téveszmék

téveszmék

"Az Eurovíziós Dalfesztivál a popkultúra bölcsője"

2022. május 21. - G. Nagy László

kalush_orchestra.jpg

 

Én sem érthetek mindent. Létezik egy sor olyan jelenség, amely előtt totál bambán állok, s el sem tudom képzelni, hogy mire jó, kinek tetszik, mitől van egyáltalán létjogosultsága. Ilyen a szájfeltöltés, a rajzolt szemöldök, a műköröm, a musical, a balett és a marxizmus. Továbbá ilyen az Eurovíziós Dalfesztivál is. Léte egyidős a popzenével; 1956 óta évente megrendezik, hatalmas felhajtással és költségvetéssel - ugyanakkor egészen csapnivaló muzsikákkal.

 

A magam részéről hatalmas poprajongó vagyok. Az elmúlt hatvan-hetven év zenei termése - némi túlzással - a kisujjamban van. Ha valaki megállítana az utcán, hogy a Beatles, a Duran Duran, Eric Clapton, vagy bármely jelentős előadó bármely felvételét azonosítsam, még az évszámot és a lemezborítót is nagy biztonsággal felidézném. Úgy tűnik azonban, hogy ehhez az A-ligához képest az Eurovíziós Dalfesztivál mezőnye néhány osztállyal alacsonyabb szinten muzsikál. Amikor még magyar versenyzők is szerepeltek - csillagos ötös annak, aki eldöntötte, hogy kiszállunk ebből a szánalmas bohóckodásból -, volt pár olyan év, hogy végigszenvedtem a tévéközvetítést. Valami egészen szürreális élmény volt nézni és hallgatni a pocsékabbnál pocsékabb produkciókat - mintha nem is ugyanazt a piacot célozták volna, mint a U2 vagy a Depeche Mode. Mintha létezne egy olyan zenefogyasztó közönség, amely odahaza, lakása nappalijában, esős őszi délutánokon önszántából ilyen muzsikákat hallgat. Minden alkalommal pontosan ugyanaz az érzés kerített hatalmába, mint amikor egy musical dalait hallom: úgy tűnik, léteznek B-kategóriás szerzők, akik képtelenek valódi slágereket írni - őket foglalkoztatják a popcirkusz ezen porondjain. Ha végignézünk az eddigi 66 fesztivál győztes előadóin és dalain, alig-alig találunk átfedést a slágerlisták sztárjaival és örökzöld nótáival. Az ABBA 1974-es győzelme egyértelmű kivétel; az együttes is, és a Waterloo című nyertes dal is visszavonhatatlanul beírta magát a poptörténelembe. Ezen kívül emlékezhetünk még a Save Your Kisses for Me és a Ding-A-Dong című számokra (bár meglehet, hogy utóbbira is csak Csonka Pici miatt, aki évtizedekkel később lehelt új életet e meglehetősen csacska dalba). A győztes előadók közül ismerős lehet France Gall és Toto Cutugno neve, de szinte ez minden. (Jó-jó, Conchita Wurstra is emlékszünk, de a legkevésbé sem zenei nagysága okán...) Jelentéktelen formációk hallgathatatlan muzsikái, méltatlanul csillogó körítéssel - nagyjából így lehetne összegezni az Eurovíziós Dalfesztivált, mint jelenséget.

 

Ebben a másodosztályú cirkuszban még csak nem is a zenei produkciók alacsony színvonala jelenti a mélypontot; az értékelésük - ha lehet - még gyalázatosabb. Előre tudni lehet: a skandinávok egymást támogatják, ahogyan a balkáni országok is; Románia Moldovára, Moldova Romániára szavaz - teljesítménytől totálisan függetlenül. Idén valamelyest egyszerűsítette a képet az az elvárás, hogy muszáj Ukrajnának végeznie az első helyen. Hogy miért? Mert áldozatok. És mert a 21. század progresszív ideológiája így működik: minden a politikáról szól, és aki áldozat, az már csak ezért is megérdemli, hogy szentté avassák. (Lásd George Floyd esetét: csak az áldozati státusz számít, semmi egyéb.) A szervezők nem bízták a véletlenre a végeredményt, s még a csalástól sem rettentek vissza. Hat ország - Azerbajdzsán, Grúzia, Montenegró, Lengyelország, Románia és San Marino - szavazatait egyszerűen kicserélték, ezzel is Ukrajna győzelmét támogatva. Az indoklás: technikai hiba, megszakadt a kapcsolat az érintettekkel... A Napnál is világosabb, hogy színtiszta kamu az egész, már csak azért is, mert az egyes országok zsűritagjai már a pénteki napon megtekintik a produkciókat és le is adják szavazataikat. A szombati döntő során az effajta - példátlan - technikai malőr már valójában nem oszt, nem szoroz...

 

Őszintén bevallom: úgy érzem magam a ebben a mesés 21. században, mintha nagyra nőtt óvodások közt járnék-kelnék. Miféle gyermeteg hülyeség ez? Mégis: hogyan függ össze egy popzenei produkció minősége azzal, hogy az adott országot megtámadták? De tényleg? Viszont ha már lúd, legyen kövér: Ukrajna labdarúgó válogatottja tíz nap múlva Skóciával mérkőzik a világbajnokságra való kijutásért. Ezen logika alapján simán hozniuk kéne a meccset, majd Wales ellen is fújhatna nekik a bíró. Valójában az se lenne túlzás, ha az egész VB-t megnyernék, hiszen Putyin agressziót követett el ellenük... Ha holnap megerőszakolnak egy kislányt Düsseldorfban, úgy holnapután meg kéne választani német szépségkirálynőnek, esetleg első helyre kellene sorolni a nemzetközi matematikai diákolimpián, csak mert ő is áldozat? Komolytalan világ ez, nem is értem, miért van erre szükség. Az orosz agressziót az egész civilizált világ elítéli. Szankciók egész sorát hozzuk Putyinékkal szemben - az sem számít, ha ezek totál értelmetlenek és hatástalanok; az sem, ha igazságtalanok; és még az sem riasztja el a nagyokosokat, ha nekünk fájnak jobban. Ám a Dalfesztivál mindezeken túltesz, ez már valóban az ostoba fanatizmus csúcsa. Tényleg az ukrán nóta győzelme segíti elő a békét? Vajon hogy érezhette magát a többi versenyző, tudva, hogy előre megírt forgatókönyv szerint készül a mozi, s esélyük sincs a diadalra? S vajon hogy érezhették magukat a győztes Kalush Orchestra tagjai? Az ukrán csapat történetesen egy egészen tűrhető produkcióval állt színpadra, ám valójában halvány fogalmuk sem lehet róla, hogy azt a világ mennyire találta elismerésre méltónak, hiszen ezúttal a legkevésbé sem ezen múlt a siker.

 

Világos, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál eddig sem volt a valódi popkultúra része, csak amolyan párhuzamos, lenézett valóság. Könnyek nélkül el tudjuk engedni, ahogyan az agyonpolitizált Oscar-díjat, a Netflixet, a Nickelodeont, vagy épp a Disneyt is elengedtük. Különösebben nem kár érte, egyszerűen csak ijesztő látni, hogy nap mint nap egyre több céget és kulturális intézményt gyűr maga alá a posztmodern őrület. Vajon mi lesz a következő?

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr2117835909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.21. 11:05:51

Te egy begyöpösödött fejű vénember vagy, aki soha nem fogja megérteni ezt a szép új világot.

Csak lazán kapcsolódik ide, de ismered Walter Jens Az utolsó vádlott című regényét? Ha igen, akkor tudod, miért említem, ha nem, akkor javaslom elolvasásra.

G. Nagy László 2022.05.21. 11:40:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az vagyok :) :)

Felvettem a bakancslistámra. (1980-ban jelent meg. A szerző a múltat látta, vagy a jövőt?)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.21. 19:11:38

Magyarul 1980-ban, de az eredeti mű németül Die Welt der Angeklagten címmel 1950-ben. A náci közelmúlt alapján megírt disztópia, de abszolút mentesen az ilyen témájú művekben található kliséktől. Amit felvázol, az egészen más, mint amit ma kibontakozni látunk, de az benne a megdöbbentő, hogy a totális diktatúrához Jens szerint nincs is szükség diktátorra, egy vezérlő, irányító személyre, szervesen kialakul és fenntartja magát. Én valami hasonló folyamatot látok a mai Nyugaton.

ez a nevem senki 2022.05.21. 21:30:42

a mű
köröm már
nemzavar engem
et
a többi +1

Wildhunt 2022.05.21. 23:55:46

Nietzsche szerint többgenerációnyi kényelem és Isten "halála" két dologhoz vezethet: az ember teljes degradációjához, mikor megteszünk mindent, hogy valaki megmentsen saját teremtett démonainktól (amiből a növekvő szabadsággal csak egyre több lesz - lásd véleményét a nagyvárosi nőkről), vagy az emberfeletti emberhez, aki megérti a kényelem és biztonság hajszolásának hiábavalóságát.
Valami igaza lehetett, de a második típus igencsak hiánycikknek tűnik.
Milyen egyszerű felsőbbrendű jóemberré válni csak azáltal, hogy a helyes zenét hallgatom.

grundigg 2022.05.22. 09:10:47

Elég sajátos téveszme az, amit a szerző talál ki, közvetlenül a posztja megírása előtt. (Esetleg után)

Mindenesetre nagyszerű felismerés 2022-ben, hogy az Eurovízió szimpátiaszavazás. Ez egészen addig nem zavarta a szerzőt, míg az emberek szimpátiája nem Ukrajnát támogatta.

G. Nagy László 2022.05.22. 09:26:08

@grundigg: Tényleg úgy kommentelsz, hogy el sem olvasod a posztot? Tényleg sajnálod azt a három percet, ami megvédene attól, hogy hülyét csinálj magadból?

grundigg 2022.05.22. 09:54:30

@G. Nagy László:

Elolvastam. Melyik állításomat cáfolja a poszt? Hogy a megcáfolt téveszme nem is létezik? Vagy hogy az Eurovízió szimpátiaszavazás? Esetleg az derül ki az írásból, hogy a szerző már 10 éve is azon kesergett, hogy az Eurovízión nem a zenei minőség számít?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.22. 10:46:43

@grundigg:

Ez egészen addig nem zavarta a szerzőt, míg az emberek szimpátiája nem Ukrajnát támogatta."

Nem hinném, hogy a blogger bárki védelmére szorulna, de mégis miből gondolod, hogy eddig nem zavarta?

Mondd csak, téged nem zavar, hogy a Nyugat őrülete már odáig fajult, hogy 100+ éve halott orosz művészek műveit bojkottálják? Hogy az ukránok _ellenzéki_, az orosz agressziót nyilvánosan elítélő, Oroszországból emigrált filmrendezőt akarnak kitiltatni a Cannes-i fesztiválról? A te logikádat követve biztos nem zavar, hiszen nem ítélted el sehol.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.22. 10:52:16

Ez még azon is alaposan túltesz, ami Izraelben zajlott, zajlik Wagner műveivel kapcsolatban. Zubin Mehta, Daniel Barenboim, érdemes rákeresni.

Sir Gombóc 2022.05.22. 11:20:15

"mintha nem is ugyanazt a piacot célozták volna, mint a U2 vagy a Depeche Mode."

Mert nem azt a piacot célozza.

"Mintha létezne egy olyan zenefogyasztó közönség, amely odahaza, lakása nappalijában, esős őszi délutánokon önszántából ilyen muzsikákat hallgat."

Létezik. Nekik készülnek az ilyen Megasztár, Sztárban sztár, X faktor és hasonló remek produkciók. Eddig ez nem tűnt fel?

Sir Gombóc 2022.05.22. 11:29:19

reaktor.hu/2022/05/16/hat_orszag_zsurijenek_szavazatait_modositottak_az_eurovizio_szervezoi

"Bár úgy tűnik, hogy az idei évben ezen 6 ország szavazata nem sokat változtatott volna a végeredményen (Ukrajna előnye 165 pont volt), joggal merülnek fel mégis aggályok a verseny legitimitása kapcsán, ahogy azt illetően is, hogy miért nem adott az EBU részletes magyarázatot az esetről – legalább az adott ország képviselői számára, akik elmondásuk alapján szintén nem értik a helyzetet."

Ambiorix 2022.05.22. 12:34:53

Nem értek egyet a poszttal, szerintem kifejezetten mértéktartó eredmény született.
(Mondjuk én arra számítottam, hogy idén egy néger ukrán buzi fog nyerni....)

G. Nagy László 2022.05.22. 12:36:02

@Sir Gombóc:

"Létezik. Nekik készülnek az ilyen Megasztár, Sztárban sztár, X faktor és hasonló remek produkciók. Eddig ez nem tűnt fel?"

Az a helyzet, hogy a Megasztár és az X-Faktor jelöltjei kivétel nélkül az első ligás sztárok számait adják elő, és hozzájuk kívánnak felemelkedni. Hasonló a helyzet a Sztárban sztárral: ott is világsztárokat utánoznak. Még sosem láttam olyat, hogy valaki Conchita Wurst nótát adott volna elő, avagy ukrán üdvöskék felvételeivel állt volna színpadra. Az által felsoroltak mind az A-ligából táplálkoznak, semmi közük ehhez a szerencsétlenkedéshez.

G. Nagy László 2022.05.22. 12:37:44

@grundigg:

"Esetleg az derül ki az írásból, hogy a szerző már 10 éve is azon kesergett, hogy az Eurovízión nem a zenei minőség számít?"

Pontosan.

Wildhunt 2022.05.22. 12:54:27

@Ambiorix: csak nem az ez előtti ukrán szereplésből következtettél erre?
youtu.be/hfjHJneVonE

2022.05.22. 13:19:07

@G. Nagy László:
az x-faktor, megasztár szereplő kevés kivétellel nem alkotóművészek. és még csak nem is alkotóművészek múzsái akarnak lenni, hanem ezek hiányában keresik az országos nyilvánosságot. kevés kivételtől eltekintve másod, harmadvonalbeliek.

az eurovíziós dalfesztivál az underground. tudunk mi éneklni, csak direkt szarul énekelünk, vagy nem tudunk énekelni, de nagy arcunk van és lázadunk a szovjet rendszer ellen. ez a negyedvonal.

(magyarországon) kulturálisan az élvonal még mindig a szovjet típusú táncdalfesztivál. ahol élvonalbeli alkotóművészek muzsikálnak és múzsáik énekelnek a kisz központi bizottságának szervezésében.

amerikában nincsenek ezek. piac az egész.

2022.05.22. 13:33:43

@G. Nagy László:
az euroviziós dalfesztiválon debrecenből lyuhász lyácint bt. lenne sikeres.
www.youtube.com/watch?v=Y4Jfx5MPLgQ
a dallam egy nemzeti romantikus waltz, amit bánáti szerb katona írt a román katonazenekarnak. és a szöveg szécsi pál. ezt a nyugati közönség nem érti, nem érzékeli. azt látja, hogy van valami, ami jó. és valami ami borzalmas. azt gondolja, hogy ez a progresszió. ez az underground. és a kulturális élvonal magyarországon egyelőre még mindig a szovjet. és általában a keleti kultúra, keleties mesék, a kultusz. amit a politika propaganda célokra használ, mert hülye lenne nem használni.

Sir Gombóc 2022.05.22. 14:03:13

@G. Nagy László: első ligás sztárok számait, de kb. a ZS kategória szintjén. Nem egy traumatikus élményt köszönhetek ezen műsoroknak, sajnos a családban volt, aki nézte.. Az említett műsorok és az Eurovíziós dalfesztivál nézői között igen jelentős az átfedés.

G. Nagy László 2022.05.22. 14:29:30

@Sir Gombóc: "Az említett műsorok és az Eurovíziós dalfesztivál nézői között igen jelentős az átfedés."

Ez bizonyára így van. Ha akarnám, se tudnám cáfolni :)

G. Nagy László 2022.05.22. 14:32:25

@cvsvrs:

"amerikában nincsenek ezek. piac az egész. "

Valóban, és jó is, ha kizárólag a piac diktál a kultúra minden szegmensében.

"ezt a nyugati közönség nem érti, nem érzékeli. azt látja, hogy van valami, ami jó. és valami ami borzalmas. azt gondolja, hogy ez a progresszió."

Simán lehet, hogy ez benne van...

2022.05.22. 16:06:16

@G. Nagy László:
amerikában a kultúra piacosítása működik, európában nem nagyon. magyarországon szinte egyáltalán nem.

Leylandi 2022.05.22. 17:04:20

Nem értem,mit kell csodálkozni azon,hogy a finánctőke minden téren jelen van, és teszi a dolgát, vagyis befolyásol az üzlete érdekében. Ott van a politikában, amikor a világháborús náci haláltáborokba hurcoltak bankárnak állt unokái keblükre ölelik halálos ellenségeiket, a nácikat az ukrán ércbányák felett, amikor a tisztának nevezett sportban faszig-nyakig benn van a politika úgy, hogy önmagát szembeokádva kitiltja a hátrányos helyzetűek paraolimpiájáról szegény nyomi orosz hátrányos helyzetűeket, akiknek talán ez lehetett volna életük egyetlen öröme (nem a győzelem, hanem a részvétel, mi? Akurvaanyátok!), amikor a sohatöbbénácizmus-t skandáló fejlett nyugat faji-származási (!!!) alapon tilt ki embereket egyetemekről, olyan orosz embereket, akik világéletükben Putyin ellenzékének vallották magukat, zavarva vissza az orosz börtönökbe! Amikor minden második szó a szólásszabadság, de ha kimondod, amit gondolsz (és az nem egyezik a fősodorral), másnapra nem lesz facebookod, munkád, barátaid, és életed, ahol amerika (vesztegetéssel, hekkerkedéssel, zsarolással) bábkormányokat ültet egész földrészeken az országok élére, ahol szemrebbenés nélkül lehet feláldozni országokat (Ukrajna) és kontinenseket (Európa) az amerikai üzleti érdekekért, ahol kitalálták a jó náci-rossz náci, jó kommunista-rossz kommunista, jó kőolaj-rossz kőolaj, jó palagáz-környezetszennyező földgáz kategóriákat, ahol teljes mértékben pofátlanul kitalálták a jó népirtó (sőt nobeldíjas népirtó)-rossz népirtó fogalmát, mert Irakban, az arab tavasz idején, Jemenben, Nicaraguában ölni annyira dicséretes, hogy amiatt nem tiltottak ki sehonnan egyetlen sportolót sem, de most még az a nyomorult Csajkovszkij is útban van... De a legnagyobb marhák mi, az átlagemberek vagyunk, hogy ezt világszerte hagyjuk :-( Egyetlen szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez a parazita vírus banda annyira hülye, hogy direkt kiprovokálva az atomháborút, úgyis ki fogja magát pusztítani, önmagától kihullik az evolúció rostáján. Csak abban bízhatunk, hogy a normálisabbak részben azért életben maradnak. De most komolyan: mondja már el a blogger, ezek után min csodálkozik?!

Wildhunt 2022.05.22. 17:46:36

@Leylandi: a blogger néha kissé naivan próbál ember lenni az embertelenségben. Valamint biztosít egy felületet ahol még eljátszhatjuk, hogy van értelme a normalitásnak.

G. Nagy László 2022.05.22. 17:59:51

@Leylandi: "De most komolyan: mondja már el a blogger, ezek után min csodálkozik?!"

Mindketten tudjuk, hogy a kérdés költői; a blogger már semmin sem csodálkozik. Amiket írsz, azokat csaknem teljes egészében magam is így látom, csupán egyetlen gondolatoddal van vitám:

"Egyetlen szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez a parazita vírus banda annyira hülye, hogy direkt kiprovokálva az atomháborút, úgyis ki fogja magát pusztítani, önmagától kihullik az evolúció rostáján. "

Nem lesz atomháború, odáig nem fajul a dolog. én inkább úgy fogalmaznék: Egyetlen szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez a parazita vírus banda annyira puhapöcs, hogy mindentől irtóznak, ami határozott és erős, így szemben szellemi elődeikkel, a kommunistákkal és a nácikkal, vérengzést - közvetlen módon - nem fognak okozni. Vagyis még sokáig együtt kell élnünk velük és elmebeteg ideológiáikkal. Őszintén (és naivan) hiszem, hogy van értelme rámutatni minden apró aljasságra, amit a progresszívek tolnak. Nem reménytelen, hogy előbb-utóbb felébred a világ.

Leylandi 2022.05.22. 18:15:44

@Wildhunt: "a blogger néha kissé naivan próbál ember lenni az embertelenségben."

Én is azt hittem, hogy ennek van értelme.
Mostanáig :-(
Mondjuk ez a háború amerikának azért öngól, mert egy csomó illúziójáról lerántotta a leplet. Megláthattuk, hogy az is egy mocsok rasszista diktatúra, csak a píárja jobb.

"Valamint biztosít egy felületet ahol még eljátszhatjuk, hogy van értelme a normalitásnak."

Nincs :-( Sajnos nincs. Lehet, hogy az ősi törvények működnek, és Európának ezen fejlődési stádiumában, mindent elérve és meggyengülve vége kell legyen, mint anno Rómának. Egyszerűen nem fekhetünk a fejlődés (pontosabban a változás) elébe. A világon az egyik legnagyobb tévhit, hogy egyszer, amikor nekünk épp jó, minden megmerevedik, változatlanul úgymarad, és örökké tart a jó. Affenét. Egyedül csak a változás állandó, a világon minden más változik.

Wildhunt 2022.05.22. 18:22:59

@Leylandi: persze hogy nincs. De ha nem lennének ilyen felületek, meg 1-2 olyan barátom aki még nem hülyült meg teljesen, már ledobtam volna a láncot. Én annyi reményt látok, hogy ez a hülyeség ilyen tempóban nem tarthat tovább pár évtizednél, akkor pedig a mi gyerekeink jönnek.

Leylandi 2022.05.22. 18:32:24

@G. Nagy László: "Nem lesz atomháború, odáig nem fajul a dolog."

Pedig amerika szemmel láthatólag ennek kirobbantásán igyekszik. Folyamatosan megy előre. Addig tolja előre Európát, egyre nagyobb dolgokat előírva az itteni bábkormányainak (nato-bővítés, nehézfegyverek, hadgyakorlatok a határon, végsősoron valószínű, hogy majd orosznak kifestett gépekkel nato-támaszpontokat biológiai fegyverekkel bombázva), amíg nem lesz más választása az orosznak, mint odakúrni Ukrajnának egy kisméretű atomot. És valljuk be, a pohos amerikai hetvenéves, és pszichopata, tehát félelemérzet nélküli bankárokat ez kúvára nem fogja érdekelni, úgy gondolják, az atomháborút keretek közt tudják tartani, és utána mehet a nato, lerohanni az oroszokat (nyilván az erőviszonyok alapján péppé is verik az immár kivéreztetett oroszt, Ukrajna feláldozása pont ezt a célt szolgálja. Csernobil is szólt akkorát, mint egy atombomba, és mégis él és virul az összes bankárgeci, amelyik miatt az összes háború kirobbant. Amerikát meg nem fogja rakétázni az orosz, annyi esze persze van, hogy ez öngyilkosság. Csak egy korlátozott, európai atomháborúnak látom esélyét, de annak nagyon... Mi is benne leszünk a szórásban, persze, hiszen itt vagyunk középen, most nőzzetek, élvezkedjetek, igyatok, ami belétek fér, mert kib.szott idők jönnek, ahol ezt nem tehetitek többé... Olyan pontjára érkeztünk a világtörténelemnek, ahol az összes kincstári optimizmusodat egészen nyugodtan otthon hagyhatod, és képzelj el kétszer akkora rosszat, mint amit nem tudsz elképzelni...

GyMasa 2022.05.22. 18:33:20

Csak annyit fűznék hozzá, hoyg z az Eurovízió nem bölcsője, hanem sírja a popzenének...
Mondjuk, nekem sem sikerült soha értelmeznek a koncepcióját, arról nem is beszélve, hogy soroljon már nekem fel valaki a dolog történelméből 10 győztest!
Vagy, legalább egy olyan számot, ami utána is siker lett mondjuk legalább pár ország szintjén...

Leylandi 2022.05.22. 18:41:43

@Wildhunt: annyiban egyetértek, hogy majd a gyerekek jönnek. Abban sajnos már nem, hogy ezek a mi gyerekeink lesznek. A történelemből meg kell tanuljuk, hogy semmi nem tartott örökké, egyik régebbi birodalom sem. Mindegyiknek volt egy életpályája, a felemelkedéssel, majd a bukással. Európa totális elhülyülése sem véletlen, sokkal inkább valaminek az előjele. Elhiszem, hogy ezt te vagy én vagy bárki nem hisszük el, mert nem tudjuk elképzelni, hogy mindez, amiben élünk, semmivé lesz, és majd a müezzin kiáltozik a kerted helyén, vagy Mad Max kergeti a narkós bozótlakókat. Ahogy soha senki nem tudta a világa pusztulását elképzelni. Ehhez nem vagyunk elég okosak, érzelemmentesek és erősek, meg persze nem tudjuk, hogy a fejlődés nem örök, hanem abba beletartozik a hanyatlás is. Ne is légy realista! Csak elb.szod erre a hátralevő időre a hangulatod, a kimenetel meg persze úgyis ugyanaz lesz, ha optimista vagy, ha nem.

Leylandi 2022.05.22. 18:50:02

@GyMasa: a POLITIKA a koncepciója. A hatalom ezzel is befolyásolja a népet. Ez egy eszköz, és mi esszük meg a propagandát. Azt is, hogy a szakállas néni bármit elérhet, csak mert deviáns, tehát éljen az összes deviancia, amit "ezek" már régóta szeretnének legalizálni, mert hát ugye titokban már művelik (nemsokára a pedofília elfogadtatása jön, majd figyeld meg), és azt is, hogy nem minden náci rossz náci, mert ha van kiaknázható sok vas- mangán- és uránérce, és amerika számára megvásárolható gazdag termőföldje, akkor már jó náci, akit szeretni KELL, ha beledöglünk is. Azt kell tudnod, hogy soha semmi nincs érdek nélkül, amibe befektetők tengernyi pénzt ölnek, meg azt, hogy ideológiák valójában nem léteznek, a világon minden csakis a pénz körül forog.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.22. 19:53:30

@GyMasa:

Talán egyedül ez:

youtu.be/7cv9NIzGmSI

Kár, hogy a csaj - ma már biztos nagymama - néhol kissé hamisan énekel. Nem túlzottan, de számomra már zavaróan.

Közben utánanéztem, 2018-ban meghalt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.22. 20:02:31

@Leylandi:

Abban nem vagyok teljesen biztos, hogy a pénz mozgat mindent - vagy ha mégis, akkor csak áttételesen. Régi mondás, hogy az ember mindent feláldoz a pénzért, ám minden pénzt feláldoz a hatalomért.

Aztán es sei dahingestellt, vajon az egész mögött mégis a pénz áll-e.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.05.22. 21:05:50

Látom összegyűlt az agyhalott keménymag! :))

Leylandi 2022.05.22. 22:21:49

Jönnek már a párizsiért güriző fizetett ügynökök, jönnek! Mekkora szopás már két szendvics áráért vasárnap estére beosztva lenni :-)

Wildhunt 2022.05.22. 23:06:56

@Leylandi: szerintem a fenti kolléga van annyira hülye, hogy fizet hogy csinálhassa.

Leylandi 2022.05.22. 23:18:53

@Wildhunt: gondolod? Neeee... De? Neeee... Ú :-( Dehát ez nem izé... Szánalmas? :-(

grundigg 2022.05.23. 00:29:04

@G. Nagy László:

""Esetleg az derül ki az írásból, hogy a szerző már 10 éve is azon kesergett, hogy az Eurovízión nem a zenei minőség számít?"

Pontosan."

Akkor úgy tűnik, eddig csendben emésztetted magadat, nem gondoltad úgy, hogy posztot kéne írnod, az Eurovízió fájó színvonaltalanságáról.

Csak most érezted úgy, hogy szíved évtizedes fájdalmát a nyilvánosság elé kell tárnod, amikor a woke összeesküvés Ukrajnát hozta ki győztesnek. Mert az, hogy a szomszédban ölik a civileket, erőszakolják a nőket, pusztítanak és rombolnak mindent, az még belefér a világba, de hogy az emberek szimpátiával fordulnak az áldozat felé, és egy ilyen ostoba játékban, ahol soha sem a minőség számított, Ukrajnát hozzák ki győztesnek, na az már posztért kiált!

Leylandi 2022.05.23. 07:31:59

@grundigg: ennyi erővel bárkin számon lehetne kérni, miért épp most írt le valamit, miért nem a lehető legkorábban volt résen, és mértnem azonnal állt össze benne a mondanivaló. Például rajtad, szánalmas kis ügynök, hogy miért nem kérted számon az ukránokon, hogy már nyolc éve irtják az oroszokat Donbasszban, miért vártál meg 13 ezer áldozatot, miért nem szólaltál fel Irak, Jugoszlávia, vagy Afganisztán szarrá bombázása, az ottani kínzások és erőszakolás miatt, mert ahogy ez mindig kiderül, ezeket a világ összes hadserege műveli. Szánalmasak vagytok, fos kis ügynökök, és nem azért, mert eladtátok magatokat, hanem mert a logikának, következetességnek még a csíráit se tudjátok felmutatni.

G. Nagy László 2022.05.23. 08:05:59

@grundigg:

Csak most érezted úgy, hogy szíved évtizedes fájdalmát a nyilvánosság elé kell tárnod, amikor a woke összeesküvés Ukrajnát hozta ki győztesnek. Mert az, hogy a szomszédban ölik a civileket, erőszakolják a nőket, pusztítanak és rombolnak mindent, az még belefér a világba,"

Bevallom őszintén: a magam részéről nagyra értékelem, ha valaki ennyire mestere a csalárd kommunikációnak, mint te. Biztosan sokkal több bugyit imádkoztam volna le az esztendő során, ha ennyire tudnék mellébeszélni...

Nyilván van az a réteg, ahol az effajta játszmázás működik. Mit látunk? Élünk egy szürreális világban, melyet te magad is jól érzékelsz, de mivel az elvbarátaid műve, úgy érzed, muszáj szemet hunynod minden eszelős elmebetegségük felett. Ehelyett ősbolsevik módon rám mutogatsz, hogy valójában én vagyok az idióta, én látom torz módon a világot. A fényességes nyugat totál demokratikus, Zelenszkij egy szent, Putyin pedig maga a patás ördög, ahogy Orbán is az. Aki ezt nem így érzékeli, az minimum vak... A szerencse az, hogy Magyarországon te is és én is elmondhatjuk a véleményünket, s ahol szólásszabadság van, ott nem sorvadnak el az agyak.

Természetesen igazad van. Az első két bekezdést bármikor leírhattam volna az elmúlt évek során. Mázli, hogy nem tettem, mert így a jelen posztban nem kellett önmagamat ismételnem.

És természetesen abban is igazad van, hogy háborút kezdeményezni sokkal nagyobb mocsokság, mint egy ostoba ideológia oltárán feláldozni egy gyengécske dalversenyt. Ebben nem volt és nem is lesz vita köztünk. Csakhogy egy erkölcsös világ nem úgy működik, hogy a bűnök elfedik egymást. Ha téged megkéselnek valamelyek nyugat-európai nagyváros muszlim negyedében, az nem jelentheti azt, hogy felgyógyulásod után - cserébe, mert áldozat voltál - te is szabadon elkövethetsz kisebb kihágásokat. Én annyit tudok tenni, hogy írok erről is, arról is. Az első mondat, amit a háború kitörése után egy nappal leírtam: Putyin egy gátlástalan pszichopata, tettét semmi sem menti:

teveszmek.blog.hu/2022/02/25/_fordulatot_hozhat_a_haboru_a_magyar_valasztasi_kampanyban

Szóval: értem én mellébeszélés okát és csalárd technikáját, még értékelem is. De ez nem az a fórum, ahol ezt bárki is beszopná.

Leylandi 2022.05.23. 08:44:58

@G. Nagy László: "de mivel az elvbarátaid műve"

Hagyd rá, ennek a fajtának nincsenek, nem lehetnek elveik. Ép ésszel az afrikai diktatúrák szintjén leledző ukrán fasiszta rendszert, amelyik üldözi és kimondottan utálja a magyart, amelyik fenyeget, hogy ha győz, utána minket lerohan, egyetlen magyar se védheti. A halálosan fenyegető ellenségét érthető okokból nem pártolja az ember... Nyilván ez a szánalmas szarkupac is otthon szembeköpi a tükröt, és valószínű jobban fel van háborodva az eurovíziós csaláson, mint te, de neki az a munkája, hogy beírja mindenhová a mindennapi fasságot, amit elétesznek. Szar munka, az igaz, de ezt is meg kell valakinek csinálni, és gimi érettségivel nem nagyon tud válogatni.

"Az első mondat, amit a háború kitörése után egy nappal leírtam"

Látod, ezeknek a mocsadék szennyeknek (illetve a gazdájuknak) csak ennyi a céljuk: magyarázkodásra kényszerítsenek azért, mert a csalás ellen felemelted a szavad. Miért csak most, miért nem a világ összes más bajáért, odadob egy kis nőerőszakot csakúgy a jobb csengés végett, és amikor mindenkit elterelve a lényegről a csubakka-védelem beindul, az átlagember csak néz, hogy most kinek is adjon igazat. Lehet, hogy nem ez a háború a legkegyetlenebb, de amiben mindenképpen mocskosabb mindnél, az a közvélemény befolyásolása, az álhírterjesztés, hazudozás, a legaljasabb hitvány manipuláció. A pofáján olyan bőr van ennek a bizonyos hatalmi rendszernek, hogy el nem lehet képzelni, Sztalin és Rákosi sírva könyörögne a receptért. Ez a másik illúzió, aminek vége lett az ukrán háborúval: hogy létezik pártatlan újságírás, hírszolgáltatás, híroldal. Nem, nem létezik. Mindegyik a gazdája verzióját fújja, a hír nem alany immár, csak tárgy, eszköz, a hatalomé. "A hír szent, a vélemény szabad", írta Pulitzer, na ez van teljes keresztmetszetében keresztbefosva mostantól. A Pulitzer-díjat azonnali hatállyal el kéne törölni, ha van még egy kis jóérzés az emberekben, és kötelezővé tenném, a cigarettadobozon levő figyelmeztetések mintájára, hogy ez a hír valótlan, hamis információkat terjeszt. És az emberi alapjogok közé emelném a valós hírtartalmakhoz való jogot. Hiszen emberéletek múlhatnak rajta, hogy például megtudd, mikor pakold össze az asszonyt, gyerekeket és nagymamát, és menekítsd. "Eltörtük az oroszok gerincét", mondja a kokós náci takonyállat, ezt le is írják, aszt majd pillogunk, hogy is került a front Záhonyra.

Wildhunt 2022.05.23. 09:08:42

@G. Nagy László: miben más a csúsztatás, csalárd kommunikáció, meg a hazugság? Miért nem lehet ennek a mocskos bandának azt mondani hogy hazudik?

Wildhunt 2022.05.23. 09:11:58

@Leylandi: azt nem értem, hogy ha egyszer te is látod hogy vannak emberek akik maguktól akarnak ártani és pusztítani, honnan veszed hogy ezek bérkommentelők lennének? Miért gondolod hogy maguktól nem képesek ennyi mocskot kiokádni?

Leylandi 2022.05.23. 09:26:08

@Wildhunt: csak feltételezem, alapból, hogy az emberek nem bolondok :-( Persze, igazad van, annak is van esélye, hogy az ellenségeink imádói szimplán csak elmebetegek, és mindenképp szeretnének az ő fegyvereik által megdögleni, de a mai világban valszeg sokkal több az ügynök, mint a kettyós. Iszonyú, mi mennyiségben látni, hogy kimondottan védik a rosszakaróinkat, vagy a normális logikával totál ellentmondó véleményt erőltetnek, és nemcsak alkalomszerűen írogatnak ideoda, hanem pontosan naponta, nyolc órában, egy/két nap szünettel. Ennyi bolond a világon nincs...

Sir Gombóc 2022.05.23. 09:43:52

@GyMasa: tessék!
www.youtube.com/watch?v=bcnWysA9gxo Skandináviában toplistás volt.
De a tavalyi győztest is felkapták, nem tűntek el a süllyesztőben.
www.youtube.com/watch?v=RVH5dn1cxAQ
Néha-néha azért vannak.értékelhető produkciók.
youtu.be/fJ-i8qCD5Ck

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.23. 10:00:47

Mai hír, hogy az ukrán parlament betiltotta a V és a Z betűket. Vajon mikor kerül sorra a latin ábécé többi betűje?

Jó, én is értem, hogy a háborús szimbólumkénti használatukat tiltották be, de hadd lehessek már én is kissé rosszindulatú!

Sir Gombóc 2022.05.23. 10:17:01

@Leylandi: mondjuk úgy, hogy te így látod a dolgokat, más, meg másként. De miből gondolod, hogy amit te látni vélsz az a megfellebezhetelen igazság? Mitől volnál különb, mint a másik, aki nem úgy gondolkodik, ahogy te?

grundigg 2022.05.23. 10:25:08

@G. Nagy László: "Élünk egy szürreális világban, melyet te magad is jól érzékelsz, de mivel az elvbarátaid műve"

Nyilván meg tudod nevezni az én elveimet, aztán az elvbarátaimat, aztán azt, hogy miféle szörnyűséget műveltek az én elvbarátaim a világgal. Különben azt kéne gondolnom, hogy egy alsós gyerekhez is méltatlan szalmabábozást adsz elő.

"A fényességes nyugat totál demokratikus, Zelenszkij egy szent, Putyin pedig maga a patás ördög, ahogy Orbán is az."

Nyilván ezeket az állításaidat is alá tudod támasztani, különben azt kéne gondolnom, hogy egy alsós gyerekhez is méltatlan szalmabábozást adsz elő.

"Ha téged megkéselnek valamelyek nyugat-európai nagyváros muszlim negyedében, az nem jelentheti azt, hogy felgyógyulásod után - cserébe, mert áldozat voltál - te is szabadon elkövethetsz kisebb kihágásokat."

Ez így van. De ha téged megkéselnek, én meg - azután, hogy egyszer egy félmondatban elítélem a késelést - arról kezdek terjedelmesen értekezni, hogy egy szemét gyorshajtó vagy, és még az izzókészleted is hiányos, a késelőt üldöző rendőrök pedig rohadt gazemberek, akkor talán kétségek merülhetnek fel az olvasóban a szándékaimat és az erkölcsi integritásomat illetően.

A posztod kapcsán meg annyi a tény, hogy az ukránok nyertek egy szimpátiaszavazást, mert az emberek a megtámadottal szolidárisak. Nem, nemcsak a köztudomásúan haldokló nyugaton, hanem Közép- és Kelet-Európában is. Ez nem valami woke összeesküvés, hanem a valóság, bármennyire is fájdalmas.

Leylandi 2022.05.23. 10:27:11

@Sir Gombóc: most az árnyékbokszolás nevű érvelési hibát követted el. Én ugyanis sehol nem állítottam, hogy megfellebbezhetetlen igazságokat mondok, és én vagyok a különb, csak annyit, hogy bolond, aki a minket háborúval, lerohanással fenyegetők faszát szopkodja, de ez nem szorul bizonyításra. Magától értetődő. Nincs olyan világnézet a Földön, se balos, se jobbos ideológia, ami az ilyen öngyilkos viselkedést alátámasztaná. Amit meg te próbálsz nekem tulajdonítani, azzal bocs, de vitatkozzál te magad.

Leylandi 2022.05.23. 10:57:27

@grundigg: "mert az emberek a megtámadottal szolidárisak. Nem, nemcsak a köztudomásúan haldokló nyugaton, hanem Közép- és Kelet-Európában is."

Mese. Ezt csak a gazdáid mondatják veled, figyelmen kívül hagyatva azt a tényt, hogy az amerika által közelmúltban lerohant és szarrábombázott 30 ország iránt Európának soha nem volt szabad szimpátiáját kifejezni! Ahogy Oroszország felé sem, amikor Ukrajna kiirtott Donbászban 13 ezer embert, de a kárpátaljai üldözött és erőszakkal létszámon felül besorozott magyarok melletti szimpátiatüntetést se láthattál a művelt nyugaton, egy rohadt darabot se.
Igazából nem az a baj veletek, hogy hazudtok. Hanem hogy szarul. Lehetne ezt is jól csinálni, ahogy minden szakmát a világon, ha a gazdátok nem lenne ilyen geci sóher, és sokkal értelmesebb bérkommereket fogadna fel.

grundigg 2022.05.23. 11:12:41

@Leylandi: "Ahogy Oroszország felé sem, amikor Ukrajna kiirtott Donbászban 13 ezer embert"

Most hogy így lelepleztél, elmondanám, hogy Demkó Attilával kettesben hajtjuk végre a sorosista woke összeeküést. Őt idézném:

"Szóba került az odesszai vérengzés (46 orosz/oroszpárti halott) és Donbasz ágyúzása mint magyarázat. Mást nem mondott – mert nem nagyon tud. Aki még mindig a sok ezer (4000, 14000 célzottan legyilkolt oroszt keresi, Putyin beszédében sem fogja megtalálni – azért, mert nem igaz. 2015 után a harcokban/tüzérségi csapásokban főként katonák haltak meg mind a két oldalon."

Az a helyzet alufóliasisakos barátocskám, hogy ostoba, primitív orosz propagandát terjesztesz, ami persze bejön a bloggernek, de mégis csak vicces, hogy ezek után te ügynöközöl meg gazdázol.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.23. 11:28:16

@Sir Gombóc:

Nekem ezek közül csak pár ismerős:

Non ho l'età
Poupée de cire
Puppet on a String

és még az All Kinds of Everything tűnik ismerősnek. A többi felejtős számomra, beleértve az Abba vízilovát (water loo) is

(tudom, hippopotamus)

Leylandi 2022.05.23. 11:48:23

@grundigg: nyugi van már :-) Nincs veled semmi bajom, hidd el! A gazdáiddal van, akik lazán átlépették Európát meg az egész világot azon a történelmi tényen, hogy ők emberek millióit irtották ki a Közel-Keleten és Dél-Amerikában, mégse tiltották ki egyetlen versenyzőjüket, egyetlen művészüket sehonnan, sőt békenobeldíjat kaptak érte (érted?! Egy agyrém! Lebombázza baszki az arabokat, beindítja az arab tavaszt, hát mit kell neki adni? Nobeldíjat! Ja, végülis a dinamit feltalálójáról nevezzék el, szal teljesen autentikus), de még csak azt se szabad túl sokszor mondani, hogy a jugók ENSZ-felhatalmazás nélküli lebombázása mekkora geciség volt! Azt nekik szabad, de ha bárki más csinálja, azt ki kell írni a történelemből, szal a szokásos kettősmérce. Érted is haragszom rájuk, nem ellened, nem áruló vagy te, csak egyszerűen ez a munkád, végülis valahol magyar vagy te is, legalábbis tudsz magyarul, vagy ha nem, legalább veszed a fáradságot, hogy a gfordítót megnyisd. Ki tudja, még az is lehet, hogy a gyerekeim éhenhalása előtt nekem is efféle galádságból kell megélnem bárkit megtalálhat ilyen élethelyzet, mint téged. Szóval písz, világbéke, szeretkezzetek sokat, amíg még lehet :-)

Leylandi 2022.05.23. 12:08:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mai hír, hogy az ukrán parlament betiltotta a V és a Z betűket."

Azér bszki ennek a putyinnal nincs semmi stratégiai érzéke. Bezzeg ha U-betűket írt volna a tankokra, most az ukrán ápoltak még a saját nevüket se tudnák leírni...

grundigg 2022.05.23. 12:12:01

@Leylandi:

Ez a terelés még tőled is kirívóan szánalmas. Az előbb még a 13 ezer kiirtott donbaszi oroszt sirattad, most meg a gyerekeimről fantáziálsz.

Amúgy tényleg nagyon érdekel, hogy mit gondolsz a Nobel-díjról, de lehet, hogy érdemesebb lenne megjelölnöd, hogy melyik állításommal vitatkozol.

Leylandi 2022.05.23. 12:37:22

@grundigg: jaj, te kis homi, hát mégis felhúztad magad? Mondtam,hogy ne tedd... Tudod, hány ügynököt kiakasztottam már, akik kiesve a szerepükből összevissza hadováltak logikátlanul, pedig nincs kontraproduktívabb, mint hülyeségeket beszélni azok előtt, akiket épp érvekkel akarsz a te oldaladra állítani. Te is, jó bolsi terelő módszerrel átugrottad a többmillió lebombázott arabot, a kárpátaljai magyarok meghurcolását, hogy a 13 ezer donbásziba akaszkodj bele, de abba is hülyén, mert a katona éppúgy ember, mint a civil, mégha a fajtád nem is tekinti annak, csak a profit megsokszorozása eszközének, mint egy gépet, lapátot vagy kanalat.
A gyerekeidről meg fantáziál a fene. Olvasd át mégegyszer. Szar élethelyzetbe sokféleképp lehet kerülni, és attól, hogy én csak a gyerekeim éhhalála okán tudnám így elárulni a fajtámat, te lehet, hogy csak azért, mert nem jut mindennap hús az asztalra. Nem akarom senki problémáját lebecsülni, bárkinek fájhat bármi nagyon, az én gyerekemnek pl. tud az is a világ legnagyobb baja lenni, hogy nem kapta meg azt a kibaszott sípolóskacsát a másik nyolc állata mellé a fürdővizébe, mégse kezdtem el neki magyarázni, hogy másutt a gyerekek a bunkerben a cipőjükkel játszanak. Neki az fáj, neked meg nemtom. Bármi. De valami fáj nagyon, az látszik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.23. 13:15:27

@Leylandi:

Ja, ez eszembe sem jutott, de milyen igazad van!

Olvasom, hogy az új francia kormány egyik miniszterét két nő 2021-ben elkövetett nemi erőszakkal vádolta meg:

telex.hu/kulfold/2022/05/23/nemi-eroszakkal-vadolja-ket-no-az-uj-francia-kormany-szolidaritasi-miniszteret

A szocik máris követelik a lemondását, mondván: „egy olyan kormány ugyanis, amely a nők elleni erőszak felszámolását tette céljává, nem engedheti meg, hogy ilyen tagja legyen”.

Szóval egy politikus vagy egyéb közszereplő megsemmisítéséhez elég egy ma már bizonyíthatatlan vád is, sőt jogilag nem is vád, hiszen még feljelentés sem történt. Elképesztő.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.23. 13:20:19

Nekem úgy tűnik, hogy a politikai karaktergyilkosság leghatékonyabb fegyverévé vált a nemi erőszak vádja. Ez még in situ sem mindig bizonyítható, hát még 10 év elteltével, ám a megvádolt férfi azonnal páriává válik.

Leylandi 2022.05.23. 14:06:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ja. Jogállam meg demokrácia. Lófaszt, mama. Boszorkányüldözés, a legkegyetlenebb középkori fajtából. Ezek - meg a gazdáik - közben halálra aggódják magukat az emberi jogoknak az oroszok általi sárbatiprása miatt Ukrajnában. Mocskos kettősmérce megint, pedig ezen az alapon amerikának 2011-ben az arab tavasz idején végzett gyilkolászása után Phelpst ki kellett volna tiltani a gecibe, a londoni négy aranyát el is felejthette volna. Mocsok, mocsok folyik a világban mindenütt, ahova ezek beteszik a lábukat. Szegény kis ügynökeink, akik itt EZEKET próbálják kimosdatni a szarból, igazán sajnálom őket :-( Rohadt egy munka ez.

Wildhunt 2022.05.23. 14:31:44

@Sir Gombóc: ne keverd össze a másként látást a hazudozással.

Leylandi 2022.05.23. 14:54:55

@G. Nagy László: "Nem lesz atomháború, odáig nem fajul a dolog."

Nem-e? Tessék, mai indexes hír:
"(amerikai szenátor) Véleménye szerint ha Putyin mégis atomfegyvert vet be az ukránok ellen, több lehetősége is van a NATO-nak, például maga is beszállhatna az orosz hadsereg elleni csapásokba Ukrajnában, de a nukleáris válasz sincs kizárva."
Válasz, bszki, amerikától az orosznak, az oroszok ukrajnai rakétájára. Vagyis amerika teljesen a magáénak érzi ukrajnát. Most már csak fel kéne robbanódnia valahogy egy kis atombombának ahhoz, hogy amerika leatombombázhassa Moszkvát. Ki tudja, hogy is következhetne ez be... Talán odaszállítódna valahogy egy olyan nagytestvértől, akinek van ilyen? Talán-talán nem is kell, hogy föltétlen orosz gyártmányú legyen... Elég, ha nagyot szól, és atom, a többit már hozzá tudják költeni. A nagyhatalmak sose voltak szégyenlősek, ha (ál)támadással kellett egy világháborút kirobbantani.
Azért akkor megnézném a velünk együtt pöcegödörben ücsörgő itteni kis amerika-ügynökeink pofácskáját, ha a gazdi épp az ő fejükre pummant egy nukit. Kár, hogy csak a másodperc töredékéig lenne látható. Na, kiskomáim, erre számíthattok a kenyéradó gazdátoktól. Nyalhatjátok a valagukat, de higgyétek el, ezek hálátlan gecik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.23. 15:16:29

@Leylandi: FC

Az is friss hír, hogy Biden kijelentette, az USA beavatkozna, ha Kína megtámadná Tajvant. Egy bizonyos Mitt Roney szenátor meg arról beszélt, hogy ha az oroszok atomot vetnének be Ukrajnában, akkor az USA is belépne a háborúba. OK, hogy most a republikánusok nincsenek kormányon, de ez azért jelzi a gondolkodást, és ettől a demokraták sem állnak messze.

Vagyis úgy néz ki, hogy az USA-nak megér egy világháborút Európa legkorruptabb, csak alig rejtetten náci országa, ahol nemcsak hogy semmibe veszik a nemzeti kisebbségek jogait, de az orosz kisebbséget fegyveresen is irtják.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.23. 15:18:03

Fogalmam sincs, hogyan került az FC a nicked után Telefonról írok, vmihez hozzáérhettem.

Leylandi 2022.05.23. 15:24:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: dehogy ér meg nekik Ukrajna annyit! Inkább az ott található bányák... Normális körülmények között az amerikai gazdaságot vezető népek még köpni se állnának meg az ukrán korrupt fasiszták mellett. Dehát a vasérc... A mangán... Az urán, a titán, a réz, a nikkel, meg a termőföldek... Van az a pénz, amiért még ezeknek is korpásodik.

IdomitottFoka 2022.05.23. 15:46:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ebből is látszik milyen maradi a kelet, ott még mindig szükség van egy diktátor személyre a diktatúrához.

GyMasa 2022.05.23. 17:34:28

@Leylandi:
"a POLITIKA a koncepciója."
Jaaaa, ééértem...
Olyan burkolt propaganda...

"A hatalom ezzel is befolyásolja a népet."
Dehát, ezt alig nézi valaki...
Akkor azzal hogy lehet befolyásolni?

" Azt is, hogy a szakállas néni bármit elérhet, csak mert deviáns, tehát éljen az összes deviancia, amit "ezek" már régóta szeretnének legalizálni, mert hát ugye titokban már művelik..."
Ahogy újabban nézem, már semennyire nem titokban.
Erre pont jó példa ez a mostani "szavazás", ahol a renitensnek gondolt országokban )és, csak ott) éppen "technikai hiba lépett fel", és emiatt b e KELLETT mondani, hogyan kellett volna szabazniuk...

"... (nemsokára a pedofília elfogadtatása jön, majd figyeld meg),..."
Pontosan tudom!

"..és azt is, hogy nem minden náci rossz náci, mert ha van kiaknázható sok vas- mangán- és uránérce, és amerika számára megvásárolható gazdag termőföldje, akkor már jó náci, akit szeretni KELL, ha beledöglünk is."
Ez sem a jövő, hanem a jelen,. teljes mértékben!
Az áldozat-náci az jó náci!

" Azt kell tudnod, hogy soha semmi nincs érdek nélkül, amibe befektetők tengernyi pénzt ölnek, meg azt, hogy ideológiák valójában nem léteznek, a világon minden csakis a pénz körül forog. "
Ez sem újdonság!
Az azonban kissé aggasztó, hogy az elmúlt 5 évben mekkora lendülettel (és, a mi még ijesztőbb, azok a sikerességük) álltak neki a regresszívek lebontani az emberiség összes vívmányát, amit vérrel-verejtékkel az elmúlt 2000 évben elértünk!

GyMasa 2022.05.23. 17:35:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Hát, ekkor még nem is éltem, de semmilyen mértékben nem ismerős a szám...
Szóval, lehet mondani, hogy ez egy súlytalan rendezvény...

GyMasa 2022.05.23. 17:37:34

@grundigg:
Nem érted a posztot, ugye?
A EV eddig is szar volt.
De EDDIG nem csaltak ennyire nyíltan, nem törődve semmivel!
Ez, az idei adás egy újabb mélységbe vitte le az egész színvonalát...

GyMasa 2022.05.23. 17:43:29

@Sir Gombóc:
Igen, ByeAlex nálunk is felkapott lett...

GyMasa 2022.05.23. 17:48:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Szóval egy politikus vagy egyéb közszereplő megsemmisítéséhez elég egy ma már bizonyíthatatlan vád is, sőt jogilag nem is vád, hiszen még feljelentés sem történt. Elképesztő. "
Csak puhapöcséknél...
Nézd meg Kavanaugh-t...
Erősen megcincálták, de Trump tökös volt, és mégis kinevezte.

GyMasa 2022.05.23. 17:49:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Ez még in situ sem mindig bizonyítható, hát még 10 év elteltével, ám a megvádolt férfi azonnal páriává válik. "
Sőt, ma már régen nem ugyanazt értjük nemi erőszak alatt, mint, mondjuk 30 éve...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.23. 17:59:05

@GyMasa:

"Az áldozat-náci az jó náci!
"

Soha nem gondoltam volna, hogy a húdefemokratikus Nyugat egy olyan ország mellé állva kockáztatja saját népe sorsát, sőt a 3. világháborút, amely lényegében nyíltan legitimál egy neonáci fegyveres csoportot.

Persze nyilvánvaló, hogy nemUkrajnáért fáj a szívük, hanem az oroszokat akarják végzetesen legyengíteni.

Ez azért mit sem változtat azon, hogy Putyin óriási hibát követett el a háború elindításával. Vagy inkább azzal, hogy egy totál alkalmatlan hadsereggel indította. Mert ha a terv szerint pár nap alatt lerohanta volna Ukrajnát, úgy mire a Nyugat felocsúfik, már kész tények előtt áll, nincs kit megvédeni.

GyMasa 2022.05.23. 19:43:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Persze nyilvánvaló, hogy nemUkrajnáért fáj a szívük, hanem az oroszokat akarják végzetesen legyengíteni."
Nekem pont ez e gyomorforgató, főleg az Ukrajna-rajongóktól...
Nem kellene álszent képmutatónak lenni, hanem ki kell egyenesedni, és emelt fővel kijelenteni, hogy "Igenis a cél, hogy az oroszok orrát beleverjük abba a starba, amit csinált!"
Pont, mint ahogy az egész EU-rúl is ki kellene jelenteni, hogy valójában a volt keleti országok csakis a Schengeni határokon belüli gyarmatok!
(nagyon nem bírom Macront, de emiatt, hogy ezt ki merte mondani már évekkel ezelőtt, nagyon felnézek rá!)

"Ez azért mit sem változtat azon, hogy Putyin óriási hibát követett el a háború elindításával. "
Ebben egyet értünk!

"Vagy inkább azzal, hogy egy totál alkalmatlan hadsereggel indította. "
Vagy lehet, hogy túl későn?

"Mert ha a terv szerint pár nap alatt lerohanta volna Ukrajnát, úgy mire a Nyugat felocsúfik, már kész tények előtt áll, nincs kit megvédeni. "
Nem tudjuk, mi volt a terv...
Nekem az volt a bakom 24-én, hogy nem láttam a kilépési stratégiáját...
Egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogyan akarta elérni, hogy stabil legyen az a valami, amit elképzelt...
Az volt az egyetlen úgy-ahogy megoldás, ha lényegében felszámolja Ukrajnát, azat elvágja a tengertől, és a nyugati részeket meg elosztja a lengyelek, magyarok és románok között, és marad középen egy "Kijevi városállam"
(Mondjuk, mutatnak jelek tá, hogy ez lesz a vége...)
Azzal legyengíti, de szerintem akkor sem tudta volna megakadályozni az USA nyomulást...

Leylandi 2022.05.23. 20:38:06

@GyMasa: "Az azonban kissé aggasztó, hogy az elmúlt 5 évben mekkora lendülettel (és, a mi még ijesztőbb, azok a sikerességük) álltak neki a regresszívek lebontani az emberiség összes vívmányát, amit vérrel-verejtékkel az elmúlt 2000 évben elértünk!"

Most nyomnék vmi helyeslőlájkot, de itt még ez sincs :-(

Péter108 2022.05.23. 20:46:23

@Leylandi: "Csak abban bízhatunk, hogy a normálisabbak részben azért életben maradnak."

Én viszont szeretnék az epicentrumban lenni és nem sokat szenvedni. Nem lesz jó világ a túlélőknek.

Leylandi 2022.05.23. 20:49:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ez azért mit sem változtat azon, hogy Putyin óriási hibát követett el a háború elindításával. Vagy inkább azzal, hogy egy totál alkalmatlan hadsereggel indította."

Egyetértünk, Putyin valamit nagyon elbaszott. Számára rosszkor indította (ha nem áll meg anno a Krímnél, akkor az ukrán hadsereg még seholse volt, erre megvárta, hogy az amcsik felfejlesszék), a sereg meg nem feltétlen alkalmatlan, csak kicsi. 250ezer ukrán katonának, meg még ugyanannyi felfegyverzett lakosságnak csak egy 500ezres sereggel lehet nekimenni,mert az nyilvánvaló,hogy az orosz katona nem jobb, mint az ukrán, és utóbbi otthon van, a lakosság támogatja. Erre alig voltak többen százezernél. Nemtom,ki adja neki a tanácsokat, de ez még a laikus számára is óriási balfogásak tűnik. Nyilván évek múlva szakértők jobban ki tudják elemezni, ahogy a II.vh-ról is mindent tudunk, de most csak annyit mondanék, túl sok hangsúlyt fektettek a technikába, és túl keveset az emberanyagba (motiválatlan és képzetlen katonák, hiába van milliárdos értékű légelhárító komplexum,ha a semmire se becsült katona otthagyja a szántóföldön), aztán túl kevesen voltak, és rossz a felépítés, ennyi hadieszközt nem lehet gyalogos védelem nélkül bezavarni az ismeretlen susnyásba, hogy javelinnel kilőjék. A tankból nem lehet kilátni, körülötte ott kell gyalogolni a katonának, és pucolni a terepet. Szal sok hibát elkövettek, aminek a helyzet köszönhető.

Leylandi 2022.05.23. 20:51:20

@Péter108: az biztos :-( nem is itt maradnak túlélők (aki marad, azt hamar elviszi majd a rák), hanem a túlfélen, talán Ausztráliában, Új-Zélandon.

Wildhunt 2022.05.23. 22:12:45

@GyMasa: a lengyelekkel már tárgyalnak erről. Rzech pospolita 2.0

Wildhunt 2022.05.24. 00:56:06

@GyMasa: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @Leylandi:
Valamint a világ mintademokráciája bejegyzett egy törvényjavaslatot, mely szerint a parancsnokok helyszínen kivégezhetik a katonákat.
antikor.com.ua/articles/547436-slugi_naroda_hotjat_razreshitj_komandiram_vsu_ubivatj_podchinennyh_za_narushenija

Magyarul és angolul nincs.

Leylandi 2022.05.24. 07:17:19

Ajjaj... Az ügynökök, úgy látom, elengedtek minket, és elpucoltak. A gazdáik rájöttek, hogy ezt a maroknyi hülyét úgyse tudják megtéríteni, máshol ugyanennyi munkával tízszerennyi megvezethető idiótába tudják belebeszélni a mákonyos maszlagot. Még az index is levette ezt a blogot a címlapjáról, pedig ennyi hozzászólással napokig szokta kint lengetni. Szarban vagyunk, elvtársaim, a hazugmédia levette rólunk a kezét :-(

baalint1 2022.05.24. 18:37:52

@G. Nagy László:
"Egyetlen szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez a parazita vírus banda annyira puhapöcs, hogy mindentől irtóznak, ami határozott és erős, így szemben szellemi elődeikkel, a kommunistákkal és a nácikkal, vérengzést - közvetlen módon - nem fognak okozni. Vagyis még sokáig együtt kell élnünk velük és elmebeteg ideológiáikkal. Őszintén (és naivan) hiszem, hogy van értelme rámutatni minden apró aljasságra, amit a progresszívek tolnak. Nem reménytelen, hogy előbb-utóbb felébred a világ."

Néha ránézek erre az oldalra. Egyre jobban elborul az elméd, azt hittem a háború majd a választás után lenyugodsz, de ez így egyre betegebb. Ahogy látom a közönséged is egyre keményebb szeren élő alufóliasisakosokból áll, és licitáljátok egymás konteós butaságait.

Na, most megyek, kíváncsi leszek pár hónap múlva hol fogsz tartani, már chemtrail hívő is leszel, vagy megállsz az illuminátusoknál.

Leylandi 2022.05.24. 18:47:27

@baalint1: üdv, és neked is a te kurva anyádat! :-) Bár én nem tudom ilyen nyálasan-szépen körülírni, mint te, de valójában ugyanazt mondjuk.

G. Nagy László 2022.05.24. 20:47:25

@baalint1: Üdv újra itt! A választások után - jó másfél hónapra - eltűntél. Picit sajnáltalak is: olyan elánnal írtad le számos alkalommal, hogy most már leváltja a nép a fő gonosz Orbánt, és hogy jön a tehetséges Márki-Zay, Jakab, meg a többi lángelme - nem csodálom, ha idő kellett, hogy kiheverd a csalódást.

Elég sok mindent olvastál tőlem. Ha visszanézzük, hogy miket írtam az elmúlt egy-másfél évben - Orbánról, az ellenzékről, a kampányról, az előválasztásról, bármiről - azt kell megállapítanunk, hogy szinte semmiben sem tévedtem. Ez persze önteltségnek tűnik, de ettől még igaz; bár a lottószámokat látnám ennyire tisztán :)

Na most ezeket figyelembe véve elég fura az, hogy az elmém elborulásáról írsz. Én abban bíztam, hogy te kezdesz majd el kijózanodni, hasonló módon sokakkal, akik gyűlölik ugyan Orbánt, a Fideszt és a NER-t, de lassan azért ráeszmélnek a valóságra. Én csak sajnállak, ha továbbra is a homokban tartod a fejed.

alöksz róz 2022.05.24. 23:13:17

@GyMasa: trump a világ legnagyobb trollja

Wildhunt 2022.05.25. 00:00:41

@G. Nagy László: "azt kell megállapítanunk, hogy szinte semmiben sem tévedtem. Ez persze önteltségnek tűnik, de ettől még igaz; bár a lottószámokat látnám ennyire tisztán :)" - most nem savazni akarlak, de akinek 1-nél több agysejtje van, az ugyanerre jutott. Még a ballenzéknél is.

G. Nagy László 2022.05.25. 00:38:10

@Wildhunt:

"most nem savazni akarlak, de akinek 1-nél több agysejtje van, az ugyanerre jutott. Még a ballenzéknél is."

Egyetértek. Sőt:

- Megértem Mérő Lacit és a hozzá hasonlókat: továbbra sem szeretik Orbánt, de hajlandók végre megérteni a külvilágot a Nagykörúton túl is.
- Megértem Jakab Pétert és a hozzá hasonlókat: ők minden zsetont egy számra raktak fel, nincs több sanszuk, nem nyernek vele semmit, ha felébrednek.
- Megértem azokat a nyugat-európaiakat is, akik féltik a karrierjüket, így ezerrel tolják a képmutató jóemberkedést, még ha rohadtul nem is hisznek benne.
- Megértem a norvégokat, akik az orosz gáz és olaj ellen prédikálnak, hiszen üzletileg jól járnak.
- Megértem a fegyverkereskedőket is: nekik aranybánya a háború.

- De rohadtul nem értem @baalint1: -ot és a hozzá hasonlókat. Ők semmit nem nyernek azzal, ha hazudnak saját maguknak. Naponta tucatnyi hírt kapunk az elmebajról, a nyilvánvaló képmutatásról, hazugságról és erkölcstelenségről, s ők még mindig ugyanazt a nótát fújják az isteni, szabad és demokratikus nyugatról és a rothadó Magyarországról. Értelmes ember nem fektet ennyi energiát a valósághamisításra, csak hogy kognitív disszonanciáját kiszolgálja.

Wildhunt 2022.05.25. 01:23:56

@G. Nagy László: Nekem van egy elméletem.
Állítólag az ember legdrágább kincse személyiségének integritása. Ha ezt véglegesen vagyb ideiglenesen akár elveszíti, az halálos is lehet (skizofrénia súlyos esetei). A személyiség viszont nem csak úgy "van". Kialakítása kemény munkába és sok időbe kerül. Erre a kollektív tudat azt mondja, hogy az ember mindenét fel kell áldozza az Isten, Haza, Család vonalon. A sorrendet, ami az egészséges személyiséghez vezet, ebből a háromból, csak fordított sorrendben rakjuk össze:
1. Kell egy működő, szerető család. Abban konszenzus van, hogy aki ilyenben nő fel (szeretet, törődés, felelősség, konzisztens szabályok) az szinte behozhatatlan előnnyel indul az életben azokkal szemben, akiknél ez nincs meg. Viszont felnövekedvén megértjük, hogy a társadalom és az életünk több lesz, mint ez. Itt fel lehet venni a remetedurcit, vagy
2. Haza - részévé válni egy tágabb közösségnek, ami már elvontabb értékrendet és kultúrkört fog jelenteni. Ez segíteni fog a tágabb viselkedési normák kialakításában - hogy viselkedj egy hivatalban (mennyire természetes az "ajándék"), mennyire értelmezet szigorúan a törvényeket, stb.
3. Isten - ezt itt nem írom szét, szerintem kiveséztük az előző posztod alatt. Röviden: megérted az egyetemes erkölcs (ölni, lopni, hazudni rossz, akkor is ha O1G) mibenlétét.

A kommentek alapján ballenzéki társaink már az elsőt elbukták: ahol családról van szó, szinte kivétel nélkül magát kereszténynek hazudó, alkoholista apáról beszélnek és szuperszent/manipulatív kurva anyáról - ugyane miatt képtelenek a férfi/nő tulajdonságok értelmezésére (ahogy az jó pár posztod alatt látszott már). Persze ez mindig mások családjáról szól, de ugye alap pszichológia... Mivel az első bukta, a másogik lépést megtenni sokkal nehezebb lesz: aki a hazát családpótléknak tekinti az benácul, aki meg az otthoni megszokás alapján mindent, ami értékekről szól, hazugságnak tekint, az automatikusan a lázadó, destruktív internacionalizmus felé fordul - vagyis minden jó ami nem mi vagyunk. Mindez pesig automatikusan akkora adag gyűlöletet kultivál, hogy eljutni a 3.-hoz lehetetlen lesz. Hiszen abban már csak a korlátokat látja, amik el akarják rabolni tőle a vélt szabadságát, ráadásul úgy, hogy meg sem lehet kerülni a szabályait.
Ééééés mivel személyiségük a fentire épült, akár a világ pusztuljon, de nincs olyan, hogy meg ne tenne mindent egy és igaz istenéért, az egyetlen dologért ami számít a világon, ami megér mindent, akár minden aljasságot is - önmagáért. Nietzsche szerint ezért tragédia "Isten halála".
Megvannak a kommunisták, akik simán belementek az ellenük indított koncepciós perekbe a kommunizmus győzelméért? A szigorú egyházi iskolák végzősei, akik elkurvulnak? Bármit, csak ne kelljen azzal szembesülni, hogy az egyik ponton kisiklott személyiségfejlődését helyre KELL húzni - sok és nehéz munkával.
Szerintem ez nem kognitív disszonancia. Az csak egyes rendszereknél jelent szemellenzősséget, nem a teljes személyiségnél.

Leylandi 2022.05.25. 08:03:12

@Wildhunt: ez egy nagyon szép gondolatmenet. Annyit tennék csak hozzá, hogy az ember is végsősoron egy állat, nem tudja magát kivonni/felülemelni az evolúció törvényein, rá is ugyanúgy hatnak. Az evolúció pedig vaktában próbálkozik, létrehoz mindenféle jellemet, amit csak el lehet képzelni. Ehhez jönnek hozzá a genetikai hibák. Így ne vessük el azt a kétségtelen lehetőséget, hogy nem tiszta fehér lappal születünk, hogy környezetünk kialakítson minket, hanem balf.sz, életképtelen, önsorsrontó, minden ép elmével és logikával szembemenő embertársaink egyszerűen ilyen útkeresések, vagy megbicsaklásai a genetika játékának. Van erre egy ronda kifejezés, a genetikai hull... no, le se írom. A többi meg, akiket normál ésszel nem értünk, egyszerűen csak fizetett ügynök, és azért ünnepli pl. Európa minden logikát nélkülöző öntökönlövését, meg az amerikai áldemokráciát, mert amerikai gazdáinak ez áll gazdasági érdekében. Ha így nézzük, mindjárt érthetővé válik az érthetetlen.

Leylandi 2022.05.25. 08:10:42

@G. Nagy László: "De rohadtul nem értem @baalint1: -ot és a hozzá hasonlókat. Ők semmit nem nyernek azzal, ha hazudnak saját maguknak."

Ha hagysz teret annak a lehetőségnek is, hogy pénzért teszik, és/vagy bolondok (az OPNI bezárása óta köztünk járnak), rögtön meg fogod érteni. Az a baj, hogy a normális ember mindenkit normális ésszel akar megérteni, és ezért nem érti a nettó hülyéket, hogy hogyan lehet az ő gondolatviláguk ép ésszel felfoghatatlan. Hát úgy, hogy ők a hülyék... Egy másik dimenzó... A bértollnokot meg úgy tudod megérteni, ha elvonatkoztatsz a te és környezeted, országod érdekeitől, és beleképzeled magad az ellenségeidébe, ők mit akarnak, mit tennének. Hidd el, így nézve a logikátlan mindjárt logikus lesz. Miért akarhatja köztünk bárki, hogy menjünk szembe saját érdekeinkkel? Hát pénzért... Ilyenek mindig is voltak és lesznek, amióta világ a világ.

G. Nagy László 2022.05.25. 08:26:33

@Leylandi: Egyetértek az általad írottakkal, viszont tegyél hozzá még egy tényezőt! @Wildhunt: helyesen hozta fel a vallást, az istenkeresést. Isten ugyan - Nietzsche óta - meghalt, de a nyomorult, éhező lelkeknek kell valami műkaja. Nézd meg ezt a mai, elmebeteg világot! A legfanatikusabb vallásos őrület zajlik, annak legundorítóbb és legirracionálisabb elemeivel. Térdepeltetik a focistákat. Nyilvános gyónásra késztetik azokat, akik rosszul használnak egy névmást (he vagy she vagy bármi). A fehéreknek vezekelniük kell. A németeknek pláne. A szenvedés és az önpusztítás Istennek tetsző. Kellenek szentek is: George Floyd, vagy most épp Zelenszkij... És az egyházfők ugyanolyan cinikusan röhögnek a háttérben, mint ahogy mindig is tették az évszázadok során. Csak most New York, Washington és Brüsszel a szent városok.

G. Nagy László 2022.05.25. 08:36:05

@Leylandi:

"Ha hagysz teret annak a lehetőségnek is, hogy pénzért teszik, és/vagy bolondok"

@baalint1: esetében egyik sem áll fenn. A fejemet teszem rá. Van egy képe a világról, amiből nem enged, még akkor sem, ha a pálmafás poszter száz helyen foszlik le a falról, s mögötte egyértelműen kirajzolódik a valóság. Annyira tetszik neki az eredeti, valós harmóniát mutató kép, hogy egyesével rámutat mind a száz foltra s kijelenti: ezek csak marginális apróságok. Annyira szerette ezt a gyönyörű, egzotikus fotót, hogy már az sem zavarja, hogy a negyede sincs épen...

G. Nagy László 2022.05.25. 08:47:19

@Wildhunt:

"A sorrendet, ami az egészséges személyiséghez vezet, ebből a háromból, csak fordított sorrendben rakjuk össze"

Érdekes, amit írsz és nagyon sok igazság van benne, csupán apró észrevételeket tennék.

CSALÁD - Elvileg - ha nincs tudatos társadalomrombolás - e szegmensnek erősödnie kéne. Aki jó mintát kapott otthonról, az bizonyára ugyanezt viszi tovább; aki pedig rosszat, azok egy része intelligens lázadásból más utat jár majd, mint a szülei. Vagyis összességében egyre harmonikusabb és szeretőbb családok jellemzik a szabadon fejlődő társadalmakat.

HAZA - Létezik ennek pátoszos, érzelmi oldala is, de a lényeg valójában az a pragmatizmus, ahogy Orbán gondolkodik: a magyar állampolgároknak legyen minél jobb az életminősége. A fene se akar a Real Madridhoz igazolni, ha a PSG-ben is megkap mindent...

ISTEN - a vallásosság lehet áldás és átok is. Ha az istenkeresés már csupán hab a tortán; ha csak egy kiegyensúlyozott, stabil értékrendű létezés legfelső kalandozása a Maslow-piramison, úgy tök oké. De amikor mindent a vallásból vezetünk le - ilyen az iszlám, ilyen a náci, a kommunista és a progresszív vallás is - akkor ott pusztítóan nagy a baj.

Leylandi 2022.05.25. 08:53:39

@G. Nagy László: persze, így van! A normálisak helyén és megfelelő súllyal tudják kezelni Isten- vagy nevezhetjük erkölcsbe vetett hitüket, nem lesznek beteglelkűek tőle, nem veszi át eszük felett hitük az uralmat, de a defekteseknek (visszautalnék itt a genetikára), önbizalomhiányosaknak és a labilisaknak kell valami fogódzó, valami cár, diktátor vagy fantazmagória, amelyik fölötte áll, kézenfogja, védelmezi, megmondja, mit tegyen, így megszabadul saját felelősségének súlya alól, és ez ezeknek mindennél fontosabb. (Azt hinnénk, ezek a kis félénkek, de affenét. Kompenzálnak, ezeknek van a legnagyobb pofájuk.) Ezeknek a vallásból a szekta kell. Floyd, New York, vidám vasárnap, sötétzöldség, metoo, politikai oldal/bőrszín/származás utálata (a Csajkovszkijt betiltók, sportolókat faji alapon kizárók, az orosz egyetemistákat származásuk miatt kirúgók, illetve az ezt helyeslők éppoly fasiszták, mint a legdurvább 2.világháborús időkben), a lényeg, hogy a világot jóra és gonoszra, világosra és sötétre lehessen osztani, és ők tartozzanak valamihez és lehessenek valami ellen. De én, amit Wildhunt és te írsz, visszavezetném a genetikára, nem gondolnám, hogy a hülye csak azért hülye, mert a korcsosult iskola/környezet/bántalmazó család ilyen é tette (azért is, de igen kis részben). Egyszerűen születésünktől ennyire sokfélék vagyunk, és a társadalomnak igennagy része a társadalmi normáink alapján kifejezetten kóros és káros arra, és sokkal szebb lenne a világ, ha el lehetne ezeket keríteni a Földnek valami távoli kontinensére. De nem lehet, és épp ez a sokféleség az oka a háborúknak - amellett, hogy az ember egy agresszív, gyilkos faj, akár a csimpánz, ahogy a közös ősünk is sajnos az volt, nem békésen legelgető növényevő.

Wildhunt 2022.05.25. 09:02:10

@Leylandi: világos hogy szerepe van benne, az egymillió dolláros kérdés az arány : mennyiben genetika, mennyiben környezet.

G. Nagy László 2022.05.25. 09:07:32

@Leylandi: Egyetlen gondolatoddal sincs vitám, de azért merem remélni, hogy a genetikailag torzak csak nagyon szűk szeletét adják a társadalomnak.

Jómagam a Káin-jelenséget a feldolgozatlan frusztrációból vezetem le:

teveszmek.blog.hu/2022/03/21/_isten_is_a_munkara_fizet
teveszmek.blog.hu/2021/03/01/_ovakodj_attol_hogy_fenyuzzessel_irigyseget_kelts

Leylandi 2022.05.25. 09:08:08

@G. Nagy László: "baalint1: esetében egyik sem áll fenn...
Annyira szerette ezt a gyönyörű, egzotikus fotót, hogy már az sem zavarja, hogy a negyede sincs épen..."

Vagyis kettyós. Bolond.
Ne féljünk kimondani a nyilvánvalót.
Amelyik hajós régen nem tudta elengedni a süllyedő hajón a fedélzetdeszkát, amelyik favágó akkor is helyben maradt, ha felé dűlt a fa, amelyik nem menekült ki az égő házból, nem kerülte a kolerásokat, eléállt a csordában a vezérbikának, az régen egyszerűen kihullott az evolúció rostáján, de a mai "fejlett" társadalom ezeket mind megmenti, cserébe itt rontják a levegőt. Amikor túl sok, és túl nagy teher került a társadalomra, akkor szoktak jönni a háborúk, akkor ezek mind ott ténferegnek a nyílt mezőn, lövészárok tetején, utcán, házfalon, mert nekik az jogukban áll... utána egy darabig megint visszatér a normalitás, amíg a defektesek megint többségbe nem kerülnek. Ez az evolúció gonosz játéka :-( De közelebb leszünk az igazsághoz, ha azt mondjuk, önszabályozó rendszere. Kileng-kileng, amíg túl nagy nem lesz az amplitúdó, akkor fölborul, megszabadul a ballaszttól, aztán visszaáll, és kezdődik megint. Világháború lesz ebből, meglátjátok. Ez a mostani világ így nem fenntartható, nem működőképes.

Leylandi 2022.05.25. 09:16:32

@G. Nagy László: "genetikailag torzak csak nagyon szűk szeletét adják a társadalomnak"

Nagy a mértékbeli különbség, a szórás. Komplett bolond tényleg kevés van. De labilis, befolyásolható, félérett defektes jellem iszonyúan sok. Csupán rajtunk múlik, hova húzzuk a vonalat. Ha oda, hogy meztelenül futkoz véres késsel a nagykörúton, nyilván szűkebb keresztmetszete lesz a társadalomnak, mintha az összes metoo- amerika- szekta- bevándorláshívő- térdeplő- faji alapon utálkozó alá. Csak nézőpont kérdése, kit tekintünk bolondnak. Te azt mondod, csak a buszmegállóban fejenállva krokodilt utánzó őrült, én meg azt, hogy mindenki, akinek viselkedése, hozzáállása, tevékenysége miatt nem élhetünk békében, akik miatt az újabb világháború ki fog robbanni. Mert az önpusztítás és pusztulás emberi ésszel nem normális.

Wildhunt 2022.05.25. 11:12:49

@Leylandi: nem kell ehhez világháború. Mivel ez a banda az abortuszt és a buzulást divatból is csinálja, max 20-30 éven belül kidarwinizálják magukat. A momentum meg a DK bázisa szinte ugyanaz.

GyMasa 2022.05.25. 11:17:37

@Wildhunt:
Van erröl valami linked?
Mert az egy dolog, hogy mi mit gondolunk, de bajosan hiszem, hogy az USA magától befejezné ezt a háborút...
Sajnos a teljesen demens bidennel az a nagy probléma, hogy csak reménykedni tudunk benne, hogy képes lesz megálljt parancsolni ennek az agyrémnek még az atomháború kitörése elött!

GyMasa 2022.05.25. 11:22:34

@Wildhunt:
Nem tudom, mit vagy ezen meglepödve azok után a mintaintézkedések után, hogy akik bármiféle szinten együttmüködnek (ezalatt értsd azt is, hogy elmegy bármilyen ügyet intézni az orosz hivatalokba) az oroszokkal a megszállt területen, azok mind kollaboránsok, és hosszú börtönévek várnak rájuk...
Meg, ahol egyszerüen a minta demokrata elnökük betiltott minden oroszpárti pártot...
Úgyhogy azért én várom azt is, hogy meddig marad zelenszkij elnök...
Meg a következö érdekes kérdés az, hogy mikor fogy el az EU pénze, amiböl az Ukránokat fegyverezi fel?
Mert azért azt én értem, hogy az ukránok mekkora nagy honvédö háborút folytatnak, de ne feledjük, hogy csak azért vannak még talpon, mert gyakorlatilag a teljes nyugati világ tömi öket fegyverekkel és pénzzel...

GyMasa 2022.05.25. 11:23:59

@alöksz róz:
Az lehet, de POTUS lett belöle, és van esély rá, hogy 24-ben ismét az lesz :-D

Wildhunt 2022.05.25. 11:32:05

@GyMasa: karpathir.com/2022/05/23/zelenszkij-bejelentette-uj-vamszabalyokat-vezetnek-be-az-ukran-lengyel-hataron/

Ez van magyarul. Ha tudsz ukránul, akkor a korrespondent és az ukrpravda írt erről. A lényeg hogy
1. Közös határ- és vámellenőrzés
2. A lengyel rendőrség "segíthet" Ukrajnában a rendfenntartásban.
3. Lengyel állampolgár választható (bár nem választó) lehet Ukrajnában
4. Lengyelország és állampolgárai hozzáférhetnek titkos adatokhoz. = közös hadsereg.

Rzechpospolita 2.0

GyMasa 2022.05.25. 11:38:39

@G. Nagy László:
". Annyira tetszik neki az eredeti, valós harmóniát mutató kép,..."
Ezzel csak az a baj, hogy az a kép csak az ö fejében "eredeti" és mutat "valós harmóniát"...
Pont ez a bajom ezekkel az emberekkel, hogy teljes mértékben merölegesek a valóságra...

GyMasa 2022.05.25. 11:44:44

@Wildhunt:
Hát, azért az nem rossz, hogy akkor ezután az ukrán hierarchia az úgy fog kinézni, hogy:
- Ukrajnai ukránok
- Lengyelek
- minden további, Ukrajnában élö selejtek, akik nem ukránnak vallják magukat.
Azért ez nem semmi!
Annyira vicces, hogy Ukrajna elkerülhette volna ezt a háborút, ha ezt 20 éve bevezeti, mondjuk kezdve a saját állampolgáraival...
Aztán az is érdekel, hogy mi vajon a jogi helyzet ezzel a nagylelkü, lengyel ajánlattal kapcsolatban? Hiszen, ezzel tulajdonképpen megsértik a Schengeni határokat...

G. Nagy László 2022.05.25. 11:59:06

@GyMasa:

"Ezzel csak az a baj, hogy az a kép csak az ö fejében "eredeti" és mutat "valós harmóniát"..."

Nézd meg a nyolcvanas-kilencvenes évek nyugati világát! Az éles szeműek már akkor is látták a romlás jeleit, de azért az még egész elfogadható atmoszférának tűnt, jóléttel, szabadsággal. A valóságtagadó balosok ehhez a képhez ragaszkodnak. Ez létező valami, de már a múlté.

Wildhunt 2022.05.25. 11:59:27

@GyMasa: nem hiszem, hogy az USA jóváhagyása nélkül ilyesmi felmerülhetett volna. Akkor pedig Nuland asszony örökbecsű szavai az irányadók.

GyMasa 2022.05.25. 15:37:00

@G. Nagy László:
" Ez létező valami, de már a múlté."
Hát, kb 20 éve indult meg meredeken a zuhanás... Az egyik sarkallatos pont pl. az EURO-ra váltás volt. Akkor az árakat felfelé kerekítették, a béreket meg lefelé.
És, azért nem tudom, mit lehet egy olyan emberröl mondni, aki egy 20 éve elmúlt világot vizionál...

GyMasa 2022.05.25. 15:38:22

@Wildhunt:
"nem hiszem, hogy az USA jóváhagyása nélkül ilyesmi felmerülhetett volna. Akkor pedig Nuland asszony örökbecsű szavai az irányadók."
ÉN erösen hajlok arra, hogy valmaivel sikerült pl. a lenygeleket kilora megvenni...
Mert valami olyan mértékü fordulatot látok náluk, ami minden, csak nem természetes!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.25. 17:07:27

@GyMasa:

"következö érdekes kérdés az, hogy mikor fogy el az EU pénze, amiböl az Ukránokat fegyverezi fel?"

Olvashattad, hogy az EU már sokmilliárd eurós hitelt akar felvenni e célra.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2022.05.25. 17:18:27

@GyMasa:

Sztem nem nagyon kellett őket megvenni, a lengyelekben mindig is erős volt az oroszellenesség.

Leylandi 2022.05.25. 19:31:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: oszlassunk el egy téveszmét. Egyet feltétlen tudni kell a mai politikáról: az ún. "fejlett nyugat" (az EU és holdudvara, és Észak-Amerika) országvezetői SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM állampolgáraik többségi akaratát képviselik a nagypolitikában. Az már rohadtul nem számít. Sokkal inkább azokét a pénzügyi körökét, amelyek hatalomra juttatták őket, illetve amelyeknek a markában vannak. Mert manapság nagyon erős hátszél (a média támogatása, az meg rohadtsok pénzbe kerül) nélkül lehetetlen választást nyerni. Szal semmit nem számít a lengyel nép beállítottsága, ahogy a horvátok, szlovákok és csehek se utálják jobban az oroszokat nálunk, mégis totálisan más a hozzáállásuk a szankciókhoz. Az van, hogy ahol amerikai bábkormányok vannak, ott egymást túllihegve teljesítik azok utasításait, és lövik magukat tökön, tök függetlenül attól, hogy a nép szeretné-e, ha pár hónap múlva leálljon náluk üzemanyag híján az egész gazdaság vagy nem.

Wildhunt 2022.05.25. 23:08:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: és ha az eddigi történelmük jelent bármit is, végül majd Lengyelországot felosztják.

alöksz róz 2022.05.25. 23:18:53

@GyMasa: itt magyarba ki a legnagyobb troll szerinted?

GyMasa 2022.05.26. 19:00:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ó, az kiválló!
Akkor már nyert is az USA!
Kíváncsi vagyok az összes Ukrajna felszopóra, hogy mit gondolhat az őt illető, 1000EUR.os részrőll, amibe a zelenszkij által _KÖVETELT_ 500 milliárd USD-s hitel rá jut?

GyMasa 2022.05.26. 19:01:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Az oké, de a józan eszüket mikor veszítették el?

GyMasa 2022.05.26. 19:04:00

@alöksz róz:
Basszus, most megfogtál!
Elsőre fletót mondhatnám, de ő szerintem nem igazi troll...
Talán a kutyapárt en-bloc, ha lehet rájuk szavazni...
(Bár, nekem eléggé visszás volt, hogy azért valamennyire beálltak az összefosás mögé azzal, hogy nem indítottak ellen-jelölteket...)

alöksz róz 2022.05.27. 00:34:02

@GyMasa: "Elsőre fletót mondhatnám, de ő szerintem nem igazi troll" - hát dehogynem.
süti beállítások módosítása