszönhetően. Tudományos Isten=mozdonyvezető
c) később lesznek még újabb kimutatható/mérhető információk, amik alapjában megváltoztatják az elmélet (vallás, hit, ideológia) lényegét. Nem vallás, hanem a Dal versenyre beadott sláger tibeti nyelven írt szövege.
d) közben egy fekete lyuk nyom nélkül elnyel mindent. Kár írni többet a blogra, mert az már nem létezik.
e) A fekete lyuk másik végén kiesik egy szögletes, kerek sámli, amelyiknek az egyik fiókjában megtalálható az eddig létező információ más értelmezése. Mindennek az ellenkezője kicsit elferdítve és egy eddig teljesen ismeretlen nyelven, és formátumban, puha kőbe vésve, kék festékkel láthatatlanná téve.

G. Nagy László 2023.05.07. 14:22:13

@Boldeone2:

"Szerintem meg pont az gond, hogy a klasszikus liberalizmus társadalmi és gazdasági szabadság-ideái, a mai kor viszonyai között már nem működnek"

E kérdést illetően a világ semmit nem változott. Kétszáz éve is voltak ortodox vaskalaposok, meg hozzád hasonló balosok is. Pont ugyanannyira működőképes akkor is, most is. Ha most nem, az azt jelentené, hogy elképesztő sokat haladtunk visszafelé, s mára igazán elhülyültünk, már nem vagyunk képesek a felnőtt életvezetésre.

"Sokan úgy vélik, hogy mások fene nagy szabadsága az ő szabadságuk rovására megy..."

Jámbor András is így gondolja. Meg minden komcsi. Hogy neki azért nincs nagy háza és sportkocsija, mert a másiknak van... Hányinger.

Nem tudsz egyetlen valid példát sem hozni arra, amikor két ember szabadságjoga ütközik.

"Sajnos be kell látni: nem lehet olyan szabadságot teremteni, ahol mindenki egyformán szabad. Egy abszurd szabadságeszmét - szerintem nem szabad kergetni, de egy minél szabadabb társadalomra lehet törekedni"

Értem én, klasszik balos bullshit duma. Dögöljenek meg a tehetségesek és a szorgalmasok, legyen mindenkinek éppen ugyanolyan szar. Köszi, ezt már 40 éven át próbálgattuk. Nem jött be.

"Lefordítva : a nyugat- európai típusú, szociális demokrácia már működik"

Pont nem. Nézd meg Svédországot! Erkölcsi, demográfiai, vagy akár közbiztonsági szempontból. Vagy Németországot. Tragédia.

"Azt kell megérteni: nem az absztrakt liberalizmus alkalmazásával lehet nagyobb közjó a társadalomban, hanem ha minél inkább AUTONÓM tud lenni a társadalom"

Azt kell megérteni, hogy e kettő egy és ugyanaz.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.07. 14:45:55

@6.Lenin:

Zöld a fű és kék az ég szintű felismerések nem gondolod, hogy spanyol viasz jellegű?

Jelengeg ugye pont az került még bizonyításra, hogy a teizmus és az ateizmus is csak egyfajta kényszerképzetes viselkedészavar. Tehát jelenleg abba a fekete lukba jelenleg én dobálok bele értéktelen hülyeségeket.

6.Lenin 2023.05.07. 15:13:45

@vilagnezet.blog.hu:

Zöld a fű-tavasszal és nyáron, kék az ég-nappal, éjszaka meg fekete.

Az egész élet viselkedészavar- valamiért, aminek nem értjük az értelmét. Amit te dobálsz, az csak neked értéktelen, de majd elmúlik nálad is ez a viselkedészavar. Mindennek az értékét az egyén állapítja meg magának. Ami neked értékes, lehet, hogy nekem értéktelen.

Túlságosan hiszel abban amit te magadnak értékesnek tartasz. Másoknak meg értéktelen.

Boldeone2 2023.05.07. 15:22:06

@G. Nagy László: E kérdést illetően a világ semmit nem változott. Kétszáz éve is voltak ortodox vaskalaposok, meg hozzád hasonló balosok is."

- Ortodoxként inkább te viselkedsz, én a legtöbb esetben csak kérdéseket teszek fel, vagy "elbeszélője" vagyok egy másik narratívának, amire nincs adekvát válasz a részedről.
"A hozzád hasonló balos " nem érv, csak akkor próbálja meg az ember a vitapartnerét minősíteni, ha kifogy az érvekből!
Állításoddal ellentétben, én nem vagyok "balos", sem "jobbos"- eleve értelmetlen az emberek ilyen kategóriákba sorolása!

Ha most nem, az azt jelentené, hogy elképesztő sokat haladtunk visszafelé, s mára igazán elhülyültünk, már nem vagyunk képesek a felnőtt életvezetésre."

- A "felnőtt életvezetés " számomra azt ( is ) jelenti, hogy képesek vagyunk " thinking beyond the box " vagyis: nem fogadjuk el a rezsimnarratívákat a világról, hanem kritikai szemléletű polémiát folytatunk!

Nekem nem a jobboldal vagy a baloldal az ellenfelem politikailag, hanem BÁRMELY elnyomó rezsim, ideológiai beállítottságtól függetlenül

Nem tudsz egyetlen valid példát sem hozni arra, amikor két ember szabadságjoga ütközik."

- Dehogynem tudok, te is tudsz. A lényeg az, hogy milyen alapvető szabadságjogokat ismerünk el, csak az élethez és a tulajdonhoz való szabadságot, vagy mást is?

Mi van, ha a kínai disznó idehozná az akkugyárát és én nem akarom, mert sérti a szabadságjogaimat? Folyt...

Boldeone2 2023.05.07. 15:37:11

@G. Nagy László: Értem én, klasszik balos bullshit duma. Dögöljenek meg a tehetségesek és a szorgalmasok, legyen mindenkinek éppen ugyanolyan szar. Köszi, ezt már 40 éven át próbálgattuk. Nem jött be."

-Nem érted a 21- ik századot: a verseny és a szolidaritás EGYÜTT is jellemezhet egy politikai rendszert, sőt, úgy a legjobb!

Pont nem. Nézd meg Svédországot! Erkölcsi, demográfiai, vagy akár közbiztonsági szempontból. Vagy Németországot. Tragédia."

- Őszintén, mi a tragédia?? Az, hogy ezek a mintaállamok vonzó célpontok a migraciónak? Ha tragédia is, az nem a te tragédiád, nekik kell vele megbirkózni, mint a globalizáció átkával vagy áldasával!

Erkölcsileg nem lehet eleve minősíteni egy társadalmat, kollektív módon, demográfiailag ugyanazok ( ha nem rosszabb ) folyamatok zajlanak mint " Kelet- Európában" a közbiztonság meg egy fokkal nem rosszabb Németországban, mint itt "vadkeleten"

A nyugat- európai plurális demokrácia, a szociális piacgazdaság az " etalon " rendszer a világban, amit irigyelnek, amire felnéznek az emberek ...

Itt, Magyarországon még sokan nem értik a nyugati eszmeiség lényegét: megpróbálni túllépni az önzésen, a szűklátókörűségen, a ( nemzeti ) korlátokon...

Altruistának kellene lenni, megértőnek és konstruktívnak....Az erőszakot és az elnyomást meg kell vetni!

HypocritSlayer 2023.05.07. 16:12:53

@Boldeone2:
>>- Szerintem pont fordítva igaz: a progresszív liberalizmzus egy eszmerendszer a szabad és sokszínű nyugati társadalomban. <<

És mennyire örülnénk, ha ez ott is maradna, ahogy a beavászkodó muszlim tetvek is......

>>A nagyobb probléma - ha maradunk Európában- , a MONOLIT típusú Kelet- európai társadalmakban van, ahol egyes autoriter típusú vezetők megpróbálják visszafordítani a sors kerekét!<<

Érdekes, hogy a magas választási részvétel eddig igazán a ballipsiknek kedvezett, kivéve most, ugyanis a legutóbbi , 2022-es választáson pont az a 4-500.000 nem "Orbán-szerető" gondolta úgy, hogy az alternatívát tekintve mégis az Orbáni "autoriter" vezető alatt élnének , .........., most vagy ennyire jó az Orbáni autoriter rendszer, vagy ennyire szar a woke alternatíva, esetleg mindkettő, de igazán a legnagyobb legitimációt az adja, hogy nem csak a "Fidesz-fan"-ok, hanem még az ellenzéki szavazók egy jó része is "beállt" mögé......., és ez a ti reményetek, mert ha valóságban ennyire nőtt volna a Fidesz tábora, akkor ti meg mehettek a levesbe....

(Az még külön pikáns, hogy ezen felül még a genderbuziszarral kapcsolatos népszavazáson még ennél is többen, 8-900.000-en rühellik a genderbuziszart, amit a fényesseggű nyugaton woke-olnak..)

>>Valld be őszintén: te elhiszed Orbánék woke, LMBTQ és más propaganda riogatását?<<

Dehogy, sőt, "az a baj, hogy továbbmennek"........., meg a másik hülyepicsát idézve: "ez csak álprobléma"............

De ajánlom a labrisz ezirányú "semmiségét": labrisz.hu/melegseg_es_megismeres

No meg azt, hogy hogy dicsekednek, hogy 2014 óta ők mennyire "aktívak és sikeresek"........

>>Nem veszed észre, hogy ezek leginkább álkérdések!? <<

Ja, ahogyan a muszlim tetvek is mekkora bajt okoztak, hogy nem álltak meg itt, hanem továbbmentek.....

>>Ezek a populizmus, a 21- ik századi modern fasizmus alapkérdései, amelyek hiszerizálják a társadalmat, növelik az indulatokat az agressziót<<

Sajnálatos módon, még mindig nem eléggé....................

>>Ezek a jelenségek csak marginális hatással bírnak a társadalomrs, szemben a GLOBÁLIS valós problémákkal!<<

Ja, azért szavazott kb 4 millió a genderszar ellen, és 3,6 millió a muszlim tetvek betelepítése ellen,......

>>10 éve még senki sem hallott a Woke - ról, de a család már akkor is válságban volt, sőt, 30-40 éve létezik a jelenség.... <<

Egyrészt de, hallottunk, csak most még jobban felerősödött a kreténség fullba tolása, másrészt a család válsága már 150-200 éve elkezdődött, a feminizmus és a jólét áldásos "eredményeként", a woke meg még taszít egyet rajta, hogy gyorsabban essen szét....

Boldeone2 2023.05.07. 16:31:11

@HypocritSlayer: És mennyire örülnénk, ha ez ott is maradna, ahogy a beavászkodó muszlim tetvek is......"

A valódi demokráciában ez nem kívánságműsor: voltak és lesznek mindig progresszív libsik, ahogy más politikai irányzatok is..

A "muszlim tetvek" meg már Magyarországon is megjelentek ...Gondolom Orbánék üzlettársait nem tetvezed, meg a " Türk Tanácsos " barikat....

Érdekes, hogy a magas választási részvétel eddig igazán a ballipsiknek kedvezett, kivéve most, ugyanis a legutóbbi , 2022-es választáson pont az a 4-500.000 nem "Orbán-szerető" gondolta úgy, hogy az alternatívát tekintve mégis az Orbáni "autoriter" vezető alatt élnének "

- Az eddig, az kb. 15 évvel ezelőtt lehetett. Akkor sem a " ballibsiknek" hanem inkább a baloldalnak kedvezett a magas részvétel, a pártállami beidegződések miatt....

Mára ez megfordult: a proli népet az Orbáni szélsőjobb rezsim kiválóan tudja a hazugságnarratívákkal manilulálni
Az ellenzék Budán erős, meg pár vidéki nagyvárosban, de az sem nagy erő...
Vagyis : éppen a jómódú, iskolázottabb rétegek nem szavaznak Orbánra

amelyek hiszerizálják a társadalmat, növelik az indulatokat az agressziót<<
Sajnálatos módon, még mindig nem eléggé...................."

- Miért, mit szeretnél még többet? Polgárháborút, nyílt utcai erőszakat? Soha ne feledd: a nyugat, meg a világelit többsége szemben áll a Ti elveitekkel, vagyis nem biztos hogy úgy avatkoznak be, ahogy nektek tetszik!

Boldeone2 2023.05.07. 16:41:32

@HypocritSlayer: Egyrészt de, hallottunk, csak most még jobban felerősödött a kreténség fullba tolása, másrészt a család válsága már 150-200 éve elkezdődött, a feminizmus és a jólét áldásos "eredményeként", a woke meg még taszít egyet rajta, hogy gyorsabban essen szét...."

- A kérdés csak annyi: válság ez, vagy csak egy természetes állapot? A családot ma már nem lehet külső kényszerekkel egyben tartani, ha feloldhatatlan konfliktus van a házastársak között. A nők jogai is kiegyenlítődnek, megszűnik a férfi-női hierarchia, a férfiak primátusa...
A kérdés, hogy volt - e valaha ideális család és boldogabbak voltak - e akkor az emberek, pl. egy kényszerkapcsolatban? Nem biztos
...
Jó volt a nőnek 6-8 gyereket szülni, felnevelni? Megint nem biztos
....

Van egy olyan idealizált családkép, amely lehet hogy SOHA nem is létezett... Kb olyan mint a "hősi kor", ami szintén nem létezett...

Esendő és bűnös emberek voltak, vannak és lesznek ....

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.07. 16:44:05

@6.Lenin:
Össze vissza vagy zavarodva, mint mindig. Szó sincs itt saját magamról. A tudományos módszertanról van szó és a helyes érveléstanról. A dolog tőlen független, mint az evolúció is független annak felismerőjétől Darwintól. Előtte és utána is azok voltak a fő szabályai.

A Tudományos Isten feltárása a tudományos módszertan alapján történt és így reprodukálható, megismételhető, leellenőriztető és tesztelhető.

- Bárki újra elkezdheti az adatgyűjtést "Isten" definícióiról.
- Bárki rendezheti ezeket az adatokat
- Bárki feldolgozhatja ezeket az adatokat
- Bárki felállíthat főbb vizsgálati teóriákat
- Bárki megállapíthatja, hogy ezen teóriák közül melyek felelnek meg a helyes érvelésnek, logikának és a valóságnak
- Bárki publikálhatja a végeredményét ...
.... stb

Sőt nagyon is örülnék ilyen reprodukálásoknak. Miért? Mert az adatgyűjtés elsősorban európai közegben történt. Gondolom más lenne, ha ezt mondjuk, Kínában, Indiában, Japánban, Afrikában, Dél-Amerikában vagy pápua Új Ginea, vagy Ausztráliában történne.

ulpius66 2023.05.07. 16:50:28

@Boldeone2:

Jajj, Istenem mán megint ezt "a prolik a Fideszre savaztak" szöveget.....

nem unjátok még?????????

Az összes panel-proli lakótelepet Pécstől Kazincbarcikáig, Szegedtől Dunaújvárosig MINDENÜTT MAGASAN A BALLIBSIK NYERTÉK!!!!

ulpius66 2023.05.07. 16:58:03

Budapest az egy külön állatfaj!

természetesen itt is az összes panel-proli lakótelepen taroltak a ballibsik....meg a 8 kerben, ahol nem panel prolik laknak, hanem a magas értelmiség...... NA JÓ, EZ VICC VOLT....

Eleve Budapestnek NEM JÁR 18 EGYÉNI VÁLASZTÓKERÜLET!!!!!!!!

HA AZ ORSZÁGOS ÁTLAGOT NÉZZÜK, AKKOR LAKOSSÁG-ARÁNYOSAN BUDAPESTRE MAXIMUM 15 VÁLASZTÓKERÜLET JUTNA!!!!!!!

BUDAPEST MAGASAN FELÜLREPREZENTÁLT!!!!!!!!!!!!!!!!

Aztán meg milyen választási rendszer mán az, ahol Budapesten a ballibsik kaptak 48%-t, a Fidesz meg 42%-t......
AZ EGYÉNI MANDÁTUMOKBÓL MEG 18-BÓL 17-T A BALLIBSIK NYERTEK.......

IGAZSÁGOS EZ A VÁLASZTÁSI RENDSZER???????

NEM IGAZSÁGOS!!!!!!!

A BALLIBSIK BUDAPESTEN ADJANAK ÁT A FIDESZNEK MINIMUM 5 PARLAMENTI MANDÁTUMOT!!!!!

ulpius66 2023.05.07. 17:03:58

Én nagyon remélem Budapesten a Fidesz-KDNP tényleg a Lázár Jánost indítja főpolgi jelöltnek....

Magasan a legjobb jelölt!!!!!!

12 évig volt polgármester egy megyei jogú városban (Hódmezővásárhely) 8 éve miniszter, így pontosan tuggya, hogyan kell egy nagyvárost vezetni....

Remélem a budapestieknek is lesz annyi eszük, hogy rá szavaznak, ezzel újabb 100 milliárdokhoz jutna a főváros.....

6.Lenin 2023.05.07. 17:05:57

@vilagnezet.blog.hu:

Most tulajdonképpen sok mindenben 1etértesz velem, hiszen ugyan arról írsz te is, csak te HIWSZEL abban, amit állítasz, miközben nem gondolod végig.

Már leírtam néhányszor, hogy nekem semmi bajom, hogy ilyesmikkel foglalkozol addig, míg nem szeretnéd rám kényszeríteni az elképzeléseidet.

Mennyi munkája volt Darwinnak a elmélete kidolgozásában? Rengeteg. És most hol is áll az elmélete, hite? Éppen összeomlóban?

Te most tökéletesen hiszel a .......-ban. Aztán majd néhány év, évtized, évszázad (új infók megjelenése)múlva jön valaki és az egészet egy fekete lyukba dobja.

ahogy eddig mindennel ez történt. Vallásokkal, ideológiákkal, " tudománnyal", ember alkotta valamikkel.
Itt az ember alkottán van a lényeg. A mindenséget egy felfoghatatlan intelligenciával/tudással bíró valaki/valami tervezte/alkotta.
Tökéletes? Nem(tudjuk) hiszen a cél, ok ismeretlen. Ember képes lenne ilyesmire? Jelenlegi (miért is lenne több) tudásával tuti nem. Én csak ennyit írok. Nem szeretném eljátszani a mindentudó seggfejet. Elismerem, hogy fingom sincs az okról, a célról meg pláne. Agyalok rajta? ahogy te is, de elfogadom a korlátaimat, pláne ismerve az eddig történteket.

Még az intelligens tervező által létrehozott is 1re inkább az összeomlás (megszűnés) felé halad, de eddig se volt (talán) minden hibától mentes.

Röviden összefoglalva: nekem semmi gondom veled, csak annyi, hogy én nem tudom elfogadni azt amiben te hiszel, mert én másként látom a dolgot. Miért is ne tehetném ezt?

ulpius66 2023.05.07. 17:10:03

@6.Lenin:

A Mesterséges intelligencia eleve minimum 2200 nyelven beszél, "fejből" tudja a Bibliát idézni, meg úgy általában a világon eddig született összes verset, és egyebeket....

nekem a kisunokám alig-alig bírja megtanulni az "Anyám tyúkja" verset.....

Lehet, hogy a mesterséges intelligencia okosabb, mint a kisunokám?

baalint1 2023.05.07. 17:10:45

@G. Nagy László:
"Értem én, klasszik balos bullshit duma. Dögöljenek meg a tehetségesek és a szorgalmasok, legyen mindenkinek éppen ugyanolyan szar. Köszi, ezt már 40 éven át próbálgattuk. Nem jött be."

Akkor miért erőltetitek továbbra is? A propagandamédiátokból folyamatosan az folyik, hogy a nyugati multik kizsákmányolnak, hogy a boltok nyelik be a hasznot, és azért drága az élelmiszer. Ha egyes ágazatok sikeresek, akkor különadókat vettek ki rá, vagy lenyúljátok baráti kézbe állami hatóságok segítségével (lásd pl. Digi ügy). Máig azt hirdetitek, hogy a privatizáció alapjaiban elhibázott volt és a 90-es éveket vadkapitalizmusnak nevezitek. Célzottan osztogattok annak a rétegnek, amely szerintetek többet érdemel, elvéve a pénzt másoktól, akik megdolgoztak érte.

Ha 40 évig nem működött, miért gondolod, hogy más színben majd működni fog?

És akkor bazdmeg benyögöd, hogy te klasszikus liberális vagy. Aki a piaci szabadságot hirdeti. Aztán legközelebb újra tapsolsz az államgazdaságnak.

baalint1 2023.05.07. 17:13:32

@Boldeone2:
Meg mondjuk megjegyzem, hogy Svédországban a hatalmas állami újraelosztás ellenére is szabadabb a piacgazdaság, mint Magyarországon, mert nem úgy működik, hogy bal lábbal kel fel Bástya elvtárs, és ezért hoz egy rendeletet, amely alapján teljese szektorokat államosít, tesz állami monopóliummá vagy lehetetlenít el.

6.Lenin 2023.05.07. 17:18:35

@ulpius66:

Okosabb és elfogult abban az irányban aki őt felprogramozta. Ha kihúzod a konnektorból szart sem ér. az unokád meg fordítva működik, ha bedugnád a konnektorba sokat veszíthetne a tudásából.

ulpius66 2023.05.07. 17:19:08

Jámbor András egy kicsike fogaskerék a liberál-fasiszta SoroSS-hálózatban.... most kapott egy kis hírnevet....
de a gazdi pontosan megmondja mikor mit kell tennie....

Ennyike.

6.Lenin 2023.05.07. 17:26:12

@ulpius66:

De hányan kihányhatták magukból mindazt, ami belülről nyomasztotta őket. Igaz őt a nagyja simán leszarta. sokaknak ráment a vasárnapjuk

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.07. 17:38:16

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: hol mondtam én olyat hogy az erkölcs meg a tisztesség az balib te degenerált idióta? te tényleg elmebeteg vagy.

én miért vagyok troll? mikor másfél óráig írom neked részletesen érvekkel és konkrétumokkal az ostoba EGYSZAVAS benyögéseidre a választ?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.07. 18:00:56

@vilagnezet.blog.hu: csak arról nem beszélsz, amiről kéne.

világszinten értékesítik a könyved a szcientológia hálózata miatt? vagy valami másik agyhalott szekta terjeszti?

lehet nem kéne írnod, neked se a téveszmés autista dixlexiás g. naggyal, ha olyan butaságokat vagy képes leírni hogy PONT az ateizmus az elmebetegség.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.07. 18:05:34

@6.Lenin:
Nem veled értek egyet .... és semmiben sem hiszek.
Gyógyulj ki !!! A kényszerképzeteidből.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.07. 18:10:07

@6.Lenin:
látszik neked ennyi csak az ember, valójában az intelligens ember sokkal több mint "szaporodó robot", de miért magyarázzam a színeket egy színvaknak?
lehet eltűnünk egy feketelyukban, ja 1 centilió év után, vagy 1 googolquadriplex év után, addig azért még eléggé sok dolog történhet. akár még meg is lehetne tölteni értelemmel ezt az időt, persze nem a primitív tanulatlan csőcseléknek.
ha valaki buta mint a föld, tanulatlan idióta, legalább ne jártassa a száját állandóan, ne bűnözzön, hanem viselkedjen rendesen. ez a minimum.
hogy ne hátráltassa semmiben az intelligens embert.

"Minden ember által készített(kitalált) vallás, ideológia hamis"

a vallás hamis, de neked foglalmad nincs arról hogy mi is az az ideológia, nézz utána, mert alapszavakkal nem vagy tisztában, mintha kicsit tanulatlan lennél vagy neked is eggyel több iskolád volt a kelleténél, mert lehet annak aki nem tud gondolkodni, szinte felesleges megtanulni írni-olvasni.
azért mert pontosíthatnak valamit egy ideológiában, attól az még nem lesz hamis.

legközelebb írd meg a googleba: Az ideológia valamely osztály, politikai párt, vallás, irányzat vagy korszak által vallott eszmék, nézetek, fogalmak rendszere, amely a társadalmi tudat különböző formáiban (filozófiai, vallási, művészeti, politikai, erkölcsi nézetekben) jut kifejezésre[1] és ennek alapján irányelveket állapít meg a társadalom működtetésére nézve.

A politológiai szakirodalomban nincs egységes álláspont arra nézve, hogy egy gondolati rendszer milyen kritériumok szerint nevezhető ideológiának, és mikortól filozófiának, vallásnak. Ennek megfelelően akadnak, akik az utóbbi típusú ismeretrendszereket is ideologikusnak tartják, legtöbben mégis tagadják ezt

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.07. 18:11:42

@6.Lenin: nem lenne döntetlen te ostoba marha, mert nem Daniel Freund vezeti az európai uniót, és Eva Kailit is letartózttatták már.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.07. 18:12:18

@tesz-vesz:

Nagyon nem szeretem a Xenu bolondjait., de ugye az ateistákat és a monoteistákat sem.

Trükkös Mém - Túl Richard Dawkinson [eKönyv: epub, mobi]
Több mint 14 országban értékesítik könyvterjesztők. Scibrid USA előfizetéses streaming + az Apple books és a google play is.

A korai és még más címmel, több apróbb változtatás nélküli és két fejezettel rövidebb és pdf változata itt letölthető és olvasható.

www.facebook.com/groups/1264498643978932/posts/1643750602720399/

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.05.07. 18:13:34

@tesz-vesz:

Mert azt implikálod, akinek más a véleménye az vagy hülye vagy erkölcstelen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.07. 18:33:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: nem azt "implikálom", Bálintnak és Grundiggnak is sok dologban más véleménye van, mint nekem, mégis mindketten nagyon tájékozottak és mindketten nagyon intelligensek.

tehát sehol nem állítottam ilyet, mégis behazudtad te kib. fogyatékos autista, te. de mentségedre szóljon, hogy még mindig okosabb vagy aleksznél, gigab*zinál, meg upiusnál, és még g nagynál is. bár ennek nincs sportértéke, mert ezeknél még egy jólnevelt majom is értelmesebb az állatkertben. pl a fakockákat a helyére tudja rakni

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.07. 18:44:26

@vilagnezet.blog.hu: ma már úgy látszik akárki kiadhat könyveket. látod g nagy is autista és könyveket ad ki a jaffa kiadóval és miből gondolod hogy értelmes emberek becsülik a munkádat?

nem érzed, hogy HA veszi bárki is, akkor csak a dawkins-koppintás miatt teszi?

Te vallásos vagy akkor? milyen vallásod van?
bolondként nem kéne ám írogatni. egy jótanács.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.07. 18:52:18

@tesz-vesz:

Azt sem tudod Brendel Mátyáshoz és Nagy Gergelyhez hasonlóan, hogy mi a különbség az agitációs propaganda és a tudományos kutatás és feltárás közt.

Dawkinst egy apró dolgon kívül gyakorlatilag cáfolom.

Nincs ilyen értelmes halmaz, hogy vallásos!!! De te meg nagyon butus vagy, butább a kálvinista apologetikusoknál.

Ki fogsz te is gyógyulni a "zombi"-ságaidból hamarosan. Nem kell elolvasnod a Tudományos Isten feltárást, mert úgy is elolvassák mások és majd egyre többször bukkan fel a közeledben. És kiröhögnek, hogy ja te a tagadásnál , vagy a hívésnél jársz csak még ...

G. Nagy László 2023.05.07. 19:02:13

@baalint1: Ami tisztán látszik: egy kibaszottul érzelem-vezérelt Orbán-fóbiától frusztrált ember vagy. Minden intellektuális energiádat arra fordítod e blogon, hogy engem basztass. Itt van egy csomó elvtársad, akik pont ugyanolyan szenvedélyesen gyűlölik Viktort, ahogy te, miközben semmi másban nem értenek veled egyet. Néhányan full kommunisták, néhányan imádják a progresszív szarokat, a többiek pedig azt sem tudják, hol a helyük a világban, csak azt hogy fúj Fidesz. Te is érzed, hogy annyira törékeny és elvtelen a moslék-koalíciótok, hogy még véletlenül sem mersz konfrontálódni egyik idióta Orbán-fóbiással sem...

Megdöbbentő ez a szellemi mélyrepülés. Már rég nem az értékeket tekinted - hiszen ezek alapján az elvtársaid gyorsan elvéreznének - csakis a szekértábor-logikát pörgeted. Birkább vagy bármelyiknél.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.07. 19:10:30

@baalint1: azt még nem tudjuk, amúgy hogy Jámbor miért számítana szélsőbalosnak? és honnan lesz valaki szélsőbalos?
pont hogy túl puhány Jámbor (a Hadházys vitája megmutatja), Petőfi radikálisabb volt nála. Táncsics meg pláne.

várjuk amúgy hogy a bloggazda beleírja a posztjába a javítást, hogy jámbor ismerősét már kiengedték a börtönből, valahogy miért érzem úgy, hogy soha nem lesz kijavítva ez a poszt?

G. Nagy László 2023.05.07. 19:14:15

@Boldeone2: Összevissza beszélsz. Tagadod, hogy baloldali lennél, miközben altruizmusról, meg ehhez hasonló beteg faszságokról papolsz, amelyek EGYÉRTELMŰEN ÉS KIZÁRÓLAGOSAN a baloldal értékkészletébe tartoznak.

A szabadságjogok ütközése kapcsán - ha jól értem - a kínai akkumulátorgyárt hoztad fel példaként. Szerintem találó példa. Milyen szabadságjogodat sérti?

"Nem érted a 21- ik századot"

De, nagyon is értem. Pont ezért olvasod a bejegyzéseimet.

"a verseny és a szolidaritás EGYÜTT is jellemezhet egy politikai rendszert, sőt, úgy a legjobb!"

Egyetértek. Csak te azt gondolod, hogy a szolidaritást erőszakkal, állami önkénnyel kell kikényszeríteni. Én meg azt, hogy ez legyen önkéntes. Ez a valódi szakadék a szocik és a liberálisok között.

G. Nagy László 2023.05.07. 19:22:33

@tesz-vesz:

"várjuk amúgy hogy a bloggazda beleírja a posztjába a javítást, hogy jámbor ismerősét már kiengedték a börtönből, valahogy miért érzem úgy, hogy soha nem lesz kijavítva ez a poszt?"

Csak jelzem, hogy az effajta arrogancia durva határátlépést jelent. Tudod: volt már olyan, hogy tárgyi tévedés került egy-egy posztomba - ezeket azonnal javítottam. Itt nem erről van szó. Kurvára ne szólj bele abba, hogy miként írom, szerkesztem a bejegyzéseimet. Udvariasan javasolhatsz bármit, de ne provokálj. Kibaszottul idegesítő vagy, mint egy éjszakai légy, amely ott zümmög az ember feje felett. Próbállak buddhista nyugalommal elviselni, de nem könnyű. Még az elvbarátaid is azt írják, hogy túltolod a biciklit, de te nem érzékelsz ebből semmit. Baszki: esküszöm, hogy szívmelengető volt, ahogy viszonylag kulturáltan el tudtál vitázni Bálinttal, s veregettem a vállam, hogy visszaengedtelek. Úgy tűnik: egy naiv fasz vagyok - nem változol semmit.

Boldeone2 2023.05.07. 19:33:46

@G. Nagy László: "Összevissza beszélsz. Tagadod, hogy baloldali lennél, miközben altruizmusról, meg ehhez hasonló beteg faszságokról papolsz, amelyek EGYÉRTELMŰEN ÉS KIZÁRÓLAGOSAN a baloldal értékkészletébe tartoznak."

- A lófaszt baloldali érték az altruizmus!
A kálvinizmus szerint az altruizmus mindaddig lehetetlen, míg az ember kereszténnyé nem válik, de akkor a Szentlélek hatására kialakul a hívő emberben, vagyis az altruizmus elfogadható szemlélet egy keresztény, konzerv embernek is. Krisztus nem volt altruista? Ne viccelj már! Ha a jobboldal a keresztényi erkölcsi világrendből "eredezteti" magát, akkor nem vetheti el az altruizmust!
Az altruizmus túlzásba vitele lehet önsorsrontó, de melyik a jobb " az önsorsot rontani" vagy a másokét?
Az altruimusnál sokkal rosszabb össztársadalmilag "a mások sorsát rontó " önzőségnél, önközpontúságnál, szűklátókörűségnél
Az altruizmus az igazi bátorság! Kiállni a gyengék mellett, fellépni az erős által alkalmazott erőszak ellen
Én nem erkölcsi nihilista vagyok, mint Orbán, aki csak "szemlélődne" az ukrán háborúban
Önzőnek, nihilistának, opportunistának lenni a legkönnyebb!

Boldeone2 2023.05.07. 19:50:13

@G. Nagy László: Csak te azt gondolod, hogy a szolidaritást erőszakkal, állami önkénnyel kell kikényszeríteni. Én meg azt, hogy ez legyen önkéntes. Ez a valódi szakadék a szocik és a liberálisok között"

- Nem gondolom azt, de azt sem hiszem, hogy a libertárius dogmák megvalósíthatók: a nulla újraelosztás képes működőképes társadalmat fenntartani...
Szándékosan társadalomról beszélek és nem az államról. Az államot nem kedvelem, mert azt mindig az egyéni autonómiát csorbítja
Viszont az abszolút liberalizmusban sem hiszek. Azt kell megérteni: egy közösségben élünk, ahol - szerintem - nemcsak mindenki magáért felel, hanem megpróbál valamennyire másokért is. Tehát nem csak egymással küzdő, versengő individumok vagyunk hanem közösségi lények is
Ez persze nem államilag kierőszakolt kollektivizmust jelent, hanem minél önkéntesebb felelősséget a többi emberért! Hadd ne mondjam, mi mennyi adót fizetünk most májusban a kisvállalkozásunk után... Ha látnám, hogy ezzel más emberek sorsán, a helyi közösségen vagy az országén segítek, nem is bánnám, de tudom: egy here haveri kör, a NER- elit gazdagodik belőle...
Nekem ebben az igazságtalan rendszerben nincs jó hangulatom, mert látom azokat az emberi tragédiákat, amelyeket jelentős részben a rossz kormányzás okoz...

G. Nagy László 2023.05.07. 19:51:54

@Boldeone2:

Értelmes fickónak gondollak, de e kérdés mentén mintha fogalmad sem lenne semmiről.

Igen, a keresztény vallás is hirdeti az altruizmust. Ettől ez még totálisan baloldali "érték". (Egyébiránt Jézus nem teszi.) Társadalomfilozófiai szempontból mindenesetre a legfontosabb az, hogy az altruizmust egy egyéni értékválasztásnak, ha úgy tetszik, nemes hóbortnak, avagy KÖTELEZŐ, ADÓKKAL, TÖRVÉNYEKKEL KIKÉNYSZERÍTETT magatartásformának tekintjük. Az előbbi a pszichológia terepe (mindenki úgy bassza el az életét, ahogy akarja), az utóbbi az erkölcsé (kirabolhat-e az állam?).

"Az altruizmus túlzásba vitele lehet önsorsrontó, de melyik a jobb " az önsorsot rontani" vagy a másokét?"

Ennél szarabb érvet még nem hallottam. Mint Lenin, aki visszaadta a gyerekek labdáját, pedig közéjük is lövethetett volna... Baszki a legjobb az, ha nem bántasz másokat, de magadat sem. A választás nem úgy fest, hogy vagy geci gonosztevő vagy, vagy pedig idióta. Lehetsz szelíden közömbös is - ez a legjobb út.

"Az altruimusnál sokkal rosszabb össztársadalmilag "a mások sorsát rontó " önzőségnél, önközpontúságnál, szűklátókörűségnél
Az altruizmus az igazi bátorság! Kiállni a gyengék mellett"

Nagy lófaszt. Amit írsz, az a színtiszta baloldaliság. De legalább lennél tisztában azzal, hogy mit képviselsz, az Ég szerelmére!!!

"fellépni az erős által alkalmazott erőszak ellen"

Megint a szélsőségek. Ne keverd ide az erőszak elleni fellépést, mert az teljesen oké, minden józan erkölcs és politikai irányzat szerint. Itt arról beszélünk, hogy megosztod-e vagyonodat a szegényekkel, hajlandó vagy-e szarabbul élni, hogy másoknak jobb legyen.

"Önzőnek lenni a legkönnyebb!"

Ebben nem vagyok biztos. A legtöbb pszichikai probléma abból ered, hogy egyesek nem mernek elég önzők lenni, nem tudnak nemet mondani, benn ragadnak mérgező kapcsolatokban. Az okos önzésnél nincs jobb út. Liberális vagyok: elismerem a jogodat az önsorsrontó hülyeséghez, de másokat nem kéne ezzel mérgezni.

Boldeone2 2023.05.07. 20:16:33

@G. Nagy László: Értelmes fickónak gondollak, de e kérdés mentén mintha fogalmad sem lenne semmiről.

- Ezt én is írhattam volna neked!

Igen, a keresztény vallás is hirdeti az altruizmust. Ettől ez még totálisan baloldali "érték". (Egyébiránt Jézus nem teszi.) Társadalomfilozófiai szempontból mindenesetre a legfontosabb az, hogy az altruizmust egy egyéni értékválasztásnak, ha úgy tetszik, nemes hóbortnak, avagy KÖTELEZŐ, ADÓKKAL, TÖRVÉNYEKKEL KIKÉNYSZERÍTETT magatartásformának tekintjük."

- Magyarázd már el nekem, hogy egy EVOLÚCIÓSAN kódolt , az állatvilágban is létező viselkedésforma mitől lesz baloldali érték???
Aki feláldozza magát valamilyen ügy érdekében tudatosan vagy tudattalanul a közösség érdekében teszi, vagy pont a keresztényi elveknek kíván megfelelni!
Az adóknak és a törvényeknek SEMMI köze az altruizmushoz! Azok több ezer éves szokások, amelyek az állam fennmaradását szolgálták mindig , a hatalmat, soha nem az " altruizmust"
Az állam, a hatalom éppen csak annyit jótékonykodik, mint amennyi a saját fennmaradáshoz minimálisan szükséges

Itt arról beszélünk, hogy megosztod-e vagyonodat a szegényekkel, hajlandó vagy-e szarabbul élni, hogy másoknak jobb legyen"

- Szerintem nem erről van szó. Szinte soha nem a szegényekkel, hanem a gazdagokkal osztod meg a vagyonod.
Mivel a vagyonod forrása MINDIG közösségből származik, így felelős vagy az embertársaidért, a közösségért

Az okos önzésnél nincs jobb út. Liberális vagyok: elismerem a jogodat az önsorsrontó hülyeséghez, de másokat nem kéne ezzel mérgezni."

- A világban most nem az altruizmus hanem a végtelen és buta önzés uralkodik. Látjuk a következményeit..
A valódi liberálisok már belátták, hogy az absztrakt individulaizmus nem jó út, formálni és alakítani kell a világot
"Aktivistának " kell lenni

6.Lenin 2023.05.07. 20:42:39

@tesz-vesz:

Ursula is korrupt és még vagy 250 db képviselőt soroltak fel akiket Soros pénzel.
De milyen erkölcsi alapja van egy baloldali bűnözőnek másokat erkölcsileg elítélni?
Ki adta nekik ezt a kiváltságot?

Még a szenilis Bident is a kínaiak pénzelték és ki tudja, hogy még kik.

HypocritSlayer 2023.05.07. 20:49:45

@Boldeone2:

>>A "muszlim tetvek" meg már Magyarországon is megjelentek ...Gondolom Orbánék üzlettársait nem tetvezed, meg a " Türk Tanácsos " barikat....<<

Az a helyzet, hogy ilyenkor rájövök, hogy igazán nem számít a fajtádnak valóság, többek közt az, hogy e "Türk Tanácsos barik" nem beavászkodó tetvek, bár muszlimok, azok a látogatás után minimum hazamennek.........ahogyan Mága Zoltán is cigány, de mégsem egy putris előember "Lakatos Ronaldó" és a kettőt keverni és érvként hivatkozni rá, nem azt mondom, hogy a legalja, de valójában nem áll messze tőle.....

>>- Az eddig, az kb. 15 évvel ezelőtt lehetett. Akkor sem a " ballibsiknek" hanem inkább a baloldalnak kedvezett a magas részvétel, a pártállami beidegződések miatt....<<

Igazán 30, de kicsire nem adunk......

>>Mára ez megfordult: a proli népet az Orbáni szélsőjobb rezsim kiválóan tudja a hazugságnarratívákkal manilulálni.<<

Vagyis a proli népet mindig lehetett és valaki manipulálta/manipulálja, érdekes, hogy a fajtád még erre sem képes, már a proli sem hisz neked, hiszen felismeri benned a fajtáját:)DDDD

>>Az ellenzék Budán erős, meg pár vidéki nagyvárosban, de az sem nagy erő...
Vagyis : éppen a jómódú, iskolázottabb rétegek nem szavaznak Orbánra<<

Nyugtatgassátok magatokat ezzel, meg hogy trágyával etetett birkák és agymosottak, akik nem képesek a ti kifinomult értékeiteket befogadni:)
Nehogy bármilyen következtetést levonjatok 4 egymás utáni 2/3-ból, sőt:)DDD

>>- Miért, mit szeretnél még többet? Polgárháborút, nyílt utcai erőszakat? <<

A fajtád próbálkozik iselymivel, kordonbontás, "slam poetry" meg tüncikkel, aztán egyre jobban megutálnak titeket, abba ne hagyjátok, vigyétek a kölyköket is, aztán meg sírjatok, ha pofánver a valóság.......

>>Soha ne feledd: a nyugat, meg a világelit többsége szemben áll a Ti elveitekkel, vagyis nem biztos hogy úgy avatkoznak be, ahogy nektek tetszik! <<

Ezt várjátok ti vagy 15 éve.........

6.Lenin 2023.05.07. 20:52:04

@vilagnezet.blog.hu:

Olyan nincs, hogy semmiben sem hiszel, mert akkor amit csinálsz az még neked is szart se ér.
Minden ember(?) hisz abban, hogy amit csinál, meg az életének van valamilyen értelme.
Össze-vissza beszélsz. Hit nélkül nincs élet. Bele van programozva az emberbe. Nem tudod megváltoztatni (hosszútávon biztosan nem)

Nekem nincsenek kényszerképzeteim, akit a tükörben látsz az te vagy. De nekem a te kényszerképzeteiddel sincs semmi bajom, a te ügyed. Te hiszel abban, hogy van valamilyen értelme az életednek. ezt az értelmet nyilván te alkottad a saját részedre, tévesen.

6.Lenin 2023.05.07. 20:57:11

@tesz-vesz:

Miért ne lehetne az ember egy szaporodásra is képes biológiai robot, lebutított , előre belé írt programmal?
Mert te mint egy öntelt, felfuvalkodott köcsög azt állítod? Végig röhögöm majd ezen a jövő hetet, bár nem érsz te ennyit. Még normális ember kommunikációra is alkalmatlan vagy. egy selejt a sok közül.

HypocritSlayer 2023.05.07. 20:58:56

@Boldeone2:
>>- A kérdés csak annyi: válság ez, vagy csak egy természetes állapot? <<

A szellemet nem lehet visszakényszeríteni a palackba, egyrészt nincs aki megtenné, másrészt meg nem "PC":)

>>A családot ma már nem lehet külső kényszerekkel egyben tartani, ha feloldhatatlan konfliktus van a házastársak között. A nők jogai is kiegyenlítődnek, megszűnik a férfi-női hierarchia, a férfiak primátusa...<<

Ez is egy fajta szelekciós tényező, vagyis a relatív kevés magasabb státuszú férfiaknak lesz utódjuk valószínű, hogy több nőtől, illetve a legalja fog szaporodni, akinek a mennyiség a "stratégiája".......

>>A kérdés, hogy volt - e valaha ideális család és boldogabbak voltak - e akkor az emberek, pl. egy kényszerkapcsolatban? Nem biztos<<

Én biztos vagyok abban, hogy nem volt és nem is lesz "ideális család" és ott van elbaszva az egész, hogy "megengedhetjük magunknak", hogy ne legyen kötelezettségünk, hanem a boldogság nem létező kék madarát üldözhetjük, no meg a unalmunkban már van rá lehetőségünk, hogy "önmegvalósítással" foglalkozzunk..............
...
>>Jó volt a nőnek 6-8 gyereket szülni, felnevelni? Megint nem biztos<<

Ha az éhhaláltól ez megmentette és biztonságot jelentett számára, a túlélésének és
.a szaporodásának a zálogként, akkor nem kérdés.........

>>Van egy olyan idealizált családkép, amely lehet hogy SOHA nem is létezett... Kb olyan mint a "hősi kor", ami szintén nem létezett...<<

Persze, hogy nem létezett és valószínű, nem is fog....

>>Esendő és bűnös emberek voltak, vannak és lesznek ....<<

Már csak az a kérdés, hogy ki nem esendő és ki az aki "tiszta"?

Almandin 2023.05.07. 21:11:20

@G. Nagy László: Sajnos én az utóbbira is látok példát. Pl. Budaházy kieresztése, orbáni fajvédő beszéd tavaly (a fajkeveredés ellenzése), mindenféle amerikai korlátolt ultrakonzervatívokkal való barátkozás (CPAC konferencia), meg hasonlók.

G. Nagy László 2023.05.07. 21:17:20

@Boldeone2:

Beszarás, tényleg.

"Magyarázd már el nekem, hogy egy EVOLÚCIÓSAN kódolt , az állatvilágban is létező viselkedésforma mitől lesz baloldali érték???"

1. Nem létezik az állatvilágban valódi altruizmus. Nincs ilyen genetikailag kódolt magatartásforma. Épp ellenkezőleg: az ösztöneink az önzést sürgetik. Bármiféle önfeláldozónak látszó ösztönkésztetésünk a genetikai rokonaink felé irányul, ami az önző gének játéka. (Az állatvilágban sem látsz mást: minden önzetlennek látszó tett rokonszelekciós nyomásra történik, a gének szempontjából semmi önzetlen nincs benne.)

"Az adóknak és a törvényeknek SEMMI köze az altruizmushoz!"

Baszki, az adók jelentős része az újraelosztásról szól: elveszed a tehetősektől és segélyek, vagy egyéb támogatások formájában odadadod a szegényeknek. Kijelented, hogy ez a fajta kötelező jótékonykodás (erővel kikövetelt altruizmus) ártalmas? Egyet fogunk érteni, de így szembemész magaddal.

"Szerintem nem erről van szó. Szinte soha nem a szegényekkel, hanem a gazdagokkal osztod meg a vagyonod."

Fogalmam sincs, miről beszélsz.

"Mivel a vagyonod forrása MINDIG közösségből származik, így felelős vagy az embertársaidért, a közösségért"

Ez is milyen hülyeség. Egyrészt: kurvára nem mindig a közösségből származik a vagyonod. Továbbá: ha egy német nyugdíjas Magyarországra költözik és itt költi el a nyugdíját, az erkölcstelen, mert nem támogatja a német közösséget??? És harmadszor: semmiféle felelősséged nincs a közösségért, egyikért sem. A saját gyerekeidért felelsz, senki másért.

"A világban most nem az altruizmus hanem a végtelen és buta önzés uralkodik. Látjuk a következményeit.."

Szó nincs róla. Pont a balos faszságok mérgezik a világot. Az egész történelem a kollektív gondolkodás miatt ázik vérben. Ma is ezt látjuk. A progresszívek háborúpártiak, az önző patrióták békepártiak.

"A valódi liberálisok már belátták, hogy az absztrakt individulaizmus nem jó út, formálni és alakítani kell a világot
"Aktivistának " kell lenni"

Kérdezz meg erről egy valódi liberálist és körberöhög. Jogod van a mélyen balos attitűdhöz, csak ne hazudd ezt liberálisnak. Hívd magad annak, ami vagy: legjobb esetben is szociáldemokratának.

G. Nagy László 2023.05.07. 21:19:43

@Almandin: Ezekben semmi erőszak nincs, így nem is szélsőségesek. A CPAC résztvevői például a klasszikus liberalizmus utolsó védelmezői e Földön, ezerszer közelebb a centrumgondolkodáshoz, mint a globalista woke-baloldal.

Boldeone2 2023.05.07. 22:40:55

@G. Nagy László: Baszki, az adók jelentős része az újraelosztásról szól: elveszed a tehetősektől és segélyek, vagy egyéb támogatások formájában odadadod a szegényeknek"

- Hol? Magyarországon? Ne viccelj már! Itt gyakorlatilag szociálpolitika nem is létezik! Az állami újraelosztás kegyeltjei a jómódúak, leginkább a NER- elit, akik nem ritkán milliárdos közpénzeket akvirálnak
Magyarországon perverz újraelosztas folyik: politikai alapon egy szűk réteg gazdagodik, a többi karára

Egyrészt: kurvára nem mindig a közösségből származik a vagyonod"

- Dehogynem. A nagy vagyonok szinte minden esetben a közösségből származnak valamilyen formában, a legvagyonosabb emberek egy része már megértette, hogy "vissza kell adni" valamit a közösségnek valamilyen formában

És harmadszor: semmiféle felelősséged nincs a közösségért, egyikért sem. A saját gyerekeidért felelsz, senki másért."

- Dehogy nincs felelősséged! De, tegyük fel nincs. Akkor viszont ne várd a közösségtől sem a viszont szolidaritást: ha egy baleset ér, és már dolgozni nem tudsz, az utcán fogsz elpusztulni a saját ürülékedben!
Akkor is mi progresszív gondolkodású, altruista emberek fogunk segíteni, rajtatok önző fa...okon...
Csak a biztisítás kamu szöveggel ne gyere , haborúbah niincs BIZTOSÍTÁS csak altruizmus !

Szó nincs róla. Pont a balos faszságok mérgezik a világot. Az egész történelem a kollektív gondolkodás miatt ázik vérben. Ma is ezt látjuk. A progresszívek háborúpártiak, az önző patrióták békepártiak."

- A jobbos faszságok épp annyira mérgezik a világot , mint a balos: nacionalizmus, törzsiesség, bigottság , rasszizmus

Én a valódi békét pártolom, te pedig a zsarnoki elnyomás győzelmét. Az a béke amit te akarsz , nem béke, hanem önző és erkölcstelen nihilizmus !

Boldeone2 2023.05.07. 22:55:19

@G. Nagy László: Kérdezz meg erről egy valódi liberálist és körberöhög. Jogod van a mélyen balos attitűdhöz, csak ne hazudd ezt liberálisnak."

- Nem te mondod meg, hogy ki a liberális! Te nagyon messze vagy Karl Popper liberalizmusától, vagy Habermastól, akik a 21- ik századi, modern liberalizmus elismert ikonjai
Mondatnám Fukyamát is, aki hasonlóan vélekedik a háborúról, mint én. Anna Applebaum dettó...

Az nem baj, hogy másképp vélekedsz, hiszen a liberalizmus sok mindent inkorporál. Voltak konzervatív- liberálisok, mint Misses vagy Hayek , de az elnyomó, bolsevik rendszereket ők sem tolerálták...

G. Nagy László 2023.05.07. 23:05:10

@Boldeone2: Ha Ludwig von Misesre gondolsz, érdemes lenne olvasnod tőle. Akármit. Rengeteg esszéje van, pár perc alatt ledarálod bármelyiket. Szinte tökéletesen az ő gondolatait visszhangzom. Ő a klasszikus liberalizmus egyik legmeghatározóbb alakja.

Boldeone2 2023.05.07. 23:10:48

@HypocritSlayer: Az a helyzet, hogy ilyenkor rájövök, hogy igazán nem számít a fajtádnak valóság, "

- Az a helyzet, hogy Ilyenkor rájöhet bárki, hogy egy ecte náci vagy, azért nyomod az efajta szövegeket...

Vagyis a proli népet mindig lehetett és valaki manipulálta/manipulálja, érdekes, hogy a fajtád még erre sem képes, már a proli sem hisz neked, hiszen felismeri benned a fajtáját"

- A proli az mindig annak hisz, aki a legjobban manipulálni tudja, mivel a te fajtád van hatalom, a te kedvenced Orbán mögött van az államhatalom, így Orbán tudja manipulálni...

Az ellenzék Budán erős, meg pár vidéki nagyvárosban, de az sem nagy erő...
Vagyis : éppen a jómódú, iskolázottabb rétegek nem szavaznak Orbánra<<

- Éppen fordítva: az ellenzéknek a legtöbb szavazója az iskolázottabb városi közegben keletkezik, a kistelepüléseken Orbán a király. Budát elvitte az ellenzék, az tény.

Nehogy bármilyen következtetést levonjatok 4 egymás utáni 2/3-ból, sőt:)DDD

- Ez is mutatja hogy NEM működik a plurális demokrácia ! Putyin is 22 éve elnök..

A fajtád próbálkozik iselymivel, kordonbontás, "slam poetry" meg tüncikkel, aztán egyre jobban megutálnak titeket, abba ne hagyjátok, vigyétek a kölyköket is, aztán meg sírjatok, ha pofánver a valóság......."

- Előbb- utóbb minden rezsimnek vége lesz, ti is pofán lesztek egyszer verve! Semmilyen hatalom - az Orbané sem örök!

Boldeone2 2023.05.07. 23:13:09

@G. Nagy László: Hayektől olvastam : Road to serfdom" A nagy állam , a nagy újraosztas ellen lép fel, ami végső soron a szolgasághoz vezet ...

Boldeone2 2023.05.07. 23:15:01

@G. Nagy László: Vagy itt egy másik jó könyv, Notturnótól: www.libri.hu/konyv/mark_amedeus_notturno.hayek-es-popper-a-racionalitasrol-az-okonomizmusrol-es-a-demokraciarol.html

Én nyilván a popperi gondolattal értek egyet , azaz a demokrácia NEM a többség uralma

Boldeone2 2023.05.07. 23:19:37

@G. Nagy László: Érdekesség: Mises Engelbert Dolfuss ausztrofasiszta diktátor gazdasági tanacsadója volt.
Az extrém társadalmi konzervativizmus elfogadta az extrém gazdasági liberalizmust ..

Boldeone2 2023.05.07. 23:36:25

@HypocritSlayer: Már csak az a kérdés, hogy ki nem esendő és ki az aki "tiszta"?

- Az a kérdés - szerintem - hogy vannak - egyetemes " etalon " értékek, van- e ideális erkölcsi sorvezető, vagy minden ,kultúrafüggő

A modern plurális demokrácia azt mondja, ( Habermas ) hogy egymással párhuzamos, egyenrangú kultúrák léteznek nincs ezek között primatus. Ezzel kivételesen nem értek egyet

A konzervatívok meg azt mondják, hogy a MI kultúránk felsőbbrendű. Ebben igazuk van, csak nem úgy, ahogy ők gondolják

Mi a közös világ civilizációs alap? Nem sok van ilyen. A ne ölj, ne lopj talán közös alap...
De az egyik hitkönyv már tesz kitételeket a gyaurokkal szemben...
Vagy itt van a buzulás... Az egyik ember azt mondja a szodónia ősbűn, aberráció, a másik meg azt, hogy ez a jelenség az állatvilágban is létező, természetes dolog...

SOHA nem lesz megegyezés, talán ezért optimális a plurális társadalom, amely nem MONOLIT rendszer, hanem elismeri ezeket a kulturális és értékkülönbségeket, ráadásul nem idealizálja az embert

grundigg 2023.05.07. 23:37:31

@G. Nagy László: "semmiféle felelősséged nincs a közösségért, egyikért sem"

Ez totális tagadása minden emberi közösségnek, így a nemzetnek is, és egy egészen extrém módon szélsőséges nézet.

A vicc, hogy ebből az alapállásból élteted a "nemzeti" Orbánt, aki - legalábbis szavakban - totál ellenkezőjét vallja ennek. Szerinte a te gyereked közjószág meg őrhely vagy mi a franc.

Igaz, ez az aprócska ellentmondás pont illik az illiberális vezért éltető liberálishoz. Olyan ez, mint a Sieg Heilt kiabáló Fekete Pákó.

www.blikk.hu/sztarvilag/vizsgaljak-pako-naci-videojat/7574q28

Persze szokták mondani, hogy az ellentétek vonzák egymást. Így érthető lehet, mi lobbantotta lángra benned a szerelmet, és mi szakított el totálisan a valóságtól.

Boldeone2 2023.05.07. 23:41:31

@aldum: Kösz, majd elolvasom

Hayek elég sok érdekes dolgot írt. Nekem a legjobban ez a mondása tetszett, valahogy így szólt: There is no liberty without property "

Tehát polgári vagyon ( magántulajdon ) nélkül nincs szabadság
Ezzel maximálisan egyetértek

G. Nagy László 2023.05.07. 23:43:48

@Boldeone2: Köszönöm az ajánlást, felvettem a bakancslistámra!

grundigg 2023.05.07. 23:46:03

@G. Nagy László: "volt már olyan, hogy tárgyi tévedés került egy-egy posztomba - ezeket azonnal javítottam. Itt nem erről van szó."

Tudjuk, hogy nincs szó tévedésről. Ahogy már korábban írtam, annak a bekezdésnek semmi más értelme, célja, funkciója nincs, mint hogy hamisan Jámborra tolja a felelősséget a Budapest utcáin megjelent erőszakért.

G. Nagy László 2023.05.07. 23:52:55

@grundigg:

"Ez totális tagadása minden emberi közösségnek, így a nemzetnek is, és egy egészen extrém módon szélsőséges nézet."

Ez egy totális faszság. A legnagyobb közösségépítő vagyok a környezetemben. Ettől még nem vagyok felelős a közösségem tagjaiért. Mondok egy példát: házibulit szervezek a lakásomban. Felelős vagyok a helyszínért, a zenéért, az italokért, s azért, hogy legyen optimális méretű társaság. De azért nem vagyok felelős, hogy te személy szerint jól érezd magad. Eljössz, ülsz majd egy sarokban, fikázol mindent és mindenkit, majd éjfél előtt morogva távozol. Ne tudok többet tenni érted, mint hogy elhívtalak.

"A vicc, hogy ebből az alapállásból élteted a "nemzeti" Orbánt, aki - legalábbis szavakban - totál ellenkezőjét vallja ennek. Szerinte a te gyereked közjószág meg őrhely vagy mi a franc."

Nem is értek egyet Orbánnal és egyetlen konzervatívval sem e kérdést illetően. A gyerekem egy önálló individuum, abszolút nem közjószág.

"Persze szokták mondani, hogy az ellentétek vonzák egymást. Így érthető lehet, mi lobbantotta lángra benned a szerelmet, és mi szakított el totálisan a valóságtól."

Vonzzák, két z-vel. Csak hogy én is gecizzek kicsit :)

G. Nagy László 2023.05.07. 23:55:46

@aldum: mindegyik parádés, köszönet a linkekért.

Sadist 2023.05.08. 00:07:07

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Eddig azt hittem, hogy csak koprofág, de így már érthető, hogy miért szereti ilyen különös módon a kakis pelust.

grundigg 2023.05.08. 00:13:33

@G. Nagy László:

Az, hogy milyen vagy a való életben, irreleváns abból a szempontból, hogy mit írtál. Amúgy is értelmetlen a példád. Mi az, hogy a közösségért nem vagy felelős, csak az italért? Az ital miért van ott, ha nem a közösségért?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.08. 07:27:50

@tesz-vesz: Cáfold meg ha tudod!!! :-)

IGe istenérvébe és bizonyításába eddig beletört Nagy Gergely, Erdélyi Ágoston, Boldogkői Zsolt, Brendel Mátyás, a Sz.ptikus Társaság és mindenki más "bicskája" is. Eddig senki sem tudta cáfolni, csak inkább megerősítette.

Tehát ma már csak ez az, ami kihívás, hiszen a többi istenérv számtalan módon meg lett cáfolva már, csak ez nem. Mivel a tudományos módszertan betartva született, nem is igen fog menni.

A kihívás:
vilagnezet.blog.hu/2020/09/16/trukkos_mem_publikacio_felvezetese_es_kritikai_probaja

Boldeone2 2023.05.08. 08:15:03

@G. Nagy László: 1. Nem létezik az állatvilágban valódi altruizmus. Nincs ilyen genetikailag kódolt magatartásforma. Épp ellenkezőleg: az ösztöneink az önzést sürgetik"

Még egy fontos cáfolat: kísérletekkel igazolták, hogy azoknál a fajoknál amelyek falkát alkotnak, az altruista egyedek léte sokkal előnyösebb evolúciós szempontból
Fajok közti altruizmust is igazoltak. pl a majom és a kutya között
Nyilván ezek kezdetleges formái az altruizmusnak, de létezik, ahogy az állati érzelmek is léteznek, éppen Csányi Vilmosék kutatásai mutatták ki (A kutyák szőrös gyerekek) vagy Konrad Lorenzt is említhetném

Az altruizmus egy természetes tulajdonság, lehet azt mondani- szerintem- magának az emberi civilizációnak az alapja

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.05.08. 08:19:51

Szinte 100%, hogy szimulációban vagy egy mesterségesen létrehozott univerzumban élünk à la 13. emelet, ezért az is szinte100%, hogy a világunknak van egy istene: a szimulációt irányító, esetleg azzal játszó gyerek - akinek a világa szintén talán csak egy szimuláció.

Akit ez a lehetőség elborzaszt, vigasztalódjék azzal, hogy cserében több, gyak. végtelen számú élete van.

HypocritSlayer 2023.05.08. 08:26:29

@Boldeone2:
>>- Az a helyzet, hogy Ilyenkor rájöhet bárki, hogy egy ecte náci vagy, azért nyomod az efajta szövegeket...<<

Tegyük fel, hogy igazad van, és "ecte náci" (Sic!) vagyok, viszont ennek kurvára semmi köze a kijelentéseim igazságtartalmához,( ahogyan pl. Hitler vegán és dohányzásellenes volt, aminek köze sincs ahhoz, hogy náci volt:)

>>- A proli az mindig annak hisz, aki a legjobban manipulálni tudja, <<

Vagyis az a ti kínotok, hogy ti nem vagytok képesek manipulálni a prolit:) vagyis még arra sem vagytok jók:)DDDD,

>>mivel a te fajtád van hatalom, <<

Persze persze, gondolom "véletlenül":)

>>a te kedvenced Orbán<<

Valójában nincs igazán semmi érzelmi viszonyulásom hozzá, de az biztos, hogy nagyságrendekkel emelkedik a fajtád bármelyik, "legkiválóbb képviselője " fölé......

>> mögött van az államhatalom, így Orbán tudja manipulálni...<<

Érdekes, hogy 98-ban a pufajkásnak nem sikerült, ahogyan 2022-ben sem Orbánnak, no meg 2010-ben sem gyurcsibohócnak......, vagyis az "államhatalom" kézben tartása kicsit kevés a "mosakodáshoz" ...............

>>- Ez is mutatja hogy NEM működik a plurális demokrácia ! Putyin is 22 éve elnök..<<

Mondanám, hogy bölcsész létedre kiváló logikai képességekkel rendelkezel, de akkor orbitálisat hazudnék:)

>>- Előbb- utóbb minden rezsimnek vége lesz, ti is pofán lesztek egyszer verve! <<

Gondolom úgy, ahogyan 1990-ben "pofán lettek verve" a komcsik, vagy ahogyan pl. az utolsó önkormáyzati választásokon "nyerő"' ballipsik "pofánverték" a korábbi vezetést, pl. karigeri "pofánverte" Tarlóst, (akit 6 hónap múlva kitüntetett:)DDD),

>>Semmilyen hatalom - az Orbané sem örök! <<

Persze, hogy nem , de ti ott vagytok kurvára eltévedve, hogy azt hisztek, hogy utána ti jösztök:)DDDDD, miközben ha választani kell, még a mihasznák is mérföldekkel előznek titeket, ha pl. valamiylen okból kiesne a Fidesz, és köztük, meg meg köztetek kéne választani:)DDD

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.08. 08:27:27

@Boldeone2:
Állatoknál persze hogy van sokféle önzetlenség, hiszen már maga az utódnevelés is az. Vagy a munkamegosztás rajban lévő rovaroknál. Katona hangya csak véd és akár fel is áldozza magát a csapatáért.

ZombiJézuskánál viszont 100%-hogy nem volt, mert nem valós alak. Soha sem született, soha sem élt és soha sem halt meg. Korábbi Istenekből plagizálták csak össze a meséjét.

G. Nagy László 2023.05.08. 08:39:32

@Boldeone2:

"Még egy fontos cáfolat: kísérletekkel igazolták, hogy azoknál a fajoknál amelyek falkát alkotnak, az altruista egyedek léte sokkal előnyösebb evolúciós szempontból"

Én értem azt, hogy görcsösen igyekszel igazolni és megalapozni egy totál alaptalan világnézetet, csak mert a tiéd, de a helyedben inkább szembenéznék a valósággal: nem létezik valódi altruizmus, vagy ha igen, az természetellenes önfeláldozást jelent. Minden tiszteletem a szent életűeké, de ezt ne emeljük társadalmi normává!

Ha csak egy kicsit is hinnél abban, amit írsz, hogy az altruizmus gyakori jelenség, úgy logikus lenne, ha az én álláspontomat hirdetnéd: mini állam, alacsony adók, semmi segélyezés! Hiszen ha az emberek jók és adakozók, úgy minek az állami újraelosztás? Ha ösztönszintű küldetésünk, hogy segítsünk egymásnak, úgy minek a kényszer?

G. Nagy László 2023.05.08. 08:55:27

@grundigg:

"Az, hogy milyen vagy a való életben, irreleváns abból a szempontból, hogy mit írtál"

Nem az, mert e kettő tökéletes szinkronban áll egymással.

"Amúgy is értelmetlen a példád. Mi az, hogy a közösségért nem vagy felelős, csak az italért? Az ital miért van ott, ha nem a közösségért?"

A példám - mint rendszerint - most is perfekt. A kollektivisták mindig úgy tesznek, mintha birkanyáj lennénk, vagy mintha vérszerződést kötöttünk volna egymással. Ezek gyerekes világképek. De az is hamis, hogy egy individualista nem képes közösségben gondolkodni. Ha az egyén csak annyit tesz bele a közösségbe, amennyit szabad akaratából, jókedvéből, a saját élvezetéért kíván, az tök oké. Ebből is közösség épül. Ezt hívják MODERN közösségnek. Itt annyi a felelősségünk, amennyit megígértünk: ott leszünk időben, maradunk éjfélig, hozzuk a csajokat meg az italokat stb. A TÖRZSI közösségek barbár képződmények, itt mindenki kiszolgáltatott a másiknak. (Csányi Vilmos ezeket hívja eredeti, vagy valódi közösségeknek.) Remélem, hogy érted, érzed a különbséget. A törzsi kultúrában az egyén van a közösségért, a modernitásban a közösség van az egyénért. Óriási a különbség és morális tekintetben az előbbi vállalhatatlan.

Wildhunt 2023.05.08. 09:41:36

@G. Nagy László: Egyébiránt Jézus nem teszi.

Jé, valaki értően, mazsolázás nélkül olvasta el az evangéliumokat!

HypocritSlayer 2023.05.08. 09:58:20

@Boldeone2:
>>- Az a kérdés - szerintem - hogy vannak - egyetemes " etalon " értékek, van- e ideális erkölcsi sorvezető, vagy minden ,kultúrafüggő<<

A választ mindannyian ismerjük, nincs, és nemcsak "kultúra" de még azon belül is elég nagy a"szórás".....

>>A modern plurális demokrácia azt mondja, ( Habermas ) hogy egymással párhuzamos, egyenrangú kultúrák léteznek nincs ezek között primatus. Ezzel kivételesen nem értek egyet<<

Én sem, de mivel ez a baromság "alapértékké" nemesült, és ebbe még belekeveredett a "rasszizmus", a "gyarmatosító felsőbbrendűség", a lenézett "kasztok" felemelése, vagy annak mímelése kontraproduktív és az agybaj szintjére ment le......
Pl. a migránsok által halálra erőszakolt, migránsokat segítő szervezetnél dolgozó fiatal lány apja a faszbukján azt kérte, hogy a lányának a temetésére szánt virágvásárlásra fordítandó összegeket a gyászolók inkább utalják át a migránsbevándorlást segítő NGO szervezteknek, hogy ebből az esetből még véletlenül se vonja le senki azt a következtetést, hogy a beavászkodó szemét "befogadása" megkérdőjelezhető........

>>A konzervatívok meg azt mondják, hogy a MI kultúránk felsőbbrendű. <<

Valójában, amikor kultúráról beszélünk, az számunkra azt a rendszert jelenti, amiben szocializálódtunk, felnőttünk.

A vicc az, hogy ezt nem a "konzervatívok" mondják, hanem mindenki minimum így gondolja, addig, amíg többségbe nem kerül, akkor viszont már (ki)mondja, követeli és "rákényszeríti kisebbségre", de legalábbis enyhébb formában, "kulturáltan elvárja annak követését, ahhoz való igazodását".......

>>Mi a közös világ civilizációs alap? Nem sok van ilyen. A ne ölj, ne lopj talán közös alap...<<

Valójában ez sem közös alap, az összes tiltás és azok megszegése mindig annak függvénye, hogy ki, milyen státuszú, hatalmú, vagy milyen "kasztbeli" követi el, mert pl. egy "számkivetett", vagy "pária", esetleg rabszolga megölése bármilyen okból eléggé mást jelent, mint egy "kasztbeli" megölése, de hasonlóan a lopás is mást jelent, ha gyaur/kafir/goj az elszenvedője, mintha a "fajtársammal" szembe követném el, legalábbis a saját "kulturámon és közegemen" belül, persze, azon kívül meg alkamazkodik (addig amíg nem ő lesz hatalmon/többségben)

>>De az egyik hitkönyv már tesz kitételeket a gyaurokkal szemben...<<

De finoman átsiklottál a goj/gringó/nigger/vágottszemű/barbár/stb. kaszton kívüli "egyéb" fölött.....:) Az érdekesség az, hogy pl. a cigány lenézi a magyart:), a kínai az "európai barbárt", a japán a fehér embert, de a muzulmánt teljesen tíltja és kiközösíti és folytathatnánk a sort.....

>>Vagy itt van a buzulás... Az egyik ember azt mondja a szodónia ősbűn, aberráció, a másik meg azt, hogy ez a jelenség az állatvilágban is létező, természetes dolog...<<

Ahogyan a rasszizmus is, pl. a verebek keményen rasszisták:)
No meg a vidrák élvezetből ölnek és addig, amíg meg nem unják.....

De, vissza a buzikra: A "seggbe baszás" -nak van még egy egész érdekes aspektusa is, éspedig az, hogy a hatalom "gyakorlása és annak megkérdőjelezhetetlensége", a mindenkori "szintkülönbség és a rangsor demonstrálása" pl.........

>>SOHA nem lesz megegyezés, talán ezért optimális a plurális társadalom, amely nem MONOLIT rendszer, hanem elismeri ezeket a kulturális és értékkülönbségeket, ráadásul nem idealizálja az embert <<

A hiba a mondatodban: "a kulturális és értékkülönbség" , mint relativizáló, a devianciát a normalitás kategóriájába átemelő összemosással van, ennyi erővel a pedofília is csak "kulturális és értékkülönbség", de a példák sora végeláthatatlan.....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.05.08. 10:44:11

@HypocritSlayer:

"a másik meg azt, hogy ez a jelenség az állatvilágban is létező, természetes dolog..."

Imádom, mikor haladóék az állatvilágra hivatkozással természetesként akarnak elfogadtatni egy aberrációt.

Az állatvilagban szinte mindenre akad példa. Az oroszlánoknál az új alfahím megöli az elődje kölykeit, tehát ez természetes, ezért el kell fogadni, ha az új férj kinyírja az extől származó gyerekeket. Természetes dolog. Az állatvilágban az is előfordul, tehát természetes, hogy a hímek meg próbálják dugni a még ivaréretlen vagy épp serdülő hímeket - ilyet saját szememmel láttam sokszor. Ezért az emberi pedofíliát is el kell fogadni, hiszen természetes. A kannibalizmus is természetes, mi több, emberek is űzték, ezért elfogadni, sőt az előzőekhez hasonlóan támogatni kell.

A nadragulya, a csattanó maszlag, a gyilkos csomorika, sőt a rák is természetes, tehát csak jó lehet.

6.Lenin 2023.05.08. 10:58:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"A nadragulya, a csattanó maszlag, a gyilkos csomorika, sőt a rák is természetes, tehát csak jó lehet."

Mivel léteznek, természetesek és a céljuknak tökéletesen meg is felelnek. Persze ehhez tudnunk kéne, hogy mi célból is vannak. Mert vannak és annak célja van. Amiért vannak, annak meg is felelnek.

Mindennek majd akkor lesz értelme, ha tökéletesen TUDNI fogjuk az okot és a célt is, ha van.

Addig, amíg ezt nem tudjuk, az ember képes bármekkora marhaságot is megmagyarázni, sőt annak az ellenkezőjét is. Mindig lesznek olyanok is akik valamelyik verzióban HINNI is fognak.
Tulajdonképpen mindennek megvan a maga értelme, vagy tök értelmetlen minden. Lehet választani melyik a szimpibb.

2023.05.08. 11:45:03

@G. Nagy László:
a kérdés az, hogy csak házibulit lehet szervezni (kapitalista) medencés partikkal, vagy kell mondjuk (szocialista) közművelődés.

2023.05.08. 11:57:28

@G. Nagy László:
ha egy házibulin valaki meg akar erőszakolni egy másikat, akkor te mint házigazda felelős vagy. vagy ha mondjuk csak otromba módon viselkedik, akkor megint csak. azzal, hogy összehívtál embereket a házadba egyéneket valamekkora felelősséget vállalsz értük. nem leszel az apukájuk. lehet enni-inni. biztosítod az ingyen piacot.

IdomitottFoka 2023.05.08. 13:28:20

@G. Nagy László: Csakhogy az nem úgy működik h te jelented ki h miért vagy felelős, azt a közösség kényszeríti rád. A jelen példádnál, ha a lakóközösségednek nem tetszik a partid, mert vki átrókázott a szomszéd kertjébe, vagy a hangos zene átszűrődött a 20 centis vasbeton-válaszfalon, nem a rókázóra ill nem a dj-re fog megorrolni. Ha még fel is nyom az önkorminak, akkor aztán végképp az orrodra kenik a felelősség kérdését (itt mondjuk rákenheted vki másra a problémát, de azzal egyéb felelősségek és konzekvenciák fognak felmerülni). Se a szomszéd, se az aljogász nem fog meghatódni Hayektők.

Szóval a példád a poszthoz hasonlóan nyomokban sem perfekt, megint elmentél kommert keresni de átestél pintérsanyán, bencsiktől elnézést és útbaigazítást kérve ráleltél Jámborra, aki vhogy nem akarja még gondolatban sem felrobbantani a burzsoáziát, de attól még jól megrettentél és jól leleplezted a gaz baloldalit aki csak évek óta vállalja magát teljesen nyilvánosan.

"ha az én álláspontomat hirdetnéd: mini állam, alacsony adók, semmi segélyezés"
Csakhogy ezek nem a te álláspontjaid, vagy a szerelmed felülírja ezeket. viktor (tudom, fóbiás vagyok, személyeskedjél csak) a segélyezést leszámítva ezekkel mind tételesen szembe megy újra és újra (ne gyere a társasági adóval, az csak egy a 10 féle adó közül, amivel egy átlag vállalkozás szembesül, azokról nem is beszélve amit kinéztek maguknak einstandra), de ezek nem indukálnak újabb és újabb posztokat csak a vókok és a kommerek, habár viktor valós hatással van az országra, az említettek meg nem.

Kövesd bencsik és Feró* példáját, megkönnyebbülsz, meglásd. Belátták, vállalják h ők nernyikek oszt jónapot (nem ragaszkodom vmi múltszázadi avítt nettó sértegetéshez). Felesleges magadat is meg a fideszt is liberálisnak képzelned, a fidesz mégcsak nem is vallja magát annak.

* Feró nagybetűs marad, bár már nem fognék vele kezet. A jampirock az jampirock, a többi csak elvesz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.08. 15:01:12

@G. Nagy László:

vajon az, akinek kinn van büszkén a Lenin-összes a polcán, és folyékonyan beszél oroszul, vajon az nagyobb kommunista mint Jámbor?

nem látok posztot bencsikről

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.08. 15:17:36

@G. Nagy László:

"semmi segélyezés!"

igen, volt már ilyen a történelemben, egy szektás-vallásos ideológiakezdemény söpörte el, úgy hívták: kereszténység.

biztos ezt is liberálisnak gondolod, hogy semmi segély senkinek, a betegszabi alatt is? szabadság alatt se járjon ugye? sőt még a taigetosztról is le kéne lökni a munkaképteleneket? gázkamrákba is a dolgozni képtelenekkel, ez sajnos ide vezethet

és azoknak a tanároknak se emeljék a fizuját akik nem fideszesek, hajrá fidesz! elképesztően hitvány és ostoba vagy

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.08. 15:25:24

@vilagnezet.blog.hu:
"mi a különbség az agitációs propaganda és a tudományos kutatás és feltárás közt."

és miből gondolod, te bolond, hogy nem tudom?
olyan méltatlan nekem fogyatékosokkal beszélgetnem...

Dawkinst szerintem csak szeretnéd cáfolni, de nagy a kabát. Szavakat nem értesz csöpi, mint pl a vallás.

"Nincs ilyen értelmes halmaz, hogy vallásos!!! "

ezt mondtam én is, hogy nem értelmes. hanem elmebetegség.
ahogy a te fejeddel is komoly problémák vannak. molnár f árpád

még a vallásosokat se tudod m definiálni te bolond? már ezzel is problémád van?
érveket nem láttam a kommentedben, de biztos nagyon értelmes lehetsz, csak várd ki a gyógyszerezési időt, és mog okosabb lehetsz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.08. 15:35:11

@ulpius66:

a valóságot nem lehet megunni. csak felfogni lehet. csak elfogadni, bár te se tudod felfogni milyen buta is vagy valójában, ez a dunning-kruger.

g7.hu/kozelet/20180420/ahol-iskolazottabb-a-nepesseg-ott-kevesebben-szavaztak-a-fideszre/

24.hu/belfold/2022/04/27/median-fidesz-valasztas-iskolazottsag-lakohely-felmeres/

G. Nagy László 2023.05.08. 15:48:39

@cvsvrs:

"ha egy házibulin valaki meg akar erőszakolni egy másikat, akkor te mint házigazda felelős vagy. vagy ha mondjuk csak otromba módon viselkedik, akkor megint csak. azzal, hogy összehívtál embereket a házadba egyéneket valamekkora felelősséget vállalsz értük."

Ezek nagyon jó példák és tökéletesen igazad is van. Néhány megjegyzést azért kíván a dolog:

1. Az erőszakkal és az otromba viselkedéssel szemben akkor is fellépek, ha nem az én lakásom a helyszín. Mi több: még akkor is, ha vadidegen emberek teszik a környezetemben.

2. Az a tény, hogy én magam több felelősséget érzek a környezetem iránt, mint a legtöbben, az nem jelenti azt, hogy bárkitől elvárhatnám ugyanezt.

3. Az erőszak minden esetben megfékezendő, az otrombaság a legtöbbször engedhető. Semmi sem jobb annál például, mint amikor velem parasztkodik valaki, és nem állítják le. Minden esetben elég jól - békésen, barátságosan és nagyon határozottan - fogom tudni kezelni a dolgot. A következő alkalommal ugyanezek az emberek már barátként köszöntenek. Ez nem volna lehetséges, ha valaki központi hatalmi erővel leállítaná verbális interakciónkat.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.08. 15:56:27

@G. Nagy László: rákosit is szenvedélyesen gyűlöljük, és rákosi is elég sokat tett ezért. nehogy már mi legyünk a hibásak, ha nem szeretjük rákosit.
fejezd abba az "orbán-fóbás" szó használatát

már leírtam 3x te fogyatékos. mégis múltkor direkt félreértetted a rákosi-orbán párhuzamot.

G. Nagy László 2023.05.08. 16:03:54

@IdomitottFoka:

"Csakhogy az nem úgy működik h te jelented ki h miért vagy felelős, azt a közösség kényszeríti rád."

Alig hiszem, hogy bármelyik demokratikus közösség rám kényszeríthetne bármit, amit nem önként vállalok.

"A jelen példádnál, ha a lakóközösségednek nem tetszik a partid, mert vki átrókázott a szomszéd kertjébe, vagy a hangos zene átszűrődött a 20 centis vasbeton-válaszfalon, nem a rókázóra ill nem a dj-re fog megorrolni."

Ha ilyen helyen vásárolok ingatlant, úgy az az én döntésem, egyúttal elfogadom az ezzel járó adottságokat is. Ha minden hétvégén hangos partit szerveznék, úgy az erdő szélén vennék egy birtokot.

"átestél pintérsanyán, bencsiktől elnézést és útbaigazítást kérve ráleltél Jámborra"

Miért nem írsz blogot? Ha Pintér ennyire a bögyödben írj róla! Esküszöm, odalátogatok és elolvasom, de tényleg. Továbbmegyek: ha úgy érzed, hogy bármelyik kormányoldali disznóság megér egy posztot, küldd át, vagy írd meg kommentben a szempontjaidat, s ígérem, hogy írok belőle egy saját posztot. Hónapok óta könyörgök nektek a jó témákért, de nem nagyon aktivizáljátok magatokat. Mi a fenét írjak Pintérről? hosszú évek óta kormánytag és észre sem lehet venni.

"Csakhogy ezek nem a te álláspontjaid"

De. kurvára azok.

"vagy a szerelmed felülírja ezeket."

A te szerelmeid mit ígérnek? Ott kezdődik az erkölcsi alapod, ha az LA75-ön kívül tudsz mutatni olyan politikai tényezőt, amely közelebb áll az ideáimhoz, mint a Fidesz. Addig fel se hozd ezeket, mert értelmetlen. Tényleg vicc az, hogy echte komcsikat támogattok, csakhogy Orbánt buktassátok. Igazad van: a Fidesz nem vallja magát liberálisnak. Mégis: fényévekkel közelebb áll a liberális eszményhez, mint bármelyik pártocska az ellenzéki oldalon.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.08. 16:11:28

@tesz-vesz:

Pedig te is ott fogsz kikötni, ahol Nagy Gergely, meg Hodász és MrendelMatyi.... Agykurkásznál.

Semmiben Sem Hiszek ... na nézd át Kurt Gödel tételeit, hogy akkor most én vallásos, vagyok vagy KÉTELKEDŐ??? :-)

6. hamis halmaz:

A tudományban és a logikában nem szavazással és többséggel dőlnek el a dolgok, de sokan még is használják ezt az inkább pszichológiai eszközt, mint igen primitív átverést. Ráadásul igen sokszor még értelmetlen halmazokat hoznak létre. Példák ezekre:

- "hívők" ; Mert lexikálisan az is hívőnek számít, aki a Pénzben hisz, vagy a PoliAteizmusban, vagy a BigBangben, vagy a Napfaló Kockás Krokodilban. Vagy éppen egy ateista egyház, vagy vallás tagja. A hit és a hívés ugyan is nem csak a vallások kiváltsága. Továbbá még a vallásokon belül is a vallások a legtöbb esetben tagadásai és konkurenciái egymásnak. Nem lehet azonos csoportot létrehozni belőlük, azon alapján, hogy "valamiben", de egymásnak teljesen ellentmondóan hisznek, hiszen ilyen elv alapján "tagadók" vagy "kételkedők" is lehetnének.

- Ateista az, aki nem hisz "Isten"-ben. Ez butaság, hiszen a semleges, vagy akár nem is tudott dolog alapján nem lehet valakit, valakiket egy ideológia tagjának besorolni. Hiszen végtelen sok lehet azon variációk sora, amiben még szintén nem hisz és az alapján valamilyen izmust rá lehetne aggatni. Példa rá: aKarakuttyista az, aki nem hisz Karakuttyban. Az ateizmushoz egyértelmű és konkrét tagadás szükségeltetik, konkrét Istennel szemben. Többes számban, vagy minden Istennel szembeni tagadás már poliateizmus lenne.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.08. 16:12:54

@G. Nagy László: nem ismered a politikai és gazdasági ideológákat, tudod van ám olyan hogy kollektivista konzervatív, tudod pl prohászka ottokár, aki a szegényeketn segített.

fogalmad nicns róla hogy milyen buta vagy, mégis bele akarsz szólni a gazdasági ideológiákba is.

nem minden keres ám olyan jól a hazaárulásból, ahogy te.
de ez az arrogancia, hogy fentről lenézed a tisztességesen éhbérért dolgozókat, "mint egy" dubai prostituált a cérnagyárban dolgozó nőket, na ezért minimum durván meg kéne büntetni. közösség elleni izgatás.

2023.05.08. 16:16:30

@G. Nagy László:
a héten zajlik az érettségi. debrecenben az érettségit után 1 napon át minden diák ingyen strandolhat. 24 órás belépőjegyet kap minden iskolázott 18 éves éjszakai fürdőzéssel. ez egy nagy házibuli. ingyen medencés parti. kádár ha élne, akkor valószínűleg csettintene. na az az, a dolgozó nép fiai és lányai egy napon át ingyen fürdőznek. így jön létre a kollektivista értelmiség.

na most ez szerinted helyes, vagy nem helyes?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.08. 16:21:04

@cvsvrs:

Keresni kell ki tette el ezért a csúszpénzt, vagy lett neki nagyon jó.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.08. 16:41:49

@G. Nagy László:

"Tudod: volt már olyan, hogy tárgyi tévedés került egy-egy posztomba - ezeket azonnal javítottam. Itt nem erről van szó. Kurvára ne szólj bele abba, hogy miként írom, szerkesztem a bejegyzéseimet."

akkor miért nem javítod ki hogy kiengedték a nőt, akinek annyi bűne volt, hogy piros kabáttal rendelkezet?.
miért? mert korrupt vagy és agyhalott?
mert a téveszméket terjeszted és a propagandát hitványul.

én vagyok "kibaszottul idegesítő"? akkor te mi vagy te korcs, AMIKOR POLITIKAI SZIMPÁTIA ALAPJÁN OSZTANÁL FIZETÉST A TANÁROKNAK! TE IDIÓTA!
TE OSTOBA PRIMITÍV VÉGLÉNY!

nemcsak a kommunizmus nem létezhet erőszak nélkül, hanem a demokrácia kivívása sem! lásd a franciákat és a történelmüket, meg a zsarnok hazaárulókat akik szép szóra nem adják ki a kezükből a hatalmat soha! mert félnek az elszámoltatástól. kényszerpályán vannak. orbán ráadásul a gazdájától, putyintól is fél.

" Még az elvbarátaid is azt írják, hogy túltolod a biciklit, de te nem érzékelsz ebből semmit. "

egy kommentelő írta, taga20. idézem: "szerintem jól tolod, de néha túl tolod. itt is."

1 db! mi a többes szám te udolsó hazug féreg?

pontosan idézzél! ne hitványkodj mint a gazdád. nem mazsolázgatunk mert az érvelési hiba, valahogy lemaradt hogy egyetért velem. mégis rá hivatkoznál.

és a kérdésemre se írta a választ hogy miért? ő nem olvassa el hogy mire válaszolok,
már a múltkor se tudta, hogy miért kapom fel a vizet, a hitványkodásaidat nem olvassa a sorok között a lényegét átlátva, csak a válaszomat.
és nem is ismer ő eléggé se téged, se a másik fideszes korrupt k***t, túlságosan naív még. én meg ismerlek titeket.

nem kell buddhista nyugalommal kezelned, ugyanis én halálbüntetés párti vagyok, nem érzem adekvátnak, Görgey, Petőfis típus, én minden tudatos hazaárulót kivégeznék, ha rajtam múlna.
(ez horn gyula hatalmas bűne is, hogy irányítani, zsarolni akarta korruptakat, és nem leszámolni velük. de ezt te úgyse érted)

a kérdéseimre válaszoljál te degenerált hitvány korcs, mint egy férfi, akinek gerince van, ennyi a dolgod, nem barátkozni vagyunk itt.

ki mondta hogy én barátkozni akarok egy hazaárulóval?

ne gyere jópofáskodni a blogomra se, ha nincsenek értelmes gondolatok az kocsonyában, ami a koponyádban van. ha nem tudsz válaszolni inkább ne is írj semmit, a kommentekbe se posztba se, te idióta, egy egész posztot írtam a kérdesekről, amikre eddig nem válaszoltál, de a posztjaidban felvetteél, miért van ez? miért írsz ha nem érdekel a vita vége?
nem azért fizetnek, ugye? amúgy sincs sokmindent az ostoba fejedben. különben intellektuálisan elviselhetetlen lenne ez számodra, hogy olyan ostoba vagy, hogy semmiben sincs igazad.

agyhalottnak kuss a neve, elmondtam a kis patkány barátaidnak is már. legalább a pofádat ne jártassad ha annyi eszed nincs mint egy darab kavicsnak. és posztot se írjál.
nyugodj meg , ha lenne párbaj, törvényesen véget vethetnénk a veszekedésünknek, annyira elviselhetetlen számomra hogy ilyen ostoba, korrupt és hitvány emberek létezhetnek, mint te, és büszkén irogathatnak az internetre. mert ezt a veszekedést vitának nem lehet nevezni, olyan véglény vagy, hogy képtelen vagy érdemben kommunikálni. ha meg direkt csinálnod miért blamálod le ennyire a fideszt?

Bálint egy értelmes és tisztességes ember, te meg egy agyhalott és korrupt korcs vagy.
nem tudom miért nem világos, mert már vagy 5x leírtam ide, hogy értelmes emberrel sose engednék meg ilyen hangnemet, de neked ebbe sok munkád van, pl gerinctelenül kerülöd a releváns válaszadást, gátlástalanul hazudozol, és egy hazaáruló primitív rezsim propagandáját fújod. önálló gondolatok és szuverén személyiség, analitikus komplex gondolkodás nélkül. mintha egy tévesen futó chatrobot lennél, nem is ember.

ha nem lehet vitázni a fideszesekkel, akkor nincs más, csak a polgárháború, a forradalom, ha képtelen megérteni a szép szót, az érvet, a logikát. a tudományt, akkor le kell számolni a haza ellenségeivel, hazaárulókkal, innentől fogva ez katonai művelet lenne, a tisztek ha jól emlékszem a köztársaságra esküdtek fel.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.08. 16:47:33

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: visszavonom. nem vagy okosabb aleksznél, meg ulpiusnál

a graham-piramisra azért nézz már rá te is. mielőtt még hülyén halsz meg

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2023.05.08. 16:54:52

@tesz-vesz:
Neked sem ártana, meg átnézni a helyes érvelési szabályait és a főbb érvelési hibákat. Nekem Te és Birka, meg BrendelMatyi, meg NagyGergely, egy kategória vagytok. Csak legalább Gergely már felismerte hogy beteg és szakembertől segítséget is kért.

G. Nagy László 2023.05.08. 16:57:33

@alöksz róz: Vannak még? Voltak egyáltalán? :)

G. Nagy László 2023.05.08. 17:00:11

@cvsvrs:

"na most ez szerinted helyes, vagy nem helyes?"

Persze, hogy helyes, imádom a debreceni strandot :) Életem legjobb hamburgerét is ott ettem két évvel ezelőtt...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.08. 17:06:14

@6.Lenin: túl sok volt a vadhajtások, nem gondolod? kínai biden? azért mert üzleteltek talán, még nem lesz hazaáruló.

urulsa valóban korruptgyanús idióta. de még szerencse hogy csak ügyvivő és orbánnak az EP-vel és európa kormányfőivel van valójában vitája.

ajánlom neked is:

kkbk.blog.hu/2023/04/03/par_kerdes_a_fideszeseknek

G. Nagy László 2023.05.08. 17:06:16

@tesz-vesz:

"nyugodj meg , ha lenne párbaj, törvényesen véget vethetnénk a veszekedésünknek, annyira elviselhetetlen számomra hogy ilyen ostoba, korrupt és hitvány emberek létezhetnek, mint te"

Minden szavad simogatja a lelkemet :) Most képzeld el azt, hogy vannak páran, akik még elolvassák a kommentjeidet. Milyen képet festesz magadról? Egy frusztrált, zaklatott, ideggyenge embert látnak. Tényleg sajnállak, és nem csak ezért a szomorú mentális állapotodért, de az önreflexió totális hiányáért pláne. Kurva szar lehet így élni, hogy a legkevésbé sem látod magad kívülről...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.08. 17:07:05

@TanNé: érveket és konkrétumokat még mindig nem látok.

engem nem érdekel, hogy egy bolond minek tart engem,.

6.Lenin 2023.05.08. 17:09:55

@TanNé:

Ezeken a felületeken (blogok) mindenki tökéletesen meg van győződve arról, hogy csak neki van igaza. Igaz máshol is.
Szerinted te ismered a VALÓS OKOT ÉS CÉLT? Gondolom igen a válaszod, miközben fingod sincs semmiről sem, miként Itt senkinek sem. Mindenki tökéletesen meg van győződve a saját igazában.
Aztán vele együtt minden elmúlik, megváltozik, mert egy másik hasonló ember átír mindent.
Semmi sem az, ami a születésekor volt, még az ember sem.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2023.05.08. 17:09:58

@G. Nagy László:

Bizony.... jómagam is úgy látom nem érdemes kitiltanod innét, mert hasznos ... szemléltető eszköz ... igen pont arra amire írtad.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.08. 17:15:25

@G. Nagy László: " Kibaszottul idegesítő vagy, mint egy éjszakai légy, amely ott zümmög az ember feje felett."

"Minden szavad simogatja a lelkemet :)"

az előbb még idegesítettelek, most meg simogatlak? bolond vagy te, elmebeteg

döntsd már el, úgy vagy a hazugságokkal, mint ez állítólagos ideológiáddal. mindenben hazudsz, ahogy a gazdád te cseléd. egy öszinte, logikus, koherens pillantaod, véleményed, ideológiád nincsen.

de hazudj még! 30 ezüsttel jól megfizetnek ,annyira , hogy lenézd még a tisztességesen dolgozó nincstelen magyar családokat is te hitvány féreg a rothadó almában, lubickolhatsz ebben a roncstársadalomban, mert senki nincs ki számonkérjen.

olvasd már el Petőfitől az Akasszátok fel a királyokat. te hitvány földbuta, korcs.
egy egész nemzet élteti. és ugyanazt mondja mint én.
persze ti gyökértelen, moráltalan fideszesek kiirtjátok a magyart is, úgyhogy nem sokáig fogják Petőfit se éltetni. a globális felmelegedéssel már nem tudnak mint kezdeni a fideszesek. és emiatt az ország sem. kínának kénytelen eladni mindent itthon a hazaáruló orbánék, így örökre banánköztársaság maradunk, daganatos megbetegedésekkel súlytva, hála a sav és acél országának.

nevess csak te utolsó hitvány féreg. szórd a 30 ezüstödet te agyhalott, hazug marha!
én addig Petőfit olvasok.

"Lamberg szivében kés, Latour nyakán kötél,
Hatalmas kezdesz lenni végre, nép!
De még nem tettetek sokat -
Akasszátok föl a királyokat!"

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2023.05.08. 17:18:31

@6.Lenin:

Tévedsz, mert én nem vagyok meggyőződve, sose voltam és éppen ezért tesztelni szoktam saját magam is és mással is a dolgaimat. Tudod a TESZTELÉS a tudományos módszertan egyik legfontosabb része. A Tudományos Isten eddig kiállta a teszteket, de ellene egyre többen elbuktak. Igen Erdélyi Ágoston, Nagy Gergely, Hodász András, Boldoglői Zsolt, Brendel Mátyás, Hraskó Gábor, Mérő László, a Szkeptikus Társaság új elnöke is. .... stb....

Tehát ha te úgy gondolod, még sem jó ... írj érdemi kritikát és cáfold meg!!!
Csak szerintem Te ilyesmire nem vagy képes, mert meghaladja a képességeidet.
Mint itt Tesz-veszért . Meg Birkáét is.
Hőbörögni tudtok csak.

6.Lenin 2023.05.08. 17:18:47

@tesz-vesz:

Én megpróbálok mindenkit a helyén kezelni. Téged is. Maga a személy érdektelen mert , a szavatossági ideje is az. Amit ír, mond lehet érdekes, de inkább csak önfényezés, semmitmondó (hosszútávon), érdektelen, múlandó.
Vannak akik valamiért nagyon ragaszkodnak a saját hülyeségeihez, de ez mindenkinek a saját ügye.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.08. 17:25:34

@G. Nagy László: hja és az "az önreflexió totális hiányáért "

:D te agyhalott marha, te , ne csak írj, olvass is! pont most írtam le 20x-ra!

"ha nem tudsz válaszolni inkább ne is írj semmit, a kommentekbe se posztba se, te idióta, egy egész posztot írtam a kérdesekről, amikre eddig nem válaszoltál, de a posztjaidban felvetteél, miért van ez? miért írsz ha nem érdekel a vita vége?
nem azért fizetnek, ugye? amúgy sincs sokmindent az ostoba fejedben. különben intellektuálisan elviselhetetlen lenne ez számodra, hogy olyan ostoba vagy, hogy semmiben sincs igazad.

önálló gondolatok és szuverén személyiség, analitikus komplex gondolkodás nélkül. mintha egy tévesen futó chatrobot lennél, nem is ember."

bemásoljam mégegyszer? hátha megérted?

értem én hogy mint aleksz, ellenkeznél, vitánzál, csak nem éred fel az asztalt, ezért az üres kaffogásra, személyeskedésre telik csak, de szerinted kinek van igaza?

szerinted ? aki részletes érvvel, reagál mindenre? konkrétumokkal , és aki posztot ír a megválaszolatlan kérdéseidről?
kkbk.blog.hu/2023/04/03/par_kerdes_a_fideszeseknek

vagy egy olyan véglénynek, aki hazudozik, és még egy egyszerű kérdést is képtelen megérteni?
aspergeres vagy? autista? azok nem tudják, hogy mire mit kéne reagálni, vagy mint a földbuta emberek, mint aleksz, ulpius.

wildhunt legalább megpróbál félévente kipréselni magából valamit.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.08. 17:28:20

@6.Lenin: akkor te miért ragaszkodsz hozzá?

ez bulvár, nem érdekel a lelkiző teljesítménynélküli ömlengésed,
oravecznórának meg coelhónak még elmehetsz, de mikor kezdesz el érvelni?

6.Lenin 2023.05.08. 17:28:53

@TanNé:

Ezekben tévedsz. néha elszólod magad, pontosan olyan vagy , mint a többi ember. Kit érdekel, hogy az általad felsorolt nevek miben hisznek? az ő dolguk, joguk.
Engem csak az egészben az érdekel, hogy senki nem tud semmit, de kurvára ragaszkodik ahhoz, hogy csak neki lehet igaza.

Vicces lehetett a programozó. A sokszínű formája a természetben található élő, élettelen dolgoknak mind a tervező laza, humort kedvelő stílusára utal (szerintem). Jól szórakozhatott az alkotás közben.
Engem sem az ok, sem a cél nemtudása, léte nem hoz különösebb izgalomba. Majd meglátjuk mondta a vak a film végén a moziban.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2023.05.08. 17:33:50

@6.Lenin:
MérőLaci pszichológus is és memetikával is foglalkozik. "Istenről" is nyilatkozott a könyveiben és az előadásaiban is. Az e-könyvem meg pont ezekről a témákról szól. Nos az a helyzet, hogy még ő is felsült ebben a kérdéskörben, pedig tőle többet vártam volna.

Te is felsültél. Politizálj inkább, az a neked való áltudomány. A tudományhoz meg nem értel.

6.Lenin 2023.05.08. 17:41:02

@tesz-vesz:

Ez nekem egy szórakozás, olvasni a sok öntelt, beképzelt hólyagot. Érvelni? Miért is kéne? És kinek a hülyeségeit kéne cáfolnom? Én csak provokálom, hogy lássam mennyire van benne rögzülve a saját hülyesége. Mennyire HISZ benne.
Te is meg vagy győződve a saját .........-ban /-ben. Miért kéne nekem ezt megcáfolnom? Semmit nem jelente nekem sem a változásod, sem a változatlanságod. Semmi jelentősége számomra egyik verziónak sincs
Bármikor abbahagyhatom, mindenféle megrázkódtatás nélkül, ha kezdene unalmas lenni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.08. 17:45:15

@6.Lenin:

ja hát bocsásd meg nekem, ha elegem vagy az agyhalottakból már, túl sok hülye van errefele.
a biológia robot azért nem lehet az ember, mert nem rovar, nem ösztönszinten működik mint egy állat.
bár már az emlősöknek is komplex érzelmei vannak, tehát méginkább nem lehet biorobot már az emlős állat se mert a robotnak pl nincsenek érzelmei, de a rovar pl simán lehet biorobot.
az ember olyan fejlett aggyal rendelkezik hogy az állatok felett áll, képes önálló gondolatlakotásra, és a környezetének sejszintű vizsgálatára pl. fizikai tudományokat képes felismerni, értelmezni. az érzelem mellett.
és olyan hatalmas ismeretanyagot halmoz fel, hogy kénytelenek szakosodni a tudományága képviselői még a tudományaikon belül is.
stb

nyilván agysebész vagy hogy ezt így el kell modnani, alap dolog lenne pedig. úgyhogy hadd kérjek már tőled több alázatot.

az értelmes emberek viszi előre a világot, nem a csőcselék.
ezért lenne érdemes az oktatással foglalkoznia egy kultúrkormányzatnak pl.
de ezek a buta hazug korrupt posztkomcsik nem érdekeltek ilyenben, csak hazug propagandák terjesztésében amiket te is nyögtél az előbb. így az ország sorsa a glob. éghajlatváltozással meg pl a faégető oroszlányi erőművel meg van pecsételve. de pl mondhatnám a csatornázást is.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.08. 17:49:53

@TanNé: mérő laci is bolond kissé. tip. példája annak, aki elhiszi magáról hogy értelmiségi, mert a szürke kádár-renderben megszokta hogy hasravágódik előtte a proli, amiatt mert diplomás. nem amiett mert értelmes.
nem attól lesz valaki értelmiségi a modern világban pedig, mert diplomás. tömegével jönnek ki agyhalottak az egyetemről.

pedig jobban tenné ha mérőlaci befogná a száját mielőtt ökörséget ökörségre halmoz a sajtóban.

6.Lenin 2023.05.08. 17:53:25

@TanNé:

Miért sültem fel? Semmit nem cáfoltam (nem is volt szándékomban), hiszen én elismerem, hogy sem az okot, sem a célt nem ismerem. Vannak nekem is elképzeléseim, de mi értelme lenne vele itt villognom? Semmi értelmét nem látom. Másoknak is van , és?
A tiéd viszont szórakoztat, de majd felejtődik az is.
Néha , ha valahol meglátlak ellenőrzöm mennyit változhattál, vagy nem. Aztán tovább lépek.

Ahogy majd most is, hiszen már mindent kibeszéltünk ami érdekes volt számomra. a többi a te dolgod, változtasd meg az emberiség gondolkodását. Más is próbálkozott már ilyesmikkel.
Inkább ilyesmivel foglalkozzál, minthogy késsel szaladgálj az emberek közt ordibálva, szurkálva őket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.08. 18:00:12

@G. Nagy László: "Nem létezik az állatvilágban valódi altruizmus. Nincs ilyen genetikailag kódolt magatartásforma. Épp ellenkezőleg: az ösztöneink az önzést sürgetik. "

nem, nem létezik, a borjaikat véletlenül nevelik a marhák. az állatok önzésből etetik az utódaikat, hogy amikor nyugdíjasok lesznek a vén rókák, akkor majd a csemete segít rendbentartani az odút, meg megy el bevásárolni helyettük az aldiba ,önzőek.

valójában pedig a felnőtt egyedet nem érdekli az idős szülője. ahogy kirepül a fészekből, soha vissza se néz látogatni.
tehát kódolt ösztönszerű altruizmusról van szó.

kérdeztem már sokszor, van bármi amihez értesz a lopottpénz számolásán kívül?

6.Lenin 2023.05.08. 18:01:26

@tesz-vesz:

"az értelmes emberek viszi előre a világot, nem a csőcselék."

Honnan-hova?
Az eddigieket figyelembe véve inkább a csőcselék a domináns, talán.

A biológiai robot elemzése kapcsán próbálj kicsit magasabb szinten kotorászni. Vagy ne magadhoz mérd a tervezőt. De mind1, lényegtelen. Nem tudhatjuk az okot sem, a célt sem, és azt sem, hogy van-é értelme még az egésznek, vagy csak már szadon téblábolunk mindenféle cél nélkül.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2023.05.08. 18:32:43

@tesz-vesz:
Nos Boldogkői Zsolttal is néhány évig némileg szakmai kapcsolatban is voltam 2018-2019 környékén.Nos ő MTA akadémikus és akkor egy orvostani oktató intézet igazgatója is volt. Miért??? Mert írt egy könyvet ami igen nagy részt memetika és akkor a memetikát igen intenzíven kutattam. A könyve címe a Szabad elme illúziója. Azt bizonygatja benne, hogy mindjáan zombik vagyunk, mi emberek. Sokáig vitáztam vele, hogy lehetnek kivételek és nem mindenki. Végül a kísérleteim alapján még is neki volt igaza. Minden ember zombi. Be is ismertem neki, hogy én tévedtem: "a és Zsolt ... igazad volt mindnyájan zombik vagyunk ... sajnos ... Csak az erősebb vagy enyhébb zombilétben van különbség köztünk. Persze én a zombiságot más értelmezésben is használom. Tehát mémfertőzést is értek rajta."

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2023.05.08. 18:36:11

@tesz-vesz:

Nos pont a memetika miatt Csányi Vilmossal is szakmai kapcsolatba kerültem, mert ő még ráadásul az 1970-1980-as években is írt már olyasmit, ami memetika és egyértelműen. Nos tőle legalább tudhatnád, hogy a méhek is gondolkoznak. Ha meg gondolkoznak, akkor érzeni is tudnak.

IdomitottFoka 2023.05.08. 19:31:53

@G. Nagy László: Nekem nincsenek szerelmeim. Pont az van h ha egyszer konzekvensen szembemennek az általam érvényesnek tekintett értékeknek, akkor nem értek velük egyet és nem szavazok rájuk és nem méltatom/mentegetem őket semmiért. 13 éve egyre nagyobb államot építenek, semmivel se szednek kevesebb adót, szektoriálisan néhol többet is és konzekvensen egyre kevésbé versenyképes a magyar gazdaság, nemhogy szuverénebbek nem lettünk, de már nemcsak a német autóipar, hanem a kínai is megtalálja nálunk a relatíve olcsó gyártósori munkaerőpiacot és ők mondjuk tényleg kevesebb adót fizetnek. A magyar kkv-k nem. És cserébe nem fejlődik a szociális szféra sem, ami legkevésbé a segélyeket jelenti, hanem az eü-t és az oktatást. Valszeg feri is kiadta volna ennyire az országot, de neki szerencsére több lehetőség nem jutott. Ha meg is engedem h 10-ben nem volt más akire szavazzon a nem elkötelezett balos réteg (bár az lmp már megvolt, és a maszop sem ferit indította), ez később már nem állt fenn. AZ LMP, az MKKP, a 18-as Jobbik egyike sem volt feri szövije, kormánymúltja se volt. MZP-től feri jobban kivolt, mint viktor, legyőzte a feleségét és amúgyis egy kontrollálhatatlan káoszkapitány. És ezek között bizony van aki kisebb államot, kevesebb adót szeretne. A fidesztől te kisebb államot sose fogsz kapni.

"Mi a fenét írjak Pintérről? hosszú évek óta kormánytag és észre sem lehet venni."

Szóval szerinted az h ha az orvosok és a tanárok is a rendvédelemhez és a hadsereghez hasonlóan ide-oda vezényelhetők az országban bárhova, az kisseb állam? Nincs honnan megkritizálni?
Írtad h a facebookról tájékozódtál Jámborról is, ami sok mindent megmagyaráz egyébként is. Onnan te nem fogsz pintérről dehonesztáló dolgokról értesülni, tekintve h az algoritmus neked olyat nem fog találni, ismerve h miket szeretsz hallani. Az ellenzék egyes elemei megérik a pénzük, de az orvosi kamarának nagyobb a mozgástere mint az összes ellenzéki pártnak együtt, róluk nincs értelme értekezni. Én arra reagálok, ami valódi hatással van az életemre, a vók túlkapások az amerikaiak keresztje, ezzel viki ne takarózzon, mert ez csak a komcsi amerikában meg verik a négereket duma újracsomagolása.

alöksz róz 2023.05.08. 20:16:50

@TanNé: "Azt bizonygatja benne, hogy mindjáan zombik vagyunk, mi emberek." - csak ő nem.

alöksz róz 2023.05.08. 20:17:44

@IdomitottFoka: "mert ez csak a komcsi amerikában meg verik a négereket duma újracsomagolása" - ezt most olvastad a birkánál?

alöksz róz 2023.05.08. 20:22:57

@tesz-vesz: ez má nem személyeskedés, hanem rágalmazás
nézzél már szét

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2023.05.08. 20:25:24

@alöksz róz:

Van róla videó is ... magát is zombinak állítja
www.youtube.com/watch?v=3uaUxfsvu9A

Jómagam a zombiságon mint írtam mást is értek. Mémfertőzöttséget. Olyan szempontból Boldogkói nagyon is zombi. Sőt miatta, mert kutattam, mert érdekes volt, hogy egy akadémikus miért tud hülye lenni egyes kérdékörökben. Végül is meg is fejtettem.

alöksz róz 2023.05.08. 20:50:29

@TanNé: nem nézem meg.
hátha úgy terjed

alöksz róz 2023.05.08. 20:52:06

@alöksz róz: nem akarok mémfertőzött lenni

ulpius66 2023.05.08. 21:38:45

@tesz-vesz: "vajon az, akinek kinn van büszkén a Lenin-összes a polcán, és folyékonyan beszél oroszul, vajon az nagyobb kommunista mint Jámbor?

nem látok posztot bencsikről"

Hát ennél sokkal hülyébb mán te sem leszel?

Aztán mért hasonlítanánk össze egy parlamenti képviselőt egy firkásszal?

Egy parlamenti képviselőt egy másik parlamenti képviselővel, egy firkászt meg egy másik firkásszal....

Aztán meg mért kéne egy poszt egy firkászról????

Teszem-veszem!

Értem én, hogy itten mindenki hülye, csak te vagy helikopter!
(azt is tudjuk, hogy kiskorodban komp szerettél volna lenni, de látjuk, hogy felnőtt, és nem komplett...)

G. Nagy László 2023.05.08. 23:09:55

@IdomitottFoka:

Ami a legfontosabb: köszönöm a kulturált hangvételt. talán a legbarátságosabb kommented időtlen idők óta.

"Én arra reagálok, ami valódi hatással van az életemre, a vók túlkapások az amerikaiak keresztje"

Ez tök oké álláspont, és az is korrekt, hogy nem szimpatizálsz ezekkel.

Ami engem illet: a napi belpolitika - hála az Égnek - semmiféle hatással sincs az életemre. Nem függök senkitől, nem élek sem jobban, sem rosszabbul egyik kormányzat alatt sem. Amikről írok, azok többnyire olyan témák, amelyek valamiféle morálfilozófiai tartalommal bírnak - de szinte mind tőlem távoli, a hétköznapjaimat nem érintő kérdések. Eddig 442 bejegyzést írtam, ebből legalább két tucat a keresztény vallásokat kritizálja, miközben nem vagyok gyakorló vallásos. Legalább tucatnyi a kommunizmust ekézi, holott 33 éve túl vagyunk a kádári világon. Írtam már az abortuszról, a prostitúcióról, a szexrobotokról, a klímaproblémákról, a hajléktalanokról, az öregkorról, a kínai Nagy Testvér szisztémáról, a beavatási szertartásokról, a fegyvertartásról és a kötelező sorkatonai szolgálatról is. Csupa olyan téma, amely teoretikusan izgalmas, de a hétköznapjaimat nemigen érinti. Ugyanezt fogom tenni a jövőben is: ha valami intellektuálisan megérint, azt leírom. Néha meglepődöm, hogy mennyi komment érkezik olyan posztok alatt is, amelyekről azt gondoltam: rajtam kívül aligha érdekel bárkit.

Elnézést, ha nem írok mindenről. Elnézést, ha a témák jelentős része távoli, vagy akár elvont. Nem fogok posztolni sem az értelmetlen és jelentéktelen kordonbontásról, sem pedig a még oly jelentős pápalátogatásról, ha nem tudok hozzátenni saját gondolatot.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2023.05.09. 08:21:45

@alöksz róz:

Végül is tőlem többet tanulhatsz a témában, mert Boldogkői, ateista és biológia vírus kérdéskörökben is nagyon kifordult magából, meg a tudományból, meg a következetes gondolkodásból is.

Sajnos nem tudod kikerülni, mindannyian azok vagyunk ... sajnos ... csak a mértéke eltérő. Mivel én nem nagyon vagyok hipnábilis, tehát nem nagyon lehet befolyásolni, azt gondoltam magamból is kiindulva, hogy vannak mémmentes emberek. Hozzáteszem én a mémen is nagyon mást értek, mint Dawkins. Dawkins meghatározása hibás, pontatlan.

Mém az amit az emberek akkor is terjesztenek és magukban hordozzák, ha közben tudják, hogy az nem jó, nem helyes .... Tehát olyan mind a nátha, fertőzés.... senki sem akar náthás lenni, de az elkapása sem csak kivánság kérdése, hogy akarod-e, vagy sem.

Persze vannak a nátha és a mémek elkapása ellen is jó módszertanok. Jómagam például úgy 4-5 éve nem voltam náthás már. Előtte úgy évente néhányszor azért elkaptam.

A mi még itt lényeges, hiszen a TÉVESZMÉK netes naplóban vagyunk itt vendégként. Amiben valaki leírja az egyéni gondolatait a világról. Mint teszem én is a saját ilyen netes naplóimban. Tehát az, hogy maga a vallások a legősimm és legnagyobb mémek és mémkoplexek. Amelyek nem véletlenül fonódtak össze régen és most is a politikáva. Igen a másik legveszélyesebb fertőző mémhalmaz éppen az ideológiák és a politika. Mindkettőbe súlyos esetekben tömegek is belahalhatnak és bele is haltak a történelem folyamán, sőt most is belehalnak az ukrán fronton.

G. Nagy László 2023.05.09. 09:10:40

@TanNé: Hasonlóan látom. Sőt: az irracionális, megalapozatlan, önkényes mémkomplexeket nem csupán ideológiáknak, de egyszersmind vallásnak is nevezem, függetlenül attól, hogy van-e istenképük. A lényeg ugyanis nem ez, hanem a megalapozatlanság és az önkényesség, valamint a vakhit az adott ideológia dogmavilágában. És ahogy írod is: ezek az ideológiák/vallások gerincét képezhetik bizonyos politikai irányzatoknak, melyek törvényszerűen pusztítóak. Ilyen a kommunizmus, ilyen a nácizmus és ilyen a mai woke-progresszív irányzat is. Mind irracionális, mind merev, mind erőszakos és pusztító. Ellentmondást, kritikát egyik sem tűr - talán ez a legszembetűnőbb ismertetőjegyük.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.05.09. 09:45:43

@G. Nagy László:

"mai woke-progresszív irányzat"

Sztem nem ártana a megnevezésben a progresszív szót vmi másra lecserélni, mert ők attól még kvára nem progresszíva/ek, hogy annak nevezik magukat.

Ha ők nevezhetnek bennünket nácifasisztarasszistaantiszemitának, akkor a regresszív szóval illetésük még úriemberi tapintat és visszafogottság lenne.

Apropó antiszemitizmus: Heisler András szerint ismét retteg a magyar zsidóság.

G. Nagy László 2023.05.09. 09:55:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Amikor Heisler András legutóbb az irodámban járt, némi lóvét igyekezett tarhálni a szervezete számára... Személy szerint egyébként bírom, szimpatikus fickó. De hazudnék, ha azt mondanám, hogy közelről ismerem :)

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2023.05.09. 09:59:25

@G. Nagy László:
Minden politikai ideológia érvelési hibákra, azaz becsapásra épít, akárcsak a vallások. Mennyi hívőt tudsz szerezni, mennyi embert tudsz saját zombiddá tenni. Aki aztán rád szavaz, meg ártalmatlanítja és küzd a rivális zombihaddal. A politikát a közvélekedésre való hajazás érvelési hiba élteti. Ami szintén ellene van az értelemnek és a tudománynak is. Van mód ezen hiba kijavítására is.. A dolog persze éppen így kezdődik. A felismeréssel.

ulpius66 2023.05.09. 10:11:42

"Amerika újabb hatalmas segélycsomagot küldene Ukrajnának
Portfolio
2023. május 09. 10:01

Több mint 400 milliárd forintnak megfelelő dollár értékben tervez segélycsomagot küldeni Ukrajnának az Egyesült Államok - írta meg a Reuters."

ÁMERIKA A HÁBORÚ FOLYTATÁSÁNAK LEGFŐBB TÁMOGATÓJA!!!!!!
(ha az USA nem támogatná az ukrán nácikat, mán rég véget ért volna a vérontás....)

baalint1 2023.05.09. 11:47:11

@G. Nagy László:
"Ami tisztán látszik: egy kibaszottul érzelem-vezérelt Orbán-fóbiától frusztrált ember vagy."

Nem, én leszarom Orbán személyét. Orbán és a politikája eleve csak tünet, és simán örülnék, ha visszatérne jobbközépre. Inkább nálad látok imádatot.

"Minden intellektuális energiádat arra fordítod e blogon, hogy engem basztass. Itt van egy csomó elvtársad, akik pont ugyanolyan szenvedélyesen gyűlölik Viktort, ahogy te, miközben semmi másban nem értenek veled egyet. Néhányan full kommunisták, néhányan imádják a progresszív szarokat, a többiek pedig azt sem tudják, hol a helyük a világban, csak azt hogy fúj Fidesz. Te is érzed, hogy annyira törékeny és elvtelen a moslék-koalíciótok, hogy még véletlenül sem mersz konfrontálódni egyik idióta Orbán-fóbiással sem..."

Másik topikban hosszan vitatkoztam azokkal, akik hozzád hasonlóan kommunista nézeteket vallanak, csak egy részük más színben, mint te. Szóval de, konfrontálódok velük is. Nem érdekel engem, milyen színbe öltöztök ti kommunisták. Csak mondjuk a jelenleg hatalmon lévő kommunisták épp a narancsos színt vették fel, és sokkal nagyobb problémát jelentenek a tetteik, mint az, hogy Jámbor is hasonló faszságokat hirdet ellenzékből.

"Megdöbbentő ez a szellemi mélyrepülés. Már rég nem az értékeket tekinted - hiszen ezek alapján az elvtársaid gyorsan elvéreznének - csakis a szekértábor-logikát pörgeted. Birkább vagy bármelyiknél."

Vicces, hogy te beszélsz szekétrábor logikáról, miközben régen egészen értelmes cikkeket írtál, az elmúlt években meg színtiszta propaganda minden cikked, lásd pl. ez, amikor egy jelentéktelen ellenzéki figurával uszítasz az ellenzék ellen, miközben észre sem veszed, hogy ugyanilyen szélsőbalos politkát teljes mellszélességgel támogatsz.

Most is simán ignorálod a kérdésemet, hogy mesélj milyen liberális intézkedései voltak a kormánynak, miközben azt is ignorálod, mikor felsoroltam pár bolsevik intézkedést, helyette inkább nekemjössz, hogy a szekértábor logika alapján gondolkodok.

Bocs, de pont te vagy az, akinek nincsenek szinkronban az elveid azzal, hogy kiket támogatsz, én bármikor elhatárolodok azon ellenzéki politikusoktól és újságíróktól, akik komcsi elveket hirdetnek, te meg még a legdurvább bolsevik és fasiszta intézkedéseknek is tapsikoltál nem is egyszer.

baalint1 2023.05.09. 11:48:37

@tesz-vesz:
Pl. amiket G Nagy elvtárs idézett tőle, azok kommunista nézetek.

De mondanám például az alapjövedelem ötletét, amit a PM hirdet. Az is kommunista.

baalint1 2023.05.09. 11:51:22

@G. Nagy László:
Te is gyakran ugyanolyan stílusban írsz, mint tesz-vesz, a különbség, hogy simán kitiltod azért, mert nem vagy hajlandó érdemben válaszolni arra, mikor rámutat az önellentmondásodra.

Azért tudtam vele viszonylag kulturáltan vitatkozni vele, mert ha nem is értünk egyet, neki legalább önazonos az álláspontja, te viszont liberálisnak hazudod magadat, miközben szélsőségesen autokrata szélsőbal-szélsőbal mix faszságokat hirdetsz.

G. Nagy László 2023.05.09. 12:43:58

@baalint1:

"neki legalább önazonos az álláspontja, te viszont liberálisnak hazudod magadat"

Te melyik csatornát nézed, ember? A beteges, kicsavart logikád szerint jómagam - megvetem a kommunizmust és bírom Orbánt - nem vagyok önazonos. Ez a szerencsétlen - aki imádja a kommunizmust és gyűlöli Orbánt - na ő igen... De továbbmegyek: ez a majom annyira nem épít konzekvens világképet, hogy mindezeken tál szerelmes Hadházyba és MZP-be, miközben visszaállítaná a halálbüntetést... Még a te világképed is következetesebb ennél.

"Most is simán ignorálod a kérdésemet, hogy mesélj milyen liberális intézkedései voltak a kormánynak"

Ezerszer leírtam már.

teveszmek.blog.hu/2020/09/23/_a_liberalizmus_es_a_konzervativizmus_a_politikai_elmelet_ket_ellentetes_poziciojat_kepviselik
teveszmek.blog.hu/2021/09/13/_rettenetes_elnyomasban_elunk
teveszmek.blog.hu/2022/10/18/_magyarorszag_a_liberalizmus_ellensege

6.Lenin 2023.05.09. 12:52:55

@TanNé:

"https://index.hu/tudomany/2013/02/20/politikai_nezetekkel_szuletunk/"

Boldogkői Zsolt írta, hivatkoztál rá. Miért van ez beírva már a születésünk előtt?
Ezért kamu a te árud is.
Eleve különböző tulajdonságokkal születünk, amire még rátesz a környezet is.
Tényleg, te kézrátétellel manipulálod a hiszékeny híveidet?

baalint1 2023.05.09. 13:42:45

@G. Nagy László:
Rengetegszer írtál arról, hogy az állam legyen kicsi, a korlátozó szerepe is legyen kicsi, mert ez a klasszikus liberalizmus, amivel egyet is értek, de konkrét ügyekben mindig annak mész neki, amikor civil szervezetek akarnak valamit, és az állam korlátozó törvényeit élteted. Ráadásul ha ezt szóvá teszem, akkor érvek helyett inkább Orbán fóbiásnak nevezel.

A politika és a világnézet pedig többdimenziós, pl. miben ütközik, ha valaki Hadházyt élteti, mert korrupciós ügyeket igyekszik feltárni (nem csak a kormányét!), de közben meg egyetért a halálbüntetéssel? Mondjuk itt megjegyzem, hogy sem Hadházyról, sem MZP-ről nem tudom mit gondolnak a halálbüntetésről, mert egyiknél sem központi téma, nem olvastam tőlük semmi ilyesmit.

Az már nyilván ellentmondás, ha valaki baloldali és MZP-t élteti, aki határozottan jobboldali, de nem árt figyelembe venni a választási rendszert és a Fidesz teljhatalmát, amely egészen eltérő politikai irányzatú ellenzéki politikusokat is egy zászló alá kényszerített, de szerintem te is látod, hogy ezek kényszerű dolgok, nekem se szimpatikusak a cikkedben is említett Jámbor András nézetei. Az más kérdés, hogy én többre tartom a konzekvens politikát, akkor is, ha nem egyezik az én nézeteimmel, mint a szélkakast. Küldtem el Gyurcsány fanokat a faszba amiatt, mert előadták Gyurcsány faszságát arról, hogy az nem az a Putyin volt. Ja, persze, amelyik Grúziát megtámadta, Feri...

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2023.05.09. 14:04:02

@baalint1:

Mivel a Politika és a belőle fakadó Jog napjaink két társadalmunkra és a társadalmi békére legveszélyesebb áltudománya és átverése .... előbb utóbb csökkenteni kell mindkettő szerepét és jelentősen meg is kell reformálni. Például ez egy lehetséges jobb út:

A Párthatalom Nélküli Állam egy utópia, vagy megvalósítható gyakorlat lesz a közeljövőben? Rövid lényege: Pártok csak törvényeket készítenének elő, de azt párton kívüliek 10-20 ezres tömege szavazná meg elektronikusan.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2023.05.09. 14:13:18

@6.Lenin:

Te vagy KAMU, mert minden baromságot beveszel, aztán annak az ellenkezőjét is. Boldogkőiről épen azt írtam, hogy annak ellenére, hogy akadémikus, más területen irtó nagy logikátlanságokat és baromságokat nyilatkozik és ír. Amit ő felvett éppen akkora marhaság, mint hogy "mindenki ateistának születik".

Mondjuk amit itt pedzeget, az némileg orvostudomány és genetika is... tehát a hülyeségeit átviszi a szakmájába is. Igen ilyenek a pszichovíruok, elmemémek. Magyarán Boldogkői nem ért igazán ehhez a területhez sem, amely némileg inkább már memetika, mint genetika. -Hozzáteszem, hogy amamatikának is van egy erősen áltudományos része is, amelett hogy egyes részei meg helytállóak és igazoltak. Éppen ezért adtam új nevet ennek a tudományterületnek, azt hogy pszichovirulóga.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.09. 14:16:46

@baalint1: az alapjövedelem önmagában nem kommunista, ha nem egész bért kap valaki.
a robotizáció fejlődésével sajnos elkerülhetetlen lesz, megint, hogy tömegeknek nem lesz munkája. persze énszerintem se kéne csak úgy odaadni fizetést, de ha pl beiratkozik valami képzsére, iskolába, és minimális szintet azért hoz, a jegyeivel, azért egy jólműködő társadalomban nem elképzelhetetlen, nem kell megint a ludditáknak szétverni a gépeket.

ahogy az is butaság, hogy a nyomor újratermelheti magát, ha hagyjuk és fizetjük a családtámogatásukat, itt Puzsér javaslata nagyon jó, hogy akkor kap valaki alapjövedelmet, ha meddővé műteti magát. megoldhatná sok problémánkat.

a bolond, szinte analfabéta g. nagy nem jön rá arra, hogyha megszünteti alapból a segélyezést akkor azzal a bűnözést növeli, dehát őt megvédik a tek-esek, a lakosság meg nem érdekli a júdáspénze számolása közben.

6.Lenin 2023.05.09. 14:28:13

@TanNé:

Már eddig is próbáltak néhány verziót-nem jött össze. ezután is fognak, az sem fog működni.
annál az 1xű oknál fogva, hogy 1re többen leszünk (önjelölt teremtők) és ezzel arányosan fog növekedni az elképzelt verziókm száma is. Magyarul túltengés lesz szélhámosokból.

aztán van szerintem egy sokkal nyomósabb oka az egésznek.

Jelenleg sem ismerjük az okot és a célt sem. Akkor meg minek agyalni a megoldáson?

Mellesleg amit megoldásként kínálsz , eleve bukott, hiszen figyelmen kívül hagyod az ember tulajdonságait, jellemét, a belé írt program soxinűségét.

De mi van olyankor, ha az ok és a cél sem tartalmaz semmiféle értelmes megoldást? Mert nem az volt a ok, és a cél sem. Tudod ezt a két dolgot? NEM. Kamu az egész amit itt (is) erőlködsz, meg mindenki más is.

Itt van ez a blog, néhány tucat önjelölt zseni irkál összevissza mindenféle marhaságot. mi lenne, ha ebbe bevonnánk a sok milliárd létező önjelölt többi istent is? Hányféle megoldást javasolnának? Működőt egyet sem az tuti.

Ja könnyen kiforgatható lenne amit kínálsz a másik önjelölt istennek azon oknál fogva, hogy neki is megvan a saját működésképtelen elképzelése. Kár ezekkel a marhaságokkal házalnod, mert minden ide írogat önjelölt istennek megvan a saját marhasága, amihez ragaszkodna. Ilyenek vagyunk, ilyennek születtünk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.09. 14:29:07

@Boldeone2: ez egy elképesztően sötét barom

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2023.05.09. 14:31:39

@6.Lenin:

Szerintem a továbbiakat levelezd le Nagy Gergely kálvinista apologetikus pszichiáterével, mert az talán megért téged. Mert az a dolga. - Nekem nem.

baalint1 2023.05.09. 14:33:53

@tesz-vesz:
"az alapjövedelem önmagában nem kommunista, ha nem egész bért kap valaki."

Szerintem hogy mi kommunista és mi nem, az fuzzy halmazként leírható fogalom, nincsen olyan, hogy ez már kommunista, ez még nem. Az alapjövedelem annak a kommunista alapelvnek az egyik megvalósítása, hogy az emberek a termelésüktől függetlenül részesedjenek a közösen megtermelt javakban, a segélyekkel ellentétben alanyi jogon, tehát indoklás nélkül. Hogy ez nem teljes bért jelent, vagy nem korlátlant igény szerint (ami nyilván csak egy inkonzisztens utópia), azt jelenti, hogy egy alapjövedelmet bevezető társadalom nem 100%-ban kommunista, csak részben az.

"a robotizáció fejlődésével sajnos elkerülhetetlen lesz, megint, hogy tömegeknek nem lesz munkája."

Ez több okból is sántít. Egyrészt jelenleg a fejlett világban olyan magas foglalkoztatottság van, hogy régen nem volt ilyen. Szóval ha igaz lenne, akkor is azt mondanám, hogy nem időszerű, ha a robotizációval munkahelyek spórolhatók meg, akkor most az van, hogy hajrá, enyhíteni kell a munkaerőhiányt.

Másrészt a múltbeli automatizációs lépéseknél is mindig ezt gondolták, aztán mindig újabb munkahelyek jöttek létre. Egyszerűen azért, mert kapitalizmusban a munkaerőpiac mindig felszívja a rendelkezésre álló munkaerőt, a tartós munkanélküliség pedig strukturális problémákból fakad, mert nem olyan, nem jó helyen lévő a munkaerő, esetleg teljesen leszakadt a társadalomból (ez az a része, amikor a versenyképesség javítása miatt mégis szükség van baloldali intézkedésekre - de ez nem az alapjövedelem, ami konzerválja a problémát).

Harmadrészt ha megvalósulna az utópia, ahol csak a robotok dolgoznak (nem fog!), abba simán belefér a kapitalizmus, mert a robotoknak is van tulajdonosai. Nem csak nagytulajdonosai, a nyugati kapitalizmusban bárki tud tulajdonrészt venni a legnagyobb tech vállalatokban is.

"persze énszerintem se kéne csak úgy odaadni fizetést, de ha pl beiratkozik valami képzsére, iskolába, és minimális szintet azért hoz, a jegyeivel, azért egy jólműködő társadalomban nem elképzelhetetlen, nem kell megint a ludditáknak szétverni a gépeket."

Szerintem a legrosszabb disztópia lenne, ahol azért kell fizetnem, hogy valaki más pl. diplomát szerez, hogy aztán azután alanyi jogon kapja a pénzt, anélkül hogy dolgozna. Akkor mit tanítanának neki, ki dönti el mit tanuljon?

"ahogy az is butaság, hogy a nyomor újratermelheti magát, ha hagyjuk és fizetjük a családtámogatásukat, itt Puzsér javaslata nagyon jó, hogy akkor kap valaki alapjövedelmet, ha meddővé műteti magát. megoldhatná sok problémánkat."

Ez nem rossz ötlet, megjegyzem hasonlóban én is gondolkodtam jóval azelőtt, hogy Puzsér először felhozta. De egyrészt a meddővé műtés szerintem emberi jogokat sért, másrészt sokkal egyszerűbbnek tartom nem beleszólni az emberek életébe, és nem támoganti a gyerekvállalást vagy gyerek nem vállalást. Nem kellene anyagi függővé tenni.

Jogos inkább az lenne, hogy az esélyegyenlőség miatt a szülőn lennének számonkérve a gyerek életkörülményei, és ne lehessen arra hivatkozni, hogy a szegénységből fakadnak a problémák, ezért nem gyámügy. Mert igenis, a szülő feladata biztosítani az anyagi minimumot a gyerek számára, akinek még nincs önálló keresete.

"a bolond, szinte analfabéta g. nagy nem jön rá arra, hogyha megszünteti alapból a segélyezést akkor azzal a bűnözést növeli, dehát őt megvédik a tek-esek, a lakosság meg nem érdekli a júdáspénze számolása közben."

G. Nagy elvtárs pártolja az állami juttatásokat, de csak akkor, ha a szerinte és az elvtársai szerint üdvös célból osztogat az állam. Simán előadta a tavalyi SZJA visszaosztásnál, hogy az de jó, mert hogy az szerinte adócsökkentés. Közben meg semmivel nem csökkentek az állami kiadások, csak egy újabb lyukat sikerült ütni a költségvetésen, megvásárolva a buta de kapzsi rétegek szavazatát.

6.Lenin 2023.05.09. 14:35:29

@TanNé:

Azt már régen TUDOM, hogy rajtad kívül mindenki rosszul lát mindent, csak ebben az a bibi, hogy pontosan mások ezt gondolják.
Ja, és a legszórakoztatóbb ebben, hogy mindenki ragaszkodik is ahhoz, hogy egyedül ő a helikopter.

Nincs valami újabb elképzelésed ezekről? Tele a youtube önjelölt istenek videóival, elképzeléseivel. Mindnek megvan a saját hívő tábora is.

baalint1 2023.05.09. 14:36:51

@TanNé:
Részben jogos, szerintem a mai technikai szinten simán lehetne a törvényhozó hatalom közvetlen, ellenőrzött, online szavazással, nyilván jópár pofáraesés lenne eleinte, mikor magasabb kiadásokat, de alacsonyabb adókat szavazna meg magának a nép, de idővel legalább szembesülnének a következményekkel. De ez nem irtaná ki a pártokat, ugyanúgy lennének, ha megszüntetnéd, újraalakulnának, mert mindig lennének közös érdekek, közös ideológiák, amelyek mentén egyesülnének. Emellett a végrehajtó hatalom nem tud közvetlen demokráciával működni, ott szükséges a képviseleti demokrácia.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.09. 14:37:16

@G. Nagy László: " semmiféle felelősséged nincs a közösségért, egyikért sem. A saját gyerekeidért felelsz, senki másért."

ezért vagy te ilyen sötét primitív fideszes, ostoba marha. a fideszes is MEGLOPJA a közösséget és milliárdost csinál a gyerekéből. még a jog se érdekli. a főügyész is ugyanezt gondolja.
úgy csináltok, mintha a jogot, a BTK, PTK-t valami űrlények dobták volna össze, a haverjaid 80%-át le lehetne csukni a mai jog szerint is, ha nem lenne fidesz-párttag a főügyész, te hitvány idióta pszichopata barom.

remélem érted nem megy ki a mentő, és ha összeesel az utcán, remélem majd senki se fog segíteni neked

kéne neked ilyen pólót hordanod, hogy "utálom az embereket, idióta korrupt szar vagyok, ne segítsetek nekem, mert én se törödök veletek"

azt ugye nem tudod , hogy az ember közösségi lény és csak közösségben képes alkotni BÁRMIT, nemhogy civilizációt. ezért fontos a másik, kivéve ha nárcisztikus pszichopata vagy, amit már a múltkori beszélgetésben is pedzegettem

csodálom hogy az értettségit sikerül leraknod. ha van. ilyen sötét véglények ritkán irogatnak a netre, a putriban a cigány ilyen, két tyúklopás között b+ 8 általános nélkül.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2023.05.09. 14:38:16

Másként is fel lehet ezt az "alapjövedelmet" fogni.

Egy ország egyben egy közös vállalkozás is, amelynek minden állampolgár a részvényese. Tehát ha a dolog jól működik, akkor az termel hasznot, amit ki lehet osztani jutalékként.

Számos olajgazdag arab ország ad állampolgári jogon és hasonló elvből jövedelmet az állampolgárainak. Megtehetné ezt most már Norvégia is pölö.

6.Lenin 2023.05.09. 14:39:18

@TanNé:

Én értem amit írok, te nem érted azt, amit te írsz.

Én alá is tudom támasztani, csak el kell olvasni amit az önjelölt istenek írnak, te is.

Te TUDOD, megcáfolhatatlanul az okot is, és a célt is? Kötve hiszem, mert eddig csak az ellenkezőjéről írtál. Te sem TUDSZ semmit sem, ahogy mások sem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.09. 14:42:04

@baalint1: így van, köszönöm, g nagynak nagyon fontos, hogy más is leírja, mert 1 embernek nem hiszi el, hogy milyen buta. a nárcisztikus pszichopata mindig mással van elfoglalva, más véleményével. mert belül üres, és rohadt. nincs lelke, nincs empátiája. ezért nem foglalkozik a társadalommal

"simán kitiltod azért, mert nem vagy hajlandó érdemben válaszolni arra, mikor rámutat az önellentmondásodra."

mivel agyhalott, képtelen észrevenni bármit is.
ne legyél vele ilyen kedves, azért nem tudunk g naggyal vitatkozni, mert agyhalott, és emellett még korrupt is.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2023.05.09. 14:42:54

@6.Lenin:

Nagy Gergely hitte azt amit írsz ..., hogy egy zseni, meg okos ... meg JahveIsten mindenek felett ... aztán rázizzent, hogy még sem jó. Még vitázni sem állat le vele.... Boldogkői, Orosz, az ateisták, a Sz.ptikusos Társasága elnöke leállt vele. Nem én szerepelgettem mindenütt nyilvánosan. Komolyan kérd el tőle az agykurkásza elérhetőségét és javaslom neked keresd fel.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2023.05.09. 14:50:41

@tesz-vesz:

Jujj nagyon súlyos pszichovírus fertőzést detektáltam nálad.. Ami annyira elhatalmasodott, hogy saját magadra is veszélyt jelenthetsz. Leugrasz valami magasról, több altatót veszel be, bezárt ajtóval beindítod a garázsban a hagyományos üzemanyagú autódat.... stb ... Pihenj és kapcsolódj ki ... ne hagyd, hogy a zombiságod végveszélybe sodorjon. - Emberbaráti tanács volt. Nagy Gergely teológusnak is adtam ilyen, amikor elkezdett a logikai istenéveivel haknizni ... Nem fogadta meg és lám pszichiátria meg dilibogyók lettek belőle, meg pályaelhagyás.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2023.05.09. 14:55:02

@TanNé:

Nagy Gergely kálvinista teológusnak jótanács
erkolcstan.blog.hu/2019/05/15/nagy_gergely_kalvinista_teologusnak_jotanacs

Szerintem nem erkölcsös dolog tudatosan, vagy tudattalanul átverni az embereket. A vallást és a hitet lehet átverések nélkül is népszerűsíteni, sőt igazából, akkor lenne népszerűbb, önellentmondásmentesebb és igazabb, ha nem erőltetné senki sem benne a logikát. Egyszerű kulturális játéknak is fel lehetne fogni, ahogyan én teszem a saját egyik vallásommal a jediséggel.

baalint1 2023.05.09. 15:00:19

@tesz-vesz:
Hát én korábbról emlékszek elég jó cikkeire, de egyre elborultabb lett, amiket írt. Elképesztő a kontraszt, ha megnézed egy 3-4 évvel ezelőtti cikkét meg egy mait.

6.Lenin 2023.05.09. 15:02:48

@TanNé:

Miből gondolod, hogy BÁRKI is tisztában van a létünk (az egész universzum létének).
keletkezésének az okával, és a céljával? Írd le néhány mondatban végre ezekre a válaszaidat.
Ha nekem kezeltetni kéne magam, akkor neked is, és itt mindenkinek, hiszen keressük az egyszerű kérdésre a választ.

Csak én elismerem, hogy NEM TUDOM a választ, te meg házalsz egy marhasággal, és meg vagy győződve, hogy helikopter vagy. Én nem vagyok helikopter, nincsenek megcáfolhatatlan válaszaim a feltett kérdésre.
Ezek szerint te eddig semmit sem értettél abból, amit írtam . Miként is szeretnéd megoldani azt, amiről semmit sem tudsz? Esetleg vannak téves elképzeléseid.
De nehogy félreértsd, nekem semmi bajom a válaszok keresőivel. Természetes dolognak tartom, míg normális keretek közt zajlik a dolog. A helikopterek meg viccesek nekem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.09. 15:05:51

@G. Nagy László:

hol imádom én a kommunizmust te ostoba balfasz?
valamit már megint nagyon félreértettél. ahogy az agyhalott fajtád, olyan buta vagy, hogy alapszavak jelentését nem érted.
az hogy megvitatjuk obejkítven, hogy ki a jobb kádár vagy orbán, még nem jelenti ám azt te primitív véglény, hogy én imádom a komcsikat.

neked semmiben se kéne véleményt nyilvánítani, mert agyhalott vagy, hányszor kell még pofára esned bármiben is, hogy a nárcizmusod engedje

" aki imádja a kommunizmust és gyűlöli Orbánt"

ha imádnám a kommunizmust, is lehetne erkölcsöm, tehát jogosan utálhatnám orbánt, aki szétb*ssza ezt az országot, hidd el, a következő generációk még azt is fogják mondani, hogy miért voltam ilyen kedves veletek.
mert k rossz lesz a helyzetük orbán miatt.
olyan buta vagy, hogy semmit nem értesz a világból.

nem vagyok szerelmes se Hadházybe, és MZP-be meg végképp nem, de mindkettő géniusz hozzád képest.

attól még nem lesz valaki liberális hogy nem beszéli a PC-t. te idióta.
pont van nálatok is egy pc, miszerint tilos szidno a fideszt és a gazdát. tilos a problémás dolgokról írni.

az sem liberalizmus hogy nem térdelnek le a focimeccsen, mert aki letérdel ugyanúgy lehet liberális, az érvelési hibás "gondolataid" alapján
az se liberalizmus hogy "nem engedik be" a muszlimokat és nincs multikulti mert ez csak döntés kérdése. (amúgy beengedik jártál te más pesten? ettél már giroszt? a 11. kerben van egy hatalmas mecset és még terveznek ide.)
ezt a feudális korrupt piaci "szabadságot" már megbeszéltük te kib. agyhalott. persze nem akarod megérteni.
jaja, mást mondott orbán a németeknek mint idehaza, de kihagytátok ezt ti kurva nagy HAZUG, BECSTELEN és elvtelen "liberálisok" az írásaitokból ezt.
kint a németeknek 56-hoz hasonlította az ukrán háborút, persze nem itthon a birkáknak.

ilyeneket csak fizetett bértolnokok írnak, mint amilyen te is vagy.

a posztjaidban nem írtál konkrétumot ezen kívül. csak ostoba propaganda. orbán szövegírójának még jó leszel.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2023.05.09. 15:06:10

@baalint1:

A "cikk" az teljesen más műfaj, mint a Netes Naplóbejegyzés, azaz a blog. Téged az kever meg, hogy sok hivatásos újságíró a cikkeit álcázta egykoron blognak. Pölö Worluk, Tóta W ...

Ezek itt egy valaki gondolatai, amit közzé is tesz és aki akarja olvashatja. Senkinek sem kötelező és előfizetés sincs rá. Nincs főszerkesztő sem, aki megmondaná, hogy miről írjon és hogyan és ha megírta mit kell még beleírni, vagy kihúzni, meg megjelenhet-e és melyik számban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.09. 15:14:18

@aldum: hoppá Murray N. Rothbard..

ezt érdemes lehet elolvasni akkor.
letöltöm pdf-ben

a magyarokról jót írt:
kkbk.blog.hu/2010/10/20/de_mi_van_a_magyarokkal

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.09. 15:18:21

@Sadist: na itt vagy? hát megjöttél csöpike. látom idegen szavakat is tanultál két nőgyülölet között.

Sadist2023.03.08. 12:53:58
Ott baszódott el minden, amikor a nők megkapták a szavazati jogot bármiféle felelősségvállalás nélkül.

vilagbarangolo.blog.hu/2023/03/06/a_nemzetkozi_nonap_225

a csőcselék nagyon okosnak láthatna, ugye azt szeretnéd hogy mindenki okosnak tartson? de összetett mondatok nélkül nehéz lesz ám

miért nem mész vissza a A "nívós" Csajok és pasik nevű blogra, az a törzshelyed. az való neked

baalint1 2023.05.09. 15:26:42

@TanBá:
Nem értem mit akarsz ezzel. Tökmindegy milyen formában írja a gondolatait, attól még véleményt alkothatok a gondolatairól, a régebbiekről meg a mostani 100% propagandáról is.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.09. 15:29:59

@G. Nagy László:
"semmiféle felelősséged nincs a közösségért, egyikért sem"

" Felelős vagyok a helyszínért, a zenéért, az italokért, s azért, hogy legyen optimális méretű társaság. De azért nem vagyok felelős, hogy te személy szerint jól érezd magad"

ennyire buta nem lehet valaki. te trollkodsz bazmeg. mr falafel szokta ezt csinálni hogy 200 fiktív profilon társalog. te egyik ilyen fiktív profilja leszel.
és akit meghívtál, de rosszul van, nem hívsz neki mentőt? felsoroltál egy csomó felelősséget amúgy, de nem, zavar ugye?

baalint1 2023.05.09. 15:31:49

@tesz-vesz:
"attól még nem lesz valaki liberális hogy nem beszéli a PC-t. te idióta.
pont van nálatok is egy pc, miszerint tilos szidno a fideszt és a gazdát. tilos a problémás dolgokról írni."

Egyébként megjegyzem, az is vicces náluk, hogy állandóan PC-t kiáltanak, de hirtelen hópihék lesznek, ha mások leírják róluk a kínos dolgokat, lásd pl. ha kommunistának nevezem, mert tapsol a kommunista intézkedéseknek, vagy rasszistának, mert az evolúciót és a genetikát áltudományos módon félreértelmezve alacsonyabb rendűnek tekint egyes népcsoportokat.

Vagy lásd, mikor kiírják ezek a neobolsik, hogy woke mentes övezet, amit persze lehet poénnak tekinteni, csak közben tényleg ők azok, akik safe zone-t alakítanak ki, ahol csak az illiberális gondolatok kaphatnak helyet. Lásd G Nagy elvtárs is hogyan kiesik a szerepéből, amikor konkrét ellentmondásaira mutatnak rá, az a legdurvább, hogy amikor szimplán személyeskedtem vele (ami nem volt helyes), akkor nem sértődött meg, mikor rámutattam az önellentmondásaira, akkor elkezdett fröcsögni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.09. 15:37:29

@baalint1: van az a pénz, amiért korpásodik a haj. a szar könyveiből lehet kevés bevétel jött.
kérdés hogy mennyire írt a fideszről akkoriban.

nem hinném, hogy ennyire demens, vagy alzheimeres lenne. az nem így jelentkezne.
meg akkor nem hitványkodna.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.09. 15:49:19

@baalint1: és a safe space-ük, ugye jött sadist is és osztogatta a megafonosoknak itt a programot, hogy lehet MINDEN nem fideszes kommentelőt kitiltani innen.

kérdés, hogy mennyire ostoba az az ember, aki ennyire nem veszi észre a valóságot?
ehhez már teljesen elvtelen korruptnak kell lenni.

és az utánunk jövő elszegényedett generációk megkérdezik majd tőlünk, miért nem irtottuk ki ezeket a f*rgeket?
2056-ban az oroszok ellen kellene majd forradalom
2156-ban meg majd a kínaiak ellen, de mivel roncstársadalom vagyunk, nem születnek középosztálybeli fiatalok és a határok sincsenek lezárva a globális éghajlatváltozással én úgy érzem, ez az ország elveszett. orbán félmillió migránssal hazudozott, mivel mindig hazududik simán betelepítenek többet is. 1 2-3 millió, csak pár generáció a nyugdíjasok kihalásához, és szijjártó fogja befejezni a lakosságcserés munkát.
és ezek a csoportok tanulatlanok lesznek, műveletlenek és etnikailag széthúzóak.

ezt már nem tudja kiheverni ez az ország. és a magyar kultúra...
ha nem teszünk semmit a magyarok lehúzhatják a rólót.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.09. 17:50:16

@G. Nagy László:

őt is kommunistázd már le légyszíves

Frank Furedi a 100 milliárdokkal kitömött Mathias Corvinus Collegium nevű NER-es janicsárképző brüsszeli irodavezetője, aki 1978-ban alapította meg a brit Forradalmi Kommunista Pártot (nem kizárható, hogy a KGB pénzéből).

"Akinek van szeme - és lát is - az tudja, hogy 33 évvel a cinkelt rendszerváltás után a kádári Láthatatlan Légió elképesztő befolyással bír Mo. folyamataira, trombotizálva annak gazdasági, politikai és társadalmi fejlődését.
Az ellenőrizetlen bagázs gyakran már nem is rejti véka alá valódi kötődéseit, miután a KGB-sek által uralt orosz rezsim letámadta Ukrajnát. Képzelhetjük, mit csinálnának, ha a ruszkik már itt lennének Kárpátalján.
De még mindennek fényében is lélegzetelállító, hogy a NER egyik szilovik megmondóembere oroszul ad interjút az EU-ban betiltott RT állami csatornának. Ebben lenácizza az ukránokat, miközben mögötte a könyvespolcon büszkén sorakoznak Lenin összes művei. Micsoda szégyen..."

www.youtube.com/watch?v=FR9E_po7Yt0

tehát akkor bencsik baloldali nem? lenin összesel.
ekkora féreg hazaárulót mint ez a bencsik. ja csőfideszes. anyanyelvi szinten beszél oroszul az a patkány!

bencsikre se mered mondani hogy komcsi, ugye?

csak rám, miközben egy az, hogy nem is vagyok az, kettő nincs kinn a lenin-összes a polcomon, oroszul se tudok, és kommunista pártot se alapítottam.

a komcsiknak se voltam a spiclije soha. sőt kiszes se voltam. és soha nem tartottam magam elkötelezett kommunistának, ahogy orbán mondja magát a régi interjúiban.

ezért vagy te egy hitvány, hazaáruló, gerinctelen féreg. ritka hogy ilyen nyíltan szembejöjjön a neten egy ilyen.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2023.05.09. 18:05:39

@tesz-vesz:

"ha nem teszünk semmit a magyarok lehúzhatják a rólót."

Jómagam már több mint negyed évszázada semmilyen szavazásra sem mentem el. Mert nem látom értelmét. Mert olyan egy ország vezetése, amilyenek az emberek. Tehát nem is létezhet addig jó vezetés, amíg te is olyan vagy, amilyen.

Nos az itteni dühöngésedtől és "szájkaratédtól" sem lesz semmi sem jobb. Az meg hogy téríteni próbálsz 1-2-3 embert más politikai "hítre", vagy kedvelésre !!! Nincs szintén semmi értelme. Cseppel sem vagy jobb mint a házaló Jehova Tanúi. Éppen most is ugye Más házánál, blogjában térítesz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.09. 18:11:19

@G. Nagy László:
"A példám - mint rendszerint - most is perfekt. "

mondja az agyhalott, téveszmés, nárcisztikus pszichopata, akinek semmiben nincs igaza. nem rendszerint, hanem eddig tényleg semmiben nem volt igazad.
a kis posztom igazolja
kkbk.blog.hu/2023/04/03/par_kerdes_a_fideszeseknek

"A kollektivisták mindig úgy tesznek, mintha birkanyáj lennénk"

összekvered a kollektivizmust a fidesz-frakcióval, meg a vallással. tudod a demokraták is hittek az értelmes közösségben.

"Ha az egyén csak annyit tesz bele a közösségbe, amennyit szabad akaratából, jókedvéből, a saját élvezetéért kíván, az tök oké. Ebből is közösség épül"

és hogy épül, ha semmit nem tesz bele te idióta?

"A TÖRZSI közösségek barbár képződmények, itt mindenki kiszolgáltatott a másiknak."

meg ahogy móriczka elképzeli az ősembert, valójában az ősember is közösségi lény volt, nem tudta egyedül elejteni a mamumot. ezért megbecsülte a társait, és a törzsfőnök se kegyetlenkedett indokolatlanul, mert csúnya sebbel (nem) ébredt volna egyik éjszaka után, tehát az ősember értelmesebb volt, mint sok mai intézetis gyerek a metrón.

"a modernitásban a közösség van az egyénért"

ez nem modenrnitás, hanem individualista woke-hiszti, ami ellen gyakran felszólaltok a hazug gazdáddal te hitvány "individualista, liberális" nárcisztikus pszichopata cseléd. te.

az előbbi vállalhatatlan? :) így alakult ki a civilizációnk te ostoba! nemcsak a törzsi kultúrában az egyén van a közösségért, hanem a demokráciában is. a közösség erősebb, akár szakszervezet, akár kamara, akár egyesület. te ostoba idióta fideszes szar. nemcsak olyn van ám, hogy egy pirimitív 3x-an is álruló diktátor mondja meg hogy mi legyen, hanem van olyan is, amikor értelmes emberek irányítanak egy közösséget, az ősembereknél valószínűbb volt ilyen kialakulása, mint a kontraszelektált korrupt fideszeseknél.
hisz a megtorlás is közvetlenebb volt, és az attól való félelem. az ostoba, kegyetlen de erős vezetőt már kettő értelmes is le tudta gyűrni, így a törzs fejlődhetett és gyarapodhatott.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.09. 18:13:46

@TanBá: egyelőre csak kommunikálni próbálok, szerettem volna megérteni mi a van a fideszesek fejében, láttam hogy semmi. stötét mint az éjszaka

most már csak az érdekel, mikor jönnek rá a földbuta, síkhülye fideszesek a valódi képességeikre.
az érdekel, mikor tudják legyűrni a dunning-krugert.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2023.05.09. 18:21:39

@tesz-vesz:

A Dunning-Kruger hatás általánosan igaz.... (Inkább kamu, mert számos kontrollkísérlet cáfolta. Továbbá Dunning és Kruger 2000-ben Ignobel-díjat kapott a munkásságáért, mert képtelenek voltak felismerni mennyire is nem értenek sem a tudományhoz, sem a pszichológiához.)

vilagnezet.blog.hu/2023/03/04/tudomanyos_tevhitek_de_csak_100_evnel_nem_regebbiek

Te nem jöttél rá arra, hogy már Fidesz régen nincs. F,MPP, meg F.MPSZ van helyette, de te még mindig gerilla marketingelsz. Mint az ateisták, akik utálják ugyan "Isten"-t de azért vagy több százszor kimondják egy vitában, pedig hát ...

Tehát ha tenni akarsz, akkor ne Fideszelj, hanem helyette F.MPSZ-elj ... ki fognak bukni tőle ... előbb utóbb és az használ.

6.Lenin 2023.05.09. 18:32:29

@tesz-vesz:

Csak megjegyzésként...

2010 óta 4. alkalommal nyert a Fidesz kétharmaddal, miközben az ellenzéknek 1re kevesebb a támogatottsága.

Az ellenzék eközben azt kommunikálja, hogy mindenben okosabbak, és mindent jobban csinálnának (elméletileg) a gyakorlatban viszont logikusan gondolkodva csak hülyébbek lehetnek, ha képtelenek meggyőzni a választókat.

ulpius66 2023.05.09. 20:00:21

Mért van az, hogy mindenki ezt a vadbarom teszem-veszem várost baszogatja?

Pedig sokkal értelmesebb, mint egy helikopter vagy egy marék lepkefing!!!!

ulpius66 2023.05.09. 20:02:09

Sőt!

Azt is meg merem kockáztatni, hogy a teszem-veszem SOKKAL ÉRTELMESEBB, MINT A JÁMBOR ANDRÁS!

ulpius66 2023.05.09. 20:03:39

...pedig a Jámbor András sem hülye, csak ő egy liberál-fasiszta SoroSS csicska....

ulpius66 2023.05.09. 20:07:51

Jámbor András Imre (Budapest, 1986. augusztus 9. –) magyar kommunikációs szakember.

"Életpályája
A gyermekvédelemben dolgozó édesanyja egyedül nevelte fel Józsefvárosban.

Tanulmányai
A zuglói Teleki Blanka Gimnáziumban 2004-ben érettségizett. 2006-tól a Budapesti Kommunikációs Főiskolára (Budapesti Metropolitan Egyetem) járt, de tanulmányait 2009-ben félbehagyta."

AZÓTA SOROSS-CSICSKA.........

ulpius66 2023.05.09. 20:12:13

web.archive.org/web/20211226130521/https://elovalasztas2021.hu/wp-content/uploads/2021/08/jamborandras-bp06-cv.pdf

TÉNYLEG ÉRDEMES ELOLVASNI!

Ő A BALLIBSIK MESSIÁSA!

SŐT!!!!!!!!

Ő A BALLIBSIK LEGÉRTELMESEBB EMBERKÉJE!!!!

ulpius66 2023.05.09. 20:13:56

A gyurcsányi annyival azért értelmesebb, hogy nekije van egy biológia-technika szakos tanári diplomája....

ulpius66 2023.05.09. 20:18:37

Mondjuk a gyurcsányival meg az a baj, hogy hiába van nekije egy biológia-technika szakos diplomája, egy percet sem tanított.... még a tanításhoz is hülye volt!!!!!

TANÍTÁS HELYETT MONDJUK ELLOPTA A KISZ-VAGYONT!!!!!
(meg elvált, és elvette a Dobrevát.....)

alöksz róz 2023.05.09. 21:38:29

@tesz-vesz: "és a safe space-ük, ugye jött sadist is és osztogatta a megafonosoknak itt a programot, hogy lehet MINDEN nem fideszes kommentelőt kitiltani innen." - mit hazudozol itt
ez má a második, proli

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.05.10. 07:44:11

@baalint1:

"az evolúciót és a genetikát áltudományos módon félreértelmezve alacsonyabb rendűnek tekint egyes népcsoportokat."

Ez mitől is áltudományos?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.05.10. 07:48:26

@TanBá:

"A Dunning-Kruger hatás általánosan igaz.... (Inkább kamu, mert számos kontrollkísérlet cáfolta"

És még számosabb igazolta.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2023.05.10. 11:14:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A tudományossághoz nem elég az, hogy "csak úgy nagyjából" . Teljeskörüen be kell tartani a tudományos módszartant. Amikor valami kimarad, nos az éppen az áltudomány meghatározása.

Wildhunt 2023.05.10. 12:39:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: mert a ballibbant szerint Cortez katolicizmusa ugyanaz, mint az azték Huitzlipotzli-kultusz.

6.Lenin 2023.05.10. 13:02:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Természetes, hogy szerinte kamu, mert ő is kamuzik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.10. 14:34:31

@6.Lenin: ki ez a degenerált barom? miért másolod be?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.10. 14:38:42

@alöksz róz: miért hazugság csöpike? keresd már vissza 8 poszttal ezelőddi kommentjeit, de ha rákatintasz sadist nevére, világosan előjön, hogy mindenkit tiltatni akart aki nem fideszes, még Grundigg is reagált rá.

ne engem túrzátass te isten barma

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.10. 14:54:54

@baalint1: MZP a fideszhez képest GAZDASÁGI balos, mert a fidesz annyira szélsőségesen neoliberális, hogy a magán eü.-t vezeti be szép csendesen, az államit pedig elsorvaztja.
az hogy kóka magánkórháza kap állami támogatást is lehet hívni neolibnek, de lehet hívni korrupciónak is. nem sok különbség van a gyakorlatban, a nagytőkét szolgálja ki.
állami pénzből felújítják a akastélyokat, és ingyen privatizálják.

most privatizáltak kb 6 vidéki kórházat (MAGÁN alapítványi tulajdonba rakták mint az egész közoktatást), nem hinném hogy MZP ilyet szorgalmazna, vagy akarna.

az más kérdés

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.10. 14:59:51

@baalint1: az más kérdés, hogy mzp közgáz tudása nem a legjobb, szerintem csak azért nyomja a gazdasági jobbot, mert csak ezt tanulta, ahogy szinte minden közgazdász itthon. szakbarbáként csak azt makogja vissza amit tanult, a teljes valóság empatikus megismerésének igénye nélkül.

6.Lenin 2023.05.10. 15:24:11

@tesz-vesz:

Sose az az érdekes, hogy ki mondja, hanem az, mit mond. A hamis vallással házalónak szántam, de te is elgondolkodhatsz rajta, vagy bárki.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.10. 15:43:26

@G. Nagy László: 'Alig hiszem, hogy bármelyik demokratikus közösség rám kényszeríthetne bármit, amit nem önként vállalok.'

olyan buta vagy hogy nem tudod, hogy ezt a példát is általánosságban kell értelmezni, értem én hogy te az erdőben veszel házat, ha hangos partikat akarsz, de a példa nem rólad szól, hanem általánosságban mindenkiről és nem mindenki kap olyan magas fizetést, hogy ott vegyen lakást , házat, ahol szeretne.
tehát a rendőrséggel a hangos partizókat RÁKÉNYSZERÍTIK a demokráciákban, nem azokban a roncstársadalmakban, mint a mienk, ahol ki se jön a rendőr (meg lassan a mentő se), meg nem tud mit kezdeni a deviánsokkal a lakógyűlés, hanem pl a "hanyatló" nyugati demokráciákban. ahol lehet élni, családod lapatani, mert jó a közoktatás

igen, a politikai nemcsak arról szól hogy gyülőlni kell a másként gondolkodókat és csak ezt kell szajkózni, hanem konrkét feladatok is vannak, mint pl a közoktatás. eü. a nyugdíjakat se szokás ellopni kultúrországokban.
2018-ban az egyik arab országban akinek képviselőjével most novák kati találkozott, tüntettek a tanárok, pár nap alatt megegyeztek az arab kormánnyal

nem voltak olyan sötétek, hogy azt mondják csak politikai pártszimpátia alapján kapjanak fizetésemelést a rekord inflációnál, aminek oka szintén a fidesz.

"Mi a fenét írjak Pintérről?"

pl a schadl-ügyet te ostoba korrupt agyhalott marha. amúgy a kokaint kitől veszed? a prostikat kitől bérled? a kaszinók ezért nincsenek kötelezően bekötve az online pénztárakhoz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.10. 15:45:21

@6.Lenin: ilyen butaságon nem lehet elgondolkodni, undorító már avideó vágása is.
ez nem butaság:

kkbk.blog.hu/2019/07/07/az_ateizmus_apologiaja

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.10. 15:59:01

@6.Lenin: itthon a csőcselék dominnáns, de a magyarok nem a világ.

és itthon is direkt tartják ostobaságban az emberek egy részét

alöksz róz 2023.05.10. 16:36:36

@tesz-vesz: legalább annyi eszed lenne, proli, hogy ha már pofátlanul hazudozol, legalább olyat hazudj, amit nem lehet könnyen visszakeresni

6.Lenin 2023.05.10. 16:38:16

@tesz-vesz:

Ezt a te elfogult véleményed. Másoknak meg más. miért lenne csak Mo-on csőcselék? Tele van velük a Föld.

www.youtube.com/watch?v=-N3BNrGuHtI

Miből gondolod, hogy máshol másak az emberek problémái, álmai, tévedései, hite ? Hány milliárddal beszélgettél őszintén? Minden rétegből? Nem vitázni szeretnék veled, csak kérdezem. Elgondolkodhatsz ezeken.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.10. 16:59:37

@6.Lenin:

Eleve Istenek vannak és nagyon sok. Ez tény. Tudományos tény. Az egyistenezés már eleve monománia, meg más agyzizi, meg viselkedészavar is.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.10. 17:00:50

@tesz-vesz:

Te vagy pedig az és nem én. Helyesen érvelni sem tudsz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.10. 17:05:43

@alöksz róz: akkor hajrá te korcs. keresd már vissza te idióta darab szar.

leírnád hogy mivel van amúgy problémát a k anyádat te túráztató troll darab szar.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.10. 17:07:26

@6.Lenin: mert máshol nem ilyen hitvány és hazudozós a közmédia, azért pl.
meg mert máshol nem voltak itt a szovjekt katonák a primkó komcsikkal, hogy az értelmiséget rombolják

6.Lenin 2023.05.10. 17:13:14

@vilagnezet.blog.hu:

Ezt tény, írod, hát egy nagy lópisztolyt, senki nem tud semmit konkrétan, bizonyítottan minden apró részletében.
sok mindent látunk, érzékelünk, ezekre kitalálunk mindenféle faszságot, mások meg mást. aztán rossz esetben agyonverlek mert zavar a hülyeséged. Jó esetben tudomásul veszem, hogy te is töröd a kobakod, de te sem tudsz semmit. Csak agyalsz rajta. Vagy elfogadom, netán nem, hogy próbálsz engem meggyőzni a marhaságaiddal.

Miért is kéne elfogadnom mások kitalációit, elképzeléseit, ha teljesen más körülmények közt élünk. Másak a génjeink, más utat jártunk be és azonos körülményeket másként értékelünk?

Egy eszkimo se sokat törné az agyát, hogy péntektől inkább vega lesz, vagy a sivatagban szánkózni szeretne délben.

A "tudomány" már akkor is létezhetett, mikor még ember nem. amit tapasztal, érez magyarázhatja, de nem az ő műve.

Sadist 2023.05.10. 17:15:18

Megint megszaporodtak a kakievők és -hányók, úgyhogy ismét megosztanám a tökéletes megoldást ellenük:
- Greasemonkey addon telepít
- github.com/hunbernd/blog-hu-troll-filter/raw/main/blog.hu%20troll%20filter.user.js script letölt
- 11. sort átír: var blockedusers = ["tesz-vesz", "magna cum laudetigeri másztesz digrii", "baalint1", "grundigg", "cvsvrs", "boldeone2", "arthurthedent", "taga20", "kiskutyafule"];

Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.

6.Lenin 2023.05.10. 17:21:53

@tesz-vesz:

Mindenhol hazudnak, és mindenhol eltiporják a védekezésre képteleneket, vagy csak kihasználják a tudatlanságukat. Vagy rájuk kényszerítik a saját elképzeléseiket.
Természetesen a módszerek lehetnek túl durvák, és nagyon finomak is.

Ezért találta ki8 az6 ember a vallásokat, ideológiákat, hogy a másikat átverje. ez6ért is változtatja meg minden új generáció. Ma már semmi sem az, amit ember alkotott, mert a másik átírja, hogy uralkodni tudjon mások felett. Igaz néha ezeket kinyírják, de eddig mindig jöttek újabbak is és jönni is fognak. Másként nem lenne működőképes a móka. Valamiért így működőképes csak.

6.Lenin 2023.05.10. 17:26:00

@Sadist:

Tévedésben vagy. Sokkal jobb módszer, ha elolvasom amit írsz. Megerősíti bennem, hogy nem én vagyok a leghülyébb a blogokon. Önbizalom erősítő amit teszel, bennem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.10. 17:43:38

@TanNé: attól függ mit nevezünk gondolkodásnak, ha a méhek gondolkodnak, akkor az egyszerűbb szoftverek is...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.10. 17:46:17

@IdomitottFoka: na kíváncsi vagyok hogy erre reagált -e

szerintem nagyon rosszul kezelitek őt, mintha szuverén önálló gondolkodásra képes/alkalmas lenne, úgy próbáltok vele beszélgetni

még a szar és hazug posztját se írta át.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.10. 17:52:04

@alöksz róz: hol nézzek szét? a megafonnál? vagy a századvégnél? vagy a több ezer minisztériumi semmittevő kölykök között?

ugye te olyan naiv birka vagy, ahogy azt hiszed, azért hazudozik annyit g nagy. mert ez a hobbija?
az hogy síkhülye az oké, primitívebb mint egy ősember, de hogy ne találjon sose más témát, csak azt ami k lényegltenek és marginális legyen, meg persze a fidesz propaganda fősordra legyen, az nem lehet véletlen, főleg hogy egy vitát se akar/tud befejezni. írtam is neki:
" különben intellektuálisan elviselhetetlen lenne ez számodra, hogy olyan ostoba vagy, hogy semmiben sincs igazad."

muszáj tehát korruptnak lennie.

jó lenne te se hazudnád hogy én hazudok. az oké hogy nagyon sok dolgok nem tudsz felfogni, de legalább ne hitványkodj.
vagy te is pénzért vagy hülye? nem hiszem, a troll üzemmódot lehetne jobban is tolni.

te ingyen csinálod. a tipikus fideszes agyhalott vagy.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.10. 17:58:06

@6.Lenin:

LaposFöldes ateisták

Legújabb humánetológiai tagadásvallásos mono-ateista emberi megfigyelésem eredménye, párbeszédesen tálalva. Hozzáértők szakmai segítségét szeretném kéni a következőiekben feltárt viselkedésforma pszichológiai feltárásához. Mi játszódik le egy ideológiailag elfogult ember pszichéjében és milyen pszichés betegségtípushoz lehetne sorolni azt, amikor az ideológiai elfogultsága miatt a nyilvánvaló valóságot is letagadja? Kognitív disszonancia, mitománia, monománia, téveszme, vagy kényszerképzetes viselkedészavar lenne ez?

"Az orvostudomány használja a kényszerképzet, doxazma (téveszme, téves eszme, tévképzet) fogalmát a gondolkodásban felismerhető, sajátos tartalmi csoport köré szerveződő, irreálisnak ható olyan gondolatképződmény leírására használjuk, amelynek igazságához az egyén makacsul ragaszkodik."

A sok-sok "Isten" tényét sem lehet Hamis Dilemma érvelési hibával leszűkíteni. Hogy "Isten létezik" és "Isten nem létezik" lehetőségek közül lehet csak választani. ...

bővebben:
vilagnezet.blog.hu/2022/09/22/laposfoldes_ateistak

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.10. 17:58:11

@ulpius66:
bencsik nem firkász, hanem a fidesz egyik fő propagandistája. nemcsak egy firkász, hanem főszerkesztő.
emellett sanszos kgb-s is lehetett. de ez nem zavarja a komcsi spicli orbánt, pont azért mert komcsi spicli volt.

poszt azért kéne róla, tudod csöpike, mert ha engem ok nélkül lekommunistáz ez az idióta, akkor a haverjait, kollégáit is kritizálja már meg
tudod, ha nálam esetleg baj lenne, akkor a haverjainál is baj legyen már.

ezt úgy hívják hogy következetes logika. érted már, vagy még magyarázzam egy hégig neked?
magadtól úgy látszik nem tudod összerakni, se ezt, se mást.
a posztomon elszédülnél bazmeg, szegény birka is csak blamálja magát, bár róla tudtam is hogy bolond még a mandinerblogos időkből. eddig minden fideszes elvérzett rajta:
kkbk.blog.hu/2023/04/03/par_kerdes_a_fideszeseknek

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.10. 18:54:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Vannak tudományos Tévhitek és a Dunning-Kruger hatás is ezek egyike. Tehát Kamu. Viszont sokan elhiszik ezt is, mint a papok, politikusok szemfényvesztéseit is. El sem gondolkodnak rajta, hogy talán nem ártana tesztelni máshol is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.05.10. 19:05:01

@vilagnezet.blog.hu:

TanBá szerint sok kísérlettel cáfolták. Amiket én olvastam, azok szerint pedig sok kísérlettel igazolták.

Most akkor?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.10. 19:09:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ha igaz lenne, akkor a kontrollkísérletek is azonos eredményt adnának, de nem azt adnak. Azt adják, hogy még sokkal több az önbizalomhiányos ember még a kezdetben is, és aztán is mint a magát túl sokra tartó.

6.Lenin 2023.05.10. 19:12:11

@vilagnezet.blog.hu:

Én mindig is az IT-ben hittem-vagy inkább azt tudnám elképzelni. Természetesen a témában sok minden érdekel, kivéve ami alapjában marhaságnak tűnik.
Vitázni nagyon nincs szándékomban, hiszen senki sem biztos semmiben sem, én sem. Csak érdekel a téma, ahogy másokat is. Mindenkinek jogában áll vele foglalkozni, de vállalnia is kell a nyilvánvaló tévedéseit.
Most ő van soron (Tasi István), az ő elképzeléseit nézem, olvasom.

www.youtube.com/@kutatokozpont/videos

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.10. 19:38:11

@6.Lenin:
Mint írtam elve nem is ütöd meg a vitaképesség szintjét sem. Az hogy egyistenezel, azzal gyakorlatilag a laposföldesek szintjén vagy. Van értelme laposföldessel vitázni? Nincs. Veled sincs. Téged is csak ráérő időmben gyógyítgatlak, mint Nagy Gergelyt is tettem.

alöksz róz 2023.05.10. 19:43:27

@tesz-vesz: "ha engem ok nélkül lekommunistáz ez az idióta, akkor a haverjait, kollégáit is kritizálja már meg
tudod, ha nálam esetleg baj lenne, akkor a haverjainál is baj legyen már.

ezt úgy hívják hogy következetes logika." - na és hol van benne a logika?
ugyan miért legyen baj a haverjainál is, miért kritizálja a haverjait? mert te azt mondtad? :D

6.Lenin 2023.05.10. 19:52:27

@vilagnezet.blog.hu:

Te el sem olvasod, amit a másik ír, vagy nem vagy képes értelmezni?

Én az írtam, hogy inkább hajlok arra, hogy az INTELLIGENS TERVEZÉST fogadjam el.
Hol írtam én olyasmit, hogy ezt EGY valaki/valami követte el?
Gyógyítgatsz? A hülyeségeiddel? Vicces vagy. Te sem TUDSZ semmit, ahogy más sem. Miről szeretnél te velem vitázni? A saját elképzeléseidről? Számomra semmi érdekeset nem tartalmaz . Egy a sok közül. Annyi az érdekes benne, hogy igen ragaszkodsz hozzá és a miértje érdekelne (valamilyen jellemhibád, és nem az elméleted)

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.10. 20:08:12

@6.Lenin:

Tévedsz... A Tudományos Istent feltártam és ez bizony tudás és gyakorlati igazolt tudás és tesztelhető is és a gyógyhatása is egyértelmű.

Tagadhatód, nem zavar ... mert semmit sem számít. Attól a Föld nem lesz lapos, hogy egyesek annak hiszik és a Tudományos Isten sem lesz éppen így más.

A kreácionizmus szintén egyistenhit, tehát agyzizi. Ráadásul hazánkban a krisnások nyomják, ahol ugye nem három az egyben Isten még is egy Isten, hanem a hinduizmus 33 millió Istene még is csak egy Isten.. Elmebetegség. Kényszerképzet.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.10. 20:19:04

@tesz-vesz:

Nos a napokban csak átfutottam, de most szépen és alaposan végigolvastam a 2019/07/07/az_ateizmus_apologiaja netes naplóbajegyzésedet. Semmi különös... memetikai összemásolgatás és ismétlés és terjesztés. Mivel túl jól ismerem és sokkal régebben és mélyebben is a témát... bevallom unalmas is volt .... de hát ilyen a kutatás .. sokszor unalmas.

Nos te nem csak 100% aTeista vagy ... hanem ugye
100% aKarakuttyista is. Meg 100% aGreprtyinJakatista is, Meg 100%

6.Lenin 2023.05.10. 20:30:03

@vilagnezet.blog.hu:

Az nem cáfolat, hogy valamit negligálsz a sajátodat meg felemeled egy olyan szintre, mintha az lenne a csúcs, miközben semmit nem igazolsz vele.
Neked inkább egy agyturkászra lenne szükséged.

Hol írtam, hogy az IT-ben HISZEK? Annyit írtam, hogy talán azt tudnám inkább elfogadni. De nem vagyok benne biztos, hogy ez lenne igaz egyedüli megoldás.

AZ EGYETLEN VALÓDI,CÁFOLHATATLAN MEGOLDÁT SENKI NEM TUDJA. Maradjunk ennyiben. Te sem, én sem, és senki sem. A bonyolultsága szerintem emberi aggyal felfoghatatlan, hiszen sok részletét még ma sem ismerjük, pláne úgy, hogy az mindenhol az univerzumban egységes lenne.
1re többször jelenik meg olyasmi, hogy a mai távcsöveknek köszönhetően a TUDÓSOK olyasmiket észleltek a távolban amiknek a mai ismereteink szerint nem is szabadna létezni.
Hívd fel őket, hogy neked ezek már régen ismertek. Legyen egy vidám napjuk.
Én nem tagadom az elméleted, hiszen értelmetlen lenne olyasmit tagadni, ami..............
Próbáld már ezeket értelmezni. A személyed számomra tök érdektelen.
Azt, hogy te is szeretnéd megismerni a TITKOT az értékelem, még akkor is ha...........

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.10. 20:46:43

@6.Lenin:

Az IT Istene ráadásul el elmosott katyvasz is, mert Mert egyesek Krisnát értik alatta, másik Jahvét ... megint mások meg a Gaiát ... stb ... Viszont lényegtelen... lehet bármi is, a tudományos módszertan és a helyes érvelés szabályait sértik azok, akik bizonygatják. Teljesen hasonlót tesznek, mint Nagy Gergely is tett és belebukott.

A Tudományos Istent nem kell felemelni sem.. Nem is a sajátom, hanem a Tudományé és a Logikáé.

A Tudományos Isten simán megérthető, felfogható és valóságban is működő, tesztelhető. Nagyon sokan ismerik már. A nagyon sok, az nem nagyon nem senki.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.05.10. 22:29:37

@vilagnezet.blog.hu:

"Ha igaz lenne, akkor a kontrollkísérletek is azonos eredményt adnának, de nem azt adnak."

Vannak az elméletet igazoló kontrollkísérletek is. Was nun?

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2023.05.11. 08:13:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Képzeld el hogy 20-30 évvel ezelőtt tagja voltam számos az emberi elme képességeit kutató tudományos társaságnak és kutattuk a telepátiát és a jövőérzékelést is. Volt számos eredményes kísérletünk is. .. de mellette meg túl sok, amikor nem működött. Nos abból szerintünk korai lett volna azt levonni, hogy a telepátia ás a jövőérzékelés működik.

Wildhunt 2023.05.11. 08:31:55

@vilagnezet.blog.hu: telepátiát és a jövőérzékelést

Most már minden világos!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.05.11. 08:58:56

@vilagnezet.blog.hu:

A Dunning-Krugert ne mosd össze mindenféle ezoterikus baromságokkal.

"tudományos társaságnak és kutattuk a telepátiát és a jövőérzékelést is"

Ugye ÁLtudományos társaságot akartál írni?

@Wildhunt:

Tökéletesen világos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.05.11. 09:08:40

@Sadist:

Most már tényleg telepítem a laptopra. Firefoxon is megy a greasemonkey? Nem szívesen térnék vissza a Chrome-hoz csak e miatt a pár emberke miatt, mert Firefoxon tökéletes a reklámblokkoló.

Persze leginkább már csak telefont használok.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2023.05.11. 09:18:12

@Wildhunt:

Az ELTE Kísérleti Pszichológiai Tanszékén (Budapest Izabella utca) történtek ezek a kísérletek és MTA akadémikusok, és egyetemi tanárok támogatásával és részvételével.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.05.11. 09:39:18

@Iván Gábor IGe:

És még egyikük sem látott akár csak 1-2 nappal a jövőbe, hogy kitölthettek volna egy telitalálatos lottószelvényt. :(

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2023.05.11. 09:48:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Másként történtek ezek a prekogniciós kísérletek és nemzetközi módszertan is volt rá. Kettős vak próba...az alap. Tehát valakit beküldtünk egy izolált kamrába, amely teljesen el volt zárva hang-kép és még elektromos jel ellen is bizonyos szintig. Tehát "Feledé kalitkába". A feladata az volt, hogy rajzoljon le valamit, amit egy másik ember éppen gondol és néz egy képen. .. Nem fárasztanálak a részletekkel, mert nem értesz a valódi tudományhoz. Az a lényeg, hogy a kép még csak később lett kiválasztva és nézve más által. A kísérlet vezető meg semmilyen összefüggő adatról nem tudott és nem is tudhatott. Külön csapat volt a levezetésekre és a kiértékelésekre is.

6.Lenin 2023.05.11. 10:11:52

@vilagnezet.blog.hu:

Ne keverj bele a saját marhaságaidat is az IT-be. De tulajdonképpen igazolod ezen keresztül, hogy SENKI NEM TUD VALÓJÁBAN Semmit. A te tudományos istened is LEHETNE Egy intelligens tervező. egy dolog biztosnak látszik, ITT VAN AZ UNIVERZUM előttünk. A véletlenszerű keletkezés nem igazolható. Minden annyira logikus, tervezettségre utal, hogy nem nagy durranás abban gondolkodni, hogy az egész egyszerre keletkezhetett, megtervezve. A változásokat okozhatja a kívülről, később, irányított beavatkozás is.

A "tudomány" is állandóan változó állapotban van, hiszen 1re kisebb részleteket is tudunk már vizsgálni. Egyet még nem tudunk, élettelen anyagból élőt előállítani. És a "tudomány" sem jutott még el odáig, hogy az ember anyagi, és "lelki" részeit együtt vizsgálja. Pedig a lelki(hitbéli) része az embernek is fontos szerepet játszhat a működésben. A hit vírusa fontos része az embernek.
Mondhatnám én is, hogy engem igazol abban, hogy az ember csak egy megtervezett korlátozottan működő képes biológiai robot. A tested csak a működés feltételeit biztosítja a perifériákon (szem fül, kezek, lábak, táplálék feldolgozó rendszerek srb) keresztül. az ember halálával ezek a perifériák megszűnnek létezni , feleslegessé válnak. A lelki résszel meg nem tudjuk mi lesz később. Mivel nem anyagi, megvan a feltétele, hogy tovább is működhet.

Ne keverd bele ezekbe a te marhaságaidat.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2023.05.11. 10:51:35

@6.Lenin:
Nem vagy vitapartner, felfoghatnád már!!! A darwini evolóciós tanok nagyon sokszorosan legazoltak. Igazak. Egyáltalán nem véletlenszerűek, hanem megvannak a maguk és feltárt törvényszerűségei.

A kreácionizmus, meg ökörség a köbön, akárcsak a laposföldesség.

Már a materializmuson is túlhalad a tudomány a tömeggel nem rendelkező részecskék bizonyításával és feltárásával. Éppen Te vagy az, aki a múlt zagyvaságaiba ragadt.

6.Lenin 2023.05.11. 11:24:35

@Iván Gábor IGe:

"A darwini evolóciós tanok nagyon sokszorosan legazoltak. Igazak. Egyáltalán nem véletlenszerűek, hanem megvannak a maguk és feltárt törvényszerűségei."

Ha nem ébredsz fel időben, ezzel egyedül leszel ezzel a Földön.

Én eddig se vitáztam veled, csak leírtram a véleményem. Én elfogadom a te "meggyőződésedet" (nem vagyok elme orvos), jogod van HINNI benne, de nem biztos, hogy igazad van bármiben is. Te így éled meg a körülötted lévőt. Elmúlik, ahogy a többi is.

Iván Gábor IGe · vilagnezet.blog.hu 2023.05.11. 11:30:58

@6.Lenin:

Viszont nem ártana elmenned egy elmeorvoshoz... csak úgy mint a kocsit is átnézik, hogy minden rendben van-e.

Attól tartok benn tartanának valami zárt osztályon. Na ne írj ide többet nekem, mert nem fogok válaszolni. LaposFöldes kényszerképzetesekkel és azzal egyenértékű más nyilvánvaló valóságtagadókkal nincs értelme kommunikálni.

baalint1 2023.05.11. 11:33:21

@tesz-vesz:
"MZP a fideszhez képest GAZDASÁGI balos, mert a fidesz annyira szélsőségesen neoliberális, hogy a magán eü.-t vezeti be szép csendesen, az államit pedig elsorvaztja.
az hogy kóka magánkórháza kap állami támogatást is lehet hívni neolibnek, de lehet hívni korrupciónak is. nem sok különbség van a gyakorlatban, a nagytőkét szolgálja ki.
állami pénzből felújítják a akastélyokat, és ingyen privatizálják."

Nem, az nem jobboldaliság amiről beszélsz, semmilyen formában nem az. Ha jobboldaliak lennének, eleve nem indítanak a Munkáspárttal összefogva népszavazást a a korházprivatizáció ellen, illetve a vizitdíj ellen sem, és nyíltan belekezdenének egy fair versenyen alapuló egészségügyi privatizációnak, és nyíltan vezetnének be egy részben piaci alapú egészségügyet.

Nem ez történik, hanem ahogy más ágazatokban is, amit lehet kilopnak haveroknak, de konkurencia nélkül, tehát piaci verseny nem lesz ebből. Persze, az állami egészségügy szétverésével majd mindneki magánba megy, de az is egyre kevésbé lesz versenyképes, piaci verseny hiányában.

Egyébként ugyanezt csinálták a patikaliberalizáció visszacsinálásával. Előtte megjelentek a patikaláncok, baromi sokat fejlődhetett volna az ágazat, de ők elvileg megtiltották a patikaláncok működését, kivéve kiskapuval a haverok láncai megmaradhattak. Legutóbb a gyógyszer webshopokat lehetetlenítették el ezen csoport érdekében...

"most privatizáltak kb 6 vidéki kórházat (MAGÁN alapítványi tulajdonba rakták mint az egész közoktatást), nem hinném hogy MZP ilyet szorgalmazna, vagy akarna."

MZP valószínűleg hibrid egészségügyet csinálna, csak erről nem nagyon beszélhetett egy olyan országban, ahol ha valaki kimondja a piac szót, az olyan mint ha egyenesen emberevésre buzdítana.

" az más kérdés, hogy mzp közgáz tudása nem a legjobb, szerintem csak azért nyomja a gazdasági jobbot, mert csak ezt tanulta, ahogy szinte minden közgazdász itthon. szakbarbáként csak azt makogja vissza amit tanult, a teljes valóság empatikus megismerésének igénye nélkül."

Itthon nagyon erősen baloldali a lakosság gondolkodásmódja, a Fidesz szavazóké a legerősebben, de sokan az ellenzékből is, ennek megfelelő a politika is. Ehhez képest bármely józan közgazdász elképzelései jobboldaliként hatnak.

MZP egyébként elég sokat dolgozott a versenyszférában, a tudása nem csak tankönyvekből van.

baalint1 2023.05.11. 11:34:21

@Sadist:
Nyilván jobban éreznétek magatokat egy kommunista echo chamberben.

6.Lenin 2023.05.11. 11:42:48

@Iván Gábor IGe:

Jellemhibás emberrel nem is szoktam vitázni (veled meg pláne). Meghallgatom, vagy elolvasom, leírom a saját véleményem, a többi az ő dolga. Engem igazoltál, mi kell ennél több nekem?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.05.11. 11:58:24

@Iván Gábor IGe:

"Nem fárasztanálak a részletekkel, mert nem értesz a valódi tudományhoz."

Csak fárasszál nyugodtan a részletekkel, bírom a terhelést.

Mi a valódi tudomány?

Sadist 2023.05.11. 13:53:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Firefoxon is megy a greasemonkey?"

Elsődlegesen arra írták, én is azon használom. Chrome-on TamperMonkey-nak hívják a user scripteket futtató kiegészítőt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.11. 13:58:58

@Sadist: hol vagy alekszem ilyenkor?

és van pofád rám mondani hogy hazudozok?

én szerintem azok a kártevők akik közpénzt lopnak, nem azok akik erre felhívják a figyelmet és zavarja őket.

tiszta 1984.
tiszte bolsevik tempót tolnak a fideszes agyhalottak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.11. 14:05:32

@alöksz róz: édes istenem , milyen ostoba vagy :D

komolyan nem érted miért baj, ha nálam probléma valami, de ugyanazt a havernak nem meri, nem akarja modnani?

hát baszod te agyhalott, akkor nálam se legyen baj!

te kib. idióta debil. ennyire nyomorék vagy?

Tavaly közel 500, idén 3 hónap alatt 96 nyilvánosság elől eltitkolt kormányhatározatot hozott a magyar rezsim.
Ezeket csak egy szűk kör ismerheti.
Egynek a tartalma kiszivárgott: eszerint 17 milliárd forinttal megtoldhatják Mészáros Lőrinc egyik nagy vasútfejlesztési projektjét.

Idén minden nap hozott a kormány olyan döntést, amit nem akar megosztani a nyilvánossággal

hvg.hu/itthon/20230510_Titkolt_dontes_kormanyhatarozat_ketezres_Orban_kormany?fbclid=IwAR0ZKKow7d37iZnP4Hf6l6rvDM7ujcOJeqopiBXvsxvcPzdunyhZlMK5BKs

védd még a fideszt egy kicsit, hazudj még! olyan jól jövedelmezik ez számodra is

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.11. 14:19:10

@alöksz róz: szóval úgy látszik, neked tényleg egy hétig kell magyarázni a legegyszerűbb dolgokat is. ahogy ulpiusnál írtam.

az hogy miért patkány orbán, azt meg 10 évig kéne? nincs annyi időnk, nem baj?

de legalább szavazhatsz....
édes istenem, John Stuart Mill forog a sírjában.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.11. 14:24:00

@6.Lenin:

figyelj ide, az hogy nem voltál még külföldön soha, és semmit nem tudsz a külpolitikáraról, külvilágról, a globális dolgokról, ,AZT NEM KÉNE REKLÁMOZNI!

és nem kéne emiatt szétkenni a felelősséget sem, hogy mindenki ilyen, hát csöpi, KRVA NEM!
nézz már szét dániában, svédeknél, norvégoknál, de a finn oktatást is megcsodálhatod!

nem feltétlenül van ám nekem időm arra, hogy mindenkit megtanítsak késsel-villával enni.
az ideológiákat még mindig nem tanultad meg mit jelent..
nézz utána, ne engem idegesíts, hogy alapszavak jelentésével nem vagy tisztában.

6.Lenin 2023.05.11. 15:56:32

@tesz-vesz:

6,5 évig éltem külföldön, oda nősültem. A feleségem nem magyar, a gyerekeim is kint születtek.
Bejártam fél Európát de nem csak a belvárosokat, a proli negyedeket is. Az emberek mindenhol érdekeltek.

Finnországban van a legtöbb alkoholista. Az USA -ban is több millióan nyomorognak.
az emberek tulajdonságai mindenhol egyformák.

Ideológiákat nem istenek csinálták, hanem emberek azért, hogy a másikat átverjék, aztán soxor át is írták a kornak megfelelően. Ma már semmi sem az, aminek indul valamikor.

Anyukád, vagy a macskátok mondta neked, hogy te vagy a legokosabb a világon? Te meg be is vetted.
Én nem idegesíteni szeretnék egy öntelt hólyagot, hanem leírom, hogy létezik más vélemény is. Meg kéne cáfolnod, így szart se ér amiket írsz. A személyed tök érdektelen számomra, annak tartod magad aminek (nem elírás) jólesik, nincs jelentősége.
A véleményed ami esetleg érdekelne, de amiket írsz az szart sem ér. Maradjunk ennyiben.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.11. 17:04:03

@baalint1:

a gazdasági szélsőjobb a neoliberális, tatcher, pinochet, orbán, szdsz-esek. banánköztársaságok.
g-nagy, aki még segélyt se adna. aztán meg sírna, mikor kirabolják, meg kitépik a kocsijából.

a le az adók 75%-val párt is nagytőke párti, gazdasági szélsőjobb a ki, a nagytőke istenítése. az állami kaidások csökkentése, a szociális intézkedések megnyírbálása. vagy teljes megszüntetése.

"Ha jobboldaliak lennének, eleve nem indítanak a Munkáspárttal összefogva népszavazást a a korházprivatizáció ellen"

a 2004-es népszavazás? ellenzékben? most komoly?
ne felejtsd el, hogy akkor még voltak értelmiségiek a fidesznél, Chikán Attila, Mellár Tamás.
értelmiségire viszont nincs szüksége irányadásnál egy bűnszervezetnek. most már egy az egyben neolib tettet hajt végre, a fent felsoroltak miatt. kórházPRIVATIZÁCIÓ gyakorlatilag a MAGÁN alapítványba tétel

a fidesz mindig hazudik, nem tűnt fel? de jó hogy felhoztad, mert már ezt el is felejtettem volna. ezért is ostoba csőcselék aki a fideszre szavaz
mutogasd g. nagynak, hogy a fidesz ellenezte a kórházprivatizációt, mégis megcsinálja.

de jó hogy felhoztad, be is rakok egy ilyen kérdést a posztomba

26. a fidesz 2004-ben még ellenezte a népszavazáskor a kórházprivatizációt a Munkáspárt kezdeményésére, nem zavaró amikor 6 kórházat akarnak átjátszani most MAGÁNalapítványoknak?

A Fidesz a kampány kezdetén saját – a privatizációt az élet minden területén leállító - népszavazási kezdeményezését helyezte előtérbe. A jobboldali párt többször is értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a kormány az Európai Unió más tagállamainak gyakorlatával ellentétben a magánosításban látja a megoldást

A Fidesz hamarosan feladta saját népszavazási kezdeményezését és síkra szállt a kórházak magánosítása ellenében. Orbán Viktor újságírók előtt kijelentette, hogy a kormányzat nem a rendszer javításának szándékával, hanem önérdekből törekszik a kórházak privatizációjára

A Fidesz kampányának fő üzenete az volt, hogy az egészségvédelem oly' fontos társadalmi ügy, hogy mindenképpen meg kell védeni az azt döntően piaci alapon kiaknázni akaró profitorientált szolgáltatóktól. Erre utalt a párt népszavazási jelmondata is: Az egészség nem üzlet!

kókának is mondhatták volna, mikor a magánkórházának az építéséra ÁLLAMI támogatást adtak

kkbk.blog.hu/2023/05/11/par_kerdes_a_fideszeseknek

nyíltan pont emiatt nem kezdhetnek bele, mert félnek hogy riadalmat keltene a csőcselék szavazóiknál, ezért csak sunyin gyáván, és k aljasul sorvasztják el az állami eü.-t
ezért nem tudok én se állami fogorvoshoz menni, mert kvázi megszűnt. gyakorlatilag meg nem veszik fel a telefont.

és ebbe még nem halok bele, van állami sebészet is, várhatsz két évet mire sorrakerülsz. megmondta a MOK, rátolják a betegeket a magánra
kkbk.blog.hu/2023/03/01/magyar_orvosi_kamara_legsotetebb_kommunista_idok

kénytelenek lesznek nyitni, és kiárusítani az országot, eladják az eü-t a kínaiaknak is, vagy egy-két nyugati országbeli amelyik nem finnyás is jöhet. csak épp a lakosság szegényedett már el annyira, hogy képtelen lesz megfizetni az áraikat.
piaci verseny már most is van a magánkórházak között ha más a tulaj. nem tudom most mennyi köztük a külföldi és mennyi a fideszes, de szerintem vannak külföldi cégek is.
azért még vannak külföldi cégek itthon, nem kell túldramatizálni ezt a belterjességet. ők tartják fenn az országot, meg a kizsigerelt kkv.

a lakosság baloldali gazdaságilag, még úgy is ha nem tud róla, de a közgazdászok meg gazdasági jobbosok többnyire. mert ezt tanulták.

nem tudom mennyit doglozott a versenyszférában MZP, és mennyire volt csak értékesítő ügynöki múltja, de szerintem jól vezeti Hódmezőt, ezért is mondom, hogy a fideszhez képest szinte balos.. ami csak egy frappáns mondat akart csak lenni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.05.11. 17:11:35

@6.Lenin: mindenhol vannak okosak és buták, ja csak az arányok nem mindegyek

hányszor mondjam még el, hogy nézz utána az ideológia szónak, neked is van ideológiád, egy világképed, amit elgondolnál hogy mit vársz az eü-től, az oktatástól, a bankoktól, a cégektől, az államtól, a rendőrségtől, í bírótól stb, ezt be lehet skálázni tudod. neked is van ideológiád.
és k méltatlan hogy úgy kell ezt leírnom, mint egy 14 éves kölyöknek! mert nem ismered alapszavak jelentését.

ki mondta hogy én vagyok a legokosabb a világon? hogy jön ez ide?!
elmondtam, itt Bálint, grundigg, Fóka is nagyon okos néha. és csak az egyértelmű dolgokban értünk egyet. minden másban biztos hogy mást gondolunk.
a nagyvilágban meg sokkal tovább tudnám mondani ki okosabb nálam. de ez miért téma?!

azt kéne cáfolnom hogy egyértelmű szavaknak nem ismered a jelentését? már 2x megcáfoltam, csak nem vetted észre. és k méltatlan nekem ezen vitatkozni.

de te legalább értelmesebb vagy a többi fideszesnél, már ez is valami!
már megint a bulvárszarral jössz, az érvek helyett.

6.Lenin 2023.05.11. 17:52:17

@tesz-vesz:

Látom nem értetted. Nem az ideológia hiányáról írtam, hanem arról, hogy azt az ember alkotta, alkotja
Természetes, hogy nekem is van egy ELKÉPZELÉSEM a saját életemmel kapcsolatban, de én soha nem akartam másokra erőltetni, mert értelmetlen lenne, meg nincs is igényem ilyesmire. Tök jól elvagyok a családommal (szerencsére vannak zűrök is, így igazán érdekes)
Nekem másoktól nem sok elvárásom van, pláne aminek hatása lenne az életemre
. Mindig meg lehet találni a megfelelő megoldásokat, ha ismered önmagad, az igényeidet is. Elnevezéseknek én nem tulajdonítok akkora jelentőséget

Engem érdekel mások véleménye, és tudom, hogy még a legegyszerűbb embernek is lehetnek érdekes, tanulságos, okos érvei. Mindenki más utat jár be az életében, más is az érdekes számára. Így érdekes ez az egész. A személyek nem nem túl érdekesek, pláne egy névtelen felületen.

baalint1 2023.05.11. 18:08:17

@tesz-vesz:
"a gazdasági szélsőjobb a neoliberális, tatcher, pinochet, orbán, szdsz-esek. banánköztársaságok."

Nem tenném egy lapra az itt felsoroltakat, a Thatcher féle jobboldali gazdaságpolitikától nagyon távol állt a Fidesz féle kézivezérelt, célzottan pénzosztogató, protekcionista, feudális-kommuinista keveré, piacellenes "gazdaságpolitika". Thatcher szerint az állam rossz gazda, a Fidesz államosította a közműveket, a magánnyugdíjpénztárakat, egy csomó ágazatot pedig hatóságilag monopóliummá tett, valamint hatósági árakat vezetett be. Thatcher szerint nem az államnak, hanem az embereknek van pénze, és a szocialisták mások pénzéből tudnak pénzt osztani, de csak addig amíg az el nem fogy. Most a Fidesz kormányzása alatt közelítünk ahhoz, hogy ez elfogyjon.

Egyébkéntez az egyik modell, hogy szélsőjobbon a libertariánusok vannak, a szélsőbalon meg a kommunisták. De történelmileg amit szélsőjobbnak nevezünk, azoknak inkább balos gazdaságpolitikája volt.

Valójában gazdaságpolitika és társadalompolitika szempontból is inkább a kollektivizmus áll szemben az individualizmussal, a szélsőjobb és a szélsőbal is kollektivista, a másik oldalon pedig a szélsőség a libetariánusok. G Nagy elvtárs ugyan néha elvekben előad libertariánus eszméket, de valójában nem ott van és nem is középen, hanem erősen a kollektivista oldalon.

"g-nagy, aki még segélyt se adna. aztán meg sírna, mikor kirabolják, meg kitépik a kocsijából."

De a "családtámogatásnak" nevezett pénzosztogatásnak tapsikol.

"a le az adók 75%-val párt is nagytőke párti, gazdasági szélsőjobb a ki, a nagytőke istenítése. az állami kaidások csökkentése, a szociális intézkedések megnyírbálása. vagy teljes megszüntetése."

Vitatkoztam azokkal is, a szlogenjükkel részben egyetértek, mert én magam is kisebb államot szeretnék, de a gyakorlatban komolytalan társaság, tele vannak ellentmondásokkal, egy rakás kérdésben valójában erős állami beavatkozás pártiak, az aktuális szájízűk szerint, és nem értik meg, hogy azt is finanszírozni kellene valahogy.

Egyébként ha már segélyek, itthon sikerült egy olyan rendszert létrehozni, ahol a szociális háló drága, de nem működik, mert pont nem valósítja meg azt, hogy aki lecsúszik, az vissza tudjon kapaszkodni.

"a 2004-es népszavazás? ellenzékben? most komoly?"

A 2008-as népszavazást is ide venném, és mikor hatalomra jutottak 2010-ben, ezt a demagóg, baloldali-populista irányt vitték tovább, lásd pl. említettem a patikaliberalizáció visszacsinálását.

"értelmiségire viszont nincs szüksége irányadásnál egy bűnszervezetnek. most már egy az egyben neolib tettet hajt végre, a fent felsoroltak miatt. kórházPRIVATIZÁCIÓ gyakorlatilag a MAGÁN alapítványba tétel"

Semmi neolib nincsen abban, hogy ellopják az állami vagyont majd monopóliumként működtethetik a bizniszeiket, a monopóliumot pedig az állam biztosítja számukra. Ez egyrészt köztörvényes bűnözés, mársészt semmi nem valósul meg a neoliberalizmus láthatatlan kéz eszméjéből. Ami nyilván tiszta formájában szintén nem működne, de a kézzel vezérelt gazdaság mint másik véglet sem jó, és mi most ebből a szempontból tartósan balra lengünk ki.

"mutogasd g. nagynak, hogy a fidesz ellenezte a kórházprivatizációt, mégis megcsinálja."

Ennek akkor lenne jelentősége, ha egyenes emberek lennének, de tévednének. Ők viszont nem véletlenül nem pártolják nyíltan a magánegészségügy piaci alapú építését, hanem helyette mindenkit kitiltanak a felszínen, ők meg lenyúlják a szektort fű alatt.

ulpius66 2023.05.11. 20:13:29

Annyira, de annyira, de annyira bírom, amikor Orbánt elkezdik kommunistázni!!!!!

Történelmi TÉNYEK!!!!

Minden eddigi kizárólagos hatalomra törő párt az baloldali volt!

Az olasz fasiszták a szocialista párból nőttek ki! maga Musszolini volt az Avanti! nevezetű szocialista napilap főszerkesztője....
Aztán jött 1917 az orosz bolsevikek, akik aztán magukat kommunistának hívták, meg jött Sztálin a maga szélsőségesen baloldali ideológiájával.....

Majd jöttek a nácik, a szintén baloldali Német Nemzeti Szocialista Munkáspárt, a náci-párt.....

A fasiszták, a kommunisták, a nácik mind-mind baloldali kizárólagos hatalomra törő formáció és ideológia volt.....

MÁMA MEG ITT VANNAK NEKÜNK A SZINTÉN BALOLDALI ALAPOKRA ÉPÜLŐ LIBERÁLISOK!

A LIBERÁLISOK EGY CSEPPET SEM JOBBAK (ILLETVE UGYANAZOK) MINT ANNO A FASISZTÁK, KOMMUNISTÁK, NÁCIK VOLTAK!!!!!

ŐK IS A KIZÁRÓLAGOS HATALOMRA TÖREKEDNEK, MINDENKI ELLENSÉG, AKI NEM LIBERÁLIS, UGYANOLYAN ELVEKET VALLANAK, MINT A FASISZTÁK, A KOMMUNISTÁK ÉS A NÁCIK.... TELE VANNAK SZEBBNÉL SZEBB LÓZUNGOKKAL!!!!!!!

A FASISZTÁK, A NÁCIK ÉS A KOMMUNISTÁK IS AZZAL JÖTTEK HOGY AZ Ő IDEOLÓGIÁJUK A LÉTEZŐ VILÁGOK LEGJOBB IDEOLÓGIÁJA!!!!!!

KINEK NEM TETSZIK AMIT A KOMMUNISTÁK HIRDETTEK? A VILÁG EDDIGI LEGSZEBB IDEOLÓGIÁJA....
UGYANEZ A NÁCIKKAL, ANNYIRA JÓ SZÖVEGEIK VOLTAK, HOGY EGÉSZ NÉMETORSZÁG BEVETTE!!!!!!

MÁMA MEG ITT VANNAK NEKÜNK A LIBERÁLISOK, AKIK HASONLÓ HASBAMÁSZÓ SZÖVEGGEL JÖNNEK, MINT ANNO A KOMMUNISTÁK ÉS A NÁCIK!!!!!!

SZERETKEZZ, NE HÁBORÚZZ!
MENCSÜK MEG A FÖLDET!
TÉGY A KLÍMAVÁLTOZÁS ELLEN!
MEG HASONLÓ NYALÁNKSÁGOK........

MÉG NINCS KÉSŐ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ÖSSZE KELL FOGNUNK, HOGY A LIBERÁLISOK NEHOZZANAK RÁNK ÚJ KOMMUNIZMUST VAGY FASIZMUST!!!!!!!!!!!!!!

grundigg 2023.05.11. 22:03:18

Ó most látom a javítást ("Bizonyítékok hiányában később elengedték."). Sajnos megint mellé, nem bizonyítékok hiányában engedték el, hanem mert a bizonyítékok alapján megállapítható volt, hogy nem ő a tettes:

"Dobos Krisztina ügyvédje, dr. Kadlót Erzsébet úgy fogalmazott:

„Egy megszüntető határozat érkezett a rendőrségtől, aminek az a jogcíme, hogy nem a gyanúsított követte el a bűncselekményt, ezért megszüntetik. Ennél erősebb jogcím nincs. Ez ugyanolyan erős, mintha felmentették volna.(…)a nyomozás azt már megállapította, hogy »D.K. nem azonos a korábban vele azonosított elkövetővel a bűncselekményt nem ő követte el«. Ez a lényeges mondat a határozatban, és én nem szoktam ilyen egyértelmű mondatokat olvasni.”

Azt meg újra megjegyzem, hogy Jámbor többször is egyértelműen elítélte "az utcai erőszakot, a járókelők félholtra verését". Persze ha nem vagy hajlandó elolvasni, akkor mindig igaz marad az állításod: "sehol nem találkoztam olyan mondatával..."

G. Nagy László 2023.05.11. 22:31:50

@grundigg: Mutass egyetlen mondatot, ahol Jámbor elhatárolódik az antifa mozgalomtól! Egyetlen egyet!! Már kértem korábban, de nem linkeltél semmit :)

(Kibaszott vicces, hogy miközben jobbközép értékrendűnek vallod magad, még így is egy beteg lelkű kommunistát igyekszel a védőszárnyaid alá venni, csakhogy engem hitelteleníts... atyaég, mennyi gyűlölet lehet benned... Mesélj, honnan jön ez? Valaki valahol nagyon beleköphetett a levesedbe...)

Bayaz 2023.05.12. 00:18:18

@baalint1: Nem tudok szimpatizálni az oroszokkal az invázió kapcsán, de nem hiszem hogy háborúpártiság lenne felismerne, hogy egy Nyugatos Ukrajna (sajnos vagy nem sajnos) geopolitikai lehetetlenség vagy borzalmas árat kell fizetni érte. A szomorú igazság az, hogy az általad (számos jó okkal) kritizált Janukovics felelősebb vezető volt azoknál, akik utána jöttek.

Ez egy remek összehasonlitás: mandiner.hu/cikk/20230411_belarusz_ukrajna_kohan_matyas_velemeny#commentanch15210477
Ukrajnának is van ilyen referenciapontja. Az pedig – ha tetszik, ha nem – nem Lengyelország vagy Közép-Európa, hanem Belarusz. Az egyetlen másik olyan ország, amely a keleti szláv világ, a történelmi orosz civilizáció részeként szorult be a nukleáris Oroszország és a csábító Európa közé, s cipeli annak keserű terhét, hogy a medve annyira szereti, hogy inkább lövi pozdorjává, mintsem, hogy engedje másénak lenni.

Ukrajna és Belarusz csak egymáséra hasonlító, egyedi helyzetére a finn NATO-csatlakozás a legfrissebb bizonyíték: Oroszország nagyokat morgott ugyan, de esze ágában sem volt Finnországért háborút indítani, ahogy annak idején Lengyelországért és Észtországért sem. (Zárójel: ez beárazza azt a lengyel-balti érvelést is, hogy Ukrajna értük is harcol, hiszen ha „elesik”, majd ők lesznek a következők.)

Tamperei Rusz nem volt soha, Krakkói és Tallinni Rusz sem, Kijevi Rusz viszont volt.
Lehet, hogy morálisan nagyon helyes ennek ellenére azt képzelni, hogy Ukrajna lehetőségei azonosak Lengyelországéval vagy Finnországéval, csakhogy félkegyelmű, aki így gondolkozik, ha egyszer nyilvánvalóan nem így áll a helyzet. Azt, hogy az ember ellen Oroszország bizonyos döntések meg (nem) hozatala esetén háborút indít, akkor sem lehet a tervezéskor figyelmen kívül hagyni, ha egyébként úgy gondoljuk, hogy ez teljességgel illegitim, irracionális vagy egyenesen szánalmas.

Ha tehát le akarjuk mérni, hogy Ukrajna jól csinálta-e a dolgát az elmúlt harmincegy szabad évében, Belaruszra tudunk csak nézni, máshová nem.

És az a helyzet, hogy Ukrajna – meg azok, akik neki ilyen meg olyan nyugati jövőt ígértek –

következetesen rosszabbul csinálták a dolgukat az elmúlt húsz évben, mint Belarusz – ami egy kőkemény, elnyomó diktatúra,
amelynek vezetője mögül 2020-ban nagyon látványosan kifarolt a korábban még jelenlévő többségi támogatás, és amely olyan mértékben takart fel Oroszország mögé, hogy az orosz hadsereg puszta átjáróháznak használhatja.

A mérce tehát nem magas: Belaruszban – talán, ha hunyorítunk, a bolgárokat kivéve – uniós állampolgár nemigen láthat semmi irigylésre méltót. Mégis:

Ukrajnánál még egy orosz csatlós diktatúra is jobban válaszolt arra a kérdésre,
hogy miként is lehet egy keleti szláv nemzetnek Oroszország és a Nyugat közé szorítva boldogulni.

Tessék csak megnézni a vásárlóerő-paritáson számolt GDP-t: az 1990-es években a függetlenedéskor magasabb bázisról induló Ukrajna akkorát mélyrepült, mint annak a rendje, s 1996 után olyannyira elvált egymástól a két ország gazdasági fejlődése, hogy két évvel ezelőtt Belarusz ötven százalékkal járt Ukrajna előtt.

Nagyobb a két ország között a jóléti szakadék, mint hazánk és Franciaország között."

grundigg 2023.05.12. 00:18:58

@G. Nagy László: "egy beteg lelkű kommunistát igyekszel a védőszárnyaid alá venni"

Ha azt írom, hogy G. Nagy Lászlónak nincsen két feje, vagy nem ő a móri mészáros, akkor nem G. Nagy Lászlót veszem a védőszárnyaim alá, hanem maximum az igazságot. Majd ha sikerül felülemelkedned a szánalmas törzsi gondolkodáson (a kevesebb megafon segíthet), akkor lehet, hogy megérted. Az igazat kéne írni Jámborról is, meg mindenki másról is, és akkor nem kellene, hogy "hiteltelenítselek".

Most olvasd el, légy szíves az alábbi párbeszédet, és próbáld megkeresni benne az érvelési hibát. Ha nem megy, segítek.

G. Nagy László: "sehol nem találkoztam olyan mondatával, amelyben elítélte volna az utcai erőszakot, a járókelők félholtra verését."

grundigg: "Jámbor többször is egyértelműen elítélte "az utcai erőszakot, a járókelők félholtra verését""

G. Nagy László: "Mutass egyetlen mondatot, ahol Jámbor elhatárolódik az antifa mozgalomtól!"

Amúgy Jámbor András legelső posztja a facebookon a sztoriról:

"Aki ismeri az én munkásságomat, vagy a Szikráét, az tudja, hogy elítéljük az erőszak minden formáját. Így elítéljük a hétvégén elkövetett erőszakos támadásokat is, legyenek azok antifa vagy náci támadások, melyek egyébként a Halászbástyánál békésen tiltakozó tagjainkat is érték. Hazudozhat erről a Fideszhez és a Mi Hazánkhoz kötődő média, de mi soha nem támogattuk, és soha nem is fogjuk támogatni, az erőszakos akciókat."

Elítéli az utcai erőszakot és járókelők félholtra verését? El.

Szintén ugyanebből a posztból: "Utolsó gondolatként pedig én személyesen a Nyugatról idejött antifáknak üzennék a nyilvánosságban, mivel mi sem ismerjük őket: az égegyadta világon semmi hősies nincs abban, hogy idejöttök Nyugatról kiélni az agressziótokat, majd szépen hazamentek a kellemes otthonotokba!"

Tehát elítéli amit az antifák tettek, egyébként meg közli, hogy nem ismeri őket. Ez mégis mi, ha nem elhatárolódás?

"atyaég, mennyi gyűlölet lehet benned"

Egyszer összegyűjtöttem, hogy milyen kifejezéseket használsz azokra a politikusokra, akik egyszerűen más nézetet képviselnek , mint a vezéred éppen ebben a hónapban. Hányadék az egész. És ezek után én vagyok tele gyűlölettel, mert kijavítom a Jámborékkal kapcsolatos ténybeli "tévedésed"? Itt is közlöd, hogy Jámbor "beteg lelkű". Mert mást gondol a politikáról, mint te. Nem lopott, nem rabolt, nem bántott senkit, de beteg lelkű. És én vagyok tele gyűlölettel, belőled meg maga Krisztus beszél.

Bayaz 2023.05.12. 00:19:09

@baalint1: folyt.
"
Ezt érték el Ukrajna számára harmincegy év kormányai,
illetőleg mink itt az euroatlanti civilizációban, akik Nyugatra vezető utat rajzoltunk oda, ahol olyasmi nincsen. Merthogy ezt az egyetlenegy dolgot csinálta jobban Belarusz, mint Ukrajna: nem hallucinált magának nyugati jövőt, mert tudta-tudja, hogy ő nem Lengyelország.

Nem kell nagy kreativitás ahhoz, hogy kitaláljuk, Belarusz és Ukrajna élhetősége között merrefelé alakult a szakadék az elmúlt bő egy háborús évben. Ukrajnában húsz éve is rosszabb volt élni, mint Belaruszban, és ez bizony húsz év múlva is így lesz, teljesen mindegy, mennyit szerez vissza a nemzetközi jog szerint neki járó területből háború sújtotta szomszédunk.

Európa eleve legszegényebb országából még roncshalmaz is lesz – ennyit hozott Ukrajnának az nyugati közeledés. De hogyan lehetséges ez, ha nekünk itt Közép-Európában egyébként jobblétet és fejlődést hozott?

Hát úgy, hogy minden nemzet a saját földrajza rabja, nem a más földrajzáé, s ezért ami az egyiknek gyógyír, a másiknak gyilkosság. Oroszország irracionális kötődését persze hagyhatja figyelmen kívül az, aki Ukrajna jövőjét alakítja; csak – mint azt a tavaly februárban vérrel idemellékelt ábra mutatja, nem különösebben érdemes. Aki ukrán területi integritást akar, európai értelemben fejlődő, jobb módú Ukrajnát, annak ki kellett volna és eztán is ki kell egyeznie az ország státuszáról az oroszokkal. Akkor is, ha ez nem erkölcsös, nem szívmelengető, és ráadásul semmilyen gyökere nincs a nemzetközi jogban.

Édes mindegy –

a világpolitikai valóságot nem az erkölcs, a szívmelengetés és a nemzetközi jog írja.
És a valóság az, hogy Belarusz adott azonos helyzetre élhetőbb, jobb megoldást, nem Ukrajna. Teljesen mindegy, bármi máshoz hasonlítva milyen hely Belarusz: egy orosz csatlós diktatúrában jobb ma, húsz éve és húsz év múlva is élni, mint a nyugati címlapok sztárországában, és ez teljesen független attól, bármilyen definíció szerint megnyeri-e vagy elveszíti Ukrajna honvédő háborúját. Nem jó a földrajzzal ujjat húzni. Mindig utolér."

G. Nagy László 2023.05.12. 00:51:26

@grundigg: Köszönet, ez már valami. Igazad volt, tényleg elhatárolódott. Én ilyet nem találtam, te alaposabb és lelkiismeretesebb voltál. Jámbor is emelkedett a szememben: innentől nem egy agressziót pártoló kommunistaként, hanem csupán egy szelíd kommunistaként tekintek rá. Ettől persze még szalonképtelen marad és szégyenteljes, hogy hívő kommunisták ülnek a parlamentben, de Jámborral szövetkezni még így is kisebb arcvesztés, mint Gyöngyösi Mártonnal.

"Egyszer összegyűjtöttem, hogy milyen kifejezéseket használsz azokra a politikusokra, akik egyszerűen más nézetet képviselnek , mint a vezéred éppen ebben a hónapban. Hányadék az egész."

Végtelenül megtisztelő, hogy ilyen mélyen elemzed szerény írásműveimet. Attól tartok, hogy rendszerint minden jelző a helyén van. Ahol hányadék a jelző, ott valószínűleg az érintett közszereplő is hányadék. Azért kíváncsi vagyok, hogy tudnál-e olyan ellenzéki politikust mutatni, aki szerinted alkalmas, szimpatikus és még az értékrendje is elfogadható. Én már sokszor leírtam: Schiffert, Ungár Pétert, Vona Gábort, vagy épp Puzsért bírom, őket aligha illettem bántó jelzőkkel. Nem világos, hogy kiért szakad meg a szíved ennyire...

Wildhunt 2023.05.12. 07:59:13

@G. Nagy László: szégyenteljes, hogy hívő kommunisták ülnek a parlamentben,

Csak legyen ott Gyöngyösivel, Gyurcsánnyal meg Jakab performanszaival együtt. Hadd lássuk az Egyesült Ellenzék igazi értékeit.

G. Nagy László 2023.05.12. 08:25:00

@Wildhunt: Pár napja feldobott a Youtube - fogalmam sincs mi késztettette rá az algoritmust - egy ősrégi parlameni felszólalást, amelyben Gyurcsány még miniszterelnökként ekézi a Fideszt, hogy milyen csúnya dolog a "nácik" politikai támogatását elfogadni. Bezzeg ők... Holott akkoriban csupán annyi történt, hogy egy-egy fideszes megmozduláson előkerült néhány székely zászló is. Ehhez képest hol vannak ma? Nem hogy fűvel-fával összefekszenek, de még egy ilyen blogon is az a legfőbb viszonyulási alapjuk, hogy ki mennyire gyűlöli Orbánt. Aki egyetért vele, hogy O1G, az barát, aki nem, az ellenség, totálisan mindegy, hogy ki mit gondol a világról... Nézd meg ezt a Jámbor gyereket: igaza van Kocsis Máténak - egy tőről metszett kommunista. Nézd meg az O1G tábor attitűdjét: néhányan tapsolnak ennek, mert ők is ezt a szégyenteljes világlátást képviselik; néhányan olyan mérhetetlenül idióták, hogy észre sem veszik a tiszta marxizmus megjelenését; illetve megint csak néhányan - ilyen @grundigg: is - pontosan látják, hogy mi van, de a szekértábor-logika miatt sunnyognak és mosdatják a szerecsent. Bevallom: nem olvastam el az e poszt alatt összegyűlt, több mint 400 komment mindegyikét. De egyetlen olyanra sem emlékszem, hogy bármelyik O1G-s leírta volna: ez a fickó egy vállalhatatlan kommunista. (Inkább ezt is álproblémának titulálják, mint a migrációt, a genderkérdést, Európa szélsőbalra tolódását, a gyermekvédelmet és mindent, ami egy józan ember számára rém kínos.)

grundigg 2023.05.12. 09:12:57

@G. Nagy László:

Legalább az előző kommentedre emlékeznél!

Schiffer András kőkeményen bírálja a kapitalizmust, a globális nagytőke általi kizsákmányolásról hadovál, még a fogalomkészlete is marxista. Semmivel sem kevésbé balos, mint Jámbor András. Őt - saját bevallásod szerint - bírod. Jámbor hasonló nézetekért viszont beteg lelkű, szégyenteljes, vállalhatatlan stb.

Most járt Magyarországon Jeremy Corbyn, aki a szerinted szélsőbalra tolódott !!!!!!! Európa egyik legbalosabb politikusa. Mind Schiffer, mind Jámbor lelkesen fotózkodott vele, mint a rajongók az idoljukkal. Te mégis bírod Schiffert. Schiffer és Jámbor között egyetlen különbség van, az, hogy Jámbor az Orbán-rendszer ellenzékeként viselkedik, Schiffer meg nem.

Ugyanez Vona. Őt is bírod. Ő volt a mostani Mi Hazánkhoz hasonló, kőkeményen széljobbos Jobbik elnöke (ha nem emlékeznél). Aztán megpróbált civilizált formát ölteni, amiben egyes párttársai követték. Vona - Schifferhez hasonlóan - távozott a politikából (mármint abban az értelemben, hogy nem indul választásokon), és leginkább az ellenzéket kritizálja. Na őt bírod, a társait viszont, akik pont ezt az utat járták be, csak maradtak politikusok, és maradtak Orbán ellenzéke, őket meg nem bírod elviselni.

Ha a következetlenség fájna, üvöltenél.

Mikor írtad te (vagy Wildhunt elvtárs), hogy szégyen, hogy a Magyar Szocialista Munkáspárt egykori titkára vezet ma Magyarországon legalább három komoly tárcát: a belügyet, az oktatást és az egészségügyet, amelyek közül kettő alapvetően határozza meg Magyarország jövőjét?

Mikor írtad te (vagy Wildhunt elvtárs), hogy szégyen, hogy a kormány hatóságilag írja elő, hogy mi mennyibe kerüljön a boltban, hogy miből mennyit kell tartani, és mit kell akciózni, és kiíratja a boltokba, hogy "Proletárok, Bástya elvtársak köszönhetitek a toronymagasan Európa-bajnok inflációt." Ja, bocs, nem azt, hanem az olcsó tejet.

Amúgy mi bajotok van Jámborral? Féltek, hogy hatósági árat vezetne be a krumplira, ha hatalomra kerülne?

6.Lenin 2023.05.12. 09:25:30

@grundigg:

"Amúgy mi bajotok van Jámborral?"
Nekem semmi. Egy jelentéktelen pöcs, mint az egész magyar jelenlegi ellenzék.
1re messzebb a hatalomra jutástól.

Talán inkább az a jobb kérdés, hogy mi a fenéért foglalkoznak velük még ? Érnek ennyit? Nem.

grundigg 2023.05.12. 09:33:39

@G. Nagy László: "Inkább ezt is álproblémának titulálják, mint a migrációt, a genderkérdést, Európa szélsőbalra tolódását, a gyermekvédelmet és mindent, ami egy józan ember számára rém kínos."

A múlt heti hvg-ben vezető téma volt a magyarországi gyermekvédelem.

hvg.hu/360/20230504_hvg_gyermekkereskedelem_gyermekvedelmi_rendszer_kormany_propaganda_szocialpolitika

Nyilván nem olvastad, mert szarsz az egészre. Az oktatást irányító Pintérről saját bevallásod szerint semmi nem jut eszedbe. Az átlag fideszesnek - és úgy tűnik, neked is - a "gyermekvédelem" a fröcsögő buzizást jelenti. Ennyi jut eszetekbe a gyerekekről és az ő jövőjükről. A buzik. Te annyiban különbözöl az átlagtól, hogy az lmbtq lobbi elleni harc közben előadod, hogy neked amúgy semmi bajod a buzikkal, mert te nagyon liberális vagy. Csak hát ugye a gyerekek!

"Európa szélsőbalra tolódását"

Mire gondolsz? Hogy az Európai Bizottság hatósági árat vezetne be a krumplira?

A múltkor lelkesen üdvözölted a szerinted szélsőbalra tolódó Európa egyik legszélsőbalosabb pártjának, a Linkének egyik képviselője (Sahra Wagenknecht) által jegyzett békepárti felhívást, amit Magyarországról - a szimpi Schiffer mellett - olyan emberek írtak alá, mint a Marx Károly Társaság képviselője, az ATTAC mozgalom képviselője, a Munkáspárt képviselője, a Vörös Szittya Kollektíva !!!! :))))))) képviselője stb. Tulajdonképpen mi bajod lenne, ha tényleg szélsőbalra tolódna Európa? Lenne itt nagy béke meg hatósági áras liszt. Nem erre vágyik minden fideszes?

G. Nagy László 2023.05.12. 09:34:46

@grundigg:

"Ha a következetlenség fájna, üvöltenél."

Hagyd már ezt a hülyeséget, ennél azért jobban ismered a gondolkodásmódomat.

Schiffer: kifejezetten utálom a baloldaliságát, de szeretem azt, hogy patrióta módon gondolkodik. Kifejezetten utálom a savanyúan vértelen stílusát, de szeretem az intellektusát és a felkészültségét. És mindenek előtt: tisztességesnek látom, szemben az ellenzék meghatározó arcaival, akikről te is pontosan tudod, hogy elvtelenek, hogy kívülről pénzelik őket.

Vona: mióta otthagyta a politikát, egészen jó elemzéseket ír. A legtöbbel tökéletesen tudok azonosulni.

Egyébként Ungár és Puzsér is abszolút balos gondolkodású, ilyen értelemben távol állnak tőlem.

Akárhogy is mozgatom az agyamat, nem tudok olyan közéleti szereplőt említeni, aki egyszerre jobbos, piacpárti, kompetens, tisztességes és ellenzéki. Ha te tudsz, jelezd, kérlek!

"Mikor írtad te (vagy Wildhunt elvtárs), hogy szégyen, hogy a Magyar Szocialista Munkáspárt egykori titkára vezet ma Magyarországon legalább három komoly tárcát: a belügyet, az oktatást és az egészségügyet"

Most. Szégyen.

"Mikor írtad te (vagy Wildhunt elvtárs), hogy szégyen, hogy a kormány hatóságilag írja elő, hogy mi mennyibe kerüljön a boltban, hogy miből mennyit kell tartani, és mit kell akciózni"

Sokszor. Szégyen. Elégedett vagy?

"Amúgy mi bajotok van Jámborral? Féltek, hogy hatósági árat vezetne be a krumplira, ha hatalomra kerülne?"

Sosem fog hatalomra kerülni. Ha nyer is valaha az ellenzék, neki nem osztanak majd komoly lapot. De már megint ide lyukadunk ki: miért ne kritizálhatnék BÁRMIT, ami nem jelent közvetlen életveszélyt???

G. Nagy László 2023.05.12. 09:41:49

@grundigg:

"A múltkor lelkesen üdvözölted a szerinted szélsőbalra tolódó Európa egyik legszélsőbalosabb pártjának, a Linkének egyik képviselője (Sahra Wagenknecht) által jegyzett békepárti felhívást"

Ennyire hülye azért te sem lehetsz. A Linke szar. A békepárti felhívásuk jó. Hogy a büdös picsába vagy ilyen korlátolt, hogy mindent csak feketének vagy fehérnek tudsz látni??? ha kapsz egy negyvenmilliós BMW-t a szeretődtől, de nem tetszik a színe, úgy az egész verdát fikázni fogod? Baszki, az élet komplex dolog. Már az általános iskola első osztályában is a kezedbe nyomták a színes formakészletet, hogy megtanítsák: egy-egy dolognak többféle vizsgálható paramétere létezik. Nem lehetsz olyan idióta, aki képtelen szétszálazni a dolgokat. (Eddig mindenütt azt kommunikáltam, hogy értelmes vagy. Kezdesz nagyon elbizonytalanítani.)

6.Lenin 2023.05.12. 09:43:15

@G. Nagy László:

"De már megint ide lyukadunk ki: miért ne kritizálhatnék BÁRMIT, ami nem jelent közvetlen életveszélyt???" + tökre jelentéktelen. Igaz, akkor miről szólnának a posztok, és a sok zseni mi a faszról fejthetné ki hatalmas , jelentéktelen faszságait?

Wildhunt 2023.05.12. 12:38:18

@grundigg: szégyen.
Többször írtam hogy a hatósági árazás rossz (rezsicsöki included).
Sőt, tesz-vesz testvérének részletesen leírtam azt is, mi a bajom a Fidesszel.

Wildhunt 2023.05.12. 12:40:37

@G. Nagy László: a valódi szégyen inkább az viszont hogy nem sikerült 30 év alatt új politikusokat kinevelnünk.

G. Nagy László 2023.05.12. 12:46:22

@Wildhunt: Ebben is sokkal jobban állunk, mint az ellenzék. Szijjártó, Varga Judit, Kocsis Máté, Dömötör Csaba, Orbán Balázs, Gulyás Gergely - mind fiatal és tehetséges. Nem újak, de még nagyon sokáig bevethetők. Az O1G oldalon egy ilyet nem mutatsz.

alöksz róz 2023.05.12. 16:17:29

@grundigg: "Mikor írtad te (vagy Wildhunt elvtárs), hogy szégyen, hogy a Magyar Szocialista Munkáspárt egykori titkára vezet ma Magyarországon legalább három komoly tárcát: a belügyet, az oktatást és az egészségügyet, amelyek közül kettő alapvetően határozza meg Magyarország jövőjét?" - ez még önmagában nem feltétlenül szégyen, nem elképzelhetetlen h valaki tisztességes párttitkár volt, végül is csak itt nyomatékosította a szocializmust az orosz hadsereg... ennél sokkal nagyobb szégyen, hogy ha például - szigorúan csak kitalált példa :D - valaki gyanúsan maffiózó létére kap belügyminiszteri posztot

grundigg 2023.05.12. 16:53:27

@Wildhunt: Ez korrekt. A G. Nagytól is.

grundigg 2023.05.12. 16:54:48

@alöksz róz:

Szeretek tényekre építeni, nem feltételezésekre. Ráadásul azt a sztorit még a feltételezések szintjén sem igazán ismerem.

alöksz róz 2023.05.12. 16:56:50

@grundigg: akkor ott a válasz. önmagában ez nem szégyen.

baalint1 2023.05.12. 17:34:26

@Bayaz:
Egyrészt nincs jelentősége, hogy milyen Rusz volt és milyen nem volt, elég az elmúlt 200 év orosz történelmét megnézni, simán benyelték a Baltikumot, amikor tudták, ahogy Finnországot is, sőt a cári korszakban a pánszlávizmus jegyében Szerbiát is szívesen megszerezték volna, ez esetben mi sem maradunk ki. Ha kell, tud Putyin is történelmi példát hozni. Az más kérdés, hogy nyilván nem tudna az egész világgal egyszerre háborúzni.

Ukrajna meg nem egy személy, amely rossz döntéseket hoz, hanem végig egy erősen megosztott ország volt a rendszerváltás óta. A logika pedig amit előadsz... hát ja, végülis be lehetett volna végtelenségig nyalni az oroszoknak, és olyan bábállamot létrehozni, mint ami Belarusz is, csak az a nagyon nagy különbség, hogy Ukrajna egyik fele ezt nem szerette volna. Ugyanakkor eleve rohadtul nincs egyenlőség az orosz befolyás és a nyugati befolyás között, ezt történelmi példák is mutatják, mert pl. Lukasenka úgy pattogni az oroszokkal szemben, mint Orbán a nyugattal szemben.

Belarusz pedig nem adott semmilyen megoldás, a behódolás ideig-óráig lehet hogy jobb helyzetbe juttatta őket, mint Ukrajnát, most a háborúban különösen, de lesznek még ott is ebből problémák, főleg hogy Oroszországgal együtt ők is elszigetelődnek, és nem mindig lesz ott támogatásnak Putyin.

baalint1 2023.05.12. 17:53:56

@Bayaz:
Nagypapám bátyja orosz hadifogságban volt a 2. világháború után. Első egy isten háta mögötti munkatáborban voltak, utána viszont már gyárban melóztak, városon belül szabad mozgással, némi fizetéssel. Volt ott többek között mozi, oda is vehettek jegyet. Azt mondta, legtöbbször orosz film volt, de időnként vetítettek nyugati filmeket is. Az orosz filmeknél pangás volt, alig volt valaki, amikor amerikai filmet vetítettek, akkor tömve volt, jegyet is csak időben érkezve lehetett kapni.

És ez egy totál unalmas sztori, mert bárki megmondta volna, hogy így volt, itthon is így volt, bárhol a keleti blokkban. Amiért ezt mondom, az az, hogy nézz már körbe Minszk vagy akár Moszkva utcáin a street view segítségével, tele vannak amerikai és nyugat-európai üzletekkel (bár most már lehet ennyire Moszkva nem), plusz tele vannak nyugati multik irodaházaival is, ahol sok tízezer, százezer ember dolgozik. És egyre többen megszokták a nyugati életstílust, ahogy nálunk is. És ha erre is van lehetőségük, egyre kevesebbek akarják azt, amit a diktatórikus, féldiktatórikus rendszerek biztosítanak nekik. Mert azok soha nem fognak olyan termékeket és szolgáltatásokat nyújtani, mint amit a nyugati demokráciák, mert ahhoz jóval nagyobb fokú szabadság szükséges mind gazdasági, mind társadalmi téren.

A Lukashenka rendszer azért tud működni, mert miközben Putyin seggét tövig nyalja, azért a nyugati multikat is beengedte, megjegyzem ez Putyin rendszerére is igaz.

És földrajz, igen, de azt felejted el, hogy Oroszország sem örökké ilyen, sokféle irányba változhat, nyilván nem azonnal és nem gyorsan, de a világ változik. 33 évvel ezelőttig a keleti blokk országai is orosz befolyás alatt voltak és a szovjet vezetésnek alárendelt diktatórikus rendszerük volt, most meg nem. Földrajz?

Ukrajna sorsa pedig mint írtam, nem olyan egyszerű, hogy elég lett volna egy Janukovics, aki kinyalja Putyin seggét. Annak is földrajzi, történelmi és kulturális oka van, hogy ez főleg Ukrajna nyugati területein sokaknak nem tetszett. Persze lehet jönni azzal, hogy az USA lázította az embereket. A lófaszt, mint írtam a mozis példával is, az USA-t bár mint nagyhatalmat sokan rühellik a világban, de a nyugati életstílus baromi sokaknak vonzó, annak ellenére, hogy sok keleti diktátor igyekszik uszítani az ellen is, lásd pl. a blogíró, aki ugyanazt tolja, mint amikor a régi elvtársai dekadens nyugatoztak, csak a mostani jelszavak mások lettek.

baalint1 2023.05.12. 18:03:19

@G. Nagy László:
De érdekes módon Schiffert vagy Puzsért egyszer sem kommunistáztad le, ugyanúgy, ahogy a Fideszeseknél sem zavar, ha pl. extraprofitadót vezetnek be vagy hatósági árakat, hogy a "kisembereket" ne zsákmányolják ki a szemét multik, ami totálisan marxista ideológia.

"Akárhogy is mozgatom az agyamat, nem tudok olyan közéleti szereplőt említeni, aki egyszerre jobbos, piacpárti, kompetens, tisztességes és ellenzéki. "

Pl. MZP-n egyedül a kompetensséget kritizálhattad, de annak a kommunikációs részét, aminél viszont felmerül, hogy miért olyan politikust támogatsz inkább, aki szélsőbalos, piacellenes, tisztességtelen, de kommunikációban, manipulációban profi?

baalint1 2023.05.12. 18:06:01

@G. Nagy László:
Tegyük fel, tehetségesek? Náluk miért nem elvárás a többi, amit felsoroltál?

Bayaz 2023.05.12. 20:47:29

@baalint1: Nem arról beszélek, hogy a behódolás az ideális megoldás, hanem hogy még Lukasenka megoldása is permanensen jobb (Fehérororszország kétszer olyan gazdag mint Ukrajna, pedig hasonló helyzetből kezdtek) mint az ukránoké.

A nyugati életstilus meg népszerű, de ez nem jelenti a nyugati rendszer importálását. Szingapúr egész jól elműködik nélküle.
Nincs sok bizonyitéka annak, hogy a 'nyugati demokrácia' lenne a jólét hozadéka, a Nyugat több évszázada a világ előtt jár és épp most jönnek fel rá a 'nem-demokratikus' országok mint Kína.

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.05.16. 13:57:07

@Wildhunt: @grundigg: nem korrekt, mert utána már semmire se válaszolsz, csak kussba volt gyáván és korrupt módra, mikor kifejtettem jobban a hülyeségeit.

g nagy meg a lényeget nem veszi észre, mikor dicsérném a közmunkát, csak annyi hogy keveset keresnek, és odaíróm hogy az adóból megy viszont és az állam fizeti, amit g nagy utál, és tiltana, de erre a részére már nem reagál, agyhalott korrupt üzemmódban nem is tudna

Glokta 2023.11.24. 23:42:18

@baalint1: Megmondom őszintén, eddig többé-kevésbé egyetértettem veled orosz-ukrán ügyben, de ha ez teljesen igaz (nem tudok ukránul, szóval nem tudom lecsekkolni), az mindent megváltoztat: mandiner.hu/kulfold/2023/11/ukran-orosz-haboru-beke-david-arahamija-semlegesseg

Ha az ukránok nyugati nyomásra komolyan elutasitottak egy olyan békét, amiben lényegében csak a NATO-tagságot kellett volna feladniuk és elfogadniuk, hogy a Krimet, Luhanszkot és Donyecket nem fogják várható időn belül visszaszerezni, akkor idióták.

Glokta 2023.11.25. 00:20:47

@baalint1: pontosabban állitólag még a Donbasz ukrán kézre átadásáról is hajlandóak voltak tárgyalni az oroszok speciális feltételek mellett.
Ha ez igaz, akkor nehéz racionális érvet találni, miért nem mentek bele vagy tárgyaltak tovább - a keleti megyék visszaszerzését egyértelmű győzelemként tálalhatták volna, a Krim visszaszerzése pedig sajnos mindenképp vágyálom.
süti beállítások módosítása