téveszmék

téveszmék

"Az iszlám a béke vallása"

2023. március 22. - G. Nagy László

iszlam2.jpg

 

"A progresszió a felvilágosodás szerves folytatása." - Ez az a téveszme, melyben a radikális balosok és az ortodox konzervatívok nagyon is egyetértenek. Utóbbiak azért, mert megvetik mind a kettőt; nem nehéz egy csónakba ültetniük a klasszikus liberalizmust és a marxizmust. Az előbbiek pedig azért, mert így tudják leplezni mélyen ideologikus mivoltukat; úgy tudnak erőszakosak és dogmatikusak maradni, hogy közben az ártatlan bárány képében tetszelegnek. Semmi sem mutatja meg jobban hamisságukat, mint az iszlámhoz való viszonyulásuk.

 

A baloldaliság - méltányolható értelemben - a gyengék védelmét jelenti. A képzetlen munkásokét a jogászokkal körbevett munkáltatóval szemben. A törékeny nőkét az erőszakos férfiakkal szemben. Az elnyomott feketékét a fehérek kirekesztő többségével szemben. Az üldözött szexuális kisebbségekét a vaskalapos, heteroszexuális tömegekkel szemben. Az már más kérdés, hogy a 21. században az inga brutálisan átlendült, s ma már az áldozatok taposnak elnyomóik torkán, de az eredeti felállás még így is érthető. No de azt azért árulja már el nekem valaki, hogy az iszlámba miként tudott beleszerelmesedni a posztmodern baloldal??? Ha létezik olyan világlátás, amely egyszerre patriarchális, elnyomó, erőszakos, homofób és rasszista, úgy meg is érkeztünk a muszlim hithez. Aligha kell hosszasan bizonygatni, hogy az iszlám attitűd a tökéletes antitézise a jó szándékú baloldaliságnak.

 

Nem megyek bele mélyen; százan százszor leírták már, milyen a radikális iszlám természete. Felidézhetjük a Charlie Hebdo szerkesztőségének esetét, amikor egy ártatlan karikatúra miatt tizenkét embert mészároltak le, s további tizenegyet megsebesítettek. Emlékezhetünk az ablakból kihajított párizsi, zsidó asszonyra, a lefejezett tanárra, az elvágott torkú katolikus papra. Rögzíthetjük, hogy akár a terrorizmust, akár a zsidógyűlölet mértékét, akár a nők alávetettségét, vagy épp a homofóbiát tekintjük, nincs olyan statisztika, melynek első húsz helyén nem iszlám országok szerepelnek. És persze nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a Korán az alapja mindezen brutalitásnak, mely több tucatnyi helyen szólít fel a hitetlenek elpusztítására. A tisztesség kedvéért muszáj megemlíteni, hogy a muzulmánok többsége természetesen nem emberevő, nem terrorista, még csak nem is agresszív, vagy rossz szándékú. A legtöbben békés és barátságos emberek, éppen úgy, mint a legtöbb keresztény, zsidó, vagy buddhista. De ez nem teszi meg nem történtté a rengeteg terrorcselekményt; nem teszi veszélytelenné e kultúrák keveredését; és pláne nem teszi tiszteletre méltóvá az iszlám hitet. És ha már itt tartunk: a baloldali alapattitűd alapvetően vallásellenes, számos tekintetben jogosan. Ha már eltérnek ettől a kőbe vésett hagyománytól; ha már liblinget választanak, úgy miért pont az iszlám dobogtatja meg posztmodern szívüket? Ha a 21. századi baloldal lelkes támogatója volna - példának okáért - a buddhista tanoknak, abba még bele lehetne látni némi logikát, bölcsességet és méltóságot. No de pont az iszlám???

 

Természetesen nem vagyunk naivak, pontosan tudjuk, hogy ez az új, progresszív imádat elsősorban a migrációval hozható összefüggésbe. Azok a bevándorláspártiak, akik manapság tűzzel-vassal, hazugságokkal és mismásolással védik az iszlám vallást, alapvetően négyféle attitűddel bírhatnak:

  1. VÉGTELENSÉGIG NAIVAK - Ők azok, akik jobban hisznek a központi ideológiának, mint a saját szemüknek. Az altruizmus patológiai esetei. Számos szívszorító történetet ismerünk, amikor migránsok még a saját jótevőiket sem kímélték. Talán a legnagyobb sajtóvisszhangot Maria Ladenburger tragikus esete kapta, különös tekintettel arra, hogy apja az Európai Unió magas rangú tisztviselője. Érthetetlen, hogy ez az ember még a - menekültközpontban önkéntesként dolgozó - lánya brutális megerőszakolása és meggyilkolása után sem változtatott fikarcnyit sem bevándorláspárti és iszlámsimogató meggyőződésén.
  2. SZERECSENMOSDATÓK - Bár mélyen erkölcstelen megközelítés, de még mindig viszonylag barátságos, hiszen némi jó szándékot azért érzékelünk ez esetben is. Miről is beszélünk? A bevándorlók jelentős része vagyontalan, nehéz sorsú, és egy jobb élet reményében indul útnak. A legtöbben szurkolunk is nekik, hogy sikerüljön a beilleszkedésük, munkakeresésük, az európai kultúrához való alkalmazkodásuk. Igen ám, azonban a migránsok zöme iszlám-hitű, és e patriarchális, homofób, kirekesztő vallás nem igazán kompatibilis a nyugati létformával. A progresszív szerecsenmosdatók szerint ezt nem is igazán illik szóba hozni, a nőkkel szemben elkövetett erőszakos bűntetteket és egyéb garázdaságokat pláne nem, hiszen ezzel a többi ártatlant is befeketítenénk.
  3. KÁOSZTEREMTŐK - Ők pontosan tudják, hogy az iszlám és a nyugati létforma összeegyeztethetetlen, épp ezért szándékosan segítik, gerjesztik a tömeges migrációt.
  4. BOLSEVIKEK - A radikális baloldaliaktól nem hogy nem idegen az ideológiai megszállottság és a permanens agresszió, hanem egyenesen a lételemük. Az Antifa mozgalom például maga a nyílt fasizmus. Aki ezzel szimpatizál, annak aligha kell bármiféle kognitív disszonanciával megküzdenie, amikor egy másik fasiszta mozgalmat, a radikális iszlámot kell a keblére ölelnie.

 

Természetesen a tisztességes balosoknak ma is az lenne a dolguk, hogy kiálljanak a gyengék, a kisebbségek, az áldozatok mellett. Létezik is nem egy feminista, aki hajlandó szót emelni a muszlim nők elnyomása ellen - még úgy is, ha kiátkozás a sorsuk. Ugyanez a helyzet az LMBTQ-aktivistákkal is: a szexuális kisebbségek bárkivel szemben megvédendőek, ám az iszlám - az egyetlen irányzat, amely részéről valódi támadást látunk - abszolút tabu, kritikával nem illethető. Üdítő olvasni Yemesi Ilensamni, a nigériai származású jogvédő írásait, aki nem hajlandó felülni a mainstream vonatra, s kendőzetlenül a nevén nevezi a dolgokat. Pedig ő aztán tipikus baloldali: szakszervezeti aktivista, a társadalmi igazságosság harcosa, a nigériai munkáspárt egykori vezéralakja, ateista, feminista, biszexuális, író, költő és molett modell - minden, amit csak el tudunk képzelni. De ő legalább nem tudathasadásos: "A fóbia irracionális félelem valamitől. Az én félelmem az iszlámtól nagyon is racionális, így az iszlamofóbia kifejezés használata aligha helyes. Valójában minden tisztességes ember okkal fél egy olyan vallástól, amely a hitetlenek - akár gyerekek - elpusztítását parancsolja." Természetesen őt is támadások sora éri: "Az iszlamofób kártya kijátszása - homofóbia-ellenes álláspontomra hivatkozva - olcsó, manipulatív és haszontalan húzás. Az a tény, hogy a homofóbia, bifóbia és transzfóbia ellen harcolok, nem jelenti azt, hogy ne tudnék rámutatni az iszlám által hirdetett gonoszságokra. Ha bármelyik barátom, aki mellettem áll az LMBTQ jogokért folytatott harcban, sértve érzi magát, amikor szóvá teszem az iszlám által okozott károkat, az szomorú, de nem ok arra, hogy a hallgatásomat követelje. A vallások kritikátlan elfogadása az egyik legnagyobb kár, amit az emberiségnek okozhatunk." Azt hiszem, ilyen csajsziból kéne még jó pár. Semmi baj nem lenne a baloldalisággal, ha az övé volna az uralkodó attitűd.

 

nigeria2.jpgYemesi Ilensami

A bejegyzés trackback címe:

https://teveszmek.blog.hu/api/trackback/id/tr118076938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hartrigel 2023.03.22. 09:23:27

@G. Nagy László: Emlékszem egyszer hallgattam egy manuszt, aki arra kereste a választ, hogy miért nem a többi, amúgy igazán jó módú és muszlim-arab országba mennek a menekültek zöme. Ő a szokásos klisé válaszoktól eltérően azt mondta, hogy mert ezek a muszlimok Európában, pont, hogy szabadulni akarnak a muszlim államok kötöttségeitől.
Szóval akárcsak Jónás története a bibliában: nem akarom, hogy Isten megmondja mit csináljak, ezért elmegyek messze, ahol másmilyenek az istenek, vagy nincsenek is, és akkor megszabadulók tőle. Természetesen a tanulság a végén az, hogy Istentől/Allahtól nem tudsz elfutni akárhova mész.
Szóval a lényeg az, hogy szerinte, a muszlimok nem azért állatosodnak és aljasodnak le, mert fűti őket az iszlám, hanem szerinte pont, akkor amikor kezd amikor még az a "hit" is kezd lemállani róluk, ami amúgy rajtuk volt, mert szívük mélyén tetszik nekik is a szabatosságunk, és vallástalanságunk.
Viszont, amikor ezt átveszik, lemállik róluk a vallási norma is, amit amúgy az iszlám adott nekik.
Nem kell ezzel egyetérteni, de valahogy bele ette magát ez a fejembe, hogy részben biztos van benne igazság.
Ha engem kérdezel, azzal árnyalnám a dolgot, hogy nem kell itt messzire menni, vagy feltalálni a spanyolviaszt: Gondolja csak a mi cigányainkra!
Miért teszik azt amit tesznek? MERT MEGTEHETIK! Ennyi! Nincs következmény! ami van az is nudli!
Emlékszem, Puzsér meg a Toroczkai vitázott azon, ahol Toroczkai felhozta, hogy a cigányságnál a börtön már nem bír elrettentő, büntető erővel. Nem félnek tőle! SŐT!!! Számukra ez már beavatássá vált, hogy nem vagy férfi fiam addig amig egy kisidőt nem ültél. Nekik ez olyan, az civilizálatlan törzsek korában volt annó, az első vadászat, vagy a férfivá avatás ceremóniája. Puzsér erre nem tudott mit mondani, szóval ugrottak a következő témára.
De ez amúgy valóban így van, láttam a saját szememmel, hogy amikor kijön a gyerek a böriből, ilyen virágokkal várják, mint valami ballagáson vagy mi a szősz.
Hát szerintem ugyan ez a nyugaton is az "új-európaiakkal" nekik idézőjelben nem annyira mumus a börtönbe kerülés, mint "egy fehér muksónak". Aki ha nem luxus-elit börtönbe kerül, max. csicska lehet vagy köcsög. Szóval érthetően ők jobban is félnek tőle.
Amúgy kisebb botrány pont a németeknél volt, hogy a belbiztonság szemet huny a terror ámokfutások felett, mert nácizmus: Putyin is megmonda, hogy a terror akciók 90% a CIA és a belbiztonság tudtával történik. Lehet van benne valami.

Szerintem azért lett szerelmesek az iszlámba bele, mert felhasználható a Kereszténység ellen, illetve annak kultúrköre ellen. Ennyi!
Az is fura lesz, ha "félúton" megakarnák gondolni magukat a bevándorlás pártiak. Mit csinálnának, ha már 15-35% körül vannak a társadalomban?

G. Nagy László 2023.03.22. 09:48:10

@Hartrigel:

"Szerintem azért lett szerelmesek az iszlámba bele, mert felhasználható a Kereszténység ellen, illetve annak kultúrköre ellen. Ennyi!"

Ez egyfelől adekvát magyarázat, és látjuk is a gyakorlatban. Viszont filozofikusan nagyon nincs rendben, ahogy írom is a posztban. Egy jó szándékú balos, vagy liberális számára lehet bántóan idegen a kereszténység, de ha így van, úgy az iszlám még ötször ilyen bántóan idegen. Mintha úgy akarnám megvédeni magam egy farkastól, hogy összeköltözöm az oroszlánnal...

"Szóval a lényeg az, hogy szerinte, a muszlimok nem azért állatosodnak és aljasodnak le, mert fűti őket az iszlám, hanem szerinte pont, akkor amikor kezd amikor még az a "hit" is kezd lemállani róluk, ami amúgy rajtuk volt, mert szívük mélyén tetszik nekik is a szabatosságunk, és vallástalanságunk."

Ez is benne van. Egy biztos: egy nagyon primitív, nagyon barbár, nagyon alacsony tudati szintű hordát látunk, amely nagyon messze van a nyugati civilizációs normáktól. Ennek egyik oka lehet genetikus: alacsony intelligenciahányados; a másik kulturális: maga az iszlám. Ha Európában ki is szabadul a szellem a palackból, és sokan le is dobják magukról a vallás béklyóját, attól még a primitív világlátás nem válik egy csapásra nyugatosan cizellálttá. Egy ilyen ember persze már nem fog Allahu Akbar kiáltással gyilkolászni, de a garázdaság, a fizikai agresszió és a nők elleni erőszak attól még bőven megjelenhet. A kérdés már csak az, hogy egy vallásos, avagy a vallását elhagyó muszlim a veszélyesebb...

HypocritSlayer 2023.03.22. 10:14:15

>>a muzulmánok többsége természetesen nem emberevő, nem terrorista, még csak nem is agresszív, vagy rossz szándékú.<<

Csak épp sötét mint a föld és csak idő, alkalom, körülmény és lehetőség függvénye, hogy éppen miért és hogyan „radikalizálódik”, vagyis lesz „mérgezett”.
Nem véletlen, hogy az össze muzulmánt szó szerint kiüldözték (Spanyolországból az mórokat, Európa keleti felén pedig Magyarországból, Romániából, egyészen Bulgárián keresztül), nem maradt hírmondó sem belőlük, mert időzített bombák, tetszik vagy sem……
Aki meg maradt, azt erőszakkal asszimilálták és megfosztották a hitük gyakorlástól, ugyanis ez egy konstans méreg …..
>> A legtöbben békés és barátságos emberek, éppen úgy, mint a legtöbb keresztény, zsidó, vagy buddhista.<<
Persze, addig amíg rá van szorulva, ki van szolgáltatva a kafírnak, viszont abban a pillanatban, amikor többségbe kerülnek, akkor szó szerint „jaj a legyőzötteknek”, egyszerűen ilyen ennek a vallásnak a „természete”…
>>; nem teszi veszélytelenné e kultúrák keveredését; <<
Pontosítanék, itt nincs szó semmilyen „kultúrák keveredéséről”, szigetszerűen elkülönülve, a saját szabályaik szerint, belterjesen, NOGO zónaként mint gennyes gócok, szervezetten állhatatosan növekednek és bekebeleznek, és csak idő kérdése, hogy mikor és hogyan falják fel ténylegesen a gazdatestet.
Régen még tudták, hogy kik kell vágni , tűzzel-vassal kiűzni/elpusztítani kell, mára már a saját maguk hóhéraivá váltak a hülyék…..

>>Ha már eltérnek ettől a kőbe vésett hagyománytól; ha már liblinget választanak, úgy miért pont az iszlám dobogtatja meg posztmodern szívüket? <<
Azért, mert prolik, azért, mert nekik semmi se drága, azért, mert gyökértelenek, azért mert ezzel bármilyen „érdemtelen” , retardált és nyomorult testi és/vagy lelki sérült tud „villogni”, és meg tudja mutatni, hogy ők „különbek”, mint az elmaradott, begyepesedett „konzervatív” , hogy ők az azok akik maguknak követelik a jussukat, mert ………, csak, mert ők jönnek, mert….??????
>>Ha a 21. századi baloldal lelkes támogatója volna - példának okáért - a buddhista tanoknak, abba még bele lehetne látni némi logikát, bölcsességet és méltóságot. No de pont az iszlám???<<

Nem az iszlám a lényeg, hanem a polgárpukkasztás, a proli „Móricka effektusa”, aki AIDS-es kurvát kér,. hogy bosszút álljon vele a szomszédon, aki kiszúrta a labdáját, ez csak a proli „lázadásának” épp az aktuálisan rendelkezésre álló eszköze, mondhatni egy fatális véletlen, de épp kapóra jön….
>>a tisztességes balosoknak<<
Ez a fogalom már oximoronná devalválódott……
>>ma is az lenne a dolguk, hogy kiálljanak a gyengék, a kisebbségek, az áldozatok mellett. <<
De hiszen épp azt teszik, mert szent meggyőződésük, hogy ők a „gyengék, a kisebbség, az áldozatok”, vagyis a mindenkori proli és alja kozmopolita és hazátlan gyökértelen….

>> az iszlám - az egyetlen irányzat, amely részéről valódi támadást látunk - abszolút tabu, kritikával nem illethető. <<
Mert akkor ki kellene dobni a kukába az összes eddigi ideologiájukat, a létük értelmét, és hát ez túl nagy ár, inkább tovább nyomatják a khrahácsot és befogják a szemüket, azt hívén, hogy akkor ezt más sem látja, vagy ha igen. akkor ez „bevállalható” a „szent cél érdekében”……

>>Semmi baj nem lenne a baloldalisággal, ha az övé volna az uralkodó attitűd.<<

Olyat vársz el a prolitól, amire „alkatilag” nem képes….

HypocritSlayer 2023.03.22. 10:24:49

@Hartrigel:
>>ezek a muszlimok Európában, pont, hogy szabadulni akarnak a muszlim államok kötöttségeitől.<<

A vicc az, hogy a szart viszont hozzák magukkal, ugyanazokat a "kötöttségeket" teremtik itt is meg maguknak újra, és ironíkus módodn, oda mennek vissza szó szerint nyaralni, ahonnan "elmenekültek", vagyis nem tudják a saját valójukat megtagadni, ilyen atermészetük és ennyire determináltak.....

> >Természetesen a tanulság a végén az, hogy Istentől/Allahtól nem tudsz elfutni akárhova mész.<<

Pontosan, tőle még csak csak el tud futni, egyénként, esetleg, de társai mindig visszarángatják......

>>Gondolja csak a mi cigányainkra!
Miért teszik azt amit tesznek? MERT MEGTEHETIK! Ennyi! Nincs következmény! ami van az is nudli!<<

A kettőben közös az, hogy átlagosan 70 körüli az IQ-juk, ami determinisztikus, különbség pedig az, hogy (szerencsénkre?:) a cigányokat nem fanatizálja egy ennyire elborult él elbaszott dogmarendszer.....

>>Számukra ez már beavatássá vált, hogy nem vagy férfi fiam addig amig egy kisidőt nem ültél. Nekik ez olyan, az civilizálatlan törzsek korában volt annó, az első vadászat, vagy a férfivá avatás ceremóniája.<<

Ez logikus és érthető is, ennyi a "mozgásterük", többre nem igazán képesek....

>>Szerintem azért lett szerelmesek az iszlámba bele, mert felhasználható a Kereszténység ellen, illetve annak kultúrköre ellen. <<

Ez csak "járulékos haszon", de nem fő cél, inkább eszköz.....a romboláshoz, a cancel culture-hoz, a proli természetes alapállapotából fakad....

>>Az is fura lesz, ha "félúton" megakarnák gondolni magukat a bevándorlás pártiak. Mit csinálnának, ha már 15-35% körül vannak a társadalomban? <<

Egyszerű, amit eddig is csináltak, "ráfogják a nyuszira és isznak még egy Nesquik-et".........

HypocritSlayer 2023.03.22. 10:33:16

@G. Nagy László:
>>Mintha úgy akarnám megvédeni magam egy farkastól, hogy összeköltözöm az oroszlánnal...<<

Soha nem felejtsd el: a kibicnek és a prolinak semmi nem drága.....

>> Egy biztos: egy nagyon primitív, nagyon barbár, nagyon alacsony tudati szintű hordát látunk, amely nagyon messze van a nyugati civilizációs normáktól.<<

Mert nem is képesek ezeket a normákat magukévá tenni, "alkatilag" alkalmatlanok rá, az IQ szintjük gátat szab ennek, akkor is, ha ezt elmismásoljuk.....

>> Ennek egyik oka lehet genetikus: alacsony intelligenciahányados; a másik kulturális: maga az iszlám.<<

A kettő egymást kiegészíti és segíti, biztonságot ad, és furcsa módon a szintén retardált cigán yis , paradox módon, de a "dolgozó paraszt" fölé helyezi magát, úgy látszik, hogy az alacsony IQ-nak ez egy velejáró sajátossága......

>>A kérdés már csak az, hogy egy vallásos, avagy a vallását elhagyó muszlim a veszélyesebb... <<

A vallását elhagyó muszlim csak úgy értelmezhető, ha nincs másik aki "elllenőrizheti", vagyis ha maximum ketten vannak, akkor lehet "bulizni", mert egymást nem csesztetik, de ha már hárman vannak, akkor nagyon hamar visszatérnek az (iszlám) norma követésére, ugyanis a másik kettő mindig "keresztre feszítheti" a harmadik "renitenst", vagy annak látszót, így a játékelmélet szabályai szerint ha már hárman vannak, vagy annál többen, akkor mindegyik igyekszik pápább lenni a pápánál, hiszen a többieknek ki lesz különben szolgáltatva.....

MEDVE1978 2023.03.22. 11:28:10

Nagyon sok oldalról megfogható a téma.

Elsőként szerintem úgy érdemes megközelíteni, hogy a "woke" paradigma miért kiemelten toleráns a muzulmánokkal, az iszlámmal.

A válasz összetett: része az, hogy ugye a woke paradigma egyik fő eleme a kisebbségvédelem és az egyén kiemelt védelme. Történetileg ezt már sokszor kifejtettem, hogy lényegében ez a volt baloldali pártok menedéke volt a valóság elől, hogy a nemzetközi tőkének való kiszolgáltatottság és lényegében a globalizáció miatt nem tudnak érdemben javítani nagy társadalmi rétegek helyzetén. A menekülést ebből a helyzetből a hátrányos helyzetű csoportok védelme adta, ezt vették át az ilyen "újbaloldali" mozgalmak identitásnak.
Tehát lényegében feladták a széles társadalmi rétegek felemelésének ígéretét (mert az sok pénzbe kerül és az nincs) és elkezdték képviselni a változz meg és változtasd meg a társadalmat, hogy a kisebbség jobban éljen elvet.

A muzulmánok ugye bevándorlóként jelennek meg a fejlett országokban, kisebbségként, tehát tökéletes alanyai a woke ideológiáknak. Az eltérő nyelv, kultúra, bőrszín stb. miatt diszkrimináció is éri őket (most tekintsünk el attól, hogy ez "jogos-e"), ezért is jó alanyok. A woke ideológia tehát elsősorban az áldozati mítosz= jó, áldozat kisebbség / gonosz többség alapelven viszonyul a kérdéshez. Az egész nagyon jól beilleszkedik a valláspótlék funkcióba is: bűnösek vagyunk mi a keresztény többség, mert diszkrimináljuk a bevándorló muzulmánokat.
Legtöbbször emellett még egy további narratívába is beleillenek a muzulmánok méghozzá a gyarmati / kizsákmányoló narratívába. Mivel gyakorlatilag a második világháború utánig de facto a teljes muzulmán világ gyarmati vagy félgyarmati státuszban volt, ezért a woke gondolatmenet az, hogy mi gonosz fehérek kizsákmányoltuk a szegény muzulmánokat és annyira tönkretettük az országaikat, hogy kénytelenek nyugatra vándorolni.

Újabb aspektusa a történetnek a woke hibás kultúra felfogása. A modern ember hajlamos arra, hogy minden kultúrát mérlegeljen, az egyéni képviselőit, hacsak nem radikálisan másban kárt tenni akarnak toleráljon és megértse a mozgatórugóit. Ez idáig még rendben is van, csakhogy ebből nem következik az, hogy minden kultúra egyenrangú és nem kritizálható. Viszont a woke-nál a kulturális hovatartozás egybeolvad az egyén döntési jogával, ami "szent és sérthetetlen" és nem kritizálható. Ebből a nézőpontból viszont minden kultúra létjogosult és nincs alapunk arra, hogy kritizáljuk (hiszen ezzel magát az egyént támadnánk). Ez viszont óriási tévedés: vannak az értékrendünk szerint rossz kultúrák, közösségek, amelyek létét nem szabad tolerálni.

Még egy oldala az egésznek a pénz. Bizony az olaj és mindaz, ami lett belőle. Szaúd-Arábiának és az emirátusoknak brutális vagyona van és ebből nagyon sok be van fektetve nyugaton. A katari vb világosan megmutatta, hogy a woke narratívát egyébként érdekből felvállaló cégek - közöttük olyanok mint a McDonalds, Budweiser, Coca-Cola, Adidas - vagy maga a rendező FIFA milyen gyorsan dobják el a narratívát, amint pénzről van szó. Ez nyilvánvalóan kihat az egész iszlám woke megítélésére, nem szívesen mennek arra, hiszen ez a szponzoroknak és a vállalatoknak, akik elvileg mögéjük állnak és pénzelik őket kínos.

G. Nagy László 2023.03.22. 12:47:03

@MEDVE1978: Abszolút egyetértek minden felvázolt szempontoddal.

"ebből nem következik az, hogy minden kultúra egyenrangú és nem kritizálható."

Pontosan.

"Viszont a woke-nál a kulturális hovatartozás egybeolvad az egyén döntési jogával, ami "szent és sérthetetlen" és nem kritizálható."

Ebből fakadóan a woke maga is egy tekintélyelvű vallássá válik.

"Legtöbbször emellett még egy további narratívába is beleillenek a muzulmánok méghozzá a gyarmati / kizsákmányoló narratívába. Mivel gyakorlatilag a második világháború utánig de facto a teljes muzulmán világ gyarmati vagy félgyarmati státuszban volt, ezért a woke gondolatmenet az, hogy mi gonosz fehérek kizsákmányoltuk a szegény muzulmánokat"

A helyzet az, hogy Pápua Új-Guinea is volt gyarmat, az angolok, a hollandok és a németek is garázdálkodtak azon a tájon, később Ausztrália is beszállt a buliba. Na most ha ha lesz pár emberevő, akik megjelennek Nyugat-Európában, az ő kultúrájukat is mélységesen tisztelnünk kell majd?

Sadist 2023.03.22. 14:51:16

@MEDVE1978: Pont a napokban volt Tim Pool-éknál téma, hogy mi is a woke ideológia.

twitter.com/Timcast/status/1636401810469683200

"Understanding what woke is is simple

It is the modern left/liberal culture created by algorithms on social media

It is characterized by cultlike adherence to rapidly changing ideological foundations rooted in various leftist theories

Its social zombism"

És ha belegondolsz, tényleg nincs neki egy stabil ideológiája. Gondolom megvan az "I support the current thing" mém, na az pontosan ezt figurázza ki.

G. Nagy László 2023.03.22. 15:40:19

@Sadist: Ez már nagyon sci-fi! Mindenesetre érdekes volna, ha kiderülne, hogy nem is emberek gyártják az elmebeteg ideológiákat, hanem sima algoritmusok mosnák az agyunkat, hogy épp minek kell tapsolni... Mondjuk megnézném a Lord Valdez-félék fejét, amikor lehull a függöny, s kiderül, hogy Óz, a nagy varázsló valójában csak egy önálló életre kelt, kiszámíthatatlan gép...

Ha így lenne, az nem csupán azt jelentené, hogy az MI átvette az uralmat az ember felett. De arra a kérdésre is választ kapnánk, hogy a korabeli sci-fik leggyengébb pontja - vajon FIZIKAILAG miként árthat nekünk egy algoritmus? - is megválaszolásra kerülne: egyszerűen összeugraszt bennünket. Menekültválságot, ökohisztériát, majd háborút provokál... a piszkos munkát elvégezzük mi magunk... Nem rossz :)

alöksz róz 2023.03.22. 16:22:36

@G. Nagy László: azokat az algoritmusokat is megírja valaki...
ezt "felejtette" ki a lordvaldez is, amikor letagadta a google aktív és tudatos szerepét a covid-hisztériában

Wildhunt 2023.03.22. 18:27:24

@alöksz róz: amivel kapcsolatban a legszomorúbb, hogy a Google a hiszti közben is képedbe tolta a valós adatokat is, ami alapján világosan ki lehetett értékelni a betegséget és az oltások hatékonyságát is. Csak ezzel senki nem foglalkozott a mimmeghalunk hevületében.

IdomitottFoka 2023.03.22. 20:35:34

Eltelt egy nap és 11 komment érkezett, azok is részben offtopic, úgy látszik ezt a gumicsontot hiába dobálod. Így 8 év után is a migrik ellen nyáladzani...

Sadist 2023.03.22. 20:57:04

@G. Nagy László: " Ez már nagyon sci-fi! Mindenesetre érdekes volna, ha kiderülne, hogy nem is emberek gyártják az elmebeteg ideológiákat, hanem sima algoritmusok mosnák az agyunkat, hogy épp minek kell tapsolni..."

Abban a podcastben pontosan ezt vezették le, mindjárt megkeresem.

G. Nagy László 2023.03.22. 21:01:39

@IdomitottFoka: Természetesen jogodban áll fikázni, még ezen a nyomorult módon is. Én a helyedben piszkosul szégyellném magam: csak azért kommentelsz, hogy leírd, milyen szar a poszt, a kutyát sem érdekli... Tudod, mindannyian belefutottunk már olyan írásművekbe, amelyek nem keltették fel az érdeklődésünket. Van ilyen. Kulturált és sportszerű ember ilyenkor csendben odébbáll. Ez a hozzáállás azonban, amit itt most bemutatsz, mindennek a legalja. Ennél még te is sokkal civilizáltabb szoktál lenni, nem is értelek. Tényleg szánalmas.

Ami posztot illeti: Lord Valdezzel napok óta vitáztunk e kérdés felett, annyi gondolat és szempont összegyűlt, hogy érdemesnek találtam kikerekíteni egy önálló poszttá. Lehet, hogy a kérdés csak keveseket érdekel, de megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy bármiről írhatok, ami az eszembe jut.

"Így 8 év után is a migrik ellen nyáladzani..."

Ez meg teljes félreértése a posztnak. Olvastad egyáltalán? A téma az iszlám, és különösen az, hogy az agymosott progresszívek mitől imádják. A migráció itt totál mellékszál. És ami a 8 évet illeti: úgy teszel, mintha lett volna egy gyors bevándorlási hullám 2015-ben, s mára már nem is gond a kultúrák találkozása. Csak halkan jelzem: ha a hozzád hasonló felelőtleneknek mégsem sikerül belehajszolniuk a világot egy atomháborúba, és lesz még holnap, úgy az iszlám lesz az egyik legégetőbb probléma Európában, nem is kell hozzá sok idő.

Ha volna benned tisztesség, arról beszélnél, hogy te magad miként viszonyulsz e valláshoz.

Sadist 2023.03.22. 21:21:50

@Sadist: www.youtube.com/watch?v=4f3iPaxaS2A

Az egész beszélgetés érdekes, de ha csak a lényegre vagy kíváncsi, kb. a 4. perchez tekerj.

G. Nagy László 2023.03.22. 21:38:48

@IdomitottFoka:

Még két dolog eszembe jutott.

Az egyik: nem csak a posztot, de a kommenteket sem olvasod értő módon. Gyakorlatilag mind a témához szól hozzá, tiéd az első, amely abszolút offtopic. Nem is értem ezt a megjegyzést.

A másik: öt és fél éve írom ezt a blogot, kaptam itt már mindent, elég edzett vagyok. De a szemétségnek ez a szintje a mai napig elszomorít. Lassan az ötszázadik posztomnál járok, de a mai napig beleteszem a lelkemet mindegyikbe. Halvány fogalmam sincs, hogy a jelen írásművet hányan olvassák és kommentelik majd a következő napokban. Talán nem ez lesz a leglátogatottabb írásom. És akkor? Ezért bántani? Ha meglátsz egy üresen tátongó éttermet, bemész, és lebaszod a tulajt, hogy micsoda szar hely ez, üresek az asztalok? A galériatulajdonosnak is az orra alá dörgölöd, hogy szarok a kiállított festményei, ha nem ad el közülük egyet sem? Miféle ócska lelked van neked?

Sadist 2023.03.22. 22:04:00

@G. Nagy László: Ha érdekelnek az AI társadalmi és kulturális hatásaival foglalkozó sci-fik, ezt nézd végig: www.youtube.com/watch?v=jIYBod0ge3Y
Mikor először láttam, felrobbantotta az agyam.

HypocritSlayer 2023.03.23. 07:10:00

@G. Nagy László:

>>Miféle ócska lelked van neked? <<

Proli.....

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2023.03.23. 07:49:00

Téveszmék: vannak bevándorláspártiak
Valóság: vannak normális emberek, akik számára ez nem központi kérdés.
Zárójel: jelenleg a Fidesz is azon van gőzerővel importáljon embereket, pl. muszlim kirgizeket... A motiváció, hogy valakinek dolgoznia is kell.

Nem vetted észre, de van egy ötödik attitűd is: a felvilágosító. Azon emberek, aki többet tudnak nálad és nem fertőzte meg őket a rettegés. Ők próbálják elmagyarázni neked, hogy mikben nincs igazad.

Javaslat az intellektuális fejlődésre: megérteni az anekdotikus bizonyítékok helyes kezelését.
Anekdotikus bizonyítékok emlegetése azért értelmetlen, mert nem bizonyítják a veszélyességet.
Az anekdotikus bizonyíték nem azt jelenti, hogy vagy megtörtént vagy nem, hanem nem egy szisztematikus gyűjtésből származik. Az ilyen bizonyítékokkal az a baj, hogy ismeretlen a nevező. Azt mondod, hogy történt 10 eset, de nincs információ, hogy mennyiből. 10-ből 10-szer történt, vagy 10 millióból 10-szer?
Példa:
Jön a mérnök fogja a nukleáris szerencsétlenségek áldozatainak számát, visszaosztja vagy üzemórára, vagy megawattórára és összehasonlítja más erőműtípusoknál előforduló áldozatokkal és kijelenti, hogy az atomenergia biztonságosabb, mint más erőművi megoldások.
Aztán jön az egyszeri sötétzöld azt mondja, hogy atomenergia veszélyes, mert Csernobil.

IdomitottFoka 2023.03.23. 07:57:09

@G. Nagy László: Ne írjál szar posztokat és akkor nem kapsz majd éles kritikákat a színvonalára. Az h egy nap alatt "beleástad" magad a témába, az látszik is a nívón. Szokásos szalmabábok, cherrypickingek, következetlenségek, hajánál fogva előrángatott párhuzamok. Tudod pont azért kapod az ívet mert egy éve, két éve még a posztjaidnak volt koherenciája, az utóbbi évben pedig nettó részrehajlás az egész.

"Miféle ócska lelked van neked?"
Meh, mondja ezt egy mániákus, akinek mindenről az jut az eszébe, hogy jaj,avókok,jönnekavókok.

G. Nagy László 2023.03.23. 08:14:48

@IdomitottFoka:

"Szokásos szalmabábok"

???

"cherrypickingek"

Tudnál hasonlóakat mazsolázni a keresztények által a közelmúltban vallási alapon elkövetett erőszakos cselekedeteiből? Hajrá!

"következetlenségek, hajánál fogva előrángatott párhuzamok"

Egyet mondjál!

Még egyszer kérlek, légy csak minimálisan tisztességes! Válaszolj arra, hogy TE MAGAD miként viszonyulsz az iszlámhoz! Nem egy bonyolult kérdés.

Ha ezzel megvagy, válaszolhatsz a poszt által feszegetett - számomra rém izgalmas - kérdésre is: a progresszívek miért imádják azt az iszlámot, amely minden elemében szembemegy az ideológiájukkal?

Előre is köszönöm a konstruktív, építő hozzáállást.

G. Nagy László 2023.03.23. 08:26:41

@Lord_Valdez:

"Jön a mérnök fogja a nukleáris szerencsétlenségek áldozatainak számát, visszaosztja vagy üzemórára, vagy megawattórára és összehasonlítja más erőműtípusoknál előforduló áldozatokkal és kijelenti, hogy az atomenergia biztonságosabb, mint más erőművi megoldások.
Aztán jön az egyszeri sötétzöld azt mondja, hogy atomenergia veszélyes, mert Csernobil."

Örömteli, hogy legalább az elmebeteg sötétzöldekkel nem fújsz egy követ.

Természetesen igazad van, én sem mondok mást: a muzulmánok többsége is békés, barátságos ember. Van egy csomó török, líbiai, nigériai, sőt ománi haverom is. Minddel a legszívélyesebb, legmosolygósabb barátságot ápoljuk, s beszélgetünk mindenről, még a vallásukról is. Közöttünk mindössze két vita van.

1. GYAKORLATI - Milyen közbiztonsági kockázata van a muszlim vallásúak tömeges betelepítésének? Te azt mondod: szinte semmilyen, nem is kell foglalkozni vele. Én azt mondom: Párizsban már jóval 2015 előtt is voltak nogo zónák, ahonnan eltanácsolták a turistákat. Ma már a balos politikusok is arról beszélnek, hogy a rendőrség nem mindenütt képes rendet tartani. Döntse el mindenki, hogy melyik álláspontot tartja igazabbnak.

2. IDEOLÓGIAI - Te azt mondod, hogy az iszlámmal nincs semmi baj. Én azt, hogy primitív, barbár, kegyetlen, patriarchális, homofób, elnyomó vallás. Itt is döntse el ki-ki, hogy melyik áll közelebb a valósághoz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.03.23. 08:39:03

Tulajdonképpen éppen ez az iszlám egy erőssége: politikai tanítás is, s nem egyeztethető össze a liberális demokráciával.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.03.23. 08:39:57

"ártatlan karikatúra miatt"

Próbálj hasonló karikatúrát csinálni valamely liberális tabu ellen!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.03.23. 08:41:31

"Ők pontosan tudják, hogy az iszlám és a nyugati létforma összeegyeztethetetlen, épp ezért szándékosan segítik, gerjesztik a tömeges migrációt."

Én is ezek kzöött vagyok.

Támogatoma muszlim bevándorlást nyugatra. Így esély van, hogy a jelenlegi sátánista polgári rend helyén iszlám államiság lesz ott, ami kisebb rossz.

2023.03.23. 08:44:20

Hogy a klasszikust idézzem: szar fűrészelés X oldalon keresztül.

A probléma a cikkel, hogy nem tud különbséget tenni a dogmatikus vallás, és az élő hit között, ezeket folyamatosan (szándékosan?) keveri.

Sajnos már láttuk a korlátozott gondolkodás módot a szerzőtől ez előtt is, ezért nem újdonság a jelenlegi felállás sem.
Mivel általánosítani próbál minden áron anélkül pl egy egy értelmes hívő emberrel próbált volna beszélni akármelyik irányzatból.
Abban a történelemben hiszek amit én írtam!

Így nagyon nehéz nem sarkos véleményt formálni, aminek pontosan ez az eredménye amit látunk.
Prekoncepciók hada, visszacsatolással.

Sebaj, jó helyre ír, hiszen pontosan erre van igénye az olvasoknak, felületes összefüggésben kieelni a gyűlöletet, és ezt egyszerű módon a "társ rajongókkal" megosztani.
Na abból akad bőven, ítélkezés megy, aztán ennyi.

chrisred 2023.03.23. 08:44:51

"A baloldaliság - méltányolható értelemben - a gyengék védelmét jelenti."

Nem, a baloldaliság a közösség prioritását jelenti az egyénnel szemben.

"A képzetlen munkásokét a jogászokkal körbevett munkáltatóval szemben. "

A legkevésbé sem, ha az a munkáltató az állam.

2023.03.23. 08:54:10

@chrisred:
Ne tedd, mindjárt jön a tekintély alapú érveléssel, hogy Ő már azért letett valamit az asztalra...
Miközben igaz is, csak úgye az lenne a kérdés, hogy valójában mit is.
Mint a vállalati rendszerbe, megcsinálod a nagy tervet, mindenki tapsol, előlépett, aztán majd a következő látni fogja, hogy azzal a tervvel mindent lehet, csak dolgozni nem.
Persze az utód a hibás, nem az aki a tervet készítette....

Etniez 2023.03.23. 09:18:56

@Hartrigel: "Amúgy kisebb botrány pont a németeknél volt, hogy a belbiztonság szemet huny a terror ámokfutások felett, mert nácizmus: Putyin is megmonda, hogy a terror akciók 90% a CIA és a belbiztonság tudtával történik. Lehet van benne valami."

90? Biztos? Nem 85%?

Ezzel az ostoba befejezessél kb lenulláztad az egész hozzászólásod.

Putyin? Az a Putyin, aki felbérelte az FSZB-t, hogy a csecsenekre terelve a gyanút robbantsanak fel néhány lakóházat Oroszországban? Vagy aki külföldön hajt végre terrorakciókat Novicsok felhasználásával?

Az iszlám kártékony? Az biztos, ahol megtelepszik, oda elhozza a középkort. Na nem mint ha a kereszténység nem ugyanazt csinálná, ha hagynánk neki.
Vagy amikor a "békés" hinduk éppen progromokat szerveznek a muszlimok ellen Indiában.

Nincsen békés vallás. Az összes vallás uralkodni akar, uralkodni pedig csak erőszakkal lehet.
Európa szerencséje, hogy kifejlesztette a szekularizált államokat a fejlődése során.
Bár vannak erők, amelyek a szekularizáció ellen dolgoznak és vissza akarják hozni a középkort Európába: pl Orbán barát és néhány eszement muszlim fundamentalista, de ne aggódj: nem fogjuk engedni. Nektek sem!

Sem keresztényeknek, sem muszlimoknak. A vallásnak nincs helye a 21.-ik században.

G. Nagy László 2023.03.23. 09:20:01

@kiskutyafule:

Szedd már össze magad, kérlek! Nyomod a bullshitet, mintha valami elbaszott értekezleten ülnél: "nem tud különbséget tenni a dogmatikus vallás, és az élő hit között, ezeket folyamatosan (szándékosan?) keveri." Továbbá: "Sajnos már láttuk a korlátozott gondolkodás módot a szerzőtől" Valamint: "Prekoncepciók hada, visszacsatolással."

Mi a szarról beszélsz? Én is tudom, te is tudod, hogy általános és megfoghatatlan kritikát tolsz, aminek semmi értelme. Ha van benned csak egy csipetnyi tisztesség, akkor konkrétumokat hozol. Például:

1. Szerinted az iszlám a béke vallása? (Szerintem minden vallás káros. Én úgy kezdem minden imámat: "Istenem, köszönöm, hogy nem vagyok vallásos." De mind közül az iszlámot látom a legártalmasabbnak.) Te hogy látod?

2. Az látjuk, hogy a progresszívek jellemzően ateisták és vallásellenesek. A kereszténységet kifejezetten gyűlölik. Miért pont az iszlám a kedvencük? (Itt is megcáfolhatsz, monhatod, hogy tévedek ebben és ebben. Arról már lehet beszélni.)

Szóval, kapd össze magad, ha azt akarod, hogy komolyan vegyelek!

G. Nagy László 2023.03.23. 09:23:44

@Etniez:

"Az iszlám kártékony? Az biztos, ahol megtelepszik, oda elhozza a középkort."

Végre egy tisztességes gondolat. Maximálisan egyetértek: minden vallás kártékony. Abban természetesen van vita köztünk, hogy milyen mértékben. És abban is, hogy az ideológiai alapok sem lényegtelenek. Jómagam például Buddha és Jézus tanításit nagyra értékelem. Az más kérdés, hogy az intézményesült vallások mivé rontották e tanokat.

grundigg 2023.03.23. 09:24:20

@G. Nagy László: "számomra rém izgalmas - kérdésre is: a progresszívek miért imádják azt az iszlámot"

Érdekes, hogy szerinted rém izgalmas ez a kérdés, miközben egyetlen embert sem nevezel meg a posztodban, akiről bizonyítanád, hogy progresszív és bizonyítanád, hogy "imádja az iszlámot". Ez lenne ugyanis a téged állítólag hihetetlenül izgató kérdés megismerése, megértése és megválaszolása felé vezető út nulladik lépése. Aztán utánanézhetnél, hogy ezek az iszlámimádó progresszívek miért úgy gondolkodnak, ahogy. Ha rátaláltál "Yemesi Ilensamni" írásaira, talán olyat is találhatsz, ahol iszlámimádó progresszívek osztják meg veled a gondolataikat.

Etniez 2023.03.23. 09:24:47

@G. Nagy László: "Tudnál hasonlóakat mazsolázni a keresztények által a közelmúltban vallási alapon elkövetett erőszakos cselekedeteiből? Hajrá!"

A közelmúltban nem, de mondjuk 300 évre visszamenőleg milliókat irtottunk ki vagy erőszakkal térítettünk meg szerte a világban.
Egy pillanatnyi állapotot kiragadva hirdeted a "békés" kereszténységet, holott majdnem ezer évig ők is tűzzel és vassal terjesztették a hitet.

Az iszlám azért nem békésebb jelenleg, mert középkorból érkeznek a híveik. Amíg a keresztény hívek éltek középkorban, ők is vérrel térítettek. Ez ilyen.

G. Nagy László 2023.03.23. 09:25:50

@chrisred: A baloldaliság sok mindent jelenthet, manapság szinte bármit. Én hozzá tettem: méltányolható értelemben.

G. Nagy László 2023.03.23. 09:31:05

@grundigg: Okostojás, először nyilatkozz arról, hogy te magad miként viszonyulsz az iszlámhoz. Aztán nézd meg a többi kretén elvtársadat, hogy ők miként mentegetik. Még e blogon belül is ezt látod. Majd ha leírtad, hogy szerinted milyen az iszlám, utána elkezdhetsz arcoskodni. Addig nulla erkölcsi alapod van, te is tudod.

G. Nagy László 2023.03.23. 09:34:41

@Etniez:

"Amíg a keresztény hívek éltek középkorban, ők is vérrel térítettek. Ez ilyen."

Én az inkvizíciót sem tartom barátságos intézménynek... Mindenesetre: mindez már a múlt. A jelenben a kereszténység aligha jelent fizikai veszélyt bárkire. Ha az iszlám ilyen lenne, liberális alapállásom szerint - a vallásszabadság jegyében - én lennék a legnagyobb védelmezőjük.

IdomitottFoka 2023.03.23. 09:35:39

@G. Nagy László: egyrészt, te engem ne dolgoztassál, b+.
másrészt, "ha ezzel megvagy, válaszolhatsz a poszt által feszegetett"
majd tőled kérek engedélyt, persze. mégis kinek képzeled magad?

szalmabáb: "beleszerelmesedni a posztmodern baloldal az iszlámba"
tény: a bevándorláspártiak nem a vallásuk miatt pártolják a bevándorlókat, meg nem is mind progresszívek (viktor sem progresszív, de azért pártolja)

"keresztények által a közelmúltban vallási alapon elkövetett erőszakos cselekedeteiből"
breivik, tarrant

cherrypicking: "A radikális baloldaliaktól nem hogy nem idegen az ideológiai megszállottság és a permanens agresszió, hanem egyenesen a lételemük."
ez bármilyen radikálisokról elmondható, pl a radikális iszlamistákról...

következetlenségek: a radikális iszlámról írsz, példaként a Ladenburger esetet csempészve be igazolásként, aminek az elkövetője nem radikális iszlamista volt, hanem egy nettó vadember. nyilván muszlim, de az úgy készül h mond ki 5* h allah hatalmas, és készen vagyunk. ennyi erővel bárki keresztény terroristáról írhat egy másik nettó vadember esetében ha azt történetesen csecsemőként megkeresztelték.
azt írod a posztmodernbal beleszerelmesedett az iszlámba meg abszolút tabu, kritikával nem illethető, aztán a végére beteszel egyet, aki nem (mellesleg elírtad a nevét), él is a kritikával, és nem tűnik ezért elnyomva. (az elnyomás nem az h nem értek egyet veled, szóvá is teszem, és kritizálok)

Etniez 2023.03.23. 09:49:50

@IdomitottFoka: Én sem látom ezt a liberális-muszlim szerelmet.
Szerintem egy liberális minden vallástól egyenlő távolságra áll, minden vallás ellentmond a felvilágosodásnak, melyen Európa már keresztülment és a világ vezető hatalma lett.

A világunk nem feleltethető meg sem a Tórának, Bibliának és Koránnak sem.
A vallás egy téveszme.

Az is téveszme, hogy a liberálisok bevándorláspártiak vagy muszlim rajongók. Azok maximum a liberálisok szélsőségesei.
Olyanok, mint pl a FICSAK, aki a mesekönyvben leírtak miatt meg akarják mondani, hogy a többség mikor tartsa a farsangi mulatságot vagy hogy vasárnap ne járjon vásárolni.

roubaix.blog.hu/2023/03/03/betiltana_mint_egyszeri_ficsak_az_energiaitalt

grundigg 2023.03.23. 09:54:52

@G. Nagy László:

Miután nem vagyok progresszív, ezért az én véleményem sajnos nem sokat tud hozzáadni a "Miért imádják a progresszívek az iszlámot?" kérdéshez. Ehhez iszlámimádó progresszíveket kéne keresgélned. Főleg, hogy téged állítólag rohadtul izgat ez a téma.

Olyannyira nem vagyok progresszív, hogy - veled ellentétben - még a poligámiát sem támogatom. De jaj, máris egy közös pont az iszlámmal! Laci, csak nem? Sőt képzeld, még egy csomó török, líbiai, nigériai, sőt ománi haverom sincs. Nem gondolod, hogy a velük való haverkodásod a kultúrák keveredése, és mint ilyen, veszélyes? Honnan tudod, hogy miután kedélyesen elcsevegett veled, nem megy haza csőbombát készíteni? Nem kéne a haverjaidat elzavarni Európából?

A kommentem pedig arra mutatott rá, hogy a probléma, ami téged állítólag őrülten izgat, valójában egyáltalán nem érdekel, mert akkor utánajárnál. Téged egyedül az a probléma érdekel, hogy minél többször leírd: aki nem tagja az Orbán Viktor Rajongói Klubnak, az progresszív, és aki progresszív, az minden baj és veszély forrása, még terroristákkal is betelepítené Európát.

chrisred 2023.03.23. 09:57:46

@G. Nagy László: A modern polgári társadalomban már nem sokat jelentenek ezek a megkülönböztetések, hogy baloldali-jobboldali, liberális-konzervatív. A közéletben nem osztályok-kasztok, és azok jellemzőit meghatározó ideológiák vesznek részt, hanem érdekcsoportok.

Sadist 2023.03.23. 09:59:05

@Etniez: "A vallásnak nincs helye a 21.-ik században."

Ennél nagyobbat nem is tévedhetnél.

Etniez 2023.03.23. 10:02:32

@Sadist: Meghajlok érveid súlya előtt.

G. Nagy László 2023.03.23. 10:07:14

@grundigg: És még mindig mismásolsz. Tényleg csak erre vagy képes. @Etniez: sem rajong Orbánért, de képes leírni az iszlámmal legkevésbé sem szimpatizáló véleményét. @Lord_Valdez: sem Orbán-imádó, viszont ő is képes megfogalmazni a véleményét, mely szerint tök oké az iszlám. Te, meg a másik maszatoló @IdomitottFoka: még arra sem vagytok képesek, hogy állást foglaljatok.

Imádom ezt. Csodálkoztok azon, hogy négyszer egymás után szarrá verünk bennetek a választásokon, de még annyi vér sincs bennetek, hogy bármikor bármiért kiálljatok. (Jelzem: ezért nem fogtok nyerni legközelebb sem.) Csak az ócska és primitív fikázás. Jól mondja @HypocritSlayer: igazi, valódi prolik vagytok. Még ha valamivel tanultabbak is a magatok fajtánál, a lelketek mélyén igazi gyökértelen, gondolatoktól mentes prolik maradtatok.

G. Nagy László 2023.03.23. 10:14:20

@chrisred:

A modern polgári társadalomban már nem sokat jelentenek ezek a megkülönböztetések, hogy baloldali-jobboldali, liberális-konzervatív. A közéletben nem osztályok-kasztok, és azok jellemzőit meghatározó ideológiák vesznek részt, hanem érdekcsoportok."

Talán tényleg nem. Ám ettől még vannak ÉRTÉKEINK. Ezeket egymás mellé tudjuk tenni. Nekem az egyéni szabadság a fő értékem, ezért a klasszikus liberalizmust tűzöm a zászlómra. Ha valaki az egyenlőséget tartja legfontosabbnak, az nyilvánvalóan szembe megy ezzel, és a klasszikus baloldaliság mellett kötelezi el magát. Muszáj megtalálnunk a megfelelő kifejezéseket, ha kommunikálni kívánunk egymással. Különben az erkölcsi relativizmus felé fogunk száguldani, ahogy - szomorú látni - tesszük is ezt a jelenkorban.

G. Nagy László 2023.03.23. 10:20:53

@grundigg:

"A kommentem pedig arra mutatott rá, hogy a probléma, ami téged állítólag őrülten izgat, valójában egyáltalán nem érdekel, mert akkor utánajárnál. "

Tényleg igazi idióta vagy. Olyan nem létezik, hogy írsz egy posztot, amelyben kérdéseket teszel fel, s az okos kommentelőid segítenek ezek megválaszolásában? Ennek semmi létjogosultsága? Mondjuk ha minden kommentelőm ilyen romboló, károgó, a világ számára semmi pozitívat nyújtani nem képes fikagép lenne, úgy tényleg nem sok értelme volna :)

chrisred 2023.03.23. 10:26:38

@G. Nagy László: Csak éppen ezek nem egymást kizáró értékrendek, hanem csupán prioritást jelentenek. És számos közéleti kérdésben nem szemben állnak, hanem kiegészítik egymást. Ha csak a már említett általános választójogot vesszük, akkor az, hogy a választójog szabad és egyenlő, nem kioltja, hanem erősíti egymást.

G. Nagy László 2023.03.23. 10:30:11

@chrisred: Ez nem így van. A szabadság ALAPFELTÉTELE a törvény előtti egyenlőség. Ezek nem kioltják, hanem építik egymást. Amikor az egyenlőséget gazdasági értelemben, vagy bármilyen más módon alkalmazod, amely túlmutat a törvény előtti egyenlőségen, ott már a szabadság ellen dolgozol és kiléptél a liberalizmus keretei közül.

Sadist 2023.03.23. 10:31:02

@Etniez: Militáns ateistáknak abszolút fölösleges érvelni, úgyse jut el a tudatukig az égvilágon semmi.

2023.03.23. 10:32:14

@G. Nagy László:
Akkor leírom másként:
Ezzel az egésszel sikerült e az ellentéteket csökkenteni?
Szerintem nem, innen 2 út van.
Vagy növelni akarod, vagy semleges, de akkor meg minek...

Veszel egy gyűjtőfogalmat, és addig tekered, míg nem tudsz belőle egy hatalmas általánosítás kihozni ami téged igazol.

Pl van rengeteg ember, aki egyformán szemléli a vallásokat, és ezt pont azért teszi, hogy azok ne tudják a fejlődésre akadályozni, de közben próbálják magát a hitet promotálni ( higgy és gondolkozz).
Ez is progresszív, mégis szöges ellentéte annak amit írtál.

Minden kezdeményezés ami a társadalom változását tűzi ki céljául, egy analóg PID szabályzás módjára viselkedik, van egy lineáris megközelítés, ami az analóg mivoltát tekintve időben késletett beavatkozás miatt pozitív túllövést szenved el, ezután egy integrált közelíteni forma következik ami az integrál sajátossága miatt egy konstans távolságra tudja megközelíteni a kitűzött célt, ezután jön a differciált szakasz ami egy nagyon szűk tartományban, csillapodó tendenciát mutatva végül megállapodik a hibahatáron belül egy stabil értéken.
Ha ezt érted, akkor máris másként tekintesz a társadalom fejlődésére.

A másik, egy öregedő társadalomba növekszik a konzervatív emberek száma, ami felborítja a természetesség egyensúlyt, hiszen a tapasztalat segít a fejlődés kordában tartásában, viszont a fejlődés a fiatalok újfajta gondolkodása, szemlélet módja adja.
Ha ez egyensúlyt teremt, az egy élhető világot teremt a következő generáció számára.
Körbe kell nézni, és ez alapján máris másként fogod látni, valójában mi is történik.
Az, hogy a társadalmi változások intervalluma lerövidült, az pontosan az információs szabadságnak és a vallások háttérbe szorulásának köszönhető.
Mivelhogy az társadalom változása is egy ciklikus folyamat, illetve az intervalluma is, így az intevallum görbe modulálása AM elven mint alapjel, és a moduláló jel maga a változás folyamata, megadja az időbeni lefolyása pontos menetét egy logaritmikus idő alapú kordináta rendszerben.

Lehet néked e sok így, de mivel a gondolat menetem én magam vagyok, ami egy összefüggő gondolat amíg öntudatomnál vagyok, így kiragadott részletek nem mindig érthetőek mások számára.
Nem azt jelenti, hogy igazam van, hanem azt, hogy nincsenek abszolút igazságok.
Ergo nem lehet beállítani azt amit írtál, egy egyetemes igazságnak, max egy egyéni torzítás alapján vélt pillanatnyi lenyomatnak.

Remélem érthető.

G. Nagy László 2023.03.23. 10:35:11

@kiskutyafule: Esküszöm, trollkodsz. De ez legalább vicces.

Etniez 2023.03.23. 10:35:57

@Sadist: Ismételni tudnám önmagam. Felesleges.

2023.03.23. 10:37:00

@G. Nagy László:
Erre még egy nagyon jó példa, hogyan is betonozta be magát az olasz Maffia az Amerika üzleti életbe?
A szó szoros értelmében....
És mire alapszik a Maffia?
A keresztény értékrendre... család mindenek előtt.....
Ennyit a veszélytelen szende kis keresztény mivoltát bizonygató szörnyről....

grundigg 2023.03.23. 10:38:45

@G. Nagy László: " lelketek mélyén igazi gyökértelen, gondolatoktól mentes prolik maradtatok."

Amikor az angyalföldi pókerjátékos, aki szerint Sebestyén Balázs a színvonalas szórakozás, előadja, hogy gyökértelen vagyok és proli. :)))))))) A poligámiát propagáló, muszlim bevándorlókkal haverkodó propagandista, aki előadja, hogy gyökértelen vagyok és proli. :)))))))

És miért? Mert nem az ő témaválsztása szerint nyilvánítok véleményt, hanem - szigorúan a poszthoz kapcsolódva - arról beszélek, amiről én akarok. Leszarom a muszlimokat, G. Nagy, nekem nincsenek muszlim haverjaim, de még halal módon vágott birkát sem veszek, mint a vezéred.

Érdemi reflexióim voltak arra, amit írtál, de erre semmilyen módon nem válaszolsz. Mintha ott sem lenne, csak tolod ezerrel, hogy nekem miről kéne beszélnem. És te jössz a mismásolással?

"négyszer egymás után szarrá verünk bennetek a választásokon"

Lassan nagypapa korba érsz, de egy óvodás gyerek érettségének a szintjén vagy. Gondolom, ha valamelyik muszlim néger gólt lő a fradiban, hasonlóan duzzadó mellkassal adod elő valakinek, hogy "szarrá vertünk benneteket".

Először is, te senkit nem vertél szarrá, G. Nagy, maximum pókerben. Bár elnézve az itteni produkciódat, valószínűleg ott is csak a szád nagy,

Másodszor engem már csak azért sem verhetett senki szarrá négyszer egymás után, mert korábban a fideszre szavaztam. Ugyanis veled, gyökértelen prolival ellentétben , komolyan vettem a polgári politika ígéretét, amiről ma már tudjuk (már aki akarja), hogy az csak egy politikai termék volt. Mégsem gondolom, hogy én ("mi") korábban bárkit szarrá vertünk volna a választásokon, mert nem egy szerencsétlen infantilis, őszülő hajú, gyökértelen proli vagyok.

De ha már ez a téma is izgat, itt egy önvallomás a gyökértelenségről: "Én egy ilyen kulturálatlanságól jöttem"

www.youtube.com/watch?v=tFQ9yphPsIo

2023.03.23. 10:40:09

@G. Nagy László:
Figyeljj druszám, a fő különbség köztünk, nekem nincs g pontom.
Akkor most írd le mit értettél meg abból amit leírtam.

grundigg 2023.03.23. 10:40:49

@G. Nagy László: "a világ számára semmi pozitívat nyújtani nem képes"

Te vagy a világ, G. Nagy? Kicsit szerényebben, elvtárs.

Sadist 2023.03.23. 10:41:35

@kiskutyafule: Pajti, menj egy kicsit a szabad levegőre, olyan szép idő van! Hidd el, jót fog tenni!

2023.03.23. 10:44:14

@Sadist: Este 8 kor a hotelben fekve, egész napos tanfolyam után, ha neked kedved van, menjél, nem tartalak vissza.

Sadist 2023.03.23. 10:46:56

@kiskutyafule: Édesfaszom, ezt most komolyan? Hitler meg vega volt, úgyhogy a zsidók meneküljenek a vegák elöl, mert egyszer csak gázkamrában találják magukat.
Csatlakozom a bloggazdához, te tényleg csak trollkodsz, de azt el kell ismerni, hogy legalább stílusosan teszed.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.03.23. 10:50:32

@G. Nagy László: tévúton jársz. Lehet, szándékosan.
Összehasonlítod a radikális iszlámot úgy általában a kereszténységgel. Összemosod a woke ideológiát mindennel, ami nem konzervatív jobboldali.
Miközben mosdatod magad. Te a vallások ellen vagy, de az iszlám ellen indítasz keresztes háborút.
Nos, igen, az iszlám per pillanat veszélyesebb. Itt, és most.
Az ukrajnai, orosz nemzetiségű pravoszláv lehet, másképp látja.
Elfelejted, hogy az iszlám miért radikalizálódott. Figyelmen kívül hagyod, hogy az iszlám vallású menekültek honnan jönnek.
Teljesen kifelejted, hogy megvizsgáld, hogyan működik ez nyugaton, ahol már egy évszázada jelen van a modern kori világban.
Mondjuk London, ahol nem nevezném no-go zónának azt, ahol az egyik utcában mosk, a másikban anglikán templom, eggyel odébb zsinagóga van. Edgware, például.

2023.03.23. 10:50:39

@Sadist:

És elérkeztünk oda, amíg a TE ideológiai dogmáidat hirdetjük, addig mindenki Szent, hiszen csak ez az egy igaz út van....
És mindenki ezt gondolja, ezért a másik a hülye...
Nem ismerős ez valahonnan?

A tükör szar dolog tud lenni ugye?

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.03.23. 10:53:25

Végtelenül ostoba és hazug poszt. Az a fajta, amivel valami szélsőjobbos kamuklubban egymást ijesztgetik. Gyakorlatilag bemesél magának hülyeségeket olyan dolgokról, amit nem ismer.

Ez ezt a xart index címoldara rakatják a NER-es gazdák…

Az a helyzet hogy aki nyugaton „bevándorlás-ellenes” az többnyire magyar-ellenes. Ez látványosan igaz lett pl Brexit esetében, amikor a Ryanair vezetője panaszkodott, hogy nehezebb munkavízumot kiadna EU-soknak, mint marokkóiak esetében. És ezeket a brexitereket Orbán „szövetségesnek” gondolta, a lengyel szélsőjobb PIS meg egy frakcióba ült velük. Szijjártó hetente mondhatna egy „öszödi beszédet” annyira látványosan mond csődöt újra meg újra a hazugságaival.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.03.23. 10:58:18

@G. Nagy László: "Esküszöm, trollkodsz. De ez legalább vicces."
Bocs,de az, hogy nem èrted, amit kiskutyafüle levezetett, nem azt jelenti, hogy trollkodik. Azt jelenti, hogy leírta, felületes vagy , alulinformàlt, zsigerből véleményt alkotó, általánosan műveletlen. De te ezt nem fogod fel.
Namost, ha ezt végigvesszük, az jön ki, hogy te trollkodsz a véleménycikkeiddel...

2023.03.23. 11:02:21

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Te se!
Minek, csak az igényeket elégíti....
Olyan hosszú maga a gondolat, hogy nem tudom leírni.
Igaz értelme sincs, hiszen nincs kapacitás az értelmezése, se akart.

Kollégámmal vacsoráztam, az elmúlt 3 este, és olyan beszélgetés zajlott le mindhárom esetben, ahol egyet értettünk abban, hogy nem láthatjuk ugyan úgy a világot, de ez nem ellenséggé tesz bennünket, hanem kiegészítjük egymást, a különféle látásmód pedig egy hatásosabb probléma megoldását hoz el.
Egy egyszerű srác Manchesterből, és egy "gyökértelen".
Akik azon gondolkoznak, hogyan lehetne egy kicsit mindenkinek jobb, és ezért mit is kellene tenni.....

Ez mint teljesen idegen egy ilyen blogon.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.03.23. 11:02:29

@G. Nagy László: "írsz egy posztot, amelyben kérdéseket teszel fel, s az okos kommentelőid segítenek ezek megválaszolásában?"

De, ez így értelmes lenne. Csak az a baj, hogy a te irományod nem kérdéseket tesz fel, hanem kinyilatkoztat.
A kommentelôk válaszait pedig csak akkor fogadod el, ha az alátámasztja a te kialakult véleményed.
Márpedig, ha kialakult véleményed van, akkor nem kérdéseket teszel fel...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.03.23. 11:08:52

@kiskutyafule: de, nekem teljesen érthető volt a társadalmi változások periodikus, idôben késleltetett reakciójù, ingaelv működése.

Mondanék rá példát: az iszlám követése az elsô generációs betelepülők után elhal. Kevesebb gyermek születik, a szerelemházasság jellemzővé válik, az öltözködés nyugati stílust követ.
A fiatalok radikalizálódása pedig nem a vallás hatása, a vallás csak kihasználja a társadalmi feszültségeket.

ulpius66 2023.03.23. 11:14:52

"De hova tűnt tesz-vesz?"

2023.03.23. 11:18:51

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Ha már eleve érted, nincs szükség rá, hogy olvasd...
Ezért egyfajta hülyeség részemről, mert tudom, ha értené, akkor nem kérdezné, ha kérdezi, nem is akarja érteni.

A világot nem lehet axioma alapon leírni, ergo csak önvizsgálat juttathat el odáig, hogy képes legyél a saját nézőpontot is kritizálni, sőt több nézőpontból szemlélni.

Én pontosan tudom, miért történik ez itt a blogon, és pontosan tudom hogy van igazság a kiragadott részletekben is, a baj az, hogy nem képesek sem komplett rendszerek beható analízisére, sem ok okozati összefüggések megértésére több szinten.

Hiszen minden részlet kb végtelen számú kapcsolattal rendelkezik akár időbe akár térben gondolkodunk, hiszen a múlt eseményeit exponenciálisan növekvő kapcsolatok jellemzik, és ez igaz a majdani jövőre is.
A jelen pillanatban vizsgált térbeli kapcsolatok a, szándékosan limitált időbeli és térbeli kapcsolatokkal, csak is hibás képet adhat.
Vagyis egy hálózat kutató kb 5 perc alatt átlátja, hogy ez egy szándékosan torzított kapcsolati rendszer.

Sadist 2023.03.23. 11:20:09

Ja, hogy index címlapos lett a blogposzt, azért sodort össze ennyi friss szemetet a szél :)

2023.03.23. 11:23:41

@Sadist:
És most mi lesz?
Kimászol a kukaból, vagy tovább lubickolsz benne?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.03.23. 11:24:19

@kiskutyafule: viszont ne feledkezzünk el a blog címéről: Téveszmék...

2023.03.23. 11:29:05

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Megígérem, egyszer leírom, de azt nem tudom mikor.

Maga a lényeg, aki ellenséget keres, az találni is fog, aki barátot keres, az találni is fog.

ulpius66 2023.03.23. 11:29:44

@Sadist: Ja, hogy index címlapos lett a blogposzt, azért sodort össze ennyi friss szemetet a szél :)

A Szadista az mán régi szemét.... ő azért van itt.....

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.03.23. 11:32:04

@Ződ2000: pedig nem bonyolult átlátni, hogy a szélsőjobb azért nacionalista, mert a saját nemzetét tekinti elsődlegesnek, nem Orbán Viktort. Így egy EU nemzetállamok szövetségeként, szélsôjobb vezetéssel fából vaskarika.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.03.23. 11:35:03

@ulpius66: "mán" te, ulpius, vedd már le a gumicsizmát.
Tele van szarral.

ulpius66 2023.03.23. 11:42:20

Szerintem a zsidó, keresztény és az iszlám vallás egyáltalán NEM A BÉKE VALLÁSA!
(nem ismerem őket, de talán a japán, indiai vagy kínai vallás lehet a "béke vallása"....)

ulpius66 2023.03.23. 11:44:07

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Mán levetettem a gumicsizmám .... nem is volt benne szar!

2023.03.23. 11:45:09

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Azonos befektett energia mellett azonos sikeresség várható..... megkötések mellett.
Mint Minden esetben, több változós a dolog, a kérdés maga, ha a többség ellenséget keres, akkor azt is fog találni, de miért is keresünk ellenséget?
A felelősséget vállalás teljes hiánya, a megbocsátás és elfogadás hiánya, és az önismeret nélkülözése, ami minden okot az egyénen kívülre helyez, magát felmenti, így mindig van bűnbak.
Aki barátot keres, az tudja magáról, hogy felelős, és tudja, hogy segítségre van szüksége, és elfogadja, hogy a barátja ugyan ebben a cipőben jár.

2023.03.23. 11:49:06

@ulpius66:
Valójában egy vallásnak titulált filozófia ami a béke vallássa lehetne.
Ritkán látni tibeti öngyilkos merénylőt, vagy molesztáló papot, vagy ítélkező lámát.... és nem csak a relatív alacsony számok miatt...

birkamenet 2023.03.23. 11:51:52

@G. Nagy László:

Mit parancsolt a Pharaon haver orbán a birkáinak, gyűlölni kell a muszlimokat vagy kinyalni a seggüket??

Csakhogy tuggya mán a kusfidetnyàk..

Na meg ugyebár a PUTYINI REZSIM egyik alapeleme, hogy VALAMI KÜLSŐ ELLENSÉGET MINDIG UTÀLNI KELL! Mer különben a nép belső ellenség utàn fog nézni, oszt megtalálja magának a diktátorát.

birkamenet 2023.03.23. 11:55:34

@kiskutyafule:

Kirill patriárka által megáldott putyini keresztény népirtókat se találsz Tibetben, oszt mégse nyilik blog arról, hogy Ki ne engedj egy keresztényt az uccára, mer legyilkojja a várost!

2023.03.23. 11:58:32

@birkamenet:
Feltételes mód, lehetne....
Végülis nékem mindegy, ha tévedtem, hát ez van. Legközelebb már ezt is tudom, így nem vétek hibát.

Köszönöm.

IdomitottFoka 2023.03.23. 12:05:06

@G. Nagy László: Uhh. Az alapoktól kéne újrakezdeni veled. A szövegértéssel.
A neokohn azt állítja h az iszlám vett át retorikát a vóktól.
Még a mandi cikke sem állítja h a vókok az iszlámba szerelmesedtek bele, azt mondja vannak hasonlóságok. Mint ahogy feltehetőleg neked is van két lábad meg karod, meg nekem is, vannak hasonlóságok, de azért remélem nem írja meg senki h egymásba szerettünk.

2023.03.23. 12:18:47

@IdomitottFoka:
Pedig as sok problémát megoldana, ha a szeretet szóra koncentrálunk, és nem a szerelem szóra, ami implikalja a szexuális kapcsolatot is.

HypocritSlayer 2023.03.23. 12:23:16

@Lord_Valdez:
>>Valóság: vannak normális emberek, akik számára ez nem központi kérdés.<<

Attól, hogy befogod a füled és szemellenzőt tartasz magad elé, a valóság nem változik meg, csak épp a te viszonyod a valósághoz....

>>Zárójel: jelenleg a Fidesz is azon van gőzerővel importáljon embereket, pl. muszlim kirgizeket... A motiváció, hogy valakinek dolgoznia is kell.<<

A különbség zongorázható.....

De hoz vietnámiakat is, és ahogy kinéz még több ukránt....

>>Nem vetted észre, de van egy ötödik attitűd is: a felvilágosító. Azon emberek, aki többet tudnak nálad és nem fertőzte meg őket a rettegés. Ők próbálják elmagyarázni neked, hogy mikben nincs igazad.<<

Furcsa ez, egy Orbán-fóbiás rettegő szájából:)

birkamenet 2023.03.23. 12:25:13

Jó hirem van kisfidernyákok, orbán gazdi asztat parancsojja, hogy ki kell nyalni a muszlim testvéreink fenekét, óvnunk és szeretnünk kell őket. Mer mi egy ilyen nép vagyunk ám!

Orbán Viktor beszéde az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlésén
2015. június 9.

2015. június 9. Budapest

Mélyen tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Elnökség!

Engedjék meg, hogy mindenekelőtt szeretettel és tisztelettel köszöntsem Önöket Magyarországon. Megtiszteltetés Magyarország számára, hogy Önöket ma itt vendégül láthatjuk. A magyar–arab kapcsolatok mindig is kivételes helyet foglaltak el a magyar diplomáciában. Voltak persze csúcsok, és voltak mélypontok, de a magyarok és az arabok közötti szimpátia sohasem tűnt el sem az államközi kapcsolatokból, sem a gazdasági életből ( JAJJJJJJ!)

A napokban járt itt, nálunk Egyiptom elnöke, és túl azon, hogy jó üzleteket is kötöttünk egymással elég jelentős összegben, számba vettük, hogy az elmúlt évtizedekben 600 olyan egyiptomi szakember (KECSKEBASZÓ MIGRÁNCS!!!!) tanult Magyarországon, akik aztán hazamenvén az egyiptomi gazdaságban és politikában fontos szerepet játszanak. Csak egyedül Egyiptomban 600 Budapesten képzett (REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL KITOLONCOLT) diák van, aki ott él és dolgozik. Nyilván a többi relációban is hasonlóan magas számokat tudnék Önöknek mondani.

Engedjék meg, hogy emlékeztessem Önöket arra is, hogy az a város, ahol most vannak, egy dinamikusan fejlődő turisztikai város. Évi 8-10 százalékos növekedésünk van, és ha Önök hotelt akarnak kivenni ebben a városban, akkor leginkább arab tulajdonban lévő hotelekben tudnak megszállni, mert az elmúlt évtized egyik fejleménye az volt, hogy a budapesti hoteleket jelentős részben arab befektetők (A NEKEM TEJELŐ STRÓMANJAIM) vásárolták föl. Engedjék meg, hogy itt Adnan Kasszar barátunknak – nagy tisztelői vagyunk – külön köszönetet mondjak. Tudják, a nyugati civilizáció az intézményekbe vetett hitre épül, az egész nyugati világnak ez a vezérgondolata, és néha elfelejtjük, hogy ezeket az intézményeket emberek működtetik. Én biztosan mondhatom Önöknek, hogyha Adnan Kasszar úr az elmúlt ötven évben nem dolgozott volna olyan rendületlenül, kitartóan Magyarország és az arab világ közötti kapcsolaton, akkor ma nem ülhetnénk itt, ez a találkozó sem jöhetett volna létre. Engedjék meg, hogy itt, a nagy nyilvánosság előtt is megköszönjem neki azokat az erőfeszítéseket, amelyeket az arab–magyar kapcsolatok és ezen keresztül a magyar nép érdekében tett. Köszönjük szépen, Elnök úr, az elmúlt évtizedekben végzett munkát! (NYIM-NYAM ARAB FENEKECSKE)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Én úgy tudom, hogy ma Önök találkoznak majd a gazdasági miniszterünkkel, és holnap a jegybank elnöke fogja majd Önöket köszönteni, mindketten figyelemre méltó emberek. Csak annyit szeretnék itt megemlíteni Önöknek, hogy 2010-ben, amikor visszatértünk a kormányzati hatalomba, akkor Magyarország nagyjából olyan rossz állapotban volt, mint Görögország, és ehhez képest ma Magyarország egy gazdasági sikertörténet biztos pénzügyi rendszerrel, gazdasági növekedéssel, száguldó exporttal, az Európai Unión belül második-harmadik legnagyobb növekedési rátával (ÉS EGYMILLIÓ, EZEN TÜNDÉRMESE ELŐL AZ EU-BA MENEKÜLŐ MAGYAR MIGRIVEL. Ezek az eredmények személyeknek (NEKEM) köszönhetők, a gazdasági miniszternek és a jegybank elnökének, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy mindekét találkozó izgalmas lesz az Önök számára. Ráadásul Önök a gazdaságról majd el is mondanak mindent, amit érdemes tudni, az én dolgom, tisztem itt most talán az, hogy inkább Magyarországról mondjak Önöknek néhány szót, és adjak Önöknek néhány okot, amiért érdemes megfontolni, hogy (NEHOGY) Magyarországra jöjjenek (ÉS ELVEGYÉK A MAGYAR EMBEREK MUNKÁJÀT!)

HypocritSlayer 2023.03.23. 12:29:23

@grundigg:

>>Nem gondolod, hogy a velük való haverkodásod a kultúrák keveredése, és mint ilyen, veszélyes?<<

Ő azt mondja nem, én meg igen.

>> Honnan tudod, hogy miután kedélyesen elcsevegett veled, nem megy haza csőbombát készíteni? <<

Hát ez az....

>>Nem kéne a haverjaidat elzavarni Európából?<<

Igény pedig volna rá.....

birkamenet 2023.03.23. 12:49:37

Orbán Viktor beszéde az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlésén
2015. június 9.

2015. június 9. Budapest

......... ÉS EKKOR A PLAFON ELKEZDETT LESZAKADNI:

Az első és legfontosabb ok, amivel itt előhozakodom, az, hogy ez egy nyitott és barátságos ország,, amelyet barátságos emberek laknak (ANYÀM SZIVATNAK!). Nem mindenhol mondható el ez a nyitott és üdvözlő szemlélet, de Magyarországon ez érvényesül. Szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország egy biztonságos ország.

....a városból hiányoznak azok a gettók, telepek, külvárosi részek, ahova az ember nem teheti be biztonsággal a lábát, (NEM ÚGYMINT A NYUGATI ARAB MIGRI NO GO ZÓNÁKBAN!)

... Mi azt gondoljuk, hogy minőségi, szeretetteljes és boldog életet csak olyan országban lehet élni, amely a tisztelet kultúráján alapszik, következésképpen a tisztelet hangján beszél. Ez annyiban tartozik ide, tisztelt Hölgyeim és Uraim, hogy Önök egy másik civilizációból, egy másik kultúrából érkeznek, és nem mindegy, hogy egy más kultúrából érkező üzletember delegációt, befektetőt, vagy csak idelátogató családot hogyan fogadnak. Én szeretném Önöket megnyugtatni és biztosítani a felől, hogy itt mindenkit tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezetteket is tisztelettel fogadják. Az iszlámot, az Önök civilizációs gyökereit itt rendkívül nagyra értékelik, mi úgy tekintünk arra, mint egy nagy lelki és szellemi építményre, amely nélkül a világnak azon a részén sem béke, sem boldogság, sem kiegyensúlyozott emberi élet nem jöhetne létre. Ezért számunkra az iszlám világból érkezett emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözöljük őket, és nem szégyellünk időnként tanulni sem tőlük (A MOCSKOS KECSKEBASZÓ ARAB MIGRITŐL)

....Újra kellene olvasni a Koránt. Ha csupán egy kicsit ismertük volna a saria szabályait, ma nem tartanánk itt.

Ez az a szemlélet és gondolkodásmód, ahogyan mi rátekintünk egy másik világból érkezett kultúrára, egy másik világból érkezett delegációra, és várjuk, reméljük, hogy valami olyasmit adnak majd hozzá a mi gazdaságunkhoz, a mi nemzeti életünkhöz, amely javunkra válik, és ami érték (ÉS A SVÁJCI BANKSZÁMLÁN KÖT KI)

2023.03.23. 13:04:05

@birkamenet:
Ahogyan öreg barátom mondta, egy kabátot max 1X lehet kiforditani, hiszen utánna az eredeti oldala kerül újra kívülre....

chrisred 2023.03.23. 13:14:36

@G. Nagy László: Nem, tudom, miben manifesztálódik a gazdasági egyenlőség ideológiai elutasítása a modern társadalomban. Mondjuk a közoktatási rendszer elleni küzdelemben, mert e képzettségnek piaci értéke van, tehát jusson hozzá mindenki magánúton, kezdve az írás-olvasással? De ugyanez felmerülhet ugyanez a közművek esetében, például az ivóvízzel vagy a szennyvízelvezetéssel.

grundigg 2023.03.23. 13:21:55

@birkamenet:

Ó de gyönyörű! Gyakrabban kéne Orbán-beszédeket olvasnom. Még egyszer, csak a blogger kedvéért:

"Én szeretném önöket megnyugtatni és biztosítani afelől, hogy itt mindenkit tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezetteket is tisztelettel fogadják. Az iszlámot, az önök civilizációs gyökereit itt rendkívül nagyra értékelik; mi úgy tekintünk arra, mint egy nagy lelki és szellemi építményre, amely nélkül a világnak azon a részén sem béke, sem boldogság, sem kiegyensúlyozott emberi élet nem jöhetne létre. Ezért számunkra az iszlám világból érkezett emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözöljük őket, és nem szégyellünk időnként tanulni sem tőlük."

G. Nagy László 2023.03.23. 13:23:04

@kiskutyafule:

Azért pár dologra reagálnék.

"Aki barátot keres, az tudja magáról, hogy felelős, és tudja, hogy segítségre van szüksége, és elfogadja, hogy a barátja ugyan ebben a cipőben jár."

Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a hús-vér világban nincsenek ellenségeim, barátból annál több. Igazi, mély barátságban is van részem, 2-3 ilyet meg tudok nevezni, mindegyik kontakt minimum húsz éves. A jó szándékomat és a mindenkihez barátságos viszonyulásomat még soha senki nem vonta kétségbe.

"és pontosan tudom hogy van igazság a kiragadott részletekben is"

Ez legalább tisztességes megjegyzés.

"Hiszen minden részlet kb végtelen számú kapcsolattal rendelkezik akár időbe akár térben gondolkodunk, hiszen a múlt eseményeit exponenciálisan növekvő kapcsolatok jellemzik, és ez igaz a majdani jövőre is. A jelen pillanatban vizsgált térbeli kapcsolatok a, szándékosan limitált időbeli és térbeli kapcsolatokkal, csak is hibás képet adhat."

Ez viszont maga a maszatolás, az erkölcsi relativizálás. Ha valaki gyilkol, az brutális bűntett, a jogos önvédelmet leszámítva totál mindegy, miért teszi. Amikor valaki a vallás nevében öl, olyankor érdemes megnézni, mit mond a vallás, és miként reagálnak az eseményre a vallás képviselői. Ez nem különösebben bonyolult. Amikor épp elveszni készülsz a részletek végtelen számú kapcsolatában, olyankor a legtöbbször szerecsent mosdatsz. Ez a pokolba vezető egyenes út, ezen járunk épp.

"Akik azon gondolkoznak, hogyan lehetne egy kicsit mindenkinek jobb, és ezért mit is kellene tenni..... Ez mint teljesen idegen egy ilyen blogon. "

Fogalmam sincs, hány posztomat olvastad eleddig. MIND PONTOSAN EZT CÉLOZZA. Kivétel nélkül.

G. Nagy László 2023.03.23. 13:25:54

@grundigg: Ugye nem baj, ha Orbán ezen beszédét merő udvariaskodásnak tekintem, és kurvára nem értek egyet vele?

birkamenet 2023.03.23. 13:36:26

@grundigg:

Annyira gyönyörű itt olvasni ezeket a salakot hányó disz-neonáci "magyarokat", azzal a hatalmas zsákfalusi tudásukkal és élettapasztalatukkal.
Milyen igaza van Viktátornak: ez egy barátságos, az idegeneket és idegen vallásokat tisztelő, őket szögesdróttal, gumibottal és csőre töltött fegyverrel fogadó neonáci ország.

Ahol a magyarparasztja egy szót nem mer megnyikkani a munkahelyén, a közéletben, meg sehol, cserében Viktátortól kapja a kisebbségeket és gyengéket gyűlölködésre, püfölésre, aki ellen a magyarparasztja jól megmutatja, hogy milyen erős és bàtor teremtmény ő!
Emmán civilizáció vagy mijaf.asz?

G. Nagy László 2023.03.23. 13:38:04

@Ződ2000:

"Végtelenül ostoba és hazug poszt. Az a fajta, amivel valami szélsőjobbos kamuklubban egymást ijesztgetik. Gyakorlatilag bemesél magának hülyeségeket olyan dolgokról, amit nem ismer."

Gratulálok az érett, cizellált, konkrétumokkal és érvekkel alátámasztott kritikádhoz. Engem valójában nem zavar, ha az Orbán-fóbiások többsége ennyire gondolatszegény. De te hogy tudsz megbarátkozni egy ilyen elmével?

HypocritSlayer 2023.03.23. 13:47:10

@grundigg:

>>"Én szeretném önöket megnyugtatni és biztosítani afelől, hogy itt mindenkit tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezetteket is tisztelettel fogadják. Az iszlámot, az önök civilizációs gyökereit itt rendkívül nagyra értékelik; mi úgy tekintünk arra, mint egy nagy lelki és szellemi építményre, amely nélkül a világnak azon a részén sem béke, sem boldogság, sem kiegyensúlyozott emberi élet nem jöhetne létre. Ezért számunkra az iszlám világból érkezett emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözöljük őket, és nem szégyellünk időnként tanulni sem tőlük." <<

Az idézet tökéletes a diplomácia szempontjából, elvárt az üzleti kapcsolatok kiépítése és a kölcsönös gazdasági előnyök kihasználásának alapjául szolgáló udvariassági szóvirágok, az etikett által megkövetelt formában.
Annyi maradt le, hogy "mint vendéget", aki dolga végeztével visszamegy, ahonnan jött" és nem mint beavászkodó tetű hordát..........
Ezt most is vállalható és elmondható, ha üzletről van szó, de nem megengedhető, ha hódító patkányocsordaként próbálnak behatolni.....

Az a balos-proli szegénységi bizonyítványa, hogy mire nem képes annak érdekében, hogy a védhetetlen szemetét bizonyítgassa......

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.03.23. 14:12:14

@Igazamvanvagyigazamvan?:
„a saját nemzetét tekinti elsődlegesnek”.
Ez a mondat így félrevezető, mert a szélsőjobb nagyobb része olyan hazugágokkal próbál szavazókat gyűjteni, amivel a tájékozatlanabb szavazókat be lehet hülyíteni. Tehát nem a nemzet érdekét nézi, hanem pont az ellenkezőjét.
Ennek volt ékes példája a Brexit, aztán gyorsan kiderült hogy a sok duma mindössze a nemzeti büszkeséget ajnározó hazugság volt. Mégsem volt minden aduász a briteknél (sőt egy se nagyon), így nemhogy több jutna a halászoknak, hanem lehúzhatják a rolót. Sosem fizettek heti 350 millió eurót az EU-nak és így nemhogy több marad nyugdíjra, hanem épp kevesebb.

Ugyanígy totális hazugság volt itthon a Brexit helyzetet „migránsellenes” koalíciónak bemutatni (sokan szajkózták ezt, Szíjjártóval az élen), mert ezek a „migránsok” épp mi vagyunk. És amíg az EU tag UK-ben egyenlő felételekkel vállalhattunk munkát most a pakisztániak és indiaiak után ülhetünk az asztalukhoz. Minden amink van az EU-nak köszönhetjük, és kb semmit sem érnénk nélkülük, lásd az szerbeket.

Eleve röhejes a közel egymillió kivándorolt migráns munkavállalót exportáló országban „migráncsozni”, és több mint röhejes hogy a sok tájékozatlan vidéki úgy szavaz erre, hogy közben minden harmadik gyerekük nyugaton csinálja meg a szerencséjét, akkor is ha épp takarít vagy raktárt pakol.

Ijesztő látni hogy Magyarország az egyik legműveletlenebb ország az EU-ban, és sajnos ez látszik is választási térképen. Pedig ez nem volt így régen, igaz akkor a Fidesz egy konzervatív párt volt, nem egy Jobbiktól jobbra található szélsőséges rémálom, aki a komcsi Putyinnal szűri össze a levet.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.03.23. 14:16:33

@G. Nagy László: Te vagy a téveszmék rajongója nem én.... :)
Ez a poszt olyan szinten mellémegy a valóságnak hogy nincs értelme boncolgatni. Nincs benne semmi aminek köze lenne a valósághoz.

G. Nagy László 2023.03.23. 15:27:31

@Ződ2000:

"Nincs benne semmi aminek köze lenne a valósághoz. "

A fenti poszt összesen két dolgot állít.

1. Az iszlám NEM a béke vallása, és nem kompatibilis a nyugati demokráciákkal. A harmadik bekezdésben leírom, miért. Csupa megkérdőjelezhetetlen tényt közlök. Te ezekre azt mondod, semmi köze a valósághoz. Tudom, a Charlie Hebdo szerkesztőségének lemészárlása is csak kitaláció. Tényleg nem vagy normális.

2. A másik állításom, hogy az önmagukat haladóknak nevezők tűzzel-vassal védik az iszlámot mindenféle kritikával szemben. Na most ha végignézed a hozzád hasonlók szánalmas vergődését és hisztijét csak e poszt alatt, rögtön világossá válik, miről beszélek. Mondhatnátok (ahogy mondják is többen): igazad van, az iszlám tényleg a középkort hozza vissza, nincs itt semmi látnivaló. De kurvára nem ezt mondjátok. Valójában azt sem tudjátok, mit szabad mondanotok és mit nem. Kurva szar lehet ebben a tudathasadásos állapotban élni.

Sadist 2023.03.23. 15:34:38

@G. Nagy László: "A másik állításom, hogy az önmagukat haladóknak nevezők tűzzel-vassal védik az iszlámot mindenféle kritikával szemben. Na most ha végignézed a hozzád hasonlók szánalmas vergődését és hisztijét csak e poszt alatt, rögtön világossá válik, miről beszélek. Mondhatnátok (ahogy mondják is többen): igazad van, az iszlám tényleg a középkort hozza vissza, nincs itt semmi látnivaló. De kurvára nem ezt mondjátok. Valójában azt sem tudjátok, mit szabad mondanotok és mit nem. Kurva szar lehet ebben a tudathasadásos állapotban élni."

knowyourmeme.com/memes/islam-is-right-about-women
www.youtube.com/watch?v=CMHQJ1Er8xA

Egyszerűen zseniális, hogy a mém kitalálója ezzel az 5 szavas mondattal teljesen kinullázta a progresszívek agyát :)

G. Nagy László 2023.03.23. 15:41:27

@Sadist: Tényleg jó. De ezek már annyira agymosottak, hogy észre sem veszik, amikor szembeköpik magukat. Nézd meg a fenti termést: egy, azaz egy ellenzéki vette a bátorságot, hogy kimondja, mit gondol az iszlámról. A többi csúszómászó csak maszatol kínjában.

erol 2023.03.23. 15:48:24

Abban egyetértek, hogy az iszlám szar, de ezt a nagy progresszív iszlám szerelmet, nem látom, tudnál esetleg ilyet idézni?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.23. 15:49:39

" No de azt azért árulja már el nekem valaki, hogy az iszlámba miként tudott beleszerelmesedni a posztmodern baloldal???"

Ezt mégis honnan vetted? Álmodtad?

birkamenet 2023.03.23. 16:06:19

@HypocritSlayer:

Tulajdonképpen ha orbán nem lopta volna össze magának az országot és munka alapú jövedelemből kellene élnie, akkor lenne számára egy tökéletes állás:

Cirkuszi idomár

Bevinne titeket fidernyákokat a manézsba, oszt kiadná a parancsot:
- fidernyák, rodukció, tátott szájjal nyalni az arab segget!

Oszt a jól betanitott fidernyákok már egységben nyalják is.

- fidernyákok, produkció, fejest ugrani a sósavas üstbe!
Oszt a jól betanitott fidernyàkok már ugranak is. A közönség tombol, a vilag nem hisz a szemének

grundigg 2023.03.23. 16:08:26

Itt egyvalaki jelezte, hogy a migráció és Európa iszlamizációja mellett van: a nyíltan putyinista birca. Lehet vele vitázni, bloggerkém.

2024 2023.03.23. 16:08:37

Még mindig vannak szemellenzős, az egyre súlyosabbá váló migránshelyzetet elkendőzni próbáló, az olvasók szemébe port hinteni próbáló idióták/fizetett ügynökök?

birkamenet 2023.03.23. 16:09:38

@G. Nagy László:

ORBÁN MEGMONDTA HOGY AZ ISZLÀM A BÉKE VALLÁSA, A KORÁNT MEG MINDENKINEK OLVASNIA KELLENE!
Nincs visszabeszéd!

birkamenet 2023.03.23. 16:11:32

@2023:

Érdekes, KREML PROPAGANDISTÀKBÓL is mennyi van! Oszt azok ám az igazi veszély a magyarsagra meg az emberiségre, nem egy Ansu Fati.

2024 2023.03.23. 16:12:48

Az iszlám ma az, ami a kereszténység volt ötszáz és ezer évvel ezelőtt. Ma már a kereszténység (a nyugati kultúrkör által is egyre inkább üldözötten, megtagadottan) valóban a béke vallása.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.23. 16:15:41

Ezt írtad:
" No de azt azért árulja már el nekem valaki, hogy az iszlámba miként tudott beleszerelmesedni a posztmodern baloldal???"

precedens.mandiner.hu/cikk/20200924_cikkajanlo_sok_a_hasonlosag_a_woke_mozgalom_es_a_radikalis_iszlam_kozott

Amire hivatkozol, hol írt ilyet? Párhuzamot von. És? Neked komoly szövegértési problémáid vannak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.23. 16:18:09

@2023: A nyugati kultúrkör mióta üldözi a kereszténységet?

2024 2023.03.23. 16:20:31

@Ződ2000: "Ez a mondat így félrevezető, mert a szélsőjobb nagyobb része olyan hazugágokkal próbál szavazókat gyűjteni, amivel a tájékozatlanabb szavazókat be lehet hülyíteni."

A politikai paletta minden oldala szakmányban űzi a tájékozatlan szavazók behülyítését.

Boldeone2 2023.03.23. 16:23:16

Én ezt kérdést teljesen másképp közelíteném meg, mint a blogposzt írója és másképp is látom...

A progresszív gondolkodást magukénak vallók TELJESEN mást gondolnak a világról, mint az iszlám; szellemileg az európai ultrakonzervatívok vannak az iszlámhoz a legközelebb.
Az európai alapfasiszta gondolkodók, mint Julius Evola, Rudolf Steiner is merítettek az iszlám tanokból, illetve a mostani iszlám filozófusok is tanultak az európai szélsőjobb ikonoktól
Az elvek közösek: felvilágosodás- tagadás, antiliberalizmus, heroizmus, felsőbbrendűsködés, homofóbia, antiliberalizmus ...
Anno Hitlert is nagyon tisztelték az iszlám világban, ahogy Germanus Gyula könyveiből tudjuk...

Én nem látok SEMMILYEN progresszív törekvést sem a tömeges migráció támogatására, de olyat még nem is hallottam, hogy valaki az iszlámot a béke vallásának mondta volna valaki, progresszív oldalról( Esetleg extrém egyedi példák lehetnek ...)

A szélsőjobboldali zavarkeltők használták ezt - mint Orbán - propagandára. Soros Györgyöt is azzal vádolták, hogy muszlim migránsokkal akarja elárasztani Európát. Ez nyilvánvaló hazugság volt, maga Soros is többször elmondta, de a szélsőséges rezsimeknek ez nem számít, a lényeg a hisztériakeltés

Megint más kérdés a progresszív altruizmus: szinte csak a progresszív emberek segítenek a migránsoknak, faji- és kulturidentitás nélkül, meg a mélyen keresztény emberek
Ezt lehet mondani önsorsrontó altruizmusnak, de ez nyugat- európai lét ( egyik) kvintesszenciája. Ezért felsőbb rendű a nyugati kultúra, nem pedig a jobb techológia, több pénz és más materiális dolgok miatt ...
A német idealisták jól megfogták a nyugati felsőbbrendűség lényegét: előre tervezni tudás és transzcendens gondolkodás, ehhez jön hozzá szerintem az altruizmus. Ami természetesen veszélyes, és önsorsrontó is lehet, mégis így tudjuk tovább vinni a kultúránk lényegét
Ölni és erőszakoskodni bárki tud, lásd : Putler

Az az igazi "felsőbbrendű" ember, aki képes felülemelkedni a saját érdekein és segíteni! Orbán szerint koncentrikus körök vannak: először mi vagyunk, csak utána mások ...Ebben is van igazság persze , csakhogy így soha nem lépünk ki a nemzeti önzés mérgező mákonyából....
A globális utópia csak úgy lehet még egyszer, ha a saját önző érdekeken felül tud egyszer emelkedni az emberiség többsége

A felvilágosodott nyugat egy kis része, a felső középosztály, meg páran az elitből- a filantróp világelit- megkísérli a lehetetlent: megvilágosodottan" gondolkodni és cselekedni! Én nem űznék ebből gúnyt!

ulpius66 2023.03.23. 16:37:48

De hova tűnt a tesz-vesz?

2024 2023.03.23. 16:40:12

mandiner.hu/cikk/20230323_olaf_scholz_ramadan_nemet_kancellar_kulfold

Boldog Ramadánt kívánt a német kancellár
2023. március 23. 13:51

"Olaf Scholz Twitteren fejezte ki jókívánságait a muszlim híveknek.

Szerda este kezdődött a Ramadán, az Iszlám vallás legnagyobb ünnepe. Ennek alkalmából Olaf Scholz német kancellár is köszöntötte Twitter oldalán a hívőket és boldog böjti időszakot kívánt."

Boldog ramadánt kívánt a rohamtempóban állampolgárosított arab nyelvű SPD-és potenciális SPD szavazóknak, de a münsteri városháza 16. századi feszületét el kellett távolítani a tavalyi G7 találkozó helyszínén, nehogy sértse egyes résztvevők érzékenységét.

----------

"Azt írta:

„Ma éjszaka sok muszlim felkelt az első szahur alkalmából a napkelte előtti étkezésre.
A Ramadán kezdetén minden hívőnek áldott böjt hónapot kívánok”.

Tavaly szilveszterkor csak Berlinben is sok muszlim felkelt az éjjeli petárdázásra és rakétázásra. Céloztak a szórakozó tömegre, rendőrökre, mentőkre és tűzoltókra is rátámadtak, több tucat ember megsérült.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2023.03.23. 16:45:16

@G. Nagy László:
Az első pontod tökéletesen jellemzi, hogy miért veszélyes a kategorikus kijelentés. „Az iszlám a béke vallása”. Ez így aligha védhető. Megnézed az általad is említett merényleteket vagy az általános „közéletet” pár olyan radikálisan iszlám államban, mint Afganisztán, a válasz egyszerű, bárkinek. Szerintem kb azok képesek ilyen „iszlám a béke vallása” kijelentést felvállalni akik elvakultan próbálnak javítani az iszlám megítélésén (máshol is találsz ilyet, lásd dohánylobbi, vagy épp Lavrov a ruszkik vastag arcbőrű külügyminisztere). De hitelük nem lesz. És ez nem woke vagy baloldaliság kérdése (lásd a példákat a végén a burka-tilalomra).

De ugyanakkor ennek a kijelentésnek az ellenkezője sem igaz. Ott él Nyugat-Európában többtízmillió mohamedán, dolgoznak és boldogulnak, tömegesen már 40-50 éve. Ápolók, orvosok, postai alkalmazottak, autószerelők és boltosok. Ezek között van egy minimális (még a vallásosok arányában is elenyésző) töredék, akik veszélyes vallásos nézeteket vallanak. Ennek alapján azt állítani, hogy ezek idegen testek Európában több mint álságos. Főleg a mi országunkban hülyíteni ezzel az embereket, ahol nemrég még proletárdiktatúra volt, és az oktatási színvonalunk, főleg a nyelvtudásunk a béka segge alatt van.

A fenti félrevezető érvelés ugyanolyan veszélyes, mint amikor a Brexit hívők a keleti európai bűnözéssel riogatták a lakosságot. Sok gázos ember megy ki tőlünk? Hajaj. Érdemes megnézned egyszer egy eurolines járat utasait (ők ugyebár ellenérzés nélkül tudnak utazni), de még a fapados járatokon is látsz érdekes arcokat (pedig ott van ellenőrzés, legalább kifelé).
Akad honfitársaink között aki kint is bűnözik? Nem kérdés. Ugyanakkor nem mondhatod azt, hogy a magyarok csak lopni és bűnözni mennek oda, mert ez így nem igaz. Mégis elépítettek erre egy Brexit kampányt a briteknél (illetve Svájcban is). Egy elenyésző kisebbség miatt nagyon álságos dolog egy egész népcsoportot megbélyegezni. Az pedig külön szánalmas, hogy a műveletlen magyar vidéket próbáljátok ilyesmivel behülyíteni.

Mert nem az fog bekövetkezni, hogy a franciák a kvázi sajátjukat (nézz utána mit jelent a francia nemzetkoncepció) majd kidobják és lecserélik a magyarokra, hanem az amit a britek csináltak. Kivágnak minket és behozzák a saját érdekszférájukból származó bevándorlókat, ahol ők a bevándorlás urai és nem az EUs négy szabadság. Ugyan most ezért is van hiány a brit boltokban, mert senki nem fogja azt a fajta munkát elvégezni annyiért (de pl agrár idénymunkát szerintem semennyiért), de az a leszáradt krumpli akkor is brit krumpli.

A második pontod pedig megint teljesen álságos. A nyugati demokráciák lényege hogy egy kisebbséget sem lehet pellengérre állítani, mert az fogalmilag hazug és álságos. Ez nem azt jelenti hogy az iszlám vallású terroristákat nem lehet felelősségre vonni. Sőt, Franciaországban pl tilos a burka viselete, nem azért mert a muszlim vallás rossz hanem mert szembe megy alapvető Európai értékekkel (mint a vallás-semlegesség). Számos nyugat-Európai ország betiltotta a burkát és a hasonló dolgokat, és ezt az Emberi Jogok Európai Bírósága is megerősítette. A fenti tiltásokat pedig részben liberális kormányok hozták.

G. Nagy László 2023.03.23. 16:50:55

@erol: @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Abban egyetértek, hogy az iszlám szar,"

Legalább van karakán álláspontod, ez dicséretes.

"de ezt a nagy progresszív iszlám szerelmet, nem látom, tudnál esetleg ilyet idézni?"

"Ezt mégis honnan vetted? Álmodtad? "

Már az beszédes, hogy a progresszívek kitalálták az ISZLAMOFÓB kifejezést. Az pláne beszédes, amit a fenti kommentfolyamban olvashattok. De hogy legyen konkrét anyag is, linkelem a Partizán vonatkozó adását, amely nettó iszlámsimogatás. Gulyás Marci egyetlen rázós kérdést sem feszeget, csak legyárt egy hamisan csengő propagandaanyagot. Tényleg érdemes megnézni:

www.youtube.com/watch?v=LS9aK_tLJGw

G. Nagy László 2023.03.23. 16:54:29

@grundigg:

"Itt egyvalaki jelezte, hogy a migráció és Európa iszlamizációja mellett van: a nyíltan putyinista birca. Lehet vele vitázni, bloggerkém."

Nyüszíts csak... Amíg csak maszatolsz és nincs véleményed, addig sem én, sem más nem fog komolyan venni. Tényleg szánalmas vagy.

G. Nagy László 2023.03.23. 16:58:41

@Boldeone2:

"A progresszív gondolkodást magukénak vallók TELJESEN mást gondolnak a világról, mint az iszlám; szellemileg az európai ultrakonzervatívok vannak az iszlámhoz a legközelebb."

Pontosan így van. Éppen ezért nem értem a nagy összeborulást. Neked is linkelem a Partizán vonatkozó adását, mindössze húsz perc:

www.youtube.com/watch?v=LS9aK_tLJGw

G. Nagy László 2023.03.23. 17:12:55

@Ződ2000:

Na, ez már tisztességes és korrekt reakció. Szinte tökéletesen egyet is értek veled.

„Az iszlám a béke vallása. - Ez így aligha védhető. Megnézed az általad is említett merényleteket vagy az általános „közéletet” pár olyan radikálisan iszlám államban, mint Afganisztán, a válasz egyszerű, bárkinek."

Vagyis egyet tudunk érteni az első állításommal. Ez örvendetes. A csúszómászó maszatolókkal szemben sikerült felvállalnod a véleményedet, hatalmas respect.

"Szerintem kb azok képesek ilyen „iszlám a béke vallása” kijelentést felvállalni akik elvakultan próbálnak javítani az iszlám megítélésén. De hitelük nem lesz. És ez nem woke vagy baloldaliság kérdése. "

Nézd, akár a hazai, akár a nemzetközi fórumokat tekintjük, az iszlámot elvakultan védők (leszámítva Bircát) szinte MINDEN ESETBEN balos, woke-őrültek. Nem véletlenül hozom a poszt végén a nigériai csajszit: LMBTQ-aktivistaként a sajátjai basztatják azért, mert kritikus az iszlámmal. Fura, de egyszer azért kapok a fejemre, mert ez már lerágott csont, aztán másfél óra múlva ugyanazok írják, hogy még sosem hallottak a progresszívek iszlám-imádatáról...

ulpius66 2023.03.23. 17:15:08

@G. Nagy László:

De hova tűnt tesz-vesz?

Eddig minden posztodhoz több száz "hozzászólása" volt.... most meg semmi.....

Mi van vele?

Él még, vagy elütötte a villamos?

ulpius66 2023.03.23. 17:17:02

Szerintem meg az "ateizmus" a "BÉKE VALLÁSA"!!!!!

ulpius66 2023.03.23. 17:20:33

"Szeretkezz!!!! Ne háborúzz!!!!!"

grundigg 2023.03.23. 17:21:05

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Neked komoly szövegértési problémáid vannak."

Azt hiszed, érdekli, hogy mit írnak a cikkben? Vagy itt a kommentekben?

Engem pl. "progresszívként" tart nyilván, mert úgy kényelmes neki. Nem szereti fárasztani az agyát. Időnként megkérdezem, ezt mégis milyen tényekre alapítja, miért hazudozik - na, ezt következetesen ignorálja, és a következő posztnál megint én leszek a progresszív.

Robotüzemmódban tolja. Tökmindegy, hogy mivel érvelsz, holnap ír egy pont ugyanilyen posztot.

ulpius66 2023.03.23. 17:24:58

Még tudok tíz ilyen háború ellenes lózungot!

baalint1 2023.03.23. 17:30:46

Amit ti kommunisták és újfasiszták iszlám pátyolgatásnak tekintetek, az valójában szimplán a vallásszabadság pártolása. Őszintén szólva én ugyanúgy károsnak és hülyeségnek tartom a muszlim vallást, mint a keresztény vagy zsidó vallásokat, ugyanakkor ettől még joga van bárkinek ezen vallásokat követni amíg nem árt vele másoknak (a vallásos neveléssel már vannak problémáim, mert ott gyerekekről van szó, de ebbe most nem mennék bele).

Ti illiberálisok csak egybitesen tudtok gondolkodni a kérdésről, korábban a zsidók voltak a gecik, a muszlimok a haverok, most épp a muszlimokat kellé gyűlölni. Mindig vannak olyan csoportok, amiket kipécéztek.

(Megjegyzem, azért sem általánosítanék, mert pl. feleségem nénikéjének a férje, aki sajnos tavaly elhúnyt, szerintem 150 évben előbbre volt gondolkodásban, liberalizmusban, mint te, pedig muszlim (úgy értem hagyományosan az, nem gyakorolta aktívan a vallását).)

Egyébként nézek egy spanyol Netflixes sorozatot, az a címe, hogy Elite, szerintem utálnád, mert kritikusan, értelmesen mutatnak be olyan témákat, mint homoszexualitás (érdekesség, hogy a foci kultúra vonatkoztatásában is), transzszexualitás, bántalmazó kapcsolatok, nemi erőszak, te viszont a kész válaszokat szereted, utálsz gondolkodni, a sorozatot woke propagandának tekintenéd.

Na, nem is ez a lényeg, hanem hogy a sorozat utolsó évadában (ami a leggyengébb évad) nagyon jók mutattak be egy bántalmazó kapcsolatot, és annak kapcsán, hogy ott is és a valóságban is minden bántalmazó kapcsolatban van mézesmadzag is, azaz amikor a bántalmazó fél kedves, segítőkész az áldozattal, újra és újra magához édesgeti, az áldozat meg többek között ezért nem akarja otthagyni. Ezek a kedveskedések, segítőkészségek sokszor még túl is vannak tolva, aztán a bántalmazás idején fel vannak emlegetve, hogy milyen rendes voltam veled, te meg... Zseniálisan mutatta be ez a sorozat mindezt.

Nos, a vallás úgy jön ide, hogy valahogy teljesen véletlenül eszembe jutott a Biblia ennek kapcsán. És basszus, belegondolva a legbrutálisabb bántalmazó kapcsolat nem más, mint Jahve és az ember viszonya, főleg az Ószövetségben, de kicsit az Újszövetségben is, illetve amennyit a magyar fordításból elolvastam, a Koránban is. Mert állandóan váltja egymást Isten kegye és a pofonjai, amiket kap tőle az emberiség. Elpusztítja az emberek többségét az Özönvízzel, majd a szivárvánnyal jelképezi, hogy több ilyen nem lesz. Ráveszi Ábrahámot, hogy ölje meg a fiát, aztán nagy kegyesen elengedi, de Ábrahámnak már azért is nagyon hálásnak kell lennie, hogy gyereke születhetett. Szintén fontos elem, hogy csak vele, az Úrral vagy épp Jézus Krisztussal üdvözülhet az ember. Az összes ima arról szól, hogy mekkora szánalmas bűnösök vagyunk, de Isten mégis megbocsát, kegyes velünk. Gyakorlatilag az összes jegyét viseli a bántalmazó kapcsolatoknak, még az istenfélő ember kifejezést is használja a Biblia, mert szeretni kell, tisztelni kell, engedelmeskedni kell neki, és persze félni kell.

Nos, szerintem az ábrahámi vallások ebből a szempontból gátjai annak, hogy felismerjük és helyén kezeljük a bántalmazást, mert a kultúránkban mélyen bele van ivódva ez a szerep. Nem csak párkapcsolatokban, hanem gyerek-szülő viszonyban, diák-tanár, tanítvány-edző, vagy épp a politikában, csodálkozunk, hogy szeretik az emberek az autokrata vezetőket, pedig hát...

G. Nagy László 2023.03.23. 17:39:00

@ulpius66:

De hova tűnt tesz-vesz?

Hiányzik? Kiraktam egy időre. Nem volt hajlandó együttműködni...

G. Nagy László 2023.03.23. 17:42:30

@baalint1:

"Nos, szerintem az ábrahámi vallások ebből a szempontból gátjai annak, hogy felismerjük és helyén kezeljük a bántalmazást, mert a kultúránkban mélyen bele van ivódva ez a szerep. Nem csak párkapcsolatokban, hanem gyerek-szülő viszonyban, diák-tanár, tanítvány-edző, vagy épp a politikában"

Tökéletesen egyetértek. És köszönöm az ajánlást, felkeltetted az érdeklődésem a sorozat iránt.

vasútihíd 2023.03.23. 18:51:58

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: te többsször is mutattál ilyen karikatúrát a blogodon de mégsem lőttek le

Sadist 2023.03.23. 18:56:39

@G. Nagy László: "Kiraktam egy időre. Nem volt hajlandó együttműködni..."

Nocsak, mégis elszakad a cérna?

vasútihíd 2023.03.23. 19:52:42

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: mert a liberálisoknak a sok hibáik dacára a lövöldözés kevésbé szokásuk a muszlimok jóval sértődékenyebb hópihék ilyen szempontból

G. Nagy László 2023.03.23. 20:22:54

@Sadist:

"Nocsak, mégis elszakad a cérna?"

Nem vagyok rá büszke, de elegem lett. Akármilyen buddhista is vagy, előbb-utóbb lecsapod az idegesítő, nem tágító legyet.

Wildhunt 2023.03.23. 20:26:02

@kiskutyafule: a család mindenek előtt nem keresztény érték. Szóval vagy hülyeséget beszélsz, vagy tudatosan hazudsz. Válassz.

Wildhunt 2023.03.23. 20:31:34

@Sadist: emlékszem. A progresszív oldal itt ledobta az ékszíjat.

ulpius66 2023.03.23. 20:46:35

@G. Nagy László:

Dehogy hiányzik ez a vadbarom tesz-vesz!
(mondjuk én egyetlen egy hozzászólását sem olvastam... csak átugrottam....viszont feltűnt, hogy nincs itt)

ÉN MÁN FÉL ÉVVEL EZELŐTT KIBASZTAM VOLNA!!!!!!

2023.03.23. 20:48:20

@G. Nagy László:
Ha ez lenne a célod, akkor nem az ellentétek élezése mentén haladnál, nem általánositva jelentenéd ki, hogy a muszlimok ezek vagy azok, hanem példák segítségével be is tudnád bizonyítani, hogy az emberiség 99% hülye, csak valaki így hülye valaki meg úgy hülye.
Persze ehhez a szándék hiányzik, egyszerűbb egy csoportot hibáztatni, mert az automatikus módon felmenti a hibáztatót (a torzult belső elgondolása szerint.

Az, hogy megpróbálom elmagyarázni, ezen kiragadott részletek hangulat keltésre jók, de egy egész csoport megértésére nem, azt nem azt jelenti, h

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.23. 20:51:04

@G. Nagy László: Mellébeszélsz. Egyrészt az idézett cikk általad történő félreértelmezéséről szépen hallgatsz. Másrészt egy ember véleményéből következtetést vonsz le az egész baloldali közösségre. Akkor a horgászból kiindulva levonhatom a következtetést hogy az összes fideszes idióta?

erol 2023.03.23. 21:01:55

Egyébként a jobberknek is volt egy nagy összeborulása a muszlimokkal néhány éve, igazi hősök voltak akik a gonosz zsidók ellen küzdenek.
A másik meg a kettős mérce: ha a bevándorló megöl valakit, akkor ugye idegen kultúra, ha a mieink, akkor semmi különös, csak egy bűnöző, pedig végül is ugyanaz a kettő: gyilkos akit el kell ítélni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.23. 21:15:13

Az illiberális demokrácia.

"Bezárják a kocsmákat, hogy ne a háborún vitatkozzanak az emberek
Az orosz hatóságok két tucat bárt zárathattak be Szentpétervárott, hogy ezzel is visszaszorítsák „az orosz társadalmi körök belső nézeteltéréseit” – állítja a washingtoni székhelyű Institute for the Study of War (ISW).

Mint írták, egy szentpétervári hírportál előző nap közölte, hogy húsz bárt zártak be egy olyan vizsgálat részeként, amelynek során azt állították, hogy ezek a bárok a fiatalok antiszociális viselkedését táplálják, beleértve a „rendszeres alkoholfogyasztást” és a kábítószer-fogyasztást."

2023.03.23. 21:18:50

@kiskutyafule: hogy
Masztalok, a másik probléma, hogy nem vagy képes megértenie, hogy ténylegesen minden relatív, csak bizonyos dolgokhoz hasonlítva értelmezhető, ami miatt szükséges a komplex látásmód, és ezzel máris eljutottunk oda miért is írtam amit írtam.
Pl ha én több 100/1000 nagyságrendben találkoztam muszlim emberekkel, és az én tapasztalatom homlok egyenest ellentmond annak amit írsz, akkor mi a teendo?
Nem azt jelent, hogy nincsenek gyilkosok, hanem azt jelenti, hogy nem attól függ hogy muszlim e az adott ember vagy keresztény vagy ateista ki lesz gyilkos, hanem attól, hogy hogyan hülye/beteg....
Megintcsak ott vagyunk, hogy néked csak az jó ha mindenki úgy hülye ahogy Te elképzeled, és ezt tetjeszted is, viszont ez pontosan oda vezet ahol most vagyunk.
Szegregáció minden szinten.
Ha igaz lenne, hogy a nacionalizmus által felhozott világ létezik, akkor az egy nyelvet beszélő emberek teljes harmóniában élnének az országukban, teljes boldogságban, és mindenki más hülye lenne aki nem az országban él, de mivelhogy más országok is vannak, azok pontosan ugyan így élnének, és gondolkodnának.

Mivel ez a fajta gondolkodás mód egyre kisebb egységeket okoz, máris látod a fórumon, hogy van 10 ember aki egy klikk és van másik 10 aki egy másik klikk, minden klikk azt mondja, hogy az ő megoldása az igazi, Mindenki más hülye.... mivelhogy Mindenki más a hülye, így semmi sem az adott klikk hibája, és csak ellenségek veszik körül.

Amíg nem próbálod elmagyarázni az összes embernek, hogy nem egy rajtuk kívül álló csoport a hibás, addig csak mindenkinek rosszabb lesz, hiszen az adott csoportot alkotó egyének nem tudnak semmilyen hibát kijavítani, hiszen nem értik, hogy a hiba bennük is van.

Nézd, ott egy ország elmegy szavazni és várja, hogy a sült galamb a szájába repül.
Ahelyett hogy oktatással, a különbségek és hasonlóságok megértése mellett előre mozdítjuk az adott csoportot, ehelyett egyre jobban elszigeteljuk és szellemileg leépítjük, hiszen sokkal egyszerűbb irányítani az adott csoportot.
Előnye nincs a csoport számára, de jövője sincs, lásd Kína már az utolsó generáció környékén tart, mert a fiatalok nem hajlandóak szaporodni, nem véletlenül, persze MO sem kivétel ez alól.
És máris megérkeztünk, a hasonlóság részhez, hiszen a legtöbb fejlett országban is fogy a természetes szaporulat, csak más ok miatt.
A különbség viszont egyértelműen látható, a fejlett országokban felismerték, hogy a populáció pótlása összességében+ mérleggel rendelkezik, csak nem elezni kell a különbségeket hanem megérteni és együtt fejleszteni tovább a társadalmat.

A probléma az öregedő társadalmak egy részével, ahogyan írtam már, egyre konzervatívabbak, ez pedig azt jelenti, hogy félnek a változástól(nem tudják kezelni) egyszerű példa a cocialista világban semmi szükség nem volt a tudás fejlesztésére, hiszen 40 évet lehuztak egy gyárban, ami ugyan azt gyártotta.
Addigra nem cocialista világban már akkor is folyamatosan változás volt.

Ebből látható, hogy a 2 társadalom gyökeresen különbözik, és ebből a különbségből máris megérthető miért menekülnek a vallásba az öregedő társadalmak, hiszen az állandó, és miért tűnik el lassan vallás a fejlettebb országokban.....

Ez a gondolat is csak részlet, így pontatlan, de tovább gondolva egyre pontosabb....
Hajrá

2023.03.23. 22:07:54

@Wildhunt:
Vagyis a szaporodjatok és sokasodjatok, kombinálva a házasságon kívüli szex tiltasaval, nem ezt jelenti....
Komplex gondolatok létezése kizárva, max arra szavazhatsz akit a pap mond a misén... szép jövő elé néztek.

erol 2023.03.23. 22:30:21

@G. Nagy László: Most néztem meg a Partizán videót, korrekt anyag, köszi, hogy csatoltad, csak pont nem téged erősít, hiszen a kínos kérdések is felmerültek, bár ettől függetlenül nekem nem jön be az iszlám, de a statisztika szerint nincs igazad.

G. Nagy László 2023.03.23. 22:38:02

@erol: Ne szórakozz már! Milyen kínos kérdések??? Marci egy primitív, ironikus hangvételű propagandaanyagot gyártott. Szerintem ma már ő sem lenne rá büszke; az utóbbi időben sokkal tisztességesebb interjúkat készít.

G. Nagy László 2023.03.23. 22:59:58

@kiskutyafule:

"nem vagy képes megértenie, hogy ténylegesen minden relatív, csak bizonyos dolgokhoz hasonlítva értelmezhető"

Te is pontosan tudod, hogy ez egy egyszerűen lefülelhető filozófiai szélhámosság. Vegyük mondjuk a SZÉK fogalmát, csak hogy valami egyszerűt hozzak. Mindegyikünk fejében nagyjából ugyanazt jelenti, és nem az asztalhoz, vagy az ágyhoz képest lesz szék, hanem önmagában. Vagy vegyünk egy ennél is egzaktabbat: a RAL színskála szerinti 5015-ös tétel akkor is az ÉGKÉK színt jelenti, ha egyetlen más színt sem ismerünk. Ugyanez a helyzet az erkölcsi és egyéb szabályokkal. Egy egyenrangú kereszteződésben neked lesz elsőbbséged, ha jobbról jössz. Nem vita tárgya az sem, hogy honnan jössz, és az sem, hogy egyenrangú a kereszteződés, vagy sem.

A világ legtöbb dolga nagyon is egyszerű és egyértelmű. A hozzád hasonló relativisták az játsszák, hogy mindent agyonbonyolítanak, de ez valóban a pokolba visz, akár jó szándékkal teszed (empátiából, megbocsátásból vagy nagyvonalúságból), akár a káoszteremtés gonosz szándékával. Téged jó szándékúnak látlak, remélem, nem csal meg az emberismeretem.

Jómagam az erkölcsi relativizmus helyett a kettős mércét javaslom: legyünk magunkkal szemben szigorúak, másokkal szemben engedékenyek! Ez azért teremt tisztességes világot, mert így nem a másik faszával vered a csalánt. TE megteheted, hogy elnéző vagy. TE megteheted, hogy megbocsájtasz, a saját kontódra. De csak azért, mert neked galamblelked van, nem szabadíthatod a bárányokra a farkasokat. A társadalomtól nem várhatod el, hogy önfeladók, altruisták legyenek.

2023.03.23. 23:23:11

@G. Nagy László:
A fizikai ismerteke hiánya megintcsak ki ütközik, hiszen " RAL színskála szerinti 5015-ös tétel akkor is az ÉGKÉK színt jelenti, ha egyetlen más színt sem ismerünk." Csak szigorú megkötések mellett igaz... miért is?
Mivel fogalmad sincs arról hogyan működik a szinkeverés, ezért nagyon nehéz elmagyarázni, a lényeg bármikor képes vagy a színt elő állítani különböző tinter kombinációjával, ugy, hogy az adott megvilágítás mellett ugyan azt a színt kapod, míg ha megváltozik a ráeső fény össze tétele, akkor teljesen különböző színeket fogsz látni.....

Folytassam vagy megértetted?

G. Nagy László 2023.03.23. 23:54:00

@kiskutyafule:

"A fizikai ismerteke hiánya megintcsak ki ütközik"

Visszavonom a jó szándékra vonatkozó megjegyzésemet. Fölényeskedni akarsz, s azt gondolod, hogy ha intellektuálisan bármilyen téren fölém kerekedsz úgy rögtön nálad lesz az igazság. Ez egy faszság. Nincs az az IQ teszt, amiben nem érnék el több pontot nálad, mégsem gondolom, hogy önmagában ettől bármiben is igazam lenne. Úgyhogy ezt a játszmázást gyorsan felejtsd el, semmi szükséged rá.

"ugy, hogy az adott megvilágítás mellett ugyan azt a színt kapod, míg ha megváltozik a ráeső fény össze tétele"

Játszhatjuk ezt a kisiskolás filozofálgatást. Vegyél egy zárt teret sztenderd megvilágítással. Kend fel az égkéket, vagy az acélszürkét százszor! Az égkék mindannyiszor égkék marad, ahogy az acélszürke is acélszürke. Attól, hogy ezerféle körülményt variálsz, csak hogy maszatolj és elkend az igazságot, ha megfelelően szétszálazod a dolgokat, a végén látni fogod a könyörtelen, sztenderd valót.

Az erkölcs talán még egyszerűbb. A gyilkosság az gyilkosság. Nem mentő körülmény sem a hirtelen felindultság, sem az alkoholos, drogos befolyásoltság, sem a vallási fanatizmus. Csűrheted-csavarhatod, akkor is ez a vége.

G. Nagy László 2023.03.24. 00:01:17

@erol:

"Most néztem meg a Partizán videót, korrekt anyag"

Két dolog még:

1. Szerinted is szar az iszlám, nyilván vannak is gondolataid, hogy miért az. Ezek közül rákérdezett-e Marci akár egyre is?
2. Gulyás Marci vállaltan meleg. Pontosan tudja, hogy egyetlen iszlám országban sem ficánkolhatna nagyon. Tett-e fel kérdést ennek kapcsán? (Borzalmas tudathasadásos állapot lehet, amikor Magyarországot kritizálja, ahol szabadon és nyíltan élhet melegként, és közben szopkodja azt az iszlámot, amely őt pusztítaná el elsőként.)

2023.03.24. 00:15:59

@G. Nagy László:

Nem nem fölényes, egyszerűen a legjobb barátom szinkeverésből él, rávilágítottam arra, hogy ismerteid hiánya miatt egyszerűsited a világot arra a szintre ahol az általad felvázolt összefüggések igazak.
Mivel a világ ennél bonyolultabb, így ahogyan haladunk komplexebb információk felé, egyből megváltoznak az összefüggések.

Ezt te személyes támadásnak éled meg, mert nem egyezik az egyszerűsített vilagkeppel.
Én meg megrantom a vállam, és megyek tovább.

2023.03.24. 00:19:25

@G. Nagy László:
Amit leírtam a RAL színnel kapcsolatban, nem érted, elmagyarázom.

Adott színt kiheverted különböző módon, és a Standard megvilágítás mellett az Összes verzió ugyan az a szín, amint megváltozik a megvilágítás, a különböző módon elkészített színek más más irányba indulnak el, vagyis más más színt fogsz látni.
Felületes szemlélő számára ez nem trivialis

Sadist 2023.03.24. 00:43:22

@kiskutyafule: Nagyon szórakoztató lehetsz a társasági összejöveteleken. Asztrofizikáról vagy kvantummechanikáról nem írsz valamit? Biztos vagyok benne, hogy azokban is nagyon jártas vagy.

G. Nagy László 2023.03.24. 01:01:57

@Sadist: Szerintem ezekkel a dumákkal csajozik is. Talán van is egy szűk réteg, ahol lehull a bugyi a sznob halandzsától... :)

2023.03.24. 01:12:15

@Sadist:
Nem járok társaságba, amióta kutyáim vannak és egyre jobban értékelem a velük töltött időt.

2023.03.24. 01:14:26

@G. Nagy László:
Vagyis értelmes választ nem tudsz adni, arra hogy sekélyes írásod miért is kéne bárkinek komolyan vennie, hibás felvetések hadát hozod ide mint tényt, és még vagy sertodve ha ezt felhozom.

Tipikus.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.24. 02:20:22

@G. Nagy László: " Nincs az az IQ teszt, amiben nem érnék el több pontot nálad, " - te vádolsz másokat fölényeskedéssel?

2023.03.24. 02:42:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ilyenkor érzem magam úgy mint az AI az Automata című filmben, 7 nap alatt elért arra a szintre, hogy megszűnt a lehetősége a kommunikációra az emberekkel.
Sajnálom, nem nézem le a többi embert, sőt tudom vannak nálam sokkal értelmesebb okosabb emberek, és általánosságban a különböző emberek különböző nézőpontja új perspektívát kínál, se láthatod, amikor elérkezik a pont ahol nem tudják követni amit írok, akkor egyből az jön hogy hülye vagyok...
Nem vitatom az vagyok, hiszen ennek tudatában mégis megpróbálom átadni a néző pontot.
Sikertelenül.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.24. 06:56:17

@kiskutyafule: Én is úgy nézem, hogy többségében ellopott EU-s pénzből fejlesztett gagyi MI-vel diskurálok. Valamit megcáfolok, akkor arra nem válaszolnak, hanem jönnek valami mással.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.24. 07:02:15

@G. Nagy László: Hogy is van ez?
Ezt írtad nekem mint érvet, hogy a baloldal iszlám szimpatizáns.
" De hogy legyen konkrét anyag is, linkelem a Partizán vonatkozó adását, amely nettó iszlámsimogatás."
Másnak meg elismerted hogy ez baromság.
"Marci egy primitív, ironikus hangvételű propagandaanyagot gyártott."

És te levonod a nagy következtetést hogy a "progresszív baloldal" iszlámpárti. Szerintem a te blogod a te téveszméidről szól, csak nem ismered fel. Persze, mert a pszichés betegeknek nincs betegség tudatuk. :-)) Azért eléggé röhejes hogy mondasz ellent önmagadnak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.24. 07:05:33

Nem mellesleg, hogy nincs itt a horgász, meg lenin, relatív kulturált a vita. Elgondolkodtató, nem?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.24. 07:07:59

A magyar "demokrácia":

"Még nem látjuk a veszélyhelyzet végét, eddig biztosan marad a különleges jogrend

Immár három éve élünk különleges jogrendben. 2020 márciusában a Covid–19 miatt állt át az ország veszélyhelyzeti, majd az orosz–ukrán háború következtében tavaly májustól háborús veszélyhelyzeti üzemmódra. A kormány legújabb törvénytervezete november 26-ig tartaná fenn a különleges jogrendet."

G. Nagy László 2023.03.24. 07:10:49

@kiskutyafule:

"amikor elérkezik a pont ahol nem tudják követni amit írok, akkor egyből az jön hogy hülye vagyok... Nem vitatom az vagyok, hiszen ennek tudatában mégis megpróbálom átadni a néző pontot. Sikertelenül."

Mindjárt elmorzsolok egy könnycseppet... Ezt az áldozati pózt pazarul hozod. Nem, nem vagy hülye. Van egy fura stílusod, de senki nem állította, hogy hülye volnál, mi több: nyilvánvalóan értelmesebb vagy az átlagnál. A belépőd színtiszta trollkodás volt. Van annyi eszed és történelmi ismereted, hogy tudd: amikor valaki idegen szavakkal teletűzdelt, velejéig sznob szöveget tálal, az nem kommunikálni kíván. Az egyház nem véletlenül tartotta meg a latint misenyelvnek évszázadokon át. Még csak az kéne, hogy a hívők értsék is, mit mond a pap... Manapság a legnagyobb kamugépek pont a woke-őrültek. Mivel tudják, hogy tartalmatlan faszság az ideológiájuk, ezért érthetetlen műkifejezéseket gyártanak nagyüzemben, így próbálva a tudományosság látszatát kelteni. S közben persze üres lufi az egész.

G. Nagy László 2023.03.24. 07:12:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Immár három éve élünk különleges jogrendben."

Nekem fel sem tűnik. Neked miben más az életed?

G. Nagy László 2023.03.24. 07:13:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Azért eléggé röhejes hogy mondasz ellent önmagadnak."

Nem tudlak követni. Hol látsz ellentmondást?

G. Nagy László 2023.03.24. 07:15:08

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"te vádolsz másokat fölényeskedéssel?"

Olvasd el a azt a kommentet is, amire válaszoltam, utána kérdezd meg újra...

G. Nagy László 2023.03.24. 07:32:39

@kiskutyafule:

"Vagyis értelmes választ nem tudsz adni, arra hogy sekélyes írásod miért is kéne bárkinek komolyan vennie"

Előtört belőled a mimóza, s rögtön sértegetsz. Kurva szar lehet így élni, ha nem érted a viccet, ha képtelen vagy egy jóízűt röhögni magadon.

"hibás felvetések hadát hozod ide mint tényt"

Egyet sem jelöltél meg tucatnyi kommented során.

"és még vagy sertodve ha ezt felhozom."

Dehogy vagyok megsértődve :) Itt te vagy a legvisszafogottabb sértegető. Ha követted a tegnapi kommentfolyamot, láthattad, hogy vannak páran, akik kifejezetten gyűlölködni járnak ide. Nincsenek gondolataik és érveik, csupán annyi, hogy "fúj Orbán" és ebből fakadóan "fúj G. Nagy". Te legalább megpróbáltál érvelni. Hogy az érveid nem működnek, az nem azért van, mert mi mind irgalmatlanul hülyék vagyunk, akik nem érnek fel hozzád semmilyen tekintetben, hanem azért, mert a filozófiádat futóhomokra építed. A relativizmus nem más, mint minden valós érték tagadása; még jó esetben is megkeseredett nihilizmus, rosszabb esetben tudatos rombolás és káoszteremtés.

Én a fenti posztban korunk beteg ideológiáját, a woke-kultúrát kritizálom, amely köztudottan az erkölcsi relativizmusra (és az általános relativizmusra) építi minden ideologikus tanát. Erre jössz te, és úgy akarod cáfolni a mondandómat, hogy le akarod nyomni a torkomon ugyanezt a relativizmust, amit zsigerből, minden agysejtemmel és idegszálammal tagadok. Ez így nem fog menni. Az teljesen nyilvánvaló, hogy a normalitást az képviseli, akinek vannak kőbe vésett, szívbe írt, génekbe kódolt, történelmi kultúrákon átívelő értékei és igazságai. Nem nekem kell átmennem a túloldalra, ha értelmes kommunikációt kívánunk folytatni.

2023.03.24. 08:08:15

@G. Nagy László:
Semmi mást nem csináltál, csak a személyem elleni támadást intéztél(sikertelenül), viszont a felvetésekre nem reagáltál, mivel én egyből annak az okára világítottam, rá mi miért történik, addig te látszat problémát hozol fel, és sekélyes összefüggések alapján ítélkezel.
Leírtam pontosan, miért helytelen amit leírtál, erre csak egy gyenge személyeskedés jutott.

Ha nem érted nem szégyen, nem gondollak kevesebbnek.
Eleve egy olyan címet adsz ami szándékos hangulatkeltés, hiszen egyik vallás sem a béke vallása, akkor miért emeled ki a neked nem tetszőt?

Amikor elmagyarázom, hogy nincs abszolút igazság, törvényszerűség, és nincs szükség az erőltetett birka képzésre amit a vallások csinálnak, akkor te arra jutsz, hogy én káoszt okozok.
Mi az rend?

Talán hallottál már az entropia fogalmáról.
Másként is leírható, mégpedig Minden a legalacsonyabb energia Saint elérése törekszik ami nyugalmi állapotban elérhető, legyen ez egyenes egyenletes mozgás, vagy éppen az elektront/fotont leadó atom.

Ehhez semmi szükség vallásra, mert a rend akkor következik be amikor nem lesz leadható energi

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.24. 08:09:26

@G. Nagy László:
Ezt kérdezted: "az iszlámba miként tudott beleszerelmesedni a posztmodern baloldal???"
Erre írtam hogy ezt igazold már. Mire
önmagadnak ellentmondva próbálsz érvelni.

" De hogy legyen konkrét anyag is, linkelem a Partizán vonatkozó adását, amely nettó iszlámsimogatás."
"Marci egy primitív, ironikus hangvételű propagandaanyagot gyártott."

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.24. 08:13:38

@G. Nagy László: "Nekem fel sem tűnik"

Nem tűnik fel neked hogy a kormány megkerüli a parlamentáris egyeztetéseket? Téged nem érdekel mit csinálnak az országgal, csak a saját életed? Érdekes elszólásaid vannak.

2023.03.24. 08:15:47

Energia a környezetnek.

Ehhez nem kell vallás.
A vallás ahhoz kell, hogy a birka tömegeket irányítani tudja, az aki nyírja őket.
Amit te rendnek gondolsz, maradnunk annyiban, a TE elképzelésed, arról mit akarsz a másikra rá erőltetni.
Mert csak az jó amit te mondasz...
Nem folytatom, hiszen nekem ez nem okoz örömet, viszont néked ez egzisztenciális kérdés.
Hiszen nem maradt más mint a vakhit és valami olyan trauma amit mással nem tudsz elfedni.

Ahogyan láttuk, TE biztos vagy mindenben, arra mi lesz a jövőben és mi volt a múltban, és minden interakció kimenetele ismert számodra.

Hiszen le van írva....
Ahogyan ez is ami följebb van.

Köszönöm az idődet, igaz nem tudom minek is.

2023.03.24. 08:37:18

@G. Nagy László:
Az, hogy ismerem a megfelelő kifejezést az adott területen, az azért van, mert magyarul nehéz megfogalmazni.
Idegen szavak.... Mit lehet tenni, vannak olyan dolgok amiket nem tudok lefordítani sem, hiszen a magyarul használt szavak nem adják precízen vissza. Pl egy mondat:
I'm so insecure about my insecurities.

Amint érveltem, az mellet, hogy semmi sem abszolút, csak egy üres kifejezéssel jöttél, jól megmondtad, hogy az abszolútomok nem elvitathato dolgok, mindennemű alátámasztásá nélkül.
Erre én építettem futóhomokra.

Van itt még valami, vagy meg vagyunk elégedve ezzel?

G. Nagy László 2023.03.24. 08:52:04

@kiskutyafule:

"Semmi mást nem csináltál, csak a személyem elleni támadást intéztél"

Ilyen nem történt. Hol láttál ilyet?

"viszont a felvetésekre nem reagáltál"

Nem volt érdemi felvetésed. Relativizálsz minden, ennyi az egész.

"sekélyes összefüggések alapján ítélkezel"

A világ közel sem olyan bonyolult, mint ahogy te azt felvázolod. Léteznek egyszerűen eldönthető igazságok. Te ezt azért hívod "sekélyesnek", hogy degradáld. Ha egy rendőr tetten ér egy betörőt és bilincset tesz a csuklójára, ő is sekélyes összefüggések alapján cselekszik. Nem vizsgálja az elkövető anyagi helyzetét, mentális állapotát, származását, felmenőit, iskolai eredményeit. De nincs is szükség ezekre. Pont jó így, sekélyesen.

"Ha nem érted nem szégyen, nem gondollak kevesebbnek."

Megtisztelsz.

"Eleve egy olyan címet adsz ami szándékos hangulatkeltés"

Naná. Író embernek ez a dolga.

"hiszen egyik vallás sem a béke vallása"

Ez így van, de "az iszlám a béke vallása" egy létező, gyakran felhozott frázis. Semelyik másik vallás kapcsán nem találkoztam még ezzel a mondással.

"akkor miért emeled ki a neked nem tetszőt?"

Baszki azért, mert ez érdekel. Közel 500 posztot írtam eleddig, mindben arról írok, ami valamiért nem tetszik. Legközelebb egy református agymenésről írok majd. Tényleg.

"Amikor elmagyarázom, hogy nincs abszolút igazság, törvényszerűség, és nincs szükség az erőltetett birka képzésre amit a vallások csinálnak, akkor te arra jutsz, hogy én káoszt okozok."

Igen, ez a káoszteremtés. Kurvára nem tudsz elmagyarázni olyat, ami színtiszta hazugság. Te nem elmagyarázod, hogy nincs abszolút igazság, hanem ezt a beteg világlátást kívánod rám erőltetni. Tőlem élhetsz így, hiheted ezt, de ez akkor is a káosz. Néz, én majdhogynem anarchista vagyok. Nem hiszek a túlhatalmú államban, kifejezetten az egyén szabadságát éltetem. De az egyén CSAKIS akkor szabad, ha egymás szabadságát nem tiporjuk lábbal. EZ A REND. EZ A TÖRVÉNY. MÉG AZ ANARCHIÁBAN IS.

"Talán hallottál már az entropia fogalmáról."

Megint ez a lekezelő stílus. Nem, baszki, még sosem. A diplomámat, sőt az érettségimet is az Ecserin vettem.

"Másként is leírható, mégpedig Minden a legalacsonyabb energia Saint elérése törekszik ami nyugalmi állapotban elérhető, legyen ez egyenes egyenletes mozgás, vagy éppen az elektront/fotont leadó atom. Ehhez semmi szükség vallásra, mert a rend akkor következik be amikor nem lesz leadható energia"

Ez világos, de te fizikai-kozmológiai rendet kívánod összemosni a társadalmi renddel. Ennek nem sok értelme. Ha kifejtenéd az analógiát, három másodperc alatt mutatnék rá, hol a hiba.

G. Nagy László 2023.03.24. 08:55:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Továbbra sem értelek.

Linkeltem a Partizán vonatkozó adását, amely nettó iszlámsimogatás. Marci egy primitív, ironikus hangvételű propagandaanyagot gyártott. Mi itt az ellentmondás? Az iszlámsimogatás nem lehet primitív? (Dehogynem.) Nem lehet ironikus? (Látod, lehet.) Nem lehet propagandaanyag? (Csakis az lehet.)

G. Nagy László 2023.03.24. 09:00:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Az hogy ő fölényeskedik, az még nem ment téged."

Engedtessék meg, hogy megvédjem magam. Ha ő úgy indít, hogy egy tudatlan suttyó vagyok, a minimum az, hogy bocs, de közel sem vagyok az. Én nem bántottam semmivel. (Az, hogy egy IQ teszten simán lenyomom, az őt nem minősíti. Öt alkalommal vettem részt logikai világbajnokságon, tényleg helyén az eszem. Nem sok ellenfelem van e téren. Ez egy speciális eleme az okosságnak, egy csomó mindenben simán lehet jobb nálam.)

2023.03.24. 09:01:36

@G. Nagy László:

Megintcsak, a rend.

Miért az a rend ami 100 éve volt és nem az ami 200 év múlva lesz?
Ezért relatív, mert mondható, hogy nekem még az 1982 év az etalon, ami nem úgy működik az káosz.
Lekezelő stílus, felteszem a kérdést, megadom a választ, és megpróbálom a kapcsolatokat más megvilágításba helyezni.

Megmutattam, hogy a rend fogalma esetén ez áll a legközelebb az általad áhított abszolút igazsághoz.
A többi csak nézőpont kérdése.

A társadalmi működés ilyen jellegű kivetülése esetén máris jön a kérdés, ha a rend az, hogy követed a törvényt, akkor máris legális a gyilkosság, gondold végig miért.(az egyén élete feláldozható a többség érdekének megvédése miatt, sőt
Azelőtt még azt írtad, hogy nem elfogadható....
Na ezért nincs egyetemes igazság, nem volt és nem is lesz.

G. Nagy László 2023.03.24. 09:02:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Nem tűnik fel neked hogy a kormány megkerüli a parlamentáris egyeztetéseket? Téged nem érdekel mit csinálnak az országgal, csak a saját életed?"

Napi szinten figyelem a közéletet. Alig várom, hogy a kormány csináljon már valami faszságot, amiről írhatnék. De tényleg.

G. Nagy László 2023.03.24. 09:09:01

@kiskutyafule:

"A vallás ahhoz kell, hogy a birka tömegeket irányítani tudja, az aki nyírja őket."

Egyetértek. Majdnem minden posztom pontosan erről szól. Nem szeretem a vallásokat, sem az egyéb ideológiákat.

"Amit te rendnek gondolsz, maradnunk annyiban, a TE elképzelésed, arról mit akarsz a másikra rá erőltetni.
Mert csak az jó amit te mondasz..."

Ez egy nettó faszság. NE ÖLJ! NE LOPJ! NE KEZDEMÉNYEZZ ERŐSZAKOT. Ez minden. Tagadod bármelyiknek az igazságát? Őszintén!

"Hiszen nem maradt más mint a vakhit és valami olyan trauma amit mással nem tudsz elfedni."

Ezek légből kapott találgatások. Negyven felett minden gondolkodó ember elkezdi keresni a lét alapköveit. Ehhez nem kell semmiféle trauma. (Nincs is egyébiránt. Elkényeztet az élet, nem sok mindenkivel cserélnék.)

"Ahogyan láttuk, TE biztos vagy mindenben, arra mi lesz a jövőben és mi volt a múltban, és minden interakció kimenetele ismert számodra."

Vátesz biztosan nem vagyok, nem is állítottam soha. Bár így lenne...

G. Nagy László 2023.03.24. 09:16:03

@kiskutyafule:

"Miért az a rend ami 100 éve volt és nem az ami 200 év múlva lesz?"

Léteznek egyetemes igazságok. (Ne lopj, ne ölj, tiszteld a másik szabadságát stb.) Amelyik világ ennek megfelel, az jó. Amelyik nem, az rossz. A kommunizmus és az inkvizíciót alkalmazó katolicizmus épp úgy elvetendő, mint az iszlám. Mindegy az évszám.

"A társadalmi működés ilyen jellegű kivetülése esetén máris jön a kérdés, ha a rend az, hogy követed a törvényt, akkor máris legális a gyilkosság, gondold végig miért.(az egyén élete feláldozható a többség érdekének megvédése miatt, sőt"

Miről beszélsz? Az erkölcs lábbal tiprása az, ha az egyént feláldozod bármiért is. Az élet szent és csakis a tulajdonosa rendelkezhet vele.

"Na ezért nincs egyetemes igazság, nem volt és nem is lesz."

Attól, hogy szajkózod, nem válik igazzá.

grundigg 2023.03.24. 09:16:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Tegyük hozzá, hogy még a legapolitikusabb embernek is feltűnik, amikor Gulyás Gergely kiáll este 10-kor, hogy bejelentse, 3 perc múlva hatályba lép egy mindenkit közvetlenül érintő jogszabály. Vagy ki se áll, csak este 11-kor feltöltik a magyarkozlony.hu-ra, hogy 0 órától mit és hogy kell csinálni.

G. Nagy László 2023.03.24. 09:19:50

@kiskutyafule:

"Amint érveltem, az mellet, hogy semmi sem abszolút, csak egy üres kifejezéssel jöttél, jól megmondtad, hogy az abszolútomok nem elvitathato dolgok, mindennemű alátámasztásá nélkül."

Jaj, dehogy érveltél. Csak lököd a dumát. Tessék, adok alátámasztást:

ellenpropaganda.hu/stefan-molyneux-egyetemesen-preferalando-viselkedes/7/

grundigg 2023.03.24. 09:24:31

@G. Nagy László: "NE ÖLJ! NE LOPJ! NE KEZDEMÉNYEZZ ERŐSZAKOT. Ez minden. Tagadod bármelyiknek az igazságát? Őszintén!"

Ezek így lózungok. Mindenki egyetért abban, hogy "ne ölj!", mégis mást gondolunk háborúról, halálbüntetésről, önvédelemről, abortuszról, eutanáziáról, öngyilkosságról. A többinél ugyanígy.

Amúgy az egy igazi woke gondolat, hogy az itt és most igazsága tértől és időtöl függetlenül örök, ezen alapul a szobordöntögetés meg a cancel culture.

2023.03.24. 09:36:20

@G. Nagy László:
Elmagyaráztam, hogy minden lehetséges opciót a másik bejegyzés alatt, miszerint a pénz nélkül világ létezhet, erre kategorikusan kijelentést teszel, hogy nem, csak a példa kedvéért hozom ide.

A törvények, és az általad felsorolt értékek között laza összefüggés van.

Ha egy szenvedő ember megkér, hogy vessél véget az életének, az gyilkosság???
Amikor csak fizikai erőszak képes megállítani egy védtelen ember elleni erőszakot, akkor az erőszak kezdeményezés....?

chrisred 2023.03.24. 09:43:33

@G. Nagy László: A békának sem tűnik fel, amikor megfőzik, csak kicsit, apránként alkalmazkodik és módosítja az egyéni szabadsággal kapcsolatos értékrendjét.

2023.03.24. 09:51:52

@G. Nagy László:
a matematikusok is elgondolkodtak azon, hogy a rend az mi a lófaszkarika. és arra jutottak, hogy ez egy reflexív, antiszimmetrikus és tranzitív reláció. amit a "kacsacsőr" jelöl. a kisebb-nagyobb jel. csak a baloldal kisebbít, a jobboldal nagyobbít.

2023.03.24. 09:58:06

@chrisred:
ez a példa azért rossz, mert amikor a békát megfőzik, akkor az anarchiába fullad bele. a környezete teljesen rendezetlenné válik. a víz, amiben eddig lubickolt szanaszét párolog. amikor a béka belefagy a tóba, akkor totális rendben pusztul el. a jégkristályokban.

G. Nagy László 2023.03.24. 10:15:53

@kiskutyafule:

"A törvények, és az általad felsorolt értékek között laza összefüggés van."

Ha a "törvényen" az aktuálisan érvényes jogszabályokat érted, úgy egyetértek. Arra kell törekedni, hogy a jogszabályaink az egyetemes erkölcsöt tükrözzék vissza.

"Ha egy szenvedő ember megkér, hogy vessél véget az életének, az gyilkosság???"

Ennek van tiszta lejátszási formája, hitelesen aláírt dokumentummal, vagy tanúk előtt kimondott nyilatkozattal. Ha ez így van, úgy semmiféle erkölcsi aggályod ne legyen, ha segítesz a másiknak. És akkor se, ha nem teszed.

"Amikor csak fizikai erőszak képes megállítani egy védtelen ember elleni erőszakot, akkor az erőszak kezdeményezés....?"

Ne menjünk ennyire a kisiskolás szint alá. Ugye nem kezdünk az önvédelemről beszélgetni? Nyilvánvalóan nem erőszak kezdeményezése, ha a másik kezdeményez. Ugyanez a helyzet a gyenge megvédése esetén is.

Ezeknél sokkal összetettebb példák is vannak, ha valaki a szart akarja kavarni.

2023.03.24. 10:17:58

@G. Nagy László:
Azt írtad az egyetemes igazság hogy egy RAL szám alapján kifestett szín Mindig ugyan az lesz, erre értelmes érvek mentén elmagyaráztam, hogy nem, mert nem igaz.

Tudod így működik az érvelés.
Az, hogy te ezt nem érted meg megintcsak, nem az én hibám.

Vagy most végig kell mennem az utolsó részecskéken is és egyesével bizonyítani?

2023.03.24. 10:25:19

Egyszerűbb példa, milyen színű a szemed?
Barna!

Mindegy mit látsz a tükörben, az emberi test minden esetben 1 fajta pigmentet termel, ami barna színű.

Az hogy abból a pigmentből lehet olyan struktúrát készíteni ami a kék színt veri vissza, az nem azt jelenti, hogy a pigment kék.
Akkor most barna vagy kék a szemed, esetleg zöld?

HypocritSlayer 2023.03.24. 11:14:04

@baalint1:

>>Amit ti kommunisták és újfasiszták iszlám pátyolgatásnak tekintetek, az valójában szimplán a vallásszabadság pártolása. <<

Nem igazán, kb annyira igaz ez,mint az, hogy egy demokráciában vígan élhetnek náci, fasiszta, uram bocsá "holokauszt-tatgadó" etc., katonai, félkatonai, terrorista szervezetek/pártok mindenféle következmények nélkül, "szabadon"......

>>Őszintén szólva én ugyanúgy károsnak és hülyeségnek tartom a muszlim vallást, mint a keresztény vagy zsidó vallásokat, <<

Azért egy pici különbség van köztük, kb mint a muslica és a szúnyog esetébe, az egyik csak zavar, a másik azért keményen "kárt okoz", de a ballibsik a relativizációban mind Nobel-díjasok.....

>>ugyanakkor ettől még joga van bárkinek ezen vallásokat követni amíg nem árt vele másoknak<<

Ott csúszik mellé az érvelés, hogy ennyi erővel bárki lehet nácifasisztaterorrista, amíg nem árt ezzel másoknak:)

Csakhogy ez a "nem árt vele másoknak"" kurvára mást jelent egy muzulmánnak és mást egy nem muzulmánnak és itt a lózung meg is bukott....., mivel más "koordináta-rendszeren belül" léteznek ők, és mieinkkel való metszéspontokon mindig mi szopnánk a faszt......(lásd gyaur/kafír ínyecségek......)

>>(a vallásos neveléssel már vannak problémáim, mert ott gyerekekről van szó, de ebbe most nem mennék bele).<<

Akkor csak felnőtt lehessen "fejlevágó"?:) Ne engedjük hozzá a "kisdedeket"?:)DDD

>>Ti illiberálisok csak egybitesen tudtok gondolkodni a kérdésről, korábban a zsidók voltak a gecik, a muszlimok a haverok, most épp a muszlimokat kellé gyűlölni.<<

Annak is megvolt a történeti oka és háttere, ti hülyék azt nem vagytok képesek felfogni, hogy amíg távol van a pestis, addig a nátha is probléma, de amikor a pestis nyakunkon van, akkor kiegyezünk mi (átmeneti időre:) a náthával is, ha az segít a pestist legyőzni, míg ti mind a kettőt tátott szájjal és bő nyállal leszopva propagáljátok, aztán ha a "védett állat eszi a védett növényt", akkor timindig a legrosszabb kombinációt tudjátok kiválasztani, proli dacból és nem vagytok képesek ezeken a korlátaitokon túllépni......

>> Mindig vannak olyan csoportok, amiket kipécéztek.<<

Me mi ilyen geci pécézősök vagyunk.....

>> muszlim (úgy értem hagyományosan az, nem gyakorolta aktívan a vallását).)<<

:)DDDDDDDD

De jó, hogy erről a fejlevágó testvérei nem tudtak:), sokkal hamarabb jobblétre segítették volna, ha ezt propagálja :)DDDDD

>>Nos, a vallás úgy jön ide, hogy valahogy teljesen véletlenül eszembe jutott a Biblia ennek kapcsán. És basszus, belegondolva a legbrutálisabb bántalmazó kapcsolat nem más, mint Jahve és az ember viszonya, főleg az Ószövetségben, de kicsit az Újszövetségben is, illetve amennyit a magyar fordításból elolvastam, a Koránban is.<<

NA ne bassz, a béke vallásában, a Koránban is?:)DDD
Hallatlan, de tényleg?:)

HypocritSlayer 2023.03.24. 11:19:38

@kiskutyafule:

>>Pl ha én több 100/1000 nagyságrendben találkoztam muszlim emberekkel, és az én tapasztalatom homlok egyenest ellentmond annak amit írsz, akkor mi a teendo?
Nem azt jelent, hogy nincsenek gyilkosok, hanem azt jelenti, hogy nem attól függ hogy muszlim e az adott ember vagy keresztény vagy ateista ki lesz gyilkos, hanem attól, hogy hogyan hülye/beteg....<<

Újabb példája a "profi" relativizálásnak, csak az az apró különbség, hogy a nem muszlim nem a vallásával összefüggésében "radikalizálódik"/"hirtelen", csak úgy......, míg a tetves muzulmán Allah Akbar szöveggel "hülyül meg"/"veszti el az eszét"......

chrisred 2023.03.24. 11:22:31

@cvsvrs: A béka nem megfullad, hanem megfő.

2023.03.24. 11:42:16

@chrisred:
azért fő meg, mert a környezete rendezetlenné válik. az anarchia főzi meg. fokról fokra.

2023.03.24. 12:00:03

@HypocritSlayer:

És Piroska besétált az erdőbe....

IdomitottFoka 2023.03.24. 14:27:07

@G. Nagy László: "Napi szinten figyelem a közéletet. Alig várom, hogy a kormány csináljon már valami faszságot, amiről írhatnék. De tényleg."

Bár elég sokan figyelmeztetnek rá h félsivatagos éghajlatunk lesz nemsokára és egyes falvakban nyáron kifogyott a víz, azért extrém vízigényes akkugyárakat telepítene a kormány lehetőleg mindenhova.

A tanárok egy éve folyamatosan tiltakoznak, az egyetlen érdemi lépés az volt h még a sztrájkjogukat is gyakorlatilag megvonták.

Az orvosok is eljutottak odáig h a toldozgatás és a pintérféle parancsuralmi kreténkedések nem tartanak tovább, de a kormány inkább az érdekképviseletüket próbálja meg kinyírni.

Az egyházak egy extra kárpótlást is kibuliztak maguknak és az állam lelkesen odaadja nekik az önkormányzat vagyonát.

A lézerjaninak az jutott eszébe h az államilag felújított és fenntartott kastélyokat mostmár igazán oda lehetne adni ingyér vkinek. Gondolom azért nem bárkinek.

Sajnos te még mindig nem dolgoztad fel h más országokba más vallású emberek mentek és ennek néhányan még örültek is, és legtöbbjüket annyira nem zavarta, úh még ezen kell vmit gittrágást csinálni és az ukránok se adták még meg magukat, úh addig a fent említettek sajnos nem ütik át az ingerküszöbödet, jól mondom?

IdomitottFoka 2023.03.24. 14:57:34

@G. Nagy László: "Napi szinten figyelem a közéletet. Alig várom, hogy a kormány csináljon már valami faszságot, amiről írhatnék. De tényleg."

teveszmek.blog.hu/2021/11/11/_a_kormany_lepattintja_a_piszkos_melot?full_commentlist=1#c41029860

Itt is h rajta voltál h írhass vmit a kormány faszságáról, de a puzsérschiffer egyszerűen mindennél fontosabb volt, na.

"ugyanezt a relativizmust, amit zsigerből, minden agysejtemmel és idegszálammal tagadok"
"ha ennek az a vége, hogy a magyar gazdaság és a magyar állampolgár jól jár, akkor nekem kell finomítanom a szabadpiaci gondolkodásomon"

Aha, tudathasadásos-e vagy? Mellesleg a gazdaság és az állampolgár nem járt jól. Így utólag visszanézve volt értelme h egy kommentben inkább dobtad az addigi elveidet, nehogy ne érts egyet vmiben viktorral? Ez nem volt erkölcsi relativizmus?

ulpius66 2023.03.24. 15:47:17

@IdomitottFoka:

Látom te vevő vagy a ballibsi bérrettegésre!

Jujjjjj!!!!!!!!!!!!!!!

Meneküljön ki merre lát, a télen mindannyian éhenfagyunk!

Januárra nem lesz krumpli, hagyma, tojás, sonka... semmi sem lesz!!!!!! ha meg lesz, annak horror, brutális, megfizethetetlen, stb ára lesz!

Egyebekben meg a tanárok kevesebb, mint 1%-a szrtájkol!!!!! AZAZ MAGUKNAK A TANÁROKNAK TÖBB, MINT 99%-A NAGY ÍVBEN SZARIK A TANÁRSZRTÁJKRA!!!!!!
(egyebekben meg ez a tanáros sztrájkososdi csak a DK vezetésű pedagógus szakszervezetek hisztije....)

JUJJJJJ!

most rettegjünk attól, hogy a nyáron mindannyian megfővünk, meg nem lesz víz, meg sivatag lesz, meg ilyesmik....

Komolyan kérdem!

Tényleg nem unjátok még ezt az állandó rettegést?

ulpius66 2023.03.24. 15:52:17

@IdomitottFoka:

Lécci szedd már össze, hogy a ballibsi rettegések hány százaléka vált valóra!
(segítek: nulla, azaz nulla százaléka......de hát hülyíteni kell valamivel a jónépet, és te vagy a legjobb példa rá, hogy a jónép be is veszi a hülyítést..... már az a része, amelyiknek egy csepp esze sincs!!!!)

G. Nagy László 2023.03.24. 16:32:11

@IdomitottFoka:

Jóval sötétebb vagy, mint gondoltam.

"Ez nem volt erkölcsi relativizmus?"

Még a szavak jelentésével sem vagy tisztában. Az erkölcsi relativizmus azt jelenti, hogy tagadni minden abszolútumot, összemosni a jót a gonosszal. Én ezzel szemben csak annyit írtam: várjuk meg, mi lesz a vége, s ha Orbánnak lesz igaza velem szemben, akkor változtatni fogok az addigi gondolkodásmódomon. Értem én, hogy le akarsz húzni magad mellé, ebbe a tudathasadásos posványba, de nem fog menni. Ha változtatnék is bizonyos álláspontjaimon, azt csakis akkor tenném, ha kiderült, hogy tévedtem. De akkor szembe tudok nézni magammal és megyek tovább. A kezelhetetlen kognitív disszonanciát meghagyom nektek.

Bevallom, hogy nem vagyok sem tévedhetetlen, sem dogmatikusan merev. Az ideálom a szabad egyén és a kicsi állam. Na most ez tök jó modell lehet pl. Ausztráliában. Nálunk muszáj, hogy külpolitikai téren kifejezetten erős és határozott legyen az állam, ahogyan ez most is van. A múlt században ezek a kedves nyugati jótevőink 36 év alatt ÖTSZÖR szopattak szarrá. Alapvető magyar attitűd, hogy üzletelünk mindenkivel, de nem bízunk senkiben, se keletben, se nyugatban. (És igen, érzékelem, hogy a kicsi állam és az erős külpolitika némi ellentétet jelent.)

Köszönöm a témajavaslatokat. Melyik az szerinted, amelyben morálisan elfogadhatatlan kormánydöntést látunk, amely megér egy posztot? Tényleg megírom, ha van ilyen, de itt csupa szakmai, ráadásul megkérdőjelezhető szakmai kérdéseket látok.

Azért ollózok párat, ahol szembemegyek a kormányoldallal, vagy annak megmondóival:

teveszmek.blog.hu/2020/04/12/_a_tulzo_arazas_tisztessegtelen
teveszmek.blog.hu/2021/03/04/_a_kormany_megkonnyiti_az_emberek_eletet
teveszmek.blog.hu/2022/06/26/_eszeveszett_varmegyenek_bolond_az_ispanja
teveszmek.blog.hu/2022/07/19/_a_kata_az_adocsalas_egy_formaja
teveszmek.blog.hu/2022/07/28/_a_keresztenyseg_jovoje_strategiai_visszavonulas
teveszmek.blog.hu/2022/09/03/_a_rosszat_tesszuk_de_a_jot_preferaljuk
teveszmek.blog.hu/2022/09/22/_a_konzervativizmus_es_a_felvilagosodas_osszeferhetetlenek

G. Nagy László 2023.03.24. 16:33:34

@IdomitottFoka:

"Sajnos te még mindig nem dolgoztad fel h más országokba más vallású emberek mentek"

Most már elégedett vagy a kommentek számával, jóindulatú barátom?

IdomitottFoka 2023.03.24. 16:40:01

@G. Nagy László:
"Melyik az szerinted, amelyben morálisan elfogadhatatlan kormánydöntést látunk"
Ó, kezdetnek magyarázd el mitől morálisan elfogadható h az állam lehetővé teszi az egyházaknak (bárkinek, amúgy) h más ( az önkormányzat) tulajdonaiból nyugodtan einstandolhassanak.

IdomitottFoka 2023.03.24. 16:54:16

@G. Nagy László: "Jóval sötétebb vagy, mint gondoltam" "Nincs az az IQ teszt, amiben nem érnék el több pontot nálad"
Hát nem lehet mindenki olyan okos, mint minden iq tesztek bajnoka, ez jutott neked

"Most már elégedett vagy a kommentek számával"
Ó, nagyon. Ilyenkor meg kell köszönni az indexnek a reklámot?

grundigg 2023.03.24. 18:05:57

@G. Nagy László: "Nálunk muszáj, hogy külpolitikai téren kifejezetten erős és határozott legyen az állam, ahogyan ez most is van."

Külpolitikai téren kifejezetten erős állam :))

A NATO Ukrajna bizottságot összehívják, miközben Magyarország tiltakozik ("Hápogj csak, Petike, minket nem érdekel").

A finn és a svéd NATO-tagság kérdésében több mint fél éve hazudozzunk, sumákolunk és Hende Csabákkal tesszük nevetségessé magunkat, most meg egyértelművé tesszük, hogy nem vagyunk tényezők: azt támogatjuk, amit Törökország. Ezt a svéd miniszterelnök ki is mondja, Magyarország nem számít.

A szankciók ellen hergeljük a szavazóinkat, közben megszavazzuk őket.

Visszatartott uniós pénzek, elmaradt v4 találkozók, szétvert lengyel-magyar barátság, a legnagyobb pártcsaládot elhagyó, a senkiföldjére került kormánypárt, és lehetne sorolni napestig.

Na ez az erős. Most képzeljük el, milyen lenne a gyenge!

taga20 2023.03.24. 19:12:24

@G. Nagy László:

"Az ideálom a szabad egyén és a kicsi állam."

mondod te, mint a fityesz egyik felkent papja!:)))

laci bazdmeg, hozzád képest a montipájton egy fapofa!:)))

i2.wp.com/gifrific.com/wp-content/uploads/2012/06/Shaq-points-laughs-and-leaves-press-conference.gif?ssl=1

IdomitottFoka 2023.03.24. 20:09:57

@grundigg: viszont, az őskeresztény, türk tanácsban megfigyelő tagságot értünk el. Na ezt csinálja utánunk a nyugat.

taga20 2023.03.24. 20:19:02

@IdomitottFoka: "Na ezt csinálja utánunk a nyugat. "

szerintem ők nem akarnak visszafelé nyilazni, me nekik az fáj!;)

ráadásul még jobban is jártak, mink mi kipcsakok!:)))

ulpius66 2023.03.24. 20:40:01

@grundigg:

Ugye egy klub úgy müxik, hogy van Alapszabálya, amelyik előírja az eljárási rendet!

Így müxik a NATO is.....OTT AZ AZ ALAPSZABÁLY, HOGY MINDEN KÉRDÉST EGYHANGÚ!!!!!!! HATÁROZATTAL FOGADNAK EL!!!!!!!

MAGYARORSZÁG E SZABÁLY SZERINT JÁR EL!!!!

Kérdés.

Szerinted ki rúgja fel a NATO Alapszabályát, Orbán avagy a nyugati vezetők????

Előre is köszönöm válaszod!

taga20 2023.03.24. 20:46:00

@ulpius66: a egy klubtag szétkúrja a klubot, ahová bevették, és ez a tróger a másik klubot képviseli, akkor te mit tennél munkásőr?

ha a munkásőrségnél, valaki a nyugati értékeket tolta volna, te mit tettél volna dobtáras?

a kurvaanyádat!

ulpius66 2023.03.24. 20:46:02

@grundigg:

Egyebekben megnyugtatlak... szerény véleményem szerint is fel kell venni őket a NATO-ba.....
(mind e mellett itt a kiváló alkalom, hogy törlesszünk azoknak a nagyképű svédeknek az eddigi mocsokságukért...)

ulpius66 2023.03.24. 20:48:13

@taga20: Mióta "szétkúrása" az egy klubnak, ha valamiben az ÖSSZES TAG nem ért egyet?

Ekkor kell tárgyalni addig, amíg olyan kompromisszum születik, amelyik elfogadható minden tagnak!

ulpius66 2023.03.24. 20:52:00

@taga20:

Egyebekben Te mit tennél, ha mán tagja vagy egy klubnak, DE EGY KÍVÜLÁLLÓ ÁLLANDÓJAN TÉGED FIKÁZ, MEGVÁDOL MINDEN ALAPTALAN DOLOGGAL, BEFEKETÍT MINDENÜTT, STB......

Aztán eljön a pillanat, hogy ez az eddig kívülálló is be akar lépni a klubba....

TE TÁMOGATNÁD A TAGSÁGÁT?

taga20 2023.03.24. 20:54:04

@ulpius66: kire gondolsz? finn vagy svéd?

ulpius66 2023.03.24. 20:54:47

„Jó reggelt, Stockholm!”
Bejegyzésében úgy fogalmaz, segít megérteni néhány példával, hogy „mi a bajuk a magyar parlamenti képviselőknek” Svédország NATO-csatlakozási kérelmével. Ezt követően három korábbi nyilatkozatot említ, amelyek a svéd kormánytagoktól származnak:

2021. március 3., Ulf Kristersson (a Mérsékelt Párt akkori vezetője, jelenleg miniszterelnök): „Az EU számára a munka nagy részét továbbra is Magyarország fejlődésének megtörése, a magyar kormányra való nyomásgyakorlás és az egyre erősödő ellenzék támogatása jelenti.”

2021. június 30., Jessika Roswall (a Mérsékelt Párt akkori uniós szóvivője, jelenleg EU-s ügyekért felelős miniszter): „Most az EU egyértelmű fellépésére van szükség, és arra, hogy az új kondicionalitási mechanizmus leállítsa a Magyarországnak történő kifizetéseket.”

2022. május 10., Johan Pehrson (a Liberálisok Párt akkori vezetője, jelenleg foglalkoztatási és integrációs miniszter): „Magyarország idegengyűlölő és nacionalista kormánya továbbra is megsérti a jogállamiság elvét, és lemond Ukrajna támogatásáról.”

A miniszterelnök politikai igazgatója posztját úgy zárja, hogy „Jó reggelt, Stockholm!”

ulpius66 2023.03.24. 20:57:42

@taga20:

Mint írtam volt... én Ulpius Tamás személy szerint támogatom mind a svéd mind a finn NATO-tagságot....
(mondjuk engem meg nem kérdez meg senki...... esetleg egy közvélemény-kutató....)

taga20 2023.03.24. 20:58:09

@ulpius66: az a szétkúrás, amit a csutigeci és bandája csinál!

ha én egy szövetség tagja vagyok, és oda bejelentkezik két potens állam, akkor abban a pillanatban rábólintok!

u.i.: a svéd és a finn hadsereg kábé két nagyság renddel nagyobb hadsereg!

Wildhunt 2023.03.24. 21:48:25

@kiskutyafule: ez nem keresztény érték. Ez utasítás. Persze nem érted, mert hülye vagy mint minden libbancs.

Hartrigel 2023.03.24. 22:55:12

@G. Nagy László: Igen, ez így túl sablonos magyarázat. Szerintem egyszerűen csak felakarunk oldódni, valami poszttörténelmes katyvaszban. MI nem iszlám akarunk lenni, hanem Európa-sem. Hanem valami univerzális izé. Az iszlám, csak egy hozzávaló a sok közül a levesbe.

>>A kérdés már csak az, hogy egy vallásos, avagy a vallását elhagyó muszlim a veszélyesebb...<<

Magyarul a muszlim fundamentalisták egy áttranszmutálódnak cigány/gettóniggerré. Bár én pont leszarom melyik vágja le a fejemet.

Én nem tudok ítéletet mondani, de a videós muksó szerint a muszlim-muszlimmal jobban járnánk, mint a gettó-ösztönlénnyel az egyszer biztos. És hajlok rá, hogy igazat adjak neki.

Hartrigel 2023.03.24. 23:05:35

@HypocritSlayer: >>A vicc az, hogy a szart viszont hozzák magukkal,<<

Plusz, hogy nem egy országon áthaladnak ide fele jövet, és az értelmesebjét, már útközben igyekeznek lefölözni.

Nekem vágták már a fejemhez, hogy "hogy jövők én ahhoz, hogy "nem tudják a saját valójukat megtagadni". Mit kéne megtagadniuk? Mindenkinek joga van a saját kultúrájához, ezért multi a kulturalizmus. Ja, hogy akkor ne legyen multi. Az meg nácizmus. Ja, akkor túltárgyaltuk.
Meg próbálnád őket Európai kultúrához szoktatni, már az nap feldobnának az ombudsmannál.
Ez a tipik 22-es csapdája.

2023.03.24. 23:32:52

@Wildhunt:
Akkor a család nem keresztény érték, csak a Maffia tekinti értéknek.

Néked van családod?
Ha igen akkor a Maffia része vagy.

Hartrigel 2023.03.24. 23:39:19

@Etniez:
>>Ezzel az ostoba befejezessél kb lenulláztad az egész hozzászólásod.<<

Kösz, direkt írók ilyen "majom fogókat" a szövegembe, hogy lássam ki gondolkodik, és kiben ébreszti fel a madzsúria jelöltet egy név leírása.

De viccet félre téve, nem putyin fel vagy lefitymálása volt a célom, hanem, hogy igazából, mennyi megbízhatatlan az államapparátus. Lassan ott tartok, mintha, és szerintem Nagy László is, csak eddig még nem láttam, hogy leírta volna, de mintha a 17. században kialakult állam intézménye fölött, mintha egyszerűen elhaladt volna az idő, és már csak paródiája lenne annak, amiért annó egy baromi jó ötlet volt.
Hogy ez fel vagy lefele fog-e majd változni nem tudom. Majd kiderül. de a lényeg, hogy ezek a terrorista támadások tuti átmennek a szűrön, mert jó politikai töltelékek konkrétan bármire. Ha kevesebb zöld kell a fűbe akkor azért, ha több szénerőmű kell akkor azért.
Mellesleg Putyin ezt biztos azért mondta, mert ő is magából indul ki. De nekem nincsenek illúzióim a sok politikussal kapcsolatosan.

>>Nektek sem!<<
Kiknek?

>>A vallásnak nincs helye a 21.-ik században.<<
A 21. századnak valóban nincs szüksége vallásra, de az embereknek annál inkább.
Vallás pótlékokban dagonyázunk nap mint nap.
Persze mi ezeket nem így hívjuk, mert annak van egy pejoratív kicsengése.

Szerintem ez az irtsuk ki a vallást egy Sziszüphoszi munka, mert mindig újabba és újabbak sarjadnak, vagy támadnak fel zombiként harmadnak a régiek stb.

Inkább elkéne fogadnunk, hogy a drótozásunkból fakad az hogy "vallásra" szükségünk van és lesz. És ennek már tiszta tudatában a helyén tudnák kezelni a dolgot. De valószínűleg nem mert ami nekem a "vallásom" az nekem "tény valóság" és nem vallás. Szóval a vallástól való kiűzetés igazából önerőszak, és csak kicseréled valami másra, amire ráhazudod, hogy az nem az.

Éppen ezért mint tótumfaktum világnézet képző én nem írnám le a vallást, mint ecce a megtestesül gonosz és romlás.
Az, hogy az intézményesült és basáskodó egyházakat, és szektákat nem szereted azt 100%-osan megértem.
G. Nagy Laci szerintem kimondatlanul, pont ezért utálja az államapparátust és a pártszékházat.

Ezért egyenlőség jelet sem tennék a vallást és az egyház ellenesség közé.

A vallások célja soha sem a basáskodás volt, hanem megnemesítse a híveknek a lelkét, és felkészítse őket, egy magasabb tudatállapot átélésére.
Azaz, hogy legyél az jobb "ember". És itt most nem csak olyan értelemben, hogy nem baszom fülön a másikat, mert az nem teszi a kezét a szája elé, amikor büffög, hanem Krisztusi új-ember és Buddhista megvilágosodás értelmében. Már ha hiszel a lélekben és ilyen dolgokban, és nem csak két lábon járó biokémiai-algoritmusok adathalmazaként tekintesz magadra.

Mondjuk külön poén, hogy az egyik legnagyobb nihilista-ateisták is kiröhögték a tudományos-ateistákat. A kedvencem Lovecraft volt, aki fullbatólta a kretént ateista volt, és azzal gúnyolta a ki a többi ateistát, hogy túl büszkék magukra. Mert ő annyira nihilista volt, hogy neki nevetséges volt, hogy "büszként verik a mellüket, hogy megszabadultak valamitól, ami állításuk szerint, soha nem is volt ott."

Hát kész, ennél tűpontosabb mondattal le se lehetne ezt írni.

A másik kedvencem a transzhumanizmus és a technológiai szingularitás. Amit nem véletlenül csúfulnak a "kockák elragadtatásának" (the rapture of the nerds)

De ezeket nem az ateizmus ellen hozom fel, hanem hogy picit szemléltessem, hogy nem, kurvára nem szabadultunk meg a mítoszoktól, meséktől, vallásoktól, legendától.

Mondja ezeket egy ilyen cinikus seggfej, mint én. Ja, és nekem lelkem van, nem algoritmusom, de csak mert az most annyira punk.

2023.03.24. 23:46:37

@kiskutyafule:
A ne öljj is utasítás...ami azt jelenti mint keresztény érték, hogy tiszteldd az életet....
Ha már ilyen jól megy neked ez....

Wildhunt 2023.03.25. 08:18:40

neokohn.hu/2023/03/25/a-joemberkedes-slendrian-sajtoja/

Ide illik. Bónusz:
1. Izrael náci állam
2. Ukrajna nem lehet náci mert Zelenszkij zsidó.

Wildhunt 2023.03.25. 08:19:16

@kiskutyafule: és jó libbancsként már maszatolsz is.

grundigg 2023.03.25. 08:39:52

@ulpius66: "Szerinted ki rúgja fel a NATO Alapszabályát, Orbán avagy a nyugati vezetők????"

Minden bizonnyal a nyugati vezetők. De én arról beszéltem, mekkora a súlyunk és a jelentőségünk, és hogy micsoda fényes sikereket ér el ez a futsalcsapat.

Mikor elmész a lakógyűlésre, nemmel szavazol, aztán megállapítják, hogy egyhangúlag elfogadták a javaslatot, és hazamennek. Te meg állsz ott, mint egy rakás szerencsétlenség, majd előadsz egy felháborodott szónoklatot a kukának.

Aztán persze hazamész, és megünnepel a család, hogy hú de kemény voltál, kiálltál értük, és érvényesített az érdekeiket. Mertél nem kicsi lenni. :)))

ulpius66 2023.03.25. 09:45:58

De jó! De jó! De jó!

Ez a kibaszott EU mán megint ránk kényszeríti a saját agymenését!

„Figyelem! Az élelmiszer rovarfehérjét tartalmaz!”

Jön a borsos tücsök és a kakaós sáska.....

Kedves ballibsik!

ZABÁLJÁTOK!

ÉN - HA LEHET - MARADNÉK A MARHAPÖRKÖLTNÉL.....

ulpius66 2023.03.25. 09:49:02

@grundigg:
"@ulpius66: "Szerinted ki rúgja fel a NATO Alapszabályát, Orbán avagy a nyugati vezetők????"

Minden bizonnyal a nyugati vezetők. De én arról beszéltem, mekkora a súlyunk és a jelentőségünk...."

Hát a súlyunk és "jelentőségünk" pont akkora, mint az USÁ-é!!!!!

NEKÜNK IS EGY SZAVAZATUNK VAN, MEG NEKIK IS.......

Ez pont olyan mint a magyar választási rendszer..... hiába vagyok ezerszer gazdagabb és okosabb, mint Te, NEKEM IS CSAK EGY SZAVAZATOM VAN, UGYANÚGY, MINT NEKED........

ulpius66 2023.03.25. 09:58:37

@grundigg:

Én azt elhiszem, hogy kibaszott nehéz dolog "demokráciásdit" játszani....

DE HA MÁN ILYET JÁTSZUNK, AKKOR TARTSUK BE A JÁTÉKSZABÁLYOKAT!
(avagy írjuk bele a NATO Alapszabályba, "hogy az USA dönt, a többieknek meg kusssss"!!!!!)

alöksz róz 2023.03.25. 10:00:58

@Hartrigel: "Kösz, direkt írók ilyen "majom fogókat" a szövegembe, hogy lássam ki gondolkodik" - igen, ez rögtön csalhatatlanul megmutatja

ulpius66 2023.03.25. 10:03:05

Meg persze az is sokkal jobb, ha leírjuk, hogy "az USA dönt, a többieknek KUSSSSSS" ezzel semmi baj nincs.....

A BAJ AZZAL VAN, AMIKOR AZZAL JÖNNEK, HOGY "EZ A VILÁG LEGNAGYOBB DEMOKRÁCIÁJA"

AKKOR ÍRJÁK BELE AZ ALAPSZABÁLYBA AZT IS, HOGY AMI A NATO-BAN VAN AZ LIBERÁLIS DIKTATÚRA!!!!!!

ÍGY KORREKT!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.25. 10:13:20

@ulpius66: Te, köpönyegforgató, hazudozó!

"ulpius66
2022.01.24. 13:46:24
Jujjjjjj, de izgi ........

Én már alig várom, hogy feldarabolják ukrajnát!

A legnagyobb részt a Fehéroroszok kapnák, elvégre tőlük vett el legtöbbet Ukrajna, az oroszok megkapnák az egész Donyeck-medencét és a Fekete-tenger melléket, a románok Bukovinát és Moldáviát, a lengyelek Lemberg és környékét (az úgyis évszázadokig lengyel volt.........

Mink magyarok meg Kárpátalját.........

Nagyon várom mán a háborút! "

G. Nagy László 2023.03.25. 10:51:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ezerszer leírtam mindenütt, hogy nem értek egyet az ársapkákkal. Posztokban is, kommentekben is.

G. Nagy László 2023.03.25. 10:55:28

@ulpius66: Sokáig azt hittem, sima troll vagy. Most már látom, hogy értelmesebb és következetesebb vagy sokaknál. Nem is nagyon reagálok azokra, amiket írsz, mert többnyire mindennel egyetértek.

G. Nagy László 2023.03.25. 11:05:12

@Wildhunt: Olvasom a Neokohn cikkét - döbbenet. Ez egy mai írás. Ehhez képest mit írnak e poszt alatt az agyhalott Fókáék:

1. Ez már lerágott csont, nincs itt semmi látnivaló.
2. Nem is igaz, hogy progresszívék mosdatják az iszlámot.

Ezek tényleg ilyen kibaszott hülyék? Vagy az van, hogy pontosan tudják, mi történik, de azt meg lehetetlen kimondaniuk? Mi lehet a fejükben? Már az is beszédes, hogy tucatnyi kommentjük után sem képesek leírni, hogy ők maguk milyennek látják az iszlámot. Tényleg hányinger, amit előadnak.

ulpius66 2023.03.25. 11:07:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ebből is látszik mekkora zseni vagyok!

Mán rég láttam, hogy Ukrajnának is az lesz a sorsa, mint a többi "műállamnak".... előbb-utóbb szétesnek....

Lásd: csak a környékünkön Szovjetunió, Jugoszlávia, Csehszlovákia....mondjuk a jugóknál is volt némi csetepaté....

ulpius66 2023.03.25. 11:11:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Abban remélem egyetértés van köztünk, hogy Ukrajna egy "bábállam".....az USA és az EU bábja!!!

Remélem abban is egyetértünk, hogy Ukrajna Európa legkorruptabb, a kisebbségek jogait semmibe vevő, diktatórikus állam...lásd: nyelvtörvény.....

ulpius66 2023.03.25. 11:15:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Persze az is igaz, hogy Janukovszkij alatt Ukrajna meg az oroszok bábja volt....

ÍGY EGY ÉV TÁVLATÁBÓL MEG SZÁMOMRA IS HIHETETLEN, HOGY AZ OROSZOK KATONAILAG ENNYIRE GYENGÉK!!!
(pedig igazán az ukránok sem erősek....)

ulpius66 2023.03.25. 11:19:50

Én azt hittem, hogy a háborúban az oroszok "megeszik reggelire" az ukránokat.....

Aztán mostanra kiderült, hogy egy szaros kisvárost (Bahmut) hónapok alatt sem tuggyák elfoglalni az ukránoktól....

2023.03.25. 11:23:19

@Wildhunt: én is szeretem a lebbencs levest.

2023.03.25. 11:49:14

@G. Nagy László:
Az összes vallást ugyan úgy látják, visszataszító undormány.

Akkor minek kiemelni egyet ebből?
Ha már magas lovon ülünk a logika téren

2023.03.25. 11:51:44

@ulpius66:
Kannibalizmus nem büntetendő?

ulpius66 2023.03.25. 12:05:06

@kiskutyafule:

A kannibalizmus a béke "vallása"!!!! ---- mán a kannibálok szerint.
(egyebekben sokkal kifizetődőbb megenni a hullákat, mint hagyni szétrohadni....)

ulpius66 2023.03.25. 12:10:27

@kiskutyafule: "én is szeretem a lebbencs levest."

Én is szeretem! Az jól fogyaszt!

Január elsején elhatároztam, hogy idén hat kilót fogyok!!!!!!

Mán csak tíz van hátra....

G. Nagy László 2023.03.25. 12:16:05

@kiskutyafule:

"Az összes vallást ugyan úgy látják, visszataszító undormány. Akkor minek kiemelni egyet ebből?"

Először is: a maszatolók még idáig sem jutottak el, hogy ezt megfogalmazzák.

Másodszor: elképesztő világlátás az, amikor a szúnyogot és az aligátort pont ugyanannyira látod veszélyesnek.

Harmadszor: az már nem vakság, hanem bűn, amikor elkezdesz hazudozni, hogy a szúnyog és az aligátor pont ugyanolyan veszélyes. Mert lesz olyan, aki hisz neked és jaj neki.

Sadist 2023.03.25. 12:28:47

@G. Nagy László: A SZÚNYOGOK SOKKAL VESZÉLYESEBBEK MERT MALÁRIÁT TERJESZTENEK, AMIBEN MILLIÓK HALNAK MEG, ALIGÁTORTÁMADÁSBAN MEG ÉVENTE MEGHALNAK MAX EGY TUCATNYIAN, ENNYIKE!!!4

ulpius66 2023.03.25. 12:30:44

"Az iszlám a béke vallása.... Az USA a "béke Birodalma!"

Én bírom a vicceket!

"Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró szerint a Fehér Ház a CIA-vel, az amerikai, valamint a német sajtóval karöltve próbálta meg eltussolni azt a szerinte nyilvánvaló tényt, hogy az Egyesült Államok robbantotta fel az Északi Áramlat gázvezetéket.
Az újságíró szerint az amerikai haditengerészet azt javasolta, hogy tengeralattjáróval robbantsák fel a gázvezetéket, az amerikai légierő pedig azt fontolgatta, hogy repülőgépről, egy távdetonátorral ellátott bombát dobjanak le. Hersh szerint a fő kérdés nem az volt, hogy végrehajtsák-e a műveletet, hanem hogy hogyan lehet úgy kivitelezni, hogy ne maradjon nyoma.
Két héttel ezelőtt, Olaf Scholz német kancellár washingtoni látogatását követően az amerikai és a német hírszerző ügynökségek megpróbálták még jobban elhomályosítani a történteket, azzal, hogy a The New York Timest és a Die Zeit német hetilapot hamis fedőtörténetekkel látták el, hogy megcáfolják azt a jelentést, miszerint Biden és amerikai ügynökök felelősek a csővezetékek megsemmisítéséért. Az amerikai hírszerzés adataira hivatkozva arról írtak az amerikai és német lapok, hogy egy Ukrajnával szimpatizáló csoport robbanthatta fel az Északi Áramlat gázvezetéket."

A KIS HAZUDÓS ÁMERIKAI ÉS NÉMET SAJTÓMUNKÁSOK!!!!!!

G. Nagy László 2023.03.25. 12:36:14

@Sadist: Kezded megtanulni a nyelvüket. Lassan felvesznek a Telexhez is :)

ulpius66 2023.03.25. 12:41:40

HURRÁ ITT A NYÁR!!!!!
(legalábbis a nyári időszámítás....már nagyon vártam)

Este fél nyolckor még világos lesz!

127.0.0.1 2023.03.25. 14:34:27

@ulpius66: De a fogyi tabletták az agyadat fogyasztják nem a segged.

chrisred 2023.03.25. 14:45:16

@ulpius66: Vagy kis hazudós Hersh.

grundigg 2023.03.25. 15:18:15

@G. Nagy László:

Biztos nem emlékszel már, mert tegnap volt, de közölted, hogy egy csomó török, líbiai, nigériai, sőt ománi haverod van. Nem tudom, a szemükbe is aligátorozod őket, vagy csak a hátuk mögött, de innen nézve kissé röhejes az aligátorok veszélyeiről szóló előadásod. Legalább előtte mász ki közülük a vízből!

És akkor a kérdések, amikre elfelejtettél válaszolni:

1. Nem gondolod, hogy a velük való haverkodásod a kultúrák keveredése, és mint ilyen, veszélyes?

2. Honnan tudod, hogy miután kedélyesen elcsevegett veled, nem megy haza csőbombát készíteni?

3. Nem kéne a haverjaidat elzavarni Európából?

alöksz róz 2023.03.25. 15:58:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: <<Ezt írtad nekem mint érvet, hogy a baloldal iszlám szimpatizáns.
" De hogy legyen konkrét anyag is, linkelem a Partizán vonatkozó adását, amely nettó iszlámsimogatás."
Másnak meg elismerted hogy ez baromság.
"Marci egy primitív, ironikus hangvételű propagandaanyagot gyártott.">> - hihetetlen gyenge a szövegértésed

ulpius66 2023.03.25. 15:59:10

@127.0.0.1: "De a fogyi tabletták az agyadat fogyasztják nem a segged."

Képzeld el a napokban kórhátban voltam egy hétig.

Egyik reggel bejött egy nővérke egy félliteres steril üveggel, hogy produkáljak vizelet-mintát.

Mivel nem bírtam pisilni, öntöttem bele fél liter teát.

Húsz perc múlva bejött két nővérke, és mosolyogva mondták: ez egy kicsit túl sok lesz vizelet mintának.

Erre megittam belőle négy decit!

Az egyik nővér elhányta magát, a másik simán elájult.....

ulpius66 2023.03.25. 16:12:03

@grundigg:

Naggggyon helyes!

Csináljunk vissza minden népvándorlást!

Ámerikából a fehérek menjenek vissza Európába, a niggerek meg Afrikába!

'Ámerika legyen az amerikaiaké, akarom mondani az indiánoké!!!!!

ulpius66 2023.03.25. 16:15:36

De sajna az van, hogy a "fehér ember" jól kiírtotta az indiánusok 99%-át, a többit meg koncentrációs táborokba zárta....
... és ezért nekem, egy kelet-európai fehér emberkének legyen lelkiismeret-furdalásom....

taga20 2023.03.25. 16:43:40

@ulpius66: munkásőr, te meg a főnököd, húzzatok vissza az anyátokba, akarom mondani az urálba!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.03.25. 16:46:37

@IdomitottFoka: baszdki! Ezt annak az embernek, aki azon ömlengett, hogy Orbán Viktor milyen tehetséges fantasztikus politikus?!?!

ulpius66 2023.03.25. 16:51:46

@taga20: Munkásőr, munkásőr....

Hol vannak mán azok a régi szép idők, amikor mink, munkásőrök védtük a szegény magyar munkásokat az imperialista, kizsákmányoló, népnyúzó, embertelen kapitalistáktól.......

taga20 2023.03.25. 17:03:07

@ulpius66:

gyanús vagy te nekem munkásőr!

szerintem te egy másik munkásőr lehecc, me te vicceseket mondasz:))

Wildhunt 2023.03.25. 17:44:17

@G. Nagy László: én ezzel nem tudok mihez kezdeni. Ugyanazokat a hazugságokat mantrázzák megállás nélkül, és 500-adjára is tételes cáfolatokat követelnek egyértelmű esetekben.

ulpius66 2023.03.25. 17:46:57

@taga20:

Na jó, neked, de csak neked elárulom, hogy nem voltam munkásőr........ DE FIATAL KOROMBAN MINDIG AZ SZERETTEM VOLNA LENNI, DE NEM VETTEK FEL, MERT MINDIG TÚL VICCESEKET MONDTAM....

ulpius66 2023.03.25. 17:48:49

Elhatároztam, hogy elmegyek a papucsférjek fővárosi találkozójára!!!!!!
.... de aztán a nejem nem engedett el!

ulpius66 2023.03.25. 17:49:56

Vettem egy kibaszott drága gyógyszert félelem ellen!!!!
.... de aztán nem mertem bevenni!

Wildhunt 2023.03.25. 17:52:37

Moldova György : Mennyei Aluljáró

taga20 2023.03.25. 17:53:31

@ulpius66: túltolod munkásőr!:)))

ez má nem vicces!

ulpius66 2023.03.25. 18:02:54

@taga20:

"Mindenki kapcsolja le otthon szombat este a lámpákat! – ezt kéri a Föld órája alkalmából az LMP"

"Az LMP a Föld órája alkalmából arra kér fel mindenkit, hogy szombat este 20:30 és 21:30 között ne használjon áramot, kapcsolja le a lámpákat – mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján."

A SZÁMÍTÓGÉP BE LEHET KAPCSOLVA, VAGY AZT IS LE KELL ÁLLÍTANI?
(de jó lesz egy órám..... addig elmegyek az infra-szaunába....)

ulpius66 2023.03.25. 18:05:45

De egyébként is, holnap egy órával kevesebbet élünk!!!!!

SŐT, KEVESEBBET IS VILÁGÍTUNK!

MÉG SŐTEBB!!!!

ESTE FÉL NYOLCKOR MÉG VILÁGOS LESZ!

taga20 2023.03.25. 18:10:59

@ulpius66: "A SZÁMÍTÓGÉP BE LEHET KAPCSOLVA, VAGY AZT IS LE KELL ÁLLÍTANI?"

szerintem a pészmékeredet is kapcsold ki munkásőr, úgy tuti megmented a földet!:)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.25. 19:18:06

@ulpius66: "holnap egy órával kevesebbet élünk" - neked sokkal kevesebbet kellene! :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.25. 19:21:15

@ulpius66: "DE FIATAL KOROMBAN MINDIG AZ SZERETTEM VOLNA LENNI, DE NEM VETTEK FEL" - persze, mert 6.Leninnel egész nap paráználkodtatok volna, rombolva a kommunista légkört.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.25. 19:23:53

@alöksz róz: Nem érted. Nem is vártam. Visszadoblak. Méreten aluli vagy.

taga20 2023.03.25. 19:25:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

a gyökér a faszpajtik egyik faszpajtija, folyamatosan hazudik!

grundigg 2023.03.25. 22:05:41

@Wildhunt:

Hol van a francia jelentés, ami szerint Bucsa megrendezett volt? Tényleg van pofád visszajönni, és másokat vádolni hazugsággal?

2023.03.25. 22:39:28

@G. Nagy László:

Akkor nézzünk belé a történelmi eseményekbe, és az elmúlt 2000 év vallási hülyeségeit figyelembe véve hasonlitsuk össze melyik is a veszélyesebb....
Benne vagy a buliban?

Máris nem szúnyog és aligátor, hanem Tanos és aligátor lesz belőle....

Wildhunt 2023.03.25. 22:44:01

@grundigg: hol van az ebesz jelentés amelyik bizonyítja az oroszok bűnösségét? Telex 444 cikk nem ér.

Wildhunt 2023.03.25. 22:45:36

@grundigg: szerinted Ukrajna európai demokrácia?

2023.03.25. 23:09:49

@Wildhunt:
Attól függ, kelet EU vagy nyugat EU a mérce, a határ az Osztrák Magyar határ...

127.0.0.1 2023.03.26. 09:25:26

@Wildhunt: Az hát. Európában van és Zelenszkij 73 százalékkal nyerte az elnökválasztást. Mi más lenne?

Wildhunt 2023.03.26. 10:16:15

@kiskutyafule: hazudsz, maszatolsz mint minden libbancs.

Wildhunt 2023.03.26. 10:21:36

@chrisred: elolvastad? Mert kb a 20 oldaltól arról van szó, hogy az orosz csapatok a rájuk támadó "milíciát" (lásd az ukránok oldalán álló grúz parancsnok szövege) végezték ki - ahogy minden hadsereg eljár a terroristákkal szemben. Nem szép, de bevett gyakorlat.

Wildhunt 2023.03.26. 10:22:45

@chrisred: szóval kösz, de ez a jelentés pont nem bizonyítja a népirtást.

2023.03.26. 12:02:41

@Wildhunt:
A lebbencs szó ami létező, és legközelebb áll az általad odahanyt betuhalmazhoz.

Úgyhogy még Mindig szeretem a Lebbencs levest.

Vagy itt az nyer aki a legnagyobb marhaságot mondja?

Nyertél, köszönöm a játékot.

2023.03.26. 12:04:51

@Wildhunt:
Nem a te jó vezéred mondta, MO a keleti modellt akarja?
Akkor csak kelet EU lehet, vagy a tények összezavarnak?

2023.03.26. 13:22:50

@kiskutyafule:
Vagy Butapest kordinátái?
Coordinates: 47°29′33″N 19°03′05″E
Az N betű az északi félgömböt jelöli míg az E betű azt, hogy Greenwich-től keletre helyezkedik el.
Akkor most mekkorát hazudtam.....
Sőt a térképen masztalok....

Úgy néz ki le kell süllyednem a színvonaladra, így lesz egy kis siker élményed is.
Nem vagyok szívtelen, parancsoljj.

Én 1. libernyák, a párt kérésére beismeren, Goldstein tanainak hatása alá kerültem, azokat terjesztettem, Eurázsia részére kémkedek, és 2+2=5 hiszen a párt ezt mondta.

2023.03.26. 13:29:33

Már csak az a kérdés a logika királya hová lett?

Mert a leg alapvetőbb hibát követi el, hiszen az abszolútumok létezését abszolútnak kiáltani, az körbe forog érvelés, pont mint az egyházi dogmák...

Meg ugye az egyértelmű cafolatra semmi reakció, pedig tovább is van, G pont kolléga azt is axioma szinten hirdeti, hogy 1+1=2, aztán ha megsugom, hogy 2 zseniális matematikus kb 300 oldalon keresztül fejtette ki, hogy milyen definíciók, és megkötések szükségesek ahhoz, hogy ez teljesüljőn, akkor máris leül egy picit gondolkozni.
Mert ugye 10 féle ember van, aki ismeri a 2-es szamrendszert meg aki nem....

chrisred 2023.03.26. 14:09:29

@Wildhunt: Eddig nem népirtásról, hanem háborús bűnökről volt szó, azt meg bizonyítja.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.03.26. 15:32:18

@Wildhunt: Hülyegyerek! Fogalmad sincs a csata szabályairól. Aki egyenruhát, vagy megkülönböztető jelzést visel, azt megilleti a hadifogoly státusz.

alöksz róz 2023.03.26. 18:05:07

@kiskutyafule: "Akkor nézzünk belé a történelmi eseményekbe, és az elmúlt 2000 év vallási hülyeségeit figyelembe véve hasonlitsuk össze melyik is a veszélyesebb..." - hát pontosan ez a definíció szerinti maszatolás.
most nem az elmúlt 2000 év van. nem számít h párszáz éve mi milyen volt, az számít most mi van. nincs olyan érvényes következtetés, hogy a kereszténység most szar, mert 500 évvel ezelőtt szar volt. azért maszatolod össze a "most" képet az elmúlt 2000 év szarával, hogy ne kelljen elismerned azt, hogy most az iszlám a szar.

Wildhunt 2023.03.26. 21:34:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: szerinted. Olvasd el a jelentést. Ha a civil a katonára támad az az USA szerint terrorista. Ez volt bucsán, irpenyben, meg még pár helyen. A hadsereg meg erre válaszolt. Kezdhetsz maszatolni meg jogászkodni persze, de ezt beszéld meg az ebesszel.

Wildhunt 2023.03.26. 21:35:44

@chrisred: mivel a témát nem itt kezdtük, fogalmad sincs miről volt szó, csak beleugattál. Valamint a jelentést te sem olvastad el.

Wildhunt 2023.03.26. 21:37:40

@kiskutyafule: nem. Csak annyira hülye vagy, hogy nem tudsz beszédet kontextus szerint értelmezni.

grundigg 2023.03.26. 22:25:54

@Wildhunt:

Valóban nem itt kezdtük a témát. Ott kezdtük, hogy te belehazudtad a világba, hogy a franciák megállapították: Bucsát csak megrendezték. Azt hazudtad továbbá, hogy ez a jelentés megjelent az EBESZ honlapján, de aztán egy hét/két nap után (attól függően, hogy aznap hogyan akarsz hazudni) az ukránok levetették. Majd mikor megkérdeztem, mégis mi bizonyítja az állításod, "libbancs módra" elkeztél "maszatolni". Most már nem mondanám, hogy maszatolsz, jelenleg ott tartunk, hogy én, a "majom" keressem meg a te hazugságod bizonyítékait.

És mindezek után van pofád idejönni, másoknak feladatokat osztogatni és hazugsággal, maszatolással meg tudatlansággal vádolni.

2023.03.26. 22:51:10

@alöksz róz:

Értem én, vagyis hogy egy erőszak szervezet az elmúlt 2000 évben sikeresen kiépített egy olyan rendszert ahol eljutottak oda, hogy a mai napon Soft módszerrel képesek irányítani a világ elég tetemes részét, az nem a mai nap és csak masztalok.
Lásd a libernyák forgató kolléga Kiss titkár, aztán demokrata, most még ős keresztény....azt csinálja amit a Pápa mond néki....

A saját történelmi oldalt nem érted mert tökéletes a rendszer, hiszen Pityu Szent, miközben a valóság nagyon más, hiszen az egyház nyomást gyakorolt a korai Magyarországra, Koppány független akart lenni, de Pityu szövetkezet aztán megölte a saját testvérét a rangidőst, és behodolt a vallás Maffiának, lásd 1500-as évekig mint példa, a papok meg a többiek orgiat szerveztek ment a habzsi dozsi, míg a legtöbb keresztény országban éheztek és járványok dúltak....

Csak ennyi arról hogyan mossák az agyakat... Jó példa ez a fórum mennyire nem gondolkodnak az emberek......

chrisred 2023.03.27. 04:16:24

@Wildhunt: Teljesen mindegy,, mit és hol kezdtél, az itt leírtakról van szó.

2023.03.27. 10:16:17

@kiskutyafule:
gyula a bizánci birodalmat preferálta. somogyi koppány a szeniorátust és német-római birodalmat (meg kell nézni a forrásokat.) géza a primogenitúrát és istván a kereszténység egységét és magyar királyság önállóságát. amihez akkori erőviszonyok szerint bajor hercegnő kellett. és aztán nem sokkal később kijevi hercegnő is jött. az elűzött lázadók fiaiként. az árpádok nem voltak nyugatos elkötelezettségűek, feltétlen keletiesek sem.

2023.03.27. 10:21:13

@kiskutyafule:
a vallásból nem következik a természettudomány. csakhogy a természettudományból nem következik a kultúra. vallás nélkül nincs irodalom, se történelem, se színház. és nincs természettudományos nyelvelmélet sem. a nyelv filozofikus.

2023.03.27. 10:29:26

nincs igazán jó természettudományos nyelvelmélet sem. mert van formális nyelvészet, csakhogy az korlátozottan alkalmazható az emberi nyelvekre. van neurolingvisztika, csak az nincs összekapcsolva az automaták elméletével. és ami a mesterséges intelligenciából következik az maga a vallás. ma már viszonylag egyszerű bibliában van akármiben (a szocializmusban, a liberalizmusban) hívő chatbotot csinálni.

2023.03.27. 11:16:05

@cvsvrs:

Nem kételkedem abban amit írsz, kérdés az lenne, mi is okozta azokat az erő viszonyokat?

Mert azt tudjuk, hogy a Vatikán már akkor a világ leggazdagabb országa volt...
Vagyis ezen a vonalon végig haladva, értelmezzük miért is nem a rangidős került hatalomra?

Az összefüggések szerintem egyértelműek, de ha van alternatív meglátás szívesen látom.

2023.03.27. 11:19:20

@cvsvrs: Én hiszek a tudomány fejlődésében, és az azt követő társadalmi fejlődésben.

Ez nem vallás, nincsenek dogmák, hiszen a tudomány pont azt mondja, bizonyítani tudod az ellenkezőjét, akkor néked van igazad.
Mégis hit.

A művészetek pedig az ember belső tulajdonságai miatt létezik, ami messze megelőzte a vallást.
Ezt a hibát sokan elkövetik, hiszen a vallás a hiten alapuló szervezet, de úgye ezt addig torzítja, míg irányítani nem tud.

2023.03.27. 12:07:50

@kiskutyafule:
a tudomány (leszámítva a klasszikus logikát) nem logikai törvények (axiómák) alapján bizonyítja az állításait. (és klasszikus logika, illetve abból származtatatott modern logikák) biztosítják a (formális) módszereket. az axiómák feltétlen igazságában azonban hinni kell. azok még egyszer: nem logikai törvények.

2023.03.27. 12:32:50

@kiskutyafule:
géza a fiát vajkot akarta a főhatalomba emelni. és neki jól jött a nyugatos szokásrend. a primogenitúra. koppány nyilván ragaszkodott a szeniorátushoz. ahhoz, hogy ő legyen a fejedelem azzal, hogy elveszi saroltot. és nem akart új államformát.

vajk azt mondta, hogy ő istván lesz. magyarország és a (félig latin-félig görög) korona a kereszténység egységét hirdeti meg. tehát nem a nyugathoz való csatlakozást. az koppány. és nem is a keleti szövetséget. az gyula. hanem azt, hogy az árpádok hol ide-hol oda húznak. ami később meg is valósult.

az államnyelv a latin. ez nyugatos. de a magyar történetírás megmarad keletiesnek. és a magyar nyelv is keletről ered. a magyar kultúra részben keleties. és részben nyugatos. ezek nem állnak feltétlen ellentmondásban egymással.

2023.03.27. 12:49:00

@alöksz róz:
azt nem tudom, hogy honnan veszitek, hogy a fidesz iszlám ellenes. a fidesz egyszerűen a soros alapítvány helyére akar lépni. errefelé legalább is.

pl. muszlim rendezvény debrecenben. the night of thousand lights
www.youtube.com/watch?v=0Jv30RdH-9k
csak persze ezek az ázsiak és afrikai fiatalok többségében nem túl gazdagok. mert különben nem debrecenbe jönnének, hanem párizsba, vagy londonba. csak ott már nem tudnák biztosítani a megélhetést a tanulmányi idejükre. mert annyira nem pengék, hogy a legjobb nyugati egyetemeken tárt karokkal fogadják őket. és így nekik egy ugródeszka debrecen. a kosztot és a kvartéjt ők fizetik, a magyar állam a tanulmányaik önköltségét (full scholarship).

jelenleg 7221 külföldi hallgatóval. és csak azért ennyi, mert több embernek nincs biztosítva a lakhatás. ezt szorozd meg 10-zel, hogy megkapd a budapesti terveket. amivel az izmaeliták a zsidó negyed felé nőnének. a fideszhez kötődően. és ehhez add még hozzá a kínai kapcsolatot. az ebben nincs benne.

ez az a projekt a 10+ ezer főt foglalkoztató akkumulátor gyártelepen csúszik meg. és kétséges, hogy talpon marad, vagy elbukik.

alöksz róz 2023.03.27. 23:13:12

@kiskutyafule: "a mai napon Soft módszerrel képesek irányítani a világ elég tetemes részét" - nem a zsidókkal kevered?

2023.03.28. 11:23:54

@alöksz róz:
Magad kérdezd, hiszen te küzdesz itt a nagy keresztény értékek mellett, te akarod ezt mindenkire rá erőltetni, nem a zsidó vallást propagálód, se te sem a többi több millió vallás károsult.
Sőt nem Izrael a leggazdagabb ország méret arányosan, hanem a Vatikán, te fizetsz egyház adót, a katolikus egyház rendelkezik a világon a legtöbb ingatlannal, és a te jó vezéred azt csinálja amit a Pápa mond néki nem amit a rabbi....akkor ki is irányít?

2023.03.28. 19:33:32

@cvsvrs:
Az axioma abból adódik, hogy az ember csak bizonyos részletét érti és tapasztalja a valóságnak..vagyis le kell butitani, és az ember gondolkodás módjába bele kell kényszeríteni a valóságot.
Ezt csinálja a tudomány, csak a butitas mértéke csökken....
Addig a vallás egy alternatív valóságot próbál axiomakba önteni, de mivel ezek fixek, így dogma lesz belőle, függetlenül attól, hogy mennyire változik az emberek értelmezése a valóságról.

Ezért relatív minden, hiszen ahogy fejlődik a társadalom, úgy fejlődik az egyén is, jobb esetben.

2023.03.28. 21:42:29

@kiskutyafule:
a kereszténység legfőbb tanítása az, hogy az általános emberség alapja nem evilági bölcselet. az ateisták azt mondják, hogy az emberség alapja a humanizmus. de ez körbenforgó érvelés. az emberség alapja az emberség (humanizmus) lenne? kell valamilyen autoritás, amiből az alapvető hitelvek erednek. és ehhez meg kell valami szűzmáriakisisten, valamilyen nem evilági dolog, amit már eretnekség támadni.

és így lehet viszonylag értelemes vitákat vívni az erkölcsről. valaki azt mondja, hogy őszerinte minden ember egyenlő. és erre a másik azt mondja, hogy az kommunista. és hogy az egyenlősdi eredménye a gulág. mire a másik úgy felel, hogy az egyenlőtlenség azt eredményezi, hogy jobb esetben egyesek éheznek, rosszabb esetben magukat felsőbbrendűnek képzelők kiirtanak olyanokat, akiket alsóbbrendűknek képzelik. mire a válasz, hogy ez a nép tagjai magukat egy filozofikus mesterrassznak képzelik és ahol csak megjelentek a történelemben nyomorúságot és szenvedést okoztak. mire az a válasz, hogy mégis csak ők a legokosabbak a világon, stb. ez így értelmetlen vita.

az egy hittétel, hogy az ember Isten előtt egyenlő. és aki ebben nem hisz az ne higgyen. a jog és az erkölcs ilyen típusú hittételekre alapoz.

2023.03.29. 03:53:28

@cvsvrs:
Már majdnem jó, a félre értés ott kezdődik, hogy nem az ember miatt vannak a belső tulajdonságok.
A természetben már meglévő tulajdonságok tovább vitele, és tovább fejlesztése történt.
Így nem igaz a körkörös érvelés sem.
Hiszen a többsejtú élőlények kialakulása feltételezi az alturizmust illetve koperációt.
Hiszen ezek nélkül sosem differciálodott volna a sejt, és hagyatkozott volna más sejtekre pl energia ellátás téren.
Pont mint az emberi közösség, specializálódott és egymásra utalt állapotba került.
Más élőlény csoportokban is megfigyelhető hasonló viselkedés, sőt komplexebb is mint a humán verzió (Delfin közösségek).

Úgyhogy isten létezése nem szükséges minimális tulajdonság.

2023.03.29. 07:33:39

@kiskutyafule:
"az egy hittétel, hogy az ember Isten előtt egyenlő. és aki ebben nem hisz az ne higgyen. a jog és az erkölcs ilyen típusú hittételekre alapoz."

Az elképzelés ott hibás, hogy nincs olyan, hogy egyenlő, max elméleti síkon, és az is csak az esélyek terén létezik.

Vagyis a kijelentés úgy helyes, hogy mindenkinek, egyforma lehetőségek között, magának kell kihozni a maximumot.

A lehetőséget pedig a közösségnek kell megteremteni.

Az, hogy te szeretnéd megmondani ki miben hihet, hát pont önmagad cáfoltad, hiszen ezzel te magasabb rendűnek hiszed másoknál.

Egy bekezdéssel följebb meg pontosan azt ítélted el.

2023.03.29. 09:38:20

@kiskutyafule:
ha egy n tagú társadalomban az i-edik egyén nyereségfüggvénye p(i), akkor legalább kétféle módon lehet optimalizálni. az egyik, amit te is írsz.

keressük a p(i) függvények (i=1..n) maximumát a Σ p(i) ≥ 0 feltétel teljesülése mellett. mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. és összességében legyen növekedés. ez az individuális optimumkeresés. ez a magánélet logikája.

van egy kollekvitista opció. az azt mondja, hogy a Σ p(i) függvény maximumát keressük p(i) ≥ 0 feltételek teljesülése mellett. a közösség összes nyeresége legyen a legnagyobb úgy, hogy mindenki nyerjen egy kicsit. vagy legalább ne veszítsen. és ez egy másik optimum.

az a peremfeltétel, hogy közszolgáltatásokból mindenki profitáljon valamennyit. és egyébként a társadalom össznyeresége legyen a lehető legnagyobb. ez a közélet logikája.

na most valaki mondhatja azt, hogy nem hisz az első metódusban, a másodikban, hihet mindkettőben, abban is, hogy ez a két optimum közelíthető. és vagy közelíthető, vagy nem. valaki mondhatja, hogy ő egyiket se hiszi. szerintem az első a magánéleti cél, a második a közéleti. van aki szerint nem.

2023.03.29. 09:45:53

@kiskutyafule:
neked ehhez hinni kell az elvolúció teremtő erejében. még azt éppen el lehet hinni, hogy az evolúció teremtette a delfint, véletlen változások sora évmilliárdok alatt létrehoza a földet, az óceánt és a delfint. az ősrobbanás elmélete az, hogy össze volt sűrűsödve az anyag. és kipattant belőle a delfin. ehhez is kellettek évmillárdok persze. és minden egyes változásról vélelmezünk valamit. azt, amit a fizika és a kémia tudománya erről gondol.

volt egy robbanás. és addig addig robbantgatott az anyag, amíg létrejöt a föld, az óceán és a delfin. és körülöttünk nincs ilyen. mert ott meg úgy alakult. azért ebben is hinni kell.

2023.03.29. 09:56:46

@kiskutyafule:
az sem tűnik valószínűtlennek, hogy valami ezt így alakította. van valami kozmikus rendezettség. amit nem tudunk megfejteni. elvi korlátaink vannak. a fizika is észlel olyasmit, hogy az egyik részecskét eltekerjük, akkor a másik is eltekeredik. és ez olyan rendezettség, aminek nem tudjuk az okát. valami azt elrendezte valamikor, valahol, valahogy, valamiért. és azt nem tudjuk. és valaki mondhatja, hogy nyilván a teremtő. háát. vagy a teremtő, vagy nem a teremtő. ki tudja. ez a hit. vagy ez is.

2023.03.29. 10:20:12

@cvsvrs:
Ez is igaz, csak akkor ki kell jelenteni, hogy az én hitem szerint, és nem azt írni, hogy ez így van.

2023.03.29. 10:31:43

@cvsvrs:

Amint elérünk arra, a szintre, hogy egymás hitét tisztelni tudjuk, eltűnnek a problémák.

Sajnos az eredeti bejegyzés nem ezt a célt szolgálja.
Mert míg a muzulmán ugyan abban az istenben hisz mint a többi, addig a vallás.... hát ugyan olyan veszélyes mint bármelyik másik.

Az én hitem nem zárja ki isten létezését, de nem tartja szükségesnek azon a szinten mint akármelyik másik.

Viszont olyan szinten elképzelhető, hogy a Big Bang volt Boot folyamat, és most betöltött az Univerzum 1.0.

Istenitsuk a nagy programozót!

Csak értelme nincs ebben a formában, még ha létezik is, hiszen ahogy mi sem értjük már a mostani MI működését sem, így a nagy programozó sem tud kb semmit arról mi folyik itt bit szinten.
És ha így folytatjuk, valószínűleg képesek leszünk egy 1 fényév gömböt szimulálni, mint Univerzum.
És abban benne lesznek a bolygók, csillagok stb.... Érted a logikát....

2023.03.29. 11:50:55

@kiskutyafule:
aminek nincs matematikai alapja az a hit kategóriájába esik énszerintem legalább is. és nincs minden matematikai úton megalapozva. a fizika se. vagy nem feltétlen. nincs egyesített emélet. a többi mesevilág. értem én, hogy a történetírás nem olyan, mint a füles mackó, de majdnem.

kell egy mese nézőgyerekeknek, aminek van valamilyen tanulsága. és a történész az írásos és a tárgyi emlékekre alapoz. és az élettani nyomokra. egy régész ismerősömet kérdeztem, hogy amikor kiásnak valamit, akkor honnan tudják, hogy egy ókori szarmata település nyomait ásták ki? és azt mondja, hogy onnan, hogy az ókorban errefelé szarmaták éltek. tehát nem ők találják ki, hogy ez a szarmata. hanem annak kell lennie. és a tárgyi emlékek is megerősítik a szarmata telepeseket.

és egyszer régebben valamire azt mondták, hogy az gepida. mert akkor egy tekintély úgy gondolta, hogy gepidák is élhettek. de hogy kik azok a gepidák azt senki se tudja. egyszer csak előzmények nélkül feltűnnek a krónikákban. és utána nyom nélkül eltűnnek. és a régész talál valamit a dunától, ami korban nagyjából stimmel, nem tudja besorolni. és azt mondja: gepida.

legújabban kitalálták, hogy géza fejedelem testőrségben lehettek vikingek is. és most feltárják a viking sírokat. ássák ki a vikingeket.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/5345/221028vikingekkiallitas_ksz_(3).jpg
ezek a viking kardok, amiket kiástak. a képen balról az első markolata se maradt meg. a másik négy egyáltalán nem hasonlít egymásra. a régészek megállapították, hogy ezek viking kardok.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/5345/221028vikingekkiallitas_ksz_(6).jpg
egy mesevilágot teremtenek. nekem ne mondja senki, hogy ez legalább részben nincs a hitre alapozva. aki azt a kardot fogta kicsoda, micsoda. mire gondolt. szarmata, gepida nem lehet. mert későbbi. legyen viking. ha kijevig elkanyarodtak, akkor ugye a honfoglalókkal is érkezhettek. mert ők az eurázsiai steppén keresztül vándoroltak. tehát akár úgy érkezhettek vikingek is. de ebben azért egy kicsit hinni kell. mert ez nem úgy igaz, mint pitagórász tétele az euklidészi síkon.

2023.03.29. 11:57:59

@cvsvrs:
Az, hogy mi nem értjük, vagy nem látjuk a mintát, az nem jelenti automatikusan, hogy nincs.

Így van, a matematika is egy hiten alapszik, mint minden.

Hiszen egy színvak is elhiszi, hogy színes a világ, még akkor is ha nem látja.

2023.03.29. 13:25:25

@kiskutyafule:
az empirizmus kevés. fotont magában még senki se látott. azt csak kitalálja az ember, hogy van ilyen, hogy foton. ami megmagyaráz dolgokat. a foton elég érdekesen leképeződik egy lemezre. és azt már szabad szemmel is lájtuk. ha sok fotont lövünk ki, akkor hullámszerűen. elhiszem, hogy van ilyen, hogy foton.

és kitalálják, hogy na és akkor van graviton. a gravitációt is közvetíteni kell egy részecskének. miért kellene? és erre a fizikus azt mondja, hogy a gyenge kölcsönhatást a bozonok közvetítik. mert ez be van bizonyítva a cern-ben. na jó egy csőben vannak ezek a bozonok vagy micsodák, oké, és egy távoli galaxisban is ott vannak ez a bozokok? és arra az a válasz, hogy azok mindenütt ott vannak. ezek a bozonok olyanok. ez már tuti. na jó. legyenek ezek a bozonok. és akkor kitalálják, hogy az erős kölcsönhatást a gluonok közvetítik. mert azt is közvetíti valami részecske. a fizikusoknak legújabban ez a hóbortjuk. tessék mondani, holle anyóval és az északi széllel mi újság? nem lehet, hogy az közvetíti a gravitációt? graviton vagy van, vagy nincs. hiheti valaki énfelőlem. értem én, hogy az egyesített anyagelmélethez kellene egy ilyen izé. ami vagy van, vagy nincs. részben a fizika is mesevilág.

2023.03.29. 13:37:07

@cvsvrs:

A fizika mindig azt írja le amit megértünk a világból, és úgy írja le hogy az mások számára is érthető legyen.
Folyamatosan fejlődik.
Ezért nem dogmatikus, hiszen 1000 évvel ezelőtt teljesen másként látták a világot mint most.
Másként magyarázták az összefüggéseket.
Matematika ami segített abban, hogy pontosabban megértsük a világot, hiszen megmutatta az akkori modellek pontatlanságát.
Ez a játék a fizika és a matematika között oda vissza lezajlik, az elméleti matematikus megalkotta a 20 dimenziós matrixot, erre jött a húr elmélet és megpróbálta bele gyomoszolni a valóságot.
Sikertelenül. Eddig legalábbis.

És ez a szép a fizika/matematika párosban, hiszen Pontosan tudjuk, hogy a világot leíró modellek nem pontosak, és nem is biztos, hogy helyes, de azt mondja most nem tudunk jobbat.
A vallás viszont azt mondja, itt a dogma nincs apelláta, ha nem tetszik el leszel égetve/kárhoztatva stb.

A világot a kíváncsiság hajtja, ami ezzel ellenkezik az természet ellenes.
Hiszen az élelem nem ugrik a szánkba azt meg kell keresni, új területen, új módszer segítségével, új préda....

2023.03.29. 14:04:35

@kiskutyafule:
a fizika alapvetései is dogmatikusak. és nemcsak az, hogy a fizika egy. tehát ugyanaz a fizika a földön, mint a napban. vagy távoli galaxisban. oké. legyen a fizika egységes és egyetemes. ez egy olyan dogma, amit könnyen el tudok fogadni. nem nagyon hiszem, hogy léteznek az időtől teljesen független világkonstansok. értem, hogy ezekkel a jelenkorban elég jól tudunk számolni. az egy dogma, hogy ez mindig így volt. tehát amikor a fizikusok el kezdenek a világ keletkezéséről mesélni, akkor azt viccesnek gondolom. akkor is ha ezeket szuperszámítógépek számolták ki. amikor történetet mesélnek. hogy kérem az emberiség keletkezése előtt úgy volt. hasonlóan tekintek a biológusokra. nem azt mondják, hogy ezt vagy azt hisszük, hanem az úgy volt. amikor a természettudósok történeteket mondanak, akkor ugyanúgy mesélnek, mint a papok. hogy a majmok és megokosodtak. lehet. és az is lehet, hogy nem. ki tudja?

2023.03.29. 14:14:59

@kiskutyafule:
errefelé a vallás meg lett reformálva. és arra jutottak, hogy egy teremtő lelki állapot az Isten. "mongya lelki, véghetetlen, teremtő, végetlen valóságnak állatnak [állapotnak] az Istent".

2023.03.29. 14:29:18

az atya, a fiú, a szent lélek egy közös állatja (állapota) a hit. amiben az apák és és a fiúk egyetértenek és amit szentnek tekintenek. az a hit. amit apám is igaznak tart, és a fiam is igaznak tarthat.

2023.03.29. 15:01:03

@cvsvrs:
Ez szerintem félreértés megintcsak, pont azt mondja a modern kori fizika, hogy nem ugyanaz a fizika.
Hiszen a quantum szinten semmi sem passzol ahhoz amit emberi méretekben látunk, és csillagközi léptékben megintcsak másként működik.
Ezt el is ismeri a fizika.
Ezért sem dogmatikus, hiszen Newton az akkori megfigyelhető dolgok alapján adott egy formulát, ami egy tól-ig határig működik relatíve pontosan, alatta nem, de felette sem.
Jött Einstein és adott egy látásmódot, ami alapján már jobban működött egy szélesebb tartományban.
Igen ám de jöttek az eredmények a másik véglet felé közeledve, Feinmann, Niels Bohr, és a többiek azt mondták, ez itt kérem másként működik.
A kérdés nyitott, valójában senki sem érti miért van ez így, de mivel az elme nem tudja másként jelenleg feldolgozni, így ez van.
Ha tudsz jobbat, akkor szabadon lehet azt megvitatni , sőt próbának alávetni.

Ez nem azt jelenti, hogy ez a valóság, hanem azt, hogy ennyire képes a humán agy és tudás bázis jelenleg.
A tudomány jelenleg a saját tükörképe az embernek.
Hiszen a világ attól függ, ki figyeli meg, egy molylepke számára teljesen mások az összefüggések, mint az emberek számára. Más a látása, az összes érzékszervi inger, a feldolgozó ideg rendszer....

Maga a vallás egy vesztegetés, hiszen ha adott sémát követsz, akkor jó helyen fogsz valamikor kikötni, egyfajta kényszerült gondolat rendőrség, maga az ember nem változik meg alapjaiban, csak képmutató lesz.
Aki meg eleve úgy gondolkozik, annak semmi szüksége gondolat rendőrségre.

A tudomány azt ígéri, hogy ha minden jól megy, nem kell gondolat rendőrség, hiszen azok a problémák már az életben meg fognak szűnni, és egy utópisztikushoz nagyon hasonló lét lesz, ami majd belülről indít el változást az emberekben, hiszen nem azért kell csinálni amit csinálunk, hogy az a túlélésre biztosítsa, hanem azért, hogy boldog legyen az egyén.

Vagyis a 2 hit között az a különbség, hogy ha a tudomány jól fog haladni, akkor duplán jól jársz, hiszen élhetsz istennek tetsző életet, meggyőződés szintjén, őszintén, és hasznára is lehetsz a társadalomnak is ha az tesz boldoggá.

Míg a vallás magában csak nyomorúságot hozott eddig mindig, kepmutatassal.

2023.03.29. 15:19:42

a történészek is pont ilyenek. azt mondták, hogy a szovjetek felszabadították az országot. majd azt monták, hogy bocsika, nem felszabadulás volt, hanem megszállás. és így tovább. orbán viktor fasza gyerek. mert azt gondolta, hogy a liberális demokrácia a jó, és most azt, hogy az a rossz. és az illiberális a jó. nem dogmatikus. az a jó, ami nem dogmatikus.

2023.03.29. 15:25:16

@kiskutyafule:
irodalmat, történelmet, művészetet doktrinákra, dogmákra lehet alapozni. és éppen ez hiányzik a jelenkorban. balról és jobbról is az elvtelenség nyilvánul meg.

2023.03.29. 15:31:05

@cvsvrs:
Az igaz, csak a történész képes-e az új bemondásával úgy manipulálni a szilíciumot, hogy abból 2X gyorsabb CPU legyen?
Mert a tudomány bizonyíthatóan megtette, vagyis minden változás egy pontosabb értelmezést adott a látottaknak, amiből Mindenki profitálni tudott, és az új pontosabb alapokra lehet tovább építkezni, ami majd 16X gyorsabb CPU-t jelent.

Míg a történelmi handa banda csak azt éri el, hogy aki most éppen mossa az agyakat, az legitimnek érzi magát attól, hogy sok birka úgy béget ahogyan azt ő mondja.

A szar akkor is állig ér, és mindenki azt kívánja csak ne hullamozzon.
De tudat alatt jobb nekik, mert a csoki fagyira gondolnak szar helyett.

2023.03.29. 15:36:46

@cvsvrs:
Nem, minden esemény a történelemben több szemszögből nézhető, a megszálló szemszögéből felszabadítás, a megszállott szemszögéből eltiprás, a megszálló oldaláról hősök a katonák, a megszállott oldalról nézve a megszálló katonák terroristák.
A szabadságért küzdő elnyomott harcos, az elnyomó szemszögéből terrorista....

Akkor most hogyan építsünk dogmat erre?

Hát úgy, hogy majd jól megmondjuk az embereknek mit kell gondolni...
De jó is az.

A fizika meg azt mondja, azt gondolsz amit akarsz, ha kíváncsi vagy arra miért esik lefelé a labda, megmondom, megmondom milyen magasról mennyi idő kell a földet ereshez, ha nem hiszed próbáld ki!

2023.03.29. 15:51:35

@cvsvrs:
Ennek a szöveg részletének semmi értelme, vagyis én nem tudok semmilyen információt kihámozni belőle...
Kb annyit látok, hogy végtelen=végtelen

2023.03.29. 23:21:29

@cvsvrs:
De megmondom, hiszen elmagyaráztam, hogy a Newtoni fizika ezen megkötések mellett így működik.
Ha kívül esel a megkötéseken akkor jön az általános relativitas aminek egy sokkal jobb lefedettsége van, de az is megkötésekkel érkezik.

2023.03.29. 23:24:56

@cvsvrs:
Objektíven írja le az adott megkötések mellett, annyit tesz, megismételhető a kísérlet.
Se többet se kevesebbet nem jelent.
Az, hogy a korai időkben, nem értették, hogy a kémia is fizikai alapokon nyugszik... A két külön szemlélet lassan halad az egyesített verzió felé, a quantum fizika által.

Ismét a méret tartományok amik okozzák a problémát...
És erre már válaszoltam is.

2023.03.30. 01:44:56

@cvsvrs:

Tudom miért írod ezeket, a lényeg, hogy a tudomány nem vallás, csak hit.
És a tudomány nem mondja kötelező hinni benne, azt mondja próbáld ki.
A vallás viszont pont az ellenkezőjét mondja, kötelező hinni benne mert irgum burgum. Mert a nyamvadt egyháznak élni kell valamiből, az pedig a sok bégető birka.
A logika bukfenc ebben, hogy ha igaz amit a vallás állít, akkor az elkerülhetetlenül be fog teljesülni attól függetlenül, hogy hiszünk e benne vagy sem.
Akkor miért is kötelező hinni benne?
Mert a tudomány azt mondja, én azt hiszem, hogy ez fog történni, de ha te mást hiszel az a te dolgod!

2023.03.30. 21:18:04

@cvsvrs:
És el is érkeztünk a sértődött egyén siralmához, aki nem érti, hogy adott megfigyelések alapján kidolgozott elméletek ami a tudomány eszköztára.
A tudomány azt mondja, itt az ember, ezt figyelte meg, az ember agya ezt az összefüggést látja.
A vallás meg azt, hogy valaki ezt mondta, és az úgy van, kérdésnek helye nincs.
Ezt a különbséget aki nem érti, az azért nem érti, mert nem akarja érteni, egyéni problémák miatt.
És ezt a tudomány elfogadja, megfigyelhető jelenség.
Az emberi elme sokszínű, sok módon közelíti meg az adott problémát.

A világ járvány közepén ami történt az meg elég egyértelmű, több csoport tudós egymástól független talált megoldást a problémára, különböző hatékonysággal, a többi semmihez sem értő meg hülyeségeket beszélt.
Az egyén intelligenciája ami segített abban, hogy felsimerje melyik melyik.
Sajnos a vallásos agymosás ezt a képességet elveszi... Így pontosan ilyen siralmakkal lett tele az internet, hiszen gondolkodni nem tudnak az emberek, csak siránkozni, hiszen ha minden meg van magyarázva a biblia által nem kell gondolkozni.
A tudományt meg csak ekézni kell, hiszen azt lehet, nincsenek papok, fellázadt tömegek, istenkáromlás, kivégzések ha ezt teszed, hiszen nem vallás.
Ha azt mondom nem jó egyik elmélet sem, mondjad.
A tudomány hasznát a mindennapi életben való felhasználása mutatja meg.
Eddig úgy tűnik a legtöbb elmélet működik, hiszen te is valamilyen számítógépet használsz, aminek a kijelzője a nem egyesített anyag elmélet alapján mutatja amit mutat, a processzor is az alapján készül, az elektromos rendszerek ezen elméletek alapján működnek... Vagyis ezen elméletek alapján képesek vagyunk a világot manipulálni magunk körül, egymástól független, azonos eredménnyel.

Mert én biza nem azt láttam, hogy isten lement a felvezető gyárba, vagy a nukleáris erőműben aztán 24/7 Ben tolta az ipart.
Vagy te azt hiszed, hogy isten Pista aki ott dolgozik és karbantartást végez a berendezéseken?
Lehet....de az ellenkezőjét bizonyítja a jelenléti ív....

2023.04.01. 19:45:56

@kiskutyafule:
És úgy sikerül eléggé kattintásra gyártani, hogy G.-nak nek kelljen több hülyeséget írni a jövőben.

Mindenki nyert!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.04.24. 14:28:35

@G. Nagy László: a tiltást úgy értetted hogy nem voltam hajlandó együttműködni, HOGY TE nem akartál a posztjaid során felvettett sok-sok kérdésre válaszolni?

még a kérdéseket se vagy képes felsimernit te degenerált nyomorult.
hogy a káromkodás nem lehetett ok, miközben te is káromkodsz még primtiívebb módra.
kkbk.blog.hu/2023/04/03/par_kerdes_a_fideszeseknek

mit mond el ez rólad, hogy egy vitát se vagy képes befejezni?
1. agyhalott, aki nárcisztikus
2. korrupt, aki tudatosan hazudik. pénzért. a 30 ezüstös jaffa kiadós, te.

persze mindkettő lehet

az ilyen ulpius féle retardáltakkal szeretted körbevenni magadat, ugye? akik a tanárokat lenézik, mert találkozott állítólag egy buta/gonosz/izé tanárral. mit mond el ez rólad? hogy nem vagy képes felismerni az értlelmet? nem is akarod mert korrupt, hazug módra csak manipulálni akarod a kis közönségedet?

tudod az értelmes ember értelmes társaságban szeret ám lenni. ja te nem tudod. mit mond el ez rólad?
süti beállítások módosítása