téveszmék

téveszmék

"Az elegáns megjelenés kötelező!"

2024. március 06. - G. Nagy László

 pedo2.jpg

 

Minden idők legaljasabb kampányába kezdett a DK. Ízléstelen óriásplakátjaik a hétvégén utcára kerültek, de ez csak egyetlen elem egy összehangolt, egységes őrjöngésben. Gyurcsány évértékelője, Kálmán Olga megszólalása az ATV-n, Varju László és Fletó minősíthetetlen fröcsögése a parlamentben - tolják ezerrel. A legnagyobb ellenzéki párt eddig sem az eleganciájáról volt híres, de mostanság mintha mindent egy lapra kívánnának feltenni; még a szokásosnál is jócskán gusztustalanabbak. Persze a világért sem szeretnék eltartott kisujjal fintorogni. Nem a kifinomultságot kérem számon.

 

Donáth Anna azt írja Facebook oldalán: hányingere van e plakátoktól. "Szeretném kérni az ellenzéki világ szereplőitől és minden jóérzésű embertől, hogy elkeseredettségüket és jogos felháborodásukat ne durvuló retorikával, nagyotmondással, gyűlöletbeszéddel, gyűlöletplakátokkal vezessék le. Maradjanak emberek." Ebben tökéletesen egyet lehet érteni vele. A bibi csupán annyi hogy nemrég még a Momentum is pontosan ugyanezt a retorikát folytatta. "Pedofidesz" feliratú laptopok a parlamentben; "pedofilvédő évértékelő" plakátok az utcán - Annácskáék aligha a leghitelesebbek, ha a DK-t kell helyrerakni.

 

A kisgazdák is reagáltak: szerintük jogsértő a plakát, hiszen az "Isten, haza, család" jelmondat szabadalmi jogvédelem alatt áll, így engedélyük nélkül az nem használható. Bevallom: én már azon is meglepődtem, hogy ez a párt egyáltalán létezik még - Torgyán doktor halála óta nem hallottam róluk semmit, pedig már annak is hét éve. A kisgazdák szerint a plakátkampány alkalmas arra, hogy a pedofíliát kapcsolatba hozza a számukra „száz éve fontos és változatlan szent fogalmi hármassal”. Valóban, tényleg alkalmas rá. Mi több: ez a konkrét célja. Ám az nyilvánvaló, hogy jogi relevanciája nincs és nem is lehet az ügynek. Sajnos azt kell mondani, Kálmán Olgának e kérdésben abszolút igaza van: az "Isten, haza, pedofília" fogalomhármas semmilyen szempontból nem foglalt, nem védett; nem volt még olyan elmebeteg e földön, aki ezeket ilyenformán összekapcsolta volna. Az pedig nem is lehet kérdés, hogy a három kifejezés egyike sem kisajátítható önmagában. Megint ott tartunk, hogy látunk egy bántóan ízléstelen, de jogilag nem kifogásolható megnyilvánulást, s a konzervatívok ugyanúgy elkezdenek mimózáskodni, ahogyan a balos hópihék szoktak.

 

"Kilencvenes IQ-val lelepleződik: pont nem az a baj a Fidesszel, hogy pedofilok." Ezek már Puzsér Róbert szavai, aki az Önkényes Mérvadó hétfői adásában sok sületlenséget összehord a téma kapcsán, ám a lényeget azért jól látja. A DK-t és fanatikusait eddig sem zavarta a valóság, de most rámentek a legképtelenebb, legszürreálisabb hazugságra: a fideszesek pedofilvédők, sőt pedofilok, mi több: egyenesen pedofilhálózatot üzemeltetnek... Ezt a világon senki nem hiszi el, még a saját szavazóbázisuk se. A Gyurcsány-szektának ettől függetlenül szemmel láthatóan tetszik a műsor: lehet fröcsögni, őrjöngeni, acsarkodni. A legkevésbé sem érdekli őket, hogy a párt központi kommunikációja tartalmaz-e bármiféle igazságmorzsát, vagy sem. Bár marketinget tanultam és a diplomamunkámat is a politikai reklámból írtam, mégsem tudom megítélni, mennyire hatékony ez a fajta nyilvánvaló hazugságcunami. Ha a DK szavazóbázisában előfordulnak igényes, gondolkodó értelmiségiek, azok most minimum fintorognak, de talán még el is tűnődnek azon, hogy júniusban inkább a Momentumra, vagy a Kutyákra voksoljanak. Ha pedig ilyenek jellemzően nincsenek (gyanítom, hogy ez áll közelebb a valósághoz), úgy a korábbi, progresszív irányvonalat nem értem. A migránssimogatás és a genderügyek felkarolása kifejezetten az elit, a kaviárbaloldal, a belpesti értelmiség vonala. A jelen igénytelen kampánya ezzel szemben a legiskolázatlanabb proliréteget célozza. Hogy fér meg e kettő együtt?

 

Amiben szemlátomást egyetért a teljes ellenzék - Puzsértól Donáth Annán át egészen a Telexig -, hogy bár Gyurcsányék kampánya igazán ízléstelen, hazug és gyűlölettől csöpögő, mindazonáltal ők is csak Rogán Tóni kottájából játszanak; a Fidesz sem különb náluk. Való igaz, hogy a kormánypárt sem kíméli ellenfeleit és egyáltalán nem finomkodik, amikor a lejáratás fegyvertárából válogat. Mindazonáltal három jelentős különbségre mindenképpen érdemes felhívni a figyelmet, ha már a DK olcsó aljasságát a Fidesz kommunikációjával vetjük össze.

  1. VALÓSÁGTARTALOM - A kormánypárt arra azért mindig ügyel, hogy politikai marketingje ne menjen szembe a valósággal. Hárommillió szavazót aligha lehetne tömény hazugsággal etetni. Ha Jakab Péter fejére bohócsipka kerül, azt a legtöbben helyénvalónak érezzük. Ha Orbán Viktor MZP épelméjűségét kérdőjelezi meg, az sem hat életidegennek. Ha Soros Gyuri bácsit az a vád éri, hogy az ellenzéket és a migrációt támogatja, ezek is bizonyítottak. A baloldal, és különösen a DK ilyen apróságokkal nem foglalkozik.
  2. ÍZLÉS - A Fidesz lejárató kampányai számomra sokszor unalmasak; még a szellemesnek gondolt gegek is többnyire laposak, érdektelenek. Talán bántóak is sokszor, de soha nem mennek túl az elfogadható ízlés határán. Annál azért jócskán igényesebb a törzsszavazók tábora, hogy ilyesmi beleférjen. A DK-nak nincsenek ilyen gátjai; úgy tűnik, tényleg hajlandó lemenni bármekkora mélységbe.
  3. ÖNVÉDELEM - A kormánypártot gyakran vádolják azzal, hogy ellenségképet kreál, mellyel szemben gyűlöletkampányt lehet folytatni. Csakhogy még sohasem láttam egyetlen olyan ellenségképet sem, amelyet Rogán Tóni véletlenszerűen jelölt volna ki, hogy holnaptól tessék utálni. (A DK most ezt teszi. Jött egy alkalom szülte, nem várt lehetőség, s most verejtékszaggal próbálják meglovagolni.) Mindenki, aki eleddig a Fidesz célkeresztjébe került, az korábban ártó szándékkal lépett fel, s a válaszkampány valójában kimerült ennek kimondásában, ha úgy tetszik, jogos önvédelemként. Brüsszel nem véletlenül lett szitokszó - egészen döbbenetes, hogy a teljes európai jogrendet felrúgva packáznak az országgal immáron 14 esztendeje. Ha az EU vezetése csak feleannyira lenne együttműködő Orbánékkal, mint amilyen a szocialista kormányokkal volt, a belga főváros neve ma is kedvesen csengene mindannyiunk fülében. De megemlíthetjük Gyurcsányt is, aki karhatalommal támadt a saját népe ellen. Ki fogja ezt valaha is elfelejteni? S végül ott van Ukrajna, az ország, amely iránt a jobboldal nem igazán érez őszinte empátiát. Mondaná bárki, hogy ennek sincs semmi alapja? Hogy jól bánnak a Kárpátalján élő nemzettársainkkal, s hogy kifogástalan diplomáciát folytatva tisztességesen kommunikálnak vezetőinkkel?

 

Orbánt számtalan módon lehet támadni. Lehet mondani - és el is hangzik napi gyakorisággal -, hogy túlsúlyos. Jogos kritika, látjuk. Tényleg jobban festett vékonyan. A fejére lehet olvasni, hogy öntörvényű, és senki sem fog tiltakozni - a vezetők jelentős része már csak ilyen. Lehet a Fideszt korrupcióval vádolni - bizonyosan lesz benne igazság. Ám úgy tűnik, a valóság felfestése már kevés. Ezeket eddig is tudtuk, mégis négyszer egymás után kormányra szavaztuk őket, mégpedig mindannyiszor magabiztos kétharmaddal. Az ellenzék mindig, minden formában leszerepelt, legutóbb február 25-én, amikor közös felhívásukra alig pár százan érkeztek a Kossuth térre. Helyesen érzékelik, hogy amit 14 éve tesznek, az teljesen értelmetlen, a kérdés csak az, milyen irányba változzanak. A DK úgy döntött, hogy minden józanságnak búcsút int, s visszatér a gyökerekhez, a totális bolsevik tempóhoz. A Momentum mintha más utat választana, ám számukra sincs jó hírünk: Donáth Anna fent említett Facebook-bejegyzése alatt a kommentek oroszlánrésze Gyurcsányék stratégiáját élteti. "Nekem meg tőled van hányingerem!" - ez volt a legjellemzőbb reakció. Úgy tűnik, minden marad a régiben, Orbán elégedetten hátradőlhet. Az ellenzék továbbra is fényévekre van attól, hogy valódi alternatívát kínáljon.

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr6618345955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boldeone2 2024.03.06. 11:32:54

Kedesz átmenni propagandistába...

VALÓSÁGTALOM? Ugyan, mi köze van az orbáni kommunikációnak a valósághoz? Nagyjából semmi...Ez százmilliárdokból épített a valósághajlítás, melynek célja a társadalom nagy narratíváinak manipulálása, eltorzítása

Módszere a goebbelsi propaganda: a százszor ismételt hazugságok igazsággá váltatása. Bizony, nemcsak 3 millió, de százmillió embert is könnyű maniulálni, lasd napjaink Oroszországa
Vádold azzal az ellenfeled azzal a bűnökkel amit te csinálsz, bújj a közösség érdekei mögé, kelts félelmet, vádold hamisan ellenfeled, dehonesztáld stb...Gyűlöltesd meg...

Nem véletlen, a kormánymédia kb 430 helyreigazítási pert vesztett az elmúlt években, első helyen az Origo, az orosz Prosti srácok, majd az agyar nemzet...

Az elmúlt választás fideszes túlnyerése is többek között a hazug narratívák terjesztésének volt köszönhető. Miután a "városháza ügy" nem jött be, új miniszterelnök- jelölt lett, MZP került a kormánypropagnda reflektorába: " MZP háborúba akarja vinni az országot" nyilvánvaló hazug és becsületsértő narratíva

Ráadásul a hazug és rendkívül aljas putyini narratíva teljesen eluralta Magyarországot: a nemzeti inzultációban implicit ukrán - és EU- ellenes, gyűlöletkeltő kérdések vannak, amit volt pofájuk kiplakátolni

Itt lehet mondani, hogy a DK plakátja túlzás, vagy hogy túllépese a jóizlésnek; de Orbán egy hazug, aljas, elnyomó rendszert épített putyni mintára, így az ellenreakció is fokozódik

Már nemcsak arról van szó hogy inkompetenciával, idiotizmussal, hazugsággal vádoljak az ellenzéket, hanem a törvény vasszigora is lesújt rájuk :

Ezért hozták a " szuverenitási törvényt " ezért büntették meg 500 millióra az ellenzéket, ezért vannak a láthatóan koncepciós perek az ellenzék ellen. A NAV vizsgálat, éppen most volt a Mindenki Magyarországa ellen...

Lehet, hogy sokan nem mennek ki tüntetni, volt az említett péntek előtt 4 tüntetés, meg általanos a politikai apátia; de, azért otthon sokan csendben fenik a kaszát, akik majd akkor mennek ki, ha megindul egyszer egy nagyobb nép

Sajnos , a 21. század a töketlen fiatalság kora, ez a szerencséje a diktatúráknak....

G. Nagy László 2024.03.06. 12:02:00

@Boldeone2:

"Kezdesz átmenni propagandistába..."

Az lenne a tisztességes, ha úgy kezdenéd, hogy elmondod, mit gondolsz a DK kampányáról. Rád is a korrektség fényét vetné, ha azt írnád: amit Gyurcsányék csinálnak, az nagyon gáz, mert nyilvánvalóan alaptalan és ízléstelen. És utána már lehet azzal folytatni, hogy az én gondolataimat kritizálod, ám a lényeget tekintve azért érdemes volna egy platformra kerülnünk.

"Az elmúlt választás fideszes túlnyerése is többek között a hazug narratívák terjesztésének volt köszönhető"

Való igaz: a politikában a kommunikáció döntő jelentőséggel bír. Ettől még azonban nem érdemes keverni a fogalmakat. Narratívákról és hazugságokról is lehet beszélni - külön-külön.

Amikor az orosz-ukrán háborúról esik szó, mindannyian tudjuk, hogy abban Oroszországon túl az USÁ-nak, az EU-nak és természetesen Ukrajnának is van némi felelőssége. A narratívaképzés azt jelenti, hogy e felelősségek közül melyiket domborítjuk, s melyikről hallgatunk. Igaz lesz az is, amikor Putyin agresszióját elítéljük, és az is, amikor az amerikai érdekekről, vagy épp az EU ideologikus ostobaságáról esik szó. Egyik sem hazugság.

Amikor a DK pedofilhálózat üzemeltetéséről beszél, az nem narratívaképzés, hanem nettó hazugság. Ők is tudják, te is tudod, mindenki tudja. Én azért tennék különbséget a két jelenség között. Mindenkinek joga van NARRÁLNI az eseményeket, ám az aligha tisztességes, ha légből kapott hazugságokat terjesztünk.

Boldeone2 2024.03.06. 12:13:51

Ám úgy tűnik, a valóság felfestése már kevés. Ezeket eddig is tudtuk, mégis négyszer egymás után kormányra szavaztuk őket, mégpedig mindannyiszor magabiztos kétharmaddal. Az ellenzék mindig, minden formában leszerepelt"

- Ez azért tanulságos állítás! Bármely diktatúrikus, elnyomó rezsim propagandagépezete állíthatná ezt, akár Oroszországé is...

A valóság felfestése ott is kevés, de eszözük sincs rá a másképp gondolkodóknak. Az anakronisztikus társadalom primitív tömegei bázist képeznek, illetve bázist csináltak a belőlük...

A sorozatos " nagy győzelmek " mindig egy torz politikai rendszerre uralnak, soha nem a demokráciára!

Putyin is "nagy győzelmet " arat, kevés lesz a tüntetés ellene, látszólag ez a " rend " mégis, hányinger amit ott/itt történik

Az ellenzék- és civilellenes törvények pedig egyértelmű célja, hogy minden eszközzel ellehetetlenítsék az amúgy is gyenge ellenzéket. Narratívájuk mindig ugyanaz: "az ellenzék külföldi érdekeket szolgálja, és magyar/oroszellenesek"

Ez a diktatúrák primitív narratívája az, önmagukat a nemzettel azonosítják, így teljhatalmat kérnek a néptől országlásukhoz az " ellenséggel" szembeni " háborúban"

"Megtámadták Magyarorországot!" - sivalkodnak...

Az anyátok picsáját, csak benneteket támadtak, meg putyinista férgeket, és nem Magyarországot!

Gulyás Marci és Puzsérék sem értik: hiába toboroznak százezres civil tüntetést, azzal nem váltják meg a világot! A hatalmat - elvi szinten - sem lehet megragadni civilként. Csináljanak egy pártot és menjenek be a húsdarálóba, pártpolitizálni, akkor majd megtudják, mit lehet elérni nulla pénzzel: nagyjából semmit....

Amíg a rendszerellenesség csak fiatal, belpesti értelmiségi, civil tiltakozásként formálódik , addig Orbánnak nincs félnivalója, de egyébként sem nagyon...

Beléptünk - újra - a diktatúrák korába....

G. Nagy László 2024.03.06. 12:22:59

@Boldeone2:

"Beléptünk - újra - a diktatúrák korába.... "

Úgy teszel, mintha egyenlőségjelet lehetne rakni Putyin és Orbán rendszere közé. Oroszországnak semmi köze a demokráciához. Magyarországon azonban minden szabad: a sajtó, a tüntetés, a választás is. Nyakunkon a június: itt majd megmutathatja a nép, mit akar.

Boldeone2 2024.03.06. 12:27:17

lehet mondani, hogy a DK plakátja túlzás, vagy hogy túllépese a jóizlésnek; de Orbán egy hazug, aljas, elnyomó rendszert épített putyni mintára, így az ellenreakció is fokozódik"

"Ahol fát vágnak, ott hullik a forgács!" ORBAN sem kegyelmez politikai ellenfeleinek, akkor miért várod el, hogy az ellenzék úriemberként viselkedjen?
Olyan ez mint egy háború: annak is vannak törvényei, de ha valaki túllépi, akkor hasonló lesz a reakció
Ahogy a valós háborúban, úgy a politikaiban sem tartja be senki a " törvényeket"

Ettől még azonban nem érdemes keverni a fogalmakat. Narratívákról és hazugságokról is lehet beszélni - külön-külön."

Ezt - szerintem- elválasztani nem lehet. A hazugságokból és a FÉLIZAZSÁGOKBÓL épülnek a rezsimnarratívák

Orbánnak van egy csomó féligazsága, lehet mondani, de azok is mind erkölcstelenek, lsd: ukrán kérdés
Egész Európa ellene van

Boldeone2 2024.03.06. 12:36:57

@G. Nagy László: Magyarországon azonban minden szabad: a sajtó, a tüntetés, a választás is. Nyakunkon a június: itt majd megmutathatja a nép, mit akar."

- Kísértetiesen ezt mondják az orosz, putyinista vloggerek is. Velük is vitázom a nemzetközi térben

Szerintem sok hasonlóság van a két országban társadalmi és politikai szempontból is.

A különbség annyi, hogy Putyin barbár eszközökkel nyom el, Orbán viszont " zseniálisan" csinálja, sokkal szofisztikáltabb eszközökkel
Nem véletlen, Trumpék is tőle tanulnak..

Olyat kitalálni pl, hogy az egyetemeket pártalapítványi kézbe adja egy rezsim, még nem is hallottam, vagy pártegyetemet alapítanak MCC- központ

A világon akkora arányban nem fordít pénzt senki propagandára, mint Orbán. Ebben Putyint is túlszárnyalja, arányaiban, pedig Putyin sem kispályás...

Lényegében a magyar szélsőjobb, a putyini -cáfolt hazugságokat - mondja vissza...

Billy Hill 2024.03.06. 13:25:56

Trump-ék is pedofilhálózatozással támadták Hillary-ékat...

en.wikipedia.org/wiki/Pizzagate_conspiracy_theory

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.06. 13:38:11

@Boldeone2: "Kezdesz átmenni propagandistába..."

kezd? még csak most?
eddig hol voltál?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.06. 14:14:49

@G. Nagy László:

"Magyarországon azonban minden szabad: a sajtó, a tüntetés, a választás is"

szabadon lehet visítani, viszont a demokrácia fokmérője nem a töntetés, hanem hogy beleszólhatnak-e az állampolgárok lacika, az ország, és a sorsuk alakulásába.

ez nincs így, hogy ez a beleszólás még az agyhalott fideszeseknek is illúzió! látható a nemzeti konzultáción. orbán folyamatosan ellentmond neki.
és látható hogy minden népszavazási kezdeményezést elkaszálnak az aksigyárakról, ellentétben pl az osztrákokkal meg a németekkel. ahol lehet ilyenekről épszavazni helyi szinten is, bájos volt a kopaszok ügye a népszavazási kezdeményezésénél. ez nálatok biztos valami korcs viccként csapódott le.

törvényileg előírva 200 000 aláírás kell egy népszavazáshoz, 700-800 000-ret Hadházy a korrupció miatt kiugrott fideszes összegyjtött és mégis elkaszálták a nagy demokáciádban lacika.

nagyon jól tudod, ennyire azért nem vagy szellemi fogyatékos hogy választási csalásokra épül a rezsim. csak hitvány vagy, és nem zavar. a megafonosok a nagy barátaid, véletlen lenne,

a spin doktor után spin diktatúra elnevezés jobban mutatja a rezsim alakját. köze nincs a diktatúrának az erőszak alkalmazásához, bár azért kirúgják a rezsimmel ellenálló embereket, és meghurcolják néha de sebaj. bájos felfüggeszteni a jogász lapot is, amiből kiderült novákkati korrupt kegyelme, de sebaj, hazudj még lacika. ne add fel, hazudj amíg még lehet.

na hazudj valami szépet.

Wildhunt 2024.03.06. 14:24:32

@Billy Hill: epstein fel is akasztotta magát.

G. Nagy László 2024.03.06. 15:04:23

@Billy Hill:

"Trump-ék is pedofilhálózatozással támadták Hillary-ékat..."

És úgy érzed, hogy annak is pont annyi alapja volt, mint most a DK őrjöngésének? :)

G. Nagy László 2024.03.06. 15:25:40

@Tesz vesz XVI.: Ez legalább szellemes, és jó a rímeltetés is :)

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.06. 15:25:49

@G. Nagy László:

hát hillaryék nem mentettek fel pedofilsegítőt. meg tusolgatták a pedofilok ügyét évekig.

nyilván nem a noname refkók lobbiztak k.- endréért hanem magas posztról jött az utasítás.
de ezt már megbeszéltük, csak erre se reagáltál, nyilván egyetértesz vele hogy sáros a "félisten" gazdád.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.06. 15:26:36

@G. Nagy László: nagyon humoros a kis pszichopatánknak a szitu

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.06. 15:35:32

@G. Nagy László: de nagyon hisztis és nyűgös lesz a fideszes darab szar, ha szembetalálja magát a saját fegyverével.

nem érzed ugye, hogy hazudoztál, és jobb esetben csúsztattál, de inkább a legostobább módon gátlás nélkül hazudoztál az ellenzékről, ellenzékiekről, meg a baloldalról, meg minden nem fideszesről mostanában, hirtelen nem tetszik ez a módszer, ha pedolacinak hívnak?

ugye megkritizáltod majd orbánt is, a félisten gazdádat te tolvaj propagandista, amiért ugyanezzel a módszerrel a baloldalnak tulajdonította hogy ők nem csukták le a pedofilt, míg a fidesz szerinte lecsukta. ezzel nem volt bajod lacika?

az áldozatok az öngyilkosság után csukatták le, köze nem volt hozzá a hitvány 3x-an is áruló orbánnak.

baalint1 2024.03.06. 15:48:17

Fur, az ukrán génmanipulált gabonázós, migránsozós, korábban hogy a mitránsok elveszik a munkánkat plakátok nem zavartak. Ezek meg igen. Miközben továbbra sem öntötök tiszta vizet a pohárba pedogil ügyben. Sőty te még a pedofil ügyben is 100%-ban az ellenzéket ostoroztad, Pedolaci. Persze az a gusztustalan, aki rámutat mekkora férgek vagytok, az semennyi re sem az, mikor te a pedofil ügy kapcsán is minősíthetetlen módon az ellenzéket gúnyolod. Meg az sem gusztustalan, mikor a homofób törvény kapcsán gyermekvédelmet hazudva vádoltátok az ellenzéket, hogy nekik nem fontos a gsermekvédelem.

Ritka gusztustalan banda vagytok ti, és ebben te élen jársz, Pedolaci.

baalint1 2024.03.06. 15:56:24

1. Emlkszel rá, hogy azt hazudtátok, hogy Soros meg az ellenzék több millió migránst költöztetn Magyarországra? Akik elveszik a munkánkat. Emlékszel az összes irányított kérdésre? Hog még a népszavazás kérdése is hazugság volt? Hogy azt adtátok elő, mint ha békepártiak lennétek? Láthatan semennyire sem zavar, ha semmi valóságalapja nincs a hazugságotoknak, a kegyelmi ügy viszont valós, szövevényes szálokkal, amit végig próbáltok, próbáltatok elfedni.

2. Ízlés? Ha neked az jó ízlés, ha egész népcsoportok, szexuális kisebbségek, más világnezetű, politikai nézetű emberek ellen uszítotok, akkor az fura egy ízlés. Érdekes, ha ez sosem zavart, miért zavar ha a DK is csinált ezidáig egyetlen hasonló stílusú plakátot? Te miert nem határolódtál el a hasonló plakátoktól, ezektől meg igen?

3. Az ártó szándékot ti festitekfel. Magyarország elleni támadásnak hazudjátok mikor az EU-ban már nem nézik jó szemmel, hogy ellopjátok az EU-s pénzeket.

Annyira abszurdum, hogy az ellen érvelsz, hogy nemcsak ellenségkép amit felépítenek az elvtársaid, aztán felmondod a hivatalos propagandát, amel pont arról szól, hogy ezek az "ellenségek" micsoda ártalmasak.

baalint1 2024.03.06. 16:02:22

@Boldeone2:
Nemmost kezd átmenni propagandistába, az elmúlt években kb. minden 10. postban van sajá gondolata, a többi 100%-ban fentről ágvett propaganda.

Vicces, hogy micsoda érzékeny lett hirtelen Pedolaci, az nemzavarta, mikor sorosbérencnek, hazaárulónak neveztek az elvtársai mindenkit, aki nem értett velük együtt politikailag, sőt ő maga is ezt tolja folyamatosan. Nem zavarja, hogy pl. az ukrán génmanipulált gabonás plakát is konkrétan hazugság. Nem zavarta pl. Bayer Zsolt tevékenysége, a folyamatos hazuozás, rágalmazás, de a stílus sem. Amint megjelenik az első hasonló stílusú plakát, máris zavarja.

baalint1 2024.03.06. 16:07:53

@G. Nagy László:
Én mondjuk tisztességes vagyok veled szemben, te féreg, nekem nem tetszik a DK plakátja sem.

Te érdekes, miért nem vagy ugyanígy az elvtársaid hasonló plakátjaival, rágalmazó, uszító kampányával? És nyomod te is a sorosberencező kampányt? Ha meg ezt teszed, akkor miért zavar, ha a DK is ugyanezt csinálja ezzel a plakáttal, azzal a különbseggel, hogy ennek van valóságalapja is?

Te amúgy tisztesseges embernek gonolod magadat, mikor totálisan kettős mércvel mérsz? Pl. állandóan kis állam, liberalizmus, ne az állam mondja meg mit csináljunk elvet vallasz, aztán folyamatosan kiállsz a szabadságunkat korlátozó törvények mellett ha azt az elvtársaid hozzák. És láthatóan a morális zuhanásodnak nincs alja, még pedofil ügyben is kiállsz mellettük, nem számít semmi erkölcs, csak az hogy KIK azok akik művelik amit művelnek.

baalint1 2024.03.06. 16:09:51

@G. Nagy László:
Mégis mi a felelőssége egy megtámadott országnak, amely egy részet az agresszor subi módon már 2014-ben megtámadta?

1956-ban a forradalmároknak mi volt a felelőssége, te bolsevik féreg?

baalint1 2024.03.06. 16:21:08

@Boldeone2:
Putyin is ugyanezeket a módszereket használta sokáig, csak közben durvul el. Meg ugye a közvetlen háborús uszítás egy kis ország esetében kevésbé megy, nálunk ugyanannak az idegengyűlöletre uszítás felel meg, ami ott a háborús uszítás.

Boldeone2 2024.03.06. 17:07:30

@baalint1: A nemzeti inzultációra adott propaganda- plakátkampány is azt bizonyítja, hogy egy monolit, egypárti, elnyomó rezsim vezeti az országot. Annak állításait akár Putyin is fogalmazhatta volna...

Számomra a legfőbb kérdés az, hogy a társadalom hogy tud olyan szinten erkölcsileg megnyomorulni, hogy egy ilyen bűnös hatalom mögé áll...

Elő kell venni újra a történelemkönyveket, hogy megértsük mi zajlik Kelet- Európában, hogy hogyan esnek ezek a periféria, anakronisztikus társadalmak az elnyomó rezsimek csapdájába...

Miért gyenge, vagy nem létezik ( Oroszország ) a civil társadalom? Miért jó az embereknek szolgaként élni? Miért nem akarnak liberálisként gondolkodni, a plurális társadalomban élni?

Bayaz 2024.03.06. 17:40:02

@baalint1: "Mégis mi a felelőssége egy megtámadott országnak, amely egy részet az agresszor subi módon már 2014-ben megtámadta?"

Valahogy lemarad az előzménye ennek... amikor az amerikai támogatással ukrán nacionalisták alkotmányellenesen megpuccsolták a megválasztott elnököt.
www.huffingtonpost.co.uk/david-morrison/president-yanukovych_b_7647102.html
valamint az is kimarad, hogy a minszki egyezményben az európaiak átverték az oroszokat, miközben valójában csak időt akartak nyerni, hogy felfegyverezzék az ukránokat és visszanyerjék a területeket:
www.rt.com/russia/577553-poroshenko-minsk-accords-nato/
www.rt.com/russia/567873-zakharova-merkel-minsk-agreements/
valamint hogy az oroszok azután inditottak csak háborút, miután az amerikaiak nem voltak hajlandóak igéretet tenni arra, hogy Ukrajnát nem fogják felvenni a NATO-ba (ami nagyobb veszélyt jelentene Oroszországra, mint Kubába való rakéták telepitése annakidején USA-ra és ami miatt az amerikaiak atomháborúval fenyegettek):
www.nytimes.com/2022/01/10/world/europe/russia-us-ukraine-talks.html

Nem akarom az oroszokat mentegetni, de sajnos van olyan hogy realizmus világpolitikában... mint ahogy Nagy Imrétől se volt okos dolog, hogy a Varsói Szerződésből ki akart lépni (ez egyből, elkerülhetetlenül maga után vonta a szovjet inváziót), az ukránoktól se volt okos dolog provokálni az oroszokat és elhinni, hogy határországként beléphetnek a NATO-ba.

Boldeone2 2024.03.06. 19:07:54

@Bayaz: Kösz hogy írtál, mert nézetrendszered jól szemlélti a Magyarországon eluralkodó, putyini hazugságokat!

Nézzük akkor sorra:

Valahogy lemarad az előzménye ennek... amikor az amerikai támogatással ukrán nacionalisták alkotmányellenesen megpuccsolták a megválasztott elnököt."

- Ez egy ostoba hazugság! 1 millió ember volt az utcákon, nem pedig az " ukrán nacionalisták" ez az ukrán nép volt, akiknek elefük lett az oroszbarát bábkormányból, Janukovics korrupt hatalmából!

Aki a valóságra kíváncsi, nézze meg ezt a valódi dokumentumfilmet. Én megkönnyeztem. Az ukrán nép harca a szabadságért, mert az évszázados orosz elnyomás ellen keltek fel, hogy egyszer európai ország lehessenek!

www.imdb.com/title/tt21376776/

valamint az is kimarad, hogy a minszki egyezményben az európaiak átverték az oroszokat"

- Ez megint egy marhaság! A minszki megállapodás, egy orosz diktátum volt, amit rákényszerítettek Ukrajnára, miután a debalcevei katlanban bekerítetették az ukrán hadsereget
Mindenki tudta már akkor is, hogy Putyin NEM áll meg
Ezért fordult Ukrajna a NATO- tagság felé

"az ukránoktól se volt okos dolog provokálni az oroszokat és elhinni, hogy határországként beléphetnek a NATO-ba"
"miután az amerikaiak nem voltak hajlandóak igéretet tenni arra, hogy Ukrajnát nem fogják felvenni a NATO-ba "

- Ez megint két brutális hazugság! A nemzetközi jog azon alapul hogy MINDEN ország saját maga szuverén módon választhat szövetségi rendszert így Ukrajna is
A NATO pedig soha nem fog olyat kimondani, hogy egy ország nem léphet be a szövetségbe, nem is mondhat olyat

Boldeone2 2024.03.06. 19:22:42

Akinek nem világos mi történik ma Ukrajnában, sokadjára leírom:

Adott egy nemzetállam és egy nép a szomszédunkban, amely keserű sorsot járt meg az elmúlt pár száz évben a muszka igában
Szeretnének már végre európai sorsot maguknak

A másik oldalon egy neoprimitív, félázsiai, katonai diktatórikus állam, valójában egy hanyatló birodalom. A hanyatlás minden nap szembeötlő, elég csak Örményországot vagy Kazahsztánt megnézni: mindenki menekül az öleléséből

Oroszország minden téren: társadalom, gazdaság, demográfia - egy kudarc. Ezt a kudarcot igyekszik kompenzálni az orosz diktátor, az ukránok elleni háborúval
Ha egyszer az " antioroszország " sikeres lesz, akkor az ő hatalmának is vége, ezért harcol oly hevesen. Neki nem számít semmi áldozat: ez az orosz, kollektív - elnyomó, törzsies, bizánci szellem
Ha százezrek halnak, az sem számít, hiszen semmi sem az orosz népről szól, ők csak feláldozható áldozatok, egyúttal bűnösök is

Mondjuk ki, itt kollektív bűnösségről is szó van: dugin russzofasiszta hívei - tízmilliókról beszélünk- háborúsbűnösök

Mondjuk ki azt is, hogy Orbán ezek mellett az erkölcsi hullák mellett van! Szíjjártó kedélyesen koccintgat Lavrovval Navalnij halálán...

Ilyen görény világ emberemlékezet óta nem volt Magyarországon!

Boldeone2 2024.03.06. 19:31:57

Ez az év sorsdöntő a világnak: egyre nyíltabb harc van a liberális plurális demokrácia, a nyugat, és az elnyomó rezsimek között

A demokrácia sérülékeny politikai rendszer, ha Trump győz, a diktatúrák még az eddigieknél is komolyabban fognak fellépni a világban. A háború már elkezdődött...

Ha ez szerencsétlen imbecil jut hatalomra, szétesik a nyugati világ. Putyin - ha tud - megy tovább: irány Európa

Itt meg szisztematikusan épül tovább Orbán szörnyuralma...

Wildhunt 2024.03.06. 19:42:38

@Boldeone2: trump is fizetni fog, vagy azért tepertek most ennyire, mert ősztől nincs apanázs?

Sadist 2024.03.06. 20:56:25

@Billy Hill: Ami mint kiderült, igaz is volt.

Sadist 2024.03.06. 21:01:43

@Wildhunt: Szomorú, hogy az Epstein didn't kill himself mém ennyire eltűnt :(

Bayaz 2024.03.06. 21:26:38

@Wildhunt: miért kéne apanázs? Hivő ő, önként terjeszti az imát.

Boldeone2 2024.03.06. 21:55:41

@Bayaz: Csak az eldönthető igazságban hiszek, de legfőképp a jóerkölcsben. Mindenkinek lehetnek részigazságai, de nálam a szabály az, hogy mindig a gyengék pártján álllok, azok pártján, akik az elnyomást, az agressziót elszenvedik!

Tehát: ha az utcán ütlegelnek, ki akarnak rabolni, vagy megölni valakit, akkor erkölcsi kötelesség beavatkozni!

Nem annyira bonyolult dolgok ezek... A semleges álláspont néha bűn

Wildhunt 2024.03.06. 22:21:24

@Boldeone2: eldönthető igazságban hiszek, de legfőképp a jóerkölcsben

Ami mindig épp az, amit megtalálhatunk a 444 napi direktívájában.

Wildhunt 2024.03.06. 22:22:58

@Boldeone2: felteszem tüntettél Irak és Afganisztán mellett is az amerikai követség előtt?

Boldeone2 2024.03.06. 22:41:17

@Wildhunt: Inkább a 444, százszor mint Orbán és Putykó ócska hazugságai!

Irak és Afganisztán mellett is az amerikai követség előtt?"

Egyrészt az iraki beavatkozás ENSZ határozat alapján volt, amit a muszka meg Kína torpedózott meg, de 35 ország lendült akcióba. Irak megtámadott más országokat, agresszor volt, Ukrajna nem. Putyin Ukrajna létét kérdőjelezi, Irakba csak demokráciát teremteni mentek, nem eltörölni az országot!

Afganisztánban csak addig volt egy kicsit élhető világ, amíg a szövetségesek ott voltak, előtte és utána Tálib rémuralom...

A törökök afrini beavatkozásakor tüntettem, igen. 2 hete szombaton volt putyinellenes tüntetés, oda betegség miatt nem tudtam menni, de az orosz agresszor ellen vagyok

Wildhunt 2024.03.07. 06:57:28

@Boldeone2: szóval az örök igazság az, amire az USA propaganda rámondja. Köszönjük Emese.

grundigg 2024.03.07. 07:11:49

Szuverén hírünk a nagyvilágban:

"mindent megtesznek” a magyarok megállítása érdekében. A kormány elutasító döntésének indoka, hogy attól tartanak, hogy orosz befektetők vagy maga az orosz állam áll az akció mögött."

24.hu/kulfold/2024/03/07/talgo-vonatgyar-felvasarlas-magyar-vagon/

Serény Vélemény 2024.03.07. 07:42:57

@Boldeone2: Na, majd amikor szépen elhamvadsz az atomvillanás első ezredmásodpercében hősugárzás formájában felszabaduló energia következtében, akkor már nem lesz időd gondolkodni azon, hogy a nyugat volt-e a hülyébb, vagy a kelet.
És akkor még szerencsés leszel, mert ha nem vagy elég közel (a robbanáshoz), akkor nagyon kínos, akár néhány naptól néhány hétig tartó iszonyat fájdalmas állapot után halsz meg. De ha véletlenül még messzebb vagy, akkor akár az is lehet, hogy csak simán megesznek a túlélők egy-két éven belül.
Csak akkor már késő lesz!

G. Nagy László 2024.03.07. 08:39:16

@grundigg: Itt mi az üzeneted? Az hogy az ideológiavezérelt Európa egyik leghülyébb kormánya szintén ideológiavezérelt? Meg vagyok lepve...

grundigg 2024.03.07. 09:01:41

@G. Nagy László:

Mi az üzenetem? Oda van írva. Hogy ruszki ügynöknek tartanak minket. És nyugodt lehetsz, nem csak a spanyolok. Ha az egész valótlan lenne, akkor is el kéne zavarni Szíjjártót meg az összes futsalos haverját árkot ásni. De persze tudjuk, hogy nem az.

Tudod, ha a munkatársaid tolvajnak tartanak, és még a tízóraijukat is elzárják előled, akkor lehet, hogy ők ideológiavezéreltek meg agymosottak meg elmebetegek, de az holt biztos, hogy te valamit rohadtul elkúrtál. Pl. túl sokat loptál.

A legviccesebb meg ugye az, hogy úgy tartanak minket ruszki ügynöknek, hogy másról sem pofázunk,mint a szuverenitásunkról.

Wildhunt 2024.03.07. 10:43:26

@grundigg: ééés itt dobod ki a nyugati jogrend legfontosabb vívmányait az ablakon.

Serény Vélemény 2024.03.07. 11:07:33

@grundigg: De akkor már legalább azok lennénk.

(Egyébként az ilyen felvásárlások, amik
-- stratégiai üzletágat
-- jelentős mértékben érintenek: minden állam számára vörös posztó, tehát ez speciel nem feltétlenül ideológia vezérelt hozzáállás, a nagyon hülye narratíva ellenére.
Bár... a hülyék lehet hogy így a kínaiak kezére játsszák az üzletágat, ami megint egy nagy csapás lenne az európai iparra...
)

grundigg 2024.03.07. 11:19:28

@Wildhunt:

A nyugati jogrend legfontosabb vívmánya, hogy mindenki azt gondol a magyar kormányról, Szijjártóról, rólad vagy rólam, amit akar.

Persze magánszemélyként leszarhatod, mit gondol rólad a környezeted (közzéségben élve valójában nem), de ha már eladnál egy használt autót, vagy netán véletlenül egy ország diplomáciáját vezeted, akkor egyáltalán nem.

grundigg 2024.03.07. 11:23:17

@Serény Vélemény: "ez speciel nem feltétlenül ideológia vezérelt hozzáállás"

Valóban nem. 15 éve mintha még a fidesznek is lettek volna kifogásai az orosz nyomulással szemben. "Nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni" - emlékszünk még? Kár, hogy akkor még nem volt ez a blog, mert rámutatott volna az ideológiavezérelt ostobaságra.

Boldeone2 2024.03.07. 11:25:32

@Serény Vélemény: Na, majd amikor szépen elhamvadsz az atomvillanás első ezredmásodpercében hősugárzás formájában"

- Hagyjuk már a butaságot! Akkor mostantól minden állam, ahol van atomfegyver zsarolhatja a világot?? Az oroszok nagyon jól tudják, ha atomhoz nyúlnak, akkor elpusztítják őket végleg, mert nem lesz más út. Tehát az atom bevetése kétélű fegyver

Ezért mondom mindig: adjanak jóval több fegyvert Ukrajnának és pénzt, ez a legolcsóbb és legfájdalommentesebb útja a küzdelemnek a demokráciáért
A másik meg az, hogy tartsák be rendesen azokat a szankciókat, amelyeket nem hülye emberek találtak ki. Persze, ha hagyják hogy ne működjönenek, akkor rosszul fog működni...

Boldeone2 2024.03.07. 11:34:13

@Serény Vélemény: Azt értsd meg, hogy a nyugat kényszerhelyzetben van. Senki nem akart háborút, kizárólag Putyin. Az ukránok csak a saját országukat védik a betolakodótól, a nyugat pedig - a nemzetközi jognak megfelelően- az áldozatot támogatja, helyesen
A nyugatnak és Ukrajnának sincs más lehetősége, mint harcolni

A bolond is belátja, hogy Putyin nem az orosz nemzetiségért harcol. A cél az Orosz Birodalom újjáélesztése, egy hiú ábránd

A másik cél meg a nyugati világ, - de valójában a LIBERÁLIS DEMOKRÁCIA tönkretétele

Ehhez vannak számára hasznos hülyék...Trump és Orbán meg Tucker Carlson kártékony hülyék! Nyugatrontók

Boldeone2 2024.03.07. 11:39:57

Orbán " harca" nem küzdelem a szuverenitásért, mint ahogy ő előadja, hanem - az én álláspontom szerint -

egy nárcisztikus pszichopata küzdelme, hogy rákerüljön a világtörténelem oldalaira. Ezért mindent megtesz: tömeggyilkosokkal tetszeleg ( Putyin)
Egy keleti kommunista hatalomnak - Kína - kiszolgáltatja az országot

Ezt az embert kezelni kellene, ahogy Trumpot is, nemhogy pazsjra emelni nemzetvezetőnek!

Extrém gáz! Újra "bűnös nemzetet" csinálnak belűlünk???

MEDVE1978 2024.03.07. 11:53:48

Ez egy dupla szardobáló verseny. Ferencünk belehúzott a demagógiába. Ez jól megy neki, ez az igazi térfele neki is. Mindig is azt gondoltam, hogy igazából GYF és OV nagyon hasonlóak sok szempontból, mindketten gátlástalanok és szinte mindenre képesek a hatalomért. Lehet szomorkodni azon, hogy a DK lement kutyába, de pont ott van, ahol Tóni tízmilliárdokból finanszírozott országos propagandagépezete. Ja, a DK kampánya ízléstelen és hazug, akárcsak az, amit mondjuk a TV2 vagy az origo ont magából naponta. Ott van az füves ember, a Juhász Péter, akit gyakorlatilag megsemmisített a kormánymédia. Asszonyverő, drogos stb. Eltelt 5 év, nyerte az összes pert, semmi sem volt igaz belőle. Vagy ott a bajszos szarozós lány, akiről azt terjesztették, hogy rossz tanuló, bukdácsol stb. Abból se volt igaz semmi se. Ott van a budaörsi Wittinghof, akire véletlenül ráeresztettek egy kurvát és valaki lefilmezte, aztán telenyomták vele a FIDESZ-es médiát. A végtelenségig lehetne sorolni.

A közélet, a propaganda eldurvulása sohasem egyoldali dolog, itt mindenki boldogan fekszik a szarba és hengergőzik benne.

Wildhunt 2024.03.07. 11:58:09

@grundigg: nem, ez csak a magadfajta woke idióták szerint van így.

grundigg 2024.03.07. 12:06:09

@Wildhunt:

Szóval csak a magamfajta woke idióták gondolják, hogy mindenki azt gondol, amit akar :)))))))))))

Wildhunt, te napról napra ostobább vagy, pedig mindig azt hiszem, itt a vége.

Wildhunt 2024.03.07. 12:10:06

@grundigg: nem, a magadfajta woke idióták szerint ez az európai jogrend vívmánya. Tanulj meg olvasni.

Wildhunt 2024.03.07. 12:12:04

@grundigg: de a gondolati szabadságot is csak a magadfajta woke idióták akarták eddig betiltani

Serény Vélemény 2024.03.07. 12:15:26

@Boldeone2: " Hagyjuk már a butaságot! Akkor mostantól minden állam, ahol van atomfegyver zsarolhatja a világot?? Az oroszok nagyon jól tudják, ha atomhoz nyúlnak, akkor elpusztítják őket végleg, mert nem lesz más út. Tehát az atom bevetése kétélű fegyver"

Igen, gyakorlatilag igen, bárki, akinek atomfegyvere van ÉS az azt bárhova célba juttatni képes hordozóeszköze, az fenyegetheti a világot, akár tetszik ez a mimóza lelkű hisztis p... libáknak, akár nem.
Na most ellentétben a hülyeségeiddel, NEM az oroszok védelmi doktrínájában van benne az, hogy első csapásként is alkalmazhatnak atomfegyvert, hanem a csodálatos, békebarát USA doktrínájában van. (Valami olyasmi, hogy ha őket, vagy szövetségeseiket támadás éri, akkor szükség esetén atomfegyver bevetésével is válaszolhatnak.)

TEHÁT még egyszer: nem az oroszok fenyegetik a világot atommal, mert az ő doktrínájuk arról szól, hogy ha Oroszországot a létében fenyegető támadás éri - akkor vethetnek be atomfegyvert(!).

"Ezért mondom mindig: adjanak jóval több fegyvert Ukrajnának és pénzt, ez a legolcsóbb és legfájdalommentesebb útja a küzdelemnek a demokráciáért"

Hát, előbb utóbb elfogynak az ukránok, úgyhogy nagyon ügyes dolog más .... verni a csalánt.

"A bolond is belátja, hogy Putyin nem az orosz nemzetiségért harcol. A cél az Orosz Birodalom újjáélesztése, egy hiú ábránd"

Ezt komolyan nem értem! Értelmes ember vagy, ennek ellenére akkora marhaságokat tudsz írni, hogy az már elképesztő! Oroszország mindig is birodalomként viselkedett, és most csak visszaTÉRT ehhez a tradícióhoz. Az már ténykérdés, hogy a világ most kizökkent abból a helyzetből, amit az egypólusú, USA által dominált helyzet jelentett, (az usa belső hanyatlásával együtt) és egy multipoláris világrend alakult ki, ami még fokozódik.
Már nem csak USA a szuperhatalom, hanem Kína, és Oroszország is.

És európaiként inkább azon kéne sírnod, hogy európa gyakorlatilag nulla.

G. Nagy László 2024.03.07. 12:26:08

@grundigg:

"Hogy ruszki ügynöknek tartanak minket. És nyugodt lehetsz, nem csak a spanyolok."

Szarni rá! Az elmúlt 14 év másról sem szól, mint hogy színészek, sportolók és egyéb hírességek nyilatkoznak, amikor Budapestre látogatnak, hogy jé, ez nem is diktatúra? Pedig mindenhol azt olvasták...

Én értem, hogy 200 éve a marxisták hangja a legerősebb. Értem azt is, hogy a világ proletárjai egyesülni akarnak, s hogy e hazátlan, elvtelen és gyökértelen réteg mindig mindenhol mindent megtesz, hogy a helyi erőket gyengítse és a saját internacionalista seggfejeit ültesse pozícióba. Amikor nyugatra mutogattok, hogy ezek az idióták mit gondolnak rólunk, nekem azért tetszik, mert annak jele, hogy beláttátok: idehaza soha nem lesztek többségben. A világ proletárjai nélkül nem mentek semmire - hála a nagy Égnek.

grundigg 2024.03.07. 12:43:09

@Wildhunt:

Te jöttél azzal, hogy kidobom "a nyugati jogrend legfontosabb vívmányait az ablakon." Azóta sem sikerült megfogalmaznod, mik azok. Megpróbálod vagy elsunnyogsz?

A lelkiismeret, a gondolat és a vallás szabadsága pedig fontos vívmánya az európai jogrendnek, még ha te nem is hallottál róla a foximaxin.

grundigg 2024.03.07. 12:54:24

@G. Nagy László: "Az elmúlt 14 év másról sem szól, mint hogy színészek, sportolók és egyéb hírességek nyilatkoznak, amikor Budapestre látogatnak, hogy jé, ez nem is diktatúra?"

Be kell vallanom, ilyenről nem hallottam. A színészek általában nem arról nyilatkoznak, hogy a Váci utcában láttak-e diktatúrát, hanem hogy szép a város és kedvesek az emberek. A 80-as évekből is találhatsz ilyen nyilatkozatokat. Gondolom, ez alapján formálsz véleményt Grósz Károlyról is.

A marxistázásod pedig pont ez alatt a poszt alatt különösen szánalmas. Marxista itt már a brit, a német, az olasz, a lengyel, a svéd, a finn jobboldal, mindenki marxista,csak a kgb-s Putyin nem marxista, meg a gazdaságot kézivezérlő, ársapkás félistened a volt mszmp-s embereivel, ő nem a marxista.

Próbálj meg értelmezhető viszonyt kialakítani a valósággal, különben komolyan vehetetlenné válsz, annak meg nem fognak örülni a megafon központban.

Wildhunt 2024.03.07. 14:18:12

@grundigg: innocent till proven guilty.

GyMasa 2024.03.07. 14:35:09

@baalint1:
Mondjuk, az ukrán, génmanipulált, igen szerény minőségű gabonával kapcsolatban teljesen igaza van a kormánynak, meg még a másik 5-6-nak, akik szintán nem tartják jó ötletnek véglegesen tönktreverni az EU komplett mezőgazdaságát.

GyMasa 2024.03.07. 14:37:03

@baalint1:
"Meg az sem gusztustalan, mikor a homofób törvény kapcsán gyermekvédelmet hazudva vádoltátok az ellenzéket, hogy nekik nem fontos a gsermekvédelem."
Szeretnélek megkérni, hogy részeletezd nekem, lehetőleg pontos jogszabályi megjelölésekkel, hogy a gyermekvédelmi törvén y melyik részei homofóbok.
Csak, hogy én is értsem, többszörösen visszaeső apaként, hogy hol nem látom ezt a törvényben!
Előre is köszönöm!

GyMasa 2024.03.07. 14:39:42

@Bayaz:
Igen, arra én is kíváncsi lennék, hogy mit szólna az USA ahhoz, ha Mexikóban elkezdenének az USA határ közelébe orosz támaszpontokat építeni.
Szerintem egy hónapon belül le lenne Mexikó radírozva a térképről..

G. Nagy László 2024.03.07. 14:45:49

@grundigg:

"Próbálj meg értelmezhető viszonyt kialakítani a valósággal, különben komolyan vehetetlenné válsz, annak meg nem fognak örülni a megafon központban. "

Vicces fiú.

Az a gond, hogy halvány fingod sincs, mit jelent a jobboldali attitűd. Segítek: kb. Ronald Reagan, vagy épp Margaret Thatcher világát. Amikor svéd, angol meg finn jobboldalról beszélsz, ezek mennyiben hasonlítanak Reagan és Thatcher attitűdjéhez? Amikor német jobboldalról beszélsz, az pedig szinte kimerül az AfD-ben - a CDU és a CSU már régen nem jobboldaliak.

Én érteni vélem azt is, hogy miért igyekszel e téren is torzítani a valóságot. Ha a jobboldal azt a puha fost jelentené, amit ma a CDU/CSU képvisel, akkor talán elbábozhatnád, hogy te vagy a középen álló, független, objektív értelmiségi, aki sehová sem teszi le a voksát, csupán hűvösen megfigyel és értékel. De ne ringasd magad illúziókba! Pont olyan vagy, mint a hajdani - mára már szerencsére kimúlt - SZDSZ. Egyetlen valódi motivációd létezik: a nemzeti oldal következetes gyűlölete. Még akkor is, ha a lelked mélyén szégyenled a baloldaliságodat, s azt, hogy az O1G fóbiádból fakadóan bárkivel szövetkeznél. Undorodnék a saját lelkemtől, ha így kéne élnem.

GyMasa 2024.03.07. 14:47:09

@G. Nagy László:
Szerintem azt üzente, hogy Magyarország nem szuverén állam itt SEM, hiszen biztosan nem is a magyarok adták az ajánlatot, hanem az oroszok.
Ezt én vagy elhiszem, vagy nem...
Mondjuk Orbánékkal kapcsolaban pont nem hiszem el, hiszen az ő stratégiájukba pontosan beleillik ez az ajánlat!
A MÁV-nak kétségbeesetten nagy szükságe lenne a gördülőállomány lecserélésére, és erre ez a befektetés tökéletes lenne, hiszen ha megveszik ezt a céget, akkor sokkal olcsóbban kijönne ez a modernizálás, mert nem kell kifizetniük a Talgo hasznát.. És, a várható költségeket figyelembe véve az szerintem olyan több-100 milliárd HUF-os nagyságrendű spórolást jelentene a projekten.

GyMasa 2024.03.07. 14:51:07

@Serény Vélemény:
"TEHÁT még egyszer: nem az oroszok fenyegetik a világot atommal, mert az ő doktrínájuk arról szól, hogy ha Oroszországot a létében fenyegető támadás éri - akkor vethetnek be atomfegyvert(!)."
És, azt se feledjük el, hogy amíg az orosz katonai doktrinában az adott rakétát végül ténylegesen elindító tisztnek van mérlegelési jogköre, a szabad, békeszerető USA-ban nincs.
(A gyengébbek kedvéért: az orosz tiszt megtagadhatja a gomb megnyomását, az emarikai meg nem.)

GyMasa 2024.03.07. 15:01:27

A cikkhez hozzászólva pedig:
- Egyrészt, szerintem a DK ezt most teljes kétségbeesettségből csinálja, mert a Novák-botránnyal, legalábbis ők azt hiszik, hogy sikerült megkarcolni a NER festését, és most bármit hajlandóak megtenni, hogy ez a lendület fennmaradhasson. (Látod, te is beszélsz róla, holott szót szem érdemelne)
- Másrészt ne feledjük el azt a tényt sem, hogy Az Orbán megbuktatása (értsd, USA "demokráciaexport"), mint projekt a mai napig fut.
Sőt, nemcsak egyszerűen fut, hanem magasabb fokozatba is kapcoslt!
A CIA jelenleg is együtt dolgozik, mostmát teljesen nyíltan az EU-val, hogy sikeresek lehessenek. És, azt se feledjük, hogy '22-ben a CIA-nak MZP volt "az embere" erre a célra. Akkor azt hittem, hogy azért, mert MZP neve volt a válasz arra a kérdésre, hogy "van-e ott emberünk?", de mostanra hajlok arra, hogy feltót nem csak kifelejtették a jelöltek köréből, hanem kifejezetten nem őt akarták a nyilvánvaló, és széleskörü elutasítottsága miatt.
A fentieket ferenc nagyon nem vette jó néven, és most egyrészt szeretné bizonyítani, hogy márpedig ő iss a kiskakas, másrészt, azzal, hogy igyekszik minél nagyobbra hízlalni a DK-t és annak a befolyását, ezzel akarja a CIA-t legalább tárgyalásra kényszeríteni.
Amire a CIA-nak bizony nagy szüksége is van, mert jelenleg nem látom, hogy ki lehetne "az emberük"...
MZP nagyon csúnyán elhasználódott, vele teljesen esélytelenek lennének.
Mást meg nem látok a palettán jelenleg.

grundigg 2024.03.07. 15:45:22

@Wildhunt:

Az ártatlanság vélelme az államnak tiltja meg, hogy a bűnösség jogkövetkezményeit alkalmazza jogerősen még el nem ítélt személlyel szemben.

Viszont nem jelent gondolkodási és véleménnyilvánítási tilalmat magánszemélyeknek, és még a szendvicsedet is az elől zárod el, aki elől akarod.

Billy Hill 2024.03.07. 16:04:08

@GyMasa: Arról nem is beszélve, hogy az oroszok vajon hogyan adnának ajánlatot, amikor a gazdaságuk romokban hever, és van nagyobb bajuk is, mint hogy spanyol gyárakat vásároljanak fel..

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.07. 16:05:01

@baalint1:

"Te amúgy tisztesseges embernek gonolod magadat, mikor totálisan kettős mércvel mérsz? "

nárcisztikus pszichopata, funkcionális analfabéta a lacika, milyen választ vársz erre, mikor bevalja azt is hogy gátlás nélkül lehet hazudni, és nem érti az emberi érzelmeket se.

teveszmek.blog.hu/2024/02/26/_tiz_evunk_maradt_a_civilizacio_megmentesere#c42488633

grundigg 2024.03.07. 16:07:02

@G. Nagy László: "Az a gond, hogy halvány fingod sincs, mit jelent a jobboldali attitűd."

Hogyne tudnám, mit jelent a jobboldali attitűd! A hatósági áras csirkefarhátat jelenti. Minimum árat dinnyére, maximum árat sertéscombra. Annak előírását, hogy mit kell tartani és mennyit a boltodban. A permanens belenyúlást magánszerződésekbe. Különadók sokaságát, visszamenőleg kivetett adókat. A haverok érdekében államilag irányított versenyt. A magánnyugdíj-pénztárak kinyírását. Oktatás, egészségügy államosítását, központosítását, rendőri irányítását. Politikusok helyett félisteneket. Akik folyton MEGVÉDIK a fenyegetett alattvalókat. A ruszkik meg a kínai komcsik seggének nyalását. És persze órákig lehetne sorolni.

Billy Hill 2024.03.07. 16:07:24

@GyMasa: "Mást meg nem látok a palettán jelenleg."

Karácsony? (Bár most még csak a húsvét közeleg.)

Sztem Bajnait parkoltatják, és elő fog kerülni megint.

grundigg 2024.03.07. 16:19:43

@G. Nagy László: "Egyetlen valódi motivációd létezik: a nemzeti oldal következetes gyűlölete."

Mégis miféle "nemzeti" oldalon vagy te? Saját szavaid szerint: "Négy vér szerinti testvérem van. Egyikük javára sem mondok le semmiről."

Mi közöd van neked bármiféle nemzethez, ha ennyi közöd van a saját testvéreidhez? Ja igen, tudom, szeretsz focimeccsre járni, mint Ceausescu. Az is valami.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.07. 16:23:24

@G. Nagy László:

jobboldal? de a magyarok, A MAGYAROK nem a gazdaság kijátszását a gazdagoknak értik általában a jobboldal alatt, hanem a nacionalizmust, meg konzervatív értékeket.

ha " a végletekig individualista"vagy akkor miért énekled a himnuszt lacika részegen a stadionban? mi olyan felemelő a közösséghez tartozásban akkor?

hisz első puskalövéskor menekülnél bécsbe, itt is már kiderült, ha gáz van a glob. felmelegedés miatt, akkor menekülnél putyin bácsidhoz. már nézed az orosz területeket te 7-es hazafi.

„Fehérre meszelt házikó az erdő szélén, elvadult kis kert, melyben borostyán kúszik a vén fákon és az utakon, Halottak napjára sok esztendő óta onnan viszek koszorúnak való örökzöldet. Ez évben idegen lakója van a bogárhátú kis erdei háznak. A régi emberek elköltöztek és az új lakó félni látszott, mikor zörgetésemre kinyitotta a kertkaput. Azután is többször kémlelve pillantgatott a kapu felé. Sternnek vagy Singernek hívták, már nem emlékezem rá biztosan. Mialatt a borostyánt eladta, idegesen beszélni kezdett. Nagyon bizonytalan most ez a vidék. Sok katonaszökevény csavarog az erdőben. Éjjel pedig az üres villákban hálnak. Megkérdezte, hogy mire kell nekem a borostyán? Ez évben zárva lesznek a temetők halottak napján. Félnek a csődületektől a járvány miatt, aztán meg... ki tudja, mi történik még addigra, ha a király makacskodik és Károlyi Mihály nem lesz miniszterelnök.

- Remélem, hogy nem lesz...
Az ember ingerülten nézett rám: - Neki kell jönnie és szocialistáknak. Ők majd megmentik Magyarországot.
- Sajátságos, hogy azoktól várja a haza megmentését, akik megtagadják a haza fogalmát.

- Nem is úgy értettem - mondotta az ember. - Éppen ez volt a baj Magyarországon. Itt mindig a hazáról beszéltek és a nemzetről. Pedig haza nincs és nemzet sincs. Nekem mindegy, hogy hol élek, Moszkvában vagy Münchenben vagy Belgrádban. Egészen mindegy, ha jól élek. Ezt kell elérni és ezt csak a szocializmus érheti el.

- A kommunizmus végcéljával?
- Később, egyszer, valamikor igen, - felelte az ember halkan.
- És az orosz példa? Úgy véli, hogy ebben a példában benne van emberi boldogság megvalósulása?
- Az csak átmenet - mondotta az ember.

Átmenet, amibe bele lehet halni... Az eső esni kezdett. Sűrű ezüst fonalakban sodródott a hegyek között.
A házikó, lakója és a kert eltűnt az emlékezetemből. Egy másik képet láttam. Este volt. Anyám szótlanul ült a hallban, az ernyős lámpavilágban és mint évről évre, Mindszentek előtt, maga kötött koszorút a borostyánból atyám sírjára.
- Jobb neki, hogy nem kellett ezt megérnie! - mondotta egyszerre egészen váratlanul. „

Tormay Cecile, 1918. november 2

Serény Vélemény 2024.03.07. 16:29:52

@Billy Hill: Á, Bajnai lefutott, ő már nem fog labdába rúgni, háttéremberként még lehet, de nem tudják még egyszer előre tolni. A Geri meg olyan alkalmatlan mindenre is, hogy azt még az öregasszonyok is látják. Csak mondjuk szimpatikus nekik, ezért szavaztak rá.

Serény Vélemény 2024.03.07. 16:32:47

@grundigg: "Különadók sokaságát, visszamenőleg kivetett adókat. A haverok érdekében államilag irányított versenyt."

miért ez valami fideszes nóvum? Nem ugyanez volt a szadesz-mszp alatt?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.07. 16:35:28

@G. Nagy László:

". Egyetlen valódi motivációd létezik: a nemzeti oldal következetes gyűlölete. Még akkor is, ha a lelked mélyén szégyenled a baloldaliságodat, s azt, hogy az O1G fóbiádból fakadóan bárkivel szövetkeznél. Undorodnék a saját lelkemtől, ha így kéne élnem."

vicces fiú ez a hitvány pszichopata,kezdjük azzal, hogyha nincs lelked, nincs lelkiismereted így nincs is mitől undorodnod.
hazaárulóként mégis mi a k anyád közöd van a nemzeti oldalhoz, meg a hazához te kib. hazug tolvaj korcs?

a legtöbb fideszes szavazó süketnéma fogyatékosként csak gondatlanságból elkövetett hazaáruló, aki bedől egy komcsi spiclinek, (aki 8 évig liberális INTENACIONÁLÉ alelnökeként liberálisnak, az MDF bukása után meg nemzetinek hazudja magát), de te más vagy.

de pontosan tudod hogy hazudsz és nem is zavar. hitvány és ostoba bolsevikként szolgálod elvtelenül, és aljas módra a "félisten" gazdádat, folyamatos és gátlástalanb hazudozásban.

ha lenne egy kis függetlenséged meg hazafiságod valójában (ha tudnád értelmezni a szót), felszólalnál az ország szétlopása meg a környezetvédelem ellen, felszólalnál kínai kiárusításunk ellen, fudan, mátrai erőmű szétlopása, az orosz külpolitikánk ellen, hogy nincs is önálló külpolitikánk, de mindenben csak tudatosan a kormánypropagandát fújod lacika.

Serény Vélemény 2024.03.07. 16:38:23

@GyMasa: Szerintem ezt a zuhanást Trump sem fogja megállítani, csak fékezni egy kicsit.

legkésőbb a '30-as években már világháború lesz, addig - ha Trump győz - akkor még lesz néhány élhető éve az emberiségnek.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.07. 16:39:12

@Serény Vélemény: ugyanúgy neoliberális orbán is mint az szdsz, csak orbán még nem akarta privatizálni ez eü-t, azt hittük nem neoliberális, de már akkor is csak hazudozott a vizitdíjas népszavazáskor:

a fidesz 2004-ben még ellenezte a népszavazáskor a kórházprivatizációt a Munkáspárt kezdeményésére, nem zavaró amikor 6 kórházat akarnak átjátszani most MAGÁNalapítványoknak?

A Fidesz a kampány kezdetén saját – a privatizációt az élet minden területén leállító - népszavazási kezdeményezését helyezte előtérbe. A jobboldali párt többször is értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a kormány az Európai Unió más tagállamainak gyakorlatával ellentétben a magánosításban látja a megoldást.

A Fidesz hamarosan feladta saját népszavazási kezdeményezését és síkra szállt a kórházak magánosítása ellenében. Orbán Viktor újságírók előtt kijelentette, hogy a kormányzat nem a rendszer javításának szándékával, hanem önérdekből törekszik a kórházak privatizációjára

A Fidesz kampányának fő üzenete az volt, hogy az egészségvédelem oly' fontos társadalmi ügy, hogy mindenképpen meg kell védeni az azt döntően piaci alapon kiaknázni akaró profitorientált szolgáltatóktól. Erre utalt a párt népszavazási jelmondata is: Az egészség nem üzlet!

kókának is mondhatták volna, mikor a magánkórházának az építéséra ÁLLAMI támogatást adtak a fideszesek, ez nem hazaárulás? közpénzen egy fidesz-diplomataútlevetes szdsz magán kórházát támogatni, miközben az állami kórházak sorvadnak.

elszámoltatásuk volt megígérve, nem a pénzzel kitömésük.

sunyin gyáván, és aljasul sorvasztják el az állami eü.-t neolib banánköztársaságként.
az államiban várhatsz két évet mire sorrakerülsz. megmondta a MOK: rátolják a betegeket a magánra.

kkbk.blog.hu/2023/03/01/magyar_orvosi_kamara_legsotetebb_kommunista_idok

cvsvrs 2024.03.07. 16:43:17

@G. Nagy László:
nincs nemzeti oldal. a vasúti kocsi gyártást a fidesz és a nem-fidesz együttesen rombolta szét. általában véve az ipart. aminek a szovjet technológián kellett alapulnia. és ez a korlátozás 35 éve megszűnt.

ki mondta azt, hogy nem lehet köztulajdonban ipar? az összes párt, a fideszt is beleértve. ha egy cég 100% állami megrendelést kap, akkor rendesen 100% állami tulajdonban kellene lennie. ha 80%-ot, akkor 80%-ban. ez a főszabály. a fidesz 100% állami mendelelés mellett akar 0% köztulajdonlást és haveri pénzlenyúlást. ez nem nemzeti, keresztény. ez nem kuruc, hanem labanc.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.07. 16:43:46

@Boldeone2:

a Novaya Gazettéről van egy jó dokumentumfilm. Putyin vagy 7 újságírójukat megölette, de nem találom már régóta.

Serény Vélemény 2024.03.07. 16:45:33

@Tesz vesz XVI.: Szerintem egyszerű a képlet: a jelenlegi magyarországi eu rendszer akármennyi pénzt is képes felszívni, meg akármennyinek a kétszeresét is látható javulás nélkül. Ezért a fidesz egyszerűen elengedte.

Aki pedig "Az egészség nem üzlet" szlogent elhitte, az egyszerűen hülye.

cvsvrs 2024.03.07. 16:54:24

ha van a magyar állami operház, akkor abban büfé kié legyen? az államé basszus. ha egyszer az állam adja a pénzt az operára. ha a nép megveszi a jegyet és megtérül az előadás, akkor piacosítsák a büfét is. ha nem, akkor nem.

buda és pest belső kerületei. pest-buda a középponti állam. az közbirtok.és budapest lakónépessége nem tud megszervezni olyan intézményeket, amelyek képesek magukat fenntartani. és azon megy a harc, hogy ezeket hogy nyúlják le állami támogatással. olyan mindegy, hogy fidesz vagy nem fidesz. zsiday vagy a többi. nincs semmiféle nemzeti, keresztény oldal.

budapest nem tud létrehozni olyan országos közintézményeket, amelyek minimális veszteséget termelve közmegelegédésre működnek. ez a lakónépesség erre alkalmatlan. azt se értik, hogy ez a középponti állam feladata.

Boldeone2 2024.03.07. 17:02:50

@Serény Vélemény: TEHÁT még egyszer: nem az oroszok fenyegetik a világot atommal, mert az ő doktrínájuk arról szól, hogy ha Oroszországot a létében fenyegető támadás éri - akkor vethetnek be atomfegyvert(!)."

- Tudtommal az orosz politikusok fenyegetőznek mindig az atomfegyver bevetésével, hordoznak, mutogatnak olyan térképeket, ahol Oroszország a Földközi- tengerig tart, tehát de: az oroszok háborúznak és fenyegetik a világot és nem Amerika!

Oroszország mindig is birodalomként viselkedett, és most csak visszaTÉRT ehhez a tradícióhoz. Az már ténykérdés, hogy a világ most kizökkent abból a helyzetből, amit az egypólusú, USA által dominált helyzet jelentett, (az usa belső hanyatlásával együtt) és egy multipoláris világrend alakult ki, ami még fokozódik.
Már nem csak USA a szuperhatalom, hanem Kína, és Oroszország is."

- Oroszország ma már nem világhatalom, semmilyen téren sem, csak próbál úgy viselkedni. Sem gazdaságilag, sem technológiailag nem világhatalom, éppen az ellenkezője igaz: hanyatlik, ezért háborúzik

Kína feljött, az gazdasági világhatalom, de Oroszország nem

Nyilván nekünk Magyaroknak akkor jó, ha a nyugat primátusa marad, mert az a demokrácia primátusát jelenti

Oroszország-Puryin nem fog győzni, úgy ahogy ő szeretné, ebben teljesen biztos vagyok. Egy hanyatló államról beszélünk, csak a propaganda fényezi fel

Ezért kell demokrata többség és demokrata elnök, mert ha Ukrajna megkapja a 60 md dollárt, akkor győzni fog
900 md csaknem az USA védelmi költségvetés, tehát a 60 md bagó pénz a demokráciáért

Ha Trump kibaszik Európával, akkor viszont kutyvilág jön: Putyin felbátorodik, és továbbmegy. Na , akkor lesz olyan háború, ami már valóban érint kőkeményen. Most az ukránok harcolnak Európáért

Ha Trump becsicskul, akkor esetleg Kína partraszáll Taiwanban, úgy jön a világháború

Egyértelmű, hogy a legkisebb kockázat, ha Ukrajnát a győzelemig visszük...

Én 200 milliárd dolllárt adnék nekik, ami még mindig olcsó ahhoz képest, mint amennyibe egy NATO- Oroszország háború kerülne....

grundigg 2024.03.07. 17:05:34

@Serény Vélemény:

Arról beszéltünk, hogy mi a "jobboldali attitűd".

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.07. 17:05:52

@Serény Vélemény:

mármint most lehülyézted a fideszes szavazókat? mert orbán nekik mondta, egyetlen jó mondása, kár hogy ezt is hazudta.

az egészség nem üzlet. erről szól a JÓLKITATLÁLT ÁLLAMI EÜ.rendszer, mert olcsóbb, ha sok ember fizet keveset, mintha kevesen sokat. főleg hogy a banánköztársaságban nincs vagyona a kizsákmányolt lakosoknak. és nem is lesz, mert orbán bulgária alá lőtte be az országot, de tapsikoljatok csak agyhalottak, olyan szépen lengeti a magyar zászlót a hazaáruló. ennyiből áll a hazafisága, hogy rárakja a nemzeti jelképeket a kampányplakátokra, idióták.
aztán a magyargyülülő ficót meg kitömi pénzzel.

nemcsak olcsóbb, de jobb is az állami eü kultúrtársadalmakban. a magáneü kénytelen cigánykodni, hogy életképes legyen.
csak tudod amikor férgek vezetik az államot, akkor az állam valóban nem jó gazda.

"akármennyi pénzt is képes felszívni, meg akármennyinek a kétszeresét is látható javulás nélkül."

most arra gondolsz hogy a fideszesek szétlopják? mondjuk lehet nem kéne feleannyit külteni rá mint szlovákia meg szlovénia, és sokkal jobb is lehetne, lehet többet kéne költeni egészésgyügyremint a focistákra, igen, a TAO: közpénz. hiába hazudozik erről is a gazdátok.

tudod mennyir keres egy focista és mennyit egy ápolónő? melyiknek van több esze szerinted, és melyik hasznosabb?

" Ezért a fidesz egyszerűen elengedte."

azt látjuk, csak az adót mi értelmes emberek nem azért fizetjük, hogy ne lássunk belőle semmit, ezt ugye megértitek fideszesek?

Boldeone2 2024.03.07. 17:19:18

@Tesz vesz XVI.: Megnéztem. Én sem találtam semmit...

De Anna Politkovskaya és Boris Nemcov után már nem meglepő semmi..

Sok gyilkosság már régóta ismert, Orbán mégis szövetségre lépett Putyinnal. Ezért mondom: hazaáruló és erkölcstelen pszichopata

A fideszesek jelentős része miért rajong egy tömeggyilkosért? Mint ez "GyMasa" néven kommentelő kripli....

Wildhunt 2024.03.07. 17:19:47

@grundigg: csakhogy te nem gondolkodsz, hanem bizonyíték nélkül fröcsögsz. Persze nem csoda, jó woke komcsi így csinálja.

Boldeone2 2024.03.07. 17:32:22

Csak egy " életkép " az Orbán- rezsimből:

Tegnap szerencsétlenségemre belepillantottam a Hírtv - be, hát mi folyik ott? Egy az egyben a muszka hazug narratíva a háborúról.
Qurvára nem semleges álláspont, hanem amit a Tass - on írnak , nem viccelek..

Egy Dr Somkuti Bálint nevű putyinsta féreg szakértett... Ránéztem a face oldalára, és Victoria Nuland lemondásán örömködött...

Alatta hozzászóló: "Nagyon remélem, hogy az orosz titkosszolgálat egyszer valamikor megtalálja mondjuk egy fekete esernyővel"

Tehát gyakorlatilag a halálát kívánják egy szövetséges állam politikusának

Ez a szánalmas féreg pedig hagyja....

Ezért mondom: ezzel az aljas, bolsevik- fasiszta rezsimmel nincs és nem is lehet közös pont!

A gyilkosok barátaival nincs megegyezés nemzeti minimum!

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.07. 17:47:21

@Boldeone2: nem szövetségre lépett, hanem a csicskása lett. nincs önálló külpolitikánk. az orosz gázt 4x drágábban vesszük mint a csehek. a különbözetet ciprusi meg svájco offshoron keresztül visszaosztják az oroszok.

mivel 2008-ban még elítélte orbán a grúzok elleni orosz akciót orbán, és akarta az ukránokat a nato-ba, és ez a pálfordulás zsarolásra utal ahogy az insider már megírta szeva bácsi táskák pénzét de szerintem még le is van kamerázva orosz kémnőkkel is,.

sz bíró, rácz a. az összes oroszország szakértő azt mondja hogy orbán fogott ember. nem véletlen hogy ilyen dagadt lett, pszichoszomatikus kissé, amikor a novicsokos putyin zsarol.

G. Nagy László 2024.03.07. 18:29:29

@Boldeone2: Somkuti doktort nem engedem bántani :) Négy évig volt osztálytársam. Senki nem csinál olyan jó milánói makarónit, mint az anyukája :)

aranyláz 2024.03.07. 20:24:16

Egy buszmegállóban láttam először ezt a plakátot. Rosszul voltam tőle.
Na nem mintha többet(jobbat) várnék a DK-tól.
De hogy "minden idők legaljasabb kampánya" lenne? Hát nem tudom,
ezt már inkább a te elfogultságod mondatja szerintem.

De mindegy is, további vidám polgárháborúzást polgártársak!

valis47 2024.03.07. 21:05:10

Itt őrjöngenek Pressman fizetett kommentelői (na jó, van, aki csak meggyőződéses), hogy mekkora diktatúra van ebben az országban, ahol ilyen plakátot ki lehet rakni. El tudja valaki képzelni az ilyet Oroszországban Putyinnal? De még a demokratikus Nyugaton is a legtöbb országban nem vállalna egy cég sem, hogy Macronról mondjuk ilyen plakátot tegyen ki.

A bloggazda becsületére válik, hogy nem törölget, legalábbis nem látom, hogy akár az őt kissé belelendülve sértegetőket is kimoderálná. Ilyen értelemben Laci liberális.

Boldeone2 2024.03.07. 21:08:48

@G. Nagy László: Ő miben doktor egyébként? Nekem inkább botcsinálta "szakértőnek tűnik, akinek köze nincs a valósághoz...

Még csak nem is játssza a semleges, kiegyensúlyozott elemzőt: elvakult putyinista

Legalább Demkó Attila megpróbál kiegyensúlyozott lenni, pedig őt is Orbán fizeti és kőkemény fideszes, de mégis hitelesebb...

Miért kellenek a kormányoldalnak ilyen sekélyes propagandisták??? Ha találkozol vele, kérdezd már meg miért kell nyomni ezt a fanatikus ruszki propagandát, a nyugatellenes harcot?

Kinek jó ez? Magyarországnak biztos nem...A BBC- n most jött ki a Svéd NATO - tagság aláírásról a hír...A népek gratulálnak: greetings from Poland", stb... Nem látok magyar gratulációt... Orbán pária népet csinált belűlünk...Én sem írtam, most jobb csendben lenni...

Lényegében egész Európa ellenünk van, miért nem látjátok már be: ez egy teljesen elhibázott, kártékony külpolitika...

Szar érzés most magyarnak lenni..Ennyire szar még soha nem volt a rendszerváltás óta...

Boldeone2 2024.03.07. 21:33:02

@G. Nagy László: Nézzük meg mit állít Orbán:

telex.hu/belfold/2024/03/07/orban-viktor-ursula-von-der-leyen

Azt, hogy az EU elmúlt 5 éve kudarc volt. Ami nettó hazugság:

www.macrotrends.net/global-metrics/countries/EUU/european-union/gdp-growth-rate

Tehat az EU gazdasági fejlődése megegyezett a világátlaggal, picit jobb is volt, nagyon magas bázisról, ráadasul

A covid egy nehéz év volt, de ezt a GDP hamar visszatöltötte

A 2023 év is nem az "EU vezetői " miatt volt gyengébb - ahogy Orbán hazudja - hanem Putyin háborúja miatt! De semmilyen gazdasagi összeomlás nincs , mint a világ más tájain!

Az EU egy reziliens államszövetség!

A tüntető parasztgazdák meg takarodjanak haza! Évi százezer dolláros EU- szubvenciót akvirálnak, euro milliardos föld és eszközállománnyal bírnak, akkor miért tüntetnek? Csak nem Putyin elvtárs kottájából játszanak?

Kamu az ukran termékekkel szembeni hangulatkeltés! Egyrészt kevesebb a növényvédőszer és a műtrágyahaszalat kint, mert pénz sincs rá. Masrészt meglepő, de kevésbé fuzáriumos az ottani kukorica

El kellene gondolkodni rajta, hogy miért adnak 70 gr- tehat nem is 100 gr mar - lassan 800 ft- ért?.

Valami nagyon nem csíkol itt a mezőgazdaság szintjén...Egyáltalán szükség van erre így ebben a formában, hogy több tízmilliard euróba kerül évente , mégsincs olcsó élelmiszer ...

valis47 2024.03.07. 21:33:52

@Boldeone2: Hát a Rácz meg az Sz. Bíró sem éppen az a kiegyensúlyozott elemző, de gondolom az nem zavar.
Azért a svédek valamiért nem akartak népszavazást tartani arról, hogy feladnak 200 év semlegességet,
Amúgy igen, amivé mostanra a Nyugat lett, annak szerintem is pusztulnia kellene. Legjobb lenne, ha az oroszok leatomoznák Berlintől San Franciscóig. Csak persze nem olyan őrültek, hogy tényleg feláldozzák magukat ennek az egyébként helyes célnak az érdekében. Akkor lenne esélye a normalitásnak egy újrakezdésre, ha úgy tetszik Nagy Resetre, csak nem a Davos-félére. Ha Dél-Amerika, Délkelet-Ázsia talán még Kína és India is kimaradna a világégésből. Nyilván nekünk nem lenne jó, aligha élnénk túl itt, de az emberiségnek talán jobb lenne. Na jó, viccelek, de csak félig.

Boldeone2 2024.03.07. 21:40:41

hogy miért adnak 70 gr- tehat nem is 100 gr mar - lassan 800 ft- ért?.

A téliszalámiról beszélek....Amit Csányi papa gyárt, milliardos állami szubenciókkal a háta mögött

De, jó hogy mindig talalnak a egy bűnbakot, most éppen Ukrajna az...Korábban a migrók...mindig van valami...

Csak mára kiderült, hogy nincs elég szerencsétlen rabszolga munkaerő a kínai gyárakba, így a migránsokról elhallgattak...

G. Nagy László 2024.03.07. 21:43:40

@valis47:

"A bloggazda becsületére válik, hogy nem törölget, legalábbis nem látom, hogy akár az őt kissé belelendülve sértegetőket is kimoderálná. Ilyen értelemben Laci liberális."

Köszönöm. Szerintem minden szempontból az vagyok, ezért nem moderálok sűrűn. (Csak a szándékos, tömeges szemetelést.)

"Legjobb lenne, ha az oroszok leatomoznák Berlintől San Franciscóig."

Elég lesz, ha jön Trump és Németországban az AfD. Elég gyorsan rend lenne a világban.

Boldeone2 2024.03.07. 21:47:40

@valis47: Hát a Rácz meg az Sz. Bíró sem éppen az a kiegyensúlyozott elemző, de gondolom az nem zavar."

- SZ. Bíró 5 évet élt Oroszirszágban, ott is végezte az egyetemet, ha valaki szakértő, akkor ő az

Amúgy igen, amivé mostanra a Nyugat lett, annak szerintem is pusztulnia kellene. Legjobb lenne, ha az oroszok leatomoznák"

- Ezt mondják Putyin legelvakultabb hívei is. Ilyet csak a legelvakultabb nácik kívánnak Európában, még a vaskalapos szélsőjobb sem mond ilyet
Szégyen, hogy Magyarországon ilyen vélemények is vannak, de ez csak megerősíti amit írok...

Boldeone2 2024.03.07. 21:51:20

@valis47: Akkor lenne esélye a normalitásnak egy újrakezdésre, ha úgy tetszik Nagy Resetre"

- A lófaszt lenne normalitás, olyan sötét korba süllyedne Európa, amilyen még soha nem volt. A magyar gazdaság 80% - a a nyugatba van integrálva

Afrika is kiszenvedne rövid úton, az összes segély 90%- át a nyugati államok adják

Boldeone2 2024.03.07. 21:55:55

@G. Nagy László: Elég lesz, ha jön Trump és Németországban az AfD. Elég gyorsan rend lenne a világban."

- Ez totális butaság! Ezzel szétesene a nyugati szövetség, de akár a NATO és az EU is...

Ne feledjük: az AFD nem jobboldal , hanem primitív náci gyűlölködők pártja, akik Putler seggét nyalják!

Csak jelzem, az AFD a kelet-európai munkavállalók elleni gyűlöletkampánnyal indult

Boldeone2 2024.03.07. 22:00:22

@G. Nagy László: www.szabadeuropa.hu/a/ne-szavazzanak-a-szelsojobboldali-afd-re-keri-a-nemeteket-a-belso-elharitas/32467699.html

Nézd meg a képet is!!! Bomber dzsekis, primitív, keletnémet prolik, ecte náci pofák!

A liberális "státuszt" pedig a mai nappal megvonom tőled! Ezzel a szemlélettel nem lehetsz az!

G. Nagy László 2024.03.07. 23:04:38

@Boldeone2: Köszönöm, hogy belinkelted ezt a cikket.

Ízlelgesd: Németországban egy ÁLLAMI SZERV arra kéri a választókat, hogy ne szavazzanak egy törvényesen működő pártra!! Vágod? Ez ma a NYUGATI DEMOKRÁCIA ÉS JOGÁLLAMISÁG. Baszki, én ezekről írok folyamatosan. Ez szégyen! És te tapsikolsz a jogállamiság lábbal tiprásának!

Ha az AfD bármiféle törvénytelenséget követne el, abszolút jogos volna, ha megbüntetnék, korlátoznák, tiltanák a működését. De ha nincs ilyen, úgy az nem lehet szempont, hogy neked, vagy bárki másnak nem tetszik, hogy milyen ruhát viselnek... Ez nonszensz... Pont attól vagyunk liberálisak, hogy elfogadjuk: minden erőszakmentes politikai erő szabadon működhet!!

Boldeone2 2024.03.07. 23:39:45

@G. Nagy László: Csakhogy ezek echte nácik:

telex.hu/kulfold/2024/01/11/afd-nemetorszag-migransok-bevandorlok-deportalasa

A liberális demokrácia nem egyenlő azzal, hogy ölbetett kézzel nézik, a nyílt fasiszta készülődést Németországban! Egyébként nem korlátozták működésüket, nem is tiltották be
A náci mocsokra viszont fel lehet hívni a figyelmet, nemdebár?
Afd = hazaárulók gyülekezete

A modern német állam pedig a fasizmus 100% - os elutasítására épül!

Boldeone2 2024.03.08. 00:06:30

@G. Nagy László: Tehát:

Isten, haza, család" - eddig tart az erős, de még normálisnak tekinthető jobboldaliság, ami ezen túl van, azok inkább már inkább a bolsevik- fasizmus szólamai:

Rasszista gyűlölködés, anti -LMBTQ, antliberaliznus, a hatalom a tekintély tisztelete, a képviseleti demokrácia elvetése
Újabban meg az orosz buzulás...

Egyszerű ez: ami tollas mint egy kacsa, úgy hápog mint a kacsa, úgy totyog mint a kacsa az majdnem biztos, hogy kacsa....

Bayaz 2024.03.08. 01:42:33

@G. Nagy László: Az az igazság, hogy a 2. világháború utáni Németország mindig is 'kontrollált demokrácia' volt, csak az elmúlt éveket megelőzően még széleskörű támogatással, ami az újjáépitést követő jóléten alapult.

Bayaz 2024.03.08. 01:52:41

@valis47: @G. Nagy László: "Elég lesz, ha jön Trump és Németországban az AfD. Elég gyorsan rend lenne a világban."

Milyen terve van Trumpnak a bosszún kivül?

Szerintem ez egy nagy félreértése a helyzetnek, hogy Trump majd meg tudja oldani a problémát.
Az előző ciklusában nem akart vagy nem tudott szinte semmit se csinálni, az egy nagy lehetőségét, ami volt (koronavirus válság) elpocsékolta (mert eleinte úgy kezelte mintha a járvány a legújabb média által ellene inditott boszorkányüldözés lenne), és még a BLM rombolás idején is határozatlanságot mutatott.
Most legalább van egy terve a közszolgálat lecserélésére és a Legfelsőbb Biróság viszonylag baráti, de egyik se tudja megállitani az indoktrinációt ami az iskolák, egyetemek, és sajtó által folyik és ami már megfertőzte a legtöbb nagyválallalatot is, és az NGO-k és liberális alsóbb birák akadályozni fogják mindenhol ahol tudják. Elegendő szavazat hiján még a migránshullámot se fogja tudni teljesen megállitani, legfeljebb lelassitani.

Az AfD-nek meg nincs esélye kormányra kerülni, és még ha valami csoda folytán sikerülne is nekik, a különböző hivatalok és a biróságok teljesen ellehetetlenitenék őket.

G. Nagy László 2024.03.08. 07:26:59

@Boldeone2:

"A liberális demokrácia nem egyenlő azzal, hogy ölbetett kézzel nézik, a nyílt fasiszta készülődést Németországban!"

1. Tegyük fel, hogy egy zárt konferencián arról elmélkednek, hogy meg kéne szüntetni a magántulajdont. Ugyanígy fel volnál háborodva?

2. A migránstömegek iszonyú problémát jelentenek Németországban. Erről a központi médiatérben nemigen lehet diskurzust folytatni. Áldás az, ha létrehoznak egy fórumot, ahol a megoldáskeresés a téma? Egyértelműen igen! Elhangozhatnak itt túlzó ötletek? Akár igen. Pont ez volna a lényeg: ha brainstorming van, kerüljön megjelenítésre a teljes paletta, a szélsőséges elképzelések is, akár elrettentő célból. A Telex jajveszékelhet ilyenkor, de egy értelmes ember nem. Mi csak annyit mondhatunk: hála az Égnek, hogy vannak még felelősségteljes németek, akik aggódnak a nemzetük sorsáért.

3. Mit jelent az, hogy szélsőséges, megengedhetetlen? Esetünkben két dolgot. Az egyik a fizikai erőszak - ez fel sem merül. A másik az amikor már német állampolgársággal rendelkező egyének deportálásáról esik szó. Ezekre nemet kell mondani.

4. Van-e abban bármi szélsőséges vagy náci elem, hogyha Németország kiutasítja azokat a migránsokat, akik állampolgárság és mindenféle engedély nélkül a területén tartózkodnak? Nyilvánvalóan nincsen, sőt ez talán az egyetlen út ahhoz, megmentsék az országot. Én nem fűzök sok reményt hozzá, mert a gyakorlati megvalósítás nagyon nem könnyű művelet, de egyelőre nagyobb baj az, hogy a politikai akarat sincs meg hozzá.

Hajlamos vagy úgy véleményt megfogalmazni, hogy végig sem gondolod, amit írsz, hanem első indulatból kommentelsz. Hajlamos vagy szemet hunyni a kommunista őrületnek, még akkor is, amikor nyílt erőszakba csap át, miközben a jobboldali fasizmust már a szavak szintjén is óriási veszélynek látod. A középutas, liberális kiegyensúlyozottság azt jelenti, hogy mindkét szélsőség nyíltan mondhatja a maga őrületét, ám a gyakorlatba már csak a békés és jogállami elképzelések ültethetők át. Ez ennyire egyszerű, ha használjuk a fejünket és a szívünket.

Serény Vélemény 2024.03.08. 09:21:46

@Boldeone2: "- SZ. Bíró 5 évet élt Oroszirszágban, ott is végezte az egyetemet, ha valaki szakértő, akkor ő az"

Ja, csak ő abból él, hogy az általad is kedvelt narratívát ügyesen felmondja.
Stier Gábor pl ugyanúgy oroszó-ban tanult, de ő a realista iskolához tartozik, és sokkal normálisabb, mint az Sz Bíró.

Serény Vélemény 2024.03.08. 09:25:11

@Bayaz: "Szerintem ez egy nagy félreértése a helyzetnek, hogy Trump majd meg tudja oldani a problémát."

Hát ja. Egy kicsit talán fékezni tudja a zuhanást de megállítani már csak a Messiás/Krisztus/Felkent tudná.

Boldeone2 2024.03.08. 10:55:38

@Serény Vélemény: Stier Gábor pl ugyanúgy oroszó-ban tanult, de ő a realista iskolához tartozik, és sokkal normálisabb, mint az Sz Bíró."

-Nem. Ő csak egy szaros putyinista! Miért nem beszél soha Putyin nyilvánvaló bűneiről? A primitív keleti hadiállam történelmi és jelen szerepérről???

Nyílt és oroszok által fizezett propagandista, lsd : " Moszkva tér"

Boldeone2 2024.03.08. 11:09:06

@G. Nagy László: Elhangozhatnak itt túlzó ötletek? Akár igen. Pont ez volna a lényeg: ha brainstorming van, kerüljön megjelenítésre a teljes paletta, a szélsőséges elképzelések is, akár elrettentő célból"

- Pont ezért cimborálás a fasizmussal: meg akarják rettenteni a társadalmat! Az előadó és a konferencia egyik főembere is ecte fasiszta volt, úgy hívják hogy Martin Sellner. Egy jó megjelenésű, osztrák fiatalember, aki valójában egy megveszekedett fasiszta.
Anno levelezésben volt a christchuri rémmel is
Az embereknek tudni kell, ki ezek valójában!
A migráció egyrészt nagy probléma Németorszagban, de nem a szisztematikus, erőszakos kitelepítés a megoldás!
Egyrészt emberetelen, másrészt összeroppanna Németország

Szerinted hány identitás mozgalmas zsúrpubi fog budit pucolni, húsüzemben csirkét csontozni, vagy német öregasszonyat gondozni?

Nagyjából egy sem

Az USA dettó: valójában több tízmillió illegális van, de ők tartják fenn amerikát. A rabszolgaságra igény van, tudomásul kell venni!

Feltenném rá az összes vagyonom, hogy Trump nem állít meg senkit....

G. Nagy László 2024.03.08. 11:22:04

@Boldeone2:

"Egyrészt embertelen"

Nem az. Embertelen az, amikor a németek adójából eltartott afrikai naplopók erőszakolják ugyanazoknak a németeknek a lányait.

"másrészt összeroppanna Németország"

Lófaszt. Akire szükség van, mert tud dolgozni és beilleszkedni a német társadalomba, annak érdemes tartózkodási és munkavállalási engedélyt adni. De van fogalmad róla, hogy a több százezer bevándorlóból, akik az utóbbi 10 évben érkeztek, mennyien találtak munkát? A fele sem.

"Az USA dettó: valójában több tízmillió illegális van, de ők tartják fenn amerikát"

Amerika egy kicsit más, ott nem segélyezik a bevándorlókat. Ott meg kell dolgozni az életben maradásért. Ez nagyságrendekkel kisebb probléma. És itt érdemes megjegyezni, hogy pontosan a te általad istenített, skandináv típusú jóléti rendszer az, amely a legnagyobb ELVI gátja a bevándorlásnak.

Boldeone2 2024.03.08. 11:22:37

@G. Nagy László: Hajlamos vagy szemet hunyni a kommunista őrületnek, még akkor is, amikor nyílt erőszakba csap át"

- Dehogy vagyok hajlamos! Világéletemben utáltam a félázsiai, kollektivista, tekintélyelvű, erőszakos, barbár társadalmakat
Ezért utálom Oroszországot és utáltam a Szovjetuniót már gyermekkoromban is
Ezek - sajnos - nem változnak semmit!

Kínát sem kedvelem, de valahogy bennük látok egy kis emberséget, gyermekességet, szemben a muszkával, amelyik kegyetlen és barbár

Paradox, de a bolsevik attitűdök ma éppen a szélsőjobb oldalon élednek újjá ! Persze, volt már ilyen a történelemben , de ennyire még soha

Az EU- ellenesség, a nyugatellenesség valójában a régi bolsevik attitűdök újjáéledése. Oroszország fizeti a zenészt! A cél a káosz elérése, az EU és a liberális demokrácia elbuktatása!

Könnyű átlátni a szitán!

A homofób őrület és a szuverentiási törvény és orosz eredetű....

Boldeone2 2024.03.08. 11:32:55

@G. Nagy László: Lófaszt. Akire szükség van, mert tud dolgozni és beilleszkedni a német társadalomba, annak érdemes tartózkodási és munkavállalási engedélyt adni. De van fogalmad róla, hogy a több százezer bevándorlóból, akik az utóbbi 10 évben érkeztek, mennyien találtak munkát? A fele sem."

- A fele munkát talált, a statisztikák szerint, de 1/4 meg illegálban van foglalkoztatva. A fele is kb úgy jön ki, hogy 56% a férfiak között a foglalkoztatás

Ha azt mondod, hogy "lófaszt", akkor menj már el egy német hotelt megnézni mert ott a vezetőn kívül nem lesz mas német, hirdethetig hónapokig az állást , senkit nem érdekel

A dél- európai gazdaságokban ugyanez a helyzet: az olasz illegálban kiköhögi a 600 eurót, nem pedig a 2000- et legálban

Ezért tudsz finom édes olasz szőlőt enni, nyáron pár száz forintért....

Boldeone2 2024.03.08. 12:24:37

@G. Nagy László: Ezt hallgasd meg, legalább az elő tíz percet! Így beszél egy a világért felelős, történelmi elnök!

youtu.be/cplSUhU2avc?si=ldlxcnJRVoRKRntt

Ezzel szemben mit ígér a pszichopata Trump? Demagógiát, elnyomatást, szétesést a nyugati világnak! Ehhez csatlakozott Orbán

Joe Biden>>>>>>>>>>>Trump

G. Nagy László 2024.03.08. 12:31:28

@Boldeone2: Történelmi elnök... ez vicc. Csoda, ha végig tud mondani pár mondatot. Minden idők egyik legalkalmatlanabb elnöke - ebben elég széles az egyetértés.

cvsvrs 2024.03.08. 13:20:49

@G. Nagy László:
ne viccelj már. biden a fenti videón is hosszasan és folyamatosan beszél. biden az informális kommunikációban nevetséges. trump pedig a formális megnyilvánulásaiban. egyik se alkalmas elnöknek.

Serény Vélemény 2024.03.08. 13:30:38

@Boldeone2: "-Nem. Ő csak egy szaros putyinista! Miért nem beszél soha Putyin nyilvánvaló bűneiről? A primitív keleti hadiállam történelmi és jelen szerepérről???"

Figyu, ha nem akarsz a valósággal szembesülni, azt a legegyszerűbben úgy teheted meg, hogy minden olyan személyt mondvacsinált okokból negligálsz, akik által közölt tények és vélemények nem férnek bele a véleménybuborékodba.

Nagyon kevés magyar újságíró van, aki személyesen tehet(ett) fel kérdést Putyinnak, az egyik ilyen Stier Gábor. Szerinted ezek után vajon miért nem beszél Putyin """"bűneiről""""?

segítek: nyilvánvalóan elzárná ezt a lehetőséget előtte - hogy ti. Putyin szóba áll vele - ha úgy viselkedne, ahogy a véleménybuborékod alkotói elvárnák, - és ahogy te is elvárnád tőle.

Serény Vélemény 2024.03.08. 13:32:48

@Boldeone2: "- A fele munkát talált, a statisztikák szerint, de 1/4 meg illegálban van"

ízlelgessük: a _nem_ korrupt EU-ban, a _nem_ korrupt Németországban a bevándorlók 1/4-e illegálisan van foglalkoztatva?

Nahát-nahát!

cvsvrs 2024.03.08. 14:00:03

az általános probléma, hogy két nyilvánvalóan alkalmatlan jelölt választódik ki.

GyMasa 2024.03.08. 14:57:34

@Billy Hill:
Nos, karácsony, szerintem véglegesen is leszerepelt, ezen kívül, régebben ő is gyurcsány kesztyűbábja volt, ami mára látszólag átcsapott valami (mű)ellenségeskedésbe, hiszen ferenc sokszor beszól gerinek is.
Bajnai meg egy totál idióta, ha vállalja az egészet, azok után, amit a múltkor a saját oldalán csináltak vele.
Ráadásul, neki egyetlen érdeme volt csupán ME ideje alatt, hogy képes volt sakkban tartani a szoci képvisleőket és a hátországot, hogy a hátralévő egy évben mögötte szavazzamak.
Semmit mást nem csinált, ME-ként, ami a saját érdeme lett volna, a "programja" az az IMF által elé tett A4-es papír pontonkénti végrehajtása volt csak.

GyMasa 2024.03.08. 15:01:11

@Serény Vélemény:
Remélem, nincs igazad.
Remélem, hogy békét köt, ha győz, ugyanis, azért ő is belengette, hogyha nem sikerül megegyezni Putyinnal, akkor a pokol tüzét zúdítja az oroszokra.
Ezen felül reménykedjünk, hogy a háború végén az orosz haderő inkább a volt szovjetunió területein, a közel keleten, a sarkvidékekekn és Afrikában fog bevetésre kerülni, és nem a balti államokban vagy Európában. Mert, azzal számolni, hogy egy ekkorára hízott, harceddzett haderő csak ülni fog a sarokban, na az totál naivitás...

GyMasa 2024.03.08. 15:03:57

@G. Nagy László:
Megjött a levél, hogy szavazhatok az EU választáson.
Regisztrálni fogok, és az AfD-re szavazni.
Remélem, elég fájdalmat tudok okozni nekik.

GyMasa 2024.03.08. 15:19:36

@Bayaz:
"Milyen terve van Trumpnak a bosszún kivül?"
Nézd, mivel ez lenne a 2. ciklusa, vesztenivalója sincs neki.
Igazából azt tehet, amit csak akar.
Illetve, ha az országa jövője is érdekli, meg az, hogy ne legyen egy végleges demoikrata pöcegödör, akkor ezeket kellene azonnal meglépnie:

- Kitakarítani a Fehér házat teljesen, MINDEN olyan elemtől, aki egy kicsit is demokrata szimpatizáns (láttuk, hogy onnan kapta az egyik legnagyobb hátbaszúrást
- Keményen odabaszni a sajtónak és a közösségi média felületeknek!
* felállítani egy semleges hivatalt/bíróságot, amelyiket az összes, ilyen vállalat finanszíroz, és, ahol semleges emberek ítélhetik meg, hogy az adott ember kitlitása valóban jogszerű volt-e.
* törvényben tiltani a közösségi plpatformokról való végleges, megfellebezhetetlen kitlitást
* Indítani egy alapos, egész országra kiterjedő auditot a választási rendszerrel kapcsolatban. Ideje tiszta vizet önteni a pohárba.

"Szerintem ez egy nagy félreértése a helyzetnek, hogy Trump majd meg tudja oldani a problémát."
Meg tudja.
- Nem küld több fegyvert és pénzt az ukránoknak - az oroszok majd elintézik a többit.
- Leállítja az EU-beli tégláit, hogy ők se küldjenek
- Leállítja a CIA-t, hogy fejezze be a feszkó szítást világszerte

"Az előző ciklusában nem akart vagy nem tudott szinte semmit se csinálni, az egy nagy lehetőségét, ami volt (koronavirus válság) elpocsékolta (mert eleinte úgy kezelte mintha a járvány a legújabb média által ellene inditott boszorkányüldözés lenne), és még a BLM rombolás idején is határozatlanságot mutatott."
Azért, mondjuk, amit a közel keleten művelt, azért járt volna neki egy béke-Nóbel
Alatta virágzott a gazdaság.
A Covid meg ha nem is kamu volt, de egyre több jele van neki, hogy egy mesterségesen felfújt dologgá tették.
Ráadásul, 99.9%-os média-ellenszélben volt kénytelen kormányozni.
A BLM ügyben pedig nem töketlen volt, hanem nem volt illetékessége, mert ahol tomboltam a BLM csürhe, ott mindenhol demokrata kormányzók voltak, akiknek pont kapóra jött a gyújtogatás, egészen Biden megválasztásáig, mert onnantól egy héten belül rend lett mindenhol, és akkor már behívták a nemzeti gárdát.

"Most legalább van egy terve a közszolgálat lecserélésére és a Legfelsőbb Biróság viszonylag baráti, de egyik se tudja megállitani az indoktrinációt ami az iskolák, egyetemek, és sajtó által folyik és ami már megfertőzte a legtöbb nagyválallalatot is, és az NGO-k és liberális alsóbb birák akadályozni fogják mindenhol ahol tudják. Elegendő szavazat hiján még a migránshullámot se fogja tudni teljesen megállitani, legfeljebb lelassitani."
Nem is ez kellene, hogy legyen a célja, hanem megakadályozni, hogy a demokraták a háttérben lerombolják a demokráciát.
Majd, ha ez sikerül, akkor lehet szépen, lassan visszaszerezni az összes, eddigre elveszett vívmányt.

"Az AfD-nek meg nincs esélye kormányra kerülni, és még ha valami csoda folytán sikerülne is nekik, a különböző hivatalok és a biróságok teljesen ellehetetlenitenék őket. "
Nagyrészt a koalícióra esélytelenek csak.
Ha 50%+1 szavazatot szereznek, akkor egyedül is kormányozni tudnak.
Ne feledd, mi történt, 2010-ben Magyarországon!
Most valami nagyon hasonló folyik Németországban is.
A német nép kifejezetten birka, de ha elszakad a cérna, akkor szeretik túltolni a biciklit ( Lásd a két VH-t).
Ráadásul ennek a "Birkaságnak" két oka van:
- A születéstől beléjük nevelt megszégyanítés a nácizmus miatt
- Cserébe jólétben élhettek
Nos, a jólétet a jelenlegi kormány viharos tempóban építi le.
És, itt az a hozzáállás, amin otthon ment a felháborodás (lézerjani féle "amennyid van, annyit is érsz") nos, az itt a nemzeti mottó.
Ha bajba kerültél, akkor b*szd meg, le vagy szarva. (Mármint fehéremberként. Színes bevándorlóként ki van nyalva a segged)

Amúgy, én pl simán esélyesnek látok egy megalakuló parasztpártot, akik a jövő évi rendes váélasztásokon simán kormányt alakíthatnak az AfD-vel.

GyMasa 2024.03.08. 15:23:20

@G. Nagy László:
Nem tudom, mi volt az eredeti hozzászólás, de, ha az AfD-s botrány gyűlés, ahol "nácultak", akkor ehhez lenne 2 adalék:
- Azt a gyűlést az egyik, nyilvánosan is NGO-k által finanszírozott "oknyomozó" újság szervezte, természetesen szigorúan a háttérből.
- A "tömeges kiutasás" pedig az az ötlet volt, hogy jó lenne már végre azt a 400 000 idegent ténylegesen is kitessékelni az országból, akiket MÁR JOGERŐSEN kiutasítottak Németországból. Tehát semmi mást nem akratak ezek a vérnácik, mint, hogy a törvény be legyen tartva.

GyMasa 2024.03.08. 15:28:07

@G. Nagy László:
""Az USA dettó: valójában több tízmillió illegális van, de ők tartják fenn amerikát"

Amerika egy kicsit más, ott nem segélyezik a bevándorlókat. Ott meg kell dolgozni az életben maradásért. Ez nagyságrendekkel kisebb probléma. És itt érdemes megjegyezni, hogy pontosan a te általad istenített, skandináv típusú jóléti rendszer az, amely a legnagyobb ELVI gátja a bevándorlásnak. "
EZ, tényszerűen nem igaz!
Az USA-ba illegálisan bevándorlók szinte mind képzelten, a nyelvet nem beszélő emberek, akik a munkásosztály legalját alkotják.
És, mivel illegélisok, hivatalosan nem vállalhatnak munkát, így feketén dolgoznak, ami, ugye valós ellenérzések híjján azt eredményezi, hogy a hasonlóan képzetlen USA munkaerő béreit törik le.
Nem véletlen, hogy pl. az USA latinók tömegesen szavaznak Trumpra, illetve amint bekerülnek az országba, azonnal hangos szószólói lesznek a bevándorlás megállításának.
AZok, akik jól keresnek külföldiként, azok mind hivatalosan, valamiylen vízummal érkeznek az országba, és bejelentett, jól fizetett állásaik vannak.

GyMasa 2024.03.08. 15:30:18

@cvsvrs:
Nem, Trummpal az a baj, hogy nem része a politikai elitnek.
Ezért nincsenek nála sem "Baráti kérések" sem pedig nem zsarolható.
Ha elnök lesz, akkor nyugodtan elmondhatjuk róla, hogy az USA történelmének legalaposabban és legrészeletkbenmenően átvilágított elnöke lesz.
Egyszerűen nem lesz már semmilyen sár, amit elő lehetne róla bányászni...

GyMasa 2024.03.08. 15:31:35

@Serény Vélemény:
Igen, és az égető kérdésem az, hogy ez a két rész még mindig csak 3/4...
Mi van a maradékkal?

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.08. 15:59:35

@Boldeone2: nem tetszik a nemzeti szuverenitás libsikém?

a hanyatló nyugaton betiltják és büntetik az illegális kínai rendőrségeket. ebben is előttük jár a freedomfighter, és közben még a levegőt is tisztitják a családbarát aksigyárak.

erre varrjatok gombot, sívalkodjatok csak libsik!

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.08. 16:18:00

@Wildhunt:

ha tudnál olvasni és végigolvasnád ezt, meg amit a kommentekbe frissítettem, akkor szellemi fogyatékosnak kell lenned, hogy ne gondold orbánt és szijjast hazaáruló putyin csicskának

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

kkbk.blog.hu/2023/05/30/par_kerdes_a_fideszeseknek

bár te lehet enélkül is az vagy.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.08. 16:40:12

@valis47:

te vagy lacika álnéven? figyelj csöpike, milliószor kifejtettük hazug , hitvány lacikának miért nincs demokrácia itthon

kkbk.blog.hu/2022/01/08/novak_katalin

gyurcsány meg nem akar simicska, spéder, bige laci, az öreg vitézy stb sorsára jutni, úgyhogy nem véletlen hgoy nem számoltatták el, igazi jogállam módjára, hanem felhasználják. neki lehet, sőt lehet rogán akarta kirakatni a dk-s plakátokat semlegesíteni a pedofilbotrányt töménytelen pedofilozássaél, és a magadfajta hülyék már azt se tudják hogy ki kezdte az első pedofilozást.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.08. 17:10:44

@valis47:

"Hát a Rácz meg az Sz. Bíró sem éppen az a kiegyensúlyozott elemző, de gondolom az nem zavar."

tudsz mondani bármilyen tárgyi tévedést ettől a kettőtől?
vagy csak hazudtál? miért is nem objektívak?

www.facebook.com/szakerto.megmondja/photos_albums

Boldeone2 2024.03.08. 19:38:06

@Serény Vélemény: Figyu, ha nem akarsz a valósággal szembesülni, azt a legegyszerűbben úgy teheted meg, hogy minden olyan személyt mondvacsinált okokból negligálsz, akik által közölt tények és vélemények nem férnek bele a véleménybuborékodba."

- Véleménybubérkben a szélsőjobboldali, sok esetben fideszes szakértők vannak, én a tényszerű igazságot írom! Neked nem büdös, hogy ez a Stier Gábor egy putyinista szennymédiát terjeszt?

Miért csak Putyint kérdezi meg, mint a szellemileg fogyatékos Tucker Carlson barátja? Ha egy csöpp eszed lenne, tudnád, hogy ezek előre megadott és jóváhagyott kérdések, céljuk a diktátor felfényezése, semmi más. A valósághoz közük

Ezek az ócska Putyin- bérencek soha nem mennek el Ukrajába, pl mekérdezni a bucsai áldotatok hozzátartozóit. Százezrek haltak már meg Putyin háborúja miatt, ezt nem igazolja semmi, nincs rá erkölcsileg elfogadható válasz

Ha tudsz angolul vagy oroszul akkor minden forrás ott van a már totalitárius állammá váló Oroszországról: alkotmányos módosítások Putyin hatalmáról, a gyülekezési jog brutális szigorítása, pártok és civil szervezetek ( Memorial) betiltása, az internet teljes kontrollja, politikai foglyok és koncepciós perek, stb

Ezek a tények, neked miről van vitád? Vagy a hibbant Tucker Carlsonnak? Hasznos hülye ő, ahogy Somkúti és Stier is...

Boldeone2 2024.03.08. 19:50:52

@G. Nagy László: Történelmi elnök... ez vicc. Csoda, ha végig tud mondani pár mondatot. Minden idők egyik legalkalmatlanabb elnöke - ebben elég széles az egyetértés."

- Biden lehet hogy öreg, vannak üresjáratai, de nem is hülye mint Trump és nem is rosszindulatú!

Fogadok hogy nem nézted meg a videót! Semmit nem tudsz az USA- ról, csak vagdalkozol!

Azt mondod, hogy Biden alkalmatlan....Miért is? Hozzál fel érveket, ne csak dobálózz a fideszes propaganda- hülyeséggel!

Trump - egy szánalmas, szelllemileg fogyatékos bohóc! Aki és cégei ellen az elmúlt 50 évben volt vagy 700 per!

Mérleghamisító, adócsaló, rendkívül tehetségtelen ember. Csak annyi szerencséje volt, hogy az apja gazdag volt és abból valahogy megélt mindig
Én 20 éve is figyeltem már és már akkor is megírták az újságok a disznóságait, pedig akkor még nem sok köze volt a politikához

Az a csoda, hogy az álerkölcsös republikanus Amerika egy része mennyire rajong ezért a tehetségtelen szélhámosért

Boldeone2 2024.03.08. 19:59:39

@G. Nagy László: Láttam egyébként a plakátot:

" PEDOFILMENTEGETŐ"

Ez azárt ütős...

Hávború van, ezt meg kell szokni Orbánnak is! De, azt a háborút ő indította, minden csak válaszreakció

A szuverentásvédelmi törvényre és az ellenzéki pártok 500 milliós büntetésére válasz ez!

Egy angol mondás jutott eszembe: If you go looking for fight You will find it!

Boldeone2 2024.03.08. 20:05:53

@G. Nagy László: Üvöltöztek Orbánnal....

Nyilvánvaló, egy ilyen szemét emberrel mint Orbán - ha már pofánvágni nem lehet- üvöltöznek azok, akik ellenzik ezt az abnormális, bomlasztó politikát

index.hu/kulfold/2024/03/07/visegradi-negyek-talalkozo-orban-viktor-petr-fiala-donald-tusk-robert-fico/

Boldeone2 2024.03.08. 23:03:16

Érdemes ezt is meghallgatni:

youtu.be/UIAPM3SG_8Q?si=tdcnLpQ1AM7D_x0O

Orbán kint van Trumpnál és hazudozik... A CNN autokrata vezetőnek nevezi, Putyin emberének...A kommentelők fasiszta diktátornak...

Lényegében ilyen szégyen évtizedek óta nem érte az országot....:(

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.11. 13:41:11

@Boldeone2:

ezek csak hisztis libsik, mint itthon, nem számítanak, hisz nem tudják: orbán olyan sikeresen harcol a bevándorlás ellen, hogy maga telepíti be a filippinókat, mongolokat, indiaiakat, úgy hopgy a cégek be se jelentik őket, tehát még orbánt is átb**szzák.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.11. 14:23:32

@grundigg:

juj ez kemény.
a nemzeti szuverenitás élőben, hogy szétlopják viktorék kínával az országot.

végülis akkor ezért építettük volna nekik ingyen, ráfizetésesen fudan meg a belgrádi vasutat.

Hungary has become China’s useful idiot

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.11. 14:32:33

@Serény Vélemény:

stier gábor putyintól kap fizetést te idióta. ő nem újságíró hanem koszos hazaáruló propagandista. te nyomorult.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.11. 14:39:53

@Serény Vélemény:

emellett stier gáborról még ezt is írja a wiki: "Kiterjedt publicisztikai szereplése ellenére nem tekinti magát közszereplőnek, így a kommunista rezsim titkosszolgálati iratait őrző Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában esetlegesen róla őrzött iratok megtekintését letitotta"

:D igazi hazafi mi? beléphetne a fideszbe már.

Tesz vesz XVI. · www.kkbk.blog.hu 2024.03.11. 17:38:11

@Boldeone2:

úristen ez a beszéd mekkora, ha tényleg megadóztatja a billiárdosokat akkor tényleg ez egy történelmi beszéd. Warren Buffet vagy a bernia Sanders volt aki tapsolt neki a maszkban?

itt kirakja a feliratot is

www.youtube.com/watch?v=cfr7Wpz_mPo
süti beállítások módosítása